Új privát üzeneted érkezett!

Marek: én láttam már ilyen matricákat az RS-ben... Olyan a/4 körüli méret/ db :D Asszem...

5 baba, azta! Tényleg nemsokára mi jövünk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Köszi
Látom, ha rendesen felteszem a kérdést, akkor válasz is jön.... :lol: :lol: :lol:

Többiek merre vannak???

marek
 
 


Mindenki elbújt... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Én is vagyok, csak nálunk is takarítás van.szerencsére ma ábit a nagyiék hozzák el a böliből.:-)
szeptemberieknél már megvan 5 baba?nem semmi, most kezdek parázni.
Közben megy a Jóbarátok sorozat, épp az az évad ahol Rachel terhes:-)))))))))))
emmalena
 
 


Szeptemberi fizu osztáskor én is megcsinálom a kórházi pakkomat :) És remélem félretudjuk majd tenni a szülés pénzet is, mert még nem igazán tettük félre :oops: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hali!
Valaki kérdezte (talán Nusildi), hogy mi a különbség a 20 és a 30ezres angel care között. Az, hogy a 20 ezres csak bébiőr, a másik pedig bébiőr és légzésfigyelő egyben.
Ma egész nap ablakokat mázoltam, tök jól esett kicsit pepecselni. De a szeptemberiek előrehozott szülésein okulva asszem én is másba fogom fojtani tennivágyam. Még egy csomó mindenem nincs kész!
Nyugtonmalac: a Szilvia kendő vajh jobb, mint egy Zewa WC papír? Mert gazdaságosabbnak tűnik (pedig az sem óccsó), és Szilviát még nem vettem soha. Te már próbáltad mindkettőt?
M.

macianyu
 
 


sZIASZTOK!!

Vagyok én is, csak az erőm kevés. Alig alszom, sehogy sem jó....Pocak jól van remélem, ficánkol, és csuklik sokat. Gyakorol :D :D :D Tutira fejvégű, mert a "bugyimban" érzem a csuklásait :oops: :)

Macianyú!
Megvan még a csomó a hónaljadban??? Nkem szülés után több is volt ott és kellemetlenül fájt....Doki jó ha ránéz...

Timi!
Gyógyulást a mamádnak!!!!!!!! Teljesen jó a súlya a fiadnak! No para! Legyan a 2. név az Alexander...

Ancsa!
örülök, h jobban vagy! A nyilalgatásokra pihenés. Velem is előfordul ilyen, olyankor megállok, leülök....jobbat nem tudok.

Adri!
Nálunk a védőnő ad mérleget az első hónapban. Ez "jár" a kismamiknak, akinek nincs. Annyira nem jó a mérleg, mert sok bosszúságot okoz. Ha teheted elég ha hetente lemérik az első hónapban. Kölcsönözni is lehet sok helyen...

Emma!
Maximálisan megértem a parádat!! Én is félek, de majd csak megoldjuk.... Nálunk ugye nincs más csak apa és én....
lehet, h átmegyek majd panaszkodósba, így előre is bocsi!!!! :)

Ildi!
Úgy látszik ezek a védőnők ugyanúgy működnek mindenhol.... Nekem furi, h csak most taliztatok. ... Az enyém Ábinál nem szólt bele a babaszoba-babarucis dolgokba, a mostani pedig még nem volt a házban. ( a kertben szoktunk leülni, ott Ábel hancurozhat)

Sensi!
Mit mondott a doki?? Jobb már a "pisilés"???

L.Kata!
Az előtej átlátszó :D :D Kitartás!!!!!

Taxi-mentő:
nálunk a legközelebb a klinika van, így nem kérdés, hová visz a mentő. Számomra a mentő megnyugtatóbb. Én abban reménykedem, h úgyanúgy mint Ábival pár nappal a szülés előtt már bent leszek és az osztályról megyek szülni. Biztonságosabb, ha minden rendben körülttem és nem itthon kell kitalálnom, h hova tegyem Ábelt. remélem kistesó egyetért Velem.... :D :D :D

M.Tücsök!
Mi most vettünk ágat Ábinak. Fenyő ágykeret+matrac. Egyenlőre matracon alszik....

Overállunk van, ami bundazsákká alakítható. Ma már a legtöbb ilyen....

ny. malac!
Imádom Lilid mondtam már??? (Bori Bori és kész :lol: :lol: :lol: )

APának a szülőszobára kellett ruci. Nálunk kék felső, nadrág+cipőre zacskóféle.... (fDrága férjem egész nap ingázott anno a szülőszoba és a munkahelye közt, vagy tízszer öltözött át, de jött becsülettel :lol: :lol: :lol: )

Nagyon csinik a rucik és a babaszoba is!!!!! Jó, h feltetted, máris odaraktam a csomaghoz egy kiscipőt.... kesztyűt beviszem a szüléskor. Ábel hatalmas körmökkel született és szükség volt rá....
Kocsizsák helyett takarót csomagolok....

Anikó!
örülök, h írtál!! Nyugi! Változó ütemben nőnek a babák!!!!!
Én már 2006. 01.02-óta nem dolgozom....

Streptom nem volt csak e coli, arra is antibogyó és nem volt gond...

Marek!
Fogadj el tőlem egy hatalmas ölelést!!!! Borzasztó, amin keresztül mégy!!!! Nekem B RH negatív a vércsopim. Ellenanyagot sosm találtak, de Én Ábel előtt kaptam Anti D-t a vetélésemkor. Szülés után vért kaptam, túléltem.........Valóban ritka vércsoport, de felkészültek a kórházak és a vérellátó....

Bettyna!
Jobbulást!!!!!!!!

Emma-Ny. malac!

Én felveszem mindennap Ábelt, pedig Ő is 15 kg lehet....

Tegnap a játszón az egyik 14 hós kissrác gereblyével arconütötte a fiamat. Mire az anyja: nem baj fiam, legalább törlesztettél.... (korábban előfordult, h Ábel ellökte a fiucskát, de amiatt, mert még a kicsi nem jár stabilan és könnyen eleisk...) Szerencsére nem lett baja a fiamnak, de felvettem és vígasztaltam,. Iszonyat idióta szülők vannak sajna.......mondtam annak az "anyának", h akkor most az lesz a divat, h drukkolunk melyik gyerek okoz előbb súlyos sérülést a másiknak????"

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de most egyszerűen képtelen vagyok reagálni mindenre, mert hulla vagyok, lefáraszt a meló így, h nincsenek itt a szülők, a nagymama egész nap ott sürög forog, állandóan beszél hozzám, nekem meg le is kell reagálnom a storyait, amik egyébként egyáltalán nem érdekelnek. (ahelyett, h ilyenkor pihennék) A gyereket is elrontotta, most épp mindenért hisztizik, tnap alig bírtam hazahozni a játszóról, mert nem akart jönni, és elkezdett visítani nagy krokodilkönnyek kiséretében. Meg ha nincs kedve enni, vagy pelenkát cserélni, akkor rúgdos, és visít, igaz ekkor könnyek nélkül....meg úgy általában mindenért nyavajog, meg hisztizik, ha vmt nem akar. Szal most kemény a helyzet, alig várom, h megjöjjenek, és visszaneveljem, mert egyébként jó gyerek alapból. Még 2 nap, meg lehet szombaton is egy pár óra, de múltkor sem kellett mennem, szal lehet most is megúszom.

