Új privát üzeneted érkezett!

Lyly
volt két terhességem, egy kislányom és egy angyalka lett belőle. És utána valahogy elzáródott a petevezeték, elkezdtem átmenni spermagyilkosba is. A petevezetékem már átjárható, de azért kell az inszem, hogy a spermákat átjuttassák a kritikus szakaszon.

Vera,
gyere sűrűbben, ha már nyugi lesz.

Napsugár,
ez kezd izgalmas lenni. Mondjuk még csak 36. hetes vagy, lehet, hogy húzza még egy kicsit a babóca, de azért a vége felé nyákdugó után 1-3 nappa meg szoktak születni azok a babócák:-)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok :oops: !

Nagyon sok jo hirt olvastam visza és örülök hogy a kis babák is jol vannak. Gratulálok a már nemis mondhato ujjszülötekhez mert régen voltam de az biztos nagyon szépek mind a babák mind a mamák jo egészséget és sokk boldogságot kivánok utolag nekik.

Encike: Nagyon gratulálok.

Utolag köszönöm a köszöntéseket és énis mindenkinek nagyon sok boldog névnapot kivánok.

Üdvözlöm az ujjakat és sajnálom ami veletek történt de kivánom hogy itt megerösödjetek és utána jöhet a babásodás.

A töbiektöl elnézést kérek igyekszem mindenkit viszaolvasni.

Továbi szép napot mindenkinek. :wink:

Kép
v.e.judit

Itthon vagyok végre, maratoni napom volt.

Hazaküldtek, jósló fájásaim vannak, a doki nem bízta a váletlenre, minden vizsgálatra a mai napra beosztott, bekönyörgött, cervix vétel, uh, vérvétel, nst, mind meg volt ma.

Persze pihi, azt mondta a vizsgálat után egyáltalán nem úgy tűnik mintha rögtön szülnöm kéne.

A nyákdugó még mindig folyamatosan jön, a baba jól van, most majd pihizünk és várunk.Amíg ott vártam egyik 13 hetes kismama, sírva jött ki sajna beteg a babája, csajok, én még panaszkodni sem akarok, még akkor is ha kicsit hamarabb jön.

2.5 kg a babám nagy baj már nem lesz.REMÉLEM

Kép

Kép
napsugár035

sziasztok!ő
napsugi szép sullya van amár most is Bazsinak szoval nem olyan nagy baj ha előbb akar kijönni! :roll: :lol:

judit mostmár jössz sűrűbben is ugye? :roll: :lol:

dreika már neked sincs sok hátra a babod világrajöttéig! :lol: :lol:

én holnap megyek vérvéelre!!!!!!!!kivi leszek mi lesz az eredmény majd! :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Napsugár, tényleg nincs miért aggódni, a súlya is oké + 36 hetesen már nem is koraszülött. A további hetekhez (napokhoz :wink: - Te mit szeretnél jobban?) kitartást, a Csodátokra várakozáshoz pedig türelmet kívánok Nektek!

Nita, akkor pár nap és megvan az eredmény. Én is kíváncsi vagyok az eredményre, írd meg, oké? (Na, nem mintha az enyémeket tudnám...)

Lyly, milyen volt a cirkusz? Holmi átkokkal meg tényleg ne foglalkozz, ilyen nincs. Illetve én nem hiszek benne. Remélem, a mai ügyintézés + szórakozás egy kicsit kikapcsolt és el tudta terelni a gondolataid.

Tegnap én is elintéztem a gyes-igénylést (csak két órát kellett várnom, ennél többre készültem fel). Viszont nagyon jó hangulatban telt a várakozás, mert volt okom örömködésre. Az uh-on minden rendben találtak. CRL: 79 mm volt.
Kérdezni is szeretnék :oops:
Akinek mond vmit, a tarkóredőnek mi a normális értéke (1,6 mm-t mértek)?
A másik a vesszőparipámmal kapcsolatos: gyed-kínok. Tavasszal azt a tanácsot kaptam Szakbarbártól, hogy jelentsen be vki. Na, hát ezzel feladta a leckét, de mire keresgélni kezdtünk volna, elvetéltem. :cry:
Most megint keresgélünk, de nem tudom érdemes-e. Nem tudjátok, hogy havi br. 130 ezer után mennyi járulékot kell fizetni a munkáltatónak? (Merthogy azt én fizetném). Ha van infótok, akkor kérlek, írjátok meg.
Érdeklődtem ismét Szakb.-nál, de mire előhozakodtam volna a bejelentős-ötlettel, Zsanna barátnéja már letorkollt, hogy minek kérdezem uazt, amit már februárban is. :twisted: :twisted:
Bocsánat az ide nem illő témáért, ha tudtok, segítsetek, köszönöm.
Szép napot!

