Új privát üzeneted érkezett!

Kütyafüle örülök hogy miden rendben van!!!
Írtam Pü-t!!!!!!

Kép

Kép
katlina

Helló!

Köszönöm a babaturi-tippeket. Nem volt sürgős, csak most rámtört a turi-láz, ami elő szokott jönni nálam... :D Mindenesetre jó lenne már bemenni Szolnokra nézelődni, meg hát nagyon sok minden kellene Dorcinak őszre: nadrágok, hosszúujjúk, zoknik, kocsicipők...

Jaimee, Évcarucit már nézegettem, csak akkor pont sose volt semmi már. Bababutik.com-ról rendeltem már, elégedett voltam vele. Jó az új vonalzód!

Judit, gyöngyöt én is sokat fűztem, de manapság már feladná a leckét... Pedig még olyan gyöngyfát is tudtam.

Húzgálós-témához: bár minket nem érint, :D de én hallottam így is-úgy is, szóval e téren is különbözőek a vélemények.

Kitten! Azta, nagyon közeleg a nagy napotok!! Nekem meg fordítva volt, NST még vajúdás alatt is alig mutatott fájást. :shock:

Most ment el a védőnő, nagyon elégedett Dorkánkkal, aki persze alvás után, kipihenten mutatta be, milyen ügyes, sergett-forgott, nevetett-beszélgetett. :D
Keveslem a folyadékbevitelét, nem hiszitek el, naponta kb. 1 -1, 5 dl-t HA megiszik! Az étvágya remek. Tápszer, gyümi, főzelék, tejpép, minden ízlik neki, csak kaja legyen. :) Próbáltam forralt vizet, babavizet, HIPP-es teák polcon sorakoznak, ill. még azokból iszik is vmennyit, meg néha a bébiitalokból. Cumisüvegből 4 fajta van itthon, varázsitató, pohár, de nem hajlandó többet inni. :shock: Védőnő szerint ennyi a folyadékigénye. Hát nem tom.

Amúgy jól vagyunk, hihetetlen, h. mindjárt fél éves lesz. Továbbra sem érdekelnek a jóakarók, -pl. anyósom, aki nem érti, "hogy kerül a földre a gyerek?", "miért teszem le?" ( Jelzem, vastag takarón van, -haptapit még nem találtam szimpit-, élvezi, forog, hempereg, tolat, hangosan nevet. ) Merthogy az "övéi a kiságyban voltak, mégis megtanultak járni, nem kell azoknak annyi mozgástér"... Na rövidre zártam: azért csináljuk ÍGY, mert ÍGY látjuk jónak és pont. Úgyhogy nem nyert hangszórót. :twisted:

Egyik ismerősünknek 3 és fél hós a babája, kérdezem: szopizik? Nem, tápszert IS eszik, meg imádja a KRÉMTÚRÓT, meg a jégkrém tetejéről szereti leenni a csokit.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

donkoaniko

Erika! Nekem ez eddig a harmadik eset... sajnos. Nagyon car tud lenni. Apjuk örül! :lol: :twisted: De így át kell vennie némi plussz melót... :twisted: :lol: mert Levente nem mindig ért.

Anikó! Húhh nem semmi emberekkel hoz téged össze a sors. :shock: :shock: Sajnos engem se kímél a sors mostanában az ilyen népektől... :roll:

Kitten! Már tényleg azt hittem, hogy a szülészeten vagy. :lol:
szilbee

Sziasztok!

Akkor egy kis beszámoló!

Nos, szerencsére nagyon jól érezte magát Csongi a suliban. Hazafelé be nem állt a szája. Hogy mit játszottak, kikkel találkozott, stb. Aztán sajnos nekem vissza kellett rohannom szülőire. 7-ig tartott, szerencsére gyorsan megegyeztünk mindenben. A sulis cuccok 80%-át benn lehet hagyni az iskolában, így nem sok cipelni való maradt.
Este kihegyeztettem vele a ceruzáit, majd az órarend szerint együtt bepakoltunk.
Folyamatosan dumált, megmutatta milyen éneket tanultak, mesélt a nagyokról, az ebédről, az osztálytársakról.
Nagyon büszke vagyok rá, mert mondta, hogy voltak olyan gyerekek, akikre állandóan rá kellett szólni a tanítónénikre, de rájuk nem kellett szólni egyszer sem!

Azért egy kicsit izgulok, hogy mikor tűnik el majd nála az iskola varázsa.

Kép

Kép

Évi és
Kép
csongianya

Kitten, azta, ez most már tényleg nagyon izgi :lol: Gondolom neked is :wink: Várjuk az értesítést, és gyors, problémamentes szülést kívánok!

kutyafüle, én is ilyen voltam terhesen. Hányingerem nem volt, de ülve-állva el tudtam volna aludni az első 3 hónapban. Ott voltam testileg, de alig láttam ki a fejemből. Hm, kemény időszak volt...

Anikó, nálunk volt a rokonságban aki kiságyban "tartotta" a fiát. Mondjuk egész nap.... Elmúlt másfél éves, mire végre megtette az első lépéseit.
Egyébként én az ilyennel úgy voltam, hogy meghallgattam, aztán csináltam ahogy én gondoltam. De volt úgy is, amikor már egy kissé felhúztam magam, hogy megmondtam, én vagyok az anyja, higyjék el nem akarok a gyereknek rosszat...
És az a baj, hogy sok védőnő sem halad a korral... igazából ezek tudnak a legjobban felhúzni.
Szóval hidd el, jó az, ha van mozgástere a gyereknek! :wink: :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Szamóca!

