Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jelenleg 23 hetes kismama, Várkonyi Péterhez járok kistarcsára. Olvasgattam róla, de nem sok jót. Ha valaki tud róla még információt annak nagyon örülnék, ha leírnátok! Ja és ezeket a szép vonalzókat hogyan illesztetitek a fórumra?? Köszi
caixa
 
 


Szia! Én jót nem tudok róla, de ez olyan dolog , hogy mindenkinek más a jó :roll: Én mindenesetre bízom benne, hogy nem ő lesz az ügyeletes , ha szülök, nekem nem jön be... :roll:

Kép
angie81
 
 


Ja és a vonalzót ne kérdezd :D Én is egy fél napot bénáztam vele, azt tudom, hogy a profilnál az aláíráshoz kell beilleszteni, de nekem se jött össze egyből , aztán mindenfélét próbáltam állítgatni, de hogy mit arról már fogalmam sincs , no meg a többiek próbáltak segíteni és nagy nehezen összejött :oops: :D

Kép
angie81
 
 

 
 

Köszi a választ!

Nem fogadsz orvost a szülésre? Amióta kismama vagyok már a 3. orvosom ő, eddig ő a legjobb, de nem ismerem eléggé. Nem Kerepesi hanem Hatvani vagyok, nálam csak az biztos, h nem Hatvanban fogok szülni, személyes tapasztalatok miatt. De hogyan majd a későbbiekben mit meg hogy azt nem tudom. :D

Kép
caixa
 
 


Nem nem fogadok.. Nem is nagyon akartam, vagyis amíg nem voltam terhes addig azt gondoltam ,hogy majd fogok, de mióta babát várok másképp gondolom. :wink: Szülésznőt azt viszont fogadtam. Eddig melyik dokikkal találkoztál Kistarcsán?
És a hatvani szülészettel mi a helyzet? Annyira gáz? :shock:

Kép
angie81
 
 


Kistarcsán csak vele, de előtte voltam pesten Atalay Katalinnál, és Hatvanban, szóval kerepesen nem ismerek senkit. Mikor fogadtál szülésznőt?

Kép
caixa
 
 


A hatvani szülészetet konkrétan a szülés részét nem ismerem, de már műtöttek cysztára és hiába a hálapénz nem vizsgált meg rendesen és majdnem ott tartottunk, h nem lehet babám mert a másik petefészkemet is ki akarták venni, megint cyszta miatt, de nem engedtem, ja és nem vesznek emberszámba, mint a kutyával úgy bántak velem,( vannak kivételek), de nem kérek belőlük. Ezért a legközelebbi kórház, persze amiről jót hallottunk az a kerepesi.

Kép
caixa
 
 


A szülésznőt a 30. vagy a 31. héten hívtam fel, már pontosan nem tudom megmondani... Megkérdeztem tud-e vállalni és megbeszéltük , hogy akkor szeptember elején felhívom , hogy mi lesz a beosztása és hozzá megyek már nst-re...

Kép
angie81
 
 


angie81
Köszi a tanácsot, szerintem itt Aszódon vetetem le majd a labort és elviszem a dokinak, vagyis hívom ha meg van az eredmény és utána úgyis mennem kell majd hozzá. A Surányi doktor Úrhoz járok, és szeretnék nála is szülni, nagyon bízom benne, szakmailag nagyon jó ő szerintem.
Ki lesz a szülésznőd? Fogadtál már? Te is az Évit? (ahogy nézem, jó hírnévnek örvend itt a fórumozók körében :))

ÉN IS AKAROK OLYAN HELYES KIS VONALZÓT :) (majd megcsinálom otthon valamelyik este :))
hugic
 
 


angie,
visszaolvastam, és látom, hogy az Évit kérted fel Te is :)
csináltam vonalzót is :D
jajj én még annyira az elején tartok, sokszor egy örökkévalóság kivárni a következő uh-ot, hgy láthassam a pici szívét dobogni és a kezét, lábát kalimpálni. erről jut eszembe: mostantól mindig elszorul a torkom, mikor látom és akkor is mikor mások szülési beszámolóját olvasom? - nem ééééérrrrrr!!!! :D

KépKép
hugic
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok itt. Szeretném a véleményeteket kikérni a kistarcsai kórház szülész-nőgyógyász orvosairól.


