Új privát üzeneted érkezett!

tessza! Nekem 11+3 naposan fogják csinálni a 12. hetit. Próbáltam utánaolvasni, hogy mikor is kellene csinálni, nem sok infót találtam, csak annyit, hogy a 11-13. hét között. De ez is csak valaho egy helyen volt említve. Szóval, ha a doki azt mondta, hogy akkor, szerintem akkor kell és kész. :)
Elvégre akkor leszel a 12. hétben, csak még nem töltöd be. :)

Masut
masut
 
 


Mi az a pocakkártya egyébként?

Masut
masut
 
 


Még egy: mivel nekünk összesen egy szobánk van, így nem is kérdés, hol lesz majd a baba. Csak a zongorát kell addig kipaterolni sajnos, hogy legyen hely.

Masut
masut
 
 

 
 

Sziasztok!

Kelengye lista:talán annó én is a babaneteset néztem és az szerint vásároltam!De nagyjából ugyanaz mindegyik!Egy-két felesleges dolog is van benne és egy-két pótolandó!A baba ruhákból pl szerintem több kell mert ügye az ő ruhájukat külön mossuk és 3-4db 20cm anyagért minden másnap nem indítjuk be a mosógépet!Tehát váltás kell rendesen!Na nem 30 56bodyra gondolok...de amit ír,hogy 4-5db az véleményem szerint(tapasztalat)kevés!

Egy ideig most nem leszek,mert holnap költözünk és egy pár napig-hétig nem lesz netem!Mindenkinek addig is probléma mentes pocakosodást kívánok!

KépKép
vicuska
 
 


Már a múltkor is írta valaki, és tényleg az van, hogy 4 megjelenés kell, nem a 12.hét a fontos, persze jó lenne, mert a védőnő írja ki az összes vizsgálatot, amikre aztán a doki ad beutalót.Legalábbis itt.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Vicuska,csak ne erőltesd meg magad!Jó költözködést,szerencsére már nem a kánikulában kell pakolnotok!
Aztán siess vissza!!! :lol:
Nálunk a mi hálónkban lesz a bébi és ha úgy látjuk hogy itt az ideje,májd átköltözik a Dani szobájába.Úgy gondoljuk,ha nagyobb lesz majd megkapja a mi hálónkat mi meg költözünk a nappaliba :lol: De addig még el is költözhetünk,ki tudja..
Nálunk a dokim írta az összes vizsgálatot,arra elmentem,és kedden mehetek a védőnőhöz a leletekkel.Nálunk így van.De ahány ház annyi szokás :lol:

Jó éjt mindenkinek!!
Móni

Kép
moni3
 
 


zazzy! Próbáltam most utánanézni ennek a védőnő felkereséses témának.
Itt: http://www.babazo.hu/9honap/20051115vizsgalatok.html
azt találtam, hogy a 12. hétig fel kell keresni, mert "a szülési segélyre csak az jogosult, aki a 12. hét előtt megjelent a gondozáson." Viszont a cikk 2005. novemberi, azóta eltelt már 3 év, szóval... mást még nem találtam ezügyben.

Masut
masut
 
 


http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall20050802/terhesgond20080711.html/ugyleirasjogi

Ez elvileg a most élő szabályozás, a bekezdések mögött ott vannak a törvényi hivatkozások is. Itt csak arról van szó, hogy 4-szer kell felkeresni a védőnőt:
[quote]F írta:ontos tudni, hogy a terhesgondozáson való részvétel - a terhessége alatt legalább négy alkalommal, koraszülés esetén legalább egyszer - az anyasági támogatás folyósításának egyik feltétele

Masut
masut
 
 


Szegény zazzy engem próbált insturálni, azóta mindenki neki írja a vénőnős híreket :lol:
Hát, négyszer biztos látni fog, a nődokim meg csak nem hülye, hogy miatta csússzak le a szülési segélyről... Ha meg igen, majd fizeti ő :wink:
De már nagyon izgulok a péntek miatt, már nagyon szeretném újra látni a picurt, hogy minden rendben vele... :oops: :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok! :)

Köszi lányok a szüléssel kapcsolatos hozzászólásokat! Lehet, hogy azért izgulok ennyire, mert egy másik topicban is jelen vagyok és ott már mindenkinek nagy pocakja van és szülés előtt áll!

Tessza: Én elküldöm a pocak kártyát és szeretnék kismama csomagot is :). Anno mikor Zsolti megszületett egy csomó termékmintát kaptam és néha tényleg jó volt egyiket másikat kipróbálni :)

Masut: A pocak kártya a Várandós Mamák kiskönyvben van, amit elvileg megkaptál a védőnőtől (sajnos van, hogy elfelejtik odaadni!)

Zazzy: Köszi a kekszes ötletet :), az első pár hétben annyit és annyi félét ettem belőle, hogy már attól volt hányingerem ... :(. Várom azért Tőled a további ötleteket, hogy mit ehetek esténként, mert sosincs ötletem mivel csillapítsam az étvágyam!! Előre is köszi!! (Diétás ötletek is jöhetnek!!!) Előre is köszi! :lol:

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


HOVÁ TŰNT EL MINDENKI??????????????????????

