Új privát üzeneted érkezett!

Dorottya!

Olyan, ami lehetőleg fogja a bokáját és hajlékony a talpa. Ezt kézzel tudod ellenőrizni.
Legyen puha bőr, nubuk vagy más természetes anyagból.
Nem fontos, hogy gyógybetétes legyen, de azért nem árt.

Nem lesz óccó!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Edit, várjuk a képeket!

Ma egy kicsit jobb éjszakánk volt. Kétszer kellett átmennem - jó lenne, ha ennél rosszabb nem lenne. :roll:

Kész lett a kép a szobájába.

Jó reggelt Anya!
Kép

Ja, és újabban nagyon útáljuk a hordozót, mert korlátoz a mozgásban, a kilátásban, és mindenben és egyáltalán.
Kép És akkor még egy profil: Kép

Most megyünk sétálni egy kicsit, míg jó idő van. (Megjegyzem mostanában nem nagyon volt.)

Pusszancs Nektek

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kismok:Köszönjük kérdésed jól van már Levi.2 napig volt láza és 4 napig ment a hasa de kb. 30 percenként.Nagyon kicsípte a kis fenekét.Anyum egyik vendége gyógyszerész(már nyugdíjas) és azt mondta,hogy ha nagyon kicsípte a fenekét akkor kamillával mossam le és ne a popsitörlővel.Én így tettem és gyönyörűen meggyógyult neki. :D
Én a fog számlájára írom a lázat és a hasmenést is.
Voltunk védőnőnél méreckedni 76cm és 9300g.
Ő azt mondta mikor mondtam,hogy mi volt óóóó ez a gyerek biztos beteg.Nem szóltam semmit sem,de magamban elküldtem valahova.Nem is úgy néz már ki a fiam,már nincs semmi baja.
Tegnap volt itt ahol lakunk egészség nap.Bemutató volt a ringatóról,mindenfélét mértek(cukor,vérnyomás,stb.).Baba találkozóval egybekötve.Jó volt.Csak néztük a ringatót,mert elkéstünk nem ültünk le de jó,nekem tetszik.Jövő hét szerdától indul.Lehet,hogy elmegyünk.
Valakinek valami tapasztalata volt már ezzel kapcsolatban? :D
Ja és mindjárt kint van az alsó 2 foga,olyan édes amikor somolyog. :D

Napsi:Örülök,hogy jobb éjszakátok volt.Én már megint sokszor voltam fent nála.Sír de ki sem nyitja a szemét,megitatom és alszik tovább.Tegnap előtt csak 1x kelt fel.Kicsit fárasztó,de hát ez jutott. :D
Nagyon szép a lányod!!!!! :D

Cipő:Nézegettem már neki cipőt de csak akkor veszünk ha stabilan jár.Itthon vastag csúszásgátlós zoknit adok rá,mert nálunk is mindenhol kő van.

Edit:Neked biztos a nap nem 24 órából áll :D :D
Ennyi mindent csinálni 2 gyerek mellett.
Én estére nagyon elfáradok 1 gyerekkel is.Reggel takarítás,főzés,vásárlás.Délután gyerek,gyerek,gyerek,játszótér.Este vasalás.

Gem:Mi újság veletek? :D

Megyek ebédelek valamit és remélem még hagy a fiam olvasni pár sort.

További szép napot

sziasztok

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Nyuszi ül a fűben. :D

Kép

Kép
szilvi17

Titti
Tulképp minek rakod még mindig a hurcit a babakocsira? Már simán lehetne a sportrészben, csak nem függőleges állásban ülve (ha még nem tud ülni), hanem jól leengedve, félig fekve, de még kilásson.
Nem csodálom, hogy unja a hurcit, semmit nem lát belőle kifelé?! :lol:
Édes a csajszi amúgy, és szép lett a szoba, te festetted?

Szilvi
Én jártam Sebivel olyan ringatófélére (itt Tücsökzene) 2 évig, szerintem nagyon jó volt. Bár Sebi SOHA nem énekelt, SOHA nem utánozta a mutogatós részeket, de most kezd kiderülni, hogy oda-vissza tudja a repertoárt! (Néha, amikor azt hiszi, hogy nem halljuk, akkor énekelget... :D) Szerintem jó, hogy lát más gyerekeket, hall zenét, kap hangszert, heti egyszer 40 perc szerintem pont elég is nekik még. CSillával is tervezek járni, amikor már Sebi stabilan ovis lesz (jövő héten kezdjük a beszoktatást).

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Mondjuk pont akkor nem, de ha fúj a szél, (és itt nagyon tud sajna és majdnem állandóan) akkor abban a hurciban jobban védve van tőle. Meg (eddig) nem kell(ett) bekötni. :lol: :lol: :lol:
A képnek csak a fele van festve, az alja szalvétatechnikával készült.
Amúgy meg már tud ülni a földön, az ölemben, de a babakocsit hiába állítom ülősre, abban még nem ül olyan szépen.
Hétfőn lesz 3 hete, hogy magától felül, feláll.

