Új privát üzeneted érkezett!

Aproo, nem tudom, nekem mindegyik utalásnál az van, hogy "munkabér és egyéb ellátás".... Egyébként nem tudom neked mennyi lehet a TGYS, de az anyasági az fixen 64.125 Ft, szóval ha ilyen összeget kaptál, akkor az az anyasági kell hogy legyen, amit csak most kapsz, egyszeri alkalommal... A családi pótlék meg 12.200...Ha eddig táppénzen voltál, akkor a TGYS összege hasonló kell hogy legyen, mint a táppénz volt...Remélem segítettem.

Napközben nekünk is gyakran beválik a hason altatás, éjszaka meg általában az oldalára fektetem. Nekünk a kiscsaj tegnap fél 10-től hajnali 2-ig aludt, de utána kelt 5-kor is meg 8-kor is.

yuyu79

Lei, szerintem nincs hideg, max adsz rá rugit, meg sapit, meg betakarod, úgy biztos nem fázik meg...

A pólyát mi meg se próbáltuk, mert úgy gondoltam, melege lenne benne...

yuyu79

Nitty, ezek a gyógyszerek elvileg nem árthatnak, és mellékhatásuk sincs, mert nem szívódnak fel. Tehát adható minden szopinál, ha kell..

yuyu79

Nekem is meg kellene már írnom a szüléstörténetem, de valahogy soha nincs elég időm és energiám rá ;-)

Azért képeket rakok fel gyorsan...

yuyu79

Julcsi! Nagyon édes Enikő :P !

panna1

Julcsi! Nagyon édes Enikő :P !

panna1

NÁlunk Réki csak háton alszik. Régebben aludt az oldalán, hason csak 1-2x. Én úgy vagyok, hogy kaja után nem merem hasra rakni, mert félek, hogy nyomja a pociját. Ha meg elalszik, már nyilván nem forgatom. Ha nyűgös, akkor meg csak behergeli magát, ha hason van...

Ja! Mondtam már, hogy vasárnap Réka a hasáról a hátára fordult? Tök kis ügyes volt :D . Háromszor is bemutatta a produkciót egymás után, de azóta nem sikerült neki :( .

Ági! Sajnos akkor nem biztos, hogy sikerül összefutnunk :cry: . Mi péteken kb f5-7ig leszünk bent, szombaton a családi parti miatt nem megyünk be Szegedre (Dorozsmáról), vasárnap meg reggel a szopi után indulunk vissza Bp-re, mert Csabi futóversenyezik.

panna1

Még azt akartam kérdezni tőletek, akik hason altattok, hogy ti kaja után simán hasra rakjátok a babát? Nem roossz ez a pocijának?

Még egy: a mellszívót ti minden fejés előtt sterilizáljátok? Már persze csak akkor, ha a lefejt tejcsi fagyasztásra is kerül.
Én eddig mindig mikróztam, de már nagyon unom. Éjjel nem sterilizálom, de ilyenkor nem tudom, hogy amit lefejtem azzal nem lesz-e baj,ha lefagyasztom. Másrészt: anyum azt mondja, először hűtsem le a tejet, bezárás nélkül, aztán zárhatom, fagyaszthatom.
Ti hogy csináljátok szakszerűen?
Egy napnál tovább nem áll a hűtőben a tejci, mielőtt fagyasztok, de már akkor is érzek rajta egy kis savanykás ízt? Ez normális? Az a tej még használható?

panna1

Ma mindenkit megfigyuszkoltam az iwiwen is és annyira édes minden babóka!!!!!!!!!!!

Nálunk ma nyugodtság van Úgyhogy délután aludtunk is együtt egy nagyot.

lányok az normális hogy 3hetes jóformán csak eszünk alszunk. leszámitva azt a fentlétet ami hisztivel telik el. mert amúgy nem nagyon vagyunk fent csak fürdés után ??? :?
Ma kipróbáltuk az espumisant szerintem jobb mint az infacol!

jó éjt mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Panna én fejés után lemosom lesterilizálom a fejőkét és ennyi. tejci megy a hűttőbe és este meg a fagyasztóba ha nem kerül felhasználásra.
Viszont a lefejt tejet mikrózni szoktam mielőtt odaadom mert még nincs ételmelegitőm de kicsit aggódok hogy az nem ártalmas a babónak ha mikrózott tejet kap????

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Apróka!
Az én OTP-s papíromon is ez van. CST ellátás 08. hó. Ez szerepel a családi pótlék és az anyasági támogatás mellett is, ezért én is az összeget néztem.

Julcsi! Nagyon aranyos Enikő, nekem az összevissza tartja a kezét kép tetszett nagyon.

Panna! Én nem könyörgök a családtagoknak. Nem borítom fel a napirendet a kedvükért- ami nem is nagyon van :) Ha alszik, békén kell, hogy hagyják, ha álmos leteszem aludni. Légy ,,önző és irigy,, utána, ha nyűgös akkor már csak Neked az. Én ilyen alkalmakkor, elvonulok, megszoptatom, Apája megböfizteti, ha ezután elalszik, akkor megy aludni, ha ébren marad, akkor lehet nézegetni. Egyébként mikor elege lesz az egészből úgyis Te kellesz neki. Anyukád meg lehetne egy kicsit belátóbb. Hétvégén amúgy is babakocsival mentünk, abban feküdt, ott lehetett nézegetni. Niki amúgy is ritkán kérte magát eddig ölbe, neki már az is elég ha megfogod a kezét, attól is megnyugszik.