Kép
Kép
ggica

ggica remélem is hogy pár napon belül megvan az eredmény!
ide majd csak szombat este vagy vasárnap fogom tudni megirni mert holnap nem leszek itthon! :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

kÖSZÖNÖM SZÉPEN CSAJOK,
Gica az 1.6mm nyaki redő tökéletes, úgy tudom 3mm-ig normális.
a kismamánál akiről meséltem nem írták be a mm, mert nem volt mérhető, megmutatta a papírját, kész katasztrófa.
Csak így tovább, a gyedes témához fyngom nincs

Kép

Kép
napsugár035

nagyon sajnálom azt a kismamát akiről meséltél! :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sugi,
jó hírek, már nem lehet probléma. :wink:

Ggica,
én nála voltam személyesen, nagyon rendes:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... =1&thold=0

KépKép
dreika

lányok merre vagytok? :roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!!

Én is vagyok, csak olvasó üzemmódban!!!! Erőmet kiszívja a fiam ... mindkettő :) :) :)

Jól vagyunk, majd kedden megyek dokihoz, aztán lesz UH és indul a CTG is. Fejvégű a tesó, ficánkol, csuklik, ahogy illik. Aludni keveset tudok, de még jó lenne 6 hetet kihúzni.

Ábel jól van, vagánykodik, de imádom!!!

Napsugi!!
Nagyon szorítok!!!!!!!

Dreika!
A múlt héten voltunk Pesten, de a budai skálánál, így nem szóltam. Nehéz már az utazás, főleg melegben....

Lyndee!
Lécci életjelet!!!!!

Encike!
Sok boldogságot, gondtalan babavárást!!

Minden várakozónak:
Amikor indult ez a topic, sokan voltunk padlón, aztán egyre többeknek lettek csíkjai....azóta több baba is született-születik. Tudom, h nehéz, de tartsatok ki!!!!
JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!!!

nem tudom mikor lesz erőm irni, de előre is:

SOK BOLDOGSÁGOT AZ ERIKÁKNAK!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu,

Neked sem sok van már. Nemsokára a kezedben tarthatod "MEGLEPITESÓT"!!!
Vendég

Sugi: Jujj de izgi. Nagyon sokat gondolok rátok. Lassan a kezedben tarthatod a babaádat:) Irj amint tudsz. És mi is sok szeretettel várjuk a kis Balázst:) KITARTÁS ! :)

Zsuzsu: Lassan te jössz. Hogy repül az idő. Hihetetlen.

Lyly: ahleyzet az anyóssal nálunk ugyanez. nem kiváncsi az unokájára sőt a fiára sem.
De van eg yjó hírem: az átok vissza száll. tehát ne foglalkozz vele. Ne feledd: a rossz után a jó jön:)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Bocsi, csak ma tudtam jönni...

Köszi mindenkinek, aki érdeklődött, hogy mi volt a dokinál. Kedden kilenc körül értünk haza. Hulla voltam. De nagyon fel vagyok dobva, mert úgy érzem végre valaki foglalkozik velem... :lol:
Megvizsgált, minden oké, már próbálkozhatunk is a bébivel... Írt fel minden féle gyógyszert, jól lellátott tanácsokkal. Köv. hónapban megint kell szednem clostit, de csak napi egyet... Meg Bromocriptint is írt fel, minimális adagot..
Aztán ha pozitívat tesztelek (már most izgalomba jövök), nyomnom kell az utrot, meg egy fajta vérhigítót is írt fel.. Ezeket még nem váltottam ki babonából...

Úgyhogy ha még beleférek a szeptemberbe, akkor csatlakoznék a szeptemberi kismamákhoz!!!!

Nita, jó volt beszélgetni veled msn-en.. Örülök, hogy gyorsan mennek a dolgok nálad.. Remélem a véreredményeiddel minden oké lesz... Gyere majd ha tudsz valamit!

Szülés előtt állóknak kitartást és szép szülést...

Csucsu, veletek mizu???

Csajok, remélem tényleg most már mindenkinek jó jön a rossz után!!

