Sziasztok!
Köszi a vassal kapcsolatos dolgokat. Most 2x200mg-ot szedek, azt olvastam azóta, h így egy hónap alatt fel lesznek töltve a raktárak, így mostmár nem aggódom.
Mire megérkezik a kiscsaj, neki is meglesznek a vas tartalékai. Én is eleve vérszegényen születtem, gondolom azért van ezzel azóta is gondom állandó jelleggel. Elég szar dolog, h napi 9-10 óra alvásra volt szükségem mindig korábban, mint egy baby.
Mostmár így terhesen is érzékelhetően jobb a helyzet, úgy is, hogy eddig sem szedtem eleget, csak valamennyit. Remélem ezt a problémát így most a kiscsajnál elkerüljük.
Nyugtonmalac!
Jó ötlet ez a papírtörlő dolog, asszem én is becsapok majd egyet a cuccomba, köszi a tippet!
Szöszke!
Sajnálom ezt a kálváriát, remélem minél hamarabb rendbe jössz majd!
Nusildi!
Én még mindig szedem a terhes vitamint, itt végig ajánláják, sőt szoptatás alatt is, bár arra épp most dobtak ki vm speckó új vitamint. Félve írom le, de én napi 8db bogyót szedek be minden féle vitaminból. 1 Pregnacare (vegyes terhesvitamin), 1 mumomega (omega 3-6 zsírsav), 1 calcium (ez nincs egyáltalán a pregnacareben), 2 vas, 1 tőzegáfonya (cranberry itt), 2 magnézium...kb ez a marék a 2. vacsorám lefekvés előtt, mert simán felér azzal.
Arik a cuccok!
Én ugyanígy vagyok a 60-al...
Nekem eddig nagyrészt csak 4-el kezdődött a dolog, és mikor átcsúsztam 51-re (amivel a terhességet is kezdtem), akkor már nagyon tenni akartam ellene...de hát vk közbeszólt, úh majd jövőre.
Még mindig nagyon egyformák a babylakjaink
bár nekem nincs kint a köldököm...persze nem olyan mély, mint régen, de talán a teteje szintben van a pocimmal, az alja meg még mindig homorú.
doki (midwife): Nekem mostmár 2hetente kell mennem. Voltam 30hetesen, 32hetesen háziorvos, 34hetesen midwife, és 36héttől már hetente, gondolom akkor is felváltva ide is, oda is...igaz én már 38.hetesen szeretnék szülni.
Inez!
Nagyon édik a rucik, a nyuszis különösen haláli!
Örülök, hogy szépen növekedtek! Szerintem szedd csak be rendesen azt a vasat, had töltődjön a kiscsaj! Egyél mellé sok gyümit, esetleg tejjel együtt, ha gond van.
hazahozós ruha: Én még nem döntöttem melyik legyen, van több lehetőség is, majd ha megvan a nyertes, én is felteszem a képet. Szerintem is nagy dolog ez az egész, biztos én is el fogom tenni a rucit, amiben hazajött a lányunk. Igaz, ő már a kórházban is a saját cuccait fogja hordani (max 1 napig valszín), de a hazahozós az más...fontos!
Marek!
Kitartás, és nyugi, semmi baja nem lesz Borinak! Remélem mostmár sikerül vknek beállítania azt a hülye inzulint!
Tényleg szép nagy hasad van, dehát Bori biztos sokkal jobban érzi magát benne, mint egy "garzonban".
Meg hát már mindjárt itt a vége!
Ancsa!
Vigyázz magadra!
A viszketés biztos azért van, mert nő. Nekem is szokott ritkán, pedig mindig olajozom napi 2x.
Peva!
Neked külön köszi az infókat! Sztem akkor nekem menni fog tablettával egy hónap alatt.Gratula a babakocsivásárhoz!
Képet nem raksz fel róla?
mosás: Hát fogalmam sincs mikor kéne kimosnom a rucikat. Most még korainak érzem, elvileg 36hétig dolgozom, az meg már lehet, h késő, elvégre onnantól már bármi történhet...úh majd sztem kivárom a 34hetes uh ellenőrzést, és utána kimosok mindent.
Emmalena!
Örülök, hogy jó híreket kaptál, és szurkolok, h azért ne rohanjon annyira kifelé Emma! A 3órás szüléshez is szurkolok!
