Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

nekem megint nagyon-nagyon szar éjszakám volt. Egész éjjel zsibbadt minden végtagom. Pont azt mondtam a páromnak, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 2008-ban ezzel tényleg nem tudnak mit csinálni. :cry: :cry: :cry:

Ha belegondolok, hogy még 7 hétig kell ezeket az éjszakákat és nappalokat végigcsinálni, hát tuti bekattanok.

Ha valakit érdekel ez a babakocsi, akkor a www.babyoutlet.hu-n most pont akciós 69.000.- Ft újonnan.

Remélem nem tévednek a meterológusok és holnaptól tényleg jön a hűvös, mert már ez is elég gáz, hogy még mindig ilyen k...va meleg van.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!
Már engem is kiakaszt ez a rohadt meleg! Ráadásul fáj a torkom, ezért ihatom a forró teát, ami még segít abban, hogy ne izzadjak! :mrgreen:

Tücsök
KITARTÁS!!! Én ezt nem bírnám!!! :?

marek
 
 


Jó reggelt!

Nekem is iszonyatosan pocsék éjszakám volt :? Ömlött rólam a meleg, pisijárat ezerrel, korán is ébredtem, lefürödtem, de már megint izzadok, esküszöm, imádom a nyarat, de most utálom :?

Tücsök - holnap már 10 fokkal kevesebb lesz, tuti, lehet, hogy már éjszaka jön a front, és megkönnyebbülünk!

Bkriszta - én sem akartam sterilizálót venni, csak így a kuponnal elég jó árban van. De fene se tudja, kell-e egyáltalán, lehet, elég lenne a folyadék is.
Az a baj, hogy tök bizonytalan vagyok, csomó mindent megvettünk, de amik hiányoznak, azoknál nem tudtam még dönteni, ilyen a kézi fejő pl., mert az Aventnél is van kétféle, a VIA rendszerrel és az ISIS, nem tudom, melyiket vegyem+a Tommie T. mellszívó is tetszik, de ma azzal álmodtam, csajok, olyan borzalmasat :shock: Azt álmodtam, hogy csak úgy kipróbáltam, hogy hogyan szív, de még nem volt babám, tehát tejem se, erre rácuppant a szívófej a bal cicimre és nagyon megszívta és elkezdett ömleni a tej a kis tárolóba és aztán nagy nehezen lecuppantottam magamról és akkor is folydogált a tejem :? :oops: Tisztára nem vagyok normális, komolyan!

A másik dilemmám az autósülés, mert a Maxi-Cosi annyira tetszik, de 30 e forint és egyik ismerősünknek Pierre C. van és 15 e-ért vették és elvannak vele.
Babakocsi terén még ötletem sincs, szopis melltartót se vettem még, áááááááááá, valahogy nem vagyok jó passzban, szerintem a dögmeleg miatt, pedig ma akartunk menni Brendonba :cry:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Látom nem egyedül szenvedtem éjszaka, én sem aludtam jól, de ez végül is már nem új dolog, minden éjszakám ilyen már.

Aki még nem vett szoptatós melltartót ajánlom, hogy nézzen körül egy nagyobb kínai áruházban, én ott vettem 690Ft-ért nagyon kényelmes, pamut szoptatós melltartót.

Kriszta

Én is a szopiparna.hu -ról akarok vásárolni, de azt hiszem a bababörzén fogom megvenni tőlük az ágyneműt és a szoptatós párnát, már írtak, hogy kint lesznek ők is. Te milyen ágyneműt rendeltél tőlük?

Már nem emlékszem, olyan régen szültem utoljára, nem tudjátok friss házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni majd a kórházba?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva, a kórházba friss házassági anyakönyvi kivonat kell. Egyes kórházak azt írják, hogy 300 napnál nem régebbi, egyes kórházaknál 30 (!!!) napnál nem régebbi kell.
Kérdezd meg, ahol szülni fogsz!

Kép
szöszke
 
 


sziasztok
köszi a válaszokat. akkor a véleményetek szerint érdemes olyan üzletbe megvenni a melltartót, ahol fel is lehet próbálni, hogy biztos jó legyen.

nusildi: én is vásárlom az anyák lapját, baba magazint és most vettem kismamát is, ez is nagyon jó újság.
a sterilizálón én is gondolkodom, föleg az üvegek miatt, mert én ilyeneket vettem kicsibe és nagyba és nagyon bejön. majd még eldöntöm /a másik verzió a sima lábas/

4 nap nyüglödés utánn ma végre kialudtam magam. csak 1xkeltem fel wc-re, nem volt melegem és 8 órát aludtam :shock: :lol: :lol: .

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Rámjött a pizza ehetnék, úgyhogy leszaladtam a közértbe venni egyet. és a sorban egy kisfiú keservesen elkezdett sírni, hogy "anya vedd meeeeG", lécci anya vedd meeeeg", "anya én nem ilyen kicsire vágyom, vedd meeeeg." :D és persze jó hosszú volt a sor, úgyhogy még az elején nevettem, hogy rám is ez vár, csak 2-3 év még, utána meg annyira ciki volt, elkezdtem sírni, hogy szegény kisfiú, milyen rossz most neki. úgyhogy, mire odaértem a pénztárhoz, már nem is tudtam, hogy hova nézzek :D :D
pedig nem támogatom én sem, hogy mindig mindent megvenni, de ez most nagyon meghatott.

Meg megvettem az orbáncfű olajat (1800.-), és nem hiszitek el, mi van a betegtájékoztatójába írva: "mivel várandós és szoptatós anyák esetében nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat, ezért ezen élethelyzetekben a készítmény alkalmazása nem javasolt" :shock: ilyenkor most mi van?

Remélem jobban vagytok az esti szenvedések után, én is felkeltem már fél 3-kor, de szerencsére 5 körül sikerült visszaaludnom még 10-ig. Holnap talán tényleg itt lesz az eső, de ha nem, akkor reggel elkezdek esőtáncot járni. Addig meg beköltözök a fürdőkádba :D :D
borkaby
 
 


Sziasztok!

Köszi már jól vagyok de azért érzem ha sokat vagyok fent jelzi a pici,hogy áljak le :oops: Tagnap Gabi meg a húgáék kifesteték a gyerek szobát még nem pakoltam vissza majd szépen lassan utána rakok fel képeket :lol: A baba jól van szerinem nem lesz baj ilyen súlyú és korú babákat már megtudnak menteni.Ami nagyon ilyesztő,hogy melette egy 700 és 800grammos babák vannak úgy sajnálom őket meg a szüleiket mit élhetnek át :cry:

Kriszta!Neked ki van a pocidban?már a nevére és nemére gondolok :D

Timi!Szerintem is 2bőven elég a szoptatos meltartobol.Én kinaiba vettem 800ft volt és felpróbáltam.Ha kicsi lesz majd veszek másikat de szerintem jó lesz mert nyulik :roll:

Ildi!Szerintem jók a Pier Carden kocsik és ülések semmivel nem tud többet a drágább.Inez mútatott baba kocsit Pc V3 itt kecson 50ezer mózes és sport résszel ha hordokát is veszem az plusz20ezer de nagyon klasz kishelyen elfér ha utaztok és a mózesbe tudod cipelni a kicsit ha panelba laktok :) Nézd meg szép szinekbe van és szerintem ennyit érdemes beruházni már gondolni a 2.babára is :lol:

Elegem van a mellegből!!!!!!!!!!!!!Vége a nyárnak hüvöst akarok és jó éjszakákat!!!! :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Szöszke

Én a Szent Imrében fogok szülni, majd akkor megkérdezem a dr.nőmet, köszi az infókat!!

