Új privát üzeneted érkezett!

marek
Igen, tul van a 33.héten, ez azért bíztató! Nagyon szorítok nekik.

Nem tudok róla,h gondd lett volna a vérnyomásával :roll:
A görcsölgetés volt neki,mint nekem is,meg a haskeményedés is, de ugye ő szerencsére nem nyílt ki.

Nem tudom melyik kórházba vitték :roll:

Amint ír valamit magukról, jelentkezem!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!
Napsugi, Lovászkati: megy a drukk nektek!!! Nagyon-nagyon szurkolok!
Épp most nézegettem, hogy honnan lehet tudni, hogy közeleg a szülés időpontja: találtam egy weblapot: www.tavam.hu , ahol a következőt találtam:
" Megkérdeztük dr. Geréb Ágnest, hogy milyen jelek alapján szokták eldönteni, ideje-e már indulni. A doktornő szerint nincsenek minden esetben egyformán alkalmazható szabályok, saját gyakorlatában szinte mindennek az ellenkezőjére is talál példát. Ezúttal a legjellemzőbbnek ítélt megfigyeléseit adjuk közre:

Nagyon fontosak a telefonbeszélgetések. Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak.
Ha megkérdezem, hogy van, és azt válaszolja, hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor tudom, annyi időm biztosan van még.
Ha azt mondja, hogy nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés.
Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik az asszony hangszíne, reakcióideje. Előfordul, hogy azt mondja, nem kell sietnem, de hallom, hogy rohannom kell, mert olyan a hangszíne.
Ha elfolyik a magzatvíz és nincsenek kontrakciók, vagyis méhösszehúzódások, akkor megfigyeléseim szerint valószínű, hogy huszonnégy órán belül esni fog. De hogy a szülés mikor indul meg utána, azt nem tudjuk... Ha jó az étvágya, várhatóan még nem. Ha váratlanul laza széklete volt, nagyjából tizenkét óra múlva kezdődik a tágulási szak. A két utóbbi állítás általában akkor is megállja a helyét, ha nem folyt el a magzatvíz.
Ha többedszer szül az illető, és jelentkezik, hogy menjek mielőbb, mert kétpercenként kontrakciói vannak, akkor valószínűleg még nem kell menni, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna nekem, hanem valamelyik hozzátartozója.
A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek.
Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl – egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.)
.........

macianyu
 
 


......

Ha egy először szülő nő menstruációhoz hasonlítható érzésekről számol be, várhatóan aznap szülni fog. Ha ugyanezt teszi egy többedszer szülő nő, valószínűleg nem fog aznap szülni.
Minél többedszer szül valaki, annál bizonytalanabb abban, hogy megindult-e a szülése vagy sem. Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki."
Nemtom, hasznos -e, de én példul az sem tudom, mi8lyen az, ha leszáll a gyerek, és beilleszkedik a kis feje... :shock:
Mindenkinek szép estét,
pusz,
m.

macianyu
 
 

 
 

Sziasztok!

Jesszus micsoda kisregények! A kis Tökim nemigen hagyja,h goy végigolvassam, ki karja rúgni az oldalam. Így csak gyors reakciók, amiken megakadt a szemem így hirtelen, a többiketől, bocsi!

Napsuginak és Katának nagoyn szorítok!!!!

Peva - Tök jó ez a kocsi! Nektek valóban ilyen kell terepre! Remélem nem fogsz csalódni az Astiban! :oops:

Ny.malac - Szerintem mi Pevával majd hívjuk egymást!

Holnap olvasok, ígérem!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Perdo, nagyon aranyos és szép Dóri! Nem baj, hogy a babaágy a radiátor mellett van?
Emmalena, én ugyanígy jártam, amikor a jogsimat hosszabbíttatam meg, de nekem felajánlották, hogy kivehetem a lencséket, és desztillált vízbe tehetem vizsgálat idejére. Mondjuk, utána alig bírtam visszarakni őket a szemembe.
Különben az én dokim -10 dioptria felett szokott gondolkozni azon, hogy esetleg ne természetes szülést javasoljon.
Marek, említetted, hogy a cukor miatt császárra is számíthatsz. De miért?
Peva, ok, már megértettem a hazahozós ruhát, csak életemben először itt hallottam ezt a kategóriát, ezért nem értettem, hogy mi ez. :)
Macianyu, jó ez a Geréb Ági-féle összefoglalás.

HPV-szűrés: képzeljétek, ma voltam HPV-tipizáláson a SOTE II. klinikán, nagyon jó fej, fiatal doki csinálta, és teljesen összezavarodtam. Azt mondta, sem a HPV, sem a CIN 1-es citológia lelet nem ok arra, hogy császárral kelljen szülnöm. Na, most akkor mi a frászt gondoljak? Az orvosok teljesen két csoportra oszlottak a kérdésben.
Kinnek higgyek? :?

Kép
szöszke
 
 


Hali !
Apa ma este beindult, mert egy nagyon jó progit sikerült feltölteni a mobiljára. A progi valójában egy kis szeizmográfként működik, és azt nézegettük, hogy hogyan lendül ki babu mozgásának hatására. Tök érdekes, mert akkor is mozgott, amikor én azt hittem, hogy csak én érzem a mocorgást, és kinnt valójában nem is látszik. Tök édes, ahogy odabenn settenkedik a kis drága! :D
Sajnos csak iPhone-on műkszik, de akinek van esetleg, annak el tudom küldeni a progi elérhetőségét.
Páromra visszatérve - a mondás igaz: a fiúk már csak fiúk maradnak... és a férfiak is :D

macianyu
 
 


Szöszke
A cukrosoknál gyorsabban érik a lepény, ha romlik az áramlás, akkor azonnal császár. De Perdo azt mondta, hogy Szegeden nem nem várnak a 38. hét végéig, hanem ha addig nem indul be, akkor programozott császár. Szerdán megkérdezem a dokim, hogy abban a kórházban mi a helyzet, de lehet, hogy nem ugyanaz mint Szegeden.

És látom a HPV-vel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények... :roll: Remek! Ugyanez van a cukorral. Amerre mész, mindenki mást mond. De látom, ez a hpv-re is igaz... Most légy okos... :roll: Egyébként mikor lesz eredménye a tipizálásnak????

Egy barátnőm is küzd ezzel a hpv szarsággal és nagyon el van keseredve. Szegeden nem csinálnak vele semmit. Először azt mondták, hogy megműtik, aztán az utolsó pillanatban azt mondták, hogy bocs, de a klinikán nincs most pénz ilyen műtétekre, mert ez nem életmentő beavatkozás... Mit szóltok? Esetleg tudtok nekem nevet és telefonszámot küldeni priviben, hogy kit és hol érdemes keresni ezzel kapcsolatban??? Előre is köszi! Szöszke te kinél voltál a klinikán? Asszem Nyugtonmalacnak volt még hasonló? Vagy rosszul emlékszem???? Magándoki is szóba jöhet!!!!

