Új privát üzeneted érkezett!

Drága Kata;)

Ne aggódj, tényleg elmúlik ez a hangulat ingadozás, ezek a fránya hormonok a ludasak....
nekem is volt ilyen az első jó pár napban, csak koncentrálj a picire, ő biztos megnyugtat és feltölt;) és ha úgy érzed sírnod kell, ne fojtsd magadba, de azért túlzásba se vidd, inkább mosolyogj helyette amennyit tudsz;)
ezek mind-mind természetes dolgok, ne félj, hamar elmúlik;)

sniky

Panna, nagyon édes Réka baba, és Zsófi, Beni is tünemény, ahogy kiütötte magát a kajcsitól;)

na megyek, megpróbálok egy picit aludni, amíg Barnus engedi;)

puszi csajok, nyugodt éjszakát nektek! ;)

sniky

Én is a szülés utáni napokban sokszor elpityeredtem magam, azt hiszem a meghatottságtól, folyton eszembe jutott Réka kibújása utáni pillanatok... Aggodalomból még nem sírtam (eddig legalábbis).
Röhögés viszont rám is rámtör néha. Olvastam a suttogós könyvben, hogy amikor éhes, felkunkorítja a nyelvét sírás közben, mint egy kis gyík. Egyik sírásánál gondoltam megnézem. Már ott volt az ölemben Réka, és tényleg, mint egy kis gyík. Úgy elkezdtem röhögni rajta, hogy a rázkódástól alig bírta elkapni a cicit... Mondtam neki, ne haragudjon, hogy ilyen lökött az anyja.

Nektek szokta a baba gyorsan remegtetni a szájával a cicit vagy a cumit? Nekem mindig, amikor jól érzi magát.
Múltkor ezen is nagyot vigyorogtam, hogy szopi után kicsusszant a szájából a cicim, ő meg kicsit hátrahajtott fejjel, remegtette a az eltátott kis száját. Hát zabálnivaló volt. :lol:

panna1

Te csinálod jól Niki! Nekem is most kellene szunyálni, amíg Réka alszik, de én eg ilyen éjjeli bagoly vagyok. Reggel viszont bírnék aludni, akkor meg Réka szeme kipattan, és pörög ezerrel a leányzó. Vagyis mindent csinál csak nem alszik. Apja fajta :D

panna1

Jó reggelt!

Sajnálom a "depit" remeélm hamar túllesztek rajta..

én is szoktam nevetni a fiamon olyan pofákat vág!

ezt a szélcsövet lehet én is megvezsem.. mert ZSigmondnak is vannak kakilási gondok

:cry:

Szép napot!
Vendég

Lányok!

A K vitamint milyen gyakran kell adni a babának? Nem emlékszem rá, mit mondott a doki néni, és Csenge combiján lett egy kékes-zöld folt. A múltkor tejcsibe raktam neki a k vitamint, és nem itta meg csak a felét, lehet, hogy kellene még neki adnom?

Csenge is szokta remegtetni a száját :D annyira aranyos közben, mi is jókat nevetünk rajta. Apája mondta, hogy ilyenkor csak megrázza egy kicsit a cicit, hogy van e benne még. :)

rizsimami

rizsimami eddig hetente irták elő, most változtattak rajta és havonta egyszer kell a dokinéni mondta...
Vendég

sziasztok!

Kata, a depi elmúlik, fel a fejjel! én pl. azon bőgtem állandóan, hogy mindenki velem foglalkozik, és mindenki hívogat, viszont én nem akarok senkivel sem beszélni, mert nem akarom végighallgatni a sok jótanácsot, mert csak elérzékenyültem volna, és ezt nem akartam kimutatni! biztosan dilis vagyok, de ezen pl. napokon át bőgtem, anyumra rá is hoztam a frászt...

ma már azért sokkal jobb a helyzet! igazából csak akkor sírok (gyerekkel együtt), ha tök tanácstalan vagyok, és úgy érzem, hogy nagyon fáj neki valami és nem tudok segíteni!

remélem, hogy ez is majd csitul, mert nem jó, ha érzi rajtam, hogy feszült vagyok! tudom!

légzésfigyelőt mi sem használunk! egyelőre, de lehet, hogy nem is fogunk, mert tényleg csak paráztat, és a gyerek már most is annyira mocorog, hogy biztos lemászna az érzékelőről...

