Új privát üzeneted érkezett!

Minyuéknak is határozottan óriás betükkel szántam!!!!

Nekem tegnap hormonuralta napom volt…. (a.m.-3 nappal később szültem mint te -3 nappal később jött nálam elő a pityergős rész….)
Henivel is volt ilyen ,vele még a kórházban egy teljes délelőttön át potyogtattam a könnyeim.
Most itt voltak/vannak a dédiék így próbáltam visszatartani a sírást. De este csak sírdogáltam…
Pedig minden okés. Emmánál nyugisabb babát elképzelni se tudok. Ma éjjel 6 és fél órát aludt egyhuzamban.Nappal meg 4 órákat alszik egyhuzamban… Alszik-eszik-napi 2x fél órát nézelődik…semmi sírás!!! Heni tündéri,nagyon kedves és finom a tesóval. Kisférjem imádja mindkét lányát engem össze-vissza szeretget,segít,reggelre mire ébredünk már bevásárol friss cuccokat a boltból….. mégis egyfolytában könnybe lábadt a szemem (még attól is ha csak arra gondoltam milyen jó, hogy Emma már itt van velünk)….buta hormonok!
De mára már rendben vagyok!!
holka

Na hello csajok!
Nem reg ertem haza dokitol. Hat a ket napi gorcsolesnek megvolt az eredmenye a mehszaj ket ujjnyira nyitva, Rekuci feje teljesen lenn ugyhogy dokim szerint barmikor beindulhat...azt sem tudom oruljek, aggodjak, feljek.... :?
Bizom benne , hogy meg minimum szombatot megvarja akkor leszunk 37 hetesek, DE azert a jovo het kozepeig jo lenne meg egyben maradi, de ha jon hat jojjon...Egyebkent a becsult sulya 3kilo koruli.

Gwini te 2000 valamennyit irtal hogy nyitva van a mehszaj, az hany ujjnyinak felel meg????Mert itt nem szamokban szamolnak hanem ujjakban. :D

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Gwini: nagyon sokat gondolok Rátok és drukkolok!!!!!

Tényleg, mi lehet Eszikével?????

Ormolya

Kép
ormolya

Sziasztok!

Starlak: gratulálok Donáthoz, jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!

Itt vagyok még én is. Köszi, hogy ennyire hiányoztam...
Délelőtt dokinál voltunk. NST-n minden rendben volt, Noémi megint csak egyszer bírta rávenni magát, hogy megmozduljon, pedig ott feküdtem jó sokáig. És persze vizsgálat előtt és után annyira aktív volt, hogy majdnem kiszakadt az oldalam. Jó pipa lettem rá, már most szemtelen.
Aztán konzultáltam az orvossal. Azt mondta, hogy egyelőre várjunk. Keddre vagyok kiírva, kedden jelenjek meg nála, és akkor megbeszéljük, hogy befekszek egy hétre, vagy 2 naponta bejárkálok vizsgálatra. Mert attól a naptól öregszik a lepény, és figyelni kell. És kitűzte a végső időpontot: szept.9! Ha addig nem bújik ki Noémi, akkor szülünk. Részletekre nem tért ki! Gondolom nem akart stresszelni. Vizsgálat-UH nem volt, tehát nem tudom például méhszáj-ügyileg hogy állunk.
Mondtam neki, hogy vasárnap volt egy kis rózsaszín folyásom, gondolom én nyákdugó. Erre azt mondta, hogy nem igazán lehet, mert akkor max 2 napra rá szülni kellett volna... Pedig tényleg rózsaszín volt a betétem!
Nem jöttem eddig, mert doki után mentünk vásárolni, meg pár helyre ügyeket intézni. Most szerintem talán használ is nekem egy kis mozgolódás. Úgyhogy most értünk haza! Na velem ennyi! Fájás, keményedés, semmi!

Gwini: mennek a drukkok, úgy látom Te leszel a következő

Holka: irigyellek! Nagyon rendes a férjed. ÚÚÚÚÚÚgy szeretnék ilyen pasit!

Roni: jó nagy a babád, akár 40 hetesnek is megfelel a táblázat szerint.

Szeder: Adél-baba nagyon szép, annyira formás arcocskája van. Majdnem elolvadtam tőle! Szerencsés vagy, hogy nem nagyon kellett vágni!

Humanka: juhéjjjj! Vége a melónak! Most picit pihenhetsz. Bár én is az első pár szabad hétben tevékenykedtem sokat, semmit nem tudtam pihenni. Szépen gömbölyödsz!