Kata

Jó, hogy jól vagytok, pihenj amennyit csak tudsz!!!

Én is nehezen bírom a meleget, de most már talán könnyebb lesz, ha lehül az idő.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép


Szar ejszaka: detto :( . Csak nalunk az a gond, hogy Akos az ovibol hazahozhatott vmi virusszeruseget, amibol Ot 2 nap alatt sikerult kikezelnunk, de mi felnottek, szivunk rendesen :? Torokfajas, orrfolyas…

Meleget en sem birom es varom a hideget, de magat a hidegfrontot nem,mert azt marhara nem jol viselem…Ja, es mara kezdtem el csak igazan vizesedni…mara a gyuru is szorul az ujjamon :roll: . Es szerintem lejjebb van a pocim is es nagyon be vagyok parazva, nehogy koraszules legyen,ime:

Kép

Nusildi :)
Tanacstalansaggal nem vagy egyedul, sokszor en sem tudom, valoban kell e amiket veszunk vagy felesleges…
:oops: Megneztem, nekem ez van a mellszivo dobozan: Avent Isis mellszivo Via tarolorendszerrel :shock:
Lehet, az almod vmi jelzes :lol:
Nekunk a babakocsi es az autosules is PC es igazan meg vagyunk elegedve!

Kép


Szopis melltartot pedig a Tescoban vettunk, Dorina a neve es ez is pamut.

Eva :)
http://www.szopiparna.hu/sszafaris800x600.html
Ezt rendeltem, majd ha megjon, lefotozom.

Kata :)
Kisfiu van a pocimban es a neve meg kerdeses :oops: . Azuram ragaszkodik 1 nevhez (Erik), de en nem erzem ugy, hogy ez a baba Erik lenne. Nalam a Benjamin, Donat, Benedek a favoritok, de neki nem tetszenek, szal meg kuzdunk.

Mi ma megvettuk az alomkisagyat, Drewex Kuba, pont olyan cseresznyeszinu,mint a pelenkazonk, azota egyfolytaban gyonyorkodom :lol:

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Kriszta

Én pont így vagyok, mint Te!! A lábam két napja vizesedik és én is úgy érzem, hogy lejebb ment a hasam, de azóta viszont nem fáj már a hátam annyira. Szerintem ez normális., nem lesz itt koraszülés.

Az én hasam így néz ki most:

Kép

Nekünk is PC hordozónk van, ami szerintem tökéletesen meg fog felelni:



Kép

Igaz a babakocsink peg perego, de már hozzá való hordozóra sajnáltam a pénzt, mert az 35ezer lett volna, az meg már nekem túl sok. Még így is a sportrészt külön meg kell vennem a babakocsihoz, de még várok, hogy kifutó modell legyen és akkor a babyoutletben féláron meg tudom venni, a babakocsit is úgy vettem:



Kép



És ha már ennyire belejöttem a képfelrakásba teszek fel egy régebbi képet a kismanónkról, ami 21 hetes korában készült róla, elég UFO-s , de nekem tetszik:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


a szeptemberiek linkes topicjában találtam, a tejserkentéshez: http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=28
borkaby
 
 


Elmentünk a Brendonba, hogy bevásárolunk, erre otthon hagytam az Anyák Lapjában található kupont :? Úgyhogy nem vettünk semmit, a hordozót még meggondoljuk, viszont a sterilizálót megvesszük és a kézi fejőből a Tommie Tippee-t és ugyanilyen cumisüvegeket, üvegmosó kefét, nagyon kis dizájnos ez a márka.

Éva - húú, neked aztán jó nagy a hasad!!! :lol: A babakocsi tetszik, valami ilyesmit szeretnék én is. A hordozó is jó, lehet, hogy a végén PC-t veszünk mi is. Bár azzal még ráérünk.
A kínaiba a szoptatós melltartó elöl lecsatolható melltartó vagy csak sima kényelmes terhesmelltartó?

Kriszta - kiságyról nem teszel fel képet?

Kata - ha jelez a baba, akkor tényleg tessék pihenni!!!
Amúgy nekem is szokott jelezni, ha pl. a sz.gépnél ülök sokáig, magasan rúgdos, szerintem tudatni akarja, hogy most már vegyek fel valami kényelmesebb pozitúrát :wink:

Amúgy azon gondolkoztam, és lehet, hülyeség, de tapasztalt mamik biztos tudják a választ, szóval ha a kórházban majd először szoptat az ember, ugye akkor van az előtej, ami inkább hígabb, de az ugyanannyi mennyiség, mint amikor belövell a tejci? És már akkor is kell fejni, mielőtt ez megtörténik? Mert az a 3-4. napon történik, addig van elég előtej? És ha lefejem majd, azt valahol el lehet tárolni a kórházban??? :roll: Úrég, annyira nem tudom, hogy ez hogy működik :shock: Valahogy nekem a szoptatás és a körülötte lévő dolgok a leghomályosabbak :?
Na megyek tovább, megy már órák óta a légkondi a szobában, de még így is kivagyok a melegtől :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Ahol én szülök, ott éjszakára elviszik a babákat. Ha van lefejt tej, akkor azt be kell rakni az anyatejes hűtőbe és éjszaka azt kapja a babád. Én tavaly sajnos sokat használtam azt a hűtőt, és nem voltak benne nagy mennyiségek. Szerintem a kórházban még nem lesz olyan rengeteg tejed, hogy abból még otthonra is jusson. A fejő inkább azért kell, hogy azzal tudd serkenteni a tejtermelést...szerintem.... :roll: Bár ugye én annyira sajnos nem értek ehhez a dologhoz.... :cry:

Éva
Tök csinos vagy!!!
BKriszta
Te is! És ezeken a képeken lejjebb van a hasatok egyébként? Az enyém sokkal lejjebb van, de mondjuk én mindig is ott hordtam. Én ilyen csüngőhasú vagyok.... :lol:

Lányok
Eddig a melegtől szenvedtem, most viszont lehet, hogy elért ide valami front, mert teljesen kész van a hasam. Fordítani nem tudok, mert szétmegy a fenekem...valahogy nem tudok már ülni.... :roll: Ha fekszem akkor meg fáj a hasam. Már most érzem, hogy jó kis frontos éjszakánk lesz... :roll: Remélem átvészeljük valahogy ezt a hülye hidegfrontot. :?

marek
 
 


Ildi!

Az sem biztos, hogy lesz előtejed.persze a legtöbb szült nőnek van, de multkor pl.feküdt mellettem egy nő, akinek nagyon gyötörték a cicijét csórinak, de semmi nem jött belőle.a gyereke orditott, mert éhes volt már, több csecsemős próbált meg kifacsarni pár csepp előtejet, de hiába.aztán a 3.napon belövelt a teje, és elkezdett szépen szoptatni.De ezt nem úgy képzeld el, hogy belövel, és akkor annyi van amennyit csak akarsz.először csak 10-20 gramm, és minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz.Nekem más a helyzetem, már most iszaonyt mennyiség előtejem van, naponta 30-40 grammokat fejek le.az előtej más állagú mint a rendes tej.higabb, ragadós, szintelen vagy sárgás. A tej már fehér, sőt ha fejed az üvegben kékes árnyalata is van.
Ha belövel a tejed, és szépen szopizik a baba, akkor is érdemes, sőt inkább kell fejni, egyrészt mert ezzel serkented a tej termelődését, másrészt, amikor már több van mint amit a baba megenne, muszáj kifejni, különben ha bent marad akkor elkezd pangani és az okoz mellgyulladást.ami nem játék.azt mindenképpen meg kell előzni.Iszonyatosan tud fájni, és olyan lesz a melled mint a kő.Szegény legjökedvesebb barátnőm járt igy.a 2.babánál.amikor már tapasztaltnak gondolta magát és nem figyelt eléggé.úgy begyulladta a cicije, hogy még ott a kórházban a szülésznő kifejte neki.Azt mondta, hogy ez jobban fájt mint a szülés.Szóval az első napokban hetekben fejni, fejni.aztán mikor már a babád átmegy szivattyúba, a belövelésnek vége, és kialakul a kereslet-kínálat, tehát annyi termelődik a cicidben amennyit megevett a pici, akkor már felesleges fejni.Persze ha éhes marad akkor kell, mert serkenteni kell.meg akkor is lehet ha el akarsz tenni a hűtőbe.De pl.az nekem nem jött be, mert ábel egy percig sem ette meg a lefejt tejet.még a főzelékbe sem.szóval babája válogatja, hpgy elfogadja -e a lehűtött tejet.
emmalena
 
 


Sziaszok!