Valszín nem fogok maratoni visszamászást sem csinálni, mert múltkor órákig írtam a 2 topikot, és mégegyszer ezt nem akarom csinálni... :)

Na szal majd jövök, ahogy tudok, próbálom a legtöbbet kihozni magamból... :) De légyszi ne sértődjön meg senki, ha nem írok neki külön, most lehet egy ideg lehet csak akkor fogok tudni, ha nagyon mondani akarok vmt. :)

Szal köszi a hozzászólásokat, érdeklődést és a szurkolást! Bemásolom mi történt:

Képzeljétek el, h bementem a kórházba, és semmi bacit nem találtak. Durva! Állítólag valszín nagyon pici kövek, esetleg homok ürül még ki, és ezek irritálják a húgycsövemet. Hát nagyon remélem, h tényleg csak ennyi, mert ezzel együtt azt is tudom, h pl a húgycső gyulladást nagyon nehéz pisiből kimutatni. Azóta is érzem néha, de az mondjuk tényeg fura, h csak tényleg néha...szal ha mondjuk emegyek egy nap 10x pisilni, abból érzem 4x. Remélem tényleg nem lesz baj.
Ja, és képzeljétek, közben a doki lecsekkolta a vérteszt eredményemet, amire vártam már a múlt héten, mert megígérte a midwife, h elpostázza, persze nem jött azóta sem....szal a hemoglobinom még mindig alacsony. Mondtam, h pedig szedek pregnacare-t, meg külön vasat is...mondta, h akkor szedjek 2-t a vasból. Gyorsan kiszámoltam, h akkor így mennyit fogok szedni, és rákérdeztem, h akkor 45mg elég lesz? Erre nézett rám kikerekedett szemekkel, hogy hát 200mg az alap adag, úh valszín akkor ezért alacsony még mindig, hiába szedem a mútkori teszt óta. Úh most szedhetek napi 2x200mg-ot, és a durva, h megnéztem, annó a háziorvos 3x200mg-ot írt fel...na annyit azért nem...szeretném, ha amit megeszek, az távozna is belőlem viszonylag rövid időn belül. :D

Ezzel kapcsolatban tud vk segítteni, h mi van akkor, hát a terhesség legnagyobb részét végülis vashiányosan nyomtam le, ilyenkor mi lehet a probléma? Mármint ez a babynek mit okoz, h nem kapott elég vasat, meg én sem? És ha most felturbózták az adagomat, ez mennyi idő, mire normális szintre hozza? Mert tduom, h a vas elég lassan épül be a szervezetbe, és ha szüléskor pl alacsonyabb vknek, akkor nehezebben épül fel utána, több vért veszt, súlyosabb esetben nagyobb baj is lehet.

Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Megjöttünk a doki nénitől… Megkínzott, megállapította, h a méhszájam zárt, meg, hogy minden oké… 2 hét múlva ismét randi. Kezdünk finiselni, mert már nem havonta, hanem fél havonta kell menni :D

Holnap szülésznő. Neki meg kell majd mondjam a méhszáj plasztikát a szülés miatt…

Macianyu: én ezt is azt is vittem (szilvia + pihe-puha wc papír): a szilvia a nagyon nedves alsótájékot (pl. zuhi után) is szárazra törli a közelítéssel, és csak kb 2 lapot tépsz le belőle. Olyan nagy labdacsot gyűrsz belőle, és közelíted a varrt sebhez, az meg ahogy közelít, már szívja is fel a nedvet, DE nem mállik szét…. nem ragad, stb. Érted?!
A WC papír az könnyebben málik szét, és kisebb golyót tudsz gyúrni belőle.
Én legalábbis nem akartam, hogy a varratomhoz bármi is hozzáérjen. Már a gondolat is fájt :S

Zsuzsu: Lilimnek jó dumája van :D
A gereblyés kisrác anyukája egy jó nagy tirpák lehetet, nem? Hogy nevelheti erre a gyerekét? És ha te is így nevelnéd? Akkor a fia mit kapna?
Egyszer egy 2x akkora lány lelökte a lányomat a magas mászókáról. Lili sírt, szaladtam vígasztalni, vártam, hogy jöjjön a nagy lány anyukája, nem jött, leordítottam a lány haját, hogy mit képzel magáról, hogy a picit bántja. Nagyon durván szoltam rá… Elsírta magát. Vártam, hogy jöjjön az anyuka, nem jött. Egyszer csak megjelent a fél játszótér, és majdnem meglincseltek, hogy én miért veszekszem a 4 éves lánnyal (enyém 2 volt akkor, és nagyon kis növésű). Na akkor aztán mutogattam a 160 cm-emmel a fogam fehérjét. De már a szülőknek. És hiába, a kis 4 évesnek a hazugságait hitték el. Többet nem mentünk arra a játszótérre. Untam, hogy a gyerekemet ez a kislány lelöki a hintáról, mászókáról, és nekem kell harcolni vele. Mit csinálhat az oviban?
Ez lesz az eredménye annak a nevelésnek, amit a gereblyés család bemutatott nektek :S

Sensi:
esetleg vérszegénység lehet a vashiányból, de Ancsa ezt jobban tudja… asszem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sajnos nem sikerült a HPV-tipizálás, úgyhogy itt, Pesten fogok elmenni egy HPV szűrő helyre.

Nymalac, azt mondta ma a dokim, hogy nem feltétlenül akar megműteni "szülés" (császár) után, akar egy kis időt adni az immunrendszeremnek, hátha legyőzi egyedül a vírust.

Kép
szöszke
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsu - hihetetlen, hogy milyen anyukák vannak :shock: Nem is értem, komolyan, Nyugtonmalac sztorija is kemény, hogy lehet már ilyen kis korban így elnevelni egy gyereket??? :roll:
A védőnővel már találkoztam 5X eddig, csak most jött fel először lakásra, eddig én mentem hozzá minden hónapban, csak most meg akarta nézni gondolom, hogy nincsenek-e üres sörösüvegek a sarokban :lol: Párom kivan tőle, hogy minek ez a védőnő dolog, mondtam neki, hogy első 2 napban feljön majd, hát ő nagyon nem örül neki, de végülis nekem van vele kapcsolatom, tehát ő egy szót sem szólhat(na)!

Sensi - dehogy sértődünk meg, ha nem írsz személyesen mindenkinek, akkor írsz és úgy, ahogy tudsz, szerintem ezt mindenki megérti. Nekem is vannak napok, mikor nem igazán tudok reagálni mindenre, ráadásul csomó minden kiesik az agyamból pár perc alatt :?
A vashiányra nem igazán tudok mit mondani, nálunk a védőnő megnézte a két leletemet, a két nagyobb vérvétel eredményét és ő mondta, hogy szedjek vastablettát, így szedem már kb. 2-3 hónapja a Ferrocomp Forte-t, napi 1 db-ot, egy tabletta 10 mg vasat tartalmaz. A nőgyógyász nem mondta, hogy kéne szednem, de azért megveszem és szedem ugyanúgy, mint a folsavat is és a napi fél Elevitet. Bár azt lassan befejezem, mert ez még abból van, amit kezdetekkor megvettem, csak akkor hányingerem volt és megmaradt majdnem az egész doboz. Tényleg, valaki szed még valamilyen terhesvitamint??? Kell azt még szedni ennyi idősen szerintetek? Mármint ha elfogy az Elevitem, azért szerezzek be és szedjem a napi felet? Az nem sok, de több a semminél :roll:
Örülök, hogy bacit nem találtak a vizeletedben, igyál annyit, amennyit csak tudsz, hogy tisztuljon még, aminek ki kell jönnie!

Nyugtonmalac - hogy-hogy megkínzott a doktornéni? :shock:
Nekem most még 3 hetente kell mennem a dokihoz, majd legközelebb a 33. héten, utána a 36. héten. Azután már kéthetente kell vagy hetente, nem tudjátok?
Én is szoktam nézegetni a szeptemberi topikot :lol: Tényleg megindultak a babák, de azért nekünk még van időnk felkészülni, még legalább jó 3-4 hétig ki kell tartanunk! De azért hihetetlen, hogy lassacskán anyuka leszek :shock: Néha fel sem fogom!

