Új privát üzeneted érkezett!

Gem!

Nemtudom. Domi átaludta nagy nehezen az éjszakákat, de amióta a fogai jönnek, minimum 1x, de általában 2x felébred és enni kér.
Próbáltam csak itatni is, de szörnyű balhé kerekedett belőle, meg ha éjjel megeszik 150 ml-t, akkor bizti nem szomjas volt.

Vígasztalni nem tudlak, egyszer ennek az időszaknak is vége lesz.
Ha tényleg a fogakra gyanakszol, hogy amiatt nem alszik, próbálj ki egy homeopátiás szert: VIBURCOL kúp a neve és természetes módon nyugtatja a babát.
Bár nem tudom, hogy nálatok lehet-e ilyet kapni....?!

Ezt szokták még cicizős anyukáknak javasolni: ha éjjel cicit kér a gyerek, Apuka menjen oda hozzá és csak vízzel vagy teával kínálja gyermekét.
Azért Apuka, hogy ne érezze a tejci illatát amikor Anya megy.
2-3 üvöltős éjszaka után állítólag leesik nekik, hogy nem érdemes felkelni, mert úgyse kapja meg azt, amit akar.
Esetleg CSAK éjszakára míg elalszik a cumi használata? Lehet, hogy segítene.
Meg Te is frissebben mennél dolgozni, ami ugye nem mindegy.

Na ennyi jutott a kútfejemből.....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Domi
1. tul vagyunk a tapszerrel valo kinalgatason
2. tul vagyunk a viz kinalgatason
(a cumisuveget ugy ahogy van tulkepp latni sem akarja)
3. tul vagyunk a cumival valo kiserletezgeteseken
4. tul vagyunk, a "csak apa megy oda, hogy ne erezze a tejszagot" modszeren
5. tul vagyunk a "hagyom sirni, majdcsak elfarad" modszeren (megjegyzem tul sokaig nem birtam, meg mellesleg ilyenkor Rebekat is felebresztette, abbol pedig jott a masik gond, hogy o kakaot kert, amit nem adtam, mert most mar pelus nelkul alszik, nem akartam, hogy az ejszaka kozepen benyakaljon 2 deci kakaot)
6. tul vagyunk a "kulonalszom a gyerekkel" sziszteman
7. tul vagyunk a "kulon szobaba teszem a gyereket, mert igy nem ebredek majd fel minden rezzenesere"

es az igazat megvallva, ha valamelyik megoldas be is jott ezek kozul, az max egy ejszakara. Szentul hiszem, hogy nem a foga miatt van, mert nalunk ez mar 9 honapjam 2 hete es 4 napja megy. Szamold ki hany nyugodt ejszakank volt! :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Levi is felébred 1x éjjel (hajnali 4-5 körül)... és hiába adok neki vizet, nem alszik vissza,
csak ha kap tejet is :? , így 8-9-ig alszik reggel.

Néhány kép

A kis fogtulajdonos:
Kép
GonoszManó:
Kép
Mai kép:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen ritka vendég vagyok mostanában, de S. nagyon belendült minden mozgásos-rosszalkodós dologba és komolyan mondom, hihetetlen szervezést igényel bármi "felnőtt" dolog megcsinálása - lásd kaja, viszonylagos rend, de hát ti ezt tudjátok mind... :wink:

Most is Gem miatt jövök, :D
egyrészt hogy elmondjam, mennyire szorítok értetek a munkába visszazökkenés miatt. De szerencsére a gyerekek nagyon hajlékonyak és olyan jól szokták venni az akadályokat. Minél kisebbek annál jobban.
Másrészt... nos az éjszakák. Khhm. :? Hát mi is pont ezeken vagyunk túl (kiv. táp) és tényleg semmi, de semmi nem használ. :cry: Én már nem áltatom magam, hogy biztos a foga vagy mozgásfejlődés vagy más. Sztem ezeken túl legnagyobb oka a létszámellenőrzés, megnézni, apa, anya jól van-e. :shock:
Ráadásul nem tudom, mennyire érdemes a szoptatást is okolni, mert mi hagyományosan rossz alvó-pocsék étvágyú familia vagyunk szopi ide vagy oda. Juli is 2 éves korára aludta át az éjszakát és igen sokszor kötött ki közöttünk, mi meg már úgy voltunk vele: fene bánja, legalább alszunk. Sára viszont tényleg mindent visz. A 4-5. riasztás után már igen neki tudok mérgesedni, meg keseredni és garantálom, hogy a vallatással egyenértékű, amit csinál. :roll:
No, de: Gem, nektek legalább a kaja megy most már, nem? Hogy érted el? Én úgy de úgy szeretném, ha S. legalább 4-5 óra szabit adna nekem. De nem és nem akar kajálni. Mindenfélével próbálkoztam már, pl. ha éhgyomira akarom megetetni, akkor még nagyobb tiltakozást csinált és akkor abszolút be sem jutottam a szájába. Most a kenyérhéjrágcsa mellett kanállal becsempészés megy, de ez se mondhatni ideálisnak, lévén cselezgetni kell a gyerekkel.
Miért van az, ha egy gyerek egyszerűen nem érdeklődik a kanalas kaják után (még mindig 2 foga van, darabossal meg nem boldogul, esetleg nagyon lassan). Én már ezt Julival egyszer végigjátszottam, most nem akarom még1x. De úgy tűnik, nem én döntök... :roll:

Betty :D
légy üdvözölve, gyönyörű a kislányod a hatalmas szemeivel! :lol:

Elnézést, hogy csak ennyi, de S. már itt nyűglődik a lábamnál, muszáj megpróbálnom elaltatni, mert felkelti Julcsit is.
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Elnézést az eltűnésért, nagyon sok minden összejött. Az éjszakák nálunk már viszonylag rendeződtek, este nyolc körül fürdünk, aztán cici és alvás, és úgy ötig alszunk nyugodtan. Ez viszont csak úgy megy, hogy nappal 2x szilárd ételt kap (tízórai és uzsi), és az uzsinál teljesen teletesszük a pocit (1 teljes üvegnyi babakaja, majd gyümi). Nálunk azért volt az éjszaka közepén ébredés, mert éhes volt, de másnál biztosan más az oka. Csak valahogy nehéz elfogadni, hogy egyre kevesebb cicizésre, és egyre több szilárd ételre van szüksége.... :oops:

Dominika, szerintem az ÁNTSZ-hez fordulj, ők nagyon kemények, valóban odafigyelnek és nem legyintéssel intézik el a dolgot, garantáltan rendet tesznek. Ráadásul ingyenes, nem úgy, mint az ügyvéd. :)

A csillaggalt jelölt részt a babakajákon én úgy értem, hogy a babaételekre vonatkozó előírás szerint nem tartalmazza a megjelölt dolgokat, a többi felsorolt cuccot pedig csak ők nem rakják bele. Vagy nem?

