Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt hiszem már csak én vagyok adós a szüléstörténettel.

Igyekszem!

Elkezdem írni és bemásolom.

Kata
Vendég

Köszi lányok a drukkokat, a gyógypuszit természetesen kamatostul adom át ennek a tökmagnak Boni :lol:
És tudod mi az aranyos? Hogy Noel egyik beceneve is Boni.
Hogy hogy jutottunk el idáig? Noel, Nonci, Bonci, Boni... :lol:

Mecsi, nagyon édes vagy, köszönöm szépen.

Én is próbálkoztam a megtöméssel, de mivel Nonoka ilyen nehezen alszik el, nincs valahogy kedvem felébreszteni. :roll:

pöttömpanni

Barbi!
Nagyon köszi, de én Székesfehérváron lakom. :( Most mit csináljunk :shock:
bende

Puszi a szemecskékre, a barátnőm kisfia is hónapokig küzdött vele. Szemcsepp, kamilla.. egyebek. Nem séta közben szedték össze. De azért kikezelték. Elvitték gyermekszemészhez is, amit az írt fel végül az segített.

Lei! mi mindennap fürdünk, már csak azért is mert ez egy fix időpont és szertartás az életében. Meg talán egy kicsit lefárad, lefekvés előtt. Nikinek is lehámlott az arca, nem kenegettem, mert azt mondták ez természetes. Tulajdonképpen majdnem mindenütt kicserélődött a bőre 3 hét alatt. Azóta nincs semmi gond. Gyógyszertári babafürdető van a fürdővízben és bepanthent használunk a popsira. A gyógyszertári popsikrém nem jött be,amíg pöttyös volt sudocremeztünk, de azt mondta a csecsemős, hogy hosszú távon lehetőleg ne, mert érzékennyé válhat a bőre. Pöttyök el, jött a bepanthen.

Zsóf! megkérdeztem. Sajnos kicsit idősebb volt a babája, mint Beni. Ők is megjártak minden orvost, uh-t, egyebet, aztán 4 hónapos volt amikor kúraszerűen adták neki a Laevolac szirupot és pár hét alatt rendeződött minden. Azóta no problem.
bende

Bende!

Marad a posta, hacsak nem megy valaki az ismeröseim közül arrafelé!

Dönci üvölt, mennem kell.

Puszi: barbi
Vendég

pöttöm igazán nincs mit! viszont találtam neked egy cimet a régi cimeim közül nincs közel de 3500ért vehetsz új pólyát. bippa kft. http://babaholmiolcson.hu/ az akciós babatermékeknél nézd meg, holnap is nyitva vannak. esetleg hivd fel őket hogy van e készleten nekik. de körül néztem neked a teszvesz vaterán is nézd meg
http://www.teszvesz.hu/item424488998_ba ... huzat.html
http://www.teszvesz.hu/item430027566_po ... huzat.html
http://www.teszvesz.hu/item428609501_fe ... znalt.html

http://www.vatera.hu/polya_huzattal_csi ... 48738.html

van amelyik nemsokára lejár érdemes megnézni :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszönöm a segítséget, akkor ez az anyasági lesz. Csak nálam másképp alakul sajna a tgyás, ezért nem tudtam. Meg furi, hogy odaírják, h. 8. havi ellátás, miközben ez egy egyszeri pénz...na mindegy.

Nononak jobbulást!

Nálunk is elérkezett a fejlődési ugrás, vagy mi a szösz, mert a mai napunk kész katasztrófa volt. Egy hete angyal, ma meg üvöltött délelőtt, délután és most is. Ja, és egész nap kb 2 órát aludt, szóval sok dologgal haladtam.

Nálunk a tömés úgy működik, hogy 6kor etetem, de kb 40 percig, aztán 8kor 40 percig, majd 10kor, akkor már "csak" 20 perc, na és ekkor talán kibír 3,5-4 órát és nyugi van kb hajnali 2ig, utána meg rendesen kelés 5körül. Majd 6-fél7 körül újra.
Szóval sajna Beus mi erősítjük a kivételt, mert Levit nem lehet úgy megtömni a maga 4360 gr-val, hogy aludjon...Pedig már vágynék egy jó kis 4 órás szunyára. Nagyon irigykedem itt sokatokra!

NA most párom átvette, mert nekem már zsong a fejem, megyek és elbújdokolok a zuhanyzóba. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pöttöm,
Jobbulást Nono szemecskéinek! Ne hibáztasd magad, tuti nem a séta alatt kapta el, a kötőhártya-gyulladást bárkitől megkaphatta, aki hozzáért.

Beus,
neked ki a dokid? Különben meg egy mázlista vagy, hogy ilyen gyorsan ment minden :D

Én is kenguruztam már Csanádot, így könnyebb kimennünk a játszóra. Tomy kengurunk van, használtan vettem, és újszülöttkortól használható. Szerintem tartja babát, a gerincét is és a fejét is, csücsülős. Azért nem viszem túlzásba...

