Új privát üzeneted érkezett!

Horvátország:
Zadartól 5 kmre voltunk egy kis faluban.
Az az igazság – és itt előre elnézést kérek a Horvátország fanoktól -, hogy nekem annyira nem jött be ez az ország. Önszántamból szerintem nem fogok visszamenni mégegyszer. Vagy az a baj, hogy sokkal szebb helyeken jártam eddig, vagy nem tudom, de engem nem fogott meg. A horvátok egyébként mogorvák és bunkók, többek között ezért se vágyom vissza – pedig az idegenforgalomból élnek, szóval lehetnének kedvesebbek is…
Ezt a véleményemet leszámítva nagyon-nagyon klasszul éreztük magunkat, mégse itthon voltunk és hát a tenger, az tenger… :lol:
Nán-dorka kérdezted, hogy milyen partokon voltunk… voltunk homokoson, kavicsoson. Balinak mindkettő bejött, nekem is mindegy, nekem a lényeg, hogy nagy hullámok legyenek a tengerben, partban nem vagyok válogatós. Általában Horvátország partjai inkább kavicsosak. Nem volt macera a fürdés, Bali is sokszor begyalogolt, aztán betettem az úszómatracba, tényleg annyira jól érezte magát, hogy ha nem a tengernél voltunk, akkor szinte unatkozott. Egész nap homokozott, kavicsozott, néha bevittem a vízbe, vagy ő akart menni magától, szeretett ott lenni nagyon.
A szüleimmel voltunk egyébként, sajnos a férjem nem tudott jönni.
Ja, mielőtt elfelejteném mondani, ha valaki a párja nélkül szeretné külföldre vinni a gyereket, akkor érdemes megérdeklődni előtte, hogy milyen papír kell hozzá, ugyanis bennünket a határon alig akartak átengedni. Követelték, hogy adjak valami papírt, hogy az apa hozzájárult a gyerek külföldre viteléhez… Úgyhogy kicsit megijedtünk, de aztán olyan ártatlan képet vágtunk, hogy végül átengedtek.
Az utazást jól bírta, odafelé szinte végig aludt. Visszafelé nappal jöttünk, akkor se volt gond, egyszer volt nyűgösebb hangulatában. Nappali utazást simán bevállalnék mégegyszer.
Zadar város nagyon szép, kis utcácskák, kávézók, éttermek, bazárok… Voltunk egy másik óvárosi kisvárosban is (Ninben), az is nagyon tetszett. Voltunk a Krka vízesésnél, babakocsival, kicsit macera volt, de egész jól kiépített ebből a szempontból. Inkább fürödtünk sokat, csak néha mentünk városnézőbe. Bali rászokott a Karlovacko pivora :lol: meg a fagyitölcsért is bedarálta rögtön.
A halpiacon vettünk halat, nagyon fincsi volt, apukám sütötte meg, de én ilyen finom halat még nem ettem.
Nándorka, egyáltalán ne félj a külföldi úttól. Nyugodtan menjetek jövőre. Simán menni fogunk mi is, ha megengedhetjük magunknak, jót tett Balázsnak!
Ajánlanám ezt a szállást, de ez anyukám cégének az üdülője, tehát csak a dolgozók mehetnek és családjaik, így nekünk ingyen volt a szállás. De klassz helyen voltunk, szóval, ha nem lenne céges, ajánlanám. Egyébként épp mondtam a szüleimnek, hogy ide simán elindulnék a gyerekkel úgy is, hogy nincs szállás, mert ott helyben, annyi, de annyi kiadó apartman van, hogy simán találnánk és akkor még nem is lenne lutri.
Hát úgy röviden ennyi, remélem nem untattam senkit…
szerika
 
 


Szeri,
en,mint Horvato. fan :lol: :lol: :lol:
Ja,eloszor is:en tudtam,hogy az Apa nyilatkozata kell,ha kiviszed kulfoldre a gyereket nelkule,de csak az EUn kivuli orszagokba!!!!! :wink: Mashova nem.
Szoval:en nem tudom,en imadom a horvatokat,szerbeket. :lol:
Lehet,hoyg azert,mert a ferjem anyanyelvi szinten beszeli a nyelveket (bar nem hiszem,hoyg ez az oka),de nekunk mindenhol csak jo tapasztalataink voltak a horvatokkal,kedvesek,vendegszeretok voltak.
Az teny,hogy a szarazfoldet nem lehet osszehasonlitani Horvato.ban a szigetekkel (sztem),azok millioszor szebbek(azok kozul is a kisebb,nem annyira nepszeru szigetek),de gonyoru varsosok is vannak.En is rengeteg orszagban jartam mar,de ettol fuggetlenul nekem bejon. :wink:
Sztem nem lehet egyiket a masikkal osszevetni.
:wink: HIsz nekem minden hely,orszag,nep mas miatt jon be,masert tetszik.
Az a lenyeg,hogy kikapcsolodtal picit.Azt sajnalom,hogy a ferjed nem tudott menni.
Tok jo,hogy jo volt a hely,ahol laktatok,kar lett volna kihagyni :wink: :wink:
Nagyon izgi,hogy mindjart atveszitek a lakast!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor most szuper idoszak jon,kivalasztani a dolgokat :lol: :lol: :lol:

Niko,
jo,hogy jottel!Tessek is hirt adni Magatokrol!!!

Atti arca jol van,joval kisebb mar a sebecske,gyogyul.

Vivi,
sztem is meg szopizhat Enci ejjel,nekunk is azt mondta anno vervetel elott a dokino,hogy ejjel 2-3 korul meg megszoptathatom.

Adri,
jobbulast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meri,
gyonyoru ez az agynemuuuuuu!!!!!!!!

Pinkine,
orulok,hogy a dokinal minden okes volt.Hat gondolom is,hogy meg fel even belul nem akartok tesot.
Pinki nem akar tobb gyerkocot???

Na sztem Attim felebredt,ma keson aludt el delutan ,mert nagybevasarlast csinaltunk.
pusz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.09.01 16:25-kor.

Kép

Kép
arwen07
 
 


Ragota,
orulok,hogy hirt adtal Te is magatokrol!!!
Csongit regen lattuk,kep???
Cici:el szeretned mar valasztani?
Jarashoz gratula!Hat nem tudom,hogy igy van kevesebb idom,vagy azelott,de az biztos,hogy allandoan figyelni kell.Mindegy,hogy hogy kozlekedik a gyerek.
Tesodek hogy vannak?Nimrod?

Nandorka,
ropi :lol: :lol: Igen,tudom,gondoltam is,mikor irtam,hogy Neked is kedvenced a ropizes!
En anno csak kozepiskolaban roplabdaztam,azota csak igy rendszertelenul,kertben,nyaralaskor,strandon,de imadom!!!
En anno sok-sok evig kezilabdaztam (altalanostol egyetem vegeig),azt hianyolom nagyon,mert en elegge csapatsportra vagyok beallitva,de hat azt mar nem tudnam uzni...
De most ujra elkezdtem jarni tornazni (Attila szuletese elott jartam 1-2 evig),azt nagyon elvezem.Kimozdulok,Attila meg Apajaval elmegy addig dolgozni :wink: vagy vmi progit csinalnak.Imadnak egyutt lenni.