Enci, Ggica, gratula a jó uh eredményekhez!!! Csak így tovább....
Sajna gyes, gyed témához nem tudok szólni. Nekem ezek még mindig olyan bonyolultak..
szilvia80

Sugi, hú, de izgi, nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen, és hamarosan teljesüljön ÉLETED LEGNAGYOBB ÁLMA!
Vendég

szilvi én is azt mindtom mint te jo volt veled beszélgetni msnen! :lol:
Majd csak vasárnap tudok jönni mert nem leszünk itthon!
De az eredmény nemtudom mennyi idő alatt lesz kész :roll:
csucsu előre is Boldog névnapot!!!!!!!!! :lol:
zsuzsu már csak pár hét és megvan a kistesó!!!jupppíííííííííííííííííí!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ggica,
írj nyugodtan szakbarbárnak, február óta lehet, hogy más a helyzet. Eltelt fél év.
130.000 Bruttó után a munkáltatódnak kb. 50.000 Ft-ot kell még fizetnie. Ennél lehet, hogy a munkanélküli is jobb. Pontosan meddig voltál munkaviszonyban? És főleg, hogy dátum szerint mikor?

Zsuzsu,
ezek szerint Konstantin??? :lol: Én is akarok!!!! Akár kukis, akár puncis, akár mindkettő, csak jöjjön már!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Lina, én is akarok:)

Ggica,

A maximum gyedhez érdekes h mivel leszel hol és hogy bejelentve ami most brutto 96600 ft, ez a napi átlagkereset 70%-a, visszaszámolva brutto 138 000-al kell h bejelentve legyél a szülést megelőző 180 napban bármikor!

A járulékterhek: 18% szja, 15,5% nyugdij és eb járulék, 29% TBJ, munkaadoi járulék 3 %, munkavállaloi jár 1,5%, 1,5 % szakképzési hozzájárulás és 1950 Ft/ho eho.

Most nem szorzom rá azért sem, merthogy lévén munkahelyed nincs jogosult vagy a start plusz krtyára, ami a munkáltatodnak 2 éven keresztul némi járulékkedvezményt biztosit, apehnél lehet igényelni és akkor máris kedvezőbb néhány %-al amirol beszélünk...

Én most fogom igy alkalmazni 2 munkaválalomat is, szoval utánanézek a mikéntnek pontosan és megirom h akkor ez mennyi csökkenést jelent és mire kell figyelni stb.....

Sajnos a rokonainkat nme válogathatjuk meg, tudnék én is storyzgatni, de sajnos a problémák nem oldodnak meg tőle..:(:(:(
Nálunk én igazábol csak anyosomra számithatok ha valami van...

MOst megyek, mert éhen halok:(

Szasztok

Kép
hencsi

Sziasztok!

Nem voltam pár napig, de látom zajlik az élet.
Nemsoká lesz 2 kis babánk is, bárcsak már ott tartanék én is, de tudom türelem.

Tegnap nagyon rosszul voltam sőt hánytam is, ugyhogy rokakoma nem kerül el, de legalább tudom, hogy odabent minden oké.
Jövö7en megyek laborba, majd 12 hetesen ismét uh, aztán megint doki. De addig még van idő!

Ggica!
Én is irtam barbárnak, pont gyed ügyben. Utálom mikor olyan lenézően válaszol, mert szerintem azért kérdezünk, mert nem tudjuk a választ. Az a Zsanna meg......
Kérdezd meg mégegyszer szerintem is.
encike 2

Encike,
Szakbarbárnak (nő egyébként, ha jól tudom), van egy érdekes stílusa, de le is írta a bevezetőjében hogy ő nem fordít figyelmet udvariassági formulákra..., hanem megválaszol inkább még egy kérdést.

Hencsi,
a munkaviszonynak nem a megelőző 2 évben kell lenni 180 napnak? Én így tudom, azért szoktak a jobban kereső anyukák a két gyerek között visszamenni dolgozni, hogy a TGYÁS ne a max. GYED-del legyen egyenlő.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,

Ketté kell bontani, akinek van folyamatosan jogviszonya ott mindig a szülést megelőző év adatai az irányadók minden juttatásra az első gyereknél! Ha szül 1 másodikat akkor arra kell figyelni hogy az első 3 éves koráig megszülessen a testvér, mert akkor ugyanazok a jövedelmek lesznek irányadoak, mint az első születésekor, 1 nyilatkozatot kell +-ban a munkáltatonak kitöltenie h most is annyi ( v több) a bére ha épp nem gyeden lenne otthon az előző gyerekkel.