Nagyon aranyosak vagytok! Egyébként is szépek a gyerekeid de ezek a fotók meg különösen szupik! :D

Márti!

Sajnlom, hogy seemi sem úgy sikerül, ahogy Te szeretnéd. :(
Ja! Cipő engem is érdekelne.

Kitten!

Húú de izgi! Már csak pár nap és megérkezik a ababátok.. :D Kitartás!!!!!

Évi!

Csongi nagyon édes! Látszik rajta, hogy büszke magára mert iskolás lett. :D

Valaki tudna esetleg ajánlani egy (magán) ideggyógyászt???

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74

Évi! na hát nálunk szerencsénk van, mert a védőnőnk hál'Istennek nem maradi, úgyhogy az ő tanácsait többnyire megfogadom, vagy legalábbis kipróbálom, aztán, h. mi válik be, az természetesen 100%-ig "Dorka-függő".

Ja, NEM lesz új gyerekdokink. :cry: Visszalépett, az utolsó pillanatban :evil: :evil: Ez azért is lesz érdekes szitu, mert hát a dr.nőt meg már elbúcsúztatták, meg nyugdíjas éveit szeretné már élvezni. És ide meg senki se akar jönni. Amit egyrészt meg lehet érteni, ilyen lakosság-összetételnél. Az oviban az átlagos csoportösszetétel: 18-20 roma, és 5-8 magyar gyerek. :cry: :cry: :cry: Teljesen kész vagyok, ha belegondolok, hogy Dorci egyszer oviskorú lesz. Menekülnünk kell innen. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára donkoaniko 2008.09.02 12:31-kor.

donkoaniko

Ó, én de bunkó tudok lenni! :oops: Csongi nagyon aranyos a képeken! Neked meg olyan varázslatos lehet rendezgetni esténként a friss-fress sulis cuccokat- könyvek, füzetek, ceruzák... :)

donkoaniko

SZép napot!

Egy elmardásom, bocsi:
Kutyafüle: nagyon gratulálok a gyorsan valóra váltott babóhoz! És gratula a munkahelyedhez, kevés ember van a Földön, aki ilyen melóhelyen dolgozhat... ahogy írod.

Anikó: vannak hüle emberek... felháborító.... Én a múltkor az Interspar kávézójában láttam egy babakocsis kismamát (pici babával), aki nyugisan kávézott és cigizett a gyereke mellett... Ügyi vagy, hallgass csak magadra!

Kitten: Még egy utolsó kép a cél előtt? Jó neked, napok vannak hátra... Én egyébként arra készülök, hogy ha éjszaka is, de be fogom kapcsolni a netet annyira, hogy ide beírjam, ha elindulunk.... olyan izgalmas, hogy nem tudni, hogy lesz...

Évi: Nagyon cuki Csongi a képeken. A lelkesedése egész hosszan fenntartható, ha jó a tanítónénije. (A másik gyerkőc nem annyira lelkes... :lol: )

Szilbee: Most Ed szabin van a beszoktatás idején? Tök jó, hogy tetszik Leventének az ovi. Kivi leszek, ha ott alszik.

Kati: nem is írtam, hogy milyen édik voltak a csajaid habos-babos ruhákban!

Szami: Grissom az tiszta ősz. A lényeg: férfias pasi.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Évi! Büszke is lehetsz Csongira! Tényleg milyen büszkén feszít a táskájával! :D

Kitten! El sem hiszem!!! 5 NAP??? :shock: Húha! Egyébként tényleg fordítva van: NST ekkora meg akkora fájást mutatott (nem éreztem semmit), szülésnél meg majd megpusztultam, és rámszólt a szülésznő, hogy ez még semmi, tízszer ennyire is fog fájni! ... :evil:
Könnyű szülést, nagyon szép emlékeket kívánok neked a szülésről! Fényképezőbe elemet ne felejtsétek otthon!

Anikó! Ide ne írkálj ilyeneket, hogy a gyerek 3 hónaposan jégkrémet eszik, mert felforr az agyvízem! És a bunkesz még büszke is rá! :evil: Ja, persze nem kell a gyereknek a mozgástér, kösd szorosan pólyába másfél éves koráig, az bizony sokat segít...
Anikó, az ivást meg nem tudom, ha a védőnő szerint elég, akkor biztos. Meg tényleg annyi ízzel próbálkoztál, ha szomjas lenne csak meginná valamelyiket.

Olga

Kép
juhaszolga

Kutyafüle! Elevitet vagy a Gravidát szeded már?

Olga

Kép
juhaszolga

Persze minden változást észre is veszek ám.... avatarok, vonalzók... Tök jók.

Olga: én jól vagyok, köszönöm. Most kifejezetten fittnek érzem magam, a múlt héttel ellentétben. Tesódéknak izgi lesz az elkövetkezendő időszak... így, hogy nem is tudják pontosan, hogy hány hetes is a babóka tulajdonképpen... Biliztetésen ne görcsölj. majd elindul az is. Próbálkozni kell, egyszer úgy is megérik rá.

Kép

Kép
szolkata

Ja! Azt még osszátok már meg velem, hogy az üvegfestéket hogy tudom levakarni az ablakról? Még mikor babót vártam én is csináltam az ablakokra, és tavaly láttam elérkezettnek az időt, hogy leszedjem onnan. Kb. 1 óra hosszat tartott egy tenyérnyi képet lekaparni kiskéssel. Úgyhogy azóta nem is csináltam (az ablakon még van 3 téli motívum), de szeretnék újra Balázsnak csinálni kedvenc mesehőseiről.
Ötleteket szivesen vennék! Köszi!

