Sziasztok!
Először is köszönöm szépen a sok-sok infót és tanácsot, amit írtatok gyed/gyes/betegszabi témában!!!!
Hencsi, teljesen lenyűgöztél, igazán nagyon köszönöm, hogy leírtad a %-okakat (nem mintha már kiszámoltam volna, de mihelyst lesz némi agyam, hozzálátok...).
Nita, mikor lesz eredmény?
Zsuzsu, Neked továbbra is sok erőt és türelmet a fiúkhoz. (Igaza van Linának, eddig még kérdőjellel volt Konstantin...mondjuk most már nemsokára kiderül a titok!!!)
Szilvi, szerintem szuper ötlet, hogy csatlakozol a szeptemberi kismamikhoz. Támogatom.
A gyed/gyes-ügy szerintem nem olyan bonyolult, ha van munkahelyed legalábbis. Meg akkor van egy épp ezzel foglalkozó kollégád, aki segít benne. (Nálunk a bérszámfejtő intézte.)
Linácska, teljesen igazad van abban, hogy fél év alatt nagyot fordulhat a világ, épp ezért írtam is Szakb.-nak, de mielőtt válaszolt volna, Zsanna már beelőzött. (Talán Sz. nem is akart...) Mindenesetre a munkanélküli esetemben kizárt, mert nappali tagozatos egyetemista vagyok. Nem tudom, ezért miért ne dolgozhatnék (hisz volt olyan év, hogy dolgoztam is + nappalin tanultam), de ez a szabály.
Így csak a bejelentősdi marad.
Akit bosszant/untat a gyed-problémám, az most ugorjon egész nyugodtan!!!
Hencsi, a Start kártyát én is igényelhetem? (tanár vagyok, egyetemista is, már dolgoztam korábban - ezek közül semmi nem kizáró ok???)
Egyébként 180 napra nem lesz szükségem, pont azért, mert egyetemista vagyok (egy öregecske egyetemista), s biztosított is. "Csak" kell még egy melóhely, hogy a pénzbeli ellátásokra is jogosult legyek. Szakb. szerint 2 hónap munka, 2 hónap betegállomány (ill. majd táppénz), majd szülési szabadság 28 nappal a szülés előtt. Azért br. 138 ezerre legyek bejelentve, mert nem lesz meg a 180 nap munkával töltött idő, így mindenképpen a minimálbér kétszereséből számítják a tgyást és gyedet is.
Vagy nem így van szerinted? A betegállomány rontja a kilátásaimat?
vége
Hencsi, hétfőn akkor ovis lesz a nagylányod? Biztos élvezni fogja. Csak nehogy anyukának legyen rossz Ajsa nélkül...
Lyndee, gratulálok a kisfiatokhoz!
Vera, Nektek a várva várt kislányhoz!!!!!!
Kisvirág, Neked is köszi, hogy informáltál. Talán esetemben az a fő baj, hogy nincs munkaviszonyom, így betegállományba se mehetek.
Lina, utoljára 2006-ban dolgoztam, az már jó rég volt...S egyébként a betegállomány nem annak függvényében jár, hogy mennyit dolgoztam közvetlenül előtte?
Aki már kapcsolatba került vele,
Szakbarbár stílusához: megértettem, válaszoljon még egy kérdésre, ne udvariaskodjon. Zsanna is. Oké. De a kioktatásra, epéskedő megjegyzések kreálására szánt időt is fordíthatnák még egy kérdés megválaszolására. Amúgy nyilván ingyen csinálják, tehát mindenki hálás lehet nekik. Én is. Csak olyan rossz, amikor bárki is beszól.
Na, már túl sokat foglalkozom itt velük...
Dreika, megírod, hogy milyen megoldást találtatok? Vagy azért nem ugyanaz a helyzetünk?
egyébként köszi a Babafalvás tippet, biztos megpróbálom, mert a Szakb. féle út nagyon zsákutcának tűnik.
Egyébként a fizetős szolgáltatása mennyibe kerül, ezt megmondta Neked, mikor invitált?
Bocsánat, hogy ma ilyen szétszórt voltam és csapongó...
A mai napot Csepelen töltöttük a strandon, klassz volt nagyon, csak jól leégtem és mindjárt belebólintok ide a billentyűzetbe.
A fent ecsetelgetett problémám azért eléggé emészt - mint a mellékelt ábra mutatja -, hisz próbálunk a lehető legjobban kijönni a lehetetlen helyzetünkből, de azért persze törvényes keretek között, mert igencsak pániklény vagyok...
Dreika, Csucsu, ha holnap nem jönnék, akkor
nagyon boldog névnapot kívánok!!!
Szép hétvégét!!!