Új privát üzeneted érkezett!

Anyoooka: Annyira ismerős, amiket írsz, ugyanígy érzem magam én is. Olyan vizes lettem ettől a hülye szemét hétvégi időtől- bocs attól, aki élvezte :? - hogy pénteken és tegnap is gyümölcsnapot kellett tartanom, mert a combom úgy feszült, hogy a bugyi felhúzás is komoly akadályokba ütközött!

Lányok! Ér még panaszkodni így a 9. hónap derekán?
Már mindenhol reped a bőröm, hasamon, combomon, csípőmön...
Egész éjjel vakaróztam... nem tudom mitől...
Már negyedik napja nem alszom normálisan!!! Éjféltől fél kettőig tudok aludni, aztán virrasztok!!
De emellett semmi keményedés, semmi görcs.... Bár tudom, hogy még van 2 hetem, de szülésnek semmi előjele... :?
Vendég

Bagzerka! Úristen, nem semmi a szülésed!!! Gratulálok, nagyon ügyik voltatok, várjuk a beszámolót!!!!!

Eszike! gratulálok Noémi baba megérkezéséhez!

Csatlakozom Bejcihez! Én már nagyon nagyon nyűgös vagyok, nagyon nehéz még a létezés is.
Egész éjjel vártam a jeleket, hátha kezdődik valami, de csak a 40 percenkénti wc-járás, a keményedések és a derékfájások, amik már hetek óta kísérnek. Pedig úgy bíztam a frontban :evil: !!!!

Ja, és ma reggelre meg nincs víz :twisted: :twisted:
sz.sziszi

Sziasztok!

Még itthon vagyok, fájdogálok, éjjel volt 1-2 nagyon komoly, már majdnem felkeltettem Apát! 3h körül elmúltak a fájások, pedig addig 3 órán keresztül jöttek 8 percenként! Jó, ha 1 órát aludtam, jöttek-mentek a viharok, nyitottam-csuktam az ablakokat, berepült 1 dög szúnyog az is összecsípett, közben többször kivert a víz, hát jó lenne pihenni!
5.30 óta megint fájdogál és keményedik a pocak (most is) és alakulóban van a hasmenés is, szóval nem tudom! Farkast kiáltani nem akarok, szerintem ebből még bármi lehet! Férjecsakém nem ment dolgozni, mert anyukám pont ma van vidéken, így más be sem tudna vinni a kórházba!
Hát nem tudom, mi lesz, meglátjuk!
Honey! Lehet, neked van igazad és kivárja, hogy betöltsük a 38. hetet, de az is, hogy Ő akar Apa szülinapi ajándéka lenni holnap! :lol:

Eszike!

Nagyon sok boldogságot Nektek a nagyon várt kicsi Noémihez! Szívből gratulálok!

Minyu, Anyooka!

Köszi!

Márti
borossné becz márta

Csajok! Kitartas !!!!!!!

En meg nem vagyok annyira a vegen, mint ti, de ma szuperul erzem magam. (Ne utaljatok!) Remekul aludtam (bar ez minden ejszakamra jellemzo), es ma nincs semmi kemenyedes, mar egy csomo mindent megcsinaltam ma. Lassan ott tartok, hogy vezetni is merek, es az meg tenyleg klassz lenne, mert akkor meg ki is tudnek itthonrol mozdulni :wink:

Hajra, hajra, ne keseredjetek el, mindjart itt a vege !!! :lol:

KépKép
Kép
humanka

eszike családnak is jár a hatalmas gratula!!!MInden szépet és jót kivánunk.

Mártinak küldtem sms-ben telszámomat, de még nem jött válasz. Nemtom, hogy végül mentek-e.

Kép
Kép
Kép
minyu

Aztaaa! Micsoda hírekre lépek be. És én még azt hittem, tegnap este én voltam az utolsó hozzászóló, erre kiderül hogy mégse.

Bagzerka!
Nagyon nagy gratula kis családodhoz, már most látszik, igazi csapat vagytok így hárman, ha ilyen csapatmunkát el tudtok végezni. :lol: Sok boldogságot és tejcsit. A részleteket meg kíváncsian várjuk. Tényleg kalandos lehetett. Tényleg! Dani baba a topik 13. babája! Nem véletlenül.

Márti!
Drukkok mennek ezerrel! Sokat gondolunk rád, ügyes légy! Meg lesz ma az a baba!!

Honey!
Tegnap is volt hasonló a híradóban. Látod, nem egyedi eset. Csak a hírük hozzánk, nem igen jut el, de Bagz-nak köszönhetően mi 2 esetről is hallhattunk. :D

Eszike!
Csak eljött a ti nagy napotok is! Sok örömöt és tejcsit. Téged is várunk vissza a beszámolóval!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Márti, nem fogsz Te engem megvárni, az tuti!!! :wink: :lol: Drukkolok nagyon és próbálj pihenni amennyit csak tudsz! +++++++++++++

Roni, bocsi, előbb kimaradt: Nagyon tetszenek az esküvői képek, nagyon szép pár vagytok! :) Kicsi ajándékotok pedig gyönyörűűű!!!! :lol:

Noni, Misike is nagyon szép baba! Kíváncsian várom a szüléstöridet!!!

