Új privát üzeneted érkezett!

Ja, es hallottatok, hogy a pneumo. coccus elleni vakcina oktobertol kotelezo es ingyenes lesz a ket ev alatti gyerekek szamara???

KépKépKépKép
thelga
 
 


jóestét!

timo
n n sajnálom :cry: főleg, h kelét meg pont felvették oda, bár tény, h mi kerületi lakosok vagyunk. azért még hátha nincs veszve minden remény, csütörtökön megyünk első tájékoztatásra, azért rákérdezek lillusra :wink: nekem n nagy könnyebbség lenne, ha lenne ott pajtása. mert most n szíven ütött az értesítés, pedig ez még csak fél nap, 1-2 alkalommal egy héten, de hát mégiscsak az én pici fiam :roll: :lol: . úgyh n n drukk a szeptemberi egésznapos kezdőknek!!!

thelga
visszatérve az altatásra: nem okoskodásnak szánom, de sztm az altatás csak úgy működik mással, ha muszáj. mármint, ha te nem is vagy otthon. igaz, mi ezt már kele egész kis korában lejátszottuk, de a nyitja a dolognak az volt (nálunk), h egyszerűen nekem dolgom volt és apának muszáj volt megoldania. simán ment :wink:

rita
neked uez. kele az összes szopijáról úgy mondott le, h én azt mondtam, h nincs :oops: a hozzáállásomról lehet vitatkozni, de neki nem okozott törést. nyilván, nincs kontorllcsoportom, úgyh nem egészen objektív az esetünk, de én ink bele sem akarok gondolni, h meddig húztuk volna, ha azt várom, h ő ne kérje. lehet bírálni engem, h így döntöttem, bár hozzáteszem én eleve sem hittem a "nagy" gyerekek szoptatásában.. :oops: köszönöm, nekem ez a 16 hónap elég volt :oops: és :twisted: de hangsúlyozom, amíg neked igazából nem teher, fel se vedd!!! (nem mondhatnám, h sokkal kipihentebb vagyok, mióta átalussza az éjszakát)

pann
gergő h bírta a balatoni programot? mert n jól hangzik, de esetünkben kele kb 10 percet marad meg nyugton, onnantól állandó rohangálás. v a zene ennyire leköti gergőt?

pankaa
én is így éreztem kb, amikor nagyhirtelen sehova se kellett vinni kelét :lol: a lábeltérést én is hallottam már, h szinte mindenkinek van

ágiboldi
mi reggel ötig kitartottunk :wink:

majus3
 
 


hahó!
csak gyors bekukk lejelentkezés és tanulság megosztása az eddigig legdurvább hétvégénkről... :cry:

Péntek reggel Lea Vanish Oxi Action-t kortyolt miközben mellette álltam... :shock: a reggeli készülődés közben egy pillanatra elfordultam...
(abszolút az én hülyeségem volt :oops: :oops: :oops: a Vanishez tartozik egy mérőpohár amibe a csavaros kupak beleszorult a múlt hétvégén ezért csak úgy rátettem a flakonra így le tudta kapni :cry: ) mire odanéztem épp lenyelte azt a kortyot....h mennyit ivott belőle nem tudom, de kb 5-6 perc után elkezdte kihányni...
persze a háziorvosounkat nem leheett elérni (mint utóbb kiderült aznap a délelőtti rendelése épp elmaradt) így egy másik háziorvost sikerült leakasztani akinek fogalma sem volt róla mi baja lehet a gyereknek ettől a szertől így beküldött a kórházba bennünket ami 28km tőlünk...
saját autóval mentünk miközben a gyerek hányt...én pedig azon aggódtam, h mit mar szét belülről ez a sz@r :cry:
a kórházban sem voltak okosabbak így egy toxikológiai központot hívtak fel ahol megynugattaák őket /bennünket h nem szívódik fel és a gyomorban már semlegesítődik...
így megúsztuk egy kis infúzióval, mindenesetre bent kellett egy éjszakát töltenünk...

a lényeg h jól van/vagyunk (eltekintve a kórházban összeszedett kis náthától)

tanulság
: legyetek résen!!!
hasznos info: azóta megkaptam a toxikológiai tudakozó telefonszámát ami éjjel-nappal hívható ilyen esetben:06-80/201-199

most megyek is,remélem senkinek nem lesz szüksége erre a telefonszámra! :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 

 
 

Jóreggelt!

Mazsi!
Ez nagyon rémísztően hagnzik!!! Tényleg egy másodpercre sem szabad szem elől téveszteni őket!!! De nagyon örülök, hogy minden okés!!!

Május!
De jó nektek, hogy Kelét felvették! Szuper, legalább majd beszámolsz, milyen a hely! :) :) És irigyellek a heti két szabad félnapért! :lol: :lol: :lol:

Helga!
Lehet, hogy lenne egy-két hónap múlva szabad hely, de azt nem mondhatom a melóhelyen, hogy majd akkor megyek dolgozni, ha szabadul fel hely és beveszik Lillust. :( Mindegy... szar az élet! :(

Ma itthon van Bali, juhéé! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Helga!
Nem vehető észre a járásán semmi, csak megmérte a dokinő centivel, így derült ki.Bár ő kicsit vékonyabbnak látta az egyik vádliját:DNa majd arra gyúrunk még :lol: :lol:
Éjjeli szopzásról talán akkor ondana le Áron, ha külön aludna.Mert így neki ez nagyon kényelmes. :wink: De csaka kkor érdemes belevégni, ha te teljesen elszánt vagy, és nem fogod félúton mgesajnálni.Ha téged nem zavar nagyon, akkor még egy darabig biztos marad ez a helyzet.

Mazsi!
Húú, ez tényleg nagyon durva!!!!Még jó hogy tényleg nem lett semmi baja!Modnjuk azt nem gondoltam volna, hogy semlegesítődik a gyomorban, de lehet azért mert gyorsan ki is hányta.Szegény Lea, na meg ti is, nem hiányzott ez a nagy izgalom!Köszi a számot,a zért felírom, de tényleg ne legyen rá szükség :wink:


Emili új szavai:aki=oké, és ájj=állj:DMa többször is rászóltam az úton, hogy álljon meg, majd később már ő mondta amikor kereszteződéshez értünk, hogy ájj:D

És észrevette, hogy vannak rajta lukak:D Konkrétan az orra, füle.Most ebbe dugdos amit lehet . Tegnap talált egy fülpiszkálót, és már dugta is afülébe, és csavargatta, ahoyg az apjától látta . Még jó, hogy jelen voltam amikor megtalálta!Aztán a szájába is ecsetelt", úgy ahogy én kenegettem neki:D Szegénykém hamar megtanulta.
Meglátta az apját is pucéran, és hát nagyot nézett:DUtána belenézett a body-jába a nyakánál, hogy vajon neki is van ott vmi? :DMajd nagy óvatosan közelebb merészkedett, de láttuk rajta, hogy megfogná csak nem meri.Mi szó nélkül figyeltük mit csinál, direkt nem is mondtunk semmit, csak hogy az ott apa pisilője. Ez volta ez első élménye eme testrésszel, és ugye nem akartuk hogy bármi félelem vagy rossz élmény maradjon vele kapcsolatban.
Egyébként nem szoktunk előtte mesztelenkedni, de bement a fürdőbe, és így történt:DMa pedig az én mellemet látta meg, és utána szintén nézte a sajátját is.:D

Ti hogy viselkednétek hasonló helyzetben?Kíváncsi vagyok, mert ugye erről sokat nem szoktak beszélni.Én úgy gondolom, hogy természetesen viselkedünk, és úgy beszélünk róla mint bármelyik testrészről, nem akarom hogy azt érezze hogy az vmi misztikus dolog vagy ilyesmi :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Nagyon nyár van, nincs itt senki :?

Azért megkérdezném, hogy mit szólnátok egy szeptember 27.-ei talihoz????
Ui. akkor vszleg megyünk Pestre,mert nekem lesz a kollégiumi találkozóm.Előtte viszont beleférne egy tali.Nekem leginkább a budai rész lenne jó helyszínnek, mert a 3. ker-ben van a koli, és a taliról egyedül kéne mennem oda, a férjem rokonnál lesz szám.gépet bügykölni.
Várom a válaszokat! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Helló Csajok!

Még mielőtt azt hinnétek....még mindig nem :lol: Köszi az érdeklődést -ezért is ragadtam billentyűzetet- de eccerűen még semmi előjel. (Bezzeg a 32. héten! :roll: ) Türelmesen várunk, annyit kértem csak, hogy ne növesszen túl nagy fejet és lehetőleg éjszakára időzítse a kibújást.

Járok CTG-re, iszom a málnalevél teát, eszem a homeós bogyókat, szülőszobát látogattam meg ilyenek (emlékeztek még? :wink: )

Ja, a múlt hét poénja volt, amikor betértem óóóóóriásbetétért a kórházi betétboltba, hogy az eladó megkérdezte, h megszültem-e már. :shock: :shock: :roll: Még így visszaemlékezve is fennakadt a szemem. (Már csak azért is, mert a 7. hónapban meg ikres kismamának néztek. Ennyit számít a ruházat..... :? )

A pneumo-oltásról: én még várom a végkifejletet (de a Picinek már talán tényleg ingyen lesz és kötelező. ) Rolinak 2 éves kor után terveztem beadatni, de majd meglátjuk...

Mazsi,
nektek aztán kijut a vészhelyzetekből! Még jó, hogy továbbképezted magad a sorozaton! (A számot én is felírtam, köszi! És persze jobbulást!)

