Új privát üzeneted érkezett!

A kókuszplóya az természetesen kókuszpólya.... :oops:

marek
 
 


Hihi, engem kiterítva a szülőágyon szerintem csaka portás nem látott, de lehet hogy ő is, csak már immunis voltam rá.az összes létező doki bejött jópofizni, a szülésznők is, engem is körbetakarítottak, a tanuló szülésznők is bejöttek.a csecsemős is benézett hogy mikor lesz már dolga stb stb stb...szóval egyáltalán nem lennék meglepve ha nem lett volna olyan ember az osztályon aki nem lát be egészen a méhszájamig.Most pl.elhatároztam, hogy szólok a szülésznőmnek, hogy ez ne legyen.remélem vigyázni fog nem csak rám, hanem a szülőszoba ajtajára is:-)
emmalena
 
 


Milyen fura. Amikor az ember elkezdi a terhesgondozást, akkor még az is gondot jelent, hogy be kell menni, le kell vetni a bugyiját és a dokin kívül még ott van egy asszisztens is.... A folyamat végén meg már azt se vesszük észre, ha bejön a fűtésszerelő a szülőszobára... :lol: :lol: Hozzám például bejött egy nőci megmérni, hogy mekkora függyöny kell a szülőszoba ablakára.... :roll:

marek
 
 

 
 

Úrég, azért ez durva, hogy mindenki bekukk akármikor :roll: Én amúgy alapból nagyon is szégyenlős vagyok, de ha már a takarítok is a lábam között matatnak, biztos megszokom pikk-pakk :lol: Vicc, de mégis elég borzasztó :shock:

Marek - kókuszpólyával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nincs.
És nem biztos, hogy csak azért néznek, mert nagy a hasad, szerintem jól nézel ki, eddig akárhány képet is tettél fel, mindig rendben voltál, úgyhogy szerintem már te képzeled be magadnak a dolgot, bár én nem szólok egy szót sem, mert már partravetett bálnának érzem magam, a család meg azt mondja, hogy tök jól nézek ki :roll:

Borkaby - üdv köztünk, írj kicsit magadról!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Nekem megint szar a cukrom...ennek megefelelő a hangulatom is. Holnap megyek dokihoz, egész nap keményedtem, remélem kinyílt a méhszáj... Így lenne kerek a történet...:roll: Utána diabetológia...érdekel, hogy erre most mit tudnak kitalálni.... :roll:
Holnap jövök, bár megmondom őszintén, hogy én már csomaggal megyek Pestre, mert ezek a mai keményedések kicsit megijesztettek. De ha ennyire nem áll be a cukrom, akkor lehet, hogy lassan Borinak tényleg nem lesz benn jó helye.... :cry: :cry: :cry:

Mindenki vigyázzon magára! Holnap remélhetőleg jövök és be tudok számolni, hogy mit mondtak az okosok... :roll:

Jóccaka!

marek
 
 


Pedig attól le is állhat a szülési folyamat, ha sokan zavarkodnak szülésnél. :(

Közlekedés: ma két nő is átadta a helyét, az egyik buszon, a másik villamoson. Az első 60 év körüli volt, a második 18 éves körüli. Ezzel 3:0-ra vezetnek a nők a hely-átadásban 3 hónap alatt, mert azóta látszik szembetűnően a terhességem. (A legelső nő is középkorú volt).

Én nagyon sok kismamát látok, és tényleg megbámulják a hasamat az emberek. Amikor a férjemmel sétálunk, a csajok először a hasamat nézik aztán az arcomat, aztán a férjemet. :D A férfiak csak fejtől mellig bámulnak, aztán amikor észreveszik a nagy pocakomat, érdektelenné válok számukra. :lol:

Kép
szöszke
 
 


Marek: hahaha :) Nekem is kincstári hálóingem volt Lilivel, hátul megkötős fajta, de már azóta más világ van ám! Most a pénz a felülvizsgáló orvosokra kell ;) hogy Ancsát szívathassák… :S És még apának is mi vettük meg a szülős ruháját! Lilivel ez sem volt így! És kötelező ám a speciális ruha viselete, nem mehet ám be egy otthonról hozott kényelmes váltóruhába… Vagy nem is értem én ezt.

Most vettem a nyugati aluljáróban magamnak 2 hálóinget. Egyiket szülni, az xxxL-es, hátha körbeéri a hasamat :D Meg egy xL-eset is, mert az előbbiből csak egyet találtam. Az jó lesz vészhelyzetre a kórházba. Pl. aludni, amikor úgyse látja senki, de nem akarom a marha drága szoptatós hálórucijaimat összevérezni… A hálóingek darabja 500 Ft volt :D Király!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: én nem sült verziót eszem. Annyira szeretem, nem tudok neki ellenállni, így kb. havonta bűnözöm. Ma meg is volt az e havi adag :P Megkérdeztem a szakembereket, hogy miért nem ehetnek sushit a kismamákok, és a hasmenésre hivatkoztak. Nyers hús, biztos fertőzött, és a kismamákat nehéz hasmenéssel kezelni. Ez az ok. Na akkor mikor megkérdeztem 3 hónaposan, akkor estünk át egy borzalmas családi hasmenéses fertőzésen, amit a Heim Pál kórház ügyeletén szedtünk össze a lányunkkal… :S Nagyon durva volt. Rengeteg hányás, hasmenés, kiszáradás nekem, és frankón nem ehettem, nem ihattam egy teljes napig semmit. Majdnem belehaltam. Be is sárgultam. De túléltük… Sushit mi mindig neves éttermekben eszünk, még soha nem okozott hasi problémákat, tehát nem vettem komolyan ezt a fenyegetést. Ezért havonta meglepünk engem egy jókedvre derítő sushi vacsival vagy ebéddel…
Egyébként nyers tojást, meg ilyen dolgokat is ezért nem szabad enni. Úgyhogy ha ettél, de 1-2 napig nincs hasmenésed, tovább ne furdaljon a lelkiismereted :D
Ja, mellesleg most étteremben voltunk, nem rendeltük a sushit, tehát kortyolgattam a nagy favoritjaimból is: sake, és szilva bor :P Ugyhogy ma buli volt nekem nagyon :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: szia, üdv köztünk!

Homeós adagokat egy szűkített listán a héten teszek fel ide… Csak még nem volt időm. Ezt a kórházban a szülésznő adta, és tényleg nem túl terjedelmes lista. Ez a vajúdáshoz és a gátvédelemhez is jó, és kielégítő. Az is benne van, hogy mikor mennyit kell miből enni, használni :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: na mit találtam ma?! Rögtön rád gondoltam amikor kipróbáltam: masszázsfotel. Lelőhelye: westend, pl. a középső szökőkútnál alul… Ára 200Ft/ 6 perc. Gondoltam kipróbálom amíg apára várok… Volt is nálam 2 százas, bedobtam, behuppantam, és meglepődtem, hogy az milyen nagyon jó. Lehet hosszabb ideig is kényeztetődni, akkor tőbb százast kell bedobni. Masszírozta a vádlimat, erőteljes gyúró masszázs volt, meg néha rázós lazítós… Meg a hátamat pont úgy, ahogy a masszőr csinálja a cégnél, csak ezt a hátamon „fekve” megdöntött ülő pozícióban tette. Pocakot egyáltalán nem zavarta. Na ez remek a fájós kismama hátnak… Ajánlom, hogy próbáld ki, ha arra jársz :)

Marek: mennek a drukkok holnapra! Csupa jó hírekkel gyere majd vissza…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek!