Kitartás, lányok, már mindenkinek nagyon közel van a vége!!!!!

bennem olyan kettősség van! Annyira várom már, hogy kint legyen végre Ádám, ugyanakkor annyira húznám még az időt! Jó terhesnek lenni - na jó, így a végén azért elég kemény... - és parázom is ám rendesen! Jó lenne pár héttel öregebbnek lenni... :P 8)

Kép

Kép
anyoooka

Eszike nagy nagy gratula a kis Noemihez. Sok sok boldogsagot kivanok hozza. Latod teljesult a kivansagod es hetvegen szuletett a kis mano.

Bejci csatlakozom hozzad, en is iszonyuan viszketek mindenhol.

szisziKép
sziszi7

jóreg csajok!
bagz, eszti, noni:nagy nagy gratu!supiii!! :lol: gondoltam h. beindít sokatokat a front.
na nekem semmmi.....ma megyek dokihoz!nagyon kivi vagyok, mit mond.....dehát ő sem jós.....majd a csüt-i front!talán....

Kép
winona

Bagzerkának és Eszikének is nagy nagy gratula! :D
Nem semmi a konyhában - és ilyen gyorsan. Én is így szeretném.
Én most egy darabig olvasni se fogok tudni, este 7-re megyek a kórházba :(
Úgyhogy szerintem már csak a babahírrel leszek itt (hacsak nem engednek ki mondjuk hétvégére még baba nélkül)

Kép
Kép
csibe21

eszike: hát eljött végre a ti időtök is :lol: Szívből gratulálok a kis Noémihez! Sok-sok boldogságot és sok tejcsit kívánok nektek!

Kép
csehi77

SZiasztok!!!
CSIBE!!
Szorítok nektek!!!

Hoztam a szüléstörténetemet.. végre megírtam.. :)

szeder74

Sziasztok!

Bagzerka: gratulálok ez tényleg gyors szülés volt :D

Eszike: Nektek is nagy gratula, végre eljött a ti időtök is!

Petra: jók az esküvői képek, Hunor baba pedig nagyon formás kisbaba :)

Rönéé: várunk vissza, elhiszem, hogy teljesen kipurcantál költözés ügyileg, még vannak távoli rémképeim a miénkről 1 hónappal ezelőttről!

Márti: sajnálom a helyzetet, iszonyat pocsék lehet ez a kivételezés, bár nálunk szerencsére nem volt soha. Nem tudsz erről beszélni a nagymamával? Bár 75 évesen már jellemzően nem változnak az emberek.

Honey: hidegfront én kisfiamat se hatotta meg, illetve én is rég aludtam ilyen jót. Délután doki, kíváncsi vagyok mit mond.

Bejci: miért ne érne panaszkodni? Egyébként nálam sincs semmi előjele a szülésnek, napi egyszer max bekeményedik a pocim, de ennyi. Szóval nem tudom hogy lesz ebből szülés, de előbb -utóbb valahogy csak lesz :)

Márti: mennek a drukkok :)

Csibe: kitartás és várunk vissza! :)

Kép
kistiggrincs

Szüléstörténetem :)

Előzmény: Tervezett szülésindítás, toxémia gyanú miatt.

2008. augusztus 22. Délelőtt 10:42 perckor megtörtént a burokrepesztés.. közben cikáztak a gondolatok a fejemben.. hihetetlen gyorsasággal.. jöttek-mentek a gondolatok.. gondolatok a terhességről.. a várakozásról, hogy már a karjaimban tarthassam a kislányom.. és persze az a rengeteg aggodalom is előjött gondolatban, amit átéltem a terhesség alatt.. és... már el is folyt a magzatvíz... ahogy éreztem a combjaimnál a kifolyó vizet.. arra gondoltam: - ez a víz érintkezett A Kislányommal is... és innen már nincs visszaút... nemsokára érezhetem ŐT!!!
Hihetetlen nyugalom lett úrrá rajtam... tudtam, hogy órák kérdése, és láthatom, és érezhetem az én pici babámat :)

A burokrepesztés után negyed órával jöttek az első fájások.. hihetetlen gyorsasággal.. már egyből 3 perces fájásaim voltak... elviselhetőnek mondható, éreztem, hogy ez még nem az az igazi fájás, amire várunk.. körülbelül 1 órán keresztül 3 perces fájásokkal voltam..
MAJD... jöttek a 2 perces fájások 12 óra körül... HÁÁÁT mit is mondhatnék???!!
Nagyon-nagyon nehéz volt, és többször éreztem, hogy az Őrület határát surolják a fájdalmaim... volt olyan fájás, ami 2 percig tartott.. és ismét jött a következő.. 2 perces fájás.. gyakorlatilag fájás.. fájást ért...
Közben arra gondoltam:
Igen, fáj, fáj, de közelebb, egyre közelebb kerülök az ÉN PICI lányomhoz :) Állandóan erre gondoltam a fájások alatt... Semmi más gondolat nem volt..
CSAK és kizárólag ez: Közelebb, egyre közelebb kerülök Adélhoz!!!
A fájdalmak olyan mértéket öltöttek, hogy én, aki már 2 gyermeket a Világra hoztam fájdalomcsillapító nélkül, hát bizony kértem fájdalomcsillapítót..
Már fél órája 2 perces fájásaim voltak.. és nem tudtam fájások közt pihenni.. éreztem.. szükségessé vált, hogy csillapítva legyen ez a számomra ismeretlen fájdalom...
Egy koktélt kaptam az infúzióba: a hatás.. tudtam pihenni a fájások közt..
És álmodni... igen.. álmodni... (a fájások közt aludtam... igen... pontosan 2 percet...ez a hatása annak a fájdalomcsillapítónak, amit kaptam...)
a FÁJÁSOK KÖZT ÁLMODTAM: ADÉLRÓL... ,hogy puszilom, öltöztetem.. és szeretem.. mikor jöttek a fájások... felébredtem rá... és jött a gondolat, hogy igen, meg kell ŐT szülni :) hisz most ez a dolgom... majd fájások közt.. ismét ÁLMODTAM...
így telt el fél óra..
Majd, mikor érzetem, hogy igen.. ez az a fájás, amitől meg fog születni... akkor már az orvosom is futásra vette a figurát... majdnem lemaradt róla :)
KELEMEN ADÉL SZONJA 13:02 PERCKOR MEGSZÜLETETT :)
HIHETETLEN ÖNKÍVÜLETI ÁLLAPOTBA KERÜLTEM: CSAK NYÚJTOTTAM, NYÚJTOTTAM FELÉ A KEZEM... ÉS KÉRTEM: ADJÁK ODA.. ÉREZNI AKAROM, FOGNI AKAROM ŐT...
ÉS
AZÓTA
IS
ITT
VAGYOK
ÉS
FOGOM,
ÖLELEM
ŐT :)

