Új privát üzeneted érkezett!

A kórház honlapján láttam a babamasszázs-tanfolyamot.
Ennek az indulásról tudtok valamit esetleg? Próbáltam telefonon érdeklődni (pénteken), de annyit mondtak csak, hogy majd a honlapon lesz feltüntetve az információ...

Aida: múltkor nekünk az előadás elmaradt és csak a szülőszobákat néztük végig. Többnyire sétafikáltunk meg álltunk.
Mivel az előadás az első emeleti előadóterembe van meghirdetve, szerintem ott le lehet ülni.

Kép

Kép
redwings
 
 


SZiasztok!

A TENA rögzítőnadrág tényleg jobban tart, a másik volt nekem ,de nem volt kényelmes. Mondjuk éjjel még egy kisebb méretű jegelő zacskó is be volt téve...

RED! a nyákdugó nekem 2 nappal a szülés előtt ment el 2 részletben! Persze ha a doki is megvizsgált, azért is mondhatta a 2 hetet? Hát, igen a 6 ágyas az nehéz lehet 4 napig...De ha van szülésznőd, tőle lehet kérni, h. rögtön szóljon, ha van hely a 2 ágyasban.

ILDA, bocsánat, term. Diára gondoltam, mikor gratuláltam a babához... :oops:

Nagylánykám ma elment oviba, kettesben vagyunk Adéllal...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka
 
 


Ja, a szülésfelkészítőre érdwemes menni, kérdezhetsz, megismered az arcokat az osztályról, no meg a szemléletet valamennyire.
minden jót!!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka
 
 

 
 

Sziasztok!
Két kérdésem lenne... A Tena rögzítőnadrág az ugyanaz ,mint a Tena hálósbugyi? VAgy kétféle van? :shock:
Most beszéltem a szülésznőmmel , hogy 17-én megyek az első nst-re és megkérdeztem egy csomó mindent tőle, de persze van amit elfelejtettem, és nem akarom hívogatni napjában ötször... :oops: Legalább míg nem találkoztunk személyesen addig nem .. :D Szóval megbeszéltük , hogy mikor megyek, és igazából azt elfelejtettem tőle, megkérdezni, hogy akkor nekem már nem kell időpontot kérnem sehol máshol? Csak odamegyek a recepcióra és mondom , hogy én megbeszéltem az Ignáthné Évával és kész, akkor mehetek majd?

Kép
angie81
 
 


Ja és amit még elfelejtettem pontosítani, hogy nekem a 17-e az a 36. hét utolsó napja már... Az nem gond? Bocsi , ha hülyeségeket kérdezek.... :oops:

Kép
angie81
 
 


Angie!

A recepción odamész és attól bekell jelentkezned hogy Te az Évikével lebeszélted. Megmondod lennt hogy a nőgyógyászatra jöttél, és ott beírnak a gépbe. És amikor felmész az osztályra és akkor szólsz Évikének hogy itt vagy, és Ő ahogy tud megy hozzád.
És ha van szabad gép akkor Ő az osztályon megcsinálja neked az nst-t hogy ne kelljen ott nagyon sokat várnod.
csipcsab
 
 


Köszi! Ezt kivételesen megkérdeztem , mert nem felejtettem el, de köszi .. :-) De úgy értettem a kérdést, hogy nem kell-e betelefonálnom valahova még időpontért, hogy beírjanak a füzetbe meg ilyenek... És akkor nem is az ambulanciára kell mennem, hanem az osztályra? Szóval , ha kiszállok a liftből akkor jobbra??
Meg még egy kérdés , ha már itt vagy :D Neked az utolsó vérvételnél csak sima laborvizsgálatot csináltak? Olyat mint a többi? - mert nekem beszélt a múlthéten a védőnőm valami véralvadásos vizsgálatról meg ilyenek, ami a szüléshez kell, de most voltam az utolsó vérvételen és semmi ilyen vizsgálatot nem kért nekem a doki, csak általános labort... Ja meg még egy kérdés... :oops: Hú most nagyon belejöttem, lehet hogy már korábban kérdeztem, de olyan az agyam mint a szita... Szóval: hüvelyváladék tenyésztést a szülés előtt csináltak nektek? - mert nekem erről se beszél senki, csak hát ugye olvastam az interneten , hogy ilyet szoktak. :) Vagy kérjek és kész, ha megyek legközelebb a kórházba?

