Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

gabrielldaniell

A sulinak már a végén járunk. Október 7-8 írásbeli, gyakorlati vizsga, okt. 28 szóbeli. Lehet, hogy lemaradok róla, akkor meg májusban tudok pótvizsgázni sajna.

Ancsa

Így van még egy pár hetet kibírunk... ezt már féllábon is :)

Én a babcuccok 80%-át a vateráról vagy teszveszről vettem, szerintem 100.000 Ft-ot simán megspóroltam így.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Ancsa: igen, jól van a nagylegény. Tegnap voltunk méreckedni, 4 kiló 30 deka és 55 centi. Szóval mióta megszületett nőtt 6 centit és mióta hazajöttünk a kórházból, vagyis három hét alatt hízott 1 kiló 10 dekát (LOLA: ne foglalkozz a számaimmal, ne felejtsd el, hogy mi két héttel tovább húztuk a pocakban, amúgy is kis mamutjaim szoktak születni és ráadásul mi tápszert is eszünk!).
Néha kicsit hasfájós, de ha figyelek, hogy mit eszem, akkor nincs gond. Már azért sokat leskelődik, aranyos. Dórikám nagyon édes vele, ma csináltam fotót róluk, majd teszek fel. De Emese is nagyon cuki vele, de hát ő már nagylány.
A bukás dolgon kívűl más gondom nincs, az kiborító. Naponta váltunk pár ruhát, lepedőt is sűrűbben mosok, rongypelusról nem is beszélve.

Remélem tényleg jó hírekkel jössz és nem komolyak a gondjaid!

V.Erika: azért néztem néha kicsit a műsort, de tényleg inkább Emesére koncentráltam. Átkísérték őket az óvónénik és annyira aranyosan búcsúztak tőlük. Átölelték őket. Na, akkor eltörött a mécses nálam!
Amúgy egyenlőre minden okés, 13 pirospontja van neki, amire nagyon büszke. Volt két napig napközis, de lehet, hogy marad itthon. Úgy lesz majd, hogy egy héten van két rajzszakkör, akkor ott marad kettőig, a többi nap jön haza és itthon tanulunk. Tegnap is megcsináltam vele a leckét, gyakoroltunk és tök jól ment a két kicsi mellett. Kicsit hisztizett, hogy gyakoroltattam vele pár sort (azt hitte, hogy ő ügyetlen, azért kell gyakorolni), de aztán rájött, hogy tényleg szebb lett a végén. Mostanában amúgy is nagyon érzékeny szegény.. olyan önbizalomhiánya van! Pedig annyit dicsérjük... ötletek??

Na puszi nektek, megyek. Bence alszik, Dórcinak mindjárt kiporszívózom az orrát és leviszem őket sétálni.

Szilvia
emesedora

sziasztok

Én meg voltam a védőnőnél, és nem fogjátok elhinni mi történt , FOGYTAM :shock: most meg ez nem tetszett neki, :? a multkor az volt a baja hogy hízok, most meg az, hogy fogytam :? ezeknek nem jó semmi se :roll:

Aztán szóvá tette mennyire lennt van a hasam már , és elkezdte magyarázni, hogy ebből hamarosan szülés lessz :shock: Pláne hogy bő 1 ujjnyira nyitva vagyok már. És őszerinte elkéne mennem CTG-re is, hogy is vannak ezek a josló fájásaim, amiket érzek.
Szép tőle,h aggódik,de hát gondolom majd a doki eldönti hogy mi legyen, annak függvényében mit állapít meg este. Gondolom én.
Bár ahhoz nem kellett doki,hogy én is észrevegyem,hogy lejjebb van a hasam, mert látni is, meg éreztem is, h könnyebben hajolok már,mint eddig. meg a babó is nagyon-nagyon lennt mocorog,azt is érzem.

Mondtam neki, hogy az lehet hogy szülés lessz , de nem az enyém! Én még egybe akarok maradni pár hétig a baba érdekében.

Aztán addig nem hagyott békén, amíg meg nem ígértem neki, hogy felfogom hívni, ha este voltam a dokinál , hogy mi a helyzet, meg most hogy áll a méhszájam.

Gabi
Igazad van, tényleg féllábon is kibírjuk már, a baba érdekében mindent! :D

szilvia
Nagyon örülök neki hogy jól vagytok! :lol: és nagyon szépen fejlődik a nagylegény :lol:

Erika
Mindenképpen jövök majd a hírekkel :roll:
Bébiuszáson mi nem voltunk, de majd szeretnék menni, ha eljött az ideje. Mjad mesélj milyen volt. :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa!
Szurkolok, hogy még egyben maradjatok, hú én pár hete még nagyon sok 31-32-33 hetes babát láttam a korán....... a babád lehet hogy súlyilag-légzésileg fejlett lesz (ezt ugye nem lehet tudni, akkora különbségek vannak), de Téged óvnálak akkora stressz lenne még ilyen korán szülnöd! Szorítok, mindenképp! Este gyere a hírekkel!
Fogyáshoz: ne aggódj, én a 35 hét alatt 2 kg-t híztam, tehát most soványabb vagyok, mint terhesség elején, de van aki 5 kg-t fogy a kezdeti súlyához képest, és a baba okés. Védőnővel ne foglalkozz!

V.Erika!
Engem majd érdekel a bébiúszás, de még tán korai. Nem tudod hány hónapostól lehet menni? Mennyibe kerül? Mikor van, 1 héten 1-szer? Fél óra v. 1 órát tart? Gondolom kocsival mész, ugye! Leírod a részleteket, köszi. Majd Oroszlányt is megérdeklődöm, hallottam ott is van! Bármikor be lehet kapcsolódni, vagy indítanak turnusokat?

Szilvi!
Mi is mióta hazajöttünk (nem egész 1 hónapja) híztunk 1040 gr-ot, szóval nem aggódok, ha még pár hónapig ez így marad, ráadásul ruhákat se kell így olyan gyorsan venni Hál Isten.
Ügyi vagy, hogy tudtál tanulni Emesével. Nem érezte jól magát a napköziben?

Rita!
Tényleg ne vegyetek újonnan ágyat, vaterán, babaszobán is érdemes, még postaköltséggel együtt is megéri sokszor! Én babaruhákat vettem ott. Corában, Auchanban is van sokszor akció 10.000 körül új kiságy, de szerintem abból a használt is jó. Nagyoké nincs már meg.

Gabrielldaniel!
Tényleg nagyon jó áron vettétek, mi az új kókuszmatracot vettünk 9000-ért! De nekünk kiságy volt, szerencsére.
Derekad: tágul a csont, a medence. Inkább most fájjon fokozatosan, talán a vajúdásnál könnyebb lesz! Azt elhiszem hogy a kisfiadat néha muszály emelgetni... de azért pihizz is!

Gabi!
Ha nem tudsz vizsgázni, legalább májusban már nagyobb lesz a lurkó, könnyebben otthagyhatod!

Megyek befejezem a töltött paprikát.......

Anikó-Rozi!
Mizújs bölcsi-ovi ügyben?

Edi, gyere ha tudsz, vagy ha alszanak a lurkók!Remélem jól vagytok?!

lola77

Sziasztok!

Vera,
engem is érdekel a bébi úszás. Én az oroszlányi uszodát néztem, mert közel van. Ott három -négy hónapos kortól lehet menni.
Várgesztesen hogy van? Mennyibe kerül? Köszi az infót:-)
Ma voltunk védőnőnél, hat hetesek leszünk szombaton, és 5200 gramm Áron. 3020-ról ez igen szép... Remélem mostmár leáll ez a rohamos növekvés, mert nem szeretném, ha olyan lenne mint egy húsgombóc :D
Remélem mindenki jól van. Most mennem kell, Áron felkelt.
Szép napot,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

Bébiúszás: Hetente egyszer van a Villaparkban, 4 hónapos kortól 3 évesig lehet menni. Egy alkalom asszem 60 perc és 2000 ft-ba kerül. (elég húzós szerintem :shock: ) A víz hőmérséklete kellemes, de kb. fél óra után átmegy a csoport egy kimondottan meleg medencébe és ott folytatódik vizitornáztatással a program. Leginkább kisebb babák voltak, mint Tamara, olyan 6-9 hónap körüliek, meg pár nagyobbacska. Kb. ennyi, amit így hatalmas egyszeri tapasztalataimmal tudok mondani :D Kellemes, és utánna isteni capuccino-t mérnek a söntésben a megfáradt anyukáknak, de persze ez már fakultatív program :lol:
És, igen autóval közelíthető meg a helyszín.
Az oroszlányiról én sem tudok semmit, ha tudtok valamit írjatok.

