Új privát üzeneted érkezett!

:lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi! MI magunknak sem teszünk spenotba cukrot, de az oviba, iskolában sajnos ugy kapják. De Orsi mivel megszokta sosan igy eszi. Én Norbinak kisebb korban csak behabartam a fagy. pürét, semmit nem tettem bele. MOst már azt eszi amit mi is, abban van tojás, tej (ja kicsinek tettem tápszert tej helyett neki bele) meg so, ill. a rántás. Meg minden fözelékhez adtam olivaolajat is.
Nekem van mikros párolom, abban szoktam minden zöldséget Norbinak megpárolni, majd összetörni (még mindig nem tud rendesen rágni). Tej, olaj és ha kellett süritettem rizsliszttel.
Ja és szerintem ha kezdettöl nem cukrozol neki nem is fogja ugy kivánni, megszokni.
És köszi a köszöntést:)

Zituska! milyen standotok van nektek a SZIN-en? Valamit árultok, kézmüvesség talán? Irtó jo ez a kép, Orsira volt ez jellemzö:)

Enikö! De szuper hogy minden sikerült! Azért hallod nem irigyellek a reggeli készülödés miatt!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő :)
Örülök, hogy jelentkeztél! :)
De jó, hogy sikerült Viust beíratnod a speciális oviba!! Elhiszem, hogy nagy kő esett le a szívedről!!

Karmen :)
Kajás standunk volt a SZIN-en (grill, gyros, sültek), a héten pakolunk át a Halfesztiválra a Rakpartra. (Apát továbbra is csak fényképen nézegetjük..)

Macsek :)
Nagyon helyes a csajszikád! :)

Erikáknak boldog névnapot!!

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Szilcsi, egyetértek Zituskával, szerintem is csak végszükség esetén cukrozz, mondjuk nem feltétlen kell gyümölcscukor, és csak keveset. Mert az tényleg rossz, hogy mindent csak édesen hajlandó enni a fiatal úr.

Enikő, éljen a papír. Végre kicsit fellélegezhetsz!

Zituska, te gondolatolvasó vagy. Ahogy írtad, hogy elaludt Boti ebéd közben, épp azt gondoltam, hogy igazán lefotózhatnád, és lőn! Édes!

Na megyek hajtogatni, csak még egy kép.

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Örülök,hogy alakulnak Vius dolgai!!!!
Akkor ez most a Hattyasi ovi v. a Sólyom u.-i?

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Exi!
Mit hajtogatsz?:)
Peti hogy van?

E.

szilde
Szeged

Sziasztok csajok!

Gyors bejelentkezés Gyenesdiásról (Keszthely mellől), ahol most egy hétig nyaralunk :) Szép az idő és nagyon klassz a szállás is :)

Zitus :) Ééééééééédesek a gyerkőceid! :) Bakker Boti elalszik evés közben, ez nagyon kész :lol: :lol: :lol: Kristóf ma 7:15-kor kelt és 3-kor alig tudtam elaltani, de mindjárt ébresztem is, különben este 11-ig nem lesz alvás :roll:
Klassz jelet választott magának Boti! Ti januárban kezdtek majd?
A gyümiket és zöldésgeket hogy rakod el? Megpárolod előtte?

Zsuzsu :) Tesóbébi még mindig titkolózik a nemét illetően? Örülök, hogy jól vagytok! :) Mindjárt írok privit.

Gira :) Szuper, hogy sikerült megvalósítani az elképzeléseidet, várom én is a beszámolót :)

Klzsuzsi :) Irigy-irigy a pocakra :lol: :wink:

Szilcsi :) Megvan a szeptemberi Kismama, de még nem jutottam az Együtt írjuk rovatig :) Kiváncsi leszek :)
Sztem se cukrozd a kaját.

Enikő :) Hú, elhiszem, hogy nagyon megkönnyebbültél, remélem minden Vius is szeretni fog odajárni :)

Norus :) Örülök, hogy összefutottunk :wink:

Ha van infotok a Siha-közi játszóbölcsiről, engem is érdekelne, mert kezdek rendesen pánikolni, hogy mit fogunk Krizsivel télen csinálni. Egy kivétellel gyakice az összes kisbarátja bölcsibe megy, játszón nem lesz senki, szal nem tom mi lesz :shock: :(

Pussz mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Enikő :) Nagyon értelmeset írtam :oops: :oops: Azt akartam írni, hogy remélem Vius szeret majd odajárni :lol:

KépKép

KépKép
timika

Timi! én holnap felhivom a Csillag téri bölcsit, mert tesom az elöbb mondta, hogy ugy tudja ott van játszóbölcsi

Zituska! Nem a Te férjed a kézilabdás? Azt hittem :o :lol: Halfeszt. mikor lesz? lehet akkor beutazunk rá mi is

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erikák sok boldog névnapot!

SZilcsi!
Szerintem se cukrozd a kaját,én pont ezért nem adok Kecskeméti bébiételt,szinte mindenbe van cukor,még az édes őszibarackba is ahogy néztem,nem tudom mi a fenének raknak bele! :shock:
20140113113746

Sziasztok!

