Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap óta semmi kaját nem kívánok. Nincs hányingerem, csak étvágytalan vagyok. Így meg csökken a tejcsihozam :(
bende

sniky!még szombaton átküldtem a nyomtatványos emilt!és most reggel átküldtem a postacímes exelt, innen tudod kinézni hová küldjed...Magyar Államkincstár-családtámogatás
Vendég

hűűűű!ritus elég nehéz percek lehettek!!örülök ,hogy mostmár rendben vagytok!

pöttöm!szegény kis nonobaba!amikor írtam volna, hogy kötőhártyagyulladás is lehet ha bevérzett a kis szemecskéje , mert pont aznap olvastam róla a baba könyvemben, már megjártátok a dokit és megvolt a diagnózis...remélem már jobban van és gyógyulgat!!

rengeteget írtatok és csak így a hétvége beköszöntével tudlak utolérni titeket legalább az olvasással, mert ilyenkor hétvégente mindenki el valahová és keveset írtok...he-he

köszönet a szüléstörténetekért!
nagyon szépen gyarapodnak a kisbabáitok!
Vendég

Sziazstok!

Hamar olvastam az előző oldalt és jól értem,h nem "tartják be" a 3 óránkénti evést? tehát va,h hamarabb mondjuk 1 óra múlva is cicire rakjátok? nem borul meg a "rend" vele?
makadu

hello

tegnap Csabi is nagyon sűrűn szopizott, szerintem is a meleg miatt több folyadékot kívánt a kis szervezetük a babóknak.
Az este nem volt vészes, de szerintem ez a vihar biztos megviselte a gyerkőcőket és kicsit nyugtalanabbul aludtak.
Nagyon lehangol ez az idő, és még sétálni sem lehet az esőben lemenni.....lez teljesen kikészít.

az ugye nem baj, ha nem minden nap fejek? vagy ha elkezdtem, akkor már mindig kell?
De most valahogy úgy érzem a szopik után, hogy nincs bennük annyi, hogy fejni lehessen....vagy ezt csak igy érzem, de ettől még van bennük lefejhető mennyiség?

Én az első lefejt adagot mindig berakom a hűtőbe és aztán a nap folyamán a pluszban lefejt adagokat hozzáöntöm. Szerintem máshogy nem is lehetne.....
lei

mi tegnap este felé volt, hogy óránként, de volt hogy fél óránként szopiztunk. De ez nem szokott általános lenni, legalábbis eddig nem volt, szóval ezért gondolom, hogy az idő miatt volt inkább.....legalábbis remélem. :)

hogy vagy makadu? hogy mennek a dolgok nálatok?
lei

Lei, fáradtan :) , a gyerek üvöltött este a fürcsi előtt, fájt a hasa, üvöltött fürdés közben és után, nagy nehezen elaludt és kezdte 5-kor az üvöltést, most alszik, néha felsír...

nekema lelekemre kötötte a védőnő,h csaaaak 3 óránként szopi....ezért kérdeztem

megyek sír...
makadu

makadu: nekem a szüleim csodálkoznak azon, hogy én igény szerint szopiztatom a babát, mivel amikor én voltam csecsemő akkor az volt a szokás, amit neked mondtak, vagyis hogy bármi van, mégha üvölt is a baba, nem szabad, csak három óránként etetni.....
megbizol a védőnődben, hogy ennyire betartod amit mond? Az anyud, vagy mások mit mondanak erre? Amúgy eddig bevált ez a három órás dolog?
És a legfontosabb, Te hogy érzed? Jó ez így, vagy inkább etetnéd a 3 óra közben is, ha éhes? Fontos, hogy Te hogy gondolod, hogy érzed!!!!
lei

Jaaajjj de örülök, hogy mindenkinél többet volt cicin tegnap a baba, mert mi is egész nap szopiztunk, már kezdtem aggódni, hogy mi lehet a baj.

Kitti! Én elolvastam a Suttógót még a terhességem alatt, ahol azt ajánlják, hogy napirend szerint, x óránként etessem a kicsimet. Ez akkor nekem nem tünt furcsának. De mióta Csengét a kezembe vehettem, teljesen az ösztöneimre hagyatkozom, és akkor adok neki enni, amikor kér, hiszen senkinek sem lehet meghatározni, hogy mikor kell éhesnek lennie. Lehet, hogy azért üvöltött Kismukk, mert szomjas volt a tegnapi kánikulában.

Mindenkinek köszönöm az aranyeres tanácsokat. Azt érzem, hogy amint elkezdek vasat szedni, rögtön kijön. Így maradok egyenlőre vashiányos állapotban. :?

Szuszu! Valamikor betettél egy linket, ahol vannak tornagyakorlatok, amiket lehet már ilyen korán végezni. Leírnád újra? Most már el kellene kezdeni mozgolódni.

Előre is köszi

rizsimami

Makadu!