Monee: szerintem nem csak kórház és kórház között van különbség, hanem orvos és orvos között is. Jó példa rá a mai nap: mikor NST-n feküdtem bejött egy orvos, ránézett a papírra amit a gép nyomtatott, és látta, hogy a baba nem mozgott. Erre kijelentette, hogy jó, akkor el fognak küldeni UH-ra, és megnézik a lepény működését is. (ő nem az én orvosom volt) Aztán NST után a kinyomtatott papírt megnézte a saját orvosom, és ő egyáltalán nem akart UH-ra küldeni. Pedig Noémi egyetlen-egyszer mozdult meg egész idő alatt!
Na és a másik meglepő, hogy mikor az én dokim szabin volt, akkor egy alkalommal egy idegen orvos vizsgált, és azt mondta, hogy zárt a méhszáj. Pedig a saját dokimnál előző vizsgálatnál, és rá következő vizsgálatnál is már a külső méhszáj elkezdett nyílni!

Holnap már be tudok jelentkezni rendesen délelőtt!
Lányos anyukák: egyelőre le vagyunk maradva!
Vendég

Csehi! Konkrétan hogy érted, hogy szarul vagy? mi a baj?
Sziszi7: mennek a drukkok!
Vendég

Eszike!

Eszerint mégiscsak igaz, hogy a fiúk a sietősebbek, de nem baj! :lol: Végülis még Noémi is jöhet terminus előtt!
Van, aki 1-2 héttel a nyákdugó távozása után szül! És lehet, hogy Nálad csak egy része távozott! Azért nézhettek volna méhszájat, szerintem is!

Sziszi!

De így legalább esélyes a spontán szülés nem? Az ujjnyi meg a cm ugyanaz! Pl.: 2111 azt jelenti, hogy méhnyak megrövidült, 2cm, külső-középső-belső méhszáj 1-1 ujjnyira nyitva! Azt hiszem így van, de majd a többiek javítanak, ha tévedek!

Gwini????????

Márti
borossné becz márta

Holka!

Nagyon köszi! Nagyon nem vagyok ideges, még a 120/80-at sem éri el a vérnyomásom, naponta 3x mérem!

Márti
borossné becz márta

Hatalmas gratula Minyunak és Starlaknak!!!! Sok örömet és boldogságot nekik és a babáknak!!!!

Monee, humanka: csatlakozom a "klubhoz". A dokim külföldre megy szeptember 17 és 21 között. Ami a 39. hét lesz. Tehát vagy a 38. héten kellene szülnöm, vagy a 40.-en.

Monee: terhesjógán az oktató mutatott egy gyakorlatot, melyből ha 500-at(!!!!) megcsinál az ember, 24 órán belül baba van. De szigorúan csak a betöltött 37. hét után szabad megcsinálni. Leírom, ha gondolod, próbáld ki, én a 38. héten fogom elvégezni. Hátha.... Szóval egyenesen állsz kis terpeszben egyenesen előre nyújtott karokkal, és lassan leguggolsz, olyan mélyre, ahogy csak tudsz, majd vissza fel. (Nem a törzseddel és a karoddal hajolsz, hanem guggolás - térd behajlítás) Nem tudom érthetően írom-e le??-mutatni könnyebb lenne :oops:

Netti: Jársz már nst-re??

Kép
dorka78

Sziasztok!

Dorka!

Sajnálom, hogy Te is ilyen hülye helyzetbe kerültél! :(

Köszi, asszem értem. :)

Gyors beírom, hogy mi volt ma:
Szóval volt NST, Ákos megint végig aludt. Kétszer rúgott egyet, mert maceráltam, de legalább lett értékelhető eredmény.
Aztán a dokival való beszélgetés után elhatározásra jutottam gyermekáldás ügyben.
Nem piszkáljuk a babát semmilyen népi módszerrel, jön majd amikor akar. Nincs egyszerűen lelkiismeretem hozzá, hogy az elsőszülöttem kiüldözzem az albérletéből. Lehet, ha második baba lenne, már nem gondolkoznék ennyit, de úgy sajnálom kipaterolni. Szóval marad amég tetszik neki, ez a döntés.
Jövő héten valóban nem lesz doki, illetve pár napig tuti elutazik valahova messze. Ha nem ezeken a napokon lenne a mi napunk, akkor bejön hozzám a kórázba, ha viszont igen, akkor a van helyettes doki megbízva. Szerencsére ő is pont azt ajánlotta, aki az utolsó két UHmat is csinálat és nagyon szimpatikus volt. Nyugodtabb vagyok kicsit, bár még mindig nagyon szeretném, ha esetleg Ákosunk ezen a héten vállalkozna a nagy útra.
Próbálom abbahagyni a nyavajgást, unalmas. Berendezkedünk túlélésre, remélem sikerül. 2,5 hétnél tuti nincs több már vissza.

Gwini!

