Új privát üzeneted érkezett!

hűűűűűűűűű, óvatosak leszünk a kistesóval :P :P

Tündi,
talaltál kiságyat???

lányok, a sarló utcai bizományiban szoktatok vásárolni???

Nálunk kedden volt a doki bácsi. Bencus szépen fejlődik, a jobb szeménél viszont valószínű be van szűkülve a könnycsatorna, csöpögtetni kell és masszírozni :wink: . Már 4100 gramm :P :P Szépen szopizik is, de most a hasfájás miatt be kell tartanunk a 3 órát - eddig két óránkét szopizott és kapott tápit, most ugyanazt eszi, csak 3 óránként. Eddig egész jól bírja. S ma csak egyszer kelt éjszaka, aztán már csak 7.15-kor, de már utána nem aludt vissza :cry: .

Szerintetek a fürdésnél beleérhet már a fülecskéje a vízbe??? Tegnap nagy pancsi volt és nagyon élvezte. :P :P

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Ja és Tündike,
ha erre jártok gyertek be nyugodtan. a mobilom ismered!!! És ez midnenkire igaz!!! gyertek csak nyugodtan, nézzétek meg Bencust és Mazsi kutyát (éppen tüzel, így most nem tud sétálni velünk, szegényt nagyon elhagyagoljuk Bencus miatt - van is lelekiismeret furdalásom!!!!)

Vicuska,
hogy vagy? mikor mész uhura???
Vendég
 


Andesz,

Épp ezért nem megyünk, mert a fiuk is minden hülyeséget megetetnek ilyenkor. :lol: :lol: :lol:
Na meg októberben lesz az unokahugom esküvője is Kincsesben, az sem lesz 2 ft. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ani,

Igazából szerintem az anyukára van bízva a dolog. Ha úgy érzed, hogy szeretnéd megkóstoltatni a gyümit Ronival, rajta...baj nem lesz belőle. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nati,

Általában kijövünk a pénzből, max 10-20 000 ft mínuszra megyünk le a folyószámlán amit rögtön lekapnak amikor a fizut ráutalják. De most tényleg muszáj volt a "varázskártyához" (pedig nemrég nulláztuk ki) hozzányúlni, különben most járhatnék gyalog mindenhova. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Most épp van egy kis időm. Hunor baba elaludt.

Csajok! Köszönöm mégegyszer a dícséreteket, hogy gondoltatok és gondoltok ránk.

Ani, Alexxa, Ildi, szívből jött és jön ez az érzés.

Ildi drága, nagyon aranyos vagy, jól esik, hogy gondolsz rám. Tényleg hihetetlen, hogy már 1 hete megszületett. Mikor reggel bementünk a CSNK-ba, épp azt emlegettem a páromnak, hogy na 1 hete ilyenkor folyt el a magzatvíz, ekkor már a kórházban voltunk. Köszönöm a heti forduló üdvözlést!!! :D :D
Mikortól fejsz? Megkérdeztem a védőnőmet, azt mondta, várjak még egy kicsit. Neked mondták, hogy kell adni azt az olajat?
Egyébként nagyon jól megy az összeszokás, imádom mikor felébred és magamhoz vehetem.
Nagyon jól nézel ki Ildi!!!!Mondjuk te terhességed alatt sem panaszkodhattál.... :wink: MIntha nem is szültél volna. M-es méret???Azta.

Enikő, szép nagy már a pocid!!!Nemsokára te is túl leszel rajta. Aranyos vagy,hogy bíztál abban, hogy hátha együtt leszünk, bevallom én is, de így alakult.

Vicuska, gratulálok!

Ibi, nem volt akkor neked sem könnyű. Hasonlón mentem keresztül, de ezek a csöppségek mindent megérnek, nem? :wink:

Ani, Roni baba nagyon édes, és szupi cuccokat vettettek neki. Jó nagy már!!Az a lényeg, hogy egészségesen fejlődik. :wink: Jó az óra, Roninak biztosan nagyon fog tetszeni.

Vikike, kitartás, már nemsokára te is újdonsült anyuka lehetsz! :wink:

Nati, most is szedsz homeós bogyókat?Ha igen mire?

Tündi, én az expressen találtam jó áron,és nagyon jó állapotban lévő kombikiságyat. Próbáld meg ott. Miért vállaltál be még 1 hónapot?Hidd el, nagyon fárasztó már ilyenkor. Én sem bírtam, a 32. hétig dolgoztam csak és felüdülés volt otthon lenni. Inkább pihenj! :wink:

Gabi, gratulálok az első fogacskához!

A mellbimbóm kisebesedett. Mit javasoltok rá? Tegnap vettünk egy gyógynövénykrémet rá, de eddig még nem használt. Vagy csak legyek türelmesebb?
Baba csuklás?

Alíz

KépKép
roni0422
 
 


Andesz! Hát éppen tegnap mondtam a védőnőnek, hogy mi lehet az oka, hogy 2 napig Bence éjszaka 1,5óránként kelt, és szopizott.
Mondta, hogy ilyenkor egykicsi vizet adjak neki, ne cicit.
Erre a kis Drága ma éjszaka csak egyszer kelt fél 2kor, szopizott egy nagyot, amivel kibírta 5ig. Az nekem meg már reggelnek számít, így elmondhatom, hogy ez volt a legjobb éjszakám eddig, mióta hazajöttünk. Remélem mostmár a többi is ilyen lesz. Nappal egyébként simán kibírja a 3 órát szopi nélkül.