Tök furi, ma este kettecskén vagyunk a kicsivel, Zazi elment nagyszülőzni (életében először!!!), és most furcsán üres a lakás, minden neszre összerezzenek, úgy tud hiányozni a kis pucásom :wink:

Zsófiék jól vagytok?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Aproo nem "romlott" el pici fiad, csk tegnap meleg volt, ZSigi is szenvedett, és sürübben kért cicit is aztán estére megjavault! :wink:

Pöttöm :lol:

mi is fürdetjük minden nap, mert ő már üvölt 19 kor ha késünk :lol: erre állt be..utána evés, aztán 23-23.30ig alvás aztán utána 3.30 kor kelés kb és 6körül..de szerencsére nem kell ringatni, magától visszaalszik

megtömés nálunk sem jött be annyira,hogy átaludja az éjszakát-.. már gondolkodtam, hogy 10körül cicire teszem félálomba, mert ez is a megtömés egy fajtája a suttogó szerint Álometetésnek hívják... félálomban gyengéden cicire teszed vigyázva, hogy ne ébredjen fel.ilyenkor annyira el van lazulva, hogy nem nyel levegőt, büfiztetni sem kell (mopdnjuk én ezt éjjeli etetésnél is tapasztalom, hiába büfiztetném, nem büfizik) és általában akkor utána kihagy egy etetést! :roll:

ma megyünk autózni vele elöször babaoltba, utána meg a ,mArgitszigetre sétálni... :lol:
Vendég

BArbi nagyon jók ezek a kis hálózsákok! :lol:
Vendég

Barbi!
Köszi! Átadom Bonikonak a hálózsákot, mert Niki névnapjára azt kap. Így nem kell megbonyolítani a dolgot. De azért nagyon köszönöm.
bende

http://www.babakozelben.hu/

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

én itt az fekete fehér kockásat megrendeltem :lol:

bende köszi, én csak írtam, hogy jó, nekem van pont ilyen hálózsák tesómtól :wink: :oops:
Vendég

sziasztok!

vagyok, meg olvasok, csak írni nincs időm! anyum itt volt a héten, így nem akartam egyedül hagyni, amíg én gépezek!

elég gázosak a napok, gyerkőc nem nagyon alszik, arról nem is beszélve, hogy olyan a legritkább esetben sincs, hogy magától elaludna, szóval mindig variálni kell vele :(

most két napja meg éjjel sem alszik rendesen, szóval zombulok rendesen én is... :( hát ez van!

Bende, köszi, ilyen szerünk nekünk is van, csak ez egy hashajtó, és a székletlazítót is nagyon nehezen viselte a kis pocakja, szóval még majd egyeztetek a dokinénivel, hogy mi legyen!

amúgy csütörtökön végre, 1 hét után volt kakink... nagy szó!

ma tervezzük, hogy meglátogajtuk anyósékat, de nem tudom, hogy hogyan alakul a délután!

Aproo, én is ilyen címen kaptam az anyaságit, legalábbis én is így gondoltam, hogy az a lóvé lesz az anyasági. eddig mást nem kaptam, csak ezt, meg a munkahelytől a tygást, és a betegállományt... családi pótlék még sehol!

Nonokának jobbulást a szemeinek ;) reméljük, hogy nem kell kórházba mennetek!

na megyek, mert nyügi van... :( majd még jövök!

jók legyetek!!!

bocs, hogy nem reagáltam mindenkinek, majd igyekszem még, csak most zűrös a nap, illetve az éjjel is

sophie27

na, most letettem hasra a babakocsiban, és egyelőre alukál tovább!

annyira utálom ezt azt egész kisbabás nyüglődést :( miért van az, hogy egy ilyen pici életkénél nekünk kell kísérletezni, hogy mi a jó neki, és mi nem!? ez annyira gáz...

ja, és tegnap! annyira megijedtem! cicizés után, meg tápszer után elkezdett Beni csuklani! gondoltam, hogy nem rakom vissza cicire, hanem adok neki néhány korty vizet! na, ez a kis buta félrenyelt, és nem vett levegőt pár mp-ig. nem tudom, hogy én haluztam-e be, de elkezdett kékülni a kis szájacskája, én meg csak ütögettem a csöpp hátát, mire nagy nehezen elkezdett köhögni. hááát. jól megijedtünk mind a ketten... :(

fürdéssel kapcsolatban, volt már nálunk is, hogy kimaradt 1x-2x, de általában minden nap fürdünk! 7-8 között, attól függ, hogy hogyan alakul a nap!

lányok! fel a fejjel! én most lelépek tusolni, aztán meg főznöm kellene... nem tudom, hogy mi lesz belőle! ;) majd még jövök, ha tudok!!!

sophie27

Zsófi!

Ne ijedj meg, nálunk ez a szopás közben félrenyel és nem vesz levegöt figura mindennapos...
maass

Boniko, akkor jó, ha nem "romlott"el, nem kell szervizelni! :wink: :lol:

Este fél11ig nyügi volt, de aztán szunya be, és 3, 6, 9 órai kelés. ezzel ki is békülnék mindig. Tiszta kipihent vagyok. Csak épp végre 4 hónap után ma reggel mentem volna 8-9 között szopi után fodrészhoz, mert már megijednek tőlem az utcán. Lehet hogy Levim is ezért sír ennyit? Igaza lehet, én is utálom már a tükröket.
Így most ez halasztva....szerdáig remélhetőleg.