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok
Sajna én is ritkán tudok jönni. Fog még mindig nincs de viszont az apa szó tisztán megy ha meglátja hogy emelem a telefont :lol: és ha valami rosszat csinál a nem-nem és persze tovább csinálja huncut pofival. :D
Ezt ma kaptam sirva röhögtem a gép előtt. Gondoltam feldobom a péntek délutánotokat.
Made in China...

Néhány részlet egy kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatójából.
A tabletta nem kapható Magyarországon,mert megbukott a törzskönyveztetési eljárás során. Vajon miért?

"Köszöni a miénk cég hogy Ön választja miénk & aacute;ltal gyártódott fogamzódás gátlásos pirula. Kérni hogy nagyon fontos ez a tájékozató hogy Ön elolvasni és utasítások fenntartani. Nem fenntartja miénk cég nem
tart felelősség de más esetben nem tart felelősség fenn szintén."

"Pirula rendszerben nyelése naponként este vagy reggel meggátolódik hogy
Ön belees a teherbe. Ha nem rendszerben nyelés, előfordulása Önbelees a teherbe növekedett valószínűséggel bír. A pirula evése vízet követéssel valósul meg, úgy jó. Pirulát megharapni nem kell, a maga
teljességében nyelendő bele Önnek szevezetetében. Nem használ hashajtó rossz mert Ön teherbe lehet beleesve h a felszívódás előtti hasmegy. Nem hany
magatol, nem jó. Teherbe beleshet ha hany maganak ujjatol. Van étel gátolja pirula effektus. Nem eszi ilyen etel pirula nyelésének előtte és után 2 óra minimum."

"Beveszese pirulanak harom hetet egyszerre rendszeres, utana követőt vár, hogy Ön vére folyása kezdődik. Ez áltánosságot megvéve egy hét. Egy nap vére folyása követőt pirula ismét nyeldes. Összes idő négy hét ami menzesz ciklus és Ön nyeldes pirula három hét és nem nyeldes egy hét ."

"Ha kihagy pirula nyelése nem csinál szexuális dolog egy hét. Egyéb eshetőség Ön belees a teherbe. Ha kihagy kettő pirula nyelése nem csiná l szexuális dolog következő ciklus kezdete egy hét után való."

"Mellékes effektusokkal van: Ön elhány magát, első esetnél kivérezi magát nem megfelelő időpontál (dátum), feje szédül, hasa fáj, érének dagadása, fájás Ön testének változatos pontokjai, extreme lehetségesség szőrszálnövekedés Ön testének helyein Önnek kényes és
esztétitikátalan."

"Fontos! Nem nyeldesi pirula annak esete alkalmával hogy Ön korábban beleesett a teherbe és teher állapot azóta fennáll Önnek! Nem nyeldesi pirula annak esete fennforog hogy Ön hím: kizárólagos csak nőstény nyeldes pirula. Nem nyeldesi pirula amikor Önnek mája elégtelen
vagy Önnek szíve ritmusosan zavart."

"Egyéb mellékes effektusokért és kockázat mértékekért kérdeződjön Önnek orvos vagy gyógyszert készítő szakember."

"Reméljük jól használ. Köszönünk Önnen bizalom neki miénk cégnek hogy miént terméket Ön nyeli." :lol:

drumka

Viki, ez nagyszerű!!! A legjobban a "csak nőstény nyeldes pirula" tetszik!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Viki!

Hát berosálok!!! Úgy röhögtem, hogy az nnnaa.
Méghogy "szíve ritmusosan zavart" !!!! Annak az elméje ritmusosan zavart, aki ezt hagyta ilyen fordítással forgalmazni.

Hát ez nagyon kemény köszike a vidítást mára!!!

Gem!

:shock: :shock: :shock: :shock:
Még egy tippem van, kérlek ne nézz hülyének: egy geodéta szakvizsgával rendelkező emberrel ki kéne méretni az ágy megfelelő helyét.
A Föld káros sugárzása is okozhatja a bajt. Ez nem humbug és maszlag, hanem valós dolog.
Hartman sugárzás, vízerek, más megnesen erek.

Kismok!

Igen, tudjuk milyen a perpeetum mobile gyerekek anyjának élete. :D

Dorottya!

ÁNTSZ-szel már beszéltem, szívesen kijönnek ellenőrizni, de fontos a tettenérés.
Az meg vagy van, vagy nincs.
Van olyan, mikor 2 hónapig nem temet senkit, aztán van olyan, hogy 1 héten 5 embert is.
Sztem amíg parajelenséget nem tapasztalok, addig hagyom a szöszbe. :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi
Geodetat nem hivok, bar Isten sem tudja, hol keresnem :roll: mert hogy a kisasszony tobb helyen nemaludt mar a lakasban, tehat nem foghatom az agy helyzetere stb. Sehol sem alszik. Ennyi,

Kismok
Koszi a drukkokat es csak hogy lelket ontsek beled, Zsofi mar nem eszik rendesen. Volt egy-ket hete, de sikeresen leszokott rola. Hogy ez most a betegseg miatt van-e, azt nem tudom, de mindez a lenyegen nem valtoztat semmit, mert a napi 100 ml tej, amit anyatejkent "magaba dont" a ket harom szopin kivul, hat az nem sok. Legalabb is a heten ez ment...

Mindenesetre annyit tudok mondani, hogy a gyumolcsoket egyaltalan nem fogadja el, es a zolsegek kozul is csak azt, ami ZOLD. Szoval paradicsom, sutotok, sargarepa es tarsai mennek felejtobe, marad a bab, salata, cukkini, spenot. Most hirtelen nem is jut eszembe. Szoval ne add fel, kerlek!!!!
Kitartas!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Köszi mindenkinek. :)
Panka pár hetes kora óta kapta a tápszeres kiegészítést, aztán úgy-ahogy 3 és fél hónapos koráig szoptattam, de a végén már semmi nem volt..
Úgyhogy azóta mindenevő lett, most kezd rászokni a napi 4x evésre az 5x helyett.
3 hónapos volt amikor külön szobában kezdett el aludni, azóta ott is van, van amikor felkel, de ilyenkor víz, cumi, simi és alszik tovább. Este 8tól, reggel fél7-7-ig. Nagyon nyugodt baba, szerencsés vagyok és az is tuti, h a pocak rendesen tele van amikor lefekszik aludni, így viszonylag nyugisak voltak az éjszakák. De lehet, h csak eddig, mert nnéhány napja ébred zokogva éjszaka, bár ha bekenem az ínyét akkor alszik tovább, ezért gondolom, hogy úton van az 1. fog.
Nappal alszik délelőtt még kb másfél órát, de a du-i alvásról leszokott, így a fürdetési időnél már nagyon hiszti. :) Majdcsak változik ez is gondolom..

Ami nekem gondot okoz az, hogy nem eszi meg amit én főzök neki. Annyi mindennel próbálkoztam már. De csak az üveges bébiételek jönnek szóba. Hipp, Nestle Alete. Ezek a zöldséges-húsos kaják.
Amik vagy rizsesek, vagy tésztásak. Így gondoltam, h én is teszek bele ilyesmit, de fogalmam sincs, h milyet.
Milyen rízs, vagy tészta mehet neki?
Ha valakinek van ötlete megköszönném :)

Egyébként fél éves kora óta én is dolgozom heti 3x 8-14. Ilyenkor egy Óvónő vigyáz rá a saját lakásán.