Kép
angie81
 
 


nem tudom milyen lehet a tena bugyi én anno bababoltban vettem 4 db-os hálóanyagból kis nadrág szerűt 2000ért,barátném ajánlotta nekem is neki bevállt lehet én voltam a béna.képzeljétek a hónapok óta fájó rágófogam egész éjjel nem hagyott aludni,reggel le is mentem a fogászatra kaptam injekciót és úgy is fájt sőt végig a gyökérkezelés is úgy be volt gyulladva hogy a doki szerint 10 injekció se hatna azt hittem kiugrok a székből,jővőhéten kell visszamennem már előre be vagyok sz.va ,azt mondta legközelebb már injekció nélkül csinálja nem fogom érezni.ráadásul a mellette lévő is tömött igy remélem jó fogat csináltattam meg

Kép
Kép
ilda82
 
 


angie nekem Milánnál nem is csináltak ilyen váladék vizsgálatot legalábbis nem emlékszem rá én nemrég halottam erről egy ismerőstől aki a Molnárhoz járt

Kép
Kép
ilda82
 
 


Szia Ilda!
Igen ezt nem nagyon reklámozzák az orvosok valahogy.... Na de mindegy , ugyis szerdai napon megyek nst-re, akkor meg a Molnár fogja megnézni a papírkámat, majd bepróbálkozom nála, vagy legalábbis megkérdezem tőle....
Nem irigyellek a fogad miatt ! :( De fura , hogy nekem is a napokban kezdett érzékeny lenni , szintén az egyik rágófogam, bár nekem tömött, de a múltkor a fogorvos doki mondta, hogy az mellette elkezdett kicsit szuvasodni, és ki kéne cserélni, de mondtam neki, hogy majd szülés után. Remélem még kihúzzuk ezt a pár hetet fogfájás nélkül.. :?

Kép
angie81
 
 


JA és még valamit akartam kérdezni Csipcsab!
Akkor ezek szerint az nem gond, ha rendelési időn kívül megyek, ő meg tudja oldani attól függetlenül az nst vizsgálatot? - mert most nézegettem a rendelési időket a kórház honlapján és minden nap az van kiírva, hogy délig , maximum egyig van nst, mi meg délután kettőre beszéltük meg. :shock: Gondolom a papírt meg akkor ilyenkor az ügyeletes doki nézi meg ugye? ha már nincs az ambulancián rendelés?

Kép
angie81
 
 


JA és még valamit akartam kérdezni Csipcsab!
Akkor ezek szerint az nem gond, ha rendelési időn kívül megyek, ő meg tudja oldani attól függetlenül az nst vizsgálatot? - mert most nézegettem a rendelési időket a kórház honlapján és minden nap az van kiírva, hogy délig , maximum egyig van nst, mi meg délután kettőre beszéltük meg. :shock: Gondolom a papírt meg akkor ilyenkor az ügyeletes doki nézi meg ugye? ha már nincs az ambulancián rendelés?

Kép
angie81
 
 


Hú, lányok, kemény menet a fogászat pocakosan, kitartást!

A gyógyszertárban nekem kétféle Tena alsót is mutattak:
az egyikbe be van "építve" az inkontinencia betét, olyan kb, mint egy biciklis-nadrág :? sokdarabos kiszerelésű és elég borsos ára volt, de pontosan már nem emlékszem mennyi
a másik meg egy gumirozott-hálós anyagú, sort fazonú cucc, két db van a zacsiban, a csípőkörfogat alapján van méretezve, én L-est vettem :oops:

nverka: ja-ja, vasárnap ment el több darabban, hétfőn persze robogtam a dokihoz... alig léptem be az ajtón, még köszönni sem volt érkezésem, egyből azzal fogadott: " Magának aztán szépen leszállt a pocakja!"
Szó szerint azt mondta, hogy "lehet hogy egy-két nap, de max két hét"
Majd meglátjuk...
Tegnap voltak valami fura pocakkeményedéseim, amik az eddigieknél kellemetlenebbnek tűntek - de aztán azóta sincs semmi egyéb :cry:

angie: sztem nem gond, ha a 36. hét vége felé lesz meg a vizsgálat, nekem is akkor csinálták volna, de így a múlt hétvégi előzmények miatt előbb el kellet mennem a laborba. Nekem is csak a szokásos dolgok voltak bejelölve a beutalón, semmi extra, hogy véralvadás meg ilyenek...

Én úgy hallottam, hogy a váladék-vizsgálatot azoknál csinálják meg szülés előtt még 1x, akiknél korábban a nőgyógyi a kenetben talált valamit, amit kezelni kellett. És ezért még 1x leellenőrzik, nehogy a baba megfertőződjön vele mégis a szülés során.
Mondjuk ez meg felveti bennem a kérdést, hogy mi van, ha azóta sikerült vmit összeszedni hogy ezt vizsgálták? Szóval nekem az lenne logikus hogy mindenképp zárják ki szülés előtt a kockázatot...
De a legbiztosabb ha rákérdezel majd a dokidnál :lol:
És majd írd meg légyszi, mert ez most befészkelte magát a fejembe :roll:

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok,

Angie, kár, hogy elkerüljük egymást én aznap megyek uh-ra, megnéztem az előző gyerek papírjait és akkor a 37. héten voltam, majd felhívtam a nőgyógy barátnémat és megkérdeztem, hogy mikor is kell menni uh-ra? Azt mondta, hogy pontos protokoll már erre nincs, de mehetek a 36. héten. A vérkép miatt ne aggódj, mert nekem sem volt semmi extra, ami kell az rajta van a teljes vérképen, de ha aggódsz vidd magaddal a leletet és kérdezd meg az nst-t aláíró dokit. A hüvelykenet azért kell, hogy kizárják a fertőzéseket, ált külön nézik a streptococcust, mert szüléskor ha van az anyának, a gyerek is fertőződhet és akkor tüdőgyuszi lehet belőle.