Es hat itt az osz,hodolhatok a fotozasi maniamnak is,szeretem az oszt,mint temat. :wink:

Kép

Kép
arwen07
 
 

 
 

HAli!

Minden oké velünk. Ahogy tudok jövök. Megpróbálom holnap! :D

Szeri!

NAgyon Boldog Névnapot!
csipcsab
 
 


Marietta, Flóra is miylen nagy már!!! Most nézem csak a vonalzódat! Tudósíts magatokról, ha tudsz!

No, bejött a család az utcáról. NAgyival kint voltak így éjnek évadján :D egyet sétálni. Előtte kidobóztun ka fiammalk, olyan jó volt.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Vicky, elfelejtettem tegnap írni, hogy nagyon csini pocid van már!!!

Meri, de jó, hogy jelentkeztél. Annyira szép ágyneműje lesz Áronnak! Kitartást erre a pár hétre még! És gyere, írj, tudjunk rólad.

Adri, nekünk az orrcsepp segített. Nasivin. Bár egy idő után az is bedugítja az orrot, nem szabad sokszor adni neki. Homeós cuccot adj neki, az oscilloakármi (nem tudom a pontos nevét) az gyorsan elmulasztja a náthát.

Mi holnap megyünk 15 hós oltásra. Adri, ti belázasodtatok tőle? Vagy Gabcsi produkált valami tünetet?
Angyalkrisz, ti megkaptátok már ugye jól emlékszem? Csenge hogy reagált rá?

Vivi, Encivel kapcsban pont arra vonatkozott a kérdésem, amire válaszoltál is, evésre, foltokra stb...
Második gyerkőc, mi jövőre tervezzük, mármint, hogy akkor kezdünk próbálkozni vele, talán februártól, de még nem tudom pontosan...

Itt egyikőtök se gondolkozik abban, hogy ha majd jön a második gyerkőc, akkor beadja bölcsibe a gyerekét???
Az az igazság, hogy bennem felmerült. Balázs imádja a közösséget és hát nekem is könnyebb lenne, még ha délelőttre adnám be akkoris nagy segítség lenne. Vélemény?

Nikó, Marietta, nagyon klassz, hogy jelentkeztetek!Jó hallanii rólatok!

Arwen, az tény, hogy egy szigetet nem lehet összehasonlítani a szárazfölddel, de akkor lehet, hogy nekem a sziget jobban bejön. Jó hallani, hogy neked pozitív tapasztalatod van a horvátokkal kapcsolatban, lehet, hogy csak mi fogtuk ki a selejtesebb részét?
Az én szívem csücske akkoris Spanyolország, azt hiszem azt eddig nem sikerült még senkinek megelőzni. (de csak azért mert még nem jártam a Maldívon... :lol: )
Kár,hogy nem jutott eszedbe hamarabb ez a papír dolog, mert nekem fog. sem volt, hogy kell ilyen nyilatkozat. De ha belegondolunk, akkor ez logikus is...
szerika
 
 


sziasztok,

megpróbálok fölrakni képeket a szerzeményeimről:

Kép

Kép

Kép

Kép
vickybabe
 
 


Kép

Kép
vickybabe
 
 


Szóval ennyit sikerült vásárolnom :D folyt.köv :D

Szeri, Horvátországról: kb. hasonló véleményen vagyok, de annyi ember rajong érte, hogy egyszerűen olyankor inkább hallgatok. Én már voltam ott nyaralni többször is (meg dolgozni még többször :? ), de valahogy sosem jött be igazán. Mindig volt valami attrocitás (rossz idő, bunkó emberek, rossz étterem...), ami elvette a kedvünket, annak ellenére, hogy gyönyörű tájakon jártunk. Nekem Olaszország a nagy kedvencem, ott ilyen sosem történt... 8)

Nikó, várjuk a pocakképet!!!!!! Nagyon kíváncsi vagyok! :D
Down-szűrést vérből csinálnak, mi is voltunk, az Istenhegyi Géndiagnosztikai centrumban. Hál' Istennek jó lett az eredmény, de van egy ismerősöm, akinek nagyon rossz lett, azzal jött el szegény, hogy szinte 100% a Down kór, elment amniora, ami negatív lett :evil: Na emiatt agyaltam én is rengeteget, hogy elmenjünk-e vagy sem, mert nem akartam fölöslegesen stresszelni magunkat...

Meri, szuper a kiságy, nagyon szép az ágynemű is!!!!!!!! Majd tedd föl a hordozó képét is, ha megvettétek!

Egyébként most szétvet a méreg, mert úgy volt, h hétvégén megyünk a családdal olaszba, aztán párom főnöke és egy "kedves" kollega beintett szabi-ügyileg :evil: Úgyhogy maradunk itthon :evil: :evil: :evil: amit persze kibírunk, csak az bosszant, hogy mindezt hülye emberek miatt :? Na nem baj, lehet gondolokodni, hogy és mikor pótoljuk be... :D csak ez olyan nagy családi nyaralás lett volna, és a többiek így persze elmennek nélkülünk :?

Pinkiné, sajnálom, h nem jutottál el a reumatológiára...Na ha nekem ilyet mond a doki, hogy védekezzek, biztos lesz hozzá 1-2 keresetlen szavam :evil: megfogadtam, hogy soha többet :D

Kép
vickybabe
 
 


Vicky! Nagyon szép rucikat sikerült venned! És nagyon csini vagy bennük! :wink: :D

Szeri! Igen, Csenge megkapta már a 15 hóst, de semmi reakció nem volt. Azt mondta az orvos, hogy rá egy hétre jöhetnek megfázásos tünetek, de nem volt semmi, hál Istennek. :)
Nagyon jók a képeitek! Annyira szép helyen voltatok! És a műtermiek is nagyon jól sikerültek! Egyáltalán nem nézel ki 30-nak! :wink: Megkérdezhetem milyen árban csinálnak ilyen képeket? Mi is tervezzük Csengével, hogy elmegyünk... :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Adri: töröm a fejem, hogy mikor is jött meg, de nem emlékszem. Mintha lett volna valami kavarodás és lassan állt be a normál ciklusom, de nem esküdnék meg rá.

Vicky: nagyon klassz rucikat vettél és tényleg nagyon csini vagy.
Nekem is ki van fordulva a köldököm. Pontosabban egyszer hagyományos, egyszer kifordult. Szerintem Áron épp mostanság fordulgat valamilyen új pózba, mert nem győz támaszkodni és elrugaszkodni a hasfalamtól. Az éjjel megint ébren voltam 1-től 5-ig, most meg mindjárt megyek aludni, mert megpusztulok, de legalább leportalanítottam a lakást. Porszívózni nem mertem, mert féltem, hogy agyonvágnak.
Ezt a hordozót szeretném:
Kép
De lehet ez lesz belőle, mert a Brendonban ez van:
Kép
Ajajaj az utolsó 3-sal kezdődő nap.

meriann
 
 


Általánosban komolyan röpiztem én is, aztán középsulitól elmaradt, mert a tesitanár a kézit erőltette, nekem meg akkora nagy a tenyerem, hogy a kézilabdát stabilan meg sem tudtam fogni. A kosár szimpi lett volna, de ahhoz meg hiányzik kb. 50 cm. :lol:
Viszont ping-pong-ban verhetetlen voltam.