Én is megyek főzöcskézni, mennyei illetok terjengenek nálunk. Jó csontos husileves házihusiból, és estére libazsírban hűtött csirkemáj, paprikával, paradicsommal, de persze csak módjával.

puszka

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!
hát tegnap szerintem volt valami a levegőben, mert nálunk is iszonyat nyűgösség volt. délután fél öttől nem aludt Csabi, hanem csak nézelődött, aztán nyekergett. Este 11-ig nem aludt semmit, hanem minden szopi után mint a rongy elerenyedt de pár oerc múlva felébredt. de közben óriásikat ásitozott. Végül fél 12-kor a negyedik etetés után már nem szarakodtunk a büfizéssel, hanem egyből betettük mellém az ágyunkba és akkor elaludt végre és reggel fél négyig aludt, utána szopi, megint egy óra alvás és 7-kor megint kelt.

Reggel meg jött anyósom és segített és végre fejtem a mellemből kézi szívóval, két szopi után összejött kb. 50 ml, olyan boldog voltam :)
közben gyerkőc aludt a babakocsiban és így le tudtunk menni sétálni még a kánikula előtt. Végig aludta a sétát, sőt még utána is itthon egy órát a kocsiban. Most is abban fekszik, szeret szerintem hason feküdni benne, mert könnyebben kijön a puki :)

remélem 6 körül le tudunk majd menni végre apjával is sétálni hármasban.

megkaptam a Suttogót, majd beleolvasok, de nem nagyon van egyelőre bizodalmam feléje, de majd meglátjuk. Kinek jött be eddig a Suttogó ajánlása?
lei

Lei Nekek sokminden tetszika Suttogóban , persze nem minden alkalmazható minden gyerekre.. de szerintem érdemes elolvasni, és amit jónak találsz alkalmazni

Aproo ugye hogy ugye? :lol:

jelentem a mai nap katasztrófa volt

a meleg miatt fiam 12 óra után végig ébren, ölben, sírt, cicin lógott annyira sajnáltam..aztán 17 órakor amikor kicsit "hült" a levegő bealudt drága, 19ig a séta alatt ..utána fürcsi félkómában, aztán megint 1 óra nyüglődés csak a cici kellett neki... most végre alszik 20 óta

már félek a holnaptól

ja és az én fiam cicin kivülo semmit nem fogad el..nincs cumi, nincs viz, de dr nénéi azt mondta sebaj

:lol:

Jó éjt!
Vendég

sophie gratulálok a kakihoz! :lol: be fog indulni! :lol:
Vendég

Boniko!

detto, már rettegek a holnaptól. Nálunk még mindig ordít, csak most apája a soros, fél óránként váltjuk egymást. Iszonyúan szenved, délután 1 órát aludt a hordozóban, de csak akkor ha folyamatosan sétáltam vele, a derekam most úgy begörbült, mint egy 80 évesnek.

JAj, holnap!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kitartást kívánok a nyűgös babákhoz ;-)

A miénk általában estefelé nyűgösebb, Apának csinálja a műsort ;-) A babakocsiban általában jókat alszik. Meg délután is, az ágyában, ma is délben szopizott, 2-ig nyűglődött, utána bealudt, és 5-ig fel se ébredt. Most este megint eltelt kb 1 óra, mire elaludt, de végül sikerült neki egyedül... Nekem is aludni kéne, mert éjfél felé biztos kéri a szopit...

Lei, nem nagyon érdemes hasonlítgatni a hízást, Enikő többet hízott mint kellene, nagyon sokat eszik... Állítólag az az etalon, hogy 150 grammot kell hogy hízzanak hetente. Ehhez képest nálunk átlag 250 hetente a hízás ;-)

Pöttöm, Nononak jobbulást!!!

Bocsi, nem tudom mit akartam még írni....

Jóccakát :-)

yuyu79

Szép reggelt Mindenkinek!

Tegnap először kimozdultunk a szüleimhez... :) annyira jó volt, de az volt az érdekes, hogy maximálisan rá merem bízni a szüleimre, de mégsem tudtam nyugodtan aludni, mert nem volt a közelembe... anyai ösztön !!! :)

TEgnap fél 4-től délelőtt fél 11-ig nyüglődés, sírás, hiszti ... aztán evés és alvás, szinte egész délután aludt, a kocsi nagyon elringatta, csak enni ébredt föl, meg egy kis pesztra utána... 6 körül hazaértünk, fél 7 kor evés, nyugis volt, aztán 10 kor megint etetés, de az ágyába már úgy raktam be, hogy nem vette észre, beájult és képzeljétek ma reggel fél 6-kor arra ébredtünk, hogy jesszus mennyi az idő, egész éjjel nem kelt föl enni... aztán lementünk érte felhoztuk, kajcsi, .. de ma még semmi sírás.

Annyira ki vagyok pihenve! :)

Mellszívó, tegnap használtam először és nagyon bevállt, de mikor másodjára akartam, akkor valószínű rosszul szerelem össze, mert nem képez vákumot... már legalább 20 szor szét-összeszereltem, de semmi. Van ötletetek?

Köszi

Szép napot!