Szilvi 81: húsgombóc :D fél éves kora után leáll majd az eszeveszett gyarapodás, addig meg hajrá, gömbölyödjenek csak ezek a manók!!!! :wink:

Szilvi: irígykedem a sima együtt tanulás-gyakorlás miatt... Nekem ez már tavaly is problémás volt, és úgy látom idém még inkább az lesz, mert Tamara hajlamos cirkuszt rendezni, abban a pillanatban ahogy leülök átnézni Tomi leckéjét... Időnként már hullik a hajam miatta.... :evil:

Csáó, V.erika
v.erika

Sziasztok,

Látom szépen gyarapodnaka babák!!!

Szilvi81,
Ne aggódj a súly miatt, hogy túl sok, ha beindul majd lemozogja!

Ancsa,
Ne törődj a védőnővel. Anno az enyémnek is volt vmi megjegyzése mindig és a dokim azt mondta ne foglalkozzak vele. Csak az orvosra hallgass!

Nálunk jól telt a hét!
Roli is visszaszokott, hál isten!
Réka végig ügyi volt, csak jókat mondtak róla. Majdnem önállóan eszik-iszik. El se hiszem, mert itthon ezt nemigen csinálja. Alszik is ebéd után. Már ki is van rakva a faliújságra egy "alkotása". Hihetetlen!!!

Ma az ovisok itt kezdtek Szőlősön lovaglással, ezért nem vittem át Tbányára, hogy onnan hozzák ki őt. Tetszett neki, de azért mentem mellette, nehogy lecsússzon. Nagy lovak vannak itt is csak itt nincs feladat, csak sétáltatás...
Aztán robogtunk a gőzbe úszni.
Jövő héttől kezdődik a lovas terápiás tanév D.almáson is!

Lola,
Roli is május végi, de szerintem mi csak 7 évesen megyünk suliba. Ő lenne a legfiatalabb, ha 6 év és 2 hónaposan kezdené.
Még semmit nem rajzol és utál színezni, nincs kézügyessége. Ez pedig jó lenne, hogy könnyebben menjen majd az írás...
A matek jól megy már neki, tavaly is mindig bekiabálta az eredményt, mikor a nagyok készültek a sulira.
Aztán Szőlősön most kezdenek majd bele nagy iskola felújításba, hátha addigra készen lesz...
Kicsit lehet gáz, hogy majd 5 évet lesz ovis...
Ugye 2,5 évesen kezdte...
Soma megy majd 1 év múlva?

Jó, hogy már több helyen van bébiúszás.
Anno én Rolival akartam járni, de Budaörsön volt legközelebb és drágáért is...

Most szülinapi dömping lesz nálunk: Réka 3 éves!!!
Ma barátnőmékhez megyünk át. Sütöttem tortát azt visszük!
Holnap itt lesz a nagy család: Erika süti a tortát, reggel hozom el.
Hétfőn az oviban lesz ünneplés: oda egy kisebbet rendeltem a Jeneiben (a csokitortában nincs tej, vaj, csak margarin)

Majd jövök képekkel szerintem hétfőn...

Szép hétvégét mindenkinek!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Gabi
szép az ágyatok és jó áron volt!

Tgabi
nagyon aranyosak a lányok!
Szép nagy már a pocid :lol:
Köszi a képeket!

Ancsa
mi volt a dokinál?Remélejük minden maradt a régiben és nem nyíltál tovább!!!!!!!!!!!!!!
Majd gyere a hírekkel!

Most megyek aludni,hulla vagyok :roll:
Mindenkinek szép hétvégét,ha jól hallottam kánikula lesz hétvégén :D

Sziasztok:Erika

Cirmike
kész lett a torta,de most képet direkt nem rakok fel róla,hadd legyen holnapig meglepi :lol:
Holnap akkor várlak,110-es rózsaszín 10 em-esház,9-es kaputelefont kell beütni,liftben pedig a 3-ast.

cseriviola

Sziasztok!

Ancsa! Szerintem se halgass senkire, csak a dokira!
Nekem az utolsó 3 hónapban folyamatosan lennt volt a hasam, és mégis ráhúztunk időt! Nagyon ügyes vagy, hogy így bírod a semmittevést és a szigorú fekvést a két nagy mellett! Nagyon várom, mit mondott a doki! Ne engedd, hogy a védőnő bepánikoltasson! Az a doki, főorvos, ő tudja mit kell tenni! :wink: :D

Mindenkinek nem tudok írni, viszont mesélek!
A hét igazi munkás és óvodás hét volt az életünkben, méghozzá az első!
Ákikám belecsöppent keményen az ovi rendjébe, hiába vittem a múlt héten, akkor még nem alhatott ott, és a kajára is úgy kellett kérnek, hadd kjáljon, hogy lása, hogy megy ott a dolog! Hétfőn nagyon sírt, eldobta magát, toporzékolt, görcsösen, fuldokolva őrjöngött szinte, de ott kellett hagynom! :cry:
Kedden, ugyan ez ment lájtosabban, mikor mentem érte, midíg sírt, pont akkor ébredt, és úgy álmoskásan kitört belőle a hiányom miatti keserűség!
Szerdán már alig pityizett, de az áttörés csütörtökön volt, amikor már nem sírt, mikor érte mentem, és a pénteki nap maga volt a menyország, mert már búcsúzásnál ő mondta, hogy integet, elötte megmutatta, melyik autóval szokott játszani, aztán egy hang nélkül elbúcsúztunk, sőt a bizalom annyira kialakult, hogy mikor mentem érte, ő még édesen aludt, és még vártam is rá fél órát, hogy felébredjen! :D
A Csabához képest annyival másabb ő, hogy ő mesél, mi volt az oviban, mit evett, mit csinált, és felsorolja az óvónéniket, és közli, hogy "sejetem"! Olyan édes!
Csabi az első napokban igazi nagytesó volt, sokat segített neki, ezért meg is szeretném jutalmazni, méghozzá valami játékkal, bár én nem szoktam ilyet, de mivel minden szülinap, télapó, és karácsony dec.-ben van, az év más részében ők nem kapnak játékot, úgy döntöttem ez egyszer belefér egy apó-csepró dolog!

És hát én meg dolgozok, az új helyzettől az első napokban oltárira fájt a fejem, és ebédelni sem eszek, így du. 4-kor már a szemem esik ki! A tanítást egyenlőre élvezem, és aranyos osztályom van!
A többit majd máskor mesélem, képtelen vagyok ennyit ülni egy helyben, annyira fáj a hátam, asszem javítani kéne a tartásomon!
Minden jót mindenkinek! MAjd elolvaslak titeket!
Kismamiknak boldog babázást és sok tejcit!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok

Tegnap este elhuzódott a doki magánrendelése, és nagyon későn értünk haza, be is ájultam zuhanyozás után az ágyba :D

A cytológiám jó lett, P2-es :D
Baba szívhangja tökéletes, :D de nagyon lennt van a babó, teljesen.
Annyira,hogy amikor megvizsgált, meg is simogatta a kis buksiját.
Méhszájam nem rövidült meg jobban, ami jó a doki szerint, viszont jobban kinyíltam, most már 2 ujjnyira vagyok nyitva azt mondta :oops: Burok rendben, tehát a multkori vízszerű folyásom őszerinte nem magzatvíz volt.
Most már attól is eltiltott,h autóba üljek :shock: mert álltólag a rázkódástól is jobban kinyílhat a méhszáj.
Cisztámra adott antibiotikumotde majd csak szülés után fog megműteni, ha kibírom addig a cisztával és nem gyullad meg nő meg jobban.
Véleménye szerint, mivel még nem rögzült a baba feje a medencében,annak ellenére hogy teljesen lennt van, szerinte még 3 hetet kihuzunk egyben, de reméli hogy többet is. Hát én is nagyon remélem. :?
Nagyvonalakban ennyi.
Ja és az a csipkelődés, amit éreztem a méhszájnál ,azt mondta az nem a babó volt, hanem akkor nyíltam ki jobban.
Most már ezt is tudom,h ez mit jelent,ha ilyet érzek.