Panka,
a meztelenkedésről: mi is természetesnek vesszük. Roli a sajátján végzett előtanulmányok alapján beazonosította apa "kukáját" anélkül, hogy valaha mutattuk volna. :lol: Én anatómiailag nem érdeklem (max. cici és köldök). Kislányok meg nyilván az anyuka testrészeit ismerik fel könnyebben. :wink:

Májusék,
tényleg jó lehetett gyerek nélkül kimozdulni az iccakába! Nekünk ilyen még nem volt azóta, de ez a mi bénázásunk, mert Rolit simán leteszik aludni a mamik is (csak ha mi vagyunk vidéken, ott program nincs, itt meg ha lenne program sem hívjuk el emiatt a mamákat 120 v. 200 km-ről). (Tudom, jöhetne szittyó...) Ha véletlenül maguktól itt vannak, akkor meg nem jut eszünkbe kimozdulni... :roll:

Lorca,
köszi a reménysugarat! Hát nagyon kíváncsi vagyok, mit fog szólni Roli a "kis csomaghoz". 8)

Rita,
tennél majd fel képeket a gyerekekről (vagy csak én nem láttam? :oops: ) A Picitekhez meg kitartást, mert valami azt súgja, hogy nektek pont ez a jó és nem is igazán akarsz változtatni, ugye? :wink:

Na, legközelebb már tényleg csak akkor jövök, okés?
Remélem, közben hazaértek a nyaralásokból!
K
Vendég
 


Sziasztok!

Raktam fel képeket a nyaralásról.Nyár albumba.Előre is bocsi,de vannak képek amiket telcsiről fényképeztem.

Nálunk még kemény 2 napig tart a nyár.Most ki is használjuk.Holnap megyünk kalandvárosba/Sno nincs kedved jönni?/és Dani egy kis barátjához,pénteken meg ha jó idő van fürödni picit.
Hétfőtől meg kezdődik az óvi. :cry: Már előre félek,hogy, hogy oldom meg a reggeleket.Mivel Laura mostanába fél 8-kor kel,de akkor már el kéne indulni.Akárhogy is számolom legkésöbb fél 7-kor ébresztenem kel.Főleg,mert reggeli szopi neki kb.fél órás.

Rita
Nálunk az altatásba hasonló a szitú.Danival még megcsináltam,hogy 3 hós korától leraktam,jó éjt puszi és kijöttem a szobából.Laurával meg még mindig az ágya mellett ácsorgunk míg el nem alszik.Pedig szerintem nekem kéne erősnek lenni.

Timi
Nagyon sajnálom a bölcsi dolgot.Bölcsibe tudták,hogy dolgozni mész vissza?
Egyik ismerősöm is tavasszal ment beíratkozni és a vezetőnő megkérdezte,hogy XY küldte-e?Mondja nem,erre az mondta a nő,hogy akkor nincs hely.
Olvastam a blogodat.Nagyon tetszett a fűzőgetös/megmutattátok előszőr Lillusnak,hogy kell?/,pörgös,rajzolós/mennyi ideig köti le Lillust?/videók és a takarítós/kép/. :D

Helga
Én is hallottam,de a dokink szerint csak tévhit.Pedig Én nagyon reménykedek benne.

Május
Gratula a bölcsihez.

Mazsi
Rémisztő amit írsz.De sajna pár pillanat alatt mindent meg tudnak csinálni.Éjszakára bennt lehettél Te is a kórházba?

Panka
Sarok emelős cipőt /ha kell/ meddig kell hordania Emilinek?
Állj nálunk is nagy szám mikor kereszteződésbe érünk.
Mi is természetesen állunk a dologhoz.Meg nálunk Dani,Laura mindig együtt fürdik.Sokszor van,hogy Laura /bim-bamozik/Már a bárányhimlős korszakban is alig bíták ki,hogy nem együtt fürödnek.

Bigsister
Nagyon szurkolunk neked.És pihenés után gyere ám beszámolóval.
Nem is csodálom,hogy megkérdezték megszültél-e már,hisz a képek alapján is csak a pocid nőtt.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Bigsister!
Na már tényleg csak pár nap választ el a babázástól!Nagyon izgi!
Betét: :lol: :lol:
Hát reméljük hogy nem lesz "nagyfejű", és könnyen kibújik majd :wink: Éjszaka szülni?Én pont az ellenkezőjét kívántam, reggel kipihenten :wink: És így is lett!Ki fog vigyázni addig Rolira?Apás szülés lesz?
Igen, Emilit is én érdeklem jobban anatómiailag, most a köldököm tetszik neki nagyon :lol:

Dana!
Hoyg meddig kell hordani ha kell, azt nem tudom, gondolom amig a 2 láb közti méretkülönbség nem lesz elhanyagolható. :roll:
Sok sikert az ovihoz, hátha Laura is hamar megszokja a korai kelést, és magától átáll. :wink:

Penumo oltás:én úgy hallottam, hogy csak 1 éves kor alatt lesz inygenes, 2 éves kor után csak a kora babák, és betegek kapják ingyen. :( De ez még csak tefvezet, nincs még elfogadva, úgyhogy még bármi lehet...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pemperst használók!!!!
Ha vki nem gyűjtené a Rossmannban kapott pontokat a Pempers pelus után, az nekem adná????Megköszönném.Csak a Rossmannabn adnak érte pontot, máshol nem:(Játékokra lehet beváltani, csak elég sok kell hozzá :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


pankaa
részemről okés a tali szeptemberben, bár a helyszínre nincs ötletem, de hátha a többiek!

pelusügyben nem tudok segíteni én dm-ben vásárolok (ill. a popsitörlőt a schleckerben)

elsődleges nemi jelleg
kelét is n érdekli a téma, főleg a mienk :lol: nincs tiltás, bár nyilván játszani nem lehet vele :twisted: (vlmikor a nyáron eszembe jutott az az ősrégi vicc, h pistike megkérdezi az anyukáját, h anya, játszhatok a ciciddel? igen kisfiam,csak ne vidd messzire! :lol: mit mondjak, már nem úgy nevettem rajta, mint gyerekkoromban :? )

mazsi
hát ez elég horror sztori, nektek aztán kijut az izgalomból

bölcsi
szupi a hely, bár kele lesz a legkisebb :oops: , csütin-pénteken fog járni, 8-fél egyig. szept 15-én kezdjük a beszoktatást.

majus3
 
 


Mazsi, felírtam a számot, már egyszer nekünk is jól jött volna, mikor a plussz tabletta kupakjába rejtett szilikongolyókat zabálta be... akkor hirtelenjében a gyártót/forgalmazót hívtuk fel, azok meg röhögve mondták, h nem az első ilyen telefonos kérdést kapják, már más gyerekek is tettek ilyet, nem ártalmas :lol: De a Vanishtől én nagyon beparáztam volna, a foltot ugyan nem viszi ki, de ki tudja mire képes.. a hányás jó jel ilyenkor, ugye?

Nekem a szept 27 nem lesz jó talira, mert az pont a szülinapom, és szombat, ígyhát remélem épp ünnepelni fog a családom :wink: de legfeljebb isztok egyet az egészségemre!

Rossmanban én se vásárolok, ki nem állhatom, a drágább árak ellenére olyan mocskosak az üzleteik és bóvli cuccokat árulnak (lehet, h Debrecenben nem)

Nálunk még nem látott minket pucin, ill. csak engem. szerintem az apukáját nem is fogja.

Timo, én is megkérdezem majd a bölcsinkben, hátha 1-2 hónapo múlva beveszik, és a nagymamák felszabadulhatnak (Lillus naplójában olvastam a megoldást)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Halihó!

Na, úgy néz ki, mégis meg tudjuk oldani a dolgot. A mamák bevállalták a heti két nap Lillusvigyázást, persze csak addig, míg megoldást nem találunk a helyzetre. Szerdán még bemegyünk a Rádais bölcsibe, beszélünk a bölcsivezetővel, hogyha szabadul fel hely menet közben, vegyék be a gyerekemet! :)

Bigsis!
Felcsillant a szemem, mikor láttam, hogy írtál! Már biztos nem olvasod, de azért nagyon könnyű és gyors szülést! :)

Tali:
egyenlőre úgy néz ki, nekünk is jó a szept. 27.

Lillust nem igazán izgatja a "testiség". A saját punciját még nem is látta (a nagy pocakjától nem lát le oda) :oops: :oops: , az apja micsodáját már megbámulta egyszer-kétszer fürdés közben, de különösebben nem izgatja.

Ágiboldi!
Köszi! :)

Hol vannak a többiek? Lora, Pann, Ria, Lorca, Sno, Nanica stb?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ágiboldi!
Mostmár legalább tudom mikor van a szülinapod :wink:
Rossmannt én sem csípem, pont a sok bóvli miatt, inkább már kínai boltra emlékeztet.Én is csak most vettem ott pelust, az akció miatt.De őrült sok pontot kérnek egy játékért! :evil:

Talihelyszin:Eurocenter vagy mi van a Bécsi úton, nem tudom ott van-e játszóház, és hogy jó lenne e azoknak akik jönnének a talira?Most több nem jut eszembe.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


sziasztok!