Nati! Bencus majdnem minden szopi után alszik, így elmondhatom, hogy jó alvó. Néha álmában nyöszörög, sőt volt, hogy felsírt, de abba is hagyta, mire odaértem.
AVENT kézi mellszívóval fejek. Nekem nagyon bejön. Tényleg jó. Bár drága eléggé.
Várom a képeket a taliról.

Alíz! Nekem a védőnő másnap mondta, hogy fejjek, mikor hazajöttem a kórházból. De tényleg rengeteg tejcim volt akkor is. Az eldobható melltartóbetét pillanatok alatt megtelt, annyira szivárgott a tejcim még azután is, hogy Bence jóllakott. :)
A kisebesedett cicire ajánlom Neked: AVENT hidratáló bimbóvédő krém. Nekem ilyen van, ha hiszed ha nem, egyik szopi utántól a másikig meggyógyítja. Na jó, ha durván sebes/véres, azt lehet nem egyből, de a kisebb sérülést azonnal gyógyítja. Az ára..hát kétezer valamennyi, és csak 30ml, de jó.
Ja, nem vagyunk avent mániások, de nekünk sterilizáló is az van, cumik is(cumisüvegek is -bár ezt nem használtuk még), és nagyon jók. Csak ajánlani tudom.

Judy! Hát kitartás. Jövő héten már 10.-e. Ha akkor kaptok fizut.

Tündi! Meg is vettétek a kiságyat, vagy csak kinéztétek? Barnié amúgy már nincs meg? Már jobb kedve van az oviban? Gondolom nehéz a visszaszokás. Vagyis nem gondolom, tudom, hisz óvónéni vagyok.
Hát mit ne mondjak, hiányoznak a "gyerekeim" az oviból. Annyit gondolok rájuk, hogy tetszik nekik a suli. Meg hogy jól felkészítettük -e őket. bár ha nem, akkor az iskolaérettségi tesztet se tudták volna megcsinálni.
n.k.ildi
 
 


Szijjasztok!!!!! :lol: :lol:

Végre végeztünk! :D Már csak ablakot kell festeni....

Képtelen vagyok visszaolvasni rendesen a másfél hetet :oops:

Alíz
Gratulálok Hunor babához! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Ja, és nagyon szép nevet választottatok! :D

Vicuska
Gratulálok a petzsákocskához! :D

Tündi
Szép neve lesz a kiscsajnak! :wink: :D

Andesz
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz és a fogacskához! :D

Ibi
Megkönnyeztem a szüléstörténted :oops: nagyon szépen leírtad!

Tali:
Nagyon örülök, hogy találkozhattam veletek és remélem mielőbb fogunk megint. Olyan hamar elment az idő...Mindenki nagyon aranyos a gyerkőcök meg gyögyörűek! Gabi anyósa is nagyon kedves! Köszönöm a vendéglátást és a fini halászlevet! :D
A képeket nemsokára felrakom.

Tegnap voltam terheléses cukron. Hát, kész kínzás azt a sz@rt megitatni az emberrel :evil: rosszul lettem tőle rendesen :roll: Az eredményt majd csak jövőhét pénteken tudom meg, mert RL-hez megy.
bessy76
 
 


Nati:
Sarló utcai bizinek nagyon brutálisak az árai, de ha erre jártok feltétlenül bekell ugranotok hozzánk :)
Ez a 3 óránkénti teteés vitt engem a sírba, de ha pocifájós akkor lehet hogy célszerűbb igen, kérdés hogy menniyre sikerül. Nem eszik többet így Bencus?
Találtunk kiságyat. Brendonben 9900-ért :) Nagyon szuper!
Szerintem beleérhet a fülecskéje, okot ellene nem tudok.
Számodat én nem ismerem, vagy igen? Telefonomban nincs benne

Alíz: Sajna a vállalkozók sorsa ez. Ha pihizek otthon nincs manitu. Végülis nem egy nagyon megterhelő itt ülni de felkelni, meg otthon is lenne már mit cisnálni... Szóval... Na mindegy.
Sajnálom a kisebesedést :( Én nem is tduom már milyen krémet tettem rá, majd utána lesek :)

Ildi: Még nem vettük meg csak kinéztük :) Barninak kombiágya volt és van mivel heverővé alakítottuk, így neki még mindig az az ágya :) Helyhiány miatt nézünk ennek a csöppségnek sima rácsos ágyat és nem kombit.
Barni tegnap azudvaron sírt egy sort az anyukája után. Mondta is hog ynagyon nagyon hiányoztam neki. Arany maszat, igen majd visszaszokik :)
Ovis kis csapatodból szerintem néhányan majd néha néha visszajárnak és mesélni fognak hogy megy a suli :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bessy76
 
 


Bessy: Csúcsak a képek!!! :)
Tök jó nézni őket :) Köszi :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok,

Napok óta kínlódok, szerintem hamarosan itt lesz az idő. Jól beelőzöm Orsit! :D
De hát aztán majd meglátjuk! Készülődünk, várunk!
Gaskó fiam beteg lett, tehát túl sokat a suliból még nem élvezhetett! Na majd a jövő héttől!
A cuccom összepakoltam, a kicsi lány holmijait kell még egy kicsit kivasalni, tehát végül is egyenesben vagyok! Csak meg kell fogni a táskát aztán úzsgyí!!!
Szia Andi,
Örülök, hogy jól vagy, már aggódtam mi lehet veled! Most akkor pihi, ha készen vagytok a kecóval!