Rozika
Nem hallgatok a védőnőre, bízom az orvosban
:D
Nagyon örülök neki,hogy ilyen jól alakul az oviba szoktatás. :lol:

cseriviola
Biztosan szép és fincsi lett a torta! :D
Várjuk majd a képeket!

Erika
Nagyon jól hangzik ez a bébiuszás! :lol:
Asszem majd én is kifogom próbálni a kicsivel, ha akkora lessz,h majd mehetünk :D

Lola
Én sem akarok ám mostanában szülni, hidd el :?
De hát az tény, hogy ezt előre megmondani pontosan, lehetetlen :? Dokim tegnap mesélte, hogy volt neki egy ilyen kismamája, mint én, aki a 3. terhességénél korán nyílt, holott az első 2 szülése nem volt koraszülés, és őt is otthon pihentette magnézium szedésével és a végén betöltött 37 hétre szült :shock: :lol:
Remélem én is elhuzom addig, szeretném :roll:

Most megyek eszem valamit, folyton csak gyümölcsöt ennék :lol: éjjel-nappal :lol: mást nem is kívánok.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Nem tudok netezni képzeljétek. Hétfői hazajövetel után, pakolgattam nem pihentem és kijött az aranyerem, amit azóta is ápolok, de nem nagyon múlik. Nagyon fáj, feküdni bírok, állni kicsit, ülni semmit :( Régebben is volt gondom nagy néha, amikor fogyóztam, de most nagyon kijött (bocs) Nem is tudom mi lett volna sima szülésnél.
Tegnap vettem körömvirágkrémet, többen ajánlották. Pár napig a Reparon kúpot, kenőcsöt használtam, de szoptatás, terhesség alatt nincsenek adatok mellékhatásra vonatkozóan, meg nem is használt számottevően, így hanyagolom.

Sajnos visszaolvasni sem tudtam, most nagyon jól jött volna egy laptop és simán nyomathattam volna...
Egyébként jól vagyunk. Szopi megy, éjjel egyszer kell a baba, meg este tízkor, meg hajnali 5*kor, de ez úgyis változni fog, remélem nem lesz olyan, mint a Kata, szeretnék éjjel többet pihenni :) :) Ma pl. nem akart este elaludni, vagyis éjfél egy felé, sírt ha betettük a kiságyba, eddig nem is hallottuk a hangját...Egyszer kelt hajnalban enni és reggel 9-kor. Kata itthon lesz biztos hamarabb felkel, mert nagyon hangosan kiabál a Kata.
Kata egyébként most anyánál, szerdán elvitték még szegénykét a hétre. Ma szeretném hazahozatni már.

Felállt a kiságy peremére amikor meglátta Dávidkát, előtte a kórházban egyszer látta. Simogatja a fejét, kezét, lábát. Meg mondtam neki szagolja meg a fenekét, bekakilt és mondja rá, kaki, fúj :) Sokat még nem voltak együtt ugye.

Egyébként anyásabb lett a Kata, sírósabb, hétfőn, kedden pedig ugyanúgy vele voltam, játszottunk, rajzoltunk, tévéztünk, hamit adtam neki, persze közben etettem a másikat is, meg kézben is volt. Próbálok majd a Katával minél több időt tölteni, de ugye a Dávidka még kicsi, nem tudom lepasszolni, max. amikor sétálni viszi apja én meg játszóterezek Katával. Bár emelgetni nem nagyon tudom a sebemmel, meg menni sem tudok hosszabb távon.
Na mentem, majd jövök a kórházi "élményeimmel".

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Teszek fel pár képet,napokban készültek :lol:
Mesét néz Viki :D
Kép
Mesekönyvben megnézi,hova is megyünk ma....
Kép
Vadasparkban
Kép Kép
érdekes tekintetek :D
Kép Kép
Erzsébet kilátó
Kép Kép
szept.1. reggel 5.50. indulok az oviba...
Kép
megérkeztünk.....
Kép
Réka tortája :P
Kép

Edi
jobbulást !!!!!!!!!!!!!!körömvirágkrém tényleg jó rá!

Sziasztok:ERika

cseriviola

Edit
Jobbulást kívánok neked! Én is csak a körömvirág krémet javasolnám.

cseriviola
Tündéri ez a kislány :lol:
És olyan édesen mosolyog :lol:
Jól néz ki a torta! :D Biztosan fincsi volt :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

cseriviola
tényleg nagyon szép a torta, ügyi vagy...

Kész vagyok a mesefallal.
Hamarosan lefényképeztetem, aztán hozom a képeket.

Lányok
Nekem pár napja nagyon dagad a kezem , lábam.
Borzacskóan rossz, mit csináljak, hogy ne legyen így?
Árt ez a babának?
Holnap elmegyek megmondom a védőnőnek is, nehogy gond legyen.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok Csajok!

Cirmike: Rékának boldog szülinapot kívánok!

Erika: Aztaaaaaa! Ilyen szép tortát! Ezt a Kitti-figurát Te mintáztad??? Viki édes kis cserfes csaj! :D

Rozika: Ügyik vagytok a beszoktatással. Hányadikos osztályod van?

Ancsa: Kitartás továbbra is! Ez az 5-6 hét már hamar elrepül... :roll: :D De tényleg érdekes, hogy nem fektet be a doki még mindíg... Persze otthon sokkal jobb, talán végre belátták az orvosok is.

Edi: Hát ez az aranyér a legrosszabkor jött ki..... :twisted:

Gabi: Ez a dagadás nem hangzik túl jól. Kíváncsi vagyok mit mond a védőnő. Nekem a terhesség vége felé mindíg ezt vizsgálgatta a doki, hogy nem dagadok-e. Írjál mizujs.

Mi ezt a hétvégét a Balcsin töltöttük. Húúúú, nem volt rossz! :D
Isteni tiszta volt a víz, Tamarát ki sem lehetett hozni belőle. Lubickolt, mint egy vizicsibe. És annyian voltak....

Nézegettem a neten az oroszlányi bébiúszásról képeket. Nagyon kis gusztin néz ki az az uszoda. Ki kéne próbálni...

Csáó, megpróbálom felvenni a hétköznapi fordulatszámot :lol:

V.erika
v.erika

Sziasztok!

Erika

A védőnőm még mindig szabizik.
Egy kis fiatal csaj volt ott.
Ő megnyomkodta a lábam és szerinte nem vészes, mert nem maradt olyan fehér, amikor benyomta, hanem hamar visszaállt eredeti színre.
Vérnyomás kicsit magasabb mint eddig, de állítólag ez is normális.
Eddig volt 90/60, meg 100/..., most 125/... volt.
A vizelet is rendben volt.
Annyit mondott, hogy igyak nátriumszegény ásványvizet, és hanyagoljam a sót.
Mindenesetre nemsokára megyek dokihoz, majd ő eldönti mi a helyzet pontosan.
Lehet, hogy csak nekem volt ijesztő egy kicsit, mert ilyen még nem volt eddig.

No mindenkinek szép napot![/b]

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok

tgabi80
A dagadás a terhesség végefelé normális, /mert a baba is nyomhat olyan idegpályákat,amitől nem olyan jó a vérkeringés/amíg nem emelkedik meg magasra a vérnyomásod és a vizeletedben sem találnak semmit!/Ugy értem fehérjét/
Szóval amíg ilyen neked nincs,addig nincs vész!