Erikáknak boldog névnapot kívánok!

Azért jöttem, hogy megmutassam, az éjszaka "szülésznő" lettem!
Kármen figyelj!
Kép

Gondoltam megszépíti a napotokat! :lol:

Na, megyek, holnaptól meló ezerrel! :(

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Karmen :)
Jól tudod, az én férjem kézilabdás! 8)
Csak a kézilabda melett van egy éttermünk is! :wink:
Halfesztivál csütörtökön kezdődik, és asszem vasárnapig tart! :wink:

Timi :)
A gyümölcsöket csak megmosom, megpucolom (amelyiket kell), és vagy leturmixolva, adagolva, vagy kis kockákravágva bezacskózva teszem el!
A sárgarépát, krumplit sütőtököt sütőben sütöm ( a srépát, krumplit hajában, alufóliában).
A brokkolit, spenótot párolom.
Cukkinit még nem csináltam, de valszeg azt is megpróbálom sütve - úgy gondolom, talán kicsit több hasznos dolog marad benne, nem öntöm ki a főzőlével, de ez csak tipp... Ja, meg sütve ízletesebbek a zöldségek!
A zöldségekhez vagy főzök rizst, és azzal turmixolom, vagy krumplival keverem össze, és mindegyikbe teszek olivaolajat is!
Szóval így összekeverve leturmixolva, kis adagokban fagyasztom, mikor kiveszem a hűtőből, keverek hozzá anyatejet (amíg van), meg majd husit.

Csibe :)
Édesek a kutyusok! :D
Mi lesz velük?
Jó munkát!!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Gyosr életjel mert nemrég értünk haza és hulla vagyok.

GIRA!!!
Gratulálok a sima szüléshez és a szép nagy babához!!

ENIKŐ!
Nagyon nehéz lehet neked hidd el átérzem ,mert én is egyedül vagyok velük,de neked trplán nehezebb Vius miatt.SOk erőt kitartás neked nagyon büszke lehetsz magadra!!!

Kirándulás jó volr bár minden gyerek extra hiper nyűgös volt,valaki mindig sírt szóval nagyon elfáradtam főleg agyilag.
Eleve úgy kezdtük hogy Mátét vittük Egerbe sürgősségire,ugynis Eger előtt megálltunk pisilni.Apa vitte a fiúkat én a Nikit.Volt ott egy kis tisztás és a közepén valami emlékhely féle kereszttel ,beton oszlpokkal stb.Na az egyik oszlop(kb 1 m)nem jól volt rögzítve és ráesett a Mátéra.(nekem előtte egy pillanattal fordult meg a fejemben hogy úristen nehogy ráessen valami)Rohantam ezerrel hozzá ,azt sem tudom hogy a Niki hogy került oda hozzánk.Egyből mentünk vele orvoshoz,mert a hasán lett egy nagy púp,ami a végén kiderült hogy nem komoly.Volt uh és napokig figyelni kellett a kis drágát.Szerencse hogy volt barát dokink az egri kórházban így nagyon hamar végeztünk.Nagyon vigyázhatott rá az őrangyala ,mert tragédia is lehetett volna belőle.Bele gondolni sem merek nagyon dúrva volt.Mázli hogy nem direktbe a hasát érte az ütés hanem beszorult a kis keze a hasa meg a kő közé így tompult az ereje és mázli az is hogy nem érte a fejét.
A barlangfürdőhöz nem volt jó idő ,Norbika félt a cseppkőbarlangban.
Úgyis mondhatnám nem ez volt éleünk legjobb gyerekes nyaralása...Valahogy nekik sem jött most be sajna...

Kép
Kép
zitacicu2

Zituska! ja értem:) Majd megpróbálok eljutni akkor én is a halfeszt-ra.

Csibe! De édesek!! Hány kutyát ellett Ella? Simán, gond nélkül ment? Tényleg mi lesz velük?

Zitacicu! De nagy szerencséje volt tényleg Máténak!! Jó hogy nem lett komoly baj, de tényleg nagyon durva hogy ilyen előfordulhat!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Használ valaki gőzőlős padlófelmosót? Kérdeznék pár dolgot ezzel kapcsolatban

Bölcsiket (Csillag tér, Siha köz) ma már többször probáltam hivni, folyton foglalt volt:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Játszóbölcsi. A Siha közben van még mindig, minden megkezdett órára kell fizetni 300ft-ot. Ebédet lehet kérni, fél12kor van, 480ft, nekünk az késön van, meg Norbinak az ebéd egyelöre csak 2dl tej, mi fözeléket, tésztát du. eszünk. DE heti 1 napot vinni fogom most már, olyan rossz hogy sosem találkozik más gyerekkel. Na meg uj játékok mindig érdekesek.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kérlek segítsetek információval, ha tudtok bármt dr. Szabó Dávid vagy dr. Pap Éváról. Szakmailag, emberileg, milyen orvosk? Köszönöm előre is!
carla

Zitus, ügyi vagy, én még nem fagyasztottam le kész kajákat. De tényleg praktikus, nem kell minden nap főzögetni. Boti édes, hihetetlen, hogy el tud aludni, milyen hirtelen! :lol: Még jó, hogy nem lógott a feje a tányérba. :wink:
Sajnálom, hogy ritkán vagytok együtt pároddal, tudom, milyen. :( De ha vége lesz a fesztiváloknak, kicsit több ideje lesz rátok, nem?

