Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Petra,

gratulálok a kisfiadhoz:-) Nekem is ilyen rohamos szülésem volt, azt mondta a doki, hogy ilyen szüléseknél a fájások jobban fájnak mint azoknak a kismamáknak, akik sokáig vajúdnak. Én is örültem hogy gyorsan kibújt Áron. Az első napokon én is sokat sírtam, nekem is fájt a gátseb és a melleim kisebesedtek...
Amit leírtál a kis Barnabiról, ugyanúgy igaz Áronra is... csak cicin nyugodt igazán, egyedül nem alszik el. Ha elalszik cicin, akkor is felkel ha lerakom az ágyába....mintha nem is aludt volna:-(
Mi sokmindent próbáltunk, hagytuk sírni, de csak rosszabb lett, kapott cumit-de nem szereti...minden altatás egy procedúra...apa vagy én elaltatjuk, majd kb egy óra múlva tesszük be óvatosan az ágyába....és reménykedünk hogy nem kel fel...napközben velem van a szobánkban, és a hintájában alszik. Az az egyedüli hely, ahol el van egyedül és el is alszik.
Én már beletörődtem. Sok helyen olvastam, hogy ezt ki kell nőnie a babának. Hát reménykedem....
Remélem Te találsz valami megoldást...akkor mondd el nekem is légyszi... :)

Sok boldogságot!
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok!

Tgabi80!
köszi leveled,válaszoltam :) .
Tudtál menni uh-ra?

Valkai kérdezte a Varga Zsolt címét.
Én nála szültem,és nekem semmi rosz élményem nincs vele kapcs-ban.Sokan nem szeretik,nem szimpi nekik,de sztem Tb-n az egyik legjobb uh-os...
Dózsakertben Réti út 52. ben van a magánrendelője,kedd,és szerdán lehet menni,és hétfőn 9-12-ig lehet időpontot kérni.A szülés nála 70 e ft,uh 5000ft,terhes tanácsadás,7000,rákszűrés 10000ft ha jól emlékszem.
Tel:0620-9829779

Ági

Kép

Kép
ági01

Petra!
Gratula Barnabáshoz!Nagyon édes, és ahogy álmában mosolyog :roll: :shock:
Elhiszem, hogy fáradt vagy, egész más ám az első gyerek érkezése!Fenekestül fordul fel az ember addigi élete! Ezért írtam korábban (de megint leírom Neked, Te most úgyse tudtál visszaolvasni...), hogy a 2. gyerekkel sokkal több időm van... Hisz annyi minden nem változik, már hozzá van szokva az ember lánya az állandó figyelemhez, készenléthez... stb. Anno Nekem is 1 órát szopizott Soma, majdnem 1-et fejtem... 1 hónapig szinte felöltözni sem volt időm, köntösben flangáltam egész nap, 1 hónapig Anyukám hozta a kaját... stb. Visszagondolni is fura, de tény ami tény, így volt!
Szerintem fogdd fel úgy, hogy még csak most kéne kibújni Barnusnak, hiányzik neki a szívdobogás, a testmeleg, a közelségetek! Ez így természetes, Nekem is ilyen Noé. Tarts ki még pár hétig, aztán egyre éberebb lesz, messzebb lát, többféle hangot felismer (nem csak a Tiedet), kitárul számára a világ, akkor jobban ellesz magában majd, nézelődik... stb. Most ez még így természetes! Próbálj minél több segítséget igénybe venni, nem szégyen, most nem a rend és a "ki mit szól"a legfontosabb!
Remélem egy kis erőt öntöttem Beléd!
Ja, írtad hogy szeret Barnus a cicin lenni, Nekem is Noé ilyen "csöcsölős", eleinte még plusz 10 percet hagytam, mostmár egyre kevesebbet, inkább bevetettem a cumit, amit napközben nem fogad el, de érdekes éjjel igen. Látom a képeken, Te is szilikonosat vettél, én is, mint cumiban tapasztalatlan, így volt hogy bokákolt Noé tőle, nagy neki a feje is. Sógornőm ajánlotta a Mam latexét 0-7 hónaposat, vagy a DM-es Baby love-s latexéből a legkisebbet. Na ezt tényleg ügyesen szopizza és segít neki álomba szenderülni, ami éjszaka elég örvendetes!

Na most folytatom a hortobágyi palacsinta készítést, bocsi a többiektől, hogy másnak nem írtam!

lola77

Sziasztok!

Írtam vissza Ági01.

Uh?
Hát a 4D-n voltam, de a rendeset elfelejtettem szégyen szemre :(
Mindegy a doki azt mondta legutóbb, hogy 4 hét múlva menjek vissza, addig csak bejutok uh-ra. A lényeg, hogy a 4D-n megnézte a Varga, minden ok, egészséges, szép nagyfiú, ezért annyira nem is törtem magam össze még, hogy kérjek időpontot...:)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Ismét itt.

Petra !
Nagy -nagy gratula Barnushoz,nagyon szép igazi kis formás baba,persze a többiek sem panaszkodhatnak mert Áron,Bence és Noé is gyönyörű.jól el láttatok minket kukisokkal,titokban remélem én is megyek Ancsa és Timi után hogy egy kicsit egyensúlyba hozzuk a nemek arányát,de hát ez még jó sok idő amig kiderül.
Ediéket láttam még a muléthéten az intersparba jó nagy pocakja lett,neki is.
Nekem Atival nagyon megmaradt a hasam ,mert nagyon sokat hiztam,eléggé megnyult a bőröm,ezért már most elég intenziven látszik a pocakom,már többen megkérdezték,akik nem tudják hogy babát várok.viszont hizni még nem hiztam ,Fogytam 2 kilót gondolom a sok rosszullét miatt ami lekopogom ugy tűnik kezd rendeződni amit megünnepletem multhéten 3 napon keresztül zsiroskenyeret ettem paradicsommal reggeltől estig :lol:

Túléltük a nagy születésnapot,nagyon jól sikerült hálistennek és sikerült egyedül végégcsinálnom ugyanis kedves férjem nem birta a gyerekzsivalyt igy egy óra után angolosan távozott.
Megvolt a fánkevő verseny ,zsákbanfutás(természetesen dijakkal) utána tortáztunk majd következett az arcfestés.hálistennek az idő is nekünk kedvezett és nem kellett bennt a lakásban lenni csak az utolsó órában szorultunk be mert jöttek a felhők. Ja és majdnem minden gyerek pityeregve távozott,hogy még maradni szeretne.

Képeket teszek fel a napokban csak még le kell őket kicsinyitenem.