Timi
de jó h mégis megoldódott a helyzet :wink:

Pankaa
mi sem a Rossmannban vesszük a pelust :cry: nagyon drága...nálunk van egy pelenkabolt ahol mindig 3299Ft a Jumbo csomag így játékok ide vagy oda Rossmann kilőve :wink: egyébként sztem pofátlanul sok pontott kérnek értük :twisted: néhány játéknál kiszámoltam mennyiért kapnám meg...gyakorlatilag a bolti árért :roll: :twisted:

apa micsodája 8) :lol: nálunk Lea szokott apával fürcsizni és természetesen rögtön kiszúrja, próbálna játszani vele (persze nem lehet) de már tudja, h az apa kukija, megmutatja hol van és neki pedig nunija van... (Timi: látni Lea sem látja a nuniját :lol: )
Velem ink zuhanyozni szokott, rajtam már a cici látványától elakad és az egyenlőre a szopizással egyenlő :lol:

tali:egyenlőre nem nyilatkozom...ha nem dolgozom még akkor lehet h bevállaljuk :wink: (bár hétfőn megyek a cégemhez,úgy néz ki mégis van valami de már nem akarom elkiabálni :roll: )

Ágiboldi
a hányás nem feltétlenül jó ui visszafelé is végigmarhatja a nyálkahártyákat a szer :cry: persze attól függ mi a méreg...
ezért ilyen esetben nem hánytatnak és nem is mosnak gyomrot legalábbis a doki ezt mondta...
az h Lea magától hányt a hidrogén-peroxid miatt volt mert felpezsegett a gyomorban... :cry: elvileg a gyomorsav semlegesítette a cuccot de legalább nem éreztem napokig a Vanishes leheletét :lol:

Dana
ez a korai kelés nálunk is gond lesz a bölcsi miatt... :cry: (ráadásul délben is 1 órával később lesz alvás a bölcsiben :cry: )
a gondozónő annyit mondott h szépen lassan kell átállítani rá a gyerkőcöt...
próbáld Te is elkezdeni pár perccel korábban ébreszteni :wink:

Rita
az éjszakai szopik (nálunk alapvetően 2-3 volt) szép lassan lettek elhagyva...egyszerűen nem kínáltam meg, kivettem a kiságybl és szépen megnyugtattam igazából 1-2 alkalom volt amikor hangot adott kérésének és "adjá-adjá" üvöltéssel jelezte mit kér :cry: na ez nagyon durva volt ott bőgtem én is vele :oops:
szóval lassan kitartóan de elmaradtak a éjszakai szopik...
most is kel 1-3 x éjszaka, mindig ki kell vegyem megölelni de már nem kéri :lol:

maradt a hajnali/reggeli+ az esti elalváshoz a szopi :lol: ezt a két alkalmat viszont kiköveteli 8) :lol: úh ő fogja majd megszabni meddig szeretné :wink:

Timi
a blogban olvastam elmaradt a hajnali evészet? simán magától vagy kitartó voltál és nem adtál? :lol:

pneumo oltás
még mindig nagya kavarás vele kapcsolatban kiderült, h nem is mindnekinek lesz ingyenes! :twisted:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Mazsi

Ez szörnyű !!!!Szegénykém én inkább téged sajnállak, mennyit idegeskedhettél !!!!Ezeket szerintem nem lehet kivédeni, SZEMFÉNYVESZTŐK !!!!!! :wink:

De jó, hogy megoldódni látszik a munka is !!!!

Pankaa

Nálunk apa pisilőjét Tomi is játéknak nézte , de persze nem engedtük, az én CICIM-től meg el van ájulva, úgyhogy látszik apja fia-ciciimádó !!!!! :wink:
Én is meg apja is szoktunk meztelen lenni előtte, szerintem ha megszokja, hogy ez természetes akkor nem lesz semmi gond !!!

Timi

De jó, hogy megoldódik mégis a bébysittelés kérdése !!!!!!
Ma CH nap mivel apuka szülinapját tartjuk, (tegnap volt) torta, süti+amiket nem szabad, mivel ma mindent szabad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kerti party nagy az izgalom, de jó 4-re várjuk a vendégeket !!!!

Ágiboldi

Isen éltessen előre is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Május

Ezen a viccen én már sajna egyáltalán nem tudok nevetni !!!!!
Rideg valóság !!!!!!!

Helga

Oltásban én is reménykedem !!!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!
Nálunk is véget ért a nyaralás. Voltunk Balcsin, aztán meg Pilisszántón, páromék telkén egy hétig. Jó volt nagyon minden szempontból. Brigi is nagyon élvezte, rengeteget fürcsizett, de sajnos semmilyen eszközt nem tűrt meg magán. A karúszót sem. De mindegy, mert úgysem engedtem volna el a vízben. Majd jövőre újra próbálkozunk.
Brigó is rengeteget evett és kunyerált! Azóta minden kaja "kumpi", mert a strandon sok sültkrumplit kapott. :lol:
Jól tűrte a bringás túrázásokat is a Balcsin, ha elaludt megálltunk. Egyszer egy borozóban aludt a szőlőben, pokrócon. :oops: :lol: Mi addig dumcsiztunk és iszogattunk egy picit. :)
Ő is mondókázik már, megy a Hinta palinta, a Sétálunk, sétálunk végig, a Fújja szél a fákat is megy, a kedvencem a Csipcsip csóka, meg a Búbúbú, boci szomorú :lol:
Emellett nagyon nagy könnyebbség, hogy elmondja, ha éhes (sokszor még azt is mondja, hogy mit kér!), ha szomjas, ha álmos. Gyakorlatilag lehet vele komunikálni.
A Balcsin a házban volt egy házinéni, nagy könnyebbséget jelentett nekem, mert nyugdíjas óvónéni. Brigi meg úgy köszönt neki, hogy "Csókolom Margitka" :lol: Hogy ezt a becézést honnan veszi nem tudom, mert mindenki "Margit néni"-nek szólította. A nagyija is már "Nagyikám". :shock: És el nem tudom képzelni, honnan szedi ezeket. :D

Képeket majd később teszek, most mosunk és mosunk, ja meg teregetünk, bár már nem tudom, hogy hová.

Később vissza is olvasok és jövök reagálni is. :wink:

Illetve még Bigsis!
Látom még egyben, bár már nem is biztos. Na mindegy azért megy a drukk! És összeszokás után remélem jelentkezel egy beszámolóval! :wink:
lora7
 
 


Sehol senki??? Pedig már szeptember van sajnos. :(

Azért remélem még valaki olvasni fogja a reagálásaimat.

Lin
De jó hír, hogy lehet tesó! Nem tudom miért, de valahogy most én kezdek elbizonytalanodni ezügyben, pedig nem most lesz ha lesz.

Helga
Örülök, hogy ti is jól szórakoztatok a Balcsin. :D
Mi is voltunk majdnem kettesben ebédelni. Azért majdnem, mert Brigi végigaludta az egész ebédünket a babakocsiban. :lol:
Altatás ügyben Májussal értek egyet. Úgy nem lehet, hogy te a másik szobában vagy. Érdekes módon csak úgy lehet, ha elmész otthonról. Ilyenkor nálunk már a kezdetektől nem volt probléma. Ellenben ha otthon vagyok azt kiszagolja! :evil:

Szigetelők
Irigy-irigy!!! Idén csak gyereksziget jutott nekünk. :lol: De érdekes, mert átmegyünk a hídon és már olyan Sziget fílingem van! :lol: Persze azért jobb volna kijutni végre az igazira...

Hiszti
Általában akkor van hiszti nálunk, ha már fárad. Ő is vagy földhöz vág valamit, vagy magát vágja földhöz. Ilyenkor semmilyen figyelemelterelés nem működik.

Szobatisztaság
Brigó is szól, ha kaki van. Időnként a pisit is jelzi. Az előbbi már elég megbízható, de persze ez csak akkor lesz eredmény, ha előtte szól. Ha pelusozom és nincsen nagy dolog, akkor szól, hogy "nincsen kaka" vagy néha "nem büdi". :lol:
Erről jut eszembe, hogy a büdös fogalmával is tisztába került. Múltkor kiömlött egy kis víz az autóba és egy kissé beposhadt. Mikor beraktuk az autóba, szólt hogy "fú de büdi". :lol:

Mmóni
Jók a képek! A Balcsin Brigi is rengeteget evett. Azóta sajnos visszaállt a fogyókurájára.

Dana
Ti is jó képeket csináltatok! A sátraspihis nagyon tetszik, olyan helyesek! :D

Mazsi
Fúú, biztos jól megijedtetek! Nem irigyellek. Köszi a számot, elraktározva!

Panka
Az nem túl jó, hogy dugdos a testnyílásaiba dolgokat. Öcsém volt ilyen. Egyszer orvos szedett ki az orrából egy borsó szemet kicsírázva. :shock: Ja, és egy barátnőm kisfia koppanósat tüsszentett egyszer. Kiderült, hogy kb. 2 hete egy kicsi szög lapult az orrában. :? Remélem nálatok nem lesz ilyesmi és Emilka hamar leszokik erről!