Karmen, a játszóbölcsi miben más, mint a sima bölcsi?

Carla, hamarosan írok neked privit Szabó Dávidról, Pap Évát nem ismerem.

Zitacicu, te jó ég, még szerencse, hogy nem lett nagyobb baj. :shock: Elhiszem, hogy nagyon megijedtetek. :( Most már teljesen rendbe jött Máté?

Cukrozást elvetettem, megpróbálom fokhagymával és anyatejjel a spenótot, majd holnap, ma nincs időm főzni.
Volt itt az új védőnő, hát hatalmas meglepetés volt.
Tünde az a Vasasból. :D Őt kedvelem, először hozzá kerültem, utána vett át a szabadsága miatt Medgyes Éva. Bár sajna azt mondta, ő csak helyettesít átmenetileg, de hátha marad végleg, vele kiegyeznék. Megtárgyaltuk a hozzátápit, ez a legnagyobb mumusom a 100 féle allergiám miatt, de szerinte jól csinálom. Bevezethetem most már a sovány sajtot, túrót, joghurtot is, májat heti egyszer.

Anett, én sem szeressem a kecskemétis bébiételeket, de Lali kedvenc gesztenyés csirkéjét csak ők gyártják. :? Barackot én pl mindig frisset adok, ami van piacon-boltban, azt nem veszem meg bébiételben.

Holnap 2. Prevenar a törpének, tanácsadás. Áttört az 5. fogacskája. :D És úton van a 6. is.

Csajok, én úgy szeretnék egy talit. :D

Kép
szilcsi

Szilcsi! :)
Talit énisénisénis!!!! :D :D :D
Megőrülök egyedül már.... :cry:
Csak nekünk bonyolítja a helyzetetet a sűrű szopi (sajna még mindig nem megy akárhol.)

Gesztenyés csirkét én csinálni fogok. Asszem a Tescoban van natúr gesztenye massza mirelit.
Amúgy Boti is imádta a Kecskeméti gesztenyés csirkét! :D

Na végre egy normális védőnő! :D

Zitacicu :)
Jesszus, még szerencse, hogy nem lett nagyobb baj!! :shock:

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi köszönöm a privit!
carla

Carla! A Sz. itt nálunk körzetes orvos, én már ugy kérek idöpontot hozzá ne jussak. Nekem nem szakmailag hanem a stilusa nem jön be, lehet minden Sz. ilyen?:) Ha neked amugy szimpi akkor nincs gond. Évát nekem nagyon dicsérik!

Szilcsi! A játszóbölcsibe nem kell minden nap menni, csak amikor akarom akkor viszem Norbit. Óradíja van, ahogy irtam fentebb. Ott kell lennem nekem is vele, igy meg tudom azt oldani hogy Norbi más gyerekekkel is találkozzon végre (meséltem itt nincs játszo, nincs gyerek) hátha oldodna nem lenne annyira anyás. Már kezd beteges lenni a ragaszkodása. Orsi ott szokta meg hogy néha kimegyek de nem gond mert visszajövök mindig. Más gyerekekkel ugyan nem játszott, de ott más játékok vannak mint itthon és ez egy gyereknek elég is. Viszont utána a bölcsit amikor elkezdtük már megtanulta, tudta hogy a gyerekek között jó dolog lenni, anya meg mindig visszajön, igy a rendes bölcsivel aztán semmi gond nem lett, söt imádta és jót is tett neki, hamar önálló lett. (addig ö is folyton mellettem lihegett:))
Prevenarra azt mondta nekem az orvosunk, hogy ha 2. oltás lesz most akkor az már nem sürgös, mert megkapta az alapimmunizálást. Igy várjuk meg az okt. amikor már támogatott lesz, ill. neki ingyen. Lalival miért nem vártatok, neki ingyenes lenne 1 év alatt.

Mi üveges kajákat nem eszünk, igy ezt a gesztenyét sem ismerjük. De elnézve mennyit fal a fiam, szerintem az sem lenne gond. Eddig még nem tudtam olyat adni amiböl nem ette volna degeszre magát:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Csajok!

Ne haragudjatok hogy így ismeretlenül betörök hozzátok, de segítségeteket kérném Szegediek révén. :)

Elhatároztuk párommal (3 élve meg nem született baba után), hogy elmegyünk egy genetikai vérvizsgálatra, ahol talán ki tudják mutatni van-e valami probléma velünk.
Az orvosom ír egy beutalót,ennyit tud tenni, de tovább nem tudom, hogy mikor merre meddig hová,kihez kell menni.
Annyit tudok hogy ott van arra ahol a páromnak a kiskatonavizsgálatot csinálták (Női Klinika?).

Volt már közületek valaki ott, tudnátok nekem egy-két szót mondani?

Köszönöm szépen előre is!