Na én is előkerültem. Iszonyú sokkal vagyok lemaradva, úh előre is bocsi, most olvasok, de most felületes leszek, mert ezt egyszerűen nem tudom behozni.

Marek!
Kitartás továbbra is! Tényleg nem sok van már...Szerintem a jósló fájás 35hetesen már teljesen normális, itt azt mondják, h 26 héttől várhatod...én is elég rég óta keményedgetek napi párszor. Örülök, hogy most csupa jót hallottál a dokiná legutóbb! :)
Kérdezni akartam már én is egyébként, h nem lenne jobb, ha megszülnéd Borit, és akkor nem lenne baj, bármilyen a cukrod? 1v2 hét múlva már teljesen kész lesz az útra...

LKata!
Mi van veletek???

Emmalena!
Én is szenvedek az evéssel. Általában este, de van, h nappal is néha. Egyszerűen nem fér már a gyomromba a kaja, persze éhes vagyok, úh muszáj ennem...utána meg szenvedek, és nem kapok levegőt sem rendesen. Nagyon sz.r érzés. :?

Nusildi!
A Tomee Tippee-t én nagyon ajánlom, tapasztalatból, az üvegei tuti nagyon jók, Aidan sokkal jobban szerette, mint az aventeseket, és tartani is sokkal jobb neked. Otthon is van szines? Itt van rózsaszín üveg, kis fehér virágokkal a tetején, meg kék kishajókkal. Nekünk a rózsaszínből van 2, meg 2 sima kicsi...mert előbbi csak nagy méretben van.

Ancsa!
Sajnálom, h így szivatnak, amikor nem is kéne!
Remélem minél többet kihúztok egyben! Pihi, pihi, és pihi! Fel se kelj, játszátok azt a gyerekekkel, h most nekik segíteni kell anyát, hátha segít...

Borkaby!
Welcome!

Bettyna!
Boldog szülinapot utólag!

BKriszta!
Ákos nagyon ari, és már szép nagy a pocak! :)

Zsuzsu!
Remélem befordul még a kissrác idő előtt! Izgi viszont, h már lehet, h jövőhéten együtt lehettek kint is! :)

Éva!
Welcome!
Én emlkékszem rád az ősziektől,. mert írtam 1-2x, de nem ment a topic, így én is leléptem. :) Nagyon jók a képek, szép nagy már a pocak!

Linhbaba!
Welcome! Én is fiatalabb vagyok nálad, 2-vel is... :)

Homeopátiás, Tena bugyis/betétes, hálóinges, tejbelövéses tippeket köszi mindenkinek, bezsebeltem... :)

Kórházi csomag, stb: Hát ez asszem nekem még nem aktuális, mert a sor végén vagyok nagyon. De 34 hetesen lesz egy uh ellenőrzésünk, amikor lecsekkolják a kiscsaj veséit, én meg kiváncsi vagyok a placentára is, mivel itt senkit nem érdekelt, h otthon már 26 hetesen 0,5fokban érettnek nyilvánították...azt mondták majd a 34hetes uh-n jól megnézik. Hát köszi, ha azóta sem állt meg az érés, a Márta szerint már 33-34 hetesen is eindulhat...köszi...az még 1v2 hét. :P Szal az uhu után az eredménytől függően vagy gyorsan rögtön, vagy szép lassan összerakom én is a cuccot, de 36hétre kész akarok lenni. Uhu után kezdek majd el mosni is, remélem nem kapok semmilyen hirtelen hírt. :)

Anhel!
Vigyázz magadra! Sokszor én is túlpörgöm magam meló közben, és ilyenkor elgondolkodom, h basszus ezt nekem már nem kéne, semmi sem fontosabb, mint a kiscsaj odabent, és nehogymár ez miatt induljon ki hamarabb....úh próbálok én is visszavenni. Persze azt nem mondanám, hogy megy is... :P

Nymalac!
Ne idegeld magad a családon, gondolj ilyenkor Borira inkább! :) Meg álmodozz eszelj azon, h mi van még hátra, milyen lesz....hátha eterelődik a gondolatod.
Jaj, ez a bölcsis story! :?

Kata!
Én is hiányoltalak már! Örülök, h végülis minden ok! Pihenj!!! Gratula a névválasztáshoz! Nekünk még mindig nincs. :( Minden okés a szomszédod lányával meg a babyvel? Kellett neki orvosi segítség légzésben vagy kajálásban, bármi? Azért kérdezem, mert most én is 32 hetes vagyok, és minden hétfordulónál elgondolkodom, h mi lenne ha most születne? :) Sztem már nem lenne baj...max egy kis segítség.

gátmasszázs: Itt sajnos nem nagyon van speckó olaj erre, pedig itt aztán minden van...otthon a dm-est ovastam, h említettétek. miyen fajtát lehet még kapni? anyukám készít most nekem kis pakkot homeós bogyókkal, meg egyebekkel, mert akótársaink pont most mentek haza, és el tudják hozni. Szerintetek a johnson baba olaj jó erre? Nem, mi?

Szöszke!
Faros babát én sem mernék megszülni...akkor inkább császár, bármennyire is nem szeretném, ha felvágnának. Nekem nagyon természet ellenes, hogy szegény lábbal kifelé jöjjön ki, a feje felfelé nyomódva, be is akadhat. Itt simán szülhetsz faros babyt, ha a dokin/midwife-on múlik, de én nem tenném.

haslekötő: ezzel kapcsolatban nekem is jöhetnek a tippek, ezt is otthonról fogom kérni, mert itt az sincs nagyon... :?

Tücsök!
Kitartás!