Aproo, mi volt a szélcsővel? párom sajnos nem kapott az auchan patikában, szóval lehet, hogy benézek a gyártelepi boltba, bár azt nem tudom, hogy merre van!? egyszer voltam arra, a postán pl. meg a piacon...

képzeljétek... én múlt héten csütörtökön már megkaptam az anyaságit... nektek is ilyen hamar utaltak!?

Betti, köszi a szüléstörténetet! gratula!

délután hívnom kell a dokinéninket... kíváncsi vagyok, hogy mit mondd kaki ügyben!? hétfőn megyünk amúgy a 4 hetes egészséges rendelésre...

lányok! hozzátok a gyerekdoki is sűrűbben jár ki? vagy a védőnő hetente? vagy hogy?

sophie27

igen! K vitamint születéskor, aztán 1 hetesen, majd havonta 1! most változott a dózis, pont a kismamában is írták, de nekem is dokinéni mondta!

nálunk is remegteti a száját Beni... főleg cicvel az ajkai között! :D tökre muris érzés!

sophie27

Zsófi szélcsövet nem lehet kapni patikában, csak gyógyászati ségédeszköz boltban. Én gyártelepen tudok egyet, abban az utcában, ami a rendelőkhöz vezet, és párhuzamos a főúttal, a gyógyszertár mellett. Ha a gyógyszertárra rákérdezel, biztos tudnak segíteni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszönöm a támogatást és vigasztalást, kedvesek vagytok. Ma, hogy kialudtam magam sokkal jobb, még nem sírtam... :)

Szép napot mindenkinek!

Kata
Vendég

Csak egy gyors bejelentkezés.
Barbi! Tudom, hogy mindig el vagy havazva, de azért majd regaálj valamit a vérképemmel kapcsolatos kérdésre. Nagyon érdekelne, hogy Te mit mondasz. Aprókának meg köszi a választ.

Budapestiek segítsetek. A hétvégén szeretnénk felmenni Pestre és keresek valami zöldövezetet, ahol lehet sétálgatni és olcsón megebédelni. Légyszi ajánljatok valamit. Nekem első blikkre a Margitsziget jutott eszembe, de ott utoljára 20 éve jártam és nem is emlékszem rá nagyon. Mi van most a szigeten? Vagy Normafa? ott még talán nem is voltam. Segítsetek!!!!!
bende

Zsófi! nem felejtettelek el. Ha otthon lesz a nőci, megkérdezem.
bende

Barbi! elolvastam amit írtam. Bocsi! nem akartam felszólító módot használni. Ha megtennéd, megköszönném. Puszi
bende

Bende!

Szerintem a Margitsziget ideális hely sétára. Bár amilyen szuper idő lesz, biztos sokan lesznek, de azért elfértek ti is :-))

Ha Margitszigeteztek, a budai oldalon tudok ajánlani egy jó kis éttermet, mi nagyon szeretjük, és ott van mindjárt az Árpád híd mellett. Nem rossz árilag sem, és szerintünk jól is főznek. Itt a honlapjuk:
http://www.mokussorkert.hu/main.php?l=1

ha kell segítség, hogy hol találjátok, szólj...

panna1

Hú de kihaltság van. Azt hiszem én is pihizek egy kicsit, amíg Réka is engedi :D

panna1

Bende!

Nem azért nem írtam, mert elfelejtettem a kérdésed, hanem mert gondolkodtam a számomra logikus magyarázatokon. Azt mondod, hogy ez a szülés elött is elöfordult és most a nagy vérveszteség után megint kijött olyan helyeken, melyeket biztos nem ütöttél be. Számomra csak egyetlen magyarázata van a dolognak, de én nem vagyok orvos, csak orvos családból származom. Szerintem vérszegény vagy és voltál is (remélem nem vérzékeny). Lehetséges lenne még más magyarázat is, de mivel te csak ezt az egy tünetet írtad, másra nem lehet belöle következtetni. Szerintem érdemes lenne egy vérképet nézni, Hb, Trombo, Leuko...

Hálózsák: 86 cm mindkettö. Cipzáros elöl. Kép jön.