Remélem nem kell bennt maradnod és rendben lesz minden.

Szerintem is elég az újjatlan vagy rövid ujjú térdig érő háloing a kórházba, bár én látogatási idő alatt (nálunk még a folyosóra sem jöhet be senki, marad a lépcsőház) én szabadidő ruhába voltam, és azt hiszem ez most is így lesz.

ÍNem tudok többet írni, mert nagyon fáradt vagyok, persze remélem tudok is majd aludni és nem hánykolódás lesz a vége.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok Én is. Tegnap voltam dokinál. A méhszájam továbbra is 2000, zárt és betonkemény. Mostanában nem szülök :D (Bence 10.14-t akarja szülésnek) Ma CTG, UH..kíváncsi leszek a nemére, súlyára....

Még a héten szedem a Mg-t, aztán homeosok....

Vett tenyésztést is, kicsit rámijesztett a Strepto-bacival,de remélem elkerül mindenkit!!! Eredmény 1 hét.

Házasélet mehet, nincs akadálya... :oops: :)

Vérvétel a jövő héten, kell a 36 hetes, a vas miatt na meg ha csaszi lenne....NEM LESZ!!!!!!!!! :)

Kérdeztem a csuklást, azt mondta az nagyon jó, ha csuklik.
Mondom, OK, de nagyon lent érzem. Mire Ő: a második babánál már nem tartanak annyira a szalagok....

keményedés nulla, vizesedés minimális, szóval összességében maximálisan elégedett velünk és megdícsért....

Nagyon csini mindenki pocakosan. Szégyenlem, de nekünk is lesz kép, az biztos. EGyedül ügyetlen vagyok, Bence meg alig van itthon... :evil: :evil:

Ny.malac!
Nincs 2005-s ujságom, de a neten archivumban rálelhetsz... a semminél jobb....
Természetesen eltettem a karszalagját, a köldökcsipeszt és a névtábláját is :lol: :lol: :lol:

Ancsa!
A legjobbakat kívánom Nektek!!! Nekem is viszket a pocak, főleg a hasamalja....
Nálunk időpont van a házidokinál, de a kismamik elsőbbségben! Kedden megyek, kíváncsi leszek...

Emma!
Nagyon vagány Ábeled!!!!! A fejvédőt mennyiért adták?????? (nekünk nincs, pedig már kora tavasz óta bringázunk)

Ildi!
Nagyon tetszik a babaruciösszevisszaság :lol: :lol: :lol:

Perdo!
Ildiékkal taliztunk kb. 3 hete, akkor még vártak... megkaptam azóta a babaértesítőjüket és nagyon örültem, h hamar hazakerült Orsolya Dóra! :) :)

Nagyon szépek a babaholmijai Viviennek! Én sporttáskával megyek szülni ... Előző szülésből okulva naponta küldöm haza ami nem kell :) :) (3szor fordult anno Bence a cuccaimmal :o :o :o )


Dórin olvadozok!!!!!!!!!! :) :)

Bettyna!
Csinik a rucik! A tigrises rugi nagyon vagány!! :)
Pocak széééééép!
Ne égjen a ....... a szegedi topicban én is sokmindent kapok az előttem szülőktől. (maradék tena betét, homeos bogyók, melltartóbetét, újszülöttpelus....elfogadom és ha marad valamim majd én is továbbadom...)

Napsugi!
Bocsi, h kéretlenül idemásoltam az infókat RÓlad!!!!!! Természetesen figyelem a vetélős topicot is, hiszen ismered a csajokat :) :)
Jó egészséget!!!!!!!!

Peva!
Milyen volt a shopping anyóssal?? :D

Marek!
Ki kéne kapcsolódnod szerintem.... A legjobbakat kívánom!!

HÁlapénz-szülésznő
:
Szegeden 15-25 ezer az átlag tarfa a szülésznőnek... elfogadható, ha csak Veled foglalkozik és a szülés után is rádnáz a gyerekágyon...
Olyat még nem hallottam, h a doki számlát adott volna a magánrendelésen.... Tudom, h adóznak, de 100%, h van eltitkolt jövedelem.....

Tegnap megkaptam a GYES-t. 25.700 ft......komoly mi??!!

Mindenkinek szép napot, este jelentkezem mi volt CTG-n és UH-n.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu, örülök hogy átolvastad, ha majd ír Luca a vetélősbe, örülnék ha akkor is átmásolnád.
A párom nem szokott egyáltalán neten levelezni, így hiába kérném meg rá.
Tegnap d.u majdnem bementem a kórházba, de alábbhagytak megint a görcsök, viszont, kissebb mennyiségben időnként folyik belőlem valami, áttetsző, nem nyúlós valami, nem tudom milyen a magzatvíz így bajban vagyok.
Mondtam a védőnőnek, ha szivárog is, akkor is várhatok holnapig, holnap megyek nst-re, majd mondom a dokinak.
Itthon teljesen kitakarítottam, függönyt mostam, ablak pucc, ma a hűtőt engedem le, és kész vagyok.
Még vasalnivalóm sincs már.
Mareknek meg mindebkinek szoríítok , nem egyszerű ez így a vége felé.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Marek - remélem nem fognak bent és remélem, hogy nem nyílik a méhszáj, nem szabad erre gondolni, mihamarabb jelentkezz!!!

Szöszke - akkor örülök, hogy nem csak engem bámulnak :wink: Nagyon jól megfogalmaztad, nálunk is így van, először rátapadnak a hasam látványára, majd megnézik a fejemet, ha párommal vagyok, akkor utána rápillantanak páromra :roll: A pasiknál dettó ugyanaz, amit írtál, ezt ott figyeltem meg először, amikor a CORA-ban mentem, a könyves részleg sorai között, ami olyan magas, hogy kb. látszom a cicimig, és jött két pasi, nagyon megnéztek, majd kiértünk a sor elejére és egy nagy röhej lett a vége a bámulásnak, na fasza volt :shock: :? De persze tojok rá, csak néha kissé zavaró tud lenni az emberek reakciója.

Zsuzsu - ezek jó hírek, majd jelentkezz azért este, hogy ma mi volt!
A csuklás amúgy miért jó? Nálunk is van napi 2-3 csuklássorozat amúgy :lol:

Nyugtonmalac - ez jó, egy masszázsfotelről már én jutok az eszedbe :wink: :lol: Jó az ötlet, mondtam most páromnak is, hétfőn szabin lesz még, aznap úgyis elmegyünk de. apaságit intézni, kipróbáljuk a fotelt, de együtt, már nem egy fotelen ketten, egymás mellett :lol:
Amúgy ma úgy ébredtem, hogy nem fájt annyira, mint tegnap, lehet, hogy attól is függ, mennyire alszom jól, a szopis párna sokat segít, azt visszük holnap Komáromba is!!!

Ma megyek házidokihoz + mh-re is, elég húzós napom lesz, viszont tegnap voltunk ismerősünknél babanézőbe, kaptam Tenna betétet egy egész csomaggal+vécéülőkére papírt, bár azt még kell venni, mert ebben csak 10 db van.
Szép napot, majd jelentkezek még du. vagy este!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szép Jó reggelt!

