Új privát üzeneted érkezett!

[quote] írta:n is azt szeretem ha hozzánk jönnek. főleg mióta van kolos, mert így nem szakítom ki az otthoni környezetből, bármikor lerakhatom alduni, míg ha mi megyünk nagyon ki kell számolni, mikor lesz álmos, mikor eszik, mikor tudunk menni.


nekem mazlim van ebben, mert mindket kolyok valahogy hamar igazodott a csalad napirendjehez, azaz ahhoz, h. mi delelott nem vagyunk tul hasznalhatoak a kedvesemmel, plane koran reggel, de mivel a reggelek keson kezdodnek, ezert a delelott is hamar elmegy, max egy piac vagy bolt fer bele, de nagy bevasarlas mar nem. ezert delelott sose programozunk, pl. alizt sose vittuk 10-11-es gyerekszinhazba vagy gyerekprogramra, pedig sok ilyen van.
szerintem ezert alakult ugy, hogy borsiz delelott (11/f12-1/f2) kozott lenyom 2 orat alvassal, mi azert is idealis, mert fozni/enni tudunk nyugiban), egyelore keson kezdi o is a napot szerencsere, viszont mivel delutan sokszor megyunk ide oda, ezert akkor csak rovidet alszik (ha megyunk, akkor csak fel orat, de itthon is max. 40-50 percet), de kiszamithato idoben, ezert ugy indulunk el babakocsival vagy autoval. pl. a paskal strandra gyalog tolunk 20-30 perc az ut.elindulunk, mikor borisz almos (f4-4 korul), ha hamar bealszik, akkor a strandon mar felebred, ha nem olyan hamar, akkor a strandon belul meg tologatom egy kicsit, mig aliz mar furodhet. tegnap meg a delelotti alvasa utan indultunk anyosekhoz, s ott maradtunk a delutani alvas idejeig, akkor be a kocsiba, hogy megyunk babazsurra, el is aludt, de mire odaertunk, addig nem ebredt fel, ezert mi kiszalltunk alizzal, felmentunk a babakhoz, apjuk meg ment meg egy kort borsoval, s 20 perc mulva ok is jottek.
szoval igy alkalmazkodunk oda-vissza:-)) ugy tunik, neki ez az alvas boven eleg, nekem meg annyi a lenyeg, h. 4-f5nel elobb ne ebredjen delutan, de f6nal tovabb se aludjon.:-))

ja elfelejtettem valamit! mindig mondom, hogy fogzasnak jele sincs borisznal. nem i volt, mivel alul nezegettem a fogait, erre tegnap latom, hogy mar van egy foga, de felul, s ott se a kozepso, ugyhogy nem vadallat a gyerek, hanem vampir:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


eldumcsizok magamban, most hogy nincs aliz, idomilliomoskent.
borso megaz elobb gyakorlatilag kiette a levesembol a repat falatokban, s melle nemi (nem keves) csirkehust ugyanonnan. eleinte probaltam, h. o vegye a szajaba, de mindig peppe preselte a kezevel, s kevesebb ment a szajaba, mint a polojara, pedig a kenyerfalatkakat es a kolesgolyot stb. mar szepen pakolassza befele.
utana meg bevagott egy adag spenotot csirkemellel, fokhagymaval es (szaraz)rantassalal. ugy tunik, a spenot nagy kedvenc lesz, ami jo, mert az csaladi nagykedvenc jo sok fokhagymaval.
most meg itt pakol a labam alatt, mert amugy meg nyugos. nemtom, miert azutan nyugos (ejjelre is nappalra is), miutan attort a foga...hm.

Kép
Kép
momoska
 
 


látszik, hogy 20.-a után vagyunk, sokkal több az autó az utakon. anyáékhoz mentem ki - nemrég értem vissza és majd kétszer annyi volt a menetidő. ha tehtem, és van kedvem mindig kimegyek mert most, hogy kolos sokat van fennt, megőrülök vele kettesben. meg elkezdtem tanulni is (közgázt - nagyon utálom :twisted:) elvileg 20án lenne szigorlat, de nem fűzök hozzá sok reményt, hogy el tudok menni. anyáék sokat segítenek, de ha nyűgösebb kolos mindig én kellek neki, én tudom megnyugtatni, elaltatni (meg húgom is angyon profi kolos-altatásban)...stb stb.

Edina: mi volt a tanácsadáson?

de jó evőkéje lett borisznak. a végén tényleg vigyáznunk kell vele. főleg, hogy foga is van. :)
Kolos meg egyre kevesebbet eszik. a kezdeti mindent megeszek eltűnni látszik. vlhogy semmi nem ízli neki igazán, nem látom a lelkesedést az arcán. még a gyümik sem hozzák lázba (mondjuk elég rossz ízük van ezeknek a sinlacos/pépes dolgoknak), persze ha mi esszük akkor sírni tud érte. ma pl. anya szájából nézte ki a szilvát, és minjárt benyomott vagy 2 db-ot.

vlmit ég akartam, de nem jut eszembe... :wink:
Vendég
 

 
 

Minden ok volt, nem csinált sok mindent, meghallgatta, megnézte a kutacsot, hasat, ami ilyenkor szokás. Be van dagadva a fölső inye, de ez már régóta igy néz ki neki.

71 cm, nem túl nagy. Mérni nem mértük, mert nemrég mérte, most kb. 8,3 lehet.

Nagyon jól elvolt a kocsiban, egy hangja sem volt, elnézelődött, még a játékok sem kellettek neki. Na persze egyfolytában dumáltan hozzá. Mondjuk a középső ülésen van hátul, uh. előre is lát, a nagyobb autókat látja, és az leköti teljesen.

