Új privát üzeneted érkezett!

Ildi: neked csinos kis pocid van! Az enyém inkább Marekéval vetekszik :D

Emma: nagyon vagány a canga! Lilinek is van, neki piros… Tegnap úgy megtekerte… ;) Imádják a lurkók.
Kívánom, hogy ti is hasonló nagy örömötöket leljétek benne, mint mi ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi a vassal kapcsolatos dolgokat. Most 2x200mg-ot szedek, azt olvastam azóta, h így egy hónap alatt fel lesznek töltve a raktárak, így mostmár nem aggódom. :) Mire megérkezik a kiscsaj, neki is meglesznek a vas tartalékai. Én is eleve vérszegényen születtem, gondolom azért van ezzel azóta is gondom állandó jelleggel. Elég szar dolog, h napi 9-10 óra alvásra volt szükségem mindig korábban, mint egy baby. :P Mostmár így terhesen is érzékelhetően jobb a helyzet, úgy is, hogy eddig sem szedtem eleget, csak valamennyit. Remélem ezt a problémát így most a kiscsajnál elkerüljük.

Nyugtonmalac!
Jó ötlet ez a papírtörlő dolog, asszem én is becsapok majd egyet a cuccomba, köszi a tippet! :)

Szöszke!
Sajnálom ezt a kálváriát, remélem minél hamarabb rendbe jössz majd!

Nusildi!
Én még mindig szedem a terhes vitamint, itt végig ajánláják, sőt szoptatás alatt is, bár arra épp most dobtak ki vm speckó új vitamint. Félve írom le, de én napi 8db bogyót szedek be minden féle vitaminból. 1 Pregnacare (vegyes terhesvitamin), 1 mumomega (omega 3-6 zsírsav), 1 calcium (ez nincs egyáltalán a pregnacareben), 2 vas, 1 tőzegáfonya (cranberry itt), 2 magnézium...kb ez a marék a 2. vacsorám lefekvés előtt, mert simán felér azzal. :D
Arik a cuccok!
Én ugyanígy vagyok a 60-al... :? Nekem eddig nagyrészt csak 4-el kezdődött a dolog, és mikor átcsúsztam 51-re (amivel a terhességet is kezdtem), akkor már nagyon tenni akartam ellene...de hát vk közbeszólt, úh majd jövőre. :P
Még mindig nagyon egyformák a babylakjaink :D bár nekem nincs kint a köldököm...persze nem olyan mély, mint régen, de talán a teteje szintben van a pocimmal, az alja meg még mindig homorú. :)

doki (midwife): Nekem mostmár 2hetente kell mennem. Voltam 30hetesen, 32hetesen háziorvos, 34hetesen midwife, és 36héttől már hetente, gondolom akkor is felváltva ide is, oda is...igaz én már 38.hetesen szeretnék szülni. :)

Inez!
Nagyon édik a rucik, a nyuszis különösen haláli! :) Örülök, hogy szépen növekedtek! Szerintem szedd csak be rendesen azt a vasat, had töltődjön a kiscsaj! Egyél mellé sok gyümit, esetleg tejjel együtt, ha gond van. :D

hazahozós ruha: Én még nem döntöttem melyik legyen, van több lehetőség is, majd ha megvan a nyertes, én is felteszem a képet. Szerintem is nagy dolog ez az egész, biztos én is el fogom tenni a rucit, amiben hazajött a lányunk. Igaz, ő már a kórházban is a saját cuccait fogja hordani (max 1 napig valszín), de a hazahozós az más...fontos! :)

Marek!
Kitartás, és nyugi, semmi baja nem lesz Borinak! Remélem mostmár sikerül vknek beállítania azt a hülye inzulint!
Tényleg szép nagy hasad van, dehát Bori biztos sokkal jobban érzi magát benne, mint egy "garzonban". :) Meg hát már mindjárt itt a vége! :)

Ancsa!
Vigyázz magadra!
A viszketés biztos azért van, mert nő. Nekem is szokott ritkán, pedig mindig olajozom napi 2x.

Peva!
Neked külön köszi az infókat! Sztem akkor nekem menni fog tablettával egy hónap alatt.Gratula a babakocsivásárhoz! :) Képet nem raksz fel róla?

mosás: Hát fogalmam sincs mikor kéne kimosnom a rucikat. Most még korainak érzem, elvileg 36hétig dolgozom, az meg már lehet, h késő, elvégre onnantól már bármi történhet...úh majd sztem kivárom a 34hetes uh ellenőrzést, és utána kimosok mindent. :)

Emmalena!
Örülök, hogy jó híreket kaptál, és szurkolok, h azért ne rohanjon annyira kifelé Emma! A 3órás szüléshez is szurkolok!
Ábel nagyon vagány az új bicajjal! :)

Hana!
Üdv közöttünk! :) A Lexibaba mit takar konkrétan? Mármint a teljes nevet illetően...

Macianyu!
Érdekes, amit a fogtömésrő írtál, elgondolkodtató. Nekem van 2db 16 és 17 éves tömésem (6éves koromban csak úgy poénból kaptam egyet az iskolafogdokitól, de semmi baja nem volt, sőt, még ki sem nőtt teljesen...előző este megvizsgált a saját családi fogorvosunk, anyukám csak "kicsit" volt ideges :?), ami szintén amalgám, és nekem már kb a fele kikopott, homorú az egész...nemtom h pl ilyen esetben sem oldódik ki a higany belőle, ahogy szép lassan "megeszed" a tömést évek alatt? A gyomrod sem marja ki belőle? Asszem majd én is konzultálok erről egy szakival. Én mindenképp ki akarom majd őket cseréltetni, de majd csak szülés után, nincs gondom vele, de sztem ez így már nem tökéletes. Szerencsére itt nem kötelező elmenni, és még 1 évig itt is ingyenes...de sztem otthon megyek majd el, nem bízom az itteni dokikban, a fogorvosokban sem.

Timi!
Nagyon jól nézel ki!

NAPSUGÁR!
MENNEK A DRUKKOK! Én 2,6kg voltam, és szép kis hurkáim voltak, úh tényleg nem lehet baj! :)
(nyákdugó nélkül még 2hétig is lehet egyben maradni)
Tudja vk, hogy ő hol is tart most pontosan? Mármint mennyi idős a baby?