Nati,
Ez nem fáradtság, hanem egy jó csomó jóslófájás, szerintem. Kipróbáltad az édesköményt nagyobb adagban? Nem valami jó ám az íze, erre emlékszem! Holnap feldobom a kalács receptet, ígérem!
A Sarló utcai bizi pedig egy nagy rablás! Oda volt beadva az egyik babakocsink, a csaj meg kirakta új árért(a dupláját kérte érte, mint amennyit én szerettem volna a kocsiért).Az a nő hülye!!! Nyugodtan érheti víz a pici fülét, csak azért óvatosan. A köldökcsonkot, ha még megvan, viszont nem érheti víz!!!

Ani,
Szerintem nyugodtan adj gyümit a babónak, most van itt a barack idény! Utánna jó sok idő, amíg frisshez fog jutni. A fagyos meg nem olyan!

Alíz,
Csak arra figyelj, szerintem, hogy ne maradjon a ciciben tejci. Én kétszer átvészeltem jó kis mellgyulladást. Vacak dolog, senkinek nem kívánom! Fura, hogy nem javasolta a védőnő azt, hogy fejd le ami szopi után marad! Engem mindíg ezzel traktáltak!

Na jól van csajok, legyetek jók! Majd jelzem mi újság!
Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


szofika: te csak ne nagyon előzgess :lol: Most már szeretnék én következni jó???? :D


Most már minden nap járunk NST-re ,minden másnap pedig magzatvíz vizsgálatra :( Ma is voltunk, minden rendben van, nem nyíltam tovább, magzatvíz tiszta, manóka meg aktívabb volt mint valaha :lol: Egyszóval semmi jel :) Na mindegy még türelmes vok.

bessy: Jó volt nézni a képeket ,mindegyik baba nagyon édes, de nekem most Gréti baba tetszik a leges-leges-legjobban :oops:

Kép
csehi77
 
 


Orsika,
Már pedig nagy eséllyel indulok! Siess, és akkor nem fogunk bent unatkozni! Intéztetünk a Dokival közös szobát! :D :D :D
Milyen ez a magzatvíz vizsgálat! Még soha nem voltam ilyenen! És órákat vársz naponta a kórházban?

Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


Tündi
:D :wink:

Anna
Pihizz sokat :wink: lehet, tényleg beelőzöd Orsit :shock: :lol:
Gaskónak jobbulást kívánok! Megfázott?

Rakok a szobáról is képeket:D
Kép Kép Kép
Nem egyszerre készültek, azért a színbeli eltérés. Az első kettőnél még a szőnyeg szegélyezés nincs befejezve. Az uccsót most csináltam, ez lesz a babasarok
bessy76
 
 


szofika: igen,akár órákat is várhatok :( Oké, közös szoba jó lesz, majd szólunk Schwarczinak,hogy intézkedjen :lol:
a magzatvíz vizsgálatot csak akkor csinálnak már amikor túl hordod. Onnantól kezdve minden másnap megnézik,hogy tiszta-e. Amíg tiszta addig nincs gond, haza engednek. De ha már nem tiszta akkor megindítják a szülést. Egyébként úgy zajlik mint egy sima vizsgálat, csak épp a csövet vezet be a méhszájon át a méhbe, és bekukucskál :?

Kép
csehi77
 
 


Sziasztok!

Ani
!Én 6 hós korában adtam Martinkának először gyümit,pedig sokszor előfordult,hogy kevesebb tejci termelődött.Szépen hízott így is,úgyhogy vártam.Persze mindenki úgy csinálja,ahogy gondolja,nálunk így volt.
Nagyon szép ruhákat turiztál Roninak!!Ügyes vagy!! :shock:

Nati!Miket olvasok?!Fejni kell a tejcit?Ez nagyon jóóó hír! :D
Ezekszerint beindult rendesen!:D :wink:
Sarló utcai bizi nekem sem jött be nagyon.

Orsi,Anna!Megy a drukk nektek!!:D

Anna!Ha nyitva van a méhszájad,meg sem érzed a magzatvíz vizsg-ot!Legalábbis én nem éreztem semmit.Nekem is nézték,mert 6 nappal túlhordtam Martinkát.

Bessy!Gyönyörű lett a szobátok,nagyon bejön a színe!!:D
Jók a talis képek!

Alíz!Miért kell várni a fejéssel?Sztem se várj,nehogy gyulladás alakuljon ki!Én nem is bírtam volna megmaradni,szopizott Martinka,negyed óra múlva meg már ismét folyt a tejci.
:)

Vikike!
Levi csúúúúcs!!Mutattam apának a képeket,hát fogta a fejét és hangosan nevetett!!!Még jó,hogy olyan az ülőgarnitúra,hogy le tudod mosni! :lol: :lol: :lol:

Tand!Szavaztam Grétire!:D

Most sajnos nem tudok többet írni,ébred Martinka.

