Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Én sem vesztem el, de az internetező időnkben Tomi fiú mellől nehéz elszakadni. Most például itt alszik a karomban.

Kicsit megnyugodtam, hogy nemcsak nálunk van időnként fél-egy óránként evés. Dokinéni nálunk is mondta, hogy ne, de amikor annyira sír! Szerencsére ez nálunk csak nappal van.
Az éjszaka úgy tűnik beállt a 3-4 óránkénti evésre. A nappalaink a zűrösek, meg az esti fürdetés utáni pár óra. Van amikor nagyon jól elnézelődik magában, de van amikor csak sír. Pelus tiszta, fél órája evett, nem fázik, nincs melege, kézben van, dédelgetem vigasztalom. Keze lába kapálózik. Elismerem, volt amikor számomra is egyértelmű volt ilyen esetben, hogy most tényleg a hasa fájt. De akkor, amikor végső megoldásként újra cicire teszem, s teljes megelégedéssel elalél, s lelkesen szopizik hogy lehet megállni, hogy ne szoptassam???? Nekem csak ez a problémám a szigorúan betartott időkkel. S ráadásul van, hogy ilyenkor 5-10 perc s már el is szunnyad. Szóval szeretném én is betartani, de hogyan??? Még egy, az már biztos hogy kézben, test meleg közelében nagyon jókat tud aludni.

Babakocsit végülis mi is az Apollót vettük. A Bergont is néztük, de én leszavaztam a súlya miatt. Túl sokat se akartunk rá költeni. Még mi sem avattuk fel.

Kriszta,
Ilyen nagyon hidegben is támogatta a védőnőd a kocsikázás elkezdését? Nekem már nagyon jó lenne kicsit kimozdulni, de nem merem ebben a -tizen fokokban elkezdeni.

Ti megméritek evés előtt és után, hogy ilyen jól tudjátok, hogy mennyit evett?? Nekem olyan türelmetlen, ha éhes, hogy nem akarom még ezzel is húzni az időt.
A súlygyarapodásról. 3600 grammal jöttünk ki 5 naposan a kórházból, s tegnap azt hiszem 4300 gramm volt.
Nálunk nincs kakiprobléma, szinte minden pelusban van. De mit jelent nálatok a híg kaki? Pelusozás közben már volt alkalmam látni élesben, hogy is jön ki a kaki Tamás fiunknál. Hát abban vannak híg és szilárd részecskék is.

Különben ma 1 hónapos, és ennivaló!!!

Nekünk még csak az első hetéről vannak fotóink, azokat is tegnap szkenneltem csak be. Majd felteszem albumba őket.

NIldikó
nildikoka
 
 


halihó!
Készítettem albumot,itt vagyunk:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1426

Nildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Ildikó,
Nagyon szép Tamás! És neki is mekkora fekete haja van! Kép
A sétát engedélyezte, főleg, hogy most kezd enyhülni az idő. Azt mondta, hogy egyedül ködben ne vigyem ki.
A kakiról...nálunk is minden pelusban van, és volt, hogy már telibe talált engem is Kép
Mérni mi nem mérünk, nem is kölcsönöztünk most mérleget, úgyhogy majd 2 hónaposan tudom csak meg, hogy hány kg Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 

 
 

Sziasztok!

Babanet mondjonle! Beírtam egy jó hosszút, erre elszállt, fájlfoglalási hiba miattKép

Lényeg, minden babóca nagyon aranyos, babakocsi nem eldöntött még, Marcus jól van, 3 óra betartása nehéz, de alakul Kép

Szívzörej miatt kell kardiológiára menni 28-án. Ja és kiderült,hogy nem náthás, hanem stridolja van. Kinövős dolog, addig szokni kell Kép

Kriszta,
Babakocsit Corában vettétek? Kaptam mail-t comp shop-ról, átküldjem? És ha gondolod, nálunk majd lemérhetjük Mátét Kép

Szirom,
3 hós oltás tényleg húzósabb a tetanusz miatt. De nem lesz gond, tudom Kép És lám, a hó előnyei Kép Amiben Miksabuci van, az autós hordozó?

Nildikó,
Szerintem egyelőre etess igény szerint. Nálunk visszahányta párszor a kaját Marcus, azért kell most 3 órát kihúzni. Ja és súlygyarapodás okés, ne aggódj (a kaki is normális így, ahogy leírtadKép).

Mese,
Képeket kérünk Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
Igen, a corában vettük! Kép

Mailt kérem szépen! Kép

Mi az a stridol? Csak azért, mert Máté is szörcsög folyton Kép

Csajok, van valami front? Tiszta dili Regi is, meg Máté is Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Nagyon aranyos a kis eszkimó MátéKép Frontot én nem érzékelek, Miksa bűbáj ma eddig, most is itt játszik a babakocsijában a füzéren lógó méhecskékkel, és nagyon jókat motyog nekikKép

Hanzika! Tényleg mi az a stridol? Mellesleg Miksa is szörcsög, de aszonta a doktor, hogy az anyatej miatt visszaszálló cuccocskák mennek az orrába és ettől egyáltalán nem kell megijedni. Az volt az alap. A közelmúltban meg ugye a náthaszerűság, na akkor porszívóztunk is.

Nildikó! Szerintem jól csinálod, úgy kell csinálni, hogy megnyugodjon az aprónép. És ha Tamás ettől nyugszik meg, akkor tök jó, mert megtaláltad hozzá a kulcsotKép A képeket is megnéztem, nagyon szép a gyermek!Kép

Mérés: igen, mi mértük az elején, mert pocifájósnak indult, és a doktor szerint könnyebb úgy megállapítani, hogy mi a baja a kölyöknek, ha tudom, hogy mennyit evett. Pl. volt, hogy 3 hetesen bedobott 150-et, doktor szerint akkor egyáltalán nem csoda, hogy alig bírt szuszogni. Egyébként sem volt rossz, tudtam mindig, hogy aznap hogy kajált, meg azt is, hogy ha mondjuk csak 80-at csipegetett, akkor teljesen indokolt, ha 1,5 óra múlva kér újra kaját és nem másban kerestem a sírás okát, hanem azonnal cicire tettem. 2 hónapos koráig mértük, és az elején hiányzott is ez a mankó. De most már ok. Azonkívül a heti súlygyarapodását is mindig mérjük. Most különben 5120 gr, és 18.-án lesz 3 hónapos. És nem dundi, hanem nyúlánk, 68-as és 74-es ruhákat hord.

