Új privát üzeneted érkezett!

Hát Lányok, lehet, hogy megint azt csinálja a pocakom, mint Mercivel

Tegnap voltam dokinál, aki kisebbnek mérte, mint a kora. Ma el kellett mennem az ÁEK-ba UH-ra, ahol szintén azt mondták, hogy kisebb, mint kéne. Ill. fejméret meg ilyesmi az OK, de vékonyka. És hogy kicsit kevesebb a magzatvíz (amellett, hogy doki szerint tök zárt vagyok)

Úgyhogy be akar fektetni. Még a héten semmiképp sem megy, de jövő hétnél nem tudom tovább húzni, kórház lesz belőle. Nagyon nem szerettem volna így a végét. :( De hát mindegy, a baba lényeg, hogy biztonságban legyen

Kép
Kép
csibe21

Szeder!

Mi 13 napsoan mentünk el először sétálni,persze apával. Tegnap voltam először vele egyedül sétálni. Nagyon élveztem. Jó pár ismerősöm megállított és gyönyörködött a Kis hercegben.

A köldökcsonk nekünk a 13. napon esett le. Én napközben hitnőporoztam és este jól bealkoholoztam nagyon ügyelve,hogy alá is jusson,mert elgombásodhat!!!. Egyébként 3 különböző fajta köldök áplást is hallottam és én azokat kombináltam végül. :wink:

Roni!
Gyönyörű a kis Hunor Herceg!!!Mégegyszer gartulálok. Jó volt olvasni a soraidat :D Köszi!

Na megyek egy kicsit pihenni.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a kórházból. Köszi mindenkinek a gratulációkat!
A szülés gyors volt. Amikor este megnézett a doki, akkor már 3 ujjnyi voltam. Egész nap 10 perces keményedéseim voltak. Akkor beküldött a kórházba és a szülésznőm gépre tett. Aztán sétálgatni kezdtünk. Ez volt kb fél 10-kor. Mire jött a dokim, addigra már 2-3 perces fájásaim voltak. Ezek már fájtak. 11-kor burkot repesztett. Rögtön elkezdődtek az 1 perces fájások igen erősen. Ez már nagyon fájt. Ekkor ráültem a labdára. Majd jöttek a tólófájások és negyed 1-re meg is lett a baba. A kitolás is csak kb 5 perc volt. 2 fájásra kint is volt a picúr.
Most már csak a gátsebem fáj, de holnap kiveszi a doki a varratokat és talán akkor jobb lesz.
Laura nagyon jó baba. Sokat szopizik és alszik is rendesen, csak egy picit fáj a hasa.
Majd később visszaolvasok.

gwini

Noni, gratulálok Misike születéséhez! Igazán szép súllyal született! :D

Roni, olyan jó olvasni a soraidat! :D Igazán boldog anyuka vagy!!!

Gwini, örülök, hogy ilyen - aránylag - gyors szülésed volt! Én is valami hasonlóra vágyok! :lol:

Am. igazán kitartó vagy fejés ügyében! Gratula! Én anno csak az elején fejtem - igaz Balu igazi cicimanó volt! :D Most is kaptam kölcsön fejőt, de szerintem szintén csak 1-2 hónapig (vagy addig se) fogom használni!

Csibe, a babáért mindent!

Lehet, hogy csütörtökön én is egyedül megyek NST-re (30 km-re lakunk Győrtől), mert apósomékhoz jön a festő + az alkalmi munkahelyére is behívták! :? Majd meglátom, hogyan leszek... de ha úgy érzem, megkérem a barátnőmet, jöjjön el velem!
Amúgy ma délelőtt kitakarítottam a fürdőszobát, azóta a keresztcsontomnál eléggé hasogat....

Kép
Kép
netti77

Gwini!
Üdvözöllek újra itthon :)

Ági!
Igen.. röhej, de ha ezt mondták, akkor így van :) nekünk el kell hinnünk :) (védőnő mondta)
egyébként tényleg nagyon jótékony hatása van: a kis kezecskéit kinyújtani.. és masszírozni... olyanokat nyög közben örömében.. hallanod kellene!!
Majd próbáld ki az édes picikédnél, ha megszületik, meglásd csodákat művel. Nálunk az este záróakkordja a masszázs :wink: muszáj valamilyen kis rendszert vinni a babák életébe, mert ez is közrejátszik abban, hogy biztonságban érezzék magukat :wink:

am:
köszi a köldök hsz- odat :) Már kezdek kibukni ezen a köldök témán :?
Egyébként nálatok mi a helyzet a csuklással?? Nekem a pocakomban is rengeteget csuklott Adél.. és most is.. olyan zavaró.. várom, hogy aludjon el.. erre elkezd csuklani.. ismét kiveszem a kiságyából.. majd cici.. és utána újra a helyére... nálatok??

honey!
Nem semmi, hogy ilyen fájásokat mérnek nálad :wink:
Bár erre az a válasz: akinek nehéz volt a terhesség (már itt arra gondolok, hogy sok keményedés.. fájás.. ) annak könnyű a szülés!
Többnyire bejön! Drukkolok, hogy nálad is állja a mondás magát :wink:

ESZIKE???

szeder74

:evil: Éljen a magyar egészségügy!!