Iskolai vásárláson természetesen túl vagyunk,füzeteket nálunk kötni kell,a könyveket is elhoztuk ma azokat csak öntapadós boritóba kell kötni.
pénteken évnyitó,hétfőn már suli ,Atinak ovi ő is készül persze neki is kellett uzsisdobopzt venni,tolltartóért könyörgött megkapta a Hanna tavalyi tolltartóját.
Hanna tudomásul vette a babát ,Ati viszont nagyon aranyos állandóan jön,puszilgat simizi a hasam,kérdezget hogy mekkora a kistesó,ő mekkora volt,volt e ebihal ős is meg mindenki (ugye nemrég megnézték a nicsak ki beszélt :lol: :oops: )
Aranyos..

na megyek vacsiztatni

sziasztok
Rita
lrita

Sziasztok!

Ismét itt.

Petra !
Nagy -nagy gratula Barnushoz,nagyon szép igazi kis formás baba,persze a többiek sem panaszkodhatnak mert Áron,Bence és Noé is gyönyörű.jól el láttatok minket kukisokkal,titokban remélem én is megyek Ancsa és Timi után hogy egy kicsit egyensúlyba hozzuk a nemek arányát,de hát ez még jó sok idő amig kiderül.
Ediéket láttam még a muléthéten az intersparba jó nagy pocakja lett,neki is.
Nekem Atival nagyon megmaradt a hasam ,mert nagyon sokat hiztam,eléggé megnyult a bőröm,ezért már most elég intenziven látszik a pocakom,már többen megkérdezték,akik nem tudják hogy babát várok.viszont hizni még nem hiztam ,Fogytam 2 kilót gondolom a sok rosszullét miatt ami lekopogom ugy tűnik kezd rendeződni amit megünnepletem multhéten 3 napon keresztül zsiroskenyeret ettem paradicsommal reggeltől estig :lol:

Túléltük a nagy születésnapot,nagyon jól sikerült hálistennek és sikerült egyedül végégcsinálnom ugyanis kedves férjem nem birta a gyerekzsivalyt igy egy óra után angolosan távozott.
Megvolt a fánkevő verseny ,zsákbanfutás(természetesen dijakkal) utána tortáztunk majd következett az arcfestés.hálistennek az idő is nekünk kedvezett és nem kellett bennt a lakásban lenni csak az utolsó órában szorultunk be mert jöttek a felhők. Ja és majdnem minden gyerek pityeregve távozott,hogy még maradni szeretne.

Képeket teszek fel a napokban csak még le kell őket kicsinyitenem.

Iskolai vásárláson természetesen túl vagyunk,füzeteket nálunk kötni kell,a könyveket is elhoztuk ma azokat csak öntapadós boritóba kell kötni.
pénteken évnyitó,hétfőn már suli ,Atinak ovi ő is készül persze neki is kellett uzsisdobopzt venni,tolltartóért könyörgött megkapta a Hanna tavalyi tolltartóját.
Hanna tudomásul vette a babát ,Ati viszont nagyon aranyos állandóan jön,puszilgat simizi a hasam,kérdezget hogy mekkora a kistesó,ő mekkora volt,volt e ebihal ős is meg mindenki (ugye nemrég megnézték a nicsak ki beszélt :lol: :oops: )
Aranyos..

na megyek vacsiztatni

sziasztok
Rita

Kép

Kép

Kép
lrita

Sziasztok!

Csak gyors.....

Vikit felevették az Arany János oviba,szeptember végén kezdi az ovis életet :lol: ,bár ő még nem akar oviba menni,maradna bölcsiben.
Szerdán megyek szülőire.........

Ma amúgy már voltak kint a gyerekek a bölcsiben,elkerítettek nekik egy kis részt.......hát eléggé gáz ahogy felujították az udvart,nem valami minőségi munkát végeztek ott a szakemberek.....

Lrita
Hannának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!
Képekkel majd gyere ha tudsz :lol:

Nagyon aranyosak a bébik,formásak,szépek....nekem is kedvem támad újra babázni :P

Puszi:Erika

cseriviola

Köszönöm szépen a tanácsotokat!
Kicsit megnyugodtam, hogy másnál is előfordul az én problémám..
Néha azonban nagyon el vagyok keseredve...Azt hittem én kis naív. hogy még az újszülött mellett milyen sok időm marad, mert csak eszik-alszik...Másképp képzeltem mindent, de remélem később változik ez, és magamat is el tudom látni, és nem fogok magamra haragudni, hogy miért is vagyok türelmetlen. De ezt a fáradtság teszi.Tegnap este is pl. 17 órától kisebb megszakításokkal, kb. éjszaka 1/2 2 -ig szoptattam...Nagyon kivoltam...És a végén az lett, hogy velem aludt, mellettem az ágyban. Még arra is figyelnem kellett, hogy ne forgolódjak, ne hogy összenyomjam..

Egyébként a vizet nem szereti, csak a tejci elégíti ki. A kamillateától meg egész délután fosott, amikor 1x kipróbáltam..Lehet még hígabbra fogom csinálni, ha ki merem még 1x próbálni...
Igazából a cumit sem szereti, csak már mi erőltetjük néha...

Na majd meglátjuk, ha telnek-múlnak a napok-hetek...

Most megyünk sétálni babakocsistul.Tegnap voltunk kint először..

Puszik!

petra79

Petra:
Fel a fejjel. Tényleg csak javulni fog a helyzet. Az lehet, hogy ha higítod a teát, akkor jobb lesz. Én Daninak akkor adtam kamilla teát, amikor hozzátápláltam és nagyon nehezen kakilt. Akkor segített, mert hajtó hatása is van. De korábban is itta, akkor semmi fosi nem volt.
Mindenesetre próbáld higítani, hátha az jót tesz.
Jó sétát, az idő megvan hozzá!
Remélem többiek jól vagytok. Ancsa, Lola, Emesedóra.....stb! Bocs, hogy mindenkit nem sorolok!
Emese és Dóra és persze Áron is nagyon szép gyerekek tényleg büszke lehetsz rájuk Szilvi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

sziasztok,
napunk volt...és még nincs vége. Áron fél tíz óta délután öt körül aludt el. Addig kisebb nagyobb megszakításokkal sírt. Cicin megnyugodott, bár néha ott is összeszorította a száját, csapkodott a kezével-lábával....és nyögött...
szóval az lett a vége, hogy öt óra körül, miután már azt hittem, hogy megfullad a sírástól, hatalmasat rotyogtatott. Nagyon nehezen megy a kaki szegénykémnek.
Azt hiszem az espumisan csepp, amit két hete kap, nem sokat ér...
Olvasgattam a neten, és többen írták, hogy nem használ, ellenben többen dícsérik a papaverin gyógyszert. Van esetleg valaki, aki használta? Valami tapasztalat?
Petra, én is ilyen kis naív voltam....de remélem hamarosan túl lépünk ezen a korszakon. :)

Előre is köszönöm az infókat,

üdv,
Szilvia

espumisan
szilvia1981

Sziasztok!