Most meg fölébredt benne az éhes manó és mennem kellKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Már 68-74-es rucikat hord???????? Akkor meddig hordott 62-eseket?

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Én sem hallottam még erről a sridolról vagy miről. emma is szörcsögött tavaly télen, vagyis inkább tüsszögött sokat, de nekem is azt mondták hogy még tele megy az orruk mindnefélével és ezért tüsszögnek.

Emma kb 2 hónaposan kezdett 68-as hordani, de akkor még nagy volt rá, csak én jobban szeretem ha laza.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kriszta!

Több mint 1 hónapig simán rá lehetett adni az 56-osokat, meg is lepődtem. 62-esből viszont nem volt nekünk olyan sok, igazából pontosan nem is tudom, meddig hordta őket, de nem sokáig. Most már csak 1-2 nagyobb 62-est adok rá. Nem mondom, hogy nem tudnám ráhúzni még a 62-es bodykat, de azok már olyan rövidek neki, hogy rászorítják a pelust és csíkos lesz a kis bőre. Ezért kapta a 68-asokat, azok pont jók, a 74-esek pedig még kicsit nagyok rá, de én is inkább azt mondom, mint Manó, hogy inkább legyen laza. 74-esből különben még nem vásároltunk be, de a tesóm kislányától van néhány, és ezeket simán hordja. Magas gyerek, noKép

De valaki azt mondta nekem, hogy ezek most sokáig jók lesznek, egy darabig nem fog nyúlni. Igaz ez? Ti biztos tudjátok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Hát ezt most passzolom, mert azért is csodálkoztam, mivel Reginek a 62-esek voltak nagyon sokáig jók....a 74-esek szerintem nála olyan félévesen jöttek...Bár más alkat volt, mert ő nem hosszú, hanem kövér volt Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ma megint babakocsi nézőben voltunk. Graco mégsem szimpi annyira, ami meg az lenne, 40nél kezdődik. Hát köszönöm, nem kérem. Egyébként állítólag ezek is 8-9 kg-ok.

Apollot megint megnéztem az Auchan-ban, majd Cora-ban, egyre jobban tetszik. Auchan-ban 29990, Cora-ban 24990, de az utolsó darab volt, a kiállított és nincs hozzá lábzsák. De azt mondta a csaj, hogy köv. akció bébis lesz és lesz vagy 10 féle kocsi. Kivárjuk Kép Ja és kapnak ebből is majd - de nem tudta, hogy mennyi lesz, emelkedik-e az ár.

Stridol - olyan, mintha náthás lenne. Állítólag a gégeporc olyan lágy, hogy jobban összeszűkül és akkor sípol, ahogy levegőt vesz, meg szörcsög. Evés után főleg - akkor olyan, mint aki maratont futott Kép De mikor szívtuk az orrát, nem váladék, hanem tecsi jött vissza nálunk is. Állítólag kinövi, de ha visszük, lehet, hogy ránéz a kórházban gégész is.

Nálunk most két hónaposan jók a 62-es méretek. Bár még néhány 56-ös is jó. Pedig ő is nyúlánk szerintem Kép

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Barbi vagyok...tudod, a Csaszi felesége Kép
Látom, hogy babakocsi problémád van Kép Elsőnek mi is Graco-t vettünk a Tescoban, Graco Cyrrus a pontos neve. Nos több szempontból sem jött be. Nem teljesen vízszintes a vízszintes, ezt egy szivaccsal (Megatoysban ajánlották) megoldottuk. Köv. problem...Fanni hosszra kinőtte hamar, viszont még nem ültethettük. Harmadik: nagyon szellős télre. Iszonyú vékony anyag. És szűknek is bizonyult, ha Fannit beöltöztetve belerakom, moccanni sem tud, és csak egyirányból tolható. A kocsi amúgy 9 kg, nekem is harmadik emelet, de cipelem...ez van. A Gracot megtartjuk, jó lesz majd szaladgálókocsinak. A Könyves Kálmán krti babakocsi kis- és nagykerben vettünk egy noname kocsit, ami olyan, mint a Bergon. Sajna van vagy 12 kg + a 8,27 beöltözött gyerek, de legalább jól védve van és tolható szemből is. A kerekei nagyok, de nem bolygósíthatók. Sajna tökéletes kocsi nincs Kép Amíg így csattognak a mínuszok, fontos, hogy védett legyen a baba a széltől is Kép
A Madrinában néztétek? Rengetek babakocsi van és olcsóbb, mint a Brendon (itt kapható a Peg Perego és az ABC-Design...azt hiszem kizárólagos forgalmazó). Szóval sok mindent kell figyelembe venni, ne járjatok úgy, mint mi. A Graco 32 000 volt, a másik 35 000. Ma már okosabb lennék Kép

Puszi: Barbi

UI: amúgy minden topiclakónak hatalmas gratula a babókhoz, utólagos engedelmetekkel megkukkoltam a képeket Kép
DBarbi
 


Hanzi,
És mikor indul az új bébis akció, nem mondták? (egyébként az Apollo 7.5 kg csak Kép )

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Akkor egy hónap múlva Marcusnak is 68-as kell, de szerintem rá tudod adni a 74-est is. Miksabuci 18-án 3 hónapos lesz! De azér ne legyetek már annyira ledöbbenve, én se mondtam, hogy Miksán feszül a 74-esKép Messze nem óriásbébi ő az 5120 gramjával, csak magasKép És okos és szépKép És a képen az autósülésében ül, a másikon pedig abban a hordozóban, amit az embertől kaptunk karácsonyra. Nem nagyon csípi egyelőre, mert takarja a fejét, és ezt a sapkával azonosítja. De meg fogja szeretni, mert klassz és sokkal egyszerűbb a kendőnél, a kengurunál pedig egészségesebb. Olyan fél éves kortól ültetni is lehet benne a rajzok szerint.