Na, megyek aludni.

meriann
 
 


Meri,
pihizz is!!!! :wink: Amig lehet :wink:
Koldok:majd visszafordul,ha megszuletett Aron.
Hat igen,mar nagyon kozeledsz.
Nekunk Romer van,de ez mar a kovetkezo fokozat,mi nagyon meg vagyunk vele elegedve.Ez a hordozo tuti jo lesz!
Ping-pong nalunk is kedvenc,van asztalunk,hetvegenkent nagy csaladi-barati bajnoksagok vannak nalunk (Anyumeknal) :lol: :lol: :lol: Hat meg majd a hazunkban!!! :wink:

Vicky,
nagyon-nagyon csini vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Es a felsok szuperek!!!!
Olaszorszagöot nagyon sajnalom...
Itt is egy olasz fan ul :wink: Na nekem Olaszorszag orult nagy kedvenc!A nepet, a kulturat, a tajakat,az eteleket,az epiteszetet,mind-mind imadom!
De pl a ferjem nem.... :?

De erdekes dolog ez,mert ugye sajnos mindehol ki lehet fogni bunkokat,meg rossz ettermet (nem kell messzire menni,hogy rolunk,magarokrol mi ujabban kulfoldon a velemeny... :? ),ennek ellenere nem lehet altalanositani a neprol.Mert mint ahogy mi magyarok,ugy ok is mind-mind masok :wink:
Pl olaszok kozott is ismerek bunkokat,de szemelyes jo barataink,uzleti partnereink is vannak ott,akiket imadunk.
De pl en imadom Parizst is,mert sztem anniyra egyedulallo hangulata a varosnak,hogy az vmi fantasztikus,de pl a francia emberek nem tul szimpatikusak...es nekunk ott volt rossz tapasztaltunk...hajjjaj!
De en ennek ellenere Parizs,es Franciaorszagot is imadom,csak a franciakat nem annyira :wink:
De meg sorolhatnam.Es mondjuk az is igaz,hogy Horvato.nem hasonlithato pl Balihoz :wink:
De kozel van es sztem vannak gyonyoru reszei :wink:
Majd teszek fel kepeket pl Hvar szigetrol,ami a mi szivunk csucske. :wink:
Irorszagrol nem is kezdek kiseloadasba :lol: :lol: (van pozitiv es negativ tapasztalat is boven...)

Na nem meggyozni akarok senkit a horvatokrol :wink: ,hisz azt nem lehetne,eszemben sincs,de nekem bejon,hogy kozel van,"barmikor" le lehet ugrani,es szep tengerparti reszek vannak.(de persze nem a legszebb hely,ahol valaha jartam :wink: inkabb a praktikus okai miatt)
Ez mondjuk nem mondhato el pl Spanyolorszagrol (marmint a kozelseg),pedig gyonyoru,imadom.Es az egyik kedvenc epuletem is a Sagrada Familia. :wink:

Szeri,
ezt a papir dolgot mostanaban tudtam meg en is (par hete),mert Sogornom is vitte a manokat egyedul,de o nem Horvatorszagba.
Oltashoz hajra,remelejuk nem lesz utana semmi. :wink:
Masodik gyerek:en bolcsire nem gondoltam.Az az igazsag,hogy en sajnos annyira rosszakat hallok a kornyezetemben a bolcsikrol (kiveve a maganbolcsiket),hogy nalam csak vegso megoldaskent szerepel ez az intezmeny.(pl egesz nap kakiban vannak,25 gyerekre 1-2 ember jut...) Azaz,ha pl el kellene mennem dolgozni.
De a masodik gyerek miatt nem gondolkodom ezen.
Ezeket a kijelenteseimet lehet,hogy atertekelem,amikor megszuletik a masodik :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi is majd valamikor a jovo evben kezdunk a masodik babanak,de hogy mikor az majd kialakul. :wink: Szoval mire megszuletik,Attila nemsokara kezdi az ovit. :wink:

Marietta,
gyere,gyere :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
arwen07
 
 


Meri, Arwen, köszönöm a pocakdicséreteket :lol:

Meri, szuperül néz ki a hordozó! Nekem is jobban tetszik a zöld :wink: Nem olyan rossz az azért, hogy közeledik a vége! Én szeretnék már ott tartani :lol: Ma megyek szülésfelkészítőre, kíváncsi vagyok :lol:

Arwen, nagyon szép fotó, saját mű?
Így van, ahogy mondod, Horvátban biztosan sokat számít, hogy beszélitek a nyelvet és tudtok tuti helyeket - mi mindig csak úgy "beestünk" valahová, és így mellé lehet fogni azért...nekünk eddig ez szinte mindig sikerült... A tájak szerintem is gyönyörűek, a páromat mindig fűzöm, hogy adjunk még esélyt :D majd meglátjuk... :roll: Jövőre szerintem maximum egy utószezoni lastminute görög repülős út lesz, akkor már Levente is 8 hónapos nagyfiú lesz :lol: 8)
Szerencsére Olaszországot mindketten imádjuk, már szinte az összes részét bejártuk, de nem tudunk betelni vele :lol: Toscana és Szicília, Szardínia a kedvenc :lol: na és a kaják, az eredeti nápolyi pizza, a tiramisu, a fagyi, a panna cotta :lol: meg is éheztem :lol:

Nektek volt/van éjszakai pocifájás babásan? Olyasmi, mint amikor izomláza van az embernek... :roll:

Kép
vickybabe
 
 


nahát írtam egy csomót de elveszett.
megőrülök. de idegesítő.
viszont most megyek mert szopi van.
majd akkor jövök ismét.
csipcsab
 
 


Vicky, szuper cuccokat vettél és nagyon csini vagy. A köldököm nekem is kifordult kicsit már a végére, de azóta visszament (még jó). Én nem emlészek pocifájásra, bár attól lehetett. Már olyan régen voltam terhes, hogy már nem is nagyon emlékszem rá :lol:
Sajnálom, hogy az olasz út nem jött össze nektek! De kár érte!

Angyalkrisz, itt Szegeden a gyerekképeknél 3 beállítás (1-1-1 db képet kapunk) kerül 1800 Ftba. Az utánrendelés 300 Ft/kép. Felnőttnél 1 beállítás (2db kép) kerül 1900 Ftba.

Meri, klassz ez a Römer hordozó! Ping-pongozni én is imádok!

Horvátország: nem is lett volna különösebben bajom a bunkó emberekkel, ha maga az ország megfog és elvarázsol. De ez nem történt meg. Ahova eddig utaztam mindig az volt, hogy vissza szerettem volna menni, de itt nincs meg ez az érzés... Egyszer voltam, megnéztem és kész, és hiányolom azt, hogy igen, ide, vagy Horvátország más területeire visszamennék... na ez az érzés nincs. És értem én, amit Arwen mond, ugyanis nekem tetszett Zadar is, szép város és Horvátországban is vannak biztos olyan helyek, amik gyönyörűek, de mégsem érdekel, mert nem érzem belülről a motivációt.
Párizsban mi is jártunk, ott is mogorvák voltak a franciák és egyáltalán nem mondanám őket hejde barátságosnak, mégis vissza szeretnék menni!!!!
Görögország, Spanyolország és Olaszország is azok a helyek, amik megfogtak és bármikor visszamennék!!!!