Olvasom,hogy az újdonsült anyukák közül páran a baba kakilásával és hasfájásával küzdötök.....pár kipróbált dolog ami nekünk nagyon bevált.
Viki 2 hónapos korában lett hasfájós.....először a kórházi ajándékcsomagban kapott masszázs füzetből megtanultam a has masszírozását,persze kentem alá Bionet balzsamból egy keveset.
Baba a hátán fekszik,kicsit felemeljük a lábait úgy,hogy derékszögben legyenek a térdei,ezt megfogjuk balkézzel,majd jobb kézzel masszírozzuk órajárással megegyezően.
Ha jól csinálod és rendszeresen akkor már fogod érezni,hogy hol van elakadva a széljárás :P
Én mindig addig masszíroztam amíg meg nem könnyebbült vagy amíg kakit nem produkált.
Később amikor már 3 hónapos lett,masszírozáson kívűl pici borsónyit a szájába is adtam neki,így duplán hatott,amúgy nem kell tőle félni,tiszta gyógynövényből készült.

Szoptatás
én Vikit elejétől fogva igény szerint szoptattam,nem 3 óránként vagy még ritkábban.
Nekem kb. 1 hónap alatt beállt a napirend,nem görcsöltem azon,hogy mikor mire lesz időm,első a gyerek.....

Sziasztok:Erika

cseriviola

Szilvia:
Mi Infacolt használtunk. Ez egy szirup és egyszerűen lehet beadni a babának. Lehet, hogy van min. korhatár, azthiszem 5 hét.
Gripe watert is megpróbáltuk. Ezt később lehet kezdeni, de én nem is adtam mert egyszer majdnem megfulladt tőle a Dani.
Nekem az Infacol bevált. Van egy pár nap mire hat, de utána jobb volt.
És mint Erika is írta masszír, masszír.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gratulálok az új topikbabókhoz!!!! :D

Fel a fejjel csajok, az eleje - főleg az elsőnél- piszok nehéz, de jó hír, hogy egyre könnyebb lesz!!! :) És érdekes, hogy a másodikkal már fele olyan nehéz, mint az elsővel, pont ahogy Lola is írta.

Szilvia81: Nekünk a doki szélcsövet javasolt, amit használtam is, és szinte mindíg segített szegénykémnek. Csak úgy jöttek kifelé a pukik! Aztán meg a kaka is, ha az volt a baj. Ez egy kis gumicső, a patikában kapható.

Mi a Balcsin voltunk a múlt héten. Fürödtünk, bicóztunk nagyokat. Sajna csütörtökre Tamara belázasodott elvittük ott dokihoz, és kiderült, hogy sikerül egy kis guszti vírusos mandulagyuszit összeszedni. :cry: Elég nyűgösen telt a hétvége, hétfőre pedig pöttyös panni lett belőle, így az itthoni dokit is meglátogattuk, de azt mondta, hogy ezt is a vírusra foghatjuk... Hát fogjuk...
Jövő héten suli, és még mindíg semmit nem vettünk... :oops: Azt hiszem ideje lenne elnézni egy írószer boltba végre... :)

Üdv, V.erika
v.erika

Sziasztok!

Köszönöm a tapasztalt anyuciknak a tanácsokat. Elsőkörben kipróbáljuk a szélcsövet, bár még nem hallottam róla. Aztán az infacol-t. Remélem arra már nem lesz szükség...
Tényleg annyival könnyebb a második bébivel? Mert mindig is két gyerkcöt szerettem volna, de most igencsak elbizonytalanodtam...
Mennem kell, Áron megint ébredezik:-(

Sziasztok,
Szilvia
szilvia1981

Kedves Lányok,

Kicsifiam, Dávidka a mai napon megérkezett közénk :)
51 centijével, 4050 grammjával jó húsban van a kicsike.

Anya jól van, most pihen, apa fáradt és büszke az újszülött szöszire. Kata épp nézegeti a képeket, nézzétek meg ti is :) Kép
gyurmaapa

Kép
Kép
edi78

Edit!

Gratulálok a Picurhoz, aki nem is olyan picur :D !!Sok boldogságot , egészséget nektek!!

petra79

A masszírozást én is hallottam, hogy jót tesz hasfájásra, sőt esti fürdetés után testszerte is jó hatása van, mert elfárad, és elvileg jobban alszanak a babák tőle..Én is most próbálgatom a módszert, de több barátnőmnél bevált..

Vannak még homeopátiás szerek is hasfájásra..
Bemásoltam a következőket:

A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük
Kisbabáknak a homeopátiás golyócskák beadhatók kevés vízben oldva is!

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

petra79

Sziasztok!

Gyurmaapa beelőzött. Jöttem újságolni az iwiwen olvasott hírt... Nagy-nagy gratula a családnak! Mégis milyen jó lett, hogy Edi kihordhatta a végéig a babát. A súlyán meg is látszik :) Az én Emesém is 7 éve majdnem ekkora volt (4180 gramm)!! Reméljük mindketten jól vannak és később halhatunk részleteket! Kíváncsiak vagyunk! Editnek sok-sok puszi (kérjük átadni!) és mielőbbi felépülést! Dávidka tiszta apa!!!

Az én Bencém is kerekedik rendesen. Már 4 kiló, kereken. Másfél hét alatt, mióta otthon vagyunk, 80 dekát hízott a lelkem. Doktornéni hál istennek nem cseszegetett, csak jót mosolygott és "kisgömböcnek" nevezte a fiacskámat.

Velünk minden ok. Tegnap plázáztam három gyerekkel, de jött segítségnek anyu és hugom. Ma viszont a két kicsivel bevállaltam egy tescot és egy méreckedéses gyerekdokit. Hát... megoldottam! (fogytam kb. 2 kilót szerintem)

Na puszi, megyek főzni, amíg Bence alszik, Dórika most elvan. Emese hugommal strandon.

Szilvia
emesedora

Sziasztok

Petra, Edi
Gratulálunk mindkettőtöknek a babákhoz.

Hasfájásra
Nekünk is volt anno, az espumisan tényleg nem ér semmit.Én annak idején a hasára fordítottam és maszíroztam,de hál istennek nálunk hamar elmúltak ezek a panaszok. Viszont a kaki az nehezen ment mindig is arra sajna nekünk csak a kúp volt jó.
A mecsek tea sem volt annyira rossz attól viszont meg állandóan ment a pukizás. Kitartást ezekhez a dolgokhoz, tényleg nem kell parázni és előbb utóbb beáll szépen minden. A lényeg hogy ne legyetek idegesek mert az a babán is megérződik.

Rólunk röviden annyi, hogy 4 nap böli után kis láz orrfolyás köhögés,így 1 hét pihi itthon. Timi be van rekedve,ez elég lassan javul de láza hőemelkedése nincs.
Ma megyek az ovi szülőire kiváncsi vagyok mit fognak mondani.

Múltkor valaki írta, asszem Rozi te voltál az, hogy még nem nőttek ki a rágófogak. Na nekünk most jön az uccsó kettő,pont 2 évvel ezelőtt jött az első kettő foga.Tök érdekes.