Ildi: :) ez már csak így van… Masszázsfotel, Ildi, nálam már szinonimák… :D
Én sem mennék ottalvósra szívesen a kismamapárnám nélkül… Bár ha Lilimet is viszem, és egyedül megyek vele, és bőrönddel, tömegközlekedéssel, akkor azért itthon hagyom… De nagyon hiányzik olyankor.

Én vettem wc ülőke papírt Lilivel egy csomaggal (10 db) és még megvan :D Csak 1-et használtam el, mert ennyiszer volt igazán szükségem rá… Volt domestosos kendőm, azzal csutakoltam a közöz slozit, meg dobtam bele is, hogy ne fröccsenjen fel, de így sem volt gusztusom ráülni papíron keresztül sem. Ha most saját wc-m lesz, akkor nem biztos, hogy szükségem lesz rá… De viszem. Idegenben nem ülök a wc-re. Repkedek felette…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok,szép jó reggelt mindenkinek :lol:

zsuzsi
Remek,hogy jól vagytok :lol:

napsugár
te már lassan a finisben vagy :lol: szorítok továbbra is neked,hogy még egy kicsit maradjon bennt a babó :lol:

marek
Ugy sajnálom, megint magas lett a cukrod? :(
Kitartás! Nem lessz semmi baj,meglátod. A haskeményedések már 34 hetesen teljesen nomálisak, :D ne ijedj meg tőle, mert ilyenkor készülődik a méh a szülésre, :D
Remélem csak jó hírekkel jössz!

ildi
A csuklás azért jó,mert az azt jelenti,hogy a baba gyakorolja a levegővételt :D készül a kinti életre :D
És általában azért csuklanak,mert a levegővétel gyakorlás közben néha sok magzatvizet isznak , és attól csuklik a baba :D
Legalábbis anno amikor én aggódtam ez miatt első terhességem idején,nekem így magyarázta el a védönőm.

szöszke
Én is ezt tapasztaltam,hogy a nők nagyon bámulják a hasamat, sőt olyan is volt, aki a hátam mögött megszólt, hogy milyen nagy darab vagyok,mert hallottam :? Mostanában nagyon érzékeny vagyok, ne nevessetek ki, de nekem ez nagyon rosszul esett.
Ez igaz is h nagy darab vagyok most ,de akkor is bunkóság egy kismamát megszólni.
Itt lakik nálunk a házban , majd meglátom ő milyen nagy darab lessz terhesen :D Nagyon szíven ütött a beszólása, ugyhogy egyhamar nem fogom elfelejteni :)

nyugtonmalac
Nekem is van egy listám a homeopátiás bogyókról, majd felteszem én is, hátha ebben is meg abban is van valami hasznos dolog :D

Tegnap este végre sikerült hazahoznia a páromnak a baba szekrényt :lol: :lol: Remélem hamarosan összerakja , aztán ha ki lessz takarítva,amit ugye neki kell ,mert nekem még feküdnöm kell :? azután már lehet mosni a babaruhákat :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nekem ma is jó napom lesz. Délelőtt moziba megyek a húgommal :) Utána együtt ebédezünk… Ezután elmegyek vásárolgatni, ha bírom. El kell, hozzam a névre szóló katalógusunkat az Ikeából… ajándékot kell vennem Lilim barátnőjének, mert pénteken ünnepeljük a 3. szülinapját :D
Be kell szereznem egy csomó homeósat még, mert tegnap nem jutottam el a MOM parkig, mivel rosszul lettem a melegtől :S
Viszont a westend földszintjén lévő DM-ében találtam búzacsíra olajt a gátmasszázs E vitaminban gazdag fő alkotó elemét, ezzel már el lehet indulni, mert ennek kell dominálnia az előkészületeknél. És találtam teafa olajt is, ami majd a mosható pelenkáimhoz kellenek. Bele kell majd csöppenteni a használt pelusos vödörbe, és akkor fertőtlenít és illatosít majd nagyon :)
Ja és vettem magamnak kényeztető habfürdőt is, úgyhogy menten be is huppanok a meleg relaxációs, izomlazító stb. hatású pancsimba :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: az olyan jó, amikor készül a babaszekrény, és mosol, és mehet bele a szép szekrénybe a sok szép ruci... :)

Élvezd ki :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ez az utolsó hetem 8 hónaposan. Jól kiélvezem, azt hiszem... :P Ma kezdem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap este, a szülinapom alkalmából amikor már korom sötét volt kb 1 órára lement a villany. Így roppant romantikusan gyertyafényben beszélgettünk apával, álmodoztnuk, tervezgettünk. Mire visszajött a villany elaludtam. Viszont egész éjjel úgy fájt a derekam, azt hittem meghalok. Nem tudtam eldönteni, hogy a derekamból indul és halad körbe vagy máshonnan. Szerintetek mi volt ez? Szimplán kifársztottam magam napközben (mosás, vasalás, porszívózás) vagy tágulgatnak a dolgok vagy mi?

Semsi - Köszi! Megnyugtató, amikor ilyeneket hall az ember lánya, megerősít, hogy jól csinálod! :wink:

Marek - Jóslók? :shock: Hűűű! Én ma álmodtam azokban a rövid időszakokban, amikor tudtam aludni, hogy kitologatja kezét-lábát a hasfalaom keresztül és felismerhetően látszanak a körvonalai. :?

Napsugi, L.Kata - Örülök, hogy még egyben vagytok!!!

Peva - Köszi! 20? Dehogy! Még csak 18! :lol: Szurik! :cry:

Ildi - Én is rövidujjú hálóinget vettem, nem is bírnám ki hosszúban! Jó pihenést Komáromban! Én mostanában nem sokat járok emberk közé, bkv-val meg főleg nem (átkozott allergia), de a sarki boltig, illetve a kórházig szoktam "nézelődőkkel" találkozni, de mind csak mososlyog. Én meg büszkén kitolom a gigantikus dinnyémet! :lol: Hadd irigykedjenek! Elég, ha én tudom, hogy majd leszakad a derekam vagy épp az oldalam fáj. :wink:

Borkaby - Üdv köztünk! Ma megyek a Szülők Iskolájába, elvileg lesz szó a homeós bogyókról is, majd jegyzetelek sűrűn.

Ny.malac - Én is hasonlóan "drága" hálóingekre ruháztam be! Gartula a 34.héthez!

Zsuzsu - Köszi! MÁr én is mondtam a kolleganőmnek (most már nevén nevezem, mert egyszerűbb és sokat írtam már róla), Ibolyának, hogy mire neki kellenek a babruhák, addigra mi pont kinőjük az első adagot, viheti majd. Aztán majd visszadja, ha már nekik se kell, én meg elteszem a 2.-nak. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Elkezdodott hetfon az ovi, tart a beszoktatas, es be kell valljam,Akos simabban es konnyebben veszi ezt az "akadalyt",mint en... :)

NAPSUGARNAK MENNEK A DRUKKOK!!

Zsuzsi :)
Akoska koszi nagyon jol van,ime:
Kép

Baba nekem is csuklik, neha mar sajnalom, ha tok sokaig csinalja.
En ugy tudom, a Mg-mal a 36. het utan szokas leallni.

