Új privát üzeneted érkezett!

Bogi: mondjuk én alacsony is vagyok és egyik gyerekem sem volt kicsi Betti 3350g Norbi 3600 g, gondolom most is ekörüli lesz, mert a 29. heti uh -on már 1400 g volt.
Eddig most vagyok a 31+1. héten 9 kg-t híztam, előző terhességeknél 14 kg-t.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Látom nem sokan hagytátok kis a Szülőszobát. Hát nekem is a Szlovákiai páros tetszett, a másik pár tényleg nagyon természetellenes volt. Még a szülés is úgy volt bejegyezve órára a naptárra mint egy meeting. Az apuka meg kár,hogy csak a videóval meg a telefonnal volt elfoglalva, pedig felvételt a stáb is csinált, így volt profi anyaguk a meetingről. Eszébe sem jutott,hogy odaléphetett volna a feleségéhez, megfoghatta volna a kezét, bátoríthatta volna? Én nem is tudtam,hogy szülőszobán engedélyezik a mobilozást, nem zavarhatja a gépeket?(vagy az anyukát?)

Amúgy én eddig egyszer sem kértem gerincérzéstelenítést, persze itt nálunk ilyen kis kórházban nincs is rá lehetőség.(Hasonlít a kórház a Szlovákiaiéhoz) Amúgy a Hugom eddig mind a kétszer érzéstelenítéssel szült, Neki nincs rossz véleménye róla. De a fejfájást utána, meg az esetleges fájásgyengeséget én is hallottam.
Eszti!
A vákumot szerintem a helyzet hozza, azt nem lehet kérni vagy nem. Ha a baba valami miatt elakad, és gyorsabban meg kellene születnie(mondjuk romlanak az eredményei) akkor használni fogják a baba érdekében. Egyébként meg nem.

Kitty
35+2
kitty123
 
 


SziasztokKép

Lassan megy a visszaolvasás. "Termékenyek" voltatok Lányok.

Tegnapi szülőszoba: osztom véleményeteket, a szlovákiai pár tüneményes volt, az én párom (a nagy mackó) is végigkönnyezte annak a picifiúnak a kibújását. A menedzserpár ffi tagja hihetetlenül unszimpatikus volt. A telefonokat kinnt is el lehet intézni, a baba megszületése után. Nem láttam rajta a segitésnek még csak a szándékát sem. Persze, könnyű igy kivülállóként itélkezni.

Pumukli
Te kérsz majd érzéstelenitést?

Bogi
Még nem jutottam el oda, de rendben van a cukrod? Tudod tartani a szénhidrát-diétát?

Gabi
Nagyon aranyos hegyes pocakod van a képekenKép

Kata (Filep Kata)
Isten hozott ittKép Gratula a kis pocaklakóhozKép Ha jól látom Te "ifjabb" vagy 2 héttel, igy biztosan kisebb a babó. Meg Te is nálamKép

Osonok tova, visszaolvasni. Holnap reggel védőnő, tehát: semmi reggeli és habkönnyű ruházat.Kép

Szép (havas) napot Nektek,

Szilvus
29+6
+9 kg
87 cm pocakkörméret (még MINDIG a Kispapa vezet!Kép
szilvus
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap én is jót bőgtem a Szülőszobán, bár maga a műsor nem tetszett olyan szempontból, hogy túlságosan szenzációhajhász ... Na és manager apuka ... Hát ha az én párom lenne ilyen érzéketlen, szóba sem álltam volna vele, el sem tudom képzelni, hogy így viselkedjen! A szlovák baba tényleg nagyon cuki volt, ahogy elkezdett sírni KépViszont én -most még- úgy érzem, hogy továbbra sem félek a szüléstől, számomra nem volt olyan ijesztő, valahogy úgy vagyok vele, hogy ezen túl kell lenni és kész. Kép
Nálunk minden rendben, Balázs már nagyokat rúg, esténként bulizik és nem hagyja anyáját aludni Kép Nagyon jó érzés, hogy már ilyen gyakran jelentkezik.
Képzeljétek, voltunk szülőértekezleten a kórházban Kép (előadás volt a szülésről), és utána be lehetett menni megnézni a szülőszobát, nagyon érdekes volt és nagyon tetszett, amit láttam. Nincs benne semmi extra, mégis úgymond "otthonosnak" találtam, főleg a két újabb szobát. És a szülésznők is nagyon kedvesek voltak.

Karmen,
nagyon drukkolok nektek, valószínű te nyitod a sort, majd mesélj el mindent Kép. Szerintem is a belső hangra hallgass, egy anya érzi, mi a jó neki és babájának Kép

Erika,
köszi a sok hasznos címet és infót, számomra nagy segítséget jelentettek.

Gabi,
miért félsz az EDA-tól? Nagyon érdekelne a véleményed, mert nálunk a Péterfyben támogatják az EDA-s szülést, és néha én is kacérkodom a gondolattal, hogy ha nagyon nem bírom és elfáradok, kérni fogom.

Pumukli,
jobbulást kívánok! Nekem is szokott, igaz nagyon ritkán, de egy-egy fájdalom erejéig belenyilallani, szerintem azért, mert nő a manó. Úgy tudom, természetes, ne izgulj miatta.

Lányok, tudtok arról valamit, hogy hányadik héten érdemes a Praxisba menni? A 25-26. hét jó lehet, vagy még korai?

Móni
kirmon
 
 


Kirmon: ez csak amolyan szakmai betegség, tudod azt szokták mondani hogy a korházi dolgozó a legrosszabb beteg.

Én minden ilyen beavatkozástól félek. Egyszer pl el kellett volna mennem gyomortükrözésre, de mivel tudtam előre hogy milyen inkább nem mentem. Egyetlen amitől nem félek az az injekció, és a beöntés, most már a szülés sem. De már az infúziótól, és az altatástól, meg mindenféle műtéttől nagyon félek.

De ha mondjuk oda kerülne a sor hogy altatás vagy EDA akkor gondolkodás nélkül az EDA-t választanám.

Az aki pedig nagyon nem bírja a fájdalmakat, nyugodtan válaszza az EDA-t, azért annyira nem rossz az.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Új év, új adózás...

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyit ér a fizud idén, hát idesüss:
<!--attachment: 2004adovaltozasok_031201-53459.doc*mime_msword.gif*application/msword*32.3*adovaltozas*2004adovaltozasok_031201%2edoc --><center><pre>
Képadovaltozas
2004adovaltozasok_031201.doc (32.3 k)</pre></center><!--/attachment-->
goczane
 
 


illetve ezt:
<!--attachment: netto20041__1_-53462.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*33.3*fizetes2003%2d2004*netto20041+%26%2340%3b1%26%2341%3b%2exls --><center><pre>
Képfizetes2003-2004
netto20041 (1).xls (33.3 k)</pre></center><!--/attachment-->
goczane
 
 


Sziasztok!