szeder74

Szeder, köszönjük!!!! Itt ülök és potyog a könnyem.....

Csibe, szorítok Nektek nagyon!!!!!

Tiggrincs, kíváncsi vagyok mit mond a doki!!!

Kép

Kép
anyoooka

Csibe!

Minden ok lesz, neked is drukkolunk.

Szeder!
Olyan csodálatos lehetett átélni amit leírtál. Itt ülök könnyek között, olyan szép amit írtál. És ráadásul ha azt nézem, 3 óra alatt kinnt is volt Szonja. Nagyon gyorsan ment. Írigy vagyok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Nagyon nagyon gratula Eszikének és Bagzerkának a legújabb topiclakókhoz!!! Sok boldogságot, egészséget és tejcsit kivánok!!!

Szeder!
Dettó, mint anyoooooka... ezt olyan szépen irtad le... már én is alig várom, hogy magamhoz ölelhessem a kislányomat! Addig a meglévőt próbálom, de az már nem hagyja magát. :D

Humanka!
Szerintem senki nem utál, hogy te most jól vagy. Szenvedtél te akkor is eleget, amikor mi többiek kevésbé, vagy egyáltalán nem... ennyi kis örömterhesség mindenkinek jár! Remélem a szülésed is hasonlóan jó lesz. ;)

Aliz!
Tényleg nagyon szépek az esküvői képek, és nagyon szép kismama voltál a végén is! ;) A baba pedig ennivaló, biztosan papa-mama kedvence... :D

Csibe!
Drukk a kórházhoz... +++ legyetek túl rajta minél könnyebben, minél hamarabb. ;)

Bagzerka!
Ez tényleg nem semmi... kiváncsi vagyok én is ezerrel, hogy zajlott a dolog... Azért nagyon örülök, hogy minden rendben van, és nektek is sok boldogságot, tejcsiben gazdag hónapokat kivánok!!!
Nem is tudom ki irta... látszik, nagyon felspannolta az új lakás a kisembert is, már teret akar hóditani... na de hogy pont a konyhával kezdi... :D :D

Márti!
Mennek a drukkok neked is nagyon!!! Érdekes, hogy nekem sem első baba, és most még kételkedőbb vagyok a fájások mibenlétét illetően... menni vagy nem menni... napok óta igy vagyok vele... :D :D :D

Jajj, remélem nem hagyok ki semmit...

Én annyira feledékeny meg ingerült vagyok már... az előbb hajtottam el a szomszédot is... :oops:
Bár... ez jogos volt.... anno volt róla szó, hogy milyen semmirekellő emberek is vannak... még a topic elején valamikor... na ez a szomszéd az akkoriban emlitett volt, akinek se munkája, semmije, csak a határtalan felelőtlensége...
Erre jön bazi hangosan bőgetett motorral, kopog úgy, hogy majd beszakad a bejárati ajtó... persze többször is, mert mivel eltart nekem vagy 1 egész percig, hogy kinyissam, ő azt már nem birja kivárni...
Erre kérdezi, hol a párom... na megmondom őszintén, elöntött a vörös köd... Közöltem vele, hogy szerinte hétköznap munkaidőben normális ember vajon hol lehet... :twisted: :twisted: :twisted:
Na erre elhúzott... :D
Remélem vette a lapot...

Tegnap, mintegy a nyár utolsó napján, és mint ki tudja nem-e utolsó 3-asban töltött hétvégénk megünneplésére kimentünk Balcsira. Természetesen ebéd közben kezdett el keményedni a hasam... nem kicsit... na mondom oké, akkor jöhet a Márti-tipp, kértem káposztasalit. :D
Hatás semmi, illetve elmúltak a keményedések... csatát vesztettem, háborút nem alapon, biztam az éjszakában. :D
Erre délután a strandon, szúró fájdalom a combomon... odakapok, megnézem, erre épp akkor repül el egy r...dt darázs... nem megcsipett (harapott) a dög??? :evil:
Ezek után éjjel alig alcsi (már tök hulla vagyok), most meg émelygős, hányingeres hülye közérzet... + egy darab 1 éves eleven ördög...