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Punnyadunk...
Nekem spec tombolnak a hormonjaim, megen összevesztem a Zurammal, már fontolgatom, hogy hazaköltözöm az anyámhoz 8)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Wicca, köszi a pocakkártyás infót. Akkor én azért nem találkoztam vele, mert még csak a héten keresem fel a védőnőt. :)

Nekem ma jó fárasztó napom volt... meg is kértem páromat, hogy jöjjön értem és hozzon haza. Mindjárt megyek is aludni...

nemlajos! Azért csak óvatosan az összeveszésekkel, ilyenkor tényleg egy kissé túl vagyunk telítődve hormonokkal... bár én még nyugis vagyok, de ki tudja, meddig...

Masut
masut
 
 


Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást a topikban!

Én sem tudtam arról, h a védőnőhöz be kell jelentkezni a 12. hét előtt. Nekem csak annyit mondott a védőnőm mikor találkoztunk, hogy egy új szabályozás szerint 4x meg kell nála jeleni az anyasági támogatás igénybevételéhez, bár erről nem igazán tudja, h pontosan melyik jogszabály nyilatkozik - azt még nem látta. A dokim pedig mindezt úgy kommentálta, hogy úgyis majd ő állítja ki azt az igazolást, hogy rendesen jártam terhesgondozásra, és ő úgysem fogja számolgatni, hogy hányszor mentem védőnőhöz és hányszor hozzá :) No, ennyit a jogszabályok alkalmazhatóságáról.

Vica: nekem hányinger ellen a vajas pirítós jött be egy kis könnyű teával, durva esetben B6 vitaminnal turbósítva. Esetleg egy kis aszalt gyümölcs is csodákat tud tenni.
Szerencsére engem nem kínoz durván az émelygés-hányás, bár az előző terhességemhez képest azért észrevehető. Samuval semmilyen tünetem nem volt a kezdeti álmosságon kívül.

Vicuskával egyetértek: a javasolt 3-4 darab ruhadarab (body, rugi)tényleg nem elég, van hogy ennyi egy nap alatt elhasználódik (kifolyó pelenkatartalom, bukás...). Legalább 2x ennyi kell, ha nem akar az ember minden nap mosni. Jó hír, hogy az első időkben a látogató rokonok, ismerősök gyakran épp ilyen ruhadarabokat hoznak ajándékba :) Meg persze az is a túl sok ruha beszerzése ellen szól, hogy ezeket a méreteket jó ha 2 hónapig hordja majd a gyerkőc.

Ma voltam 12. heti UH-n, nyaki redő rendben (16 mm), plusz a doki javasolt egy kombinált tesztet is (nem vagyok már mai csirke, bár még a 35. éven innen), ennek 3 nap múlva lesz meg az eredménye.
Így ma jó sokat tömegközlekedtem: Dél-Pesten (a Jahn Ferenc kórházban) voltam UH-n, és az Örsnél voltam kombinált teszten... Autóval nem akartam nekivágni, de a tömegközi is elég csiga volt ma... Aztán még mentem dolgozni is.
Jó éjt!
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Én sem kaptam pocak-kártyát, pedig már voltam a védőnőnél. Majd rákérdezek.
Én csütörtökön megyek a 12 hetes UH-ra, megint az ikertesóm jön velem.
Tegnap voltam kardehon, minden rendben a szivemmel. Már csak egyszer kell mennem a 30. hét után. Remélem addig sem lesz semmi gond.
Én gondolkodtam a 4D-s UH-n, és úgy döntöttem, kétszer mindenkép elmegyek. Először a 20-22. hét körül, akkor pont őszi szünet lesz a suliban, meg egyszer a 30-32. hét körül. Ti mentek? És mikor?
Nem láttam senkinek feltéve képet a piciről. Sehol sem működik a nyomtataó??????

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!

Én úgy tudtam, hogy a dokinál kell 4x megjelenni, nem a védőnőnél ...

Éva: Köszi a tippet :), alapból nekem már nincs hányingerem, csak akkor ha túl sokat eszem :(. Gratula az UH-hoz, mekkorák vagytok? Nekem a 12 heti Uh-t és a kombinált tesztet szerencsére egy helyen csinálták, ráadásul a cukorterhelésre sem kell sehova mennem, mert a védőnő jön hozzám :)! Ezeknek nagyon örültem! Azon még nem gondolkodtam, hogy mikor legyen a 4D UH, sztem valamikor a 18-20. hét környékén.

rszg: Kérd csak számon a védőnőt!! Várjuk az UH eredményt és a képet, reméljük Nálad semmi akadálya nem lesz a nyomtatásnak!!

Én holnap megyek magánrendelésre a dokihoz és ott van UH gép, szerintem megkérem hogy kukkantsunk be és akkor már kérek egy képet is!! Nagyon remélem, hogy megteszi! (Ha már fizetek!!)