Mindenkinek boldog hófordulót és jó hétvégét!!!

dhbetty

Hát Gem nincs több ésszerű ötletem. :cry:
Náltok a családban van még ilyen rossz alvó?

Betti!

Ha evett már gluténeset, akkor adhatsz bátran tésztát.
A rizs gluténmentes.
Simán főzd meg neki vízben, de ne tegyél bele sót, az üveges bébiételek nem tartalmaznak, hátha jobban bejön neki az ízetlen kaja. :?
Normál esetben egy csipetnyi nem árt.
De ha főződ a keményebb répát vagy bármit, abba a főzővízbe is beleteheted a rizst.

A HOLLE termékeiben van rizspép és 3 gabonás pép is. Én azzal szoktam "gyorssűríteni".Megpróbálhatnád azt is, Német termék, biztos kapható nálatok.

remélem segítettem :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

én sima rízst használok! Valamelyik nap csirkemell pörit evett rizibizivel, amit mi ettünk. Hígitásra a teáját használtam. Tényleg ti milyen felnőtt kaját adtok nekik?

Kép
nyafi

Nyafi!
Giginek boldog hófordulót mára! :)
Hogy repül az idő... :shock:

Kép
tittina1982

NAPSINAK boldog hófordulót, utólag! :) :) :)

ABIGÉLNEK is sok-sok puszi hófordulója alkalmából!!! :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Betty! Nekem se eszi gigi a pempőket, amit gyártok. De amit mi eszünk azt nagyon szívesen. Most azok, akiknek a gyereke tök reformul étkezik, kérem forduljanak el. Betty sózd, szőlőcukrozd, amit kell. Amíg neked nem ízlik...

Kép
nyafi

Köszi a köszöntést!
Napsikának is boldogat!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi:Boldog hófordulót Abigélnek!
Hogy becézitek az Abigélt? :D

Levinek tegnap este 39.1volt a láza,reggel hőemelkedése volt "csak".
Estére megint 38.4 volt a láza.
Sokat alszik napközben,kicsit nyüszis volt ma.Nem szokott nyüszizni :cry: .Nem tudom,hogy a foga miatt van vagy megfázott.
Sajnálom szegénykét.A szeme is karikás,és piros.

Most megyek is mert én is elfáradtam mára.
Remélem minden baba jól van. :D

Jó éjszakát

Kép

Kép
szilvi17

Köszi a segítséget mindenkinek, holnap kipróbálom a rízst. Hátha..
Majd beszámolok. :)
Holnap újra hétfő. :cry:
Szilvi!
Jobbulást Levinek!

dhbetty

Sziasztok!

Bocs az eltünésért,de nem volt netünk.Annyit irtatok,hogy csak na.Megpróbálok visszaolvasni,aztán remélem mostmár beáll minden a régi kerékvágásba.

Kép

Kép
ancsa03

Na akkor itt vagyok.

Kia:2010-ben már nem oviba kellene mennie?

Krisz:Nagyon édi Domi.Réka is ugyanezt csinálja,csak még táncol is hozzá.És egyszer megcsinálta,hogy elengedte a rácsot,és átvete a zokniját a másik kezébe.

Nyafi:Giginek jobbulást!!!!!!!!!Tényleg nem akartam kötöszködni a kutya témával.

Gem:Drukk a munkábaálláshoz!!!!!!!!!!!!Nagyon szépek a lányok.

Cas:Örülök,hogy jól telt a nyaralás.Jobbulást Csillának és Sebinek!!!!!Nagyon aranyosak igy együtt.Gratula az úszáshoz.

Eddig jutottam.Aug 27. mert apa is szeretne ideülni.

Majd még jövök.Rólunk gyorsan láz elmúlt,kiütés volt két napig.Viszont kijött egyszerre az 5.,és6.fogunk.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Ancsa, Réka babának utólag boldog hófordulót kívánunk!

Csajok, én is átmentem zombiba. Gem, igaz én nem dolgozom, de teljesen át tudom érezni a helyzetedet. Ma éjjel 5x ébredt sírva. És 5 perc cici után, úgy alsik tovább, mint ha mi sem történt volna. Hát sajna én viszont nem. :roll: Foglamam sincs, hogy mi lehet a baj. Eddig ez volt a legszörnyűbb, a 3szori kelés már mindennapos.
Ja, és újabban nem is nagyon kell Neki cicin kívül más.

xxxxxxxx áűpóoÚŰ - ezt Napsi írta. :)

Kép
tittina1982

Ugyan Ancsa! Semmi gond nincs!
Szilvi! Gigi lett.

Kép
nyafi

Titti
Kitartást!!!!!!!!! :(
Esetleg nálatok nem lenne megoldás, ha apa kelne hozzá ilyenkor (már ha meg tudja egyáltalán nyugtatni)? Vagy szegény még nehezebben alszik vissza, mint te?
Én áldom a szerencsémet, hogy az én párom könnyen kel és mégkönnyebben visszaalszik éjjel, ha a kölkök riasztanak - így ő kel hozzájuk! :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Még mindig tartanak a nyaralások, lányok? :wink: :wink: :wink:
Nálunk lassan őszt lehet nyilvánítani, bár az idő szép, de árnyékban fázni lehet. Meg a szél is szokott elég erősen fújni, volt már alkalom, hoyg Boróra vékony sapkát adtam.
Nálunk most beálltak a csendes, normális napok, VÉGRE :oops: , anyósoméknál 95%-ban véget értek a munkálatok, úgyhogy most egyelőre nem lesz több vendégem, akik után takarítani, akiknek főzni, a férjem pedig 3-4 napos kiszálláson van. Úgyhogy most csendesség van a javából. :D

Ma viszem Krisztát szemészetre. Rutinvizsgálat, még sosem nézték meg, de azért szeretném, ha teljesen nyugodt lennék ebből a szempontból is, illetve, ha valami mégis van, akkor inkább idejében kiderüljön! :roll:

Boróka? :wink: Hja, azt hiszem, összeköthetem Sárával, Kismokkal meg elmehetünk világgá. :P :D Csak annyi a különbség közöttünk, hogy nálunk Kriszta is ugyanilyen villám.
Boró most már mászik ezerrel, olyan sebessége van, hoyg ajaj! Mindig, mindenhol feláll, borul is néha nagyokat (főleg, ha elcsúszik), bár már elég ügyesen tud védekezni is a kezével. Idővel, biztos megtanulja, és nem lesz gond. Amíg ébren van, sok mindent nem tudok csinálni, kivéve, ha elszórakoznak egymással a csajok. De ez nagyon változó, van olyan nap, hogy félóráig is elvannak, van, hogy semmi se jó.
Az éjszakai kelésektől kezdtem én is besokallni, volt, hogy 2-3x kelt, de 1x minimum. Múlt hét óta viszont "drasztikus" módszerekhez folyamodtam. 1x kap cicit, ami nekem is jó, mert nem pukkadok ki :P , de többször nincs kaja éjszaka. Ha sír, felveszem, lehet megnyugszik, ha nem, vizet adok neki, cumikát, még egy picit dédelgetem és leteszem. Eddig bejött. Persze, az ébredés úgyis megvolt (mármint én ébredtem), de remélem, hoyg csak egy ideig.
Képzeljétek, ma éjszaka történt egy csoda! :shock: 5!!!, értitek, 5 órát aludtam egyhuzamban, akkor is valami kinti kutya szörnyű ugatására ébredtem. A lányom csak rá egy órára ugrasztott. De utána óránként. :P Ilyen sem volt, nem tudom, mióta, hogy 22.10-kor ágyban voltam, és fél 4 előtt ébredtem fel. Boró pedig majdnem fél 5-kor fújt riadót. Majd 3/4 6-kor ismét volt valami baja, és 3/4 7-kor már mindeketten talpon voltak. Szóval, most szétaludtam az agyam. :P Igaz, ha akkor, fél 4-kor felkeltem volna, biztos, hogy nem lennék ilyen fáradt, a rövid visszaalvások mégis elrontottak mindent.
Szóval, úgy látszik, a csajom kezd tanulni a dolgokból, mert az éjszaka kb. 9-től fél 5-ig aludt. Ilyet se sokszor csinált eddig a 8 hónap alatt.
Ja, nálunk nem jönne be az, hogy a férjem menjen be hozzá, mert még nem értenek egymásnak a nyelvén, nem igazán tudja megnyugtatni őt még nappal sem.

Evéssel kicsit megtorpantunk, de most ismét sínen vagyunk. Én is úgy jártam vele, hoyg 4-5 falat után nem tátotta a száját. Most viszont azt csinálom, hoyg olyankor kapja az ételt, amikor még nem túl fáradt és nem túl éhes, és így eszik. Nem tudom, hoyg mennyiket eszik, mert én sosem mérem meg, hoyg mennyi kaja készül neki, de egyelőre elégedett vagyok. Néhány napja kezdtem a szopikat is kiiktatni napközben, úgyhogy most ált. így néz ki az étrendünk:
- éjjel valamikor szopi
- reggel felkelés után szopi
- 1-2 órára rá szopi - ekkor elalvás
- felkelés után valamilyen kaja (ez dél körül)
- du. elalvás előtt ismét szopi
- uzsi valamilyen kaja
- este elalvás előtt szopi
Persze, ha szükséges, még kap szopit ezeken kívül is, de most pár napja, sikerül tartanunk ezt a "programot".
Kajákat általában zöldségből gyümölcsből készítem, emellett már kap husit is, (most 8 hónaptól szeretném bevezetni heti egyszer a májat), kap tejpépet, néha kenyérfalatkákat, és nagyjából ennyi.

Ne haragudjatok, hogy csak magunkról írtam, most egy kicsit nehezen tudok visszakapcsolódni, de remélem, mostantól rendszeresebben tudok jönni. :)

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Huhh lányok!

Én azt hittem, hogy csak nálunk van éjszakai zabaparti nem alvással kombinálva!!!
Nem mintha örülnék, hogy nálatok is ez van!

Edit!

Majd írd meg, hogy mi volt a szemészeten légyszi! Sztem minden okés lesz, de azért nemárt ilyen piciknél megnézni, mert ez még viszonylag könnyen korrigálható, ha baj van.
De nem lesz!!!!

Csajok, nálunk még mindig a tápszer dominál az étkezésben.
Domi egyáltalán nem eszik főzelékeket, csak, ha gyümi is van benne.
4-5 falat után ellöki a kezemet, majd 10 perc múlva ordít, hogy éhes.
CSAK a tápszer kell neki.

Úgyhogy napközben kap kenyeret is, felvágottat is (szójamenteset), hátha az jobban ízlik neki.
Evett már durumtésztát, házi húslevest is (higítva forralt vízzel). Hús is bevezetve.
Tejterméket még nem adok.
Nálunk ennyi.
Ja és anyers sárgalépa nagyon bejön, mert édes. Azt szoktam főtt burgonyával és hússal kombinálni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Edit :D
üdv itt téged is az elhavazottak táborában! NAgyon jó leánka Boró az éjjeli csökkenő keléseivel. :D Nálunk se jön be sajna túlságosan, ha a párom kel Sárához, ő még csak ellenne a ringatással, de S. teljesen felébred a másfajta puhaságtól meg illattól.
Én sem gondoltam egy percig se, h éhség miatt ébredne egy éjjel 10x, de szomjas az mondjuk lehet (c.üveggel nem tud mit kezdeni). Végül úgy határoztam, h 1 éves kora után szép fokozatosan megpróbálnám lepattintani az éjjeli szopiról, akkor talán már valamicskét felfog abból ha magyarázok neki, meg jobban belejön a pohárból ivásba. Egyébként most még nem iszik semmit, annyira pár kanálnyi az amit elfogad a szilárdból, hogy nem vacakolok vízforralgatással.
Különben hasonló a napunk és a kajával kísérletezések rendje is (bár S. őnagysága nagggyon hektikus, ami a napközbeni alvásrendet illeti). Tegnap óta nem tudom, mi a szösz van vele, de pl. tegnap konkrétan nem töltött egy percet sem az ágyában alva, mert mire úgy gondoltam, hogy talán elaludt a karomban, addigra fel is ébredt... szóval este fél 7-re aztán úgy beájult, hogy meg se fürdettük, szegény úgy aludt ahogy volt - kenyér- és szilvamaszatosan, polár kisnadrágban - de persze innentől is óránként- 40 p-ként ébredt. :?

Hű, de szenilis vagyok... Valaki kérdezte, hogy mit kap a baba enni... Nos, nálunk az van, hogy minden étkezéskor odaül ő is az asztalunkhoz. Tehát elméletileg velünk reggelizik, ebédel, vacsorázik. Reggelinél kap a kezébe kenyérhéjat, ebédnél a saját kajáját, ami a mi ebédünk babaváltozata. Pl. ma gyümileves van és még ízesítetlenül kivettem belőle pár db. almát, körtét, szilvát, barackot, főztem hozzá krumplit, meg szoktam eltenni jégkockányi főtt-turmixolt husidarabokat és azt kevertem bele. De hétvégén a húslevesben főtt cuccokból ehetett volna mixet (ha akart volna :? )Amikor Juli uzsizik akkor kap ő is gyümölcsöt, ált. kockákra vágva, mert egyébként nagy ambíciói vannak a darabos kajár nézve, de 2 db foggal nem igazán hatékony a dolog. :lol: Szóval vicces, de villával kell etetni őt is, mint ahogy a nővére eszik. Vacsikor szintén kenyérhéjat rágcsál csak hogy ne üljön ott potyára. :lol:
Ezek mellett szopi abszolút változó lebontásban, ahogy ő kéri, de ált. napi összesítésben még mindig 12 fölött. :D
Na, asszem ez elég részletes volt. :D

Nálatok van vmi kiszámítható napközbeni alvásrend? Mert Sára e tekintetben sem az a rendmániás fajta. Van, hogy rövidet alszik de. van, hogy hosszút, van, hogy 3 nyuszifarknyit sikerül, valamikor pedig 2x 1 órányit.