Ábel nagyon vagány az új bicajjal!
Hana!
Üdv közöttünk!
A Lexibaba mit takar konkrétan? Mármint a teljes nevet illetően...
Macianyu!
Érdekes, amit a fogtömésrő írtál, elgondolkodtató. Nekem van 2db 16 és 17 éves tömésem (6éves koromban csak úgy poénból kaptam egyet az iskolafogdokitól, de semmi baja nem volt, sőt, még ki sem nőtt teljesen...előző este megvizsgált a saját családi fogorvosunk, anyukám csak "kicsit" volt ideges
), ami szintén amalgám, és nekem már kb a fele kikopott, homorú az egész...nemtom h pl ilyen esetben sem oldódik ki a higany belőle, ahogy szép lassan "megeszed" a tömést évek alatt? A gyomrod sem marja ki belőle? Asszem majd én is konzultálok erről egy szakival. Én mindenképp ki akarom majd őket cseréltetni, de majd csak szülés után, nincs gondom vele, de sztem ez így már nem tökéletes. Szerencsére itt nem kötelező elmenni, és még 1 évig itt is ingyenes...de sztem otthon megyek majd el, nem bízom az itteni dokikban, a fogorvosokban sem.
Timi!
Nagyon jól nézel ki!
NAPSUGÁR!
MENNEK A DRUKKOK! Én 2,6kg voltam, és szép kis hurkáim voltak, úh tényleg nem lehet baj!
(nyákdugó nélkül még 2hétig is lehet egyben maradni)
Tudja vk, hogy ő hol is tart most pontosan? Mármint mennyi idős a baby?
Zsuzsu!
Jó taktika a védőnőt kertben tartani!
A másik meg elég béna...
Szegény kiscsaj meg gondolom nem iszik eleget.
A napilap nagyon jó ötet, mi is veszünk majd...meg az otthoniakat is megkérem majd.
Én a 34. héten fogom abbahagyni a megnéziumot, és elkezdeni a málnalevél teát...nagyon 38hétre vagyok beállva.
szülésznő/doki/hálapénz bla bla...Látom nagy port kavart! Az én véleményem az, h a rendszer katasztrófa! Anyukám sem kap azért külön pénzt, mert hétvégén versenyre viszi a gyerekeket, karácsonykor vagy főleg vm sportbemutatóra órákon kívül próbálják a műsort, szintén karira kidekorálja az egész sulit, meg ilyenek. De ő mégis megcsinálja. Oké, kapott idén jutalmat, meg már korábbi években is elég sokszor, de az megint más. Sztem pofátlanság ennyi pénzt elvárni (mert ugye legtöbben sajnos elvárják, sőt megkövetelik, ahogy itt is kiderült), szar helyzetben van az ország, mindenki vergődik, aki nem orvos vagy szülésznő, nem tud ilyen plussz pénzekhez jutni, akkor ők miért? Főleg illegálisan...mert ez már undorító sztem, h íratlan szabály lett a dologból, a nagykutyák meg csak efordítják a fejüket. Ők vállalták azt, ami a munkakörükbe tartozik, az orvosok így is jól keresnek mindenki máshoz képest, az meg egyenesen durva, h pl egy sima szülésznő (mondhatni csak egy nővérke, attól függetlenül, h tényleg jobban megérdemli, mint a doki) akár havi 120e ft-ot is összepaterolhat a gondolom alapból kb 90e ft-os fizetése mellé...a 2diplomás tanárok meg elvegetálnak ennél kevesebbel...és ezt mondhatnám még sokmindenkire, nem csak tanárokra. Na mind1, feháborító. Oké, ha éjfélkor kell kirángatnom őket, mert épp akkor jön rám a szülés, akkor tényeg megérdemelnek egy kis jutalmat, de egy ilyen akció nem éri meg a fél havi fizetésüket,szülésznő esetén a negyedét sem. A szülésznő kaphatna egy 10-est, a doki meg egy 20-ast, aztán legyenek boldogok...így is többet kaptak plusszban, mint egy könyvelő pl.