Nemlajos: Tessék nem veszekedni!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Ja rszg, Te kérdezted a 4D UH-t :oops: !

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok!

Férjem miatt hétvégén nem jutok hozzá a géphez, ráadásul tegnap, sőt még ma is itthon van, úgyhogy csak emiatt vagyok távol.

A 4D Uh-n már gondolkodtam, de nem jutottam dülőre. De még ráérünk. Egyszer biztos meg kéne csináltatni.

Wicca már adott infót a pocak-kártyáról. Ezzel be lehet kerülni egy sorsolási rendszerbe, amivel havonta babakelengyés dolgokat lehet nyerni. A kismama-csomag meg termékmintákat tartalmaz. De ezt csak a harmadik trimeszterben lehet átvenni. Van még lehetőség plusz infót kérni bizonyos dolgokról. Én a védőnőnél kaptam egy csomagot mikor kiállította a kiskönyvet, ami tartalmaztott egy anyák lapja különkiadást és a várandósok tanácsadóját (ebben vannak a visszaküldendő lapok).

Valakinek megvan már a Suttogó titkai című könyv? Mi a vélemény róla?

Erpé, nem irigyellek a tömegközlekedésért. Én nagyon rühellem. Végre egy sorstárs, már ami a fiatalságot illeti.

Nemlajos, sógorom első lépése az volt, hogy felkészítette páromat arra, hogy "meghülyülök". Persze mindenki tisztában van azzal, hogy ilyenkor az ember sokkal érzékenyebb, és talán másként reagál, mint egyébként, de egyik fél számára sem könnyű, hiába tudja ésszel az ember. Nálunk is felvetődött már a válás gondolata. De már több mint hat éve élünk együtt, ezt is megoldjuk.

Én már nem tudom követni a gondozás menetét. Van olyan ismerősöm, aki járt terhesgondozásra, nőgyógyászhoz, védőnőhöz, háziorvoshoz. A terhesgondozáson csak manuálisan vizsgálták, illetve 4x küldték UH-ra. A nődokihoz akkor ment, ha problémája volt. Nekem ez magas.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Jól van lányok, köszönöm a kedves szavakat, reggelig tartó durcink egy fél órás zokogásban teljesedett ki (természetesen nem Ő zokogott :wink: ), azóta csillapodtak a kedélyek (legalábbis félreteszem a teóriámat, hogy már nem szeret).
Tudom, hogy a hormonok miatt van az egész, csak éppen a 22-es csapdája, hogy ő ezt nem tolerálja :)
Ígérem, pénteken hozok fotót, ha minden rendben lesz! :D
A 4D-n még nem gondolkoztunk, de esélyes, ha a párom egyik rendelésre se tud majd eljönni, hogy még privátabban kell az első mozizását megoldanunk.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, csak el vagyok havazva.
Nemlajos!
Bennem is tombolnak a hormonok(gondolom)kész idegbeteg vagyok, cseszegetem a családot, ha kell, ha nem, magamat sem tudom elviselni, ők meg viszonylag jól tűrik.Édesek!

Tessza!
A Suttogó eléggé megosztja az embereket, én el nem olvasnám(pedig elég mindenevő vagyok, most is vettem már egy testvérféltékenységes könyvet, nem árt időben felkészülni, bár bízom benne, hogy egy 10 éves már máshogy érzi a dolgokat, mint egy 2-3 éves)elég az, amit hallottam róla.Eleve a "nagy amerikaiaknak" íródott, ahol ugye sokszor a szülőszobáról a munkahelyre mennek egyenesen, és jó, hogy van gyerek, de lehetőleg ne zavarjon sok vizet(akkor egyen, akkor aludjon, akkor kelljen tisztába tenni stb, amikor mi akarjuk, és nem amikor ő, ne váljunk "rabszolgává" a gyerek mellett, ez a lényege.
Nem szeretném, ha vita alakulna ki, mindenkinek szíve joga úgy nevelni a gyermekét, ahogy jónak látja, én ezt nem látom jónak. Egy kis ártatlan lény, akinek mi vagyunk az "isten" tőlünk várhat mindent, és igen is az a dolgunk, hogy jól érezze magát(mi meg majd kipihenjük egyszer magunkat :lol: , tudom, a sokadik átvirrasztott éjszaka után nem leszek ilyen vidám, de akkor is!Az anyaságot rabszolgaságnak tekinteni szerintem egyenesen bűn, és aki így gondolkodik, az ne szüljön gyereket!Ha egy baba sír, akkor valami baja van, és csak így tudja a tudtunkra hozni!Lehet, hogy csak egy kis megnyugtatás kell neki, hogy tudja, ott vagyunk, nincs egyedül, és ilyenkor hagyjam sírni???Na nem...Én azt szeretném, ha a gyermekem ragaszkodna hozzám, és nem egy szívtelen anyakép alakulna ki benne már gyermekkorban.Szerintem ez a felfogás, amit a suttogó vall nagyon babaellenes, de lehet, hogy más nem így gondolja, én így!Csak nehogy vérremenő vita legyen, mert általában ez szokott történni, ha felmerül ez a könyv.Én nagyon nem szeretném!Legfeljebb eszmét cseréljünk! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek,megvan a kiskönyvem!!!
Hát tényleg nem túl szép,rögtön be is kötöttem egy régi fajta gondozási könyv előlapjával! :oops: Remélem nem kapok ki érte!
Erpé,örülök ,hogy minden rendben a babóval :lol: Nekem még két hét a 12.heti UH-ig.
Én pont ma néztem utána a 4d UH-nak,ajánlják a 12-14 héten is!
Gondolkodom rajta,hogy elmenjünk,gondolom minden jobban látszik rajta mint a sima UH-on.Akkor tényleg tuti biztos lennék benne hogy minden rendben!
Az én férjem jól veszi a "meghülyülős" akadályokat :lol:
Mindig csak mosolyog egy jót és azt mondja,hogy ezért szeret :lol: Merthogy én alapból is kicsit gyagya vagyok,mintha mindig terhes lennék :lol:
Azért ha látom hogy rossz napja van,próbálom tűrtőztetni magam.
Szívesen cserélnék eszmét a Suttógóval kapcsolatban,hallottam is róla de igazából fogalmam sincs hogy mi ez!Elmondaná valaki?Ez valami nevelési könyv?
Annyira jó fejek a melóhelyemen a főnökök meg a kollegák is!Nem engedig hogy 16 órát melózzak,ha van rá lehetőség délután-este felé már hazamehetek!
Kisfiamnak megkezdődött az ISKOLA!
Már kapott is csillagot és nagyon büszkén mutatta meg itthon.
A napközivel is ki van békülve,a barátai a napisok.