Titti :D
remélem, azért Napsikád nem lesz olyan nótórius bagoly mint drága S. Sztem a felkelések oka leginkább a CSAKban keresendő, csak nekünk anyukáknak vhogy könnyebb elfogadni a ramazurit, ha vmivel megokolhatjuk. :wink:

Szilvi :D
Levi hogy van?

Na, megyek, leragasztom S. szemecskéit. Legalább is remélem... :lol:

Tényleg... Marcus Szilvije...? Hol vagy? CSak nem nyaraltok ti is? :D

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Ma éjjel kicsit jobb volt a helyzet. De lehet csak azért érzem így, mert miután Napsi elaludt, még kétszer meg kellett szoptatnom, mielőtt mi is ágyba kerültünk. Utána még 2x kelt. Végül fél 10-kor keltünk ki az ágyból. De tegnap napközben csak egyszer aludt egy fél órácskát. Úgyhogy nem csodálom, hogy ennyire kidőlt.
Alvásrend nálunk napközben, általában dél körül fél óra, aztán 3-4 körül 1 óra hossza.
Naponta 2x vagy 3x kap gyümit, vagy más bébikaját. A kedvence az általam főzött répa krumplival.

Szopis Mamák-Babák! Nem lehet, hogy nem elég tápláló már a tejünk éjjelre??? Lehet, hogy hülyeség... akkor nagyon bocsi. :oops:

Gem
Rebekának boldog névnapot!

Kép
tittina1982

És egy kis szórakozás... :lol:
Meglestem, mivel is van el olyan jól...
Kép Szia, anya! Te is itt vagy? :D Kép Tök jó dolgot találtam... :P Kép Nnna, akkor nézzzük csak... :lol: Kép Most mit nézel? Akarsz valamit mondani? :shock:

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!!

Edit, mi voltunk már szemészeten úgy egy hónapja (kb. 7 hónapos korban), és a dokinéni közölte velünk, hogy mit akarunk itt ilyen kis gyerekkel, jöjjünk majd vissza, ha egyedül, stabilan tud járni-futni. Kicsit furcsának tartottam, mert a rádióban múltkor pont erről beszéltek, és azt mondták, hogy fél éves és éves korban vigyük el mindenképpen szemészeti kontrollra a gyereket, akkkor is, ha nem tűnik kancsalnak, mert ilyenkor még könnyebb bármit csinálni. Úgyhogy ha titeket nem zavarnak haza, akkor kérlek, írd meg, hová kell menni, hogy meg is nézzék a gyereket.

Ovi:
Ma voltunk érdeklődni, a pockok akkor mehetnek oviba, ha már betöltötték a 3. életévüket (ez jogszabályban szabályozott, bölcsibe pedig max. annak az évnek a végéig mehet, amelyik évben betölti a 3. évét). Beiratkozás előtte év májusa körül (ez persze lehet, hogy csak nálunk van így), és állítólag lesz hely... A bölcsiben kerek perec megmondták, semmi jóra ne számítsunk, nem vagyunk hátrányos helyzetűek.......

Kismok, nagyon édes Juli, Rita baba nálunk apa papucsát vadássza minden este. Érdekes, hogy amíg apa-isten nincs itthon, addig nem érdekes a papucs, de ha egyszer hazaért.... :D :D Alig győzzük eldugni előle.

Minden hófordulós babának utólag is boldog hófordulót!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Kismok!

Édes a cipőevős sorozat. Gondolom nálatok is mindig a legkoszosabb a legfinomabb.
És tudjátok mi nagyon finom még???
A porszívó.
Meg a konyhában leesett mindenféle kajaszerűség összetarhálása és megevése. :?
Ha leesik egy hagyma, Domiporszívó ott terem és és volt kosz nincs kosz!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

nagyon jok a kepek :D

Kriszta, ahogy mondod. A cipok nalunk is igy vannak, minel koszosabb, annal jobb. A foldrol is nagyszeruen lehet csipkedni a nagyobb koszokat :) mondjuk valahogy Balint azokat nem eszi meg :shock:
Nalunk meg a kedvenc idotoltesek koze tartozik a kuka tetejenek nyalogatasa es csapkodasa, (ezustszinu Brabantia, ezert elol hagytuk, de nem is ferne be mar sehova), de szokott segiteni bepakolni a mosogatogepbe az edenyeket, meg a mosogepbe a ruhakat :lol:

Betty,
udv itt!

kismok,
ugy latom, te se adsz + cuccot Sarara a kovon ules/jarkalas miatt...
Azon gondolkozom, hogy egyszer majd lehet eltoltok a kovon 1-2 orat, magam ala teszek par deci vizzel atitatott vattat es megnezem hogy fazok-e igy... :lol:

Valahogy ugy alakult egyebkent, hogy Balint is szopizik, hogy mennyit szipokazik ki 1-1 alkalommal, azt nem tom, mert nincs merlegunk es nem tom lemerni, de azert hallom, hogy kortyol.
Igenyli is, az elso szo, amit megtanult hogy mit jelent, az a cici :lol:
Igy szoktam elaltatni 99%-ban, es annyiszor probalom ra tenni egy nap, ahanyszor csak lehet.

Neki is csak a gyumolcsok + edes dolgok a nyeroek... Alig lehet beletukmalni olyat, amiben nincs alma vagy barack vagy ami nem edes :? Bar apja+anyja fia... :lol:

Ti borjuhusos cuccot adtok mar? Ezt mikortol lehet a hus bevezetese utan?

Remelem rendezodik mindenki ejszakaja :)

Hurra, vege a 8 perc sziesztaalvasnak :roll:
_jáde_

Jáde!

Tulajdonképp borjúhúst 8 hónapos kortól már lehet adni. és marhát is.
Persze csak akkor érdemes, ha a pulyka vagy csirke már bevezetésre került.

Domi még nem kukázik szerencsére, neki kábel és telefontöltő fetisizmusa van.
És a porszívó!!! Az az ISTEN.
Én azt hittem pár hete, hogy engem félt a nagyhangú valmitől mikor bőgött a porszívózás alatt.
nagy fenéket!!!!
A szeretett porszívóját félti tőlem. :?
De legalább nem kell törnöm a fejem azon, hogy mi legyen a szülinapi ajándéka.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jéde
Nekünk is olyan szemetesünk van itt az albérletben. Én ha akarnám sem tudnám elrakni, mert 23-30 l-es. :D És imádja Nepsi, mert látja benn magát. :)

Két kérdésem lenne.

