Új privát üzeneted érkezett!

5 kilós gyerek? :shock: Huhh!

Lyndee,
Küldd át légyszi az ilba76@freemail.hu ra. Köszi!

Zsuzsu,
Mennek a drukkok, de tényleg, miért kell 1 hónappal előbb a csaszi, ha amúgy minden oké veletek? :roll:

KépKép
dreika

Zsuzsu!

Nem értem, ha mindenképp csaszit jósolnak, akkor miért jobb előbb? Adott a szülésznő erre magyarázatot?

Ha várnának az anyagi csapás is elkerülne, lehet mégis megfordulna, és csak csendben jegyzem meg, hogy nem lenne fejletlen a bélrendszere, és nem lenne nagy esély a hasfájásra.

Persze, ha van logikus magyarázat, akkor oké, cska nem kapsi, hogy hova ez a nagy rohanás. (még ha normál úton kellene szüli, és ekkorák a paraméterei megértem, hogy ne nőjön tovább)

Bármi legyen is, nagyon drukkolok!!!

Ábira ki vigyáz majd?

tjuca

Nitácska:Jól vagyok köszönöm,vuk már nincs.Helyette van diéta :?
Mész vissza dolgozni?

Sugi:Én is abban bízom hogy a következő mérésnél minden rendben lesz :wink:

Zsuzsi:Ne idegeskedj az a lényeg!Jó helyen van Konstantin és ha mégis csaszi lesz is annyira szeretjük majd mint Ábit! :wink:

Dreika:Ment az e-mail,remélem megkapod!

KépKép
lyndee

lyndee még nem megxek vissza dolgozni!csak már beszélünk róla,a kistesótol is függ hogy mikortol mehetek majd! :lol:
örülök hogy jol vagy!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Akinek van pár perce, légyszi szavazzatok a képemre!
Sajnos regisztrálni kell hozzá...

http://www.postabiztosito.hu/Foto_Galer ... c6f669b7ee
Vendég

tavirózsa regisztráltam és szavaztam is! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita, köszi! :lol:
Vendég

Kacika, vagy aki még tudja:
Mi pontosan az a teszt, amit terhesség alatt csináltattatok, és a fejlődési rendellenességek kockázatát méri? Hol elérhető, mennyibe kerül..., és főleg, meddig lehet megcsináltatni?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!

Kombinált vérteszt a neve, 28.000 ft-ba kerül, Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp, de csinálják más helyeken is, a 12. héten kell megcsinálni. Vérvétel+uh.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

állítólag nagyon jó ez a kombinált teszt!
majd ha ismét kismami leszek én is meg szeretném csináltatni! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lina,
Fejér-megyében (de sok helyen) ingyen csinálják ezt a vizsgálatot, és nemcsak 35 év felettieknek. Kérdezd meg a védőnődet, nekem is ő, és a háziorvos segített!
Kockázati tényezőket néznek, többek között az alábbi adatokra lesz szükség:
- korábbi idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott terhesség volt-e?
- korábbi Down-kóros terhesség volt-e
- inzulinfüggő cukorbetegség van-e?
-anya életkora
-asszisztált terhesség-e a mostani? (azt hiszem, itt a mesterséges megtermékenyítésre gondolnak)
- nagyon pontos uh szerinti méretek (betöltött 12. hét kell hozzá)
- menzesz és uh szerinti terhességi idő (a kettő eltérhet, sőt, valeszeg el is fog térni)
- pontos anyai testsúly
- etnikai eredet
Az alábbi markereket nézik:
PAPP-A szint, szabad Béta-hCG szint, tarkóredő vastagsága (3 mm-ig jó)
A kombinált teszt 2 eltérésre / előfordulás gyakoriságára szűr: Down-kór és a 18-as triszómiára (Edwards-kór), kb. 85 %-os biztonsággal adja meg a kockázat nagyságát.
Ha az arány 1:300 feletti, akkor a teszt eredménye negatív, főleg, ha az UH is rendben volt, azt jelenti, hogy ekkora eséllyel szülsz egészséges babát (a két szűrt betegségre nézve). Ha e fölötti, akkor újabb uh és esetleg magzatvíz, korionboholy-vizsgálatra is sor kerülhet.