Bözsi!

Megsütöttem a kiflit, beírom a receptet a kajás topikunkba, rendben? Az a jó benne, hogy nem különösebben édes, mert 250 gr. lisztben van egy evökanál cukor és a töltelékben is 150 gr. dióra 100 gr, de én nem teszek bele csak 2 kanálnyit.

Mentem fözni. Mai menü marhahúsleves velöscsonttal (az nekem nagyon kell), pulykacici gombával és valami körettel, sali, no meg a pozsonyi kuflijeim. :)

Niki drága nem reagáltál a babacucc kérdésemre! Nem akarok a terhedre lenni, ha nem kell, hát nem, ha igen, az is jó ám!

Puszi: barbi
maass

Drága Barbi!

Köszi a felajánlást, de most kaptam egy halom ruhát, különböző méretekben, így egy jó darabig el vagyunk látva;)

sniky

A könyvelő nekünk azt mondta, hogy a taj kártyát kiküldik automatikusan. Így volt nektek is? Így volt nektek is, vagy elmentetek érte?

rizsimami

sziasztok!
hát a gépem még mindig rossz, úgyhogy képeket esetleg Zsófinak küldök és ő felrakja helyettem.

Kérdéseim a következőek, ha tudtok segitsetek lécci:

1. aki bimbóvédőt használ, miilyen sűrűn sterilizálja? csakmert minden szopi után nem lehet. elég ilyenkor sima vizzel leöbliteni? és mondjuk két naponta sterilizálni? én vettem két párat, pont azért hogy ne kelljen mindig szopi után ugrálni miatta. És kivégtam a tetejét kisollóval, hogy a mellbimbó legvégéből jöjjön a tej,igy talán jobban elfogadja majd a sima mellemet, ha esetleg pér hét múlva megpróbálom úgy etetni. Eddig nem tudott sima ciciből enni, mert pár szivás után elengedi, de lehet, hogy erőltetni kéne, hogy küzdjön és akkor talán menne smán is?????

2. aki pólyát hazsnál, annak bejött a módszer? És hogy mikor használja??? azt hiszem mecsi irtad, hogy van nektek....

3. nekem a bal mellem fáj egy napja oldalt-alul. hiába masszirozom, meg etetk abból is rendesen, nem mőlik a fájdalom. félek, hogy be fog gyulladni....de fejni meg nem tudok, legalábbis eddig nem siekrült. de valszeg megpróbálok mégegyszer, anyukám majd segit. Aki fej,kézzel vagy géppel, vag xkézi szivóval dolgozik? Mik a tapasztalatok a szivókkal kapcsolatban?

4. ti hányszor öltöztetiktek át egy nap? és levinni sétához mit adtok rá? én reggelmszoktam, és fürdés után....ez gondolom elég...

5. Mi is használjuk az infacolt, nem is szereti a zizét, de szerintem megszokta már,mert csak fintorog, de aztán szopizik rendesen. De lehet, majd kipróbálom az Espumisant is.
egyébként nem mindig van büfi kaja után, van hogy csak leteszem szopi péárnánra és az kicsit függőlegesebb helyzetben van és azon bealszik napközben. Persze este büfiztetetm rendesen majdnem 10 percig is, és ettől néha csak újra felébred és nem akar aludni....nem tudom mi a jobb, ha elhagyom a büfit, vagy ha nem.....

cumit is hazsnálunk mostanában, mert éjjel alvás közben sikongat,meg nagyokat lélegzik, meg sóhajtozik, és ezekre a neszekre mindig felébredónk, illetve én hegyezem a fülem és ezért nem alszom semmit ilyenkor, hiába alszik a gyerek...

mérleg szerint, ami dekában mér 3.65 evés előtt, utána meg 3,66. ez azt jelenti hogy csak 10 grammot evett??? Az rohadt kevés nem???mégegyzsre lenmérem ma is, mert ezt nem hiszem el....

a cseresznyemag párnát mivel melegited meg rizsimami? Mikroban?

depivel én is úgy állok, hogy van hogy csak sirok, sirok, mert olyan nehéznek érzem az egészet, és félek, teli vagyok kétségekkel. Pedig elvilegminden rendben, a gyerek szépen fejlődik, aludni persze éjjel 2-3 órákat alszunk csak és emiatt parázok hogy a párom be készüljön ki a kevés alvás miatt.
napközben meg nem vagyok éhes pedig tudom, hogy enni kell a tej miatt....