Megyek ,mert ma még mennünk kell vásárolni.
Jók legyetek!
Móni

Kép
moni3
 
 


Sziasztok,

Tessza,

nekem a pocak- kártyát csak alá kellett írnom és a védőnőm intézi a továbbiakat.
Az uh miatt nyugodj meg, nekem a 11 hét 2 napon csinálták meg a tarkóredő szűrés., és a terhes tanácsadáson is elfogadták.

Nem tudom, hogy ki kérdezte, de nem a védőnő pecsétje számít, hanem az, hogy a terhes tanácsadásokon a szakorvos 4-szer pecsételjen a kiskönyvbe. Tehát a szakorvos pecsétje számít csak.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


16 órát dolgozni... Úristen! A hideg kirázott... :?
A suttogóról én nem hallottam még, most gyorsan megnéztem a bookline oldalán (emlékeztem, hogy ott ajánlották, és nem emlékeztem a teljes címre, így volt a legegyszerűbb), így nem tűnik nagyon elvadultnak, de tény, hogy semmi konkrétum nem derül ki az ajánlóból. Igazándiból, ami lejön, hogy eléggé szigorúan követendő tanácsokat adhat, és ez nekem nem szimpatikus. Nincsenek tuti receptek, minden ember más, így minden gyerek is, nem húzható rá senkire egy sablon. Erre meg a könyv:
"Sok más mellett azt is tudni fogja, hogyan szoptassa és/vagy tápszerezze, fürdesse és masszírozza, mikor és mivel kezdje meg a szilárd étel bevezetését; és nem utolsósorban: hogyan birkózzon meg a gyermekágyi depresszióval, miként szervezze meg az életét és törődjön önmagával. "
Na hát azért ez egy kicsit vad ötlet...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Igen!Ezt felejtettem el az előbb!Hogy összesen kell 4 pecsét(legalább), d enekem a nőgyógyász azt mondta, hogy milyen jól haladok, már csak 1 kell, pedig 2 tőle van, 1 meg a védőnőtől.
Nekem is jövő héten kell a 12 hetes uhura mennem, pedig csak épphogy 11 leszek, fene se érti. De azt a sok papírt se nagyon, amit a kezembe nyomtak a mindenféle vizsgálatokra, a héten el kéne indulni vért vetetni.Belgyógyászatra 18-ára kaptam időpontot :shock:

Nemlajos!
Igen, ez a lényeg, ki akar alakíttatni egy percre pontosan megszervezett és betartott napirendet, hogy mindig minden flottul menjen!Köszi!Nekem se tetszene, ha valaki rámerőszakolna bármit is, amikor éppen rossz napom van, vagy valami, egy pici babát hogy lehet erre kényszeríteni?BrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrA hideg kiráz

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Kicsit későn ugyan,de csak most találtam rátok és szeretnék csatlakozni ha befogadtok.
Rita vagyok és most várom a harmadik gyermekemet a már meglévő kislányom és kisfiam mellé.

Kép


Kép


Kép
lrita
 
 


Szia Rita! Üdv köztünk! Persze, hogy befogadunk. Sokgyermekes kismamák jöhetnk, legalább lesznek tanácsadóink, nekünk első gyermeküket váró kismamáknak :) De különben is örülünk, minél többen vagyunk! Legalábbis én!