most voltam EKG-n. Előre volt időpontom, ami igazából szart sem ért. Fél órát vártam, pedig nem volt elöttem senki. Csak a nővérkének nem volt kedve elöbb elkezdeni a rendelés.
Maga a vizsgálat fél perc volt!!! ( szó szerint ). majd utánna várnom kellett újabb 15 percet, hogy a rohadt papírt a kezembe nyomják! És tudjátok miért?! mert a csak akkor kezde el kiírni a saját és a kolléganői szabadságát a kiskönyvbe!! Én meg ott álltam az asztal mellett, mint egy f@sz, és néztem ahogy szabadságokat irogat!! :evil: :evil: 10 perc után mertem szólni, hogy had ne várjam már meg, amíg az egész osztály szabiját kiírja, ugyanis sietek uh-ra (újra nekifutottam,mert reggel nem vártam ki a sort ), ja meg mellesleg nem olyan jó ácsorognom ekkora pocakkal. A csaj halálosan megsértődött, kitépte a gépből a papírt, nyomott rá egy pecsétett és pofavágás közepette hozzámvágta!!! :evil:

Majd ezek után visszamentem uh-ra a kórházba. Még 1,5 óra volt a rendelés végéig, de az ottani nővérke elzavart, hogy eszembe se jusson már beállni a sorba, mert már úgysem hívnak be. Szóval ezúttal sem jártam sikerrel. :cry:
Holnap újra nekifutok.....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Konan: nagy drukk holnapra!

Humanka: valamennyi pihit minden napba beleszorítok, de nem fér bele túl sok. Nem tudom amióta kiköltöztünk iszonyat lelassultunk

Eszike: drukkolok, hogy KisCsóka mihamarabb kijöjjön, és ne kelljen befeküdnöd.

Agap: igen a pótlásos dolgot, meg a látogatást tudtam, a tömeges látogatásnak mondjuk nem örülök. A doki meg valószínűleg más mint az enyém, legalábbis nem úgy tűnik, mintha stimmelne rá a leírás. Mondjuk az enyém eleve dokinő :)

Honey: uhhh, hát nem tudom hogy lehet akkor nálatok bejutni UH-ra, mendj oda egy nappal hamarabb? :? Siralmas :( EKG-s csajt meg inkább nem is kommentálnám...

Én nem vagyok bejelentve se fodrászhoz, se sehova, se időm se pénzünk, de remélem azért megszületik a gyerkőc :)

Csibe: sajnálom a kórházat :(

Gwini: üdv odahaza :)

Kép
kistiggrincs

Csibe!
Sajnálom, hogy nem minden ok, én se feküdnék be idő előtt. Meglásd, minden rendben lesz.

Gwini!
Üdv újra itthon. Jó volt olvasni, hogy ilyen könnyen ment minden. Jó pihenést és regenerálódást. Hasfájásra azt tanácsolom, hogy írd fel, mikor mit eszel, mert amit te megeszel, abból 6-8 óra alatt lesz tej, és ha azután az etetés után kezd fájni a pocija, akkor tudni fogod, hogy mitől.
Bocs, hogy osztogatom itt nektek az észt, én aki még nem is szültem, de szülésfelkészítőn egy csomó jó dolgot elmondtak, többek közt ezt is.

Szeder!
Babamasszázsról már hallottam, de nem gondoltam volna akkor se. Majd kipróbálom.

Honey!
Tudom, nem vígasztal, de a magyar egészségügy szépségeit nekem is sikerült már jónéhányszor átélni. Volt is olyan sztori, amit már leírtam nektek korábban. Ez már cak ilyen marad.
Ja, most jutott eszembe. Nálatok meddig van UH? Mert én az utóbbi időben úgy csináltam, hogy 9-től 13-ig van UH, így kb. 11-re (inkább után) mentem, akkor már lement a tömeg, és már jóval kevesebben vannak. Bár érdemes fél 12-ig odaérni az ebédidő miatt. Ez az én tapasztalatom.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hello lányok! :lol:

Akik már babáznak: GYÖNYÖRŰEK A BÉBIK! Mindenki nagyon büszke lehet a kis porontyára!

Szeder: Neked külön köszi, hogy ránk, a még pocakosakra is gondolsz. Jól esik!

Roni, Minyu: Nagyon szépen írtatok a születésekről, babákról. Megkönnyeztem...

Honey: Sajnálom ezt a kórházas dolgot, bár már volt benne részem nekem is. Rohadt bosszantó az ilyen!!

Konan: Nagyon drukkolok!!! AZtán mielőbb jelentkezz!! :wink:

CSibe: Hát nagyon sajnálom, hogy kórházba kell menned, de tényleg Jázmin legyen most a legfontosabb! Merci apukájával lesz addig otthon?

Megjöttem az utolsó magánrendeléses dokilátogatásról. Innentől már csak a kórházban "randizunk". Hát úgy tűnik mi ki fogjuk várni a hivatalos terminust... hiába fájdogáltam, keményedtem, zárt vagyok...
Bár erre számítottam. Méhlepény nem meszesedik még, babukám pedig végig virgonckodta az egész vizsgálatot. És ami fontos: csütörtökön lesz az 1. nst-m! :lol: Kíváncsi vagyok, hogy ott is mocorog-e, vagy ő is tréfás kedvében lesz és lapítani fog... Most, hogy megyek az nst-re, én is kezdem érezni, hogy már itt vagyunk a célegyenesben... még mi is, akik csak szeptember végén szülnek! :wink:

Csajok! Nekem elképesztően viszket a hasam alul!!! Nem bírom megállni, hogy ne vakarjam, de már tiszta vörös ... :? Nem tudtok rá valami okosságot?? :roll:
Vendég

Halihó! Itt vagyok!