Lányok,
a kicsim nagyon nagy baba volt: 17 hetesen már több mint 20 dkg és 22 cm! Ilyenkor még kb. 16-17 cm-esek és kb. 170-180 gr-osak. És teljesen egészséges volt minden szerve... :cry:

Kép

Kép

Kép
lyly

lyly akkor mi okozta a baba halálát?ha nem akarsz ne válaszolj! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska,
írok privit.

Kép

Kép

Kép
lyly

oké megkaptam és válaszoltam is! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

többiek valyon merre vannak? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szaisztok. Jöttem megnézni Zsuval mi van. Nem tud valaki róla valamit??

Kép
csucsu05

Szia Csucsu, nem tudom, remélem csak pihen, nem igazán értem, méert akarják megcsászározni ennyire hamar, nálunk azt mondják a dokik, amíg lehet bent legyen.
Mindjárt 2 hete vagyok nyákdugó nélkül, minden statisztikát meghazudtolunk.
Három hónapja van kész minden, kiságy babakocsi minden, mert koraszüléstől féltek, most megmár tényleg az lesz hogy túlhordom :roll:

Kép

Kép
napsugár035

lehet csak befektették zsut?! :roll:
sugi te hogy érzed magad? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

vera nagyon csini a pocakod na és a Bazsi milyen édesen ad puszit!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Velem nincs semmi, fájogatok rendszertelenül, de még nincs itt az idő.
csütörtökön teljesen zárt voltam semmi nem változott,őszintén, gőzöm nincs mi lenne az a pont amikor mennem kéne.Biztos majd tudni fogom, ha itt az idő.
Nita te hogy vagy?

Kép

Kép
napsugár035

örülök,hogy jol vagy!!!!!
én is jol vagaok..szerdán kell telefonálnom a szülésznőmnek hogy majd menjen el a vérvétel eredményéért pénteken!
aztán remélem kikezel gyorsan a doki és jöhet a kistesó! :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

vera akkor melyik? :oops: :oops: :oops: oldalrol hasonlít Bazsira :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

csabi? :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sugi: Lassan igen eljön ám a te időd is és hidd el tudni fogod , hogy na most menni kell a kórházba. Leírni nem lehet mert úgyis érezni fogod:)
Nyugi és ügyes legyél :)

Vera: Jó nagy már a pocid:)

Kép
csucsu05

Sziastok!!

ITT VAGYOK, MINDEN OK!!

A netünk vacakolt, vagyis a levelezés. Az imént megfenyegette a szolgáltatót a férjem és működik....Már irtam kínomban smst linácskának.

Szóval a következő üzit még a 7végén irtam Nektek:

Sziasztok!!

Köszi mindenkinek a kedves, bátorító szavakat!!

Rengeteget agyalok és egyre inkább arra a döntésre jutok, h nem egyezem bele a programcsasziba. Szeretném, ha várnánk. Sokaktól hallom, h többedik szülésnél közvetlenül a szülés előtt helyezkednek el a babák....
Nem hinném, h a túlsúly ekkora rizikó lenne. A baba is fontos, neki is jó lenne, ha vajudnék....

Amikor lesz a megbeszélés a dokival mindenképp azt akarom, h ott legyen a férjem, mert ennek is közös döntésnek kell lenni. Sajnos Ábelt nem lehet bevinni a Klinikára, de bízom benne, h meg tudjuk oldani.

Juca!
Bence lesz Ábival, esetleg egy kolléganője elválalja 1-2 órára max. Sosem volt egyedül gyermekmegörzőbe, így azt nem merem. Azt megtudtam, h ha csaszi, az 99%, h gerincérzéstelenítős, de apuka nem lehet jelen. Az is gáz, h hozzám csak a férjem tud bejönni, ha kell valami, viszont Ábel elhelyezése problémás.
Minden amelett szól, h fejvégű legyen Konstantin :D

Dreika!

Szép méreteti vannak kistesónak :-)

Az a vicc, h minden Ok amúgy velünk. A baba is rendben UH és CTG alapján és én is. Alig vizesedek, napi egy szem vérnyomáscsökkentőt szedek (Ábival 4X1 volt ilyenkor már) , rohangászok egész nap és semmi görcs, semmi keményedés, nem fáj semmim........a meleg persze rossz, de kinek nem az??????