Olga

Kép
juhaszolga

Köszi Katám! És örülök, hogy most jobban érzed magad. Bence szülinapjára készülsz már?

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Tegnap írtam egy tök hosszút, de elszállt. Most csak gyors helyzetjelentés, rákattantam a teszveszre.

Kata úgy tűnik jobban van. Úgy néz ki gyors lefolyású volt, de tegnap éjjel végig lázas volt, aztán tegnap nagyon sokat aludt utána jobban lett. Remélem Dorka nem hoz haza valamit a bölcsiből még Neki.

Jaimee: Délelőtt 10-ig, aztán déltől 3-ig, majd 5 után. Jöhet bármikor Tibi. Számomat tudod?

Niki

Kép
Kép
csni

Olga: üvegmatrica: hát... igazából egyben le kellene jönnie, ha mégsem, akkor egy kicsit kevés festéket használtál, amikor csináltad. Lehet kapni festék boltban ablaktisztító pengét, ami ugyanolyan, mint a kerámialapos tűzhely égéseit lekaparó penge-szerűség. Pár száz forint, de az mindent letisztít az üvegről. Bence szülinapjára nem készülünk ég (nem vagyok nagy készülődős, meg parti szervezős... majd hirtelen felinultságból lesz valahogy).

Kép

Kép
szolkata

Kati, én pestit tudok :oops: Dr. Fábián Mária; unokatesóm epilepsziáját kezelte (monnyuk nem csak ő, de jó orvos).

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaizé...bocsi, hogy csak ennyit, de dolog van :oops: Majd este idetelepszem :mrgreen:

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaja! Tényleg az a legfurább, hogy az ilyen emberek még büszkék is arra, hogy mit adnak a kölöknek. Ha nem lenne sírhatnékom tőle és fel tudnék ocsúdni a merő döbbenettől valszeg jól a képébe röhögnék az illetőnek.

Errefelé az dívik (ha már itt tartunk), hogy grillást adnak az 5 hónapos gyereknek. Jó mi?... és még tudnék írni pár megdöbbentőt...

Kata! Igen, apjuk van szabin. Levente nagy nehezen elaludt... Őszintén megvallva, azt hitten nem fog egyáltalán aludni. Nem jellemző rá új helyen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2008.09.02 14:27-kor.
szilbee

Niki!
a bölcsiből biztos semmit, de majd az oviból! na csak vicceltem semmi izgalom!

Kata!
Te egy Isten vagy!!!!!!! az kerámialaphoz a pengénk nincs meg. évek óta keresem a 100 forintosokban, meg a nagyobb üzletközpontokban, ezt a kaparót, de nem értik, mit akarok. mindenütt a jégkaparót akarják rám sózni! de a festékbolt eszembe nem jutott volna! Köszi köszi köszi örök hálám!!!!!! azt mindenkinek ajánlom nagyon hasznos kis dolog!

egy őszes halánték nőnek ajándék...szokta volt mondani a zuram...(aki még nem látta, korához képest nagyon ősz de! nem miattam)

Olga!
véleményem dettó, mint Katáé. kis spórolós! legközelebb több festéket nyomjál! :wink:

Jaimee!
fényképezek, mindjárt....
Leti ma keresztülhúzta számításaimat tegnap 3 órát aludt, hoyg korábban kelünk az ovi miatt, ma meg csak felet, de már msot ásítozik a normális a kettő, de az csontnélkül. lesz még nemulass

Csongianya!
nagy édes Csongi ahogy feszít! remélhetőleg a lelkesedése megmarad az elkövetkezendő 15-20 évre....

Kitten!
Anno én szombaton kimentem a piacra egy néni rám nézett, hogy atya ég az arcom.... hétfőn megszültem, szóval ha már a pocakod is leszállt, nincs sok hátra! minden jót kívánunk nektek, és ügyesek legyetek!

Judit,
Kép
Kép
bbj

grillázst? hú jóhoyg nem már diót csemegészik a gyerek, úgy egészben... jaj istenem.. de a jégkrém sem kutya...nem is tudok ezekre mit mondani...nem normálisak!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Olgi!
A Gravidát szedem lassan két hónapja. De úgy hallottam Zoboki szerint az Elevit az igazi. Majd kiderül akar e módosítani rajta.
Csongianya! Ne is mondd!!!Már ma is fél 1 óta küszködök,ráadásul a barátnőmet akiről írtam egész szeptemberben helyettesítem. Ki fogok nyúlni szerintem. Zokon veszik vajon,ha kifekszem ide az íróasztalra???? :lol:
Kitten! De izgalmas!!!!!Pár nap múlva a kezedben lesz a babád!!!Istenem, de jó is lehet ez az érzés!!!!És micsoda izgalom ez!!!!!!!
Nagyon szorítunk, hogy minél"simább" szülésed legyen!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

szió,

bocs a rövid jelentkezésért, kifeküdtem már teljesen, ismét egész éjjel magas lázam volt, sajna Szabival sem tudtam egyedül itthon maradni, legyűrt ez a kórság... Apa félig melózott, félig itthon volt, meg bevitte magával Szabit, így tudtuk megoldani. nem tom, hogy lesz a hét...

Judit, egyedüli kalóriabevitel, amit le is tudok nyelni, az a Bontovicsék féle mézes tea! :) Hálás vagyok érte!

Kitten, nagyon szorítunk!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Ejnye!!! És mi eszetekbe se jutottunk...?! :( Pedig vigyáztam volna a kiskölökre szívesen.