Csak most tudok sort keríteni arra, hogy írjak.

Tegnap voltam doki bácsinál. Szerencsére a manóval minden rendben. Az UH kicsit idősebbnek saccolja, mint amennyi, de azt mondta az orvos, hogy tévedni UH dolog, minden ok. Az viszont engem idegesített, hogy nekem is 2000-es lett az értékem. Felírt valami inhalációs spray-t, amit fújkálnom kell naponta háromszor. Először elbizonytalanodtam, hogy hova kell fújni Kép, de a számba. Hallottatok már ilyet? Állítólag abban fog segíteni, hogy ne legyenek méh összehúzódásaim. MÁr nem emléxem, hogy kinek volt 2000-es az értéke, Bogi, neked? mit mondott az orvosod?

AZtán megérkeztünk otthonra és kezdődött a szülőszoba.. hát.. félek én is. Ennek ellenére örülök, hogy néztem, mert a végeredmény nagyon megható, akármi is történik közben.
A véleményeteket osztom, a szlovákiai pár szimpatikus volt. A másik apuka úgy ült ott, mintha semmi köze nem lenne az eseményekhez. A férjem mondta is, hogy micsoda dolog, hogy nem kapcsolja ki a telefonját! Igaz, azt nem tudhatjuk, hogy miket vágtak ki a filmből, de ebben az összeállításban nem volt a manager pár túl megnyerő.

Gabi, igen, a képeidet már láttam, megnéztem már korábban, hogy kinek van fent a profiljában valami. Köszi. Ez így sokkal személyesebb!! (bár én még nem tettem fel magamról.)

Nekem azt mondta az orvos, hogy a 25-26. hét környékén éri meg a legjobban 3D-re menni. pont tegnap mondta. Megyek is majd 24-én, nagyon kíváncsi vagyok. MÁr tegnap a sima UH-on is láttam a száját, meg az orrocskáját és a talpait is. Olyan édes volt!

Na, legyetek jók!

Puszi, Kata (25)
katca
 
 


Szilvus!
Szerintem csak 1 nappal vagyok ifjabb nálad 29+5.Márc 17-re vagyok kiírva.
F Kata
filep_katalin
 
 


Sziasztok!

Hát, úgy látom tegnap este az egész babanet a TV2 előtt kuksolt Kép. Úgy jöttem most be, hogy majd jól leírom a véleményemet a margitos párról, de hát mindenki megelőzött és már elmondott helyettem is mindent... A szlovákiai kórház egyébként nekem az esetleges hiányosságok ellenére is sokkal bizalomgerjesztőbb volt. Emberséges és otthonos, az orvos pedig százszor szimpibb.

Hát, Lányok, én is nagyon be....tam. Amit a margitos nővel csináltak, azt szörnyű volt látni. Ráadásul mi Esztyvel ott fogunk szülni, és most láttam először a szülőszobát.

Eszty!
Tök jó, hogy hétfőn találkozunk! Addig szerkesztek majd egy elfogadható képet a profilomba, jó?

Pumukli!
Gyógyulj meg hamar és vigyázz magadra! Vége lehetne már ennek a fránya télnek és hidegnek. Annyi ruhát kell már magamra húznom néha, hogy ne fázzak, hogy egyre nehezebb mozogni benne Kép.

Gabi!
Végignéztem a képeidet és nagyon-nagyon aranyosak. Szép pocakod van mindegyiken! Kicsit irigykedem, az enyém még most is olyan pindur.

Erika!
Köszi a sok hasznos infót! Ha még hasonló gyakorlati dolgok eszedbe jutnak, akkor ne fogd vissza magad, én nagyon örülök az ilyesminek, hiszen minden könyvben, magazinban mást olvasni, de nektek jobban hiszek Kép.

Filep Kata!
Érthető, hogy a munkád ellenére is izgulsz, hiszen ilyenkor gondolom sokkal inkább anyaként reagál az ember és nem szakemberként. Remélem azért a problémák ellenére továbbra is minden rendben lesz Pocaklakóddal. Csak arra gondoltam, hogy Te talán kicsit rutinosabban, nyugodtabban kezelsz néhány dolgot, hiszen másfajta tapasztalataid is vannak.

Mindjárt megyünk moziba Kép, úgyhogy most eldugulok!

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (21+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvus!
A diétát tudnám tartani, de meguntam. Már néha bűnözök Kép Bár hogy őszinte legyek, szerintem így is normális a vércukrom, ugyanis már annyira kitapasztaltam, hogy mikor lehet kicsit többet, vagy magasabb Ch tartalmú ételeket enni, hogy nincs gond. A babám a 33. heti UH-n volt 2 kg kereken, tehát egyáltalán nem nagy baba, ami azt mutatja, hogy sikerült egyensúlyban tartani a cukrom.

Kata!

Igen, nekem 2000-es, de én már a 34. hétben vagyok, így szinte természetes is a dolog. Meg a doki is azt mondta, hogy nem fogom túlhordani a babát, vagyis előbb meglesz. De neked a 25. héten a 2000 azért kicsit gáz. Tényleg oda kell figyelned, és rengeteget pihenni, feküdni, semmi megerőltetés!!!

Nekem amúgy csak annyit mondott, hogy szedjem a Magnéziumot, és pihenjek, semmi mást, mert nagyon meg van velem elégedve. (Meg én is magammal Kép )

Mindenkinek jó éjt!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Csak egy szösszenet: Bogi azt írtad, hogy a dokid azt mondta, hogy nem fogod túlhordani a babát. Eszembe jutott, hogy nekem is annak idején ezt mondta a doki bácsi. Arra számítottunk, hogy február 17 helyett januárban legkésőbb január közepéig megszületik. Doki bácsi mindig mondta,már nincs sok hátra már nincs sok hátra. A kislányom viszont úgy gondolta, hogy mindenkinek túró a fülébe, és nemhogy januárban kibújt volna, de február 26-án reggel 7-kor indították meg a szülést, és 27-én du. 4-kor úgy szedték ki császárral,mert nem volt hajlandó elhinni a doki bácsinak, hogy neki sokkal jobb lesz idekint. Kép

ERika
goczane
 
 


Jó reggelt! Kép

FBogi Kép
Annyira gázos az a 2000-es érték? Nekem a 15.héttől kezdve ez van beírva a kiskönyvembe, de a dokim egyáltalán nem mondta, hogy pihenjek. Mindig megkérdezi, hogy nem szeretnék-e otthon maradni, és pihenni, de nem erőlteti. Ma megyek hozzá délután, rákérdezzek erre az értékre?

Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

Nekem is azt mondta a dokim egyébként, hogy semmi baj, ne izguljak, nincs nyitva a méhszáj. Nem hívta fel e figyelmem, hogy akkor most már pihengessek többet. Sőt, ha nem olvasgatok a témában, akkor azt sem tudtam volna, hogy ez a 2000-es nem a legjobb érték. Csak önszorgalomból kezdtem el parázni. Most meg inhalálom be az asztmás gyógyszert. Tényleg nem tudja valaki, hogy az miért lehet jó? görcsoldó van benne, vagy mi?

Pusza mindenkinek!

Kata (25)
katca
 
 


Bogi! én meg diétátok, bár nem kellene, nagyon figyelem a szénhidrátot. Nem tudod 1 szelet kenyérben mennyi van?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Gondoltam ideje, hogy bejelentkezzem, mert április elején mi is egy kisfiúval többen leszünk. Tegnap voltunk UH-n, minden rendben, mindenki boldog.
Egy kérdésem lenne: ünnepek alatt nagyott nőtt a baba, s úgy éreztem a bőröm egy számmal kisebb, mint én, bár reggel este kenegetem a pocakom. Persze drasztikus kenegetésbe kezdtem, napi xnél tartok. A kényelmetlen érzés csak 2x1 napig tartott,( azt hittem leszakad a hátam, mert nem tudtam kihúzni magam), de valami csodakrém javaslat esetleg? Nem a csíkok miatt aggódom, bár ha arra is jó, akkor 2 legyet ütünk. Kép

A kilók miatt ti aggódtok, vagy a védőnéni? Az enyém teljes komolysággal felhívta a figyelmemet, hogy : ' Kismama, a havi 1,25 kg helyett 1,5-öt hízott. Hova jutunk! Mi lesz még ezután?' Azt hittem viccel. De nem! Elég muris volt a helyzet, mert kinevettem szegényt.

Bogi!
Ha megint javítod, ill. kiegészíted a táblázatot, kérlek a mi adatainkat is rakd bele. Előre is köszi! Anyuka : Móki( mert millió és egy Kriszta regisztráltatta már magát a babaneten. Ilyen az én formám. Általánosban 7en voltunk KrisztinákKép )Budapest, Schöpf-Mérei, szül. várható ideje: 2004.04.02., 28.hét+0 nap, 1 kisfiú, András, első babó.

Köszönöm szépen!
Móki
móki
 
 


Szia Móki!

Üdv itt köztünk! Én külön örülök, mert én is a Schöpfiben fogok szülni áprilisban, de én 18-ra vagyok kiírva, bár az UH 2 héttel idősebbnek saccolt. Ki a dokid?

A védőnénit én is kinevettem volna, asszem. Szerintem a kilók miatt csak akkor érdemes aggódni, ha már nagyon brutális a helyzet. AZt mondják, hogy a terhesség alatt 10-12 kiló a normális. Én azt sem tudom, hogy mennyit szedtem fel eddig. A dokinál ugyan mérik, de most ott is másik mérleg volt, mint eddig, így egy kicsit összezavarodtam. Viszont, ha benézek a tükörbe, akkor látom, hogy csak a hasam nő, így nem vészes a dolog.

Én használok valami gyógyszertárban drágán vásárolt krémet, de most nem tudom a nevét Kép megnézem majd neked.

Üdv, Kata
katca
 
 


Móki Kép
Üdv közöttünk Kép
A védőnénit én is kinevettem volna Kép Érdekes, nekem sem az orvosom, sem a védőnőm nem foglalkozik a súlyommal. Pedig elég sok van rajtam, +11-12kg, de nem foglalkozom vele. Én csak a nagy pocimat látom, a combomra rakodott még, de tükörbe nézve nem kell megijednem Kép
Nekem is szokott feszülni a pocim, inkább esténként. Én a Milupa terhességi krémet használom, patikában kapható, a csíkok ellen jó, kb.950 Ft.

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

Moki,
udv kozottunk.

Na, ma voltam dokinal. Kiderult, hogy a cukrommal nincs gond. Meg jo, mivel a 2. nekifutasra is kihanytam. Kép Viszont mondta a doki, hogy sokat igyak, mert valami kristalyosodast mutattak ki a vizeletbol. Tehat a vesemnek van valami. Kép En most megkerdeztem tole, hogy nem gond-e az, hogy eddig 1 kg-ot hiztam. Azt mondta, hogy mivel a baba szepen fejlodik, igy nem gond. Remelem azert magamra fogok szedni 5-6 kg-ot. Kép

Eszty 27+4
eszty
 
 


Előre is köszi a segítséget, holnap irány a gyógyszertár a csodakrémekért.
Kata!
A dokimat Szőnyi Györgynek hívják, s nagyon alapos(ami a fő), és kedves is(igaz csak november vége óta ismerem, akkor váltottam dokit). Kicsit zavaros volt az elmúlt másfél év, a harmadik dokimat fogyasztom. Remélem nála fog a csemete megszületni. Több helyről hallottam róla, hogy jó orvos. Már nagyon ránk fért Kép

Móki
móki
 
 


Sziasztok!

Voltam ma UH-n. A baba rendben van, lefelé van a feje. Láttam a fejét, meg egy picit a kezeit, amikor mocorgott. A méhlepény továbbra is mélyen fekvő, a dokim azt mondta, hogy ez már így is fog maradni. Meg azt is, hogy ez akkor okozhat problémát, ha szüléskor a baba feje a lepény előtt van. Majd kiderül. Lényeg, hogy Tamáska rendben van.
Én nem néztem szerdán a Szülőszobát, nem volt hangulatom hozzá. Sőt tegnap még a klinikai szülésre felkészítő tanfolyamot is lekéstem. Mindegy, majd jövő héten elmegyek.

Kitty!
Persze tegnap elmaradt a vasalás. Mire befejeztem az írást, rájöttem, hogy nagyon fáradt vagyok. Ma meg UH-n voltam, délre értem haza, és ma tényleg nagyon fáradt vagyok. De rövidesen réveszem magam. Nem tudom, most mi van velem, de semmihez nincs kedvem/erőm. Pedig október-novemberben egyfolytában nyüzsögtem. Muszáj lesz még kicsit összeszedni magam, mert a vasalógépet sajnos még nem találták fel. Pedig elképzeltem, hogy ha úgy működne, mint az automata mosógép: belepakolnám a ruhát, és kivasalva, összehatogatva kivenném. Na, ne álmodozzunk!

Az EDA-val kapcsolatban most én is úgy gondolom, hogy nem fogok kérni, de aztán menet közben vátozhat a helyzet. Az orvos azt mondta, hogy ő ebben rugalmas, szóval nem kell előre eldönteni. Én egyébként a szúrástól nem félek.

