Sokan panaszkodtok az éjszakákra, sajnálom
, nem lehet könnyű. Emma réges-régen egész éjjel alszik
, igaz ő nagyon rövid ideig szopott
. Ellenben mostanában nem akar rendesen enni, talán-talán tegnap már jobb volt a helyzet.
Nono! Kitartást... Jó, hogy fogytál, de ilyen áron inkább ne! Szonja meg biztosan hamar megszokja a reggeli elválást is.
Kritta! Nincs ötletem a kaparás ellen. Nem is értem hogyan tudja, ha pici a körme. De tényleg tudnak a babák hihetetlen dolgokat produkálni.
Zorróné! Most, hogy újra olvastam a születéstörténetedet láttam meg, hogy Emma pont olyan paraméterekkel született, mint Beni. Most mekkora a legény?
Virág! Ha hazaértek tegyél keresztelős képeket (esetleg a blogra is)!
Ez a
fogzás tényleg elég nehéz ügy (Szőlő, remélem Mazsinak már jobb).
Minden új fognál így lesz, vagy később már nem viseli őket meg annyira, mint az első?
Szó volt a
Gekkoról. Hááát, amit én hallottam róla, az nem túl biztató. Egy kolléganőm dolgozott Gekkoban, aztán visszahívták az újak felkészítésére, így eléggé belelátott a dolgokba. Szerinte iszonyatosan lehúzzák a szülőket. Már az állapotfelmérés (ami egy vagyon) úgy készül, hogy valami elmaradást biztosan találnak, csak hogy vigye a gyereket továbbra is. (Tény, hogy szuper jó fejlesztő játékaik, eszközeik vannak!)
A koraszülött, születésnél oxigénhiányos babákat (vagy ha valaki úgy látja, hogy nem fejlődik rendesen a gyereke!) mindenképpen érdemes megnézetni, ha kell fejleszteni is, de akkor már korai fejlesztőben inkább (sajnos azt hiszem az is fizetős, de jobb).
Sokféle egyéb, célirányos terápia van már.
De ha valakinek sok pénze van, az nyugottan menjen, rosszat nem csinálnak a gyerekkel, és talán el lehet lesni pár dolgot.
Egyébként sok mindent otthon is lehet csinálni, ami jót tesz az idegrendszer fejlődésének (normál esetben ez magától is rendesen fejlődik, és legtöbb szülő csinálja is a gyerekével.)
(Igyekszek összeszedni néhányat, és felteszem a blogra.)