Szilvi
Köszi a dícséretet! Édes a kis szöszi nyuszi a fűben... ;)

Kép
tittina1982

Sziasztok,

Most gyorsan egy kerdes erejeig jottem:
nem tud valaki bevalt, finom hazi kenyer receptet, amihez nem kell kenyersutogep, hanem jo a sima suto?

Ja, meg egy masik kerdes:
mikor lehet a babaknak barna rizset adni? :roll:

Szep estet mindenkinek!
_jáde_

Sziasztok!

A Bence puhatalpú börcipőben van shoo shoes a neve Angliából vettem.

Pont a másik topikban is a ringatóról írtam a többieknek. Mi jövö hét keddtől megyünk a XV. ker.be. Ha valakinek van kedve csatlakozhat. Infot a http://ringatok.hu/ vagy http://www.ringato.hu/index.php?helyido találtok.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Napsi csodapofi és ügyes :)

Levi is éde a fekete göndör hajával.. :lol: :lol:

Azt hiszem nekünk még nem téma a cipő.. :? Meg a fogkefe sem.. :shock:
Le vagyunk maradva pár körrel.
Viszont integet, tapsol, felhúzza magának a holdacskáját elalvás előtt, h zenéljen és éjjelnappal berreg, dumál.. :lol:
Ő is azonnal leveszi a zoknit, már ezért is jó a puhatalpú kiscipője, mert gumis a bokájánál. Azzal csak annyi a agond, h rágja és fekete bőr a talpa...meg is ijedtem minap, h jesszusom mitől fekete a nyelve és a szája. Megkóstolta.. :?
A gond csak az, hogy nem tudom milyen vegyi anyagok lehetnek benne..bőrfestékben régen volt arzén is ha jól emlékszem.

Nekem még a kenyérsütőben sem sikerülnek a kenyereim, úgyhogy feladtam és elraktam a gépet. Hátha egyszer újra kedvet kapok, nem tettem túl mélyre. :)
De sajnos receptem nincs.

dhbetty

vékony csúszásgátlós cipője van, ami fogja a bokát, úgy néz ki mint a converse és van egy vastagabb talpú, de azt könnyebb ráadni. :oops: csak a homokozóba szokta hordani.
Kenyeret még nem sütöttem, kenyérsütőm sincs... :oops:
Ringató mikortól indul Zsuzsi?

Kép
nyafi

Betty!

No para. Én sütöttem a kenyérsütőgépembe olyan kenyeret, hogy sírva könyörögtek másnap a betongyártó mérnökök a receptért.
Az új M0-t ebből fogják aszfaltozni. :?

Titti!

Napsi kis édes pofijára küldünk egy cuppanós puszit!!!

Levi már klátszik az idei fűből!!!! :D

Csajok! Sikerült már valamelyikőtöknek megmosnia a Manója fogát???!!! :shock:
Ez valami katasztrófa!!!!
Összeszorítja a fogát, rázza, dobálja magát és visít.
Hozzá se férek a fogaihoz

Kép

Kép

Kép

dominika1

nyafi:jövő keddtől indul mi szerintem a 9.30as órára megyünk

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Krisz
Nyomd a kezébe a fogkefét! Sokkal több sikered lesz, remekül megrágcsálja, és közben a kefe lesikálja a fogait.
Én Sebinél se erőltettem soha, mert nagyon tiltakozott, és nem akartam, hogy megutálja az egészet. Mostmár többnyire ő kéri, hogy fogat akar mosni! (Igaz, nem mindennap... :oops: Mondjuk nem nasizik, nagyon kevés édességet eszik, úgyhogy ezen nem parázok... oviban úgyis mossák majd szorgalmasan, a többieket lelkesen majmolja majd, és akkor remélem itthon se lesz gond többet :))
Csilla is rá van kattanva a fogkefére, ki se vehetem a szájából... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Csak beqqcskáltam, amíg Levi alszik...

Ha hazamentünk majd visszaolvasok...
A babák szépek!!! (A képeket megnéztem)
Köszi a köszöntést!
Minden babának, akinek most volt - van - lesz BOLDOG HÓFORDULÓT!

Mi jól vagyunk...
Ezen a héten az én szüleimnél, a jövőhéten Apa szüleinél leszünk...
Ekkor megyünk szétnézni telek, munka és bölcsi ügyben is.

Levinek jön a 3. (és talán a 4. is) foga.
Rengeteget alszik a friss, vidéki levegőn.
Délben is 3 órát, ami az eddigi 1-2 órához képest csoda :lol:
...és minden nap van kaki is :lol:
Jót tesz neki ez a két hét :wink:

Készült (és még készül is) sok kép, majd ha hazamentünk rakok fel 1-2 db-ot.

A nagyik is élvezik, hogy unokázhatnak :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...a "fogmosást" imádja Levi :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!

Igen, ezt már próbáltam. Sajna nem rendeltetésszerűen használja a fogkefét, a másik vége érdekesebb...... :?