Szép délutánt!!
:D
Vendég
 


Alexa
Köszi :wink:

Vikike
Nem semmi Levi :lol: :lol: szuper képek

Most kértem időpontot 4D-re. 24-én megyünk :D végre láthatom a pofiját :lol:
bessy76
 
 


Sziasztok,

Orsi,
Azért ez nem jó, órákat ott ülni!
Na de egy csövet vezetnek be! Ez elég rémisztő! Bár szerintem nem fogjuk bírni 14-ig, csak kíváncsi voltam! Semmi jósló fájás?

Alexa,
Hát a nyitott méhszájjal nincs gond!

Vikike,
A popsikrém nálunk is nagy inyencség volt! Most már biztos helyen tárolom! Panna attól hízott!!!

Na pusz
Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


Nati, köszike :D Örülök hogy szépen gyarapodik Bence és hogy alakulnak a dolgok. Mi amint begyógyult rendesen a köldöke Roninak már rendesen pacsáltunk, tehát ment a fülébe víz, de azért még nem rakom bele a fejét.

Tündi, kérünk majd képeket a szerzeményekről.

Judy, köszike.

Alíz, krémet nem tudok ajánlani, de viszont sokat legyen szabadon és egy kis anyatejet kenj rá. Na meg azt is olvasom mindenhol hogy jót tesz ha mindig másképp szoptatod (fekve, ülve). Csuklásra meg nincs gyógymód, próbáltuk a testhelyzet változtatást és a szopizást is, elöbb utóbb elmúlt.

Ildi, én is avent mániás vagyok, nagyon jó termékeik vannak. Nekem is olyan kézi mellszívóm van, nagyon szeretem.

Bessy, sajnálom ezt a hülye vizsgálatot (nekem nem volt). Fantasztikusak a képek... nagyon ügyi vagy A szoba is tök jó lett.

Anna, köszi neked is. Nagyon közel vagy már....olyan izgi

Orsi, ez fantasztikus hogy ti még egybe. :)

Alexa, köszike.

Nem azért akarok neki gyümit adni mert kevés a tejecske, hanem hogy szokja az izeket. Még alszom rá párat, mert sokan mondtátok hogy inkább 6 hósan. Meglátjuk.

madiani
 
 


Ani
Köszi :D

Tand
Én is szavaztam a gyönyörű Grétire. :D
bessy76
 
 


Sziasztok!
Mostanában csak olvaslak benneteket mert keveset vagyok itthon.
Nagyon édesek a talis képek.
Bessy nagyon szép a szoba.
Madiani Nagyon jók Roniról a képek van egy kedvencem is.
Szofika hát előfordulhat hogy megelőzöd Orsit.
De remélem a napokban kibujik már Luca baba is mert várjuk nagyon.
Az egyik ismerősöm a harmadik lányát három hétig túlhordta.Az azért már sok idő nem?Bár már volt vagy tíz éve.
Magamról annyit hogy a napokban én sem vagyok a toppon.Nagyon fáradékony vagyok fájdogál is a hasam sokat.Remélem ez nem jelent semmit.Nekem még nagyon korai lenne.Tegnap voltam fogorvosnál.Jövö héten is megyek de akkor húznak is. :cry: De kibirom legalább helyre teszi a fogaimat.Jövö héten csütörtökön megyek 36 hetes vizsgálatra és lehet már pénteken NSTre is.Olyan izgi.Jövö hét végén megyünk lakodalomba de én még nem akarok úgy járni mint te Ildi.Majd keveset táncolok csak.Tand ma megprobálok én is szavazni Grétire remélem sikerül.Nagyon szép csajszi.
Egész héten ügyintézünk a párommal bankokat járjuk ezerrel de mostmár elintéztünk mindent amit kellett. :lol:
Judy sajnos mással is előfordul ez szerintem hogy elfogy a pénz.Főleg hogy az autótok is sokba került.Nemsokára túl lesztek ezen az időszakon.
Majd jelentkezem szombaton leány bucsu lesz.Ami nálunk lesz megtartva.Remélem jól sikerül és nem fáradok el nagyon.Bár az én drága unokatesóim sokat segítenek nekem majd.
Mindenkinek jó hétvégét és talán lesz jövöhétre új topikos baba is (Szofika Orsi)hajrá lányok!!!!



vikcy6
Pákozd
 
 


Bocsi Csajok,hogy mostanában nem jövök,de ezer dolgom van,amikor pedig a gép előtt ülök,akkor is képeket keresgélek a faliórákhoz.

Vikike és Ildi,mindjárt küldök nektek privit.

Majd jövök vmikor.

Puszi
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Akartam szedni, de azért kíváncsi voltam, hogy ti mit fogtok mondani. Legfeljebb nem használ, de 1000 Ft nem sok érte. (Ja, szeptember nekünk is defektes lesz...

Tündi, a sógornőmék is abban a házban laknak, ahol mi, csak külön lakásban. Szóval olyan sokat nem kellett szaladnia :D Nem szedett homeós bogyókat, nem hisz bennük. Meg neki amúgy is könnyű szülései voltak: az egyik gyerekkel még több mint 5 perces fájásokkal indultak a móri kórházba, hát, alig értek oda és már meg is volt a baba. A másik is hasonlóan gyorsan ment, a harmadikat meg teljesen vér nélkül szülte. Szóval szerencsés alkat.

Vikike, én biztosan szívbajt kaptam volna, ha meglátom így a gyerkőcömet+kanapét. :D Tündéri ez a Levi baba, olyan kis kópé pofija van!