Timiről még annyi, hogy mióta megint van böli nagyon nyafogós lett,meg most az a legújabb nála, hogy ő nem tud semmit.Mindenre azt mondja nem tudom persze minezt nyafogva. Gondolom a böli hatása mert most már érkeznek folyamatosan az új bölisek. Reméljük hamar túllesz ezen a korszakon.

Na mentem

Friss babaásoknak sok tejcit és nyugodt napokat kívánunk,a még kismamiknak meg sok pihit.
Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Edi!
Gratulálok Dávid babához!!!!!Szép súllyal született :)

Tgabi80!
Nah tegnap feladtam a jelentkezésem a suliba,úgyhogy irány az iskolapad :) Te mikorra vagy kiírva?Hogy bírsz anniyt ülni ilyen nagy pocival?

Erika!
Tök jó,hogy felvették Vikit az oviba :D ,mi lesz a jele?
Lábad hogy van,hat az injekció?

Cirmike!
Réka mikor kezdi az ovit?Egyik ismerősöm ott volt ovónő ahova Réka fog járni,csak most gyeden van,de ő csak jókat mondott az oviról.

képzeljétek lehet hogy Dorka Szept-től kezdheti az ovit.Holnap derül ki.Huu most belegondoltam,hogy oylan rosz ez az elválás(pedig csak délelöttös lesz),de mégis.Mindennap vinni,esőbe hóba...sokat lesz beteg,sztem meg is fog változni eléggé...ááá nem akarom :cry:
ki milyen vitamint,imunerősítőt ad a gyereknek?

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Edit
Gratula nektek!!!!
Nagyon szép baba.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Gyurmaapa és Edi sok boldogságot és örömet kivánok a nem is olyan pici Dávidkátokhoz,szerintem tiszta Kata!

Sok puszi Edinek

Rita
lrita

Edi, Gyuri

Gratulálok Nektek!!!
Ez a gyerek is tiszta Te! :lol: :lol: :lol:
Mi volt? Éjszakáztál te is hogy fáradt vagy?

Hol van még kép??? (Bocsi hogy nem tudom...)

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Edi/Gyuri
gratulálunk mi is Dávidkához,nagyon szép formás kisbaba!!!!!
Edinek sok pihit és rengeteg tejcit!
Hétfőn jöhetnek haza?
Dávid tiszta Kata!
Kíváncsi vagyok,hogy mit fog hozzá szólni Kata,ha meglátja :lol:

Emesedora
de ügyes Bence,szépen fejlődik ő is.
Nagyon ügyik vagytok,hogy simán elmentek bárhová akár 4-ben is :lol:

Lívia
jobbulást Timinek!
Ma talizunk a szülőin :lol: ami álítólag 3 órás lesz :shock:

Ági
nem tudok még az ovival kapcsolatban semmit,majd este megírom.
Lábam javulgat,jövő kedden kapom a 2.szurit.
Dorka melyik oviba fog járni?
Az első pár hét tuti nehéz lesz mindkettőtöknek,de majd belerázódtok ti is,kitartást!
Dorka milyen csoportba fog járni,neki mi lesz a jele?
Sulit mikor kezded?
Hova fogsz járni és milyen szakra?
Mi kipróbáltunk már pár féle multivitamint,ami csak étvágyat növelt,ellenállóbb nem lett a gyerek tőle,de már 1 éve szedjük a homeopátiás echinacea golyókat,sztem sokkal hatásosabb.

Megyek még gyors elmosogatok,rendet rakok,aztán irány a bölcsi,majd a szülői később :lol:
Este még benézek,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok gratulálok a Babákhoz!

Ti mennyi mindent pakoltatok (pakoltok) a babának a kórházi csomagba mert lehet hogy túlzása viszem.hogy működik a rooming?

Timi

Kép
xytimi

Írok egy kicsit magunkról is mert örömhíreim vannak Rékáról:

Mostanra kezdi begyakorolni a járást, és elhagyni a mászást, kezd idegen helyen, járdán is egyedül sétálni.
Ma voltunk utoljára gyógytornán ahova már 2 éve jártunk. Hát nagyon sírtam...
Taliztam Hugival is, már jól mozog a térde...

Jövő héten hétfőn még megyek Bp-re egy kontorllra az immunológiára, mert megint beteges, szinte meg se gyógyul teljesen már júli vége óta. Hurutos. 20-án lázas is volt.
Lehet az is a baj, hogy bűnöztünk tejallergia ügyileg. Van hogy beleharap olyan dolgokba amikben tejpor is van adalékként és ugye ezt nem szabadna. De annyira visít ha kiveszem a kezéből. Persze itthon nincsenek ilyen dolgaink, csak mindig van vhol vmi váratlan szituáció.

Aztán keddtől ovi Rékának:
Lesz 2X logopédiája, 3X mozgásfejlesztése az oviban és emelett 2X járunk még a gőzbe is gyógyúszásra. Ez csak úgy megoldható, ha péntek délelőtt viszem ezért aznap nem fog oviba járni, meg kedden ovi után megyünk. 1X pedig csütin megyünk gyógylovaglásra szintén ovi után.

Hát unatkozni nem fogok megint, teljes munkaidőt nem fogok tudni vállalni, tehát már céloztak rá, hogy ugyis elbocsátanak, most szabin vagyok a régi munkahelyemről. Végül is a gyes az jár továbbra is.

Rolival fogászatra kell menni, mert lett egy lyukas foga hátul. (tuti nem jól mosta és a délutáni nasi után sem mosunk fogat, tehát mi vagyunk szülők a hunyók, mert tudom hogy nekünk kellene, akár napi 3X)

Sajnos a férjemmel kettesben töltendő motorozós napok most elmaradnak, mert úgy döntött, hogy mégis kiállítanak az apósommal a VértesEXPO-n.
Ha arra jártok: Simon és fia Cserépkályhás
Lehet én is kint leszek segédkezdni...

Kertészkednem is kellene de nem kívánok melegben este meg már vacsorázunk és olyan hamar sötétedik aztán...

Megyek, bocsi ha sok voltam

Cirmike

UI: Erika, hívlak torta ügyben!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Gratulálok a kisbabák születéséhez! Sok egészséget és rengetteg anyatejcit kívánok!

A hasfájáshoz csak annyit tudok mondani, hogy nekünk a dr nénink irt fel vmi gyógynővényes, kikeverős kupot, ami nagyon jó volt! De ez szerencsére csak a Dórinál kellett, Most a Zsócinak néha azért fájt a hasa mert tele ette magát, de nagyon könnyen, napi 4x-5x kakilt! Dórim meg csak 3-4 naponta!!!
De tul vagyunk ezen is!!
A masszir biztos sokat segit, meg a hason fekvés is! Könnyebben pukiznak!!!

Még azt szeretném kérdezni, hogy most a booklinen a bébiételek le vannak árazva szept. 7-ig! Ha vki szeretne rendelni ,vagy esetleg könyvet szoljon mert én pénteken 5.-én adom le a rendelést!!!