Szerintetek a gézlapos törölgetés??? Hogy ne a fogkefét utálja meg, de azért lepedékes foggal se feküdjünk le.

Kia!

A friss vidéki levegő teszi ám!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Hát, ilyen gondom nem volt, a kefés részét szereti CSilla is, Sebi is szerette. :shock:
Gézlappal az ujjadon meg lehet próbálni, bár gondolod, azzal jobban hagyja, hogy a szájába nyúlj? No meg azokat az apró fogakat én nem is tudom, hogy tudnám hatékonyan törölgetni úgy... mondjuk egy próbát megér! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Kriszta, én úgy tudom, hogy egyéves kortól kell jobban odafigyelni a fogmosásra. persze, féligmeddig hülyeség, hiszen, ha egyszer már van foga, akkor oda kellene első perctől figyelni, de én sem tudok befurakodni a szájába! Rózsamézzel is csak úgy tudom "kenegetni", hogy ráteszem a cumijára. :roll: :oops:
Anno Krisztának vettem egy fogkefeszettet, amiben 3 db. volt, abbah 6 hótól ajánlották az elsőt, aminek a vége valami gumiból készült rágókaféle, a másodikat kb. 9 hótól írta, na az hasonlított a fogkefére, de a keferésze gumiból volt, és 12 hótól javasolta a rendes fogefét.
Cas-khoz hasonlóan Kriszta sem mos minden nap rendszeresen fogat, de van, hoyg egy nap többször is kéri. :D Mert most már kezdi lassan megszokni.
Gézlapos törölgetés mehet, de mondd el nekem hoygan csinálod, mert Borónak én még annyira sem tudok a szájába lesni, hoyg eldöntsem, amit látok, az szájpenész vagy sem. :roll: :oops: Ez van. :P

Titti, klassz a kép, és még "klasszabb" :wink: a csajod! Mintha ő is állandóan csak nevetne! :)

Szilvi, sajna de! Még nem találtam ki hogyan lehetne meghosszabítani a napot úgy, hogy az ne menjen se az éjszaka, se a következő nap rovására. De ha kitalálom, majd leírom. :P :D :lol: :lol: Amúgy amit tegnap délig normál esetben megcsináltam volna, ma fejeztem be. De kész, szerencsére: a padlizsán kiporciózva a fagyasztóban, a túró készen, szintén a fagyóban, a ketchup és a szilvabefőtt pedig dunsztban. Szerencsémre aludt a kiscsajszim vagy 2 órát a délelőtt és így tudtam haladni.
Levi nagyon édes nyuszi!!! :D

Kia, jó, hoyg van kaki! :D Vajon, mi az oka? Képzeld, nekünk már régóta nincsenek kakigondjaink. Fogalmam sincs, mitől jött helyre, emrt most is úgy kapja a gyümit is, mint régebb, éppúgy kap rizset és krumplit is, ami fog, nem adok kamillateát, és mégis minden oké. Ma is már 3x cseréltem rajta pelust. :P Érdekes módon Krisztával több, mint 2 évig kínlódtunk és most sem csinálok semmit másképp, és ő is naponta többször kakil. Nem mintha bánnám, sőt, csak nem értem. De nagyon jól van. :)
Várunk aztán a képekkel, de addig is pihenjétek ki magatokat!!! :)

Betty, nekem van egy receptem, anno Drumka írta le ide a topikba és én aszerint készítettem, de nem géppel és nagyon finom lett. De nem tudom, ha kimentettem, ha meg nem, akkor kicsit ügyes-bajos visszakeresni. Rögtön utánanézek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, meg is van a recept, előrelátó voltam és elmentettem. :D

Kenyér
80 dkg finom liszt, 2 teás kanál cukor, 2 teáskanál tengeri só, fél élesztő, 5 dkg Rama, 1/2 liter langyos viz. Ezeket beleteszem a kenyérsütő gépbe csak dagasztásra és kelesztésre. M ikor ész van ez 1óra 50 perces program, akkor kiboritom, átgyúrom, formázom ás előmelegitett sütóbe teszem. De a sütőt csak 50-60 fokra melegitem és mikor berakom akkor teszem 160 fokra. Igy majdnem 1 órát sütöm, mikor kezd szint kapni a teteje akkor sima vizzel átkenem a tetejét attól lesz fényes, és visszateszem . Ha nem vagy biztos hogy megsúlt, a kenyér alját ujjal meg kell kopogtatni, ha kong jó, ha tompa hangja van még 10 perc kell neki. Asszem ennyi.