Marietta, próba 2. Én is jártam már így, tök dühítő. Előtte mentsd el wordbe!
szerika
 
 


Próba 2!

NA sziasztok!

Előre is elnézést kérek de szerintem csak arra lesz idő hogy magunkról meséljek,mert mindjárt szopi lesz.

Szoktam jönni olvasni olykor-olykor de írni már nincs "időm". Nem azért mert Flóra nem hagyna vagy "rosszalkodik" hanem én igényelem hogy minden pillanatot Vele töltsek. Egyszerűen nem tudok betelni Vele. (nem is akarok :-) )
Olyan áldott jó gyerek. Már elég jó kis napirendet állított össze magának. Nem gondoltam volna hogy ez így fog menni. Este 8kor fürdés aztán kajcsi és 9kor már alszik. Aztán hajnal fél5kor kel enni és aztán alvás tovább 8ig. Aztán kaja beszélgetés nevetgélés kb 1 órán kersztül aztán megint alszik vagy 2 óra hosszát. És ezt napközben is megcsinálja kaja után. Beszélget a kiságyba az állataival vagy a játszőnyegen meg a zenélős forgójával. Én meg csak nézem őt és elmondani nem tudom azt az érzést ami az egész testemet elönti de pláne a szivem környékén. Imádom ezt a gyereket. :-)
Na meg persze jókat csavargunk a városban. Úton vagyunk állandóan. Azt hiszem olyan kis menős lesz mint az anyja. Én meg majd csak lesek ha nagyobb lesz és állandóan menni akar. :lol:

Még mindig ügyesen szopizik és szerncsére tejcsi is van. De viszont az nem baj hogy már nem olyan feszesek a cickók és ilyenkor azt hiszem hogy úristen nincs tejem biztos. De közbe meg Flóra szopizza és utána jól elvan. Nektek is ilyen volt?

Na bocsi de mennem is kell mert jelez hogy éhes. :-)

Még gyors dobok pár képet.
csipcsab
 
 


:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipcsab 2009.01.30 12:47-kor.
csipcsab
 
 


Na, felébredtem. Úgy tudok aludni, mint akit fejbevágtak. Persze Áron ébresztett, hogy itt az ideje enni valamit és pisilni. Azt hiszem, hogy harántba fordult megint.

Vikcy: én is sajnálom az olasz utat. Nekem szokott fájogatni a pocakom és derekam is. Sőt, ha elég kába vagyok, mert még, vagy már alszom félig, akkor Áron mozgását is fájdalomként élem meg. Fel kell ébrednem rendesen, hogy felfogjam, hogy nem baj van, hanem Áron nyüzsög.

Flóra, hogy mekkorát nőtt. Gyönyörű csaj és úgy, de úgy gyomrozható már.

Ha megfogom a pocakom, vagy apa Áron rögtön rugodossa a kezünket. Azon agyaltam, hogy mi van ha nem akarja majd, hogy sokat fogdossam. Hogy fogok ellenállni? Belátom és lesz akkora önkontrollom, vagy agyon fogom nyaggatni? Vagy kint már másképp fog Áron viselkedni? Így úgy tűnik, hogy hagyjam már ne piszkáljam. :(

Amúgy külfölddel nekem az első benyomás sokat tud rontani, vagy egy életre magábabolondítani. A lengyeleket nagyon szeretem, de Szlovákián átmenni betojok. Így vagyok Erdéllyel is. A párom állandóan menne, de nem szeretem az olyan helyeket, ahol féltem az életünket, autónkat, stb. Egyszer voltunk épp át a határon Romániában és majdnem sírva fakadtam örömömben amikor megláttam a magyar vámosokat a határon úgy be voltam tojva. Az is igaz, hogy a nagyon felmenőim Erdélyből menekültek át, és úgy viselkedek, mint akinek a velejéig be van kódolva a rettegés, pedig igazán rossz tapasztalatom nem volt kopp-kopp-kopp.

meriann
 
 


Marietta :lol: :lol:
Hat ez egy tunderke!!! :lol: :lol:
Ugy latom Te ujra karcsu vagy,mint regen :wink:
Orulok,hogy ilyen jol telnek a napjaitok,es ilyen nyugodt baba.Szuper,hogy sokat mozdultok ki!!!!

Meri,
sztem fogja engedni Aron,hogy fogdosd! :wink:
Volt ilyen para utunk nekunk is,Gorogorszagba autoval....es az mar kb 10 eve volt..kepzelheted....Romaniban brutal feltunk mi is.
Pedig Erdely gyonyoruuuuuuuuuuuuuuuuuu,de Romania az mas...

Szeri,
ertem en mit mondasz :wink:
Nalam Gorogorszag volt ilyen.Mondjuk az az igazsag,hogy vmi szigetre ott is mennek,de a szarazfoldi reszre nem vagyom ujra.

Vicky,
a foto nem az enyem :wink: (az a baj,hogyha pl a sjat kepeimbol kicsinyitek,akkor ugye romlik a minosege,szoval mar kozel sem olyan szep.... :? )
Nekem voltak ejjel pocifajasaim anno.
Jaj ne is mond ezeket az olasz dolgokat....kesz vagyok mindentol.
En gyakorlatilag nem emelnek ki semmit,mert komplett gyonyoru! :lol: Es imadnivalo!
Persze meg messze vagyok attol,hogy az egesz orszagot lattam volna,de talan egyszer mindent bejarunkamit eddig nem.
En most Firenzebe mennek nagyon es meg Romaban nem voltam,oda tervezunk egy utat kettesben a ferjemmel..majd. :wink:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen, Firenzébe mi is veletek tartunk :lol: esetleg még valaki? :wink:
Rómát ne hagyjátok ki, nagyon-nagyon szuper!!!! Nekem a legklasszabb élményeim egyike. Ja és mellette van Tivoli, azt feltétlenül nézzétek meg a Villa d estét, ott rengeteg szökőkút van, gyönyörű!! És Adrianus császár villája is kicsit visszább Tivolitól. A sixtusi kápolnában tilos a fényképezés, de nekünk sikerült, az a legnagyobb büszkeségem.
Amúgy mi Londonba készülünk már egy ideje, és Velencébe is nagyon el szeretnék menni... hát nem tudom mikor lesz belőle valami. A lakás elviszi az összes pénzünket + a hitel, szóval most lehet, hogy csak álmodozás marad egyenlőre...

Marietta, Flóra baba kis husika és gyönyörűség. Kis elégedett gyerkőc.

Meri, nyugodtan fogdosd Áron babát, mi is nyúzzuk Balit rendesen, holott ő sem az a nagyon bújós fajta. Ha elkapom, mindig menekül :lol:
szerika
 
 


Na ez a 2 pl sajat kep:

Kép

Kép

Kép

Kép
arwen07
 
 


Szeri,
hat mi sem most megyunk :wink:
Ja ne is mondd ezeket a dolgokat,meg jobban mennek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Attila is menekul,most hogy mar tud,de maig meg pici volt nem tudott :lol: Csak most latom,hogy menniyre ki kell hasznalni,amig picik es "hagyjak magukat" olelgetni,dajkalni,mert irto hamar vege annak a korszknak.