Gyógyuljál meg gyorsan! Kiskrapekot meg ide is hozhatjátok! Fél háromig szabad vok. (Akkor buszozunk el Leventéért.)
szilbee

Dorka: Gyógyulj meg gyorsan!

Kata is belázasodott megint estére, pedig már azt reméltem, ennyi volt. :(
Nem is tudok most többet írni, majd jövök.

Niki

Kép
Kép
csni

Hú, de jó, hogy ilyen sokat írtatok!

Szilbee, remélem, hamarosan jönnek a képek. Jó, hogy Leventének (és apának :lol: ) ilyen simán megy a beszokás! Reméljük, a betegeskedés is elkerül még sokáig Benneteket! Mit mondtak az óvónénik a látogatáson? Jobbulást Neked, pocsék lehet hang nélkül.

Kutyafüle, szerintem nekem még nem volt alkalmam, hogy gratuláljak az új kis jövevényetekhez, most teszem meg ezt! Jó egészséget, nyugodt, problémamentes babavárást kívánok Neked!

Kitten, szinte hihetetlen, hogy Te meg már a finisben vagy! Hogy eltelt az idő! Nagyon fogok Neked szorítani, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy szeretnéd és szép emlék legyen a babátok érkezése!

Katlina, de régen olvastalak! Hogy megy az iskola? Sok van még belőle hátra?

Anikó, Jázmin is alig ivott valamit úgy egy hónappal ezelőttig. Szerintem ő se nagyon szárnyalta túl a napi 1 dl-t. Most már megiszik olyan 4-5 decit, méghozzá rendes pohárból. Kitartást a jóakarókhoz, bár úgy látom, nagyon ügyesen helyreteszed őket, csak így tovább! :lol:

Évi, Csongi nagyon helyes a képeken, s jó volt olvasni, hogy minden rendben van. :lol: Hátha sokáig megmarad ez a lendület...

Kati, már nagyon hiányoltalak, köszönöm a dicséreteket. Lánykáiddal minden rendben?

Kata, apának is nagyon sok az ősz hajszála, bár neki már 13 évvel ezelőtt, 30 évesen is volt ....

Jaimee, a Mr Szamit legalább 3-szor elolvastam, mire leesett... :oops: Aztán meg olyan jót nevettem rajta :lol:

Olga, hogy állsz a sulival? Egy szigorlatod lesz most? (tudom, hogy az is elég...) Ez már az utolsó év? Azért kiváncsi leszek, mikor fog megszületni a kis Norbi :lol: Hogy kinek lesz végül igaza... :roll: :wink:

Niki, hogy van most Kata? Mit vettél-veszel a teszveszen?

Dorka, gyors gyógyulást Neked!

Judit, nem volt nagy szám a masszírozás, keresnem kell valaki mást, Ő nem jött be. Inkább olyan simogatásféle volt, amit csinált, azt meg inkább mástól szeretném... :oops:

Balwin, mi foglalt le ma ennyire?! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Anikó!
Ki lett volna a gyerekorvos ladányon?
Nekünk sem lesz még ebben a hónapabn majd talán októberben,június óta nem látta a gyereket orvos ez most már kezd felháborítani :twisted:

Hát ilyen érdekessségeket én is hallottam:kecske tej tápszer helyett,2hónaposan joghurt,kubu.......meg még ilyen hajmeresztő dolgok :twisted:

Rám most azért vannak kiakadva hogy nem adok a gyereknek csokit,hát nem ehet még nincs elkésve a boltba ne a csokit hanem a gyümit keresse meg(ez modjuk így van)

Kitten!
Nekem is az arcomról mondta meg anyukám hogy aznap szülök akkor már voltak is fályásaim de ezt nem mondtam neki,hát nem aznap de 01:50-re meg is lett a kis drágám!

Kép

Kép
katlina

na akkor az élménynaplós képek, nem nevetni!
Kép sonnentherme Kép schönbrunn Kép schönbrunni állatkert Kép marchenpark Kép bobpálya

aztán egy első nap az oviba menet... Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee!
mennek a fotók mailben....

Szilbee!
neked is további jobbulást! Levente nagyon ügyesen veszi az akadályokat!

Szami!
vagy nekem kicsi az ingerküszöbön, de nekem nagyn fájt, és azt is mondta, hogy szoktak kék-zöld foltosak is lenni a lágyabb részeken.(comb belső) már akinek ott lágyabb.... :lol:

Dorka!
további ++ Neked is! remélhetőleg nem adod vissza Szabinak....akkor apának is van elege, meg melege...

innen jut eszembe hallottátok a hétvégi 37 fokot?

na akkor rólunk...

az első nap az ovi nekünk sírással indult, hogy akkor ő mégsem aludna ott.. anyai szív... persze mentem érte ebéd után, de ma megegyeztünk, hoyg főzök puddingot, ha ott alszik, és ügyes volt, csak egy kicsit párásodott a szeme, de elfordult, és megtörölte.

Letivel este orvosnál voltam nagyon erős szagú a pisije, holnap laborba egy adaggal meg kell jelennem, remélem sikerül valamit produkálni, de mivel ő nem pisil éjszaka, így bízom benne, hogyha reggel a bilire teszem rögtön, sikerül...
most meg megy a hasa ezerrel... nem tudom mit szedett össze :? normaflore, smecta, de iszik legalább...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Judit! Nagyon aranyos lett az élménynaplótok! Nem kell pironkodnod miatta! Gréti bevitte már az oviba? Készülj, ez a lány fotómodell lesz! Fogadni mernék, hogy nem készült Grétiről még egy rossz fotó sem! Tényleg, családi fotózás megvolt már?