Valaki írta, hogy első séta hordozókendőben: ezen felbuzdulva tegnap elővettem a kengurut, amiben fektetni is lehet. Jó órát küszködtem mire minden csat a helyére került és még így sem volt tökéletes. Aztán hazajött a párom megmutatta mi a bibi- hiába ehhez férfi kell- beleraktam a gyerkőcöt és elmentem vele sétálni. Nagyon élvezte, hogy sokkal többet látott mint a babakocsi kupoláját! Igazság szerint az volt a cél, hogy ne aludjon, mert napközben akkorákat szunyált, hogy féltem mi lesz éjszaka. Nem is aludt el, csak mikor eluntam a sétát és felszálltam egy buszra. Teljesen jól érezte magát benne. Bár a következő napokban annyira meleg lesz, hogy maradunk a babakocsinál, mert összeizzadni nem túl kellemes.

Barbi!!! én vagyok a hálózsákos! mi a módja annak, hogy hozzájuthassak és mennyibe kerülnek????
bende

Pöttöm!
ne légy depis! :) amíg jó idő van, sétáljatok nagyokat, mi gyakran meglátogatjuk a nagyit, meg a dédit, ez mindig jó nagy séta- hétvégén meg legalább egyik nap kirándulunk egyet hármasban. Most, hogy összeszereltük a kengurut és nem nyűgi benne a csaj, könnyebb dolgom lett, mert buszra is szállhatok. Babakocsival nem igazán merek. Egy hátizsákba meg beledobálom, ami kell. Nekünk minden napra jut valami. :) Ma fodrász, addig egyik nagyi vigyáz rá, este meg másik nagyi jön látogatóba. A hétvégén elmegyünk valahova hármasban, jövő hétvégén búcsúba megyünk, meg névnapozni.
Amíg jó az idő nekem semmi bajom, csak az ősztől meg a téltől félek. Akkor rosszabb lesz. Viszont addigra már mehetünk babaúszásra, meg baba-mama tornára :)
Ja és kijelöltünk hétköznap egy délutánt, amikor Apája nem megy edzeni és akkor járunk bevásárolni. A hétvégét nem rontjuk el ezzel.
bende

Sziazstok!

Yuyu gyönyörű a kislányod! NEkünk is avn ilyen rugink :lol:

Panna azt olvastam valahol, hogy azért kell megkostolni a tejcidet,hogy tudd milyen ize van és ha ettől eltérő, azt már ne add a babának!

Bende milyen újszülött hordozótok van? csak gyűjtöm itt az infókat de én azért nem vettem meg előre ezeket, mert tapasztalatok alapján döntenék
:oops: :lol:

Holnap megyünk nagypótbevásárlásra ZSiginek, remélem bírja majd..

Lányok egyik kisgyerekes anyuka ismerősöm javasolta, hogy a DM ben vegyem a popsitörlőt, meg a pelust illetve a pelenlkázólap ami eldobható, mert az jó minőségű és olcsóbb mint a pampers és a többiek.. na majd benézek oda is!

képzeljétek ma reggelre feléledt a bal cicicm is, tegnap többször tettem arra a fiamat csak nyugtatásképpen is és láss csodát! remélem igy is marad

éjjel meg a szopi után nem aludt be, így betettem az ágyába és kiváncsi voltam "elaltatja e magát" és igen
:lol: nem volt sírás átesett a fázisokon és 10.12 perc múlva szunya olyan büszke voltam rá.. és utána 4 és fél órát aludt egyfolytában.. :lol:

Nekem a munkahelyemen még a TGYással szórakoznak :twisted: és addig az Anyaságit sem tudom elintézni, mert ahhoz is kell az eredeti igazolás az orvosi pecsétekről..ááááááááááááááá

na megyek mert fiam engem akar! :lol:
Vendég

Boniko!
CYBEX i. GO a márkája. Úgy tudom nagyon drága, mi a barátnőmtől kaptuk- talán 3x használta- és féláron odaadta. Megnéztem a dobozt 25 ezer volt tavaky a Brendonban. Kép
bende

Bocsi! fordítsd el a fejed :) :oops:
Én is szoktam a DM-ben vásárolni, de rájöttem, hogy a Babylove-s pelenka egyáltalán nem olcsó. Múltkor ugyanannyiba került darabja, mint a pampersnek és a tescoban most a libero is sokkal olcsóbb. Az eldobható pelenkázóbetét az viszont szuper és a laktoherb is itt a legolcsóbb.

Apróka! akartam még írni, hogy az Anyaságit és a családi pótlékot is az Államkincstár utalja, tehát nézd meg honnan jött a lové és így minden kiderül.

Pöttöm! Te nem merted otthagyni tegnap a babót a franciaágyon?? Én ott merem hagyni, de körülbástyázom párnákkal meg takarókkal és a közepére teszem. annyira még nem mozgékony, hogy mindenen átmásszon.
bende

nekünk is van kengurunk, Baby Björn, én az ebayről rendeltem összesen 9 ezerért, de én ugy tudtam, hogy 2-3 hónapos korig nem lehet bennevinni még őket, mert a hátuk még nem elég erős, hogy tartani tudják magukat ülve. Én még nem merem két hetesen belrakni, maradok a kocsinál :)
viszont az ősztől és a téltől nagyon félek, hogy mi lesz majd amikor hamar sötétedik és még reggel is sötét lesz. Tiszta lehangoló....

ma este ehyszerűen nem akart elaludni Csabi. Már vagy negyedszer etettem meg, nem hittem el, hogy még mindig éhes, hiszen úgy bekómált minden etetés után mint egy rongybaba, de amint beraktuk az ágyba, rögtön felébredt és hisztizett. Éjfélig ez ment, aztán apja mászkált vele a sötét lakásban, végül leraktuk mellém az ágyunkba és hason cumival rögötn bealudt, reggel negyed ötig. párom viszont attól fél, hogy igy oda fog szokni az ágyunkba....jaaaj, ez olyan nehéz, nem tudom mi a jó megoldás, hiszen ha igy tud aludni, akkor az jo, de nem tudom, hogy tényleg nem lesz-e később meg ennek a böjtje....
ma este lehet hogy inkább a mózes kosarat próbáljuk ki, mert az kisebb mint az ágy, hátha abban jobban elvan majd.