Nálunk is igény szerinti szopi van. Tegnap szomjas volt a melegben 2 óránként evett. Éjjel meg eszembe sem jutna felkelteni, ha Ő nem ébred. De nappal is van úgy, hogy 4-5 órát alszik egyfolytában.
bende

éjszaka én sem kelltem fel, de napközben idáig tartotta a 3 órát, de tegnap minden felborult... a dokinő is azt mondta,h a hasfájósokat nem szabad hamarabb etetni,mert a levegős pocinak nem tesz jót a plusz kaja....
én etetném,de nem merem, persze ha elfogy a cérnám... no meg mecsek teázattaom, tehát szomjas nem hiszem,h lehet....
makadu

viszont nagyon hasfájós, húzgálja a lábait, feszeng és kapálózik... espumisant adok neki meg a teát, de egyre rosszabb... :cry:
makadu

Rizsi én elmentettem :http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1270
makadu

Én még egyszer sem adtam neki teát, vagy vizet... :shock:

Makadu! torna???? nem válna be?
bende

sziasztok lányok!
babák gyönyörűek, és olyan jó h. már a baba körüli teendőket beszélitek...
makadu:nagy gratu Nektek!
van valami fontos, amit átadnál nekem mint Istvános?
Te éjjel szültél?vagy nappal?mert látom edáztál......én is szeretnék...Neked bejött?köszi előre is.

Kép
winona

én próbáltam neki párszor vizet adni, de pár korty után nem kell neki, gondolom jobban izlik neki az anyatejci :)

én Infacolt adok neki majdnem minden etetés előtt és elvileg csak akkor nyűgös, és tekereg összevissza, ha nemsokárajön egy trotyi. De utána megnyugszik. szerintem Csabi nem az a tipikus hasfájós, inkább csak mikor érzi, hogy nemsokára jön a puki, akkor tekereg kicsit, meg helyezkedik. :)

milyen teát adtál neki makadu?
lei

MAKADU IGAZÁBÓL ZSIGMOND ENM FOGADJA EL SEM A VIZET, SEM A TEÁT ÍGY MARAD A CICI.. DOKTORNÉNI ÉS VÉDŐNÉNI IS AZT OMNDTA, HOGY NE AGGÓDJAK.. NYUGODTA CICIZTESSEM. EGYÉBKÉNT EDDIG TRATOTTA A 3 ÓRÁT, CSAK A NAGY MELEGBEN NEM, ILLETVE AMIKOR VANNAK EZEK A NÖVÉSI HULLÁMOK, AKKOR ALABÓL TÖBBET KÉR.. ÉN NEM VONOM MEG TŐLE.. DE ÉJJEL UGYANÚGY 3-3,5 ÓRÁNKÉNT KELL HA NEM TOVÁBB BÍRJA. PL 7KOR ESZIK, UTÁNA 12 VAGY 12.30
Vendég

Még tartoztam a szüléstörténetemmel. hát íme, sikerült összehoznom :)

Szüléstörténet

2008.08.23-án, szombaton este 8-kor még NST-n voltunk a kórházban, ahol a gép semmilyen méhösszehúzódást nem jelzett. A dokival úgy volt megbeszélve, hogy ha a hétvégén nem indul meg a szülés, akkor hétfőn be kell feküdnöm a kórházba. Kati, a szülésznőm megnézte a legelső UH leleteket és kiderült, hogy azok alapján 24.-ére írták a szülés várható idejét. Tehát még nem voltam túlhordásban, mint ahogyan addig azt hittük.
Hazamentünk és tévét néztünk párommal, mikor 11 felé kezdtem érezni, hogy egyre rendszeresebbek a fájásaim, olyan 10 percenként jöttek. Vártunk még egy órát, és a fájások sűrűsödtek, éjfélkor már 5 percesek voltak. Ekkor felhívtam Katit és mondta, hogy menjünk be a kórházba. Egy órakor értünk be, akkor már három ujjnyira tág volt a méhszájam, és a fájások is erősödtek. Kati adott beöntést és hívta a dokimat, aki fél óra múlva már bent is volt a kórházban.
A doki megvizsgált és burkot repesztett. Vártuk a fájások sűrűsödését. Kettőkor kaptam oxitocint és vártunk még egy órát. Ekkor már három percesek voltak a fájások, de nem voltak elég hosszúak. Sehogy sem volt kényelmes, hol labdán ültem, közben párom masszírozta a derekamat, borogatta a homlokomat és szorította a kezemet, hol az ágyon feküdtem váltogatva az oldalfekvés irányát.
Háromkor aztán elkezdődtek a tolófájások, de kis Csabika nem akart kibújni. Körülbelül 25-30 tolás után már nagyon fáradt voltam, és hallottam hogy a doki és Kati sugdolóznak. Nem tudtam, mi van, de reméltem, hogy nincsen baj. Végül a doki a hasamra feküdt és fentről nyomta ki a babát, Kati meg a baba fejét forgatgatta a kijáratnál. Sajnos gátat is kellett metszeni, ami iszonyúan fájt, hirtelen égető érzést éreztem odalent és a következő tolásnál azt hittem, szétszakadok. Körülbelül a 40. tolásra végül 2008.08.24.-én, 4:35-kor kibújt a kissrác. Kiderült, hogy a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve kétszer is. Nem volt semmi baja, kapott rendesen levegőt, csak ez a rugalmas zsinór oda-vissza húzta a babát, tehát mikor én toltam, hiába jött kifelé, a zsinór utána visszahúzta szegénykét. Ezért volt olyan nehéz a tolás.
Kati és a doki nem árulták el nekem direkt, hogy a köldökzsinórral mi van, mert nem akarták, hogy megijedjek, ezért hálás vagyok nekik, mert biztosan kiborultam volna közben, ha tudom.
Amikor kibújt belőlem az a kicsiny kis lény, mintha minden fájdalmat elvágtak volna, gondolom kaptam egy nagy adag adrenalin sokkot, és csak nevettem és sírtam, ahogy néztem a kisfiamat, amint a mellkasomra rakják. Forró volt és puha, nagyon jó érzés :)
A lemosdatás után apja karjaiba adták, aki ringatgatta, míg engem összevarrt a doki. Utána átvittek minket egy vajúdó-helyiségbe, ahol hármasban maradhattunk pár órát. Végül engem áttoltak a csecsemős osztályra, a babár elvitték, hogy tudjak kicsit aludni. Párom is hazament aludni kicsit. Délután viszont már hozták oda hozzám, és onnantól kezdve végig velem volt a kismanó :)