Nyusz
8)
nyuszifülû

Carla, nincs mit. :)

Zitus, lehet, én is megpróbálom majd megcsinálni a gesztenyés csirkét, és fagyasztok le belőle sokat.
Ha játszóházban lenne a tali? Ott tudnál szoptatni is, nem? Biztos van szopis helyiség. Bár amíg jó idő van, a nagyobbak miatt lehet, jobb lenne kinti játszón, de én benne vagyok egy játszóházasban is. Majd megkérdem apát, nem tudna-e valami kedvezményt csoportos talira, van protekciónk a Játékdzsungelbe. :wink:
Többiek, mit szóltok?

Karmen, nekünk nem mondták, hogy ilyen sokat is lehet várni a 2. oltással. :( Így én megvettem már akkor a 2. oltóanyagot, amikor júniusban megkapta az elsőt, a receptet meg muszáj volt kiváltani, mert csak 30 napig érvényes. Az ingyenességről meg akkor még csak nagyon fű alatt lehetett hallani. Most abban reménykedem, hogy nem kell 3. oltás, elég lesz a kettő.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szerencsére jól van Máté utánna sem volt semmi baj.A barátunk aki segített amikor bevittük még másnap grillezett velünk így a "kontroll" vizsgálat is megvolt.egyébként amikor már kijöttünk a kórházból teljesen lenyugodtunk,de ha belegondolok...még most is kiráz a hideg.Arról nem is beszélve ha a Norbira esik rá akkor ő sokkal rosszabbul járhatott volna.
Egyébként is rosszul indult a nyaralás,mert a kocsi is elkezdett kopogni féltünk nehogy elhagyjuk a kereket stb..így délben még a szervízben voltunk.

Kép
Kép
zitacicu2

Karmen, Szerika (és aki még esetleg Erika:): Nagyon sok boldog névnapot nektek!!!

Szilcsi: a receptek már elég régóta 3 hónapig érvényesek...

Üdv:

Mónika

vesm

Szilcsi! Norbi májusban kapta az elsö oltást, a második szept. lett volna, de mivel okt. ingyenes és az orvos ahogy irtam mondta már alapimun. megvan, igy megvárja vele az okt. Hát megvallom én sem értek hozzá milyen sürün kellene a részoltásokat, de szakmailag a mienk eddig nagyon felkészült volt, nem aggodok gondot jelentene. De Lalika ugye nem támogatva kapja v. felirta neki legalább ugy? Azért nem mindegy :o
De ha mégis kell neki 3. akkor az már ingyen lenne, nem? Legalább annyi szerencsétek legyen.
Recept akkor lett 3 hónapig érvényes amikor bevezették a vizitdijat, mert akkor több adagot is fel tudtak egy orvosi látogatással iratni. Hogy aztán visszaállt-e 30 napra, na ezt én sem tudom, de én ugy gondoltam igen.

Nyusz! Párodnak, igen Nöi Knikikán volt, Andrológia a neve. A genetikához a vérvételt nekünk és tudtammal azóta is a Genetikai Tanácsadó csinálta, ez a Klinikatömbben van, a SZOTE diszkó mögött. A kapunál vannak portások, azok eligazitanak hova kell menni. Nekünk jopár hét volt az eredmény, de telefonon lehetett érdeklödni. Ja és ugy rémlik idöpontra kellett menni, szoval szerintem hivd fel öket, Genetikai Intézet a pontos neve, ott elmondod mit akarsz és majd kapcsolják a hölgyet. Nagyon kedves amugy

Vesm! Köszi neked is! Dóri meggyógyult már? Sikerült a sráccal beszélned?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nagyon köszönöm Karmen!
nyuszifülû

Szilcsi :)
Amíg jóidő van tényleg jobb lenne a szabadban...
Sajnos azért csak itthon szopizunk, mert én csak hónaljtartásban tudok szoptatni, az meg párna nélkül kivitelezhetetlen.. :(
De most délután kipróbáltuk a tejpépet. Szépen megette, ivott rá vizet, és most meglátjuk, hiányzik-e a szopi...
Igazából ilyenkor már nem sokat szopizott, meg fél8-8-kor úgyis jön az elalvás előtti szopi...
De azért lelkifurim van..... :oops: :oops:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Megvolt az 1. nap az óvódában:)
Szuper volt,egész nap ott maradt Szimi,csak nem aludt,mert itthon se szokott,de hátha a többiek kedvéért rászokik.
Tele van élménnyel,nagyon élvezi:)

Enikő:kívánom,hogy minden rendeződjön,örülök az örömödnek!
Nekünk nagyon laza az ovi,akkor megyünk,amikor akarunk,nem kell 8-ra.