Lyndee!
Nagyon szeretlek! :wink: :wink: Mondtam már?? :D :D :D

Linácska!
DRUKKHEGYEK!!!!!!!!!!!!

Gica!
Képzeld ezen a héten "sormintát" csinált a napközbeni alvással Ábel. Hétfő saját ágy, kedden a mienk, szerda saját.... ma is a miénkben durmol.... Az igazság az, h az apja imádja és Ő szoktatta rá, h az esti tejcsit az ölében isza meg. Most, h nagyobb már, kényelmesebb összebújni. Így minden este együtt horpasztanak, nekem meg könyörögnöm kell, ha le akarok feküdni. (elférünk, de szétterülnek :oops: :lol: .) Én már nem emelem az ágyába, hiszen ha alszik nagyon elhagyja magát, így Bencét kell keltenem....

Amúgy olvadozok, ahogy alszanak, imádom őket!! :lol: :lol: :lol:

JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!!!

eddig az üzi, rakok fel képet én is

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1220873453.8214.jpg[/img] "TESTVÉRI SZERETET"..:-D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép "TESTVÉRI SZERETET"..:-D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

és a bónusz: :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsi milyen szép szöszi az Ábel!nagyon tetszik!!!!!!! :lol:
Jó látni hogy már most így szereti a tesóját!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsuzsu,
csak most jutottam nethez, de látom, a tietek már megjavult.
Nekem nem lesz holnap inszem, mert még negatív az LH teszt. Délelőtt-délután csinálni kell, és ha pozitív, akkor másnap inszem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska megy a drukk az inszemhez! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

lina megy a drukk ezerrel.

hoztam valamit :lol: :lol: :lol:

Nem tudom igaz-e, de én jót nevettem rajta (mármint e nyelvezeten). Természetesen ezzel nem írom le a kínai ipart, de hadd osszam meg veletek:

Made in China...

Néhány részlet egy kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatójából.
A tabletta nem kapható Magyarországon,mert megbukott a törzskönyveztetési eljárás során. Vajon miért?

"Köszöni a miénk cég hogy Ön választja miénk által gyártódott fogamzódás gátlásos pirula. Kérni hogy nagyon fontos ez a tájékozató hogy Ön elolvasni és utasítások fenntartani. Nem fenntartja miénk cég nem
tart felelősség de más esetben nem tart felelősség fenn szintén."

"Pirula rendszerben nyelése naponként este vagy reggel meggátolódik hogy
Ön belees a teherbe. Ha nem rendszerben nyelés, előfordulása Önbelees a teherbe növekedett valószínűséggel bír. A pirula evése vízet követéssel valósul meg, úgy jó. Pirulát megharapni nem kell, a maga
teljességében nyelendő bele Önnek szevezetetében. Nem használ hashajtó rossz mert Ön teherbe lehet beleesve ha felszívódás előtti hasmegy. Nem hany
magatol, nem jó. Teherbe beleshet ha hany maganak ujjatol. Van étel gátolja pirula effektus. Nem eszi ilyen etel pirula nyelésének előtte és után 2 óra minimum."

"Beveszese pirulanak harom hetet egyszerre rendszeres, utana követőt vár, hogy Ön vére folyása kezdődik. Ez áltánosságot megvéve egy hét. Egy nap vére folyása követőt pirula ismét nyeldes. Összes idő négy hét ami menzesz ciklus és Ön nyeldes pirula három hét és nem nyeldes egy hét ."

"Ha kihagy pirula nyelése nem csinál szexuális dolog egy hét. Egyéb eshetőség Ön belees a teherbe. Ha kihagy kettő pirula nyelése nem csinál szexuális dolog következő ciklus kezdete egy hét után való."

"Mellékes effektusokkal van: Ön elhány magát, első esetnél kivérezi magát nem megfelelő időpontál (dátum), feje szédül, hasa fáj, érének dagadása, fájás Ön testének változatos pontokjai, extreme lehetségesség szőrszálnövekedés Ön testének helyein Önnek kényes és
esztétitikátalan."

"Fontos! Nem nyeldesi pirula annak esete alkalmával hogy Ön korábban beleesett a teherbe és teher állapot azóta fennáll Önnek! Nem nyeldesi pirula annak esete fennforog hogy Ön hím: kizárólagos csak nőstény nyeldes pirula. Nem nyeldesi pirula amikor Önnek mája elégtelen
vagy Önnek szíve ritmusosan zavart."