Zsuzsu!
Jó taktika a védőnőt kertben tartani! :) A másik meg elég béna... :? Szegény kiscsaj meg gondolom nem iszik eleget.
A napilap nagyon jó ötet, mi is veszünk majd...meg az otthoniakat is megkérem majd.
Én a 34. héten fogom abbahagyni a megnéziumot, és elkezdeni a málnalevél teát...nagyon 38hétre vagyok beállva. :)

szülésznő/doki/hálapénz bla bla...Látom nagy port kavart! Az én véleményem az, h a rendszer katasztrófa! Anyukám sem kap azért külön pénzt, mert hétvégén versenyre viszi a gyerekeket, karácsonykor vagy főleg vm sportbemutatóra órákon kívül próbálják a műsort, szintén karira kidekorálja az egész sulit, meg ilyenek. De ő mégis megcsinálja. Oké, kapott idén jutalmat, meg már korábbi években is elég sokszor, de az megint más. Sztem pofátlanság ennyi pénzt elvárni (mert ugye legtöbben sajnos elvárják, sőt megkövetelik, ahogy itt is kiderült), szar helyzetben van az ország, mindenki vergődik, aki nem orvos vagy szülésznő, nem tud ilyen plussz pénzekhez jutni, akkor ők miért? Főleg illegálisan...mert ez már undorító sztem, h íratlan szabály lett a dologból, a nagykutyák meg csak efordítják a fejüket. Ők vállalták azt, ami a munkakörükbe tartozik, az orvosok így is jól keresnek mindenki máshoz képest, az meg egyenesen durva, h pl egy sima szülésznő (mondhatni csak egy nővérke, attól függetlenül, h tényleg jobban megérdemli, mint a doki) akár havi 120e ft-ot is összepaterolhat a gondolom alapból kb 90e ft-os fizetése mellé...a 2diplomás tanárok meg elvegetálnak ennél kevesebbel...és ezt mondhatnám még sokmindenkire, nem csak tanárokra. Na mind1, feháborító. Oké, ha éjfélkor kell kirángatnom őket, mert épp akkor jön rám a szülés, akkor tényeg megérdemelnek egy kis jutalmat, de egy ilyen akció nem éri meg a fél havi fizetésüket,szülésznő esetén a negyedét sem. A szülésznő kaphatna egy 10-est, a doki meg egy 20-ast, aztán legyenek boldogok...így is többet kaptak plusszban, mint egy könyvelő pl.
Ugyanakkor...ha otthon szülnék, nekem is lenne saját orvosom, és szülésznőm is, és ki is fizetném a durván 130e ft-ot nekik, mivel nincs más választásom. Én meg olyan vagyok, h szükségem lenne erre, és ha ilyen undorító a rendszer, akkor sajnos fejet kellene hajtanom, és ez van. Csak azért, h velem ne ordibáljanak, vagy ne úgy kezeljenek, mint egy x-edik húscafatot...mert ahogy hallom, bele lehet futni ilyenekbe, ami szomorú, sőt felháborító! Asszem ha ilyen történne velem, nem én lennék az aki sírva fakad, hanem a szülésznő...úgy nekimennék még szülés közben is (csak szavakkal)...fel tud húzni az ilyen. Ez kb olyan, h amikor hazamegyek, és bemegyek egy boltba, nem kedvesen megkérdezik, h miben segíthetek, hanem kb azt kapom érzésre, h "na mi a f.sz kéne, ha már be mertél jönni?" Kicsit durva voltam, de sajnos nem egyszer átéltem ezt konkrétan...nagyon gáz! Na szal ez a véleményem a dologról. Füstölögve, de én is megfogadnám mind2-t. Bocsi, asszem túl is pörögtem kicsit a témát. De pl ez is egy pontja a sok közül annak, amiért itt vagyok Londonban, és sajnos nem otthon...mert ilyenek vannak...meg még sok minden más.

otthon szülés: Itt eléggé elterjedt dolog, persze csak annak engedik, akinek komplikációmentes volt a terhessége...2 mindwife megy ki a házhoz (és nekik sem kell fizetni ebben az esetben sem), ha baj van, ők azonnal mentőt hívnak. Itt sokkal természetesebb a dolog, nem félnek, vagy riadnak meg tőle az emberek. És legtöbbször felfújható speckó medencében szülnek otthon a nők. Én is így tennék, ha nem paráznék ennyire a fájdalomtól, mert otthon nem adnak epidurált, én pedig azzal fogok szülni.

Bocsi, nem tudtam minden egyes dologra reagálni, de így is rengeteget írtam, elég volt mára. :)

Velem semmi különös, csak asszem egyre fáradtabb vagyok...de hát ez van. Majdcsak vége lesz már. Később majd a kiscsaj miatt leszek fáradt, de nem baj, az legalább nem fizikailag fog "fájni", legalább mozogni tudok majd rendesen 1.2 hét után...és egyébként is alig várom már! :)
Következő találka alkalmával megbeszélem a midwife-al a streptopcoccus B szűrést, mert itt csak privátban lehet megcsináltatni, 20-30font. Külön kell rendelni valahonnan vm tesztet, és azt visszaküldani, vagy mi. Jó lenne, ha ugyanekkor más bacikat is keresgélnének, ha netán lenne vm, mert itt nekem senki nem fog csinálni kenetet, nem divat. Sőt, látjátok a streptot is csak magadnak kérheted, nem rutin dolog. :? Belülről senki nem látott még itt Londonban, és nem is fog, a méhszájam is csinálhat akármit. :?
Az az igazság, h ez miatt parázok kicsit...mi van, ha van vm lappangó fertőzésem, nem tud róla senki, és a baby kifele jövet elkapja? Megvizsgálják őt születés után valahogy, h nem kapott-e el tőlem vmt? Sajna én eléggé hajlamos vagyok összeszedni dolgokat már tini korom óta, hiába vigyázok maximálisan, szal bármi visszamaradhatott régebbről, amiről nem is tudok, mert volt, h csak kikezeltem magam canestennel, és ennyi. Sok kismama csak kenetvétel után tudja meg, h ilyen-olyan bacija van, pedig nem is érez semmit.

Ja, és még egy kérdés! Nekem egy ideje van olyan néha, hogy a torkom legalja, rögtön a kulcscsontok felett, belül annyira iszonyatosan el kezd égni egy ponton. Szerintetek mi ez? Hallottam olyanról, h gyomorégés, de ez még véletlenül sem a gyomrom...itt azt heartburn-nek hívják...vagy mégis ez lenne az? Nem aggódom a dolog miatt, csak érdekelne, h mi ez a jelenség...nem túl kellemes.

Na mindenkinek további szép hétvégét! Itt nemrég zuhogott az eső, be van borulva, úh ma már parkba sem megyünk... :( Tegnap legalább sütött a nap, és volt egy kis baráti BBQ daddy egyik haverjánál...jó volt. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensie
Igen, ez a gyomorégés. Bár én sem így képzeltem, mert ugye a neve miatt nem ott várnánk, de valami olyanról van szó, hogy a sav (vagymi) visszakerül a nyelőcsőbe és azt marja... Vagy valami ilyesmi... Elég szar tud lenni a dolog...

Egyébként nekem is elegem van az emberek hozzáállásából Magyarországon. Angliában bárhova bemész, vagy felszállsz egy buszra az a minimum, hogy rád mosolyognak az emberek. Itt meg örülhetsz, ha nem üvöltik le a fejed. Gyűlölöm! Ez van az egészségügyben is, ezért kell sajnos magándokit/szülésznőt választani. Ha az lenne a természetes, hogy mindenki kedves és segítőkész mindenkivel, akkor nyilván a rendszer is más lenne, de sajnos ebben az országban nem ez a természetes. És az emberek hozzáállása nem fog megváltozni egyhamar... :cry:

Sensie
Nem te vettél Maxi Cosi hordozót? Ha igen melyiket és mennyibe kerül nálatok?

Emmaléna
Ábel nagyon édes! Azt hiszem mostantól nehezen fogod beterelni a házba!