Hát a Magyar egészségügyről én is tudnék mesélni így a mai napom után. Nem számít, hogy mai napra vagyok kiírva, csak ki kellett várnom a sort. Sőt, nem is volt sor, hanem tömeg, és össze-vissza hívtak be mindenkit. Lehetetlen egy helyzet.
Na mindegy, NST-t ott feküdtem kb fél órát, mert szerintem elfeledkeztek rólam. Mindjárt az elején az érzékelő bigyóka leesett a hasamról, így egész végig én tartottam oda, hogy legyen valamilyen eredmény. Mert a nővér nem jött oda, rám se néztek. Mozogni sem mertem, nehogy elcsússzon, de a derekam már annyira fájt, hogy azt hittem tényleg megszülök. Na mindegy, NST-m jó lett. Utána már csak az orvosi vizsgálatra vártam fél órát. De én legalább ülhettem. Azért ez szörnyűűű, behívtak egyszerre 3 kismamát, ebből 1 ült, 1 állt, 1 meg levetkőzve várta, hogy vizsgálják. Kicsit ciki! És persze az orvos nem azt hívta be aki levetkőzött már! Na ez is részletkérdés. Végre meg is vizsgáltak. Azt mondta a doki, hogy hááát, mostanában még nem szülök! Annyira zárt vagyok, hogy kizárt a szülés mostanában. Nyugodtan eltölthetek még egy hetet. Ennyit mondott.
De csütörtökön újra megyek NST-re, és maximum 9-én szülünk! Az pont a 41. hetem.

Csibe: sajnálom, hogy kórházba kell menned. Az én babám is végig egy héttel kisebb volt UH szerint, de az orvosom nem stresszelt ez miatt. És a mai napig nem emlegeti fel. Kisebb-kisebb. Felnőttek között is vannak különbségek, ezt mondja!

Gwini: üdv itthon. Várjuk a képeket!

Honey: hát valahogy neked a kórházzal nincs szerencséd látom. Sajnállak!
Vendég

Petra
Amiket írtál + személyi és lakcímkártya kell még.
Kinek indult be az iskola? Neked vagy a párodnak?

Konan
Gondolunk rád holnap!!

Roni :D
Árad a boldogság a soraidból!!! Igen ez tényleg szerelem!!
Nagyon szép kisbaba Huni!!

Szeder
Igen egy hetesen mi is kivihettük volna sétálni…de mi csak ma voltunk az első babakocsis sétán. Olyan pici még. Épp 3 kiló…
Köldökcsonk: 2. hét folyamán kell leesnie. Ha 3. héten is megvan akkor sebészeten meg kell mutatni.
Emmánál 10.napon esett le. Kicsit emeld meg a csonkot óvatosan 2 oldalt és törölj alá. A babának nem fáj csak kicsit hideg az alkohol.
Én semmit se adatok be a kötelező oltásokon kívül!!!! (de nekem van egy rossz emlékem az oltással kapcsolatban,ápoltam egyszer egy 2 éves kómába esett kislányt,ő oltást kapott ezt megelőzően....szóval én nem tudok erre nem gondolni ha oltásról van szó.....) Csuklás:Emma is szokott csuklani,ilyenkor mindig cicire teszem. Amúgy is minden alkalommal cicin alszik el… :D

a.m
szerintem is próbáld meg etetés előtt cicivel is megkínálni….hátha átmeneti,hogy nem fogadja el a cicit.

Gwini
Varratszedés után meg fogsz könnyebbülni. Jó,hogy hazaértetek!!

Csibe
Nagyon sajnálom de inkább legyetek megfigyelés alatt,nőveszd még egy kicsit a babádat.

Honey
hiszem,hogy vannak lelkiismeretesek is....csak éppen egy szörnyen megfáradt nőcit fogtál ki...Sajnálom!!
holka

bejci,
részben apával, részben anyuékkal lesz (lévén az ovi inkább anyuékhoz van közel logisztikai okokból)

szeder,
Én orvos se parázott volna, ha nem ugyanazok a tünetek kezdenek jönni, mint Mercivel, ahol a 37. héten elment a magzatvíz (miközben teljesen zárt voltam még és 0 fájás, és a szíve a kis fájás szintre is lassult). És azt mondta, hogy mint orvos, inkább megfigyelést javasol, minthogy bármi probléma legyen. Még azért a héten itthon leszek, aztán akkor jöjjön, aminek jönnie kell

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Honey!

Erre nem tudok mit mondani! Ez úgy látszik a felkapott kórházak átka! Amúgy is bezártak a fővárosban egy csomó szülészetet, a Szent Imrébe pedig nagyon szívesen mennek szülni a kismamák! Nagyon durva ez a rengeteg várakozás, így a 9. hónapban!

Csibe!

Remélem, minden rendben lesz! És inkább legyen ilyen alapos a dokid mint nemtörődöm! Kitartás, drukkolok, de minden ok. lesz!

Gwini, Roni!

Süt át a boldogság a soraitokon! Olyan jó olvasni!

Megjöttem doki bácsitól, képzeljétek, a kisasszony uh. szerint 3400g-os, BPD:94mm! Nem tértem magamhoz! Csak a legnagyobb kisfiam született ennél nagyobb súllyal (3670g), a többiek kisebbek voltak! Méhszáj zárt, méhlepény I-es fokú, a baba feje jó magasan van, de tökéletes koponyavégű fekvésben, úgyhogy nem mostanában szülök én sem!Ok., ez nem is baj, de hova nő ez a lányka? :lol: Elvileg van még 3 hetem és az elmúlt 4 hét alatt majdnem 1.5kg-ot hízott!Mondjuk, ha ilyen nagy lesz, hát legalább talán beérünk időben a kórházba és nam fog esetleg villám tempóban a kocsiban kibújni! :lol:

Márti
borossné becz márta

hahóó!
újra marci húgáéktól, persze nem otthonról... :evil:

eszike mennek a drukkok ezerrel!!!!!!!!