Üdv:

Aliz.
Vendég
 


Hugic! Igen, az Ignáth Évát kértem fel. Te ismered őt? Már hogy úgy közelebbről? -mert én igazából úgy látásból csak, meg ugye beszéltem már vele, telefonon, meg sokan dícsérik.
Ppetike! Üdv itt nálunk! Az orvosokról sok mindent nem tudok mondani, olyan nagyon sokat nem ismerek, de úgy általában jó a hírük. Nekem eddig a Várkonyi nem szimpi... De van akinek meg az, szóval ez is elég egyéni...

Kép
angie81
 
 


Ja és Hugic! Én is tisztára meghatódom ezeken a történeteken... :oops: Még van amikor el is bőgöm magam... A terhesség már csak ilyen :wink: :D

Kép
angie81
 
 


Sziasztok!

Szeretném elujságolni, hogy 2008. augusztus 21.napján megszületett a mi kis picúrkánk, Ábrahámi Boglárka. 3630g-mal és 57cm-el, 11:45-kor.
Remekül érezzük magunkat. Nagyon jó baba csak akkor sir, ha valami baja van.

A mi szüléstörténetünk elég kacifántos.
Huszadikán este megnéztük a tüzijátékot a tvben , majd a debreceni virágkarnevált is. Éjfélkor mondtam a páromnak, hogy most már indulni kéne, mert 5 percesek lettek a fájások, délután 4 körül kezdődtek. Ezután rögtön felhivtam a dokinénit, aki azt mondta, hogy menjünk nyugodtan, mert épp ügyeletes. Hajnal egyre értünk fel a kórházba. Ott a doktornő megvizsgált, felvette az adatokat, két és fél ujjnyira voltam kitágulva, azt mondta, hogy felraknak nst-re és utánna megrepesztik a burkot, igen ám, de történt egy kis baki az nst nem mutatta a fájásokat, pedig fájások csak voltak, de nem olyan erősek, amilyeneknek kellene lenniük. Befektettek. kb 3 óra körül kerültem a kórterembe, ahol 4 óra után elaludtam, mert elmúltak a fájások. alig telt el fél óra szabályos 3 percenként ismét jelentkeztek. Megvártam az 5 órát és szóltam a nővérnek, hogy mi a helyzet. Beküldött a szülőszobára, ahol észleltek tágulást és visszaküldtek az osztályra nst vizsgálatra. Fél hétkor visszakerültem a szülőszobára, fél nyolckor burkot repesztettek, mert ekkora már 4 ujjnyi volt a tágulás és a méhszáj is majdnem el volt tűnve, csak a vékony pereme volt meg. Innen kezdődtek a fájdalmak, a méhszáj pereme nem akart eltűnni, amig normál fájások voltak addig egészen elviselhető volt a helyzet, nem észleletem nagyobb görcsöket egy erős menstruációtól, viszont 9 körül már tolófájásaim voltak, amiket egészen fél 11-ig visszakellett tartanom. Kemény volt, a szülőszobában lévő összes dolgot kipróbáltam, kádat labdát falat ágyat. A doktornő 10 percenként nézett be rám, és mndig megnyugtatott, hogy már nem sok van hátra. Az utolsó vizsgálat után már nem kellett visszatartanom a fájásokat nyomhattam, de még mindig nem szültünk, hiszen a sok visszatartás miatt picúr egy picit fentebb ment, igy megkellett várni, amig ujra lejön. Ezért még sok ideig csak álltam és enyhén nyomtam, mikor jöttek a fájások. Mire végre, dokinéni azt mondta, hogy szülhetünk. A szülés pikk pakk lezajlott, 2 tolófájás alatt megvolt a baba. Semmit nem éreztem, mert a nyomásokkal voltam elfoglalva. Sajna gátmetszésem is volt, de ez már akkor nem érdekelt . Örültem, hogy megszültünk, csodálatos volt mikor megpillanthattam a kis picurimat. Apa is elvolt ragadtatva. Remek szülés volt egy remek orvossal és egy remek szülésznővel. Az doktornő Cseh Erika volt a szülésznő pedig Igáth Jánosné.