Mindenkinek kitartás a dög meleghez! Itt már 18-20foknál nincs több sosem, és rengeteget esik...én ezt sem igazán élvezem. :(

Velem nem sok van. Továbbra is gyűröm a melót, és visszaszámolok. Egyre terhesebb a terhesség, és már várom a végét...remélem 6hétnél tovább nem nagyon akarja húzni a kiscsaj, nagyokat beszélgetünk már erről, nagyrészt gondolatátvitellel. :) Nem alszom már jól, egyre nehezebb cipelni magam, légszomjam van, és enni is alig tudok... A meló szerencsére már csak 3hét, 3 nap, okt 1-jén már nem megyek. Hát mit mondjak, minden napot megünneplek, h eltelt. :) Szerencsére nem lesz mostmár annyira durva, mert a következő 2 hétben csak 4-4 napot leszek, mert anyuka elutazik romániába a gyerekkel, így péntek-hétfő szabad, utána pedig a maradék időt az utódommal töltöm, aki egyébként a barátnőm és már hónapok óta ő az esti babysitterük. Szal akkor majd ő emegeti a gyereket, tolja a babakocsit, és fut utána...könnyebb lesz.
Ma van daddy szülinapja, és tegnap csaptunk egy kis bulit. Voltak torták, meg csomó nasi, ment a zene, dumáltunk jó volt...kb fél4-ig kukorékoltam én is, pedig már többször majdnem beájultam a fáradtságtól. 6.40kor keltem, 8ra mentem dolgozni, elvileg délig ettem volna, de persze késtek...kb 1kor szabadultam. Utána irány daddynek ajándékot beszerezni...a közeli Camden Townban nem találtam semmit (vw minibusz összeépíthető mondellt akartam neki venni, mert nagyon szereti őket, és akar egy igazit :)), felhívtam egy haverját, aki ajánlott egy boltot bent a cityben. Nyűgösen, de mégis neki indultam, pedig már akkor ki voltam purcanva. Aztán jött a 3órás szívás...végül ennyi időbe telt, mire végeztem. Volt ebben buszlerobbanás, ezután fél óra következőre való várás, majd hamarabb leszállás és visszaszállás, metrózás, majd az eggyel arrébb lévő megállóból visszagyaloglás ugyanoda, nem találván a boltot (mondván a 2 között van)...végül kiderült, h az a bolt mégiscsak az alap kiindulási megállón túl van, de a másik irányban....hurrá. Közben eláztam, mikor botorkáltam, és nem találtam a boltot, végül vk-nek sikerült megmondania, h pontosan hol van ez a bolt, és azzal egy időben daddy barátja is végre kikereste a neten, felhívott, és végre meglett. Egyetlen egy modell volt az egész hatalmas boltban ebből a fajtából, és az is platós, nem a hagyományos 9 vagy hány személyes busz, úh ez miatt is csalódtam, de azért ez is vm, és az egész hercehurca miatt a fáradtságtól már majdnem elbőgtem magam, de végre elindulhattam haza. Előtte megbeszéltük daddyvel, h a tervezettől eltérően mégsem megyünk a nagyobb boltba bevásároni a partyra, hanem lemegy az alttunk lévő kisboltba. A nagy bolt ott van, ahol leszállok a metróról, úh én beugrottam, vettem neki tortát, meg egy-két dolgot, amit csak ott árulnak, és kellett...erre ahogy állok a kasszánál, vigyorogva integet daddy bentről. Hurrá! Meglátta a tortát is, később a zacskót is, meg a buszon állítólag kikandikált a zacsiból a doboz, úh azt is meglátta, h konkrétan mi az....így ahogy haza értünk, oda is adtam neki mindent. nem volt túl sikeres a nap, de hát ez van...a party azért jó volt.
Aztán eljött a hajnal...daddy óvatosan betámadott, és műveltünk vm sexnek nevezhető dolgot. (kb 16hét üresjárat után :P). A pocim nem okozott semmi vicces, vagy nehézkes szitut, de ennek ellenére azért elég lightos volt a tempó. Éééés hát mit mondjak, kb bepánikoltam, és nagyot csalódtam, pedig olyan jól esett az elején, h végre van vm...vm történt odalent, összementem v nemtom, de nagyon fájt, és érezhetően sokkal szűkebb lett a hely, úh részemről fel is adtam a dolgot, mert nem bírtam élvezni, és egyoldalú lett a vége, amit végülis nem bánok...de azért mégis!!! Ez mostmár mindig így lesz??? Neeee! A szülés utáni helyzetről ne is beszéljünk.... Vk van még ilyen cipőben? :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Kép

Eva :)

Nagyon csinos vagy, tuti csak hasra hiztal, ugye? Igen, szerintem is lennt van a hasad, mondjuk viszonyitasi alapom nincs :) .
Nagyon bizom benne, hogy nem lesz koraszules. Mondjuk Akossal is ettol tartottam (tudom,nincs osszefugges, de parom is es en is korak vagyunk), aztan vegul 40+6ra szuletett.

Pont ilyen a mi hordozonk is, csak vajszinu. Majd lefotozom azt is, csak most a huzata meg be van csomagolva, hogy ne porosodjon.

Babakocsi is nagyon cool, de a legszebb a Kismanod. :lol:

Nusildi :)
Ooooooo, en nem vagyok vmi tapasztalt sikeres meg foleg nem a szoptatasban, de nekem ugy remlik, az elotej surubb, sargasabb,mint az anyatej, es kozel sem olyan mennyisegben van,mint mikor belovell a tejcsi. Viszont nagyon jol taplal es mindenfele nagyon fontos anyagot tartalmaz.

Itt a kisagy+pelenkazo, ma atrendeztuk a szobankat is vegre:

Kép

Marek :)
Koszi a dicseretet. Azuram engem mar csak Gombocnek hiv :oops: :lol: . Igen, hatarozottan ugy latom, lejjebb van a hasam.
Frontokat (foleg hideget) en is nagyon rosszul viselem es nekem is marha sokat gorcsol a hasam ma….kivancsi vagyok, nyiltam e, holnap este kiderul.

Megyek, furdetes.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Kész a gyerekszoba!!!! :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép Kép És megvettem a haza hozos rucit olyan édes.Tescoba Zsebi babás rugi+bady+elöke+sapka volt 3000ft :lol: Kocsikapátunk meg van.Amúgy örület de egy haza hozos ruha amit a baba boltba kapni 6000ft :shock: Ja és még vettem nekik a badyt amin ez van:Tesóm Eladó(bármilyen ajánlatot elfogadok) :lol: :lol: Haláli Zsófié rózsaszin Zsebié kék :D

Ildi!Az elötejet nem kell fejni 3-4nap múlva meg nyomod a cicid és fehér jön az a tej.Nemsokat tudsz olyankor fejni viszoont jó ha fejed mert akkor termelödik :D A többit Marek is leírta az én kórházamba is így van.

Sensi!Köszi a hiányolást!Sex nekem szülés után azért nem volt olyan 100%mert én úgy éreztem nagyon kitágultam nem csoda kinyomtam egy 3,5kg gyereket.Nekem kb 1,5év után mikor belekeztünk a tesó gyártásba akkora volt a régi :roll: Ilyenkor már életben maradnak a babák de nem születik most meg a babád majd 5hét múlva már tényleg nem baj :wink:

Kriszta!Pedig neked nagyon szép nevek tetszenek a Benedek nekem is tetszik :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!
Nagyon vagány a gyerekszoba! :)

Igen, tudom, h már életben maradnak, nem is ez a kérdés...csak érdekelt volna bővebben, h ebben a korban milyen segítségre van még szükségük a légzés és emésztés miatt.
Én nem is igazán tartok attól, h egyhamar szülnöm kellene, de az 5-6hét nagyon jól hangzik! :)

Mindig elfelejtem írni...DE KÉPZELJÉTEK!
Nálunk, a novemberieknél (én két helyre írok, mivel hivatalosan nov.1. a dátumunk) már megvan az első topic baba...asszem most kb 2hetes lehet, Zolika. 26+4-re született, és nagyon szépen fejlődik, egyre kevesebb és kevesebb segítségre van szüksége, nincs semmi gond vele. Úgy emlékszem 630g-al született, de már 800g felett van, és ő nem is fogyott egyáltalán, egyfolytában csak hízik, ami koraszülötteknél nem igazán jellemző.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Jó reggelt!