De azért van jó hirem is! Kaptam starlarktól sms-t, ma úgy néz ki, hazamehetnek! ;)

No további szép vajúdós, nem vajúdós napot mindenkinek! :)

Kép
Kép
lolababa

LÁNYOK!!!
TUDOK TANÁCSOT ADNI: HA GONDOLJÁTOK fogadjátok meg:
-nekem rengeteget segített, hogy állandóan arra gondoltam a fájások alatt: igen, most még közelebb vagyok a babámhoz... mindig, mindig erre gondolni..!

Amit mondanak: szülésznő, és orvos.. arra figyelni.. és úgy csinálni...ahogy kérik...

még rólam:
(egyet nem engedtem és most így utólag vagyok kiakadva magamon:
pont fájásom volt, amikor bejött az orvosom, hogy érdeklődjön, hogy hogy vagyok...... leintettem ..... hogy ne beszéljen.. ... a kezemmel csitítottam.. hogy maradjon csendben... hihetetlen dolgokat hoz ki az emberből a fájdalom, és a befelé fordulás...) Csendben.. lenni... és nem szólni hozzám... ez volt a lényeg... Jaaa és persze kimaradt: De a párom ott volt velem... és segített... mérte az időt fájások közt...nyogodt voltam, az a tudat, hogy ott volt...rengeteget segített....és leszedtem a bőrt a kézfejéről...
(Ciki vagy nem, De én vittem a párom kispárnáját... és fájások közt... az arcomra tettem... és szimatoltam...ez otthoni hangulatot is adott nekem.. )
Most éltem meg a szülést úgy, ahogy mindig is szerettem volna... kielégült a lelkem.. :)

Most sok lettem bocsi..
:wink:

szeder74

Sziasztok!

Bagzerka! Eszike!

Gratulálok Nektek! Várjuk a beszámolót!
[color=darkred]
[/color]

Kép
Kép
petra1980

Roni!

Nagyon szépek az esküvői képek! És Hunor gyönyörű fiúcska!

Szeder!

Köszönjük, hogy leírtad a szüléstörténeted, olyan jó volt olvasni!

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Bagzerka!
Gratulálok! Hát nem semmi a történeted! :shock:
Nagyon ügyesek voltatok! Lehet, hogy én is így jártam volna, ha itthon megreped a burok, mert nekem is a burokrepesztéstől 1 órán belül kint is volt a picúr. :lol:

Eszike!
Nektek is gratulálok! :lol:

Szeder!
Nagyon szép a szüléstörténeted! Az enyém is hasonló volt. Csak nekem nem volt idő már fájdalomcsillapításra. Valami Contramalt kaptam, ami meggyorsítja a végét és elkábít egy kicsit, így a fájások közti 1 percben én is mintha elaludtam volna.
Nekem is sokkal jobban fájt ez a szülés, mint a Nórival.

gwini

Gwini!
Igen, valószínű, hogy ez az a szer.. amit te is kaptál.. és tényleg kábít... naggggyon komoly volt... . :wink: örülök, hogy kértem.. de ez némileg fájdalmat is csillapít, és felgyorsít, mert segít a tágulásban!!!
CSAJOK a fent említett szer ezek szerint nem csak nekem jött be :wink:

szeder74

Sziasztok!

Szeder!

Nagyon jó, ahogy leírtad! Pont úgy voltál mint én az ajtókkal, amiket elképzeltem, hogy ahogy kinyílnak, egyre közelebb kerülök a kicsimhez...

Köszi a drukkokat, Lányok, egyenlőre nyugi van, csak kis keresztcsont-táji és derék környéki fájdalom, olyan mensi-szerű érzés a pocakban, amikor nem fáj, csak olyan melegség-érzet van, 1-2 keményedés! Majd meglátjuk, az 1. szülésm volt ilyen, hogy 8 órára leálltak a fájások, aztán, amikor újrakezdődtek, tényleg indulni kellett!
Holnap mindenképpen megyek dokihoz, ha nem találkozunk előbb, hát remélem, legalább 1-2 ujjnyival beljebb vagyunk, ami a szülést illeti!
Mindenképp jelentkezem, ha van valami változás, eddig tényleg nem türelmetlenkedtem, de most éjjel nagyon beleéltem magam, ahogy a mellettem lévő kiságyat nézegettem, hogy már nem sokáig lesz üres!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Meg vagyok én is csak hát az életünk egy kissé megváltozott :D érthető okokból nem tudok én sem mindig "veletek"lenni!De nagyaon sokat gondolok a kismamikra akik még egyben vannak és az anyucikra akik babázank.

Hatalmas gartula Eszikének Noémihez és Bagzerkának Danihoz!

Az nem lehet,hogy Bagzerkáék voltak a hiradóban????mert szeritnem ez nem egy mindennapi eset,és ott is 40 perc alatt ért ki a mentő.... :?:

A legfőbb ok amilért nem jöttem,mert gondok merültek fel mini Gyuszinál. Sajnos kedd óta nem híztott egy grammot sem,sőt szombatra és vasárnapra fogyott 20-20 garmmot.... :cry: Nagyon megilyedtem és amikora doktornő kijött elmondtam,hogy mi a helyzet. Erre azt tanácsolta,hogy várjuk meg a hétfőt és ha addig sincs gyarapodás akkor irány a gyerekosztály és vizelet vizsgálat,labor lesz. Na innentől még jobban megilyedtem,hogy felszívódási probléma van esetleg....
A szerencse az,hogy a családban vannak csecsmős nővérek is és az egyik megkérdezte,hogy nem-e híg a tejem???és,hogy próbáljak egy kicsi tápszert is adni Gyuszikának. Na én ennek megörület,hogy lehet,hogy "csak"ez a baj és adtam is neki. Na és ma reggelre 70 g-ot hízott is a drágám!!!!Annyira örültem neki.
Szóval mire megint visszatértünk nagy nehezen a cicire addigra kezdetem a cumisüveget,de nem bánom csak jusson neki elég tápláló anyag.
Ezt azért is írtam le,mert esetleg járhat még így más is és,hogy nehogy így bepánikoljon,mint én :wink:
Bocs ha sok voltam.