A rögzítő nadrágokról csak annyit szeretnék mondani, hogy én olyan gumis nagyibugyit vettem, ami klasszul a helyén tartotta a betétet és még a hasamat is támasztotta közben. Az eldobható bugyi szerintem egy kicsit laza és betéttel együtt csúszkál, de hát mindenki más...
xadri
 
 


Voltunk ma 3-4D-n! :D
Nem volt egyszerű, mert kicsikristóf így indított:

Kép

Kép

Aztán fogta magát, és "befordult a fal felé". Pedig direkt megettem előtte egy csokipudingot, mert arra mindig ugrik :). A doki tök rendes volt, csináltunk kismamatorna-gyakorlatokat, kicsit mocorgatta a kis drágát, aztán kaptam tőle csokit, és sétálnom kellett 15-20 percet meg innom egy kólát, hátha...
Hát nem. Mikor újra próbálkoztunk, ugyanúgy feküdt. Újra torna, és egy kicsit határozottabb bökdösés a dokitól. Erre nagy duzzogva (de komolyan, olyan fintorok és szemdörgölés közepette, hogy még) felénk fordult:

Kép

Kép

Kép

Viszont teljes mértékben egyértelmű, hogy kiskukis, és már 950 g. A mért adatok alapján pont 2 héttel nagyobb, mint a számított kora.
A doki szerint vagy előbb jön, vagy nagy baba lesz. Anyukám mondta, hogy apukám is meg az összes testvére is 4 kg feletti súllyal született, és én erősen arra a vérvonalra ütök, úgyhogy valszleg erre számíthatok.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Angie!

Holnap mindenre válaszolok! :D
csipcsab
 
 


gabilany:
Édi nagyon a pici Kristófotok!
Érdekes hogy mennyi noszogatás kellett őkelmének - pedig én is úgy tudtam hogy a csokival turbózott vércukorszint hatásos dopping...
Nálunk eddig inkább a túlzott élénkség nehezítette meg a vizsgálatokat ( meg az éjszakáimat :lol: ), de mostanra már belassult őkelme.

Kép

Kép
redwings
 
 


Angie!

Nem kell külön sehol időpontot kérned. HA kiszállsz a liftből akkor igen jobbra menj az osztályra. Mert Évike ott szokott lenni. Én úgy csináltam mindig hogyha nem láttam Őt akkor hívtam telón és jött.
Nem gond hogy rendelési időn kívűl mész mert Ő csinálja Neked az osztályon az nst-t. Aztán azzal mész a dokidhoz. HA Ő nincs akkor gondolom az ügyeletes nézi meg hogy minde oké-e?!

Nekem is csak sima laborvizsgálat volt. Nem volt már akkor véralvadás nézés meg hüvelyváladék tenyésztés. Szerintem bízz a dokidban hogy tudja mit csinál. Én legalábbis így voltam vele. Tudtam hogy jó kezekbe vagyok.

Egyébként azt hiszem 1-ig van az osztályon nst. De hidd el jobban jársz hogy nem oda mész. Nekem 1x alakult úgy hogy nem tudta Évike megnézni az osztályon mert elvitték onnan a szülőszobára a gépet és órák hosszat ültem ott mire bejutottam. És akkor is úgy hogy mire lett megint plusz egy gép jött Évike bevitt és megcsinálta nekem. Nagyon sok kismami van ott mindig. Hiába van időpontod tuti nem jutsz be akkor.

Remélem tudtam segíteni! :D
csipcsab
 
 


Köszi Csipcsab! Akkor így vili... Saját választott dokim nincs , de igazából eddig a Várkonyin kívül mindenki nagyon kedvesnek és hozzáértőnek tűnt nekem , szóval majd, ha megyek az nst-re megkérdem a dokit aki aláírja a papíromat. És tulajdonképpen utánaolvastam jobban a neten eléggé vitatják ezt a dolgot is , mert állítólag semmi garancia nincs rá, hogy ha kikezelnek belőle akkor egy hét múlva , esetleg mire szülésre kerül a sor nem újul ki újra.... Na meg van egy kismami ismerősöm aki pécsi, tőle is megkérdeztem és neki csináltak ilyet a 36. héten, no de mire meg lett az eredmény addigra meg is született a gyerek. És hát nos neki volt ilyenje, de a gyereknek kutya baja... szóval nem volt kezelve és mégse lett a gyereknek baja... Lehet ez is egy fölösleges para amit most kitaláltam "magunknak"... Meg állítólag előfordulhat a hüvelyben egy nagy csomó baktérium még ami szintén nem okoz tünetet , de sokkal veszélyesebb és egyáltalán nem szűrik... szóval erről ennyit!
Gabilány!
Nagyon édi a kis kukis! Az én fiam , mint már írtam végig aludta az egészet... ÉS igazából kezdek izgulni az nst-k miatt , mert hát lehet , hogy rossz anyuka vagyok/leszek, de egyszerűen nincs rá olyan módszer amivel őt fel lehet ébreszteni... Ő akkor ébred amikor ő akar... :? Se kóla , se kávé , se csoki nem használ, talán annyit csak , hogy egyik oldaláról a másikra fordul és kész... :? Máskor meg minden "indok" nélkül kirúgja az oldalamat...