Ildi
Asszem felment a cukrom, amikor megláttam a hasad! :lol: :lol: :lol: Ez most nem hiányzott a lelkemnek.... :roll: De most komolyan. Rajtam látszik a hízás, de te...? :? Szerintem sürgősen vegyél egy jobb mérleget!!!! :lol: :wink:

marek
 
 

 
 

Marek, én maxi cosi cabriot vettem, sztem sensi is, mert ez jó a babakocsinkhoz... Valaki nem rég tett fel ide egy eladó használtat kb 20 eFt-ért. Én 15-ért vettem használtan pár hete, de azt ki kell ám fogni :D

Sensi: én úgy irigyellek, hogy nem magyaro-on vagy. Akkor is, ha itt akár 3 évig is babázhatnánk... Én amúgy is csak fél évet akartam kimaradni, és utána fél évig homeoffice-ozni... De az állambácsi ezt nem (sem) támogatja...

Vas: és mi van akkor, ha jó a vasam, de nem tudok róla, és eszek vasat pluszba? Én ettől is parázok... :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek!
Igen, Angliában ez a helyzet...mindenki tökjó fej (oké, akadnak itt is kivételek, de ez elhanyagolható, és akkor sem az angolok bunkók). Ha bemegyek harmadszorra a boltba, már megismernek, mosolyognak, megkérdezik hogy vagyok, stb, meg úgy általánosságban is csomó helyen kedvesen érdeklődnek a babyről majdhogynem ismeretlenül, de nem tolakodóak. (még nem terhesen is ugyanez volt a helyzet) Igaz buszon, metrón helyet ritkán adnak át, ami bosszantó, mert hazafele már hulla vagyok, és a fülledt kocsiban az 1 vagy 2 megálló sem kellemes (attól függ hol szállok fel)...de itt sem lehet minden tökéletes.
És mivel itt az egészségügyre is jellemző ez, a midwife-ok is nagyon rendesek, itt elő sem fordulhat olyan, mint otthon, nem kell magán embereket fogadnom. (az mondjuk ciki is lenne, mert egy magán midwife 4000font, ha egyébként állami kórházban szülsz, csak viszed magaddal, komplett magán terhesgondozás, magánkórházban szüléssel mindennel pedig 10.000font) Jó, van egy két mogorvább midwife, de még ők is okésak. Én a piros csoportban vagyok, 4 midwife gondoskodik rólam (és szülésnél is közülük lesz ott valamelyik, esetleg 2, ha műszakváltás van közben), ebből 3-mal találkoztam eddig, és mind aranyos. Ha bajom van, nekem is bármikor segítenek, igaz ilyenkor be kell mennem a kórházba, nincs kit felhívjak, de ott viszont már nagyon aranyosak, és taxival ott is vagyok 5-10perc alatt, vagy ha napközben van vm, akkor 1perc sétára dolgozom. :)

Igen, én is Maxi Cosi-t vettem (Nyugtonmalac is otthon használtan). Ez az újabb fajta, cabriofix (asszem otthon még a régebbit is lehet kapni), netről rendeltem, ahol a legolcsóbb, és 79 font volt (durván 24e ft), a happy flower színű. Teszek is fel róla képet, h látsd. Ez a szín olcsóbb volt, mint a többi, nemtom miért, de jól jött, mert én eleve ezt választottam. :) Most megnéztem neked az oldalt, ez még mindig 79, a többi szín 93.
Itt a link...
http://www.baby-pages.co.uk/acatalog/Cabriofix.html

Nyugtonmalac!
Hát igen, van előnye és hátránya is.
Sztem túl sok vasat nem tud bevinni az ember. Ahhoz meg kéne enni egy kiló brokkolit, spenótot meg egy tálca tojást, stb. minden nap, h egy terhes kismamának jó legyen a vasa. :) Szerintem....úh ne aggódj! :D

Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Köszi az infót! Én a maxi cosi citi-t néztem ki. Úgy nézem, nincs nagy különbség a kettő között, csak talán annyi, hogy a citi nincs travel system-re felkészítve. De az nekünk nem baj, mert nincs olyan babakocsink, amire rá lehetne rakni. A chiccora nem jó, ahogy néztem, legalábbis nem volt odaírva...
Egyébként nagyon tetszik ez a szín. Ilyet a Brendon oldalán nem is láttam.... :cry:

marek
 
 


Én még mindig azt gondolom, hogy vállalom, hogy bunkók legyenek velem...de feleslegesen fizetni, és életben tartani ezt az üszkös rendszert nem fogom. A jelenlévő nővérek, szülésznők minden megnyilvánulására lesz szem-, és fültanú, és nem fogunk visszariadni attól, hogy az egyébként nagyon jó vezetésű, és nemrégiben "Az év kórháza" címet megkapott intézmény szülészetének irányítójánál panasszal éljünk a bánásmód miatt.
Én nem kiszolgáltatottként szeretnék szülni, ezért nem is így állok a dologhoz. Ha engem leordítanak, az kiről állít ki dilettáns bizonyítványt? Kinek a hangja fogja betölteni a kórtermet? Mert nem az enyém, az biztos... Komolyan mondom, szeretném átélni ezt a szituációt, mert kíváncsi vagyok, hogy tudnám kezelni.

Sensi, szép kis összegek forognak ott a magánkórházi ellátásban! :?

Kép
szöszke
 
 


Itthn vagyok, nincs még semmi különös, azon kívül hogy vannak néha kegyetlen fájásaim, de bírom még.
Én is abban reménykedem hogy már nem lesz semmi baj, 36-ik héten túl vagyok, de a dokik az első méréshez írták i az időpontot, így szerintük, néhány nappal fiatalabb a bbaba.
Mocorog sokat, én viszont egyre fájdalmasabban élem ezt meg.
Mindenkienk kitartást, az utolsó hetekhez, olvasgatlak mindig. Pusz mindenkinek.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Szöszke!
Reméljük császárra nem kerül sor Nálad sem, de abban az esetben példul kiküldik Apát a szülőszobából. Azaz zero tanúd lesz.
És ha mégis van: gondolod, hogy lesz időtök megjegyezni a nővér/orvos nevét, a vajúdás kellős közepette? És ha igen, mit mondtok majd: nem volt elég kedves, és nem volt elég gyakran melletted? Szerinted a főnökei nincsenek tisztában ezzel? Szerintem igen, de ennek ellenére engedik dolgozni, mert példul nővérből hiány van. Azért nem fogják megfeddni, mert nem volt veled kellőképp nyájas... Aki fogad orvost/szülésznőt, nem azért fogad, mert pesszimista, hanem azért, amiért előre megveszi a babaágyat, babakocsit: a leendő gyermeke iránti aggódásból.
Mellesleg én is azt mondogatom magamban, hogy semmi baj nem lesz, és egyenlőre még így is gondolom- de Babu élete miatt nem kockáztatunk. Mert valahogy biztos kijön- de nem mindegy, hogy hogy.
És igenis- egy rosszul odavetett mondat, vagy megjegyzés tud olyan streszt okozni, ami nehezítheti a szülést. Ha nem tudod elengedni magad, vagy kérdéseidre nem válaszolnak, könnyen rágörcsölhetsz.
De mindemellett egy picit irigyellek is, hogy nálatok minden flottul megy- ez nagyon jó :) .
A nehéz szitut ne kívánd magadnak, elég, ha arra gondolsz, milyen egy hajtós napod a melóhelyen. Neked sincs kedved mindig mosolyogni, körmondatokban magyarázkodni, mit miért csinálsz- no a dokinál és szülésznőnél dettó ez van.
De egyébként egyetértek veled abban, hogy nincs ez jól így. Majd ha nem alanya leszek a helyzetnek, talán én is merek lázadni :D
Mindenkinek pusz,
M.

macianyu
 
 


Emmalena - Ábel nagyon aranyos és nagyon büszkén üli meg az új biciklijét :lol: A kis piros ufo (én így hívom) is jól áll a fején :lol:
A barna csíkot nem igazán szeretem, de hát van és elviselem, amúgy sem tehetek mást :wink:
De tényleg ennyit híztam, sőt, most már kb. 14 kilónál tartok, most a 69-70 között ingadozok kb. egy hete :? Amúgy a fejemem is látszik, esküszöm már tokám is van :oops: :cry:

Marek - sajna jó a mérlegünk, a nőgyógyásznál pedig már múlt héten 70 kiló voltam :shock: De azért köszönöm a dícséreteket, aranyosak vagytok!
Többiek??? Képek???