Tényleg, azt nem kérdeztem, hogy most honnan került elő szívzörej? Ugye nem komoly?

DBarbi! Köszi a gratulát, egy részét magunkra vettükKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Barbi Kép

Szijjja Kép Remélem, hogy jól vagytok! Fanni meg már jó nagy csajszi, mi? Kép

Hát igen, ezért sem akarom én sem elsietni... meg aztán van jelenleg babakocsink, csak hát húzós cipelni, meg a séta a kis kerekek miatt, azért szeretnék másikat. Most jól megnéztem magamnak amit Krisztocs betett, meg a Graco-kat is. Graco, ami jó lenne, az ugyebár 40-50 e Ft Kép Ami Krisztinek van, az zárt eléggé, úgy tűnt Kép Ja, és nem szeretnék rászánni sokat, mert kb 1 év és már nem is kell Kép

Kriszta,
2-3 hét kb. A fehér hetek jan 20-ig tart. Gondolom, utána lévő akcióban lesz. Ezt a babaosztályos csaj mondta.

Szirom,
Hát gondolom Kép Mert dagad (Kép), meg nyúlik rendesen. Mint Miksabuci Kép És azért kérdeztem az autósülést, mert idáig nálunk sokszor volt kézben és hát most már rá kéne szoktatni másra is, míg nem késő. Kaptam egy hordozó/etető széket, de az annyira ülősnek tűnik, nem tudom Kép Kriszta, a ti szobai hordozótok milyen? Tudnál képet csinálni róla?

Szívzörej: hát meghallgatta, sokáig, és akkor mondta. Remélem, hogy nem komoly!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Szirom: persze, hogy a dícséret Miksára is vonatkozik Kép Klassz kiskrapek Kép

Hanzika: igen, nagyon jól vagyunk köszi Kép Fanni óriásbébi Kép 17-én lesz 7 hónapos, 8,27 kg és 72 cm. Tápszeres 3 és fél hós kora óta (tulképp a kezdetektől az, csak eddig volt tej is), de a dokibá' szerint mostanság anyatejes babák közt is igen sok nagybaba akad Kép

Nem akarok ide bepofátlankodni közétek Kép a 2003. nyár végi babák topicban "lakunk" Kép Ha van valami kérdés..akármi, ott megtalálsz Kép

Barbi
DBarbi
 


Kép

HOgy mi se maradjunk ki: Marcibuci... :-)

HAnzikaférj

Kép
hanzika
 
 


Tiszta Hanzikaférj! Kép

Nagyon cuki Kép

Barbi
DBarbi
 


Hanzi!
A mi hordozónk teljesen vizszintesig is fektethető, és később etetőszéknek is jó, amig nem ül magától. Holnap csinálok róla képet!
Ha érdekel ilyen szobai cucc, szóljál, mert szerintem tudok neked olcsón szerezni...illetve nektek kéne elmenni érte, de akitől vettük, volt még neki egy másik is. Nagyon szupi szerintem, ringatni is lehet benne, és mi 5000 ft-ért vettük. Újat is tudok, de az kb 10-12 ezer körül van....

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Barbi Kép

Szerintem a többiek sem haragudnának, ha "bepofátlankodnál"Kép Hisz akkor én is bepofátlankodtam, hisz nem a Szülőotthonban szültem.

Fanniról hol lehet találni képeket? Régen láttam róla egy-kettőt, Csaszi küldött asszem. És gratula, hogy ilyen nagy baba már Kép

Mi is tápszeresek vagyunk, de kevés volt a tej, úgyhogy inkább tápszeres Marcus, mint tejes (5 hétig tudtam szoptatni csak kicsikét).

Kriszta,
Kép alapján megaszondom Kép De jól hangzik és szerintem 5-ért nem sok. Érdekelne használtan. Emilt kaptad?

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzi!

Igen, vigyázni kell azért ezekkel ababkocsikkal, mert mi is úgy jártunk hogy sajnáltam rá 50 e FT-ot, szabályosan körbe röhögtem az eladót mikor ránk akart beszélni egy szuper könnyűt 50e ért, mikor nagyon megteszi a 35e-e sis. Aztán Emam fél éves korában alig vártam hogy vegyünk új kocsit, mert jött a tavasz és én ki sem tudtam mozdulni BKV-val. Na, ez az új kocsi volt 25 e, mert sima esernyő kocsit nem vehettem a 6 hónaposnak még. Íhgy a kettő többen volt mint ha az elején könnyűt veszek. Igaz, hogy most decemberben végre sikerült eladnom a régit 25-ért, így tul képp jól jártunk, de ha nem vidéken laknak az anyósomék akkor soha nem adom el ennyiért, ott megvették mert nincs választák és ott megérte.
A 7,5 kg-os apollo is ÍRTÓ nehéz lezs már a fél éves babócával is, higgyétek el. persze tökéletes megoldás nincs. Ja, és én a 15 hóanposhoz még simán használok babakocsit, mert nem hajlandó gyalogolni kb 1 saroknyinál többet. Néha elcipelem kézben, pl mikor Krisztáékhoz mentünk, d eKriszta a megmondhatója milyen állapotban érkeztem hozzájukKép

Kriszta!

Mi ez a szobai cucc? nekünk sitterünk volt, olyna ringató ülőke, d eaz nem vízszinte, mert puha anyga a háta is, de kb olyan formát vezsnek fel benne mint a hordozókendőben. Emam imádta, cska ebben aludt kb 7-8 hónapos koráig nappal. Most ,eg ,egint elővettük, fotelnak használja, mert állítható a háttámlája, így most pont jó fotelnak. Már több helyen olvastam a haszontalan dolgok litáján, de tiltakozom, mert nekünk nagyon bevált. Ez is kb 10-12 e újonan.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

Nektek milyen kocsitok volt, illetve van?