Panna: én úgy rakom le hasra kaja után, hogy előtte volt büfiztetés 5-10 percig, és úgy fektetem, hogy a feje oldalt legyen és a kis kezével támassza a fejét, igy nem fordul fejjel a matrac felé és kap levegőt is. Ha a cumit is a szájába rakom, akkor meg ő tartja a kis kezével a cmit és akkor nem esik ki.

yuyu: nagyon édes Enikő! :) szerintem hasonlit rád!

én is rakok fel végre pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép
lei

Bende nem fordítottam el a fejem köszi hogy leírtad! :lol:

és a kengurut is :lol:
Vendég

Lei!

Tudtam, hogy ezt majd megkapom :) Mármint, hogy nem elég erősek. Igen 3 hónapos korig nem tudják megtartani a gerincüket, ezért nyeklenek- nyaklanak szegénykék. Pont ezért van olyan amiben fektetni lehet. Ha megnézed a képet, mellmagasságban, vízszintesen fekszik a babó. Tulajdonképpen még jobban meg van támasztva, mintha simán ölbe venném. De tényleg a legtöbb fajtába nem szabad csak 3 hónaposan tenni. Ezt is csak akkortól lehet majd simán használni.
bende

mecsi: szerintem három hetesen teljesen normális amit irsz, hiszen egy csecsemőnek ez a dolga, hogy aludjon és egyen. Szerintem majd pár hét múlva kezdik majd csak felfedezni a világot maguk körül és akkor kezdenek majd csak nyugiban ellenni esetleg és nézelődni. nekünk van hogy elvan nyugiban az apja ölében és nézelődik, de ez általában büfik után szokott lenni, amikor felébred inkább a büfitől és nem alszik be tőle. na ez ment tegnap este is éjfélig....de közben meg már akkorákat ásított mint egy ház, szóval biztos a fáradtságtól is volt a hiszti és nyügi.

fura, mert páromn azt mondja nem gondolta volna, hogy ilyen hamar elkezdek kiborulni lelkileg....hát nem tudom, szerintem normális, hogy megfordulnak az embre fejében ilyenkor gondolatok, de persze ezek csak átmeneti dolgok,mint pl. éjjel a kanapén zombulva néha elegem van a szoptatásból. De utána persze rögtön azzalnyugtatom magam, hogy ez viszont mennyire szükséges neki is és nekem is. Meg ilyenek...a napközbeni egyedüllétet pedig valahogy át kell vészelni, majd megerősitem a lelkeme valahogy....
lei

bende: igy már értem, ha fekszik, akkor jó..én azt hittem ül benne :)

mi 10 kor indulunk nagypapival sétálni, elmegyünk a postára meg patikába. Remélem végigalussza az utat, eddig minden sétát végig aludt szerencsére. Hétvégén viszont megint kánikula lesz, nem hiszem hogy le kéne vinni ilyen melegben. ti leviszitek majd?
lei

Kánikula mellé enyhe szelet is mond, mi biztosan a szabadban is leszünk. Hiába van meleg a nap már nem éget annyira és itt most is fátyolfelhős az ég.
bende

Sziasztok!

Az ellmúlt napokban valami gebasz volt a telefonommal, nem tudtam netezni sem emiatt. Kicsit Fruzsi is kicsit elcsöndesedett a kiságyban, gyorsan felnézek.

Elkiabáltam, mintegy hatodik érzékkel mindig megérzi, ha netezni akarok, és igényli a dajkálást. :wink:

Kipróbáltam én is a hasonfekvés+cumit, így nyerek pár percet, és tudok írni.

Gratulálok az újdonsült anyukáknak, a babáknak jó egészséget. Mindegyik gyönyörű, és itt nem csak az újakra gondolok, csak hát az egész topikot nem akarom név szerint felsorolni. :)

Boniko!
Hogy milyen kicsi a világ. :D Megkaptad a privit, amit írtam? Mert elküldés után újra bejelentkeztetett, az elküldött üziket pedig még ben tudom hol lehet ellenőrizni.

Bocs, ha kicsit csapongok, de gyorsan válaszolok azokra a kérdésekre, amik még a fejemben vannak, előre is elnézést, ha valami felett átsiklom.

Lei!
Én is mellbimbóvédővel szoptatok, mert nem áll ki eléggé a mellbimbóm, és szerintem ez hónapokig így lesz még. Kishölgy intenzív étkezési szokásainak hála, már látszik kis javulás e téren, de szerintem hónapokba telik, míg e nélkül is menni fog. Én ezen nem izgatom magam, így legalább anyatejet kap, nem tápszert. Szerintem te se izgulj!
Én napi egyszer biztos sterilizálok kifőzéssel (cumisüveg édeskömény teával, de nem minden nap kéri, de azért délután előkészítem, ne az éjszaka közepén kelljen főzni-hűteni, plusz cumi), így ekkor ezt is kifőzöm. Általában akkora időzítem a műveletet, amikor Fruzsi alszik, így nem hiányzik a bimbóvédő. Szoptatás előtt pedig csak csapvíznél lemosom. A kórházban azt mondták, hogy ennyi elég, hiszen az anyamell sem steril.