Szuleszno/doki halapenz ugyben Marekkel ertek egyet, nem fejtenem ki en is.

Nyugtonmalac :)
Tablaban javitanad a koromat 28ra?

Perdo :)
DRUKK-DRUKK-DRUKK
Nagyon tetszenek a babaszobas kepek!!

pocakok gyonyoruek es formasak, ime mi, 33+1
Kép

Mellszivo:
nekem kezi Avent van. 1 cseppet sem tudtam leszivni vele, de kezzel sem, ugyhogy biztos nem a mellszivoval van a gond, remelem,most sikeresebbek leszunk...

Peva :)
Majd tegyel fel kepet a komplett agynemu-szettrol.
Egyebkent en is rendeltem egy 3 reszeset ma, mert amit mi vettunk, az gyerekmeret, nem bebi, es ugy gondoltuk,akkor az jo lesz Akosnak az oviban :D

LovaszKataeknak is nagyon szoritok!!!!!!!!

Marek :)
kuldom a + vudukat :D nagyon bizom benne, hogy nem nyilsz, nem fognak bennt,mindent rendben talalnak!!!!!

Sz.Bettyna :)
Boldog szulinapot!

babakocsi:
Pierre Carden, hatalmas, bazinehez, de ide videkre pont jo. Akosnak vettuk, kb 3szor volt benne,mert akkor meg Bp bevarosaban laktunk az 1-n es nem birtam lecipelni...

jelentem: minden kimosva-kivasalva, megveve, korhazi pakk is kesz :) DE meg legalabb 4 hetig nem szeretnek szulni, viszont igy vagyok nyugodt.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!!

Megjártam a Klinikát.......Voltatok úgy, h minden szép volt, aztán lelombozódtatok????? Na velünk ez történt ma sajna......A CTG teljesen Ok, de az UH-n kiderült, h KISFIAM FAROS........ megfordult a szentem.........a doki is én is összerezzentünk. Nem akarunk csaszit. vastag a hasfalam, nagy a kockázat. Műtétileg, fertőzésileg, gyógyulásilag egyaránt......
Természetesen visszafordulhat, ebbben reménykedünk. Ábel is csinált hasonlót, de emlékeim szerint 2 héttel korábban. (majd előszedem az Ő UH-s leleteit és átnézem). A szegedi topicban két többedik szülésére készülő édesanyával történt hasolló, aztán végül megfordult és gond nélkül szültek. Remélem Én sem leszek kivétel.

UH adataink:
magzatszám 1 male (kisfiú)
magzatvíz mnnyisége: normális
méhlepény: hátsófali
szívműködés : szabályos
mozgás: élénk
fekvés: MEDENCEVÉGŰ
BPD: 90,0 mm
FRONTO: 112,0 mm
Thorax: 102.0 mm
Femur: 71.02 mm
Flow: 1,66 normál
Becsült súly: 2950 g


Ny. malac!
Jó mozizást!!!

Napsugi!
Szívesen tájékoztatom a kedves topictársakat. Mindig olvasom a vetélőst is, de időm nincs, h reagáljak. (na meg nem igazán van ismeretem azokban a dologokban)

Ezek szerint teljesen felkészültél.... :D :D problémamentes napokat!!!

Ildi!
Azért jó a csuklás, mert a nyelést gyakorolják, az meg ugye a szopinál előnyös.... Nálam is több sorozat van.....

Jó pihit Komáromban!!! Szomszédoltok is?????? 4 éve mi Esztergomból ruccantunk át és férjecském ott "jegyzett" el :lol: :lol: :lol:

Bettyna!
VIDÁM SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!
A mai világban teljesen normális, h kézről kézre járnak a babaholmik.

Kriszta!
MIlyen nagyfiú már Ákos! Sok erőt a beszoktatáshoz!!!!!!

Alakul a pocak! :D :D

Perdo!!
Kedden megyek CTG-re, 9-re legközelebb.....előtte a vasasban 36 hetes vérvétel.....
Ha addigra már befeküdtél lécci ird meg, h merre vagy, szeretnélek meglátogatni!

Vigyázzatok Magatokra Mindenki!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 



sz.bettyna Boldog Szülinapot!

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


borkaby: üdv közöttünk, irj magadról többet
nyugtonmalac: irigyellek a masszázs miatt.azt most én is el tudnám viselni :wink:
Bámulás: én is észrevettem. hogy sokan megnézik a pocimat, esetleg megszólják, hogy olyan fiús.
marek: drukkolok, hogy minden rendbe legyen és haza engedjenek
sz.bettyna: boldog szülinapot
zsuszu72: neked is drukkolok

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Megvolt a nagy vásárlás tegnap. 10-kor találkoztunk, és negyed 5-re értünk haza. Totál kipurcantam.
De úgy tűnik megvan minden! Csak mosni kell, de azt majd holnap, mert hulla vagyok. Ma pelust is vettem, meg Tena bugyit. Persze még kell, mert csak 2 van a csomagban, de meg akartam nézni.

Tapasztalt lányok: mekkora betétet ildomos venni? Vagy ne sima eü. betét legyen, hanem abból is Tena gyógyszertári óriás?

Hálóing: közeledő szülinapomra Anyós vett nekem 2 hálóinget is, szépek, Brendonosak (urizálás). Rövid ujjúak. Szívem szerint az ujjatlant választottam volna, elég szexik, de Anyós megjegyezte, hogy ez inkább szexi, mint praktikus, és nem gondolja, hogy a célnak az felel meg.....azt hiszem majd visszamegyek és veszek magamnak - itthonra. Én igenis szexi akarok lenni, de nem akartam ezzel kelteni a feszkót. 8)

Bámulás: az igazság az, hogy k.va jól nézünk ki. :D Ha a pasink velünk van és őt vizslatják, akkor meg irígykednek- hiszen Ő már bizonyított. :lol:

Tegnap az Auchanban előre engedtek a sorban hasra való tekintettel (meg hogy csak 5 zsemle és egy rugi volt nálam).
Rugin felirat: "Perfection I get it from my Daddy" Az első ruha, amit Apa mosolyogva magához ölelt! :lol:

Voltam ma szurin, és megkérdeztem a Magnéziumot: 36. hetem közepén tartok, már ne szedjek belőle, dolgozzon a méh nyugodtan. Ilyenkor már nem tesz jót, ha lelazítjuk a méhet. Szóval 36. héten álljatok le.
Elmeséltem neki, hogy úgy érzem lent van a hasam, erre: nem baj, nem kell megijedni, ha jönnek a fájások, szülünk, nem lesz semmi baj. :shock: Legyen minden összekészítve. Jól megnyugodtam, sírtam is hazafelé a kocsiban :oops:
Jövő hétfőn megyek hozzá tüzetesebb vizsgálatra, méhszáj, stb. akkor beszéljük meg az uh- és a CTG időpontjait is.
Rákérdeztem a szüléspénz, szülésznő, 1 ágyas elhelyés dolgokra:
szülés 100, szülésznőt majd ő szerez 10 (ha elégedettek vagyunk vele), egyágyas általában tele :cry: - napi 12, 2 db 1 ágyashoz 1 fürdős megoldás napi 8, de az is tele általában. Amint a szülőszobára érek, szóljak, ha le akarom foglalni - múlt héten valaki szülés után szólt, és egy nála később érkező, de gyorsabban szülő elfoglalta. Szegényke.
A 100 elég durva. Majd hétfőn kifaggatom, hogy csak 2 percre néz be, vagy azért ott lesz? Elég jó órabér...