Képzeljétek, ma tök sokat fordítottam! Szét is megy a seggem lassan, nem jó már a gép előtt ülni, de elhatároztam, hogy a héten befejezem. Most viszont megyek vasalni, mert már nem tudok ülni, aludni meg még nem tudok... :roll:

Jóccaka!

marek
 
 


Lovászkatának mennek a drukkok és remélem minden rendben lesz velük. A tesóm ikrei 34. hétre születtek és egészségesek mint a makk, pedig ketten voltak. Ebből a szempontból szerencsésebb, hogy neki csak egy baba van a hasában és sokkal fejlettebb ennyi idősen mintha ikrek lennének.
Kíváncsi lennék melyik kórházban vannak, bár gondolom a női klinikán. Ott van a legspécibb koraszülött ellátás.

Anhel!

Szerintem nem vagy lemaradva semmiről. Én sem csináltam még semmit a kicsi ágyában jelenleg még a nagy alszik, a szekrénybe sem csináltam még helyet a ruháknak, amiket még elő sem vettem és azt sem néztem meg, hogy miket kéne venni a kicsinek, mert ugybár ő más nemű. Tehát biztos lesz egy-két dolog amit meg kell venni.

Az alvásom még mindig nagyon gáz, éjjel 1/2 3-tól 4-ig vasaltam, de legalább ki van vasalva. Viszont mikor du. aludt a kis drágám tudtam vele aludni egy órát.

Szenvedek az allergiától is (nem vagyok allergiás hál istennek, csak most és az előző terhességemnél voltam az) nem kapok levegőt, ami már a terhességi heltekből is adódik, az orrom be van dugulva, folyik a könnyem viszket a torkom, komolyan mondom egy katasztrófa az egész. El nem tudom képzelni, mit csinál az aki állandóan allergiás.

Na jó nem panaszkodom tovább, majd még jövök. Valahogy megpróbálom rávenni a kisfiamat, hogy adjon valami életjelet magáról, mert ma még egyszer sem mozdult meg.
:cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Férjecske ragaszkodik a szeizmográf közzétételéhez, itt ül mellettem, és izgatottan fészkelődik. :D
Úgyhogy aki meg akarja nézni, az alábbi linken megtekintheti:
http://www.youtube.com/watch?v=OK1GNbNZcmE
A filmet tekintsétek rendezői változatnak, ne legyetek szigorúak.
Mtücsök: tök érdekes, mert ha néha én is azt hiszem, hogy kevesebbet mozog babu, de mikor teljes nyugalomban fekszem, kiderül, hogy azért van némi mocorgás odabenn. A hideg ételek/italok segítenek- bár attól félek, hogy attól meg megfázik. Hülyeség ez vajon? Pedig a fagyasztot gyümi és a hideg víz is olyan jól esik nekem...

macianyu
 
 


Emma: Köszönöm a bizalmadat neked is! Küldtem PÜ-t :D Szerintem még valakit jelölj majd meg, hátha egyszerre bújnak ki a babáink :)

Anhel: az tényleg jó, hogy megmondja a doki, hogy mennyi az annyi már az elején. Nekem csak az nem tetszik, hogy borzasztó magas összegeket mondanak, és azért nem kell megszakadjanak. Pl. egy vizsgálat nekem 8000Ft/ alkalom. Ebben benne van egy fájdalmas méhszáj csekkolás, egy vérnyomás mérés, és a következő alkalom kijelölése… Na meg a kiskönyvembe való firkászás. Kb. 10 perc az egész… Számla az nincs, a magzati szívhang hallgató nem működik évek óta, tehát azt sem mondhatjuk, hogy legalább fejlődő a rendelő… És ez mind zsebbe megy. Vajon mennyi pénz jöhet össze a heti 1 alkalmas rendelésen egy délután alatt, ha fullos a jelenlét a kismamák, páciensek részéről?!
És ha a kismama oldalát nézzük: 1-8 hónapig havi egyszer (ha nincs gond) + utána 1-2 hetente vizsgálat. Ez min. 11x8000Ft, illetve az első az 9000, mert akkor citológia is van (ennek egyébként örülök)… Csak ez már eleve nagyon sok pénz, nagyon rövid idő alatt, és utána meg a szülés 80 eFt a sima, és 90 eFt a császár + a szülésznő 30-50 eFt… Hát egy kicsit hátborzongató. Ezért érint ennyire érzékenyen ez a téma mindenkit, szerintem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Napsugi: nagyon jó hírek! Ügyesek vagytok mindketten! További drukkok mennek nektek! :D

Őőőőőő, mi az a kétszarvú méh?

40 eFt lenne nálunk is a doki, azt nagyon értékelném pozitívan :)

Nem tennél fel képeket a hazaruciról, és a babakocsiról is, meg a szobácskáról is…. Telhetetlen@nyugtonmalac.hu

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


MÉg egy dolog: kismamapárna óccsón az Örsnél: www.yogashop.hu
Kismama párna
Színe: bordó, natúr
Ára (bruttó): 6.900 Ft
Akciós ára (bruttó): 5000 Ft

macianyu
 
 


LK: nagyon drukkolunk, ne izgulj, minden rendben lesz. Nagyon vigyáznak rátok a dokik! Ügyesek legyetek!

Macianyu: ez nagyon érdekes idézet volt! Köszi, hogy megosztottad velünk!
Apa - :) – Ez a rendezői változat tényleg látványos, de igazi is? Mármint valós mozgásokat mutat?

Bettyna: beírtalak titeket egymásnak Örömhírhozónak :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu
Sokat azért ne pakold a hasadra a telefont! Nemtom miért, de én félek az ilyen kütyüktől.... :oops: Mondjuk nálam nem sokáig működne ez az izé, mert Bori azonnal lerúgná magáról. Elég vad dolgokat csinál mostanában. :roll: :lol:

Ja, és eddig tartott a vasalás. Rájöttem, hogy fordítani jobb.... :oops: Hát még fórumozni... :lol:

marek
 
 


A mozgásokban van egy alaprezgés- na az az én lélegzésem, mozgásom- ahol sűrűsődik, az babu. Magamtól közzé sem tettem volna, de Apa a szoknyám szélére ült. Megyek is, mert közeleg... :D

macianyu
 
 


Szöszke: mondtam neked, hogy simán szültem a P3-as citológiámmal, ami HPV-t mutatott, és semmi extra nem volt. Nem hittél nekem? :D Én az 1es nőin voltam akkor diagnosztizálva, de ezt már írtam…

Marek: már írtam Szöszkének is. Volt HPV-m nekem is. Nagyon szigorúan kell komolyan venni, mert a születendő és meglévő gyerekeinket fel is kell ám nevelnünk, ügye. (A doki nénim hathatós szavaival élve). Nekem a legjobbat ajánlotta Lilivel: Patkós doktor úr, aki az 1. sz. női klinikán praktizál. Nekem a vizsgálatokat, előkészületeket ő csinálta, a műtétet SZÜLÉS UTÁN 6 HÉTTEL egy másik doki. Nem is került semmibe, TB alapon ment. Amúgy is az 1-es nőire futnak be ezek a minták elemzésre mindenhonnan, vagy mi… Valami ilyesmit mondott a doki nénim.
Szóval barátnő felkapja a lábiját a nyakába, és elcsattog az 1-es nőire, ahol Patkós dokit keresi az ambulancián (előtte érdeklődni telefonon, hogy mikor rendel, stb.), És várni sokat, míg sorra kerül. Minimum két napi hidegélelem… Patkós dokinak a problémát elmondani, ő mintát vesz, elmondja, hogy mi a teendő, és tudhatjátok, hogy jó kezekben van :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csatlakozva, Lovászkatának én is sok drukkot küldök és kívánom a legjobbakat!