Kép

Kép
arwen07
 
 


Marietta, nagyon édi ez a kislány. Én most nem is merem hosszan nézegetni, mert sokat jár az agyam egy újabb kisbabán. :D És ha sokat nézem, még a végén elcsábulok... :wink:
Aranyosak a képek címei is nagyon!!!

Viki, sajnálom, h az olasz utatok meghiúsult. Már semmi remény? Azt viszont örömmel látom, h a bátor amerikai indítás után még most is szívesen utazgatsz.
A leírásaitok egész lázba hoztak engem is. Pedig ez nagy dolog, mert nekem van egy még általam is alig értett furcsaságom: kb. 20 éves korom óta nem szeretek utazgatni. Vhogy úgy érzem, h annyi érdekesség és izgalom van anélkül is körülöttem, h nincs rá szükségem, h elmenjek bhová. Jövő nyárra szóba került Horváto. és Mallorca is (utóbbi azért, mert a férjem munkaügyben utazik és utánautazhatnánk, hát, nem tudom...) De lehet, h azt döntöm, h rakjuk félre a pénzt akkorra, amikor már a gyerkőcök is kifejeztetten szeretnének menni.

És Viki, nagyon csini vagy az új ruhákban!!! Az a csíkos bolero irtó jó!!!

Doró ma megkapta a 15 hós, a bárányhimlő elleni és a 2. kullancsoltást. Azt mondta a doki, h szabad így együtt, hát, remélem, tényleg nem lesz semmi baj. Nyűgös volt du., de már enyhült a nyűgösség.
Ti beadatjátok a pneumot a babátoknak? Mi asszem igen. Bár már kicist sokallom ezeket az oltásokat. De mégis hajlok a biztonság felé.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Szeretgetés:
Nem vagyok benne biztos. h Áron azért rugdal, mert nem szeretné, h megérintsétek. Lehet, h azért, mert még ez az egyedüli mód, ahogy közeledni tud Hozzátok.
Amúgy a legtöbb baba nagyon is igényli a közelséget, testkontaktust. Ne félj, Meri, én szinte biztos vagyok benne, h nagy-nagy szeretgetések lesznek köztetek. Az anyák amúgy úgyis érzik,mi jó a picijüknek!

Arwen, az egy dolog, h most "menekülnek". Lesz még bújós időszak,. és az is a maga nemében nagyon jó, mikor már tudatosan bújnak. A majdnem 6 éves fiam össze-vissza puszilgatott és bújt hozzám egész nap. Az igaz, h azt játszottuk, h én vagyok a kisvakond, de enélkül is elő szokott fordulni. És jó látnom, h az apjához is sokat bújik, szinte meghatódik az apja ettől. Édesek!

Széepk a fotóid, Arwen, ép akartam mondnai, h tegyél fel.
(Én mosatnában leszoktam a fényképezésről. A fiam is akar ui. rögtön, ha én a kezembe veszem a gépet, én meg már sokallom, h folíton kattingasson. Ráértünk volna még emgengedni neki, de Apa engedékeny volt. Vszínű szülinapjára elkapja az enyémet.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Szeri, én bölcsibe nem akarom adni Dorót, de más meoldáson gondolkodom, jó lenne a 3. szülinapnál hamarabb is dolgozni egy kcisit (heti pár órát). Ja, ez más, mint amit kérdeztél. Hisz' Nálatok amjd most lesz a második. Tényleg, a kétgyerekesek teljesen eltűntek a topikból?
van amúgy jó bölcsi, épp egy barátnőm dícsérte az övéket, tényleg nagon szimpi volt, amit elmesélt. nekem anyukám oylan sokszor elmondta, h megbáánta, h engem bölcsibe adott másfél évesen , h talán ezért sem merül fel bennem a dolog.

Kösz, h reagáltatok arra, amiket írtam. És megnyugattó számomra, amit Nikó írt, h a "más" gyerekeknél is nevelés kérdése elsősorban, h agresszívek-e. Vhogy nekem is volt egy hasonló érzésem. No persze jól fel van adva az embernek a lecke, mert helyből nem könnyű kedvesre, jószívűre nevelni a kölyköket. Legalábbis néha így érzem.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok,

jaj, nagyon le vagyok maradva az olvasással, írással.

a nagyfiam ovis lett. hihetetlen.
a beszoktatás tegnap kezdődött, odamentünk fél9re, a gyerek elrohan játszani, én ücsörgök.
hazajövök 9kor, mert nem vittem válfát meg pizsit, mondom neki, hazamegyek ok.
visszamegyek, hááát te meg minek jöttél vissza??
leülök, az óvónő mondja, h menjek nyugodtan haza elvan.
3kor mentem érte, mert kérem ő ott alszik.
szval érte mentem 3 után, akkor készültek kimenni az udvarra. mondom neki, menjünk.
ő, h miért nem mehet ki még az udvarra, de meggyőztem, h átjön a szembe kislány játszani, így végülis elköszönt az óvónéniktől és jöttünk.
ők agyon dícsérték, h mindent megevett, csak az uzsi nem tetsztett neki, mert h neki miért csak 1 szeletet adnak ( májkrémes kenyér volt). szval evett, aludt szépen, de kelteni kellett nekik, mert már mindenki fent volt, ő meg durmolt.
itthon is ugrált, h milyen sokat homokozott.

ma reggel keltettem, ugrott ki, h induljunk. levittem negyed9kor, adtam neki puszit, h eljövök, azt mondta ok, az óvónéninek meg csak odaintettem, h akkor majd jövök 3 körül.
szval a terembe be sem mentem, csak az ajtóba kísértem be.
hazajöttem is indultam Pestre, most értem haza, közben meg a telom lestem, h ha menni kell akkor kit hívok.
de 3-an ugrottak volna, h hazahozzák, de nem kellett.

egyelőre nagyon jól megy minden, de félek, h meglesz ennek a böjtje még. Este pl. iszonyat hisztis volt, sztem elfáradt és már nem tudott mit kezdeni magával.

azért bevallom, nekem kicsit roszzul esik ez a menj nyugodtan és küld haza, és elvan. szval, h nem ragaszkodik jobban.
tudom, h örülnöm kellene neki, de.... :oops: :oops: 8)

Vicky:
nagyon jók a rucik és gyönyörű a pocid.

Arwen:
nagyon jók a képek.

Szeri:
én beakartam adni Marcit bölcsibe, de úgy terveztük, h Lilla májusban fog megszületni és akkor szeptembertől megy.
Lilla szeptember 21-én született, így stornó, mert nehogy úgy érezze, h miatta rakom el.
január volt az új cél. De arról meg a gyerekorvos lebeszélt, h szte nem lenne túl jó, ha Marci hazahozna mindent a pici meg elkapná, így kimaradt a bölcsi.

Merike:
nagyon szép az ágynemű

Ragota:
járáshoz gratula. :wink:

Flóra pedig gyönyörű és az egész család az.

akit kihagytam, bocsánat, de fáradt vagyok és szita az agyam. :?

jóéjt

Kép
Kép
h@jni
 
 


Hajni,
szuper,hogy Marcus ilyen kis ugyi!De megertem az erzesied,maximalisan...jaj ra sem merek gondolni,hogy majd egyszer elszakad...nehez dolog ez.