Emmalena! Nekem csak 92 a hemoglobinom - ez gondolom Téged megnyugtat :) 100-zal bátran szülhetünk az orvosom szerint. Vagy csak nem akar megrémiszteni.

Nyugtonmalac! Szuper a szék-dolog. A Domestos kendő is jó ötlet, kellett volna vennem ma.....DM-ben elhasználtam a 15%-os összegyűlt pontjaim.

Zsu! Hátha visszafordul a pocaklakód! Főleg, ha az előző szülés előtt is volt ilyen.
Én is parázok ettől, várom a jövő heti uh-ot.
Viszont szuper a babád súlya! Én picit félek, hogy kicsi (olvastam rémhíreket vérszegény kismamik kis súlyú babáiról)- főleg hogy a doki halál nyugalommal közölte, hogy szülhetünk bármikor.

Vettem Málnalevél teát, netről infó:
Málnalevéltea

Szülés előtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.


Na, elég hosszú lettem.
Ágyneműről nincs hír, remélem jövő hétre elkészül.

Ja, Asti melletti kiárusítás nagyon jó: bundazsákok 2000,-Ft-ért, nagyobb gyerekeknek is jó áron vannak rucik.
Kis méretű rugikat (plüst) nagyon kell keresni, de vettem 2-t, darabja csak 1000,-Ft. Kombi (színes, mintás, hosszú ujjú): 500,-.
Akit érdekel, igyekezzen, mert sajnos több a nyári cucc (értelemszerűen). Soroksári út 110. Lágymányosi-hídtól pár perc autóval, de busz is jár arra.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Zsu!
Nem úgy volt, hogy 90% lány a baba? (mint nálunk)
Vagy rosszul emlékszem?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon feldobtak! :lol:
Először is: méhszáj 3000-es!!! :shock: Pedig rengeteget keményedek, de sebaj. Mehet a torna és szex továbbra is... :lol:
A dokim azt mondta (aki eddig a súlyom miatt aggódott), hogy szedjem megint az Elevitet, mert az ilyen "egyszálbél" :roll: kismamáknak rendbe szokta rakni a vérképét. Mondjuk tény, hogy fogytam. Most az történik, hogy a hasam egyre nagyobb és a baba a fenekemről és a combomról gyarapszik. Rendes gyerek!!!! :lol: Az előző terhességem előtti nadrágok rámjönnek.... :roll: A diabetológián azt mondta a nő, hogy csökkent a súlyom, úgyhogy vigyázzak, hogy azért ne éhezzek... haha... hogy a francba ne éhezzen az a kismama, aki mindig csak megmutatja magának a kaját, és mire hozzászokik az ízekhez, addigra mindig elfogy az adag.... :lol: :shock:

Baba rendben, áramlás rendben, ctg rendben, fejvégű, de sajnos inkább császár, mert az inzulinos kismamáknál úgy szokás. Sebaj! Boriért mindent! Ha véletlen mégsem császár, akkor meg hurrá, de most inkább a császárra készülök....
Ja, és nem fektetnek be korábban, mint Szegeden.

És képzeljétek! Csepelen állok, hogy bejelentkezzek a diabetológiára. Rohadt hosszú a sor, már kb. 10 perce ott vagyok, erre jön a biztonsági őr, kivesz a sorból és előreküld. Nekem meg ég a fejem, mert semmi bajom az állással, így meg be kell állnom az öreg nénik elé, akiken látszik, hogy mindjárt összeesnek.... :oops: Szóval sűrű elnézések közepette beálltam a sor elejére... De szerintem tök ciki volt. Tudtam volna még tíz percet állni, de hiába tiltakoztam, meg láttam azt is, hogy a komának fegyvere van, úgyhogy nem mertem jobban tiltakozni... :lol: :lol: :lol:
CSepelen volt már ilyen élményem korábban is, akkor a vérvételen adták át a helyüket és akkor is pasi.... Szóval nálam 2:0 a férfiak javára...

Zsuzsu
Drukkolok, hogy forduljon meg a babád!!!!

Bettyna
Boldog 18. születésnapot... :lol:

marek
 
 


Peva
Kell néhány k@rva nagy betét, utána elég a rendes éjszakai, utána meg a normál is.... De az elején kell az a pelenka méretű Tena, ha nem akarod, hogy naponta többször cseréljék alattad a lepedőt.... :roll:

100 ezer a szülés? És mennyi a magánrendelés? Ma én is majdnem megkérdeztem, de végül nem volt hozzá bátorságom, mert féltem, hogy 70-nél többet mond esetleg. Mondjuk lehet, hogy kevesebbet mondan.... :roll:

Kérdeztem a dokit, hogy mi van ezzel az ellenanyaggal. Elég érthetően elmagyarázta: "Ha véletlen levágná a lábam a villamos, akkor csak speciális vérkészítményt kaphatok..." :shock: :lol: Köszi! Mondjuk jobb, mintha azt mondta volna, hogy ha véletlen elvéreznék császár közben.... :roll: Mert jelen pillanatban közelebb vagyok a császárhoz, mint a villamoshoz.... :lol:

marek
 
 


kriszta
Aranyos a kisfiad :lol: és neked is milyen szép pocid van :lol:

zsuzsi
Hűha, vasgyuró lessz a kisfiad :shock: :lol: szép nagy :lol:
Szorítok,hogy megforduljon megint :D

marek
Remek hírek :lol: Örülök,hogy a keményedések ellenére zárt a méhszájad :D
Azt viszont nem értem, h régebben szoltak a sulygyarapodás miatt, most meg az ellenkezője miatt szolnak :shock: ezeknek semmi se jó?
És a császár már teljesen biztos?

Peva
Ügyi vagy,hogy bevásároltál :lol:
100 ? huhh, az tényleg sok :shock:
Bár mifelénk is sok doki ennyit kér :roll:

1 ágyas szobáért nálunk napi 5000-et kérnek :roll:
Ugyanezért tavaly még csak 3-at kértek :shock:
Mondjuk ne is akarjanak ennél többet elkérni, mert a Tatabányai szülészet,hogy is mondjam, mindenben szinte szinten aluli :?
Szülőszoba van 6 :shock: de abból 1 se alternatív szülőszoba :?
Mindegyikben csak sima szülőágy van, semmi más :?
Se bordásfal,se labda, se kád, se szülőszék, egyszóval semmi választásom nincs,hogyan szeretnék szülni :?
Pedig jó lett volna eldönteni, hogyan is lenne jobb nekünk. :roll:
Ez van,sajnos

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa, ebben az alternatív dologban az a legszomorúbb, hogy egy fitt-ball labda kb 4-6 ezer Ft, és állítólag nagyon megkönnyíti a tágulást. Én jártam edzésre, és tényleg megnyugtató, lazító volt a labdán való ücsörgés, rugózás. Arról nem is beszélve, hogy a gerinc és a medence nagyon jó pozíciót tud felvenni rajta ülve.
Bordásfalat lehet kapni 7 és 20 ezer Ft között. Húzódzkodó kötél kb 1-2 ezer Ft, a kád ára egy kicsit borsosabb lehet, főleg, ha vizesblokkot is kell hozzá kötni, de legyen együtt mondjuk 50 ezer Ft. Ha összeadjuk, kb. 60-75 ezer Ft-nál járunk...és ezt nem képesek a komfort-érzet kedvéért megcsinálni!? :( :( :(

Kép
szöszke
 
 


Különben vigyél be magaddal labdát! Vajon tilos? Szerintem senki nem fogja kifogásolni...