Testiség
Fúú, Brigit nagyon érdekli ez a dolog. Saját magán és rajtunk is mutogatja a dolgokat. Az apján nagyon csodálkozik, mindig meg akarja szemlélni. :lol: Nálam ált. a cicinél megakad, de ugye ő még szopizik. Na ha meglátja, egyből mondja, hogy nyaminyami és a nyelvét dugdossa. De a saját testrészeit is ismeri. Nálunk ugyan nem jellemző a meztelenkedés, de időnként előfordul, hogy lát minket. Próbáljuk mi is természetesen venni ezt a dolgot. Ami vicces, hogy időnként bele akar nézni a nadrágomba és utána közli, hogy "nincsen kaka". Minő szerencse... :lol: Nemrég az egyik ismerős kisfiúnak akart a pelusába nézni, de ő sem volt kakás... :lol:
lora7
 
 


Csajok!
3400 gramm és 52 cm! Ki az? :lol:

Bizony, megérkezett végre! (Mindjárt másnap, minthogy írtam nektek, hogy semmi jele :lol: )
A lényeg, hogy nagyon gyors és állítólag könnyű szülés volt (azok szerint, akik csak nézték) és Olivér babus 28-án 10:55-kor világra jött.
Nagyon aranyos baba: bár eleinte hitetlenkedve néztem ezt a kis pofaszakállas ördögfiókát, hogy tényleg ő volt-e a pocakomban, ráadásul fura szaga is volt a magzatmáz miatt, de mostanra egyre több ismerős vonást, szokást és szuszogást ismerek fel közte és Roli között.
Rolinak azóta számtalanszor külön köszönetet mondtam, egyfelől, hogy annakidején kijárta az utat a szülőcsatornában, majd megtanított/tanít anyukának lennem. Olivérrel a szopi is sokkal egyszerűbb (bár még nem problémamentes).

Most anyósom van velünk segítségnek (pedig úgy terveztem, hogy ő csak addig, míg kórházban leszek, aztán anya váltja, ha hazajöttem. Hát még maradni akart. :roll: Szóval gyakoroljuk a békés egymásmellett élést....)
A gyerekek is :wink: : Rolinak nagyon tetszik a baba (folyton bekiabál neki a kiságyba és egy ujjal bökdösi-mutogatva rajta a testrészeket...Most mindketten alszanak, ki tudja meddig...
Majd még mesélek, képek sincsenek egyelőre... és visszaolvasni sem volt időm. :oops:


Remélem, mindenki egészséges és senki nem unatkozik! :D
Vendég
 


Hú Bigsis, nagyon-nagyon gratulálunk neked is, Olinak is, és persze a többi fiúnak is!
Azta, túl vagy rajta, hihetetlen, hogy újra babázol! Hát akkor sok-sok energiát az elkövetkező hónapokhoz, és mesélj mindenről!

Mi is megkezdtük a régi csapásszám felvételét a mai nappal, úgyhogy egy kis bemelegedés után ismét lehet ránk számítani.

A szept. 27-et beírtam a naptárba, mint következő talit.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Bigsis, nagyon nagyon gratula!!! Szuper, pont ma gondoltam, h lehet már meg is született, olyan nosztalgikus :wink:
Persze kérünk képet!

Sno, szept 27 tali és az én szülinapom.. (ha már úgyis beírtad a naptárba)

Ma volt az első nap a bölcsiben, de csak délig. Holnap már ott is alszik oly módon, h én a folyosón ülök és csak akkor szólnak ha nem megy nekik egyedül. Boldi nem felejtette el a bölcsit, szuperjól elvolt. Én viszont elfelejtettem, és ma reggel ismét sírdogáltam egy kicsit.. de azért lelkes vagyok, szerdától ismét dolgozó nő leszek (és nem itthonról, bár heti 2 nap igen).

Mazsi, voltatok? vagy csak később kezditek a beszoktatást?

Éjszakai etetés, szerintem az anya dönt. A gyerek bizti nem fog kérvényt benyújtani, h anyám, mostmár hagyjuk ezt az éjszakai kajálást, és köztetek aludni meg kényelmetlen. Egy barátnőm 2 évig várt, majd befeküdt a gyerekhez a szobába a szőnyegre, és mikor felsírt nem szoptatta, csak cumi, simi, aludjál, (jelzem, ha ezt 6 hónaposan csinálja az ember, akkor még egyszerűbb, bár valszeg gyereke válogatja, és legközelebb majd mesüthetem a nagy okosságomat)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Bigsis!
Hatalmas gratula, ügyesek voltatok!! A fényképeket várjuk! :)

Szerdától én is dolgozó nő leszek, kicsit izgulok azért, hogy milyen lesz újra dolgozni, meg Lillus miatt is, hogy mit fog szólni, hogy egész nap nem lát. :roll: De már várom! :)

Jövök, amint tudok!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Bigsis

Gratula !!!!!!Nagyon Sok Boldogságot kivánok a kis csöppséghez !!!(meg persze sok türelmet kitartást és erőt) :P :D

Mazsi

Beszoktatás ????Munka ????
Nagyon el vagy veszve !!!! :P

Timi

Jó munkát, akkor ez ilyen heti 2 napos lesz ?? Az jó lesz biztos neked is meg Lillusnak is azt a két napot a mamákkal élvezni fogja, te meg a munkában kicsit kikapcsolódsz az otthoni monoton dolgokból !!! :wink:

Szabadságom ismét kitört, persze ismét hézimunka hegyekkel !!!!!
Tegnap lomtalanításba kezdtünk, mivel jövő hét elején lomtalalnítás lesz !!! Ma pedig elraktam a fagyasztóba további 10 kg barackot, 10 kg körtét a kis tündérkémnek !!!! :lol:

Ja a legfontosabb apuka levágta Tomika gyönyörű loknicskáit a hétvégén -nem ismerek a kisfiamra. Olyan kis kopasz lett !!!(3 mm)
Persze eltettem emlékbe őket !!! :oops:

Körkérdés: akinek a kisfiának ilyen tüsis haja van az ? mm-re vágja ???(Pann, Bigsis) Milyen gyorsan nő ??? (remélem nagyon mivel alig tudom megszokni, nagyon el vagyok keseredve)
Pláne mivel Tomi szőke olyan mintha tar kopasz lenne !!! :twisted:
"Ellopták" az én gyönyörű kisfiamat !!! :twisted:
SOHA többet nem engedem levágni a haját, egyébként apja azt mondta, csak megigazítja !!!! :twisted: :evil:
Apja természetesen rém büszkre rá, de nekem az Auswitzi rémfilmek jutnak róla az eszembe !!!! :evil:

Kép
kditke
 
 


Bigsis, Nagyon gratulálok a kisfiadhoz, hurrá, hurrá!!! :D
Ideális méretek, ideális szülés, szuper! :)

(((A féltékenység meg szerintem ekkora korkülönbségnél simán elkerülhető! Nálunk legalábbis a két nagy között kb ennyi van, mint nálatok, és semmi gond nem volt - e téren :))))

Teszel majd Olivérről ide is képet?? Úgy megnézném!! :)

Én is mutatok az enyémekről, ha már kérted :), nem bírok nem mutatni.

Az éjszakai evészettel igazad volt - részben. Egyrészt ez a legkényelmesebb, meg tényleg nagyon jó, hogy még odabújik...stb, de azért a 3-4 ébredés kissé fárasztó már. :)

Ágiboldi, teljesen igaz, hogy anyai elhatározás kérdése, csak nekem a nagyokkal a leszoktatás nagyon keservesre sikerült, nem úgy, mint a barátnődnek, és ezért kicsit tartok ettől. Nem bírom a bőgést. :(

Timi, nagyon örülök, hogy megoldódott a munka-kérdés, sok sikert hozzá! (Nemsokára hasonló cipőben leszek a sulim miatt, el sem tudom képzelni, hogy fogom Petit itthon hagyni mással... :()

gyerekek:
Kép
Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Megerkeztunk a szegedi mamaektol, es micsoda hirek fogadnak!!!!

Hu Bigsis! Hatalmas gratula Nektek!!!! Magarol a szulesrol nem irsz tobbet? Milyen volt a korhaz? Ilyesmik! Meg hogy milyenek a hetkoznapok, hogy tudod ellatni Rolit is meg Olivert??? Ja, es persze fenykepek!!!!

Timi,
De jo, hogy a mamaek ilyen aranyosak voltak, es elvallalljak Lillust! Remelem, a munkahelyen is zokkenomentes lesz a visszaallas!

Most kicsit irigykedem, hogy tobben elkezdetek dolgozni, ezek a reszmunkaidos allasok nagyon szimpik. Lehet, hogy en is visszamehetnek igy a munkahelyemre, majd lehet, hogy a gyed vege kornyeken ra is kerdezek erre, es nalunk, mivel a ferjem ossze-vissza van beosztva, meg talan a felugyelet is megoldhato lenne. De eloszor varom a Ti elmenyeiteket ezzel kapcsolatban.

Agiboldi,
Bevallom oszinten, en naivan erre vágyok, amit Te olyan szepen leirtal :) Azaz, majd Aron onkent es dalolva lemond ezekrol a jo dolgokrol. Persze, sejtem en, hogy nem megy annelkul, hogy en semmit se tegyek az ugy erdekeben... de azert megiscsak jo lenne, ha igy lenne.
A bolcsis sirdogalasodat abszolut meg tudom erteni, ma elmentunk a bolcsi mellett, es lattam a sok beszoktato anyukat.... koztuk ismerosoket is... hat konnybelabadt a szemem.... :cry:

Panka,
En szivesen gyujtom majd a pampers pontokat (szivesen jarok Rossmanba is - johetnek a kövek :) ), de egyenlore a dm-es kupponokat valtom be. Meddig lehet gyujteni kulonben???

Kditke,
Juj, en is nagyon sajnalnam Aron gyonyoru hajat, bar igy viszont mindenki kislanynak nezi. Nem csodalom, hogy Te is megsajnaltad. En a nyaron hajlottam affele, hogy levagatom neki, mivel nagyon meleg volt, de valoszinuleg oszre telre meghagyom. A nagyszulok is mondjak, hogy le ne vagjuk....
Kepet teszel majd fel???

