Sziasztok!
Timi: roomingin: én háromszor voltam, úgyhogy talán tudok mondani hasznos dolgokat. Szóval én nagyon sok ruhát csomiztam a picinek, melegebbe, rövidujjú bodyt, hosszúujjú bodyt, napozót, rugikat, pulcsit, hazamenőst, sapikat. Gondoltam, sok lesz, de nem bántam meg, mert bukos lett egyenlőre Bencus, úgyhogy a sok ruhának hasznát vettem. Én már előre bekészítettem külön sporttasiba, tiszta, új uzsis zacsikba, és csak amennyit használtunk, azt vettem ki. Így a többit tisztán, illatosan tudtam hazahozni.
Ami kell még tutira: popsitörlő, popsikenőcs. Az ajándékcsomagba adnak pici sudocreamet, de mivel azt nem lehet állandóan használni (inkább kiütésnél), előtte már irattam popsikenőcsöt és kiváltotta apa mire átmentünk roomiba. Eldobható pelust napi hatot adnak, így azt is vittem be még kb. napi 3-4 darabot pluszt, de mi még azt sem használtuk el, amit adtak. Kinek mennyit kakil a baba. Saját cumi, cumisüveg. Amíg nincs tejci, teáztatni, itatni kell, akár vizzel, és azért jobb, ha a sajátot szokja meg. Előtte otthon főzd majd ki őket. Takaró. Adnak kórházit, de sokkal jobb a saját, olyan otthonos
Én vittem eldobható pelenkázó lapot, nagyon jó volt, azon pelusoztam. Ja, meg rongypelenkát böfinek, meg a feje alá.
Fürdőtörcsit, mert azt sem adnak.
Ha simán szülsz, kapásból mehetsz oda is, úgyhogy a ruhákat úgy számold, akkor 5 napi kell. Császár után a második nap lehet átmenni, de nem sokan szokták bevállalni. Most is, meg mindhárom gyerkőcömnél az akkori császárosoknál csak én mentem át. (mártír anyuka
)
De később is bármit be tudsz még vitetni. Mielőtt befekszel, a szülés előtt egy hónappal válassz gyerekorvost, találkozz vele és írasd ki az ápolási recepteket, hogy ne kelljen apának akkor rohangálnia érte. Mire hazaértek, addigra ki tudja váltani.
Hát ennyi, ha valami még eszembe jut, megírom, de kérdezz nyugodtan.
Ja, kispárnát magadnak készíts ám, én most vittem először és olyan jó volt (meg tena betét, sima betét, eldobható bugyi, de ezeket már biztos tudod, írtuk).
Amúgy: Dórikám és Emese is kicsit náthás, szegény Dórim keveset aludt éjjel az orrdugi miatt. Porszívózáshoz le kell fognom szegényt. Nagyon aranyos Bencével, de észrevettem rajta, hogy mióta itthon vagyunk, inkább én kellek neki. Nekem kell altatni, vagy csak odabújni. Persze, nekem így sokkal nehezebb, hogy apa nem tudja bevállalni, de nem akarom, hogy Dórika kirekesztettnek érezze magát. Olyan nehéz ez a része. Hogy szakadjak okosan három fele, hogy én is életben maradjak
Bencével tényleg nincs sok gond, eszik, alszik, bár van, hogy két etetés között fent van akár egy órát is. De akkor a kiságyban nézelődik. Egyedül a bukás, meg a böfiztetés nehéz, mert az kb. egy óra, mire nyugodtan lemerem rakni.
Altatni hál istennek nem kell, elalszik vagy rögtön, vagy kis idő múlva magától is.
Na sziasztok, megyek főzni (tarhonyás husi), amíg alszik a két pici.
Szilvia