Lányok! Én úgy vagyok ezekkel a könyvekkel, hogy nem nagyon fogok olvasgatni semmit! Amire kíváncsi vagyok, vagy nem tudom, majd megkérdezem a nővéremtől, neki is 2 gyermeke van már. Az ösztöneimre fogok hallgatni!!! Szerintem az a legjobb! Nekem is és a babának is. Ha könyvet olvasnék, elgondolkozhatnék rajta, melyiket vegyem meg?, most ez jót ír?, vagy ha kettőt olvasok, melyiknek a tanácsait fogdjam meg, stb...

Én el sem tudom képzelni, milyen, amikor kismamaként tombolnak bennem a hormonok. Nekem ilyen (MÉG) nincs. Úgyhogy viták nincsenek :)

Gyerekem viszont van a suliban elég! 37 Kész káosz van!!! Ezeket megfogni! Nem egyszerű! De megoldom!!!

Kép

Kép
rszg
 
 


Ja! És nekem is leállt a vonalzóm. Ma már 12 hetes 2 napos vagyok, ez meg rosszat mutat!!!

Kép

Kép
rszg
 
 


Sziasztok!

Üdv Rita. Csak csatlakozni tudok RSG-hez. Tényleg jó, hogy több gyakorló anyuka is van. Örömteljes pocakosodást.

Én nagyon szeretek olvasni, és több nézet-vélemény-nevelési módszerből úgyis azt alkalmazza az ember, ami legközelebb áll hozzá. Vagy olyanra alakítja, ami neki tetszik. A Suttogóról eddig még egyáltalán nem hallottam véleményt, ezért voltam kíváncsi. Viszont ha nagyon "amerikai", akkor lemondok róla.
Öt évvel ezelőtt párom beállított egy "harci-kutya" poronttyal. Addig én a kutyokról csak annyit tudtam, hogy esznek, területet őriznek, ugatnak, harapnak. És persze sok-sok negatív véleményt hallottam a "pit-bullról". Először nagyon sokat olvastam a témában, majd kutyasuliba is jártam az ebbel. A gyakorlat nélkül az elméleti tudás persze, hogy nem ér semmit. De én szeretem tudni mi van a dolgok mögött.

Anno, mikor anyu várt minket a juttatás feltétele, a háromszori orvosi vizsgálat volt. Anyám utált dokihoz menni, ezért az első trimeszterben elment kétszer, majd már csak a nyolcadik hónapban a harmadikra. Mondogatta is apám, hogy ez kicsit lutri volt, mert mi lett volna, ha korábban jövünk.

Kinek mennyire látszik már a pocija?
Nekem még semmi jele. Mondjuk a feleslegem miatt ez nem is csoda, de párom már nagyon várja, hogy kivülről is látszódjon.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Szia Rita, örülünk, hogy csatlakoztál!
rszg minden elismerésem a Tiéd, nekem elég volt szeptember elsején csak céltalanul kolbászolni a suliban, meg beülni az egyik kedvenc osztályom egyik osztályfőnöki órájára, már zúgott a fejem :cry:
És hogy milyen hosszú egy óra!!! :shock: Ezt már teljesen el is felejtettem :roll: :wink:

tessza én világ életemben nagyon hasas voltam, gyenge a hasfalam, én 52kg-osan is rubensinek hatottam, mert egyszerűen ilyen a felépítésem. Ennek köszönhetően a felfúvódás és a növekvő méh nekem egyértelművé tette az állapotomat :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


tessza Én is úgy vagyok, mint nemlajos. A 164 centimhez 57 kg társult, ami most már 59. Ezt 2 +kg-t, az első két hétben híztam, mikor székrekedésem volt. Hála Istennek, már elmúlt. A pocim nekem is látszik, persze a puffadás miatt. De most már lassan a baba "miatt" is kezd nőni. Ja! És már alig jön rám pár nadrágom, mert mindegyik lyan volt, hogy pont jó volt és kényelmes, így sosem híztam el. Mindeg jelzett a szorító nadrág. Ezért lassan megyek vásárolni :)

nemlajos Hát árom is a január 16-ot, mert akkor lesz vége az első félévnek. alán hamar elmegy. Lesz egy hoszú őszi és egy hosszú téli szünet. Már csak 4 hónap!

Kép

Kép
rszg
 
 


ööö... az az 52kg már baromi messze van ám :oops: :roll:
70kg-osan babásodtam (év eleji cigiletétel:+10kg), most 71 vagyok... Szóval hasas :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


oh! Akkor valamit félreértettem. Na nem baj! Na megyek dolgozni, várnak a kölkök!

Jók legyetek

Holnap megyek UH-ra, mindenki gondoljon rám 9.30-kor

Kép

Kép
rszg
 
 


Megnyugodtam, akkor a 75kg indulással már alig vezetem a versenyt. Azóta viszont lekopogom, nem szedtem fel pluszt. Mondjuk nem is igen szeretek most enni. Pedig a babóca előtt... :shock: Ha nem eszem rosszul vagyok. Ha eszem, rosszul vagyok. Legtöbbször jó ha két étkezést bírok ki mostanság. Viszont aludni szuper!!!