Lora,
De ugyes Brigi! Csak amulok es bamulok, hogy ilyen sok mondokat mod mar!!! :shock: En meg azon orulok, hogy Aron vegre elkezdett mindenkit a neven nevezni (anya, apa, mama, tata) :)

Majus, Lora, Agiboldi
Koszi szepen az otleteket, a mult heten eljutottam arra a szintre, hogy azt mondjam, ez mar sok, es ezen valtoztatni kell. MAjd szep fokozatosan csinalgatom....

KépKépKépKép
thelga
 
 


sziasztok,

dolgozónők, és bölcsisbabák,
nagyon érdekelnek a tapasztalatok!

meztelenség,
ma levetette magáról a pólóját, gatyáját, pelusát, majd jött, hogy a kukacot is vegyük le :o

éjszakai ébredés,
még semmi koncepcióm, szerintem is az lesz a fordulópont, amikor én azt érzem, hogy elég ebből.

Na mennem is kell :(

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Bigisis!
Hatalams gratula!!!!Jó egészséget, sok tejcsit, hsafájás mentes napokat kívánok!:)Nagyon rendes Roli a kistesóval, remélhetőleg így is marad:)

Lora!
Emili is tudja mi a büdi, a tappancsa:)Már tudja is mondani, hogy büdi:D
Ő is szereti tanulmányozni a testét:)
Örülök hogy nektek is jól telt a nyaralás:)Brigi nagyon üygeen beszél, Emili még mindig csak pár szót mond, viszont jól jelel:)

Sno!
Üdv itt újra:)
Ok, remélem nem jön közbe semmi a talival kapcsolatban!
Aranyos az új vonalzókép:)

Ágiboldi!
Szerintem is nezebb sokszor az anyukáknak a bölcsi, de biztos erőt ad az, hogyha látod hogy Boldinak tetszik, és jól elvan ott:)

Timi!
Lillus nagyon édes vigyori a kisképen:)
Mit is dolgozl pontosan?Nem emléxem. :oops:

Ditke!
Én is elrakom a levágott hajakat:)
Tegyél képet Tomiról!

Rita!
Nagyon helyesek a gyerekeid!!:)

Helga!
nagyon redni vagy, de te nem gyűjtöd őket? :roll: Köszi szépen elóre is.Dec.ig lehet gyűjteni.Én is a DM-es kupnokat váltom be, ezért is nem veszem a R.-ban. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Ditke,
én 6mm-re vágom Sebi haját, géppel 7 mm-es a leghosszabb, de az télre rövid lesz szerintem, úgyhogy lehet, hogy nekünk is fel kell majd keresni valami hivatalos fodrászt.

Panka,
na, már veszélyben is a tali részünkről :cry: , mert akkor lesz a céges baba klub is, egy fül-orr-régész és homeopata jön előadást tartani a bölcsi, ovi, isi kezdéses betegségekről.
A vonalzó képet még lehet, hogy cserélem, mert ilyen piciben a cékla folt furán hat a szája alatt.

Szuper mini talink volt Baján Nanicáékkal, majd teszek fel képeket a picasara. Most láttam először, hogy egy korabelivel élvezték egymás társaságát, nem csak elmatattak egymás mellett.

Itt egy napszemcsis kép, mert azok nagyon tetszettek, amikor tettetek fel:
Kép

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno

Köszi a mm hajméretet !!! :wink:
Nagyon jó Sebi képe, mennyit számít az a pár mm, Sebinek jó a haja !!!(látszik, hogy van haja, nem úgy mint nálunk ) :wink:

Pankaa

Még egyetlen egy képet nem fotóztam róla amióta rövid a haja, de fogok mihelyt megbékéltem vele !!!!! :twisted: :evil:

Tomika is csak pár szót használ, a jelelés nálunk is profin megy így szerintem Emilivel jól megértenék egymást !!!!Hi-Hi-Hi !!!! :lol:

Helga

Vigyázz is Áron hajára, mert úgy jársz, mint én momentán belebetegedtem a hajvágásba !!!!!! :twisted:

Hol van az én kis "Sámsonom" ??????

Rita

Nagyon szépek a gyerkőcök !!!!Ősszel suli ??? Őszinte csodálattal adózom feléd !!!! Peti haja ? mm-re van vágva ????????
Bocsi de most ez a fő téma nálam !!!!! :oops: :P

Timi

Holnap várjuk munka után a beszámolót !!!!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Bigsis! De jó, de jó! Nagyon nagy gratula és mérhetetlen irigység! :wink: Nálunk még mindig semmi, de majdcsak majdcsak...Anyós ottragadása miatt persze nem irigykedem, remélem legalább hasznos. :roll:

Ágiboldi! A töbesszám miatt olyan kép ugrott be a bölcsis altatásról, h a gyerekek bent próbálnak egyedül elaludni, míg a beszoktató mamák kint szoronganak a kispadon a folyosón, és feszülten várják, h kit szólítanak, mert a gyereke nem tud egyedül elaludni. :lol:

Éjszakai evészet: ma hajnali 3-kor levertem (trem. nem szó szerint) az első próbálkozást. Szépen vissza is aludt cumival, aztán fél 7-kor ébred legközelebb, de akkor már azzal, h "dádó, dádó" azaz tápi, tápi! Jó lenne, ha erre a regeli időpontra át tudnánk szokni... :roll:

Hajvágás: most hosszabbra hagytuk, mint nyáron, 6 mm. Így most látszik, h van haja. :lol: Most jutottam odáig, látom Sebinek is ekkorára van vágva a haja.
Sno! A mi hajnyírógépünk 40 mm-ig ok (most vettük). Csak azért írom, mert hozzánk kijött a fodrász és Gergő már attól pánikba esett, h engem megnyírt!

Pucérság: én lazán kezelem, Ádám csak akkor nyugodt, ha már van rajta alsónaci, így persze duplán érdekes, h Apa mit rejteget. :lol: :lol:

Rita! Még mindig n szépek a gyerekek! ilyenkor mindig eszembe jut, h milyen jó lehet "sokgyerekesnek" lenni! :D
A második kép hol készült? N szeretem az ilyen sehol senki folyópartokat! (Tiszának tippelem...
:roll: )

Tali: nekünk ez az időpont nem jó. Aznapra már két progink van.
:( :(

Nagyjából ennyi, mert Gergő "agyá, agyá"-zik a reggeliző asztalnál. Hogy hogy lesz ebből "kérek szépen"??? És egyáltalán ezt hol tanulta???

Lorca! Taliztunk Szabival és Natasával a játszitokon! Kár, h nem veled voltak, a nagymamát nem mertem leszólítani. :roll:
Vendég
 


Ditke, Pann,
szerintem hülyeséget írtam, a hajnyírónk 0-7-ig van skálázva, és egyáltalán nem biztos, hogy ez millimétert jelent :oops: Ez akkor nyilallt belém, amikor a 40 mm próbáltam elképzelni...konzultálnom kell apával, majd jövök az eredménnyel.

padon a szólításra váró anyukák :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


:lol: :lol: csak én voltam a padon, a többiek még itt se tartanak, azok már délben elmenekülnek gyerekestül :wink: Szal én ülök a padon, és aki arra jár bennfentes nénik, mind referál, h hogy áll a dolog, fekszik és majd leragad a szeme, majd már feltápászkodott és kiköpte a cumit stb :lol:
Amúgy nem aludt végül, bár nem is sírt, csak gondolom szerinte hüjeség a teraszon aludni besötétített szoba helyett.. :wink: (és ez télen is így lesz, -5 fokig kinnt alszanak) Kérem ezzel kapcsolatban csak bíztatót írjatok, mert én egy fagyosszent vagyok, aligha lehetne rosszabbat tenni velem mint kint altatni télen, de állítólag ez rettentő jó dolog, és nagyon kell neki örülni!!!

Ma már a munkahelyemen vagyok, de ezen a héten még kivételesen 3-kor érte megyek. Kíváncsi vagyok aludt-e..

Boldi tegnap fodrásznál volt, gépet nem használt csak ollót, mert a múltkor kicsit rövid lett :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

előszöris: Gratula a friss kismaminak és a kistesónak üdv idekint!

Nagyon jó volt a minitalitali, kár, hogy az ország másik felén laknak Orsiék! Orsi:Linus azóta is a hej, gyula, gyula.., mondókát követeli, rendszersen veri a buksiját és mondja: duda, duda... Van hogy éjjel felébred a duda, duda felkiáltással!

A nagytali nekünk sajna nem jó, rá két hétre utazunk Németországba, nem lesz lelkierőm bevállalni előtte egy Bp.i utat..

Éjjeli nem alvás, szopisalvásról:
http://alvas.kismamablog.hu/elalvas-csak-cicin

Timo, majd mesélj, milyen volt az első nap! Kiváncsi vagyok Lillus hogy bírta!

felébred...

nanica
 
 


Ágiboldi: neked akartam még írni, hogy gyakorlatilag 10-11 hónapos koráig Linus is mindig kint aludt babakocsoban. és 0-fok alatt is kimentünk aludni... Gondolom nem egy szál bodyban altatják őket, azrét a tényleges módszerre én is kiváncsi vagyok!

nanica
 
 


Ágiboldi

A frizurára kivi lennék itt is !!!!Fotó ???
Hogy bírta a fodrászt egy helyben üléssel ???
Bár egy darabig nem kell ilyenen gondolkodnom, mert ha egyszer kinő a kis haja bizti nem engedem mégegyszer géppel levágni !!!
De ez szerintem nem mostanában lesz ??? :oops:
Milyen gyorsan nőtt boldi haja vissza, mert írtad, hogy előzőleg az övé is nagyon rövid volt !!!!???? :wink:

Ez a kinnt alvás nem hangzik rosszul a hideg miatt (Tomi is sokat aludt a teraszon kis korában a babakocsiban), hanem a világosság miatt !!!Az én fiam bizti nem aludna egy percet sem, hanem figyelné a madarakat, repülőket és a fákon a leveleket.
Hát én is kiváncsi lennék az altatási technikájukra !!!!!