Mindenkinek csak azt tudom javasolni hogy nem féljen a szüléstől, mert habár fájdalmas mégis csodálatos élmény.

Blenda örülök hogy otthon vagytok, sok puszi nektek és jó egészséget. Jó volt személyesen találkozni, hacsak igy futólag is.
(szépen gyarapodunk már elhagytuk a születési súlyunkat)
MOstmár mennem kell , mert picúrom éhes. Majd még benézek ,ha időm engedi
Vendég
 


Blenda! annyira nagyon gratulálok még így ismeretlenül is!

Üdv az újaknak (hihi, mintha én olyan "régi bútor" lennék :lol: )

Hugic: én is Surányihoz járok, egyrészt, mert az összes barátnőm hozzá jár, és tényleg nagyon jó, másrészt meg amiatt, mint caixa Várkonyihoz, csak én Vácon nem akarok szülni :roll:
Az első vérvételhez nálam a háziorvos írta a beutalót, és csak az eredményt vittem el a védőnőnek meg Surányi doktornak. Az AFP-ről nem tudok mit mondani, mert én annyira rá tudok parázni a betegségekre, hogy integrált tesztet csináltattam :oops: , így nekem AFP nem is volt külön. Viszont már csak azért is megérte, mert 12 hetesen megcsinálták hozzá az első 3D-s UH-ot, és hát az valami hihetetlen volt (igaz, hogy kicsikristóf "hibájából", mert Surányinak egy hét alatt kétszer sem mutatta meg a tarkóját redőméregetés céljából)...
Egyébként nekem most volt kicsit kavar a vérvétel, mert a védőnő kért a háziorvostól beutalót terheléses cukorra (plusz a többire, mert Rh- vagyok), viszont hepatitisre csak a nőgyógyász adhat. De! Nekem vérvételre Veresegyházra kell mennem, viszont oda Surányi nem tud beutalót adni, ráadásul a védőnő túl koránra mondta, hogy menjek el (22. hét), a nőgyógyász szerint a 26. hét környéke a jó, mert ha előbb megy az ember lánya, akkor fals eredmény is kijöhet. Úgyhogy írt egy tök új beutalót mindenre Kistarcsára és egy hónappal későbbre. Hát, nem egyszerű. Ráadásul nekem a terhességgel kiderült, hogy pajzsmirigy problémám is van, amivel havonta kell vérvételre járni, így azt is bele kell kalkulálnom, hogy ne egybe essen, mert csak két karom van a három szúrásra :(

Bocs, hogy kicsit bőlére sikerültem, szómenésem van ma délelőtt :P

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Dia! nektek is gratulálok, és egy csomó jót kívánok!

Annyira de annyira hálás vagyok ezekért a történetekért, olyan meghatóak és főleg megnyugtatóak. :oops: :cry:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gratulálok nektek Dia! :D Ügyesek voltatok Ti is! Tényleg jó hallani mindenkitől, hogy nem kell félni , már nem mintha olyan nagyon félnék, de a barátnőm is pont ezt mondta, meg minden kismami aki szült, hogy egyáltalán nem kell tőle félni... :) Ők már csak tudják!

Kép
angie81
 
 


Hát Gabilány neked is jól megbonyolították a dolgodat! Én a 24. héten voltam a terheléses cukron... De ismerek olyat akit a 23. héten elküldött már a dokija..

Kép
angie81
 
 


Sziasztok!

Angie, Hugic!

Én is a kistarcsai kórházban szültem július 9-én. Az orvosom Dr. Surányi és a szülésznőm az Ignáthné Évike volt. A lehető legjobbakat tudom csak mondani róluk. Én iszonyatosan féltem a szüléstől. De utólag belátom nem kellett volna. Nagyon jó élményként éltem meg. Azt nem mondom hogy nem fájt de csodás volt. Rajtuk kívűl még a férjem volt velem. Hálás vagyok mindhármuknak.
NAgyon jó döntés ha őket válasszátok.
Én a Surányihoz már évek óta járok. Ő segített hozzá hogy én is anyuka lehessek. És ezért örökké hálás leszek neki. Évike meg egyszerűen imádnivaló.