Gabi!
Gyomortükrözésre én sem mennék el, ezt már régen eldöntöttem.

Móki!
Üdvözlet és gratuláció Nektek!
A hízásról csak annyit, hogy engem személy szerint nem zavar, amit fölszedtem, mert nem vagyok túl kövér, csak azt utálom, hogy mindenütt mást mutat a mérleg. Úgyhogy én már egy ideje azt csinálom, hogy az itthonin megmérem magam, és azt a súlyt mondom mindenütt.
A védőnő egyébként nálunk havi 1 kg-ot mond, de nem szólt semmit, pedig én többet szoktam hízni.
A doki asszisztense havi 2 kg-ot mond, de ott sem csinálnak belőle nagy ügyet. Persze én is igyekszem magam visszafogni: szerencsére nem nassolok, pedig itthon vagyok, és így karácsony után igyekszem a sütit mellőzni. Nagyjából sikerül.

Ja, én az avonos terhességi csík elleni krémmel genegetem a hasamat. Nem tudom, hatékony-e, mert nekem eddig még nem jöttek elő a csíkok, de az biztos, hogy jó puha tőle a bőröm. (Ez sem túl olcsó, de nemrég volt akciós, én akkor vettem)

Eszty!
Neked, gondolom, a folyamatos rosszullét miatt nem mennk föl a kilók. Amíg rosszul voltam, nekem sem jött föl egy deka sem sőt inkább még fogytam is valamennyit. Egyébként én is azt hallottam, hogy a baba úgyis "elveszi" azt, amire szüksége van. Volt egy kolléganőm, aki nagyon keveset hízott, eleve nagyon vékony volt, ráadásul alig evett a terhesség alatt is, és normál súlyú egészséges babát szült. Igaz, hogy ő a szülés után tiszta csonkollekció lett.

Üdvözlet mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Sziasztok!

Már annyira várom a holnapot! Most megyünk először a Praxiba, és nagyon kíváncsi vagyok, mennyit fejlődött a Kismanó a genetikai Uh óta. Ha hazaértünk rakok majd fel képet róla, és - nagyon bízom benne, hogy - már a nemét is elárulom.

A védőnő nálunk sem foglalkozik a súllyal, az orvos még kevésbé. Szerintem csak a kóros és veszélyes esetekben van értelme beleszólni ebbe, hiszen minden nő teste más és más. Az enyém például folyamatosan éhes...Kép.

Móki!
Én is üdvözöllek közöttünk és gratulálok a Pocaklakódhoz! Én is az Avon terhességi csíkok elleni krémjét használom, és nekem bevállt. Jó az illata, hamar beszívódik és tényleg puha lesz a bőr.

Üdv mindenkinek!
Brigi (21+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Gabi, TÜndi! Én voltam már gyomortükrözésen, nem fájdalmas, csak kellemetlen.

Képzeljétek pár napja (jo volt panaszkodni megérte ugy látszik) nincs nagy fájdalom. Lehet hogy a baba lejjebb került mert sokat mozog, de most nem fáj! Igaz még mindig keresztben van, érzem.

Én is Milupa krémet használok, napi 1x kenem magam, nekem eddig nem lett csik.

Karmen 36+1

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

PTunde,
ugy dontottem, hogy nem foglalkozom annyira a sulyommal, ha a baba no, akkor nincs miert aggodnom.

Brigi,
varom jelentkezesed es kepeket manodrol.

Lanyok, nyugtassatok meg! Nem azt mondom, hogy panikolok, de azert jobb lenne megnyugodni. Meseltem mar, hogy felul a gyomromnal megkemenyedik a hasam. Van koztetek olyan, akinek ugyszinten szokott ilyen lenni? Tegnap a dokim azt mondta, hogy valoszinuleg a savam miatt van, de nem nyomkodta meg. Eddig estenkent jelentkezett inkabb, mostmar delelott is. Es ami furcsa, hogy csak fent, a koldokom es a szegycsont kozott, illetve oldalt, lent a hasam nem kemenyedik. Segitsegeteket elore is koszonomm

Eszty 27+5
eszty
 
 


Sziasztok!

Karmen!
Én még nem voltam gyomortükrözésen, de a volt barátom anyukájának csináltak, és utána 2-3 óráig nem tudta, hol van, azután sem emlékezett semmire. Szóval elég ijesztő volt.

Örülök, hogy nem fáj már annyira a baba mozgása, remélem, ez a kis idő már így telik el Neked!

Eszty!
Én sajnos nem tudom, mitől lehet. Nekem is gondom van néha a gyomorsavval, de keményedést nem éreztem. Eddig még a hasamnál is csak egyszer. Biztos valaki tudni fogja, mitől lehet. De ne aggódj! Biztos nincs baj.

További jó hétvégét mindenkinek!!

PTünde
ptünde
 
 


Sziasztok! Kép

Brigi Kép
Várjuk a Praxis-beszámolódat Kép

Karmen Kép
Örvendek, hogy nincs nagyobb fájdalmad Kép Én is napi 1x használom a Milupa krémet, nekem sincs még csík, remélem nem is lesz, anyukámnak se lett.

Eszty Kép
Esténként nagyon feszül a hasam, és főleg a köldököm és a gyomrom közötti részen. És nagyon szokott fájni a baloldalon a mellem alatti csont, talán az a bordám...És már érzem, hogy felnyomódik a gyomrom, mert csak nagyon keveseket tudok enni, különben ég a gyomrom, és kellemetlen érzés. Már két napja iszonyatos gyomorfájásra ébredtem reggel. Mitől lehet? Felkeltem, sétáltam pár percet, és 5-10 perc alatt elmúlt.
Na, nem panaszkodom tovább.

Jó éjt,
Pumukli
26+3
pumukli
 
 


Sziasztok Kismamik!

Legnagyobb örömömre bejelenthetem, hogy eggyel növelem a KISLÁNYOK táborát, szóval nálam is lehet rózsaszínre festeni a táblicskut Kép!
Tegnap voltunk Kedvesemmel a Praxisban, ahol a doki &#8211; Győrfi Mihály &#8211; biztosra mondta, hogy lányunk lesz! Nagyon boldogok vagyunk mind a ketten, mert Luca teljesen egészséges, mindent rendben talált most is a doki nála. A videó felvétel mellé négy színes képet kaptunk CD-n, és egyet kinyomtatva. Azért csak ilyen keveset, mert a kis Manó nagyon szégyenlős, és az orvos szerint teljesen &#8222;belém van bújva&#8221;. Még mindig a popsiján ül, a hátamat szemléli, és a lábait felhúzza. Ebből a pózból nagyon nehéz volt olyan képeket csinálni, amin látszik az arcocskája. A doki végig szólongatta, kérlelte, hogy forduljon kicsit meg, és bökdöste a hasamat, de ő nem volt hajlandó változtatni kényelmes kis pozícióján. Így a legjobb kép is csak profilból készülhetett. Nem baj, ezen is látni a szép pisze orrát, a kerek kis pofiját.
Kispapa olyan aranyos volt, mert teljesen meghatódott, mikor az orvos kihangosította Luca szívének a hangját. Ő most hallotta először, és rendesen könnybe lábadt a szeme. Hát még amikor megtudta, hogy kislány!