Lili is így van pár napja, hogy nem nagyon ízlik neki semelyik főzi sem, azok sem amit addig azért jól evett amit én csináltam neki. Ma is úgy kellett belediktálnom. Már az első falatnál fintorgott.
Említettem a dokinak, meg azt hogy délelőtt pépet kap. Azt mondta erre, hogy most hanyagoljam egy kis ideig, mert az édes és persze hogy az jobban ízlik neki.
Lili öklendezik a darabos kajáktól, teljesen össze kell turmixolnom, mert ha megérez benne egy "nagyobb" darabot már öklendezik. Én ilyet nem tudok neki adni, mint amit Borsó megeszik. Persze az lenne a jó.

Momoska: hogy csinálod a spenótot?

megyek mert állandóan a lábamba kapaszkodik. Mindenhol fel akar állni. A járókába is, egyszer hanyatt is esett, mert villámgyorsan csinálja és pont nem figyeltem rá.....

KépKép
domidina
 
 


Lili is beÁLLt a sorba! Gratulálok, belehúzott! Levinél is látszódik némi mozgásfejlődés. Mostmár feltérdel, ha belénk tud kapaszkodni, és nagyon el akar érni vmit akkor fel is áll. De a kiságyban nem csak ha belénk tud kapaszkodni, egyébként nem megy a dolog! :P Hiába térdel már fel mözlekedni még mindig kúszva közlekedik (elég gyorsan!) nem négykézláb. :wink:

Levente is öklendezik a picit nagyobb daraboktól, nekem is rendesen kell pépesíteni. Pedig vhogy meg kell tanulnia a darabosat is, bár szerintem még nincs lemaradva.

Anyu ma ment haza, itt volt csütörtök óta. Biztos nehezen fogok bírni majd Levivel a következő pár napban. Anyu ugyanis alig engette ki a kezéből ha már egyszer "megkaparintotta".

Arra kell rájönnöm, hogy Levit egy játék sem köti le annyira mint a madzagok illetve a plüssállatokon lévő cimkék. A nadrágom kötőkéjével például elvan fél-egy órát is! Kapott az egyik mamától egy nagy pókot amit lehet húzni. Na a madzagján kívül nem nyúl ahhoz sem.

Na taknyolás van, megyek.

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk a telekről, több, mint 1 hétig voltunk ott, ezért nem tudtam eddig jönni. Most 2 napig pakolok... :)
A képeket végignéztem nagyon jók és olyan furcsa, hogy már így felállnak ezek a gyerkőcök. :D
Dávid már elkezdett mászni és hihetetlen hamar megtud lendülni. Még nem állt fel, "csak" térden állva kapaszkodik és kint van 2 fogunk! :D
Bocsi, hogy csak magunkról, majd visszaolvasok.
Jó éjszakát!

Kép
Kép
tina82
 
 


Jó reggelt!

Na ma éjjel megint keltem ezerszer. Na azért ennyiszer nem, de számoljunk csak....5x és 6-kor kelt, szóval volt amikor fél órákat aludtam csak mert már kelt is fel. f3-kor adtam neki enni, azt hittem most aztán reggelig csönd lesz, hát 40 perc múlva felébredt!!!

Kora: ez ismerős, Lili is előszeretettel babrál el hosszú ideig a cetlikkel, madzagokkal.

TIna: Gratula a fogacskákhoz! Gondolom most már itthon maradtok vagy még lesz kiruccanás a telekre? Eszembe jutottál tegnap, hogy hívlak hátha talizunk a dokinál, de akkor végüli nem baj hogy nem hívtalak hiszen nagy munkába voltál, leszel.

Ma ki kell találnom mit adjak neki a tejpép helyett...??????

Nálatok hogyan alakul a napi menü?????


na már megint küszködik az ágyba kapaszkodva fölállással, megyek is.

Orsi, Réka: nálatok volt, nagy esés amikor kezdett fölállni? Matától jött rá, hogyan kell "biztonságosan" elesni? Nagyon félek attól hogy egyszerűen hátra vágódik és akkorát koppan a feje a földön, hogy betörik.....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

mi jól aludtunk, de ez a kölyök vlmiért ráállt a fél 7es kelésre és nincs el az ágyában, rögtön ki kell venni. ilyenkor apa odahozza az ágyba, és még negyed órát elvagyunk, aztán kezdi unni, és tépi le a pólómat, hogy kaját de gyorsan. :) mikor kezdek vetközni, meglátja a cicimet és olyan extázisba jön, annyira tudja, hogy abból jön a kaja, olyan édes! :)

üdv Tina újra itthon! akkor most már gyakrabban tudsz jönni? gratulálok a fogakhoz!

esés: nekünk is volt már pár nagyobb kopp, én is a frászt kaptam hogy betörik a feje, vagy agyrázkódása lesz, de végül semmi baja nem lett. Kolos az elejétől fogva megpróbál leülni ha áll, ha meg nem megy akkor panaszkodik, hogy segítsünk lejönni. Mostanában azt szokta, hogy feltérdel és elengedi mindkét kezét... na én ilyenkor félek, hogy egyszer hátraesik. mert ha áll, akkor kapaszkodik nem engedi el a kezeit.
mivel esett már párszor, szerintem kezd rájönni, hogy hogyan kell egy helyzetből kijönni.

kaja: reggeli: 7körül szopi
tízórai: 10felé - opcionális - ált. vlmi gyümölcs, de mivel sokszor átalussza a 10óráit ez elmarad
ebéd: ha evett gyümit, akkor 12kor, ha nem akkor 11-fél12 körül lesz éhes - ez mindig főzelék
uzsonna: 3-4között - gyülömcs+joghurt+sinlac/tejpép
vacsi: szopi, plusz joghurt táppal - ha éhes maradt

kora: ez nekem is ismerős. :) a plüss állatokhoz hozzá sem nyúlt, na de a cetliéhez...
Vendég
 


joreggelt!
megis rakhatnek fel allos kepet, ha akarnek, mert tegnap felhuzta magat, csak meg nem tekintem elso felallasnak, mint ahogy a tegnapi felulest sem, mert a hozza kivankozo mozdulat (ules) meg nem magatol tortent akkor:-)) de kep azert van am:-)