Kata
Vendég

Hát Lányok, nem irigyellek benneteket.
Olvasom ezt a sok nyűgösködést és fellélegzem mert nálunk nagyon ritkán van ilyen. Pénteken este elaludt -kor és reggel 4.15- kor találkoztunk újra. MOndjuk innentől már alig aludt 8.00-ig, de inkább csak elnézelődött az ágyában. Ekkor megetettem, aztán felmentünk Pestre. Úgy számoltam 11-kor újra eszik, de csak fél egykor kelt fel, akkor is nógatásra. Utána sétáltunk két és fél órát, 3-kor kajált, szerintem szomjas volt és utána 6-kor. A köztes időszakokat végig aludta, hol a gyerekülésben, hol a babakocsiban. Átaludta a babyoutletet, a plakátkiállítást, a Városligetet, a Premier outletet. Gondoltam is, hogy estére kipattanak a szemei. Még itthon sétáltam vele egyet a kenguruban- abban a reményben, hogy abban nem alszik, de ott is szunyált. Fél nyolckor fürdés, kaja, de nem aludt el. 10- kor végre megadta magát és újból csak 4.15- kor keresett.

Beleki én is jártam. Szereld össze 21- szer is. Nálam az volt a probléma, hogy amotorrészt nem nyomtam rá elég erősen.

Egyébként Niki, akkor sem sír, ha nem alszik el amikor kéne, inkább csak nézelődik, meg valamikor igényli, hogy valaki egy órát foglalkoztassa. Ha nagyon nyűgi, akkor meg nem is szeret kézben lenni, csak hanyatt fekve pocakjátsimogatva, vagy kezétfogva.

Voltunk a szülésznéninél, mert azóta is nagyon jóban vagyunk és azt mondta ez a nyugodt kislány a jutalmam, a nehéz szülésért.

Zsóf! nálunk is van félrenyelés, levegő után kapkodás. Ha szopi közben van, akkor általában a vállamra teszem és 1 perc alatt a helyére kerül minden. Utána folytatja a kaját.
bende

Jó reggelt!

Hát, ha a nehéz szülés jutalmát így mérnék..... :lol:
Tedd össze a két kezed Bende, nálunk ha nem eszik és nem alszik, akkor sír, 10 perceket leszámítva, addig hajlandó egyedül ellenni.
Hihetetlen, mennyit alszik, nálunk az összealvás napközben (remélem csak a meleg miatt) azelmúlt két napban kb. 2-2 óra volt dél után, de azt is izegve-mozogva, fel-felsírva.
Nem is merek programot szervezni így, hogy több órás. Jövő héten lesz nagy családi banzáj, az lesz az első kimozdulásunk. Majd meglátjuk...

Azt hiszem már említette valaki,szóval használ valamelyikőtök SAB simlex vagy simplex cseppeket? Mert nálunk úgy tűnik, minden csoda csak egy üveg erejéig hat, már az espumisan sem jó.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hát a Suttogó könyvről hallottam már jót is meg rosszat is, de találtam a net-en egy érdekes cikket róla, érdemes elolvasni. Ti mit gondoltok?? Íme a link:
http://www.babazunk.hu/tracy_suttogo_mindent.htm

Hát szopival mi most nem állunk túl jól, nem a tejcsi hiánya miatt hanem túl sok a tej sztem. Egyszerűen kezd elegem lenni abból, hogy szinte minden etetés úgy zajlik, hogy elkezd enni, és amint beindul a tej, kiköpi a mellet mert túl gyorsan jön belőle, aztán le kell kapnom mert fuldoklik is a sok tejtől, aztán közbe mindkét mellből dől a tej és minden, a ruhám és amin ülök, tiszta tej lesz. Na és hiába fejek előre egy kicsit, még úgy is ugyanez van már néhány napja. Szóval sztem már túl sok a tej és emiatt a nagy nyomás miatt nem tud normálisan enni szegénykém. Vagy nektek is van ilyen, hogy ömlik a tej ha egyszer beindul, ez normális? Fejni se fejek mától, mert attól is több tej van. Idáig lefejtem a maradékot, de kipróbálom mi lesz, ha nem csinálom. Csak sajnos ma reggel is megevett 110-et, és még mindig tele volt a mellem, szóval remélem, hogy nem gyullad be ha nem fejem. De
már tényleg elegem van hogy minden tiszta tej lesz, na meg szegény nem tud enni rendesen hanem szenvedés az egész. Szóval hátha beáll a kereslet-kínálat, és akkor nem lesz ilyen gond.
Akinek van rendesen teje (normális adag, nem kevés de nem is túl sok), ti fejtek?

Kép
Kép
dia123

hello csajok!
hát iszonyat ez az idő....kint 40 fok, bent a lakásban 28. Kismanó másfél óránként eszik, de nem alszik közben hanem csak nézelődik most. Szerencsére Csabi ilyenkor, ha a szopipárnára ráteszem és mi meg teszünk veszünk körülötte a lakásban akkor tök jól elvan magűában, nézeget, meg ilyenek. Nem az a sírós fajta.
Kár, hogy délelőtt nem tudtunk lemenni sétálni :) úgy megszoktam már. De majd este ha már kicsit hül a levegő, mindenképpen lemegyünk, mert ezt nem lehet birni egész nap a lakásban.

A bőrén kis piros foltokat fedeztem fel néhol....lehetnek a melegtől szerintetek? olyanok mintha kicsi kezdődő patik lennének. de nem fáj neki, legalábbis, ha megtapintom ott, nem jelzi, hogy rossz lenne neki...

a körömvágás már tök jól megy, de olyan gyorsan nő a körme....a tieiteknek is?