Kép
Kép
a.m.

Szeder!

Nagyon szép a születés történeted!!!Nagyon megható.

Anyucik és babucik!
Hogy viseltétek ezt a frontot???Mi már harmadik napja kissé nyűgösek vagyunk,de még így is azt lehet mondani,hogy mintababa a kicsi fiam. Éjjel csak 1-szer kel fel már 3. napja. Nem bánom ha így maradna. Fél 8-8-as etetés után csak 2-kor ébred fel.Olyan jó,hogy kicsit ki tudtam pihenni magam.
Tegnap viszont extra depis-pityergős voltam,mondjuk a súlyesztése is rendesn rátett.

Szombaton meg lagziban voltunk,én csak fél 11-ig. Közeben anyukám vigyázott Gyuszikára és meg hazamentem etetés időre.
Azért még egy kicsit korai volt,mert nagyon elfáradtam. Viszon kaptam egy csomó dicséretet,hogy nem is átszik rajtam,hogy 3 hete szültem. :D Már csak 4,5 kg van rajtam szöülés előtti állapotomhoz képest.

Gyönyörűek a topik babák,mind egytől-egyig!!!

Roni!
Nagyon szép pár vagytok :D és nagyon szép kismami-menyasszony voltál :D Gratulálok hozzá,Hunor meg egykis tündér!

Kép
Kép
a.m.

am!
No jól rád lett akkor ijesztve.. :(
Te szegény.. a lényeg, hogy minden oké veletek :)
Nem hiszed el.. de épp azon gondolkodtam, hogy már túl vagyok a fiúknál az ilyen jellegű problémákon.. és most ismét lehet aggódni.. mindenen.. hihetetlen, mindig van, és lesz valami, amin lehet idegelni magunkat.. :( DE ez a mi dolgunk anyukáknak.. :wink:

Márti!
Kívánom neked, hogy mielőbb bújjon ki az a kis lányka :) és foglalja el állandó helyét.. üzenem neki: ki az albérletből kis lányka :) vár az állandó lakhely :)

szeder74

HOLKA: Küldtem privit! :wink:

Szeder: NAgyon szép születés történetet írtál nekünk! Köszi!

Csibe: Mennek a drukkok!!! +++++++++++++++++

Márti: Neked is ! ++++++++++++++ :wink:

Humanka: Örülök, hogy Te jól érzed magad! VÉGRE!!!! :wink: :lol:

A.M: Én is bepánikoltam volna, de remélem már minden O.K. lesz! :wink:

Sziszik: AKkor tudjátok, miről beszélek! Nagyon szar ez a viszketés, de lementem a gyógyszertárba, meg a Schleckerbe, jól bevásároltam mindenféle "kenceficét"... remélem hatásos lesz!

Minyu! Nem tennéd fel a régi táblit? Ha jól sejtem, már a babák közel fele megszületett...nem?
Vendég

am:
Adél este 11-kor alszik.. hajnal 3 kor evés.. majd 8 -kor kel ismét.. úgyhogy nem cserélném el :wink: nagyon jó kis lány.. ha napközben fent van, akkor is fogja magát.. és nézelődik evés után.. nem nagyon igényli, hogy ringassuk.. sőt.. volt, hogy olyankor hagyta abba a hisztit, amikor vissza tettük a kiságyába.
Képzeld!!!
Nekem még nem jött el a depis időszak.. mi a fene van velem? Pedig hajlamos vagyok a sírásra-pityogásra.. :? :oops: ésss most se, híre, se hamva... no de azért nem szeretném elkiabálni.. 8)
Ügyes vagy, hogy ilyen kevés a súlyfelesleged :) Amúgy sírd ki magad inkább, mint, hogy benned maradjon a feszültség.
Egyébként én is elfáradok ám!!! Nem is kicsit.. mi is voltunk erre-arra hétvégén.. de alig vártam, hogy hazaérjünk... háátt valahogy még én is gyenge vagyok.
Egyébként én eszem napi 2x vas és folsav tablettát, hogy a vérveszteséget, ami volt, azt pótoljam.. muszáj nekem többször volt vashiányom.. gondoltam most megelőzöm :wink:

szeder74

a.m.!
Jó, hogy jelentkeztél. Gondolom, tényleg megijedtél Gyuszi súlycsökkenésétől, de látom, biztos kezekben vagy, és megoldódik minden.
Tök jó, hogy már csak 4 és fél kiló van rajtad! Gratulálok hozzá! Látod, kár volt róla beszélni a terhesség alatt, magad se gondoltad volna, hogy így ledobod a kilókat.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

ESZIKE, HATALMAS GRATULA NOÉMI ANNÁHOZ!!!!SOK BOLDOGSÁGOT, ÉS TEJCIT KÍVÁNOK!!!

BAGZERKA, hihetetlen ami veletek történt!!!A konyhában?????Jesszus. Az a lényeg rendben vagytok mindketten! GRATULÁLOK DÁNIEL BABÁHOZ!SOK BOLDOGSÁGOT, TEJCIT KÍVÁNOK!