es a tegnapi nyuglodese utan ma f6kor ebredt eloszor, aztan evett, s f9. ilyen meg nem volt nala, nem is tudom, mitol lehet, en mar f4tol fenn voltam:-))

eves:
-hajnalban szopcsi (6-7, de ma f6)
-10 korul gyumi (altalaban 2 gyumi puffasztott rizzsel)
-f2-2 korul fozelek hussal
-f4 korul mini szopcsi (ezt inkabb en kinalom fel, mint o akarja)
-f7 korul fozelek(ebedmaradek) hus nelkul, de sinlackal (bar tegnap eleteben eloszor kiprobalta a tejpepet, mert elfogyott a sinlac, persze a tejpephez nem kapott fozeleket)
-f9 szopcsi
(meg - tegnap kivetelevel - egy ejjeli szopcsi is van)

spenot:
eddig ugy kapta, hogy keves (5-6 dkg) spenotot (level, vagy melyfagyasztott) kevertem a fottkrumplihoz (a levelet egyutt fozom a krumplval, de akkor nem hasznalom fel a fozolevet, hanem vizzel higitom), amit enyhe sos vizben egy fel fokhagymaval megfozok. aztan bele olivaolaj, husi es turmix.
de tegnap a melyfagyasztott spenotot megfutattam egy kis szaraz rantassal (olaj nelkul piritott liszt), s csak ugy adtam a krumplihoz, az olajat itt is utolag adtam hozza, h. ne menjenek ki belole az ertekes anyagok.
de mar kaphatja ugy is, ha van otthon pl. tapszered, hogy kis zsemlet tejbe(tapszerbe) aztatsz, s ezt turmixolod hozza a krumpli helyett, en lassan majd igy csinalom babatejjel.

Kép
Kép
momoska
 
 


momoska: a liszt a búza? ezek szerint akkor már lehetne nekik lisztes dolgokat adni? tészta pl. vagy az csak a tojás nélküli?
Zsemle??? Bár ha már majszolják a kenyeret...... AZt hiszem ezt kipróbálom.
Köszi

Egyébként mi is kb. 6x eszünk.

Nekünk ilyen:
2körül kb. 150 táp

7kor kb170 táp
10-kor (eddig tejpép, most gyümi+keksz v. joghurt/pép v túró variálom)
1-kor főzi + hús v. sajt
4-kor gyümis kaja
7-kor kb 200-220 táp

KépKép
domidina
 
 


Aliz idejeben mar 6 hos kor utan engedtek bevezetni a glutent, eleinte zab-rozs, aztan buza, de most ezt kb. 8 hora kitoltak, bar a dokik szerint 6 hoig mar annyira kifejlodnek a belbolyhok, h. utana mar nincs valtozas ilyen szempontbol, ugyhogy mehet a gluten...de van kukorica es rizsliszt is persze, az ovatosabbaknak, en buzaliszttel csinaltam, csak hat borisz mar 6 hos koraban kapott kiflit (amik raadasul altalaban minde tejes kiflik, ezert jobb a kenyer). teszta is mehet, a durum, asszem az a tojas nelkuli, mi alapbol azt esszuk itthon, mert en az allagat jobban birom.

azt probaltad - bar nem mindig jon be - hogy delutan adod neki a tartalmasabb kajat, s kicsit kesobbre tolva (en a delutani szopcsival tolom kesobbre, de lehet gyumivel magaban stb.), s olyankor mehet valami gabonaval dusitott turos, akar gyumis cucc, vagy fozelek meg egyszer (hus nelkul, vagy akar azzal), vagy az a joejszakat pep a milupatol, azt sokan dicserik, meg van benne allitolag citromfukivonat is (persze majd ha ujre esztek tejpepet), s akkor lefekves elott a tap, az nem baj, ha egyik 6-7kor (pl. kanalas), masik 8kor van (tap), max nem eszik meg 220-at belole, de hatha - az ehseg miatt - nem ebred. bar te erzed, h. egyaltalan ehes-e az ejjeli evesekor!!!
borso azota kicsit kijebb tolta az ejjeli eveset, miota kap este f7kor sinlacos fozeleket (ma meg egeszen kitolta), s nem is eszik igazan, tehat o mar nem ehseg miatt ebred:-) ez se jo, de egy ok kizarva:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Kolos déleőtt 2órát aludt és nem tudtam még 3 óra fenntlét után sem elaltatni, így felkerekedtünk apával és elmentünk a margitszigetre. mi jó nagyot sétáltun, kolos pedig nézelődött a babakocsiban. mivel már sokat volt fönnt elég nyűgös volt, így beraktam kenguruba és 2 perc múlva már aludt is. mivel elég nehéz, fél óra után be akartam csempészni a babakocsiba, pesrze nem ment, azonnal felébredt. már nem tudtam visszaaltatni ezért apa vette át, és arccal kifelé bámulta a világot. :) mindenki aki elment mellettünk mosolygott és mondták de édes.

tehét durum tésztát lehet neki adni? ezt jó tudni. bár ma pont tésztás bébiételt akartam neki adni, de nem ízlett neki. legalább is nem ette, sírt és ki akart jönni az etetőszékből. majd mikor 10 perc múlva próbáltam, megette a 3/4ét, de nagy nehézségek árán tudtam csak beletukmálni.

momoska: mégis feldobhatnád azt az állós képet! na lécci!!
Vendég
 


cserébe én is: koli-kutya látható a képen, szájában egy... hmm hogy is hívják?? mind1 vlmi játék
Kép
Vendég
 


Boldog hófordulót Kolosnak és így utólag Leventének!

Régóta nem jelentkeztem, de az utóbbi időszak nagyon sűrű volt. Időközben visszajöttünk, Anna a repülőutat nagyon jól bírta, ugyanúgy bealudt, mint odaúton. Csak épp amíg autóval Marosvásárhelyre értünk (200 km), az nehéz volt. Nem nagyon akar megmaradni az ülésében, feszíti magát, alig aludt stb. A reptérről hazáig már élvezte az utat.