A dokimnak és a szülésznőmnek nagyon hálás vagyok a profizmusáért és a kedvességéért. A szülés alatt végig jó hangulatot tartottak fent, nem éreztem magam egy percig sem bizonytalanságban. De persze a párom nélkül nem tudtam volna végigcsinálni. Ha ő nem tartja bennem a lelket, nem fogja a kezem, nem tudom mi lett volna velem. Köszönöm neki! :)
lei

lei jó kis szüléstörténet! és Csabi egy napon tartja velem a szülcsinapját! :lol:

ja nem is tudom ki irta hogy nyilas az aszcendense a babának..

Nekünk az Ororszlán csillagjegy mellé befigyelt egy Bika aszcendens :lol: legalákbbis azt mondták..de már jött ki Kos is :roll:
Vendég

Köszi Makadu! 8)

rizsimami

Ádám Kristóf megszületése

Sokan vártátok, hát íme! …

Azt még írtam, hogy vasárnap este (24.-e) kezdődtek a keményedéseim rendszeressé válni. Hétfőn délelőtt ctg az sztk-ban, itt a szívhang lement 5 mpercre 115-re a gyagya orvos, befektetést javasolt, mivel túl voltam a 41. héten, mondtam neki, hogy köszönöm szépen nem. Másnap egész nap jó voltam, rámjött a takarítás és vasalási láz, keményedések továbbra is rendszeresek voltak. Majd éjjel 10-11 körül jöttek az első kontrakciók, amik azért erősnek nevezhetőek, de ritkán 1,5 óránként jött, így még tudtam aludni. Ezen az éjszakán nem aludt itthon a párom. Reggel átjött a dúla és megnézte hogy vagyok, a hasam már nagyon lent volt és úgy döntött, hogy kocsival megyünk ctg-re 13 órára. Átmentünk, szívhang tökéletes, méhtevékenység 0. !!! Hazajöttünk, azért előtte még fagyiztunk egyet, mert én nem akartam már enni utána, mert nagyon paráztam a hányástól. Én azt rettenetesen utálom!! Itthon pihengettem, páromat vártam és persze nagyon vártam a pillanatot. Este 10 körül lefeküdtünk aludni, semmi komoly nem történt, …de elaludni már nem tudtam, mert egyre sűrübbek lettek a kontrakciók és fájtak, feküdni egyáltalán nem bírtam. Kiköltöztem a teraszra egy gyertyáva l és egy pokróccal, Joci meg fent aludt. Kicsit később áthívtam a dúlát, hogy nem szeretnék egyedül lenni, átjött. Majd folyamatosan erősödtek és sűrüsődtek a kontrakciók, az időt nem figyeltem. Éjjel fél 1-kor szóltam a bábának, hogy Pestről indulhatnak, jött vele még egy dúla. Fél 2-re meg is érkeztek, megvizsgált 4 cm-re voltam nyitva. Kérdezte, hogy maradjanak vagy menjenek aludni, mondtam, hogy mehetnek, 3 percre voltak tőlem, bármikor szólhatok. Kb. 3 –ig bírtam egyedül, meg el is kezdett lehűlni a levegő. Jocit megkértem, hogy hozza le a matracot, mert közbe úgysem tudok lépcsőzni, ezzel beköltöztem Kristóf baba szombájába és szóltam, hogy jöjjenek, mert már nem megy egyedül. Megérkeztek. Elkezdték előkészíteni a masszázshoz, borogatáshoz a dolgokat, de ekkor már nagyon fájtak, de még halkan bírtam. 5 órakor Joci felébredt és összekészülődött, hogy most elmegy … azt hiszem az volt a fordulópont, mert minden felgyorsult, minden sokkal intenzívebbé vált.

Nagyon érdekes Joci beszámolója, mert azt érezte, hogy egy szent helyre érkezett és neki itt semmi keresnivalója, minden nagyon bensőséges volt.