Nos, ha nincs géped, akkor egy tálba beleöntöd a lisztet és egy mélyedést készítesz a közepébe. A sót is szétszórhatod rajta. A víz egy részében (kb. 1,5 dl) feloldod a cukrot, majd belemorzsolod az élesztőt és hagyod pár percig, amíg "felfut", azaz kihabzik. Ezt beleöntöd a liszmélyedésbe és elkezdesz hozzákavarni egy kis lisztet. Amikor palacsintatészta sűrűségű ez a massza a közepén, akkor letakarod és kb. 15 percre langyos helyre állítod. Amikor ez megkelt (ez a kovász), kezded hozzáönteni a többi vizet is és kevered össze a többi liszttel. Miután összekeverted, elkezded dagasztani. Akkor jó, ha a tésztája hólyagos és nem ragad az edény falához. Én kb. 10 percig szoktam, de lehet, hogy azért még kevesebb ideig. Én margarint nem teszek bele, hanem a végén dagasztok bele kb. két ek-nyi olajat. A többi ugyanaz, mint ahogy a receptben van. HA valami nem eléggé tiszta, akkor írj és megpróbálok segíteni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, ezt nézzétek meg! http://babanet.hu/album/video.php?video=46293 :D A komentárt leírtam ott, a videónál, de nézzétek el, hogy milyen hibákat követtem el, mert nem ellenőriztem a szöveget és most nem tudom már módosítani. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit:Nagyon édes Boró ahogy eszi a paradicsomot.Ezek szerint a héjától sem lessz semmi bajuk?Mert Réka is nagyon szereti,de le szoktam szedni neki a héját.vajas kenyér paradicsom ez a trendi.

Fogkefe:Nekünk is van,Réka engedi hogy mossam a fogát.De azért a kefe részét is szokta rágcsálni.

Köszi a cipő tanácsokat.Közben a keresztanyja hozott eggyet,de előre csúszik benne a lába,tehát hanyagoljuk a cipőt.Van egy gumitalpú vászon topánkája azt hiszem egyenlőre beérjük azzal.

Ezt a sétáltatás témát nekem is mondta a védőnő,hogy gyorsan felejtsem el.Merthogy Réka állandóan állni akar,és ahogy megfogom a kezét,azzonal elindul.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa, baja nem hiszem, hogy lenne, max. kikakálja. :P De azért még nem tanácsos héjastól etetni vele, lehet, hyoga zért a gyomrát is megterheli! Én nem szándékosan etettem vele, megtalálta a tálat (a földön felejtettem és az ajtó is nyitva maradt :oops: ) és kiszolgálta magát. :P Arra mentem be a konyhába, amit a videón is láttok. :D :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Nagggyon édes Boróka! Tiszta paradicsom mindene. :)
Nektek van már fogatok? Nagyon ügyesen eszi, ha van, akkor azért, ha meg még nincs, akkor azért. :wink:

Kia
Akartam kérdezni, (lehet, hogy már kérdeztem is :oops: )...
Szval Levi vigyáz a cicire szopizás közben? Hiszen Neki már vannak fogacskái...

Képzeljétek, ma egy egész üveg Kecskeméti babakaját benyaltunk. Pedig csak egy felet szokott, és szopizunk utána - így néz ki nálunk az ebéd.

Ja, figyeltétek már a lurkóitokat, hogy amikor felállnak, akkor a kezükkel húzzák inkább fel magukat, vagy a lábukkal tolják ki a popsijukat?!

Huhh a kaja...

Kép
tittina1982

eDIT!

Köszike a jótanácsokat neked is !!!
Van olyan gumisvégű izénk, NUK-os, na akkor az tökjó.
Bepróbálkoztam a gézlapossal.

Inkább nem erőltetem.... :D

BORÓKÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Edit köszi a receptet, én is kipróbálom, de Jáde kérdezte tegnap.
De tény, újra kikotrom a gfépet, mert kedvet kaptam.. :D
Boró nagyon édes, megzabálom. :lol:

Tittina!
Még napsinak sincs foga?
Én csak mosolyogtam a hogyan mossuk a bébi fogát kérdésen, mert nekünk még nincs mit mosni. De azt a NUK gumi végű "fogkefét" előszeretettel használja.

Dominika!
Szólj ha valami eredményt elértél, forradalmasítjuk.. :lol:

Vasárnapra kirándulást terveztünk, gondoltam megnézem milyen idő lesz.
8-12 fok!!! :shock: :shock:
Vége a nyárnak? :cry: Mondjuk itt soha nem volt kánikula mint otthon..de hogy lehet már vasárnao fútök..na erre nem számítottam.

dhbetty

vasárnap fűtök

dhbetty

Kép Kép Kép Kép

Lustaságom mozgásfejlődése talán beindult..de hol állunk még hozzátok.. :oops:

dhbetty

Egyem meg Borót! Bár az én kicsim is ilyen jó étvággyal enne bármit! Én ugyan el nem venném tőle. Nagyon édes!!!
Napsi egy kis tündérpofi! Én úgy láttam, hogy Gigi inkább kézzel húzza fel magát, de néha a lábával is tolja magát.
Kia jó pihit!
Lányok még mindig senki nem írt, hogy milyen felnőtt kaját ad a gyerekének.
Fogkefét Gigi se mindig rendeltetésszerűen használja, de mindenesetre minden este megkapja. A rendszer fontos nekik.
Ugyan már Betty! Ne paráztasd ezen magad. Nincs is lemaradva még időben és lehet hogy nem lesz olimpikon, (bár nincs kizárva) de ő lesz a legtutibb matekból.
Zsuzsi megpróbálunk menni ringatóra.