Macianyu - nem én kérdeztem a légzésfigyelőt, hanem asszem Adri, amúgy úgy néz ki, hogy mi most nem veszünk, majd meglátjuk, hogy alakulunk anyagilag. :?

Marek - sajnos nem tudom, mekkorák a habszivacsok, tényleg nincs méret írva a honlapjukon. Esetleg próbáld meg felhívni őket, asszem van valami elérhetőségük, hátha tudnak segíteni.

Mi tegnap fél8-ra mentünk a kórházba, hatalmas nyüzsi volt, szerintem műszakváltás volt, rengeteg doki járkált össze-vissza, csomó kismama várt vérvételre, vizsgálatra, na mi is vártunk fél órát, mert a dokimhoz jöttek még előttem, én türelmes voltam, de a párom totál kivolt, nem is értettem, mondtam is neki, hogy basszus, engem fognak megvizsgálni és én itt ülök türelemmel, ő meg pattog :evil: De aztán 8-kor bementünk az egyik vizsgálóba, a tenyésztést pikk-pakk megcsinálta, meg se éreztem, aztán felvette az adatokat gépbe, péntek du. kell hívnom az eredmény miatt.
Aztán tegnap elmentünk Dunakeszire a Kenguru Goldba, vettünk két hálózsákot, vékonyat, nagyon cukik, meg vettünk egy takarót még, mázlink volt, mert 2940-ről 1680-ra volt leárazva.
Aztán itthon pihi, én aludtam is du. vagy 1,5 órát, tisztára mint egy mamóka :lol:
Az a baj, hogy valahol kéne vennünk még valami szekrényt, mert már annyi ruhája van Lotti hercegnőnek, hogy nem tudom majd hová tenni. Hol érdemes szerintetek nézelődni? Ahol olcsó is, de azért nem gagyi?? Valami 3-4 fiókos kisszekrény kéne, semmi cicoma, csak egy egyszerű tároló a ruháknak.
Na megyek, írjatok, tényleg jól kihalt a topikunk tegnap, mi van a többiekkel??????? HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac...Hát tök szupi cuccai lesznek Borinak! :lol: Szépek a kiságyak, igazi lányos babaszoba. Ari a bútor és helyesek a ruhák :lol:
Tök jó hogy te már be is pakoltál a szekrénybe! Én tegnap keztem el mosni.
Na, de hogy jártam, kimostam a fehér kombikat, pelusokat, meg még egy adag kéket, kiraktam a kinti szárítóra, szépen sütött a napocska.....erre valami barom szomszéd meggyújtotta az udvarán a gazt! :twisted: :twisted: :twisted: Én olyan pipa lettem, hozhattam be minden ruhácskát! :?

Ildi...te is szépeket vettél, ügyi vagy! :lol:

Marek...hát nem irigyellek, én nem tudnám megszúrni magam. :roll: Minden elismerésem!

Zsuzsi...azóta nem jött előtej, van ilyen??? Most már a cicim se fáj!
Lehet mégis gyulladás volt? :roll:

Remélem minednki jól van, jó sokat írtatok, majd még vissza kell olvasnom! Puszi!
A száradó babarucik! :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Csajok! Azt elfelejtettem írni, hogy tegnap átvettem a Kenguru Goldban a kezdő várandós csomagomat a kuponom ellenében (ami ugye a Felicitas Várandósok könyvében volt) és megmondom őszintén, hogy nagyot csalódtam!!! Volt benne egy Szentkirályi ásványvíz, ami babáknak készült, 1 db bébipelenka, 1 db Avent tárolódoboz és 1 db cumi és persze teleszórva csomó prosival :roll: Én azért ennél hogy is mondjam, nívósabbra számítottam :evil: Főleg, hogy mióta bedobtam az első ilyen papírjukat, hogy vegyenek fel a "klubba", állandóan minden szarral hívogatnak :evil: Mindegyik csomag ugyanazt tartalmazza, vagy én mentem rossz helyre???
Valaki átvette még??????????

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi...ugyan ez volt az enyémben is! :? Még a cumi is rózsaszínű!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!
Próbálok feldobni néhány képet,aztán visszaolvasok! :D

Kép
Ez lesz a hazahozósrucink!Ez a kedvencem:D

Kép
Ez a hátulja...pici farokkal...

Kép
Ez a télirucink...

És két két a ruhakupacról:

Kép

Kép
Vendég
 


Zsuzsu,....hogy milyen bunkó szülők vannak!? Ezért vannak tele a bölcsik meg az ovik hülyegyerekekkel!Komolyan mondom félelmetesek tudnak lenni! :evil:

Sensi, kitartás a kis rosszasághoz! :wink:
És nem baj,h nem írsz egyesével,csak gyere és jelentkezz!Meg pihizz,ha tudsz!...egyébként a pisitesztel én is így jártam!Nem mutat semmit, így a dokim se mond semmit!Pedig még midig érzem én is!Most már csak reménykedek,h nem okoz bajt! :?
Vasat pedig nekem is csak most írtak fel!Nekem is nagyon alacsony,de én sem viszem túlzásba a szedését,mert nem szeretném,ha nagyon megfogná a hasam! :lol:

Macianyu, én kérdeztem az angel caret!Köszi a válszt,de ahol én néztem ott 40ezer a bébiőrös légzésfigyelő!És a 20-as meg a 30as sima légzésfigyelő!Valahol máshol van a kutya elásva! :lol:

Szöszke, kitartás!Nem semmi tortúra van ezzel a dologgal!Remélem hamarosan a végére fogsz tudni járni!

Ildi, nem is barnáztál a kenetvételtől?Én ettől félek!....
De én is voltam tegnap és megbeszéltük,h jövő7 utáni héten megcsinálja nekem is!
A kenguru goldban mi is voltunk,de annyira drága! :shock: Sztem vetekszik a berndonnal!Szerencsétek volt az akcióval! :wink:

LKata, nagyon édesek a száradó ruhák!Már mi is egyre közelebb kerülünk ehhez a látványhoz szerencsére!:D

Mi meg elhoztuk tegnap a bababútort a barátunktól!Nagyon szép!
Natúr tölgy,ezüstös díszítésekkel!A berndonban vették annó!
Tök rendesek,h nekünk adták!Örültünk neki nagyon!Csak egyetlen bajom,h nincs hozzá pelenkázó!Csak egy nagy ágy és egy álló szekrény!Úgyhogy mi is mehetünk pelusozó után....
De ez a legkevesebb...

Voltam dokinál is és minden oké!Növöget és nem is kell mennem a jövőhéten!.....Úgy örültem,h nőtt!:D
Vendég
 


Tudtam,h még akartam vmit.... :lol:

Ilyen várandós kupont én nem is kaptam és már nem is fogok sztem!...
Bár úgy látom nagy dologról nem maradok le! :lol:
Pont ilyen avent tárolót is vettünk meg cumit is!Bár nem rózsaszínt... :D
Vendég
 


Szöszke: nekem privát nődokim van. Ő egy olyan embernél tanult anno, aki specialistája az ilyen jellegű nőgyógyászati problémáknak. Engem, mikor észleltük a HPV-s citológiát közvetlenül hozzá küldött. Ez az idős doki az 1-es sz. női klinikán dolgozik. Ha gondolod keresd meg őt! Csak annyit mondok, hogy nekem nem kellett külön tipizálni, mert azt automatikusan a citológia eredményre felírták… (A doki neve Patkós doktor… )