Nandorka,
igen,azt is varom,hoyg maga bujjon :lol: Attilanal mar vannak ilyesmik.Olyankor meg tudom zabalni.Odajon es megolel!Olyan,de olyan jo erzes!!!!!!!!!!
Ez az oltastrio elegge brutalul hangzik,de ha a doki montda,hogy okes,akkor biztosan igy is van.
A pneumo ha ingyen lesz,akkor kotelezo is lesz :wink:

Na hoztam kepeket Hvar szigetrol,ami a mi szivunk csucske.Ez az egesz szigetrol van,mert mi bejartuk autoval rendesen (nem oriasi,de nem is kicsi).
Leginkabb Jelsa es Hvar varosa,valamint sok-sok kis falu,levendulamezo,olajfaligetek es olyan kis oblok,ahol csak mi voltunk.
Nalam mondjuk ezt eddig nem veri semmi (marmint ezeket,amiket felsoroltam)
De az biztos,hogy most,mikor Zadarban voltunk iden,az ehhez meg csak nem is volt foghato.
Mondjuk iden abszolut a passziv pihenest valasztottuk,ertheto okokbol. :wink:
Bocs a minosegromlasert,ami a kicsinyitessel jar. :?

KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.09.02 21:34-kor.

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen, ez tényleg csodaszép! Édes lehet Atti, mikor bújik!
Pneumo egyelőre úgy van, h Dorónak nem lesz kötelező. De most kellőképp beijedtem, h ha tudok róla, h meg lehetne előzni egy bajt, akkor kutya kötelességem ezt tenni... :? Fiúnak dettó.

HAjni, sztem nagyon fel van dobva Marcus. Értem, h Neked miért rossz, hát, ez sztem semlyikőnknek nem lesz könnyű, az elengedés. Még akkor sem, ha egy kis nyugalomra vágyik mér sokszor az ember. (konkrtéan én :wink: )
Nálunk az ovikezdés hasonló volt, aztán egy idő után a fiam tudta már, miylen játékok vannak, és voltak kevésbé lelkes reggelek is... Sztem mindez Marcinál azt jelzi, h nyitott kis lurkó, és ez tök jó!
leovica
 
 


bocs a névkavarodásért!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Hú, de klasszak a képek.

Hajni: nem lehetett könnyű. Egyik szemed sír, a másik meg örül. Ebből jól nem jöhet ki az ember. Gondolom, ha sírt volna, akkor az lenne a baj, hogy nem elég önálló, stb. Ha nagyon marad, akkor meg az, hogy rosszul esik az anyai léleknek. Vigasztaljon, hogy biztos minden nappal könnyebb lesz és jól nevelted a gyereked, mert megállja a helyét a világban.

Nán-dorka: Mallorca miatt hú, de irigy vagyok. Ez akkora álmom, de a páromat nem izgatja. Sokszor már hihetetlen számomra, hogy mi picike faluban élünk és ha nyaralunk akkor én vágyom nyüzsögni, a párom meg csendesebb, lakatlanabb helyekre vágyik. Ő, aki mindig városban élt.

Beszéltem a szülésznővel és bár hamarabb tettem volna, képzeljétek nem a normál nst-re kell mennem, hanem hozzá és ő csinálja meg, elvisz egy vérvételre is, és mindent intéz. Olyan megnyugtató volt beszélni vele.

Képzeljétek duzzad az arcom, vagy inkább változik, csak finoman, de pl. az ajkaim úgy néznek ki, mint akinek nyomtak egy adag szilikont bele. És ha oldalt fekszem, (másképp nem is nagyon megy) figyelnem kell, hogy ne nyálazzak :oops: , mert nem úgy zár a szám, mint korábban. Marhára fájnak a lábaim hiába kímélem, pihentetem magasan. Szerintem a pocim is eléggé vándorol le, nem úgy látszik még, mint aki mindjárt elejti magából a gyerkőcöt, de azért mégis könnyebben veszek levegőt. Már anyósom is parázik, anyukám is, a végén még kénytelen leszek én vigasztalni a családot, hogy ez természetes, hogy a gyerkőc megszületik. :lol:

Beszéltem a Römerrel, hát nincs raktáron a zöld hordozó, vagyis várni kellene rá, nekünk meg arra nincs időnk sajna, így valószínűleg a kockásat veszem meg a Brendonban. Végül is az is tetszik, csak a zöld jobban bejött.
Szóval érdemes ezeket időben intézni. Az ágyneműre is 2 hetet kell várni a hímzés miatt. Ott is hamarabb kellett volna intézni.

meriann
 
 


sziasztok!

Meri, sajnálom a nehezedő napokat...kitartás Nektek, már tényleg finisben vagytok!!!!!! Jó, hogy megnyugtatott a szülésznő. Én tegnap voltam először szülésfelkészítőn, egyelőre szimpi volt mindenki és a hozzáállás is tetszik.
Hordozó, ágynemű: megerősítettél benne, hgoy ne hagyjak az utolsó hónapra semmit. Nekem akkor már egyébként is tél lesz, rossz idő, úgyhogy okt. végéig úgy tervezem, hogy mindennel készen leszünk Levente fogadására :lol:

Arwen, nagyon szép képek! Ha nem írtad volna is lehetne tudni, hogy Horvátország! Hvar-on még nem voltam, de ezek után lehet elkezdem fűzni a páromat 8) :lol: Aztán meg majd zargatlak tuti szállás-étterem-strand tippekért :wink:

Dorka, van valami oka, hogy nem vágysz utazni? Nekem a véremben van szerintem, először 2 évesen vittek külföldre a szüleim aztán minden évben rengeteget utaztunk, majd turizmus szakra jártam suliba :lol: 8) úgyhogy én már így maradok szerintem...a suli alatt is mindig azért güriztem és spóroltam, hogy legalább valami olcsó lastminute buszos útra el tudjak menni nyáron 8) Amerikát ha tudom előre, hogy babás leszek, nem vállalom be, de akkor már nem volt visszaút :lol:
Tegnap kitaláltunk egy B tervet, pár nap Villach-Ausztria (itt tudok ingyen szállást szerezni), majd onnan pár napra le a tengerpartra Olaszba pár napra (talán Grado vagy Trieszt környékére :roll: ). Persze mindez időjárás (és szabi) függő...

Marietta, szuperjók a képek! Flóra egyszerűen gyönyörű, olyan kis szép és husis mindene!!!!! Úgy megzabálnám :lol: :lol: :lol:

Hajni, fura dolog ez, hogy mintha Neked lenne nehezebb az elválás, mint neki...de teljesen érthető szerintem. Eddig nagyszülőkkel volt Marcus?

Kép
vickybabe
 
 


Meri, tök jó lesz sztem a kockás hordozó is. Ja, és az ágynemű is nagyon-nagyon szép! És ne izgulj, légy szíves, tudod... Te vagy Áronnak a legfontosabb, a többi csak hab a tortán! :wink:
Hát, az ajakduzzadás állítólag a közeledő szülés jele. Bizony, közeledik! Aranyos, h neked kell vigasztalni a családot.
Ha majd egyszer ráérsz és gondolod, írd le lécci, miért nagy álmod Mallorca. Nekem a fő bajom vele az, h a 2 gyerekkel átszállással kéne repülőzni. :roll: Amúgy sem sokat repültem még, halálra izgulnám magam, h ne késsük le, hol a csomag stb.