prsze mindenkinek szorítok! folyton azon jár az agyam hoyg ki szül épp közülünk!!!! :)

honey!!!!!!
ismerve az imrés uh-t, nem érdemes a 8-fél2ig tartó rendelésre menni 8ra, mert akkor várhatsz kb ezerévet... én múltkor 10re ott voltam és fél2re jutttam be!!!!!!!!!!!! azt hittem hisztérikus görcsöt kapok...mellesleg szólok előre, van egy nőci, már a dokim is mondta hoyg meg vannak vele áldva.... hát nekem nagy nézegetés közben ezt mondta: -nem nekem, hátraszólt: doktornő!! jöjjön, én még ilyet nem láttam..... -én fekszem, lélegzet visszafojtva, hoyg miiivaaannn???? :shock: ver a szívem, mint állat.-... jön a dr.nő, mondja óó az említésre sem méltó, ott a 2 szép vese, telt hólyag. majd: van már gyereke?? én: igen, és vele minden rendben?? én:igen... akkor semmi..... :cry: :roll: :twisted: erre mit mondasz????????????? feküdtem, azt sem tudtam most mifenét tegyek??!?!?!? kérdem az uhs nőt, hogy mégis mit látott vagy mi volt ez???? erre ő: említésre sem méltó.... és ennyi!!! nem árulta el!!!
utólag nagyon bánom hoyg nem keltem ki magamból, mert tényleg nem mondta el és ezzel lezárta az ügyet.... szóval mi a fene ez hoyg ő dönti ezt el?? ha tudni akarom, akkor is ha rosszul látta, mondja meg hogy mi volt mégis az, amit ő még soha nem látott.....
azt hittem felrobbanok, azóta is ezen morfondírozom hoyg mi volt ez.... mi lehetett amit soha nem látott eddig???!?!?!?!?! komolyan.... de azzal vígasztalom magam hoyg ezermillióan nem is járnak enyi uh-ra ki sem derült volna ez náluk, és nem izgulnának emiatt...és végülis mit is lehetne tenni most??? majd ha megvan picur, kérek majd egy alapos hasi uh-t....
de mondom, a dokim is legyintett hoyg az egy hülye nő......

és neked nincs fogadott szüésznőd??? mert nekem mindig ő csinálja az nst-t!!! hívom mobilon és bent egy szülőszobán rácsatol!!!! neked hoyghoyg nem így van?? nem beszélsz vele??
drukk az intézkedéshez!!!!! :)

én meg ma szenya módon beszereztem a ricinust..... 8) be is kanalaztam a mennyiséget, hát még semmi, azon kívül hoyg jól kiürített, az is rámfért, szóval nem vesztettem semmit....ezekszerint bébike mg várni akar, így tiszteletben tartom, mást úgysem tehetek :D
különben meg ma irtó sokat mocorog meg keményedek is....dejóó lenne valamiiiiii már :)

na lényegében ma ennyi, babák gyönyörűűűek!!!! irigy iriiiigy vagyok!!!!

na csókok, majd jelentkezem!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok lányok!

Helyzetjelentés:
A mai rengeteg tervem a kórházban a POSEn ért véget. Nem volt teljesen jó a baba szívhangja az NSTn, ezért felküldtek POSEra. Jó két órát folyt az oxitocin, közben folyamatosan monitoron voltunk, de még megkegyelmezett a doki, eljöhettem. Olyan se rossz, se jó nem volt Ákos szívhangja, amikor hanyat feküdtem és elkezdett mocorogni, akkor volt, hogy 80-ra is leesett a szívhang.
Holnap reggel újra POSE, és ha nem okés, akkor megindítják. Cuccostul kell menni.
Kéretik nagyon nagyon szurkolni, hogy legyen meg még ma éjjel!!!!

Sokat hezitáltam, de végül döntésre jutottam, úgyhogy fél 7 körül ledöntöttem egy adag bábakoktélt. Nem volt rossz íze szerencsére. Max. egész éjjel a budin fogok gugyolni. :D
Nem akarnék a kórházban vajúdni végig, ez a két óra sem volt egy álom. Ültem/feküdtem az ágyon és néztem kifelé a fejemből, dög unalom volt. Fekvés közben borzalmasan fájt a derekam, az nagyon rossz volt. A fájások nem voltak kellemesek, de simán el tudtam viselni őket. Bár túl hosszú ideig sem tartottak.

Bocs, hogy most nem reagálok az írásokra, pedig lenne mit. El kéne lassan dőlni pihenni, lehet, hogy hosszú éjszakánk lesz még.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Megy a drukk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gondolok rád sokat, csak mostanság a pécsibe nem írsz! Oda is írtam már Neked, csak gondoltam, hogy itt tutira olvasod majd, ott meg nem :wink: Szóval mennek a drukkok, hogy kislurkó még az éjjel meginduljon magától! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Viki!

Köszi! :)

Monee

monee85

Monee!

Nagyon drukkolok! Elsősorban nyugodj meg, minden rendben lesz, mert rendben kell lennie! Bízz a kisfiadban, szép nagy baba már, jöjjön csak! Viszont, ha nem volt tökéletes a szívhang, szerintem igyekezz a kórházba, ha érzel valamit,mert ott ráraknak a ctg-re és folyamatosan tudják figyelni Ákos szívhangját,és ha ne adj' Isten be kell avatkozni a folyamatba, azt is időben észreveszik!
Várjuk a híreket!