Mtücsök, jó tudni, hogy más sem hátradőlve a karosszékben várja a nagy napot, ráadásul néha tök lelkifurim is van, hogy szétmelózommagam itthon, ahelyett, hogy pihennék és erőt gyűjtenék. De nem bírok a seggemen maradni, mindig van valami tennivaló.

NyugtonMalac, nem mondom, hogy amit az orvosoknak adunk már csupán a terhesgondozás során az kevés, sőt, plusz még ez a szülési tarifa pl. nálunk is, de akkor is jobb tudni előre, mint totózni. Ezzel együtt engem is érzékenyen érint a téma, hirtelenjében nem is tudom, honnan csippentem le vagy miből spórolom össze, de attól sem lennék jobban, ha kvázi rám bízná az összeget - végsősoron csak körbekérdezősködnék és nagyjából ugyanoda jutnék...

Annyit emlegettétek a vasalást, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek és elhúzok én is vasalni. :)

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Marek!
Igen, a citi az egyel előbbi verzió. Sajna nem tudom, h az mennyire travel system kompatibilis, de ha nincs rá szükségetek, akkor mind1 is. A különbség a kiképzésében van...
Dejóóó, hogy végre okés a cukrod, örülök neked! :)

Szöszke!
Sajnos egy-egy ember kevés ahhoz, ez a rendszer ne maradjon életben...

Napsugár!
Kitartás!

Macianyu!
Igen, ebben teljsesen igazad van...ha stresszel, vagy nagyon fél a kismama, sokkal nehezebben tágul, és elhúzódik az egész. Ezért is kérek majd epiduralt, mert engem nagyon stresszelne a fájdalom. Igaz az epi is kb 1órával megnyújtja a dolgot, de nekem nem mindegy, hogy 10óra szenvedés, vagy 11óra majdnem fájdalommentes szülés...

Nusildi!
Köszi! :) Nekem bejön a narancs/kék, vegyétek meg! :) Szép a kupac! :)

Tücsök!
Én azért választottam a maxi cosit, mert Londonban az a jellemző, h ugye van pénzük az embereknek, és így általában mindenkinek ugyanaz a cucca van, ami a legjobb minőség...persze legalább középosztályról beszélek.Én egy elég jó környéken dolgozom, ami dugig van gyerekkel, és a 90%-nak maxi cosi-ja van...úh én elhittem, h ez a legjobb, és ezt vettük meg. Na nem mintha mi gazdagok lennénk, de szerencsére a minőségi babacuccok beszerzése nem okoz gondot. Na meg ahogy Nymalac is írta, tényeg nagyon sok babakocsihoz jó...én a bugaboo-t akartam megvenni, de aztán mégsem azt választottuk, így most majd egy quinny zapp-ot fogok vaszín venni, ami a legelején jó lesz a hordozóval, mint 2. babakocsi, kéősbb meg majd rohangálós könnyű kocsi 2-3 éves korától.
Sztem a keksz mehet ameddig jól esik...a legvégén még hatásos is. :)

Perdo!
Sok sikert! Nagyon jók a képek! Dóri nagyon aranyos kiscsaj! :)

Hana!
Én kérdeztem a nevet! SZép! :)

Bettyna!
Nagyon arik a cuccok, és szép a pocid!

Emmaléna!
Huhh, ez bosszantó! Kitartás jövő szerdára!

Nusildi!
SAjnálom a múlt éjszakát! Ne is engedj a 21-ből, a ti lányotok lesz, és nem másé! :)

Peva!
Nemtom, 3hét múlva van a következő találka a midwife-al, akkor kérdezem a streptot, meg megpróbálom kikönyörögni a sima tenyésztést is... Rákszűrés sem volt, kérdezték mikor volt utoljára, kb 2 éve... :P

Napsugár!
Szurkolok! Nyugi, már betöltötted a 36 hetet, semmi baj nem lehet, és nem is lesz!!!!

Ancsa!
Huhh, köszi, h hoztad a hírt!

LKata!
Szurkolok!!!!! Nem lesz semmi baj!!!

Velem semmi kül, újabb hét...visszaszámlálás. Megjöttek a szülők, így már jobb....ma szundítottam is egy szűk órácskát. Viszont a gyerek nagyon hisztis, úh kezelésbe kell vennem. :) Így kiakadok tőle még 5 hétig...de majd visszaáll a rendszer hamarosan.
Ja és tökjól esett ma, hogy amikor bejött az anyuka a szobába, és látta, h ülünk a földön és mesét olvasunk, mondta, h jaj, úgy fogsz hiányozni! Apuka is kérdezte később, h mennyi van még hátra, mondom pontosan 2 hónap...erre ő is mondta, h ááá, hiányozni fogsz! :)

Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Marek, a tipizálás 2 hetet vesz igénybe...A Genoid-ot érdemes megkereni www.hpvteszt.hu , azonnal válaszolnak az e-mailre, és országos hpv-szűrő hálózatuk van, megmondják, ki, hová forduljon.
A SOTE II-n Dr. Sobel Gábornál voltam.
http://www.sote.hu/intezetek/munkatarsa ... mp_id=1815
Nagyon rendes volt, először 15 percet beszélgettünk, aztán gyorsan, ügyesen megcsinálta a kenetvételt, és kész. Ingyen volt a tipizálás, mert fél éven belül 2-szer volt P3 HPV-vel.
És te mit szeretnél jobban, normál úton vagy császárral szülni?

Macianyu,
jó ez a szeizmográf. :)

Nymalac, az a legszomorúbb, hogy pl. a citológiai kenetvétel évente egyszer tb által támogatott, és rossz eredmény esetén az ismétlő kenetvétel is, tehát azt minden orvosnak ingyen le kellene vennie.
Nem arról van szó, hogy nem hittem neked a HPV-vel kapcsolatban, hanem arról, hogy az orvosok sem tudnak dűlőre jutni ebben az ügyben. Az is ciki, hogy pl. akinek szemölcse volt valaha, az is HPV fertőzött, mert azt is az a vírus okozza.
Mi a garancia, hogy most császárral szülök, és a gyerkőcöm egy-két év múlva egy gyerekmedencében, vagy wellness-hotelben nem fertőződik meg? Hát semmi! Tényleg, Lilinek lett valami baja? :?
Arról nem is beszélve, hogy ez a HPV-doki, aki ma vizsgált, azt mondta, hogy ha a gyerek a szülőcsatornában megfertőződik, nagy valószínűséggel egy éves korára meg is birkózik a vírussal. Szóval akkor miért kockáztassam, hogy felvagdossanak össze-vissza? Utána rendben, várunk egy kicsit, mert a terhesség miatt ki van kapcsolva az immunrendszerem, és természetesen figyeljük a változásokat, de az is zavar, hogy nem hagynak időt semmire. Pedig lehet, hogy szülés után helyreállna a dolog, és átmenne P2-be. Ebben persze az orvosok részéről a túlzott óvatosság is benne van.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!
Én nagyon nem szeretnék császárt. Nekem már volt egy gyönyörű szülésem és szerettem volna még egyet, úgy, hogy most semmi fájdalom ne kapcsolódjon hozzá! Ez császárral nem fog működni. De ha a babának jobb, vagy biztonságosabb,akkor legyen császár, mert a legfontosabb az, hogy ne kockáztassunk!!!