Viki, érdekes. Tegnap jöttem rá, h kb. 20 éves korom óta nem vágyom utazni. Akkoriban két dolog volt: voltam egy félévet Németo-ban és azelőtt kerültem vidékről Pestre. Bp-en 5 év alatt 8 helyen laktam. Élveztem én ezt, de lehet, h ez kielégítette a változatosságigényemet. :D Viszont az is igaz, h most már 7 éve ugyanebben a házban lakom - így lehet, h idővel majd elindul bennem vmi...
Amúgy az olyan típusú "megismerős" utak tudnának vonzani, ahol egy kicsit belekóstol az ember az ottélők életébe - ahogy írtátok a kajákat pl., szó szerint is belekóstolni, az tetszik. De olyan jól megismerős utat meg nehéz megszervezni.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Hallottatok már a Babakoncertekről? Pesten, a Müpában van. Mi lehet, h megnézzük egyszer, bár már "kinőttük". :)

2008. szeptember 24. szerda 11:00 - 12:00

Üvegterem

Életünk első, meghatározó zenei élményei az anyaméhben érnek bennünket. A csecsemő még ki sem nyitja a szemét, amikor már ösztönösen reagál a muzsikára. Érzelmi fejlődésünk, a világgal való ismerkedésünk nélkülözhetetlen elemét alkotják azok a hatások, amelyeket a zene gyakorol ránk.
A zenehallgatást tehát nem lehet elég korán kezdeni. Ezért határozták el a program szerkesztői, hogy a Művészetek Palotája falai között lehetőséget kínálnak 0–12 hónapos gyerekeknek és szüleiknek az élő klasszikus zenével való kötetlen találkozásra. A kicsik a speciálisan számukra összeállított műsort édesanyjuk, édesapjuk ölében ülve hallgathatják, de ha úgy tartja kedvük, nyugodtan mászkálhatnak is a színpad előtt leterített szőnyegen. A családok kényelmét babakocsi-parkoló és pelenkázóhelyiség szolgálja.

A belépés díjtalan!
Előzetes jelentkezés az olasz.reka@mupa.hu e-mail címen.

További előadások:
Üvegterem, 11.00
Október 20., November 17.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Most mondtak a tvben,hogy ingyenes es szuloi keresre beadhato lesz a pneumo oltas. (szoval,ha jol ertelmezem kotelezo nem lesz)

Meri,
sztem is szuper lesz a kockas hordozo is!!!!!!
Es az arcduzzadasra bizony azt mondjak,hogy kozeledik az ido :wink:
Szuleszno: nagyon orulok,hogy szimpi es o intezi a dolgokat! :wink:

Nandorka,
az atszallas 2 gyerekkel megertem,hogy nem nagy almod :wink:
De jovore mar mindketto nagyobb lesz!Mondjuk az is sokat szamit,hogy mikor megy a gep (marmint hany orakor),mert ha pl esti jarat,akkor azert a gyerekek meg kevesbe viselik a nyuzast... :roll:
Nalam is vannak amugy hullamok igy az utazasi kedvemben.

Vicky,
sztem jol hangzik a B terv :wink: Ha tudtok menjetek el meg kettesben valahova,mielott 3an lesztek :wink:
Ovi-elszakadas:en is mostanaban olvastam,hogy a pszichomokusok mit irnak errol...erdekes.Ok azt mondjak "jobb",ha a gyerek sir,szomoru a beszoktatasnal.Mert ha nem,allitolag azt azt jelenti,hogy o nem veszit ezzel semmmit.
DE en azert azt hiszem,hogy ez erosen gyerekfuggo!Hisz miert ne lehetne olyan gyerek,aki konnyen alkalmazkodik a helyzethez?

Attila allati koran kelt,ujabban 6 utan, fel 7kor max fent van (jo mondjuk nalunk este fel8-8kor mar alvas van),de regebben tovabb aludt,nem ertem mi ez az uj szokas...
Az arcarol leesett a seb mar,gyorsan gyogyul.
Most persze itt maszik ram,szoval nem egyszeru igy irnom,ig yabba is hagyom..... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arwen07 2008.09.04 13:00-kor.

Kép

Kép
arwen07
 
 


Ovi: sztem nincs séma, amit rá lehet húzni mindegyik gyerekre! Azt nyilván vigasznak szánták a síró gyerek szüleinek, de nem egészen így van. Az arra vonatkozik, ha soha nem akar otthon maradni, hazamenni stb., az már tényleg gyanús lehet. De az, ha lelkes, messze nem baj!!!

Arwen, igazad van, csak Doróval 2 éves kor körül lehet, h nehezebb lesz... De meglátjuk. Ha sokba kerül, úgysem akarom. Inkább félrerakom a gyerekeknek lakásra. Milyen kispolgári vagyok, mi? :D
Remélem, Atti visszaszokik egy kényelmesebb időpontra. Vagy nem bánod?

Nálatok hányszor alszaanak a picik? Nálnuk még 2x, de lehet, h lassan váltunk egyre.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sőt, ha igazán óvodaérett, akkor sem fog úgy sírni. Waldorfosok azis mondják, h a legtöbb gyerek inkább 4 évesen válik azzá. (Mondjuk Doróval sem fogom tudni kivárni a 4 évet.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk amíg Manócskám alszik. Napok óta nyűgi, rosszak az éjszakáink. Átlagban 3x ébred, 2 óránként. Van mikor először már éjfélkor fent van, de van amikor csak 2-kor. Sűrűbben kelek, mint újszülött korában. Biztos a fogaitól szenved, de nem engedi nézegetni.

Vicky: jól hangzik a B terv, remélem összejön, és utazgathattok egyet még kettesben.

Meri: már tényleg nagyon közeledik a nagy nap. Élvezd még az utolsó együtt töltött napokat. Szép az ágynemű nagyon, és jó a hordozó is.

Arwen: reméljük Atinál csak átmeneti ez a korán kelés, és visszaáll a megszokott rendre.

Dorka: Enci már csak 1x alszik nap közben. Eddig ez délelött volt, de most napok óta próbálom kihúzni ebéd utánra. Így is -úgy is fáradt és nyűgi estére, függetlenül attól mikor aludt. Délután hiába akarom nem lehet elaltatni.

Én szeretek utazni, de külföldön még nem jártam, párom nem vágyik sehova. Itt Magyarországon szoktunk nyaralni, és kirándulgatni, ha időnk és pénztárcánk engedi. Sajna az építkezés eléggé korlátozta mindkét tényezőt.
vivi79
 
 


Vivi,
belfoldon is meg csomo fele nem jartam,pedig olyan szep Magyarorszag.En most nagyon szorgalamazom,hogy kiraduljunk,amennyit csak tudunk,neha megvalosul,neha nem. :wink:
Biztos a fogai bantjak,most Attila is keleget neha,es latom is a 8.fogat,de hogy mikorra jon ki,azt ugyebar nem lehet tudni :?