Éjszaka ő is többször ébred, mostanában már 11-12 körül, aztán akkor többnyire alszik f6-6-ig, akkor is szopik kicsit, és 7-kor már virgonc.
Én nem annyira, mert én is szeretek sokáig fent lenni.
Közben olvastalak ám benneteket és több mindenre szerettem volna reagálni, de most semmi nem jut eszembe.

Alsó két foga már kint van, a felső ínye is duzzadt, de fognak még nincs nyoma. Még nem mászik, de nagyon akar, nagyon ideges lesz, ha nem éri el, amit szeretne. Ülésből már felhúzza magát, ha fürdik, akkor a kádja szélébe kapaszkodik, de jobban szereti, ha belénk kapaszkodva áll fel.

A címkék neki is nagyon bejönnek. A játékok, előkéje címkéivel hosszú ideig el tud molyolni.

Napközben 2-3x alszik, habár mostanában inkább már csak 2x, félórától 2 óráig.
További szép napot nektek!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


mi + irtó keveset, de fél óra, aztán dljben 1 óra és 4kor tettem le, fél órára. Ma kissé nyügös, nem volt el a járókában sem, állandóan ki akart jönni, +felállni. Nem tudtam tőle csinálni szinte semmit sem.

Ma elég jól megette a tökfőzit, tápszerrel csináltam, most hús nélkül(az kimaradt) Délután meg gyümit (barack, szilva)+rizsdara, de olyan savanyú lett és borzalmas íze hogy tettem bele pépet. Valamivel jobb íze lett..... azt hittem nem fogja megenni, aztán benyomott egy egész pohárral.

Remélem ma jobban fog aludni, mert elég nyűgos vagyok én is egész nap, nem aludtam ki magam, a Tüncivel is elég türelmetlen voltam sajnos. Már most álmos vagyok!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Boldog hofordulot a picuroknak!

Nuncsi kinyir.az 5x-i,6x-i ebredesekbol most 10x-i lett.Nem erteeeeeeeeeem!Valaki segitsen,mit csinaljak?mitol van ez?Mondjuk szerencsre annyira nem vagyok faradt,csak idegesit,h nem tudom miert tortenik ez.
Nem fazik,nincs melege,nem ehes.csak iszik.fel liter teat ejjelente.szerintem ez nagyon sok,de csak ezzel alszik vissza.gondoltam,hatha az uj kajaktol,vagy a fogatol.de az most nem faj neki.vagyis nem latok erre utalo jeleket.szoval tok tanacstalan vagyok.talaltam a babaneten egy csajt akinek a babaja ugyanezt csinalta,irtam is neki,csakhogy egy hozzaszolasa volt 2006-ban :(

Edina!Nagyon ugyes Lili es nagyon edes a kisagyban,nekem ez a kep tetszik a legjobban rola,nagyon szep kislany.
igen,Nuncsi is zakozott az elejen,fejet is jo sokszor beverte,de idovel majd rajon hogyan kell elkerulni az esest,vagy biztonsagosan esni.mostmar ha nuncsi hanyatt vagodik a fejet nem engedi hogy levagodjon,azt megtartja hasizombol.nagyon vicces.
kaja:
8-kor- 240 tap
10-kor gyumolcs kekszel 200
12-kor min 200 fozelek+100 gyumolcs
16-kor 240 tap
19-kor 240 tap
ejjel 500 tea :twisted: :twisted: :twisted:
neha meg delutan is kap gyumolcsot

ma csinaltam nuncsinek ceklat,krumplival.nem nyert,kuka.
meg mindig a borso :wink: ,repa,krumpli,hagyma,husleves leve a nyero,neha sajttal
gyumolcsbol meg az alma-korte-keksz


Orsikam hogy a fenyobe van nektek ennyi fogatok?mar egy kesz kis fogsora van Kolosnak.jobb lesz ha elkezded tanitani h mosson fogat.tegnap vettem nuninek egy fogkefet,tetszik neki,engedi is hogy vakargassam a fogacskait.
Nuncsi is mindig rank hajtja a fejet,de ma astrandon csk ugy ulve lehajtotta vagy tizszer ugy nezte a vizet,meg mostanaban azzal szorakozik,h hatra hajtja a fejet es ugy szemleli a nagyvilagot.

Momoska!en is inkabb azt szeretem ha megyunk valahova,mert akkor jobban elvan.ezert akarok mindig a beachre menni vele,mert ott olyan szepen eljatszik.kepzeljetek mar nem veszi be a kavicsokat,csak dobalja meg turja a foldet.
ha bemegyek a vizbe es meglat egybol elindul befele,ugy kell elkapni,megy mint a tank nem erdekli,hogy a vizbe landolna.
Kepzeld Nuncsi sem nyeli le az olyan dolgokat ami egyben marad a szajaban.ma adtam neki spagetti a la bolognese-t,persze jo picire osszevagtam a tesztat, a husi meg egyebkent is pici,de a tesztat es a hust is bent tartotta,es ha a szaja ele tartom a tenyerem kikopi.csak azt eszi ami nekunk is izlik.
borso is nagyon ugyes, h felallt.

Kora!Nuncsi 3450-el szuletett,megduplaztuk fel eves korara,betegsegnel szerintem olyan 100-200 kozott veszithetett.


Evi!mi is jovo het kedden megyunk hosszu utra.sajna nem 200 km,hanem 1000.jovo het csutortokon kezdodik a suli,ugyhogy kedden hazaindulunk.ejjel fogunk vezetni igy nuncsi talan vegig alussza az utat.

ugy latom minden kolyok atmegy koran kelobe.nem szep dolog mondhatom.