Akik fejnek segitsenek!
ti csak azt a mellet fejitek le mindig, amiből épp szopizptt és a másikat meg a következő szopi után? vagy hogy csináljátok? és ha lefejek mondjuk 30-at, azt berakom először a sima hűtőbe, és a következőnél még hozzáfejek, és csak utána rakom be a mélyhűtőbe, az úgy jó?
lei

dia: nekem nem dől a tejem úgyhogy ebben sajnos nem tudok segiteni :( esetleg kis részletekben etesd, mindig szünetet tartva, hogy kicsit pihenjen közben és ne fulladjon meg. De lehet ez hülyeség....mert gondolom közben meg éhes a pici és enne.
remélem megoldódik a dolog valahogy nálatok!

a suttogót elkezdtem olvasni. az eleje eddig nem rossz, de majd kiváncsi leszek a fontosabb fejezetekre,mint altatás és etetés....
lei

Szia Dia!

Ere olvastam az LLL-től trükköt, megpróbálom megkeresni a füzetekbe, de ha gondolod, a honlapjukon is megtalálod, vagy ott felhívod Sződy Juditot, nagyon kedves és azonnal segíteni fog.

De azt hiszem, hogy meg kell emelni a fejét...

www.lll.hu

K.
Vendég

Dia. Nekem azt javasolta a dokinéni amit te is csináltál. Azaz fejjek elő, mert csak az elején dől a tej, azaz szakítsam meg néha a szopit egy-egy büfi erejéig.

Lányok! Múltkorában téma volt az aranyér! Kérlek segítsetek, hogy nektek mi vált be!!

rizsimami

Sziasztok!

Gyors átfutottam ezt az oldalt,de csak nagyjából,mert nálunk is van nyűgi...

Gyors szüléstörténet: Hétfőn délután a ctg-n nem mutatott semmit, bár rendszeres keményedéseim voltak, gondoltam majd ma este hátha kibújik ,a keményedések nem múltak, de olyan 11 körül lefeküdtem, aztán éjfélkor kijöttem mert fájásaim lettek, 10 percesek egy jó órán keresztül, aztán elmúltak, semmi, aztán visszatértek, de már csak 6 percesek voltak, kelltettem férjemet irány Pest (3,20-kor indultunk és 4-re a vizsgálóban voltunk :oops: ) mondták,h csak bő 1 újjnyira avgyok nyitva,de felvesznek, irány az egyik rozoga szülőszoba, fél 9-kor burkot repesztettek,mert csak 4 újjnyira nyiltam ki és jött egy popsi fájdalom csillapító 8na ez nem kellett volna) ugyanis teljesen leállt a folyamat, 1 körül néztek és semmi változás, jött az eda. Miközben szúrtak a doki grimaszolt,h talán sikerült (persze mellé szúrt) mozog-e a lábam stbstb, férjemet majdnem úgy kellett felmosni szegényt ,aztána második sikerült és innen már hipp-hopp volt minden, kinyíltam még 4 újjnyira jó 1 óra alatt és már nyomnom is kellett. Közben olyan ideges voltam,h rázott az ideg (no meg két tolófájás között róka koma is volt :cry: ) ,a ctg rám volt kapcsolva ,de folyton elment a gyerek szívhangja és a frász kerülgetett bennünket, doki nme csinát semmit mondván normális :roll: ,de a harmadik nyomásra kint volt a kisfiam. Nem szakadtam,nem vágtak csak egy kishorzsolásom volt,amit 2 öltéssel varrt össze a dokim.
Rögtön megkaptuk a picit, mellre is tettük .
Meg pihenhettünk 1,5 órát a szülőszobában és levittek az egyik 5 ágyasba (nem volt egy leányálom) és estére megkaptam Kismukkot.
Nem tisztították ki a légútjait és folyton fulldokolt csórikám. A csecsemősök meg nem akarták bevenni,mert otthon ki fogja ,de könyörgöm 1 óra alvással 15 óra vajudással és majd'48 óra ébrenléttel no mge 90/60-as vérnyomással,hogy a rákba figyeljek a gyerekre?! :evil: totál ki voltam akadva, aztán amikor harmadszor támolyogtam oda a gyerekkel és az ügyeletes nővérrel akkor vették be a gyereket pár órára,h aludjak.
Nekem nagyon hiányzott,h semmit nem mutattak meg, midnenért menni kellett,h mutassák máááár meeeeeeg!
Viszont a szülésznőm Évi (Diószegi) nagyon rendes volt. sok rosszat hallattoam róla,de nálunk mindent megcáfolt. A következőnél is ő lesz a szülésznőm.

Páromról nem is beszélve, szegény végig mellettem volt, pedig Ő sem aludt sokat. rengeteget segített, és végignézte az egész szülést,mivel Ő tartotta a lábamat,mert már nem volt erőm hozzá...elvágta a zsinórt is....imádom ...és most sírok :shock:
valszeg ezért is nem írt neketek,mert hulla volt szegénykém, alig aludt ,melózott és késő estig velünk volt a kórházban...
makadu

egyébként Kismukkunk jó gyerek csak a pelenkázásnál, fürdésnél és az etetés előtt ordít,mint a fiaszamár... :lol:
sokat alszik ,kivétel tegnap és ma, de éjszaka alszik 4 órákat is akár...