Inkább az hangzik rosszul, hogy te kinnt üldögélsz, én bizti nem birnám türelemmel főleg ha azt hallanám, hogy sír !!!! :oops:

Egyre jobban gondolkodóba esem, hogy tényleg akarom én, hogy bölcsibe járjon Tomi ???(nem akarom elvenni a kedved ne haragudj) Egyébként meg biztos jó lenne a gyerekközösség miatt.
A hétvégén volt nálunk egy 2 éves kisfiú az apukájával, kézenfogta Tomit és úgy húzta, hogy játszon vele, az én kisfiam pedig ámulattal nézte és nagyon tetszett neki, a játékait is odaadta, nagyon édes volt. Nem volt olyan tartózkodó, mint a játszótéren szokott.Talán a hazai pálya előnye !!!! :wink:

Nanica, Sno

Hogy van ez a mondóka, hogy közben a kobakot kell paskolni ???

Sno

Várom az eredményt, így egyre jobban kiakadok a mm-eket nézve !!!Szerintem az én gyerekemnek az elkövetkező pár hónapban tuti nem lesz haja !!! :wink: :wink:
Bár egyetlen előnye van a dolognak, hogy eddig azt hittem kevés és vékonyszálú haja van Tomikának, de nem vastagszálú és sok, de ezt csak ilyen röviden vettem észre !!!! :oops:

Mazsi

Azért remélem nem zártak be benneteket a bölcsibe, mert nagyon eltüntetek !!! Valaki szabadítsa ki Mazsit és Leát !!!!!!!! :wink:

Timi

Remélem már te is hazaértél !!!No milyen volt az első nap az "ovodában" ????Én emlékszem az első napomon az eszem azon járt, hogy mi lehet otthon, mit csinálhat épp Tomi és apuka ???? :wink:

Pankaa

Hogy van Emili eltüntek a kiütések ????

Kép
kditke
 
 


Ágiboldi

Bocsánat Boldi nagy B-vel !!!! :oops:

Kép
kditke
 
 


Hallotátok a hiradóba bemondták, hogy 2 év alatti gyerekeknek térítésmentesen jár a pneumoovax védőoltás ha a szülő kéri !!!
Meghalgattatott a reményem !!!! :lol: :P

Ebből milyen intervallummal kell adni a három oltást ???
Ki tudja ??? Valaki már írta, hogy beadatta, ha jól emlékszem !!! :wink:

Hahó lassan saját magammal fórumozok ?????? :wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Elöször is Gratulálunk Bigsisternek és a pici Olivérnek.
Milyen két gyerekes Anyának lenni?Képeket kérünk!

Timi
Milyen volt az első napod?Lilus hogy bírta?

Ágiboldi
Már hallottam Én is,hogy több bölcsibe így altatják a gyerekeket és állítólag tényleg egészséges.Nálunk nem így alatatnak,de szerencse,mivel Dani állandóan kitakarózik.
Nem irigyelek a várakozásért altatás közben./pont belegondoltam Én Daninál mennyit idegeskedtem,hogy mit csinálhat benn/
Többi gyerekkel a bölcsiben eljátszik Boldi?Kb.az Ő korosztálya van egy csoportba?

Kditke
Biztos hamar kinő Tomi haja,meg állítólag így jobban dúsul is. 8)
Daninak géppel soha nem vágtam le a haját.Kezdetektől fodrász jött hozzánk.Csak jó tanácsként írom,ha majd kell állandó fodrászhoz vidd,mert akkor jobban megbízik benne,és nem kapkodja el a fejét.És Én mindig az etetőszékébe ültettem,és raktam elé könyvet,papírt ceruzát és míg vágták a haját rajzoltunk.Nagyon jól el lehet így terelni a figyelmét.
Meddig vagy szabin?

Lora
Látom nálatok is jól telt a nyaralás.
Becézgetés nálunk is 1 hete kezdődött.Az elöbb ahogy felébresztette Laurát Dani és látta rajta nincs jól" Danika"felkiáltással odabújt hozzá.
Nagyon jók a kisképek

Helga
Te is vissza szertnél menni dolgozni?Ti mire tervezitek a második babát?

Sno
Nagyon jó a napszeműveges kép Sebiről.Majd beszámolót nem írsz a baba-mama klub előadásáról?

Néztem a talis képeiteket Linusról és Sebiről.Tényleg mennyire jól megértették egymást.Főleg az ajtón állásos tetszik nagyon.

Nanica
Rokonokhoz mentek Németországba?Vagy most csak nyaralgatni?

Pann
Cica még megvan?

Talira nagyon irigy vagyok.Már Én is szeretnék egyre elmenni./remélem közeljövőbe sikerül is/

Rita
Nagyon szépek a gyerekek a képen.Maja már jó nagy lány. többször is visszalapoztam,Hogy jól látom a korát és a képen Ő van-e.igazi nagylányos.Belegondolok Dani is 3 év múlva ilyen nagyfiús lesz. :shock:

Mazsi
Mi van a cégednél?Vissza tudnak venni?Megkérdezhetem mivel foglalkozol?Bizti írtad,csak nem olvastam figyelmesen. :oops:


Már jönni akartam,de vagy sok volt a program,vagy ha ideültem a kisasszony kikapcsolgatta a gépet.Mostanába csak úgy ideül a székre és nekiáll a billentyűzetet nyomkodni. :twisted:
Nálunk most rendesen zajlik az élet.Múlt héten voltunk kaland városba és annyira megtetszett a gyerekeknek,hogy hétvégén is kinn voltunk.Majd rakok fel képeket.Voltunk ismerösöknél kerti partin.Összesen 10 gyerek volt 1,5 és 5 év közöttiek.Ilyen se volt,hogy este 10-kor értünk haza.Nagyon élveztük a bulit,Laura állandóan egy korabeli kislányt ölelgetett,a fiúkkal meg feleselt. :D
Hétfőn elkezdődött az ovi.Dani nagyon élvezi,hogy már nagycsoportos,Laura annál kevésbé,hogy nincs Dani.Állandóan az ágyába keresi,hátha alszik.
Sajna ma estére Dani belázasodott/ezért is ülök itt,mert várom a hidegvízes borogatás hatását/.Már a napokba állandóan fájlalta a hasát,de nem nagyon hittünk neki,csak mikor már a láz is jelentkezett és a nurofen után 1 órával még mindig 39 a láza.Remélem csak egy vírus.
Ja és a nagy hír,Laurával voltunk szemészeten és a doki nő addig beszélt neki,mire Laura megunta és hordja a szeműveget.Délután még le se vette. :lol:

Észrevettétek,hogy mennyire mások a lányok szokásai már ebben a korban?
Nyaraláskor figyeltem fel rá,hogy Dani mindig a "fiúsabb"színű labdákat választotta.Laura meg nyomba a rózsaszínhez nyúlt.
Igaz azért a motorok Őt is nagyon érdeklik.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Jóreggelt! :)

Tegnap megvolt az első munkanapom. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sírtam, hogy itthon kellett hagyni Lillust. Nagyon jó volt benn lenne, hallani és használni olyan fogalmakat, mint: rendezvény, kintlévőség, bejövő számlák stb. :lol: :lol: :lol: Van saját kis kuckóm, szóval jó volt. De du-án már 3-kor eljöttem, végülis azt mondták, akkor jövök-megyek, amikor akarok. Persze, a meló legyen meg.
Lillus nagyon jól elvolt anyósommal, aki szegény jól kifáradt a nap végére. Kicsit aggódtam, hogy bevállalja-e többet is egész napra, de nem tiltakozott! :)

Ja, és mikor hazajöttem, Lillusom tök boldog volt, még puszit is adott, pedig nem szokott! És én is sokkal türelmesebb voltam vele, mint általában estére egy-egy nap után.

Nanica!
Milyen volt a nyaralás? Vagy csak rosszul emlékszem, hogy voltatok? Vagy csak akartatok? :oops:

Dana!
Remélem Daninak semmi baja! És nagyon jó, hogy Laura "megérett" a szemüveghordozásra. :)
Lillus mostanában autózik.. :lol:

Ágiboldi!
Lilla is mindig sötét szobában alszik, úgyhogy nem tudom mi lenne, ha kint kellene aludni. Persze, ha végre felveszik bölcsibe, biztos lesz ilyen is.
Hogy bírja Boldi?

Ja, a melóhelyen is van net, úgyhogy majd még bekukkantok!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na munkahelyen vagyok, hahó! :D

Tegnap Boldi aludt!!! a bölcsiben :D

Kditke, a haja gyorsan megnőtt, a tarkóján és halántékán majdnem kopasz volt, és 1-2 hónap alatt már olyan hosszú lett, h most megint vágatni kellett (de már én sem engedtem a gépet)
A fodrásznál az ölemben ül, és csak akkor működik a dolog, ha van ott még valaki, aki szórakoztatja, most szerencsénk volt, mert a kövi vendég egy srác volt, akinek van otthon egy 2 évese, és nagyon jól kezelte a szitut.