Egyépként ha sokat állsz, vagy mész, attól is bedagadhat! Sőt ha nem éppen kényelmes cipőben közlekedsz, attól is bedagadhat a lábad.
Jó a sószegény étrend ilyenkor és az olyan zöldségek -gyümölcsök, amik kihajtják a felesleget vizet.
Pl.Dinnye, kigyóuborka, de ilyen hatása van a petrezselyemnek is.
És érdemes ilyenkor felpócolt lábbal pihenni, ha bedagadt a lábad.

Itt pedig a vizesedésről olvashatsz :arrow:
http://baba_mama.blogter.hu/?post_id=187052

Erika
Azért a 6-7 hetet még jó lenne egyben kihuzni :D Főleg hogy a babó méretei alapján 1 héttel kisebb a koránál állítólag .Én mindenestre bizakodom :D És pozitív gondolatokkal sugárzom befelé a picinek is, hogy még bennt kell maradnia jó pár hétig :D
Egyépként érdekes , a lányom 37+1 napra született, magától indult meg a szülés.
A fiam pedig a 39 hétre, de oxitocint kaptam és azért indult csak be a szülés :shock: pedig szerintem őt tul is hordtam volna, ha nem indítja meg a dokim a szülést.
Most meg itt vannak a gondok, :roll: ugy látszik a lányok jobban sietnek nálam kifelé :lol:

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat a balcsin :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

Most csak a képpekkel jövök

Jól telt a hétvége, kicsit lefáradtam ugyan a családdtól szombat du. 10-en voltunk + gyerekek.
Réka örült mindenkinek!
Roli kicsit féltékeny lehetett, mert alig jött oda, még a tortázáskor sem...

Pénteki torta
Kép

Szombat FINOM VOLT A TORTA: Köszi Erika még egyszer!!!

Kép

Kép

Vasárnap bányász nap
Kép

Kép

Kép
[KépKép
cirmike77

Ancsa: Örülök, hogy jó hírekkel szolgált a doki. Gondoltam rád pénteken és vártam, hogy megírd mi is történt.
Cirmike: Nagyon helyes a lánykád és Boldog szülinapot kívánok neki! Fincsi lehetett a Kitty torta.
Tgabi: Én is odafigyelek, hogy ne legyen sok nátrium az ásványvízben és akkor és most is úgy találtam, hogy a Naturaqua ásványvizek ilyenek. Van belőle szénsavas, enyhe és mentes is. Ki milyet szeret. Én nem is vizesedtem az első terhességnél, meg a másodiknál se eddig. Ha gondolod próbáld ki, de ha találsz olyat amibe még kevesebb nátrium van, szívesen veszem a nevét, mert már váltok is.
Edi: Ez az aranyér valami pokoli. Már előre rettegek én is, hogy mi lesz szülés után. Bár még meglehet, hogy nem természetes szülés lesz!!!!!!! Reparont használtam én is. Nekem használt. De már annyi féle van. Jobbulást!
A súllyal kapcsolatos macerálásokkal én már nem is foglalkozom. Az elején persze nagyon rosszul esett, hogy mindig "vékonynak" találták Danit. De a doki azt figyelmen kívül hagyta, hogy három egymást követő hónapban 2 heteket is beteg volt és nagyon mozgékony. Így az én elképzelésem szerint soha nem fogjuk a "beteg" hónapok elmaradásait pótolni, mert Ő nem olyan gyerek, hogy tripla adagot egyen. Szóval már egyik fülemen be másikon ki. Van rajta husi, de zsír az nincs. Ez miért baj. Miért kell minden csecsemőnek, gyereknek ducinak lennie.? Mert mostanában ezt látom!
Na bocsánat a dühöngésért! És azért is ha valakit nem "szólítottam" volna meg név szerint.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Amúgy hétvégén átrendeztük a szobákat. Meg lett a gyerekek végleges szobája. Be is van rendezve, de a kicsinek a fekhelyével nem nagyon foglalkoztam, mert még van három hónap. Felesleges, hogy most rendbetegyem, aztán meg decemberben megint moshatom át a dolgokat, mert porolódik.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Cirmike!
Nagyon sok Boldog Szülinapot Kívánunk Rékának!!!!
Milyen hosszú már a haja...Te szoktad vágatni ,vagy csak nő?Neked mit mond a fodrászod,hogy lesz dúsabb a haja?
Hogyhogy megengedték,hogy Réka elöbb kezdje az ovit?
Nekünk csak pont azanp mehet amikor tölti a 3-at...Nov,12-én szerdán reggel 8-ra vihetem csak...
Olyan jó,hogy Réka ilyen hamar beleszokott az oviba.
Ja Neked nem mondták oviba,hogy mivel az emelt családit kapod,így jogosult vag yétkezési támogatásra is?A lépibe egyik csaj is az emeltet kapja és 10 éves koráig otthon lehet vele,és neki 100%-ban támogatják az étkezését a fiának az oviba.Szerdán lesz nálunk szülői,majd ott megkérdem nálunk hogy van ez...

Erika!
Milyen jókedvű Viki olyan korán reggel!Dorka igaz felkel reggel 6-20kor,de 8-ig lustálkodik,mesét néz...nehéz lesz,8 -ra vinni oviba :roll: Tetszik az ovi Vikinek?Torták nagyon szépek és gusztik mint mindig...

Tgabi80!
Hát kéz,meg lábdagadás nekem szerencsére nem volt,de sztem ha tudod pócold fel minnél többet,és kényelmes cipőt vegyél fel,,Eléggé rosz ha most nem tudnál levizsgázni,csak májusba addig elfelejted az egészet szinte,meg már a picid is "nagy "lesz,azt lefoglalja az egész napod,de hát majd kiderül hogy meddig bírod a terhességet...Szeretnék már ott tartani,mint te a sulival....

Edi!
Jól megjártad te szegény,a körömvirágról én is csak jókat hallok.Használ neked?Hogy bírod két gyerkőccel?Párod otthon van még veletek?Egy szobában vannak ugye nálatok is a picik?

Lola!
Aranyos vagy nagyon suli ügyben hogy segítesz,lehet rád leszek szorulva :) Kicsit parázok már most,eléggé vizsgadrukkos vagyok,de majd csak belejövök...
Tök jó,hogy Noéra nem kel fel Soma,sztem majd nálunk is egyszobába lesznek,bár kicsit tartok Dorkától,mert ő megszokt amár nagyon hog yegyedül alszik a szobájába,ő soha nem jött át hozzánk,nem aludt az ágyunkba,kis korától egyedül alszik...azt most meg kap egy sírómasinát... :D
Már most mondja hogy ő kislányt szeretne :P Sétálunk mindig nézi a babakocsikat,és mutat a hasamra,hogy nekem is majd ott lesz a ketteske :wink: .

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Ancsa
Köszi a tippeket, szerencsére már nem aggódom annyira.
Ez a kis időjárásváltozás is jót tett (nekem legalább is).

gabrielldaniell
Én most olyan vizet találtam a sparban, hogy
Nestle Aquarell Cedrus, ennek 6,9 mg/l a nátrium tartalma.

Ági01
Igazad van a sulival kapcsolatban, de megmondom őszintén én már nem bánnám azt sem ha nem most kéne vizsgázni, kicsit elment tőle a kedvem, így hogy semmi nem biztos...
Most is a dagadás miatt nem voltam bent, inkább itthon döglöttem, múlthéten meg a nagyobbik lányommal kellett itthon maradnom.
Sokmindenről lemaradok így, persze pótolható, de jobb lett volna személyesen hallani mindent.
No mind1, majd lesz valahogy.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Cirmike
nagyon jók lettek a képek!!!!!!!!!
Réka nagyon csini kiscsaj!
Nagyon örülök,hogy meg voltatok elégedve a tortával :lol:
Hogy sikerült az oviban a szülinapozás?
Rékának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi
ne foglalkozz a dokitokkal!!!!!!!!
Sztem egy kisgyerek legyen inkább vékonyabb,mint duci,mert az mint felnőttnél,gyereknél sem egészséges.
Lehet ha majd ovis lesz,kicsit formálódik,Vikinél is ez volt :lol:
most olyan jó kis combjai vannak,bezzeg 1 éve.....