Szöszke, Nyugtonmalac
Köszi az infot a hpv-vel kapcsoltaban!!!

Asszem most már ideje lefeküdnöm. Ja, egyébként egész nap evéskényszrem van/lenne... Ne tudjátok meg milyen rossz. Úgy ennék gyümölcsöt és édességet és ...szinte már bármit, csak ehessek és ne akkor amikor kell, és annyit, amennyit kell, hanem amennyit én szeretnék!!!! Ma nagyon szenvedtem, de komolyan! De amikor végre alakul a cukrom, akkor naná, hogy nem kezdek el zabálni, hogy elcsesszem amit eddig csináltam.... :roll:

Ja, és faca jóslófájásaim vannak.... :roll: Nem korai ez még? :roll:
Na megyek jósolni... Tegnap álmomban szültem, meg tegnapelőtt is... Ti már szültök álmotokban?

Most már komolyan megyek, mert mindjárt itt a fél hét és kelhetek fel szúrni.
Jóccaka!

marek
 
 


Szöszke: Lilinek semmi baja nem lett :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: én már 2x szültem álmomban... de olyan furin... Nem kikacagni, de nekem a hasam átalakul Bori lábakká, ahogy kitólja, vagy kezekké, és szépen ki is rajzolódik. Lehet látni az ujjacskákat meg minden... Aztán egyre többet lehet látni a csajból, végül kint is van... Köhöm Nem vagyok hülye, és szültem is már, tudom, hogy mükszik ez, de ez egy visszatérő álmom, és nagyon életteli, és hatásos... Furcsa érzéseket kelt bennem... Utána szoptatni is szoktam Borit. Apa is ott szokott lenni, de Lilim nem :(

Erre varrjunk gombot ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hú Katának kiatrtást, nem egyszerű, mert a bajunkn kívül ott az ijjedség is, ami még pluszban rátesz a görcsökre.
Tegnap este én is szarul voltam de nem mentünk be, minek?Úgyis jöhetek haza.

Nyugtonmalac, fölteszek ha sikerül egy képet hogy lásd milyen, a sok vetélésemet, és a nem túl nyugodt terhességemet, na meg a császárt is ennek köszönhetem, de.....akkor is végig csináljuk.
nem sikerül föltennem, az a ényeg, hogy a méh alsó fele egyben van , utána viszont szétválik, és két külön részből áll.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok, megint hoztam hírt Lovaszkatáról
Norbika 2210 gramm, 34 hétnek felel meg, jó a szívhang, jó az áramlás. Vérnyomása most lejjebb mennt. Ha nem lesznek görcsei, akkor megy haza! :lol:

Továbbra is szorítok nekik!

Ja, mifelénk se engednek simán szülni, ha találnak valami bacit a kenetlevételnél.
Csak akkor ha sikerül szülésig kikezelni.

Császár
Mifelénk a cukros kismamákat sem császározzák meg
:shock: hanem szülhetnek természetesen uton.
De lehet , sőt biztos, hogy ez is változik kórházanként is.

Álom
Én is megálmodtam már a szülést :) de én se ugy természetesen ,ahogy egyépként lezajlik a szülés.
Sőt a babakocsit is tologattam már álmomban , üresen :(

Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek! :lol:

Ma mennem kell Táppénz felülvizsgálatra :(
Egy csomó ember betömörrül a rendelőbe, ülőhely nincs, át nem adják a helyet :? biztosan jót fog tenni a görcsölös pocakomnak majd a 2-3 óra állás :( meg tuti hogy elkapok valami bacit is,annyi ember között,mert hajlamos vagyok mindent összeszedni.
De kötelező elmennem, ugyhogy muszály.
Csak azt nem értem miért köteleznek,amikor fekvő beteg vagyok ,még a táppénzes papíromon is rajta van , és az is hogy ki sem járhatok.
Nem tudom miért nem elég nekik az igazolás, amit a nőgyógyász ad, hogy táppénzen tartson a háziorvos.
Nektek is kell menni ilyen felülvizsgálatra?


Mennem kell bevenni a magnézium adagomat, mert anélkül nagyon sokat keményedik a pocakom,mondjuk így is hogy szedem :shock:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!
Lovászkatának még mindig megy a drukk. De fura, hogy ezek után hazaengedik.... :roll: A magas vérnyomás nem játék.... :roll:

Nekem az utolsó álmom olyan volt, hogy bementünk szülni, mondták, hogy nyugodtan menjünk el színházba, mire vége lesz megszületik a baba. Szóval elmentünk színházba, közben a kórházban megszületett a baba, színház után rohantunk, hogy megnézzük, de mindenféle akadályok voltak, úgyhogy hiába szaladtunk, nem tudtunk elérni a kórházig, úgyhogy nem láthattam a babát, mert pont a kórház előtt álltunk, amikor felébredtem..... Szerintetek? Álomfejtők vannak köztetek?

Megyek, mert jönnek a tanítványok és nem nézek ki olyan jól így pizsamában... :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Látom sokan akartok légzésfigyelőt venni, figyelmetekbe ajánlom a www.bambino.hu-t, most akciósan 23.000 Ft az Angelcar AC300.

Majd még jövök, de most mennem kell.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!

csajok, van még más is ugy mint én, hogy egy zsömlénél több egészen egyszerűen nem fér belé?????????a hasam szerintem tök lent van, sosem volt fent igazán, de a gyomrom úgy össze van nyomva, vagy szűkülve, nem tudom, hogy nem tudok normális adagokat enni...
emmalena
 
 


Jó reggelt!

L. Katának megy a drukk! Esztergomban nincs koraszülött osztály?! Nagyon durva....

Bettynának Boldog Szülinapot! (hányadik is, 20? :lol: )

Ancsa! Nálunk nem kell felülvizsgálatra menni a táppénz miatt, elég a nőgyógyász papírja, azt leadtam az elején, azóta csak a táppénz papírért kell bemenni - de nem kell sorban állni, elég betelefonálni előtte és odaugrani - és anyu szokott menni, ő közelebb lakik.

Anhel! Addig nyüzsögj, amíg van erőd. Lassacskán el fog fogyni. Vagy csak én vagyok puding?

Macianyu! Mostanában én is a jéghideg vízre vagyok rákattanva - citrom karikával.

Álom: én mára virradóra azt álmodtam, hogy megvizsgált a doki, és közölte nem illeszkedett be a baba, ezért járjak peckesen fel-alá a lakásban. Párom is velem volt. Ezért a tanácsért a doki (álmomban) kért 10.000,-Ft-ot. Ezen a kedvesem kiakadt. Aztán felébredtem. Jó hülyeség....Szülés nem volt még.

Ja, tegnap hívott a dokim, picit felkúszott a hemoglobin, de folytatjuk a vas injekciókat. Nem baj, ennél nagyobb gáz ne legyen, csak a városba beautókázás akaszt ki - bár jövő héttől úgyis mennem kell CTG-re is. :shock: közeleg az IDŐ.

Ma megyek Anyóssal shoppingolni - hiányzó dolgok beszerzése - meg valamit ő is akar venni az unokának.
Próbálok nem kiakadni tőle és nem beszólni semmi miatt - csak nyelni....ennyit meg tudok tenni a Szerelmemért. 8)
Kár, hogy a családban Ő nyugdíjas és nem az én Anyukám. Vele jobban el tudom tölteni az időt. :cry:
Az anyós témát már kiveséztük korábban, nem is megyek bele.