Tand, én is szavaztam Grétire, látom, rajtam kívül még sokan mások is. Azt meg lehet valahogyan nézni, hogy hányadik helyezett? Vagy majd csak a végeredménynél?

Gabi, már nagyüzemben csináljátok az órákat? :D

Vikcy, jó szórakozást a leánybúcsúhoz meg majd a lagzihoz is. Azért vigyázz magadra! Na meg Orsira is!

Bessy, nagyon jó lett a szoba! De végülis melyik hasonlít legjobban a tényleges színéhez? Te is jó képeket csináltál a talin!

Anna, kalács recept??????? :wink:

Elkészültem végre mindennel: kiságy, pelenkázó a helyén, minden ruha kimosva, kivasalva, elpakolva, képek a falon (mintha ez lenne a legfontosabb :lol: ), szóval most már tényleg csak várakozunk...

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Kérjük a szobáról a fotót :wink:
Besy!
A Ti szobátok is gyönyörű lett! :D
Szofika,Csehi!
Hogy vagytok? :roll:
Nati!
Jövöhéten kezdem a rutint suzuki ignisen fogok vezetni,de ami a legjobb,hogy véletlen kerültem ehhez az oktatóhoz,és ismerem :D az általános sulis oszt.társamnak az apukája :D
szóval tök örülök! :D

KépKép
KépKép
andesz78
 
 


Sziasztok!

Itt egy elveszett barika! :D :D :D

Apa ma megy utoljára éjszakára. Alig voltunk itthon, hogy tudjon aludni. Már lejártuk a lábunkat.
Voltunk a Tobak utcai turiba, elég jó cuccok vannak ott és kg-ra, mint a Gyár utcában, csak olcsóbb.
Találtam Martinnak köntöst, kiskabátot, magunknak is pulcsikat.
Vettünk Martinnak autósülést a Nikica bababoltban. Ilyet kapott:

http://nikicabababolt.shp.hu/hpc/ws_gal ... 1213649656

Még mindig nyűgi a foga miatt, de megpróbálok visszaolvasni és reagálni.
Vendég
 


Sziasztok!

Volt ma a védőnéni. Minden rendben van, megdícsérte Ronit. :) Ő is azt javasolta hogy várjak még a gyümivel, azt mondta hogy az 5. hónap második felébe nyugodtan elkezdhetem az almát barackot. Megnyugtatott hogy a heti 1 nap (2 szopi) cumisüvegezés nem fogja rászoktatni az üvegre. Mondtam neki hogy csak az altatással van gondunk, de igazándiból az se olyan nagy trauma, kibírom. Ma pl. csak velem volt hajlandó aludni a nagyágyba, persze ezt egy jó nagy hiszti előzte meg. Nem baj jót pihiztem én is. :D
Nem tudom mikor tudok jönni, mert holnap névadó. A táblit is kéne javítanom :oops:

Viki, melyik az a kép? Kíváncsivá tettél. Vigyázz magadra azon a lánybúcsún!

Enikő, képet kérünk!!!!

Andesz, hu de szuper, biztos nagyon fogod élvezni a vezetést.

Chrissy, nagyon szupi az ülés. Kérünk képet a szerzeényekről is!

madiani
 
 


Madiani:14. fotó nagyon édi



vikcy6
Pákozd
 
 


Sziasztok!

Itt a kakaós kalács recept!!!! Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá! Ha valakinek nem sikerül azonnal, ne keseredjen el, mert lehet rossz a liszt, vagy a sütő. Érdemes vele gyakorlatozni! Amúgy nem bonyolult, még én is meg tudom csinálni, pedig nem vagyok valami nagy sütőzseni! Fontos! A tészta dagasztása!!!!!

A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 tojás sárgája
4 dkg élesztő
15 dkg margarin

Az élesztőt kb 1 dl tejben, kicsi cukorral megfuttatjuk. A lisztet az élesztővel, kicsi sóval, kis cukorral(ízlés szerint), langyos tejjel a galuskánál keményebb tésztává dagasszuk. Amikor összeállt a tészta beletesszük egyenként a tojások sárgáját. Közben dagasztani kell a tésztát egyfolytában!!!!! Felolvasztani a margarint és azt is bele kell dagasztani a tésztába, hogy szép sima legyen a tészta.
Ezután hagyjuk a tésztát kelni hagyni!(érdemes meleg helyre tenni!!!)

Krém:
25 dkg margarin
kb 20 dkg porcukor
kb 5 dkg kakaópor(a normál fekete keserű kakaópor)


Ezeket a hozzávalókat jó simára ki kell keverni!!! Lehet turmix géppel is!

Ha megkelt a tészta, lisztet szórni vékonyan gyúrótáblára, a tésztát rátenni és kézzel kerek alakúra kisimogatni jó két újjnyira!
Késsel rá kell kenni a kikevert krémet! Ha valaki szereti a mazsolát, lehet rá tenni(érdemes előtte beáztatni, mert úgy puhább lesz). Henger alakúra össze kell hajtani(mint a beiglit vagy a piskótatekercset), utánna, mint a kakaós csigát kör alakúra hajtod! A tepsit ki kell vajazni és abba kell beletenni a tésztát! Tojás sárgáját felverni, azzal a tetejét megkenni! Utánna megint hagyni kell kelni a kalácsot!!!!
Mi gáztűzhelyben 4-es fokozaton előmelegített sütőben sütjük(az 160 foknak felel meg!!) egésszen addig, amíg szép piros nem lesz. Érdemes egy hústűt beleszúrni, hogy sült e a belseje. Ha nem marad a hústűn tészta, akkor már elméletileg megsült a tészta belseje is! Ne ijedjetek meg, ha esetleg kireped a tészta!!! Előfordulhat a sütés alatt!
Amikor kivesszük, hagyjuk kihülni és utánna vágjuk fel!
Ha emlékeztek én két karikát vittem a bulira, ez a recept egy karikára vonatkozik!!!!! Duplázni kell az alapanyagot, ha kettőt akartok csinálni!