A fejés dolog nekem sem emgy, bár igyekszem,de alig pár cseppet tudok kipréselni magamból, pedig még lenne benne, csak bénázok...

Nektek nincs olyan,h magatok mellé teszitek a gyereket aludni és pár óra múlva tiszta tejben úsztok?
makadu

Sziasztok Lányok!

Mi végre egy nyugodt napon és két nyugodt éjszakán vagyunk túl végre pihentem én is és az idegeim is megnyugodtak, de nem kajabálom el magam mert biztos lesz ez még igy se. Este 11től reggel 5ig aludtunk jelentem :D :D jupijé. Fürdés után továbbra is fent vagyunk ugy 11ig. Nappal meg alszunk vagy épp hisztikézünk.
Szerdán megint jönnek anyósék jaj már alig várom :shock: :( :(
Ha megint kikapkodja a kezemből a gyereket én tuti összeveszek vele.
Dia ha nem fogod fejni magad be fogsz gyulladni rossz stratégiát választassz szerintem. Inkább jól fejd meg szopi előtt és mikor kezd puhulni a cicid akkor rakd rá a kisasszonyt. a végén ha marad fejjél megint és örülj hogy most így vagy. Én is ezt csináltam mikor hazajöttünk a kórházból most meg valahogy épp hogy csak annyi van amennyi kell,de vannak napok mikor több termelődik. De már jó pár napja nem jutott a fagyasztónak tejcsi :(

Lei ha fejsz tedd be a hűtőbe legközelebb fejj rá nyugodtan és azt is hűtőbe . 24óráig lehet tárolni és utánna fagyasztani. Én amit napközbe lefejtem egybe raktam és este ment a fagyasztóba. és én szopi után mindkét cicit fejtem fejem hogy mindkettőbe termelődjön uj. De az is jó ha egyikből szopiztatsz azt utánna lefejed és a másikból etetsz legközelebb.

Rizsi nekem is még mindig van aranyerem. A sperti krémet használom ami jó lenne csak néha elfeledkezem kenegetni magam a nagy sietségbe. :D

Hát Kitti azért neked sem volt olyan rózsás ez a kórházi bentlét. De szerintem mindenkit vigasztal a hazaérkezés és az otthoni nyugodt környezet.

Na megyek pihizek vagy olvasok most épp alszik motyókám kidölt ebbe a nagy melegbe. 8)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Pöttöm sajnos már nincs meg a pólya eladták.DE nézegesd a teszvesz vatera oldalt biztos találsz. Vagy nézd meg a boltot amit irtam.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aranyér, nekem a szülés előtt 3 héttel alakult, akkor a Hemo.. krémmel kentem, semmit nem ért, szülés után persze egy hatalmassal tértem haza, ülni nuku, aztán vettünk körömvirágkrémet a német márkájut és 5* bekentem (Wc-zés után) és alig éreztem, már szinte nincs is. Csak ajánlani tudom. Nem csip, nem viszket, annyi, hogy a betét érjen addig, mert a bugyit megfogja (sárgás színű) és nem tudom, hogy sima mosással kijön-e.
Vendég

Ja a nagy kiszerelés 1.050.-Ft-t.
Vendég

Sziasztok!

Rizsi, én vagyok az aranyér spíler, mert nekem a terhesség alatt is volt, a szülés után meg ülni sem tudtam miatta. Én elhasználtam egy adag Spertit (krém+kúp), utána meg egy adag Reparon-t (krém+kúp). Már majdnem teljesen elmúlt. Esténként a kádban legalább 5 percig meleg vízzel zuhanyozom az érintett területet, ami elég fárasztó, de fürdeni ugye nem lehet, aztán szódabikarbónát teszek az ujjaimra és azzal megmasszírozom. Hihetetlen, de ettől magától visszahúzódik az aranyér. Utána leöblítem és kenem, plusz kúp. Nekem ez bevált.

Szerintem a suttogó az egy gyerekellenes hülyeség. Örülök, hogy nem vettem meg. Lányok, szerintem mindenki hallgasson az ösztöneire. Az a legtutibb.

Dia, nekem van rendesen tejem, ma Andris délután már 170-et szopott. Én nem szoktam fejni, úgy érzem a mellem igazodott a gyerek igényeihez. Nekem is van olyan, hogy szoptatom a fiam az egyikből és közben a másikból is elkezd ömleni a tej. Egyébként az elején Andris is mindig mohón eszik és egész hamar kiköpi a cicit, akkor egy gyors büfiztetés, általában hatalmas hangkísérettel és mostanában bukással, majd folytatjuk tovább a szopit. Összesen olyan 20-25 percig tart a szoptatás. A fejét én is mindig megemelem. Nem szabad vízszintesen lennie a babának.

Egyébként nekem is nehéz volt a szülésem és nagyon jól viselkedik a kisfiam. :D

szuszu

Sziasztok!

Köszi a segítséget, hát nem tudom, hogy igazából mit tegyek. Próbáltam hívni az egyik hétvégén hívható LLL tanácsadót, de nem vette fel. Nagyon nem szeretnék fejni ha nem muszáj, már így is tele a mélyhűtő egyik része, nem sokáig férne bele még! Na meg ha előfejek, akkor meg sosem áll be a kereslek-kínálat mivel akkor az lesz, hogy a mell úgy érzékeli hogy annyit evett a baba pedig nem is evett annyit hanem én fejtem le előzőleg, vagy nem??