Esiiiiiiiiiiiiiiiik!!! :lol: Esküszöm, sosem örültem még ennyire a zuhogó esőnek, olyan jól lehült a levegő!!!

Köszönöm szépen az infókat anyatejjel kapcsolatban! Amikor ott leszek már, hogy megszültem, biztos jön magától a dolog, de most annyira bizonytalannak érzem magam, ha a szoptatásra, fejésre gondolok, persze olvastam róla sokat, de az mégsem ugyanaz, nincs semmi tapasztalatom és tartok tőle, hogy hogy fog menni.
Ma újra elmegyünk a Brendonba és megveszem a Tommee Tippee mellfejőt+sterilizálót, mégsem Avent mellett döntök.

Sensi - nálunk nincs olyan cumisüveg, mint amilyenről írtál, itt sima van, de az is nagyon szép dizájnos, nekem is nagyon bejön, a pelenkatárolónk is ez a márka, reméljük beválik!
Ú, nem semmi, hogy ilyen hajnalok hajnalán még kukorékoltál! :lol: Nekem a 23 óra a rekordom, mióta terhes vagyok, nem tudok fent maradni sokáig, ált. 21-22 között már az ágyban fekszem.
A szex miatt ne aggódj, lesz ez még olyan, mint anno, amúgy én ezért sem merek már belekezdeni, én is úgy érzem, hogy iszonyat szűk vagyok és szerintem nem tenne jót, ha begyömöszölnénk :? Már a kötelező nőgyógyászati vizsgálatokat is nehezen viselem, jó, tudom, hogy muszáj, de utálom, amikor beturkál, valahogy idegesít, hogy a baba közelében matat, hülyeség, mert a baba biztos nem érzi, de akkor is, már nem tudok úgy ellazulni, mint régen. A szülinapi vásárlás melós lehetett, azért ilyen nagy túrákat már ne csinálj gyalog! Én múlt héten csináltam meg azt, hogy elindultam 8-9 között és 16 órára értem haza és majdnem kipurcantam :shock: Melóhoz kitartást, már nincs sok hátra!!!

Kata - nagyon-nagyon cuki a babarészleg! :lol: A lámpa az Ikeából van, igaz? :wink: Én is szemeztem ám vele, amikor ott voltunk, hogy kell feltenni a falra??? Éjszakai fényt szereztem a DM-ben, de csak pici kerek korong, amit be kell dugni a falba és nekünk a konektor alul van, tehát a baba semmit sem fog belőle érzékelni.
Kinek van még éjszakai fénye? Nekem az Ikeából tetszett egy éjszakai fény nagyon-nagyon, csak az a baj, hogy mindhárom féle szellemet ábrázol! :? Nem értem, miért nem valami cuki kis állatfigura vagy nem tudom, miért pont szellem??? :roll:
Baldachinotok nem lesz?

Baldachin - én kezdem lebeszélni magam róla, lehet, hogy csak a fejvédőt vesszük meg, abból találtam nagyon szépet a Brendonban, max. utólag beruházunk, ha szükség lesz rá.

Bkriszta - jó az ágy, passzol a pelenkázóhoz, amúgy nekünk is tök ilyen az ágyunk, csak a színe világos.

Remélem mindenki kibírta a frontot, nekem tegnap párszor keményedett a hasam, bevettem 2 MagneB6-ot és jobb lett.
Viszont nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem Lotti iszonyatosan sokat mocorog, rúg, tol, nyom, feszít. A kisokos könyvecskémben azt írják, hogy a nap 90%-át már átalussza, hát nálunk pont fordítva van, néha nem is értem, mit csinál bent?! :shock: Persze anyukám erre azt mondta, hogy mit csodálkozom, én mindig is örökmozgó voltam, és párom is elég izgága, szerintem már örökölte tőlünk ezt az agilitást a gyerek.
Na megyek pihizni, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!

Itt is esik, hála az égnek.reggel úgy indultunk el a bölcsibe hogy nem esett, és úgy jöttem ki, hogy ömlött, pedig 5 percet voltam csak bent.volt nálam ernyő, mégis szarrá áztam, amit most kifejezetten élveztem.hideg nincs annyira, és az eső miatt az allergiám is sokkal jobban van.gondolkodtam, hogy nem megyek el a boltba, hanem rögtön jövök haza, de eszembe jutott a csokis puding...és igen, ez nyomos indok volt, hogy elmenjek mégis a boltba.
most éjjel tök jól aludtam, meg sem éreztem a frontot szerencsére, inkább megkönnyebbültem.

A szoptatás miatt meg ne aggódj.mikor ábit vártam nekem is magyarázta a barátnőm ezeket a dolgokat, és egy idő után tök belezavarodtam, ugyanúgy aggódtam, mint te.aztán ott volt a pici csimag, és a növérkék mondták mit kell csinálni, na meg emlékeztem egy csomó dologra.olyan természetes volt hirtelen hogy mit kell csinálni.komolyan, 2 nap után olyan volt, mintha már nem először csinálnám.szóval no para, az ösztöneinkben van, menni fog hidd el, és majd mosolyogsz magadon, hogy "ezt nem értettem?":-)
emmalena
 
 


Jó reggelt!

Megjött a vidám hidegfront a vidám esővel :D. A melegben pocsékul voltam, de ezt a frontot valahogy mi nagyon szeretjük a Babával.
Egyébként azt mondják front környékén több a szülés. Egy barátnőm aug.21-én szült és akkor éppen front volt, mert dugig volt a szülészet az Istvánban, meg mint később megtudtam, az Imrében is...

Jól elmentük Brendonba szülésre cuccokat venni, ehelyett vettünk kék zebrás ágyneműt a babának, meg cumisüveget (de ez legalább rajta van a szülőslistán).

A hozzászólásaitokból azt vettem ki, hogy szerintetek érdemes mellszívót venni és már a kórházba elvinni. Ugyanakkor a védőnőmet megkérdeztem a múlt héten, és ő azt mondta ne vegyek, mert majd meglátom, hogy kell-e vagy sem. Szerintetek? Vegyek mindenképp inkább? Ha igen, melyiket?

10 körül indulok Kispestre anyakönyvi kivonatért. Remélem nem lesznek sokan, talán otthon maradnak az eső miatt...
linhbaba
 
 


Linhbaba!

Én azon a véleményen vagyok, hogy ne vegyél.ez már volt egyszer téma, csak akkor még nem voltál köztünk.nekem az első babámmal úgy volt, hogy kaptam kölcsön fejőgépet, kb 3szor használtam, utána sikítva hajítottam félre, annyira meggyötörte a cicimet, annyira fájt, hogy az addigi gondtalan szoptatás is rossz volt.inkább fejtem kézzel, egyszerűbb volt, és nem fájt tőle a cicim.Ha kiadtam volna egy csomó pénzt a fejőgépre, tuti megörültem volna.nem olcsó mulatság.viszont van, aki alkatilag nem alkalmas a kézi fejésre, neki pl.szinte tuti hogy kell a gép.én egyetértek a védőnővel, hogy várd meg neked mire van szükséged, és utána vegyetek csak.pár nap alatt kiderül, max az apa is meg tudja venni.Nekem pl.a kórházban egyáltalán nem volt rá szükségem.mig mások vadul fejtek, mert a hirtelen sok tej nem fért el a cicijükben, nekem semmi bajom nem volt, mert elég nagyok a cickóim.
emmalena
 
 