Marek! Meddig tanítasz még? Bírod? A fordításról nem is beszélve (ülés, géphez görnyedés, láb lógva, stb. - ez a fórumozás idejére is elég...) Vigyázz magadra.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Emmalena!
Nekem sem megy a normális evés. Szinte csak hideg dolgok, egyszerre kevés. Hasam lent, de azért a méhünk jó sok helyet foglal már! Szombaton étteremben bekajáltam (magamba tuszkoltam), de nagyon szarul voltam egész délután. Ez már csak így lesz a végéig. :?
Sokszor kell enni keveset.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva!

a vasammal nekem is gond van, multkor 106 volt a hemaglobidom.állitólag ez nagyon alacsony.neked mennyi volt?én is kapom a lórugásnyi vasat, és azzal riogat a dokim, hogy ha ez igy marad akkor vagy nem lesz erőm szülni, és megcsászároz, vagy a szülés után vért kell majd kapjak.egyik rosszabb mint a másik, így nyomom magamba amit kell, remélem 4 hét elég lesz hogy összeszedjem magam.
emmalena
 
 


emmaléna

Én is így vagyok, alig fér bele valami a gyomromba, pedig nekem is elég lennt van már a baba :roll: persze a gyomorégésem is megvan még :roll: azt hiszem már csak szülés után szabadulok meg tőle :roll:

peva
:shock: nekem meg havonta kérik az igazolást a nőgyógyásztól :shock: és akkor még külön havonta mennem kell felülvizsgálatra :shock: és minden egyes alkalommal kérik az összes papíromat,megnézik, de még külön el kell magyaráznom minden alkalommal,hogy valójában miért is vagyok táppénzen :shock:
EZ DURVA! És ha a felülvizsgáló orvos ugy gondolja,hogy tudok dolgozni,akkor ki is írhat táppénzről!
Pedig mégiscsak a nőgyógyász a szakorvos. Márcsak tudja ki dolgozhat terhesen és ki az,aki nem,nem? És már nagyon unom, de állítólag ezt nemrégen vezették be,hogy a kismamáknak is kell járniuk ilyen felülvizsgálatra.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Először is, LKata, kitartást, bár úgy látom, rendben vagytok és jöhettek haza és a kicsi is nagyon jó súlyban van!!! Nem lesz gond!

Álom - én konkrétan szülésről még nem álmodtam. Álmodtam azt, hogy szoptatok és fogai vannak a gyereknek, álmodtam azt, hogy kidugta a kezét a hasamon keresztül, de egyelőre ennyi. Valahogy nem parázok a szüléstől, de már egyre jobban foglalkoztat a dolog és lassan biztos az álmaimba is beférkőzik majd.

Macianyu - köszi az infókat, nem rosszak! Szóval ha úgy érzem, hogy menstruációs görcseim jönnek, akkor mehetek is mindjárt szülni? Úrég! :shock: Nekem amúgy szinte sosem volt, csak tinikoromban, tehát én meg sem éreztem, ha megjött, szóval biztos rájövök, hogy ez már az. De a jóslófájás is menszeszszerű görcsökkel jár, ugye jól emlékszem? Mintha egyszer írtunk volna erről. Nem akarok még erre készülni, de jó tudni róla!
A kisfilm magáért beszél, de aranyos lehetett férjecske, ahogy ott izgett-mozgott, hogy közhírré tétesse :lol: Azért tényleg vigyázz a mobilokkal, ne legyen gyakran a pocidon!!! A kiskönyvemben az van - amit azért enyhe túlzásnak érzek, de mégis - "mobiltelefont csak kihangosítással vagy füldugós készülékkel használjon, hogy minél kisebb sugárzás érje" Bár azt is írják, hogy a mikrohullámú sütő közelébe se menjünk, szóval lehet, hogy túlzás. :?

Nyugtonmalac - én nem is mertem még összeszámolni, hogy mennyi pénz ment el terhesgondozásra :shock: De a kezdetekkor volt 15 e, mert csinált rákszűrést is az UH mellett, aztán mindig 7 e + ha UH&vizsgálat is volt egyben, 14 e, nagyon gáz! Mennyi minden másra lehetne költeni :? Viszont biztosan sokkal nehezebben menne, hogy pl. a leletekért nekem kéne bemennem a kórházba, ha nem lenne saját dokim, vagy várnom kéne sokat, itt meg rögtön én következek, hát ezt kell megfizetni.

Sensi - sajnos az akciós Maxi Cosi lehetősége elúszott :cry: Most is ezzel szemezek, de így 30 e lesz :evil:

Én holnap megyek a köv. táppénzes papíromért, elviekben a kismamáknak nem kell várnia az ilyen rendelőkben pont a fertőzésveszély miatt, szóval be lehet kopogni és jelezni, hogy itt vagy!!! Nálunk a háziorvos szólt nekem, hogy nem kell várnom, kismamák mehetnek előre!!! Szerintem itt kell igazán "pofátlannak" lennünk és azért is bemenni mások előtt!

Evés - én ha sokat eszek, akkor tényleg pocsékul vagyok! Ez volt ugye vasárnap! Most vigyázok ezzel, amúgy néha én sem tudok sokat enni, de valamikor ha belelendülök, teleeszem magam és nagyon kicsi már a gyomromnak a hely és tuti nem tesz jót. Tényleg a napjában többször keveset elvnek kéne működnie, de hát könnyű azt mondani. Viszont 2 hete tartom a súlyomat :lol:

Ma elmegyek valamelyik kínai boltba venni hálóinget, papucsot, esetleg köntöst is, valszeg hálóingből rövid ujjút veszek. Amúgy szerintetek jobb hosszú hálóinget venni, ami bokáig ér vagy inkább térd alattit??? Megnézem majd a szoptatós melltartót is, hátha. A múltkori rossz éjszakám miatt úgy vagyok vele, hogy most már elkészítem a kórházi csomagot lassacskán!

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy megyünk Komáromba csütörtökön, ez lesz az a nyaralás, amit abbahagytunk Visegrádon, vasárnap jövünk majd haza :lol: Van a hotel mellett fürdő, de én oda ugye már nem tudok menni :? Párom viszont alig várja, mert van masszíroztatás és szegénykére ráfér!
Bár rám is, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem minden hajnalban és főleg reggel ébredés után iszonyatosan fáj a hátam közepe!!! De annyira, hogy legszívesebben nyújtóznék egy nagyot, olyan, mintha valaki ketté akarná törni vagy mintha beleállna a görcs, nem is tudom elmondani, annyira erős fájdalom. Aztán ez elmúlik egy idő után, ha kikeltem az ágyból.
Párom szerint csak azért van ez, mert cipelem már ezt a nagy súlyt elöl, hát remélem is!
Na megyek összerakni magam,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ancsa - én csodálkozom rajta, hogy felülvizsgálatra kell járnia a ksimamának!!! :shock: Nálunk a háziorvos simán kiírt volna végig a nőgyógyász igazolása nélkül is, még én tukmáltam rá, hogy vegye már el tőlem, ha egyszer hoztam ilyet!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Napsugi: azta, ilyenről még nem is hallottam! Neked meg hogy megnehezíti a terhességed :( Sajnálom, de most már minden rendben van, már a célegyenesben vagyunk :)

LK: de jó, hogy használnak a drukkok! Tovább drukkolunk a kiscsapatnak, hogy mielőbb jöhessenek haza (egyben) :)

Ancsa: szupi hírhozó vagy, köszönjük!