Szuszu,
hogy érted, hogy meg kell emelni a fejét? Csak annyi, hogy magasabban legyen a buksi mint a teste? Mert már azt is próbáltam, de így is kiköpi a cicit amikor dől belőle a tej. De tényleg eszméletlen módon ömlik belőle, még lehet hogy én sem bírnék olyan gyorsan enni!

Hát próbálkozom tovább ezzel a lll tanácsadóval, hátha felveszi. Majd megírom mint mondott, hátha majd lesz valakinek hasonló gondja.

Kép
Kép
dia123

egy gyors hozzászólás, mert megyek aludni... :P

szóval Aproo, mi használunk SAB-ot, meg Barbi írta. nekünk bevállt, bár mást még nem próbáltunk, de legalább a pukik most már jönnek dögivel, illetve büfizni is szoktunk, mert az elején ezek a levegők nem nagyon távoztak semelyik úton! :( egy próbát megér, hátha ez lesz nektek az igazi... a másik, amit még hallottam, nagyon sokan dícsérik, PAPAVERINES, de ezt csak doki írhatja fel. ha minden kötél szakad, nálatok lehet, hogy ez lesz a nyerő! ;)

Kitti, köszi a történetet!

Lei, én nem fejem, mert nekem csak cseppek jönnek, hiába gyötröm a mellemet ezerrel :( nekem nem vállt be a avent kézi mellszívó. ráadásul nálunk a gyerek is folyton a cicin lógna, leginkább cumizás okán, szóval halál! :(

amúgy szerintem ezt a nagy szelet sem bírják a picik, vagyis én erre gyanakszom, na meg a miénk éhes! eddig kevés kajcsit kapott, most emeltük a pótlás adagját, de holnap dokinénivel megbeszélem a továbbiakat! ;) csak fel a fejjel! mondom ezt magamnak is!

most megyek, mert nagyon fáj a fejem... lehet, hogy jön a hideg! vagyis azt hiszem, hogy jön valami front! :(

sziasztok!

sophie27

jaa, és még egy dolog! állítólag a lefejt tejcit csak úgy lehet összeönteni, ha egyforma hőmérsékletű, és, ha megfigyelitek, akkor szétválik a vízes és a sűrűbb rész, azt pedig, mielőtt odaadod a gyerkőcnek, óvatosan össze kell keverni, vagy elegyíteni, de nem rázva, mert akkor sérülnek benne az értékes dolgok! ;)

ha már nincs tejem, legalább egy pár jótanács, amit a védőnéni osztott meg velem! :D

sophie27

én mikrózom a tejet, összerázom, és össze is öntöm és Áron mégis hízik és fejlődik.Ma már 3540g-ok vagyunk és 18dikán 3100g-al jöttünk haza. :?: :?: akkor talán elvesztek a tápértékek szerintem nem. de most már inkább vizbe teszem a tejet.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, remélem, hogy nem haragudtál meg, amiért leírtam, amit a védőnő mondott nekem!? :shock: meg Te sem minden egyes alkalommal melegített tejet adsz Áronnak, szóval elenyésző mennyiség az, ahhoz képest, hogy napi szinten mennyit szopizik, nem?

igazából tényleg mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja! távol álljon tőlem, hogy megmondjam a frankót, elvégre nekem tejem sincs... szóval :roll:

sophie27

Dia elolvastam..érdekes, de van benne igzaság.. én is elolvastam és cask amiket úgy éreztem bejön mindkettőnknek :lol:

a mai napunk egy fokkal jobb volt bár nem is volt olyan meleg!

:lol: de azért ma is sokszor volt cicin a drágám!

jó éjt minden Anyukának és babának! :lol:
Vendég

Dia!

Ha holnap sem érde el az LLL tanácsadóját, akkor szólj és megadom Sződy Judit telszámát őt hamrabb eléred.

Kata
Vendég

Sziasztok!

Elég nyűgis napunk van, így még egy kézzel nyomom.

Zsófi akartam írni már egy ideje, hogy én úgy használom az avent mellszívót, hogy azt a szilikon részt nem teszem fel ami közvetlenül a mellre kerülne, így hatékonyabb. Esetleg próbáld meg úgy még.

Illetve lesz Miklóson 18.-án a szoptatási világnap alkalmából progi. Ha valakit érdekel a környékből leírom a részleteket. Én főleg a hordozó kendő tanácsadás miatt szeretnék memmi. Szintén a környékbelieknek lenne melltartó betét felajánlásom, nekem nincs rá szükségem és van pár dobozzal a fixiesből.

Nyugis éjszakát mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Zsófi dehogy haragudtam meg csak már annyira tele a törpöm hogy ez se jó az se jó ezt ne csináljuk azt ne csináljuk. Most már én is csak magamra fogok hallgatni és kész.
Nálunk most fürdés után nyüglődés van :cry: apa épp pocaksimizik.

Jó éjt mindenkinek! Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Belekotyogok egy kicsit én is :oops: Nemrég én is azt hallottam, hogy nem szabad összeönteni csak az egyforma hőmérsékletű tejeket. Jó volna, ha tényleg kiderülne mi a frankó :wink:

Csanád ma rengetegszer kéredzkedett cickóra, remélem nem kevesebb a tejem, csak a meleg miatt volt.