Itt is esik!!!!! Kép Kép

Ildi!Igen tavaly kapta a keresztapjától.Igazából mi egy nem olyan erős égöt ragtunk bele ami eleve rózsaszin(baumaxba vettük)és igy tényleg csak éjeli fény.Nem fél a sötétbe de az esti alváskor fel van kapcsolva :D Nekünk lesz baldahin csak anyuék most nyaralnak és utána varja meg.Igazából kék micimackos függönyt vettem és az lesz megvarva :D Igaz,hogy alszanak de álmodnak is lehet mostanában Lotti rosszakat álmodik.Amúgy szerencsére Zsombor is sokat helyezkedik akkor mindig megnyugszom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Emmalena: köszi a választ!
Bocsi, ha már elcsépelt témákban kérek tanácsot, de olyan sok a régi hozzászólás, nem győzöm őket elolvasni :shock:

Lehet hogy van megegyezés a névben. Bajnógel Márton. Szerintetek milyen? Jobb a Dániel? (Apa ezt preferálja :) )
linhbaba
 
 


Linhbaba - szerintem inkább kérdezd meg nyugodtan, minthogy annyit visszaolvass, az amúgy is lehetetlen, nem zavar senkit, ha újra beszélünk egy-egy témáról, sőt, talán még jól is jöhet! :wink:
A Márton nagyon cuki név, főleg becézve, mint Marci, a Dániel is jó, csak a vezetéknévhez talán túl sok az "el" vég, bár dallamos, azt meg kell hagyni! Nem csinálsz egy vonalzót, hogy tudjuk, hol tartasz pontosan?

Kata - nekem nagyon tetszik ez a lámpa! A baldachinon még gondolkozom, szerettem volna, de annyira fogy a pénzünk :cry:

Emmalena - köszi a bíztatást, tényleg nem akarok előre aggódni dolgokon, majd olvasok sokat, tudom, hogy a www.lll.hu oldalon sok hasznos infó van szoptatással kapcsolatban, majd azon akarom átrágni magam+a kisokos könyvecskéimben is sok infó van, mindig haladok hétről-hétre, aztán újra visszaolvasok, annyira hihetetlen, hogy már "csak" 1-1,5 hónap és anyuka leszek!

Ma megyünk intézni az apaságit :? Már előre kiráz tőle a hideg, remélem sikerül hamar túllenni rajta, mert aztán megyünk Brendonba+a szopis melltartót megnézem ott a Bécsi úton, már nem is tudom, ki ajánlotta a boltot, de nagyon olcsó volt és legalább 2 db-ot szeretnék belőle.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Végre itt van az áhított hűvös. Én annyira szenvedtem a hétvégén, hogy azt el sem tudom mondani. Egyik ágyból a másikba mentem át. Átaludtam a fél hétvégét, a másik felét meg végig szenvedtem… Pedig a légkondink is ment ezerrel…

Kaptam még egy zsák rucit Borinak :D De már nem tudom hova tenni, pedig ezek is 56-62-es cuccok… :) Micsoda gondok! :)

A feltett babakocsi nagyon jó, én is azt vettem anno. Ha valaki még hezitál, annak tudom javasolni, hogy olyat vegyen :)

Sterilizáló: a tommee tippee kézi mellszívóhoz adnak egy mikrós sterilizálót és egy kicsi üveget. Nekem olyan (is) van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: 15 eFt-ért vettem a maxi cosit használtan. Nézz szét a neten szerintem…

Éva: igen, 300 napnál nem régebbi házassági kivonat kell.

Borkaby: az orbáncfű olajat másra ajánlják, nem ajánlják a tájékoztatóban. A gátmasszázshoz, valószínűleg kismamáknak azért ajánlják :)
Nekem is van végre, én a héten kezdem el használni… Ja, lehet, hogy a fiatal kismamáknak nem ajánlják. Pl. 20 hetesnek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kriszta: szopis melltartó a tescoban mennyi volt?

Ildi: én nem fejtem a kórházban csak a 3. napon, mert erre felhívták a figyelmemet. Viszont Lili kb 3 óránként 1-1 órára a cicimen volt :) Igényszerinti szoptatás híve vagyok. És a kis vákuum lányom segített is a tej beindításában. Először csak cseppek jönnek a ciciből. Sárgás, ragacsos izé, ez már most is elő-elő fordulhat. És ahogy a baba egyre többet ingerli a melleket, úgy készteti az egyre több tejci termelésére. a pár cseppből pár nap alatt akár 50 vagy annál több ml is lehet :) De a babáknak pont ennyire van szükségük. Ezért veszítenek a súlyukból születés után, mert a tartalékukat élik fel, amíg beindul a tejellátás. :)

Én viszek magammal a kórházba cumisüveget. Lilivel is vittem, és este a kicsöpögött (tejgyűjtő kagylóval összegyűjtött) tejet odaadtam Lilinek üvegből szopi után. Vigyázz, ha leadod a tejet a nővéreknek, akkor esténként a megmaradt tejet pasztörizálják, és odaadják más gyerekeknek. Én olyan boldog voltam, hogy összegyűlt egy éjszakányi adag Lilinek az utolsó estére, gondoltam alszok egy jót utoljára, Lili meg megkapja, amit gyűjtögettünk, erre közölte a nő, hogy nincs mit odaadni neki, mert leadták :S Remek. Jó nagy pofon volt nekem. Most viszek üveget, és a tejet a nekünk szánt hűtőben fogom tárolni, és majd szépen odaadom Lilinek. Amikor küzdök azzal, hogy legyen elég tejcsi a lányomnak, akkor nem igazán akarom más gyerekét jóllakatni az enyém helyett. Ezért nagyon mellbevágott a dolog. (Amúgy tejleadó voltam Lilivel.)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: de jó, hogy előkerültél! Már kezdtem aggódni

Gátmasszázs olaj: orbáncfű + Búzacsíra olaj. Vagy előre kikevert olaj. Erre a célra.

Sensi, nálatok lehet kapni ilyen mosható pelusokat: Bumgenius Pocketnappy vagy Bumgenius Bamboo fitted. Én nem nagyon értem amit a neten találok ezekkel kapcsolatban, de nagyon ajánlják mások, mert elég picike a mérete. Szívesen vennék ilyet, de itthon nem lehet kapni… :S
[/b]

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nagyon jók a képek!

Ildi: nekem is tegnap Bori nagy bulit csapott odabent. És a hasam nyilallgat alul, meg ilyesmi… De jó lenne már szülni, és túl lenni az egészen. Nagyon elegem van. Bár Bori műsora nagyon tetszik, de eléggé frusztráló érzés ahogy ide-oda tologatja az alkatrészeit, és közben félig kimászik a hasfalamon… Főleg oldalt, hátul a bordáimnál… :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Újra itt, a hétvége kicsit kiesett.

Zsuzsu - Nem túl jó hírek, de a taktika erősen hasonlít az enyémhez. Én is szeretek a legrosszabbra készülni, onnan már csak +csalódás érhet. Asszem és is lemaradtam! :roll: Mikor lett a kislányból kisfiú?

Peva - Én is gyorsan megrendeltem a cuccot, remélem hamar elkészül. MEgkérdeztem tőlük, hogy átvehetem-e a 27-i Expon. Távolságban kicsi jobb! Vasalás? A pelusok még engem is várnak. Valóban a függönyök voltak szebbek, de végül abban a törökben vettünk, keddre kész lesz. Remélem itthon is olyan jól fog kinézni, mint ott. :wink:

BPD - Nekünk aug. 21-én volt 88 mm!!!!

Ancsa - Gartula az eredményeidhez!

Ny.malac - Lili jobban van?

Marek - Nekem szorítós bugyim van haskötő helyett. Majd meglátom beválik-e, anyukám esküszik rá.