Kép
szöszke
 
 


Szia Mindenkinek!

Most értem haza!!! Ugye reggel indultunk párommal! :shock: Elmentem anyuékhoz, onnét háziorvos, majd vissza anyuékhoz, be a mh-re leadni a táppénzes papírt, ahol ottragadtam vagy 1,5 órára megint, közben egyik ügyfelemtől kaptam csodaszép ajándékot, azaz Lottika kapta, lehet, hogy ez lesz a hazahozós rucink, majd lefotózom mindjárt, ez egy szett, nagyon édes! Aztán még elmentem a Vörösmarty térre be a New Yorkerbe, onnan hazafelé még DM-be, ami ki volt fosztva, így szinte semmit se tudtam ott megvenni, amit akartam, de vettem fagyit, 3 gombócot, mert egész nap szinte semmit se ettem, és kb. fél órája értem haza. Na, meg is állapítottam, hogy nekem ez már nem valóóó!!! :cry: A talpam ég, a szemeim is durván égnek, a hátam leszakad, a halántékomnál kissé sajog, most érzem csak igazán, hogy az egész napos mászkálás már nem megy, pedig ha tudnátok, hogy milyen lassan megyek az utcán, inkább egy csigához hasonlítanám már magam és mégis durván belefáradtam.

Na ennyit rólam,

Peva - húzós árban van a szülészed! Bár nekem is 80-at kér az enyém, de ezt csak hallomásból tudom, én még nem kérdeztem rá, majd jövő héten, akkor megyek hozzá legközelebb. Az Uzsokiban akkor tuti lehet szülésznőt fogadni? Mert én olyat is hallottam, hogy nem :shock: A szobák árai nagyon durván, és ennyien mégis oda mennek??? :shock: Egyágyasba nem mennék, a kétágyas lenne szimpi, de 8 e / éj és 5 nap ugye kötelező az Uzsokiban, az 40 rongy!!! :cry: Á, még meglátom, de már nem igazán van manink, talán kibírjuk valahogy az 5 napot a "tömegszálláson" is.
Örülök, hogy ilyen eredményes volt a vásárlás anyósoddal, én sosem mennék el vele kettesben vásárolni! :lol: Komolyan, szerintem megszülnék az első 5 percben :wink: A hálóing az szoptatós, mármint gombos? Brendonban nagyon drágák, ha jól tudom 5 e-től kezdődnek :roll:

Zsuzsu - sajnálom, hogy megfordult a bébi, de ez még változhat, mondd neki, hogy forduljon vissza, hátha hallgat rá(d)!!!
Még nem tudom, szomszédolunk-e, párom már nézegette, hogy hová mehetünk majd mászkálni, de az a gáz, hogy mindig pisilni kell járnom és fene se tudja, hol tudok, ha rám jön, bár a szükség nagy úr, szerintem a bokorba is beguggolnék :wink: Inkább a meleg zavar, megint visszatért :evil:
És a súlyhoz külön gratula, már majdnem 3 kilóóóó!!!
Kíváncsi vagyok, mi hol tartunk, ugye kb. 2 hete volt 1,5 kiló, ami nem túl sok, de nem elégedetlenkedek.

Ancsa - aki a hátad mögött megszól, hogy mekkora vagy, az menjen a fenébe, de tényleg!!! :evil: Nem is értem, hogy képzelik ezek, főleg aki még nem volt sosem ebben az állapotban, honnét is tudhatná, milyen lesz a teste, ő hogy fog változni és amúgy is mi köze van hozzááááááááááááá! És ha már megjegyzést tesz, tegye úgy, hogy ne hallja már meg a másik, komolyan, az emberek akkora bunkóóóóók, nagyon fel tudom húzni magam az ilyeneken, pedig nem érdemes, te se foglalkozz vele, de tényleg!!!!
Babaszekrényről tehetnél fel képet! :lol:

Bettyna - a hátfájásról tudnék mesélni, nekem szinte minden reggel és hajnalban is iszonyatosan fáj, középről sugárzik ki, amúgy lehet, hogy kicsit túlhajtottad magad és most azért fáj, reméljük, neked nem lesz mindennapos vagy majdnemmindenmásnapos, mint nekem! :?
Bettyna, szülinapos vagy? Isten éltessen sokáig!!! Kép

Bkriszta - nagyon tetszik a pink felsőd!!! :lol: :oops: Az a vicc, hogy én tényleg nem szeretem a rózsaszínt, de most, hogy Lottinak vettük a sok-sok rózsaszínű babarucit, kezd divatba jönni nálam is, lehet, hogy pár év múlva a gyerekemmel kart karba öltve mászkálunk pinkladykként? :lol:
Gratula, hogy ennyire készen vagy mindennel!!! Én még változatlanul sehogyan sem állok! :?

Marek - gratulálok a 3000-es értékhez!!! Legalább legyen valami jó! Az Elevitből én beszedem a napi felet, annál többet nem merek, mert nekem az elején eléggé hányingerem volt tőle, viszont most megnyugtat, hogy ha én nem eszek egy-egy nap túl jól (mint pl. ma, hogy egész nap rohangáltam), van mégis bennem elegendő vitamin. Most megveszek még egy dobozzal, de csak a 30 db-osat, az is 2 e forint, hogy mennének a fenébe! :x
És tök jó, hogy ennyire rendben van a baba és ha császár akkor császár, a lényeg, hogy mindketten rendben legyetek!!!
Amiatt meg ne te izgasd magad, hogy előre küldtek a sorban, amúgy is, a kismamák ne álldogáljanak és kész!!!

Nyugtonmalac
- milyen volt a mozizás és a vásárolgatás? Te bírod még az egész napos túrákat?
Oxi, neked a masszázsfotel és Ildi a szinonimák, nekem pedig a szopisszuperalvóspárna és Nyugtonmalac :lol: :wink:
Vécére papír - most kaptam egyik ismerőstől, 10 db van benne, szerintem elviszem, max. nem használom, többet nem veszek belőle, én reménykedek még, hogy aránylag tiszta lesz a klotyó!

Lányok, most elbúcsúzok 4 napra Tőletek, Mindenki vigyázzon magára, írjatok sokat, hogy vasárnap legyen mit olvasgatnom!
Kitartást a meleg miatt, az eltüntek jelentkezzenek már (Kalózlány, Andi, Dragonfly, Dalma...), LKata, írj ha tudsz, pussz!!!

Ildi

Ui: A képet az ajcsiról amit kaptam és talán hazahozós ruci lesz, ma még azért felteszem :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

ezt kaptam ma, hazahozós rucinak szuper lenne :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok én is csatlakoznék hozzátok. Eddig a 2008. őszi kismamák topikba írogattam, de sajnos az lassan kihaló félben van.
Pár név már ismerős onnan, de majd ahogy követem a topikot mindenkit jobban megismerek.