Szerencsére unatkozni nincs időm, mindig van valami intézni való - munkahelyen bejelentések, anyasági, tgyás, családi pótlék. Pont ma reggel volt férjuram a Kincstárnál, vagy 37 várakozó volt kora ekőtte, és mire végzett, kétszer annyian voltak. Neki azt mondták, hogy 3 hét az anyasági, a családi pótlék pedig vagy 2 hónap. A tgyást a munkáltatóm intézi, így szerintem ha bérszámfejtésig odaér a papír, jövő hónap elején meg is kapom. Legalábbis a táppénznél ez volt.
Egyébként pedig hamarosan új lakásba költözünk, az étkező asztalon-székeken semmink sincs (ez is a pincében van még bontatlan állapotban), úgyhogy az eddig begyűjtött anyagokat szortírozom. Aztán ha van egy szusszanásnyi időm (pl. amíg Fruzsi altatja magát, és esetleg gyorsan kell neki egy kis bíztató simogatás), HVG-t olvasok. Vagy egy éve jár nekünk, férjem olvassa is munkába jövet-menet, de én még akkor sem jutottam hozzá, amikor itthon voltam Fruzsit várva. Legalább tudunk miről értelmesen beszélni Danimmal az esti séták alkalmával. :-)
Ha pedig emberi szóra vágyom, mindig felhívok valakit, szerencsére ismerősök is gyakran hívnak. :-)

Beus

Kép
félhold

Rakok fel pár képet, aztán újrajövök, ha Tündérke engedélyez egy kis "lazaságot" anyunak. :wink: Szerintem legkorábban délután lesz.

Kép Anyu jobban élvezi a tappancspuszit, mint én

Kép Egy még vállalható aktfotó :-)

Kép Séta közben

Kép Elterülve a szopipárnán kaja után

Valaki kérdezte az ágyon hagyást, szopipárnában rögzítve, jól betolva a sarokba (nekünk ott a franciaágyunk) én ott merem egy-két percre hagyni a babát.[/img]

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Siettem hogy hátha ír vki okosságot a szemre, de sajna nem :cry:
Ma déltől rendel a gyerekorvos elmegyek Nonoval hozzá, mert a csipa szám csökkent a kamillától, de a szeme vérvörös. Nem akarok hétvégén aggódni, hogy mi a fene lehet.

Megfogadtam a tanácsotokat, lementünk tegnap sétálni, kupola és szélfogó felrakva, plusz textilpelus a kupoláról lelógatva. 6tól manóka nyűglődött, szokásos kalimpálás, fél 7re aludt be, öszesen vagy 20 percre, mert amint bekanyarodtunk a kiskapunk elé, már hatalmasak voltak a szemei...szóval ha ébren indulunk el sétálni soha nem alszik fél óránál többet. De nekem meg már egy óra séta után pisilnem kellett :oops:
Szóval ez egy "kivételes" gyerkőc :lol:

Pólyán már én is gondolkodtam, de a beizzadás tényleg benne van a pakliban. Tegnap amikor kiszedtem a tetra fürdőlepcsiből nedves volt a kis háta, pedig csak egy rövidujjas body volt rajta.
Viszont nagyon drága egy pólya, én olyan 7eFt körül láttam így hirtelen neten, és ha meg nem válik be, akkor süthetjük.
Használtan láttam olyan 1500ért, de azért meg nem tudok elmenni.
hason alvás már vagy 2x sikerült a hat hét alatt, egyszerűen utálja Noel, pedig jó lenne a csípőjének is ha úgy aludna, mert a gyerekdoki szerint laza csípőizülete van.
Na persze, ezt a rosszat is az anyjától örökölte :cry:
De úgy üvölt hason fekve, meg emelgeti a fejét, hogy nem mertem eddig úgy hagyni...

Lei, nagyon olcsón vetted a babybjörnt, én nézegettem a brendonban, és 30 alatt nem kapod meg. Honnan rendelted?
És melyik fajtát?Abból is rengeteg van.

A cybex-el is szemeztem, de az is aranyárban van, pedig nekünk is tetszett, hogy feküdni is tud benne a babus.
A

pöttömpanni

Ja, és mindenkinek iszonyat édes a babája, annyira kezd az arcuk "kinyilni", ahogy egyre értelmesednek. :lol:
Ja, és a ma reggeli etetés után kicsit ébren volt manóka, aztán elkezdett csuklani, kicsit még visszatettem cicire, a csuklás elmúlt, ő meg elbóbiskolt, és amikor beraktam ágyikóba kis mocorgás volt, de nem ébredt fel...haladás :lol:

pöttömpanni

Nagyon édes Csabi baba és Fruzsika is!
Bár egy ismerősöm szerint fiúra nem mondjuk hogy édes, úgyhogy inkább jóképű :-))

Pöttöm! Próbáld ki a melegthető párnát a pocijára, hátha amiatt nyűglődik. Én vettem a DMm-ben cseresznyemagosat 800 pénzért, és tegnap már hasznltam is. RÉka nyűglődni kezdett szopi után, éjjel a kaki miatt, a hasára raktam, el is aludt egyből. Úgy 5 perc után le is vettem róla. Kicsit féltem, hogy eléggé zörög a cseresznyemag benne, nehogy felébredjen rá, de nem volt gond. HA esetleg olcsón találsz zselés párnát, azzal is érdemes megpróbálkozni,az nem zörög.

Csajok! Van kedve valakinek holnap csatlakozni egy sétára? Vagy a MArgitszigetre vagy a Városligetbe mennék, amíg a párom fut. Úgy kb 10-től.

panna1

jó reggelt !