Köszi a reaglálásokat ablakfesték ügyben... :oops:

Dorka! Jobbulást! És persze az összes kis- és nagyobbacska betegnek is! ++++++++

Szami! he-he... két szigorlat. Pedagógia és pszichológia ebben a félévben. Igen, ez már az utolsó évem (legalábbis nagyon remélem). Húgom még nagyon türelmesen "csücsül" a popsiján, még nincs meg pl. a kiságy. :lol: Most a hétvégére lett kész náluk a festő, úgyhogy elkezdték összeszerelni a bútort a hálószobába, nappaliba. Még a csillárállomány is elég gyér... Szerencsére teljesen problémamentes a terhessége, se keményedés, se vizesedés, se semmi. Méhszáj is okés. Hát azért ő is jobban örülne, ha egy kicsit konkrétabb dátumot tudna, bár a babák csak 5%-a érkezik időre. :wink: Egyébként én Bükfürdőn jártam hasonlóképp a gyógymasszőrrel, mint te most. Na mondom ez csak egy kis simogatás volt a nyak-hát-gerincemnek. Aha! Hónapokig nem fájt utánna semmim egy kezelés után! De sajna azt is tudom, hogy nem mindenkinek van olyan aranykeze és tudása, mint annak a hölgynek volt, itthon nem hiszem, hogy ugyanezt megkapnám ilyen eredménnyel.

Judit. illetve Niki! Pár szóban vázolnátok, hogy hogyan is zajlik egy Helen Doronos óra? Most Peti is rákkattant, ami nem baj, bár még legalább egy félévet várni akarunk. Öhm, öhm... pénzben mit jelent? Úgy emlékszem van egy kezdőcsomag, aminek kicsit magasabb az ára. És a havidíj? Jöhet priviben is, ha gondoljátok.

Na jó éjszakát!

Olga

Kép
juhaszolga

Jó reggelt!

Hozom a kávét, mindenki válasszon kedvére!

Kép

Niki, hogy telt az éjszakátok? Kata jobban van? Jobbulást Neki és a többi betegnek is!

Olga, nekem két félévben volt ez a két szigorlat, egyikért sem irigyellek. De milyen jó túllenni rajta! :lol: Tesódnak akkor továbbra is ilyen kellemes babavárást kívánok!

Judit, ne izgulj, én még ilyet se tudnék... a kézügyességem nulla, vagy még annál is kevesebb...A lánykád nagyon bájos kis modell!A masszírozásnak most se érzem hatását, de anyukám mondta, hogy ma ő talizik egy masszőrrel, aztán meglátjuk, mit beszélnek meg. Nem akarom annyiban hagyni a témát.

Katlina, csoki nálunk is téma. Meg a cukorka, chips, stb. Hogy még mindig nem kap? De hát miért? Elmúlt egyéves, vannak fogai... Aha...
Mondjuk azért én nagy ritkán egy-egy kocka finom tejcsokit adok neki. Mikor Svájcban voltunk, egy kisebb édességboltnak elegendő mennyiséget raktároztunk el, még mindig van belőle... Na, azt nagyon szereti ő is. (meg én is...)

Én meg ma megyek hűtőt, porszívót, kávéfőzőt, meg talán szőnyeget is rendelni. Tegnap kész lettek az elektromos redőnyeink is.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Köszönöm a sok jókívánságot és szorítást, rám fog férni!!! Alapvetően én is nagyon parás és idegeskedős típus vagyok, de nem én leszek az első, aki ezt végigcsinálja! :wink: :D
Tegnap kétszer írtam és mindkét alkalommal elszállt az egész (ezek után az én agyam is....) :twisted: :twisted:

Szóval egy kis "fáziskéséses" reagálás:

BBJ!
Milyen lett a máglyarakás? Vagy még előtte vagytok?
A képekkel kapcsolatban: nincs konkrét oldal, ahonnan leszedtem őket. Beírtam a google-ba az állat nevét és képeket kerestem. Amelyik megtetszett lerajzoltam.
Jó lehet a soproni C&A, el tudnék ott tölteni egy egész napot, tuti. Azt meg nem is tudtam, hogy a buszpályán is nyílik! Tiszta jó!!!
Nagyon tetszik az élménynaplótok, ügyesek és kreatívak vagytok!

Dorka!
Nagyon cuki Szabi a "Linus"-os képen! Sajnálom, hogy így lebetegedtél! :cry: Mielőbbi gyógyulást neked!

Anikó!
Bocsi, ha már írtad, de nektek mikor kell visszamenni Dorkával a kórházba a másik szemével? Egyébként azóta rendben van, amelyiket megcsinálták?

Jaimee!
Nem apás szülés lesz. Assszem ezzel egyedül kell megbirkóznom, ő meg izgulhat a folyósón. :shock:
Írtad, hogy akkor egy kicsit jobb a helyzet. De miért is? :?:

Niki!
A barátnőd akiről írtál, hol fog szülni? Mert én is úgy tudom, hogy itt Szolnokon nem lehet érzéstelenítést kérni a természetes szülésnél, csak vmi gázt "beszippantani". :?
Ahogy írtátok, biztos nem lesz "sétagalopp", de a sok fájdalom végén az ember ott látja a mindennél többet érő "eredményt".

Szilbee!
Gratulálok a fiúk "beindult" beszédfejlődéséhez! :D

Szami! Kati!
Nagyon szépek a képeken a gyerekek!!!