Nemlajos, nagyon gratulálok, hogy letetted a cigit. Én is jó sokáig szívtam, aztán legutóbb 2006 elején sikerült megválnom tőle.

Kép
Kép
tessza76
 
 


rszg, gondolunk ám rád, és várjuk a sztárfotót.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat, és szeretnék én is csatlakozni, ha nem bánjátok.Én most vagyok a 12+5.napon, és első két babámat várom:))Bizony, ikrek lesznek, úgyhogy mindent duplán élhetek át.
Én már szerencsére túl vagyok a kötelező vizsgálatokon, már csak a belgyógyászhoz kellene időpontot kérnem.
Igazából azt szeretném megtudni, hogy ti milyen gyakran látogatjátok az orvost? Mert nekem a 12 hetes vizsgálaton adtak időpontot a 15 hetes vérvételre, és ennyi. Az ikrek ellenére nem igazán akar látni a nőgyogyi, pedig a köv. esedékes uh csak a 18.héten van, az meg nagyon távoli.
heheni
Kecskemét
 
 


Sziasztok!
Üdv minden új jelenlevőnek, szép pocakosodást!
Kicsit eltűntünk, de a rosszullétek nem változtak, sőt még fáradtabb vagyok, mint szoktam lenni. :( Így nap közben ha tehetem alszom.
Hétfőn voltunk dokinál. 35 mm a lurkó, jövő szerdára raktuk át a nyakiredő szűrést. Akkor már lesz képünk nekünk is.
Moni3 grat a könyvhöz, nem kevésbé a csillaghoz! Mi is milyen büszkék voltunk ezekre. Édes lehetett a fiad mikor lemesélte. :)
Látom a kilók tárgyalása megindult. :D Mi 55-ről indultunk, 56,5-nél járok. 164 cm-rel. Pont lefogytam Boti plusszát, mikor indult a mostani. :)
Nekem a mpocim amúgy már eléggé látszik. Mindenki észreveszi rögtön. Bizti mert nemrég (15 hónapja még ki volt tágulva, Botival hatalmas volt).
heheni grat az ikrekhez! Tencsi majd bizti tud neked tanácsokkal szolgálni, ő már megélte ezt. :) Remélem jól megy nekik a beszoktatás. A kicsik bizti segítenek egymásnak.
Ja még eszembe jutott, én is dm-es pocikrémet használtam, a végén meg az olajat. De állítólag tényleg bármi jó. Én nem repedtem szerencsére, csak a tej belövésnél. Arra nem is gondoltam volna. De babe krémmel eltűnt az is. Repedhetek újra. :)
Na lépek, mert rengeteg dolgom van és aludni is kéne kicsit.
Remélem mindenki jól van, aki nem jön sűrűn, az is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


heheni, naaaaaagy gratula az ikrekhez! :)
Engem csak az elején akart a doki látni, mert nem volt egyszerű az indulás, most már csak úgy havonta... Lehet, hogy ikreknél is csak a vége felé kell többször menni?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


sziasztok!
Irita, Heheni, jó, hogy jöttetek, gratulálok a babcókokhoz!
Nem tudom, ki kérdezte először, de láttam, többször felmerült, hogy hányszor is kell megjelenni védőnőnél, stb. Én tavaly októberben szültem, tehát akkori az infom: a védőnő ugyan négyet mondott, de a kiskönyv és az ő pecsétjei nem kellettek gyakorlatilag sehova. A TGYÁS és GYED igényléshez egyetlen egy papírt kellett beadunk: egy igazolást, amit majd szülés után a záróval ad a szülész, annyi kell, hogy rajta legyen, min. 5 x megjelent az ember lánya a terhesgondozáson.
Szia Wicca!
Esti kaja-tipp, a kekszen túl: én most joghurtozom, egyenlőre bevált. Meg próbálom meggyőzni magamat, hogy nem is vagyok olyan éhes..... De ha hallasz még jó módszert, ne titkold el, légyszi :) !
Nemlajos, hahó!
Nem örülök, hogy nálatok is mennek a viták, de kicsit megnyugtattál, hogy nem csak én kattantam meg teljesen...! Azért remélem, egyenesbe jöttetek azóta! Én az első terhességem első trimeszterében szinte biztos voltam benne, hogy nem bírjuk ki együtt még a baba születéséig sem, pedig már 6 éve együtt éltünk akkor és nagyon vártuk a kicsit. Aztán szülés után pár héttel, mintha elvágták volna. Most annyival könnyebb, hogy már egyszer átmentem rajta, és arra gondolok, hogy ez tényleg csak egy múló hangulat. Meg talán nincs annyi időm magammal foglalkozni. Azóta hogy telnek a napjaid?
Szia Tessza!
Suttogó nekem nincs meg, csak beleolvasgattam egy kölcsönbe. Ennek alapján nem jött be, túl kategorikusan jelentgette ki az író, hogy ezt márpedig úgy kell csinálni. Persze lehet, hogy egészében nem ilyen, elhamarkodottan azért nem akarok ítélni. Meg valahogy amikor a fiam megszületett, úgy láttam, hogy könyvekkel nem megyek sokra. Szinte egyszerre szültünk 4 nagyon közeli barátnőmmel, állandóan mentek a tapasztalat-cserék: annyira más volt mindegyikünk gyerkőce, mindegyiküknél más vált be altató trükknek, máshogy ettek, mástól hagyták abba a sírást, stb....amit valahogy idővel kitapasztaltunk. Nálunk sajnos már egyik nagymama sem él, viszont nagynénik, már szült barátnők nagyon sokat segítettek. Bár most jut eszembe, volt egy könyv, amit sokat nézegettem akkor, Szülők Larousse Enciklopédiája - ebben volt pár tök jó gyakorlati tanács nekem, mint kezdő anyukának. Ja, még annyi, hogy szeretnék én csatlakozni a harmincon túliak kis társaságához itt (egy szép 33-mal :-)
Most megyek, ébred nagytesó. További szép napot mindenkinek, J.
Vendég
 