Mennek a drukkok! Várok nagyon valamilyen bejelentkezést! :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Bár én is írtam Neked tippeket, nagyon helyes szerintem a döntésed!
Nekem ugyan még nem volt szükségem arra, hogy bármiért is siettessem a szülést (így is hamar beindult mindig), de én sem nagyon tudnám elképzelni, hogy én döntsem el, hogy most akkor már ki kell jönnie a bébinek és punktum! De nem is voltam még ilyen helyzetben mint Ti!
De, hogy mennyi orvos hozza ilyen helyzetbe a kismamáit! :shock: Persze, igen, Ők is emberek és nyilván nem is tudnak mindent hetekkel-hónapokkal előre megmondani, hogy hol is lesznek, de azért jó lenne, ha ez nem az utolsó pár hétben derülne ki!
Na, akkor Ákos baba gyere elő Te is! ha lehet, még ezen a héten!

Márti
borossné becz márta

Szeder, csodálatos baba Adél!
Vendég

Sziasztok!

Szeder: jó olvasni, hogy milyen jól el vagytok otthon :) És nagyon szépséges a kicsi lány :D

Humanka: elhiszem, hogy jó érzés volt búcsút inteni a melónak! Benedeknek nagyon csinos a jelenlegi lakhelye :)

Blúmi: nálunk nem jelentkeznek, tudják, hogy el vagyunk még mindig havazva az építkezéssel, de én se vágynék már nagy látogatásokra. Inkább megyek én :) Vendégnek lenni sokkal jobb, mint vendéglátónak így a vége felé :D

Röné: ismerős szitu, én is néha úgy érzem, hogy egy bevásárló körút közepéről, vagy egy hivatalból megyek szülni... Lassítani kéne, de ugyanakkor amit most nem intézek el, az nem tudom mikor lesz, a páromnak se varrhatok a nyakába mindent :?

Holka: örülök, hogy nálatok is minden rendben, főleg, hogy Heni ilyen jól fogadta a kistesót. Meg az a 6 óra alvás is jól hangzik :)

Monee: örülök, hogy picit megnyugodtál.

Gwini???

Nekünk is meg volt ma az első CTG, babó nálam is aludt, 2szer felkeltették, de nem nagyon volt hajlandó mocorogni. Persze amint eljöttem rákezdett. Szülésznőm szerint a CTG-m pont jó, egyelőre méhtevékenységem még egy viszonylag lapos vonal :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés , ma már jobban érzem magam. Most megyek nst-re,meg dokihoz. Majd utána jelentkezem .

Roni írt sms-t /nem nekem,hanem egy másik topicban :)/: 17.22-kor császárral 3200 gr és 53 cm-rel megszületett Hunor Csaba.

Kép
csehi77

Roni!

Gratulálok a kisfiadhoz!

Pont jókor volt az esküvő. :lol: Hüpp-hüpp ismét.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jó reggelt! :lol: :lol: :lol:

Roni! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcsit kívánok! Gratulálok Hunor babához!
Vendég

RONI!

Szívből gratulálok! Nagyon sok boldogságot a kisfiúhoz!

Gwini!

Drukkolunk értetek!

Kép
Kép
petra1980

RONI!!! HATALMAS GRATULA HUNOR BABÁHOZ! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCIT KÍVÁNOK!!!

Gwini, Eszike?????????

Kép
Kép
lanta

Szeder: Adél egy kis gyönyörűség! Tényleg nagyon szép kiscsajszi!

Humanka: Szép a pocid! Tök jól nyomon lehet követni a növögetését!

Monee: Csatlakozom Mártihoz, szerintem is jó döntés, hogy Ákosra bízod a születését, bár megértem, hogy ennyi gyönyörű baba láttán Te is minél hamarabb karodban szeretnéd tartani a kisfiadat! :wink: Még pár napja én is kardoskodtam, hogy jó lenne, ha a 36. hét után, de minél előbb jönne Bius, aztán pont tegnap este beszélgettem a párommal, hogy azért jó lenne, ha minél tovább tudna ott bennt fejlődni...meg hát úgy érzem, hogy még ÉN nem vagyok kész a szülésre!

Sziszi7: A linkes topicba leírta valaki korábban, hogy milyen értéknél mi van nyitva és mennyire...

Márti: Mi újság tesztcsík ügyben? SIkerült venni?

Gwini: Mi van Veled?

Eszike: A barátnőm a nyákdugó távozása után asszem 5 nappal szült. Egyszercsak halk pukkanás, magzatvíz elfolyt, aztán jött a bébi! MIndenfajta jóslófájás, görcsölgetés és keményedés nélkül! Úgyhogy hajrá!!!! :wink:

Holka: Nagyon jó, hogy Emma ilyen jó alvó baba. Remélem Bius is ilyen lesz! A hormonokat sajnálom, de remélem hamar túlleszel a pityergésen. Én is biztos pityergős leszek, engem a hormonok nagyon tudnak befolyásolni... :?
Vendég

Roni!

