sziasztok!
Irita, Heheni, jó, hogy jöttetek, gratulálok a babcókokhoz!
Nem tudom, ki kérdezte először, de láttam, többször felmerült, hogy hányszor is kell megjelenni védőnőnél, stb. Én tavaly októberben szültem, tehát akkori az infom: a védőnő ugyan négyet mondott, de a kiskönyv és az ő pecsétjei nem kellettek gyakorlatilag sehova. A TGYÁS és GYED igényléshez egyetlen egy papírt kellett beadunk: egy igazolást, amit majd szülés után a záróval ad a szülész, annyi kell, hogy rajta legyen, min. 5 x megjelent az ember lánya a terhesgondozáson.
Szia Wicca!
Esti kaja-tipp, a kekszen túl: én most joghurtozom, egyenlőre bevált. Meg próbálom meggyőzni magamat, hogy nem is vagyok olyan éhes..... De ha hallasz még jó módszert, ne titkold el, légyszi
!
Nemlajos, hahó!
Nem örülök, hogy nálatok is mennek a viták, de kicsit megnyugtattál, hogy nem csak én kattantam meg teljesen...! Azért remélem, egyenesbe jöttetek azóta! Én az első terhességem első trimeszterében szinte biztos voltam benne, hogy nem bírjuk ki együtt még a baba születéséig sem, pedig már 6 éve együtt éltünk akkor és nagyon vártuk a kicsit. Aztán szülés után pár héttel, mintha elvágták volna. Most annyival könnyebb, hogy már egyszer átmentem rajta, és arra gondolok, hogy ez tényleg csak egy múló hangulat. Meg talán nincs annyi időm magammal foglalkozni. Azóta hogy telnek a napjaid?
Szia Tessza!
Suttogó nekem nincs meg, csak beleolvasgattam egy kölcsönbe. Ennek alapján nem jött be, túl kategorikusan jelentgette ki az író, hogy ezt márpedig úgy kell csinálni. Persze lehet, hogy egészében nem ilyen, elhamarkodottan azért nem akarok ítélni. Meg valahogy amikor a fiam megszületett, úgy láttam, hogy könyvekkel nem megyek sokra. Szinte egyszerre szültünk 4 nagyon közeli barátnőmmel, állandóan mentek a tapasztalat-cserék: annyira más volt mindegyikünk gyerkőce, mindegyiküknél más vált be altató trükknek, máshogy ettek, mástól hagyták abba a sírást, stb....amit valahogy idővel kitapasztaltunk. Nálunk sajnos már egyik nagymama sem él, viszont nagynénik, már szült barátnők nagyon sokat segítettek. Bár most jut eszembe, volt egy könyv, amit sokat nézegettem akkor, Szülők Larousse Enciklopédiája - ebben volt pár tök jó gyakorlati tanács nekem, mint kezdő anyukának. Ja, még annyi, hogy szeretnék én csatlakozni a harmincon túliak kis társaságához itt (egy szép 33-mal
Most megyek, ébred nagytesó. További szép napot mindenkinek, J.