Eszike, Márti, Ági, Csehi, Lanta, Bejci, anyooka, lolababa, petra, a.m. Köszönöm a dicsiket, a jó kívánságokat! Jól esik, nagyon! :wink: :)

Márti, megértelek, én sem lennék túl boldog, ha egyértelműen kinyílvánítanák a kivételezést.

Ági, próbáld meg egy kis melegvízet folyatni rá, és közben masszírozni. Nekem segített.

Honeymoon, drukk holnapra!

Bejci, nagyon jó ez az ábra, teccik!! :wink: Köszönöm a szívhez szóló köszöntést!

anyooka, hasonlóan éreztem magam én is a szülés előtt. Kitartás, nem tart sokáig.

Csibe, megadrukk!!!

szeder, hihetetlenül jól leírtad, amin keresztül mentél, teljesen beletudtam magam képzelni és élni. Én detto így éreztem!!!Csak én nem kaptam olyan fájdalomcsillapítot, csak oxitocint, hiába volt ott az a gáz, vagy mi, nekem nem hatott. Adél baba nagyon jó kislány akkor, örülök, mert nagyon jó, ha ilyen jókat alszik. Nálunk sincs panasz az alvással.

a.m., nem csodálom, hogy megijedtél. Az a lényeg, hogy rendeződött MiniGyuszi súlya.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok! :)

Végre haza engedtek bennünket :)

Gratula a bébikhez a többieknek meg kitartás! :)

Megpróbálok visszaolvasni.

Kép

Kép
starlark

Starlark! De jó, hogy kiengedtek!!! Most ne olvass!! Inkább írd le, mi volt Veled, Veletek!! Meg ha tudsz, dobj képet is!! Vártunk már!
Vendég

Jajj tudom már mit felejtettem el...

Márti!
Tökéletesen értem, amit irtál a kivételezésről... Sajnos semmit nem lehet tenni, de én is valahányszor találkozom ilyesmivel, felcsapja a pumpát bennem. Főleg egy családon belül... :evil: :evil: :evil:
A legszebb az egészben, hogy viszonzásul elvárnák a gondoskodást, törődést... pontosabban zokon veszik, ha a gyerek felnőttként nem érzi magához olyan közelállónak a nagymamit, stb...
Tudom, mert mi most jártunk igy párom nagymamájával. 4-en vannak unokák, abból volt 1, aki kedvenc... mindig mindent megkapott, a többi 3 sosem érhetett a nyomába. Most meg zokon veszi, hogy miért nem mennek hozzá azok az unokák is, akiket le sem szart... mégis mit vár????

No mindegy, bocsi, hogy elkanyarodtam. A lényeg, hogy tegyél rá magas ivben. A gyerekeid megkapják tőletek azt a szeretetet és törődést, amire szükségük van, az ilyenek meg majd vessenek magukra, amikor ők várnának valamit, és akkor bizony majd Csabika is hátat fordithat... persze tudom, ez nem egyszerű, hiszen ő még csak kisgyerek, de hidd el, őt kevésbé viseli meg, mint téged, aki ésszel is felméred a helyzetet. ;)

Kép
Kép
lolababa

Bagzerka
Húúúú….Gratula Danihoz!! Nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Eszike
Szívből gratulálok Noémi Annához!!!

Roni
Nagyon szépek vagytok!!! Sok boldogságot kívánok mégegyszer!!!

Csibe
Kitartást Neked!!

Noni
Misike nagyon szép baba!!

Szeder
Köldökcsonk leesett végül?
Szüléstörténeted nagyon szépen leírtad!

Márti
Én attól vagyok kész ha egy távolibb rokonnak (akit havonta max 1x lát)nem
Akar már a küsöbön puszit adni Heni és akkor azt mondják neki,hogy rossz kislány és nem kap ezt vagy azt csak az Emma kap!!!! Ilyenkor én is azonnal ugrani tudok!!! Szóval megértelek!
Drukk,hogy a pici lány megérkezzen mielőbb…

a.m
teljesen érthető a pityergős hangulatod az ijedtség után...,de a lényeg megindult felfelé Gyuszika súlya!!
Emma továbbra is eszik-alszik….délelőtt és délután is 4-4 órát alszik! Éjjel pedig 10-től negyed5-ig! nagyon szuper,nem gondoltam volna,hogy ennyit fogok aludni én is…

Ti az ilyen nagy melegben mint a tegnapi volt,hogy öltöztetitek a babákat kinn a levegőn??

Röné azért szülés előtt pihenj egy pár napot!! Szuper,hogy kész a babaszoba ha lesz időd tegyél képet,szívesen nézegetjük a bababirodalmat!!
holka