Szopi után bealvás van jupijé hiszti nélkül áldás az égből!!!

Pöttöm én is elvinném inkább dokihoz a szeme miatt vagy hivd fel ha tudod mit tanácsol. védőnő nem mond rá semmit? Nem lehet hogy allergiás a kamillára a kis szeme? Pólyát lehet a brendonba is kapni és nem vészes az ára . De bármelyik bababoltba van. Ha meg használtan veszed ahogy én is kiküldik postán. Megkérdezzem akitől rendeltem hogy megvan e a másik még neki? mert 2 volt akkor mikor én vettem.hátha és akkor elküldi a cimedre ha érdekel.

Panna hogy kell melegiteni a cseresznye párnát mikróba lehet rakni?

A tejmelegités mikróba nincs rossz hatással a tejcsire?

Boni mi is a dm ben vettünk meg egy csomó dolgot. Pl a körömvágó olló babylove-os és tökéletes! a pelusalátét is nagyon olcsó 8-900ft ha meg vannak pontjaid még olcsóbb. a popsitörlőt még nem használtam a babán mert most én használom el de kellemes illata van.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende!

Hazaküldöm anyámmal október végén, már csak azt kell kitalálni, hogy hozzás hogy jut el. Te merre laksz Pesten?
Képet igyekszem mindjárt legyártani, tudom, már ígértem... :(
Mibe kerül egy csomag pöttyös túrórudi? Az pont jó lenne... :)

Barbi
maass

Mecsi!

Igen, a cseresznyemagos párna mikrózható, és hűthető is. Csak mielőtt a fagyasztóba raknád bele kell rakni egy zacsóba, hogy ne legyen nedves. A mikrózáshoz semmi nem kell, csak 1-2 perc 300 w-on.

Én úgy tudom, hogy ha a tejet mikrózod, ártani mondjuk nem fogsz a babának, de a hasznos tápanyagok elvesznek a tejcsiből, így ezért mondják, hogy nem jó módszer. Ennek ellenére mi is a kezdetekben volt, hogy mikróztuk, mert még nem tudtam, de RÉka nem reklamált érte.
Ha nincs melegítőd az se gond, csak a gázra felraksz egy edényben vizet, és abba állítsd bele a cumisüveget. Mondjuk ez lassabb, mint a mikro. De valamit valamiért...

Lányok! Nem kaptam választ a vasárnapi sétára, és már nem biztos, hogy netközelben leszek. Ha valaki mégis csatlakozna, itt a számom: 0-30/239-0037, beszéljünk szombaton, vagy ma.

Jó hétvégét előre is mindenkinek!
Panna

panna1

Köszi lányok a DM es válaszokat! és külön köszönet a cseresznyepárnás leirást is Panna, mert épp ezt akartam megkérdezni! :lol:

Beus sajnos nem kaptam meg privit.. de Fruzsi annyira sokat változott és nőtt.a benntlét óta! gyönyörűűűűűűűűűűűű! :lol:
Vendég

pöttöm hajrá fejlődés :wink: drukkolok nektek, hogy Noel kicsit átlagosan működjön :lol: hogy a tanácsok hassanak!
Vendég

cseresznyemag párnát én is vettem, de még nem használtam. majd ha nagyon hasfájós lenne....

panna: én még nem merek bevállalni egy ilyen hosszú utat Csabival a Margitszigetre, majd pár hónap múlva. :) de nektek jó sétát! Mi most jöttünk fel az egy órás sétánkból és csak a végén kezdett nyűgi lenni,mert már éhes volt.
most meg csak nézelődik az ágyában, de nem alszik.
remélem a sétától este jobban fog aludni,mint az elmúlt éjjel...

Ti minden este fürdettek amúgy? mert olvastam valahol, hogy nem biztos, hogy az olyan jó, mert akkor lemossuk azokat az anyagokat, amiktől az immunrendszere edzettebb lesz. Mi eddig minden másnap fürdetjük csak, a köztes napokon le szoktam törülgetni nedves törlőkendővel és azt is élvezi, gondolom a simi meg a masszázs szerű érzés miatt :)
lei

Köszi a bókokat :-) Lei, Félhold, a Ti gyerkőceitek is csodálatosak :-D

Mi ma legalább 2 órát sétáltunk... általában végigalussza a kiscsaj, de ha megáll a kocsi akkor felébred ;-)

Érdekes, hogy Enikőt néha nappal úgy kell felébresztenem kb 4 óra alvás után, hogy egyen is, meg ne aludja át az egész napot, éjszaka meg majdnem mindig felébred 3 óránként... Igaz, nappal is főleg akkor alszik sokat, ha jól bekajált... De éjjel se eszik keveset... Meg is van az eredménye... Hétfőn lesz 4 hetes, és már közelítjük az 1 kiló hízást. 3260-nal született, és most 4100 gramm :-) Egyre kerekebb a pofija, és gyűlnek a hurkák is ;-)

yuyu79

Mecsi!

Én úgy hallottam, hogy az anyatejet nem jó mikróban melegíteni, mert pont azt pusztítja el benne, ami a leghasznosabb a babának. Nekünk sincs melegítőnk, de egy gyakorló kismama azt mondta, hogy ez volt az egyik fölösleges dolog, amit vettek. Ő tanácsolta , hogy egy kis lábosba tegyed 1 cm vizet, és takaréklángon melegítsem. Figyelni kell, hogy mikor jó már a hőmérséklet, gyorsan átmelegszik.