Zituska mi is kipróbáltuk a Milumil pépet,Tina mindent megeszik,amit csak adok.Reggel és tej,ebédre,uzsira bébiétel vagy pép+mindenféle innivaló.Nagyon jó étvágya van:)

Puszi nektek
ildi10

Kép
ildi10

Szilcsi!
Igen a gsztenyés csirkét én is néztem,de a cukor miatt nem vettem meg. Zituska ötlete jó,én is kipróbálom,ha egyszer Tesco-ba leszek!Taliba mi is benne vagyunk! :D
20140113113746

Szilcsi! Látod feltettem ide a linket 1 hete és senki nem figyelmeztetett hogy akkor és azóta is rosszul irtam. Szoval a pneumo csak a veszélyeztetetteknek lesz támogatott 2-5 év között is, amugy meg csak 1 éves kor alatt ingyenes, egyelöre. Szoval ha vártál volna akkor is mindegy:(

MIkor és hol lesz tali? Elkerülte a figyelmemet.

Anyu mesélte, hétvégén kiprobálta az unokahugaimmal, hogy az EKO partkban is van játszóház, nagyon sok játék van, irtó tutik azt mondták, 1e ft/óra. Nem olcso de szerintük sokkal jobb mint a Játékdzsungel. Majd Orsival elmegyünk mi is valamikor megnézni, nem tudom mióta üzemel, csak szólok hátha más is szivesen elmegy majd oda. Orsi nagyon szereti az ilyeneket, neki megéri befizetni. Anyuka meg addig majd ingyen netezik ott:)

Ildi! Jaj de nagyok már! Na végre hogy nagyobb képet is tettél fel, itt sasoltam a vonalzón, nem sok sikerrel! Örülök ovi jo volt. ORsi sem alszik itthon, de oviban ha már muszáj fekve maradni hát egy idö után azért bealszik ö is.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szép estét!

Anett, régen tettél fel képet Málnáról. :) Te mennyire csípted ki magad a keresztelőre? Egyelőre dunsztom sincs, miben menjek. :shock:

Zitus, nincsen szopispárnád? Mert ha azt elhoznád, ti is tudnátok jönni. Vagy elviszem neked az enyimét. :wink:

Karmen, még nincs pontos hely és idő a talira, csak rákérdeztem, kinek lenne kedve.

Kép
szilcsi

Zituska!
Pont én is azt terveztem,hogy veszek natúr gesztenyemasszát a bébikajákhoz!!!! :lol: :lol: :wink:

E.

szilde
Szeged

Ildi!
Egy napon születtek a lányok?Nem semmi.Hogy csináltátok?
:D
E.

szilde
Szeged

Szilcsi!
Köszi a hiányolást,majd teszek képet! Tényleg mikor lenne a tali és hol??És ki ér még rá??
20140113113746

gyors bekukk!
Csajok[/b], munkát keresek, ha hall vagy tud valaki valamit, ami tanítónői végzettséggel betölthető, kérlek szóljatok!

Amúgy Réka szépen beszokott a bölcsibe, ez a 3.hete és szereti is nagyon. Még kevesen vannak a csoportban, mert most mentek el az ovisok, de majd lassan, folyamatosan töltödik fel 5-6 főre a csoportjuk. Szerintem nagyon jót tesz Rékának a bölcsi, ott gyümölcsöt is hajlandó enni és ugye már nagyon kellett a gyerek társaság is neki!Aranyos a gondozó nénink, jó a bölcsöde is nagyon!!
[b]Gira:
várjuk a beszámolódat, amint lesz időd, írj!

Kép
gyanixi

Sziasztok,

Anett, én valami játszóházfélét javasoltam, Játékdzsungel vagy Százszorszép, nekünk mindegy. Időpont nincs még, nagyon nem is tolonganak, akik jönnének rá. :( Eddig Zitusék talán, Karmenék talán, ti és mi.

Bibi, Barniszáj régen volt már. :wink: Hogy vagytok? Meló? Bölcsi?

Melinda?

Lali megkapta a 2. prevenart, nem is kell több, csak majd 2 évesen egy emlékeztető.
7990 gramm, öt hete volt 7350. És nőtt megint egy centit, 73 centi hosszú, 45,5 cm-es buksival. :wink:
És asszem, válthatunk a 4-es pelusra, a 3-asból lassan kifolyik a kaki... :shock:
Vettem tegnap Zituson felbuzdulva csomó zöldséget, karfiolt, brokkolit, répát, krumplit, céklát, fokhagymát a spenóthoz, ma megfőzöm bébikajának és lefagyasztom, a hétre legalább nem kell neki főzni. :D

Kép
szilcsi

Sziasztok!
Szilde! Igen,egy napon születtek,sürgősségi császárral mind a 2,így sikerült:)Egyik 35,másik 37 hétre,nem így volt tervezve:)
Lesz nagy szülinapi buli:)Még sok:)
pussz
ildi10

Sziasztok! :)

Éjjel Noémi belázasodott, szerencsére nem nagyon, de azért kapott egy kúpot, mert nyöszörgött a láztól. Akkor tudott elaludni rendesen, mikor lement neki.
Nem tudom mi lehet a baj, azóta is hőemelkedése van. Látszólag nem beteg, semmi baja, jó kedvű. Fogát néztem, semmi nem látszik.
És hogy tetőzzük a dolgot, reggel legurult az ágyról. :(
Szerencsére nem ütötte meg nagyon magát, mert puhára esett, meg nem magas az ágyunk, de azért nem hiányzott... Szerencsére gyorsan megvígasztaltuk Botival, de úgy utálom magam, sose szoktam ott hagyni, most is egy pillanatra léptem el az ágytól... :(
Holnap kapná a 2. Menjugate oltást, de így most nem tudom, megkapja-e. Idegesít ez a hőemelkedés.