Ildi: doki függő, hogy mikor hív vissza kontrollra. Meg gondolom, megvizsgál, és ha nem tűnsz neki szülés közelinek, akkor ráérősen hív vissza. Én most kezdtem a 34 hetet, a 36-on megyek vissza kenet vételre, 38 hetesen megyek majd vérvételre, utána még nem tudom… :D
Megkínzás: nődoki keze pici, de dundi. Viszont minden alkalommal megvizsgálja vele a méhszájamat. Az annyira fáj, hogy beszarás. A széket tépkedem közben. Tényleg nagyon fáj :(
Szekrénnyel ugyanígy voltam. Nem tudtam hova tenni Bori ruháit, és Lili is kinőtte a szekrényét. Én a következőt találtam ki: Kikában nagyon jó előszoba szekrények vannak, sűrű polcokkal. Ezeket persze úgy teszed be, ahogy akarod, de van lehetőséged sok polcos szekrényt összerakni magadnak. Az ára nagyon jó, a színe bükk általában, amin jól mutatnak a leszedhető matricák :) És a méretei a legkisebbek. Nem lóg be a faltól túl mélyen, mindenféle szélességben kapható, és átlag magasságú. Én ilyet vettem, kitettem az előszobába, mert az nálunk aránytalanul nagy, és jól passzol oda :) De fogok venni Lili szobájába még ehhez hasonlókat, amibe majd még lehet tenni játékokat, vagy rucikat… Van fiókos, polcos, és kombinált megoldás is. Engem az akasztós nem érdekel. A sarok megoldás meg nem fér el sehol :( Pedig az tetszik. :)
Az én 2 ajtós szekrényem 11 polccal 27 eFt volt kb. Szerintem nem sok. Ezt pl cipős szekrénynek találta ki a tervező, ezért van ilyen sok polca :D Isteni. Nagyon szeretem, megvettük a nagyobbat is 1 éve kb. Annyira bejött, hogy a kicsit is hozzá kellett csapnunk, mint ruhás szekrény a gyerekeknek… :)
Majd teszek fel képet ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: a kerti szárítás nagy hátránya a szomszéd tartás :S Eleve nem értem miért kell gazt tüzelni… De mindegy. Sajnálom, hogy a gondos munkádat így elcseszték… Pedig olyan jó nézegetni azt a sok pici rucit a szárítón, nem? :)

Ildi – felicitas csomag: én írtam anno, hogy mi volt benne. Ugyanaz, amit most te is felsoroltál… Vigasztalásul: amikor Lilivel voltam terhes, csak egy kiskanál volt a zacsiban, és 10szer ennyi papír. Az tényleg csalódás volt. De a kórházi csomagban, amit a baba születése után kapsz a felicitastól, abban voltak jó dolgok: mosópor minta, cumisüveg, sudocrem kicsi doboz (ennek örültem a legjobban), meg ilyenek. Még a DM bababónuszára érdemes feliratkozni, onnan is sok szép ajándékot kaptunk. Meg kedvezményes kuponokat pl. pelusra, meg ilyenek :)

A rózsaszín cumikat elküldhetitek nekünk :) lányos anyukáknak :D Én majd kuponokat adok nektek, mert nekem mosható pelusom lesz/ van, nem kell majd minden :D

Adri: a nyuszis nagyon csúcs! Igazi kis nyuszit viszel haza :D Imádom! És látom nektek is van már pár ruhácskátok… :) Szépek!
De jó, hogy nem kell menjél a jövő héten, mert nőt a babád! Ügyesek vagytok!
Várandós anyukák könyvét a védőnőtől kérd el, ha nem adta még oda. Abban van a kupon. A könyvecske hátsó borítójáról kell letépni. Ha nem adja oda, jelentsd a felicitas oldalon, és küldenek ők. Jó kis meglepiket kapunk majd a szülés után is folyamatosan… :) Egyszer amerikából kaptam vendégeket általuk. Nagy csomag pelust hoztak, meg mosóport (teljes méretűt), popsi törlőt, 100 db-osat. Igazi érték volt :D És csak a lányomra voltak kíváncsiak, meg hogy hogyan pelusozunk, meg ilyenek. :D Kb. fél órát voltak itt. Nagyon élveztem. :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac, köszi a tippet!Majd szólok a védőnőnek!:D

Ma is nagyon el van tűnve mindenki! :(

Tud vki olyan táblázatot,ami alapján lehet kalkulálni a baba súlyát?
Mert már megint nem mondták,hiába kérdeztem!

Ennyit írtak a papírra:

BPD 87 mm Jó FHR
FL 63 mm
THQ 91 mm

Placenta a mellső falon, magzatvíz átlagos, gerinc ép, rekesz követhető, gyomor és hólyagtelítődés látható, a 4végtag látható, norm. flow.

Mi az a flow.? És az FHR? -ezeket tudja vki?
Nektek milyenek a méreteietk?

(Úgy látszik hatott a szalonnás túróstészta, a sült bacon és társai... :lol: :D )
Mondjuk a koleszterinem kicsit magas is lett,de az a lényeg,h a baba hízott!:D Hurrá!
Vendég
 


Sziasztok!
Nekem is száradnak a babaruhák. Remélem délután nekiállhatok vasalni és moshatom a pelusokat. Aztán még a takarók és kész.
Összeírtam, hogy mit akarok még venni. Igazából egyikre sincs olyan túl nagy szükségünk, csak ugye....a lelkemnek kell a vásárlás.
Bár most nem is tudom, hogy mi segítene a lelkemen. A cukrom semmit nem javult attól, hogy szúrom magamnak az inzulint. Nem is értem. Belenyugodtam, hogy ezt kell csinálnom, mert az majd jó lesz Borinak, erre semmit nem ér. Így most teljesen elkeseredtem. Délután hívom a doktornőt, gondolom több inzulin, napi többször. Csak segítene, mert nagyon el vagyok keseredve! Megint előjött az az érzés, hogy nekem ez nem fog sikerülni. Eddig elhittem, hogy lehet egy egészséges kisbabám, de most, hogy semmi nem jön össze...hááát nemtom mit gondoljak. Nagyon félek! Pedig én mindent megteszek, megtettem. Vagy mit kellene még tennem, hogy nem legyen ennyi gondunk? :?

marek
 
 


Adri
Nekünk 33. héten a bpd 85 volt. Erre mondták, hogy kb. 2150g. Szóval nem kicsi a babád! :lol:
A szeptemberiek tegnap tettek fel egy linket, ahol lehet kalkulálni a baba súlyát és elég jól működik, nekem majdnem annyit számolt, mint amennyit a kórházban mondtak.

marek
 
 


Marek, nagyon sajnálom,h nem akarnak hatni a szurik! :(
DE ne keseredj el, nem lesz Borinak semmi baja!!!Ahogy írtad is, te megteszel mindent úgyhogy nem lesz gond!
Olyan durva dolgokról hall az ember, tegnap is mikor voltam a kórházban ott beszélgették,h trombózist kapott az anyuka, a másik meg infarktust és egészséges babáik lettek!
Sztem ne veszítsd el a hited, az a legfontosabb!!!!

Az információt köszönöm!Megnyugattál,h nem kicsi!:D
Mindjárt át is kukucskálok a szeptemberiekhez megnézem azt a linket!
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak nem győzök olvasni!

Zsuzsu - Durva ez a játszótéri story!

Sensi - VAsügyben sajna nem tudok mit mondani. Bocs.

Marek - Én az obiban láttam ilysemi micimacis dolgokat, nekem is úgy dereng, hogy a/4 körüliek. 5 szeptemberi baba??? Hmmm...mondjuk tornáni is a 3-4. vagyok a rangidősségben és Peva az egyik aki előttem van. :wink:

Adri - Gratula az uh eredményekhez! flow=köldökzsinórban a véráramlás, a másikat amit kérdeztél, nem tudom.
A mi méreteink aug 21-én 32.héten:
BDP: 88 mm
THQ:87 mm
FL: 63 mm
Az uh-s szerint ebből csak a combja fele meg a koprának, atöbbi vagy 2 héttel nagyobb, a súlyára azt mondta, hgoy már biztos több valamivel, mint 2 kg.