Kép
angie81
 
 


Xadri! Hányra mész uh-ra 17-én? Nekem csináltak a terhesgondozóban tegnap egy uh-t , azt mondta a doki , hogy hát csinál és akkor nem kell már többet... Mondjuk nem tudom ehhez a kórházban mit fognak szólni... Mindenesetre mondani fogom, hogy köszi akkor nekem nem kell már uh csak max. a szülés előtt vagy a 38-39 héten...

Kép
angie81
 
 


Angie, 10-re megyek uh-ra. Elvileg ez után csak akkor kell, ha betöltöd a terminust, de akkor itt Tarcsán már szeretnek befektetni (legalábbis 3 éve ez volt), én saját felelősségre hazamentem, és inkább vállaltam, hogy naponta bemegyek, ez mondjuk ált nem jelent sok időt, ha túl érett a lepény vagy bármi más van, akkor úgyis indítják a szülést. Már 3 nappal utána pedig szültem is.
xadri
 
 


Hát kár , hogy elkerüljük egymást... :( Mindenesetre túlhordani, meg befeküdni nem szeretnék én sem . Eddig nekem a lepényemre azt írták a leletemre mindig , hogy homogén, meg hogy ép... Gondolom nem lesz vele gondom ezután sem, mert indított szülést sem szeretnék... :?

Kép
angie81
 
 


Angie!

Ne izgulj az nst-k miatt. Nekünk is Flóra ugyan ilyen volt mint ahogy írod a kisfiadat. Ehettem ihattam akármit csakazértis "lapított". :lol:
Aztán az bevált úgy ahogy hogy a férjem a mobiljával csengőhangokat játszott neki. Jól közel rakta a hasamhoz. Erre beindult. Amikor meg már a kórházba csinálták nekem az nst-t akkor ugye oda nem jöhetett be velem a férjem. Évike mondta hogy vigyek szőlőcukrot. Na volt olyan hogy vagy fél csomaggal megettem de akkor szintén mozgott Flóra. Meg még az is bevált hogy bökdöstem a hasam, finoman "ütögettem".

Ezek közül próbálj ki valamit. De egyébként Évike is segíteni fog. Nekem is noszogatta Flórát. :lol:

SZóval csak nyugi.
csipcsab
 
 


Meg azt akartam még kérdezni, bár lehet ,hogy hülyeség, hogy szülés ill. vajúdás alatt kap az ember lánya infúziót? - mert hát még mindig a streptonál tartok :oops: Hiába na sokára lesz még 17-e :oops: Szóval azt olvastam valahol , hogy akinél nem csinálnak ilyen szűrést vagy épp pozitív az eredménye az kap a szülés előtt , a vajúdás alatt kap antibiotikumot infúzióban... Vagy vajon ez is minden kórházban máshogy van?

Kép
angie81
 
 


Igen, nekem is rémlik hogy a szülést követően a strepto miatt az egyik ismerősöm + a baba is kaptak antibiotikumot. De arra nem emlékszem, hogy a fertőzöttség mikor derült ki náluk: szüléskor vagy még előtte...

Csipcsap: tök jó ötlet ez a mobilos zenélgetés! köszi!

Holnap megyek az első CTG-re a védődnénihez! :D Olyan jó lesz hallani a pici szívét...
Nem tom, hogy csak én lettem ilyen érzelgős, mióta pocakos vagyok??? Ma azon vettem észre magam, hogy kb ötödszörre nyitom ki a szekrényt, hogy megnézzem az élére hajtogatott babaholmikat benne - vajon ez normális? Vagy szerintetek is teljesen meghibbantam?

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok,

Redwings, nem őrültél meg, a terhesség szerintem mindenkiből,- aki várja a babát- kihozza az ilyesmit, nyugi én is nézegetem a ruhákat, sőt a lányom is, néha alig tudom róla lebeszélni, hogy felpróbálja őket.