A visszamenetel igazábol csak a tgyás időszakára érdekes, ami fél év, mert anak az összege nincs maximalizálva, az is a napi átl kereset 70%-a v vmi hasonlo nagyságrend, mint ahogy a gyedé is, csak a gyed ha 138 volt a bruttod akkor is 96 e ha sokkal több volt, akkor is csak ennyi......sajnos....hogy a gyesrol ne is beszéljek....

A sorstársunk esete más, mert itt nincs jelenleg biztositási jogviszony, mivel lejárt a határozott idejű munkaszerződése, jelenleg Ő passziv jogon kap minden ellátást és ha nem létesit uj jogviszonyt nem is jogosult a következővel semmire csak a gyesre, mert az az 1 ami alanyi jog.

Ha ő létesít most valami munkaviszonyt akkor az lesz az irányadó, mivel nem tudnak visszanyulni az előző jogviszonyba, hiszen 0 napnál hosszabb ideig nem volt biztositott.

Ugyanez a szitu ha pl vki minimálbéres v kevés elmult évi pénzzel akar menni táppénzre v szülésire stb, meg kell szakitani min 30 napra a jogviszonyt( kilépni) és akkor az "esetet" közvetlenül megelőző 180 nap adatával számolnak.

Lehet nem érthető, de biztosan tudom h igy van, 2 hasonlo esetem is van/volt.

Azt h munkanélkülire el tud-e igy menni nemtudom, szerintem azt nem tudja ilyen "egyszerűen" kivitelezni, pont azért mert megszünt x ideje a jogviszony....

Az egyik esetem kapcsán én is leveleztem szakbarbárral, aki nő szerintem is:) nem tul segitőkész, pedig valamelyest szakember vagyok én is, tehát nem mindennapi rutin gonddal fordultam hozzá és nem is 28-szor kérdeztem ugyanazt:)

Képzeljétek!

Hétfőtől Ajsát ovodába szoktatom, pedig ugy volt, hogy csak a betöltött 3 éves kor után mehet, de volt családlátogatás és mivel a férjemet ismerik, mert helybéli, egyből másként álltak az ugyhöz.....no comment....

Kép
hencsi

Látom témánál vagytok!

Hencsi!
Nekem is lenne kérdésem, tudnál segiteni? Gyes, szabi témakör.
encike 2

Hencsi,
teljesen érthető volt :lol: Valamennyire én is szakmabéli vagyok, legalábbis a végzettségemet tekintve.
Amúgy mi van akkor, ha mondjuk visszamegy Ggica egy hétre valahova dolgozni, bejelentik, és elmegy táppénzre? OK, első 15 nap még a munkáltatót terheli, de van valamennyi jövedelem. Vagy ha nincs 180 nap, akkor mindegy?
Én visszajöttem, mondjuk nekem ez sok pénzt jelent, meg mondjuk a baba sem maradt meg, de jobb lehetőség nem volt, ha meg is akarunk élni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Látjátok, ha ezeket mi nem tudjuk, akkor kihez fordulhatunk, hogy felvilágositsanak?
encike 2

Hellosztok:)

Ma annyira semmi kedvem dolgozni h mindig itt lógok:( vagy :)

Encike,

kérdezz nyugodtan, de nem garantáláom, hogy tudok válaszolni:(
legtöbbször abbol épitkezem, amivel már gyakorlatban is volt "dolgom", na meg lesem a bérprogramom mikor mit csinál:) ha olyasmiről van szó ami engem is érint vagy személyesen vagy a ügyfelelim kapcsán akkor utánanézek....

Lina,

A táppénz azért nem jo megoldés, mert a táppénz alapja is ugyanugy a 180 nap, ha nem folyamatos a munkaviszony és ha nincs meg 180 nap, akkor automatikusan a minimálbért veszik alapul ( 69 000 ), igy a tgyás és gyed idejében nagyon rosszul fog járni, 69-nek kapja a 70%-át....bruttoban.....

Kép
hencsi

Hencsi!
Ment privi.
encike 2

Sziasztok!