Viszont annyit mondott a Győrfi, hogy szerinte a korához képest kicsi, kb. két héttel fiatalabbnak saccolja. Tudom, hogy ez nem baj, hiszen minden gyerek más, de megkérek valakit, akinek vannak a 22. vagy a 23. hétről babaméretei, hogy írja le nekem őket. (A mieink: BPD: 49.6 mm, AC: 160.1 mm, FL: 39.6, HC: 179.9 mm)

Az orvos egyébként tök ideges lett, amikor mi bent voltunk nála, mert egy ismerőse hívta éppen a mobilján, hogy benne van a képe (Praxisos) a Blikkben egy hálapénzről szóló cikk kapcsán. Erre teljesen felkapta a vizet, mert hiszen ez egy hivatalos magánrendelő, itt szó sem lehet hálapénzről. Ahogy kiléptünk rögtön elkezdett telefonálni, intézkedni. Ma megvettem az újságot, és láttam, hogy sikerrel járt, mert újra betették a képet, de csak azért, hogy bocsánatot kérjenek tőle. Azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek az egész botránynak a vége, változik-e valami ezügyben.

Eszty!
Akkor mit szólnál ahhoz, hogy holnap fél 11-kor találkozzunk a Margit főépülete, főbejárata előtt? Illetve a kapun belül, hogy ne fagyjunk meg. Rajtam bordó, hosszú kabát lesz és fekete naci. Rövid hajam van és meglehetősen fiatalnak szoktak saccolni. Remélem megleljük egymást! Sajnos nem tudok segíteni Neked a haskeményedés miatt, mert nekem eddig kb. 1-2 alkalommal fordult elő, az is nagyon a hasam alján, és általában megerőltetőbb napok után. Remélem azért ez semmi komolyat nem jelent! Vigyázz magatokra!

Karmen!
Olyan jó, hogy már nincsenek nagy fájdalmaid! Remélem ez az állapot állandósul, és akkor talán nem is lesz szükség a szülés beindítására.

A profilomba is tettem fel egy képet Kismanómról, ha érdekel valakit, nézze meg.

Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


PTunde, Brigi,
azthiszem megfejtettem a gyomor kemenyedest. Felhivtam aposomat, aki korzeti orvos es rogton mondta, hogy szerinte az emesztesemmel van gond es valami pankleoflat (fogalmam sincs, hogyan irjak) gyogyszert szedjek, az jot fog tenni. Igaza lehet, mert ezutan esett le, hogy mar 2 napja nem volt nagy termesem. Biztos azert van, mert nyomja a mehem a beleimet. Legalabbis ezt olvastam. Kép

Pumukli,
ennekem is a koldokom es a gyomrom kozott szokott kemenyedni, de ahogy fent irtam ez az emesztes miatt van. Ha sok a savad, akkor tudom tanacsolni a Maalox szirupot, nekem hanyos idoszakban nagyon bejott, mert mikor hasznaltam, nem volt hanyingerem. Ez recept nelkul kaphato. Most is ezt javasolta a dokim, mikor a haskemenyedest mondtam neki.

Brigi,
az idopont nekem megfelel es a helyszin is. Akkor a fobejaratnal az informacios pultnal, jo? En sotetkek kabatban leszek es barna kord gatyaban. Rovid barna hajam van es szemuveget hordok. Biztos megtalaljuk egymast. De ha gondolod, biztos ami biztos es van mobilod, akkor szamot is cserelhetunk es akkor biztos, hogy megtalaljuk egymast.
A pici kislanyodrol edes kepek keszultek. A profilodba tett kepen rogton lattam mindent, az ide felrakottat viszont 2x kellett megneznem. Kép Nekem sajnos nincsenek 22-23 hetes adataim, csak 24 hetesek, de biztos lesz valakinek.

Eszty 27+6
eszty
 
 


Brigi!
Nekem sincsenek 22-23 hetes adataim, viszont 20 hét 6 naposan volt a bpd 49 mm nálam.Egyébként az én babámat is mindig 1 héttel kisebbnek mondta a doki.Jövő hétvégén kiderül hol tartunk.
F Kata 30+1
filep_katalin
 
 


Brigi! Gratula a kislányhoz! Ln már nagyoz izgulok milyen nemü babánk lesz.

20 hetesen BPD 41,6mm, 25 hetesen 55mm.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Eszty!
Adatokat lejegyeztem és árgus szemmel foglak figyelni Kép. Azért leírom mégis a telefonszámomat, biztos, ami biztos: 06-20-803-2942. Én holnap délelőttig már nem tudok feljönni a netre, szóval ha esetleg mégis valami közbejön Neked - remélem nem fog - , akkor ezen a számon bármikor elérsz.

FKata, Karmen!
Azért köszönöm a méreteket, tulajdonképpen már ez is megnyugtatott egy kicsit, mert a ti adataitok között is van bőven eltérés. És hát az én Kismanóm is szépen fejlődött a genetikai Uh-hoz képest, és végül is ez a fontos. Lehet, hogy ő egyszerűen egy kisebb baba lesz Kép.

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (22+2)

Még egy kis kép Kép
Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

csütörtökön voltam terheléses vércukron. Szerencsére nálunk 2dl tej + zsömle, azt pedig ki lehet bírni. Az éhgyomori cukor 3,9 volt, rá egy órára 4,1 , tehát ezzel nincs gond. Csináltak teljes vérképet is, azt hiszem kicsit vérszegény vagyok.

Brigi,
22+2 hetes adataim (nekem is a Praxisban, dr. Győrfi)
BPD 6,15 cm - AC 18,65 cm - FL 4,07 cm - HC 20,43 cm.
Nekem nem mondta a doki sem azt, hogy kisebb, sem azt, hogy nagyobb. Bár a gép által a mért adatok alapján kalkulált kor 23+4. De szerintem azért van szórás a méretekben, úgyhogy 1-2 hét ide v. oda szerintem belefér.

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok!