Eszike
neked is csupa nagy betűvel gratulálok ám !!!!
holka

szeder,
nagyon jó volt olvasni a történetedet!
Főleg, hogy 2 óra alatt túl voltál az egészen. Hihetetlen, hogy így 2 gyerkőc után is tudtak neked meglepetést okozni a fájások és amaga a szülés!!! :)
Miért érzed úgy hogy ez más volt, mint az első kettő? Mármint lelkileg? Őket is természetes úton szülted, ha jól emlékszem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

roni,
nagyon csini vagy a képeken!! :D esküvős és babás képek is egy hozzászóláson belül....hmmm de jó neked!! :D

ma voltam nst-n. a szívhang szupi lett, gyönyörűen végigrugdosta a 20 percet a babóca. :D Aminek külön örültem a III. fokozatú lepényem miatt.
Viszont 5 percenkénti fájásokat is mutatott a gép! :shock: Ráadásul a rajzon látszott, hogy totál szabályos időközönként jöttek. Mind felment majdnem 100-ig, és 2 fájás ki is tartott egy darabig, majd utánna esett vissza a grafikon alapján. Kérdezte is a csajszi, hogy minden okés -e. De győzködtem róla, hogy nem fáj semmim, a derekamat sem érzem, csak kemény a pocakom. De mivel ezt már 6 hónapja érzem, ezért nem igazán foglalkoznék vele....
Hozzáteszem, most is diót tudnék rajta törni. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
nem semmi ez a keményedés :wink: de jó is egyben :wink: tuti könnyen szülsz :) megelőlegezem!!! :)
Azért volt más lelkileg, mert maximálisan átadtam magam minden érzésnek, fájdalomnak!
Tudatosan készültem a szülésre. A gondolatok, amik végigmentek rajtam a vajúdás és a szülés alatt, azok mind Adélról szóltak.
Ezt nem nagyon tudom neked megfogalmazni.. de lelkileg maximálisan kielégültem.. semmit nem csinálnék másként a szülésemmel kapcsolatban.. minden olyan volt, amilyennek szerettem volna.. (kivéve, hogy jobban fájt, hááát igen erre nem számítottam.. de jó volt megélni).
Nem tudom, hogy mennyire volt ez most érthető??

szeder74

Starlark!
DE jó ,hogy újra otthon vagy-tok :) Várom én is a beszámolódat :)
ÉÉs képet is kérek én is :)

Holka!
KÉpzeld tegnap le esett a köldökcsonk.. :) Végre.. mert már nagyon ki voltam miatta. A fiúknál olyan hamar le esett.
Pici lányod, hogy van?? Szopizik rendesen?? Mesélj róla. Várom!!

szeder74

Holka!
én hosszú ujjú kombidresszt adtam rá, zokni és betakartam, amikor aludt textil pelussal mindeközben a babakocsiban volt. Egyébként én is nagyon nem tudom, hogy hogyan kell öltöztetni.. sokszor tanácstalan vagyok!!!

szeder74

Sziasztok!

Szombat óta itthon vagyunk, de szinte semmi energiám nem marad a baba mellett, ezért nem jelentkeztem.

Konan, Eszike!

Gratulálok Nektek is! Csudajó, hogy már együtt babázhatunk! :)

Bagzerka!

Anyám, még a hátamon is felállt a szőr, ahogy olvastam Dani születését! Nagyon különleges gyerkőc lesz, az biztos! Gratulálok!

Ákos babám:
Kép

Apa hasán:
Kép

További drukkok mindenkinek! Jövök majd olvasni a babahíreket!
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee!
Nagyon-nagyon édes Ákos baba :) Igazi kisfiú :) Szívből gratulálok Nektek!!!

szeder74

Hú, mennyit irtatok, pedig csak fél napot nem olvastam :) Én sem tudok olyan gyakran jönni, legtöbbször csak akkor, ha fejek (mostmár nem minden alkalommal, csak akkor, ha érzem, hogy sok tejcsi maradt benn és csomós maradt a cicim.)

Én is pont azon gondolkodtam, hogy nem-e bagzerkáék voltak a hiradóban, majd megtudjuk, ha jön és mesél :)

csibe :)
nagyon izgulok érted, mennek a drukkok, és kitartást a benn fekvéshez.

------a fentieket kb 3 órája irtam-------

starlark :)
örülök, hogy otthon vagytok :)

folyt köv, elsöszülöttem kitúr.....

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!
Lehet, hogy hamarosan szülsz? Nagyon úgy tűnik. De ezek szerint stram csaj vagy, ha az 5 perces fájásokat nem is érzed. Még jó, ha időben észreveszed, majd ha menni kell.

Starlak!
Üdv újra itthon! Várjuk a beszámolót és a képeket.

Monee!
Neked is üdv újra itthon! Nagyon zabálni való Ákos baba. Apa hasán című kép megérne egy újság fotót.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

szeder, ági
na azért várjuk ki a végét... már, ami az én gyors szülésemet illeti. nem merek inni előre a medve bőrére.... :)
Holnap megyek a dokimhoz, kiváncsi leszek mit mond a méhszáj állapotáról!

szeder, igen , azt hiszem nagyjából kapzsgálom a különbséget. Nyilván azért is érzel másképp, mert már van némi "szüléstapasztalatod". És szerintem az ilyen mély töltetű érzelmekhez kell egy bizonyos fokú érzelmi érettség is!! (nyilván a fiaidat is ugyan ilyen örömmel vártad, de azért biztos más volt az életed 20-23 évesen )
Örülök és (jó értelemben ) irigyellek ezért a pozitív és szemmel láthatóan katartikus élményért!! :D

monee,
felmentést kapsz szerintem az állandó bejelentkezések alól! :D
Nagyon cuki Ákos baba!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Bagzerka, nem semmi, hogy ilyen gyorsan kibújt Dani baba!!!! Gratulálok! Azért ennyire gyors szülésre nem vágyom! :D

Eszike, végre!! Gratulálok Noémi érkezéséhez! Hajnalban mikor nem tudtam aludni - mert én is fájdogáltam - rád és Csehire gondoltam, hogy nektek lehet, hogy meghozta a front a babócát... (csehi, mostmár te jössz!)
Ja egyébként csak megfordult a kisasszony. Eddig a bal bordáimnál volt a lába és a jobb oldalon csuklott lent, most a jobb oldalon vannak a lábak és bal oldalt lent csuklik..... pedig már alig van helye! :shock:

Honey, az utolsó UH-os súlybecslés elég pontos volt, mert ismerős csinálta és minden méretet 2-3-szor átmért, hogy biztosan jól mért-e. És hát így jött ki a 4 kg!!! :lol:
Nem semmi, hogy az 5 perces fájásokat "nem érzed"! :shock: Biztos hamar kibújik Flóra!