Ja, magunkról annyit, hogy tegnap vettünk babakocsit! Használt ugyan, de egy-két láthatatlan helyen lévő kopást leszámítva hibátlan. Egy éves a kislány akié volt, de egyáltalán nem csajos a színe. Van hozzá hordozó, adapter az autóba, mózes és esővédő. Újonnan a duplája lett volna. Biztos ismeritek Graco Quattro Tour Deluxe. Már mosoódik!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Hali
Nyugtonmalac: köszi a Szilviás választ, be is szereztük. :)
Mosható pelusok: melyiket ajánlátok (Monapel?)? Ebből is van több méret? ÉS ebből mennyit érdemes venni szerintetek (+betét+gumibugyi)? A jövő héten azt is be szeretném szerezni.
Nekem megjelent még egy kis csomó a hónom alatt... két hét múlva megyek dokihoz, akkor szólok neki. Ilyen gyorsan rák csak nem terjed?! :oops:
Marek: kitartás, külön szurkolok Nektek!!! Az azért mindenképpen jó dolog, hogy a problémáid felügyelet vannak, még ha esetleg a mérhető javulás nem is azonnali. DRukk-drukk!
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


sziasztok

Nem tüntem el, csak a párom épp itthon maradt és nekiállt a mi hálószobánkat tapétázni,festeni, és mivel nekünk a hálóban van a számítógép, így amíg festett, nem működött a gépünk és azért nem tudtam jönni! Ma még rendbe kell tenni, de remélem estefelé már vagy holnap vissza tudlak olvasni benneteket!

Én jól nem vagyok :( tegnap is annyira sürűn jöttek a görcsök és megint valami barnás- rózsaszínes folyás volt a fehérneműmön,hogy azt hittem este megszülök :? aztán szerencsére nagy nehezen elmúlt a fekvéstől :)
Remélem ez a barnás váladékozás nem annak a jele, hogy tovább nyíltam! :? Mert utánaolvastam és azt írták hogy hogyha a méhszáj kezd kinyílni,akkor figyelhető meg ilyen barnás váladékozás :?

Amint lehet, reagálok mindenkinek! Bocsi

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csak egy-egy nap nagyon besűrűsödik. (szuri, torna- meleg, csúcsforgalom)

Sensie! Én, mint a csapat vas-szakértője :lol: a köv. infót tudom:
hemoglobin szint ugyebár 115 felett normális, de a 100 még ok - azzal lehet szülni. (dokim elmondása szerint).
Az injekcióban 62,5 mg van (vénás, szóval nincs székrekedés, stb....). Ebből heti 2-t javasol max. 5 injekcióval szerinte a hemoglobin fel tud menni 7-10 értéket (ez akkor 2,5 hét). A tablettával ez egy hónap lenne minimum állítólag, és szorít az idő....
A szülés utáni lábadozásnál fontos szerinte, meg persze hogy a baba se legyen vérszegény.
Persze az injekcióra sok mellékhatást írtak....szóval ez van.

Na, rohanok, szomszédok baktatnak át....

Holnap reagálok mindenkire- igyekszem. :) reggel persze vérvétel megint. :cry:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


LKata - ügyi vagy, hogy te is kimostad a rucikat, mindenkinek elismerésem, én még változatlanul zacskókban tárolom őket az én szekrényemben :roll:
Az én csomagomban pedig kék cumi volt! :? Persze mindegy, mi van a gyerek szájában ilyen szempontból, de azért ez a csomag tényleg nagyon gyér volt, viszont megnyugodtam, hogy mindenki ilyen ágrólszakadtat kap :lol: Bár az egy db kiskanálnál még így is jobb! :wink:

Adri - a hazahozós nyuszikás ruci nekem is nagyon-nagyon-nagyon tetsziiiiik, biztos tünemény lesz benne a baba!!!! És a bojt a fenekén, hát hihetetlen aranyos!
A kenetvétel semmi volt egy vizsgálathoz képest, mert itt valami vékonyabb dologgal vette a kenetet, amikor pl. a méhszájat vizsgálja, akkor nyúl fel ujjal, szóval nem barnáztam, én eddig egyik vizsgálat után sem barnáztam! Ettől ne félj, a kenetvétel tényleg semmi, főleg ahhoz képest, amit Nyugtonmalac ír az ő dokijának ujj-kézméreteiről és emiatt a vizsgálatról :shock: Holnap kiderül, hogy milyen bacim vagy gombám vagy mim van és remélem utána elmúlik!
Gratula a bababútorhoz, majd ha tudsz, tegyél fel képet!
A Kenguru tényleg nem túl olcsó bolt, de ha kifogsz akciósat, vagy pl. a kékáras termékeket, akkor oké, az egyik hálózsák pl. 1600 forint volt csak, majd lefotózom mindjárt, hogy mit vettünk ott!

Nyugtonmalac
- ú, azért kemény lehet a vizsgálat, ha tényleg ennyire fáj :roll: Nem tudsz neki szólni, hogy óvatosabban csinálja? Vagy óvatos, csak ennyire bematat? Mert nekem is fájt anno az egyik ilyen, de pl. a múltkor meg sem éreztem, fene se érti.
Képet tegyél fel a szekrényről!
Amúgy sikerült vennünk bútort, ma voltunk az Ikeában és vettünk két dolgot, egy 3 fiókosat és egy tárolóládát, úgyhogy ezek és a komódban a két polc remélem már elég lesz, a kis hercegnőnek már több ruhája van lassan, mint nekem :lol:
A DM bababónuszára hogy lehet felíratkozni???

Marek - sajnálom, hogy az inzulin eddig nem hatott, jó lenne, ha már túllennél ezen, de a baba miatt ne aggódj, minden rendben lesz, ezt az érzést közvetítsd felé is, ne érezze, hogy baj van. Tudom, könnyű mondani, de tényleg, próbáld meg és tényleg NEM LESZ SEMMI BAJ!!! :lol: A ti súlyotok is szép, kis vasgyúró már Bori :wink:

Bettyna - gratula a babakocsit illetően, én nem tudom, melyik ez, de már én is gondolkodtam azon, hogy használtan vesszük a babakocsit. Attól még minőségben lehet teljesen jó, max. van rajta egy-két kis kopás, az engem nem zavarna.

Ancsa
- ez a folyás dolog nem túl jó! :? Nem hívtad fel a dokidat, hogy mi lehetett, hogy esetleg megnézzen? Vagy még mindig szabin van? Tényleg, neked mikor kell legközelebb menned hozzá?
Pihenj továbbra is amennyit csak tudsz!!!
Na megyek én is, lefotózom a dolgokat és mindjárt felteszem!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 



Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép az 1680 forintos takaró

Kép a hálózsákok, a vajszínű volt az olcsóbb, 1600 ft (ez a kékáras), a másik 2300 ft volt

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi - nagyon jók a tárolók, meg a hálózsákok és a takaró is! Gratula!

Pont ilyen a mi kocsink is csak egy kicsit még olcsóbb volt. Szerintem, ha nem monodm, senki sem fogja észrevenni, hogy nem vadi újan vettük. :wink:

http://www.expressz.hu/baba/babakocsi/showAdvert10269732.html

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Bettyna - nagyon jó a babakocsi, tetszik nagyon!!!
Én is elkezdem nézegetni ezeket az oldalakat, a vaterán és a teszveszen kívül még mit ajánlotok?
Itt is nézegetem majd ezen, az expresszen.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Hali!