Gratulálok! Nagyon sok boldogságot a kicsi fiúhoz! Álomszép neve van! Az én elsőszülöttem is Csaba! Jól beelőztél itt sokakat Te is!

Csajok!

Most néztem, Roni szept. 19-re volt kiírva! Hajrá ott a tábla elején! Én még nem akarok szülni, csak kb. 2 hét múlva (na, mintha olyan nagyon rajtunk múlna :lol: )!

Gwinivel mi lehet? Már 5:2-re vezetnek a fiúk!

Márti
borossné becz márta

Roni!

Gratulálok Hunor Csabádhoz, akkor dupla az öröm. Esküvő után jött a baba. Mihamarabb várunk vissza a beszámolóval és a képekkel.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bejci!

Köszi, a férjem ma intézi, illetve lehet, várunk vele hétfőig, mert akkor nyílik a IX. ker.-ben egy új gyógyászati segédeszközbolt, nekik 100 db-os kiszerelésű is van egy másik fajtából,ami csak fehérjét és cukrot mér, ezért jóval olcsóbb! Ha sikerül beszerezni, megírom! Nekem tök jó lenne, mert így naponta tudnám nézni, bár a vérnyomásom jó vagy alacsony és most, hogy újra inni kezdtem a csalánteát, kevésbé is vizesedem!

Márti
borossné becz márta

Márti: Örülök, hogy sikerült találni! Amúgy a toxémiáról én is azt hallottam, hogy ugyanattól az apától született gyerekek esetében csak az első babánál jön elő.. ha előjön.
Vendég

Sziasztok!
Megint elszállt minden! Jajj, de bosszús vagyok!

Üdv mindenkinek!

Roninak ezer gratula a kisfiához! Sok boldogságot és egészséget kívánok nekik!

Én még egyben, várok-várok! De nem történik semmi!

Dorka: lehet, hogy kipróbálom a guggolást, de 500 bizti nem fog menni, szétmegy a térdem. Na meg nem vagyok olyan jó kondiban!
Köszi a tippet (bár nem nekem szántad eredetileg)

Monee: azért a homi-bogyi és a tea-ivás még megy? Azt gondolom nem függesztetted fel! Kitartás! Együttérzek veled!

Bejci: én is azt érzem most, ahogy közeledik a nagy nap, hogy én erre nem vagyok felkészülve egyáltalán. Mármint nem az anyaságra, hanem a szülésre! Talán félek is kicsit! De hát azt mondják, hogy még egy baba sem maradt bent, úgyhogy előbb-vagy utóbb túl kell esni ezen az egészen!

Gwini? Várjuk a híreket!

Tábla eleje lemaradt! :(

Mindenkinek szép napot! Ma jön egy kis hidegfront! Most már tényleg a lányok jönnek!!!!
Vendég

Már régen beszéltünk róla: hogy álltok a lábdagadással?
Vendég

Eszike!
Ismerős az érzés: én is a szüléstől félek...pedig régen ha valaki megkérdezte, mindig azt válaszoltam, hogy nem félek tőle, bezzeg most...
Lábdagadás: estére egy kicsit dagad a bokám, de reggelre lemegy. Miért? Neked nagyon dagad?
Vendég

Sziasztok!

Roni nagy nagy gratula a babahoz, gyonyoru nevet adtal.

Ugy nez ki a tabla vege nagyon beindult....

Mi meg egyben vagyunk, gorcsok vannak folyamatosan, doki szerint mar gorcsoldot se szedjek, en attol meg vettem be a tegnap, habar nem ert tul sokat. Hat meglatjuk mi alakul... es jon ma a hidegfront amit Reka baba egyaltalan nem komal.

szisziKép
sziszi7

Jó reggelt mindenkinek!!!

ez hihetetlen!! Újabb baba! :D

HATALMAS GRATULA RONINAK ÉS A BABÁJÁNAK!!!

(jól emlékszem, hogy roninak nem nagyon volt semmi előjele, hogy hamarosan babázni fog?!)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Én tegnap voltam dokinál. Hihetetlen, de a sok görcsölés és folyamatos keményedés ellenére még mindig változatlan a méhszájam. Remélem hétfőig így is marad, mert a szülésznőm szabin van.
Le kellett állnom a magne b6-tal is... kiváncsi vagyok mit okoz a mai hidegfront nálam görcsoldók nélkül. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Szerdán még írogatott Roni, nem is keveset, aztán-a másik topicban lestem meg-elfolyt a magzatvíz és mentek be a kórházba! De majdcsak jönnek a hírek! Csehi, Neked nem írt? Te hogy vagy?

És remélem Gwiniről is várhatóak már a hírek!!! Lehet, már meg is van a topicunk 3. kislánya, csak nem tudjuk...