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika: van egy kép a profilomban, és rengeteg a 2003 topicban Kép van egy albumunk, de az már elég régi.. www.babanet.hu/album/main.php?album=705&p=8644731 , ha meglesz a mostani, szólok Kép
Wolfyékkal mizujs? Annyit tudok, hogy kisfiú és dec. született Kép Ott laknak még?
DBarbi
 


Sziasztok!

Manó,
Hát az biztos, hogy nem lesz könnyű a gyerkőc még ezzel a 7.5 kg-val sem, de én már örültem neki a Peg Perego után Kép Ha azzal elbikáztam, ez már menni fog Kép Végülis BKV-ra nekem nem nagyon kell, csak azon a pár lépcsőn kell hurcibálnom, ami a liftig vezet.

Hanzi,
Akkor itt a két kép, szólj, ha érdeklődjek! Ilyen a másik is, csak más szinben. Egészen ülő pozícióba is tehető, van pár fokozata. Kép Máté imád benne lenni!


Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Hanzi!
Csak nem ma van Marcus névnapja? Kép Ezesetben sok boldog névnapot Neki!!! Mit kap? Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Csajok,
Szerintetek lehet csaszisebbel szoliba menni már ilyenkor? Ezt nyilván főleg a csaszisoktól kérdezem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Először is boldog névnapot Marcusnak!

Marcibuci a képen olyan édes, hogy meg kell zabálniKép Meg van döbbenve valamin éppen?Kép

Hordozó: a miénk is eléggé ülősnek tűnik, főleg az elején tűnt baromira annak. Miksa a kórházból is ebben jött haza, és akkor az újszülöttszűkítő ellenére azért időnként tartanom kellett a fejecskéjét. Vagy csak én aggódtam túl a dolgotKép Ez egyébként egy 0-13 kg-ig szóló Cosco hordozó, az egyik kollégáméktól kaptuk, ahol kiszolgált 4 gyermeket és ők már nem akarnak több babátKép Annyit egyébként nem ül benne Mukinyúl, mint amennyire a képek alapján lehet következtetni, csak valahogy ebben jó fotózni, amikor ott üldögél, mindig eszembe jut a gépKép Akkor használjuk általában, amikor a konyhában kaját csinálunk, és ő jó elnézelődik addig. Ja, és 20 perc ücsörgés után általában van rotyiKép

De nekem Krisztáéké is nagyon tetszik, sőt, az nagyon jó benne, hogy lehet dönteni. Miksát mindig kiveszem az ülésből, ha elszunyókálna, és átteszem a babakocsiba. Nálunk nappal szinte mindig a kocsiban alszik. Ha ébren van, akkor lehet még a babygymben, a kanapén, meg hát a kezünkben perszeKép

Kriszta! Fogalmam sincs a szoliról, dehát végülis mi bajt okozhatna? Nekem még nem jutott eszembe, engem nem a színem, hanem inkább a kilók zavarnakKép

DBarbi! Láttam a gyermeket, nagyon aranyos! Időnként benézek a 2003-as topikba, mert a ti csemetéitek nem sokkal idősebbek Miksánál.Kép

Ja, ma megkérdeztük a doktort, és ő azt mondta, hogy mínusz 5 fokig lehet kivinni a kicsiket. Úgyhogy akkor mi is menni fogunk szépen, ha majd melegszik az idő, merthogy itt napok óta nem ment mínusz 5 fok fölé.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Ha van kedvetek becsatlakozhattok a 2003. topicba ám! Szinte folyamatosan jönnek újak Kép Mi vagyunk ott a legidősebbek Kép
Akkor ez megmaradhat kórházas topicnak. Énis olvaslak ám benneteket Kép

DBarbi
DBarbi
 


Sziasztok

Jaj nekem, ha két napig nem szólok hozzá, annyi mindent írok, hogy nem győzök én is reagálni.: De ez tetszikKép

Barbi, én Dunaújvárosban szültem, mégis itt rontom a levegőt, én biztos vagyok benne, hogy mindenki szívesen lát, hiszen olyan tök jó fejek vagyunk:o

Lányok,
Olvasgatom itt a babakocsiproblémát. Én anno jól bevásároltam. Megvettem egy ABC Design-t egy ismerőstől és tudjátok mennyi a súlya: 11kg! 10 emeletesben lakunk, van lift de egy fél emeletet fel kell cipelnemKép Hát képzelhetitek. És ráadásul hordozóstul mindenestul egy vadonatúj, szerintem jobb modell ABC Design-t lehet most kapni annyiért, mint én ezt vettemKép Na jó, nem sírok, mert nagyon tetszik és hát még nem halok bele, de aggódom, mi lesz később. Mostanra azért már egyértelmű, hogy nagyon elkapkodtam, de hát ez van.

ÉN is nagyon meg vagyok lepődve, hogy már ilyen korán lehet 68-74-s ruhákat használni. Van jópár gyönyörű, de meleg 68-as rugink, ami tavasszal még remek, de hát nyáronKép És attól féltem, hogy nem lehet majd rájuk adni akkor de már nem aggódom. Annácska még 56-osokat hord pedig 30 dkg-t hízik a lelkem hetenteKép De még nem kövér egy kicsit sem, olyan gyönyörű, mint új korában. De ez a topic már csak ilyen, minden babánk csodaszépKép Tavasszal kellene valami közös kiruccanást csinálni aztán összehozni a csemetéket. Mit szóltok hozzá?