jetta, köszi az együtt érzést! Azóta nem veszekedtünk, és a párom is azt mondta, hogy azért kötötte az ebet a karóhoz, hogy végre zokogni kezdjek és leeresszem a gőzt, bár én kétlem, hogy ő ennyire logikus alkat lenne :roll: :wink:
Már csak két nap péntekig, ugyanúgy tűkön ülök, mint az első előtt... Hát hiába, pár hete megkezdődött az élethosszig tartó aggódás nekem is 8) :)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Köszi a meleg fogadtatást!elkezdtem visszaolvasgatni az elejétől de még csak a 7.oldalig jutottam :)
Én is 75 kilóval kezdtem a terhességet és még nem hiztam ,fogytam fél kilót,de a pocim azért elég rendesen látszik,a fiam után elég sok oda rakodott le,és meg is maradt rendesen.fiammal 32 kilót hiztam.ma voltam a 12 hetes vérvételen,hát mit ne mondjak.sorszámhúzás 319.várakozók száma 159.azthittem ott pusztulok meg éhgyomorral.7-1/2 11 ig voltam de senki nem vett előre.Holnap mehetek a leletekért+Uh.

na jó most megyek befejezem az almáspitét és tanulok egy picit a lányommal

sziasztok!

Rita

Kép


Kép


Kép
lrita
 
 


Pfff... hol voltál vérvételen? Vagy mindenhol így van?
Én szerencse, hogy otthon végeztettem el a labort, mégiscsak kisváros, ismerősök, meg minden :wink:
Mondjuk biztos lesz, ami miatt még majd az Istvánba is mehetek, pl terheléses cukor (érdekes, most azt olvastam, hogy ezt csak a rossz éhgyomri eredményeseknek kell, most akkor?), de majd csak kibírom...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


szerintem mindenkinek kell sajna!Kibírható(bár ne könnyen, attól függ, ki mennyire szereti az édeset, volt aki azt mondta, neki ízlett :shock: )Nekem már 2007 március óta 3 havonta van, de nem lehet megszokni :?

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok !

Bocsi, hogy zavarok.
Van egy hordozókendőm eladó.
Kék színű és annyit volt használva, hogy kivettem a csomagolásból.
5000 Ft de alku képes vagyok.
Ha érdekel akkor küldök róla képet is.
Küldj privát üzit ha érdekel.

További szép napot mindenkinek.
20200310173350
 
 


Sziasztok!

Heheni, üdv köztünk. Nagyon vigyázz magatokra! Én most két hetente járok dokihoz. Nem tudom, hogy csak az előzmények miatt, vagy végig így lesz-e. De jövőhéten erre is rákérdezek a dokinál. Kicsit sokallom. Bár adódnak problémák.

Kuklika, kitartást. De ugye aludni jó? Nekem nagyon bejön.

Wicca, én esténként ha bírok enni, salátát eszem, sovány sajttal (kb. 10% zsírtartalom, bár nem mondom, közel sem olyan mint a zsíros).

Nemlajos, ilyen szöveget még nem hallottam. Tán pszichológus a férjed?

Rita, nem semmi várakozás. Csoda, hogy kibírtad.

Egyébként egy most szült ismerősöm szintén azt mondta, hogy csak rossz éhgyomori eredmény miatt csinálnak terhelésest náluk. Neki pl. nem volt. Ez szerintem megint helyenként változik.

Kép
Kép
tessza76
 
 


Sziasztok Lányok!!

Tegnap voltam dokinál és KAPTAM KÉPET!!!! Majd ha a férjem ráér, beszkenneli és felrakom :). Már 74 mm-esek vagyunk, betöltött 14. hetesek!! :D És minden OK, nagyon jól fejlődő terhesség!