bocs, ha sok voltam csajok, de most volt időm csak irni...
lei

Lei! Én végül nem vettem cseresznyemag-párnát, hanem sima hasmelegítőset, elektromosat, így azt csak bekapcsolom, és kész! :-)

Tejgondokkal küzdőknek ajánlom a Milupa termékét, a Milusan-t!
Hétvégén úgy jártam mint Szuszu, nem ettem rendesen, és estére pangott a tejtermelde! :( Anyósom hozta ezt a teát, és hát azóta már nem is tudok mit csinálni, folyik minden felé, alig várom az etetéseket, hogy végre megegye a sok tejcsit. És mióta ennyi tejem van, azóta 3-5 órákat alszik. Nappal inkább a 3 az általános, de ma éjjel aludt kétszer 4 órát, amiért nagyon hálás voltam. Gondolom ha tele a pocakja, ritkábban ébred. Azért is tudok ma itt lenni a net előtt.

ma még kicsit piros a pofija, így mi csak este megyünk levegőzni, de lehet, hogy én azért mindjárt kiülök a kertbe :-)

rizsimami

rizsi, nekünk pont ma jött meg postán a TAJ kártya

lei, én egész eddig bimbóvédővel szoptattam, kb. két napja pedi anélkül, és teljesen jól működik a dolog, nem zavart be a bimbóvédő. Ami a sterilizálást illeti én csak forró csapvízzel öblítettem és kb. hetente egyszer Chicco sterilizáló folyadékkal fertőtlenítettem.

Most volt itt a védőnő, a gyerek persze végig üvöltött, a reakcióiból úgy tűnik mi is hasfájósak vagyunk, kapott is 10 csepp espumisant és masszírozást. Persze az üvöltést nem hagyta abba, de ahogy cicit kapott , egyből elhallgatott és most meg békésen alszik. Szerintem csak éhes volt, bár 2 órája evett... szóval nem győzött meg ez a hasfájás dolog engem annyira, az viszont kiderült, hogy a zöldpaprika is kerülendő étel a héja miatt....
most már komolyan mondom, nem tudom, hogy mi mindent lehet enni???!!!! tésztát tésztával??

Lei, a büfiztetést ne hagyd el, mert nagyon fontos, ha nem jön fel a lenyelt bubi, akkor nagyon könnyen fájhat a pocija! Szóval kitartás, 5-10 perc büfi-idő kell....

sniky

még pár kérdés....

riszi: köszi a választ :)

most mértem le egy szopi utáni súlyt, elvileg a mérleg szerint 30-at evett.....az kevés egy szopira, nem????

infacolt minden szopi előtt adtok neki?

ha közeledik a fürdetés ideje, de mondjuk még csak egy órája alszik, akkor fel kell ébreszteni? mert gondolom teli hassal kibukná a egészet fürcsi közben....szóval ilyenkor olyan nehéz belőni, hogy pont két szopi kőzőtt legyen a fürdés.....

Ti más félhetesen mennyi időre vittátek le elsőzör sétálni? háromnegyed óra nejm sok ugye?

nekem egyébként heti egy K vitamint mondott a dokinő....eddig nem tört szilánkosanaz az egy, amit beadtam neki...
lei

niki: de neked miért kellett bimbővédő? és teljesen normélisan tud simán análkül szopizni? vajon ehhez tényleg csak idő kell? vagy hogy lehet, hogy akkor az elején nem megy neki, később meg már igen?

ok, a büfit nem hagyom el akkor.....

nálunka 7. emeletre iszonyat nehezn jön fel a melegviz, ugyhogy én nem melegvizzel szoktam lemosni, hanem csak langyossal...ebből lehet baja?meg van,amikor éjjel véletlenül kétszer ugyanabból a mellbimbővédőből etettem meg lemosás nélkül, ettől lehet baja? vagy nem kell ennyire tulzásba vinni ezt a sterilizálos dolgot?

nekünk ma ment be a párom a TAJ kártyáért és közölték, hogy pont ma küldték volna ki. de azért odaadták. ezek szerint 10 nap alatt intézik és küldik ki....
lei

lei, nem lehet, hogy rossz a mérleg? vagy rúgkapált rajta Csabi, amikor mérted? mert akkor ide-oda ingadozik nálunk is...