Na, ma voltam a dokinál.Tulajdonképpen csupa jó hireket mondott, kivéve egyet.A méhszáj még zárt, de a méhnyak szépen puhul meg rövidül és a kiscsaj teljesen be van illeszkedve, pedig a második babánál a legtöbbször csak a vajudás alatt illeszkedik be.azt monmdta, hogy anatomiailag el van ájulva hogy milyen adottságaim vannak, és mire eljutok a szülésig, és beindul akár 3 óra alatt is megszülhetek.Úgylegyen...
viszont nagyon vérszegény vagyok.most tripla vasat írt fel, azt mondta, hogy a szülésig muszáj feltöltödnöm, különben nem lesz erőm a szüléshez.mondjuk napok óta érzem is, hogy nagyon gyenge meg fáradékony vagyok.
2 hét múlva EKG, labor, streptoccocus, ctg.egy délelőtt.ott leszek délig, az tuti:-))))))))))
de örülök, azt mondta, hogy nagyon szépen haladok a cél felé...
emmalena
 
 


Bettyna: én ismerem azt a kocsit, nekem is olyan volt Lilivel az első. Imádni fogod! :)

Macianyu: hát nem én leszek a fórumon az egyetlen, aki moshatót vesz?! Dejó! Már vettem egy kezdő szettet a BambinoMio-ból. Ez 12 belső és 3 külsőt jelent. Ez elég, ha minden nap mosol. Kb 6 belső/nap. Külsőt nem kell mindig cserélni. Veszek még egy kupaccal, de az Monapel lesz. Monapel praktika belső, ami végig jó, mert állítható a mérete, és monapel wrap külső, mert tépőzárasat szeretnék. Kb. 12 belsőt még, és 3 külsőt, mert utálok mindennap mosni :D

Ciciben csomók? Mármint tejmirigyek vannak a hónunk alatt is… Az tuti, fejésnél érezni fogjátok. Nekem is kezd tele lenni az egyik cicim csomóval. Ezeket ki lehet, sőt kell masszírozni. Körkörös mozdulatokkal… Csak nekem nincs kedvem… Apát kéne rávenni. Lilivel ezt a masszőr megcsinálta (nem is volt gond a tejcivel), de most nem fussa rá….

Ancsa: dokinak jelezd a barnázást! És tessék megnyugtatni minket, h minden ok. Drukkolunk!

Ildi: jó, hogy túlvagytok a szekrény vásáron :D Nagyon szép dolgokat vettetek! :)
DM bababónuszra a szülés után lehet jelentkezni bármelyik DM-ben. A pénztárnál kérsz egy kupont, kitöltöd, és már kész is :) Szerintem megéri…

Emma: gratulálok, ügyes kismama vagy! És a dokid is nagyon kedves! Bárcsak mind ilyen aranyos lenne a kismamákkal, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi, nekem legközelebb 4 hét múlva kell mennem dokihoz (35. héten), azután hetente. Én még mindig szedem az Elevitet, napi egy egészet. Néha elfelejtem, így heti 5-öt szedek kb. A Rákóczi úton a Kátay közelében a Blaha és az Astoria között van kisbútor kiárusítás.
5-6 ezer Ft-tól 12-13 ezerig láttam kisszekrényeket. Gondolkoztam is egy kicsit, mert némelyik még pelenkázónak is jó lenne... (látom, már nem aktuális, mert vettetek bútort).

Inez, Nymalac, hétfőre kaptam időpontot a SOTE II-re HPV tipizálásra. Nem elég nekik a terheskönyvbe beírt lelet, a nőgyógyászomnak el kell faxolnia az eredetit Nyíregyházáról.
Ha ez sem jön össze, megyek Patkós dokihoz.
BPD a fej keresztben átmérő
FL combcsont
THQ ?
FHR-szívhang
FLOW ?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
[/url]
bogyogyorgyi
 
 


Sziasztok!
Tegnap írtam, de amikor már majdnem kész volt, véletlen megnyomtam egy gombot és elszállt... :shock:
Sajnos már nem emlékszem, hogy mi volt benne.

Egyébként tegnap beszéltem a doktornővel, úh. ma már kétszer annyi inzulinnal próbálkoztam, meglátjuk mi lesz belőle.... :roll: De közben Perdo is hívott, mondta, hogy mit csináljak, ha ez a mai nem jön össze, akkor kipróbálom amit ő mondott....

Ildi
Tök jó dolgokat vettetek! Én biztos nem tudok ennyiért hálózsákot venni, pedig még én is szeretnék egyet.

Tegnap megszáradt az összes babaruha, aztán még kimostam a pelenkákat és a kifogókat, már csak a takarók vannak, de nemtom ma milyen idő lesz, csak akkor mosom ki őket, amikor szépen süt a nap, hogy ne kelljen a szobában száradniuk...

Betty
Tök jó a babakocsi! Tavaly mi is használtan vettük a Chiccot.
Egyébként hogy van az allergiád? Én megint nagyon szenvedek... :roll:

Szöszke
Mikorra lesz meg a tipizálás eredménye? Egyébként kb. hány százalékban győzi le az immunrendszer a vírust?

Ancsa
Vigyázz magadra!!!! Ugye nem csinálsz semmit otthon? Tudom, hogy a családot el kell látni, de pár hétig még egyben kéne maradnod, úgyhogy ebbe most nem nagyon fér bele a főzés a mosogatás és a mosás sem....szerintem!!!!
Remélem ma tudsz jelentkezni!

marek
 
 


Sziasztok!
Itt "majdnem" a finishben csatlakozhatnék hozzátok?
Okt.22-re vagyok kiírva, és a Bajcsyban fogok szülni. Van már egy 5 éves kislányunk.
Próbálok kicsit visszaolvasni hogy megismerjelek Titeket!
Üdv:Hana
hana*
 
 


Szia Hana!
Üdv itt! Gyere sokat és írj egy kicsit többet magadról!

marek
 
 


Jó reggelt mindenkinek.

Jó hírekkel nem jöttem sajnos.
Utánanéztem és elmentem beszéltem orvossal is, ő is azt mondta nekem, hogy ez a barnás-rózsaszínes váladékozás a méhszáj nyílás jele :? Hiába várom a 3. babámat,mivel ilyen gondom nem volt, így ezt is csak most tudtam meg.

Most már bő 1 ujjnyira vagyok nyitva ,de még ráírta a kiskönyvembe a 2111-et, de csak jóindulattal , mert még nem nyíltam ki teljesen 2 ujjnyira, de nagyon közel vagyok hozzá :( babóm feje lennt van már, ugyhogy jól éreztem én lányok,hogy megkönnyebbedtem de a doki szerint bíztató hogy még nem rövidült meg jobban a méhszájam és hogy most megint elmúlt ez a váladékozás . Hát nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a saját dokim mit fog mondani erre.
Bevallottam neki ,hogy a napi 6 magnézium helyett, többet vettem be, vagyis 7-et és akkor kezdtek elmulni a görcsök,így javasolta hogy maradjak a napi 7 magnezzi citritnél.
Jövőhéten Pénteken pedig már lessz a saját dokim, megyek hozzá, és már előre félek, mi lessz,hogy lessz.

hana
Üdv köztünk! :lol:

Marek
Nem,nem csinálok itthon semmit :? uuuuugy meglátszik a lakáson is. Párom segít,de hát tudjátok milyen az,amikor egy férfi takarít :wink:
Nagyon-nagyon sajnálom ami veled történik.
Szerintem nem jól állították be az inzulinadagodat és azért nem használ neked! Mert igazság szerint ilyenkor be kéne feküdni a kórházba pár napra,és ugy szokták beállítani az inzulint. :roll:
Apukámmal is így volt, addig nem volt jó neki,amíg be nem feküdt és be nem állították neki. :roll: Ez nem került szóba,hogy így beállítsák neked?
Kitartást marek!

emmaléna
Örülök neki,hogy anatómiailag ilyen szerencsés vagy! :lol:
Remélem tényleg gyors és könnyü szülésed lessz!
Viszont a vérszegénység nem jó! :? Nekem is kevés a vasam sajnos.