Sensi - nagyon-nagyon jó a hordozó, amit vettél, a színe nekem is nagyon bejön és a Brendonban tényleg nincs ebben a színben, én is megnéztem a honlapjukat, bár én is a citit néztem, mert nekünk sem olyan babakocsink lesz, amire lehetne csatlakoztatni.
Még mindig akciós az a két szín a Brendonban, 23900 forint, a többi 29900, tehát még mindig megéri, szerintem mi megvesszük azt, ami narancssárga-kék.
Amúgy még az a különbség, hogy a citi picit könnyebb.
A 8 bogyó nem vészes, főleg, hogy ezek vitaminok! Én is szedek most 3félét és néha a MagneB6-ot (most már csak akkor veszem be, ha keményedik a hasam és ez elég ritka).
Amúgy én most úgy érzem, hogy nem nőtt a hasam semmit az elmúlt pár hétben :roll: Lehet, hogy én szoktam meg, hogy már ilyen nagy és ezért nem érzékelem? :shock:

Szöszke - végülis megértem az álláspontodat, tényleg durva, hogy ennyit kell fizetni és van, aki elvárja, meg is mondja, de én akkor is inkább kifizetem, minthogy kiabáljanak velem :cry: Gáz ez az egész helyzet tényleg, de ha több órán át ott fogok esetleg tágulni és szenvedni, biztos betesz, ha valaki leüvölti a fejem, még ha ő az, aki üvölt és nem én, akkor is. De persze erre nem lehet felkészülni, lehet, hogy alapból az ember tök aranyos szülésznőt fog ki és jó fej, türelmes dokit, de lehet pont az ellentéte is, mint pl. amit Zsuzsu írt, hogy undorító megjegyzést tett rá a nő, mert nem bírt a vérszegénység miatt kikelni az ágyból :shock: Ez borzasztó szerintem!!!
Tényleg, ki hogy gondolja, kinek hogy lesz kényelmesebb, ki mihez van szokva, majd elmeséljük utólag úgyis egymásnak itt, hogy hogyan sikerült a szülés és hogyan éltük meg. Bárcsak már ott tartanánk! :wink:

Napsugár - rendben lesz minden, a Kismama újságban olvastam pont ma: " A tüdő szintén rendkívüli módon fejlődik - a 34 hetesen világra jött csöppségnek még esetleg szüksége lehet átmeneti légzéstámogatásra, 36 hetesen viszont már önállóan is megbírkózik a feladattal." Nem lesz gond, drukkolunk!!!

Ma kiszedtem a zacskókból az összes babaruhát és felpakoltam az ágyunkra (mindjárt teszek fel képet róla), mert gondoltam, elpakolom a fiókos szekrénybe+kiürítettem még egy nagyobb fiókot a mi fiókos szekrényünkből. Elpakoltam mindent, persze még mosni-vasalni kell, csak már nem bírtam, hogy minden zacskókban áll a ruháim tetején :shock:
Nagyon meleg van ma is, megint folyik rólam a víz és Lotti egész nap mozog bent, mint egy őrült :roll:
Szép estét Mindenkinek!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Csak olvasok, és mosolygok, meg hümmögök, meg bólogatok és nézegetem a szép rucikat...

Többre nem futja, fáradt vagyok.

Illetve Napsuginak nagyon drukkolok, mert most nagyon rájuk fér, igaz?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy többen erre a maxi-cosi hordozóra vagytok rákattanva?

Nekünk römer van és maximálisan meg voltam vele elégedve és a töréstesztje is maximálisan jó.

Szerintetek meddig lehet házas életet élni?

Drukkolok napsugi, hogy ne legyen semmi baj és egészséges kis babucikátok szülessen.

Nekem a szokásos probléma nem tudok aludni, gondoltam benézek, hátha van még éjjeli bagoly rajtam kívül, de úgy látszik mindenki pihizik. Jól teszitek, jó éjt.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Reggelt!

Tücsi:
az a helyzet, hogy a legtöbb babakocsi ezt a hordozót támogatja alapból. Nálunk pl. a quinny is, és a stoke is használhatja. Nekem előtte gracco volt, amit a babakocsihoz kaptunk. Szerintem ezek a márkásabbak mind egyforma jók. Talán az ára lehet még döntő. Nem?

Házas élet – szerintem, ha orvos nem tílt el, akkor végig… A végén még segíthet is kicsit a szülés beindulásában. Nekünk anno javasolta is a doki néni, hogy huncutkodjunk… :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


[quote][ írta:color=green]Csajok,

Lassan kezdjetek el telefonszámokat csereberélni, hogy mindenkinek legyen 1-2 ember, akit értesíthet, ha esemény van. Ha megvannak a célszemélyek, kérlek, dobjatok PÜ-t, hogy kit/kiket fogtok majd értesíteni, ha itt az idő.

Én szívesen leszek örömhírhozó bármelyiktőknek, ha szeretnétek. Ebben az esetben is PÜ-t várok, hogy elküldhessem a telefonszámomat.

A táblában már van oszlop az örömhírhozó személyek feltüntetésének :)
[/color]

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 



Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!
Képzeljétek, már KÉT napja rendben van a cukrom. Persze ebből mág lehet bármi, de azért egy kicsit talán kezdek megnyugodni.

Szerdán megyek dokihoz, ott végre az is kiderül, hogy a méhszájam rendben van e. Öt hete nem vizsgáltak, annyi idő alatt bármi történhetett ennyi keményedéstől....

Én is szívesen hozom az örömhírt, ha valaki úgy gondolja....

Tücsök
Semmit nem javult ez az alvás helyzet? A dokid erre mit mond? Ez nagyon durva!!! Hogy lehet ezt kibírni?

marek
 
 


Sziasztok!

Utolsó bejelentkezés a szülés előtt...

Próbálom követni az eseményeket, de a fönti gépen nem tudok írni, ide meg csak ritkán jutok le. Mi még egyben vagyunk, a pocakom szombat este "leszállt" Vivi azóta alig mozog. Még itthon vagyunk, szerdán ctg, uh, jövőhét hétfő a végső határidő, akkor már be kell feküdni. Igazából csak azért akarnak befektetni mindenáron, mert elvileg cukros vagyok, gyakorlatilag nekem semmi bajom nem volt a cukrommal a terhesség alatt. Na meg a trombofília... de az más történet. Én megbeszéltem a lányommal, hogy 10.-én szülünk, amit csak akkor engednek, ha magamtól kitágulok 4 ujjnyira... és csak burkot kell repeszteni... A dokim szerint ez szinte lehetetlen. Ha ez nem sikerül akkor a 15.-i héten császár, amitől rettentően félek.