Lányos, fiús szokások: hááát én még ilyet sose láttam, el se tudtam képzelni, a gyereken eluralkodott a fiú gén (pedig az apja nem autóbolond), és leírhatatlan autómánia van. Kinyitja a szemét és kiabál, h "autó, autó", kezébe vesz 2 darabot, és tolja, berreg, összegyűjti mint a 128-at a lakásban és egy helyen lerakja, az egész lakásunk egy nagy forgalmi dugó, alig lehet lépni. Ezen kívül vannak még traktorok ("trattó"), és egy könyv amiben autók, dzsippek és traktorok, ill. különböző munkagépek vannak, nahát az a csúcs. Én nem nagyon tudok különbséget tenni, tegnap nagy bénán autónak neveztem egy traktort, Boldizsár felháborodottan közölte, h az trattó és nem autóó! Ja, més vannak ziipp-ek is (dzsipp).

Dana, a bölcsiben ebben a csoportban Boldi a legidősebb, de azért nagyjából olyan korúak, sztem 15 és 18 hónap közöttiek, de van aki még nem tud járni.

Mazsi??

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ditke,
validáltattam apával, és a fokozatok millimétereket jelentenek, tehát tényleg 6 mm.

a mondóka:
Hej Gyula, Gyula, Gyula (comb paskolás)
Szól a duda, duda, duda (pocak paskolás)
Pest Buda, Buda, Buda (mellkas paskolás)
Pattogatott kukorica (hajborzolás)

Pann,
hogy tud 40 mm a tiétek, milyen szerkezet az?

Ágiboldi,
én megkérdeztem egy volt bölcsis nénit a kinti altatásról, és mondta, hogy anno voltak remek bundazsákok, és abba rakták őket. Gondolom most is ez lehet, szerintem tök jó dolog.

Nanica,
Linus nagyon gyorsan elsajátította a mondókát, mert már ott mondta!
Sebinek most az maradt meg Linusból, hogy "nem, nem, neeeeeem!" :lol: Ez szerintem jobb a renoméjának, mint a "Linus söröt pakol" :P

Timo,
azt hiszem pont ezt vártátok a munka beindulásától, ha még a hosszútávú gyerekelhelyezés is megoldódna, akkor aztán igazán sínen lennének a dolgok.

Rita,
még mindig szépek ezek a gyerekek! :D

Dana,
majd megpróbálok beszámolni, de remélem ad valami elektronikus formátumú anyagot, amit feltehetek a közösre.
Jobbulást a kisbetegnek!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


sziasztok!

ELŐSZÖR IS NAGY NAGY GRATULA AZ ÚJDONSÜLT KÉTGYERMEKES CSALÁDNAK! :lol:

Köszönöm az aggódást! Semmi baj csak korábban kezdhettük a beszoktatást (lebetegedett az egyik kisfiú :cry: ) és nincs túl jó kedvem mostanság... :wink: Tudom, h el kell engednem Leát de nem egyszerű :oops: :cry:
Egyenlőre 2 órákat töltünk a bölcsiben, ez gyakorlatilag udvari játékkal tellik el.Leának nagyon tetszik ami megnyugtató.Miután ő igencsak biztonsági játékos láthatóan először mindne reggel felméri a terepet,egyenként lecsekkolja ki van ott éppen, kihez lehet közelíteni, ki az akit érdemes kikerülni...
Többnyire egyedül játszik és néha ellenőrzi, h ott vagyok-e még...
A gondozónők szimpatikusak mindketten de Lea úgy tűnik ink a fiatalabb,mosolygósabbhoz húz vmiért...Nekünk pont a másik a személyes gondozónőnk,persze nincs elzavarva senkitől...
Holnap egy fél órára megpróbálok teljesen kikerülni a a látótérből nagyon kíváncsi vagyok hogy fogom bírni :oops:
Ma kiválasztotta a jelét: "aaalma" azaz alma :lol: Itthon büszkén mesélte apának , h mi a jele :lol:
Mióta ki tudja mondani, h alma a kedvenc mondókája az "alma, alma, piros alma, bumm!" :lol:
Szóval így állunk bölcsi ügyileg.

Hétfőn voltam interjún a cégemnél, 15-ig kiderül visszavesznek-e :roll: Persze emiatt sem vagyok nyugodt :cry: Nem tudom mi lesz ha nem sikerül...

Dana
orvoslátogató vagyok/voltam :wink:

fiús-lányos szokások: Leából mostanában kezd előtörni a NŐ :roll: :lol: ha elkövetem azt a hibát h felteszem a kérdést reggel "melyik pólót veszed fel?" rávágja h a "czíííca" és ha épp nem tiszta az adott póló csak nagy rábeszéléssel hajlandó mást felvenni...újabban nem kérdezem meg mit vesz fel... :wink:
öltözködik...kalapot le -fel, kirámol a fiókjából és hozza a pólót,trikót, zoknit (mikor mit talál) h vegyük fel...
anya pacskerjaiba próbál belebújni...
és a nagy kedvenc :lol: A TÁSKÁK :lol: alkarra akasztva flangál velük miközben a karja az égnek áll :lol: (utcán,itthon mindenhol...)
Valamelyik nap kapott egyet neki való méretben mert az enyémek a bokáját verik...Íme :lol:
Kép Képés az egyik új kedvencem 8) a "Lea mosolyogj!" felszóliításra
Ugyanakkor meg van őrülve a motorokért, tűzoltó autóért, traktorokért főleg ha azok lámpái esetleg égnek is...Az autó volánja mögül pedig alig lehet kikönyörögni :lol:

Timi
örülök, h jól érzed magad az új szituban! :lol:

Ditke
az oltással kapcsolatban még nem bizakodnék...a háziorvosunk szreint ők teljesen ellentmondó infókat kapnak az ingyenességgel kapcsolatban:twisted:
Leának ebben a korban csak 1 oltás kell majd.

azért egy fotót készíts légyszi az új fiadról! :wink: csak h legyen összehasonlítási alapunk :lol: :wink:

Nanica
köszi a 'cicin elalvós " linket :lol: megnyugodtam, h nem vagyunk ezzel egyedül és azokhoz képest tulképpen még jól is állunk hiszen éjszaka már nem kelle a cici a visszaalváshoz :lol:

Linus egyébként hányszor szopizik még? Hogy alszotok mostanában? Együtt? Külön?

És hogy valami happy and-el fejezzem be...uncsitesóméknál hétfőn megszületett a "pici" (3900g 54 cm) lány, akit az elején kicsit elnézett a doki és már úgy látta nem él... :shock: Épen egészségesen, klassz frizivel köszönt be és már tök ügyesen szopizik!

Szép álmokat mindnekinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Hulla fáradtan,de még írok,nincs nagy kedvem lefeküdni,hogy fél óra múlva keljek.Az éjjelünk katasztrófa volt,Dani mellett "aludtam 4.30-ig és utána meg az Apja keltett reggel munkából hazajőve 6.15-kor. :twisted: Laura mikor Dani felsírt /kb.az éjjel 20-szor/állandóan fenn volt és Danit sajnálta.Még meg is simogatta a kiságyból. :) Ahoz képest ma fitt voltam,kitakarítottam,kimostam,főztem.

Ágiboldi
Elképzeltem ahogy a lábatok között tologatja nagy hanggal az autókat. :lol: Laura a legós kutyájával és a babakocsijával szokta ezt csinálni és mikor pont megfordulok az utamba hagyja.
Bölcsibe amelyik gyerek még nem megy azokat kiságyba rakják?Vagy azért segítenek nekik lépegetni tanulni?Azért kérdem,mert nálunk a 6-12 hós korig még kinn is kiságyba vannak.Igaz nagyon jól eljátszanak és a Dadák is ki szokták venni őket,ha a többiek engedik.

Timi
Akkor napközben is kukkancs be ide.Szerintem az,hogy nem sírtál nem baj,mert nekünk is kell kikapcsolódás.És igazad van sokkal türelmesebbek vagyunk velük.
De azért Lilluson is a képeken látszik csajos./söprögetésre gondolok/

Sno
Elmentettem a mondókát.Annyira egyszerű és mégis élvezik.

Mazsi
A beszoktatás tényleg rázos,meg még reggelente mikor sír,de szerintem utána meglátod mennyire jó helyen van.Annyi mást is tanulnak amit mi nem nagyon tudunk.Meg önnálóak lesznek.
Nagyon jók a képek.Hogy tudod ilyen teli vigyorú arccal lefényképezni?Vagy Lea alapból ilyen?Laurát nagyon ritkán sikerül.

Mondókákról jutott eszembe.Nem gyűjtjük össze a mondókákat és énekeket amiket a gyerekek szeretnek?Így legalábbis Én, nem azt a párat mondogatnám. :oops:

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Mazsi

De jó, hogy végre vagytok, már tényleg nagyon aggódtunk értetek !!! :wink:

Gyönyörű szép kislány Lea, a mosolygós képen egy tündér !!!!!!
Nagyon tetszik !!!!!!Egyre jobban kezdek én is betojni ettől a bölcsis dologtól !!!!! :wink:

Fényképet holnap készítek róla ígérem a szemem kezdi már megszokni, csak most attól félek, hogy rajta ragad a "kis kopcsi" becenév, ugyanis az uram állandóan így hívja.(neki nagyon tetszik, mivel az ő beceneve is kopasz utalva az ő hajára is) Mostmár csak az hiányzik, hogy beváltsa a fenyegetését és egyik éjjel engem is kopaszra igazítson !!! :wink:

Nálunk is divat a papucs és a cipő, főleg az uramé, olyan cuki, mikor ezekben totyog, de nagyon ügyesen emeli Tomi a lábát bennük !!! :P

Gratula a rokon Kis-lányt nem írhatok, mert aki 3900 g-al születik az már NAGY lány kérem szépen !!!! :wink: :lol:

Oltásban azért még bízom !!!! :twisted: :evil:

Sno

Köszi a mm-eket és a mondókát, holnap fel is avatjuk ha Tomi felébred !!!! :wink:

Ágiboldi

Hajnövekedéssel megnyugtattál, most már csak várakoznom kell és egyszer csak megnő !!!!! :lol:

Tanulság:vinni kell a fodrászhoz egy fiatal ficeket akinek 2 év körüli a gyereke. Nem tudod a tiétek ráér pár hónap múlva ????????????