Nandorka,
en is igy gondolom,ahogy Te, az ovi-elszakadas kerdest. :wink:
Ezt Ranschburg mondta,nem en :wink: De en sem gondolom,hogy ez rahuzhato minden gyerekre.
De baromira banom,hogy nem alszik tovabb reggel mostansag. :wink: Legalabb mi is tudnank meg aludni.... ejfel korul szoktunk lefekudni.
Ezelott aludt reggel Attila 8-9ig is.Es olyankor nem is aludt delelott,csak du,de miota koran kel,delelott is alszik,es delutan is ujra. :?
Az utazast majd meglatjatok,addig meg sok ido van. :wink:

Delelott mig kettesben elmentek Apajaval en kitakaritottam,megfoztem,mostam...most hulla vagyok,megebedelt a csapat,ferjem elment,Attila alszik,es lehet en is ledolok :oops: De elobb meg letusolok.Nem semmi hoseg van megint..... :roll:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Ja mar regota szeretnem kerdezni,de mindig elfelejtem:
Tudtok bababarát festeket?
Volt regen meg nekem meg aztan Ocsemnek egy kisasztalunk,kisszekkel,fabol.
Baromi jo,lehet varialni,az asztalbol is szek es forditva.
Na most ez nem natur,hanem le van festve,de hat mar megkopott a kozel 30 ev alatt.De en le akarom festeni Attilanak,mert Anyueknal tok jo lenne ez neki.De mivel fessem le?????
Van vmi bababarat festektippetek?Es hogy azt hol lehet kapni?
Valami kisebb kiszerelesu es szines (kek vagy zold stb -most piros amugy)festeket szeretnek!!!!!!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Csak egy gyors bekukk, mert időm az nem sok. Hétvégén utazunk el tesómékhoz, még oda is készülni kell...

Arwen, gyönyörű képeket csinálsz a gépetekkel. A Hvar sziget pedig tényleg nagyon hangulatos, szuperek a képek, rögtön kedvet is kaptam, hogy elutazzak oda :) persze más gyönyörű helyekkel is ugyanígy vagyok. :wink: Én bármikor utaznék, nekem sosincs olyan, hogy nem... Ez a Hvar sziget kicsit Mallorcára emlékeztet, olyan spanyolos és kicsit olaszos is, ezért tetszik.
Bababarát festék passzzz, talán festékboltban kellene megkérdezni...

A bölcsi dolgon nagyon dilemmázom. Egyrészt jó lenne Balázsnak a közösség, na meg rólam is lemenne egy kis "teher", de másrészt tényleg ott van az, hogy mindenféle betegséget hazahordana és ha egy pici baba még ott van, akkor az semmiképpen se jó... Nem tudom mi lenne a jó megoldás... Lehet, hogy kipróbáljuk majd hogy bírom terhesen Balázzsal és úgyis látom, ha nehéz, aztán majd ráérek akkor eldönteni, hogy beadom. Bár itt sajnos van, hogy egy évet is várni kell a bölcsire.

Bocsi, most csak ennyit tudtam írni, hív a sok feladat...

Pussz és kellemes hétvégét mindenkinek!
szerika
 
 


Szeri,
a Hvar-os kepeket meg a regi gepunkkkel csinaltam,ami nem is volt semmi kulonos,egy mini sony volt.
Igen,sztem is hangulatos hely,engem elvarazsolt,de azota aki ott volt ismerosunk,mindenkit :wink:

Bolcsi:hat igen,sajnos ez mostansag jellemzo,hoyg varni kell.De ha gonddoldo erdeklodj a kornyekbeli bolcsikben es akkor legalabb kepben leszel.Max feliratkoztok,aztan ha ugy alakul,megsem adod be.Meg egyebkent is,utana is beadhatod csak delelottre vagy par orara is,es mar az is segitseg.
Betegsegek hazahozasa:mi is pont errol beszelgettunk,pl Sogornomek legkisebbje maris benyelt vmit az oviban,tegnap mar hoemelkedes es takonykor,pedig csak 3 napot jart oviba ugye....es ilyenkor tuti,hoyg vegigmegy a tesokon is utana..... :?

na megyek en is tovabb,ugyintezes ezerrel....

Kép

Kép
arwen07
 
 


Szeri,
jo hetveget Nektek is!Tesodek messze laknak?
Nalunk hetvegi csaladi unneples lesz(igen,megint :lol: :wink: :lol: :lol: ),most Ocsem szulinapja,holnap sutom a tortat :wink: Ma van neki amugy :wink:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen, épp írni akartam a múltkor, hogy nálunk is folyton családi ünneplés van. Minden hónapban... :lol:
Tesómék Pécelen laknak. Ki is lakik ott? Porsi talán?
szerika
 
 


Arwen, jó ünneplést nektek, meg jó tortasütést!Milyen tortát sütsz? tesód hány éves?
szerika
 
 


Szeri,
1,5 napja mi tartjuk a frontot :wink:
Huzzatok bele Csajok! :wink: Hol vagytok??
Nalunk is ez van,detto,egy szulinap tuti van egy honapban,de van,hogy ketto vagy tobb :wink:
Es akkor meg a nevnapok,meg mindenfele satras unnepek. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocsikem 22eves. :wink:
Torta:tejszines-mascarpones-barackos tortat krealok. :wink:
Jo csaladi bulit akkor Nektek is!Pecel:Porsi es Pinkine is ott lakik,ugy emlekszem... :roll:

Kép

Kép
arwen07
 
 


sziasztok,

vagyok én is, de csak olvasó üzemmódban...hétvégén-jövő héten jövök majd gyakrabban :wink:

Pécel: mi is itt lakunk :wink: Tegnap baba-mama talit tartottunk Porsival és Pinkinével :lol:

Puszi, majd jövök!

Kép
vickybabe
 
 


sziasztok,

köszi a vígasztalást, bár a "Mert ha nem,allitolag azt azt jelenti,hogy o nem veszit ezzel semmmit. " nem nyugtatott meg. :?
az ovi azóta is jól megy, szívesen megy, de azért mikor megyek érte, akkor ugrik a nyakamba. :wink:

Vicky:
igen, mikor én dolgozom akkor anyuval vannak, nem volt bölcsis Marci.

Arwen:
jó ünneplést.


Meri:
kinek megy az sms, ha itt az idő??

Kép
Kép
h@jni
 
 


Hello! Itt vagyok én is! :D

Arwen, jó ünneplést! ÉS áruld már el, ilyenkor vigyáz vki Attira, mikor tortát kreálsz vagy ekkora varázsló vagy? :wink:
Bölcsi: Akkor Jenő bácsi kicsit szigorú volt.

Szeri, jó utat és érzezzétek jól magatokat Pécelen! nekem még Ragota is rémlik, mintha ott lakna! Figyeld a babákat, hátha felismersz vkit! :)
(Mint én múltkor a strandon: "Ő nem Mica?" És de!)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen, ovit akartam írni persze.

Bölcsi SZerinek: sztem is, mint Arwen írta, nézz körül, írasd be, aztán majd meglátod. És lehet, h napi 3 óra mindkettőtöknek elég lesz, neki a közösség, Neked a picivel külön idő.

Na, azóta itt termett Viki és Hajni is.

nem semmi, miylen sokan vagytok Pécelről! Külön baba-mama klubot lehet Nektek indítani. Tök jó! És mi van Porsiékkal? Remélem, jól vannak!

Hajni, Te úgyis tudod, mennyire szeretitek egymást Marcussal! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?