Lehet kakaókrém helyett lekvárt is belerakni, és ez a tészta nagyon jó akár buktának is!!! Mi már csináltuk simán, töltelék nélkül is úgy, mint a fonott kalácsot! Én úgy is nagyon szeretem!

Különben én megvagyok, bár már nagyon szívesen túllennék ezen a szülésen!
Jó hétvégét mindenkinek!
Ha esetleg kérdés van a kaláccsal kapcsban, ma még biztos jövök és válaszolok!

Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


Itt vagyok megint!

Megpróbálok táblit javítani.

Anna, nem is olyan eccerű a süti, na majd meglátjuk.

Ja és egy tegnapi szerzemény (a védőnéni miatt mértünk)

Kép

madiani
 
 


Csajok: van 4x400 Ft ajándékkuponom Pampers Jumbo pelusra és 2x200 ft popsitörlőre. Ha kell valakinek szívesen odaadom.

madiani
 
 



Figyelmeztetés minden kedves elveszett báránykának, aki augusztus 12.-e óta nem írt a fórumra!!!
1 hetetek van hogy jelentkezzetek, utána kikerültök a táblikból!


Szerintem, Szilvi felmentést kaphat, de várom a véleményeket és az esetleges újabb felmentettek nevét.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára madiani 2008.09.05 19:08-kor.

madiani
 
 


Upsza, bocsi Alíz, Hunor még nincs benn a szülinaposok között. Javítom és a következőbe már bent lesz.

madiani
 
 


Tündike
Azt elfelejtettem leírni, hogy a köldökzsinor is a nyakán volt szegényemnek. :)

Pár kép a Gergőről!Az esküvőről majd később teszek, még meg kell szereznem a cd-t róla.

Kép Kép Kép

Kép
Kép
nibcsike
 
 


nibcsike: nagyon aranyos Gergő baba :)

madiani: Roni kész férfi :lol:

Jelentem ma éjszaka sem történt semmi :( Most megyünk NST-re ,aztán jelentkezem.

Kép
csehi77
 
 


Sziasztok!

NIBCSIKE!

Írtam neked privit,megnéznéd?
Ha nem találod szemtelenségnek, megkérhetlek, hogy segíts ez ügyben?

Előre is köszönöm:Tünde
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Ani,
Nekünk is digi tv-nk és internetünk van, mi meg vagyunk vele elégedve. Forgás: Martin 4 hónaposan fordult át először, de ez is, mint minden más, baba függő. Nagyon jók a képek, nekem mind tetszik. Az óra is szuper, imádtam a Vukkot. A súlya miatt ne aggódj, Martin is kb ennyi idősen már dupla súlyú volt. Egyre többet fog mozogni és majd nem hízik ennyit. Nagyon jó kis cuccokat turiztál neki. Majd én is lefényképezem a mieinket.
Bár még a talis képekkel is adós vagyok, de sok lett és idő, míg lekicsinyítem.

Ildi,
Hatalmas pocakod volt és más semmi. Hihetetlenül csinos vagy. A hízás miatt te se aggódj. Fentebb írtam Aninak. Az anyatejtől nem lesz semmi baja, majd ha elkezd mozogni többet, akkor kevesebbet fog hízni. Örülj a sok tejcinek.

Enikő,
Szupi hordozót vettetek, tetszik. Szép nagy már a pocid és sztem is lejjebb ment. A baba súlya miatt ne aggódj, nekünk is nagyot jósoltak és 3000gr-mal születtünk.

Nati,
Eleinte nálunk úgy volt az esti ceremónia, hogy a délutáni szopi után 2-2.5 órával fürdettük, és utána szopizott. Ez mindig máskor jött ki, mert volt, hogy többet aludt és tolódott minden. Volt, hogy este 9-kor fürdött. Aztán később ahogy alakult a napirend már mindig előbbre jött minden. Most már este 7-7.30 körül vacsizik főzit, fürcsi és úgy szopi, így 8-fél 9 körül már alszik is. Mostanában ritkán kel fel éjjel, van, hogy reggel fél 8-8-ig is alszik.

Alíz,
Én is köszönöm, hogy megírhattam. Ez a nagy "szerelem" csodálatos érzés. Olyan jó volt olvasni a soraidat. A mellsebesedésre nekem is az anyatejet mondták, legyen sokat szabadon, valamint a Garmastan kenőcs jó még rá. A fejésről annyit, hogy én már a kórházban fejtem. Sztem csináld ahogy jónak látod, de ne hagyjál benne sokat, mert attól begyullad. Aztán idővel kialakul majd a kereslet-kínálat.

Judy,
Nem semmi a sulikezdés anyagilag. Barbika nagyon szépen fejlődik, hamarosan lehagyja Martinkát.