További gondtalan pocakosodást kívánok mindenkinek!
csipcsab
 
 


Ja és a kicsi lányunk 3810 grammal és 53 cm-vel született. És természetes úton megtudtam szülni. Aminek nagyon örülök mert elég vékony vagyok és a lánykám igen nagy lett.

A doki és a szülésznő is nagyon büszkék voltak rám. Hát én meg magamra. :lol:

Ilyen szülést kívánok Nektek is.
csipcsab
 
 


Na kicsit sikerült visszaolvasgatnom. Remélem tudok nektek egy pár dologban segíteni.

Amit vinni kell a babának: Kb 2 db textilpelus
Pelenka(az elején adnak pár db-ot aztán már nem)
Positörlő


Születési anyakönyvi kivonat: Fog menni egy nőci aki elkéri a személyid lakcímkártyát házassági papírt. Ők intézik az anyakönyvi kivonatot a taj kártyával együtt.
A taj kártyát kikűldik postán az anyakönyvit pedig a kórházban kapod meg.

Alapítványi szoba: Nem szükséges feliratkozni. Mivel ez attól függ lesz e hely. Én is igényt tartottam rá. Iszonyat tumultus volt az osztályon annyian szültünk. Szülés után 6 ágyasba kerültem. Aztán másnap nagy szerencsémre Évike már vitt is át a 2 ágyasba mert az egyik csajszi hazament. Szerencsém volt. Ez azon múlik-:-)


remélem tudtam egy kicsit segíteni.
csipcsab
 
 


Csipcsab! Köszi az infókat és gratula a pici lányhoz, aki nem is olyan pici! :D Tényleg jó nagyra nőtt! A kiírt időre jött ? Vagy előbb?

Kép
angie81
 
 


Blenda! Dia! Hatalmas gratula nektek!!!! Nagyon jó egészséget kívánok Nektek és sok tejcsit!!

Kép
Kép
ilda82
 
 


angie majd elküldenéd privibe az Ignáthné telefonszámát?! akkor eddig még csak megbeszélted vele hogy őt választanád ugye,vagy már találkoztatok is? Tényleg amúgy ilyenkor is minden nst-n fizet neki az ember vagy csak szülés után?

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ilda ! Mindjárt küldöm priviben! Nekem a csajszi, aki megadta a telefonszámát azt mondta, hogy szülés után "kell" csak fizetni, legalábbis ők utána fizettek. Még nem találkoztunk személyesen , csak telefonon beszéltünk. Azt mondta, hogy ha nem megyek egyébként a kórházba, akkor csak miatta ne utazgassak ebben a melegben... Majd találkozunk az első nst-n!

Kép
angie81
 
 


csipcsab:
És a baba lakcímkártyájával mi újság?

A szülésznődet már korábbról ismerted? Vagy akkor ismerted meg? Szülésznő választás az hogy megy? Odamegyek, megkeresem és azt mondom, hogy Te legyél az én szülésznőm, vagy mi??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida!

bocsi a kisbetűkért de gyerkőc a kezemben. :D

ja lakcímkártya bocs de elfelejtettem. azt is postán küldik ki.

szülésznő választás: felhívtam és mondta neki ki vagyok hány hetes vagyok mikorra vagyok kiírva. mondtam szeretném ha ő lenne a szülésznőm mert sok jót hallottam róla. kérdztem nem e lesz akkor szabin és hogy elvállalna-e? nagyon rendi volt. mondta hogy igen.
aztán megbeszéltünk egy időpontot hogy mikor talizunk a kórházba. akkor dumcsiztunk meg szülőszobát néztünk. aztán az nst-k alkalmával taliztunk még.
akkor nem kell fizetni.

hát én július 3-ra voltam kiírva és Flóra július 9-én jött. 6 napot ráhúztunk. de akkor magától indult meg a kisasszony. :lol:
csipcsab
 
 


ja nem ismertem korábbról. de nagyon jóba lettünk. puszival váltunk el egymástól. én nagyon megszerettem Évikét.
csipcsab
 