Aproo, majd a második jobb baba lesz! Nekem is csak 2 nehéz szülés után jutott egy jó gyerek :lol: De komolyan, olyan kis nyugodt, aranyos kisbabám van, hogy Zalán után el sem hiszem. Igaz, a védőnő azt is mondta, hogy én is teljesen máshogy kezelem a babát, magabiztosabb vagyok stb. Biztos ez is benne van, de sztem az alaptermészet fontos. És nyilas az aszcendense, asszem ez nem rossz :wink:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Hát tegnap majdnem baj lett :(
Babukát kikészítette a meleg és este már csuklás közben elaludt. Beraktuk a helyecskéjére és nagyon mélyen elaludt elfelejtett levegőt venni. Beriasztott a gép én berohantam megráztam és ráfújtam, de semmi, erre kikaptam az ágyból, erre nagy nehezen vett levegőt, de nem úgy mintha régóta nem venne, nem sóhajtva nagyot, csak egyszerűen simán mintha semnmi sem történt volna. De ami az érdekes és ijesztő még, hogy nem ébredt fel ezekre sem, aludt tovább, én meg bőgtem. Láttam, hogy már vesz levegőt, de alszik tovább és egy pillanatra sem ébredt fel. Kb 5 percre rá reagálta le a dolgot, mert akkor meg úgy elkezdett sírni, meg összerezdűlt, mintha akkor kaptam volna ki, pedig akkor már rég túl voltunk ezeken. Magamhoz vettem, de akkor is egyből bealudt. Azóta hálistennek minden rendben, de én olyanokat álmodtam éjjel. A gép 15 mp után riaszt, szerintetek nem lesz baj belőle? Elvigyem a dokinénihez, vagy felesleges? Jaj és mi van, ha nem riaszt a gép máskor, mert ez is csak gép, elromolhat, meg most hogyan altassam a kiságyon kívül, vagy menjek el vele bárhová? Örökké nem tudom figyelni, abba én is kikészülök. Mondjuk így is.
Megyek mert most edzi a tüdejét ordít a drágám, hiányzom neki :)
Ritus

Kép
rituspoc

Jó reggelt!

Hrk a meleg miatt Zsigmond is sokat van cicin..tegnap mértük, a versenysúlyunk 4440 g
:lol: éppen most arányos a hosszához képest eddig olyan béka volt :oops:

Jazmin szszmiklóson? :oops: én tegnap ,megrendeltem a hordozókendőt szükitővel a www.babakozelben.hu ról (a másikat visszamondtam a liliputiról, páromnak nem tetszett a szine) de a rengeteg rendelés miatt csak 18ára jön meg nagyon várom már! sokan dicsérik

Kép

Mecsi remélem elmúlt pocifájás

ma kiváncsi leszek mennyire lesz nyügös a drága.. éjjel már propellert játszott, elmászott a kiságy másik végébe és keresztbe fordult...és az eső miatt olyan sötét van :cry: és a reggeli séta is biztos hiányozni fog neki! :lol: de várom már, hogy akkora legyen, hogyaz esős napokon valamit itt fennt játszunk :oops: :lol:

BArbi mégis lecsapnék a hálózsákokra! küldesz privit hogy legyen?

Pöttöm hogy van Boni szeme? :wink:

LÁnyok annyira szeretélek megismerni benneteket személyesen is! BEust már ismerem :lol: legalább egy embert :lol:

van egy csomó almám, lehet ma almáspitét sütök ha fiam engedi....
Vendég

Ritus remélem sikerült megnyugodnod.. egyébként én is gondolkodtam ezen, hogy 15 perc utáni riasztás nem sok e? :roll:

de szerencsére Zorka baba jól van :lol:

Aproo tegnap milyen napotok volt? nekünk aránylag jó kevésbé volt nyügös...
Vendég

Sziasztok!
mi is használunk légzésfigyelőt, Baby sense márkájút. Eddig még csak akkor riasztott, ha elfelejtettük kikapcsolni. Akkor borzasztó hangja volt. Viszont én is minden este úgy fekszem le, hogy mi van ha éppen elromlik és nem riaszt, vagy riaszt, de már későn..egyebek. Próbálom elhessegetni ezeket a gondolatokat.

Itt az első igazi esős, őszi nap. Pont pénteken érkezett meg a babakocsira az szél és esővédő, meg a kerékvédő, hogy ne legyen minden koszos, ha betolom a lakásba. Idő ide vagy oda, szerintem ma is kimozdulunk. Párom Anyukája hozott Nikinek egy rugdalozót. 56-os. A gyerkőc 58 centivel született, tehát eleve kicsi lett volna. Szegény Nagyi, pedig annyira jót akart. A város legdrágább bababoltjában vette, most vissza kell cserélnem.

Tegnap elmentünk a Balatonra. Nagyon kellemes idő volt. Gyerkőcöt mózeskosárban beraktuk a strandsátor menedékébe és onnan figyelte a mozgolódó árnyakat. A kocsiban végig aludt, itthon pedig megpróbáltuk ébren tartani fürdésig. Estére úgy kiütötte magát, hogy pár perc alatt elaludt. 3- kor és 7- kor szopizott, azóta újra alszik. Ebben a sötétben én is mindjárt bekómálok.
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?