Ildi
nagyon jó cuccokat vettél! szépek :lol:
a saját dokimhoz jövő héten pénteken mehetek,mert még szabin van :?
most máshoz mentem el,hogy megvizsgáljon.

bettyna
Gratulálok a szép méretekhez! Már jó sulyban van a babód! :lol:

Ugy látom az enyém lessz a legkisebb a topicban :wink: mondjuk én vagyok legutoljára is a sorban hivatalosan, de egészségügyileg biztos elöbb szülök,sajnos :(

Adri
Ez az a link,amit marek is írt szerintem :roll: igaz nem magyar,de egyértelmű
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.html
Látom te is szépen gyüjtögeted a baba rucikat! :lol:

Na,most ennyire futotta. Elő kell készítenem a lányom ruháit, ma lessz a tanévnyitó a suliban.

Mindenki vigyázzon magára!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Szép Jó Reggelt!

Szöszke: nagyon drukkolok neked! Remélem, most már sínre kerül ez a HPV dolog… :S

Marek,
az tényleg nagyon bosszantó… Írsz egy csomót, és kezdheted elölről… És másodszorra leírni nem is olyan élvezet, így nem is lesz az igazi, nem? :S

Hana: üdv köztünk! :)

Ancsa: hajaj, nem ér ennyire belehúzni! Tessék még egyben maradni egy kicsit! Meg azt hiszem kórházi csomagot készíteni… (babonából)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hahó!

Hana! Üdv!!!!!!!!!!!!

Marek!

Tudom, hogy a szitu, amit leírok kicsit más, de annyira nem, remélem inkább megnyugtat.Szóval van nekem egy ismerősöm, aki gyerek kora óta súlyosan cukorbeteg.épp ezért nem is nagyon javasolták neki a terhességet, vagy ha igen, akkor szigorú orvosi felügyelett mellett.Na, ehhez képest volt egy kalandja, amiből teherbe esett, de mivel kicsit duci, meg nem sok tünetet produkált, a 30.héten tök véletlenül derült ki, hogy babát vár.Persze az más kérdés, hogy a fenébe nem lehet ezt észrevenni, de ez most lényegtelen. Szóval, neki a cukrát a 30.héten kezdték beállítani, mert mint kiderült az addig használt inzulin nem megfelelő egy terhesség alatt.Volt is nagy riadalom...De aztán szerencsére időre, természetes úton és egy makk egészséges kisfiút hozott a világra, minden komplikáció nélkül.Azóta is minden ok.most lesz egy éves.Szóval, kérlek most itt a finisben próbálj meg nem elkeseredni, hinni abban, hogy minden ok lesz.még pár hét, és vége a megpróbáltatásoknak.Persze akkor mások jönnek, de azok mér édes terhek lesznek.Kitartás, Borinak semmi baja nem lesz.

Ancsa!

Hát igen, nem ér igy belehúzni.amennyit csak lehet pihenj, feküdj, ez most a legfontosabb.a baba cuccokat ráérsz szülés után is elrendezni, akkor ugyis ludni og egész nap a pindur, és akkor már megteheted, hogy pakolászol!
emmalena
 
 


Én ilyen felicitas kupont nem kaptam, most nézem hogy 2006-os kiadású a kismama könyvem.Biztos csak ez volt a raktárban. Honnan szerezzek?
Nekem egyébként a bal kezem zsibbad, és a jobb lábam dagad. Ezenkívül babci farral fordult 2 hete, úgyhogy reménykedek hogy megfordul nekem szépen időre.
Más tünetem panaszom nincs egyébként, dolgozok még, és szept végéig tervezem is.
hana*
 
 


Hali mindenkinek!
Szia Hanna, üdv köztünk. Nem semmi, hogy szeptember végéig dolgozol! Én ha sokat vagyok talpon, este már tök kemény a pocim!
Jó, hogy te így bírod.
Nyugtonmalac: az első időszakban (amíg ki nem növi a gyerek az újszülött kort), addig eldobható pelust használok majd, mert akkor azért napi 6-7 pelusra lesz szükség egy nap, és annyit azért nem akarok venni (minden nap télen nem tudom őket mosni, majd megszárítani), pláne, hogy a méretet hamar ki is növi. Egyébként egy ismerősöm, aki ilyet használt, azt javasolja, hogy Monapel külsőt és belsőt vegyek, de betétnek Kushies-t.
Mindenki: nem tudjátok, hogy aki táppénzen van, az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéshez munkáltatói támogatást azért kap a munkáltatótól? Mert egészségpénztárit kapok, mást nem :shock:
Mi jól vagyunk, ma voltam fogdokinál is. Négy lukas fogam tömésére készültem, és kiderült, hogy csak egyet kellett tömni (persze nem azt, amire tippeltem), mert a többi még nem hatolt át a fogzománcon. :D És ami a legjobb, hogy a szoptatás vége felé (remélhetően egy év múltán) kell visszamennem, ha addig nem leszek érzékeny. És fémtömést kaptam, amire direkt rákérdeztem, hogy nem -e káros babura, de a doki tök rendesen/szemléletesen elmagyarázta, hogy ez nem káros. Azzal hasonlította össze a higanytartalmat, hogy a vízben is van oxigén, mégsem tudunk lélegezni- azaz a tömésből sem oldódik ki a higany. Engem meggyőzött. De persze feleslegesen én sem tetetnék bele amalgámot. Azt mondta, hogy azért jobb, mint a fehér tömés, mert az amalgám alatt ha elkezd romlani a fog, vagy repedezik, az amalgám kiesik, míg a fehér tömés alatt nyugodtan tovább burjánzik, és lehet, hogy csak a fog kihúzásával lehet aztán megoldani a problémát. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


Ma voltam vérvételen, mert a VDRL-t (szifilisz) még nem nézték meg, meg egy teljes vérképet akartak még csináltatni. A férjem meg volt bőrgyógyászaton, hogy HPV-tipizálást csináljanak nála is.
5.500,- Ft neki is, nekem is.

Marek! Egyébként a HPV-t egy év alatt 80 %-ban legyőzi a szervezet, már ha nincs immunológiailag kikapcsolva, pl. a terhesség egy ilyen kikapcsolt időszak.
Úgy vettem észre, hogy ebben a társadalomban az orvosok nem mernek időt hagyni a dolgoknak... :( Nem terhes állapotban rengeteg gyógyszeres megoldás lehet, ami immunerősítő hatású. Terhesen pedig maradnak a gyógynövények. Pl. vettem Búzafű kapszulát, és grapefruit mag cseppeket.
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyasz ... uzafu.html

Macianyu, engem a fogorvos szülés előtt még egyszer akar látni, pedig csak fogkövem volt, és nem is gyulladt be az ínyem. Nem baj, ő egy alaposabb nőszemély.
Nekem csak fehér töméseim vannak. Életem első maradandó fogon történt tömése az volt, és utána úgy álltak hozzá a fogorvosaim, hogy egy szájba egyféle tömést raknak. Nekem nincs bajom vele.