Tina nekunk is 2 fogunk van.iszonyat edesek ezek az apro fogacskak.mikor elkezd harapdalni,mindig mondom,jajjjj neeee,ilyenkor meg megjobban jon es csinalja.

ja a szombati buli kimaradt,mert a dani ket honap utan megsem kapott szabadnapot,de ugy nez ki holnap szabad lesz,de max 1-2 orara megyunk el elalvas utan.nem akarjuk anyost kinyirni a 10x ebredesekkel.
fenykepet nem tudok csinalni,mert legutobb mikor otthon voltam ott felejtettem a toltot.persze a gep meg itt van :oops:

na jo megyek,kicssit sokra sikeredett,bocsi.
jo ejt mindenkinek.

Kép
mamice
 
 


Boldog hófordulót Kolosnak!

Nálunk sem megy megint jól az alvás éjszaka. Se. Megint napok óta állandóan szopizni akar egész éjszaka! Nem is nagyon emlékszem az éjjelekre olyan kómás vagyok! Persze nappal sem szakad meg az alvásba! Készülödik meint egy fog kibújni gondolom azért ilyen, pedig ha jól sejtem legalább 2 hét lesz mire áttöri az ínyét!

Levi csak délután eszik gyümit, meg este tartalmasabb kaját még mindig. Mostmár vacsira egyre többet követel. ma például nem volt neki elég a szokásos adag, még meg kellet szoptatnom is. Mégsem hízik a lelkem.

Akinek még nem tettem meg köszu a hófordulós kivánságokat!

Úgy néz ki most hogy már nagyobb Levi összehasonlíthatatlanul jobban bírja a kengurut! Pedig én azt hittem pont fordítva lesz!

anna is már milyen ügyes! Az azért nem utolsó, hogy ilyen jól bírta a repülőutat!

KépKép
kora
 
 


tenyleg-tenyleg: Kolos parbajtarsnak, boldog 8. honapot, azaz az mar eltelt, ugyhogy boldog 9.-et!!:-)

s orsi kivansagara!!
az al-allos kep:-)
Kép

holnap lovas kepeket is mutatok.
ma a kis gonosz a napkozbeni szopcsit is kihagyta, a margitszogeten mar nem volt hajlando szopcsizni, a napkozbeni mar csak teljes nyugiban megy, hosszas rabeszelesre, akkor is roviden!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Boldog hófordulót Borisznak!

Hát az én lányom egyáltalán nem szülőbarát!

Elaludt n9-kor, éjfélig 3x ébredt, aztán aludt 5-ig, evett 2-3x és f7-kor felkelt. Most üldögél a játszósarkában és játszik.
Ha oda leültetjük, 20 perc, félórát eljátszik magában. Utána meg hintázik egy kicsit.

Ezek szerint nem vagyok egyedül a sok ébredéssel.
Ha nagyon álmos, fáradt vagyok, napközben szoktam vele aludni. Úgyis mindig szopizás után alszik, elalszom vele együtt.

Jövő héttől úgyis kezdődik a korán kelés (lehet, hogy erre szoktat), mert kezdődik Gerinek az iskola.

Kora: a repülőutat jól bírta, bár az autóutat is így bírná!!!!

Megyek, mert most már nyűglődik, helyet kell változtatnunk, akkor megint elvan egy darabig. Amíg meg nem tanul elmászni.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


jóreggelt

BOLDOG HÓFORDULÓT KOLOSNAK, BORISZNAK ÉS ANNÁNAK!

Réka:megértelek a sok kelések miatt. De sajnos tanáccsal nem tudok szolgálni, mert én sem tudom mitől van, hiszen Lili nappal sem alszik valami sokat, és azt gondolná az ember, ha éjjel nyugtalanul alszik, álmos lesz nappal. Hát nem!
Nem tudom mitől ébrednek meg. Momoska mondta hogy Lili talán amiatt, hogy elkezdett mászni, állni, de Nüncsi ezen már túl van. Lehet a foga is, hogy készülid. Ezer egy oka lehet sajnos.

Lili is kelt többször, csak most párszor elég volt egy kis simi.
Most éjjel is kelt a szokásos időben amikor kaját szoktam neki adni (3ó) de most nem kapott csak inni, és elég hamar visszaaludt. Na de a szokásos időben kelt is, 6-kor.

Kapott tegnap egy olyan játékházikót amin állafigurák vannak és ha megnyomja állathangot ad, pörgettyűk meg mindenféle mozgó zörgő vackok. Gondoltuk újdonság, érdekesség, ellesz vele, hááát nem igazán volt oda érte, egyenlőre nem is nagyon játszik vele. Erről ennyit.
Amióta állni tud más nem is nagyon érdekli én meg most már semmit nem tudok mellette csinálni, mert állandóan figyelnem kell!


Momoska: Jó hogy föltetted a képet! Nagyon ügyes Borisz, és nagyon édi is.

megyek mert már nyügi van, viszem csicsikálni :roll:

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Elmaradt köszöntések: Borisz, Kolos, Anna és Levinek egy picit megkésve boldog hófordulót!!!

Alvással kapcsolatban, mióta a telken voltunk megváltozott a reggeli kelés. Előtte f8-8 körül ébredt, aztán a telken ráállt a 6-f7-es kelésre és most ezt tartja itthon is. A telken volt, hogy 6x! is felkelt, de az inkább a foga miatt lehetett.

Edina!
A kiságyat nálunk is már csak a legalsó szintre lehet lerakni, mert már eggyel lejjebb van, mint a legelején. Mondtam is a férjemnek, hogy készüljön, mert val.szeg hamarosan szükség lesz rá. :)

Nálunk ált. napi 5x van evés, ebből kb du. 4-5 óra között egy főzi vagy gyümi, a többi szopi. Nemsokára val.szeg leváltjuk a déli evést is, mert akkor már nem lakik annyira jól. Volt, hogy már akkor is adtam neki főzit.

Cimkemánia nálunk is van. Nem is a játék az érdekes, csak cimke legyen rajta. :lol:

Kora!
Dávid is megállt a hízásban. 1,5 hete volt 7340 g, mondjuk Ő "csak" 2800-al született és 3 hónaposan duplázott. Ha Levinek jó a közérzete, étvágya, akkor szerintem nem kell aggódni a súlya miatt.