Brigi,
Nekem sincs 22 hetes körüli értékem, de ha azt mondták a Praxisban, hogy minden OK, akkor ne is hasonlítgass. Nekem 20 hetesen a Praxisban pont 20 hetesnek látták a babát. A 26. heti Uh-n már 2 héttel nagyobb volt, aztán a 32. hetin meg alig érte el a 32. heti méreteket, sőt a BPD alapján nem is jósoltak nagy babát. Most kíváncsi leszek a 36. hetire ezek után. Minél nagyobb lesz a baba annál nehezebb a terhességi kort saccolni,mert nagyok az egyéni eltérések. Születnek teljesen érett babák 2,5 kg-mal is, meg 4,5 kg-mal is. És a kicsik is hamar megnőnek.
Ja, és gratulálok a pici lányhoz.

Karmen!
Biztos tényleg jobb helyre került a baba és ezért nem fáj annyira a rugdosása. Meg aztán én azt vettem észre,hogy nem annyira rugdosást érzek, hanem inkább fészkelődést. Már nincs akkora helye. Lehet,hogy Neked is ezért könnyebb.
Neked meg már csak 2 hét? Várod már? Meg Nálatok még plusz várakozás a neme is. Én valahogy azt érzem, hogy kislányod lesz, majd utólag kiderül, hogy igazam volt-e.

MOstanában nekem sincs panaszom, tök jól érzem magam, bár a hétre összevissza frontokat ígérnek, amit lehet,hogy meg fogok érezni. Olyan furcsa elképzeli,hogy már nincs hátra 1 hónap. Végül is Nekem is lehet,hogy már 2 hét múlva jön a baba. Ki tudja. Persze lehet 5 hét is. (Azt nem szeretném)Azért egy kicsit már izgulok.

Kitty
35+6
kitty123
 
 


Sziasztok!
Moki, jo, hogy jottel, kb. egyidos terhesek vagyunk, en aprilis 8-an kell szuljek. En eddig 10 kg-ot hiztam, nagyon jo az etvagyam, de remelem nem lepem tul a +14-et. Ugy vagyok, hogy hiaba tudom mit kellene ennem, folyton a nagy kalorias dolgokat kivanom, holott terhesseg elott ezeket nem is szerettem.

PTunde, a lepenyem nekem is melyenfekvo, sokaig a mehszajon volt, csak karacsony elott huzodott fennebb, en ugy ertettem, hogy van esely, hogy meg fonnebb keruljon, es csak akkor van a baj, ha szuleskor a lepeny a baba feje ele kerul, ugyanis igy verzes alakulhat ki, ami veszelyes a babara nezve.

Ildiko(27+4)
kildiko
 
 


Sziasztok!

Eszty, Brigi,
várom majd a beszámolót a tornáról. Nagyon kíváncsi vagyok! Aztán majd remélem tudok menni én is valamikor.

Valaki említette, hogy Bécsbe, vagy legalábbis Ausztriába érdemes kimenni vásárolni. Csak röviden leírná még egyszer, hogy hova érdemes menni?
Tegnap voltunk a MegaToys-ban. Szerintem nem olyan rosszak az árak, én legalábbis rosszabbra számítottam, de ha Ausztriában ennél jobb lenne, akkor inkább oda mennék ki bevásárolni. Köszi előre is!

Tegnap nagyon nyűgös voltam és az éjszakám is nagyon rosszul telt, nem tudom, hogy mi lehetett.
Egyre nehezebb az alvás, pedig már kipárnáztam alulról a hasam Kép

Szép napot mindenkinek!!

Kata (26)
katca
 
 


sziasztok!

Brigi gratula a kislányhoz.

Éjjel olyan szédülés jött rám, ez a front teljesen kikészít.
pénteken meg úgy volt hogy temetésre megyek, de aztán olvasás közben úgy meglódult a szivem, hgy nem mertem utána kocsiba ülni, nagyon megijedtem.

Holnap 3-ra megyünk mi is a praxisba, már nagyon várom.
Én eddig hízásilag kb a 9-10 kg között tartok. Remélem 14-nél többet én sem hízok.


Gabi
31+5

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Holnap megyek védőnőhöz, de minek?? Kicsit csőlátásúnak tűnik, de még 1-2 látogatást kibírok! Én is voltam terheléses vércukron, nálunk - a Schöpfiben a cukrosvíz a divat. Enyhén kiguvadt a szemem, mikor megláttam, hogy a pohár félig lett a szőlőcukorral. De! Legnagyobb meglepetésemre meg lehet inni. Sokkal rosszabbra számítottam.

Kata!
24-26. hét körül szinte egyáltalán nem tudtam aludni, olyan kényelmetlen volt minden pozíció. akkor húzódott a bőröm is, valószínű hirtelen nőhetett a baba. Azóta azonban csudajókat szuszizom, bár kisebb az alvásigényem, mint az elmúlt 10 évben bármikor. Kitartás, biztos jobb lesz! Te kihez jársz?


Én - lehet, hogy a fiúcskának köszönhető a pocakomban - nem nagyon eszem édességet. Az első 3 hónapban még a gyümölcslevet sem bírtam meginni, csak a vizet, citromos vizet. a guta ütöget, hogy itt egy rakás szaloncuki, karácsonyi bonbonhegyek, s kerülgetem, de nem nagyon fogy. A szemem kívánja, de babika nem. Kép Azt hiszem ő tartja a súlyomat, én magamtól nem lennék képes ilyen drasztikus váloztatásokra az étrendemben. Kép

Brigi!
Gratulálok Lucához! Az adatok nálam is elég eltérőek, amiket a 19.héten adott ki a gép, 1 19hét+6 naptól a 22 hét+1 napig mindenből volt egy kicsi. Engem megnyugtatott az orvos, hogy ez így nagyon jó, s bevallom nekem ennyi elég volt! Most fog majd sokat nőni a babád, úgyhogy fel a fejjel.

Móki
28+4
móki
 
 


Sziasztok!

Móki, én a héten megyek a terheléses vércukorra, de nekem azt mondta a dokim, hogy csináljak otthon magamnak teát és vigyem el magammal, úgy ihatóbb ez a borzalmas lötty és rakjak bele jó sok citromot.
Én dr. Kósa Zsolthoz járok. És te? Ha jól emléxem még nem írtad.
Egyébként nekem is nagyon húzódik most a bőr a pocakomon.
NEkem is fiam lesz, de én viszont sokkal jobban kívánom az édességet, mint eddig bármikor életemben. Nem egyformák ezek a gyerekek! Kép

Brigi, igen, én is gratulálok Lucához!! Most már teljesen elvesztettem a fonalat a fiú-lány arányban.

Nap közben már nagy a csönd itt a topic-ban, biztos mindenki inkább este jelentkezik majd Kép

ÜDv, Kata (26)
katca
 
 


Sziasztok!

Kata,
voltunk tornan, nagyon jo volt. Nem megerolteto, viszont jol esik. Remelem el tudsz majd jonni lassan Te is, es 3-an tudunk jarni.

Eszty 28+0
eszty
 
 


Sziasztok!