Kriszta,
Neked mit mondott a védőnő sétaügyben? Mi már 19 napos kora óta visszük ki. Eleinte csak 15 percre, ha jobb idő volt 30 percre, de most mondta, hogy ezekben a jó időkban vigyük nyugodtan jó egy órára is ki, vagy akár többre is. Tegnap először tettünk is nagy sétát. Bementünk apáért a munkahelyére. Jóól megcsodálta mindenki Annácskát és el voltak tőle ájulva. Kép Jól esett na.Kép

Nildikó,
Meg tudom érteni, hogy már mennél. Én is tegnap útközben úgy örültem, hogy újra mehetek, hogy elmondani nem tudom. Eléggé bezárva éreztem magam, bár annyira azért nem vészes, mint ahogy eleinte féltem tőle.
Szopinál én is nagy gondban voltam. Nem jó neki sem, ha egyfolytában szopizik szerintem. Jobban elvan, ha nem éhes folyamatosan. Két napig remekül ment a három óra, ringattam, táncoltam vele és el is felejtette, hogy szopizni kéne. Aztán megint elromlottKép De végül előkerült a cumi, amit pedig nem akartam használni és most remekül megy megint a három óra. Addig jól elvan a cumival, amíg nem igazán éhes. Sokszor cask azért szopiznak, hogy megnyugtassák magukat és erre most jó a cumi. Mikor éhes, akkor már az sem elég. Most így végre nem kézben van egész nap, hanem le tudom tenni és nézelődik és élvezi. Ez szerintem neki is és nekem is jobb így már nem bánom a cumit. Ráadásul esténként is jobban alszik, nem ébred két óránként fel.
Ti lányok hogy vagytok a cumival?

Hanzi,
Ígérem, lesznek képek. Igazából az én saram, mert itt vannak a gépen, csak párom mondta, hogy válogassak ki megint egy albumravalót és akkor felteszi. De hét végén pótlom.

Bocs hogy ilyen hosszú lettem, pedig még el sem mondtam mindent.Kép

Mese
Mese
 


Kriszta!

Ilyen a miénk is!Kép)))) Mint már írtam nemrég mi imádjuk! Most épp fotelnak használjukKép))) Szerintem van is kép a az eslő fotóalbumunkban róla! E hivatalos neve Sitter, vagy ringató bölcső.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


hanzi!

Volt: pierre Carden fix kerekű, széles kocsija,a típusára nem emlékszem annyira.
Az új: Chicco ponee

M.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom!

A bölcsiben -5 fokig kint alszanak a gyerekek. A 6 hónaposak is. Úgyhogy szerinte egy kis negyedórás séta biztos nem árt. Én kiviszem Emmát már hidegebben is rövid időre.

Mese!

A barátnőmék most vették meg ezt az ABC designe-t amiről írzs. A hordozója nagyon jónak tűnik, de a kocsi nem dönthető vízszintesig. És az sem könnyű kocsi.

Mese!

Cumi: Én nem akartam, aztán mikor egyfolytában sírt az első héten akkor rohantam venni, de nagy ívben kiköpte. Még tömködtük egy ideig a szájába, d enm volt rá vevő. Pedig több fajtát isi vettem. Most is ott van a játékai között, d emég véletlenül sem kapja be. Viszont ha más gyerek szájában látja, akkor kitépi belőle és eldobaj. Ha ő nem, hát akkor más seKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó Emmája-2002. 10. 10-én születtem című fotóalbumban az első oldalon a 2,5 hónapos képeknél látszódika mi "sitterünk".

M.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tegnap este megint húzós volt, tán megérezte Cicabogáros a havat?Kép Ma sem aludt egyfolytában sokat, csak fél órákat hol a kezemben, hol az ágyában, de most alszik Kép

Voltunk ma is fagyitejért egy másik lánynál, így egy időre van utánpótlás. Úgyis 3 hós koráig fontos a tejcsi, utána már minden jöhet Kép Igaz, Manó?KépKépKép

Szirom és Kriszta,
Köszönjük a névnapi jókívánságokat Kép Bár Ádámmal úgy döntöttük, hogy inkább aug 14-én ünnepeljük majd a nevenapját. Hadd legyen nyáron is valami jó neki :D

Szirom,
Marcus nem volt meglepődve, mindig ilyen nagy bociszemeket mereszt Kép Szerintem azért tűnhet úgy, mert közelről lett fényképezve Kép

Hordozó: egyre jobban tetszik, ami Krisztiéknek vanKép Krisz, megadod a számot v. felhívod a tulajt, hogy megvan-e még és mennyiért adja? Nálunk a babóca az ülőkéjében nem alszik el, csak kézben, de ott is ringatni kell legtöbbször.. már most elkényeztettem?Kép Viszont, ha altatom, akkor legtöbbször a mellkasomon alszik el hasonfekvésben - doki néni ajánlotta, ez megnyugtatja őket. De nem lehet mindig rajtam, vagy kézben, ezért ez a hordozó szimpiKép

Mese,
Hajrá képek Kép Találkozó jó ötlet, szerintem olyan május-június környékén inkább, mert akkor már meleg is van Kép Esetleg párom szülei telkén, Horányban?
Én is nagy cumiellenes voltam, először a doki néni adta a szájába, hogy megnyugtassa, mikor meg akarta hallgatni. Aztán ajánlották, hogy sétakor adjam a szájába, ha hideg van. Ez bevállt. Most dokinéni mondta, hogy kihúzzuk a három órát, cumiztasam, vagy ha nagyon gáz van, itassam meg egy kis teával. Úgy tűnik, működik. De a NUK altatós cumi nagyon jó nekünk - nappalra :D

Manó,
Megnéztem a képet és köszi az infót a kocsikról Kép

Barbi,
Nézem a képeket KépKépKép Csuda kiscsaj Kép Wolfy-ék jól vannak, 17-én született a baba - óriásbébi (4300g, 59 cm). Mint Wolfy :D A többit majd levélben megírom. Profile-s címed működik?

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzika: mbarbi@chello.hu ide jöhet bátran :o))

Pussz
DBarbi
 


Manó,

Megnéztem megint Emma képeit Kép)) Tündér!

Barbi,

Fannit is megcsodáltam Kép Nagyon anyája Kép KépKép Ja és hasonló szokásai voltak, vannak, mint Marcusnak. Pl. ő is a kispárnája alá dugja a kezeit, úgy alszik Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

A http://babanet.hu/album/main.php?album=1269 címen elkészítettem Marcibuci albumát. Jó szórakozást hozzá :-)

Hanzikaférj

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
Irtam a csajnak, még nem válaszolt, majd szólok, ha igen! Szóltam egy másiknak is, aki újakat árul, de azok se nagyon drágák, ő majd hétfőn küld képeket meg árakat, és akkor továbbítom! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Köszi Kép

Minden szülinaposnak - Annácskának és Máténak boldog 1 hónapos névnapot kívánok!