Van szopipárnám, lehet, majd behajítom az autóba! :)

Az Eko parkban lévő játszóház már az én fantáziámat is izgatja, jókat hallottam róla!

Tegnap Apa vett végre egy új monitort, a régitől már kigúvvadt a szemem, annyira szar volt...
Megyek, Noémi felébredt, remélem, Boti még alszik.....

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Bea!
Megjött a boriték! Köszönöm! :lol:

Lányok! Akiknek most kezdi a gyerek az ovit, vagy már elkezdte!
Nálatok hogy vannak az óvonők, meg a dada? Folyamatosan van a két ovonő, vagy egyik délelőtt, másik délután?Itt igy van, napi 6 órába vannak, szóval váltják egymást, délbe van egy kis átfedés. Dada hol van, hol nincs. :roll:
Azt mondják mivel egyedül vannak a 25 gyerekre, ezért menjen ki a gyerek egyedül pisilni, kakilni, törölje ki a fenekét egyedül. Hát Márknak ez nem biztos, hogy egyedül megy. :cry:
Délelőtt mostmég kint vannak végig az udvaron, mikor kértek inni, azt mondták kint nincs pohár, nem lehet inni. Igyanak bent! :roll:
Lehet, hogy nekem voltak téves elképzeléseim, de itt más anyukákkal együtt kissé ki vagyunk akadva.
Márk amúgy elvan, tegnap már ott is aludt, igaz mikor felkelt akkor elkezdett sírni, úgyhogy ma megyünk hamarabb, hogy mire felkell ott legyünk. De amúgy játszik, jól érzi magát.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! itt is 6 órában dolgoznak. Nálunk megvan hogy szinte mindig az egyik van de. a másik du. Meg a dada is ott van uzsira, altatásra. Orsiéknál is egyedül kell feneket törölni, eleinte azért segitettek de tavasszal már nem. Neki meg papirral nem megy jol, mindig viszketett utána, igy én vittem neki nedves törlöt, azzal egyedül is ügyesebben kitörli. De nekem nagyon rossz igy, mert pont a fö ovonénije volt de. tavaly (azt hallottam idén du. lesz de tegnap nem volt ott már 4kor :o ) mert igy bármit akartam kérdezni sosem találkoztam vele, reggel apa viszi mert Norbi még alszik 7kor. Nálunk kint van ivokut, de amugy is kérdezés nélkül bemehetnek, ott is tudnak inni a poharukból.

Szilde! Én azért nem irtam biztosra mert kérdés mikor lenne a tali. Nekem a de. lenne jo, mi Szegedre fél10 elött nemigen érünk oda. fél12kor meg jönni kell hogy Norbi aludjon délben. Nekünk a 09.10-e nem jó.
Nekem csak olyan hely jo amit kocsival meg tudok közeliteni, nem kell parkolo cédulával vacakolni, szoval én Százszorszépbe biztosan nem megyek, mióta ez a felujitás van még uszni sem járunk az Annába, kevés a parkolóhely, félek meghuzzák az uj kocsit stb.

Zituska! Remélem semmi komoly! Szerintem höemelkedéssel nem fogják amugy oltani.

Fözelék nekem is mindig vagy fagyasztott v. ha csinálok teszek el több adagot is, vagy ha anyu csinál ö is, na meg hozom a sulibol az ebédet az sem füszeres (ovinak is ök föznek) abbol is jut Norbinak. Igy ritkán kell föznöm nekem is.

Niki! Dejó hogy Réka is szereti a bölcsit! Na én ezért kezdem majd most már hordani Norbit is a játszóbölcsibe hogy végre találkozzon gyerekekkel.

Valakinek van gőzőlös padlófelmosója? Olyan steam mops féle.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, nincs ilyen felmosóm.
Hol van az EKO Park? :oops: Végül is nekünk mindegy, ha apa el tud vinni kocsival, hogy hová kell menni. Hú a Százszorszépben most tényleg húzós lenne. :roll:
Lali pont 10-11 óra felé alszik délelőtt, a délutáni alvás attól függ, mikor és mennyit aludt délelőtt.

Zitus, szaunát csináltam a konyhából. :? A sütőben sült a hurka-kolbász, a gázon krumpli, brokkoli, répa, karfiol, a sütőtök és a cékla még csak most jön. :roll: De ha ezek után nem eszi meg Lali, tuti a hajára kenem - meg a sajátoméra. :roll: :lol: 8) :roll:
Sajnálom Noémit, lényeg, hogy nem ütötte meg magát. Lehet, bujkál benne valami vírus, így sztem sem fogják oltani.
Apának is lelkifurija van azóta is, hogy leesett mellőle Lali, csak ő még tetézi ezt jobbnál jobb ötletekkel, pl a kiságyat belülről és mellette a falat béleljük ki körbe szivaccsal, a rácsok közét tömjük ki pokróccal, hogy ne szoruljon be, szereltessünk rácsot a MI ágyunkra, hogy nyugodtan alhasson Lalival... :roll: Az eszem megáll tőle. :roll:

Ildi, édesek a csajok, kíváncsi vagyok, később mennyire fognak hasonlítani, most még sztem nem nagyon... Tök jó, hogy jól eszik Tina, mi szenvedünk az etetéssel, a fogacskák miatt. Hol jól eszik, másnap szinte csak szopik, mást nem fogad el. :roll:

Kép
szilcsi

Sziasztok Csajszik!