Márti
borossné becz márta

Húúú márti! komoly méretek!! :D
Nagyon kis kerek baba lesz a lányod!

bagzi,
igen, sajna tudom milyen katasztrófa az Imre uh-ja. Sajnos az én emlékeim sem túl jók... :? Amióta ott riogattak az ominózus kamratágulattal, azóta minden egyes alkalommal (idegi alapon ) hasmenésem lesz, ha meg kell közelítenem az ultrahangos szobát. :? :oops: Ma 2x jártam arra... gondolhatod....
Óra beállítva 6:30-ra és odamegyek 7:15-re. Hátha így bejutok normális időben,és megúszom csak 1 óra várakozással...
Csak tudnám, hogy mi a szarért nem fogadnak el máshonnan hozott uh eredményt?! :shock:

NST-t eddig a kórházban csinálták, mert a szülésznőm szabin volt. De az NST az egyetlen dolog, amivel eddig még viszonylag flottul haladtak a dolgok a kórházban is. Nem is értem az uh-ra miért nem lehet bejelentkezni.... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

hu monee... csak most olvastalak...
nagyon drukkolunk neked!!! Próbálj megnyugodni!!!
Minden rendben lesz Ákossal!!!!
Lehet, hogy holnap ilyenkor már babázol?! :)

( mi az a POSE ? )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee: DRUKK-DRUKK!!!!++++++++++++++++++++++ :lol: :lol: :lol:
Vendég

Monee: ezer drukk tolem is, hogy induljon el az a bebi kifele meg ma ejszaka !!!

KépKép
Kép
humanka

Kakukk!

Hát lányok, ebből bizony gyerek lesz... :wink:
Forró zuhany után lefekvés, kis szereti-szereti és most itt gugyulok a gép előtt.

Éjfél után valamennyivel leért a bábakoktél és azóta nincs megállás. Igaz aludni nem tudok, mert fekve nagyon fájok, de ülve próbálok pihenni, amikor épp nem a budin ücsörgök. Az előző hasmenés roham közben elment a magzatvíz szerintem... Király, hogy nem vagyok benne biztos... de valami elfolyt, ami pisinek soknak tűnt, ennyit nem tudtam tíz perc alatt összegyűjteni. :D

Ákos mocoroggat még. :)

Márti!

Teljesen nyugodt vagyok. Nem voltak nagyon nagyon rosszak az eredményeink, különben nem jöhettünk volna haza. A doki teljes nyugalommal engedett el.
Próbálok az ajtóidra koncentrálni. :D

Honey!

POSE (pozé): infúzióban bekötött oxitocin, amivel mesterséges fájásokat keltenek, hogy közben monitorozni tudják a babát. Elég erős ahhoz, hogy a méh szabályos fájásokat produkáljon, de nem indítja meg a szülést. (Már akinél, ugyanis POSE után sok kisbaba születik... :D) Konyhanyelven én ennyit tudok róla.

Várunk, várakozunk és fájunk.

Monee

monee85

monee :)
++++++++++++ mennek a drukkok!!!!!! hajrá, hajrá, ügyes legyél!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Monee!

Nagyon nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hajrá Ákos baba! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

monee,konan: megy a drukk ezerrel :)

Kép
csehi77

Sziasztok!

Monee hajnalban bevonult a kórházba szülni!

Kéretik hamarra a drukkokat küldeni! :)

Ha hír van, hozom! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Monee! Drukk ezerrel!!!!!!!

Mi ultrahangra megyünk! Kíváncsi vagyok mekkora a picike!
sz.sziszi

Ezerrel szorítok Moneenak!!!!! És persze Konannak!!!! Úgy látszik ma még két újabb baba érkezik! :-)

Kép
blúmi

Monee!

Akkor még több drukk! Remélem minden rendben lesz, és hamar megszületik Ákos baba! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Monee!!!! Ezer drukk! Egész nap gondolok rád! Itt fogok ülni a gépnél, és várom a jóhíreket!

MMMM? Bábakoktél? Lehet, hogy nekem is el kéne gondolkoznom rajta most már?

Annyira izgatott vagyok, hogy most nem tudok magamról írni. Amúgy röviden: semmi változás, csak várok!

Izgi lesz ez a mai nap!
Csehi? Helyzetjelentést várunk tőled is!

Konan: drukkolok nektek is!
Vendég

Sömi Monee-tól, egy perce jött:

"kórházban még mindig, bő két ujjnyi, viszont a fájások nem elég erősek, uh. most kötötték be az oxitocint. 4 kilo környékén lesz Ákos!"

Szóval most aztán tényleg drukkok, mert hatalmas gyerek ez az Ákos!!!!!
Vendég

Monee:
Izgulunk-izgulunk!
Atyaúristen mekkora baba!

Monácska: köszi a híreket!
Vendég

Szép jó reggelt kismamik és friss anyucik!!!

Micsoda hirekre jövök!!!!

Monee, Konan!
nagyon-nagyon szurkolok!!! +++++++++++
Bár mire ezt olvassátok, már anyucik lesztek. :)

Honey!
Én nem is tudom... ilyen helyzetekben belőlem kitör az állat, fleg ezekben az utolsó hetekben. Tutira elküldtem volna gombázni azokat a dolgozókat. Ez akkora szemétség, amit a beteggel művelnek... Én úgy vagyok vele, hogy megértem őket, nehéz és szar a dolguk, meg helyzetük, DE 1. nem én tehetek róla; 2. senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy ezt a hivatást válasszák...
Remélem ma azért több sikerrel jársz. ;)

Bagzerka!
A te uh-sod se semmi... csodálom, hogy kibirtad tényleg szó nélkül. :) Azért most már ne rágd magad, ha valami komoly lenne, biztos, hogy szóltak volna. Elhallgatni ugyanis nem hallgathatnak el semmit (ugye Holka?). ;)
Az is lehet, hogy a csaj nem is látott semmit, és azóta már a lebaszást is megkapta, hogy ilyen esetekben pofa be... ;) :D

Csehi!
Látom, te szorgalmasan drukkolgatsz... :D
Én meg drukk neked, jó? :D :D :D

Minyu, Holka, Roni, Szeder!
Nagyon édesek a babák, és köszi soraitokat. Olyan jó érzés olvasni is őket, hát még belegondolni, hogy nemsokára ebben a cipőben járunk mi is... :)