H.

Kép
hanzika
 
 


És persze Tominak is - utólag Kép

Kép
hanzika
 
 


Szóval: 1 hónapos szülinapot Kép

Kissé fáradt vagyok ;)

Kép
hanzika
 
 


Barbi!

nem emlékszel hogy pontosabbn milyen volt aza szivacs amit a babakocsi kiegyenkítséére vettetek? Pl mi a márkája, vagy a mega toyson belül hol elhetett kapni?
A barátnőméket érdekelné.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó: mi a Soroksári úti Megatoysban vettük. Csak annyi volt, hogy odahívtunk egy eladót az egyik babakocsihoz, tán azis Graco volt, csak a pici, hogy ez a max. vízszintesség, amire dönteni lehet? Mert nem volt teljesen vízszintes. Mondta, hogy igen, de van egy szivacs...Erre mi: az bármilyen babakocsiba jó? Mondta, igen, ha olyan a huzat, hogy alá lehet csúsztatni. Pl. a mi Graconk olyan. Azt hiszem 2000 ft volt. Márkája nincs, egy egyszerű nylonba van csomagolva Kép

Barbi
DBarbi
 


Sziasztok!

Üdvözlet mindenkinek!

Nagyon rossz, hogy csak ilyen ritkán tudok jönni, mert tényleg nagyon aktívak vagytok és ha végre jut idő egy kis netezésre, akkor jó sokat kell elolvasnom, hogy tudjam hol tartotok, miről beszélgettek. Azért próbálom követni az eseményeket.

Ti már olyan nagy ruhaméretekről beszélgettek, mi meg még az 56-osba kezdünk belenőni, persze a mosás is segít... A héten végre átléptük a bűvös 3-kg-os határt... Persze nekem ilyen picurkán is nagyon tetszik, és kétségtelenül könnyebb őt kézben tartani, emelgetni, amíg ilyen kicsi. Mondjuk anyukája sem üti meg az átlagos magasságot..., de remélem, apjától is örökölte a méreteit, így magasabb lesz majd mint én.

Hanzika:
Kérdezted merre lakunk, hogy elégedett vagyok a Bergon babakocsival. Káposztásmegyer 1. előtt lakunk a családiházas részen, így nem sokat emelgetjük a babakocsit. Nekünk inkább az volt a szempont az áron túl, hogy terepen is lehessen vele közlekedni, télen, pedig jó meleg legyen. Ezt pedig tudja.

Bár Vikóca nagyon kicsi, valahol olvastam, hogy 3 kg alatt nem is lett volna szabad kivinni, de mi nem bírtuk. Most is két órákat sétálunk vele, és mindig végigalussza. Persze úgy be van bugyolálva, hogy melegebb a keze, mikor hazajövünk, mint, ha itt a szobában aludna, így mi mentünk -5 fok alatt is. A terepkocsizásra pedig azért van szükség, mert a kutyát is kell időnként sétáltatni, de ő nagyon félős, így csak a patakparton sétáltatható, ahol viszont nincs beton, viszon jó kis gödrök, meg gyökerek között kell szlalomozni.

Cumi: Mi nemigen dönthettünk róla, mert a kórházban már hozzászoktatták. Lényegében csak ha mélyen alszik akkor nem akar szopizni, különben egész nap igényelné. Én amúgy cumi ellenes volnék, de be kell vallanom inkább a cumi, minthogy egész nap sírjon vagy a mellemen lógjon. A NUK nálunk is bevált, csak egy baj van, hogy a kórházban vagy nem ilyen fogszabályzósat adtak neki, vagy nem figyeltek rá, hogy hogy van a szájában, mert csak fordítva fogadja el, ami azért szuper, mert egyrészt a fogainak később nem tesz majd jót, másrészt pedig hülyén néz ki, hogy nyomja az orrát...
Különben olyan aranyos, mert a kórházban én nem szoptathattam, amíg nem volt olyan állapotban és addig ugye cumisüvegből evett, aztán pedig hiába szoptathattam nem volt tejem, így aztán végig a kórházi létünk alatt cumisüvegből kapott enni, ehhez alkalmazkodott a szopástechnikája. Mikor hazajöttünk, akkor csak szophatott, ami nem is igazán sikerült neki,így bimbóvédőre kényszerültünk, majd fokozatosan szép lassan hozzászoktattam a közvetlen mellből való szopizáshoz. Most már ez jobban tetszik neki, mint a cumi és érdekesen harapni próbálja a cumit is, és idő kell neki, mire emlékszik, hogy ja, a cumit máskép kell szopizni. Szóval át lehet őket programozni, csak idő és türelem kell hozzá, ja és mell... A türelmem megmondom őszintén többször a kifogyás határán volt...

Mi is kérdeztük a doktornőt a cumiról, mire azt mondta, hogy ő nemigen van oda a cumiért, de ha ez megnyugtatja, akkor inkább cumizzon.

Szoptatás: Én különben csalódtam ebben a szoptatás dologban. Lehet, hogy a kórházi kezdetek és az én tejhiányom miatt, de nekünk nagyon nehéz még most is. Nálunk nem úgy működik a dolog, mint Szirom nálatok, hogy degeszre eszi (eheti) magát a picúr, mert nekem éphogy annyi tejem van mindig amennyi ép elég neki, így gondban is vagyunk, mikor nő az igénye, olyankor két nap kínlódás, ha mellre teszem minimum csillagokat látok, de volt, már, hogy a könnyem is kicsordult. Aztán megindul a tej, ami újabb fájdalom. És soha sem lehetek biztos benne, hogy amennyit evett az elég neki, hiába mérem, mert nem tudom mi a megfelelő mennyiség, lévén, hogy az átlagtól mi jelentősen eltérünk, így a könyvekben szereplő adatok mégcsak nem is mérvadóak. Hízni sem hízik annyit mint amennyi az ideális lenne, pedig a napi adagja megvan elvileg... Gyakorlatilag nem jelzi egyértelműen az éhséget sem, ha 110-et megeszik és leveszem akkor is úgy üvolt tíz perc múlva, mint amikor 60-at evett, de 60-nál hiába teszem vissza mondjuk a másik mellemre úgy csinál mintha enne, de még 10-et sem eszik akár fél óra alatt sem. Szóval állandó feszültség nekem, hogy van-e elég tejem, elég-e neki, amennyit megevett és plussz az állandó fájdalom, már előre félek, ha szopiidő van. Szóval nálunk egyenlőre nem egy felemelő émény a szoptatás, nem tudom meddig lesz ez így, de alig várom, hogy már mást is ehessen. Egy biztos, hogy ő nem fog 2 évig szopni. Szerintem tejem sem lesz annyi ideig, de ha lenne is, akkor sem érzem most úgy, hogy bírni fogom.