Nálunk, ha strepto-t találnak a 38. heti vérvételen, akkor nem kell csinálni semmi mást, mint szüléskor, mikor bemész a kórházba, jelzed ezt a szülésznőnek, akinek az első dolga egy antibiotikum szuri beadása lesz … Aztán 2-3 órán belül a második beadására is sor kerül. Már akkor oké, ha az elsőt beadják, de a tuti a 2 injekció. Ha ezt sikerül kivitelezni, vajúdok ennyi ideig :) , akkor a baba rendben van, ha nem kapom meg mind a kettőt, vagy egyiket sem (taxiban szülés), akkor a baba a születése után kap antibiót automatikusan. És azonnal leveszik a kenetet a szeméből, orrából, stb. és megnézik, hogy fertőződött-e, ha nem, akkor abbahagyják az antit, ha de, akkor kikezelik.

Állva várakozásra: én Lilivel vettem magamnak egy játszótéri kisszéket (nem kiröhög) A tecsoban találtam, 3 lábú, kempingszék, olyan picike kis ülőrésszel. Összecsukva olyan, mintha 3 rövid lábat cipelnél, és van neki hordozó szíja is, amit a vállra lehet tenni. Ha tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol hosszas állásra vagyok kárhoztatva, pl. nálunk a villamosmegálló a kánikulában (többször lettem nagyon rosszul a várakozás alatt: nap, hőség, nem lehet leülni, nem jön a villamos :S ) , akkor viszem magammal. És az egész nem került 1500-nál többe, és könnyű, és szerintem nem gáz. Viszont bárhol rá lehet ülni… :)
Majd teszek fel képet róla, hátha kedvet kaptok. Jó szolgálatot tett a játszótéren anno, órákig hintázás a picivel, és a homokozás a nincs pereme homokozóban tevékenységek során :D

Felülvizsgálat: nálunk elég volt a szakvélemény Lilivel. Pedig akkor csak 7 napot dolgoztam terhesen :D Most nincs ilyen gondom, úgy berágtam a TB-re, meg arra a kevés pénzre, amivel kiszúrták a szemem, hogy most visszamentem dolgozni. Még a héten szabin vagyok, utána meg szülés napjáig dolgozom! :)
Így jobb lesz anyagilag is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: a te álmod azért hasonlít az enyémre egy bizonyos értelemben… Én is arra ébredek fel mindig, hogy valamit nem találok. Nekem a baba megvan általában… Bár van, hogy nem tud hozzám bújni, mert rövid a köldökzsinór… Máskor a ruháit nem vagyok képes magamhoz venni, vagy a pelust. Sőt, utoljára kettő is született belőle. Az első nagyobb, ő volt Bori, Megkapta mindkét nevet: Boróka Dorka, majd jött még egy kislány, és nem tudtam milyen nevet adjak neki. Egész végig azon zakatolt az agyam, hogy mi legyen a neve. Esztire gondoltam, de nem passzolt hozzá semmi más név, és ezért nem mertem kiadni, mert 2 nevet akartam neki adni. Aztán jött a szoptatás, és ha az egyik végre ügyesen rácuppant a témára, akkor a másikkal nem boldogultam… Mikor a 2.nak sikerült, akkor az első zökkent ki… Végül álmomban olyanoktól kértem tanácsot, akiknek csak 1 gyerekük van. és még utálom is az illetőket :S
Itt jött az ébredés… - érdekes álom -

Peva: én is puding vagyok :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi
Nehogy hosszú ujjú hálóinget vegyél!!! A babáknak meleg kell a kórházban, tavaly októberben olyan meleg volt, hogy ömlött rólunk a víz, mert fűtöttek. Éjszaka, amikor nem voltak ott a babák, meg szellőztettünk, mert nem bírtuk a meleget. Szerintem ujjatlan a legjobb, abból tök jól ki tudsz bújni szoptatásnál!

marek
 
 


Ancsa: engem is szívattak az elején a TP miatt. Bementem a TB-hez, az Árpádhídhoz, megkérdeztem, hogy tényleg ezt kell-e csinálni a kismamákokkal, és olyan kedves volt a TP felülvizsgáló főorvos, vagy ki, hogy azonnal felhívta a körzetimet, és helyre tette. Az a baj, hogy a dokik, és néha az őket közvetlenül vizsgáló orvosok nem jól tudják a szabályokat. Ezért terhelnek titeket. Én a helyedben elmennék a TB-hez, és rákérdeznék. Olyan nincs hogy az ország egyik felére ez igaz, a másikra meg az, mikor ugyan az a rendszer van itt is ott is.

Velem ez volt: körzeti nem fogadta el a szakorvosom TP kérő igazolását, mert magán doki, és nincs intézményes pecsétje. És itt a kerületben a kismamáit ezzel el is tudta küldeni. És a kismama ilyenkor valahonnan szerzett egy intézményi papírt is havonta… Mert a felülvizsgáló ezt mondta a körzeti dokinak. Remek nem? Na én meg elmentem a TB-hez, mert nekem közel van, és kivártam a 2órás soromat, végül találkoztam egy vezetővel, aki annyira felháborodott a történteken, hogy azonnal megoldott a gondot. Rendelés időben volt a házi doki, megeresztett egy telefont neki, és helyre tette. Na, ne higgyétek, hogy a körzeti megköszönte, vagy elnézést kért a kellemetlenségért, vagy bármi…

Ja, és nem veszem be, hogyha valakit fekvésre ítélnek, hogy a baba a helyén maradjon, amíg kell, akkor annak felülvizsgálatokra kell járni. Akkor a felülvizsgáló járjon ki hozzá, hogy ne veszélyeztesse a kismamát, aki esetleg még fekszik is, mert ez az ukáz. És ha e miatt indul be a szülés korábban? Akkor ki a felelős? Nem is húzom magam tovább ezen…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt mindenkinek! :)
Tovbbi drukk a rászorulóknak, sokat gondolok rátok!
Nusildi: hálóing vásárlásnál gondolj arra, hogy lesznek vizsgálatok, amihez fel is kell majd húzni a hálóinget, így talán a nagyon hosszú sem praktikus! ... és jó pihenést Komáromban, biztos szupi lesz.
Hátfájásra próbáld meg esetleg a macskapózt (a második trimeszterre javasolták, de mi most is szoktuk csinálni órákon):
"A gyakorlat kivitelezése: Helyezkedjünk el térdelőtámaszban úgy, hogy a két kéz a váll alatt, a comb pedig függőleges. A két térd enyhén nyitva. A természetes légzést figyelve a kilégzéssel lágyan domborítjuk a hátat és orron keresztül fújjuk ki a levegőt, majd légzésszünet nélkül orron át belélegzünk és belégzés közben egyenesítjük a hátunkat. Ezt végezzük 10-szer. " Fontos, hogy mindig az ágyéki csigolyákkal kezdjük, és azzal fejezzük be.
Mellesleg a www.jogastudio.hu oldalon vannak más kismamajóga torna elemek.
Háziorvos/táppénz: háziorvos elvileg a szakorvos (nőgyógyi) javaslatára írhat ki. Nekem havonta kérnek igazolást hozzá, és akkor havonta hozom el a táppénzes papírt is. Egyszer kihagytam a nőgyógyi papírját, és a házidoki asszisztense szólt, hogy ellenőrzés volt náluk, úgyhogy vigyem már nekik, mert azt mondta, elfelejtettem (ami igaz is vót).
Ancsa: ha nem közreműködő a házidokid, és van rá lehetőséged, váltsd le. Nem hiszem, hogy morális/egyéb alapja lehet a nőgyógyi szakvéleményének felülbírálatára. De lehet, hogy könnyen dumálok. Nekem elég volt bemennem az új dokimhoz, ő regisztrált, és a régihez már nem is kellett mennem. De itt Pesten több helyen van a közelben rendelő, és benne vagy 5-6 közdoki.
szép napot,
Marcsi

macianyu
 
 


Hali!