Jetta: Köszi a joghurt tippet, pont tegnap vettem én is, bár este végülis nem azt hanem körtét ettem sajttal ! Nagyon fini volt :)!!
Moni3: Gratula a kicsifiad csillagocskájához!!! Ezek ám most a nagy élmények és ha sok ilyet kap biztos szívesen jár majd suliba!! :)
Lányok! A vérvételre nem kell éhgyomorral menni, csak a cukorterhelésre!! Nekem erre külön felhívták a figyelmem, hogy eszembe ne jusson reggel 7-kor beállítani a laborba!! :). Szerintem ez mindenhol így van! Kérdezzetek rá a védőnőnél!
A 12.heti uhut és kombinált tesztet a 11.héttől a 13.hét 6. napjáig csinálják meg (ELVILEG!!!), de jobb szeretik pont a betöltött 12. héten megcsinálni!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül aki nem manöken alkat :)! A terhességet én is 74-75 kilóval kezdtem, most 78-nál járok, mert nem bírom megállni az édességet :(. Tegnap kérdeztem a dokit, hogy mit csináljak, de nem tudott rá mit mondani. Arra, hogy danette pudinggal leöntöttem a körtét, banánt azt mondta, egy fokkal jobb mintha csokit zabálnék :D.

JA IGEN!!! Rita, Heheni üdv itt nálunk :D!!
Heheni: Gratu az ikrekhez :)! Neked biztos többször kell dokihoz menni mint nekünk :(!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


RSZG!

Várjuk a képet és a híreket!!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Wicca, nekem az első vérvételnél is kikötötték, hogy éhgyomorra kell menni. Mondjuk szerencsém volt, mert fél óra alatt végeztem. Nem is tudom hogyan, azért 1-1,5 órára én is felkészültem. Nagyon szép nagy már a babád. :D Fura, hogy mind márciusiak vagyunk és mégis ekkorák a különbségek. Ilyenkor jó gyorsan fejlődnek. Várjuk a képet!

Kép
Kép
tessza76
 
 


wicca naaaaaaagy gratula!!!:)
A pudingos gyümölcs nagy ötlet, én spec csokit (is) zabálok, meg főleg a sós rágcsákért vagyok oda (mindig is), de hát ez van... :oops:

Már csak egy nap, és én is hozok remélhetőleg képet... Ne tudjátok meg, milyen feszült vagyok! :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos
 
 


Sziasztok kismamák,

Gondoltam beköszönök :D

Gratulálok az ultrahangokhoz! Kitartást a tombolóknak :lol: , én is próbálom visszafogni magam. Női érzékenység.

Holnap megyek védőnőhöz, Hétfőn este pedig 12 hetes ultrahangra, végre megtudom mennyi idős vagyok pontosan

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978
 
 


Sziasztok!

Nos, végre itt újra itt vagyok!!!! :) Már nagyon hiányoztatok!
Olvasgatok vissza és látom, hogy mennyien csatlakoztatok, Mindenkinek gratula a babóhoz és örömteli pocakodást kívánok!!

A kórházban majdnem 1 hetet töltöttem, és infúzión kívül semmit nem kaptam....... és nem csináltak semmilyen vizsgálatot, ezt megelégelve hazakértem magam elvégre a fekvést otthon is lehet csinálni!!!! Ráadásul ott a fertőzőn nagyon féltem, hogy elkapok valamit!
Itthon is szintén gyötörtek a rosszullétek, hányással és hasmenéssel kísérve amitől ki nem tudtam mozdulni a házból, de még csak az ágyból sem ( csak wc-re).
Most már lassan kezdem magam összeszedni!
Hétfőn belgyógyászaton voltam, kedden pedig megvolt a 12. heti UH amiről már van is képen! A párom majd fölteszi! Azóta abban gyönyörködünk, csodálatos élmény volt végignézni minden kis porcikáját, annyira édes volt. Aludt a drágám, bár a vége felé felébredt, és duzzogva elfordult!
Kedden volt a genetikai vérvétel is, nekem max 10 percet kellet várnom! Egyébként sehol nem kell többet várni, mert a kismamákat előre veszik....
Szerdán voltam a májgondozóba kontroll vizsgálaton, ahol újabb vérvétel, jövőheti eredménnyel.

Én a kilókkal úgy voltam, hogy 63-ról indultam, de a hányások, rosszllétek miatt most 56 vagyok. Pocakom az már van egy pici és a mellem...........huuuuuuu az nagyon megnőtt az első hetekben, akkor nagyon fájt is.
Most viszont 2 napja nem hánytam és már kezdek enni is, biztos jönnek majd vissza a kilók, de én nem bánom, csak rosszul ne legyek, mert 2 hónap már nagyon elég volt belőle, és így a babó is jobban fejlődik.

Jó hosszúra sikerült, dehát nem voltam már egy ideje.
Még jövök a képpel!:)

Üdv Mindenkinek!
Szép napot.

Kép
milky
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?