Évi!
Olyan kis "igazi elsős" Csongi a képeken és annyira rá van írva a kis mosolygós arcára minden. :lol:
Ha olyan gyorsan megszokja és megszereti a sulit is mint a bölcsit (ahogy arról többször is írtál már),nem lesz semmi gondod! :wink:

Érdekes, amit többen is az arc megváltozásáról írtatok. Más biztosan észrevesz vmit, de én magamon semmit nem látok.
Na, most megyek. Ha lesz még alkalmam, majd jelentkezem.

KépKép
kitten13

Hú Kitten már azt hittem indultok csak még dobsz egy rövidke szöveget!

Szami!
Suliból nem sok lenne már de most stagnál,Robikám még főzni sem hagy,nemhogy tanulni nappal 1órát alszik,estére én vagyok szita,remélem be tudom hozni magam

Vendég gyerekek voltak nálunk és kisebbik kisfiú elég hisztis volt,és most Robi is az,jön oda húzza a nadrágom és ha nem indulok el vele azonnal akkor ordít mint akit nyúznak,mé azon csodálkozom a szomszéd nem jegyezte meg :oops:
Játszani csak úgy játszik ha ott ülünk vele,idáig elvolt legalább addig míg valami gyors kaját nem csináltam,most abszolut csoda ha enni tudok tőle,habár ezt is már csak akkor tezsem ha elalszik,jó fogyókúra :wink:

Kép

Kép
katlina

Hali!

Betegeknek gyógyulást ezerrel!!!!!!!!!!!!!

Katlina! Csősz László jött volna Szolnokról, ő gyermekgyógyász+gyermekpszichiáter, elég nagy hírű, csodálkoztam is, hogy idejön, de hát meg is gondolta magát... :cry: Attól tartok, majd föntre kell menni a felnőtt dokikhoz, na tápszert kiíratni még fel is mennék, de hogy a gyereket is vigyem... Na nee! Biztos tudod, milyen "nagyszerű" háziorvosaink vannak. :evil: Nem unatkozol akkor Robika mellett. Nagyon helyes, h. nem nyomatjátok az édességet, én sok olyat látok a környezetemben, hogy az a mindene a gyereknek, totál "függő". Amiről sztem a szülő tehet, mert hát vkinek csak meg kell vennie azt! Aztán meg csodálkoznak, h. a gyerek az almát meg a banánt se ismeri fel! :evil:

Judit! De hát ezek nagyon aranyos képek! Látszik rajtuk a 4 kezi munka! :wink: Gréti meg csudaszép! :D Leti hogy van?

Kitten! Végülis mindkét szemét szondázták, csak a balon nem ment végig teljesen a szonda, talán tágított azon is vmennyit. Most szép tiszták, KOPP KOPP KOPP, de még a balt csepegtetnem kell, h. rendben van-e, az majd akkor derül ki, ha elhagyjuk a szemcseppet. Azért reménykedem, hátha jó lett az is... Ha még tudsz, tegyél már magadról egy uccsó pocakos képet! LÉCCI!!!!!!!!!
És nagyon sokat gondolok ám Rád, Rátok, nagyon szép, problémamentes szülést Nektek! Magzatvízvizsgálat nekem a szülés reggelén volt, rosszabbra számítottam, de nem volt vészes. Lehet, hogy ez is dokifüggő, nem tudom.

donkoaniko

Sziasztok!

Megint csak nagyon rövid leszek. Apától 5 percet kaptam.

Itthon van Ő is, Dorka is. Kata, a kis vírusgazda megfertőzte Őket.
Dorkának folyik az orra, láza egyelőre nincs.
Kata jól aludt, nem volt éjszaka láza, ma sem még, jól van. Nem merek semmit mondani, ha délután vagy este megint lesz láza, viszem dokihoz.

Köszönjük egyébként sz érdeklődéseket.

Kitten: Emődinél szül a barátnőm, anesztest is kellett fogadnia, Állítólag csak Nála és Jakbnál lehet epidurállal szülni. Nagyon szurkolok Nektek!

Olga: Este írok az angolról.

Jobbulást a betegeknek!

Szép napot!

Niki

Kép
Kép
csni

Sziasztok!

Betegeknek,gyerekeknek és anyukáknak is gyors jobbulást kívánok.

Nálunk az egyik dédimama van folyton kiakadva,hogy Gabó csokiadagja a túrórudi.A múltkor próbált neki adni egy csokit és Gabó rázta a fejét,hogy nem kell neki,erre a mama:"éheztetitek azt a gyereket?Azt sem tudja mi a jó!"Mivel nem az én mamaám,inkább csöndben maradtam.Az az igazság,hogy százszor inkább gyümit eszik,mint nasizik,a nagy melegekben meg szinte egész nap képes gyümit enni,aztán meg megy a poci.Szerencsére van egy jó pár gyümölcsfánk,így együtt szedtük a gyümölcsöket és ezt nagyon élvezte.A múltkor meg párom veszett össze a nagynénjével,aki chipszet és kólát akart neki adni,ja és utána megkérdezte,hogy náluk maradhat-e Gabó játszani a gyerekekkel,erre egyhangúan nemmel válaszoltunk.Persze,hogy bekóláztassa,amíg nem vagyunk ott,amúgy sem szoktam ott hagyni senkire,csak anyumékra néha.
Na ez kicsit hosszúra sikerült,de engem is felháborítanak az ilyen dolgok.

Kutyafüle:Örülök,hogy minden ok.Velem Zoboki az Elevitet szedette,de a 21.héten leállított vele,mert Gabó szép,kifejlett,nagy baba volt.Próbálj otthon minél többet pihenni,az elején én is álomkóros voltam.