Rolunk csak annyi, hogy készülünk az ovira, kisebb-nagyobb sikerrel. De azért már várom! 8-án megyünk először!
Zsóci már teljesen egyedül járkál, a mászást abba hagyta!! Esések vannak, de eddig nem volt nagyobb baj belőle!
Eddig összesen 7 metszőfoga volt, vártam a 8-at,de legnagyobb meglepetésemre kibujt az 1 rágófoga aug. 20-án. Ma reggelre viszont kibujt a 8. metszőfog, és a másik felső rágó, igy most már 10 foga van. Már csak a másik 10 fog hiányzik!! Kicsit megy a hasa, de nem nyügösebb, szerencsére!!!
Mindent megeszik, csak a tejet nem hajlandó meginni! Pedig már nem akarom nagyon sokáig szopiztatni! Már 14 hónapos elmult! Max. még ebben az évben!! Nehezebb lesz elvenni tőle mint a Dóritol!

Na megyek mert már lassan ébredezik!!

Sziasztok!!
Ha kell rendelés irjatok!!!
e-mail cimem: hegmoni@freemail.hu

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Gratulálok a kisbabák születéséhez! Sok egészséget és rengetteg anyatejcit kívánok!

A hasfájáshoz csak annyit tudok mondani, hogy nekünk a dr nénink irt fel vmi gyógynővényes, kikeverős kupot, ami nagyon jó volt! De ez szerencsére csak a Dórinál kellett, Most a Zsócinak néha azért fájt a hasa mert tele ette magát, de nagyon könnyen, napi 4x-5x kakilt! Dórim meg csak 3-4 naponta!!!
De tul vagyunk ezen is!!
A masszir biztos sokat segit, meg a hason fekvés is! Könnyebben pukiznak!!!

Még azt szeretném kérdezni, hogy most a booklinen a bébiételek le vannak árazva szept. 7-ig! Ha vki szeretne rendelni ,vagy esetleg könyvet szoljon mert én pénteken 5.-én adom le a rendelést!!!

Rolunk csak annyi, hogy készülünk az ovira, kisebb-nagyobb sikerrel. De azért már várom! 8-án megyünk először!
Zsóci már teljesen egyedül járkál, a mászást abba hagyta!! Esések vannak, de eddig nem volt nagyobb baj belőle!
Eddig összesen 7 metszőfoga volt, vártam a 8-at,de legnagyobb meglepetésemre kibujt az 1 rágófoga aug. 20-án. Ma reggelre viszont kibujt a 8. metszőfog, és a másik felső rágó, igy most már 10 foga van. Már csak a másik 10 fog hiányzik!! Kicsit megy a hasa, de nem nyügösebb, szerencsére!!!
Mindent megeszik, csak a tejet nem hajlandó meginni! Pedig már nem akarom nagyon sokáig szopiztatni! Már 14 hónapos elmult! Max. még ebben az évben!! Nehezebb lesz elvenni tőle mint a Dóritol!

Na megyek mert már lassan ébredezik!!

Sziasztok!!
Ha kell rendelés irjatok!!!
e-mail cimem: hegmoni@freemail.hu

Kép
Kép
moncsi76

Hölgyek,
Köszönjük a sok és gyors (azt hittem az anyukák elfoglaltak ebédidőben :D:D) jókívánságot, mindent átadok Editnek. Biztos fog örülni.

Kép
Kép
edi78

Üdv!

Timi

A neten szoktam nézelődni, és találtam egy oldalt ahol nagyjából minden össze van írva...
Persze ez is egy anyuka listája, szóval nem szentírás :)

http://picibaba.hu/pocakkal/elokeszuletek/korhazi-csomag-a-babanak

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Editnek és az egész családnak gratulálok a picur érkezéséhez.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Timi: roomingin: én háromszor voltam, úgyhogy talán tudok mondani hasznos dolgokat. Szóval én nagyon sok ruhát csomiztam a picinek, melegebbe, rövidujjú bodyt, hosszúujjú bodyt, napozót, rugikat, pulcsit, hazamenőst, sapikat. Gondoltam, sok lesz, de nem bántam meg, mert bukos lett egyenlőre Bencus, úgyhogy a sok ruhának hasznát vettem. Én már előre bekészítettem külön sporttasiba, tiszta, új uzsis zacsikba, és csak amennyit használtunk, azt vettem ki. Így a többit tisztán, illatosan tudtam hazahozni.

Ami kell még tutira: popsitörlő, popsikenőcs. Az ajándékcsomagba adnak pici sudocreamet, de mivel azt nem lehet állandóan használni (inkább kiütésnél), előtte már irattam popsikenőcsöt és kiváltotta apa mire átmentünk roomiba. Eldobható pelust napi hatot adnak, így azt is vittem be még kb. napi 3-4 darabot pluszt, de mi még azt sem használtuk el, amit adtak. Kinek mennyit kakil a baba. Saját cumi, cumisüveg. Amíg nincs tejci, teáztatni, itatni kell, akár vizzel, és azért jobb, ha a sajátot szokja meg. Előtte otthon főzd majd ki őket. Takaró. Adnak kórházit, de sokkal jobb a saját, olyan otthonos :)
Én vittem eldobható pelenkázó lapot, nagyon jó volt, azon pelusoztam. Ja, meg rongypelenkát böfinek, meg a feje alá.
Fürdőtörcsit, mert azt sem adnak.

Ha simán szülsz, kapásból mehetsz oda is, úgyhogy a ruhákat úgy számold, akkor 5 napi kell. Császár után a második nap lehet átmenni, de nem sokan szokták bevállalni. Most is, meg mindhárom gyerkőcömnél az akkori császárosoknál csak én mentem át. (mártír anyuka :))

De később is bármit be tudsz még vitetni. Mielőtt befekszel, a szülés előtt egy hónappal válassz gyerekorvost, találkozz vele és írasd ki az ápolási recepteket, hogy ne kelljen apának akkor rohangálnia érte. Mire hazaértek, addigra ki tudja váltani.

Hát ennyi, ha valami még eszembe jut, megírom, de kérdezz nyugodtan.

Ja, kispárnát magadnak készíts ám, én most vittem először és olyan jó volt (meg tena betét, sima betét, eldobható bugyi, de ezeket már biztos tudod, írtuk).

Amúgy: Dórikám és Emese is kicsit náthás, szegény Dórim keveset aludt éjjel az orrdugi miatt. Porszívózáshoz le kell fognom szegényt. Nagyon aranyos Bencével, de észrevettem rajta, hogy mióta itthon vagyunk, inkább én kellek neki. Nekem kell altatni, vagy csak odabújni. Persze, nekem így sokkal nehezebb, hogy apa nem tudja bevállalni, de nem akarom, hogy Dórika kirekesztettnek érezze magát. Olyan nehéz ez a része. Hogy szakadjak okosan három fele, hogy én is életben maradjak :)

Bencével tényleg nincs sok gond, eszik, alszik, bár van, hogy két etetés között fent van akár egy órát is. De akkor a kiságyban nézelődik. Egyedül a bukás, meg a böfiztetés nehéz, mert az kb. egy óra, mire nyugodtan lemerem rakni.
Altatni hál istennek nem kell, elalszik vagy rögtön, vagy kis idő múlva magától is.