Kép
szöszke
 
 


Hana: felicitas kupont a védőnőtől kérjél. Mond meg neki, hogy kérsz egy idei várandós mamák tanácsadója könyvet (bár minden éviben benne van az igénylőlap…) És ha nem ad, akkor jelezd a http://www.felicitas.hu oldalon. Akkor küldenek is majd neked ilyen könyvet, és leadhatod majd a kijelölt helyek valamelyikén :)

Macianyu: monapelt néztem ki én is, és az együtt nő a gyerekkel… De betétet nem veszek külön, mert a belsőhöz adnak eleve… :) Csak reménykedek ilyenekben: beleférjen a gyerek a mosható pelusával a ruháiba, ne legyen túl nagy már az elején. Mert én az elejétől fogva azt szeretném használni…
TP-s kérdéseddel a munkáltató HR-ét kérdezd meg szerintem. Ő a te adataiddal együtt tud jól válaszolni.
Nekem is a fém tömést ajánlja a fogdokim, ha nincs szem előtt, mert az tartósabb, meg ilyesmi. :)
És nem hallottam még olyat, hogy kiszedjék a régi töméseket a kismama szájából, csak mert bekapta a legyet… Tehát biztos nem árt.
Viszont olyat már hallottam, hogy valaki allergiás volt a saját tömésére, és majdnem belehalt, mert erre nem gondolt egy kezelőorvos sem. Végül elvitték külföldre, de már nem volt haja, és teljesen le volt gyengülve, ott megállapították ezt az allergiát, kihúzták a rossz fogakat, és hamarosan felépült az illető…
Ez olyan Dr House-os, nem? :D De megtörtént az tuti.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hana - üdv köztünk! Elismerésem, hogy még bírsz dolgozni :shock: Amúgy mit melózol? Én már tuti nem bírnék egész nap bent ülni, bár én egy bankban vagyok/voltam banki tanácsadó és egész nap ügyfeleztem, szóval az is lényeges, hogy ki milyen munkát végez.

Macianyu - gratula a fogorvoshoz, én még mindig nem mentem el :oops: Szerintem már nem is fogok :roll:

Ancsa - sajnálom, hogy már ennyire nagy a gond, de feküdj továbbra is és pihenj, végülis már régóta húzod így és eddig rendben voltak a dolgok, ebben kell bízni!!!

Szöszke - köszi a bútorinfót, de tényleg sikerült vennünk, párom tegnap össze is szerelte és már a helyén is vannak a dolgok :lol: Persze még mosni kell majd és vasalni, de ezekkel még várok 1-2 hetet, lassan megveszek majd dolgokat a kórházba, még semmim sincs amúgy, persze ráérek, ha nem jön közbe semmi és miért is jönne??? Fő az optimizmus! :lol:

Emmalena - gratulálok az adottságaid miatt :lol:

Mi megvagyunk, ezt a szelet nehezen viselem, tiszta ideg vagyok tőle, hogy hiába akarok szellőztetni, mindig becsapja a húzat valamelyik ajtót :evil:
Ma szinte semmit se csináltam, kivéve, hogy lementem a boltba, aztán csak punnyadtam, olvastam, tévéztem, neteztem, totál lusta disznó vagyok ma! :roll: És akkor még csodálkozom, hogy ennyi plusz kiló van rajtam, bár most már egy hete tartom a súlyomat, 68-69 kiló között mozgok, de ez is durván sok, nem gondoltam volna az elején, hogy egyszer leszek majdnem 70 kilóóóó :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok
köszi a gratulációkat. :lol:
igy nézne ki a teljes név: /sándor/ Alexander Rosička
/tomi/ Tomáš Rosička
édesek a rucik, babaszobák, ágyak.
vas: nekem is kevés volt,szedtem rá gyógyszert. vérszegénységen kivül nem tudom mit okozhat.
nusildi: én a terhességem elején szedtem egy doboz Elevitet, azóta semmi, csak a Magne b6, amit a dokim ajánlott.
adri: a mi méreteink a 31.héten: BPD: 81
FL: 57
TTD/ez nem tudom mi/: 83
ancsa: szurkolok, hogy minden rendbe legyen
hana: üdv közöttünk

bocsi, hogy nem reagáltam mindenkire, de hiába olvastam visza, nem fogott az agyam. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Juhéééééééééééééééé, nincs baciiiim, se gombám, nem találtak semmit a tenyésztésben!!! :lol: Most hívtam a dokim, tök örülök neki, a sárga folyás lehet természetes is, annyi van, hogy ha nagyon sok vagy nagyon zavaró vagy nagyon sárga, akkor a Canesten 3 napos kúpkúráját csinálhatom, de semmi extra.
Végre jó hír!!!
Na megyek tovább dögleni, én a lusták királynője :lol:

Kép

Ezt még fel szerettem volna tenni, a legjobb kép a 4D-ből, mert ugye a kis hercegnő kényeske és párnán fekszik, viszont könyököl :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Hana! Welcome! Felicitas csomag elég gagyi, nem maradsz le semmiről.

Emmalena! Szuper hírek! Könnyű szülés várható. :lol: Klassz!
Vasat azért szedd szorgosan a lábadozás miatt is.

Ancsa! Pihenj sokat! Ráérsz rendezkedni hazatérés után. Elég egy váltás ruci a kórházból hazavinni a babát, a többi megvár. Maradj egyben azért még 5-6 hétig minimum, szorítunk.
A strepto. kikezelléséhez mennyi idő kell?

Betti! Grat. a babakocsihoz! Klassz! Astiban voltál végül? Remélem jól vagy, hátha ez a szél kiviszi a polleneket. Vagy csak itt fúj "vidéken"?

Nyugtonmalac! Nagyon szép a gyerekszoba! Te tényleg tudsz festeni / rajzolni.

WC papír-ügy: szerintem Zewa delux nagyon puha.

Adri! A nyuszis ruci nagyon édes! Főleg a farok hátul! Még nem is láttam ilyet. :lol:

Marek! Sajnálom, hogy megint van valami. Kitartás, még 2-3 hetet kéne mindenképpen kihúznod, aztán már tényleg semmi baj nem lehet!

Picit eltűntem én is, annyira fáradt vagyok mostanság....és még sok a tennivaló. Még kellene pár rugi (tud valaki valahol 2500Ft alatti plüss rugit?) meg hálózsák. Ágyneműt én is rendelek, mert a fejvéső árak nagyon durvák.
Tegnap megvettük a babakocsit. :)
Semmi extra (mivel hordozónk van), vízszintig dönthető, nagy kerekekkel (földút van nálunk), jó masszív. Új, 32ezer volt. Nekünk tetszik. Világoskék (Apa választotta a színt, szerinte kislánynak is aranyos). Próbálok majd képet feltenni.
Babánk tegnap egész du. mocorgott, de nagyon durván. Úgy éreztem furakszik lefelé. Már attól paráztam ki akar jönni (de szerencsére keményedésem, görcsöm nem volt).
Ma voltam vérvételen, jövő hétfőn hívom a dokit kell-e még vas-szuri.
Látom másnál is előjött a vashiány így a végén.
Viszont az Uzsoki élményem ma nagyon kiakasztó volt: képzeljétek, a szülészet WC-jében nem volt víz! Mindhárom WC tele volt véres papírokkal és egyéb dolgokkal! A szagról nem is beszélve! Hogyan történhet ilyen!? Borzasztó! Szegény gyermekágyas anyukák! És semmi nem volt kiírva sem. Ki tudja zuhanyozni mikor tudtak! Az épület másik végén lévő mosdóban volt víz, de ott zuhany nincs....no comment. Borzasztó volt. Ráadásul üres gyomorral 8.30-kor majdnem kidobtam a reggel megivott vizemet.

Na, picit hosszú lettem.
Holnap jön az asztalos, elkészül a szekrényünk a nappaliba, végre kiűrítem a komódot ami Dorka babáé lesz. Apával rárakatom a pelenkázót. :)
És anyukám is meglátogat minket :lol: - előrehozozz szülinap, majd szept. 6-án lesz. Lehet, hogy elcibálom a Brendonba, ha meg akarná lepni az unokáját valamivel, én nem kérek semmit :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?