UH: Voltunk UH-n a Bethesda Gyermekkórházban, nektek hová kellett menni? Mindent rendben találtak. Csipő szűrésre majd a jövő héten megyünk, a Jókai utcába. Nem tudom miért nem lehetett azt is a Bethesdában csináltatni. Csodálkoztak is, hogy a doktornő nem kért csípő UH-t, de mondtuk, hogy arra külön beutalónk van.
Nálatok ez hogy működött?

Minden jót mindenkinek!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés...

Szirom,
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok Neked!!! (belefért a nyolc napba simán Kép )

Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Ja, a macinál a virág a lényeg, de azért szeretlek ám Kép Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen Kriszta, kedves vagyKép De azért elárulom, hogy elvileg nem most tartom, hanem majd február 5-énKép Gyakorlatilag viszont 2 névnapom van, mert annak idején a suliban, majd később a munkahelyeken mindenki januárban közöntött meg. Annyian jöttek, hogy rájuk hagytamKépA családban viszont február 5., mert idomulni kellett a nagymamámhoz, aki szintén Ágota volt, és az a hivatalos dátum. Az a lényeg, hogy nekem mindenkor jólesik, ha valakinek eszébe jutKép

Hétvégén csak olvasni volt időm benneteket, de most már írok is!

A találkozót én is jó ötletnek tartom, és mi is ajánlkozunk helyszínnek! Szintén Horány, mint Hanzikáék, de csak nem veszünk össze rajta! Szóval ha olyan döntés születik, akkor szívesen látunk mindenkit, a babáknak minden van, jó nagy a terasz és az ember jól főzKép (Mellesleg én isKép)

Séta: hát voltunk a hóban sétálni szombaton Miksával, és találkoztunk egy nagy marha kutyával, amit nem ismertem. Hátulról kezdett ránk ugatni, aztán elindult felénk. Magam is meglepődtem, milyen bátran rákiabáltam, és képzeljétek, el is hallgatott, bár még jött utánunk egy darabig. Mondjuk Miksa is elhallgatott (merthogy odáig nyekergett, pedig aludni szokottKép), de azért szedtem a lábam rendesen. Komolyan remegett kezem-lábam, annyi rémtörténetet hallottam (írtam belőle hírt annak idején)...

Cumi: nekünk először nem volt, aztán a hasfájós első időszakban a doktor mondta, hogy érdemes kipróbálni, ha megnyugtatja a kicsit. No, kapott is egy pár Aventet, egyet az emeletre, egyet a földszintreKép Sosem vitte túlzásba, de azért általában azzal aludt el. Este azért néhányszor ugrottam visszaadni a cumijátKép De amióta taknyos volt, elhagyta (valszeg nem kapott az orrán levegőt), és megtalálta a kezét. Hát azt képzeljétek el, hogy most a mutatóujját szopizzaKép Én még ilyet sosem láttam, de anyukám is ezt mondtaKép Állítólag én annak idején hüvelykujjamat szopiztam olyan 2-3 hónapos koromtól.

Szopi: Marycus! Azér nekünk sem mindig olyan sima ügy ámKép Van, hogy át kell tennem a másik mellemre őt, este az utolsó kajánál pedig egymás után mindkettőt megkapja, mert megérdemli, ha már utána ilyen szépen átalussza az éjszakátKép Tegnap pl. este 11-kor aludt el és reggel 8-kor ébredt. Írtad, hogy nem teljesen tiszták az adagok. Ha ez segít, idézek ízelítőt Miksabuci naplójából. Mi 3410 grammal jöttünk haza a kórházból, mondjuk 3 hetesen ezt ette:
5.00 - 100
9.15 - 110
12.00 - 60
15.45 - 70
19.30 - 100
22.00 - 70

Egy hónaposan (3800 gr):
6.30 - 120
9.30 - 120
12.30 - 80
15.15 - 80
18.30 - 80
22.00 - 110

2 hónaposan (4600 gr)
6.40. - 120
9.00. - 130
12.10 - 140
15.15 - 90
18.30 - 70
20.30 - 80
22.30 - 110

Tovább nem is nagyon mértük, csak esténként a súlyát, tegnap 5180 gramm voltKép Igaz, hogy most már nehezebb, így nehezebb emelgetni is, viszont erősebb és sokkal jobban tartja magát, emiatt meg éppen könnyebb az ember dolga szerintem. És képzeljétek, este babamasszírozunk egy kicsit, és élvezi, de csiklandós nagyonKép Meg kell zabálniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Na, akkor azért nem hiába "buzogtam" itt Kép De végülis február 5. is mindjárt itt van, majd akkor megint mondom Kép Kép

Elhiszem, hogy betojtál a kutyától, én is remegek, ha követ minket egy kutyi, hát még, hogy Miksával voltál, és még ugatott is Kép

Cumi téma...mi az elejétől kezdve tömjük belé, ha nyüszög két kaja között, illetve még vizet szoktunk adni neki. Pontosabban Regi tömi bele Kép

Szopi...hát ugye mi nem mérünk, úgyhogy nem tudok hozzászólni, de szemmel láthatóan jól lakik mindig, mert elájul v. nyugiban nézelődik utána Kép Na és a hurkákról meg a tokáról ne is beszéljünk Kép Amúgy se volt kicsike, de most már igencsak nehézkesen izmozok vele Kép
Nem tudom, kinek mi a szopis "szokása", de én minden kajcsinál adok mindkettő ciciből, a védőnő azt mondta, hogy nagyon szupi igy.