Na sziasztok, megyek főzni (tarhonyás husi), amíg alszik a két pici.

Szilvia
emesedora

Mondhatni úgy is, hogy a rooming-in-be mindent kell vinni , amit otthon használnátok a babaápoláshoz, öltöztetéshez. Igaz adnak naponta 1 angolpólyát réklivel, de ha bepiszkolódik kakival vagy lebukja, akkor cserére már nincs lehetőség. Pelenkát napi 5 db-ot biztosítanak... Úgyhogy mindent vigyetek a babának, aki roomiba akar menni.

A doki néni nekünk nem írta fel előre a receptet, mert kellettek hozzá a baba adatai, amit előre még nem is tudtunk..De a recept elkészül rögtön, amint a pici megszületik, tehát meg lehet íratni , és ki is lehet váltani..

Cirmike: én nem ismerem az "előzményeket". Mi betegsége van a kislányodnak?

Barnikám nagyon ügyes volt éjszaka, 4 óránként kelt fel enni. Én is tudtam kicsit többet aludni. Minden nap megyünk sétizni, és azalatt is jókat alszik. Csak utóbbi napokban délutánonként nem akar szopi után szunyálni, de talán nem is baj, mert így estére jól kifárad, és azért tud aludni éjszaka jobban..

Sziasztok!

petra79

Köszi a tanácsot mindenkitől!

Kép
xytimi

Szisztok!

Köszi hogy befogadtok:-)
A fiúk még nem tudják, még előtte el szeretnék menni orvoshoz. talán ma fel is hívom és kérek időpontot. nem vágyom oda de muszály, azért majd csak túl leszek rajta...
mindenkinek szép napot!
kata
sznékata

Bocsi nem ide akartam :oops:
sznékata

Szia Petra,

Rékámnak nincs "betegsége", hanem a 37. hétre úgy össszetekerte a köldökzsinórját, hogy pillanatnyi oxigénhiánya lehetett méhen belül, rossz volt az NST, ki is vette a dokim. Akkor úgy nézett ki minden rendben van az Apgar 8/10 lett.
No comment a kórházi gyerekorvoshoz... aki a kissúlyú koraszülött babánkat nem küldte sehova utógondozásra, roomingban voltam vele, mert jól szopizott, de a zárón patológiás újszülöttként volt.
Jól fejlődött, pici elmaradással.
Aztán 8 hónaposan csak nem kezdett kúszni, mászni, 10 hónaposan mentünk gyógytornászhoz, 1 évesen neurológus szakorvoshoz. Szerencsére semmi maradanó dologgal nem kell számolnunk, utoléri majd magát, ha regenerálódik minden az agyban. Főként a nagymozgás területe érintett...
15 hónaposan mászott, 2 évesen kapaszkodva lépegetett és most (3 éves lesz) tanult meg járni.
Sok mindenen vagyunk túl..., könnyen kap el fertőzéseket.
Nemrég derült ki hogy tehéntej allergiás.

Röviden ennyi, a régiek minden lépést tudnak, de persze egyáltalán nem baj, hogy rákérdeztél, lehetetlenség lenne visszaolvasni.

Barnus tündéri babó!
Kedvem támad megint babázni, már azzal is álmodtam, hogy itt sokat olvasok rólatok!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Nem semmi amiket itt be kell vinni! :(
Soha nem fogom megbánni, hogy nem itt szültem! Bár messze van Komárom, de összehasonlitani se lehet a tatabányaival.
Ott ha simán szülsz akkor ha bemész a szobába akkor 1 orán belül hozzák a babát! Szülés napján csak 3 oránként hozzák ki a babákat szopizni, de ha látogatok kiváncsiak akkor ablakon keresztül meg tudják nézni!
2. naptol van veled kb reggel fél 6-tol egész este 10-ig!
Ha bármi gondom van akkor szoltam a csecsemősnővérnek és ruhát cserélt ( ha kellett többször is). Ha jött látogató és nem volt senki a szobában akkor beadtam és vigyázztak rá és nem néztek rám csunyán! Az meg szerinem, hogy este 10-kor elvitték jo volt, mert legalább pár napig még lehet pihenni! Napközben lefejt tejet adták a babáknak! Este teli hassal vitték el, reggel megfürdetve , üres pocival hozták!
Bevinni a picinek csak pelenkát meg popsitörlöt kell, minden mást ők adnak!!!! Persze ha azt akarja vki hogy saját ruhába legyen a pici vihet azt is!
Most, hogy felujitották, nagyon szép lett az egész!Családias, és nagyon kedvesek! Legnagyobb meglepetésemre még a csecsemősnővér is megismert most a látogatásnál ( sogornőm is megszült ). A szülésznő ( nem nála szültem) még beszélgetni is odajött!!!
Szerintem ha vki megteheti és "jó élményekkel" akar szülni akkor csak ajánlani tudom a komáromi szülészetet!!!
Mindig elcsodálkozom, hogy miket irtok! Szégyen, hogy egy megyeszékhelyen ilyen a szülészet és a betegellátás! Nem tudom mit szolna sok szülészdoki, ha a boltban is ugy szolgálnák ki őket, ahogy ők viselkednek itt a terhes nővel!! ( vagy csak akkor lennének kedvesek az eladok ha kapnának borravalot!!!!)

Bocs, hogy sokat irtan, de nem birtam magamba tartani!!!!

Sziasztok!!

Kép
Kép
moncsi76

Jaj azt elfelejtettem, ha császáros vagy nem tesznek külön szobába! Oda visznek a többi megszült anyuka közé rögtön!
És ha ugy érzed akkor szolsz és hozzák a babát!!

Kép
Kép
moncsi76

Hétvégén voltunk a Tisza tavon, íme a képek:
Azokkal a családokkal voltunk akikkel motorozni is járunk...

Roli a csónakos
Kép

Apával
Kép

Réka végigaludta a délutánt a csónak alján
Kép

Csónakunk amit béreltünk
Kép

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!
Hát képzelheted,hogy én most ugyanezekért aggódom, az oxigénhiány miatt.... ami ugye nálunk is volt... de ez majd a mozgásfejlődésnél derül ki. Hipotónia, vagy ne adj isten durvább v.mi. Már most árgus szemekkel figyelem kicsi Noét, bár próbálom elterelni a gondolataimat erről...
Nekünk 09. végén koragondozásra kell menni, ahol mellkas rtg. és koponya uh lesz, de sz.tem ettől nem leszek okosabb.
Noé tegnap volt 1 hónapos, holnap kéne születnie... ma 51 cm (4-et nőtt) és 3240. Ekkora lett volna sz.tem kábé a pocimban is,ha végig kihordom....