Eloszor is utolago soldog nevnapot minden ERIKANAK....(tudom, nagyon le vagyok maradva)! Pusza

Megkezdtuk a beszoktatast a bolcsibe....a fiam a legnagyobb, nagyon tetszik neki. En nyugodt vagyok ezen a heten 1 orat vagyunk egyutt a torpevel, a kovetkezo heten fel orat elkuldenek....a harmadik het is meg a beszoktatas resze, ....asszem..., hogy akkor mer egy kicsit tovabb maradnak..(nem emlekszem rendesen). Abban remenykedem, hogy a kajalassal nem lesz gondja, mert ugye nem mindig hajlando megenni a szilard, vagy nagyon suru eteleket...gondolom a foga miatt.

Szilcsi: Mi is mindig elore lepuresitjuk a babakajcit, a spenotot altalaban krulmplival puresitve fagyasztom, es az elkeszitesekor rakok bele babasajtot vagy mozzarellat....vagy zoldseglevesbe keverem bele, adok hozza pepesitett husikat (ez a kiskrapek a 8 fogaval nem hajlando ragni) rizskremmel vagy tesztaval besuritem...olivaolaj..es kesz is...nagyon szereti!
Mi meg nem mertunk majat es karfiolt sem enni....csak brokkolit zukkinit....paradicsomos tesztat, tengeri halakat......meg minden mast, a ket emlitett dolog kivetelevel....
Gratula az uj fogacskahoz!!!!!

Ildi, Macsek: Nagggyon szepek a csajok!!!!

Zsuzsi: Jo nagy a pocid!!!!

Lanyok kb 1 honap es talalkozunk!!!!!!!

Ezer pusza mindenkinek

Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Hát nem tudom, mi a fene lesz, megint belázasodott a Nőci. :(
"Csak" 38.5, de remélem estére nem lesz több.. Amúgy jól van, eszik, szopizik, vigyorog...

Nekünk a délelőtt nem jó a talihoz, Noémi akkor alszik viszonylag hosszút. Délután 2 után lenne jó nekünk. Addigra Boti is felébred ált.

Próbáld majd meg a sárgarépát, meg a krumplit sütve, alufóliában! Sokkal finomabb sztem! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Szegényke, remélem magasabb láza már nem lesz.

Tali ahogy a többségnek jo. Nekem a du. biztosan nem mert ahogy ébred NOrbi megyek oviba Orsiért. Ide Mórára nem érnék vissza ha a tali du. De mondom, ahogy a többségnek jo, ha most nem tudunk menni majd egyszer

Matteo! Köszönöm:) Örülök hogy Teo ügyes a bölcsiben!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszönöm mindenkinek a dícséretet,aranyosak vagytok!

Apátiné Zita: Nálunk 2 óvónéni van velük egész nap és+ 1 dada is besegít,sokat bent van,de pl. altatás,kelés közben 2 dada is bent van pluszba,meg mégegy,aki uzsit hoz,szóval sürögnek forognak a gyerekek körül.Hogy így beszélnek nálatok nagyon csúnya és kiábrándító,én el lennék keseredve,ha így beszélnének:(
Nálunk kedvesek,mosolygósak,remélem,így is marad minden,jóhírű az ovi,bízunk benne:)
Szlicsi én is nagyon örülök,hogy jól eszik Tina,mindent eszik és angyon jól beállt a 10órai meg az uzsi is,szépen megoldjuk:)
puszi
ildi10

Üdv.

A vizsgálaton túl vagyunk, Petit el kellett ugyan altatni, mert nem díjazta, hogy le van kötözve, viszont tényleg csak annyit aludt, amennyit muszáj volt, mire az őrzőben leültem mellé, már teljesen éber volt! Nem is aludt csak ezt a negyed órát egész nap...mondjuk negyed kilenckor már úgy durmolt, hogy csoda!

Ma voltunk a bölcsiben is, igaz, ott voltam vele végig, de nem vettem észre, hogy nagyon anyás lett volna, tojt rám a kölköm.

Bibi, láttuk Barnit, mivel Peti átlépte a "demarkációs vonalat", és észrevettem a fiadat. Komoly kispasi.

Zitacicu, azért jó, hogy Mátéval minden OK. Majdcsak összejön egyszer a családi pihenés.

Carla, nekem előbbi doki kép alapján szimpi, de mivel későbbre tervezzük ketteskét, még nem volt hozzá szerencsém személyesen.