Ugyanakkor...ha otthon szülnék, nekem is lenne saját orvosom, és szülésznőm is, és ki is fizetném a durván 130e ft-ot nekik, mivel nincs más választásom. Én meg olyan vagyok, h szükségem lenne erre, és ha ilyen undorító a rendszer, akkor sajnos fejet kellene hajtanom, és ez van. Csak azért, h velem ne ordibáljanak, vagy ne úgy kezeljenek, mint egy x-edik húscafatot...mert ahogy hallom, bele lehet futni ilyenekbe, ami szomorú, sőt felháborító! Asszem ha ilyen történne velem, nem én lennék az aki sírva fakad, hanem a szülésznő...úgy nekimennék még szülés közben is (csak szavakkal)...fel tud húzni az ilyen. Ez kb olyan, h amikor hazamegyek, és bemegyek egy boltba, nem kedvesen megkérdezik, h miben segíthetek, hanem kb azt kapom érzésre, h "na mi a f.sz kéne, ha már be mertél jönni?" Kicsit durva voltam, de sajnos nem egyszer átéltem ezt konkrétan...nagyon gáz! Na szal ez a véleményem a dologról. Füstölögve, de én is megfogadnám mind2-t. Bocsi, asszem túl is pörögtem kicsit a témát. De pl ez is egy pontja a sok közül annak, amiért itt vagyok Londonban, és sajnos nem otthon...mert ilyenek vannak...meg még sok minden más.
otthon szülés: Itt eléggé elterjedt dolog, persze csak annak engedik, akinek komplikációmentes volt a terhessége...2 mindwife megy ki a házhoz (és nekik sem kell fizetni ebben az esetben sem), ha baj van, ők azonnal mentőt hívnak. Itt sokkal természetesebb a dolog, nem félnek, vagy riadnak meg tőle az emberek. És legtöbbször felfújható speckó medencében szülnek otthon a nők. Én is így tennék, ha nem paráznék ennyire a fájdalomtól, mert otthon nem adnak epidurált, én pedig azzal fogok szülni.
Bocsi, nem tudtam minden egyes dologra reagálni, de így is rengeteget írtam, elég volt mára.
Velem semmi különös, csak asszem egyre fáradtabb vagyok...de hát ez van. Majdcsak vége lesz már. Később majd a kiscsaj miatt leszek fáradt, de nem baj, az legalább nem fizikailag fog "fájni", legalább mozogni tudok majd rendesen 1.2 hét után...és egyébként is alig várom már!
Következő találka alkalmával megbeszélem a midwife-al a streptopcoccus B szűrést, mert itt csak privátban lehet megcsináltatni, 20-30font. Külön kell rendelni valahonnan vm tesztet, és azt visszaküldani, vagy mi. Jó lenne, ha ugyanekkor más bacikat is keresgélnének, ha netán lenne vm, mert itt nekem senki nem fog csinálni kenetet, nem divat. Sőt, látjátok a streptot is csak magadnak kérheted, nem rutin dolog.
Belülről senki nem látott még itt Londonban, és nem is fog, a méhszájam is csinálhat akármit.
Az az igazság, h ez miatt parázok kicsit...mi van, ha van vm lappangó fertőzésem, nem tud róla senki, és a baby kifele jövet elkapja? Megvizsgálják őt születés után valahogy, h nem kapott-e el tőlem vmt? Sajna én eléggé hajlamos vagyok összeszedni dolgokat már tini korom óta, hiába vigyázok maximálisan, szal bármi visszamaradhatott régebbről, amiről nem is tudok, mert volt, h csak kikezeltem magam canestennel, és ennyi. Sok kismama csak kenetvétel után tudja meg, h ilyen-olyan bacija van, pedig nem is érez semmit.
Ja, és még egy kérdés! Nekem egy ideje van olyan néha, hogy a torkom legalja, rögtön a kulcscsontok felett, belül annyira iszonyatosan el kezd égni egy ponton. Szerintetek mi ez? Hallottam olyanról, h gyomorégés, de ez még véletlenül sem a gyomrom...itt azt heartburn-nek hívják...vagy mégis ez lenne az? Nem aggódom a dolog miatt, csak érdekelne, h mi ez a jelenség...nem túl kellemes.
Na mindenkinek további szép hétvégét! Itt nemrég zuhogott az eső, be van borulva, úh ma már parkba sem megyünk...
Tegnap legalább sütött a nap, és volt egy kis baráti BBQ daddy egyik haverjánál...jó volt.