Zsuzsu,
köszi szépen! :)

Szakbarbár nekem sem segített, egyszerűen nem jutottunk egyről a kettőre, egyfolytában a cégem beperlésére bíztatott, hiába kértem, hogy a "másik út" bejárásában segítsen.
Ezért linkeltem be nektek a Babafalvás szakértőt, nagyon készséges volt és ő elfogadta azt, hogy nem egy bizonytalanra, hanem egy biztosra akarok menni.
Az esetem bonyolult volt, de a lényege az volt, mint Ggicának és ha minden jól megy, akkor meglesz a max. GYED-em.

Teljesen úgy van, ahogy Heni írta egyébként, rajta kívül :) tényleg ajánlom a Babafalvát.

KépKép
dreika

Még nem néztem pontosan a linket, de anno én a Csurgo Szabolcsnak irtam és ő tényleg készséges.
Ugy látom a Barbár modorával sokan nem vagyunk megelégedve. Vagy hangulatember és mi pont rossz paszban kapjuk el?
encike 2

Sziasztok!

Bocsi, hogy belekotyogok a témátokba (gyes-táppénz-gyed...)

Én is kínoztam a szakbarbárt a kérdéseimmel. Először nekem se volt szimpi, de mivel nem találtam mást a neten, így nem hagytam békén. A végén tök normálisan válaszolt a bugyuta kérdéseimre.

Most csak a táppénzre írnék valamit, amit 100 %-osan tudok.
Ha valaki gyesen van és táppénzre akar menni akkor:
Először ugye időarányosan jár a betegszabi, aminek az alapja az aktuális besorolási bérének a 80%-a. Utána ha ez a pár nap letelt jön a táppénz. Na ennek az alapja:

„Ha a táppénz kezdőnapját közvetlenül megelőzően nincs 180 napi jövedelem
Ha az igénylőnek a táppénz jogosultság kezdőnapját megelőző évben, illetve azt közvetlenül megelőzően sincs 180 naptári napi jövedelme, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér lesz a táppénz alapja. Abban az esetben, ha a szerződés szerinti vagy a tényleges jövedelem a minimálbért nem éri el, a táppénz összegénél a szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni, szerződés hiányában pedig a táppénz összegét az irányadó időszakban ténylegesen elért naptári napi jövedelemből kell kiszámítani. Az egyéni és társas vállalkozók táppénzének megállapításánál szerződés szerinti jövedelem alatt a jogosultságot megelőző hónap első napján érvényes minimálbért kell érteni.

DE!!!!!!!!!!

A táppénz összege, ha valaki az irányadó időszakban táppénz, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült
Ha a biztosítottnak az irányadó időszakban azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezőbb, mint a minimálbér.”

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Úgyhogy ha gyesen/gyeden voltál akkor felélesztik a korábbi béred. Az én esetemben a 2005-ös év bruttó bérét fogják alapul venni a táppénzhez.

Az más eset, hogy valakinek kell-e szabit kivenni, vagy nem. Ennek épp most járok utána. De már ez is tisztul a fejembe, csak nem akarok hülyeséget írni nektek!

Remélem nem haragszotok, hogy ezt leírtam nektek.

Üdv: Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30

sziasztok!

Csak egy gyors bekukk........

Tegnap kiderült hogy nem kislányunk lesz hanem kisfiunk.Nagyon boldogok vagyunk! :D

Most sajnos nem tudok visszaolvasni,régen voltam már.talán holnap.........

KépKép
lyndee

Sziasztok!

Kisvirág!
Az én esetemben anno gyesről táppénzre jöttem( amit nem kellett volna), igaz akkor a táppénz összege tényleg több volt, mint a gyes, DE a következő gyedem viszont ISZONYU kicsi volt. Mivel minimállal voltam, akkor a tp-t vették alapul és akkor kevesebb volt a minimálnál is.
Most én ennek járok utána, mert nem akarok ismét igy járni.
Épp tegnap volt nálam egy TB-s illető és pontosan mindennek utána néz, hogy járnék jobban.
Ajánlotta Szakbarbár hogy keressem a fizetős szolgálatát, de ugy döntöttem, hogy maradok az itteni segitőmnél, aki a MEP-nél dolgozik, ő már csak többet tud mondani.
Már pontot tennék az ügy végére, mert mindennap ezzel kelek és alszok el.

Ma megkivántam a tejbegrizt, megcsináltam most meg husleves kell!!!!!
encike 2

Jaj vEra téged meg kihagylak, bocsi.
Annyira édi a leányzo és mintha mosolyogna. Gondolom sokat nézed a képet!?
És tényleg milyen kis husgomboc!
Van már neve?
encike 2

Sziasztok!