Kata!
A dokim neve dr. Szőnyi György. (az ifjabbik, nem tudom, a papája praktizál-e még.) Ha a Schöpfibe mész vércukorra, akkor nem kell készülnöd, csak a szőlőcukrot ne felejtsd el kiváltani. Teát öntöttek az'anyagra' Kép, de ami ott volt, s még citrom is volt odakészítve, egy felet belefacsart a hölgy, aki a vért is vette. Szóval teljesen felkészültek voltak. Mellesleg én is készültem citromlével, de nem volt rá szükség.
Nem tudod véletlenül, hogy van-e a kórházban valamiféle szülés elő v. felkészítő tanfolyam, vagy akármi???? Kismamatornára nem járok, mert kaptam egy jó kis videokazit - ami első percekben viccesnek hat, de fél óra múlva csak szuszogszKép - , és otthon ' gyúrok '. Persze csak mértékkelKép

Móki
móki
 
 


cSziasztok!Kép

Már régen jelentkeztem itt, de azért nem vesztem ám el, egyzserűen csak élvezem az otthonlétet, a későig alvást, és hogy nem kell dolgoznom, korán kelnem, stb.Kép

Sajnos nekem kimaradt a szülőszoba a TV-ban, csak ahálapénzes vitákat néztem az m1-en, az is érdekes volt, kíváncsi vagyok a további fejleményekre ezügyben, habár drasztikus változást nem várok rövid távon belül, fizetni pedig továbbra is fogunk...

Olvastam améhszájról írt hozzászólásaitokat, nekem ez valahogy eddig kimaradt, lehet, hogy csak nem néztem meg figyelmesen a papírjaimat, de fogalmam sincs, hogy nálam mekkora ez az érték, azt olvasom mindig, hogy zárt méhszáj, úgyhogy nem is aggódom emiatt...

A hát- és derékfájás annál rosszabb, illetve az oldalbaszurkálás, de már megtanultam együtt élni vele..Kép

Ami inkább aggaszt, hogy nem mozog túl sokat Lili, igen szerényen adja elő továbbra is a mocorgásokat, habár nem hiszem, hogy valami baj lenne, nálunk valószínűleg ez így van, ennyi, reggel és este, napközben csend és nyugalom leginkább...

Már csak abban reménykedem, hogy idekint is ilyen jó baba lesz..Kép

Január végén megyek a 32. heti vizsgálatra és január 29.-ére, a párom szülinapjára bejelentkeztünk a Praxisba is egy újabb vizsgálatra. Kicsit meglepődtem, amikor azt mondták, hogy most már nincsenek nyitva estig, a 16 óra volt az utolsó időpont, úgyhogy azt választottuk. 32 hetesen már biztosan sokat lehet majd látni és remélem, hogy nem fog aludni se...

Voltam terhestornán is, de a heti 1 alkalom tényleg kevés, az otthoni tornázásba is bele kell fognom. Eddig +10 kg-nál járok, a 30. hétben, talán nem szabadul el a pokol az utolsó hetekben kilóügyileg..Kép

Épp a napokbna gondoltam bele, hogy elszaladtak a hónapok és most már elkezdhetjük lassan avisszaszámlálást, pedig nemrég még azon izgultunk, hogy érjük már el a 12. hetet... Ugye Szilvus?Kép


Pumukli!
Holnap jössz tornázni? Én mindenféleképpen megyek, ott úgyis találkozunk, engem valószínűleg megint visz a párom autóval.

Szilvus!
A szerda részemről tuti, úgyhogy a 3/4 6-os találka a kórházban jó lesz. Viszek neked 2 papirost, amit az orvosomtól kaptam és amit a MÁV-ban osztogatnak a kismamaák arról, hogy mit hozzanak magukkal a szülésre (egész jól összszedték egyébként) ésaz anyakönyvezéshez szükséges dolgokról illetve hogy hogyan lehet intézni...

Elkezdtük a bababútorok tervezését, hétvéégn megvesszük a kiságyat, a párom pedig elkezdi a babaszekrény megtervezését és legyártását meg a pelenkázókomód összerakását. Ma elvittünk 3 aranyos képet keretezni, ami majd a falra kerül és megvettük a bordűrt is. Lassan beindulnak a dolgok..Kép

Búcsúzom, szép estét mindenkinek!

Andi
30+0
bagandre
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem eddig, pedig olvastalak benneteket minden nap.

Karmen!
Milyen kenyeret eszel? Nézd meg a www.kcal.hu oldalt. Tuti megtalálod Kép

Móki!
Vigyázz ezekkel a kazettákkal. Én jártam szülés előkészítőre, és kismama tornára, amit egy gyógytornász tartott.
Az ő véleménye a kazettákról:
A piacon kapható kazetták közül összesen 2!!!! olyan, amit valóban végezhetnek a kismamák. És ő minden kazettát végignézett, az újakat is!
Javaslata, hogy a kismamák keressenek meg egy gyógytornászt, és kérdezzék meg, hogy a kazettáról mely gyakorlatokat lehet végezni, és melyikeket nem ajánlott.
A kismama tornának pedig nem az a lényege, hogy az ember szuszogjon!!!!
Eredeti célja azokat az izomcsoportokat mozgatni, és felkészíteni a szülésre, amelyek aktívan közreműködnek a baba világrahozatalában!
Aki nem akar hízni a terhessége alatt, és meg akarja őrizni az alakját, annak inkább azt ajánlom, hogy diétázzon, vagy egyszerűen csak ne egyen sokat. Na az sokkal több kitartást igényel, mint a torna.
Na a hegyibeszédből ennyi elég.

Nekem még megy a diéta, most csak a vizesedés miatt mutat 1! kg-al többet a mérleg, egyébként az egész terhesség alatt végig fogytam. Vagyis még így is kevesebb vagyok, mint a kezdő súlyom Kép (Ezt Mókinak mondtam, a többiek tudják Kép )
A baba teljesen rendben fejlődik, megfelelő méretekkel. Ja, egyébként nekem a magas cukor miatt kell diétáznom, elég szigorúan, de bevált!

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok! Kép

Brigi Kép
Gratulálok a kislányodhoz! Kép Nekem sincs 22-23.heti adatom, 20+3 hetesen voltam uh-on, a BPD 54 mm volt akkor. AC: 178, FL: 35, HC: 200mm, súlya 514g. De szerintem annyira különböznek a babaméretek, mint ahogy mi sem vagyunk egyforma alkatúak. Ha jól érzed magad, akkor nem lehet baj a kislányoddal, ne aggódj!

Eszty Kép
Sajnos mindennapossá vált nálam a gyomorégés, délután, estefelé mindig előjön Kép Quamatelt írt fel a dokim, abból szedek naponta egyet.