"Egyéb mellékes effektusokért és kockázat mértékekért kérdeződjön Önnek orvos vagy gyógyszert készítő szakember."

"Reméljük jól használ. Köszönünk Önnen bizalom neki miénk cégnek hogy miént terméket Ön nyeli."

harivera
Budapest XXI. kerület

ez ku...va jó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Gyors bekukk, iszonyu rosszul vagyok, de látom veletek minden oké.
Jövö7re tervezem védőnénit, akkor 10 hetesek leszünk.
Most megyek takaritani, amennyire sikerül, mert jönnek d.u. az ovonénik.
Tegnap voltam a Kikába nézegettem babakocsikat, hát iszonyuak voltak. nekem olyan érzés, mintha beteg lenne a gyerek és ilyen ortopéd kocsiba tolnám. Egy se nyerte meg tetszésem.
De van akiknek ez jön be,
Esetleg képeket tudtok a saját kocsitokrol felrakni, hátha tetszene belőle.
Még a bababoltokba megnézzük, igaz ápr. még messze van.
encike 2

Ma nem lesz inszem, az tuti, talán holnap. Erősödik az LH, de nem az igazi még.

Encike, mindjárt teszek a mi babakocsinkról képet. Mi nagyon szerettük, de azt hozzá kell tennem, hogy csak a kombi autónkba fért be, a Suzukiban a hátsó ülésen szállítottam. De amúgy tényleg nagyon kényelmes volt, mind tolni, mind funkcióit tekintve.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Encike,
nem találok igazán jó képet, amin az egész látszik, de a mienk Graco Quattro Tour Deluxe volt, talán Travel System, amiben szettben adnak babakocsit, hordozót, egy zsákot, és egy valamit, amit beszerelsz a kocsiba, és a hordozót csak pattintani kell rá. Keress rá a neten, biztosan lesz. Mi a Brendonban vettük anno.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Az inszemet akkor végzik ha az LH teszt pozítív? És ha nem jó a teszt? Ezt nem Uh -nézik? Vagy ennyire megbiznak az LH tesztben?

Zsu: NAgyon szép a nagyfiad :) Ezeket a fürtöket :)

Kép
csucsu05

Encike elhiszem hogy nagyon rossz a rosszullét, de az bíztasson hogy ez nagyon jó jel.
Lina szorítok, hogy rendben legyen minden, ezek szerint a spntán terhesség kizárva?

Voltam NST-n semmi, Balázs meggondolta magát, marad még egy kicsit.
Viszont lecsúszott rendesen, minden lépés fájdalommal jár.

Zsuzsu, örülök hogy így döntöttél, most taliztam egy kismamával, egy héttel idősebb terhes mint én, két hete fordult meg a pici a pociban, neki is második baba, 11 év különbséggel, beszélgess vele, én ilyesmibe nem nagyon hittem, de ebben a terhességben én végig megbeszéltem a babámmal hogy mi lenne a jó, de ez nekem annyira sikerült, multkor , hogy bent marad még nekem rendesen, pedig már szabadulnék.

Kép

Kép
napsugár035

Sugi: Ne szabadulj még egy kicsit. Lassan már a 38hétben leszel. Na akkor már szülhetsz is :)
Bár ha most szülnél sem lenne semmi gáz. Már szép fejlett a babád. És hogy elrepült az idő. Nem?
Még max 18napod van a boldogsághoz:)
Szoritok nagyon neked:)
Kitartás már a célegyenesben vagy:)

Kép
csucsu05

Köszi Linácska a segitséget kocsi ügyben.
Van elképzelésem, csak az a baj, hogy még olyan kocsit nem láttam. Ami tetszene az nem átfordithatos, ami nekem előny lenne. Viszont jol néz ki a mózeskosaras, de semmiképp nem jön szoba nálam a hordozos.

Sugi!
Már lassan kezedben tarthatod a babádat.
encike 2

Encike!

http://oldblog.kovacs-telekes.org/uploa ... cabrio.jpg Kép

peg perego venezia

Lina!

drukkolok

Zsu!

Kemény lesz, de biztosan bírni fogjátok!

Napsugár!