Magamról pár szót: 33 hetes kismama vagyok, október 25-re vagyok elvileg kiírva, a negyedik kisbabánkat várom, aki kisfiú lesz, elvileg Áron lesz a neve., van egy 9 éves lányom Lorena és 7 évesek az iker fiaim, Ádám és Zolika.
A Szt Imre kórházban fogok szülni dr. Urbán Mártánál.
Hát ennyit rólunk...

Egy képet is felteszek magunkról:

Kép


Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi, ne csüggedj, még mi sem állunk sehogy! És ne feledd, hogy a többiek közül már sokan 4 héttel előrébb járnak. :) Még csak 32 hetesek vagyunk. :) 4 hét múlva biztosan jobban fogunk állni, ők meg akkor már szülni fognak. :shock: :D

Kép
szöszke
 
 


Szia Éva!
Mi a foglalkozásod?
Szépek a gyerkőcök nagyon! Juj, és 4-en lesznek hamarosan...mi is szeretnénk négyet, de nekünk már valószínűleg nem fog beleférni :cry: 1977-ben születtem...

Kép
szöszke
 
 


Szöszke

Egy mérnök irodában dolgozom titkárság vezetőként, amúgy idén diplomáztam HR-ként, de még nem dolgoztam a szakmámban. Még a szeptembert végig dolgozom, de aztán októberben már csak pihenni és készülődni szeretnék.
Szerintem még simán belefér a korodba!!! Én 75-ös vagyok.

De jó, majdnem egy napra vagyunk kiírva! Te hol fogsz szülni? És hányadik babátok lesz, fiú vagy lány?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Szöszke

Közben észre vettem a vonalzódban, hogy kisfiatok lesz, Gergely.

Kép

Kép
éva75
 
 


Üdv mindenkinek!

huuu, ma elég necces napom volt.pedig csak az anyakönyvi hivatalban voltam kikérni a házasságinkat, de ez be is tett nekem egész napra.

Marek!

Nagyon nagyon örülök végre a jó híreknek! Tudom, hogy a császár nem egy leányálom, de kibirható, és a Bori és te biztonságod mindennél fontosabb.

Éva!

Üdv köztünk, minden tiszteletem a tiéd! Először is a 4 gyerkőc miatt, másodszor az ikrek miatt. Kemény vagy!:-))))))))))))

Képzeljétek mit talált ki a dokim. Mivel sajna a nagyimnak is meg az anyukámnak is emlőrákja volt/van, ezért én halmozottan veszélyeztetett vagyok. Így elküldött jövő hétre egy genetikai prof.asszonyhoz, vesznek vért, és elvégzik azt a vizsgálatot, amiből kiderül, hogy örököltem-e a mellrákért felelős gént.8 éve volt már ilyen vizsgálat ami horror pénz(szerencsére tb fizeti) és majdnem 1 év alatt van csak eredmény. Akkor még csak úgy tudták, hogy 2 ilyen gén van, akkor az derült ki, hogy azt a kettőt nem örököltem.De azóta kiderült, hogy több gén is felelős az örökletes mellrákért, ezért most még egyszer elvégzik.Mire leszoptatom Emmát, addigra meg is lesz az eredmény.Az a lényeg, hogy ha pozitív az eredmény, akkor műtét lesz.Kiveszik a tejmirigyeket(ugyis csak 2 babát terveztünk) mert a rákos sejtek ott kezdenek szaporodni.és akkor igy kivédhető.Mert ahogy mondta a doki ha pozitiv az eredmény, akkor 40 év felett 100 százalék, hogy kijön a betegség.Mint ahogy anyukámnak is kijött.
de a dokim azt javasolta, hogy biztos ami tuti, ha negatív lenne az eredmény, akkor is csináljuk meg ezt a műtétet, hogy megússzam a dolgot.bevallom, létva anyukám nyomorúságát, bármire képes vagyok, csak ezt elkerülhessem.

na, ennyit rólam, most megyünk fürdetni, mert Ábel megint iszonyuan elfáradt és egy csöppet nyűgös...
emmalena
 
 


Éva
Üdv itt! Gratula a szép nagy családhoz! Én úgy látom, nekünk a kettő sem fog összejönni... :cry:

Emmaléna
Nem is tudtam, hogy van ilyen vizsgálat... :roll: Akkor mi a francért nem küldenek el mindenkit, akinek az anyukája, vagy a nagymamája mellrákos???? :shock: Lehet, hogy horror ára van a vizsgálatnak, de a kemoterápia, meg a rengeteg táppénz sem két fillér. Melyik érné meg jobban???? :? :roll: De tudjuk... arra van pénz, hogy Ancsát felülvizsgálják havonta... Most kissé felhúztam magam!!! :twisted:

marek
 
 


Emmalena

Köszi a kedves sorokat, hát igen nem volt könnyű az ikrekkel, de megtérült, annyira jól elvannak egymással!! Most kezdték a sulit és ott is jó, hogy ott vannak egymásnak.

Nem semmi ez a vizsgálat-műtét, ilyenről még nem is hallottam, de nagyon jó dolog.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva, mi az első babát várjuk, és tényleg fiúcska lesz. Csak úgy férne be a 4 gyerkőc, ha minden 1-1,5 évben szülnék, az meg érdekes lenne. :D Mindenesetre hármat megpróbálunk, de kettőt minimum. :)

Emmalena, ez most megdöbbentett...az egész, amit írtál. Én nem merném kivétetni a tejmirigyeimet, pedig anyukám mellrákban halt meg. De biztos vagyok benne, hogy a hajlamosító gének kevesek önmagukban, ahhoz úgy is kell élni, pl. az immunrendszernek is tönkre kell mennie...szegény anyukámnak mellrák előtt 1 évvel volt egy jobb oldali lebénulása agyérgörcs miatt, és akkor rengetegett fogyott..aztán jött a rák...
Hm, ilyet még nem is hallottam, hogy előre kiműteni egészséges szövetállományt, hogy nehogy baj legyen...
Persze, ha annyira rizikós a helyzet...ez elgondolkodtató...és a kiműtött tejmirigyek helyére tennének implantátumot, mert az akkor össze fog esni, nem?

Kép
szöszke
 
 


Marek

Köszi az üdvözlést!
Miért nem jön össze kettő?

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Szöszke

Hát igen, így már értem. Én régen azt mondtam max. egy gyerekem lesz és azt is 30éves koromban fogom szülni, ahhoz képest....., és a férjem még szeretne egy kislányt, de ő már az ötödik lenne és lehet, hogy nem is lenne kislány..... még meglátjuk, de én úgy érzem megállunk a negyediknél.

Kép

Kép
éva75
 
 


sziasztok! mit is írjak magamról? Október 9.-re vagyok kiírva, 27 éves vagyok és az Istvánban fogok szülni. bevallom, már alig várom, szerintem emiatt is kattantam rá ennyire a homeopátiás bogyókra. El is kezdtem beszélgetni már a babóval, hogy könnyű szülés legyen :)

Emmalena! Tökjó ez a vizsgálat, amit írtál, megkímél egy csomó aggodalomtól és a betegségtől is, pláne, ha 40 év felett tényleg kijönne mint anyukádnál. Viszont én nagyon félnék a műtéttől, biztos jó párszor eszembe jutna, hogy mi van, ha megúsztam volna. Azt nem lehet, hogy csak 40 éves korod körül vagy közvetlenül a rákmegelőző állapotban (ha van ilyen mellráknál...) műtenének?