Angie, én is kaptam infúziót, de nem a fertőzés miatt, hanem oxitocint, hogy összerendezze egy kicsit a szabálytalan fájásokat, illetve volt benne egy kis cukor stb, a kaloria meg jól jön ilyenkor. Az antibiotikumot akkor is adják, ha pl burokrepesztés után a kádban vagy, de csak az anya kap, azért, hogy ne legyen fertőzés.
xadri
 
 


ok, köszi, ezek szerint mégsem lettem teljesen zizi. vagy legalábbis nem maradandóan... :lol:

Kép

Kép
redwings
 
 


Angie: nálam pont ugyanez a helyzet (mármint alvás szempontból), mert UH előtt is mocorgott, utána pedig egész délután csinálta a szokásos "talajgyakorlatot", alig tudtam ülni :lol: Egyszerűen kis kópé és kész :) Nálam csak a másodszori erőteljesebb böködés működött, bár kicsit radikálisnak tűnt, és sajnáltam miatta a picurt, de kicsit muris is volt, mikor a doki bökdöste a hasam (sűrű elnézéskérések közepette), és az uh-on láttam, hogy ezzel gyakorlatilag a kis popsiját "ütögette", amire nagy nehezen felénk fordult :lol:

Red, szerintem is teljesen normális dolog, én nem vagyok az az érzelgős és szájjártatós típus, mégis mostanában órákat tudnék elérzékenyülve locsogni a babámról :oops: Pedig szégyen-nem szégyen egy éve még el sem tudtam képzelni, hogy kisbabám lesz :oops: :oops:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Redwings! Én ugyanezt csinálom! :lol: Úgyhogy nyugi... minden nap megnézegetem a kisruhákat :D A párom csak nevet rajtam...
Mindenesetre akkor megnyugodtam! Nem csak az én babám ilyen kis ravasz, hogy amikor kell akkor nem mocorog... :)

Kép
angie81
 
 


Angie!

Én se kaptam semmi ilyen miatt infúziót. Mielött meglett Flóra elötte 2 órával kötötte be a dokim az oxitocint hogy egy kicsit segítsen. Ennyi volt amit kaptam. Szerintem ne parázd túl ezt a dolgot. :wink:

Redwings!

Szivesen. Remélem beválik Nálatok is. :wink: :lol:
csipcsab
 
 


Na már a védőnő is meglátogatott ma... Tuti , hogy akkor kéredszkedik be a fürdőszobába pisilni amikor tele van szennyessel, mert épp mosok... :? Na mindegy , hát végül is mindenki szokott mosni és akkor ugye szétválogatja a ruhákat meg miegymás... No mindegy. Mindenesetre megkérdeztem tőle ezt a strepto szűrés dolgot és azt mondta, hogy nem nagyon szoktak ilyet csinálni, csak max. ha valami hüvelyi fertőzése van az embernek, meg valami nem stimmel a labor leletein meg ilyenek... Meg esetleg , ha nyitva van a méhszáj akkor , meg esetleg a magzatvízzel valami van és abból nézni szoktak ilyet, de ha minden ok akkor nem nagyon.... Úgyhogy nem parázok ezen, de azért rákérdezek az nst-n majd legközelebb tuti ami biztos... :)

Kép
angie81
 
 


Lányok! Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet olcsón szoptatós melltartót venni?

Kép
angie81
 
 


Angie: én a kerepesi Auchanban láttam két hete teljesen pamut, varrás nélküli fazonú szopis melltartót ( Dorina vagy mi a szösz márkájút) 3200 ft-ért a fehérneműs-részlegen. Anita márkájút is láttam - a baba-cuccosoknál - ötezer körüli áron, de azokat nem néztem meg alaposabban.
Gödöllőn a Szt János u-ban van egy varrónő, aki fehérneműt is árul, rendelésre tud hozni szopis melltartót, mérettől függően 2-3000 ft.
Az Árkádban a múltkor a földszinti fehérneműs-üzletben nyárvégi leakciózás volt, nem tudom, tart-e még, mert 30-40% kedvezmény volt mindenre. Persze ott csak triumph-ot meg ilyesmiket árulnak...
Ja, és az elsőn lévő bababoltban is nagy akciók voltak - csak már hulla voltam és nem volt erőm bemenni. de tuti hogy ott is lehet kapni mindenféle kismami-melltartót.

Amúgy kösz hogy megnyugtattatok. Én sem voltam az a túlzottan érzelgős fajta - de úgy látszik ez az ellágyulás általános a várandósoknál.

Ma voltunk az első ctg-n :)
Naná, hogy pont két dögerős keményedés között mértek, így gyakorlatilag nulla méhtevékenységet regisztrált a gép... persze ahogy levették a tappancsokat, egyből kőkemény lett az egész - na mindegy. De legalább a gyerek ébren volt, úgy ficánkolt mint egy kiscsikó, rendesen hullámzott a hasam :lol: nagyon jó volt hallani a szívdobogását!!

Nektek mikor/hányszor csináltak áramlásos-vizsgálatot?

Kép

Kép
redwings
 
 


Köszi az infót!
Hát mi még ugye nem voltunk nst-n ,csak majd 17-én megyünk!
Az baj, hogyha épp nincs méhösszehúzódásod? Azt nem is tudtam :shock: Nekem nem is szokott keményedni a hasam... Vagy majd fog?