én nem szoktam átöltöztetni, csak ha lebüfizné magát...
sétára általában egy kis kardigánt és egy pamut nacit adok rá a rövid ujjú body fölé és vékony sapit, de tegnap azt már levettem róla, mert nagyon meleg volt.

sniky

lei az kevés lehet bár azt szoktálk mondai, hogy nem mindig eszünk meg ugyanannyit. NEkem a doktornéni azt ,mondta, hogy most egy napig mérjem evés elött, után és ha összeségében megvan a 600g 1 nap akkor no para. azért mondta, mert 11.15kor evett és 12.30kor már üvöltött a ciciért. csajok lemértem elötte utána és 120 g-ot leszivott.
a jobbmellből..a bal mellem laposabb, lehet nincs benne annyi tejci.. most mérem, ha abban nagyon kevés van., lehet pótlást kapunk. homeost nem merek szedni, mert attól képzeljétek csak a jobb mellem durran be :roll:

a súlya egyébként szépen gyarapszik... most lehet nekiállok tejet fejni.a bal mellből, hátha beindul... . nem tom...
Vendég

lei mi 1 órát sétálunk...és úgy öltöztetem mint snicky
Vendég

Lei, mi a kezdeti ügyetlenkedés miatt vetettük be a bimbóvédőt, nagyon jól működött és nem utolsósorban nagyon kényelmes vele szoptatni. Semmi zavart nem okozott, szóval szerintem ne félj tőle és adj egy kis időt magatoknak;) engem az is megnyugtatott, hogy látszott a bimbóvédőben a sok tejcsi;)

én most már mindig kajcsi előtt fürdetem, régebben csak evés után ment egy fél órával, akkor nem üvöltötte végig a fürdést. Most azt csinálom, hogy amikor már közeledik az ébredés ideje, lassan, finoman elkezdem kicsomagolni a pelusból, mire teljesen felébred, már mesztelen és megyün ka fürdőbe, így nyugisan meg tudom fürdetni anélkül, hogy követelné a vacsorát. Fürdésidő pedig szerintem akkor van, amikor te azt mondod, nincs óráhiz kötve, mi van, hogy 7-kor, de ha csúsztunk az etetéssel, akkor 8-kor vagy 9-kor fürödtünk, egy kis idő után, úgyis beáll, ne aggódj;) és a sterilizáláson se;)

sniky

boni, lei-nek sok lenne még a napi 600 gramm, ők csak 10 naposak, nekünk eleinte 30-50-70 gramm volt egy-egy evés

sniky

lei, mi 1-2 órát szoktunk sétálni, bár eleinte csak 1/2 - 1 órát, tegnap pedig 3-at;) a jó levegő nem árt csak használ a piciknek, erősíti az immunrendszerét és jobb ízűt alszik utána;)

sniky

hát nem tudom...elvileg jó a mérleg és a baba sem mocorgott
viszont ha meg abból indulok ki, hogy 3060 g-mal hoztuk haza 10 napja és most 3710 akkor az azt jelenti hogy 650 g-ot hizott ennyi nap alatt. Az jó?
meg nekem valami olyasmit magyarázott a védőnő, hogy egy nap 450 mg-ot esznek, tehát ha mondjuk 8-szor eszik egy nap, akkor az azt jelenti, hogy egy evésre 40-50 mg jut. Most akkor ez hogy is van? tényleg tiszta hülyeség ez a mérleg dolog, de hát már kibéreltem két hónapra ,úh használom, ha már itt van.