Szirom,
Máténak a talpa csikis nagyon Kép Kép Én meg szemét módra mindig csikizem neki Kép

Ilyet még én se hallottam, hogy a mutatóujját szopizza egy baba Kép Édi lehet Kép Máté mindig csak a hüvelykujját szokta, bár azzal is édi Kép

Tettem fel új képeket az albumba, ha érdekel valakit Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=1376

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Én nem féltem soha a kutyáktól, de mikor terhes voltam, akkor a sétautunkon volt két őrkutya, akik rendszeresen kijöttek, mikor Vörit vittük sétálni, hát mindig halálfélelmem volt, nehogy közelebb jöjjenek. Most mikor Vikócával és Vörivel együtt voltunk sétálni, akkor mondtam Zolinak, hogy menjünk a másik oldalon, nehogy találkozzunk azokkal a kutyákkal, pedig soha nem volt gond.

Vikóca nem nagyon csiklandós, már a kórházban is próbálták felébreszeni csiklandozással, de nem volt túl nagy sikere a dolognak. Bár hátul a nyaka az mintha csiklandós lenne, mert ha ott megsimítjuk, akkor összehúzza magát és ha többször tesszünk ilyen gonoszságot vele, elsírja magát. De a csiklandozásnak nem a sírás a célja ugyebár, így nem sűrűn bosszantjuk vele.

Látom Miksánál sem valami azonosak az adagok. Ez nálunk is így van, és nem is bosszantom rajta magam, ha a szopi után csöndben van, de sajnos nálunk ez valahogy nemigazán van így. Bár azt hiszem azért Vikóca is fejlődik, már előfordul, hogy mosolyog szopi után és olyan elégedett a kis képe. Csak az a baj, hogy aztán kipattan a szeme és vele együtt nyílik a szája is...

Vikóca, ha kezét használja s zopizáshoz, akkor majdnem az egész öklét használja, egy új neki nem elég, a cumi az ő kis ujjánál nagyobb, ezért próbál több ujjal operálni, hátha így jobb, de azért nem elégedett a megoldással és inkább sírni kezd, hátha megkapja a cumiját.

Krisztocs:
Én általában egy mellből szopiztatom egyszerre, és ha nagyon nehéz elvenni tőle, vagy óbégat, illetve reggel és este kap a másikból is. Napközben, szoktam kipróbálni, hogy odaadom neki a másikat is, hátha még éhes, csak nincs tejem, de sokszor azon is csak lógicál. A lógicálásnak meg megvan az eredménye, mert ilyenkor mindig szétcincál, úgyhogy most már kevésbé adok teret neki, csak hát ennek az az ára, hogy óbégatni kezd.
Egyébként én valahogy nem bírom mindkettőből etetni állandóan, valahogy a melleim nincsenek a megpróbáltatásra felkészülve. Bár én is szívesebben etettem volna mindig kettőből, mert akkor biztos lennék benne, hogy meg tudja enni amennyi kell. De védőnéni azt mondta, hogy akkor mindig a könnyen leszipókázható mennyiséget eszi meg és pont az értékes zsíros tejhez nem jut hozzá, amit már nehezebb megszerezni. Meg utánna fejni kell, mert biztosan nem üríti ki és akkor elapad illetve pang a tej, ami nem jó. Hát én fejni azt egyenesen utálok, és általában minimális mennyiséget sikerül kifacsarni. Ha vikóca simán evett 60-at mindig, akkor én 40-nél többet biztos nem tudtam fejni, azt is kín- keservvel.
Te fejed utánna?

Mi még csak a 3 kg-ot éppenhogy meghaladjuk, így még nem kell izmozni őkelmével, bár fürdiztetni már elég nehezemre esik, bár biztosan azért mert kisebb súllyal kezdtük és akkor még egész könnyű volt, amikor elhagyta magát. Most pedig már megérzem.

Na, megyek mert itt az ebédidő Vikócának.

Minden jót nektek!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Még a szopihoz: mi mindig az egyikből szopizunk, hogy hozzájusson Miksa a hátsó, táplálóbb tejhez is. Akkor kapja meg a másikat is, ha úgy tűnik, hogy elfogyott az egyikből, mert akkor széttépi a mellemet. Illetve este, de ezt már írtam. Azt is betartjuk, hogy 2 órán belül mindig ugyanarra a cicire teszem vissza, ezt a tanácsot már több helyen is olvastam.

Hanzika! Egyszer még régebben kérdezted, hogy mit szól a cica az új családtaghoz, én meg jól nem válaszoltam. Egészen furcsán viselkedik a Béla: úgy csinál, mintha Miksa nem is lenne, nem foglalkozik vele. Annyiban talán csak, hogy elkerüli teljesen, a közelébe sem megy. Méghozzá úgy, hogy általában ugyanabban a helyiségben van, ahol mi. Rá sem néz, elsétál mellette, a kanapét meg sem közelíti.(Valamelyik éjszaka viszont rajtakaptam, hogy belefeküdt a babygymbe - volt nagy porszívózás...)A hálókból viszont ki van tiltva szigorúan. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha Miksa nagyobb lesz. Bár sajnos nagyon öreg már a Béla Kép viszont jól tartja magátKép Ha jól számolok, akkor 12-13 éves a cica, de nagyon fiatalosKép

Képzeljétek, Miksa elkezdett mindent a szájába venniKép A keze az még ok, a csörgő meg a rágóka is, de most már a takaróját is eszi, meg a ruháját, meg ha megkaparintja az én kezemet, akkor azt is...Kép Mondjuk még nem tudja jól irányítani a dolgokat, és a rágókát általában inkább mi adjuk a kezébe, mint hogy ő fogja meg. Bár már nyúl dolgokért, de még kis bénaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?