 


angie megkaptam a privit ,köszi! csipcsabNektek is gratulálok a picihez !!!mennyit illik ilyenkor fizetni mert eddig itt mi csak találgatunk

Kép
Kép
ilda82
 
 


Köszi az infókat! És hány hetes terhesen illik felkeresni őt? Ha már ennyire dícséred, lehet én is őt választom. Milyen idős? Szülésnél sokat segített? Telefonszámot honnan tudok szerezni? És szülésnél külön őt is fel kellett hívnod, hogy na most indul a pici? :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


gabilany
köszi az infokat. én is voltam 12 hetesen az integrált teszten (gondolom a vérvételre gondolsz + uh + 3d uh, amit magán klinikákon végeznek), de ettől függetlenül felírta az afpt is a doki. Nem bánom egyébként, jól viselem az ilyen-olyan vizsgálatokat. Hétfőn megyek a védőnőhöz, majd elmesélem, mit tudtam intézni vérvétel - beutaló ügyben.
Dia nektek pedig nagyon jó egészséget kívánok!
mindenkinek szép 7végét :D

KépKép
hugic
 
 


Még egy kérdés:
A baba lakcímártyájára mi kerül, ha nekem vidéki állandó lakcímem van és pesti ideiglenes címem? Vagy ez az alapján mit szeretnénk? És akkor a lakcímkártyával sincs gondunk, azt is a kórház intézi?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida! Én a 30. vagy a 31. héten hívtam fel, hogy tud-e vállalni... és hát igen, ha felfogadod akkor az ugyanazt jelenti mint a fogadott dokiknál, hogy hívod ha szülsz , hogy jöjjön....

Kép
angie81
 
 


Hát, bennem is kezd egyre inkább érlelődni, hogy Ignáthné Évát fogom választani, annyi jót meséltek itt róla. Csak azért voltam eddig bizonytalan, mert ugye az is számít, hogy Surányi doktorral mennyire tudnak jól együtt dolgozni, de csipcsab elbeszéléséből úgy vettem ki, hogy igen :)
Szóval, angie, ha nem vagyok pofátlan, én is elkérném a számát :oops:

Hugic: szerintem egyről beszélünk, bár te nem említetted a második vérvételt. Arra neked mostanában kell majd menned.

Angie: hát ja, nem egyszerű ezeket észben tartani. Direkt ezért vettem kis naptárat és abba írok fel mindent, meg a dokival is elmondatom inkább többször. Amúgy is hajlamos vagyok elfelejteni a dolgokat :roll:

Aida: én úgy tudom, hogy a baba lakcímkártyájára az anya állandó lakcíme kerül rá.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok,

Üdv az újaknak!

Nagyon-nagy gratuláció Diának és Blendának a Babákhoz, jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

Aida, tényleg az anya állandójára írják a gyereket, utána pedig lehet kavarni, még akkor is így van ha az apa, vagy a férj a "jó" címen lakik. Ja és azt is a kórház intézi.

Szeptember 17-én délelőtt jön valaki UH-ra?
xadri
 
 


Gabilany: utánanéztem végül, én csak az első trimeszteri kombinált szűrésre neveztem be (nem az integráltra, ahol van második kör is). Így nekem nem lesz második trimeszteri vérvétel, viszont szept. 8-ra írta az orvosom az afp-t, így azt gondolom, hogy a kettő jó eredménye meg kell, hogy nyugtasson (mert persze az afp eredménye is jó kell hogy legyen, már megbeszélgettem a pocaklakóval :))

Azt hiszem te említetted, hogy milyen jó volt az uh. Evvel nagyon egyetértek, nem elsősorban a 3D miatt (az volt a legrövidebb), hanem mert jó volt látni sokáig a kis manókát, és mert akkor láttam először jól a kezét és a lábát és annak nagyon örültem! Néha még most is bele-bele nézek (kb. 13 perces a felvétel). De persze már sokkal nagyobb. Már nem is manó, hanem kistigris. Így hívom, mert még nem tudjuk milye van :)

Lányok, meséljetek ha van kedvetek és időtök: ki mikor tudta meg, hogy fiú vagy lány lesz és hogy esetleg egyezett-e a megérzése a valósággal?