Ági
csak nem úton van a tesó???????? :lol: :lol: :lol:
Viki is ugyanúgy viselkedik mostanában tesó ügyben mint Dorka :D ezek a csajok :D :D
Nekem Viki haja erősödött mióta vágatjuk,de most egyenlőre növesztjük Viki kérésére :P

Edi
írtam privit torta ügyben,megkaptad?
Nagyon boldog születésnapot kívánunk Katának!!!!!!!!!!!!!!!!

KÖRKÉRDÉS!!!!!!!!
Ha Viki még nem mondja tisztán az "r","k" betűket az nagy gáz?

Sziasztok:Erika

cseriviola

Ancsa!
Akkor továbbra is pihenés! A 2 ujjnyira nyitva lévő méhszájról Nekem annó vajúdás alatt azt mondta a szülésznő, hogy más már ilyenkor kaparja a falat! De még utána sok volt hátra és sokan utána nem is tágulnak rendesen. Ezzel csak azt akartam mondani én is, hogy ugye bármi lehet.... de legyen igaza a dokinak és a 37. hétig húzdd ki Te is!

Cseriviola!
Tényleg tök jó lett a torta! azt nem írtad, hogy milyen ízű volt, vagy csak én nem figyeltem?? :oops:
(Hello Kittyről jut eszembe: Anyósom egyik nap hozott Noénak kocsicipőt sötétkéket, aminek az orrán Hello Kittys figura! No comment! :evil: )
Tényleg hogy "ízlik" az ovi Vikinek?Beilleszkedés, szabályok betartása?
R betűk: Soma még most se mondja ki, sok anyukától hallottam, hogy a suli előtti nyáron sikerült csak! Mindenesetre volt logopédus az oviban, járnunk kell 1 héten 1-szer, de ez a korosztálynak megfelelő hiba!!!! Szóval ne aggódj. Amúgy nálunk kiscsop.-ban nem is nézik még a gyerekeket, csak majd középsőbe! A "K" helyett mit mond? Erről nem tudom mi a helyzet, de van 1 telefonszámom, aki a Cirmike Rékájának ovijába (Logi Ovi) tanít, ha gondolod megadom, asszem 1000 Ft/45 perc, lehet menni hozzá maszekba is. De én a helyedbe még várnék, a túl korai beavatkozás - ha nincs nagy gond - káros is lehet, úgy tudom
KÉpzeld elmentünk akciós cipőért a Szent Borira, de amit sejtettem: 30-asban semmi nincs, nem is kapnak. Ki is vagyok akadva, hogy miért csak 26-osig gondolnak a gyerekekre!Akinek nagyobb a lába, az vegye meg teljes áron! :evil: :x
Hogy Neked kora reggel is eszedbe van a fényképezőgép, nem semmi! :D

Gabrielldaniel!
Egyetértek Veled, mostanában annyi gyerek túlsúlyos, inkább gyerekként legyen soványabb, még akkor is elhízhat kamaszként, vagy felnőttként. De ha duci, kisebb az esélye, hogy soványkodik!
EGy szobában lesznek a lurkók?

Ági!
Hamar megszokják ám a gyerekek a tesót, emiatt ne aggódj! Meg nem is bizti, hogy "bőgőmasina" lesz.

Verika!
Balatonért: irigy-irigy :D
Hát igen, tiszta nyár volt, a strandok meg már bezártak.... :(
Ottalvósra voltatok?

Körkérdés:
Lányok, segítsetek, hol lehet kapni baba ágyneműt, olyan 80*60 cm körülit, de nem 3 meg 6 részest (fejvédő nélkül, baldachin nélkül)???????
Szeretnék venni egy újat Noénak, de mindenhol csak kispárnás-fejvédős-baldachinos van tizenezrekért!
Gondoltam varratok egyet, de fehér alapon kevés 1 színű mintásat szeretnék, olyan anyag meg nincs!

Edi!
Aranyérre nem tudok mit mondani, soha nem volt szerencsére, de hallottam róla horror dolgokat. Gondolom a türelmed sincs így a csúcsán,úgyhogy remélem javulgatsz!

lola77

Sziasztok!

Lola,

én az ágyneműt a brendonban vettem meg, ott meg tudod venni egyenként is...sőt, úgy még olcsóbb, mintha szettben veszed. És van Pesten egy baba outlet. Ott sokkal jobb áron lehet megvenni mindent, mint bárhol. Nézd meg a neten. www.babaoutlet.hu
Mi rengeteg dolgot ott vettünk meg.
Remélem mindenki jól van, most rohanok, mert Áron ordít...
Sziasztok
szilvia1981

ziasztok,

nem babaoutlet.... :oops: hanem baby outlet....
www.babyotlet.hu

szeretnék jó minőségű kengurút venni, ha esetleg van valakinek eladó, légyszi írjon. Köszi!
szilvia1981

na jó, mégegyszer...
www.babyoutlet.hu
csak Ári itt alszik az ölemben, így nehéz írni...
szilvia1981

lola

Értem én mire gondoltál :D hidd el félek én is ilyen méhszájjal,hogy bármikor beindulhat :( hiszen már 2-szer szültem, és mindkétszer ahogy te is írtad, 2 ujjnyival már a szülőszobán komoly fájásaim voltak rendszeres időközönként. Szóval egyrész bízom a dokiban, másrészt félek,mert valóban bármikor megindulhat a szülés nálam ilyen méhszájjal, hiszen haskeményedéseim vannak.
Még 6 hetet biztosan fekszem szigoruan, mert hát a doki szerint 1 héttel kisebb a babó a koránál, és akkor leszek kb 36-37 hetes.
Addig kell a magnéziumot is szednem, utána már nem.
42 nap, visszafelé számolok. Ennyi még nagyon kellene a babónak odabbent a pocakban.
Utána már jó lenne egy kicsit mozogni is itthon valamit szülés előtt , mert teljesen le vagyok gyengülve már ennyi fekvéstől és nem lessz erőm szülni sem :?

Ágynemük:
http://www.forbaby.hu/index.php?searchstring=%E1gynem%FB

http://www.nemetdog.hu/bebiruha/agynemu.htm

http://aprosagokboltja.hu/shop_art.php?shop_id=8881&cat=876941

http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser.aspx?groupid=2&mainid=7

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=index&cPath=54_57

Most így hirtelen ezeket tudom,de ha kell, még tudok adni egy pár helyet,ahol esetleg még körülnézhetsz.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

Köszönjük a köszöntéseket!!!

Az oviban biztos jól sikerült, mert tisza csoki volt mindene: poló, naci, partedli.... :lol: (csokitorta volt)
Sajnos képet elfelejtettek készíteni...
De kapott ajándékot!

Lola,
A Hello Kitty-s eper ízű volt... fini...!!!
Andrással még a szülinap előtt belenyalakodtunk a kérmbe mert nem bírtuk megállni. Még jó hogy ilyet a gyerekeknek nem engedünk... 8)

Erika,
Még kis csoportban nem kelle logopédia, csak ha komoly gond van!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Lola77

Ágyneműt olcsón párna+paplan huzat a Tescoban láttam igaz nincs nagy választék a bébi ruhasor végén van.

Nekem is kijött az aranyerem de kamillateás mosakodással borogatással elmúlt másfél hét alatt ,előtte már kétféle aranyérkenőcsőt kipróbáltam az nem használt.

Szép napot mindenkinek!

Kép
xytimi

Kép
Bence Soma
emesedora

Kép
emesedora

Dóra és Bence
emesedora

Kép
Emese az évnyitón
emesedora

Kép
Dórika
emesedora

Kép
Emese és Bence
emesedora

Sziasztok!