Ancsa, fel vagyok háborodva, hogy Neked ott sorban kell állnod és egyátalán, felülvizsgálatra kell menned! Ha van kb. 4-5 hetente kiállított igazolásod a szülész-nőgyógyászodtól, akkor a háziorvosodnak táppénzen kell tartania. Lehet, hogy érdemes lenne egy másik háziorvost keresni, akár most a finisben is, mert ez így nagyon nem korrekt a kismamákkal.

Ildi, én térdigérőt vettem hálóingből meg egy kétrészes, rövidgatyós pizsit, sima pamut, gombosak. Lehet, hogy hosszúujjasat kellett volna? De arra gondoltam, a szobákban úgyis fűteni fognak mint a fene és baromi meleg lesz. A hálóruciknak 1000 Ft volt darabja. A köntösök is ilyesmi árban vannak. Van egy pici bolt (az egyik Óbudán a Bécsi úton, közel az Eurocenterhez, a másik a Margit krt.-on, a Mammut közelében), az a neve, hogy Christina moda, én ott kaptam szoptatós melltartót: sima fehér vagy fekete pamut, lecsatolható, nagyon kényelmes, darabja 1300 Ft-ért. Elárulom, olyan kellemes viselet, hogy tegnap próbaképpen felvettem és egész estig rajtam maradt, szinte észre sem vettem, hogy van rajtam cicifix, csak mikor zuhanyozni mentem. Amikor nem vagyok terhes :), csak ahova muszáj, oda veszek fel.

Kép
anhel
 
 


Ildi: én szülésre a nagyon rövidre voksolok, úgyis fel kell majd húzni… Azért persze takarja el a lényeget, ha sétálgatás van… De ne legyen hosszú, mert akkor sok ronggyal kell majd küzdeni, mikor esemény van. Szerinem a bőség is fontos… Legyen bő. És az elől könnyen kinyitható verzió is jól jönne már a szülőszobára is, mert ha minden okés a szüléssel, akkor mellre tehetjük a csöppségeket. És ehhez nem baj, ha könnyen ki tudjuk magunkat szabadítani fekvő pózban a megfelelő helyen a göncből :)

Amúgy a gyermekágyra sem vennék bokáig érő hálóinget… Olyat vegyél, amiben nagyon kényelmesen tudsz mozogni… A pizsi is jó! Amit szeretsz, nem izzadsz bele, nagyon kényelmes, ki lehet mosni a vért belőle, vagy nem sajnálod…

Hátfájásra: menj be te is a masszőrhöz. Van ülős masszázs is. Ha kitámasztod magadat elöl válnál párnával, akkor nem nyomod a hasad, és mehet a hát masszázs (nálunk van a cégnél, innen tudom) Vagy egy kismama masszőr, kb 7-10 eFt, között mozog, alkalom, és az tetőtől talpig megmasszíroz. Az olyan finom! Utána úgy érzed, mintha 2-3 hónappal ezelőtt járnál a terhességben… :) És a hátmasszázsnál a kismamapárnából lehet fészket csinálni, és így a pocid biztonságban van… Én Borival még nem vettem igénybe ezt a szolgáltatást, de ha szarul leszek, vagy izom fájásom lesz bárhol, vagy nagyon vizesedek, akkor el fogok menni, vagy hívok valakit.

Jó pihenést a hosszú hétvégére nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na megyek a postára, feladok egy bazi nagy csomagot... Utána sushi ebéd lesz apával :P Bűnözök! És megyek a MOM-ba is, ha oda találok, homeós izéket beszerezni... Már ha lesz erőm hozzá :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na most jöttem meg,de be is durrant az agyam :?
Engem itt szivatnak hónapokon keresztül :twisted: és közben meg nem is kéne járnom, mint olvaslak titeket, nektek nem is kell járnotok ilyen felülvizsgálatra! :shock: Ennek örülök, mármint annak,hogy legalább ti megusztátok ezt a felülvizsgálatot :D
De hogy engem meg itt szivatnak hónapokon keresztül, :twisted:

nem a háziorvos csinálja ezt a felülvizsgálatot, neki elég a nőgyogyi igazolása havonta :shock:
Hanem az OEP-től jön ki havonta egy főorvos a házidokihoz, és ő csinálja ezt a felülvizsgálatot :shock: persze a háziorvos jelenlétében, de persze az meg se mer mukkani olyan mulya :? szerintem tart a főorvostól :D
Na megyek lefekszem,mert betett ez az álldogálás és görcsöl a hasam :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa
Ez nagyon durva!!! Ilyenre van pénz az OEP-nél???? :shock: Felháorító!!!! Menjeneke a p...ba!!!!

Nyugtonmalac
Nekem a szülésre kincstári hálóinget adtak, hogy ne vérezzem össze a sajátomat. Semmit nem takart, de akkor már úgysem szállhattam le az ágyról, úgyhogy mindegy volt. Meg egy idő után az ember már nem érzékeli, hogy mindene kivan. Jönnek-mennek az emberek, te meg ott fekszel kiterítve, lábad szétrakva, és nem tud érdekelni, hogy ki mit lát... Szegény férjem egyszer elkezdett betakargatni, mert kivolt az egyik cicim én meg elkezdtem rajta röhögni, mert ugye a lábam szét volt és az orvos meg a szülésznő ültek velem szemben, nézték hogy tágulok..... :shock: :shock: Gondolhatjátok mennyire érdekelt, hogy kilóg a mellem... :lol:

marek
 
 


Ja,Hálóing

Nálunk a szülőszobára adnak, nem is engedik felvenni a sajátot :roll:
Fehér,rövid ujjú , térdig érő csak, ami jó,mert séta közben nem tudsz rálépni.
Meg ha fekszel is vajudás közben, nem tud ugy megtekeredni alattad.
Elől meg kötős hogyha esetleg szükség van rá, 1 pillanat alatt letudják szedni az emberről és máris szabad a has.
Szerintem érdemes megkérdezni hogy ahol szülni akartok, ott mi a szokás. Adnak,nem adnak.

Majd csak szülés után ha bennt vagyunk a szobába,akkor vehetjük fel a sajátunkat :roll:

De venni csak rövidujjasat, elől gombolósat és rövidet érdemes venni.

Sőt nálunk még a papucsom se lehet rajtam ,azt is ők adnak a szülőszobára. Csakis azzal lehet bemenni.