Kép
nyafi

Nyafi
Csilla ma megkapta az első "felnőtt" kajáját. Sebinek kukoricás rizst készítettem hallal. Csilla is azt kapta uzsira, és úgy benyomott belőle egy nagy tányérral, mint a pinty. Most kapott először halat, kicsit fintorgott először, de összességében ízlett neki. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Nyafi, a paradicsom nem volt megmosva. Hiába volt otthoni, kerti paradicsom, azért mégse egye mosatlanul! :roll: Persze, nem vagyok én az a fertőtlenítő-őrült (ajaj, nem is tudom, mikor fertőtlenítettem neki utoljára, ja valamikor múlt héten kifőztem a cumikáit ), de azért mosatlan gyümit, zöldséget sem etetek velük. Különben tényleg, én sem vettem volna el.

Én nem írtam, mert Boró még nem eszik kimondottan felnőttkajákat. Van, hoyg kiveszek neki a mi ételünkből, ha olyan zöldség, husi, amit ehet, de még mielőtt besóznám ízesíteném. Egyelőre csak hagymával, fokhagymával, friss petrezselyemmel fűszerezek neki, de ezeket imádja. Amúgy rájöttem, hoyg a teljesen édes ízek nem nyerőek nála, pl. a tejpép magában, ami vaníliás, az nem megy. Muszáj valami savanykás gyümit belekavarnom.

Betty, bocs', visszanéztem, és láttam, hyog azt írtad ... de receptem az nincs... és azt hittem, te kérdezted. Jáde, bocs', de a lényeg: ott a recept. :)

Kriszta, köszi a köszöntést! :)

Muszáj mennem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Igen, en kerdeztem a receptet :)
Edith, Nagyon koszi. Szeretnek raallni arra, hogy en sussek kenyeret magunknak, es ne a boltit egyuk. Foleg ha mar Balint is ehet, addigra mindenkepp at kell allnom.

Kepzeljetek a letras setalas mintajara Balint a szemeteskukaval is igy setal, hogy tolja maga elott es megy utana, a szekkel, meg a kis asztalokkal :)

Most megyek, elmegyunk a piacra.

Jo 7veget mindenkinek!
_jáde_

Tegnap voltunk Abádszalókon, nagyon jól éreztük magunkat!
Volt minden, fürdés, a csajomnak persze a medencéjében, grillezés.
És elnézést sokaktól akik ezt tudják, de én nem...A gyerek iszonyú jól elkajál egy csirkecsontot akár 15 percig is. Anya meg addig ehet...

Kép
nyafi

Betty!

Nem vagytok lemaradava a mozgásfejlődésben!

Egy kis vígasz? a hugom elmúlt 2 éves mire elindult....addig a seggén csúszott, az volt a beceneve, hogy betonböske.
Bár az agyával van némi baj, amúgy mindene okés :D :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi
Abádszalók? :D Irigy-irigy... :oops:
Jó ötlet a csirkecsont, mikortól mehet?

Mi tegnap bográcsoztunk. Apa marhapörit csinált vacsira, 4 vendégünk volt, ma romeltakarítás. :roll:
Nagyon élvezte a Csajom kint a szabadban, még így is, hogy kicsit füstösek lettünk. :)

Szilvia72! Hol vagy???

Na megyek a dolgomra. :roll:

Kép
tittina1982

Napsi! Csirke mehet 6 hótól, de ha eddig nem adtál neki akkor inkább elöbb csirkemellel indíts.

Kép
nyafi

Jáde, én kenyeret előkeverékekből sütöttem, nagyon jók, van belőle még gluténmentes is. Bioboltokban lehet kapni, ill. a kenyersutes.hu-n. Van olyan rozs kenyér is, ami teljesen tömör, sűrű amikor elkészül, nagyon finom. Mindez gagyi gázsütőben, még keverőgépünk sincs.

A felnőtt kajákból Rita kiköveteli a részét (ha épp ébren van, amikor eszünk). Úgyhogy reggelinél kenyér, uborka, ebédnél köret (ált. krumpli) és esetleg leves megy a kezébe-tányérjába. Nagyon ügyesen eszik, de hát ő jó evő, soha semmi probléma nem volt az evéssel. Gyümölcsként őszit szokott kapni, régen turmixolva italként, most már ő eszi kézzel. Persze utána egy nagyot kell takarítani... De hát így ügyesedik, másként soha nem tanulja meg.

A szobatisztaságra való szoktatást mikor kezditek?

Kép
Kép
d0r0ttya

Titti, csirkecsont :D bármikor. :D :D :D Csak vigyázz, a porcokat is jól szedegesd le végekről, nehogy a szájába kerüljön!