Móki Kép
Nekem is kisfiú lakik a pocakomban, és Katához hasonlóan én is imádom az édességet. Nem viszem túlzásba, de azért megeszem néha egy kis csokit, és szoktam itthon sütögetni is Kép

Andi Kép
Jövök tornázni holnap Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Kata! Tegnap én is fél éjjel nem aludtam, annyira mocorgott a baba, szerencsére bár fájt, megint csak nem az az elviselhetetlen volt. Lehet hogy már tényleg nem is lesz olyan rossz.

Bogi! Fehérkenyeret fél szeletet szoktam enni, reggel-este, de megnézem amit irtál.


Kitty! Igen, már nagyon várom tullegyek rajta és végre a karomban tarthassam a picit. Eddig senki se tippelt nekünk fiura, nem tudom miért??
Majd kiderül, már mi is nagyon izgatottan várjuk mi lesz. Te voltál már CTG? Én szerdán megyek elöször.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Brgi!
Gratula a kispuncishoz, nagyon aranyos képeket tettél fel! Kép Nálunk is úgy volt, hogy a Péterfyben 17. héten két héttel idősebbnek nézték Bazsit, aztán rá egy hétre a Schöpf-Méreiben pont korának megfelelő volt. Szerintem gépe is válogatja, hol milyen érték mennyi idős kornak felel meg!

Andi!
Mi 28-án megyünk Praxisba, szintén párom szülinapján, de ő még nem tud róla, meglepi lesz Kép

Móki!
Én is üdvözöllek közöttünk, jó gömbölyödést! Nekünk is fiunk lesz, de én egy nagyon renitens kismama vagyok, annyi édesség fér belém, hogy csak na, pedig most már kicsit vissza kéne fogni magam, mert a fenekem jobban nő, mint a pocim Kép

Karmen!
Ha továbbra is jobban vagy, akkor is korábban fogsz szülni, vagy a fájdalom volt az oka annak, hogy ezt tervezte az orvosod?

Az én manóm nagyon sokszor jelentkezik, a nap minden időszakában, ez azt jelenti szerintetek, hogy élénkebb baba lesz? Na, akkor felköthetem a gatyámat Kép Jó lesz még most kipihenni magam, bár éjszakánként meg a kutyánk nem hagy aludni, olyan zajt csap a kertben ... Nevelhetek majd két rosszcsontot egyszerre Kép

Móni
kirmon
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy mindenki ilyen kedvesen nyugtat, nagyrészt el is szálltak a kételyeim. Nem azzal van a problémám, hogy az adatok általában kisebb babára utalnak, hiszen minden szempontból egészségesnek mondták, hanem inkább az zavart, hogy ezek közül pont a BPD volt az, ami alapján 2 héttel van "lemaradva". A többi eredmény csak néhány nappal mutatta fiatalabbnak, vagy egyáltalán nem. És mindenhol a BPD emelik ki, mint legfontosabb érték. Biztos létezik olyan is, hogy bizonyos babáknak egyszerűen csak kisebb a buksijuk, és most arra fogok gondolni, hogy Luca közéjük tartozik Kép.

Kata!
Szerintem is nagyon jó volt a torna! Engem kellőképpen átmozgatott, mert kicsit ellustultam mostanában, főleg az ünnepek alatt. Szimpi volt a társaság (hatan voltunk) és kedves a gyógytornász is. Jó zene, semmi nagyon megerőltető, szóval mindenképpen gyere Kép!!

Ildikó, PTünde!
Ma voltam a védőnőmnél, aki nagyon aranyos, mindig alaposan átnézi a leleteket. A Praxisos papíromon nekem is mélyen fekvő lepényt írtak, pedig a genetikai uh-n még jó helyen tapadt a lepény. Ő azt állította, hogy ez a két szakkifejezés tulajdonképpen ugyanazt jelenti, tehát a mélyen az végülis jó. Azt is elmondta, hogy ez semmi rosszat nem jelent, mert ahogy tágul a méh, egyre inkább húzódik fel a lepény, szóval a helyzet csak jobb lehet, és szerinte mélyen fekvő lepény lejjeb már nem "költözhet".

Szép estét mindenkinek!

Üdv,
Brigi (22+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Pumukli,
remelem hamar elmulik majd neked ez a gyomoreges.

Na, hogy jartam. Voltam ma nagyvecezni Kép, ami nem ment nehezen, megis egy kicsit fajt az aranyerem. Ra 1 oraval, mehettem szaporazni, aminek kovetkezmenye az volt, hogy beverzett. Tehat hivhatom fel a dokimat, hogy mi legyen. Kép Mar nem verzik, csak akkor verzett, de azert nem volt jo latni. Kép
Na meg hohullamaim vannak. Gondolom ez a terhesseg miatt van.

A gyomor tukrozesre akartam meg reagalni. Nem egy elviselhetettlen dolog, nekem csinaltak. Nekem csak kellemetlen volt, mert ahogy vizsgaltak, allandoan bufogtem. KépKép

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!

Karmen!

Én szerdán megyek tanácsadásra, meg UH-ra és ott mondják meg majd,hogy mikor megyek NST-re.(De a héten, az biztos) Mi a különbség az NST és a CTG között? Nálunk NST van.

Andi!

Nekem is nagyon keveset mozgott végig a baba. Annyi idősen ,mint Te én is ezen aggódtam állandóan. De állítólag vannak passzívabb babák is. Tényleg nem lenne baj,ha itt kinn is nyugis, aranyos, jó kisbaba lenne.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Látom este felé beindultak itt az események! Kép
Sajnos én jelenleg csak így nappal tudok jelentkezni, ez egyben azt is jelenti, hogy még a mh-en húzom az igát. Tényleg, milyen otthon, akik januártól nem dolgoznak???? nem unatkoztok? Kép

Eszty, Brigi,
Örülök, hogy tetszett a torna! biztos tök jó lehetett. Könnyen megismertétek egymást? Kép beszélni fogok a főnökömmel és legalább heti egy alkalommal megpróbálok eljutni. A délelőtti meddig tartott? Bár azt tippelem, hogy a délutánit könnyebben be tudnám iktatni. Majd meglátjuk!

Karmen, lehet, hogy valami front volt és azért nem ment az alvás. A ma éjszakám nekem már sokkal jobb volt!

Móki,
a Schöpfiben van felkészítő tanfolyam, de úgy tudom, hogy csak februárban fog kezdődni. Erre rá fogok most kérdezni, ha megyek vérvételre. 6 témában van előadás és be van osztva, hogy mikor ki és milyen témában tart, de csak a tavalyi program van meg. Amint vannak új időpontok, majd szólok.
Te hány hetes vagy? Mikorra vagy kiírva? (már lehet, hogy írtad, csak valamiért nem maradt meg. )

Üdv, Kata (26)
katca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?