Babakocsi - Pont ilyen a mi szettünk is, csak a színe más és 45ért vettük. :roll:

Bkriszta - Nagyon szép a pocid és a kocsi is klassz! Én is szopipárnás ágyneműt rendeltem, csak drapp macis mintával, de a tiédet is nézegettem. :lol:

Éva75 - Szupik a kpek, nagyon jól nézel ki!

Sensi- - Köszi! Utólag. :lol: Szép kis kalandban volt részed. Szex, dettó, maradt a kézimunka részemről a megtartóztatást. :oops:

Kata - Nagyon klassz a gyererkszobátok!

Végre esik!!!! Erre várok napok óta! Szellőztetek is ezerrel!!!!
Ma du. megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok mit mond.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Hát nem semmik vagytok, jó sokat írtatok tegnap este óta, nem győzöm visszaolvasni a soraitokat.

Köszönöm a dicsérő szavakat, pedig én már egy bálnának érzem magam, van azért rajtam is bőven plussz kg, eddig kb. 12 kg-ot híztam, de lesz ez még több is október végéig, de majd lemegy, ahogy a többi terhességem után is lement.

Én is úgy örültem az esőnek, végre semmi bajom nem lett volna, de az egyik kutyusunk már kevésbé örült a viharnak és óránként ugatott, szaladgált, nyüszített a nappaliban, úgyhogy szinte semmit sem aludtam, legalább szokom az éjszakázást, már úgy elszoktam tőle, lassan hét évesek lesznek a legkisebbek is, olyan rég voltak már csecsemők, hogy nem is emlékszem semmire. úgy aggódom mindenért, mint aki az első babáját szüli.

Valaki kérdezte, hogy milyen a kínais szoptatós melltartó: igen, le lehet csatolni és nagyon kényelmes.

Köszönöm a tanácsokat a házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban, hamarosan beszerzek egy frisset.
Még a TAJ kártyámat is lusta voltam átiratni a férjes nevemre, pedig már több, mint 9 éve házasodtunk össze, de most rászántam magam és átíratom, nehogy szóljanak miatta a kórházban.

Sex: már nálunk is elég rég volt valami, persze azért más módszerekkel segítek a szerelmemen, de már ő sem akarja, mert nagyon félti a babát. Azért belegondoltam, hogy a férfiaknak sokkal nehezebb lehet a megtartóztatás, mert az ő szervezetük nem alakul át, nem változik. Én az első terhességem alatt nagyon nem kívántam a sexet, és féltem, hogy mi lesz így velünk majd a szülés után, de aztán szerencsére alíg bírtam kivárni a 6 hetet, mert annyira visszajött a kedvem.

Most olvasgatlak még bennneteket és dolgozom egy picit még az irodában is.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


BKriszta! Kata!

Nagyon jók a szobáitok, hangulatos lesz nagyon mikor beköltöznek a kismanók :) Mi eddig lakásfelújítottunk, nem is leszünk teljesen kész, mire megérkezik Tomi, de az ő szobájára nagy hangsúlyt fektetünk, bár még ott sincs feltéve a lámpa, a függöny stb. Baldachinra már gondolni sem merek... Amúgy nyílt most egy új lakberendezési áruház a Gyáli úton, a Sconto helyén talán, és állítólag ott lehet kapni 1000 Ft körüli értékben baldachintartót és baldachint. Személyesen még nem láttam, hogy miből van és milyen minőség, de lehet,hogy érdemes megnézni.

Mozgolódás:

Én is azt érzem,hogy egész nap szint mozog Tomi. illetve, meg van már a napi ritmusa: hajnal 4-kor kelünk :) akkor egy jó 1-1,5 órát nem bírok visszaaludni, utána kevésbé érzem kb. 11-ig, akkor megint beindul, délután is van egy pihisebb időszaka és este 8-tól házibuli van a pocakomban :) Imádom, mikor mozog, olyankor én is aktívabb vagyok :)

Nyugtonmalac!

Álmomban nem gondoltam volna, hogy mikor ott van mindenkinek a kis újszülöttje képesek odaadni a tejet másnak. Nem is az a baj,hogy odaadják, csak egy kérdést igazán intézhetnének ilyenkor a kismamikhoz.
Köszönöm a megnyugtató szavakat az orbáncfűhöz!
Tegnap kipróbáltam ééés nagyon nagyon hasznos!

Gátmasszázs és szex:

Nem sokáig csináltam, meg apa otthon sem volt, és elég nehezen értem el a gátat, egy párszor nem csak a pocakomtól, a nevetéstől sem sikerült, de este gondoltam, felavatjuk az első próbálkozásomat, ugyanis én is baromira szűk lettem. És láss csodát, kifejezetten hasznos dolog ez a gátmasszázs! :D :D
elvileg kell 3 hét, hogy meglegyen a 7 ujj!!! :oops: nagyon sok..., dehát megéri, csak legalább legyen kisebb a gátsebb. két barátnőm is csinálta, az egyik megúszta 100%-osan gátseb nélkül, azt mondta annyi volt, hogy neki sok kicsit kellett nyomnia, azzal is védték, a másik pedig csak egy ici-pici gátvágást kapott, ami állítólag nem is volt annyira kellemetlen.


És hajrááá itt az esőőő, remélem már a héten el sem áll :lol: :lol: :lol: Annyira kellemes és hűvös a levegő! Szerintem ki is megyek caplatni egyet a környéken.

Szép napot mindenkinek!

Borkaby
borkaby
 
 


Sziasztok!

Hú, de jó végre hűvös van, komolyan mondom el sem hiszem. Remélem már így is marad.

Kata nagyon szép lett a babaszoba.

Mi tegnap voltunk az IKEÁBA, öngyilkosság volt, meleg volt k...ra, olyan sokan voltak, hogy én még ilyet soha nem láttam, de a lényeg, hogy megvettük a kislányomnak az új ágyat, már csak matracot kell bele venni, aztán össze lehet rakni a kicsinek a rácsos ágyat. Hurrá!!!

Én is készülök a Brendonba, de nem jutottam még el. A kórházi csomagom sem áll még sehogy, hirtelen azt sem tudom mit kell bele tenni.

Fejő:
Már tényleg volt téma, de én még most is azt mondom, hogy mindenkinek szüksége van rá egy kis ideig. Én bevittem a kórházba, de ott pl. nem kellett. Viszont volt a szobában egy lány akivel egyszerre szültem éjjel és neki már másnap fejnie kellett, neki pl. jó, hogy volt fejője.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


1220864957.1251.doc
Nekem egy ilyenem van, ebben van babakelengye és kórházi lista is, ha kell, bár már van kb. 4 ilyen listám és mindegyikről húzogatom ki a meglévő dolgokat, már néha azt sem tudom, hol áll a fejem. A Brendonban átvettem tegnap az őszi-téli katalógust, abban is van egy kelengyelista, most arról is pipálgatok, mint egy idióta :oops: :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kata

Tényleg nagyon hangulatos lett a gyerekszobátok. És a nagyobb babátokat nem fogja zavarni majd Zsombor sírása éjszaka vagy nem lesznek egy szobában?

Bkriszta

Szuper az ágyatok, a miénk is hasonló, csak a szine más egy kicsit, csak még hiányzik négy csavar belőle, ami az ágyrácsot tartja és addig nem fényképeztem még le. A KIKÁ-ban vettük, egy ismerősünk ott dolgozik és mindig szól, ha van valami leértékelt cucc, a kiságy, a pelenkázó szekrény és egy szuper flexa 100% gyapjú matrac került 20.000Ft-ba, úgyhogy ezt nem lehetett kihagyni, már vagy 3 hónapja meg is vettük.