Momoska!
Jó az ál-állós kép! :lol:
Mire én lefényképezném Dávidot, hogy térdel, addigra mindig visszaül. :)

Évi!
Ne haragudj, de elmaradtam egy kicsit. Merre voltatok repülővel? Nyaralni voltatok? Milyen volt?

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok,

hol is kezdjem annyi mindent írtatok...

BOLDOG 8. HÓNAPOT BORISZ!!

BOLDOG 7.-ET ANNA!!!

Edina: én is ettől szenvedek a legjobban, hogy most már egy percre sem lehet egyedül hagyni. és ő jön is utánam, bárhova megyek. nem tudom, hogy fogok ma főzni, mert már a konyha sem olyan érdekes mint volt. a szobában is unja magát, állandóan foglalkozni kell vele.
ma pl. - egy kis túlzással- majdnem kiesett a francia erkélyen. pedig direkt odaszereltünk rácsot, de gondolom felállt vagy feltérdelt, elkezdte rángatni, az meg elcsúszott ő meg félig az erkélyen, félig a szobában hasalt, és rács beakadt a csuklójába és úgy lógott a levegőben. mikor kiszabadítottam, a rács le is esett az aszfaltra, úgy kellett a síró gyerekkel lerohannom érte. :(
(kiságy - nekünk is a legalsó szinten van, ezután már a heverővé alakítás jön)

Évi: kolos is utálja a gyerekülést, egy szenvedés vele az út, pedig már mindent kipróráltunk, sok játék+ ének, zeélő dolgok. még szerencse hogy a repülőt bírta. és ott a kezedben volt? vagy van külön babáknak vlmi szék.
azt tudom, hogy annó Réka írta, hogy ő kenguruban cipelte.

Szerintem is angyon jó az álló Borisz, olyan aranyos ahogy vigyorog. :D

Réka: hú de sokat eszik Nüncsi! kolos fénykorában is megevett ennyit, de már 1 hete alig tudom megtömni. ma pl. a reggeli szopcsit is hanyagolta.
fogamosás: már van neki fogkeféje, és ő is szereti ha megmosom neki.

ezek a gyerekek téynleg átmennek szülőellenesbe ezekkel a korai kelésekkel.
sajnálom a sok éjjeli kelést, én sem tudom mi lehet. de amit momoska ír, arról én is hallottam. meg ha túl sok inger éri, túl sok új dolog, akkor is lehetnek álmatlan éjszakák.
Vendég
 


tényleg edina: sikerült eladni a babakocsit és a hordozót? én is nagyon gondolkozom, hogy eladom a nagy kocsinkat, de hordozóval együtt gondoltam, azt meg még legalább 9 hónapig használják a sógornőmék. szerintetek együtt vagy külön érdemes eladni? (mi együtt vettük, ugyanaz a márka a kettő)
Vendég
 


Orsi: a repülőn az ölemben volt, kapott külön kis övet, amit az enyémbe hurkoltam bele és rácsatoltam. Menet én is kenguruban vittem, de csak amíg leültünk, jövet pedig a hordozójában volt egészen addig, amíg felszálltunk a gépre, kiszálláskor pedig már ott várt a hordozó. Addig ölben vittem.
Felszálláskor mindig megszoptattam, hallottam, hogy jó ez, mert nem dugul be a fülük. De be is aludt mindig és leszálláskor ébredt csak.

Nem nagyon bírom már kenguruban.

Tina, úgymond nyaralni voltunk, Sepsiszentgyörgyön a szüleimnél. Azért repültünk, mert nem akartunk a 800 km-es útnak autóval nekivágni, ismervén Annababa türelmét.

Orsi, szerintem külön is eladhatod, ill. meghirdetheted, főleg ha nem akarod kerülgetni, amíg a hordozó visszakerül.

Megkérdezhetem viszont, miért akarod eladni, ha tudod, hogy hamarosan szeretnétek babát?

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi!
Abszolút megtudom érteni, hogy inkább a repülőt választottátok. Mi nászútra Parajdra (is) mentünk. Hát nekünk is kínlódás volt már az út a végefelé, nemhogy egy pici babának.

Orsi!
Szerintem külön is érdemes meghirdetni.

Kérdés: Ti hogy oldjátok meg a pelenkázást? Dávid annyira mocorog és hasra akar fordulni, hogy kész közelharcot vívunk mikor tisztába teszem. Próbáltam már különféle játékokat, de nem sok sikerrel. Eddig az vált be a leginkább, hogy nagyon hülye grimaszokat vágtam neki és azt figyelte. :lol:

Kép
Kép
tina82
 
 


ugy tunik, tobb ismerosomtol, s mas forumokrol is (bar alizzal ezt nem tapasztaltam meg), hogy ez a masodik felev a gyerek koraban tenyleg nyugtalan, ejjeleket tekintve (is), a sok mozgasforma, a sok inger, a sok fog, s meg a szeparacios felelem is rajon. nem konnyu! azt meg vegkepp mondjak, h. a gyorsabb mozgasfejlodesu gyerekek ezt meg nehezebben dolgozzak fel ejjel. ugyhogy szerintem at kell elni, tul kell elni, s majd csokken....!

de, reka, nalatok csak a tea mukodik ejjel??? viz nem? mar a fogai miatt es a raszokas vegett kerdezem???

tegnapi kepek, mit igertem.

tandemlovaglas: Kép

szeret hajakban turkalni...

Kép

s mar a jatszon is csak lovagolni akart...
Kép

s be is csajozott rogton...

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Boldog hófordulót Borisznak és Annának!