Kép
angie81
 
 


Vagy az áramlásos vizsgálat az valami más?? :shock:

Kép
angie81
 
 


Én is Gödöllőn tudok szopis melltartót, az új "Tűztorony házzal" szemben van egy kismamabolt (Várlak a neve), ott a múltkor 2000valamennyiért láttam.

Az áramlásos vizsgálat az az, amit pölö nekem genetikai uh-n csináltak? A baba véráramlás vizsgálata? Ha igen, akkor nálam eddig 3 volt (integrált teszt előtti uh, genetikai uh, meg most a 4D-nél is megkukkantotta a doki).

Ha már témánál vagyunk, azt akartam korábban is kérdezni sűrű pirulások közepette, hogy milyen az a keményedés? :oops: :oops: :oops:
Nekem is biztos volt már, csak lehet, hogy nem tudom, hogy az volt? Milyen érzés? Mintha görcsölnék?

Ja, és ma kaptam egy e-mailt a barátnőmtől, ő nagyon alapos, és egy csomó helyet végigjárt babaholmi ügyben, megosztom veletek, remélem, hogy hasznos lesz azoknak, akik még vásárolgatnak.

"Babaruhák, body stb…. textil pelenka és AVENT cumisüveg újszülött szett legjobb áron TESCO-ban(nagyon jó minőségű, szép és aranyos ruhák vannak)!

Babakocsik nagy választékban és jó áron: Bippa Kft. Babaholmiolcson.hu, (1188 Bp. Nagykőrösi út 53.) Itt egyébként minden más pl. matrac, pelenkázó rátét, stb…ruhák, stb…jó áron vannak, érdemes a honlapot átböngészni…

Babakocsik még nagy választékban és aránylag jó áron: Asti Babaáruház (1095 Bp. Soroksári út 110-112) itt is van persze sok minden más is van, de mi itt csak babakocsit néztünk.

Érdemes még benézni, ha már úgy is mentek a soroksári útra a Brendon outletjébe, persze itt ki kell fogni a jót-jó áron… mert csak a neve outlet... az árai nem annyira... babyoutlet.hu (1095 Bp. Soroksári út 160.)

Kiságyak jó áron: helimexbaby.com (Diósdi cég, de kiszállítanak nem vészes áron…, mi is így vettük)

Kiságyak még aránylag jó áron és választékban: Minimanó Babacentrum (elérhetőség ld. lentebb), ágy még IKEA-ban

A minimano-ban babakocsik vannak nagy választékban csak már magasabb áron, ill. a ruhák nem olcsóak…

Minden amit a fenti helyeken nem szereztetek be és kell azt vagy Gödöllőn a DM-el szemben lévő Várlak Bababoltban vegyétek vagy a Minimanó Babacentrumban(1149 Bp, Nagy Lajos Kir. U. 112. minimano.hu

Brendon-ban vannak szép dolgok, választék csak nagyon drága… a Kenguro Gold sem a legolcsóbb…. "

Kép

Kép
gabilany79
 
 


A Flowmetria a köldökzsinórban áramló vér szabályosságát méri. Teljesen rutin vizsgálat, úgy tudom, hogy UH-val csinálják és főként az utolsó időszakban vetik be előszeretettel a CTG mellett.
Nekünk csak a genetikain nézték, most nem. A védőnéni szerint ennek akkor lenne jelentősége, ha meszesedni kezdene a lepény, mert ugye ettől függ, hogy mennyire jó a magzat tápanyagellátottsága a köldökzsinóron keresztül.
Ok, ezt értem, de honnan fogja tudni a doki időben, hogy meszesedik-e? Hiszen a bevett gyakorlat szerint a 36. héttől (panaszmentesség esetén) nincs manuális vizsgálat. Megcsinálják a ctg-t, meglobogtatod a papírt a dokinak aztán mehetsz isten hírével...
Majd jövő szerdán megkérdezem a dokit, ha addig még egyben leszünk :roll:

angie: nem baj, ha nem keményedsz ctg közben. de ha mégis, akkor meg tudják figyelni, hogy a baba szívhangja miként változik a méhtevékebység miatt.
pl: leesik-e nagyon. mert ha igen, az problémát jelenthet a szüléskor(oxigénhiányos állapot kialalakulásának lehetősége). Szóval csak plusz infó lenne, és nálunk azért lett volna érdekes, mert én sajna elég sokat keményedek kb a 20. héttől fogva, ráadásul a méhszáj sem teljesen zárt( de nem tágult tovább 3 hete), így sanszosak voltunk/vagyunk egy jó kis koraszülésre. De hál istenenk eddig szépen kihúztuk

Egyébként azt olvastam és a doki is azt mondta, hogy keményedni mindenki szokott, csak nem egyformán :)
Még akkor is, ha nem vagy terhes, a méhed időről-időre összehúzódik. kontakció-nak nevezik hivatalosan.
a doki szerint: "A normális összehúzódási gyakoriság a 25-28. héttől kezdve óránként egy-három "keményedés", de ez lehet úgy is, hogy órákig nem érezzük (pl. mert nem figyelünk oda, munka közben) és aztán egy óra alatt több is van. Közös jellemzőjük, hogy nem fájdalmasak, és hol rövidek, hol pedig viszonylag hosszabb ideig tartanak. Ha nincs az előzményekben vetélés, koraszülés, vagy a méhszáj zárt marad, akkor a "keményedések" általában nem okoznak bajt, kezelést sem igényelnek. "
Hát nekem sajna van hogy óránként 10-12x is csinálja, aztán meg van, hogy órákig nem ( ez a ritkább).