Bejci!

Bíztató az apró betűs rész! :lol:

Eszike!

Nekem is javult egy kicsit a helyzet, bár a dokimnak még mindig nem tetszik! Szerintem jó, hogy most legalább éjjel hűvösebb van és azért nappal sincs 35 fok! Nálad mostmár nem csoda, ha vizesedsz! A 3. szülésem alatt én legalább 10x pisiltem a kb. 3 óra alatt, szóval szépen kiürül utána a felesleg! Egyébként nekem az első 2 szülésem után volt katéterezés, ami-bár azt mondják vacak, amikor felrakják- egy szülés után már meg sem kottyan, a baba teljesen elérzéketleníti azt a részt és hihetetlenül sok pisi távozott, én teljesen ledöbbentem! Utána viszont nem kellett 10 percenként pisilni járni, ami azért szülés után határozottan kellemes! A 3. szülésnél nem kaptam, de ott is csak azért nem, mert a rengeteg pisilés miatt tényleg üres volt a hólyagom! Azért figyelik, mert, ha nagyon tele van, az elrejtheti a méh esetlegesen erős vérzését, úgyhogy lehet, hogy nagyon nem érdemes tiltakozni a katéter ellen! Bocs, tudom, nem kérdezte senki, csak úgy eszembe jutott!
És Lányok! Inkább menjetek be még egyszer a szülőszobára, beszéljétek át a szülést dokival, szülésznővel, nekem ez segített az elsőnél, hogy oldódjon a szorongásom! Segíteni fognak, Ti pedig NAGYON ÜGYESEK LESZTEK!!! Kódólva vagyunk a szülésre, úgyhogy nem kellenek extrém képességek hozzá, csak lazítani, amennyire lehet, a babára koncentrálni és, ami nekem nagyon sokat segített, a fájdalmat tudatosan nem kínként és szenvedésként megélni! Ezt úgy értem, hogy minden fájásnál elképzeltem egy ajtót, amit kulccsal kell kinyitni és kitárni és, amikor a legerősebb a fájdalom, akkor tárul ki az ajtó, egy újabb ajtó, amelyen áthaladva közelebb kerülök a babámhoz, aki a legbelső szobában vár rám! Nem tudom, hány ajtót kell még kitárnom, de az biztos, hogy a kisbabám vár a legbelső mögött, ezért megyek-megyek előre, nem számít, hogy mennyi ideig tart, mennyire fáj, de hamarosan biztosan találkozom a picivel! Ez nekem azért volt jó, mert nem a fájásokra, hanem a célra koncentráltam! És még egy dolog, ne kérdezzétek,hány ajtó (fájás) van még! Arra gondoljatok, hány ajtót nyitottatok már ki, mennyivel közelebb vagytok a kisbabátokhoz! Ha vége egy fájásnak, akkor pedig legyetek büszkék arra, hogy eggyel kevesebb az akadály köztetek, mert leküzdöttétek!
Na jó, most lelövöm már magam, nem akarom itt osztani az észt, csak gondoltam, hátha másnak is beválik! És kívánom, hogy életetek legszebb emléke legyen a nap, amikor életet adtok a babáitoknak!

Márti
borossné becz márta

MINYU-HIRADO

MA HAZAMEHETNEK!!
Remekul vannak, tejcsi beindult, Csongi szopizik nagyon ugyesen, kerek lett a vilag!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok anyukák és még pocakosok!

Látom egyre többen gyarapítják a friss babások táborát!

Jöttem Roniról meghozni a hírt, de látom megelőzött! Tegnap reggel 8-kor elfolyt a magzatvize, irány a kórház. De már éjszaka voltak neki fájásai, így annyira nem lepődött meg. Elég sokat hagyták vajúdni, de végül meg kellett császározni. Jól vannak mind a ketten, több infóval majd hamarosan ő maga jelentkezik! Üdvözöl mindenkit!

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Roni: nagyon-nagyon gratulálok a kis Hunorhoz!!! Jó egészséget kívánok Nektek!
Várjuk a képeket még az esküvőről és a babáról is! :)

Ormolya

Kép
ormolya

márti,
tök jó tippeket írsz!!! :D

ez a vizesedés olyan furi....
rólam annyira lement minden, hogy nem hogy a bokám, de még az erek is kilátszanak a lábfejemen! :shock: Életemben nem volt ilyen vékony a bokám mint az utóbbi 3-4 napban.
Ráadásul egyszer sem kellett kimennem pisilni éjjel! És reggel, amikor mentem vér-vizelet vizsgálatra alig tudtam produkálni a megfelelő mennyiséget! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: igen, én is ezt akartam írni, hogy tegnap még Roninál semmi előjel nem volt. Szerencsés!