H.

KépKép
hugic
 
 


még valami.... látom mások is besokkalnak a sok dátumtól meg vizsgálattól és tennivalótól
jómagam mindent kétszer kérdezek vissza a dokitól, nehogy valamit eltévesszek (pedig én még sehol sem tartok hozzátok képest, hiszen nekem még kiskönyvem sincs :roll: )! de ezek szerint normális dolog, hogy felirkálom, amiket mond az orvos(múltkor még cerkát is kellett kölcsönöznöm :oops: )

KépKép
hugic
 
 


Én voltam már vagy 30 hetes mikor felhívtam Őt. A telefonszámát a dokimtól kértem kel. És szeretnek együtt dolgozni. De én erre is rákérdeztem a dokimnál.

A baba a Te állandó lakcímedre lesz bejelentve.
csipcsab
 
 


Ja és mikor megindult a szülés én ugyanúgy Őt is hívtam mint a dokimat.
Nagyon sokat segített a szülésnél. Semmit nem erőltetett rám. Maszírozott meg minden ami nekem jó volt.
csipcsab
 
 


csipcsap! megkaptam a privit,köszi jobb azért ha tudja az ember.nagyon jó a kép amit feltettél

Kép
Kép
ilda82
 
 


csipcsab, és a szülésznőtök mennyit kért? Vagy mennyit adtatok neki?[/img]

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok a szerencséseknek, akik már babázhatnak!!!
Ha minden igaz, én is hamarosan közéjük tartozom majd, mert múlt hétvégén úgy döntött a nyákdugóm, hogy a távozás mezejére lép :D A Dokibácsi 2 hetet jósolt nekünk, és abból egy már majdnem eltelt azóta…

Hugic: én is minden időpontot „jegyzetelek” a védőnéninél meg a dokinál.  Szerintem nem ciki (annyira) - nagyobb gáz lenne, ha a feledékenységem miatt lemaradnék vmi vizsgálatról…

Nverka: kérdezted a kórházi benyomásaimat.
Abszolute pozitívak! Egyetlen dologtól tartok: ha nem leszünk elég szerencsések, és 6-ágyasba kerülünk, akkor tuti, hogy semennyit sem fogok tudni pihenni.

A 19-én a szülésznő sok minden olyat elmondott a szüléssel kapcsolatban, aminek örültem. Pl: a köldökzsinór elvágásával várnak, míg a lüktetés abbamarad. A babót a kibújás után nem rögtön viszik el azonnal megtörölni/vizsgálni, hanem odateszik anya pocijára és adnak nekik egy kis időt ( nyilván komplikációmentes esetben), tehát ideális esetben még egy pici spontán szopi is belefér.

Amúgy maga a szülészet (állapota, felszereltsége) és az ott dolgozók is szimpik nekem. Mondjuk ez nem csak a mostani látogatáskor alakult ki bennem:
14 hetes pocakosan kivették a vakbelemet, itt, a Flór F sebészetén. A baba miatt komplikáltabb esetnek számítottam, így több nőgyógyászati vizsgálat is volt, a műtét előtt és után egyaránt. Mondhatni, majdnem az összes nődoki végigmatatott azalatt a 4 nap alatt  (meg persze a sebészek, de ők legalább máshol…)
Lehet, hogy én csak a „kedvesebbekkel” találkoztam, de mindkét kórházi osztály esetében a főorvosoktól az utolsó beteghordóig MINDENKI nagyon rendes volt velem!
Akkor, abban a helyzetben nagyon sokat jelentett nekem, hogy ennyire emberségesen álltak hozzám. Megkaptam minden tájékoztatást és minden odafigyelést.
És míg a sebészeten borzalmas állapotok uralkodtak (pl a Wc-n nincs deszka, potyog a vakolat néhol és lógnak a villanykapcsolók), addig a szülészet meg a nőgyógyászat nagyon szépen fel van újítva, igazán csilli-villi.
Jó-jó, gondolom, hogy egy szint után tök mindegy lesz, hogy van-e függöny, vagy szép kép a szülőágy körül – de azért szerintem igenis számít, hogy rideg-, vagy némileg otthonos/ oldottabb hangulat vesz-e körül…