Dorottya, én nem szoktatom szobatisztaságra a manómat. Majd úgy másfél éves kora körül-után, egyesek két év körül lesznek érettek rá, úgyhogy addig nem erőltetem. Meg lehet szoktatni őket, hoyg bilibe pisiljenek, de ahhoz, hoyg valóban tudatosan működjön a dolog, ahhoz testileg-értelmileg is fel kell nőniük hozzá.
Krisztával is így csináltam, és amikor eljött az ideje, akkor mintegy 3 hét alatt nappali és alvós szobatiszta is lett. Éjszaka most próbáltam vagy kétszer levenni a pelust, egy éjjel száraz volt, ma éjszaka viszont bepisilt. Úgyhogy, erre még nem eléggé érett, tehát várunk. Pedig jóideje már mindig száraz pelussal ébredt, ezért mertem neki levenni.

8 hónapos kisasszonyom 8190 g, 72 cm, és FÜLBEVALÓS!!! :D :D :D
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, Titti, és KÉT fogunk van, amint látszik! :) :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Gratula a fogacskákhoz, és a fülbevalóhoz is Borónak! :)

A szopis-fogas kérdésemre ezek szerint Te is tudsz válaszolni... :wink:

Legközelebbi csirke-kajánkból Napsi is kap majd...

Kép
tittina1982

Edit:Nagyon édes Boró!!!!!!
Nagy nagy gratula a fogacskához és a fülbevalóhoz!:)

NYafi:Abádszalókon mit csináltatok,merre voltatok?
Még a múltkor kérdezted(azt hiszem),hogy milyen felnőtt kaját adunk a gyerekeknek?
Én nem igazán mertem még adni neki,csak pár falatot(virsli,kenyér,péksütik,levesből a zöldségeket).Viszont anyum "tömi" a fiamat.Hétvégén paradicsomlevest evett rizzsel,pörköltet nokedlivel és uzsinak egy kis paprikáskrumplit.
Egy keveset mindenből,mondjuk a paradicsomlevest láttam még de a többinél nem voltam jelen.Azt mondta,hogy szívesebben megeszi mint a bébikaját.Tököt,salátafőzeléket,cékla-alma-burit szoktam neki főzni.De leginkább bébikaját adok neki.Gyümit én csinálok neki,imádja a mangót almával,banánt,barackot,meggyet.
Ma délután adok neki uzsira először vanília pudingot.Kíváncsi leszek hogy fog neki tetszeni. :D

2 napja megint alszik rendesen éjjel. :lol:

Most megyek ebédelek valamit.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Rágcsálja a telefonomat :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Szerel :D

Kép

Kép
szilvi17

Kép
pancsizott még utoljára egyet tegnap :lol:

Kép

Kép
szilvi17

Titti: :oops: :oops: :oops:
Eddig nem harapott a kisasszony, mert a nyelve elfedi szopi közben a két alsó fogat. És még nem jött rá, hoyg harapni is lehet. MÉG, de olyan ügyesek ezek a manók, hyog egy-kettőre rájönnek mindenre! Aztán, ha kibújnak felül is, biztos nem úszok meg néhány harapást. :roll:

Nem tudom, még nem figyeltem meg igazából, hoyg Boró hogyan tolja ki magát, de talán ez attól függ, hoyg ibe kapaszkodik bele. Ha alacsonyabb valamibe, akkor inkább lábból nyom, ha meg magasabb valamibe, akkor először kézből húzza fel magát és utána segít a lábaival is. Miért kérdezted ezt? Napsi hoygan csinálja?

Szilvi, nagyon idegesítő, amikor valaki kitér a szavadból. legalábbis számomra az. Tegnap sógornőm etette a lányomat csokis!!! kiflifélével. :evil: :evil: :evil: Azt hittem, lelövöm. :evil: Pl. sem édesanyám sem anyósom nem csinál ilyesmit, ezerszer is megkérdik, hogy mit eszik és mit nem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Napsi térdelő állásból is feltolja a popóját, szval igazából négykézlábon áll.
Előbb áll a lábán, utána pakolja egyre feljebb és feljebb a kezeit. :)

Kép
tittina1982

Edit!

Hogy micsoda csini csaj ez a Boróka!!!! Micsoda fülbevalók!!!!
Elájulok. :D

Végülis mi eredménye lett a szmészetnek Krisztánál????

Felnőttkaja: Domi ma krumpis tésztát evett. :oops: De már annyit megevett belőle, hogy elvettem előle, mert már nekem fájt a hasam a látványtól.
Szerensére nem lett nagyon borsos, a só meg nagyon kevés lett így bátran mertem neki adni.
Eszi a darabosat, igaz néha képes letolni a torkán érdekes méreteket, de látványos fuldoklás után kiköpi.
1 komplett kenyércsücsköt megeszik, illetve 1 egész virslit is megevett már. Szójamenteset vettem neki (Spar és Pick termékek).
Sűrűn nem kap, mert sok benne a még nem neki való dolog.
Főzeléket változatlanul nem eszünk.