A.m!
Örülök, hogy továbbra is a tőled megszokott optimizmussal jössz hozzánk. :) Majd legalább lesz kiről példát vennünk. ;)
Szopihoz drukk, remélem hamar rendbejönnek a dolgok, és Gyuszika le sem akar majd cuppanni a ciciről. :D

Márti!
Nem semmi a kislányod! Szerintem simán rá akar verni a fiúkra, hogy már most megmutassa, ki lesz a főnök. :D :D :D
Remélem azért a szülésed most is pozitiv lesz, és nem okoz majd különösebb gondot, hogy nagy a babus. ;)

Startlarknál voltam tegnap, határozottan jó szinben van már. :) Most már beengedik Donáthoz szopiztatni is, remélhetőleg hamarosan hazamennek, és saját maga is beszámolót tarthat. Legújabb fejlemények szerint mégsem volt tüdőgyuszija Donibabának... azért furi, hogy még ebben sem biztosak... ááááááá, egészségügy. :?

Én is voltam dokimnál. Tegnap ugye betöltöttem a 37. hetet, igy végre már koraszülöttnek sem számitana Maja, ha jönne. Na most bezzeg nem akar jönni...
Egész hétvégén parában voltam, keményedtem, görcsöltem, most meg semmi... még a végén túlhordom. :D
Bár szomszédasszonyom szerint "krumplisodik" az orrom, ez pedig közelgő szülésre utal... :D :D :D Végülis hétvégén front lesz, szerintem sokan készülhetünk rá. ;)
Laurám meg mintha érezné, hogy már nem tudok annyira emelgetni, egyedül felmászik a hálóba, csak a kiságyba kell beemelnem... lefelé még gondjaink vannak, de már ez is nagy könnyebbség. Ja! Pelenkázáshoz is felmászik a kanapéra... meg tudnám zabálni!!! Ez nagyon jól fog jönni majd a sebemmel...

Kép
Kép
lolababa

Húú, micsoda reggeli hírek!

Hajrá Monee!

Hajrá Konan!!

Szeder!
Mi újság a köldökcsonk-fronton? Időközben belőlem újabb emlékek törtek fel, és eszembe jutott, hogy én pl. nem mertem annyira megpiszkálni, amennyire kellett volna, de pont kijött a védőnő, körbematatta fültisztító-pálcikával,és máris ott fityegett a köldökcsonk.. Fél napig fityegett, estére lepottyant ezután a művelet után.
Tegnap megint itt volt a védőnő, mondtam is neki, hogy nem nagyon emlékszem a köldökápolásra... :oops:

Hú, még miket szerettem volna írni..?

Ja persze, rengeteg kérdésem van!

Istvánba készülő Mamik!
A Babának mit vigyünka kórházba? Mindenhol azt olvasom, hogy a köldökápoláson kívül mindent, de ez nekem így homályos. Szerintetek hány db. pelus, pelusalátét, rugdalózó, body, akármi kell?
Amúgy érdekes, én nekem az is szempont volt a kórházváasztásnál, hogy bejöhessenek a saját látogatóim (a férjem meg a Nagylányom), nehogy csak folyosón rövid időre találkozzunk. Persze tudom, ezért nagy árat kell fizetni, mert a szobatárs vendégeit is el kell viselni.
És szerintem tökjó, hogy nem tömik meg egyből a kórházban tápszerrel a babát, hanem megvárják, amíg beindeul a tejtermelődés. Ezért választottam bababarát kórházat.

És ismét mindenkitől kérdezem, mert csomagméret-minimalizálásban vagyok épp, hogy melltartóbetétből hányat vigyek szerintetek?

Holka!
Lehet kapni olyan bimbóvédőt (Avent Comfort Breast Shell http://www.consumer.philips.com/catalog ... age370.jpg ), amihez két rátét van, és az egyik pont arra van, hogy a szoptatás közben felfogja a másik mellből kicsurgó tejet. Ha esetleg félre szeretnéd tenni.

Am!
Elnézést, hogy okoskodtam.

Kép
Kép
sarkantyúka

Lola! Nekem már kb. 3 hete krumplis az orrom, ráadásul vörös is. Nagyon csúnya! És Noémi csak nem akar kibújni, pedig már az ideje is lejárt! Sőt a nyákdugóm is elment már másfél hete. És semmi! Zárva vagyok, mint egy börtöncella! 7 lakattal!
Vendég

Starlakot pusziljuk! Reméljük hamarosan hazajöhet!
Vendég

És képzeljétek, már a férjem is beállt a "kicsi hasad van" mondogatók sorába :( Vagyis csak nézegetett engem, s finoman megejegyezte, hogy mintha a Naggyal annakidején nagyobb lett volna... :( :( Egyetlen kapaszkodóm, hogy most többet híztam, nemcsak hasra, és lehet, hogy a hasam köré gömbölyödtem mindenhol. Pénteken megyek UH-ra.

Azért Monee igen stramm csaj, a szülőszobáról küldi az sms-eket :o :)
sarkantyúka

Sziasztok csajok!

HAJRÁ MONEE!!!! de jó, mindjárt babázhatsz!! :D

Voltam uh-n és bejutottam!

A változatosság kedvéért rámhozták a parát... de már le se szarom....
bagzi, nálam a csaj ugyan azt adta elő amit nálad!!! Hihetetlen!! Aztán a végén kibökte, hogy van egy nagyon enyhe ( 5mm ) kamratágulat a veséjén. Én már ideges sem tudok lenni emiatt....

Ami jobban aggaszt, hogy a lepény mér III. fokozatú. Minyu ( ha jól tudom Nándinál nálad voltak gondok ) , Holka : ilyen lepénnyel meddig lehet még húzni? Normális ez a fokú érettség már ilyenkor?
Kell sűrűbb vizsgálat vagy valami?