Kitten:Hűha!Most már csak napok kérdése és babázhattok.Apa izgul már?Én 4-szer voltam amnioszkópián,mire babó megszületett,de Zoboki olyan kíméletes volt,hogy olyan volt,mint egy rákszűrés,szóval nem kell tőle félni.Az utolsó előttit viszont Erdődi csinálta,azt hittem megzöldülök,annyira fájt,mert meg kellett feszíteni a hasamat,zobokinál,meg el kellett lazulni,szóval minden orvos más és más.

Kép
pné rami81

Hall!

Betegeknek jobbulást... még mindig!

Niki neked különsen nehéz lehet! Remélem te nem robbansz le! :(

Édesség:
Levente 2 évesen evett először csokit. Útálta az édes dolgokat, kivéve a sütiket... Cokorkát nem hajlandó a szájába venni... kivéve a homeos cuccokat. Nyalókát 3 évesen kóstolta (ha rajtam múlik még 1 évig tuti nem kóstol ilyet...) . Először nem kellett neki... most már ízlik neki. De! Ettől függetlenül továbbra se veszünk neki.
Egyébként meg tök hülyének néznek minket, mikor gyümölcsel a kezünkben pihengetünk két bicajozás között. Ja meg balhézik a gyömölcsért! Az epret, málnát, ribilzit nem hajlandó enni... A fene tudja miért.

Judit! Ma én is sütöttem Leventének egy "Finom Almatortát"... Elloptam az ötleted. Nagyon nem bírom én a kölök nélkül ... :( 3-ra megyek is érte! 8)
szilbee

Haller :)

Amnió nekem is a szülés reggelén volt (én is csak annyira éreztem, mint a rákszűrést) :) Oszt bent is tartott a dokim :roll: Nem a magzatvíz miatt, az tiszta volt.

Kitten, én már szinte extázisban várom/lesem Szilbee hsz-ait :lol: Nekem az uccsó 2 napban voltak csak fájásaim, és nagyon fokozatosan erősödtek csak...a burokrepesztéskor olyan kellemes kis menzigörcsszerűek voltak csak. Addig vót jó :wink:

Nem nagyon van időm, csinálgatom a házi bizniszt :mrgreen: Pakolgatom fel a plüssöket a vaterára. Meg úgy hallom, csemetém is felébredt...ma csak másfél óra nyugi jutott :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Jah! Kitten, azért még annyit, hogy én is szép, kellemes, problémamentes szülést kívánok neked! És hogy ne legyen hosszabb a szükségesnél :)

Judit
Kép

Kép
balwin

A pneumococcus védőoltás 2 éves kor alatt kötelező lesz okt. 1-től... mondta az Aktív rádió híre...

Bbj: igyexik az ember... :lol:

Amúgy nem túl jó a kedvem... ez a fokozódó hőség.... kész vagyok...

Kép

Kép
szolkata

Bencével voltunk ma második alkalommal szemorvos néninél. Érdekességek...:
- olyan pupilla tágító cseppet kaptunk, amit 3 nappal a vizsgálat előtt kell kezdeni, napi 3x1 cseppet a gyerek szemébe. ... Bence az első alkalommal sem tűrte... bepirosodott a szeme, látszott, hogy majd, szét marja... Gyorsan feladtam. Hétfőn hívtam a doki nénit, hogy nem tudunk menni szerdán, mert...
- mondta, hogy ne adjuk fel, javasolt másik cseppet, amit ma reggel 10 percenként 3-szor kellett cseppenteni....
- a vizsgálat sikerült ( számomra némileg mellékes most, hogy nem kell szemüveg B.-nek, bár van 1,5 dioptria túllátása, ami csak így derülhetett ki)
- az első csepp hatása 10 nap, 2 hétig is megmaradhat, a másodiké 1-max. 2 nap
- .... miért nem lehetett rögtön a 2. cseppel kezdeni...?! Így is pankráció volt a ma reggel...miért kellett volna 2 hétig kínozni a gyereket?! Nem értem...

Ráadásul B. ebéd után másfél óráig szórakozott... mire elaludt... engem meg tök kicsinált...

Kép

Kép
szolkata

Judit, mi a helyzet Letivel?

Hát, Kata, ezt én se értem... Pont gyerekkel kísérletezni... ez olyan embertelen!

Balwin, csak nem beindul a netes bolt?! Jó munkálkodást!

Szilbee, nem lehet, hogy az apró magok zavarják Leventét azoknál a gyümölcsöknél? Amúgy az én nagyfiam kicsinek imádta, most meg utálja a zöldségeket és a gyümölcsöket. Alig néhányat eszik meg, leginkább préselve, gyümölcslének szereti őket. Anna meg az ellenkezője: csak zöldségen és gyümölcsön is elélne... Pedig ugyanúgy neveltük-neveljük, etetjük őket... :roll: Jázmin meg mindent imád, látszik is rajta :lol:

Hú, Rami, ez a cola durva dolog ekkora gyereknél.... Nálunk Máté próbálkozik néha, igaz, ő már lassan 10 éves. Nagy ritkán kaphat egy kicsit, de ő már megérti, hogy miért nem isszuk ezt állandóan, akkor sem, ha mások ezt teszik és ha ezt látni a reklámban... . Szerencsére Annának még eszébe se jutott, ő semmiféle szénsavasat nem szeret. Jázminnal kapcsolatban meg még eszembe jutott. Csak most néztem, hogy ő majdnem olyan idős, mint a Te fiad :shock:

Kitten, még egyben?!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit! Szerintem tök jók a képek!! Én nem értem miért raktad fel ilyen nagy sokára! És hogy csináljátok? Tök egyedül festi Gréti vagy közösen? Csináltok először valami vázlatot? vagy élesben nyomjátok? Szeretnék már én is itt tartani Leventével. :roll:

Szami! Hát az lehet, mert egy alkalommal megette úgy az epret, hogy megpucoltam...