Bejci, Márta: nem! Épp ez az, hogy mostanában nem dagadnak a lábaim. Volt kb. 2 hetem amikor elég elefántos lettem, úgy light-osan, de most egy ideje semmi. Pedig én is azt hallottam, hogy a végére bedurvul. Persze hozzáteszem, én szedem a tőzegáfonyát minden nap egyéb vesebajaim miatt, úgyhogy talán ez is segít.
Csak azért kérdeztem Ti hogy vagytok ezzel, mert mostanában senki nem emlegette, azt hittem mindenkinek elmúlt!

Márta: köszönöm a tanácsot, nagyon jól jönnek az ilyen ötletek egy először szülő nőnek. Te már tapasztalt vagy, felnézek rád!
A katétertől konkrétan nem félek (inkább a beöntéstől), mert volt már benne részem, és nekem nem volt olyan kibírhatatlan! Beöntést még nem kaptam, de elképzelni sem tudom, hogy beöntenek hatalmas mennyiségű folyadékot, és onnan hogyan jutok el a WC-re!!??
Csak arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy ezek a fájások milyen jellegűek. Mert bizonyos típusú fájásokat el lehet viselni hosszú távon is. Vesegörcsben például volt már részem, elég szörnyű, na és nem látod az alagút végét... Azért szülésnél nagyjából be lehet határolni, hogy mennyi van még vissza, talán ez is segít elviselni. Terhességem alatt nem voltak még görcseim, és keményedés sem, tehát nem tudom mire számítsak. Talán ez idegesít a legjobban.

Sziszi7: azt mondják ma nagyon enyhe hidegfront lesz (van?) Sajnállak, hogy görcsölgetsz! Kitartás!
Vendég

Minyu! Szeretettel várunk haza!

Roninak mégegyszer gratulálok!

Humanka: bővítheted a táblát!
Vendég

Jó reggelt lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek Adél-dícséretet :) Annyira jó veletek megosztani az örömömet.. :) Hisz a terhesség minden örömét, félelmét veletek osztottam meg, és most a hihetetlen mértékű boldogságomat is :)

Ezt az oldalt gyorsan vissza olvastam..

RONI SZÍVBŐL GRATULÁLOK A PICI FIACSKÁDHOZ!!!

GWINI NAGYON SZORÍTOK!!!

Eszike!
Szorítok nagyon, hogy mielőbb kibújjon a pici lányod++ látom, hogy már nagyon várod, hogy eljöjjön a nagy nap!!

Márti!
Látom, hogy megyeget fel a vérnyomásod! Nagyon vigyázz magadra.

Sziszi!
A fiúk nagyon-nagyon oda vannak Adélért. Amikor először meglátták itthon láttam (főleg Mátén) , hogy majd el sírja magát a boldogságtól.. én viszont könnyeztem az érzéstől, hogy ennyire örülnek neki.
De tudod nekem már nagyok a fiaim, ők abszolút felfogják, hogy miről is van szó.
Jól tudom, hogy a fiaid még picik, ők másként fogják megélni.. ügyes legyél, majd.. és vegyél ajándékot, amit a pici baba hoz nekik.. ez talán a kezdeti féltékenységet, ami az ő korukban érthető.. kicsit feloldja talán.

MINDENKINEK NAGYON SZORÍTOK. ÜGYESEK LEGYETEK LÁNYOK!!!

Velünk minden rendben.
Adél nagyon jó baba.. néha azt hiszem, hogy talán baj lehet?? Mert nagyon ritkán sír.
A helyén alszik a kiságyban. Nézelődik, ha felébred.. és valahogy olyan türelmes kislány..nem sír, csak ha fáj a pocakja..az is inkább akkor, ha én keltem előbb, mint ő kelne. Van, hogy 4 órákat alszik egyfolytában.. és bizony olyankor keltem, mert aggódom, hogy miért nem kell.. tiszta idióta állapot.. nem hogy örülnék, hogy alszik felkeltem..
:oops:
Éjszakát már 2 napja végig alussza.. éjjel fél 12-től reggel 6 -ig..
HOLKA!
kérdeznélek ez normális, hogy ennyit kibír?? 110-120-at eszik. SEGÍTS!!!

Megyek és jövök, ahogy tudok!!

SOKAT GONDOLOK RÁTOK CSAJOK!!!!

Adél ma 1 hetes :)

szeder74

Sziasztok!

Roni: gratulálok a kisfiadhoz!

Bejci: én is sokszor úgy érzem, hogy még én nem állok készen a szülésre. :) Úgyhogy maradjon Zalán még egy kicsit odabent. :) Nem félek a szüléstpől, csak olyan jó még terhes lenni, na meg jövő hétvégére még programom van, arra szeretnék eljutni :D

Lábdagadás: nekem nem igazán van, ha nagyon nézem este a lábam, akkor talán egy picit dagadtabb, de nem lényegesen.