Folyamatos borogatás, masszázs, kaptam homeós bogyókat, szívószállal itattak. De ekkor már nyögések hagyták el a szám, nem bírtam, úgy éreztem, hogy ez is hozzám tartozik. Az idő megszűnt létezni. Innentől egy kicsit nehéz, mert nem sokra emlékszem…

Itt már nagyon a vége felé jártam, mert a méhszáj már csak 1 cm-re volt. De a tolófájások megkezdődtek, így lefeküdtem, hogy minden oldalról érje az összehúzódás és hamar eltűnjön. A tolófájásoknál, már nagyon nagy boldogságot éreztem, kérdeztem is Tőlük, hogy mikor-mikor foghatom meg.

De ettől sajnos a kontrakcióim lelassultak és erőtlenné váltak, így a felső méhszájból egy darab nem tűnt el, de a tolófájások már voltak.

Itt 2 lehetőség maradt, hogy még 1-1,5 órán keresztül jönnek a kontrakciók és eltűnik a méhszáj vagy bemegyünk a kórházba, mert azzal, hogy a tolófájások jöttek, a baba fejét a méhszájfelső részéhez nyomta és ezzel elkezdett vérezni. Ezért úgy döntöttünk, hogy induljunk a kórházba, mert másnem a kocsiba megszületik. A vérzés nem maradt fenn, elállt.

Ekkor telefonáltak Jocinak, hogy irány a kórház, aki ekkor még Kecskeméten volt és totál para lett. :(

Letusoltam, felöltöztem és irány a kocsi. A kocsi út alatt volt 4-5 tolófájás, amit nagyon nehéz volt visszatartani. De mire beértünk a Margit kórházba a méhszáj eltűnt.
Beültem a tolókocsiba és felvittek a 3. emeletre, vizsgálat, és irány a szülőszoba, a szülésznő nagyon kedves volt.

Feltette a szükséges kérdéseket, oxytocin, gátvédelem, baba? … Mondtam, hogy semmit nem kérek, és gátvédelemmel szeretnék. Erre mondta, hogy oké, de elég nagy baba, ha vágunk akkor 3 tolás, ha nem akkor még sok. Mondtam, hogy nem baj, ha már ennyit kibírtam, akkor ez nem számít. A dúlám bent volt velem és hidegvizes borogatást kaptam, a szülésznő bíztatott és nagyon profi volt. Hát nem mondom, azért itt már nagyon a végét éreztem az erőmnek.

Majd az első érintés, amikor megsimogathattam a buksiját, mert erre végig lehetőséget adott a szülésznő. Akkor tudtam, hogy már nem kell sok és itt lehet velem. Az orvos is velem volt a végén, simogatta a karom és bíztatott.

Majd 50 perc múlva (augusztus 28.-án)16:20 kor megszületett és azonnal megkaptam, ekkor a dúla hívta Jocit, hogy megszületett és hallja a hangját.

Párom: ekkor nagyon megnyugodott és nagyon boldog volt, sírt egy kicsit. És azt érezte, hogy senki nem sürgeti, mert még elég messze volt a kórháztól, de nem dudáltak rá, az volt az érzése, hogy most ő is tiszteletben van tartva. Na persze, akit lehetet felhívott!! :)

Aztán 2 órát töltöttünk a szülőszobán, majd felöltöztem és irány haza. Persze a főorvos kiakadt, de elfogadta. Egyedül a gyerekorvos balhézott, hogy kihívja a rendőrséget, meg ilyenek. A Margit Kórházba nincsenek hozzászokva az ambuláns szüléshez.

Majd lementünk, beültünk az autóba és irány haza. A párom annyira boldog volt, hogy néha mellénk jött az úton és integetett, mert mi a dúla autójában ültünk.

Aztán Joci leelőzött minket, hogy ő érjen haza hamarabb, hogy fogadhassa az ő kicsi fiát. Persze közben vártak a dúla gyerekei a sarkon … :)

Aztán Joci kivette a kezemből Kristóf babát, hogy ő léphesse át vele először a kaput és az ajtót. Sokáig nem is eresztette. Aztán 3-an egy ágyban próbáltunk aludni, ez csak Kristófnak sikerült, mi virrasztottunk, mert csak néztük őt.

Egy kicsit hosszúra sikerült. Remélem Mindenki kíváncsiságát kielégítettem. :shock:
Vendég

Lei: Szeretném tőled megkérdezni, hogy meddíg vágtad le a bimbóvédő végét? És te miért használsz bimbóvédőt?

Nekem a jobb cicire valahogy nem tud rácuppanni rendesen a babus, és folyamatosan kisebesíti. Aminek a következménye szerintem hogy mivel a seb elálja egy csomó tejcsatorna útját, azok felmondták a szolgálatot. És alig termel az a mellem tejet. Nem tudom hogy ilyen létezik-e, de én ezt a teoriát állítottam fel. Szóval gondoltam helyre hozom bimbóvédővel, de azt meg nem tudja úgy szívni ahogy nézem. Még amikor úgy érzem nagy ritkán, hogy most aztán aránylag sok van benne, akkor is alig szív belőle. Úgyhogy gondoltam levágom én is a végét, hátha úgy jobban megy, de nem nagyon tetszett a babusnak. Hát levágtam majdnem teljesen, csak kb 1 cm maradt belőle. De így is szenved. Hadakozni kell vele hogy próbálja meg szívni, csak kapállódzik :(
Pedig ha nem tanul meg jól szívni, nem jutunk dűlőre, és nem termelődik több tej sem :(

Akik próbáltak tanácsot adni a mellgyulladásra meg a többieknek is akiknek esetleg még netán lesz a későbbiekben, üzenem hogy a kelkáposzta levél vált be.
Nagyon jól levitte nekem a gyulladást.