Szülésznő: mivel szinte semmi esélyem a normál szülésre, így nem is választottam, bár nagyon elgondolkoztam Zsuzsu szülésznőjén. Ha szülhetnék símán, akkor biztos választanék, mégiscsak nő, és már nem egy szülést látott... És hát igen, sajnos mindenhol a pénz az úr. Végülis nem várható el a fogadott szülésznőtől hogy 24 órás szolgálatban álljon tök ingyen, és a munkakörén túl is látogassa a kismamát szülés után. Az más kérdés hogy az orvosnak odahordunk csomó pénzt és mégis fizetni kell a szülésért is... A császár miatt azt mondom megérdemli, de síma szülésnél inkább a szülésznőnek fizetnék.

Hazahozós ruha: teszek fel képeket, babaszobáról, hazahozós ruháról, babakocsiról, az összepakolt kórházi csomagról, szóval mindenről. Legközelebb már a lányomról hozom a képet.

Marek: végre rendben a cukor!! A nagyobb adag inzulin vagy a több evés segített? Látod, csak mégéri szúrni. Kíváncsi leszek neked mit mond a dokid, bár kétlem hogy a jövőheti befekvésem elengedné a doki mégegyszer rád hivatkozva...

Zsuzsu: Ildiék otthon vannak Orsival. Pénteken vitték haza.

Annyi mindent szeretnék még írni, de nincs erőm, szinte egész nap alszok. Ezt se tudom hogy normális e...

És akkor a képek. Készüljetek sok lesz!
Kép
A 36. héten Vivien lak...
Kép
Babakocsi, még Dórié volt, így Vivi egy mózest kapott még, de azt most kölcsönadtuk, így kép nincs róla.
Kép

Kép
csomag
Kép
Hazahozós ruci
Kép
Kiságy
Kép
Babaszoba
Kép
Dóri

Kép

Kép
perdo
 
 


Jóreggelt!
Vitaminok: én napi 1 vasat+1 magnéziumot,hetente 1-2 elevitet, este homeós bogyók a pocimra stria ellen, és másik fajta éjszakai zsibbadás ellen. Meg van itt mindenkinek a kis gyógyszertára:-)
Elevitet fogok szpi alatt is, így lesz kettőnknek elegendő vitamin.
Málnalevelet 36-héttől iszok majd.

A Lexibaba Alexa-nevet takar, valaki kérdezte azt hiszem.

Nálunk dokibácsi kért:80-at, szülésznő nem kért, 25-öt tervezünk neki.
Babakocsiügy: graco quattro tour deluxe-ilyet vettünk, hordozóval együtt.
Mi 2 hét múlva rakjuk össze a kiságyat,akkor már mosok is mert annak az alja egy kis szekrény, ott elférnek a babaholmik.
A gyerekorvossal is kb akkor iratom fel a babacuccokat, olaj, d vitamin, popsikenőcs, fürdetőkrém stb, meglegyen az is időben, ill a heti feladat még hogy kérjek egy házassági anyakönyvi kivonatot is, kb akkorra lesz meg, hogy 30 napnál nem lesz régebbi.
Én is 10 kg-ot híztam, nem eszek olyan nagyon sokat, de röpködnek rám a kilók :D De nem baj, majd lemegy!!Most nem az a fontos, hanem hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben!
hana*
 
 


Sziasztok!

Először gyorasn az ígért kép.aztán olvasok!
Kép 6200 Ft-t fizettem összesen ezekért!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szia Perdo!
Azóta egy csomó mindent elolvastam a neten, és két helyen is írták, hogy ma már nem feltétlen kell programozott császár a kismamáknak, és ahogy elnéztem, Pesten nem fektetnek be, csak ha baj van. Ha megtalálom a cikkeket, akkor dobok linket.
Tényleg nem értem, hogy miért fektetnek be, ha egyszer semmi panaszod!!! :twisted:
Cukor...hát nemtom...asszem főleg balfasz voltam. Nem jól volt beállítva a mérőm, ezért mindig többet mért egy kicsivel. De az tény, hogy eddig magas volt a cukrom, viszont mióta dupla inzulint kapok, szerintem beállt. Ja, és ha éhes vagyok, akkor egy picit szoktam enni. Szóval valamelyik a három közül segített... De lehet, hogy ebéd után megint magas lesz, de azt már nem biztos, hogy el tudom viselni...azért hátha nem... :roll:

Ja, és nagyon szép a babaszobátok!!!!

Betty
Te hol vásárolsz ilyen olcsón????

marek
 
 


Sziasztok!

Perdo - De jó, hogy jöttél! NAgyon szépek vagyotok! Pocak szoba, kocsi, minden! Ügyesek legyetek! Szorítok nagyon!

Hana - Egyforma kocsink lesz! Legalábbis típusban.

Szupi jók a képek! Ábi bicója nagyon klassz! A pocik is szépen kerekdenek. Mutatom az enyémet is.
Kép 33.hét 3 nap

Rólunk - Vettük saroküllőgranitúrát végre az elnűtt kanapénk helyett, szerdán hozzák valamint megint katpam egy rakat cuccot. Lassan ég a pofám, hogy szinte mindent úgy örököltünk.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Marek - Az előző oldalon írtam,hogy az Astiban vásár van!!!! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Perdo
Ez az egyik, ahol olvastam. Többet hirtelen nem találok. De érdekel, hogy mit mond a dokim, mert ha be kell feküdni, akkor engem is befektetnek jövő héten.

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/1/63.htm

marek
 
 


Betty
Tényleg írtad. Elfelejtettem. Lehet, hogy terhes vagyok...? :?

marek
 
 


Marek - Tudod merre van az Asti? Soroksári úton a Babyoutlettől beljebb, egy Agip kút szomszédságában, olyan, mintha gyárudvarra kanyarodnál be

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Dühöngök!!!!!!!!!!mivel erősen rövidlátó vagyok(-5 dioptria), elküldtek megint szemfenékvizsgálatra.mert hogy nem a dioptria számit, hanem, hogy a szemfenék és a retina ép legyen.akkor engednek rendesen szülni.Ábinál is voltam, akkor minden ok volt.kontaktlencsében voltam, úgy nézte meg a dokinő.Erre ma bevonszolom magam, alig értem oda, mert a mozgásra már folyamatosak a keményedések, mire kinyögi, hogy ezt lencse nélkül kéne csinálni.Mondtam, hogy 2 éve is lencsében csinálták, nincs nálam a szemüvegem.Most jövő héten mehetek ujra vissza lencse nélkül.tök feleslegesen kúsztam be...Na mindegy.Jövő szerdán egyébként is horror napom lesz, ez már belefér.Reggel 8kor kezdek a szemészeten, utána labor, EKG, UH, CTG, és a dokim is leveszi a streptoccocus kenetet.tuti 12-ig ott leszek. :twisted:
Szépek a pocakok meg a rucik nagyon.
Most megyek eszem valamit, mert éhen halok...
emmalena
 
 


Petdro, sok szép cuccotok van, ügyi vagy hogy elkészültél teljesen akárhogy is alakul, így már nyugodt vagy!
Bettyna, örülj neki hogy sok mindent örökölsz, nemsemmi befektetés ez az első gyermekeseknek, hogy mindent megvegyenek. Aztán pár dolgot meg tényleg olyan ritkán használunk, ez persze csak később derül ki.