Nálunk is nagy csoda az autó, igaz még Brüm-brümnek hívjuk, de bárhol mármikor megáll az élet ha látunk vagy hallunk egyet !!!

Dana

Én is bízom a dúsulásban, bár már most is nagyon jó dús csak szőke nagyon és nem látszik csak közelről !!!
Még a jövő hét vasárnapig tart a szabi tehát össz 2 hét !!!!
De jó !!!! :lol: :P :D

Jobbulást Daninak !!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Dana
Lea sokat vigyorog de mostanában már produkálja is magát :lol: a kép előtt is csak annyit mondtam neki h "mosolyogj!" és bevágja ezt a művigyort :lol:

ha elküldöd priviben az emailcímedet akkor tudok neked küldeni az általam használt mondókás linkekről egy listát!
Persze ez másra is vonatkozik! :wink:

Most megyek is mert 9-re megyünk a bölcsibe.
Szép napot!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Jó reggelt! Munkahelyről :wink: (itt sokkal nyugisabban lehet babanetezni, nem rángat és vonyít senki :lol: :lol: )

Dana, jókat írsz a bölcsiről, jót tesz a lelkünknek, köszi :D Bár én 1000x jobban viselem mint Mazsi.
Mazsi, majd meglátod, ha dolgozol akkor nem olyan szívszorító érzés, ugye Timo? :wink: A tapasztalatom: azt hittem, h egész nap azon fogok örlődni, h mi van Boldival a bölcsiben, de nem! relatíve keveset jut eszembe a munka és társadalmi élet miatt, de mikor igen, az nagyon intenzív, és nagyon várom, h menjek érte, tegnap is kb futottam az utcán, h hamarabb odaérjek.
(Ma amúgy nem ment, mert nagyszülők jöttek kényeztetni)

Nem tudom, h az igazán kicsiket hova teszik, láttam ott egy járókát, de nemtom. Mert engem mindig elzavarnak reggel, h ha már egyszer "beszokott" akkor ne tébláboljak ott, nehogy megzavarjam.

Boldi jól elvan, bár tegnap állítólag délelőtt sírdogált, de a bölcsisnénik szerint csak mert a többi kisebb, beszoktatás alatt álló gyerek bőgött, és Boldi úgy gondolta neki is illene akkor..

Én olyan kevés mondókát mondok :oops: nem jut eszembe, h kéne, valahogy nem fakadnak ezek belőlem, de most ezt a dudadudát és almásat megjegyzem!

Kérdés: aki a H&M-ben szokott néha gyerekruhát venni (leginkább leértékeléskor), más is úgy látja, h 86-os méret fölött a fiúruhák már teljesen megváltoznak stílusilag? Nekem nem tetszenek :( mindegyik olyan hüje motors, meg szürke, fekete stb. Eddig olyan klasszak voltak. Most honnan veszek ruhát majd? Bababoltokban már nincs olyan nagy, Brendon méregdrága :roll: (turkálóban meg ekkora fiúruhák alig vannak mert amortizálódnak mire továbbadnák)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, alvásidőben bővebben:D

Mazsi!
Szuper ez a "művigyor", nagyon tetszikk édes Lea nagyon!!!! 8)
Bölcsihez sok erőt neked, én is hasonlóan lenék szerintem, bár Emilinek szerintem kifejezetten jótteni egy kis szocializálódás, ő nagyon jól elvan nélkülem is, ha én nem vagyok.De ha engem is lát, akkor kullancsoskodik:)

Mondókák:van fentebb egy mondókás topik, 2006.nyár(versek, dalok,mondókák) a címe.Ott van egy csomó.

Ágiboldi!
Én mostanban a vaterán, tesz-veszen nézelődök, ott azért vannak szép ruhák, nagyobb méretben is, H&M .-es is :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Timo: örülök, hogy jól sült el az első munkanapod! Remélem a többi is zökkenőmentes lesz, és a bölcsi is hamar megoldódik. Nyaralni juli közepén voltunk délbaranyában, most a sogiékhoz megyünk ki a keresztlányunk 5. szülinapjára. Már nagyon várom, hogy láthassam…

Mazsi: örülök, hogy hallok felőletek! A telefonszámot köszi, remélem nem lesz rá szükségünk. (itthon már több kismamának is közreadtam)
Szopi: gyakorlatilag az elalváshoz kéri, az utóbbi napokban már ahhoz sem, illetve szopizik és utána még mesét kell olvasnunk és nagy nyűglődés, forgolódás dobálás után (pici cicivel) alszik el, de így majd 1 óráig tart. (Persze, ha nagyon fáradt, akkor 5 perc a cicin és kész!)
Vissza is csak szopival alszik vissza, bár mindig megpróbálom, hogy csak simi, meg hozzábújok, de ez nem mindig sikerül. Ha összeszámolom, akkor 2-3 napközben plussz az éjjeli műszak.
(Mostanában nem tudok aludni éjszakánként, van hogy 2ig csak forgolódok, és amikor fél 3kor kel a Linus és mondja, hogy cici-cici, akkor már igen csak a hátam közepére kívánom a szopizást!)

Mazsi, a mondókás linket küld el a közösre!

Mellékesen már 4 rágója jön EGYSZERRE úgyhogy extra sokszor ébred és sír félálomban.

Körkérdés: ki hogy segíti a gyerek dühét levezetni? Linus gyakran harap olyankor, és nem szeretem, ha rajtam vezeti le! Van valami jó módszeretek?

nanica
 
 


ja és küldtem egy linket a közösre, aholis karúszóval úszik a Linus ( a videónak nincs hangja és a minőség sem a legjobb, de a lényeg látszódik :D)

nanica
 
 


Sziasztok!

Olyan jól kezdődött a mai napom is,hogy inkább az ágyba kellett volna maradnom.De már végre látom az út végét.
Reggeli foghúzás után,Danit vihettem vissza a házidokihoz,mivel kiszáradás nagyon felgyorsult.Még a doki is kérdezte,miért nem itatom kortyokba.Hiába mondtam neki,hogy még a normaflore,víz is kijönn belőle.Na nyomba kapott két infuziót b vitaminnal vegyítve.Szrencsére ezt megcsinálta a körzetbe,így nagyon reménykedek benne,hogy megúszuk a kórházat.Már a környéken több gyerek is ezekkel a gondokkal van,gyanú is van miért.Hála most jobban van s evett is.
Laura meg közben 3 nagyszülőt fárasztott ki.Nem volt hajlandó lefeküdni,de mikor hazaértem és meglátott nyomba üvöltötte cici-cici és 10 percen belül aludt. :? Azt hiszem nekem is el kell gondolkodni a cicin alvás terén.Tudom magamnak kell elhatározni,de annyira nehéz.

Kditke
Én is szívesen megnézném Tomi új frizuráját.
De elképzeltem milyen jól nézne ki a család kopaszon. :D Ha Apa beváltja ötletét.
Jó pihenést a szabihoz.

Ágiboldi
Jó munkát. :)
Fiú ruha tényleg nagyon egysikú.MOst,hogy Laurának veszem a ruhákat,látni lányoknak sokkal több a választék.Az engem is felháborít mikor ekkora gyereknek a fekete szín dominál.Én általába angol ruha turkálóba szoktam Daninak egyedibb ruhákat venni,de ez is több uttána járás.

Mazsi
Elküldtem az e-mail címem,de látom a közösbe is beraktad.Nagyon jó oldalakat mutattál.Még Daninak is találtam rajtuk ötleteket.
A mosoly nem látszik művigyronak inkább természetes.Lehet elviszem Laurát is Leához,hogy tanítsa meg neki.Ő inkább a szemeit húzza össze ha valamibe ludaskodik.
Milyen volt a bölcsi?

Panka
Köszi a mondokás linket.

Nanica
Nagyon jó a videó!Látszik Linus szereti a vízet.Laura is így szokott úszkálni.
Látom szopi ügyben egy gondba vagyunk.
Körkérdés:
Nehéz válaszolni.Daninál könnyebb volt,mert Ő földhöz dobta magát kétszer és mikor csinálta /szerencsére itthon/átléptem és mondtam kimegyek az erkélyre ha megnyugodtál gyere utánam.Volt,hogy a szobájába raktam be ezzel a mondattal párszor,És a végén már úgy jött ki,hogy Anya megnyugodtam./de azt hozzáteszem neki a természete is nyugodt/
Lauránál már problémás,mert ő síkítozik és hangosan sír,de nincs könnye./ilyenkor még a szemét is becsukja/Próbálok úgy csinálni,mintha nem látnám,hallanám,de pl:boltba nehéz mikor megkérdik mi a gond kislányom?Nálunk engem szokott ütni,de akkor megfogom a kezét és mondom hogy fáj,de volt olyan hogy leraktam ilyenkor az ölemből és elmentem,hogy ő jöjjön utánam.Néha sikerül a próbálkozás,de még nem 1000%-os.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?