Lányok:
Van már 6 fogunk: 2 alső metsző, 2 felső metsző, 2 felső szemfog.
Ezután milyen fogak jönek, mert a hátsó részét matatja a szájának.

Szilvi!

Szobatisztaságra általában másfél éves kor-TÓL kezdenek megérni, 3 éves korig.
Addig nem érdemes piszkálni vele, mert csak megijed a dolgoktól.
Jövő nyáron már néha le lehet pisilni a bokrokat, meg ilyenek, de szépen lassan, türelemmel.Erre is megérnek van, aki máfél évesen, de van, aki csak évesen.
A fiam egyik napról a másikra ült rá az uálatos bilire, addig látni sem akarta.
2.5 évesen lett teljesen szobatiszta.

Kép

Kép

Kép

dominika1

[quote="dominika1"]
írta:
dominika1Van már 6 fogunk: 2 alső metsző, 2 felső metsző, 2 felső szemfog.

Mi az, hogy szemfog??? :shock: :shock: :shock: Biztos vagy benne? Nem csak a kettesek, csak egy picit távolabb vannak? A szemfogak a 9-12-ek szoktak lenni, miután kijött alul-felül az első 8. Csak azért kérdezem, mert volt még aki mondta, hyog a szemfogak bújtak ki, közben csak a kettes fogak voltak. :) De bocs', nem okoskodni akartam.

Krisztát holnap viszem vissza végleges vizsgálatra, akkor mondanak eredményt. Basszus, ma is kellett volna pupillatágítót csepegtetnem a szemébe, de elfelejtettem. :oops: Amúgy nagyon sajnáltam is szegénykét, mert azt mondta a doktornő, hoyg nem fog jól látni egy ideig a csepp után.

És ha minden igaz, holnap én is megyek szájsebészetre, hogy megnézzék az egyik bölcsességfogamat, ami nem alulról fölfelé, hanem hátulról előre, azaz vízszintesen :shock: nő, és már nagyon nyomja a többi fogamat a szomszédságban. Gondoltam, megúszom, de úgy néz ki, mégsem. :oops:

Ja, és ismét vendégeink vannak. :D Igaz, hyog nem állandóan nálunk, de a napi ebédek mindig itt lesznek, mert anyósomnak az öccse itt dolgozik anyóséknak a házánál, az alaprészt rakja ki kővel. És jött a felesége meg a fia is. A fiú és a férjem most éppen zenebonál, én meg nem tudok menni lefeküdni. :P De megyek én és szétverem a bandát!!! :wink: :P :roll: :lol:

Jó éjt mindenkinek. Jujj, már éjfél is múlt? Na, akkor tényleg lefekvés!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok, csajok!

Nézegettem ma a képeket és ezeket találtam:

Ilyen volt:
Kép
Ilyen most:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocsi,h kicsit megint eltűntem, de mentségem legyen, h azért minden nap megnézem a termést, csak este már nagyon hamar kidőlök. 8)

Kriszta :D
aztaaa, 6 fog! Hát, el is hiszem, h élvezi, hogy csak úgy csusszannak a darabos falatok. Sára is a darabosat szereti/né inkább, de még mindig 2 fognál tartunk és nem túl hatékony a rágása! :lol: Tésztát már én is próbáltam neki, de szétharapta és onnantól csak öklendezett... :? Pedig nagyon ízlett volna neki. És ez már így lesz addig, míg nem lesz több foga, vagy nem ügyesedik az ínnyel rágás terén mert a kanállal ehető pépes dolgokat nem eszi szinte egyáltalán.

Edit :D
Hű, de csinos a fülbevalós kisasszony! Jaj, ezt a szájba dugdosást én rettentően utálom, úgy de úgy be tudok mérgesedni utána. Nálunk is van a családban olyan, aki mikor meglátogattuk, szemrebbenés nélkül hozta az epres Danone joghurtot és kérdezés nélkül dugdosta volna az akkor 7 hónapos (99%-ban még csak szopizó) Sári szájába a nem igazán tiszta kávéskanálból, ha gyorsan el nem kapom a kanalat... :shock: Alig tértem magamhoz. Hogy miért jó ez bárkinek... :shock: Soha nem fogom megérteni. 1. nem az ő gyerekük, kinek jutna eszébe, hogy megetessen egy csecsemőt, akiről nem sokat tud. 2. miért élvezik azt nézni, hogy jaj, de vicces, nézd milyen pofákat vág, amikor kolbászt dugok a szájába... :shock: 3. egész életében ehet még egészségtelen dolgokat, legalább, amíg mi döntünk az evési szokásairól, és az igen fontos alapokról, addig legyen jó kezekben a pocakja. Fog. sincs, miért kell 3 évesek számára sem igazán jó dolgokat egy csecsemővel kóstoltatni. És nem azért mert, pl. életre szóló testi károsodást okozna... Na, de nem az a lényeg, hogy babánknak az ő szempontjából a legjobbat adjuk...?
Pelus: éjszakai pelus még nálunk is van, 90%-ban üres reggelre, de én azt vettem észre, hogy ha leveszem, akkor meg nagy valószínűséggel bepisil.Én azzal magyaráztam, hogy a pelus kicsit melegítheti, a bugyikában picit hűvösebb van és könnyebben jön így a pisi.