Amúgy nekem van egy ismerősöm, aki minden évben szült egy gyereket, és összesen 4 gyermeke van... azt mondja, hogy ez a legjobb dolog a világon, jól megértik egymást a gyerekek, bár azt elismeri, hogy az első 6 év rettentő nehéz volt - alig tudtak pihenni a férjével, semmire nem volt ideje a gyerekeken és a háztartáson kívül.

borkaby
borkaby
 
 


Éva
Azért nem lesz kettő, mert e férjem szeretne megállni. Retteg, hogy valami baj történhet. És mivel a terhességem nem igazán ment simán, ezért lassan én is így gondolom. Se anyagilag, se időbe nem férne bele egy gyerek mellett, hogy ennyi vizsgálatra eljárjunk... :cry:
De azért remélem változik még a véleménye, akkor az enyém is meg fog változni....

Szöszke
Sajnos a rák nem csak akkor jön elő, ha le van gyengülve az immunrendszer. Anyukámnak nagyon erős volt a szervezete, mégis... :cry: Sajnos annyi más tényező van még...például a stressz...és abból elég sok jutott neki tavaly... és azt elég nehéz kivédeni.... :roll: :cry:
Én szerintem inkább megműttetném magam, ha olyan helyzetben lennék, mint Emmaléna, de tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet... :roll: Persze a te érveidet is teljesen megértem, csak én rettegek a ráktól, és ha bármit meg lehetne tenni, hogy kivédjem, én azt meg is tenném... :roll:

marek
 
 


Na, az van, ezzel a vizsgálattal kapcsolatban, hogy ha valakinek egyenes ágon a nagyija is meg az anyukája is mellrákos, akkor egy sima nőgyógyászati beutalóval MINDENKINEK kötelező ezt a vizsgálatot elvégezni.Már aki utánajár magának.A tb nem utasíthatja vissza, mert halmozottan veszélyeztetett.És ha pozitiv az eredmény, akkor nincs olyan, hogy megúszhatom, ezer százalék, hogy kijön.anyukámnál is megtalálták a gént, ki is jött neki.ez sajna genetika, az életmód nem sokat hárit a dolgon.
Az az igazság, hogy én a műtéttől nem félek, attól viszont, hogy kijön, rettegek.és Mareknak tök igaza van, inkább a megelőzés, mint a kezelés, mert azt tapasztalatból mondom, hogy nem egy leányálom.
Mivel nekem hatalmas cicjeim vannak(75 G-s melltartót hordok), sajna, a műtét után is maradna benne még annyi zsirszövet, hogy nem kellene implantátum, csak akkor kicsi cicikóim lennének.Amit egyáltalán nem bánnék.szóval, ha esetleg lenne valaki közületek hasonló helyzetben, tudjatok róla, hogy egy nőgyógyász által adott beutaló a Bp-i Kékgolyó Onkológiai intézetbe, és kötelezően elvégzik ezt a genetikai térképet.Persze nem reklámozzák a dolgot, mert a költsége közel milliós, de attól ez még igy van...
emmalena
 
 


kíváncsi lennék, vajon a többi ráktípusnál is létezik -e ilyen génfeltérképezés. Mondjuk az biztos, hogy sokkal nagyobb stressz és félelem egy már kialakult rákot kezeltetni, mint megelőzni a bajt. Ez a géntérkép szerintetek akkor azt is jelenti, hogy ha mellrákra van hajlam, és azt megelőzik, akkor máshol nem bukkanhat fel a betegség? Nagyon megérint ez a dolog, mert a párom családjában és az én családomban is előfordultak különféle rákbetegségek, és tervbe is vettük, hogy a babóval felkeressük Czeizelt vagy valamelyik genetikust.
borkaby
 
 


Visszatérve homeopátiás őrületemhez, ezt találtam a neten, a simonmed webpatika kínálatában (remélem nem csak engem érdekel, ha igen bocsi mindenkitől :oops:

Normál szülés-csomag: (10 db 4g-os monokészítmény)
Praktikus papír tárolódobozban

1 db Gelsemium 15 CH :szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni naponta.

2 db Arnica montana 9 CH : Felkészíti az ereket és az izmokat a szülésre, szülés után gyorsítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású.
A szülés előtti utolsó hónapban: naponta 1x5 golyócskát elszopogatni. Szülés utáni pár napban naponta 1-2x5 golyócskát elszopogatni.

2 db Caulophyllum talicthroides 15 CH: Előkészíti a méhet a szülésre, a
vajúdás alatt pedig könnyíti a tágulást. A szülés kiírt időpontja előtti egy-két hétben naponta 1x5 golyócskát elszopogatni, majd a vajúdás alatt negyedóránként Cimicifuga racemosa 9 CH-val felváltva 5-5 golyócsa.

2 db Cimicifuga racemosa 9 CH: rendszerezi a fájásokat, és csökkenti a
fájdalmakat. Vajúdás alatt Caulophyllum 15 CH-val negyedóránként felváltva.

1 db Delphynium staphysagria 9 CH : segíti a gátseb gyorsabb gyógyulását.
Naponta 3x5 golyócskát elszopogatni.

1 db China rubra 9 CH: a folyadék és vérveszteség helyreállítására,
fáradtság leküzdésére. Szülés után napi 2x5 golyócskát elszopogatni egy-két hétig.

1 db Ricinus communis 5 CH : szülés után a tejelválasztás serkentésére.
Kezdetben minden szoptatás előtt 5 golyócskát elszopogatni, majd a
tejelválasztás beindulásával az adagolást ritkítani napi 2x5 golyócskáig.
borkaby
 
 


borkaby!

Pontosan nem tudom, hogy más rákfajtáknál hogy van ez, de felttelezem, hogy lehet.Annyi bizonyos, hogy a mllrák, még ha sikerül is "kigyógyulni"belőle, szinte biztos, hogy áttétet okoz.akár sok év mulva is.Anyukám pl.8 éve "meguszta" a mellrákot, a kezelés hatására 8 évig minden mellvizsgálata negatív lett.amikor kezdtünk megnyugodni, akkor jött a hír, majdnem 9 év után, hogy átment a csontjára és erre rá 2 évre(most pár hete), hogy átment a májára is.Szóval, az én kis leikus agyammal arra következtetek, hogy ha nincs a mellrák, akkor nincs minek ugye ennyi áttétet okozni.Ettől persze lehet, hogy spontán kialakul valahol méshol, de annak valszeg semmi köze a mellhez.

Homeos dolog:

nkem is adott egy listát a szülésznőm, hogy mit szerezzek be.minden meg is van, de egy szert sehol sem tudtam beszerezni.több patikában is azt mondták, hogy sajna nincs.Van valakinek ötlete, hogy Pesten hol van olyan patika, akik homeo specialisták?hátha ott végre meg tudom venni, jövő héttől szednem kéne...
emmalena
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?