Azért van súlymániám Levinél, mert már eltelt 7 hónap és még nem duplázta meg a súlyát. Azért nem zörög, nincsenek ki a csontjai, vannak apró hurkái (persze meg sem közelíti Kolosét :) ), de derékban kifejezetten nádszál. Mindegy majdcsak alakulunk már. Szívesen átadnék neki egy keveset az én súlyomból! :D

Nem tudom mi lehet Levinél a folyamatos szopizások (főleg éjjel) hátterében! Gondoljátok, hogy a fog?

Nagyon édes Borisz! Ahogy vigyorog! Biztos nagyon büszke magára amikor így feltornázza magát! Levi legalábbis az szokott lenni.

Nálunk a kiságy már vagy 2 hete teljesen le lett engedve. Igaz ő még nem áll, de fő a biztonság.

Orsi, gondolom a szívbaj jött rád! Vagy te már megszoktad az ilyen helyzeteket? Kolos már régóta izgága. :) Szerintem is eladhatod külön a kocsit és a hordozót. Nincs abban semmi.
Mióta mosod Kolos fogát? Mikor kell elkezdeni, úgy értem hány fognál? Fogkefe vagy olyan gyógyszertárban kapható újjdörzsis vmivel? Sajna nem tudom a nevét.

KépKép
kora
 
 


ja es boldog hofordulot Annanak es Norinak, s mi is koszonjuk a koszontest:-)
ma is csak f5kor kelt eloszor, aztan 8 elott a 8 honapos!

Kép
Kép
momoska
 
 


Húú, ketten is beelőztetek!

A pelenkázás nálunk is közelharc! Én játékot szoktam a kezébe nyomni, lehetőleg csörgőt, az a legtöbbször beválik. Amikor nem és egyedül vagyok, akkor semmi nem jó, marad a küzdés. Ha nem vagyok egyedül, akkor vki addig csókolgatja a kezét vagy vmi elérhető testrészt. Mivel óriási kéjenc ez mindig beválik. :D :wink:

Borisz haláli a játszós képeken! Hogy élveszte! Sugárzik róla! Meghúzta a ló sörényét? Mit szólt a ló hozzá?

Tényleg már akartam kérdezni, ti mit csináltok, hogy ne húzza állandóan a gyerek a hajatokat? Már akinél fennáll ez a probléma. A hajam összekötése semmit nem ér és hiába szólok rá és szorongatom a karját. :? :x Már a fele hajamat kitépte! :evil:

KépKép
kora
 
 


Kora!
Nálunk is van hajhuzogatás. Dávid is imádja, ha puszilgatjuk, főleg a pocakját és mivel ott csikis is akkor nagyon tud kacarászni. Ha közelebb hajolok hozzá rögtön megragadja a hajam mégha össze is van fogva. Akkor nem tudok mást tenni, mint mondom "nem szabad" és kiszedem a kezéből. Bár szerintem ez érdekesség számára, ráadásul nálunk apa szereti is ha a Dávid birizgálja a haját, "vakargatja" a fejét. Szóval igazából semmi módszerem nincs, legfeljebb kitérek a keze útjából ha látom, hogy arra nyúl. Dávid inkább az arcokra van "rámozdulva" :lol:

Kép
Kép
tina82
 
 


az előbb elfelejtettem megköszöni a köszöntéseket. Köszi!

tudjátok mit csinál most az én kis gazfickóm? hát alszik. pedig déleőtt lenyomott 2 órát, fél 12kor ébredt és fél 1kor bealudt a kezemben. azt figyeltem meg, hogy akkor alszik el hamar, ha vlmi baj éri - ami most egy majdnem hanyattesés, de megfogtam, jól megijedt- felvettem, ringattam, mondtam nincs semmi baj és lám alszik!!

köszi a véleményeket.
Évi: azért gondoltam eladni, mert van egy másik kocsink, ami sokkal könnyebb, és ez olyan nagy dög, hogy szenvedés volt bárhova is menni főleg itt a városban a buszon, az üzletekben. és ez a hamarosan jön a köv. ez azért még odébb van.

pelenkázás: ismerős! én is csörgőt nyomok a kezébe mint Kora, vagyis én odakötöttem a pelenkázó feletti polcra, így rögtön rendelkezésére áll ha lerakom.

fogmosás: már régen elkezdtem, mert azt olvastam, hgy már az első fogoknál érdemes elkezdeni nehogy elszuvasodjanak. de rendeszeresen csak akkor kezdtem mikor rendes kaját is kapott. az anyatej nem rongálja, legalább is ezt mondják.

Kora: igen, nagyon megijedtem. megszokni lehet őket, midnig nagyon megijedek ha elesik, de próbálom leplezni, mert ha látja, hogy riadt vagyok akkor ő is mégjobban az lesz.
kolos csak akkor tépi a hajam, ki van bontva ezért engem már 8 hónapja nem látni kibontott hajjal, vlhogy mindig felkötöm.
és hogy álltok hajhullás terén? nekem kezd megállni, már nem csomókban jön ki.

ez a Borisz még mindig nagyon aranyos! jó az a kép mikor Alízzal ülnek a lovon. tényleg játszotér!! de rég voltam, keresek is egyet a környélen. idáig azért nem mentem vele ilyen helyre mert feleslegesnek gondoltam, túl pici, úgy sem tudna hintázni... de mjad most.
Vendég
 


Orsi: a játszótér nagyon jó dolog! Ancsinak van itthon hintája, két helyre van felfúrva foglalat, oda akasztjuk ahol épp vagyunk és nagyon szereti. Mivel még nincs etetőszéke, ebben is eszik, nagyon szeretjük.

Anno Gerivel több hajam hullt ki, mint most. Szerintem most több van, mint a terhességem előtt. Kezdtem is gyorsan növeszteni. :)

Anna is tépi a hajakat, kinél hogy éri. Arcokat karmol közben stb.

A pelenkázás nálunk is vicces, jó sokat kell bohóckodni, hogy kibírja. Nálam is a grimaszok jönnek be.

Amikor Geri kicsi volt, ő is elaludt, ha baja volt. Pl. nem bírta a tűzijátékot és képes volt elaludni egy félórára, ha tűzijáték volt. Utána rögtön fölébredt.