Rólunk: Oviban rendben volt a kölök.... csak a lökött anyja rágta könyékig a kezét aggodalmában. Nagyon aludt... még akkor is húzta a lóbőrt, mikor a többiek pakoltál el a saját matracukat. Tök édes volt. :lol: Aztán kis kómásan kibotorkált... azt se tudta mi van, de boldog volt, hogy ott vagyunk apja, anyja, öccse. :)
szilbee

Hali!

Anikó: A frissen készített gyümilevet nem szereti Dorci? Réka imádja az almalevet, baracklevet, kanállal jó sokat benyom belőle. És imádja a Hipp-es almalevet is és egyáltalán minden levet. A vizet....na azt nem issza egyelőre. :? Elrontottam. Vagy Hipp-es tea? Sokféle ízű van.

Judit: Ezek nagyon jó kis képek. Gréti 3,5 évesen így fest? :shock:
Cipőcskére majd reagálok, bocsánat, nem jutottam még odáig. Álmatlankodunk mostanában. És egész nap bébikaját főztem Popinak és igyekeztem a káoszon uralkodni a lakásban. :?

Kata: Mindez privi volt vagy TB-s? Mert ha tébés, akkor szemem sem rebben az ilyesmin... :evil: :evil:

Dorka, Niki: Remélem, már jobban vagytok.

Olga: Azért a súlytippelés elég bizonytalan, hátha nem lesz Norbi 4 kiló felett.

Szilvi: tudtam én, hogy minden okés lesz. :wink:

Szami: tanév kezdés hogy ment? Sima és zökkmentes?

Hű, nem is tudtam, hogy egyáltalán VALAKINÉL lehet epidurállal szülni. Ezt nem reklámozták a szülésfelkészítőn. Mondjuk, nem is akarnám. Ne babráljon senki a gerincemen, ha nem muszáj.... :? :?

Na ennyi. Beájulok az ágyba. Nem bírom már ébren ki a 11-es szopiig....Csá! Már csak 100 nap az első szülinapig! :D :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.09.05 11:36-kor.
jaimee1

Sziasztok!

Amniószkópia nekem sem fájt. A kiírt napon csinálta Zoboki doki, de tiszta volt, nem tartott bent. Aztán azért, vagy másért, de másnapra meglett babó!

Kata! Mi is voltunk Balázzsal 1 évesen szemészeten, ő akkor ezt a 3x10 perceset kapta. Tegnap a Híradóban is volt (RTL) a pneumo, de már én is csak legyintek rá.

Anna! Niminek hogy "ízlik" a bölcsi? És neked?

Tegnap óta Balázs is jár bölcsibe. Tegnap volt egy 15- perces anya-anya, még ma is volt egy kicsi, de ma már ottalszik.

Más: Teszveszen rendeltem termékeket (könyv+avon), utaltam a pénzt, az eladó meg eltünt! Se e-mailben nem válaszol, telefonon (se matáv, de vodafonoson) nem kapcsolható, nincs előfizető... Pedig idáig csak pozítiv értékelést kapott. Ja, meg a teszvesz is felfüggeesztette, de ha belépek az oldalára akkor látom, hogy ma is bejelentkezett, mégsem válaszol! :evil: Azért nem semmi, hogy a vevőt semmi nem védi ( teszvesz azt javasolja tegyek rendősrégi feljelentést, köszi). Bezzeg az eladó, akinek nem fizetnek negatívra értékel (így nem fizet jutalékot), és újra meghírdeti a termékét. Úgyhogy tiszta ideg vagyok, úgy bánt!

Olga

Kép
juhaszolga

Szió!

Olga!
Nem vagyok most képben hová is jártok...mert eddig a pletykafaulba ugye néha, vagy nyáron nem volt Balázs egyáltalán? VAgy most mentetek megint?

Háááát, nem mondok semmit, nagy gond nincs, még nem bőgtem...mondjuk még nem is kellett otthagyni......majd inkább akkor számolok be ha túl vagyunk rajta...és már megszépültek az emlékek..... :(

Judit!
Este szapárí méz? 17:45?
Fel kellene fújni a bringám kerekét... :oops:

fanna3

Judit! jajj tényleg ma méz nap van! mikorra jösz? csak hogy hazaérjünk!
szilbee

Judit!
Mi van Letivel?
Megy még a hasa?Vizelet?

Olga!
Én ezért nem mertem még idáig onnan venni semmit,nehogy átvágjanak
De ez tényleg nagyon felháborító hogy rendőrségen kívül máshoz nem fordulhat az ember :twisted:

Kép

Kép
katlina

Nekem is erős a gyanúm, hogy vmi gond van... Judit kedd óta nem csakkolt be. :? :(
szilbee

Szilbee! Nyugi! Judit van, él, és virul, legalábbis tegnap este még kaptam tőle privit. Viszont ha nem válaszol most, akkor hívjátok fel, lehet megint az internetük sz@rakszik...

Anna! Még mindíg Pletykafaluzunk, míg be nem tölti a 2-öt. Nekem jövőhéten kezdődik a suli (pénteken), ugyhogy beszokunk megint, mert nyáron nem volt egyszer sem.

Olga

Kép
juhaszolga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?