Szeder, én is elsírtam magam..... nagyon szépen írtad le Adél érkezését!!!

Roni, csudaszép kismama-menyasszony voltál! És Hunor zabálnivaló kiskölyök! Már akartam tőled kérdezni, hogy te hosszú v. rövid i-vel írod a neved? Vagy lehet választani? Csak mert ugye mi Aliz babát várunk... :oops:

Monee, Ákos apán alvós képe haláli! Tényleg valami újság-sztárfotó lehetne belőle! :lol:

Am. gondolom, hogy megijedtél! De az a lényeg, hogy mostmár minden rendben Gyuszival!

Bocsi, ha nem reagáltam mindenkire.... megyek játszani a kölköcskémmel....

Kép
Kép
netti77

netti,
ezek még nem igazi fájások, csak sima keményedés ( szerintem )

jaj , képzeljétek, ma bent voltam a gyerekágyon, mert fogadok csecsemőst, és vele taliztam.
Megtette a tegnapi hidegfront a hatását, mert a Nyugati pályaudvar nemzetközi peronja halvány labdaszedő a gyermekágyas részleg társalkodójához képest!! :D
Az ajtónál hármas sorokban voltak a babák. Hihetetlen élmény volt!!! :D
JAJ ÉS OLYAN PICIKÉK!!! NEM IS TUDNÁM HOGY FOGJAM MEG ŐKET! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder: nagyon tetszik ahogy leírtad Adél születését! :) Remélem én is hasonlóan tudom megélni majd Zalánét :)

Lolababa: kitartás majd csak eljön a ti/mi időnk is :)

Am: elhiszem, hogy megijedtél, de a lényeg, hogy most már minden rendben Gyuszival :)

Starlark: örülök, hogy hazajöhetettek. :)

Monee: üdv odahaza, Ákos baba gyönyörű :D

Honey: azért ez nem semmi, nekem ilyen nagy kilengések nem voltak még az NST-n.

Meg volt a doki látogatás, méhszáj C2000, baba nagyon lent van, doki szerint ha egyszer elindul jönni fog, ahhoz meg hogy elinduljon csak egy jó kis fájás tevékenység kell :D

Kép
kistiggrincs

Beszámoló? :) Uhh majd két hét után lenne mit mesélnem...
Az tuti hogy ezt nagyon nem így terveztem. De a vége nem lett rossz. Bébibogyó teljesen egészséges, ha nem ügyelet lett volna hétvégén, /akiknek mellesleg halvány gőzük se volt arról hogy a gyereknek mit kell kapnia, nekem kellett szólni hogy az antibiotikum aznap már nem kellett volna.../ már tegnap itthon lehettünk volna. Nem mintha ránk jobban odafigyeltek volna, szobatársam is egyszer kapott vasat egyszer nem...

Szóval, nekem kedden epegörcsöm lett de iszonyat, és magas vérnyomásom, sürgösségi UH kő nincs. nospa-algopyrin kombó olyan volt mintha semmit se kaptam volna, a második intravénástól ájultam be egy órára azonkívül non-stop jártam savat és epét hányni, feküdni is csak 10 percekre tudtam.
A záróm szerint toxémiám volt, amin csodálkozom mert erről senki nem beszélt...
Bébinek meg szapora volt a légzése, mellkasröntgen után azt mondták egyik lebenyben tüdőgyula a másikban légmelle volt, de ezt is csak másnap tudtam meg mikor a reggeli 6-os szopira sem hozták és megkérdeztem hogy ugyan miért nem... Mivel oxigénben volt szopiztatni se lehetett, csak az 5. naptól, de ebben is szerintem benne volt a dokim keze, aki szerint nem a lefejt tejcivel kéne rohangálnom két emelett között.
Végül őt is felhozták majd lemehettünk a roomingba.
Nagy mázli hogy sikerült tejet csiholnom magamból bébi nélkül, és hogy ő sem romlott el a cumitól.
Donát amúgy áldott jó gyerek alig lehet a hangját hallani és jól szopizik és alszik. Ma is mit össze bénáztunk az első fürcsivel és szinte meg se nyikkant apa kezében :)

No mindenesetre több cikknyi anyagom lenne a kvári kórház szülészetéről...

Kiváncsi leszek a holnapi gyerekorvosi látogatásra. mit mond a gyerek zárójáról.

Dobok pár képet.

Kép Kép

Kép

Kép

Kép
starlark

Starlark: Nem semmi ami Veletek történt!! :shock: De tényleg az a lényeg, hogy minden O.K. lett a végén. Azt megmondták, hogy mikor kapott tüdőgyulladást a picur? Azért ez durva, hogy ennyire nem figyelnek oda egy kórházban...
Viszont kárpótoljon, hogy Donát gyönyörű baba!!! :lol: :lol: Édes kis husis fiúcska! És amúgy Te hogy vagy? Kiheverted a kórházat?

Monee: Ákos is csudaszép baba! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?