Petra!
Na legalább alakulnak az alvások, de jó! Látod már a fényt az alagút végén?:)
Nekünk is a levegőn mindig bealszik,itthon már nem minden szopi után. A késő de-i után 1 darabig elnézelődik a kiságyában, de ilyenkor du. 5 után már napok óta csak akkor alszik, ha levisszük!Az éjjeli etetéseket viszont már 15-20 perc alatt lezavarjuk böfikkel együtt.
Ja még azt akartam Neked írni, hogy nemrég olvastam egy szoptatási fórumban, hogy az anyatejben erősen jelen van, v.milyen nyugtató cucc, azért is alszanak el rajta igen hamar!
A másik topikban pedig hasfájás ellen javasolják,hogy szoptatáskor a fej legyen magasabban mint a baba feneke, akkor nem nyel talán annyi levegőt, vagy könnyebben büfizik... ez ugye csak ülve szoptatásnál megoldható, nem tudom te fekve szoptatsz-e? Mindenesetre pár napig érdemes lenne kipróbálni, mi ülve szopizunk, ahol a feje van, az alá teszek 1 jó nagy párnát, ezáltal nekem is könnyebb tartanom, ő pedig "megemelkedik", büfis-szeles problémáink elég ritkán vannak!

lola77

Sziasztok!

Moncsi: igaz, sok előnyt írtál a komáromi kórházról, csak egy-két hozzászólás. A császárosok egy ún. örzőben vannak, ami közel van a nővérekhez, itt két napig vannak, amíg sok segítségre van szükségük, szükségünk. Én ezt a részét egyáltalán nem bántam, kéznél voltunk és szem előtt.
Azt meg, hogy elviszik éjszakára Komáromban a babát, persze, van előnye is, hogy kipiheni magát a kismama, de én személy szerint nem örültem volna neki. Jó érzés volt magam mellett tudni. Persze, abban a két napban, amíg lábadoztam sem volt velem éjjel, de akkor szinte magatehetetlen voltam.

Igazad van a magyar eü-ről, a tatabányai kórházról, de ez nem mindegyikükre igaz. Vannak azért nagyon lelkiismeretes szülésznők, nővérek, akik hálapénz nélkül nagyon kedvesek, segítőkészek. Persze a dokik között is van rendes, de őket nem említem, mert náluk a pénz is közrejátszik.

Lola: már Bence is sokszor fent van etetések között és édesen szemlélődik. Azt akartam kérdezni, hogy Noé golyszlijai leszálltak? Mert úgy tudom, a 38. héten szállnak le. Nálunk ez már leszállt, mikor megszületett Bence.
Az oxigénhiány miatt ne aggódj előre, reméljük nem lesz semmi gond. Soma elkezdte az ovit? Vagy jövő héten?

Dórikám taknyos és ma kijött a 8. foga. Extra nyügős! Komolyan!! Hát, ha Bence is elkezdi ezeket a dolgokat, megőszülök, az tuti. Fél éjjel ringatom Dórikámat, pluszban ott van Bencus is.

És holnap évnyitó a suliban Emesének!!!

Na jó, megyek, Emese még nem vacsizott. Ja, és én sem!

Jó éjt!

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Moncsi
mi lett a szépségverseny végeredménye,nyertetek?
Dóri mikor kezdi az ovit,sima kiscsoportba fog járni?Ott is fog aludni,vagy csak félnapos lesz?
Mi lesz a jele?

Cirmike
nagyon jó,hogy ilyen szépen fejlődik Réka,sok munkátok meghozta a gyümölcsét :lol:
Szuperek a képek,nagyon édes Réka ahogy elaludt a csónakban :P
Ha szeretnéd e-mailben is levelezhetünk torta ügyben,bár ha Rékának speciális tortára lenne szüksége az allergiája miatt.....hát nem tudom,hogy meg tudom-e oldani.

Lola
ne aggódj,Noé biztos szépen fog fejlődni!!!!
Szép súlyban van,sokat gyarapodott,csak így tovább!
Képet raksz fel újabbat?Olyan édes babó ő is,szeretem nézegetni a képeiteket :P
Soma hétfőn már megy oviba?Várja már?Össze csiszolódtak már?Úgy értem,hogy éjjel pl. ha Noé felkel,nem zavarja,kelti-e fel Somát?

Emesedora
jobbulást Dórikának!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kitartást az első év biztos elég húzós lesz,főleg fogzáskor...... :shock:

Ági
mi lett az elhúzódott ciklusoddal,voltál vele dokinál?
Dorka mikor kezdi az ovit,várja már?

Angika
csak nem dkertbe dolgozol vagy oda költöztetek,hogy olyan gyakran talizunk ott? :D

Rólunk:
tegnap megvolt az első ovis szülői,jó sok mindenről volt szó.
Viki hétfőn kezdi az ovit,rögtön bele a mélyvízbe,6-15-ig,remélem minden oké lesz vele!
Ma az egyik gondozónőnek megköszöntük a munkáját,kapott bonbont és virágcsokrot,olyan megható volt......
Holnap Viki elbúcsúzik a kispajtásaitól..már most könnybe lábad a szemem...... :roll:
Cica csoportba fog járni,nagyon aranyos óvónénikre lesz bízva,házikó lesz a jele,és vegyes csoportba.
Bár járt elég régóta bölibe,ez azért mégis más lesz......zökkenőmentes kezdésre vágyom....majd meglátjuk :lol:

CIPŐ AKCIÓ!!!!!!!!!!!
Dkertben a Bellariában van akciós fiú Siesta téli bakancsok 4000 ft-tól,kislány Siesta őszi cipő 5000-ért,kislány téli Siesta csizma 6000 ft!!!!!!!!!
Szt.Borbála téren a Marco cipőboltban a Siesta és más márkás szandik vannak jó akcióban.

Belláriában ma vettem Vikinek piros Siesta csizmát 6000-ért és a Marcoban 4200-ért Siesta szandit.

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula az újdonsült anyukáknak!
EDI,, PETRA NAGYON GRATULÁLUNK A KISFIATOKHOZ!

A Zoli éppen előző nap kérdezte a Gyurit ,aztán másnap pedig megszületett a Dávid! :) :) Pont időre igaz? :)

Nagyon szépek a babák! Az embernek tényleg kedve támad újból babázni! :)
Aztán elolvasom a többi hozzászólást, és Szilvi és Petra hozzászólásából emlékszem, hogy nem is volt olyan egyszerű.
A Máté is hasfájós volt , kakiproblémák is voltak. Én minden fürdés előtt 1/2 órát masszíroztam (nem csak a hasát), az egyik barátnőm masszőr és tőle megtanultam a kínai gyerekmasszást. Segített. Azért van még ilyen gondjuk szegényeknek, mert még gyenge az emésztőrendszerük úgy tudom. Csak túl kell élni... valahogy...