Nibcsike,
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet, pedig mesélted, de már rég volt. Szupik a képek, gyönyörű Gergő baba.

Andesz,
Gratulálok az első fogacskához. Biztos ügyi leszel rutinból is.

Bessy,
Örülök, hogy végeztetek a lakással, most már pihengessél. Nagyon jók a talis képek és a szobák is szépek lettek. Tetszik a babaszoba színe.

Vikcy,
Jó szórakozást nektek hétvégére, aztán csak óvatosan. Várjuk majd a képeket.

Orsi,
Mi volt a mai nst-n? Hogy vagy?

Anna,
Köszi a receptet, lementettem, majd egyszer ráveszem magam, hogy nekiálljak. elvégre apával pékek vagyunk, majd ő segít, remélem. Hogy érzed ma magad?

Múlt vasárnap nagyon jól éreztük magunkat, jól le is égtünk mindannyian. Martinnak meglátszik a poló ujja és a napszemcsi helye. Vaddisznó-őz-sertés pörit csináltunk vörösborosan. Martin is úgy ette, hogy az üveges babykaja nem is kellett neki. A nagy meleg miatt viszont nem volt kapás. Jaj, jut eszembe Orsi és Viki- ott voltunk Pákozdon a hajókikötőbe főzni.
Most ennyi, majd jövök. Felébredt a kis srác.

Bocsi, akit kihagytam.
Vendég
 


Sziasztok!

Én miskolci vagyok, de férjemmel és babánkkal nemsokára Fehérvárra fogunk költözni. Tudnátok mesélni az ottani szülészetekről, a kórházi dolgozókról (csecsemős nővérek velük kapcsolatban van kellemetlen élményem) nőgyógyászról, gyermekorvoskról? Szeretnénk még egy babát és még nem tudjuk, hogy még itthon szülessen meg vagy már Fehérváron. Akinek már nagyobb gyereke van, milyennek az óvik, iskolák? Mert itthon nagyon nehéz bejutni időben egy óviban, már előtte 1-2 évvel jelentkezni kell oda ahová szeretnénk, hogy járjon.

Köszi előre is mindenkinek
Mazsola

Kép
mazsola1
 
 


Szia Mazsola!

Csak dióhéjban most:
Az itteni szülészet, dolgozók, nőgyógyászok, orvosok rendesek általában. Lehet válogatni. A kórházba is rendesek, segítőkészek.
Sajnos oviról, suliról sokat nem tudok, de vannak itt anyukák, akik jártasak ebben.
Mikor szeretnétek ide költözni?
Mesélj még magatokról! És dobhatnál képet is rólatok.
Vendég
 


Sziasztok!

Csak felnéztem, van-e valami hír Orsiról és Annáról, de látom, még semmi. ez a meleg hozhatna valamit... :wink:
Hamarosan csinálok képet a babasarokról, aztán majd feldobom.
Aki tud, strandoljon ma helyettem is!

Puszi

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Orsi! Anna! Mi van veletek? Egybe vagytok még? Jelentkezzetek!!!
Vendég
 


Sziasztok,

Mi még egyben vagyunk, köszönjük az érdeklődést Enikő és Kriszti!

Sütött valaki kalácsot a hétvégén?

Mazsola,
Üdv! Mi is nemrégen költöztünk. Iskola dologban esetleg tudok segíteni, nemsokára szülök, úgyhogy majd leírom milyenek a tapasztalataim az itteni kórházzal kapcsolatban!
Ha valami kérdésed van írj nyugodtan! De majd részletesebben a szülés után tudok neked írni. Már igen nyűgös vagyok!!!

Orsi,
Mi van veletek???????????????????????????

Pusz
Anna

Kép
Kép
szofika3
 
 


Sziasztok!

Én is felnézek, van-e vmi hír, de látom semmi. Legalábbis Annánál.

Orsi mizujs?????

Én úgy szülnék helyettetek. Pont ma 3 hete szültem, de olyan távolinak tűnik.

Enikő! Én strandolnék, de nem lehet. Max gondolom napozni.
Jöhet a szobakép!!!

Bencus szenved a melegtől. Éjszaka is sűrűbben ébredt(1,5-2 óránként :( ). Melege volt, meg szomjas is volt gondolom, mert szopikázott.
Többieknél a babák hogy bírták?

Nati! mizujs veletek, hogy vagytok?

Mazsola! Én meg óvónéni vagyok, ezzel kapcs.ban tudok segíteni, ha kell.

Chrissy! Ez igen, miket eszik már Martinka!! :lol: :lol:
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!

Ibi! Nagyon édes kissrác Gergő!

Ani! Hát Roniról is ugyanezt tudom elmondani. Kis tünemény. És már több, mint 6 kg. Szépen fejlődik.

Bessy! Szupi a szoba!!!!! Hogy vagy?

Vicuska! És te hogy vagy????
n.k.ildi
 
 


Sziasztok!
Csináltam képeket, így néz ki majd az Eszti/Dani-lak. :D

Kép Kép Kép Kép Kép

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


Most néztem a met.hu-n: vasárnap estétől hidegfront érkezik.
Remélem, segít majd Orsin és Annán!

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko
 
 


sziasztok!!!