Bkriszta: köszönjük a Minyu híreket, jó hogy már hazamehetnek. :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Nem tudom végülis gwiniről tudjátok-e, de ma reggel fél 8kor már 3 ujjnyi volt, lehet azóta már babázik!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hajrá Gwini! gondolunk Rád! Mennek a drukkok!
Vendég

Legy ugyes Gwini

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Reggel óta csak most engedett be az oldal :evil: :twisted:

Nagyon nagy gartula Minyunak, Starlarkanks Roninak a babákhoz!!!
Sok tejcsit kívánok!

Valaki kérdezte,hogy nem furcsa-e pocak nélkül? Nekem azért nem ,mert csak az utolsó 12 hétben nőtt meg és egy kcisit már kényelmetlen is volt pl. füdrésnél,nem tudtam felemelni a lábam stb.. De azért jó volt nagyon kismaminak lenni. :D és hát lesz kistesó is.

Gwininek megy a drukk!

Mi most küszködünk, mert nem eszik csak keveset az uraság...kicsit kétségbe is vagyunk esve,de mivel nem sír ezért ez biztosan elég neki.

Szeder!
Gyönyörű kis pufi-pofi Adél baba. Nőjetek nagyra.
Az én fiam se ébered fel csak ha én keltem 4 óránként.

Kép
Kép
a.m.

Ronieknak sok boldogsagot es nyugodt ejszakakat kivanok !!!

Gwininek pedig mennek a drukkok !!! :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
Kép
humanka

Lanyok!

Ha esetleg vkinel vmi adatot rosszul irtam volna be a tablaba szoljatok legyszi es javitom !!!!

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Roni, hatalmas gratulancia! Sok-sok tejcsit és sok boldogságot kívánok Nektek!

Gwini, drukkolok!!! Bár lehet, hogy azóta már babázol!

Monee, jól döntöttetek! Tudja Ákos nagyon jól, hogy neki mi a jó, mikor kell kibújnia!

Dorka, elég rosszkor megy el a Te dokid is! Remélem, hogy a gyerkőccel sikerül megbeszélni hogy előtte vagy utána bújjon ki!

Eszike, lábdagadás a héten annyira nem vészes, mint múlt héten volt, de biztosan köszönhető ez annak is hogy nincs olyan iszonyú meleg. Azért nem sok cipőbe megy bele a lábam így sem...

Szülés. Én is egyre jobban félek tőle, talán éppen azért, mert már tudom, hogy mi vár rám majd... És azért a császár csak egy műtét... Szinte minden éjjel azt álmodom, hogy megyünk be a kórházba...

Császáros lányok, egyszer már kérdeztem, de mindenki átsiklott felette: altató dokinak mennyit illik adni?!

Kép

Kép
anyoooka

gwini : drukkolok neked ezerrel :)

röné: bocsika ,hogy megelőztelek,de annyira örültem,hogy nem tudtam kihagyni :oops: ne haragudj :(

Ma voltam NST-n,meg vizsgálaton .Méhszáj 2222 -es, doki szerint hétvégén szülünk. De majd kiderül,mert már a múltkor is azt mondta hogy az akkor i héten meglesz. :shock: Szóval majd jön ha úgy gondolja :)

Kép
csehi77

Sziasztok!

Starlarknak, Roninak hatalmas gratula! Sok-sok nyugodt órát és rengeteg vidámságot a Babáknak és a Mamáknak!

Anyooka, pont ma hallottam a játszótéren, hogy egy huszast adott az egyik anyuka az altatóorvosnak, illetve a férje adta, szúrás után. Én ezt sokallom, mástól még ilyet nem hallottam (igaz, nem is kérdeztem). Amikor a Nagy született (2,5 éve), tizest kapott az aneszteziológus, aki beadta az EDA-t a szobatársamnak (de hüvelyi szülés volt). Talán ezzel most csak összezavarlak, bocsi.

Húú, Csehi, 2222 az már izgis! Szurkolunk!

Képzeljétek, a héten először alszik délután a Nagylányom, gyorsan követem a példáját! Még akartam egy csomó mindenkinek írni, de majd később :) Azért az érdekes, hogy a tábla alja sincs "biztonságban"! :) Holnap tölti Humanka és Lanta a 36. hetet, onnantól bárki bármikor szülhet... És döbbenet, hogy a Babák mennyire tudják, mikor kell jönniük, akik nem várják ki a 40 hetet, azok is gyönyörű súllyal születnek, lehet, hogy ha maradnának, az már sok is lenne...

Kép
Kép
sarkantyúka

Roni
Szívből gratulálok Hunor Csaba születéséhez!!! Nagyon sok boldogságot Nektek!!!!