Hogy milyen érzés? Hááát: kellemetlen. Nem mondanám fájdalomnak, meg görcsös érzésnek sem. De azért nem is túl jó, mert az egész méhem egyetlen nagy kődarabbá válik, ahogy az izom befeszül. Változó, hogy meddig tartj ezt az állapotot, legtöbbször csak néhány másodperc és kienged, de van hogy 1-1,5 percig is eltart.
Ezek a hoszabbak már elég vért vonnak el ahhoz, hogy ha állok, le kelljen ülnöm, különben elszédülök. Szegény Breki sem szereti, ha ébren van, mindig tiltakozó akcióba kezd, mintha erővel akarná visszaszerezni az amúgy sem túl tágas helyét - szóval próbálja feszítgetni belülről a pocakomat.

Kép

Kép
redwings
 
 


bocsi hogy megint ilyen jóóóó hoszsúra nyúlt...

Kép

Kép
redwings
 
 


Redwings! Nekem is nyitva van a külső méhszáj egy ujjnyira már a 30. hét óta , de nem mondott rá semmi különöset a doki, hogy baj lenne vagy ilyesmi... Flowmetriát nekem is csináltak az uh-kon...
Látszik milyen figyelmetlen vagyok ! :oops: Már voltam a gödöllői dm-ben többször is és nekem fel sem tűnt, hogy ott van bababolt :oops: , pedig az ilyen nem kerüli el a figyelmemet ám! :D

Kép
angie81
 
 


angie:
Ha neked nem mondta az orvos hogy gondot jelentene a méhszájad állapota, akkor nem is jelent! Gondolom feleslegesen nem akar senkit riasztgatni, és igaza is van, mert ez úgyis változhat még idővel. Van akinek rosszabbodik, és van aki a szülőszobára is úgy megy be hogy ugyanakkora a tágulat mint korábban. Szóval ne izgulj, önmagában ez nem jelent semmit.

Nálunk a hülye vakbélműtét kavarta be a dolgokat
:(

Kép

Kép
redwings
 
 


Persze , azt gondoltam én is , hogy ha baj lenne , akkor mondta volna! A vakbélműtét miatt nyílt ki neked ? Hogyhogy ? És mennyire?

Kép
angie81
 
 


Szép nagy vágást csináltak, hogy a babától rendesen odaférjenek a műtéti területhez. Szóval jókora darabon elniyszálták a hasizmokat, amik így nem annyira jól tartják meg a gyerek súlyát, mint normál esetben tennék. Hiába kíméltem magam amennyire lehetett, mégiscsak elkezdett kinyílni: júli közepén még normál állású volt, aztán 10 napra rá 3100-as. Jól megijedtünk... de azóta úgy néz ki stagnál ez a felállás, úgyhogy bizakodóak vagyunk, hogy még egy kicsit kihúzzuk...
Bár mivel elment a nyákdugóm, elvileg bármikor beindulhat a dolog.
Vacak érzés állandó készültségben lenni :(

Kép

Kép
redwings
 
 


Hát igazából nekem is dettó.. Júli közepén még teljesen zárt volt és augusztus elején már 3100-as, pedig nekem nem is volt semmilyen műtétem és ráadásul Te két héttel előrébb vagy , ugyhogy szerintem az teljesen rendben van , ne aggódj... Nekem sem nyílt tovább egyébként. Igazság szerint én már szeretnék ott tartani , hogy készültségben kelljen állni! :D Aztán mondjuk lehet, hogy két hét múlva mást mondok! :D A nyákdugód mikor ment el?

Kép
angie81
 
 


Ja most olvastam vissza, látom, hogy még augusztus vége felé .... Hát ez már nagyon izgi lehet!

Kép
angie81
 
 


Sziasztok,

A melltartó témához annyit mondanék, hogy nekem pont az a Dorina pamut jött be, kényelmes és tényleg jól tart, már most is azokat hordom itthon, mert a többinél a kosár széle hosszútávon nyom egy kicsit, mellt. betétekből pedig itthonra moshatót használtam, ha valahova mentünk, akkor meg a Mami márkájút, mert az vékony, nem látszik át, viszont jó a nedvszívó képessége és a sima melltartóba is belefér.