Szivi

Kép

Kép
bucsek

Beleki minden elismerésem a tiéd :lol: én nem mertem volna belevágni otthon...

bucsek én pl azért használok boimbóvédőt, mert az elején nagyon kisebesedett a bimbó, és nem tudtam szoptatni..a kóházban vetetm, ezzel jó nekme ilyen van,

mert ezzel a baba azért érzoi anya illatot.. de most már lassan elkezdem anélkül szopiztatni kiváncsi vagyok... Kép
Vendég

makadu próbáld meg a taát kicist elhagyni, ,lehet az édesköménytől fáj a babó pocija(mert bár éppen arra van, előfordul olyan, hoyg pont arra érzékeny) :oops:
Vendég

Sziasztok!

Boniko,
Köszi, az jó lenne ha elküldenéd Sződy Judit telszámát, mert azóta sem sikerült elérnem senkit. Bár most rendeződni látszódnak a dolgok, de lehet, hogy még szükség lesz rá. Előre is köszi, aranyos vagy! :)

Amúgy meg keresgéltem a neten cikkeket erről a túltermelésről, és ezt találtam (sajnos csak angolul):
http://www.llli.org/FAQ/oversupply.html
Amit leír tüneteket, mindennel tudok azonosulni. Eszerint nem szabad ilyenkor fejni mert attól csak azt az üzenetet
küldi az agynak, hogy még több tejet termeljen mint amennyire szükség van, és túl sok előtej is termelődik amiben a lactose magasabb és hasfájást is okoz, és kevesebb zsírdús tejet bír enni a baba mivel már eltelítődik az előtejjel, ami persze híg és ezért nem érzi jól lakottnak magát de már nem fér a pociba és a gázok is bántják amit a túl sok előtej okozott. Fejni csak 20-30 másodpercig szabad a másik mellből ha már úgy érzed hogy nem bírod tovább. Ja és csak egy mellből kell etetni egy étkezésnél, így biztosan eszik zsírdús tejet is a baba, és csak akkor a másikból ha kiürült a mell.

Érdekes, mert nekem miután beindult a tejtermelődés és lement a nagy 'tejdurranás' utána beállni látszódott a tejtermelés, szépen is evett a babó, viszont azzal ijesztgettek sokan, hogy fejjek mert begyullad a mell meg el apad a tej, ezért elkezdtem fejni, és csak baj lett belőle. Tegnap óta nem is fejtem, persze most éjszaka arra ébredtem, hogy majd szét durran az egyik mellem, el is ázott a melltartó betét+melltartóm, fejtem egy nagyon keveset kézzel, aztán aludtam tovább. Mert képzeljétek, átaludtuk az éjszakát!! Este 10kor evett és 6kor kelt hogy na már akkor enne! :) 130-at ki is szivattyúzott, aztán 9:30kor meg 120-at és most ebédre is 120-at. Na és ami a legjobb, hogy szépen evett!! Nem volt prüszkölés meg mell kiköpés, és utána szépen vissza is aludt! Szóval lehet, hogy akkor beválik ez a nem fejés. Remélem nem lesz mellgyuszi, azt nem szeretném, ha lesz akkor majd fejek ha kell, de akkor is csak módjával.

Kép
Kép
dia123

Boniko,
Még a kórházba nekem is nagyon kisebesedtek a bimbóim, néhány napig sírva tettem mellre annyira fájt. Viszont nekem azt tanácsolták, hogy ilyenkor is kell szoptatni mert amúgy sosem szokja meg a mellbimbó az igénybe vételt ha bimbóvédőt használsz. Tudom, nagyon nagyon fáj, de érdemes anélkül szoptatni. Én Aventes kenőcsel kentem minden etetés után, és sokat hagytam szabadon a melleimet két szopi között. Néhány nap alatt tényleg rendbe is jöttem, és azóta semmi probléma nincsen. Annyi, hogy minden este bekenem Avent krémmel a bimbókat, de ezt is csak megelőzés céljából.

Bucsek,
A kelkáposzta levelet csak úgy le kell tépni és rátenni a mellre vagy ez hogy van?? Vagy be kell hűteni?

Kép
Kép
dia123

[quote="beleki"]D írta:belekiia!

Ha holnap sem érde el az LLL tanácsadóját, akkor szólj és megadom Sződy Judit telszámát őt hamrabb eléred.

Kata

Dia Katának van meg :wink:
Vendég

Csipkejózsikák alszanak... :) Kép

Én amúgy idönként vagyok, föleg éhesen, mert próbálok lefogyni. Egész nap a konyha környékén lebzselek, de a kilók korgó gyomor ellenére is ragaszkodnak hozzám. : (
Közben levezetö gyakorlatként összeraktam az új étkezöasztalt, amit a hétvégén az Ikea-ban vettünk és idönként kimegyek a lépcsöházba, míg Dönci alszik és lefestem. Mélyhütömtöl meg kell szabadulni, mert vagy asztal, vagy hütö! :shock:

Itt öszies idö van, nem az a hihetetlen kánikula, mint nálatok. Küldjek egy kis esöt? Itt annyi van, hogy elönti a pincéket.