Amúgy Flóra ismét 1,5 héttel idősebbnek tűnik mint a "hivatalos" kora. 3300 gr-ra becsülte és 50 cm-re.
BPD: 99
OFD: 112
HC:333
TAD:97
AC:306 ( nem lesz egy nagybelű gyerek ) :)
FL:74

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
Nekem már több, mint 2 hete III fokozatú a lepény, és senki nem mondta, hogy baj lenne....
Pedig tegnap direkt rá is kérdeztem, de azt mondták, nincs jelentősége.
Az nst kimutatja, ha valami nem stimmel.
(Pedig azért ez engem is aggasztott)
Azért Holka válasza engem is érdekelne, mert most az a parám, hogy nem fogom észrevenni, ha baj lesz... :?

Kép
Kép
lolababa

Eszike!
Ez tecc... :D börtöncella... :D :D :D
Lehet, a végén neked nem is szülészre, hanem bankrablóra lesz szükséged, hogy kirobbantsa a babát. :D :D :D

Kép
Kép
lolababa

Konan, Monee, mennek a drukkok ezerrel!!! :D

Úgy látom, eszike a te kismanód nagyon jól érzi magát! :D

Honey, nem semmi ami nálatok az UH-on van. Itt Győrben sem lehet bejelentkezni, és főleg a 18. heti genetikain kell órákat várni, mert azt csak doki csinálhatja, a többit a szonográfus is....

Holnap én is megyek NST-re és UH-ra is. Kíváncsi vagyok, mekkorára saccolják Alízt. (a tesója ugyebár óriásbébi volt :lol: )

Kép
Kép
netti77

Sarkantyúka
köszönöm,igen lehet tényleg alá kéne tartanom,mert így csak fölöslegbe megy. Jó ötlet,ezt gondolom nem kell tartanom csak a melltartóba csúsztatom...

Szóval Annácskának és Ákosnak egy napon lesz a szülinapja??
És még ki kapcsolódik be mára? :D
Drukk Konan és Monee!!!!

Lanta
örülök,hogy Starlark és Donát jobban vannak.
Tüdőgyulladás a radiológiai leleten van,hogy csak napokkal később válik láthatóvá. Vagy a tenyésztés lehetett pozitív vagy a baba produkált tüneteket amik a fertőzésre utaltak. Napokat ilyenkor nem várhatnak vajon tényleg tüdőgyulladás-e? Hanem inkább kap antibiotikumot minthogy (egy ilyen pici babánál) komolyabb baj
legyen.

15hós volt Heni mikor a vetélésem miatt tavaly műtöttek. Utána nem emelhettem őt. Azt hittem nem lehet megoldani,hogy ne emeljem de ennyi idősen már nagyon okosak. Megtanult bemászni az etetőszékbe,én csak a kezét fogtam. Laura is ügyes lesz!!!
holka

Monee, Konan!

Nagyon-nagyon sokat gondolok Rátok! Minden rendben lesz!
Eszerint ma 1 fiú és 1 kislány várható+ ugye Eszike és Csehi mindenképp esélyes!

Őrület, Csajok! Szeptember 3-a van és a topic harmada estére már tuti anyuci lesz (van aki többedszer is)!
Tényleg hatásosnak tűnik a bábakoktél, legalább végső esetben, ha a szokásostól eltérően túlhordanám a babát, tudom, mihez nyúljak! Végülis inkább ez mint az oxitocinos indítás!

Lola!

Édes Laura! Mennyit tud könnyíteni a helyzeteden!
Hát, meglátjuk! Végülis doki bácsi szerint 15% +,- hiba belefér, de már akkor is 3 kg fölött van és holnap töltöm a 37. hetet! Eddig mindig a 39. héten szültem(betöltenem még nem sikerült a 39 hetet), úgyhogy nálam jövő hét csütörtöktől esélyes eszerint a dolog (legalábbis doki bácsim szerint nagyjából arra lehet számítani,hogy annyival előbb jön Ő is mint a 3 fiú)! Szóval én úgy számolok, hogy bő 1 hétig még odabent marad a picur, akkor még 20-25dkt-t hízik, az még belefér! Csak a buksija ne nagyon kerekedjen már, így is 39 hetesnek felel meg a mérete!

Iszonyúan fáj a torkom, Lányok, nem tudom, hol szedtem össze már megint valamit (talán az oviban, amikor 1. nap ott maradtam 1 órát)? pont ezt elkerülendő szedem már 1 hónapja a Cetebe-t, de minek?
Mondjuk nálam minden szülés előtt van valami kórság, hol a szemem gyullad be, hol a torkom fáj! A jelek szerint valamiért szülés előtt totál legyengül az immunrendszerem!
Na megyek is, magamba borítok egy fél l narancslevet, aztán konyhaszekrényt meg fürdőszobaszekrényt akarok takarítani! Igazából a hét végéig bent maradhatna a manócskám, akkor még ki akarjuk takarítani a szőnyegeket-kárpitokat (én csak nézem majd, a férjem megy neki géppel), felmosni a szobákat és utána már tényleg jöhet a kicsike!

Márti
borossné becz márta

Honey: Nyugi!!! A 29. heti 4D-s uh-n mondták, hogy Bius mindkét veséjében van 1-1 tágulat. A nagyobbik 6 mm volt, a kisebbik 3 mm körül. Gondolhatod, jól körbejártam a témát: 1 cm alatt nem is foglalkoznak vele, és nagyon gyakori a magzati lét során a vesetágulat! Általában magától elmúlik, még az 1cm-s is, nemhogy az ennél kisebb. Nálunk a 32 hetes uh-n már csak a nagyobbikból maradt egy pici, 2 mm-es tágulat, ami azóta lehet, hogy eltűnt. Anno azért nem is írtam le itt, mert olyan szarul hangzik, hogy " a babának vesetágulata van", de egyébként tényleg nem para-alap! NYUGI!!!
Vendég

Honey!