Beus

Kép
félhold

pöttöm: a kengurut a német e-bayn licitáltam, és szállitási költséggel együtt volt átszámitva 9 rugó.
sima fekete, azt hiszem az utolsó előtti modell, tehát nem a legújabb fehér hálós anyagú, hanem az az előtti. még nem próbáltuk ki, úgyhogy remélem jól szuperál majd ha odáig jutunk.
lei

Mi nem cumisüvegezünk egyelőre, de én is ezt a lábasos módszert hallottam... A mikrózás biztos nem a legjobb, de ha néha előfordul, azért az nem hiszem hogy nagy baj lenne...

yuyu79

ti mikor adtok neki cumisüvegből lefejt tejet? éjszakai etetésnél vagy napközben etetek abból?
vettem végül a patikában egy kézifejőt, majd kipróbálom ma. de nem tudom, hogy a lefejt tejet mikor adjam oda neki? ha nem elég a sima tejem?
lei

mondjuk éjszaka mikrózni biztos gyorsabb, de hangosabb is, meg hát a tápanyagok...de melegités meg macerás. ez amolyan 22-es csapdája akkor... :lol:

yuyu: Enci jól hizik, ez tök jó. Mi is kb. annyival születtünk, úgyhogy ez jó viszonyitási alap nekünk, hogy Ti egy hónaposan ennyiek vagytok. na majd én is kiváncsi leszek rá egy hónaposan mennyit nyom. ilyenkor ruhával vagy anélkül méritek őket? csak mert a múltkor rugiban mértem, aztán később egyszer csak bodyban és tök sok volt a különbség....
lei

Lei én az éjszakai etetést állitottam be cumisüvegből. Fürdés után és 1kor vagy 3kor eszünk még abból.Nekem ez igy kényelmesebb és Áronnak is mert igy elkerüljük néha az óriáshisztit és a túlkajálást. És nem igaz hogy igy nem akar cicizni, mert napközbe igen is keresi a cicit meg este is mikor nyujtom felé az üveget fordul a cici felé. Ha szopiztatsz és mellette marad tejed inkább fagyaszd le.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Tettem fel Új képeket rólunk :)
http://mormi2.mecsi.fotoalbum.hu/

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól, sajnos érdemes volt elmenni.
Nonokának kötőhártya gyuszija van. Szemcsepp naponta 5x, na erre mondjuk kiváncsi vagyok, hogy egy ennyire mocorgó babánál hogy fog menni...
Ha nem javul hétfőig, akkor mennünk kell a Heim Pálba :cry:
Szurkoljatok csajok :shock:
Ott szerintem baromi sokat kellene várni, és még több betegséggel jönnénk haza, mint amivel mentünk. :cry:

Csak azt nem értem honnan szedtük ezt a betegséget :roll:
Állítólag sok babánál előfordul, csak szeretném tudni mit csináltam rosszul, máskor mire figyeljek jobban.

Talán huzat vagy por. Vasárnap először mozdultunk ki komolyabban a lakásból, meglátogattuk a nagyszülőket Solymáron, de nagy szél nem volt...
Na asszem a sétátá hanyagolom egy pár napig, ma is ezerrel fúj a szél.

pöttömpanni

sajnálom pöttöm nonokát, de a lényeg, hogy megvan a diagnózis.
a cseppentés nem egyszerű, én néha még az espimisannal is gondban vagyok, hogy a szájába varázsoljam. Remélem nem kell bemenni a kórházba és meggyógyul a cseppektől a kissrác.

nekünk csak az arca hámlik nagyon. hiába kenem olajjal, meg fürdető krémmel is, sőt a dokinéni irt fel neki külön hidratálókrémet is. De nem múlik. Vagy ez természetes és elmúlik magától????? volt/van valakinek ilyen?

az normális ha nem érzem magam álmosnak pedig csak 4-5 órát aludtam az éjjel?
lei

Mecsi!

Megköszönném ha megkérdeznéd a pólyát. Te mennyiért vetted?

Nagyon édesek a fotók, na meg persze a kispasid :wink:

pöttömpanni

Köszönjük a bókokat. Mostanában már egyre többet van nyitva a szemecskéje, igyekszem azt is megörökíteni.

Fruzsi két szoptatás között most puszilt be 70 ml édeskömény teát, úgyhogy talán van fél órám, amíg követeli a cicit is. Addig gyorsan leírom a szüléstörténetemet, még én is adós vagyok vele.

Szóval gyanús lehetett volna, hogy rám is rám jött a nagy készülődés (fogkefével mosógép vízkőtlenítés), de mivel a kiírt időpontig volt még három hét, és egyéb "tünet" nem volt, nem gyanakodtam. Férjem unszolására 6-án este bepakoltam a kórházi pakkot, biztos, ami biztos. Aznap még a munkahelyemen is voltam táppénz papírt leadni. Még mondták is a kollégák, hogy ahhoz képest, hogy 3 hét múlva szülök, milyen virgonc vagyok.
7-én még kimostam-vasaltam a tetra pelenkákat, elmentem a közös képviselőhöz bejelenteni a vízóracserénket, vettem 2 takarót a kínainál. Aztán este voltunk a nőgyógyásznál. Azt mondta, hogy már 1 ujjnyira ki vagyok tágulva, de ez nem jelent semmit, van kismamája, aki hetek óta járkál 2 ujjnyival. De Fruzsi még nem volt behelyezkedve a végleges pózba, rákérdeztem. Azt is megérdeklődtem, hogy ha most jönne már, minden rendben lenne-e. Doki szerint igen, számítógépes súlybecslés: 2.600 g. Még utoljára megkérdeztem, hogy mi van, ha 28-áig (akkorra voltam kiírva) nem születik meg. Mondta, hogy majd akkor megbeszéljük. A válasszal azt hiszem továbbra is adós marad. :wink:

Hazafelé már kicsit kezdett keményedni a pocakom, de mivel nem fájt, nem gyanakodtam, inkább arra gondoltam, hogy biztos a gyomrom, egész nap farkas étvágyam volt, és jó sokat ettem is.
Aztán mondtam a férjemnek, hogy most tudatosult bennem, hogy mi hamarosan szülünk. Hogy mennyire, azt azért nem gondoltam ekkor sem. De a női megérzés működött bennem.
Még jól bevacsiztam, aztán kezdtem teregetni. Fél 10 fele éppen a fekete zoknihalmot párosítgattam a tévé előtt ülve ölemben a dézsával, amikor olyan hangot hallottam, mintha elpattant volna egy húr, és éreztem is valamit a hasam alja táján. Mivel Ági hasonlóról számolt be, tudtam, hogy ez most az volt. :) Mondom is Daninak, hogy szerintem megrepedt a magzatburok. Mire ő: már megint összeolvastál valamit a netes fórumon. :wink: Mivel víz nem folyt, felálltam, kezdtem felpakolni a zoknikat, és ekkor távozott a magzatvíz. Mondom életem párjának, hogy mégis csak nekem volt igazam, és rohantam a vécére. A természet ekkor szerencsére gondoskodott a beleim kiürítéséről is. Rögtön 3-4 perces fájásaim voltak, de nem erősebbek, mint a menstruációs görcsök. Nem tudom miért, még gyorsan lezuhanyoztam (azt hiszem azért, hogy kicsit felfrissüljek, meg mégse leizzadtan menjek a kórházba), nagyon jól esett a meleg víz. Időközben Dani is átöltözött, hívtam a dokimat, hogy mi van, ő mondta, hogy indulás a kórházba, ott az ügyeletes megvizsgál, aztán amikor indokoltnak tartják, értesítik őt.

Még korábban abban maradtunk, hogy taxival megyünk, ők jobban ismerik a kerülő utakat, ha esetleg dugó van. Kérdezte a táska és a hasam láttán, hogy hány percesek a fájásaim. Azt füllentettem, hogy még nem mértem, nehogy otthon hagyjon minket attól való félelmében, hogy a kocsiban szülök. Tényleg elkezdtem mérni, ekkor már 1 perc fájás, 1-1,5 perc szünet volt, de a taxisnak 3-5 percet füllentettem.

A kórházban rögtön a vizsgálóba vittek, gyors átöltözés hálóingbe, fel a vizsgálószékbe. Rögtön jött a fájás, úgyhogy tudott vizsgálni a doki. Mondta, hogy két ujjnyi. Kérdeztem, hogy az mit jelent, mire azt mondta, hogy gyors és könnyű szülést. Látta a kiskönyvemben, hogy következő hétre van ctg időpontom, és mondta, hogy arra már nem lesz szükség. :D

Mondták, hogy pont most végeztek az egyik szülőszobában, ha nem gond, várjam meg a vizsgálóban, amíg kitakarítják, ne kelljen fél óra múlva 2-szer pakolni (először a vajúdóba, aztán a szülőszobába). Mondtam, hogy jó. Ekkor magamra hagytak. És ekkor jöttek az erős fájások. Nem tudtam se ülni (hagyományos szék volt a vizsgálóban, a nőgyógyász székre meg nem volt kedvem felmászni), se állni. Gyorsan lepergett előttem, hogy a vajúdási pózok foglalkozáson milyen pózok voltak, azokat próbálgattam. A guggolás vagy állás nekem nem jött be, viszont volt egy pult a fal mellett, arra könyököltem, na ez jobb volt. Persze a tena betét, amit adtak, gyorsan átázott, úgyhogy végigcsöpögtettem séta közben az egész vizsgálót. Mikor jött valami hölgy (elég morc) mondom neki, hogy bocsánat, kicsit összevizeztem a padlót, mert elfogyott a betét, amit kaptam. Jól letolt, hogy miért nem szóltam! Jó fej, fél órát ott voltam egymagam (Danit ide nem engedték be, szegénynek nem is szóltak, hogy mi van, csak várt a folyosón), kinek szóltam volna. Végre jött az ügyeletes szülésznő, átvitt a szülőszobába, felfeküdtem az ágyra, megvizsgált. Ekkor már 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Kérdeztem, hogy végre bejöhet a férjem. Mondta, hogy először a dokimat hívja, mert itt hamarosan baba lesz. De nemsokára bent volt Dani, fogta a kezem, ami nagyon sokat segített. És ekkor megérkeztek a tolófájások, de mondta a szülésznő, hogy lazítsam el az izmaimat, tartsam vissza a babát, mert nem vagyok még kitágulva, ha most tolnék, berepednék belül. Mondtam, hogy jó. Kb. 2 fájás után mondtam Daninak, hogy szóljon valakinek, mert ez hosszú távon nem fog menni. Jött a szülésznő, mondta, hogy segít. Benyúlt a kezével, hogy visszatartsa a baba fejét, nekem meg mondta, hogy hogyan sóhajtozzam el a tolófájásokat. Egyszer kezdett esni Fruzsi pulzusa, ekkor kaptunk egy csövet, amin oxigén jött, Dani ezt az orromhoz tartotta. Nekem is nagyon jól esett, a baba szívhangja pedig normalizálódott. Közel fél órán át ez ment, állítom ez volt a legkeményebb része a dolognak! A szülésznő és Dani felváltva bíztattak minden fájás után, hogy jól csinálom. Ekkor már annyira nekifeszült Fruzsi a medencecsontomnak, hogy már nagyon nehéz volt visszatartani. Mondtam is a szülésznőnek, aki megértően annyit mondott, hogy tudja, a testem ellen kell ezerrel dolgoznom. De bíztatott, hogy már csak egy fájást tartsak vissza, ennyi kell még, hogy elsimuljon a méhszáj, aztán nyomhatunk végre. Ekkor a dokim is befutott. Mondtam neki, hogy nem számítottam rá, hogy ilyen hamar viszontlátjuk egymást. Éppen Szentendrén bulizott, onnan ért vissza fél óra alatt (még jó, hogy éjjel volt). Mondtam, hogy délután annyit mondott, hogy lehetőleg ne hétvégén szüljünk, mert akkor bulizik, a ma estét nem említette. :)