Most amikor utoljára bennt voltam ,tudjátok, a bizonytalan magzatvíz szivárgás miatt , akkor is levetkőztettek teljesen és csak ugy mehettem be a szülőszobára vizsgálatra,hogy fel kellett vennem a kórházi papucsot, meg a vajudós hálóinget :roll:
Elég hülyén éreztem magam benne :roll:

Marek
Látod, erre van pénze az OEP-nek :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Marek, ezen jót derültem, édes jelenet lehetett, ahogyan aggodó férjed szemérmesen megpróbálta a cicidet takargatni szülés közben. :)

Ez az OEP az elmeháborodottak gyülekezete? Túlbuzgóságból, slendriánságból egyaránt jelesek. Erre bezzeg van idejük és pénzük meg humán erőforrás - kijárni a háziorvosi rendelőkbe ellenőrizni a 8-9 hónapos terhes kismama jogosan van-e táppénzen, nem csak úgy linkel-e a megátalkodottja... teszem hozzá, úgy, hogy nekem 3/4 évig nem voltak képesek igazolni, hogy a cégem fizet utánam járulékot, miután 3x küldtek erről ki nekik papírt. Állami cég, 12 éve dolgozom ott, mindent szabályosan intéznek és az OEP-nél valahogy tíz éve nincs nyoma, hogy bármit is fizetnének utánam, mikor meg felhívom őket (képzelheteitek mennyi idő után érem el), elhajtanak. Mindez egy ruton orvosi vizsgálaton az sztk-ban derült ki tavaly, alig volt égő mikor jött az irgum-burgum dokinénitől, hogy majd jól kiszámlázzák nekem a vizsgálatot. Aztán hallottam, hogy a híradásokban sokat emlegetett tűzoltók sem szerepeltek a nyilvántartásukban...vicces kis kumpánia ez az OEP na.

Kép
anhel
 
 


kata: nagyon szoritok, hogy minden rendbe legyen
macianyu: tök jó, hogy van ilyen programotok!
ancsa: nekem sem kell elmennem felülvizsgálatra, elég a nöi dokitól a papir havonta.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Nymalac, lehet enni sushit?? :o
Imádom, de azt mondták, ne egyek a terhesség alatt. Vagy Te is a sült 'verzióját' fogod?

Kép
anhel
 
 


sziasztok! csatlakozhatnék én is hozzátok? 35 hetes kismama vagyok, első babával, aki kisfiú lesz. október elejére vagyok kiírva. Már többször beleolvastam a topicba, nagyon jó csapat vagytok szerintem. Most a homeopátiás serkentőkre kerestem rá és megint rátok találtam. ez a sors :) Már nem tudom pontosan ki írta, én is találtam egy oldalt, és én egész más adagolásra bukkantam. :( elkezdte már esetleg valaki szedni a bogyókat? Jó lenne tudni, hogy most hogyan, de lehet, hogy nincs egyetértés ebben a dokik között. Olvastam, hogy ketten sincsenek most jól a kismamik közül, nekik nagyon szorítok! Borkaby
borkaby
 
 


Na, megjöttem, ott voltam, amit macianyu ajánlott, a Cédrus csarnokban az Örsön, jó nagy a kínai bolt és vettem 2 hálóinget, rövid ujjú térd alá érnek kicsivel, vettem egy köntöst is, ami még utána is jó lesz, egész csini. A vicc az, hogy sosem hordok rózsaszínt, nem az én színem, de mindkét hálóing és a köntös is rózsaszín, úgyhogy a gyerekhez öltözök :lol: Vettem még egy papucsot is a kórházba a mászkáláshoz, az szintén rózsaszín, anyám, úgy fogok kinézni, mint egy habcsók :oops:
Szoptatós melltartót ott nem találtam, de megnézem majd amit anhel írt a Christina Moda-nál, eddig ez a legolcsóbb hely, amit tudok.
Köszi amúgy mindenkinek az infót, szerintem az Uzsokiban a szüléshez adnak hálóinget (mintha ezt olvastam volna a fórumban), nekem ponthogy a többi 5 napra kellett, amíg bent tartózkodok. Az egyik hálóingen van 4 db gomb, a másikon nincs, de könnyen ki lehet bújni az ujjából.

Marek - én is jót mosolyogtam a párodon, ahogy takargatott, közben fél világ belátta a dolgokat :lol: Szegény, tök aranyos lehetett, de amúgy azt hallottam, hogy minden szemérem elmúlik, ha az ember már ott van kiterítve és már csak a takarítószemélyzet nem nézett bele :?

Ez a felülvizsgálatos dolog engem is felbosszantott, rohadt egy népség, de tényleg!!! Dühítő, hogy ahány hely, annyi szokás!

Macianyu - köszi a tippet a macskapózról, majd próbálkozom, reggel párom nyomogatta a hátamat, az nagyon jól esett, csak rövid ideig tartott :?

Most megyek is lepihenni, a villamoson úgy mocorgott ez a Lottilány, hogy esküszöm a velem szemben ülő lány azt nézte sutyiban, hogy hogyan hullámzik a hasam, kész, nem bírtam már hogy takargatni. :oops: :shock:

Nektek amúgy nincs olyan érzésetek néha, hogy úgy néznek rátok, mint valami marslakóra? Nyanyák is olyan fejjel bámulták meg ma is a hasamat, a velem egyidős nőkről nem is beszélve (inkább a nők bámulnak, mint a férfiak), engem nagyon idegesít! :evil:
Legszívesebben megkérdezném tőlük, hogy mi a fityfaszt néznek már, de tényleg, de ilyenkor mindig az jut az eszembe, amit a húgom mondott, hogy ő pl. mindig megnézi a szép kismamákat, hogy milyen jól néznek ki :roll: Fő az önbizalom, remélem engem is csak ezért néztek meg :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Borkaby
Üdv itt!!! Tessék sokat írni!!!! Például most is írhatnál egy kicsit többet magadról.
A homeós bogyókat passzolom, én nem élek ilyenekkel. Remélem nem bánom meg... :wink:

Ildi
Engem nem azért néznek, mert csinos kismama vagyok, hanem a gigászi hasam miatt.... :cry: És általában gond nélkül megkérdezik, hogy ugye nem sok van már? Én meg gond nélkül azt mondom, hogy de, még k@rva sok van. Több kérdés nincs.... hihi
És tévedsz! Engem vajúdás közben többször is körbetakarítottak, úgyhogy a takarító személyzet is benéz, ha ahhoz van kedve... :lol: :lol: :lol:

Bori tanítás közben hullámzik mindig. Elég vicces, mert minden tanítványom fiatal fiú és nem tudják szegények, hogy hova nézzenek..... :lol:

Képzeljétek, már a 62-es ruhák száradnak és a takarók. Csak legyen aki kivasalja. Abban reménykedtem, hogy a pelenkákat kivasalja egy jó tündér, de sajnos nem.... Úgyhogy mégis nekem kell... :roll:
Van valakinek kókuszplóyája? Hogy a francba szedem ki belőle a kókuszbetétet, ha esetleg ki akarom mosni? Vagy az ilyesmit nem szokás mosni....? :? De nem is ez a kérdés, hanem ha vettem a bátorságot és kiszedtem belőle, akkor hogy rakom vissza mosás után????? :roll:

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?