Sokat kell őket szeretgetni, babusgatni (a Máté 2 hónapos koráig sokszor a mellkasunkon aludt napközben :) :) na jó azt azért nem mondom hogy jó alvó :) )) de ezek olyan jó időszakok voltak. :)
A házimunkából csak a legszükségesebbeket csináljátok törödjetek velük! Ilyenkor még nem lehet elrontani őket!

Ági,
drukkolunk hogy összejöjjön a 2. gyerekőcke! Milyen suliba jelentkeztél? Hidd el a Dorkának jó lesz az oviban, a kezdet valószínűleg nehéz lesz, de megszereti!

Angi,
mi van veletek?

Hugi????? meggyógyultál?

Erika,
nagyon szép helyen voltatok. Mi még 4-5 éve voltunk utoljára Debrecenben, szerintem az az egyik legjobb élményfürdő. Gondolkoztunk a virágkarneválon mi is, csak én nem szeretem a nagy tömeget, ott pedig az volt! :) Majd jövőre! :)
Biztos szokatlan lesz a Vikinek az oviban, de hamar megszereti. Nem fog bölistársakkal egy csoportba járni? Az biztos segítene...
Képzeld az ISben mikor találkoztunk vásárlás után kaptunk egy tortát a spártól, mert szipmatikusak voltunk ? ? csak néztem,de finom volt :)

Velünk minden OK. Azaz a Máté kemény 2 hét után orrfolyós lett megint, nekem fáj a torkom. Megőrülök ettől. Azt hittem ez az év jobb lesz, legalább az ősz. De kezdek elszomorodni, hogy megint betegesek leszünk. Erika én is elkezdtem az ehinenciát, te hogy adod a Vikinek?
Amúgy a Máté nagyon élvezi a bölcsit, reggel mondjuk marha nehéz felkelteni.. :) Néha voltak kételyeim, hogy jó ötlet volt-e ott hagyni 1 évre, de most úgy látom hogy igen. Ha ennyire jól érzi magát rossz nem lehet neki! :) Az egész csoport maradt amúgy, így jó.

Na megyek lassan hazajön apa is :roll:

puszi
Zsani
UI: TALI??? Nagyon rég taliztunk! Még ki kellene használni a jó időt!

Kép

Kép
zsanka

Kedves Lányok,
nézzétek el nekem, ha nagyon büszke az apuka a kicsi fiára :):)
Egy meglapikép Wink nektek, gyurmapától
Edit egyre jobban van, így meg tudtam jól nézni babót:) Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Erika!
Már kapod is az injekciót, remélem egyre inkább hat, ha már ilyen húzós az ára!
Cipőügyben köszi, lehet elnézek, hogy vannak-e nagyobb méretek is, Somának ilyenkor szoktam venni bentiszandit!
Ovi miatt ne izgulj, a bölcsisek könyebben veszik, ovónénik általában ügyesen el tudják terelni az új játékokkal a lurkók figyelmét!

Szilvi (Emesedora)!
Leszállt a golyónk igen, bár én nemigen "fogdosom", de Kovács Teri néni megnézte és azt mondta, igen.
Soma 37. hétre született, de neki is leszállt.
Fogzás miatt: Dóri pont túl lesz a nagyján, mikor Bence elkezdi, meg lehet Őt nem viseli meg majd ennyire.
Ügyi vagy, hogy elindulsz a lurkókkal, gondolom edzed magad a jövő hétre, mikor kezdődik a suli, mi?
Soma jövő héten kezdi az ovit, de csak ebédutánig marad!

Moncsi!
EGy valamit én is hozzátennék a kórház-ügyhöz!Anno 5,5 éve nekem se volt túl sok jó tapasztalatom, de az tuti, hogy most Noénál nagyon gáz lett volna, ha Komáromban (vagy máshol, ahol nincs koraosztály) szülök holmi kényelmi szempontból, hisz akkor vitte volna Tb-ra a Peter Cerny (jó esetben) lélegeztetve a Babámat, én meg maradtam volna.... vagy még egyben minket rohammentővel ide, de akkor sokkal több idő telt volna el, ami ilyenkor nagyon számít.
Szóval én csak örülök, hogy mégis itt maradtam!Az emberi flegmaság-unszimpátia pedig sz.tem mindenhol megvan, azon túl kell lépni, engem is megsíratott 2 bunkó dolgozó most is, de pár nap múlva már csak röhögtünk rajta a szobatársakkal!
Az, hogy ennyi mindent vinni kell, nem gáz, hisz ezeket úgyis megveszed már korábban, csak be kell pakolni!

Most megyek, nyöszörög a fiatal Úr!
:)

lola77

Még visszaaludt... így teszek fel akkor újabb képeket!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

lola77

Sziasztok!

Most csak fél sor, mert készülünk az évnyitóra. Vasalok ezerrel...

Lola: ilyen fehér bodyja van Dórikámnak, zöld meg Bencusnak :) Igen, akkor meg kezdődik Bencusnál. Dórikám azért ilyen nyügös most, mert a foga is egyszerre jött ki és a takony is. Éjjel jobban aludt, de orrporszívózás, kúp és sinecod segítségével. Azért levittem ma dokihoz, de ahogy számítottam rá: náthás és kész. De azért vele jobb lemenni, sokszor volt neki hörgőgyulladása. Remélem most már sokkal erősebb az immunrendszere.

Ja, Noé tiszta Soma. Most már egyértelműen!

Erika: köszi a jobbulást, remélem hétfőre jobban lesz. Jó lenne, ha Bencus nem kapná el, Emese meg a suli miatt.

Tényleg nem könnyű, de nagyon élvezem a három gyereket. Amúgy sem vagyok olyan típus, aki sokat ül itthon a fenekén, így tök jó, hogy van mindig mit csinálni. Most elaltattam Dórit, közben mindjárt kel Bence, Emese éhes, most közölte velem és közben vasalni szeretnék.

Na puszi csajok
Mentem

UI: Gyuri, gyere nyugodtan a képekkel, megértjük a büszkeségedet. Azért mesélhetnél a szülésről. Császár volt?

Szilvia
emesedora

Szilvi, :)

A mesélés élményétől nem fosztanám meg Editet, így kis türelmet kérnék, hamarosan jelentkezni fog :) Vasárnap-hétfő-kedd várható a hazaköltözés.

puszi

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Egyszer-egyszer ide is írtam. De mostanában már nem igazán volt időm olvasni se, ugyanis július 31-én megyületett a kisfiam aki azóta minden percem leköti.
Ha nem bánjátok, berakom a születéstörténetünket és pár képet!

Remélem mindenki jól van!

Az újdonsült Anyukáknak hatalmas gratula és sok boldogságot, egészséget a babákhoz!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?