Mellszívót vettetek már?Ki milyet?
hana*
 
 


Ja, Ildi!

Úgy emlékszem te figsz az Uzsokiban szülni ugye?Voltál már szülőszoba látogatáson?mert valami olyasmit hallottam, hogy ott még mindig függönnyel választják el a nőket szülés alatt.Létezik ez?
emmalena
 
 


Sziasztok!

Nekem totál pocsék volt az éjszakám! :cry: Talán még nem éreztem ennyire ramatyul magam, mióta terhes vagyok! Fájt a hasam, egyszer éreztem erős szúrás-nyilalás szerűt nagyon lent is és fent is fájt a cicim alatt jobb oldalt a bordám környékén :shock: Lehetséges, hogy túlettem magam, mert voltunk párom szüleinél és ott 3fogásos a kaja és még fagyit is ettem+sütit. Nagyon rossz volt, tökre beparáztam, mert még sehol se vagyok pl. a kórházi cuccokkal, most ijedtem meg kicsit, úgyhogy összekapom magam és elkezdem venni ezeket a dolgokat is!
Reggel meg letargiával ébredtem, sírtam egy sort páromnak, de meg nem mondom, miért :roll: Tiszta gyogyós vagyok!!!

Emmalena - igen, Uzsoki, de még nem voltam a felkészítőn, ha jól tudom, jövő héten indul. Remélem amit hallottál, nincs úgy, mert az elég gáz lenne :? Eddig jókat hallottam az Uzsoki szülészetéről, de fene se tudja, nem szültem még, szülőszobát se láttam :roll:
A hiába mászkálást sajnálom, tényleg húzós lesz a jövő szerdád.

Hana - én még nem vettem mellszívót, de tudom, hogy milyet akarok, kézi Avent Via rendszerrel, ez 14 e forint, ez van benne:
Masszázspárnával

Műanyag tölcsérrel

Vákuumképzés: karral

Működtetése: egy kézzel

Szívóerősség: 50-300 mmHg

Cumisüvegként is használható

Tartozék: 5 db 180 ml-es anyatejtároló pohár, 5 db pohár tető, 2 db szilikon újszülött etetőcumi, 2 db cumi-utazókészlet

Nincs tapasztalatom a mellszívás terén, de valahogy ez tetszik. Amivel szemeztem még, az a Tommee Tippee, de még nem döntöttem el véglegesen.


Bettyna - hasméreted teljesen rendben van, a babarucik pedig nagyon aranyosak! Jó lehet ez az Asti, de tőlünk marha messze van :? Bár én már több babarucit nem veszek, mármint 56 és 62 biztos nem, a következő az már a 68 vagy 72???

Szerintem elmegyek turizni, jön a téli kollekció :lol: Kéne kifogni jó hálózsákot ott és télikabit, overált, mert ezek a boltokban nagyon drágák és úgyis olyan hamar kinövik a babák a ruhákat, a Kenguruban láttam gyönyörűszép télikabit, nagyon csajos volt, nagyon vagány, gyönyörűséges, de 8500 forint volt :shock: Annyiért nem fogok venni!!!! :evil:

Perdo - nagyon örülök, hogy megvagytok és gyönyörűek a bababútorok, nekem nagyon bejön és a Dóri egyszerűen csodaszép!!! Továbbra is kitartást!!!

Marek - örülök, hogy jó a cukrod! Remélem így is marad!!!

Mtücsök - nekem a Maxi Cosi külsőleg tetszik igazán, mert szerintem a legszebb hordozók egyike és az ára is elfogadható, bár megszívtam, mert akciós volt a Brendonban kétféle színben és most szeptember hónapban már visszarakták normál árra, ez 7 e forinttal drágább :evil:
A házaséletről nem tudok nyilatkozni, mi már nem szexelünk :oops: :? De amúgy szerintem simán lehet, ha nincs gond, baj és a doki sem mondta, úgyhogy hajrá :lol:
A nemalvást nagyon sajnálom, én pl. most éjszaka voltam ilyen szutyok állapotban, hogy nem tudtam normálisan aludni a paráim miatt és most érzem, hogy félhulla vagyok :?

Nyugtonmalac
- küldtem privit, nekem teljesen jó lesz, ha neked írhatok :wink: És a táblába majd ha időd engedi, átírnád a Bogit Lottira? Most már tuti a Lotti és nem is engedjük, hogy lebeszéljenek minket róla!!! Tegnap párom anyukája elkezdte mondani, hogy neki jobban tetszik a Bogi, én meg nem bírtam magammal, kinyögtem, hogy most már leszarom, hogy kinek tetszik jobban, akkor is Lotti lesz :twisted: Gonosz vagyok, tudom-tudom, de már idegesítő, hogy állandóan elmondják!!!! :roll: Nekem meg egyre kevesebb a türelmem, néha azt veszem észre, hogy igazán egy embert bírok elviselni magam mellett és ez a párom!!!
Ti hogy vagytok ezzel a türelem dologgal????

Megyek is tovább, lefekszem kicsit, mert még mindig elég hisztis vagyok :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek: nem elkiabálni akarom, de gratulálok a rész eredményhez! Ügyes csaj vagy! Bori is az! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Perdo: annyira izgulunk értetek! Nagyon ügyesek legyetek, és egy gyönyörű, egészséges kisbabával várunk vissza… Meg el ne felejts születés történetet írni magadnak/ nekünk! Ezt minél előbb kell megírni, mert a felejtős hormonok nagyon hamar beindulnak, és már másnap nem úgy látod a dolgokat, ahogy azokat megélted… Kívánom, hogy csodálatos élményetek legyen, és sok tejcivel ajándékozhasd meg a kicsit minél előbb! :)
Lehet, hogy ti lesztek az első lakói a babás táblánknak??? Ami persze már készen áll a lakók fogadására :)

Képekről: szupi kocsi, mi is csak Mózest vettünk Liliéhez…
Pici, de formás pocak :)
Bőröndök útra készen :) Én is ilyet kértem apától… A fölsőt legalábbis megismertem…
(Te jó ég, lassan mi is csomagolunk ám!)
Gyönyörű hazahozós ruci és csábító kiságy a kisasszonynak :) Nagyon szép a szoba, ne csodálkozz, ha Vivi már jönne kifelé :D
És hát a babacsalogató nagytesó! Dóri is nagyon bájos! Biztosan nagyon várja már a hugit haza, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hana: Lexi babának nagyon szép és különleges nevet találtatok.
Szerintem a házasságinak nem 30nap a határideje… inkább 3 hónap :D
Lassan ti is belelendültök a nagy készülődésbe… :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Betty: jó kis rucikat szereztél be! Aranyosak!
Szép a pocid, és ne égjen semmi az öröklés miatt, inkább adj hálát a sorsodnak :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: én Lilit függönyös elválasztással szültem. Az elég gáz. Mondjuk sokat nem érzékelsz belőle, max a hely hiányt… Ugyanis a szüléssel leszel elfoglalva. Apát jobban fogja zavarni, hogy még másik 2 anyukába belelát, ha nem a fejednél van…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Jó rég' jártam erre. Örömmel látom, hogy nagyjából mindenki jól van!