Barbi
Vendég

Még valami: Döncit a hétvégén 4,6 kg-snak mértem. :)
Vendég

Dia!

Sződy Judit szoptatási tanácsadó: (30) 320 1497
E-mail: j.szody@sanomabp.hu

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak

www.szody.hu

Kata
Vendég

Sziasztok csajok!

No, köszi szépen a sok gyógypuszit, szerencsére hatottak. Nonoka (alias Boni :wink: ) szeme szépen gyógyul :lol: Szóval nem kellett menni a Heim Pál kórházba.

Ritusnak kitartást, remélem kinövi a babus ezt a fránya nemlevegővételt.

Zsófi!

Nekem is szét tud menni a fejem minden hidegfront előtt, együttérzek veled. Nálam az advil szokott segíteni. Tegnap is be kellett vennem egyet, már annyira fájt.

Barbi!

Gratula Döncike súlyához, nagyon szépen nő a kislegényed :wink:
És hogy fogyózol szoptatás mellett? Én ha egy nap nem eszem rendesen, akkor estére teljesen elfogy a tejcsim. :cry:

Mecsi!

Édes vagy, köszi, hogy mindennek utánanéztél, de képzeld kezdenek elfogyni a hadonászások, nálunk is bejött a 6 hetes javulás. Most már csak akkor csapkod, ha van vmi baja, nem evett eleget stb.

Amúgy mostanában az a szokása, hogy nézelődik a cicin, pedig előtte annyira éhes volt, ordított ezerrel. Minden érdekli, annyira kis cuki. Aztán evés közben gyakran bealszik, én megpróbálom betenni a kiságyba, erre kipattan a szeme, és üvölt, hogy éhes.
Másik újdonság, hogy amikor eszik hatalmas verekedést rendez, rúgkapál, beveszi a cicit, aztán szív kettőt és kiköpi, és ez megy negyed óráig. De ha meg elveszem a ciciről megint követeli ezerrel...nagyon erőszakos. :roll:
Remélem ez nem szándékos, és nem lesz belőle "kisHitler"...

pöttömpanni

Néhány új kép Hitlernapoleonsztálinomról :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsánat ha sok lett :oops:

pöttömpanni

6 hetesen pontosan 2 kg-al vagyunk nagyobbak a születési súlyunknál :lol:
Asszem a tokánkon is látszik :lol:
Már a 3-as liberót adjuk rá...

Még annyit, hogy én szeretnék eltenni a fagyóba tejet, de a kereslet-kínálat nálunk beállt, nem tudtam 3 cseppnél többet kifejni szopi után a mellemből.
Van vmi 5let, a laktoherb kivételével, amivel növelhetném?
Volt vmi sör jellegű, amit írt vki.Mondjuk utálom a sört, de Nonoért bevállalnám.
De ha van más ötlet, amiben nincs édeskömény, az jó lenne.
Köszi előre is a segítséget.

pöttömpanni

Pöttöm!

Aztazta! Micsoda hurkák! Irtó édes a kisfickó! Ötlet nincs.
Jelentem igyekszem nem annyit enni, amennyit szívesen ennék. Reggel egy szelet vajaskenyér, délben rendes meleg kaja, de csak módjával, este valami apróság, sok zöldség és olivabogyó, de kész vagyok, mint a mateklecke. Oltári éhes vagyok és szeretném, ha legalább eredmény is lenne. Anno Imivel a szoptatás alatt lefogytam 20 kg-t egy év alatt, most is ez lenne a cél. Pont 20 kg. Igyekszem sokat inni, ami nálam max. napi két litert jelent. Ha éhes vagyok, iszom ehgy pohár vizet vagy teát, vagy elrágok egy friss répát, ha van itthon. Fözök napi szinten levest is, de nem olyan nagyon húzós tartalmas leveseket. Hát így. Muszály, mert nem bírok tükörbe nézni, mert ott lóg a hasam. Másik megoldás a gyors utántöltés... :)
Aranyos a párom. Azért vettük ezt az egyszerü asztalt a székekkel, mert 30 éve lehet kapni és biztos etzán is lehet majd, s ha majd több szék kell a növekvö családnak, akkor legalább egységes marad a bútorzat. :) A jelek szerint beletörödött a sorsába. :)
Mentem asztalt festeni.

Barbi
Vendég

Pöttöm!

Madártej! Komolyan, nagyon jó tejnövelő. :wink:

Ma kenguruval és gyerekkel a hasamon neteztem, miközben főztem. Tele lett rízzsel billentyűzet, úgyhogy most éppen az a betü lól kell kipiszkálni. Mjd belököm z x alá, ott nem zavr.

A pozsonyi kifli tényleg ngyon jó. És akkor most már bejglit is tudok sütni?

A meditterán pulykmell kicsit sok lett. napja esszük és még mindig van. Igaz helyből dupl adagot saccoltm magunknak.