Aki nem keményedős fajta az tegye össze a kezét és örüljön! Tényleg nem túl kellemes, pont tegnap voltam a terhesgondozóban és a doki Spiroprent-et írt fel a keményedésre, azt viszont tachicardiával -gyors pulzus, nem lehet szedni, úgyhogy itt ülök most meglőve és filózok azon, hogy mi legyen. Elvileg csak 2 hétig kellene szedni, de min 1 hét állítólag amig a szervezet hozzá szokik. Mondtam a fiamnak, hogy a 36. hétig nem szülünk és ezredszer is megígértem neki, hogy többet fogok pihenni... Csak a házimunka és Tünde mellett egy kicsit nehéz, bár ő annyira toleráns és vigyáz rám, mindent egyedül csinál, én meg nem győzöm ölelgetni érte, mert fel nem vehetem sajnos.
xadri
 
 


azelső néhány napon tényelg izgi volt, de mostmár inkább fárasztó. Akárhányszor felkelek éjjel pl pisilni, szegény páromnak egyből görcsbe ugrik a gyomra és rögtön kérdezi: Jól vagy????
Vagy ha telefonálok neki, detto ugyenez. Anyámnál is.... A védőnő kétnaponta rámtelefonál hogy mi újság, a rokonok töbsége szintén. Őszintén szólva idegesítő.
ja, a nyákdugó jól beijesztett mindenkit, hétfőn lesz majd két hete hogy elment. A doki csak csóválja a fejét hogy még egyben vagyunk.

xadri: ezt a Mami márkájú betétet hol veszed? miféle doboza van?
én kaptam egy dobozal a DM-es fajtából, az szted jó?

A spiroprent-et inkáb ne szedd, állítólag elég durva gyógyszer. Amennyire csak tudsz, pihenj sokat és amit csak lehet, azt állás helyett ülve csinálj, vagy ülés helyett fekve.
én pl széken ülve mosogatok meg vasalok. Először kicsit suta voltam, de aztán megszoktam, és azzal bíztatom magam, hogy ezzel is tehermentesítek.

Kép

Kép
redwings
 
 


Redwings, a Mami-t lehet kapni a hiperekben általában bárhol, és nem is drágábbak közül való, sokszor akcióba is beteszik. A doboza, hát kb barackvirág színű, és 6 szögletű és van rajta egy csomó állatka meg anya a gyermekével... A dm-es is jó csak az vastagabb, én kipróbáltam mindenfélét és ennél maradtam, nekem nagyon sok tejem volt és sokszor kellett cserélgetnem, egy vagyon lett volna mindig eldobhatót használni, úgyhogy ezért vettem moshatót is.

Köszönöm a jó tanácsot a gyógyszerrel kapcsolatban, azt hiszem én is erre a következtetésre jutottam. Nem vagyok egy vasalós tipus és szerencsére a nagymamák versengenek a babarucik vasalásáért, ha majd bemegyek a kórházba, akkor megosztoznak rajta. Nem lehet egyszerű ülve mosogatni, de igazad van, ott kell pihizni, ahol csak lehet.
A nyákdugó tutira az volt nálad? Nem lehetett valami erősebb folyás a hormonok miatt?
xadri
 
 


Én sem rajongok a vasalásért, de a párom szeret inget hordani...úgyhogy néhanapján muszáj rászánnom magamat :wink:

Mami-betétet megpróbálok majd beszerezni(tegnap felbontottam a dm-est, tényelg elég vastag sajna). Jó is hogy mondtad, mert magamtól eszembe nem jutott volna hogy ezek között is lehetnek ekkora különbségek.
Szerinted a kórházba érdemes bevinni valamennyit belőle? Mert ugye elvileg a 3-4. nap körül lövell be a tejcsi ( legalábbis ezt olvastam nem tom mennyire van így), amikor jó esetben már jövünk haza...

A doki bá megerősítette hogy a nyákdugó volt (aznap még jöttek darabok, úgyhogy személyesen is meg tudta vizsgálni, nem csak az elmondásom alapján. Elvileg az állaga alapján nem folyás, azt mondta), de azért vett kenetet is és nincs se fertőzésem se bacim. :roll:

Kép

Kép
redwings
 
 


Már a kórházba is vittem szopis melltartót és betétet is, mert 3. nap nekem már folyt a tej rendesen a gyerkőc meg nem nagyon akart enni, próbáltam mellre tenni de őt nem érdekelte a dolog, inkább nézelődött, aztán mondták a csecsemősök, hogy túl sokat fogyott és etetni kellene, mondtam hogy részemről ok a dolog, aztán jött egy nővér és konkrétan a torkáig gyűrte le a cicit, na akkor rákapott az ízére és onnantól evett rendesen 2-3 óránként.
Ja és a 3. nap végén könyörögtem a páromnak, hogy most azonnal hozzon egy mellszívót mert szétdurranok, Avon kézi lett belőle és nekem bevált (mást nem is próbáltam).
xadri
 
 


Köszi az infót!
Gyorsan be is raktam a táskába egy dobozzal!

Kép

Kép
redwings
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?