A pocakok szépen nőnek - és nincs olyan, hogy túl nagy vagy kicsi pocak, mindegyik szép, formás, gömbölyű! :) (egyébként az enyém is méretes...)

Kicsit azért beparáztam látva a képeket: a többség már a babaruhákat vasalja, kész a gyerekszoba, stb. én meg éppen most fejezem be az előszoba festését - ami pocakkal nem egy nagy élmény még stokin ülve sem. Csak ezután jön a gyerekszoba padlózása, festése, bebútorozása - mondjuk ezt sem egymagam csinálom szerencsére. Itt áll közben az új konyhabútor, du. jön az asztalos... Lehet, hogy egy kicsit lemaradtam, már egész' máshol kéne tartani? :shock:
Olyan hülye érzés bír lenni amúgy is ez a fészekrakó ösztön, nekem valahogy' mindig minden az utolsó pillanatra marad, pedig minden este úgy fekszem le, hogy "jaj, csak időben minden készen legyen" és tényleg nem lopom a napot.

Emmalena: én is kontaktlencsés vagyok és nekem is volt a terhesség alatt nem egy szemfenék vizsgálatom, amit nem is szabad lencsében végezni - mint általában az összes szemvizygálatot sem, mivel a lencse fedi a szem egy részét. Ahhoz, hogy a szemorvos minden erezetet szépen lásson, be kell csepegtetnie, nem elég a 'kukucskalámpa'. A csepegtetéssel meg várni is kell és csak azután nézik meg, hogy milyen állapotban van a szem. Jól kitágul a pupilla, baromi vicces látvány a pocakos anyuka kijőve a rendelőből hatalmasra tágult pupillákkal, mint egy drogos. :)
Szóval, ahhoz, hogy tényleg rendesen megnézzék, sajnos nem lehet bent semmi, tarts magadnál tartót és folyadékot, elég csak ott kikapni a lencsét, aztán a végén vissza is teheted.

Kép
anhel
 
 


sziasztok
nagyon édik a fotók: rucik, ágyak, bicigli, gyerekek. :lol:
formássak a pocakok.
perdo: drukkolok, hogy minden rendbe legyen
emmalena: én is rövidlátó vagok, -5,-6 de nálunk nincs ilyen vizsgálat, söt még olyat se hallottam, hogy valakit a szeme végett nem engedtek normál módon szülni. :roll:
szülésznö: 13-an vannak a kórházban /netröl tudom/. csak akkor találkozol velük, ha már szülni mész. nem ismerem öket, soha nem is találkoztam velük, szóval nem fogok fizetni nekik.
orvos: 17 éves koromtól hozzá járok. soha semmiért nem kellett fizeznem nála /ultrahang, terhesgondozás, stb/. pedig elismert orvos, ö a kórház föorvosa.
Nálunk nem szoknak szülésznöt és orvost fogadni. Itt minden valahogy másképpen van, mint nálatok.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ildi: Bogit átírtam Lottira :) És köszi a bizalmat az Örömhírhozó szerephez… PÜ-re majd mindjárt válaszolok :D

Hiszti: én ugyan az vagyok. Sokszor a páromon is kiakadok, pedig csak annyi a baj, hogy csak rajta tudom levezetni a hülyeségemet :D És senki név véleménye nem érdekel, ha nem kérdeztem meg… Főleg a nem tetszik a neve, mert blablabla… Az szerintem bunkóság. Én sem mondom senkinek, mikor bemutatkozik, hogy hű, vaze, jó béna neved van. És pont egy kismamának mondani ilyet a gyermekéről… hiszen már ez a neve és kész. Nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Jujj, de beindult mindenki. :)

Nyugtonmalac! Jó, hogy szép, tiszta helyen fogsz szülni. Uzsoki annyira nem gáz ám, csak ez a víz elzárás horror volt a WC-ben.
Amúgy másoktól jó dolgokat hallottam a kórházról, plusz a dokim is ott van, ezért megyek oda.

Ildi! Ágynemű: szopiparna.hu (BKriszta is erről írt). 6500,-Ft lesz ágynemű, fejvédő és zsebes tároló együtt. Szerintem jó ár. Már csak várom, hogy mikor lehet menni érte. :lol:
Vastag hálózsák: Elefániban és Kenguruban (3000,- körül). Elefániban szebbek - szerintem.
Nekem is kell még, holnap megyek az Astiba (Bettyna tanácsára), ott még nem jártam.

BKriszta! A szopiparnád mintájából rendeltem az ágyneműt. Szerintem aranyos. Bár lányunk lesz, hanyagoltuk a rózsaszínt (mert mi van, ha mégis fiú....)

Vizesedés: bár dög melegben nehéz, de ne igyatok többet 2 liternél (nekem a folyamatos iszogatás bevált). Az is számít. Persze én baba nélkül is dagadtam melegben....

Zsu! Csuklás nálunk is beindult, naponta 1-2 alkalom. Szegény babám egy idő után megunja, és irdatlan helyezkedésbe kezd. Elég félelmetes. Egy ilyen alkalommal határoztam el, hogy ezen a héten kimosom a cuccokat és beszerzek mindent.
A napilap jó ötlet!

Szöszke! Hazahozós-cucc: mindegy miben, csak tényleg ez az első ruci, amit mi adunk a csemeténkre, ezért inkább "ünneplős".

Sensie! Tényleg kiakasztó ez az ország! De a mienk. :lol:
Ha most lennék 20 éves, talán dobbantanék....
Kenet-tenyésztést nem lehet kérni? Csak a streptot? De rákszűrés azért volt az elején?
Amúgy meglepő, mert én is sárgás folyással küzdök egész terhesség alatt, de negatív lett a kenetem.

Emmalena! Én is szemüveges-lencsés vagyok. Vizsgálatot lencsében tényleg nem lehet csinálni. Talán az előző alkalomkor volt hanyagabb a doki. Nyugodj meg. Kitartás a sok-vizsgálatos naphoz!

Napsugár! Szorítunk Nektek! De nyugodj meg, a 36. hét végére kihordott terhességnek számít. Orvosi felügyelettel minden rendben lesz, ha előbb is jön a baba!

Perdo! Nagyon szép a szoba. Te is mindjárt töltöd a 36. hetet, nyugodj meg. Jó, hogy még egyben vagytok! Pihenj sokat! Ha ez megnyugtat, nekem is visszatért az álomkór....persze éjjel nehezen megy a visszaalvás (pisijárat után), de napközben is kóma vagyok.

Marek! Végre jó hírek! Szép pocak! Elég hasonló a formája az enyémhez. Te nem érzed úgy, mintha picit lejjebb ment volna az utóbbi időben? Pl. ülésnél a combhoz hozzáér, stb.

Rólunk:
babakocsi: http://www.kacper2.pl/cp_hu.htm
egyszerű, dönthető, 2 oldalról tolható, nagy kerekekkel (ide vidékre) - hordozót kaptunk külön használtat ajándékba

Amúgy mi jól vagyunk, délután hívom a dokim a vérképem miatt (kell-e további vas injekció). Álmos vagyok, egyre nehezebben megy a nem-fekvés, pakolás. Ha nem, akkor csak 8-án megyek hozzá. Picit izgulok, annyira furakszik ez a gyermek mostanában lefelé.
Holnap még elnézek az Astiba, és a héten összeszedem a kórházi cumót is. Mosást is megejtem a jó időben (hátha nem éget gazt majd egyik szomszéd sem).