Használ már valaki kompot? Véleményeket szívesen fogadok mellette/ellene.

A másik meg a kiscipő lenne. Nem találok itt Napsira való cipellőt. A 6-12 hóig valók éppenhogy jók rá, a 12-18 hósak meg hatalmasak. :(
Otthon hogy van a számozás/méretezés?

Nagy hülyeség a csökkent tápértékű anyatej gondolata??? :oops:

Kép
tittina1982

Domi
A kábel az nálunk is favorit. Meg a mobil, távirányító, szg. Ez utóbbi nekünk lent van a földön, úgyhogy fokozottan kell ügyelnem rá... Már párszor sikerült kikapcsolnia...

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Én is akartam már kérdezni a bébikompot, mert van, de még összecsukva áll a sarokban. Mert az ellenzői szerint később tanul meg járni a gyerek. Kivétel nélkül járt már az összes gyerek egy éves kora előtt aki kompozott. Ennek ellenére én még nem adtam oda, mert ugye mi tényleg nagyon el vagyunk késve a kúszással, mászással és az lehet nem tenne most jót, mert akkor méginkább elkényelmesedne. Nameg majd ha magától felül. Szóval még pihen egy darabig.
Panka még mindig csak tolat, négykézláb van, vagy "fekvőtámaszpózban". :D
Úgyhogy ő még nagy távokat nem tett meg a lakásban, de a papucsomhoz odakommandózik a szőnyeg széléig, vagy ha mobilt/távirányítót lát akkor nem létezik a külvilág. Fe ha érte akar mászni és nem sikerül, mert nem halad, akkor feladja és sír. :(

Én a www.liliputi.hu-ról rendeltem neki egy bőrcipőcskét, ami 6 hónapos kortól van...és nem bántam meg, mert nagyon finom anyag, nehéz lehúznia a lábáról és ha majd járkálni akar itt bent, akkor is olyan minta mezitláb lenne ami jót tesz a lábainak.

Még nem próbálkoztam a főzéssel. Azt hiszem félek a kudarctól.. :oops:
Olyan szépen eszi a bébikajákat, egy pillanat alatt eltünteti és még morog is hozzá, h milyen finom. :lol:
Még darabosat sem adtam, mert múltkor nagyon öklendezett tőle, így gondoltam megvárom míg fogai lesznek. Vagy ez butaság? Próbálkozzon csak? Csakmert ha a körtét nem sikerül tökéletesen simára turmixolni képes akkor is fulladozni... :?

Szép estét mindenkinek!!

dhbetty

Szóval helyesbítek..azok a gyerekek indultak el egy éves kor előtt akiket személyesen ismerek..terészetesen nem az összes bébikompos bébi.. :lol: :oops:

dhbetty

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést!El sem hiszem,hogy maholnap a szülinapi tortán kell törni a fejünket.. :lol:

Nálunk is a kábelek a nyerők.Na meg a cipők,ja és medtanulta kinyitni a konyhaszekrényt.majdnem magára rántotta a ólomnehéz Berkhoff(remélem jól irtam)edényemet.

Kismok:Nagyon édes Sára azzal a cipővel.Réka is szereti.

Titti:Babykompot nem ajánlják.Nekünk van,de egyszer ült csak benne,és a Dénényes azt mondta,hogy felejtsük el.

Cipő:Már én is gondolkozom rajta,de azt hiszem nem fogunk nagy lábon élni,mert 17-es a méretünk jelenleg.Itt igy vannak a méretek.Azt hiszem 16-tól kezdődik.De nem tudom,hogy vegyek most egy szandit,vagy már csak őszre zárt cipőt :?: Mert állandóan menne.Mindenbe kapaszkodik,és kotor.És hát a konyhában,és az étkezőben járólap van???ja és egyszer már elengedte a kiságy rácsát,és átvette a zokniját egyik kezéből a másikba.

Gem:Rebekának Boldog Névnapot!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Jó estét!

Titti :D
ne félj, nincs olyan hogy csökkent tápértékű tejci! Ez mindig a legjobb és pont az adott korú gyerkőchöz igazodik! :D
A kompot egyetlen ortopéd szakember sem javasolja, egyrészt fölösleges terhet ró a baba gerincére és medencéjére, másrészt, a talp egésze nem érintkezik a talajjal, mert csak a lábujjaival hajtja magát előre a baba, így egyenlőtlenül fejlődik a lábboltozat. Jobb ha a baba mindent a saját tempójában tanul meg.

Jáde :D
nahát :D :D :D , nagyon de nagyon feldobtál azzal, hogy még tart nálatok a szopi! De hogy-hogy csak most írod??? Nem mertem rákérdezni, de úgy örülök, hogy annyi macera, fejegetés után megy minden ahogy kell. :D
A vizes vattán akkorát röhögtem! Hát, az az igazság, hogy én is ebből indultam ki: a pelenka szigetel.

Betti :D
sztem ha a kislányod evett már pipit, simán mehet a többi húsféle is. Sára is kapott már malackát.

Cipő:
mi még csak díszcipőt használunk (olyat ami nem járós gyerekeknek van kitalálva, textil a talpa is), idebentre meg előszedtem a Julcsitól örökölt csúszásgátlós zoknikat. Majd télre kap vmi rendeset.

No, elteszem magam holnapra, egy óra múlva már úgyis jön az 1. riasztás (meg most altattam vissza másodszor)
Jóccakát!
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Kriszta,
koszi a valaszt. En is a 8 hot olvastam a borjuhusira. Annak eleg jo a vastartalma, amiatt kerdeztem.

Kismok,
Nem lattam olyan fontosnak, hogy mondjam a szopizast :)
Az a helyzet hogy akkor boldogabb lennek, ha azt mondhatnam, hogy x honapig kizarolag szopizott, mint igy, hogy 4 hetes koratol kap tapszert, es mellette szopizik is... Nekem valahogy ez mar emlitesre sem melto :(
Annak azert orulok, hogy lelki szinten ezt meg tudom neki adni, mert nincs nala olyan baj, amire a cici ne lenne gyogyir, biologiailag meg nem tudom, hogy mindezek mellett igy ennek mekkora erteke van...
Meg az is jo hogy a fejes elhagyasa utan nem kellett eltemetni az egeszet...

Cipő:
En eddig mindenhol csak azt hallottam/olvastam, hogy az 1 eves szulinapja elott a gyerek labara ne huzzunk kemenytalpu cipot, mert az izmainak es a labboltozatnak jobb fejlodnie anelkul.

Kepzeljetek ma elo kellett vennem a letrankat, nos ez egy konnyu aluminium letra. Balint bemaszott ala, felallt, megfogta a 2 szelet, es neki tamaszkodott... volna... csak mivel konnyu, tolta, es ha nem akarta elengedni, lepni kellett utana...
Ezzel a modszerrel atsetalta a fel lakast :D
Sokkal jobb, mint a bebikomp! :lol:

Ja, hat erdeklodese szempontjabol a kabeleket azokat mar meg sem emlitem... Meg eger, billentyuzet, szgep, telefon...
Olyan billentyukombinaciokat tud, hogy utana bogarasznom kell, hogy hogy hozta elo/tuntette el/nevezte/modositotta at a dolgokat a gepemen :shock:

Na megyek szunyalni, jo ejt mindenkinek!
_jáde_

Sziasztok!

