Sziasztok!
Először is gratulálok a szerencséseknek, akik már babázhatnak!!!
Ha minden igaz, én is hamarosan közéjük tartozom majd, mert múlt hétvégén úgy döntött a nyákdugóm, hogy a távozás mezejére lép
A Dokibácsi 2 hetet jósolt nekünk, és abból egy már majdnem eltelt azóta…
Hugic: én is minden időpontot „jegyzetelek” a védőnéninél meg a dokinál. Szerintem nem ciki (annyira) - nagyobb gáz lenne, ha a feledékenységem miatt lemaradnék vmi vizsgálatról…
Nverka: kérdezted a kórházi benyomásaimat.
Abszolute pozitívak! Egyetlen dologtól tartok: ha nem leszünk elég szerencsések, és 6-ágyasba kerülünk, akkor tuti, hogy semennyit sem fogok tudni pihenni.
A 19-én a szülésznő sok minden olyat elmondott a szüléssel kapcsolatban, aminek örültem. Pl: a köldökzsinór elvágásával várnak, míg a lüktetés abbamarad. A babót a kibújás után nem rögtön viszik el azonnal megtörölni/vizsgálni, hanem odateszik anya pocijára és adnak nekik egy kis időt ( nyilván komplikációmentes esetben), tehát ideális esetben még egy pici spontán szopi is belefér.
Amúgy maga a szülészet (állapota, felszereltsége) és az ott dolgozók is szimpik nekem. Mondjuk ez nem csak a mostani látogatáskor alakult ki bennem:
14 hetes pocakosan kivették a vakbelemet, itt, a Flór F sebészetén. A baba miatt komplikáltabb esetnek számítottam, így több nőgyógyászati vizsgálat is volt, a műtét előtt és után egyaránt. Mondhatni, majdnem az összes nődoki végigmatatott azalatt a 4 nap alatt (meg persze a sebészek, de ők legalább máshol…)
Lehet, hogy én csak a „kedvesebbekkel” találkoztam, de mindkét kórházi osztály esetében a főorvosoktól az utolsó beteghordóig MINDENKI nagyon rendes volt velem!
Akkor, abban a helyzetben nagyon sokat jelentett nekem, hogy ennyire emberségesen álltak hozzám. Megkaptam minden tájékoztatást és minden odafigyelést.
És míg a sebészeten borzalmas állapotok uralkodtak (pl a Wc-n nincs deszka, potyog a vakolat néhol és lógnak a villanykapcsolók), addig a szülészet meg a nőgyógyászat nagyon szépen fel van újítva, igazán csilli-villi.
Jó-jó, gondolom, hogy egy szint után tök mindegy lesz, hogy van-e függöny, vagy szép kép a szülőágy körül – de azért szerintem igenis számít, hogy rideg-, vagy némileg otthonos/ oldottabb hangulat vesz-e körül…
Bocsi hogy hosszú lett
Red