Köszi az aggódást! De hát nálunk semmi változás. Manókánk nagyon jól érzi magát odabent :lol: Én kevésbé, semmi különös, csak ez a meleg :( De a hidegfront remélem megteszi a hatását :lol:
Mai NST-n kismanókám alig mocorgott valamit, a szülésznő szerint meg kellett volna ismételni, de hálistennek Schwarczi sietett és azt mondta jó lesz ez :D Magzatvíz teljesen tiszta.

Most bocsi, csak ennyi, mert őrült melegem van és nem találom a helyem :(

Kép
csehi77
 
 


Sziasztok!

Orsi, Anna még semmi? :cry: Izgulok értetek!

Manóm már több mint 2 órája alszik, de sztem csak azért mert az elején vele aludtam. Én felkeltem , de ő még szunyál a nagy ágy közepén. Tegnap megvolt a névadó, nagyon jól sikerült rakok majd képeket és hozzá komentált.

Chrissy, nagyon köszi. Nem is aggódok már a súlya miatt hisz ha kövér lenne (bár nem az) akkor is nagyon szeretném és különben is ahogy írtad/írtátok, majd lemozogja. Várom a képeket a turis cuccokról és a taliról is! Biztos nagyon jól éreztétek magatokat egy hete és ha csak fele olyan fincsi volt a pöri mint a halászlé, akkor nyam nyam (huuuu de éhes lettem).

Szia Mazsola, szülészt, szülésznőt mindenki a magáét fogja ajánlani. A tábliba meg tudod nézni, kinek ki van/volt. A kórház (szülészeti rész) nagyon szép lett, nemrég újittoták, sztem egy rossz szavunk se lehet. Az ott dologzók, hát... a csecsemősök között itt is van elég furi természet, de én pl. ügyesen kitaktikáztam a kioktató stílusuakat és visszájára fordult a dolog. Érdeklődően (seggnyalóan) kérdezgettem tőlük, kértem a segítségüket és onnantól fogva teljesen kedvesek voltak. Azt viszont soha nem felejtem el hogy mindegyik tök mást mondott. Hát végül az ösztöneimre hallgattam és működött. Mivel fogadott dokim volt az ügyeletes sokat nem foglakozott velem (megkérdezte jól vagyok e), de nem is baj. A gyermekorvos nagyon ari fiatal csaj volt, csak mindent harapófogóval kellet kihúzni belőle.
Gyermekorvos: hát nekünk az is választott, ajánlanám szívesen de ha jól tudom már körzetén kívülit nem fogad többet (minket is csak azért mert ismerősök vagyunk az aszisztensnőjével.). Oviról, suliról még nem tudok semmit. Hát kb. ennyi, de kérdezz nyugodtan, és csatlakozz hozzánk ha van kedved.

Ildi, teljesen normális ha Bence többször igényli a cicit, nagyon meleg van. Roni nem kérte többszőr, de hát minden baba más. Ő viszont többszőr felébredt éjjel, megnyugtattam visszaaludt. Igaz hogy lehet azért volt ez mert anyuméknál aludtunk más a környezet és rohadt sok szunyi volt (szegény úgy néz ki mintha bárányhimlős lenne) Na meg aztán nagyon élménydús napja volt, kézről kézre járt. Köszi a dícséretet.

Enikő, nagyon cép lett a babasarok, apácska is nézte és mindkettőnkben az az érzés jött elő amikor Ronit vártuk. Olyan jó ez, édes várakozás. Irigyellek.

madiani
 
 


Sziasztok!

Orsi, Anna! Örülök, hogy jelentkeztetek! Sokat gondolunk rátok! Izgulunk értetek!

Ildi! A mi éjszakánk is pocsék volt. Talán születése óta nem is volt ilyen. Nagyon sokat fent volt, rengeteget sírt, pedig be se volt takarva. Tiszta ko-k vagyunk apával. De sztem is a meleg meg még a foga is. Sosem töri át az ínyét, szegénykémnek. Most úgy néz ki, mint egy kis boszi, elől felül csak 1 foga van a másik jól meg van duzzadva.

Ani! Akkor tegnap kényeztetve volt Roni, biztos jól érezte magát. Várom a képeket!

Enikő! Gyönyörű a babasarok! Olyan jó érzés nézni, ahogy készültök a babavárásra. Hm, de rég is volt... De azért nagyon jó nosztalgiázni.
Vendég
 


Akkor pár kép a taliról, igyekszem a többit is mihamarabb hozni, bocsi, kicsit sok lett...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Dédi & Roni, Anyucikámmal
Kép Kép

A névadószülőkkel (keresztszülőknek hívjuk őket, mert úgy könyebb)
Kép
Nem voltunk sokan :D
Kép

Kép
Az eskük szövege:
Mi: "Ünnepélyesen fogadjuk, hogy gyermekünket minden erőnkkel, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint, családját, embertársait és hazánkat szerető igaz emberré neveljük." Érdekes: a hazánkat szó ott nem hangzott el :D
Névadószülők: "Ünnepélyesen fogadjuk, hogy a kis Áron életének alakulását figyelemmel kísérjük, igaz emberré neveléséhez szüleinek mindent tőlünk telhető segítséget megadunk"
Kép

"keresztszülőkkel", nagymamákkal (háttérbe az ajándékba kapott etetőszékkel :D)
Kép Kép

és az ajándék:
Kép

madiani
 
 


Oh a fene, még ne jöjjön a kistesó!

Chrissy nagyon jók a képek, nézném még őket, pedig ott voltam én is. :D

madiani
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?