Na, a Te lányod sem panaszkodhat, ami a méreteket illeti! Szép, nagy kerek buksija van! Ha tényleg ekkora, akkor a szülésznődnek mindent be kell majd vetnie a gátvédelemhez! :lol:
Egyébként, mivel mi szinte napra pontosan egyidős terhesek vagyunk, jól összehasonlítottam Flóra adatait az én lánykáméval! Leírom, hátha Téged is érdekel!
BPD:94mm
OFD117mm
FL:66mm
HC:335mm
TAD:110mm
APD113mm
AC:351mm
Becsült súly:3400g
A gép napra pontosan annyi idősnek saccolta, amennyi idős a kiírás alapján (mondjuk 2 nappal idősebb, mert véletlen tudom, hogy dec. 29-én fogant)!
Nálatok szerintem a szép hosszú comcsontja miatt saccolta idősebbnek a gép, na meg a BPD miatt!
Szóval, összességében hasonlóak a lányok adatai, ez mind szép és jó, de Te 180 cm vagy én meg 157! :shock:

Márti
borossné becz márta

Honey
főleg kislányoknál gyakran van vesetágulat. 10mm alatt tényleg nincs jelentősége. El fog múlni,tűnni.

Lepény érettség: ha G.III: az érett lepnyre utal,látszódnak az elöregedési jelek. DE Doppler uh-gal vizsgálva megállapítható,hogy elégséges-e a uteroplacentaris és magzati véráramlás.
Ha most volt neked uh,kellett,hogy ezt is nézzék Honey.
holka

bejci,
köszi a megnyugtatást!!! :D Bár ideges nem voltam egy pillanatig sem. Nyugodt vagyok mint iszap!!! A pulzusom 60-ra sem ment fel, amikor a csaj ezt mondta... Hozzátette, hogy 100% szinte, hogy mire megszületik már nem is látszik semmi... meg hogy ez olyan pici eltérés, hogy szinte lényegtelen... de hát neki kötelező jelezni a legapróbb eltérést is.
Mondtam is neki, hogy azok után, hogy vízfejűséggel riogattak, meg friss rubeola fertőzéssel, egy ilyenen már csak röhögni tudok.... :? A 9 hónap alatt lelkileg kemény lettem, mint a 3 napos reszeltsajt!
meg a másik, hogy a közvetlen környezetemben kb 8-10 baba van, akiket ezzel riogattak... és most makk egészséges mindegyik!

lolababa,
kicsit én is aggódom a lepény miatt, de azért nyugtat a tudat, hogy most már olyan gyakran járunk különböző ilyen, olyan vizsgálatokra, hogy bármi gigszer lenne, azonnal kitűnne a dokinak.
Én még szeretném 1,5 hétig egyben kihúzni!! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

továbbra is mennek a drukkok, nagyon izgis!!!

Holka :)
ilyen aventes tejgyüjtöm nekem is van, nagyon tuti!!! Csak melltartóba beteszed, és már csöpöghet is a fini tejcsi.

Honeymoon :)
Nándival a 33. héten görcsöltem, akkor kerültem kh-ba, és már akkor irták a lepény öregedését, és végül terminus elött 2 nappal született, tehár kivárta a sorát, pedig azt mondta a doki akkor, hogy már nagyon csúnya a lepény.

bagzi :)
húúúú, én nem is tudom, mit csináltam volna, tuti nagyon kétségbe estem volna... :roll:
a ricinust te csak igy bekanalaztad? :shock: brrrrr, sztem borzalmas az ize... MInden elismerésem, ohgy lecsúszott.

Mi jól vagyunk, Csongi ügyesen szopizik, most mindenféle tartást kipróbálunk, mert a jobb oldali cicim egyik oldala minden este csomósodik, igy aának kell kimasszirolni, mert én nem tudom. Igy most szopizunk ülve (Nándit mindig ülve szoptattam, most a gátseb miatt ez kicsit kényelmetlen), fekve (igy a gátsebnek jó, de Csongi valamiért sok levegöt nyel igy) és ülve-hónaljtartásban is, hogy a csomókat oszlassuk.
Nagyon éber baba egyébként, sokat nézelödik, figyel, és olyan édes pofákat tud vágni, mintha tényleg rácsodálkozna valamire :D (pl ma reggel a paplanhuzat mintáját nézegette :) ) Jaj, erröl jut eszembe, elkészlt a csodaszép takarónk is, majd teszek fel képet!
Nándorom még mindig karanténban (szombaton belázasodott, mandulagyulladás igy anyukámék elvitték hozzájuk nyaralni), elég nehezen viselem, ez az elsö ilyen, hogy a beteg nagyfiamat nem én ápolom.
Köldökcsonk még nekünk is megvan, minden nap 2x alkoholizálom + pici hintöport teszek rá. Nándival a 6. napon úgy jöttünk haza, hogy tiszta volt a köldöke, igy most nekem is a védönö mutatta meg, hogy hogyan csináljam 8)
Tegnap mi is tettünk egy nagyon rövid sétát, csak 5 háznyira mentünk ki a sarokig meg vissza, de igy is nagyon élveztem.

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka,

szívhangot nézett a csaj, de áramlást nem. ( az az amikor átkapcsolja a gépet olyan piros - kék lüktetősre, ugye?! :) )

nem is értettem, hogy miért nem, mert alapból a 37. héten már szoktak flowmetriát csinálni... :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?