Dia, köszi szoptatásról a tanácsokat. Én igyekszem szoptatás előtt fejni. Így tejcit is tudok elrkni, meg marad is a zsíros tej a babónak.

BArbi!

Én fogyni csk szoptatás után tudtm. Igaz csak az egyikkel híztam meg igazán. ( kkor 10 volt )Most 2-3 kiló maradt. nem tudom hogy!
Pedig híztm a terhesség végére 15-öt. Most 55 kiló vagyok. Ezen nem görcsölök. Lényeg, hogy a régi ruháim mind jók, nem kell venni!

TEgnap mi is IkEAztunk. Lssan költözünk, úgyhogy brátkozom z új konyhbútorommal, meg kéne gardrób, mert ugye az sincs. N meg étkezősztal, jó sok székkel nálunk is. Még egy bébin én is gondolkodom, de várnak vissza tnítani. MAjd meglátjuk. Zoli is feszegeti, hogy egy hugic jó lenne, pedig ZSófit tényleg jándékb kaptuk, ha rjtunk múlt volna, majd 4 év múlva.

N, megjavítom a gépet, mert ez olvashatatlan...

Bözsi
eviragos

Boniko,
Bocsi, kevertem a 'B'-seket! :wink:

Beleki,
Köszi szépen a telszámot! :D Judit-ot lehet hivni bármikor vagy csak a rendelési idejében??

Pöttöm,
Nagyon édes a babó, és mennyi haja van neki is! :D 'Karamalz' az a sör, malátasör. Van citromos ízben is. A Tescoban megtalálod a söröknél. Amúgy a malátakávé is nagyon jó tejcsi serkentő, azt meg bioboltban találsz. Nem mondom hogy hú de finom, de iható tejjel + cukorral. :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

JázminAndi: már akartam írni, kétszer kértem a csajtól a gyógyszertár címét, de egyszer se kaptam meg. Még próbálkozom.

Pöttöm: nálunk dettó ugyan ez van, rúgkapál össze vissza, tehát 30-40 perc szopi, rángatással, óbégatással, aztán 1 óra hiszti, majd kb 1óra abszolút nem pihentető alvás, ugyancsak folyamatos izgéssel-mozgással.
Ez lenne a hasfájással kevert növekedési ugrás?
És nagyjából meddig tart? Nálunk sajnos a hidegfront sem hozta meg az alvási kedvet, sőt a ma éjjel 2x 2 órás nyűglődéssel telt, pedig ilyen régen volt. Szóval zombisodunk... :shock: Levi is totál hulla, látszik rajta, de nem képes elaludni. Tejcsire: a spárban kapható Karamalz-t (alkohol mentes citromos maláta"sör", a férjem szereti) és maláta kávét ajánlják.

Képek nagyon jók!

Üdv mindenkinek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Totál el vagyok kámpicsorodva kész vagyok mint a mateklecke :cry: :cry: Tegnap 8kor ébresztettem Áron fürcsikézni 4óra alvás után , szépen csendben megfürcsiztünk aztán ettünk és éjjel 12ig ment a móka. Ébrenlét hiszti övültés totál kiboritott. Annyira tud sírni hogy néha nem vesz levegőt és olyan vörös lesz a kis feje mint a chilipaprikának.Az erei meg dagadnak ki a kis fejecskéjéből annyira meg tud ilyeszteni. Ezt követte egy 2x 5órás alvás reggel 10ig aztán kajcsi volt egy kis időm lementem a boltba 1kor keltünk és 4ig megint kaja övültés hiszti sirás és már én sem birtam. Nem ettem egész nap semmit éhes voltam én is és hisztis is. Most nagyon padlót fogtam csak sírnék legszivesebben. :cry: :cry: :cry: :cry:
Így semmire nincs időm. De végre elaludt és feldobtam 5kor a kaját hogy valamit egyek ma már :(

Lei és Beleki hát azért nektek sem volt egyszerű szülésetek de ügyesek voltatok!

Boni hogy kell nézni az aszcendenst Áron 12.45kor született??

Pöttöm annyira husi :D Nonoka! Az én kis Áronkám annyira kis véznácska, még mindig lóg rajta a bőr mint egy shar pei kutyin.majd ő is belenő biztos :lol: bár hosszra meg tuti nyúlott mert már jók a 0-3hónapos rucik végre :)

Na megyek fejni mert itt ülök egy szál ciciben mert Áron szétszivta a cicim és most szellőzök de csöpög a tejem.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Vagyok én is, csak rengeteg volt a program az elmúlt napokban. Nem nagyon volt időm visszaolvasni csak nagyvonalakban...

Ritus, remélem rendeződött ez a levegővétel dolog Zorkánál, nagyon szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen vele!

Nagyon jók a fotók lányok, dobok én is egy pár újat mindjárt;)

Pöttöm, nagyon édes Nonóka és milyen sokat nőtt!