Szeder
Tökéletesen csinálja kisAdél! :D
Emma fél10-kor eszik majd beájul a szopi végén és az alvó babát teszem az ágyába majd fél4-fél5 között ébred először. Nappal is 3-4 órákat alszik! Pedig ő csak 60-at szopizik alkalmanként…mindig pont 60-at-…tök furi….De különbözőképpen hasznosítják a babák az anyatejet. :) A lényeg, hogy legyen elég pisis-kakis pelus és hetente 150gr-ot hízzon. Ha ez meg van/meglesz akkor már csak örülnünk kell, hogy ilyen szépen alszanak!! :D
Ne ébreszd fel.

Gwini
Akkor még ma nálatok is baba lesz!!! Drukk!!!! :D

Csehi
De jó lenne ha hétvégén megszületne Luca :) ,mert szegénykém te már olyan régóta készenlétben vagy köszönhetően a nyákdugó távozásának…. :roll:

Eszike
Noémid elég jól érzi magát…lehet kivárod a terminus végét?

Bejci
szerencsére egy napig tartott nálam a "sírós rész"

Ja és így kell értelmezni 2 ujjnyi az 4 centi.
holka

Sziasztok!

Ma végre hazajöhettem megint, remélem legközelebb már tényleg csak szülni megyek és babával jövök, mert iszonyúak a kaposvári állapotok... :? :? :?

Sajnos nem hoztam túl jó hireket, illetve össznépi pozitiv energiaküldésre volna szükség.
Starlark nagyon sokat szenvedett a hátfájásával, igazából a szülését is amiatt kellett meginditani, hogy nem tudták, mi okozza. Végül reggel burkot repesztettek neki, kapott egy csomó fájássegitő infúziót is, de a méhszáj csak nem akart kinyilni. Egész nap vajúdott, két fájás közt a háta hasogatott, még pihizni sem tudott... :? Végül 2-kor kimondták, hogy császár, akkor meg altatósorvos nem volt, igy másfél órán keresztül arra várt, hogy betolhassák a műtőbe...
Aztán szerencsére azért megszületett (akkor már gyorsan) Donát baba, aki iszonyú hangos volt, és nagyon életerős.
Ott voltam a műt előtt, úgyhogy apukával és nagymamával együtt láttam az első közt. :D :D
Starlark is jól viselte, és azóta szépen épülget. Amikor engem ma hazaengedtek, akkor keltették fel először, és sikeresen teljesitette a küldetést. :D
Donát babát viszont sajnos a szülés óta nem látta, ugyanis először inkubátorba tették (mivel mégiscsak koraszülöttnek számitott), aztán kiderült, hogy tüdőgyulladást is kapott vagy még a pocakban, vagy szülés közben... Szóval a baba most inkubátorban, infúzión van, antibiotikumot kap. Konkrétabbat nem mondanak, de remélhetőleg hamarosan rendbejönnek.

Kedden megyek majd kontrollra, akkor rájuknézek, és hozom az infókat.
Remélhetőleg nem hamarabb megyek, mert bizony egy órája megint keményedik a hasam... :? :? :?
De most lefekszem, keddig ki kell húznom, akkor töltöm be a 37. hetet.

Minyu és Roni babájának mindketten (Starlark és én is) szivből gratulálunk, Eszikének és Moneenak pedig szoritunk, hogy bújjanak már ki azok a kismanók! :D

Kép
Kép
lolababa

Szeder!

Nem, a vérnyomásom klassz, sokszor inkább alacsonyabb is a kelleténél, a dokinál ctg után pl. 90/60-at mértek! Csak az van, ami Neked is volt, hogy volt egy kis fehérje a vizeletben, épp határérték fölött.
Igazi kis szupercsomagot kaptál Adél személyében! Gyönyörű, jól eszik, sokat alszik, fel ne keltsd!

Eszike!

Ha volt már menstruációs görcsöd, ahhoz fog hasonlítani, csak erősebb lesz! Engem még emlékeztet a hasmenés előtti-alatti görcsökre is. A tolófájás pedig tényleg olyan, mintha nagyon-nagyon kellene kakilni.
Beöntés: ha hasmenéssel kezdődik a vajúdásod, mondd a szülőszobán, mert akkor valószínűleg nem kapsz, nincs is értelme! Egyébként, ha jó adják be, akkor max. egy kis feszítést érzel és a lelkisebb szülésznők fájás alatt le is állnak vele, hogy ne legyen kellemetlen! Nálunk a kórházban a wc, zuhanyzó pont az előkészítő szoba mellett van, úgyhogy nem is az volt a probléma, hogy hogyan jutok el odáig, inkább az, hogy a lelkemre kötötték, tartsam bent a vizet 10 percig! És nekem akkor már 2 percenként jöttek a fájások!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?