arra is gondoltam, hogy azért fájhat a bal mellem, mert tegnap anyám macerált, hogy próbáljak meg mindenképpen fejni és én elkezdte gyötörni a bal mellemet, de persze biztos nem jól és lehet emiatt fáj most....bravó, ügyes vagyok. :(
lei

köszi Niki a megnyugtató válaszokat. ezek szerint a 30 gramm (vagy ez most miligramm igazából? ) ilyen kicsinek még jó egy evésre.
na majd néhány hét múlva meglátjuk nő-e az adag.
lei

jaj nem azt gondoltam, hogy neki kell 600 gr, csak írtam nekem a dokinéni mit mondott, hogy különbözhet étkezéseknél :lol:

dokinéni, vagy védőnéni meg tudja mondani hogy 10 naposan mennyit kellene szopizni egy nap kb. de hát gyereke válogatja
Vendég

lei ne szívd..nekem is javasolták elején, aztán utána nagyon gáz volt... de szerencsére beállt! csak 1 hete ilkyen cudar pont az a cici amit fejtem :roll:
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk, nagy a forgalom nálunk, nincs időm ,mert nagyon hasfájós a tökim...

Mecsek tea egy kicsit segít espumisannal "keverve", de még így sem tökéletes a dolog....

Amint lesz egy kis időm jövök és visszakapcsolódok én is...

Zsófi köszönjük az érdeklődést (mondtam az Uramnakk,h írjon,de elfelejtette.... :roll: )

Pusza Mindnekinek addig is....

próbálok egy képet csatolni Kismukkról Kép [/img]
makadu

Makadu gyönyörű kismukk :lol:
Vendég

10 nap alatt 650gr? Az szerintem több is, mint jó;)

miért kell fejned??? nincs elég tejcsi? vagy be van gyulladva a cici?
én is gyötörtem az elején, de rájöttem, hogy tök felesleges...
a fájdalom elmúlik, próbáld meg borogatni meleg vizes ruhával, a gyerkőc meg majd állítja magának a mennyiséget, ne aggódj;) nálunk két napja szinte állandóan cicin akar lenni, a védőnő szerint most van mennyiségi növelés;)

sniky

Kitti, nagyon édes kismukk;), mesélj majd, hogy mi hogy volt, ha lesz egy kis időd?! Marikával meg voltál elégedve? sajnálom a hasfájást, néha mi is küzdünk vele, kitartást nektek és jó egészséget!

lei, hagyd a francba a grammokat;) 650 gr. 10 nap alatt önmagáért beszél! Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy nem számít, hogy mennyit eszik, ha szépen gyarapszik és átlagosan 1 kilót nőnek egy hónap alatt, de a minimum növekedés 400 gr, azt pedig már túlteljesítettétek;)

boniko, tudom, hogy nem arra írtad, csak hogy nehogy félreértse azért írtam, hogy rá nem vonatkozik még! ;)

sniky

Lei nagyon szépen gyarapszik!

sniky oké :lol:

Lányok ezt egy másik fórumban kaptam.Szoptatás alatt ajánlott, nem ajánlott ételek! már fel akartam, tenni, de mindig kiment a fejemből. persze ezek az első hónapokban vannak...hátha valakinek segít

1220444003.5488.doc
Vendég

boni, ez tök jó, köszi!!!
Pont most keresgetem a neten, hogy mik a puffasztó, kerülendő ételek, élelmiszerek, eddig a következőt találtam, ami kerültendő:

zöldpaprika, uborka, hagyma, bab és egyéb hüvelyesek, retek, káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, karfiol, spárga, körte, banán, dinnye, sárga- és őszibarack, aszalt szilva, brokkli.

nem sok minden marad, amit lehet...:(

sniky

snicky nekem is ez a bajom, hogy már nem tom mit egyek :cry:

pedig enni kell! viszont a krumplis dolgok nagyon jó tejcsinálók anyukám szerint, illetve a köménymagos rántott leves is bejön!

én most épp a babamasszázson gondolkodom, találtam egy oldalt:

http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz4.htm
Vendég

Látom eléggé pangás van, így leírom a szülésemet, úgyis adós vagyok még vele :)
Szóval, 8-ára reggel 8-ra voltunk behívva a kórházba, hogy megnézze a doki jobban kinyíltam-e. Azt mondta okés a dolog, ma szülünk valószínűleg. Nem fájt a vizsgálat, de így utólag tuti megpiszkált, mert kicsit később már jöttek is a keményedések. Elküldött sétálni, meg ctg-re. A vajúdóba kb. 11 körül kerültem, akkor már kis fájásaim is voltak, amik 12 körül a burokrepesztés után komolyabbá váltak (sajna nem is mondta a doki, hogy megrepeszti a burkot, csak csinálta :( ) Annyi, de annyi vizem volt, hogy ezen röhögtünk végig, nem akart elállni a folyás :lol: Nem emlékszem mikor kerültem át szülőszobára, de végig sétáltam, és jól bírtam a fájásokat, doki meg is jegyezte 8) Fájás volt, tágulás nem ment annyira, így kaptam méhszájlazító szurit, asszem 3x, az utsót már én kértem, annyira fájt, pedig tudtam, hogy nem használ... Zuhany alatt labdán pattogni volt a legjobb, szerintem ez tágított ki, meg biztos a homeós bogyesz. Fél 4-kor már iszonyúan fájt, 4 ujjnyira voltam nyitva és elkezdődtek a tolófájások, csak nem tudtam, hogy azok. Sejtettem, szóltam is Leventének, hogy hívja a szülésznőt, nem kéne a zuhanyzóba szülni. Ő jött és a vizsgálat annyira nagyon fájt, hogy rákiabáltam, hogy Ő nekem ne segítsen, csak vegye ki a kezét, mert nyomnom kell :wink: Rábólintott, de a doki meg sehol, az ágy nem volt szétszedve, én meg jól megijedtem. A szülésznő telózott a dokinak (Áthaladóban a fej:-), aki jött is, és jól megnyugtatott, márcsak a jelenlétével is. Kb. 6-7 fájással született meg Csanád, szerencsére egy fájással csusszant ki, így nem lett kékes, mint Zalán. Rögtön kapálózott, amikor le akarták a nyákot szívni, majd lepisilte a büszke apukát :lol: Vágni sajna kellett, pedig lelkesen masszírozta a gátam a szülésznőm, 2 kis varratom lett csak. Aztán megstoppoltak, és bekukkoltak, mert Zalánnal erősen véreztem szülés után, így muszáj votl, de érdekes módon nem fájt, pedig ettől féltem a legjobban.
A második szülésem nem lett olyan eufórikus, mint az első volt, de annál nyugisabb és fájdalmasabb volt. Viszont másfél órával a szülés után kisétáltam Zalánhoz a folyosóra, leguggoltam hozzá, és megöleltem. Olyan nagyon boldog voltam! És ez azóta is tart, pedig nem egyszerű az életünk mostanában :wink:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hrk köszi a szüléstörténeted!
Vendég

Sziasztok!

Olvasással kicsit le vagyok maradva, most csak hoztam pár képet az én kis-anyucimról.

Kép szoptatok

Kép büfi

Kép segítek anyának

Kép útnak indulunk mi csajok

Andi

KépKép
jazmin2005

jázmin csodaszépek a lánykáid!
Vendég

Sziasztok lányok!

Én megint eltűnőben :( egyszerűen nincs energiám jönni. Ellátni a lurkót meg az apját is :?: :!: :( Van két gyerekem. A párom semmiben nem segít, csak annyit tud hogy az éjszaka ő kel a picihez ha nyüszög és kelt ha menni kell etetni. Beindult a látogatás is , de vannak persze nyugis napok is, de akkor meg én alszom vagy sírom szét a fejem :( Azért nem panaszkodom egész jól bírom, és sajnos elkajabáltam az elején hogy Áron milyen jó gyerek. Azaz most is az csak annyira hasfájós és ez annyira elszomorít. Tud kakilni is csak mire eljutunk odáig hogy kijöjjön belőle valahol a levegő hát van hogy egy óráig üvölt. Próbálok figyelni a kajálásra de valahogy nem mindig megy. irjatok nekem kajákat mit csináljak mert már ötletem sincs mit főzzek. Vagy ha tudtok valamilyen oldalt .

Egy két oldalt nem olvastam még vissza majd talán.
Rizsi mi elmentünk a taj kártyáért pik pak kiadták.