Szilcsi, pedig tényleg egyszerű, ha kész kaját fagyasztassz. Egy időben én is csináltam, brokkolis-répás-karfiolos mirelit zöldségkeverék husival, vagy tökfőzi husival. Peti imádta, mindig egy nappal korábban áttettem a sima hűtőbe, ott kiengedett, aztán csak melegíteni kellett.
Szabó dokis privi nekem is jöhetne, kivi vagyok a véleményedre!
Tündét én is nagyon szerettem, én is hozzá tartoztam annak idején.
Tali jó lenne, de nekünk nem megy sajna. :(
Míg Peti kicsike volt, nálunk alvásnál jó szolgálatot tett a szopispárna, mert nem tolta el, és ha forgott, akkor sem esett le.

Kármen, szerintem a receptek még most is három hónapig érvényesek, legalábbis eddig nekünk nem volt olyan, hogy egy "régebbi" vényre ne adták volna ki a gyógyszert.
Az a játszóház nem olyan régóta van az EKO parkban, mi kaptunk is valamikor egy szórólapot, amikor nyitottak, tényleg nem volt rég, de hogy pontosan mikor, azt passzolom. Valahogy május rémlik...

Ildi, édesek a gyerekek, szuper, hogy Szimi élvezte az óvodát!
Hát legalább nem fogják a lányok egymás szülinapját elfelejteni! :)

Niki, melyik bölcsibe jár Réka?
A kenguruért egyszer majd elmegyünk...de ha útban van, szólj!

Zituska, Noéminek javulást!
Peti anno Menigitec oltást kapott a tizenakárhány hós szurijával együtt, így neki már csak egy kellett.

Zitaaa, hát nem tudom, nekem ez egy kicsit durván hangzik, remélem, azért nem lesz gond, a dolgokkal meg otthon is próbálkozzatok, Márk biztosan nagyon ügyes!

Na mára ennyi, megyek, hívjuk apát.

Szép estét.

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska: néztem, de nem találtam. Bea talált a Brendon honlapján, tegnap elmentem, vettem is. Cukkini: én is sütöttem olivaolajban is, meg kígyóubit is, meglepően jó lett.

macsek: 10 kg miért kevés egy ekkorának? szerintem ne izgulj. Ha több szénhidrátot szeretnél, adj neki kekszet, müzlit, ilyesmit, esetleg Sinlacot, vagy Holle pépeket, Milupa 7gabonást, ha eszik pempőset, én azokat nagyon szeretem adni nekik. Marcsival is rengeteget újságoztunk, játszottunk evés közben, másként nem evett. Nekünk is voltak elveink, hamar feladtuk. :wink: Nála nem működik a „majd eszik, ha éhes” módszer, még most sem.

karmen: az Odúban ingyen van a játszóház bölcsis korúaknak (ha még működik). Gőzölős tisztítókütyü engem is érdekel, de nem a padlós, hanem az, amivel csempét stb lehet pucolni. Szólj, ha megtudsz valamit. Az EKO-parkos játszóház nekünk is bejött. ha 2 gyerekkel mész, 900 Ft/óra/gyerek.

Enikő: éljen az ovi! Megértem a megkönnyebbülésedet. :wink:

Timika: én is. :lol: Jó ez a játszóház, megyünk máskor is!

Zitacicu: huhh, ez kemény lehetett! :(

exdeus: eredmény?

Tali: mi is benne vagyunk! Játszóház jó ötlet. Időpontban a változatosság kedvéért :lol: a délután fél5-5 jó, vagy délelőtt 10.

A beszoktatás nálunk egyelőre nem nagyon megy. :cry: Marcsi ma szépen kitartóan végigsírta az ovit. Tegnap csak 10 percet sírt, na utána se volt vidám, de nem sírt legalább, és evett is valamennyit ebédre. Tanakodunk apával, hogy folytassuk, egyelőre nincs megoldás a láthatáron. Ma megbeszéltük, hogy milyen kedves játékát fogja holnap megmutatni Grétinek az udvaron, na kíváncsi vagyok...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sajnos magasabb lett a láza Nőcinek, és mivel a doktornéni felhívott, hogy holnap nem ér rá eljönni az oltást beadni, kihívtam még ma, hogy nézze meg a Csajt.
Sajnos valami vírusos nyavaját szedett össze, piros a torka, és csorog a váladék rajta. :(
Cedax Baby-t kaptunk, meg orrcseppezni kell, és ha feloldja a váladékot (mert most még csak nem is szörcsög), akkor szívni kell.
Hát ez van, de a Cedax Baby anno Botinál csodát tett, bízom benne, hogy Noémi is hamar jobban lesz.
Szóval a héten mi tuti nem talizunk, estleg jövőhéten...

Ja, és kicsit hígabb volt a kakija, mint szokott, ezért mondta a dokinéni, hogy most ne kúpot adjak lázcsillapításra, hanem szirupot, hogy lássuk, esetleg csak a kúptól lágyabb a széklete..
Hát a Panadol Baby-t sugárba hányta rám - kétszer is :roll: :(
Szóval nem volt más választásom, benyomtam a kúpot, remélem nem fosizza ki!

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?