Gyors borotválás is volt, szerintem fél percnél nem tartott tovább.
Tolni elsőre nem sikerült, csak az arcomba szorítottam a levegőt. Másodikra meg kisziszegtem. Mondta a szülésznő, hogy ez így nem lesz elég. Ekkor eszembe jutott, amit tanultunk a felkészítőn, hogy ki kell kicsit nyújtani a nyelvet, ekkor ellazul az arc, és jó helyre megy a nyomás. Innek kb. 3-4 nyomás után egyszer csak mondja a doki, hogy megvan a baba. Olyan váratlan volt, hogy hirtelen fel sem fogtam, hogy már túl is vagyunk mindenen. Szegény szülésznőt pedig elárasztotta a maradék magzatvíz, ami sugárban jött a baba után. Sajnos én ezt pont nem láttam, de Dani szerint látványos volt.
23.39-kor rögtön fel is sírt Fruzsi. Mondta a szülésznő, hogy mintha csak megnyomták volna a bekapcs gombot. Rögtön a mellkasomra fektették, aztán Dani elvágta a köldökzsinórt. Ekkor oldalra vitték a babát, bebugyolálták és Dani ringatta, amíg engem varrtak. Na ez volt a legkellemetlenebb mikor kezdett elmúlni a helyi érzéstelenítő hatása. Mikor kérdezte a doki, hogy kérek-e még érzéstelenítő szurit, nem hősködtem, kértem.

Aztán közel 2 órára magunkra hagytak minket hármasban ismerkedni. Nagyon jó volt. Felhívtuk a szülőket, akik köpni-nyelni nem tudtak meglepetésükben, de nagyon örültek.

Mikor indultunk felfelé, már pisilni is tudtam (ami állítólag jó), és saját lábon mentem a szobába (a liftet azért nem hagytam ki). Éjjel még görcsöltem (gondolom a méhösszehúzó szuri miatt), de reggelre ez is elmúlt. Az izgalomtól nem nagyon tudtam aludni, de nem volt baj.

Nekem nagyon szép élmény a szülés, és a fájdalom intenzitására is csak kb. 3 napig emlékeztem, most már azt is elfelejtettem, bármikor újra vállalnám. :D

Bocs, hogy kicsit hosszú lett.

Most sietek, mert Tündérkét fel kell keltenem enni, ha nem akarom, hogy most aludja ki magát és ne éjjel. Egyszer már megjártuk így.
Viszont a Suttogó javasolta "megtömés" már két éjszaka működött, este fél 10 vagy fél 11 (mikor hogy jött ki) után csak 3-4-kor kért enni, utána meg csak reggel fél 7 körül. Nálunk ez nagy szó, mert előtte fixen 3 óránként, és bömbölve, hogy apu se tudjon aludni.

Beus

Kép
félhold

mi az a megtömés??? mi 8-9 körül fürdetjük, aztán etetés és akkor 11ig alszik, utána etetés és akkor éjféltől reggel negyed ötig elvan, akkor etetés és utána 7-ig megint elvan.
lei

pöttöm irtam emailt a csajszinak remélem mihamarabb válaszol. Én 2500ért vettem azthiszem de már nem emlékszem megmondom őszintén. Vigyázzatok hogy otthon se legyen huzat lehet attól lett nonoka szeme kötöhártyagyuszis.
Én mikor hazajöttünk mindig ébredéskor vagy elalváskor nyomtam a kis szemébe a szemcseppet vagy cicizés után mikor nyugis volt. Már odakészitettem magam mellé ugy gyorsan meglehet oldani. És sima vizes vattálval törölgettem a szeméről a csipát.

Lányok kéne nekem valami bejárónő képtelen vagyok eljutni a vasalásig és már hegyeim vannak :D :?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Beus jó volt mégegyzser olvasni a történeted, és megint felhúztam magam a vajudóban történteken :twisted: :lol:

Pöttöm sajnálom Noelt! gyógypuszi a szemecskére!
Vendég

Lei,
A "megtömés" azt jelenti, hogy nem 3 óránként, hanem este 2 óránként eteted (3x), így ugyanannyi idő alatt többet eszik, kibírja reggelig hami nélkül. Nálunk azért "csak" hajnalig, mert Fruzsi nincs még 3 kg, és nem bír ki többet 4-5 óránál evés nélkül, de nagyobb súlyú baba elvileg többet kibír. Ahogy a tiétek is, mert a leírásodból azt vettem ki, hogy ti ösztönösen így etetitek. :D

Beus

Kép
félhold

Bende!

Íme a zsákok:
Kép

Továbbá lenne 3 kapucnis törülközöm feleslegesként, ha valakit érdekel. Ági esetleg?

Kép

Ha valakinek van valami vágya erröl, a pár hét múlva kezdödö babaruhabörzeszezonban utána tudok nézni, meg tudom venni és anyámpostással el tudom küldeni.

Puszi: Barbi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?