Annyian írtok, és olyan sokan, hogy képtelen vagyok válaszolni, és hozzászolni mindenhez és mindenkihez!
Emesedora! Nagyon jók a képek!
És neked is CSeriviola, főleg a kora reggel oviba indulós, közeli kép tetszik nagyon! Ott nagyon helyes Viki!

V.erika! Szakközepes elős osztályom van! Nagyon aranyosak! (egyenlőre :lol: :wink: )

Ancsa! Kitartás, szurkolok nagyon! :D Már csak pár hét! :wink:

A munkáról annyit, hogy még mindíg szokom, és nagyon fáradt vagyok, Áki pedig már sem pénteken, sem hétfőn, sem ma nem sírt!

És volt egy tök jó beszólása, úgy hívja a Csabit: Tesó! Ezt még soha nem mondta, de nagyon tetszik neki! :D

Lola nem tudok segíteni az ágyneműhuzatban!

Mennem kell, mert már kihalászták őket a kádból!
Majd jövök még, és olvaslak titeket!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Nem sok időm van a három gyerkőc mellett, látszik, délután beraktam néhány képet, most meg írok Nektek :) Az az igazság, hogy rosszabbra számítottam, alapból nem lenne gond az egész "gyerekesdi", de Dórikám is beteg, Bencus sincs jól. Dóra múlt héten taknyos volt, köhögött, Bence is szüttyögött. Dórinak elmúlt péntekre, erre vasárnap éktelen hasmenésbe és lázba kezdett. Egész nap szinte a kezembe volt, amikor a kicsit láttam el, hipos vízben kézmosás stb. Közben tanulni Emesével... Mert ugyebár a napközi nem jött be annyira, többnyire ebéd után rohanok érte. Ügyes, mert egyedül tanul, csak átnézem és kiradirozom, ami nem jó és újra csinálja. Csak gyakorolni nem akar... csak cirkusszal.
Dórim már jobban van, már nem lázas, de még hasmenése van. Vittünk széklet mintát, állítólag szalmonella járvány van. HURRÁ!!!

Bencus meg éjjel kezdte el a ramazurit. Sokat sírt, ma még többet. Tegnap új fajta tápszert kapott, mert bukott, olyat, ami bukosnak jó.Dórimnak tavaly bejött, Bencus úgy néz ki, attól szenved. Hasfájás, hasmenés. Vagy a rosszabb verzíó, amire gondolni sem akarok, hogy elkapta Dóritól... Szóval nem egyszerű. Semmi nem használ a hasára. Most egy vizet olvastam a neten, meg egy homeost, még ezeket beszerzem, aztán kész.... Védőnőt felhívtam este, szerinte ha a tápszer, akkor holnapra jobban kéne lennie, mert addigra kiürül a szervezetéből teljesen. Dórimnak zöld, büdös, nyálkás kakija volt, Bencusnak nem. Ezért reménykedem...

Szóval ha ezek a dolgok nem lennének, akkor nem panaszkodnék. Aludni így még kevesebbet alszom, de ma mivel egész nap szinte a kezemben volt Bencus, alig ettem, hajat mosni nulla stb. Szóval....

Erika: tényleg nagyon szép a torta. Nálunk is csak középső és nagycsopiban foglalkztak a hangokkal. Akkor kiszürték őket és kellett vinni logira (nekünk nem). Ne aggódj még emiatt, három évesen még kicsi.

Cirmike: boldog szülinapot kívánunk mi is Rékának...

Bocsi, de most mennem kell. Apa altatta Dórit, már vagy fél órája, de most hallom, hogy sír...

Jó éjt nektek!

Szilvia
emesedora

Sziasztok

Rékának mi is boldog szülinapot kívánunk.

Szilvi
Elhiszem, hogy 3 -mal még nehezebb ha betegek. Timivel most én is itthon vagyok mert arcüreggyuszija van,de eggyel is sok türelem kell hozzá. Irigyellek hogy ennyi türelmed van. Kitartást hozzá és jobbulást a gyerkőcöknek.

Na bocsi mennem kell Timi most feküdt le megyek egy picit hozzá.

Üdv LÍvia

Kép
slivia

Lányok!
Egy pár új képpel megköszönjük a sok linket az ágyneműkről, aztán megyek megkukkolom őket...

Éheske vagyok
Kép

Vegyetek ki az ágyból és ciciiiiiiit!
Kép

Pihenőszékemben
Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Gyors,sietek aludni,csak pár mondat.....
Köszi mindenkinek a logis válaszokat,megnyugodtam :D

Emesedora
gyönyörűek a gyermekeid,nekem a két tesós kép tetszik a legjobban :lol:
Jobbulást nektek!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

LOla
milyen sokat nőtt Noé!
OLyan édes az első és utolsó képen,gyönyőrű nagy szemecskéi vannak!

Puszi:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Emesedora
Jobbulást a csemetéknek, neked meg kitartás!

Lola
Nagyon szép, édes kis babó

Tegnap voltam a kórházban, mert reggel óta fájt a hasam allul, azt mondta a doki ez normális, pihenjek többet, és szedjek napi 3*2 panangint. Egy hét múlva kontroll.
Találkoztam egy kismamával a kórházban, akivel nagyon jót csevegtünk. Neki is a harmadik gyerkőc lesz szept. végén. Meghívtam ide közénk, remélem benéz majd!

Végre ma hazajön apa... már nagyon hiányzott!
Egy-két nap és megint feltöltődünk egy kicsit...szerencsére!
Aztán már csak két-három hét, és megérkezik Gáborkánk. :)

Timi
Mi újság veled anyus?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok

Előre elnézést kérek,most nem tudok mindenkinek válaszolni,nekem is beteg a lányom, igaz ő már elég nagy, de ilyenkor nagyon nyügős és anyás . Valami vírusféle van, ő is elkapta,náthás,köhög,fáj a torka-hasa.Remélem hamar meggyógyul.

Lola
Szívesen, ha kell még küldök pár linket,ahol vannak gyerekágynaműk olcsobban is.
Noé nagyon sokat nőtt :shock: :lol: Nagyon édes :D

Szilvia
Nektek is jobbulást kívánok mihamarabb!
Gyönyörüek a gyerekek :D nagyon édesek. :D
Bence pedig szépen gyarapszik ahogy látom :lol:

tgabi80
Nekem is szokott alul fájni a hasam,de én magnezii citritet szedek.
Nekem se a Panangin se a MagneB6, se abból az extra sem használ semmit sem. :?

Nekem meg ma reggel sikerült elesnem a lakásban :? kisfiam kiöntött egy kevés szörpöt a járólapra,nem vettem észre és elcsusztam rajta. :? Még szerencse hogy igyekeztem térdre esni,sikerült is, így a hasam nem ütöttem meg, viszont a térdemen nincs bőr,ugy lenyúztam :?
Megyek is, mindenki vigyázzon magára :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Lola: Nagyon édes Noé. Tegnap voltunk az Intisparban és ott is láttam párnát paplant. Tán 4000 Ft. volt, de nem tenném rá a fejem. Ha gondolod nézd meg. A gyerköcök egy szobában lesznek. Ez a férjem elképzelése. Én azt akartam, hogy a pici velünk legyen, de Ő győzött. Abban reménykedem, hogy mindketten jó alvók lesznek, akkor nem lesz gond. De szerintem pofára fogok esni.
Szilvia: nagyon helyesek a gyerekek. Már várom, hogy én is babázhassak megint. Bár 1 éve, hogy Danival babáztam, de hiányzik. Ő már nem olyan babusgatható.
Ancsa: TEEEEEEEE! Vigyázz magadra! Én is estem 8 hós terhesen és a szerencsén múlt, hogy nem a hasam ütöttem meg. Na akkor nagyon megijedtem. Én amúgy is ilyen szerencsétlen vagyok. Ritkán esek, de ha mégis, akkor nagyon. Kórházba is a gátmetszésemmel sikerült majdnem kétszer spárgáznom.
Tegnap voltam védőnéninél. Minden Ok! De egy kicsit elkeseredve jöttem haza. Már olvastam róla, hogy visszérrel azon a tájékon nagyon kell vigyázni, mert lehet akár császármetszés a vége.
Na tegnap megkérdeztem és az mondták, hogy lehet számolni vele. Mert szüléskor, ha repedek, vagy vágni kell akkor a korábbi metszés helyénél vagy annak közelében vágnak illetve repedhetek. Sajna ezen az oldalon is van egy nagyon nagy visszér! De már azt várom, hogy a dokival beszéljem ezt meg. Addig gondolni sem akarok erre!
Na bocsánat a panaszért! Remélem mindenki jól van!
Üdv csajok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Lola nagyon édi a kisfiad!