Már lassan babázol. :-)
Képzeld anyu eldicsekedett dokinak Katával, aki csak pillogot, hogy ekkora gyerek ilyen rövid idő alatt minden nélkül. :shock: Aszonta stramm vagyok. :twisted:

tjuca

Encike!

Itt kicsit hevenyészett a kocsi, Kofa nyitotta ki a kupolát. :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca

Sziasztok,

sajnos engem is érint a topikcím, holnapután megyek műszeres befejezésre kb. 6 hetes volt a pici. Sajnos a dokinak nem volt ideje elmondani, hogy pontosan mi vár rám, csak annyit, hogy reggel kell mennem és ha minden oké, akkor este jöhetek haza. Megtenné valaki, aki már átesett ilyenen, hogy leírja nekem? Az érdekelne pl, hogy altatnak-e vagy máshogy érzéstelenítenek, meg hogy konkrétan mi történik. Utána kell-e itthon feküdni. Lehet priviben is, köszi.
potty80

Encike,
ez, amit én mondtam, nem átfordíthatós, de így is nagyon jól elvoltunk vele. Az, hogy rá lehet tenni a hordozót is nekünk nagyon jól jött, mert ha elaludt Lili az autóban, akkor hordozóstól rátettük a babakocsira, és nem kelt fel. Ha meg nem aludt, akkor közvetlen a kocsiba.

Csucsu,
néztek UH-n, 14. napon volt 7 tüsző, ami bármikor repedhet. Ezért kell LH-t nézni, hogy be lehessen lőni. Csak az a gáz, hogy nekem van 2. csík az LH-n (tegnap még nem volt), de nem olyan erős, mint a második. Viszont félek, hogy lemaradok, mert méret alapján holnap már repednie kellene. A mikroszkóp meg tök páfrányos. Azt hiszem, beszélek a dokival, hogy csináljuk meg holnap, aztán csütörtökön megnézetem, hogy megrepedt-e, ha nem pénteken még lehet ismételni. És különben is, a kiskatonák bírják azért néhány napig.

Potty,
sajnálom. Az, hogy mi történik attól is függ, hogy hol csinálják, meg hogy szültél-e már. Ha nem, akkor elvileg előtte kicsit tágítják a méhszájat, ha már igen, akkor nincs rá szükség. A műtétet altatásban végzik, van, ahol csak kábításban, de legtöbbször altatásban. Kb. 10 perc. 4 órát utána még tutira ott kell maradni, és ha nincs semmi mehetsz haza. Én nem igazán feküdtem vele 3-4 napig vérzett még, de nem járt fájdalommal, vagy ilyesmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Potty: sajnálom hogy ilyen alkalomból jöttél ide a topicba. Sokerőt és kitartást kívánok.
Én is úgy tudom4órát kell pohenni és nem is kell betegállományba menni mert nem fáj. Altatásban végzik de csak kábitásban.
Ha lesz időd és erőd akkor ird meg mi van veled. Addig is kitartás.

Kép
csucsu05

Juca igazat mondott a doki, azóta is sokszor eszembe jutott, hogy marha szerencsés alkat vagy, másoknak már otthon beindul, mégis szenvednek egy teljes napot, te meg hipp-hopp kiköpöd. :roll:
Egyre jobban kedvelem a dokimat, de abban igazam volt annó írtam nektek, olyan rémesen néz ki hogy Balázs vissza bújt.
Viszont ma is meglátott messziről és még ő kér elnézést hogy várnom kellett egy keveset mertr műtött, szóval le a kalappal előtte.
Ott volt L... doki is kicsit ferdén é, de hát egészségére, Horváth dokit is bírom, megszólít a folyosón hogy tudja e már valaki hogy várok, vagy szóljon valakinek....pedignem sok jót hallottam róla, sztem kinek ez, kinek az jön be.Engem (örömömre) :wink: mindenki szeret tapogatni, mert annyira félre áll a hasam, hogy ettől szinte teljesen kivehető az alakja Balázsnak.

Potty drága, üdvözöllek, bár nem örülök hogy itt kell lenned, ennek a befejezésnek a lelki oldala rossz, a testi fájdalom az semmi, én nem viseltem rosszul.Remélem könnyen túl leszel rajta, gyors felépülést kívánok neked és persze belső megnyugvást.

Van már gyermeked, vagy ő lett volna az első?

Kép

Kép
napsugár035

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?