Megyek, eszem valamit aztán picit porszívózok (ami egyre nehezeb feladat).

Szép napot mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Timi: pedig ez nagyon így van! Nálunk nem lehet a szemgonddal rendelkezőknek normál úton szülni.. 1 szüléssel a hátam mögött értem is a miértet. Ahogy az én szemem kinézett szülés után az erölködéstől! Te jó ég!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva
Nekem már nagyon rég óta azt mondja mindenki, hogy lejjebb ment a pocak, pedig nem, csak én eleve ott hordom. Csak ezt az embereknek nem lehet elmagyarázni... :roll: Ülésnél mindig is zavart, viszont elkerült a légszomj, mert annyira lenn volt... :lol:
Remélem már nem kell több szuri, mert gondolom eleged van belőe!!!!

Timi
Szerencsés vagy, hogy nálatok mások a szokások. Mi vagyonokat kifizetünk, ha orvost választunk.... :roll:

Anhel
Te festesz? A padlót is segítesz lerakni? Nem vagy semmi!!!! De ne stresszeld magad! Pont kész lesztek, mire jön a baba. Legfeljebb nem sokat pihensz a szülés előtt... Viszont gyorsabban telnek a napok... :lol:

Nyugtonmalac
Leszel az én hírhozóm is? Már ha nem szülünk egyszerre. :wink:

marek
 
 


Timi!

Igen, igen, a szem nem játék.azért veszik ezt viszonylag szigorúan, mert a minuszos szemnél előfordulhat a nagy erőlködéstől a retina leválás, ami ugye vakságot okoz.a plusszos szemnél ha jól tudom nem igy van.Most a doki azt mondta, hogy a -8 dioptria felett nem engednek nagyon szülni, ebbe azért nem esem bele szerencsére.viszont a szemfenéknek és a retinának épnek kell lennie, különben ezzel a dioptriával sem engednek szülni.
emmalena
 
 


Marek leszek :) Küldöm a számomat :D Köszi a megtiszteltetést neked is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac!

Ha vállalod, légyszi nekem is küldd el a számod!:-)
emmalena
 
 


Nekem is lent van a hasam, csodálkoztam is, miért tudok még hanyat feküdni - na jó, nem alszom így, de simán tudnék, nincs légszomj meg reflux - de hát ezért. Viszont honnan fogom tudni, hogy leszállt és itt a vég kezdete? Lemegy a térdemig? :shock: :D

Nekem pluszos a szemem és elég magas dipotriás, de több szemész szerint is szülhetek normál úton. Pedig be kell valljam, mivel évekig abban a hitben éltem, hogy csakis császárral (régen csak a dipotriaszámot nézték), nem vettem volna zokon. Így kétesélyes a dolog. De egy biztos, a minuszos szemnél alapos szemfenék vizsgálat kell, nehogy a retina sérüljön.

Visszatérve a doki-hálapénz témára: nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egyátalán nem veszem rossz néven, hogyha az orvos megmondja mennyi a szülés már az elején. Sokan ezen kiakadnak. Ha nem tetszik, amit mond, válthatok, nem? Sokkal korrektebb ez így - ha már ebben a rendszerben vagyunk kénytelenek élni mi is az eü-ben, minden egyébirányú próbálkozás ellenére - mint a szemlesütögetős, borítékgyűrögetős "jaj, vajon elég lesz? máskor is foglalkozik majd velem?" aggodalom az "amennyit tetszik gondolni" típusú orvosi meghatározásra, amit sokan tesznek. Mi az, hogy amennyit tetszik gondolni? Hát én nem gondolok semmit, a doktor úr/nő pedig biztosan, akkor inkább mondja azt, hogy ennyi vagy annyi, ill. semennyi. Ha már...

Kép
anhel
 
 


ja, és a szülésznő szerintem is nagyon fontos. Bár most fogok először szülni, de nekem valahogy így is megnyugtató érzés tudni, hogy lesz egy szakértő a közelemben, aki rámnéz, akitől kérdezhetek és egyátalán.

Kép
anhel
 
 


Drága csajszikák, nagyon jól esik hogy gondoltok rám, egy kis helyzetjelentés.
Nagyon sok összehúzódásom, fájásom van, van olyan hogy megébredek a fájdalomra, persze visza nem tudok aludni.
De még mindig bent van, és minden napnak nagyon tudok örülni
Ma bent voltam a kórházban, azt mondták, már nem tennék infúzióra sem, esetleg egy két napra inkubátorba hogy ne fázon, de nem kéne sokáig bent maradni, csak 2-3 nap plusz.
Ha ezt a hetet kibírnánk, akkor meg már semmit nem is kéne tenni.
aláírtam a műtétespapírokat, vérképpel cukorral, vérnyomással minden rendben, félelem egyáltalán nincs bennem, de tele vagyok várakozással.36 évesen, néhány vetéléssel a hátam mögött, 2 szarvú méh-el nagyon is elégedett vagyok mindennel.
Látom ti is készülődtök rendesen.

Doki pénz:- én megkérdeztem a dokitól megmondta hogy 40, nagyon jó doki, lelkiismeretes, nem sajnálom tőle, nem azért mertt fölvet a pénz, de amit művel ha csak vizsgálatra is megye, soha nem hagy 5 percnél többet várni, bent a kórházban sem.

Hazahozós ruci:- Újat, teljesen fehéret vettünk garnitúra, plüss, és arany színű hímzés van rajta (kenguru gold)

Babakocsi:- Toma Buggy Sport , nagyon tetszik, az anyaga nagyon jó nem tud kifakulni, olyan anyagból van.Nem nehéz , mózeskosaras, és sportkocsivá alakítható.

Minden kész van már egy hónapja, emrt nálunk a koraszülés ott lógott a levegőben így nagy csoda hogy eddig bírtam.

Gyönyörűek a ruhák kocsik, hordozók, mindig nézegettem mindent, csak nem írtam mert eddig dolgoztam, mostmár pihizek, így majd többször jövök.

Én a fogamzás - vetélés , missed ab topikba szoktam irogatni, ott egy Luca68 nicknevű csajszikapja majd az sms-t, Zsuzsu sztem szivesen átmásolja majd amit ír, láttam nagyon aranyos volt, hogy értesített titeket is.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok, csak hírrel jöttem!
Kaptam egy üzenetet lovaszkatától
Sajnos bevitte a mentő Esztergomról Pestre :( Magas a vérnyomása és görcsöl.
Nem is tudják vissza vinni Pestről Esztergomba,mert ott nincs koraszülött osztály!
Kapott sok infuziót és gyógyszert!
A baba feje is nagyon lennt van már. Megint görcsöl. Szegény Kata fél. :(
Üdvözöl mindenkit!

Ha megtudok róluk valamit még, azonnal írok!

Nagyon szorítok nekik. Remélem hamarosan jobb hírekkel jelentkezik!

Neharagudjatok,hogy most másra nem reagálok, de agyilag nem fog az agyam ma :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.09.01 16:02-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Napsugár nektek is szorítok!
Meglátod,minden rendben lessz! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nagyon szorítok nekik!!!! De nem lehet semmi gond, már túl vannak a 33. héten!!!!
De neki volt gondja a vérnyomásával? Nem emlékszem... :?
Ancsa
Tudod, hogy melyik kórházba vitték?

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?