Hű, de jó témák merültek fel, én is írok majd hozzájuk. :)

Most csak annyit, hyog Dorottya, nem Borókát, hanem Krisztát vittem szemészetre, ő már majdnem 2 és fél éves. NAgyon ügyesen ült a vizsgálat alatt. :D Eredmény még nincs, jövő kedden lesz egy végleges kontroll, akkor mondja meg a dokinő. De azt mondta, hoyg nem látja, hogy a bal szeme befele "szaladna"! Úgyhogy ez jó jel. Szombattól keddig minden nap pupillatágítót kell csepegtetnem a szemébe, ettől kcisit félek, hogy nem fog rendesen látni és ajaj, milyen napjaink lesznek! :(

Most megyek, mert nemsokára jön após-anyós, veszünk a piacon padlizsánt és kimegyünk hozzájuk az udvaron megsütni. Lesz vagy 30 kiló, úgyhogy a nap nagyrésze rá fog menni. :roll:

Puszi...

Sárának, Levinek, boldog hófordulót! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok!

Sárának boldog hófordulót kívánunk!

Titti!

Én úgy tudm, hogy nincs csökkent tápértékű tejci, legalábbis a szopiskönyvek szerint bizti nincs. Amint láthatod, sokunk babája felkel éjszaka, függetlenül attól hogy cicis vagy tápis vagy vegyes táplálású baáról van-e szó.

Holdkomp: nálunk apa a komp mániás, bevallom én nem szeretem.
És azt se szerettem volna, ha kerülgetnem kell egy ilyen nagy vacakot, amivel össze vissza lehet hasogatni a bútorokat is.
De elolvastam róla egy csomó cikket egy olyat se találtam aki ajánlotta volna. Úgyhogy lebeszéltem apát is róla.
Ettől függetlenül nekem volt olyan smerősöm aki használta a kislányánál, 14 hónaposan indult el a lánya. Ez nem kései.

Jáde!

Most hogy említed Domi is tud remekül installálni, a delete gomb meg a nagy haverja!
A múltkor apája netezett mi meg birkóztunk. Egyszercsak ezerrel odatámadt a gépre, nyomott egy tenyerest, a gép meg KO díjcsomagot kapott.
Apája teljesen kiakadt. :D De legalább velünk is foglalkozott.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok
Barbinak van cipője Adidas puhatalpu, ha utcára megyünk legyen a lábán valami meg ugye mindenhol mászik és ciki mezitláb a gyerek, ráadásul a zokni 3 ezred másodpercig nem marad a lábán, ezt meg nem tudja levenni.
A retkes cipő nélunk is favorit minél koszosabb annál nagyobb kincs.
Komp: Nálunk nincs és nem is szeretnék, sok helyen olvastam, hogy nem tesz jót a baba csipőizületének. Én azt mondom mindent akkor csináljon amikor eljött az ideje, ha áll akkor álljon és ő tudja mikor érzi magát olyan erősnek, hogy elinduljon.
Egy kép apa meglepije a lányának :lol: kicsit korai, de a jelszó majd hozzánő :lol: Kép

drumka

Viki!

Apa nálunk is ilyen felfogással rendelkezik. Van Dominak ugrálóvára és emeletes ágya is csúzdával. :? :?
Most meg csináljuk a galériát, oda egy szobát, erre kitalálta, hogy a Domit kéne ode felköltöztetni.
Fura lények ezek a hapsik, nemde???

Jaaa és van Hello Kitty-s hajcsatunk is. :D Nagyon csecse.

Cipőtéma: azt tudom, hogy a fiam lábát anno én nagyon elrontottam .MINDIG adtam rá cipőt (Siesta gyógybetétest) és sose hagytam mezítláb.
Még mindig gágog a lába!!!!!
Tehát ha járni fog,kap egy csúszásgátlós zoknit otthonra (ajánlatos nagyon sokat cipő nélkül lennie)és gyógybetétes bokafogó cipőt a kinti mászkálásra.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Cipő ügyben én találtam a neten egy nagyon szimpatikus webáruházat, ha beköszön az ősz, onnan fogunk rendelni (http://www.bebicipo.hu). Rendes bőr cipők, van bélelt téli is, csinosak és megfizethetőek. Most zokniban járkálunk még a játszótéren is (képzelhetitek, hogy néz ki a zoknija egy homokozós túra után :D ), még a puha talpú cipőben is botladozik, gátolja a járásban.

És egy fontos kérdés: múltkor a játszótéren mondta az egyik ismerős, hogy állítólag nem szabad a babát kézen fogva vezetni. Ezt a védőnéni mondta nekik. Mivel hozzánk nem jár védőnő (körzetet váltott szept. 1-től, és előtte is már csak a "problémás" babákhoz járt, mi meg nem vagyunk azok szerencsére, az új pedig még nem hallatott magáról), ilyet nem mondot nekünk. Rita baba amint megtanult felállni, pár napon belül el is indult úgy, hogy megfogta a kezünket. Nem mi tanítottuk neki, magától jött rá. Most már legszívesebben csak egy kézzel kapaszkodik a kezünkbe, a másik kezével hadonászik és mindent megfog. Ti tudtok ilyenről, hogy nem szabadna kézen vezetni a babát?

Kép
Kép
d0r0ttya

Hello Lányok!

Még nem hallottam, hogy ne lehetne a babát kézen fogva vezetni. Akkor hogy tanul meg egyedül rendesen járni, ha eleinte nem segítünk? :shock:

Komp: azért érezném nagy szükségét, mert én (mi) a legtöbb időt a konyhában töltjük. És ott nincs semmi olyan, amiben meg tud úgy kapaszkodni a felálláshoz, hogy ne essen el. És persze mi még elég sokszor beverjük a fejünket - nem tud még úgy hárítani. Én meg rohadtul féltem, és sajnálom. De gondolom ezzel mindenki így van. És talán abban a kompban egy kicsit nagyobb biztonságban lenne. Az is nagyon rossz, hogy állandóan rá kell szólnom, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad. Tudom, ez is a nevelés része... Szval én csak emiatt gondoltam. (Attól is félek, hogy felfázik a konyha-kövön.)

Remélem a mai éjszakánkat már nem fogja űberelni a kiscsaj: 7x voltunk fent. Ez már azért túlzás. Teljesen kész vagyok.

Köszi a cipővel kapcsolatos infókat - asszem =re csúszásgátlós zokni, aztán meglátjuk. Úgyis kell lassan a babakocsis sétáinkhoz is cipellő.

Bocsi, most mennem kell, nagyon hiányol a Kisasszony. :P

A hófordulósoknak nagyon boldogat!