Lei mi is használtunk bibóvédőt de nem kell megvágni és igenis próbálkozzatok közbe cicivel is simán. menni fog az meglátod! és forró vizzel elég lemosni néha kisterilizálod. Pólya: néha használjuk néha nem. általában ha a kezemben elalszik beledugom és utánna jó kis szunya van de nem mindig sikeres. Főleg hogy ez a fránya csuklás mindig elalvás után jön még mindig és Áron totál felhergeli rajta magát hogy hát ő aludna de miért csuklok?? szegénykém látom az arcán hogy anya segíts. és se a cicizés se a viz se a simi nem segít :(

Húúú még valamit akartam irni de elfelejtettem addig elküldöm eztet. meg csatolok egy képet egy igaz mosolyról :

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi fentebb van egy link az fogyasztható kajákról..

Áron mosolya naggyon ott van!
Vendég

Ja igen mi az a szélcső és hogy kell használni én még nem hallottam róla.

Mi vasárnapi mérés szerint 3480g voltunk úgyhogy hízunk mi is, de szerintem Áron inkább nyúlt mint hogy hízott volna. Kezd végre beleférni a 0-3 hónapos ruhákba de még a newborn méret is teljesen jó.

kelünk :( úgyhogy majd jövök.

puszi mindenkinek az elkeseredetteknek együttérzésem és kitartás jó hogy vagyunk egymásnak !!! Jól jönnek a tapasztalatok!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi!

Nagyon szépen köszi az ötletet. Azt hiszem mindenképpen kiharcolok egy beutalót a laborba. Köszönöm, hogy törted rajtam a fejed :)

Zsófi!

Ne haragudj nem tudtam megkérdezni, mert az egész család elkapott valami vírusos nyavalyát és nem mertem megkockáztatni, hogy Nikivel felmenjünk hozzájuk. A számát meg nem tudom, mert mindig személyesen találkozunk. Amint lehet pótolom.

Panna! köszi a tippet.
bende

Sziasztok csajok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást. Az elkeseredés sajnos tart most is.
Próbáltam úgy csinálni, ahogy mondtátok, azaz szopi előtt tisztába tettem, de persze Noel már úgy ébred, hogy üvölt, nehezített pálya az éhes kisoroszlánt tisztába tenni. Hatalmas rúgkapálás, hatalmas krokodilkönnyekkel, mintha ezer éve nem evett volna.
Utána egy gyors infacol, és szopi. Igen ám, de őfelsége nem 15 percet szopizik, hanem 5 percet, utána bealszik. Felveszem büfizni, mert 5 perc tuti nem elég, utána még vissza, de akkor is gyorsan visszakómál.
Várok 20 percet, közben álmában is fészkelődik, és megpróbálom letenni ágyba, mózesbe, akárhová, de amint leteszem, egyből kezdi a rúgkapálást, hisztit. Néha nem ébred teljesen fel, de akkor meg másfél óra múlva éhes, nem eszik így eleget...szóval nem igazán jó módszer ez sem.
És ami miatt aggódom, hogy így eszik alszik, üvölt, semmi mást nem csinál. Nem nézelődik, nincs nyugodtan, hogy fog így fejlődni???
Kellenének az ingerek, vannak színes képei, játszószőnyege stb...de így semmire nem megyünk.

Tegnap óta pedig szegénynek tiszta csipa mindkét szeme, próbálom kamillával törölgetni neki, mondta védőnéni, hogy ha hétvégére nem javul, akkor doki és szemcsepp, így még nagyon sétálni sem merem vinni.
Szerintetek? Állítólag huzat vagy por okozza ezt a csipásodást, ezért gondolom, hogy nem kéne kimenni az utcára.

Más...tegnap voltam 6 hetes kontrollon a dokinéninél, anyósom vigyázott lurkóra, és lehet, hogy szarul hangzik, de olyan jó volt ez a lopott sírásmentes 3 óra :oops:

Szuszu!

Köszi a cikket, elolvastam, de a cicin alvás sem megy már nekünk :cry:

Szerintetek alvászavara van a picurkámnak? Esetleg érdemes elmenni vele dokihoz?

Bocsika, hogy folyton csak panaszkodom, de eléggé kaotikus így az életem, magamra semmi időm, még zuhanyozni sem nagyon tudok, merek elmenni :cry:

Most éppen a franciaágyon szunyókál, de 15 percenként felsír, de így meg félek itt hagyni, pedig azért onnan még nem tud leesni. Biztibb lenne a kiságyban, de nem merem megemelni, mert akkor kezdődik minden előlről.

pöttömpanni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?