Bocsi hogy hosszú lett :D

Red

Kép

Kép
redwings
 
 


redwings: kb. emlékszem a kismamákra aug. 19-ről, te ki voltál? Csak, hogy ne teljesen arc nélkül szorítsak nektek :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


rövid barna haj + kispapa kísérő ( mi voltunk a fiatalabbik pár) :lol:

amúgy köszi a drukkolást!
Bár nem érzem, hogy akármennyivel is közelebb állnék a Naaagy Eseményhez, azért már szívesen túl lennék rajta

Kép

Kép
redwings
 
 


Te voltál az, aki pölö azt a hálós bugyit említette, ugye? :?

Kép

Kép
gabilany79
 
 


sziasztok! tegnap irtam egy csomót de kikapcsolt a gépem mégegyszer már nem irom le,csak röviden:red én nem is gondoltam hogy ennyivel előbb távozhat a nyákdugó azt hittem csak szülésnél,szoritok nektek én is hogy minden rendben menjen!

Kép
Kép
ilda82
 
 


ha úgy alakul kedden megyek erre a kórházi foglalkozásra,jön valaki? Erről a hálós bugyiról ,én vettem annó egy 5db-osat és hát nagyon szar,én nem ajánlom senkinek.Szülés után azt vettem fel tena betéttel ,alig maradt a helyén a betét első éjszaka lepedőt kellett cserélnem mert mindent összevéreztem,szerencsére volt nálam normál bugyi is ,szerintem az sokkal jobb volt

Kép
Kép
ilda82
 
 


Igen, én említettem a Tena hálós rögzítőnadrágot (tán ez a hivatalos neve).
Egy bnőm javasolta, aki 5 hete szült itt Tarcsán, és neki nagyon bejött.
Van asszem a dm-ben is 5 db-os eldobható bugyi, de ez más, direkt a Tena betétekhez van kitalálva, ugyanaz a gyártója is. Vettem 4 db-ot, ez két csomag, összesen 400 ft-ért, szóval ha esetleg sz*r, akkor sem fogom nagyon sajnálni... Egyet belepróbáltam itthon, mert kíváncsi voltam, és így elsőre úgy tűnt hogy elég jól tartja.
A biztonság kedvéért azért beraktam néhány normál bugyit is, majd meglátom, melyik válik be.

Ilda: Én is meglepődtem ( és picit megijedtem) először, hogy ez mi a nyavalya a tisztasági betétemen ? Aztán másnap vizsgált a doki és így kiderült, hogy a nyákdugó. Nekem darabokban jött ki, nem egyszerre, és egyáltalán nem volt véres, vagy elszíneződött ( bocsi a részeltekért, akinek nem bírja a gyomra, csak szóljon, hogy fogjam be a lepénylesőmet). A dokibá szerint - bár nem túl gyakori, de azért előfordul - ez nem jelez nagyobb bajt, mert nem kísérte sem vérzés, sem fájdalom, annyit jelent csak, hogy tovább tágult a méhnyak, és elkezdett felpuhulni a méhszáj. Szóval engem megnyugtatott, hogy nincs baj :roll:

Gabilany: Te voltál az a kismami, aki mondta a szülésznőnek, hogy a párod egyezkedik a babóval, hogy úgy időzítsen, hogy szenteste otthon legyetek?

Kép

Kép
redwings
 
 


Aha, az én voltam :oops: :) Azóta is majd' minden nap "megbeszélik" a dolgot...

Ilda: mi is tervezünk menni a barátnőmmel kedden, attól függ, hogy el tudunk-e szabadulni, hogy mennyi munkánk lesz aznap. Ja, és szept. 8-tól a nyári szabik után újra indul a kismama torna is, arra is szeretnék eljárni mindenképp.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Én is gondoltam rá, hogy megyek a keddi kórházi kismami klubba, csak a veszélyeztetett terhességemmel nem tudom mennyire lenne ideális.. :roll: Ez ilyen ülős móka vagy császkálós?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?