Kép
tittina1982

Dorottya, nem szerencsés segíteni a babának a járásban, mert megszokja azt, hoyg mindig vezetik. Persze, nem azt jelenti, hyog soha. Éppen az a lényeg, hoyg magától tanuljon meg járkálni. Mint ahogyan nem szabad párnák közé ültetni, hoyg megtanuljon ülni, éppúgy nem szabad, de fogalmazok inkább árnyaltabban, tehát nem ajánlatos járatni, kompba tenni, vagy azt a szíj-akármit használni, amibe beledugod a kezeit és vezetheted, mint pl. a lovakat. Bocs', ezt nem tudom másképp leírni. :oops: Minálunk hámnak hívják.
Éppen az a lényeg, hoyg magától jön rá, hogy onnan, ahol felállt, máshová is el lehet jutni, szépen elaraszolgat arra, amerre szeretne. Okosak ők, rögtön rájönnek, hogy mit is kell tenni. Persze, lehet, hoyg eleinte inkább odamászik, mert hamarabb odaér, de tapasztalatból mondom, hoyg amint rákap a járás ízére, már az lesz az érdekesebb. :)

Komp: Amit Kismok írt, teljesen igaz, illetve a többiek is, akik ellene vannak. Ezenkívül ront az egyensúlyérzékén a babának és a legfontosabbat nem tanulja majd meg. Már fog tudni járni, de nem fog tudni ESNI. Illetve elesik, de nem tudja, hoyg hogyan védekezzen, hogyan hárítson.

Komp helyett valóban lehet venni valami más járástanítót, az is a neve: járássegítő, és a "mechanizmusa" ugyanaz, mint az alumíniumlétrának, amiről Jáde írt. :D

Titti, sajnos, amit nem szabad, azt nem szabad, és ezt annyiszor muszáj elismételni, ahányszor kéri a szituáció. Ameddig megtanulja. Komppal is éppúgy hozzáférkőzik mindenhez! Ha meg nem, akkor jön a másik dolog. Mondjuk egyéves lesz, mire valamivel szemtől szembe kerül (legyen az bármilyen berendezési tárgy) és ő majd akkor akarja felfedezni magának. Igen, én is sokszor feltettem már magamnak a kérdést, még Krisztával. hát szabad-e egyáltalán valamit ennek a leánykának itt a lakásban? :shock: De elmúlik ez az időszak is, meglátod. :) Konyhakő ellen pedig csak ruhát tudok javasolni. :wink: :wink: :D :D

Cipő: nekünk sincs, nem is lesz járócipő mindaddig, amíg nem fog egyedül járni. Kétszer adtam rá eddig kiscipőt kintre, mert már elkélt a hűvösség miatt, ez egy kis bőrcipő, még Krisztától maradt. Mindenesetre, érdekes volt a csajszinak, állandóan le akarta húzni, majd, amikor látta, hyog nem megy, már csak rágicsálta. :) :) :)

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csak röviden tudok jönni, a szomszédban lakásfelújítanak, úgyhogy nem sok nyugtunk van.
Járáshoz csak annyit, hogy Sebit soha nem vezettük kézen, nem hiszem, hogy ártana nekik, de az én derekamnak-csípőmnek biztos nem tett volna jót! :lol:
Mégis megtanult járni, méghozzá elég korán... :wink:
Ja, és nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy akkor érdemes már rá cipőt adni, amikor már stabilan jár egyedül. Mivel Sebi pont télen indult el és iszonyat hideg volt a padló, így kapott egy szandit bentre is. Nem volt vele gondja.
CSillának is lesz vmiféle benti cipője, mert itt is hideg a kő, nem szeretném, ha felfázna... De hogy akkor most betétes vagy nem betétes, azt még nemtom, mert annyit olvasok róla, hogy milyen az igazán jó a babának, hogy nemtom... :oops: Sebinek mindig betétes cipője volt, nincs gond a talpával, de nemtom ezen múlt-e.
(Férjem eszement lúdtalpas, én meg nagyon nem, nemtom ez örökölhető-e?)

Kép
Kép
Kép
cas

Dorottya!

Csatlakozom Edithez!!!
Márcsak azért sem szabad erőltetni és járatni, mert a reflexeknek megfelelően járni fog, de elősegíted vele a lábboltozat elégtelen fejlődését, ami hatalmas problémát fog okozni a későbbiekben.

Kérlek lányok OKULJATOK AZ ÉN FIAM ESETÉBŐL!!!!
Csak jót akarok!
Minden mozgásnak megvan a maga ideje és a baba saját magát edzi és fejleszti.
HA ELÉG ERŐSEK ÉS ÉRETTEK AZ IZMAI akkor felül, feláll, elindul, stb....
Szóval ne vegyétek kioktatásnak, de én már egy erőltetett járatással és a sok cipőzéssel elrntottam egy lábat!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta, Cas, én is úgy tudom, hoyg csak akkor érdemes cipőt adni rá, ha már stabilan jár... És valóban, így lehet tenni a legtöbbet a lúdtalp elkerüléséért.
Tudtommal a lúdtalp örökölhető, de ez azért nem szentírás. A mi családunkban senkinek nincs, a férjem, viszont, és anyósom, nagyon lúdtalpasak. Krisztának eddig nincs problémája, legalábbis nem úgy néz ki, gyógytornász is azt mondta, hoyg szerinte minden okés, ortopéd orvoshoz csak azért nem vittem el, mert a háziorvos szerint bizonyos kor előtt ezt nem tudják 100%-ra megállapítani. De hogy mennyi az a bizonyos kor, már nem emlékszem... :oops:

Na, tegnap megvolt a padlizsánsütés, még hagyom jól lefolyni, aztán bezacskózom és irány a fagyasztóó. Aztán még vettünk tegnap juhsajtot, amiből túró készül, hoztam egy veder szilvát, ebből befőttet készítenék, még egy kis paradicsom is akadt a kertben, ketchupot kéne csinálni belőle, szóval nem unatkoznék! :wink: Én meg itt ücsörgök a gép előtt... :oops: De ma hazajön a férjem!!! Már alig várom! :)
Teszek fel majd képeket is a tegnapi akcióról, ha érdekel valakit! :)

Sziazstok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszönöm a tanácsokat, én is ilyesmikre gondoltam, de nem mi eröltetjük, hanem ő akar a játszótéren mászkálni. :-) Valószínűleg a játszótér talaja (járókő, kavics, homok és némi fű) bántja a térdét, ezért nyújtja a kezét, hogy felállna. Ha nacit adok rá, akkor pedig az akadályozza a mászásban....... Azért megpróbálom csökkenteni majd a sétákat.

Most megyek aludni (pocok most aludt el), éjszaka vagy ötször kellett felkelni, mert felsírt, viszont már vagy másfél hete nem eszünk-iszunk éjszaka!!

Cipőnél magas kérgű vagy puha talpú a jó? Ahogy látom, a kettő kizárja egymást.

Kép
Kép
d0r0ttya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?