Először is köszönöm szépen a sok-sok infót és tanácsot, amit írtatok gyed/gyes/betegszabi témában!!!!

Hencsi, teljesen lenyűgöztél, igazán nagyon köszönöm, hogy leírtad a %-okakat (nem mintha már kiszámoltam volna, de mihelyst lesz némi agyam, hozzálátok...).

Nita, mikor lesz eredmény?

Zsuzsu, Neked továbbra is sok erőt és türelmet a fiúkhoz. (Igaza van Linának, eddig még kérdőjellel volt Konstantin...mondjuk most már nemsokára kiderül a titok!!!)

Szilvi, szerintem szuper ötlet, hogy csatlakozol a szeptemberi kismamikhoz. Támogatom.
:wink: :lol:
A gyed/gyes-ügy szerintem nem olyan bonyolult, ha van munkahelyed legalábbis. Meg akkor van egy épp ezzel foglalkozó kollégád, aki segít benne. (Nálunk a bérszámfejtő intézte.)

Linácska, teljesen igazad van abban, hogy fél év alatt nagyot fordulhat a világ, épp ezért írtam is Szakb.-nak, de mielőtt válaszolt volna, Zsanna már beelőzött. (Talán Sz. nem is akart...) Mindenesetre a munkanélküli esetemben kizárt, mert nappali tagozatos egyetemista vagyok. Nem tudom, ezért miért ne dolgozhatnék (hisz volt olyan év, hogy dolgoztam is + nappalin tanultam), de ez a szabály.
:(
Így csak a bejelentősdi marad.

Akit bosszant/untat a gyed-problémám, az most ugorjon egész nyugodtan!!!

Hencsi, a Start kártyát én is igényelhetem? (tanár vagyok, egyetemista is, már dolgoztam korábban - ezek közül semmi nem kizáró ok???)
Egyébként 180 napra nem lesz szükségem, pont azért, mert egyetemista vagyok (egy öregecske egyetemista), s biztosított is. "Csak" kell még egy melóhely, hogy a pénzbeli ellátásokra is jogosult legyek. Szakb. szerint 2 hónap munka, 2 hónap betegállomány (ill. majd táppénz), majd szülési szabadság 28 nappal a szülés előtt. Azért br. 138 ezerre legyek bejelentve, mert nem lesz meg a 180 nap munkával töltött idő, így mindenképpen a minimálbér kétszereséből számítják a tgyást és gyedet is.
Vagy nem így van szerinted? A betegállomány rontja a kilátásaimat?

vége :oops:

Hencsi, hétfőn akkor ovis lesz a nagylányod? Biztos élvezni fogja. Csak nehogy anyukának legyen rossz Ajsa nélkül... :roll:

Lyndee, gratulálok a kisfiatokhoz!

Vera, Nektek a várva várt kislányhoz!!!!!!

Kisvirág, Neked is köszi, hogy informáltál. Talán esetemben az a fő baj, hogy nincs munkaviszonyom, így betegállományba se mehetek.

Lina, utoljára 2006-ban dolgoztam, az már jó rég volt...S egyébként a betegállomány nem annak függvényében jár, hogy mennyit dolgoztam közvetlenül előtte?

Aki már kapcsolatba került vele,
Szakbarbár stílusához: megértettem, válaszoljon még egy kérdésre, ne udvariaskodjon. Zsanna is. Oké. De a kioktatásra, epéskedő megjegyzések kreálására szánt időt is fordíthatnák még egy kérdés megválaszolására. Amúgy nyilván ingyen csinálják, tehát mindenki hálás lehet nekik. Én is. Csak olyan rossz, amikor bárki is beszól.
Na, már túl sokat foglalkozom itt velük...

Dreika, megírod, hogy milyen megoldást találtatok? Vagy azért nem ugyanaz a helyzetünk?
egyébként köszi a Babafalvás tippet, biztos megpróbálom, mert a Szakb. féle út nagyon zsákutcának tűnik.
Egyébként a fizetős szolgáltatása mennyibe kerül, ezt megmondta Neked, mikor invitált?