Emesedora!

Jobbulást a gyerkőcőknek neked meg kitartást!

Tgabi!

A panangin nekem használt.

Velünk minden rendben csak az éjszakák rosszak nem tudom hogy hogy feküdjek mert ha háton felpocolt lábbakkal akkor a derekam fáj jobb oldalt még csak csak elviselhető sokat fent szoktam lenni. Lehet hogy felkészül a szervezet az éjszakázásra.

Üdv mindenkinek!

Kép
xytimi

Sziasztok!

Na ide is eljutottam, hogy olvassak :)
Még nem tudok órákat ülni, mert érzem a fenekem, de jól vagyok mondhatjuk már így. A körömvirágkrém és meleg víz megtette a hatását. Amúgy is azt olvastam 8-10 nap amire visszahúzódik a dolog, na nekem még maradt vissza, de az állandó fájdalom elmúlt…

Szilvi!

Nekem mondta a Molnár vizsgálat után, h. több gyereket ne vállaljunk, mondtam nem tervezünk többet…Még egyszer nem csinálom végig az tuti. Lehet 5-6 év múlva máshogyan látom a dolgokat, elképzelhető, de nekem nem hiányzik a terhesség. A mocorgás sem, mert a végén már nem volt jó. Főleg a kórházban amikor tűkön ültem, meg az uccsó 2 hét már nagyon nem volt jó. Már szenvedés volt mikor lesz már vmi. Nem hittem neked, mikor anno mondtad én kibírom a 39 hetet, hát 40 hetet bírtam ki.
Nagyon szépek a gyerekeid. Emese Mártira hasonlít nem? A szép kis arcforma miatt ő ugrik be. Bence baba is tündéri. Dóri hogy viszonyul a kicsihez? És te hogy bírod?
MÁK-ban intézkedtél? Jobbulást nektek!!!

Ancsa!
Drukkolok, hogy bírd még egyben pár hétig. Kész a gyerekszoba egyébként? Minden megvan a picúrnak?
Vigyázz magadra!!!

Zsanett!
Egy nappal a kiírt időpont előtt született Dávid.

Lola!

Jól nézel ki nagyon, a két fiú meg hasonlít nagyon egymásra. Olvasom szépen hízik Noé. Ne aggódj a mozgásfejlődésen, bizti minden rendben lesz. Sajnos mindig van vmi amin lehet rágódni :(
Milyen hosszú Noé? Szépen combosodik és tök hosszúnak tűnik nekem. 56-okat hordtok? Intézted a MÁK-ban a családi pótlékot meg anyaságit?

Sziliva1981!
Áron baba nagyon édes. Éjszakák nektek milyenek?

Petra!
Nagyon édes Barnus baba is :wink: Megoldódtak a sírás-mellre tétel gondotok? Nálunk Dávidka 5 percet eszik kb. és kész. Napi 8-10x eszik. Éjjel egyszer vagy kétszer. Egyik nap 8kor evett és 2-kor kelt, meg reggel 6-kor, de másnap meg 8-és hajnali egy között, nem akart aludni csak nézelődött, kiságyba tétel után meg sírt. Tisztába volt téve, büfizett, enni nem akart…magam mellé vettem mozgattam a lábait és elaludt, de nem akarom magamhoz szoktatni. Kata is velünk alszik, őt is éppen elég du. meg este elaltatni, 1-1,5 órát vesz vmikor ígénybe. :(

Erika!

Kata anyásabb, kicsit sírósabb, de ugyanúgy foglalkozok vele, egész nap együtt vagyunk, mert a kicsi egyelőre eszik alszik. Szopizást is hagyja Kata, mondja közben Dávidka hami. Megkóstolta a tejet, mert kért, de nincs elragadtatva tőle. Most még megvagyok kettővel, remélem a későbbiekben is alakul vhogy a dolog. Katát nehéz napközben altatni, de ha elalszik tudok pihenni, később meg tenni-venni a lakásban.
Fúrás még mai napig van kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ma Kata nem tudott elaludni, anyukám elvitte, náluk alszik, utána meg a kertbe tud homokozni, csúszdázni, hintázni.
Vikid is milyen nagy lett :wink: mindig olyan kis mosolygós :D Ez a vadaspark hol van pontosan? Nyitvatartást, belépőárat tudsz mondani?

Ági!
Apa még nem vette ki azt az 5 napot ami jár. Elvagyok kettő gyerkőccel, most még. Anyukám hozza a hamit minden nap oviból. Holnap mamám, papám jön. Azért a konyhatakkerolást, mosogatógép be kipakolást, mosást elvégzem. Aztán ennyi. Ma mondjuk takarítottam a fürdőt, mert jött a doki, meg poroltam a nagyszobában. Ki is használom, hogy nincs a Kata írok Nektek, meg pakolgatok. 5 felé hamizik még a Dávidka és megyünk sétálni, nem sokat mert a hasam, sebem még húz, de kell a levegő nekem is. :wink: Igen egy szobában van a kettő gyerkőc, de Kata velünk alszik és sokat tartózkodunk a nagyszobában.

Cirmike!
Boldog szülinapot Rékának. Szuper volt a tortája :wink: Huu, meg is kívántam egy szelettel. Ügyes Réka az oviban örömmel olvasom.
Roli hogyhogy 2,5 évesen kezdte az ovit, nem kellett 3 évet kivárnotok?

Rita!

Nagyon szépek a gyerekeid. A kisfiad haja csúcs :lol: Ki ilyen szöszi, göndör a családban?

Bocsi, hogy nem írtam mkinek…de visszaolvastam :D
Ma babfőzit ettem, kiváncsi vagyok milyen lesz az éjszakánk…Anno Katával mindent ehettem, nem volt gond.

Kismamáknak kitartást! De fura ezt írni…előbb-utóbb mki megszül :wink:

Kép
Kép
edi78

Kórházi élményem nem egy nagy szám, de megosztom veletek.

Sajnos 22-én kellett befeküdni és hétvégén semmit nem csináltak, vagyis volt kettő napi laza vizit. Meg dokim volt szombaton és nézett Uh-ot, hegvastagságot, meg megmutatta a pofiját 4D-n. Jó kedve volt. A baba 4160g + - 60dkg-ra saccolta a gép. A doki csak annyit mondott maradjuk 3,5kg felett az tuti. A hegem csak 3mm volt, ami nagyon vékony, sima szülést nem bírt volna ki, mert a baba sem volt kicsi.

Nehezen mentek a napok egy szobatársam volt, legalább tudtam vkihez szólni, de ő megszült vasárnap hallottam a jajdogálást, meg a szülőszoba iszonyú közel volt, a kitolási szakaszt is hallottam és végre felsírt a baba. Vasárnap este nagyon lassan telt egyedül, szerencse hétfőn kaptam 3 szobatársat. Nem ettem éjféltől hátha lesz vmi, de a főorvos annyit mondott, 1-2 nap és rövidre zárjuk drága. Tudtam kedd vagy szerda műtét, de biztosat vártam már. Sírtam is, annyira elkeseredett voltam. Katát is 2 naponta 5-10 percre láttam, 2x sírtam is, pedig nem akartam, de többször mondta anya gyere, de nem mehettem.