Dorottya :D
én is hasonlóan csináltam, mint Edit, vagy ahogy Kriszta is írta, csak Juli később ért e tekintetben. Semmit nem erőltettem, ő pedig sokáig nem volt hajladó bilire ülni, bárhogy is igyekeztem kedvet csinálni neki. Végül május végén lett bugyis. De a kakihoz még mindig nagy-nagy rábeszélés kell. :roll:
Az mondják az okosok, nappalra 3-3,5 éves kor határ, éjszakára még a 4 év is belefér. Mert végül is cél, az idegrendszeri érettség kivárása és nem a trenírozás, ami nem belső késztetésből fakad.
Jó étvágyú babát olyan öröm nézni, amikor eszik. Nekünk nincs ilyen mázlink - másodszor se... :lol: Már Julit sem érdekelte a kaja egyáltalán (most sem), gonoltam ez űberelni nem lehet, de mégis... Ha pl. kis tányérba elé rakok falatokat, tuti,hogy a tányért kezdi el rágni Sára, a kaja meg megy a süllyesztőbe... :? :lol:

Titti :D
na, hát nálunk Sára elég gyorsan rájött, hogyan lehet játszani a fogaival a cicin. Első alkalommal teljes megletésemből olyan kiáltottam, hogy úgy megsértődött, azóta még egyszer-kétszer próbálta, de olyankor közöltem vele, hogy akkor nincs cici. Őt pedig leraktam játszani. Már vagy két hónapja nem csinálja. :D

Nálunk nagy dolgok vannak különben. Julcsi tegnaptól ovis. Katica kiscsoportos. Nagyon ügyeske :wink: , már egész múlt héten délutánonként oviba jártunk ismerkedni, tegnap pedig már egész nap ott volt. Az óvónéni is nagyon jókat mondott róla és szemmel láthatóan nagyon boldog volt, ma reggel már fél 8-kor felvette a cipőjét és ott topogott az ajtó előtt, hiába mondtam, h még kicsit korán van (ovi tőlünk 3 percre).
Na, de tegnap du. aztán megvolt a feszültség levezetése is. Ahogy hazajöttünk, apró csip-csup dologból akkora műbalhét csinált, hogy másfél órán keresztül őrjöngve hisztizett, verte a fejét a padlóba, verekedett, szörnyű volt. NEm készültem rá, bár erősen tombol nála a dackorszak és várható volt, hogy az egész napi koncentráció és jókislányság után, hazaérve le fogja vezetni a felgyülemlett feszkót. Remélem ma már elmarad, mert hihetetlen nagy élmény volt két üvöltő gyerekkel egy órát eltölteni esős időben a bezárt lakásban (Sára tisztára megijedt a nővérét látva... :? ).
No, de majd belejön a nagylányos életbe... :wink:
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Nalunk detto ugyanez megy Rebekaval. A kulonbseg csak annyi, hogy o mar februar ota jart bolcsibe, most ugyanott folytatja az ovodat, es megis feszkos a nap vegere. Az odamenetelt csak az apja tudna kommentalni, en sajnos - hal`Istennek nem vagyok jelen. De annyit tudok, hogy nem problemamentes :roll: .
Persze kozben mindenki arrol regel (mint te is), hogy mennyire klassz, es hogy az o gyereke igy, meg ugy szereti az ovit, es hogy alig lehet hazacibalni a gyereket. No ez nalunk nem igy van :cry: :cry: :cry: .

Bocs, ha elmaradgatok, de egyszeruen nem fer bele a forum most az eletembe. Fel nyolckor jovok el otthonrol es este hatra esek haza, orulok, ha van egy-ket hasznalhato oram a lanyokkal. Akkorra mar ok is eleg faradtak, tehat nagyon szukos az az ido, amit igazan felhotlenul lehet eltolteni veluk.

A munka rengeteg, en nem is tudom, hogy lehet ennyi munkam. Mondjuk annyiban segit, hogy igy egy kicsit "konnyebb" itt lennem, mert a napnak csak mondjuk 95 es nem szazalekaban jarnak az agyamban a lanyok. :roll:

Faraszto, mind a bejaras, mind az ittlet, mind a toluk valo tavollet, a napi fejes ebedidoben, ami az ebedidomet ugy ahogy van elviszi, szoval kicsit meg nehez igy az egesz, de remelem, lesz meg ennel jobb is.

Koszi a hianyolast (Nyafi), gyermekek gyonyoruek!

Puszi
Gem

Titti
Neha nagyon tud fajni, amikor Zsofi megharap cicizes kozben. Most mar szinte mindig harap, lehet, hogy en is azt fogom csinalni, mint Kismok! :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?