Bocsánat, hogy ma ilyen szétszórt voltam és csapongó...
A mai napot Csepelen töltöttük a strandon, klassz volt nagyon, csak jól leégtem és mindjárt belebólintok ide a billentyűzetbe.
A fent ecsetelgetett problémám azért eléggé emészt - mint a mellékelt ábra mutatja -, hisz próbálunk a lehető legjobban kijönni a lehetetlen helyzetünkből, de azért persze törvényes keretek között, mert igencsak pániklény vagyok...

Dreika, Csucsu, ha holnap nem jönnék, akkor nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Szép hétvégét!!!

Kép
Kép
ggica

Enci: annak én is épp most járok utána, hogy táppénz után hogy fogják számolni a tgyást és a gyedet, mert én se akarok pórul járni. ;) Ha sikerült valamire jutnod azért írd meg légyszi. Majd én is írom az én infóimat.

Kép Kép
kisvirág_30

Vera,
Gratulálok a kislányhoz!

Lyndee,
Nektek meg a kukishoz.

Szakbarbár: teljesen egyetértek Ggicával, én sem vagyok az a túlkedveskedő, nyájas típus, sőt … de aki nem kérdez, az ért hozzá, aki meg nem, az kérdez. Oké, hogy ingyen csinálja és minden egyes betűéjért hálásnak kell lenni, de az anno nekem leírt utolsó 2 mondata helyett 3 szóban tudott volna a sokadszorra feltett, de meg nem válaszolt kérdésemre válaszolni … :?

Ggica,
Neked is köszi! :)
Nekem felszámolás alatt volt a cégem, ők állítottak valamit, a Szakbarbár törvénnyel igazolta, hogy nincsen igazuk és a perre biztatott. De ha novemberig felszámolták volna a cégem, akkor bukok mindent. Én próbáltam a „megegyező” álláspontot végigvinni, ebben nem volt hajlandó segíteni.
A Babafalvás TB-s szintén megemlítette, hogy jobban járnék ha kockáztatnék, de természetesen meghallgatott (személyes tanácsadás 10ezer/40perc, a Szakbarbár úgy tudom 20 ezerért segít személyesen) és úgy oldottuk meg, hogy azonnal eljöttem a cégtől, megkaptam ami jár (végkielégítés, szabik …), új bejelentés, most betegszabi, GYES férjnek átadva, aztán majd TGYÁS. Szóval hasonlóképp, mint Neked a Szakbarbár mondta.
A táppénz meg úgy van, ahogy Kisvirág leírta. Figyelembe kell venni, hogy GYED-en vagy/voltál.

KépKép
dreika

Sziasztok!

Jó olvasni, hogy a topik kezd átmenni boldog kismamik társaságába..
Vera, gyönyörű a bébitek! És de jó, hogy kislány!!

Azt hiszem elmentem az oldalakat magamnak, és ha gyes/gyed gondom lesz, akkor vissza tudom keresni.. Én olyan neheen igazodok el ezekben a dolgokban... :evil:

Szedett valaki közületek Bromociprint? Most foltokat látok, és valószínüleg a bogyótól... Nektek is volt ilyen?

Lyndee, kisfiút szerettetek volna eslősorban? Akkor gratula!!
szilvia80

lyndee gratula a kis pöcsöshöz!!!!!!!!!!Van már neve? :oops: :roll:
vera nagyon édes a csajszitok!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
gica 2 hét mulva lesz csak eredmény :? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Gica: Köszönöm szépen :)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

ERIKÁKNAK NAGYON BOLDOG ÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Szilvi!

Én jelenleg szedem a Bromocriptint. Nekem az anyatej elapasztása végett kell szednem (kevés a tejem). Én álmos vagyok tőle.
Vendég

ÉVNAP=NÉVNAP
Vendég

sziasztok!
bocs de ez a Bromocriptint mire is jó? :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Az ERikáknak boldog névnapot kivánok!

Akkorát aludtam d.u. és nagyon fitt vagyok.
Még nem tettem pontot az ügy végére, mert a nőcike jövö7en hiv, hogy mit tegyek, de nekme a táppénzt nem javasolta, se a betefgszabit, mert nekem rontana a gyeden.
encike 2

Sziasztok!!

Alíz!
Azért meglepitesó, mert a nemét illetően mindig más derül ki....meglepi lesz, ha kibújik...

Ti hogy vagytok?? Ovi?? Petrácska?????