Na aztán végre hétfő du. kiderült kedden lesz főorvosi vizsgálat, mert aki bekerül, mkit megvizsgál és ő dönt. Izgultam nagyon, végül szerda lett a műtét napja. Megcsinálták du. a penicillin próbát, meg vmi fertőtlenítőszerrel kellett mosakodnom 3x is. Féltem a beöntéstől mint állat. Este jött 2 nővérke és vitt az egyik szülésznő, kis fiatal most végzett, borotválásra és beöntésre így nem volt min izgulnom mennem kellett. Szép lassan csinálta a dolgokat, kíméletesen így hamar túlestem ezen is. Nem izgultam a műtét miatt, jól aludtam. Közben egyik szobatársam végig vajúdta az éjjelt, 4 újjnyira volt nyitva amikor ment a szülőszobára, hívták a dokit, éppen visszaért hozzám a műtétre. A szülőszobáról annyit kell tudni, hogy pont mostanra esett a fertőtlenítés stb. és a császárosok megőrzőjében volt a szülőszoba átköltöztetve, mellette meg a vajúdó, így 10 ággyal kevesebb volt a szülészet.

Engem is a negyediken a nőgyógyászati műtőben műtöttek, így Gyuri nem is látta a baba fürdetést stb. mert rögtön vitték le a harmadikra és ott tették rendbe. Na szóval reggel felköltöztettek a negyedikre, kitettem a sok innivalót, meg egy hálóinget, bugyit, betétet, amit majd rám adnak. Branült nem sikerült bekötni, csak harmadjára hiába mondtam ott nincs vénám, még mindig lila pedig eltelt majdnem 2 hét. Jól szétcseszték a vénámat. Katétert ketten tették 5 percig, nagy élmény volt. :( Nst-t rám tették, na ekkor már szarul voltam, minél hamarabb a műtőben akartam találni magam. Görcsöltem, izzadtam, iszonyú szar helyzetben voltam, nem tudtam mozogni. Akkor hallottam van 3 sürgős császár, kiakadtam, ha kellett volna még várni, megkérdeztem mizu, meg vegyék le az nst-t mert nem bírom már a testhelyzetet. És akkor jött a műtős srác, aki rágózott meg tetkós volt és laza stílusban vitt el, így oldottabb volt a helyzet. Gyurit megláttam várt a folyosó végén, próbáltam nem sírni. Szar lehetett úgy látni, hogy visznek a vágóhídra. Na aztán megkaptam a spinált, ami lassan hatott, altatódoki is iszonyú rendes, meg laza volt, egyfolytában beszéltek hozzám, nyugtattak. Éreztem a parfümjét is. Magnó szólt a sarokban. Aztán jött a rémálom, egyszercsak éreztem zsibbad a jobb karom, a mellkasomban éreztem vmi furát, meg a fejem mintha mindjárt elájulnék, a hangokat is messze hallom;szóltam furán vagyok, kaptam vmi gyógyszert és kitisztult minden, de az a 2 perc szörnyű volt. Lábam, kezem kikötve, azt hittem ottmaradok :( De végül elkezdték a műtétet, szar volt az állapotom, iszonyúan ingadoztak az értékeim, nem tudom mik, de mondta a doki vmi vegetatív nem tudom mim van. Aztán egy nyomást éreztem és megmutatták a Dávidot, láttam nem kicsi és, hogy szép az orra, nem nyomi, mint Katának. Mondta a doki rövidhajú szőke. Aztán amikor kitoltak Gyuri ott várt, mondtam menjen nézze meg, kérje ki a gyereket.

Én jól voltam, az értékeim is ahogy kiemelték a babát jók lettek. 6 órát kellett csak feküdnöm és fel is keltem. 1x kihozták a gyereket, segítettek szoptatni. Este meg lekerültem a harmadikra egy 2 ágyasba, ahol magamat láttam már el, este már kisétáltam Gyurihoz, szerencse nagyon hamar mentek a dolgok, a sebem sem volt olyan vészes, mint 2 éve. Dávidka 3. nap már mennyiségeket szopott és hízni is kezdett. Ekkor már láttam a kórházi napok végét. Aztán képzeljétek aznap egy volt másik szobatársam is megszült, a negyedik egyedül maradt 4 napra, őt hétfőn műtötték, ő is várta mizu lesz.

Na ennyi történt velem. A fejem szerencse 1-2x fájt nem nagyon, gyorsan ittam kávét és nem volt gond. Nem mentem át a rooming inbe, nem akartam a babával lenni, nekem így volt jobb.
Ja még annyit, hogy amíg bent voltam vagy 10 szülést hallottam, éjjel többször nem tudtam aludni, érdekes, de csak a kitolási szakasz volt hangos a többi nem. Meg ajtók sem voltak zárva és láttam egy nőcit éppen szülés előtt és utána amikor varrta a doki, azért az ajtót sztem becsukhatták volna. ja meg volt egy nő aki gondozatlan terhes volt, 14 hetesen volt 1x dokinál, mentő hozta, azt sem tudták hány hetes, semmi kórházi cumó nem volt nála, 2. gyerek. Vitték volna a műtőbe császározni, amikor kiabált a szülésznő jöjjön doki a gyerek lábbal előre elindult, koraszülés volt, de nem tudták milyen idős, aztán kiderült 35 hetes volt. Nem volt semmi a felfordulás...

Bocs egy kicsit uncsi meg hosszú lett, de nem akarok többet visszagondolni, hosszú volt az a 10 nap.
Edit

Kép
Kép
edi78

Pár kép a gyerkőcökről:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
edi78

Edi!
Még olvasni sem volt túl jó a történetedet. Elég sok minden összejött Neked is ott bennt, a 10 nap pedig tényleg sok, átérzem a helyzeted és azt is hogy sírtál.
Nekem is könnybe lábadt sokszor a szemem, mikor jöttek a fiúk látogatni!
Abban viszont szerencsés vagy, hogy a sebed nem volt olyan vészes és hamar fel tudtál állni. Nekem az sokkal nehezebb volt, pedig én is 8 óra után fel kellett keljek, de Nekem meg az állandó köhögési inger. Viszont én a műtét alatt tök heppy voltam!
Miért ne vállaljatok többet Molnár szerint? Ezt a részét nem értem... lett valami a méhszájjal, vagy ilyesmi?

Anyasági, csal. pótlék: már el is költöttük! :oops: :P
Még utolsó nap melóban kinyomtattam a netről az igénylős papírokat szerencsére. Utána mikor bennt voltam, behozattam férjemmel, kitöltöttem, kikértem előbb azt az igazolást, amit a záróval szoktak adni (kiadják, annak akinek v.miért tovább kell bennt maradnia)+ terhes kiskönyvet. Közben megjött a szül. anyakönyvije is+ taj kártyája is. Másnap a férjem bevitte a Táh-hoz és kábé 2,5 hét múlva a számlán volt a pénz! A visszamenőleges családi is, mert azt az egész hónapra adják, hiába 27-én szültem, szóval Te is 08. hótól igényeldd. Meg vannak már a nyomtatványok? Mert le lehet tölteni!
Nem olyan hosszú Noé, most nem tudom mekkora, de 1 hósan volt 51 cm, 1 hó alatt 4 cm-t nőtt. Még bőven jó a legtöbb 56-os, valamelyik még hosszú (kantáros gatyók, lábas gatyók). Egyedül a Tescos newbornos-t nőjük ki lassan, a 0-3 hósig picit nagyobb, azok jók!

Na megyek lassan vacsiztatni, ez az esti evés-fürdetés (Soma) aztán fürdetés-szopi (Noé) + Soma mesélés eléggé húzós ha egyedül vagyok, mint ma.

lola77

Ciao csajok, mi eltűntünk apával motorozni!!! :D :D :D

Már júli eleje óta egyáltalán nem voltunk kettesben, csak munka ügyben max...

Hétvégére már megjövünk, mert esőt mond ezért is megyünk előbb.

Remélem csak jó híreket olvasok majd ha hazaérek!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?