Mtücsök

Én is egyetértek velet a mellszívóval kapcsolatban, nekem mindegyik babámnál volt velem a kórházban és mindig nagy hasznát vettem, igaz elsőnek egy sima vákumos olcsó kis mellszívót vittem, de az is nagyon sokat segített a tejserkentésben, én tuti , hogy most is viszek be.


Légzésfigyelő: kinek van, fogtok használni? Nekem eddig egyik babámnál sem volt, de most kaptam egyet ajándékba, aminek nagyon örültem, mert annyi rémhírt hallottam mostanában a bölcsőhalálról. Szerintetek hasznos?

Nyugtonmalac

A Szent Imrében kötelező valami ruhát venni az apukának, ha be akar jönni a szülésre? És ha mondjuk éjjel szülök és zárva lesz a bolt, ahol meg lehet venni, akkor nem engedik be?

Borkaby

Nekem is nagyon sokat mozog a babám, de én nem vettem észre, hogy lenne egy kialakult rendje, ha éjszaka 10szer megyek pisilni, akkor szegény annyiszor is ébred fel, napközben meg szinte állandóan mozog. Azt olvastam valahol, hogy attól, hogy a pocakunkban sokat van ébren a baba még nem biztos , hogy rossz alvó lesz. Hát nekem mindhárom gyerekem két éves kora előtt nem nagyon aludta át az ájszakát, úgyhogy ennél rosszabb már nem hiszem, hogy lesz.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Valaki mintha maxi cosi bébihordozót keresett volna, találtam egyet a neten 10.000Ft-ért , annyit szerintem simán megér:

http://www.expressz.hu/baba/babakocsi/s ... 69183.html

Kép

Kép
éva75
 
 


evés

nekiállok enni, alig eszek pár falatot és máris "tele" vagyok. majd szétt durranok, miközbe éhes vagyok.
ha jól lakok, akkor alig birok mozogni és rosszul érzem magam.

ez normális? mostmár ez végig igy lesz?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi

Ezzel én is pont így vagyok, gondolj bele milyen kis helye van már a gyomrunknak, még pár hét és újra a régi lesz a pocakod.

Kép

Kép
éva75
 
 


Az előbb azon gondolkodtam, hogy milyen izgalmas lesz majd az október, mikor sorban születnek meg a kisbabáink..... de jó lesz, majd bőghetünk eleget a számítógép előtt....

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva!De egy szobába lesznek.Igazából ha sír kb 2lépés és ott vagyok.Sokat gondolkodtunk,hogy aludjanak de így a legjobb mert Zsófi se érzi,hogy elvesz tőle a tesó meg legalább hamarabb össze szoknak :roll: :lol: Én használta és megnyugtatott szerintem jó dolog a légzésfigyelő kipróbálod egy két napra mást nem utána nem hazsnálod.Nálatok,hogy alszanak a gyerekek?

Timi!én is alig eszem vagy olyat ami szinte semmi ma pl csak tésztát kivántam pöri lével meg tejfőle húst nem :shock: Fene se érti már ezeket a hormonokat :roll:

:lol: :lol: :lol: Kész a kórházi pak is :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


bkriszta, éva75: hatalmas pocitok van :shock:
kata: egyforma törpés a pelenkázó lapunk, csak az enyém világos sárga. nagyon szép lett a szoba :lol:
sensi: sex-el nálunk nincs gond :lol: ugyanolyan jó, csak ritkán van :? nekem sima cumisüvegem van. itt nem láttam még olyan diszitettet.
nusildi: nálunk is ez a helyzet mozgolódás téren
linhbaba:én is vaciláltam, hogy vegyek-e mellszivót, vagy ne. ezért én vettem egy tök egyszerü kézit 1600-ért és ha nem is fogom tudni használni, annyira nem fogom sajnálni, mert nem került sokba.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


ma már nem tudtam aludni. 6x ébredtem fel wc-re, melegem volt, forgolódtam. reggel meg a fejem fájt a front miatt :evil: .

Holnap megyek dokihoz. remélem nem lesz semmi gond, bár mostanában kicsit hanyagoltam a fekvést :oops: :? .
a súlyomra biztos fog megint arcokat vágni :shock: . már +16kg :oops:
pedig alig eszek /nem birok/. folyadékból viszont annál több. napi 2, 2,5 liter. néha 3l is megiszok.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Kata

Nálunk is együtt van a három gyerek, pedig lehetne külön szobájuk, de ők együtt akarnak lenni (lányom félős), úgyhogy a szobáját már vagy fél éve átadta a kistesónak, meg játszószoba lett belőle.
De most a vége felé már nagyon házsártos vagyok és a férjem nagyon horkol, nem bírok már vele aludni, így az ikrek átköltöztek hozzá az ágyunkban én megy a lányommal egy szobában alszom az egyik heverőn és ott nagyon jól elvagyunk kettesben.
De ha meglesz a baba visszaáll a régi rend, megyek vissza a helyemre.

Légzésfigyelő: mindenképpen használni szeretném, mert a baba egyedül lesz külön szobában + még vettem bébiörzőt is, hogy minden rezzenését halljam. Amiket eddig a három gyereknél nem vettem nála most mind kipróbálom, bepótolom.


Timi

Szerintem a legjobbat vetted, én is egy ilyennel kezdtem és tök jó volt, a célnak megfelelt.

Kép

Kép
éva75
 
 


Timi

Ne aggódj a kg-ok miatt, majd lemennek!!!

Érdekes, nekem az orvosom nem foglalkozik sosem a kg-jaimmal, eddig nem is kérdezte nagyon, hogy mennyit híztam.

Én majd csak 15-én megyek orvoshoz, amit már nagyon-nagyon várok, jó régen voltam már nála, július 21-én, mert szabadságon volt, úgyhogy már nagyon várom a hétfőt.

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!
Tök jól, hogy ilyen hűvös lett, ennek örömére egész délelőtt aludtam. A férjem mindig felébresztett, amikor kajaidő volt, aztán mentem vissza "olvasni"... :lol: Még most is kómás vagyok, de nincs pofám visszafeküdni, amikor a férjem már 3 óta fordít és nekem is van még egy kicsi....

Szex...háát az utolsó nálunk se volt az igaz, úh. mi is máshogy oldjuk meg... :oops: Mondjuk nekem akkora a hasam, hogy már sehogy se kényelmes, meg Bori előszeretettel matat a bugyimban, az meg olyan érdekes érzés lehet apukának.... :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek
Megkaptuk a táppénz hozzájáruláshoz a határozatot. 27.000 forint egy hónapban.... :shock: :shock: :shock: Ezt ugye a munkáltató fizeti, de nekem hivatalosan a férjem a munkáltatóm.... Mindig tudtuk, hogy ez nekünk baromira megéri.... :twisted:

Nemtom mit akartam még írni, lehet, hogy le kéne feküdnöm? :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!

Vacakolt a netünk, de most már ok. Amikor tudok jövök.

[bPerdo[/b] a Klinikán, annyit írt csak. BORZALMAS!!! Holnap megyek CTG-re és meglátogatom. Velem minden OK! Este írok!!

Ildi!
" aZ ÍGÉRET SZÉP SZÓ...."

Kép "TESTVÉRI SZERETET"..:-D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


laptetű........hurrááááááááá :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Nyugtonmalac
Azt mondod, hogy ehhez mikrós sterilizáló is van????
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vagy félreértettem valamit? Olyan van hozzá, amit most kuponnal 4600-ért lehet kapni????

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?