Nálunk kb. 3 napja volt őrület, du. fél 3-tól estig ment a cirkusz, nulla alvással, azóta szerencsére nyugisabb napjaink vannak. Együttérzek mindenkivel aki hasonló cipőben jár, járt, tényleg nem egyszerű megnyugtatni néha a babákat, főleg az a bosszantó, ha mindent kipróbáltál és még mindig sír.... na akkor legyen okos az ember... és legfőképp türelmes...

szóval mecsi, türelem, lesz ez még jobb is;)

íme egy pár új fotó:

Kép Fürdés után

huncut mosolygós Barnus 1 hónaposan:

Kép

Kép sétára indulva;) kicsit megszeppenve;)

Kép

az egyik kedvencem;) a " majd én megmondom merre menjünk...;)" kép

sniky

Vettem egy aventes mellszivót gépeset, tök jó nem fárad el kezem :)

Végre ettem is kaptunk marhapörit úgyhogy főztem hozzá tésztát meg sütöttem töltött cukinit is legalább lesz holnapra is kajcsi.

Szuszu hol vettétek azt a kihajtható könyvecskét amin olyan nagy figurák vannak? sehol nem találok olyantot :(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia!

8-tól 16-ig hívhatod nyugodtan.

Kata
Vendég

[quote="mecsi"]s írta:mecsiziasztok!

Boni hogy kell nézni az aszcendenst Áron 12.45kor született??

.

ÁRON BABA ASZCENDENSE SKORPIÓ! :lol:

http://www.kemitenpet.hu/frame.main.php ... act=actxt1
Vendég

pöttöm druszám még mindig jóképű

snicky a legalsó kép a kedvencünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zabálnivaló
Vendég

Pöttöm én pólya betétet a brendonba vettem 1000 forint körül volt. Ott meglepően olcsó, nem emlékszem, hogy mindig annyi vagy csak akcióban volt éppen.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

1090.-

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... p%c3%b3lya

Kép
andaka

Jó reggelt! mindenki pihenget?

Jelentem tegnap elhagytam a bimbóvédőt.Pici fiam arcát láttátok volna ahogy meglepődött, de szopizott rendületlenül..ééééés mivel jobban érte az inger a bal cicim is bedurrant...

utánaolvastam és valóban ha bimbóvédővel szoptatunk, kevesebb inger jut el az agyalapi mirigyhez...stb stb....

Szépséges napot!
Vendég

Sziasztok Anyukák!!

Nem hittem el, hogy így lesz, de mégis... :( , egyszerűen nem jutok gép elé; 2 manó teljesen leszívja az összes energiámat, alig alszom, mert kisasszonyka nagyon hasfájós, és sajnos ő is sokat bukik, mint annak idején Soma. Néha benézek, beleolvasok a topikba, de már rohannom is kell, mire hozzáfűznék valamit; éjszaka meg végre az egy-két nyugis órában esek be az ágyba. Olyan klasszak a szüléstörténetek, a babák, meg egytől-egyig gyönyörűek!!!!
Az én szüléstörténetem még mindig várat magára, de azért dobok Lucusról képet Nektek!

millió puszi: Judit

Kép

Kép
mákszem

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
mákszem

Mindenkinek puszi!!!!! Kép
bende

Mákszem, Bende gyönyörúek a lányok :-D

Lucának micsoda sérója van ;-)

Köszi mindenkinekk a szüléstörténeteket! Egyszer majd én is megírom az enyémet...

Sniky, Barnusról az utolsó kép, az szinte hihetetlen... Tisztára mintha photoshopolva lenne ;-)

yuyu79

Sziasztok!

En is itt vagyok, probalok olvasgatni, de irni mar nem volt energiam. Mult heten itt volt anyu - delutanonkent kimentunk hozza a kertbe, ami Lauranak nagyon tetszett, mert jokat szunyokalt.

Nalunk foleg delelott es idonkent ejszaka nem akar elaludni, de szerencsere 2 oranal tobbet meg nem hisztizett, bar ez is vegtelen soknak tunik. Nalunk az enekles es ringatas bevalt ilyenkor, meg ha lemegyunk egyet setalni - a babakocsiba mindig megnyugszik, elszunyokal.

Zsofi - irtad, hogy egy-masfel oraig szoptatsz. Nekem a vedono azt javasolta, hogy fel oranal ne legyen hosszabb egy-egy szoptatas (ha valtott mellbol szoptatsz 15-15 perc). Utana adj neki tapszert, ha kell meg neki es probald meg bufiteztetni, majd letenni aludni. Ha sokaig hagyod mellen, akkor elkezd cumizni es folyamatosan egy-ket csepp tej megy a gyomraba, ami emesztesi gondokhoz vezethet. Nekem ez igy bevallt es Laura is elegedettnek tunik. :)

Azert irigylem azokat, akiknek van rendesen teje - nekem meg mindig csak max. 60 gram van a kettoben egyutt - pedig kiprobaltam mar minden szert, iszom a sort, eszek rendesen. :( Akinek omlik, az kuldhet ide nekem a cicimbe, meg Zsofinak is! :wink: Hatha ha elmulik ez a nagy meleg meg jobb lesz.

Minden baba nagyon szepen! Nono mar tenyleg jo nagy baba, Barnus nagyon edes az utolso kepen, Lucanak meg nagyon aranyos a seroja. :)

Majd en is rakok fel ujabb kepeket, csak le kell tolteni erre a gepre is.

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?