Csucsu!
Nekem nagyon közelinek tűnik 02.12-e, amikor szeretett topictársaim hosszas unszolására ellőttem egy tesztet és lett két szép csíkom.... :lol: :lol: :lol: Most meg pakolászok, mosok, vasalok és várom kistesót.....Igazából még nem fogtuk fel, de örülünk nagyon. (Ábinál ugyanez volt)

Szabina???????

Nita!
Októberig ráér kistesó :-) Szoiorítok, h megfelelőek legyenek az eredményeid!!!

Linus!
Ha fiú, akkor Konstantin...... majd kiderül....lesz IUh a közeljövőben, de biztos akkor lesz, ha kibújik.

Reményeim szerint Te az elsők közt értesülsz a babahírről...
:wink: :wink: :wink:

Hidd el a legbelsőmből kívánom Neked és MINDENKINEK, h legyen meg a szívetek vágya!!!!!

Vera!
Gratulálok Szirka Izabellhez!!!

Lyndee!
Sok boldogságot a kisfiatokhoz!!! Lassan Te is 100 alá mégy.... :D :D :D

Encike!
Boldog babavárást!! A kívánósság nálam is bejátszott, tejbegríz is, de nagyon. Két héten át alig ettem mást :D :D :D

Gica!
A Te vonalzód is szépen halad....
Köszi, türelemre nagy szükségem van!!! Ábel igazi vagány, eleven, mint a tűz.... :lol: :lol: :lol: , de elég egy puszi és minden meg van bocsájtva.... annyira édes, ahogy puszilgat........

MI: megvagyunk, semmi különös. Kedden doki, majd indul a CTG. Mondom a férjemnek: emelje fel a kiságy rácsát.. kérdi: minek????? :D :D :D

Ábel több hónapja nem alszik a rácsoságyban. Mostanában főleg a mi ágyunkban tanyázik :shock: :shock: :shock: éjjel átjön, befurakszik és durmol.......Nesze neked házasélet... :oops: :oops: :)

KACIKA??????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

szia zsuzsu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már csak 5 hét van hátra elméletileg meglepitesó érkezéséig!
de megy az idő! :roll:
szerintem is lesz oktober mire sikerűl kistesó!de addig is szeretjük egymást apával! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsuzsu: szabina jól van köszike.Teljesen szobatiszta már eg yhónapja éjjel sem kell semmi. Nagyon ügyes és most kezdtünk el igazán rohamosan fejlődni. Csak a kistesó hiányzik neki. Na de remélem hamarosan össze jön és várhatom őt sok sok szeretettel:)

Kép
csucsu05

Minden Erikának Boldog Névnapot Kívánok!

Köszi mindenkinek a gratulációt.
Igen kisfiút szerettünk volna az elejétől kezdve,viszont 2szer mondta a doki hogy lányra számítsunk inkább.Majd Pénteken megláttuk a kukacát :lol:
Nevünk még nincs mert egyenlőre még elhinni sem tudjuk,mert már a rózsaszín rucikat nézegettük... :?

Zsuzsu:ha lesz kedved Ábiról dobhatnál egy -két fotót :lol:

Nita:Október már mindjárt itt van :wink:

Gica:nagyon telik az idő,hamarosan mehetsz Afp-Re :D

Juca:Hogy vagytok?Megcsináltam én is a kókuszos sütit és isteni :wink:

KépKép
lyndee

lyndee most is probálkozunk már de szerintem csak oktoberbe leher nagyobb az esélye már hogy sikerűl! :lol: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Vera,
gyönyörű a kislányotok! Majd megyünk Bencussal háztűznézőbe! :lol:

Lyndee,
nektek is sok boldogságot kívánok a kis kukóshoz!

Csucsu,
hogy "csináltátok" a szobatisztaságot? Nekünk Bencus nemigen akarja, igaz, kintre többnyire kisbugyikát (kisgatyát) kér, de csak pelusba hajlandó pisilni, kakilni. Pedig semmi misztérium nincs nálunk, bejöhet velünk a wc-re, nézhet minket, lehúzhatja a produktumokat, stb. Perzse, nem akarunk semmit sem erőltetni. Van valami jó ötletetek?

Lányok,
a héten megyek a kórbonctani eredményekért. Mutat ki egyáltalán valamit?
Kedden pedig a régi nőgyógyászomhoz, akinél Bence is született. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen bent, mert akkor már "csak" lekileg kell helyrerázódnom. De úgy érzem, ez soha nem történik már meg... :cry:

Kép

Kép

Kép
lyly

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?