Kora: nem minden gyerek olvassa el a szakkönyveket, hogy illik megduplázni a súlyt. Anna bezzeg tudja, pedig ő 4500 grammal született. Nem is bírom cipelni. :roll:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


látszik, hogy megjöttek a nyaralók, jó sokat írtatok, alig tudom elolvasni, na és még írni is így hogy Lilire állandóan figyelni kell....

Hordozó: Még nem sikerült eladni, nemrég tettük fel csak a netre, remélem elkel. Igaz nem sürgős, de jó lenne ha minél előbb elvinnék.

Pelenkázás: Lilinél nem annyira vészes a dolog, de ha igen, akkor én lekötöm a figyelmét. Adok a kezébe valamit (popsikrémes tubus, fésű, bármi ami nem játéka) vagy megkérdezem hol van a nyuszi, lepke stb, ami ott van a közelébe. nála ez is hatásos és ez idő alatt kész is.

játszótér sajnos nálunk nincs, pedig jó program lenne, változatosság, mert sokszor unja már ideben, ezért is megyünk ki többször egy nap kocsizni az utcába és nézegetjük az autókat. Az tuti elfoglaltság nála.

nekünk is van fogkefénk és fogtörlő kendőnk is. Hááát azt nem mondom hogy eddig rendszeresen mostam, de azért szoktam. Sőt két készlet is van, mert mi is vettünk, meg kaptunk is. Szereti rágcsálni a fogkeféjét, uh. ezzel nincs gond, meg a kendőt is kifejezetten szereti, ugyanis ízesített. Igaz sűrűn ezzel sem csinálom, meg kettévágom a kendőt mert baromi drága.

Nagyon édi Borisz mint mindig. látszik nagyon élvezi a dolgot.

na mára ennyi, mert már nyügi, foglalkozni kell vele.

sajna ma egyedül leszek, Tibi reggel jön. Remélem jobb éjszakám lesz mint eddig..... Valaki küldjön csodát!!!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

mi van, a tegnapi lelkesedés mára alábhagyott? pedig úgy pörgött ez a fórum, mi történt?

Kolos délelőtt lenyomott majd 2 és fél óra alvást. szóval most elég túl van pörögve. rendesen evett ebédet is, az összes főzeléket megette kb 220ml. úgy látszik csak panaszokdni kell, hogy nem eszik és tessék! :)
most tök jól elvan az egyik játékával és közben dumál.

Edina: hogy telt egyedül az éjszakád?
Vendég
 


Hát ilyen em volt még, hogy én írok fél2kor elsőnek a topikba! :shock: :wink:

Kinek hogy telt az éjszaka? Nálunk borzasztó volt, Levi hihetetlenül nyügtalanul aludt, haknalban meg elkezdett szörcsögni az orrávval. Próbáltam tisztogatni nem túl nagy sikerrel. A porszívót meg nem akartam beindítani, mert félig aludt. Mostmeg egész jó. Mintha elmúlt volna. :? Fogalmam sincs most mi van. Kivárok egyenlőre. Nem is lázas. A hangulata sem rosszabb.. Kép

Holnap cipelem kenguruban Pestre a nőgyoygyóhoz. Kiderül hogy viseli Budapestet, a nagy nyüzsit, a sok közlekedési eszközt. Ugyanis vonattal és bkv-val megyek.

Sokkal többet eszik, mint eddig, vagy már ítram? Akkor bocsi.

Nem lehet semmi 1000kmt lehúzni egy gyerkőccel!

Levi így térdel fel, a lábát is ki tudja nyújtani, de a törzsét nem egyenesíti ki. Eszébe sem jut, hogy fel is lehet állni. Majd lassacskán..
Kép

Van új kedvenc is egy felfújható liba :wink:
Kép

KépKép
kora
 
 


Persze gondolhattam volna hogy lesz aki megelőz! :D

KépKép
kora
 
 


csajok hol vagytok?? már mindjárt 3 óra? csak mi vagyunk itt korával, tessék írni!

kolost most apa - mármint az enyém - elvittem sétálni. imádja tologatni, kolos meg élvezi. Anya szokta megjegyezni, "mi van mész csajozni?" öregember babakocsival. :)
Vendég
 


sziasztok!

Én is itt, már benéztem délelött is, de láttam még sehol senki....

Kora: Egyáltalán nem látszik Levin, hogy még nem duplázta meg a súlyát, uh. szerintem nem igazán kell aggódnod emiatt. És az meg külön jó hogy már többet is eszik.

A tegnap délután volt nagyon nehéz, marhára untam magam, hiába van itt Lili. Többször kitoltam az utcára de sétálni nem mentünk csak itt az utcába tologattam, nagyon lassan telt az idő. Az este a szokásos volt.

ÉBredt 21.30, 22.30 ekkor elég volt egy kis simi, aztán 3-kor visszaaltatás de most sem adtam neki enni csak egy keveset ivott, aztán szokásos időben 6-kor kelt.

Ma kapott először csirkemájat, krumplival, répával. Ezzel is úgy volt, hogy annyira nem volt kedvenc, de evett belőle 160-at, na úgy hogy közben állandóan keresgettem vele a tárgyakat lámpa, baba a falon, barika a lépcsőn stb.... el kellett terelni a figyelmét és úgy nyitotta a száját.

Lili du. aludt 2 órát 3-kor kelt föl, uh. hiába lesz sok idő estig, már nem fog aludni, mert 6-kor már nem hagyom.

megyek mert kakil, vinnem kell...

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
de szep szeme van levi-babanak.

borisznal a csirkemaj nagy kedvenc, foleg brokkolival, s ma ejejl o is megint 2x ebredett (f2, 6). hm.

par napja kifejlesztette, h. negykezlabbol felul mar nagyon rutinosan, ezzel csak az a bokkeno, h meg negykezlab sem lattam huzamosabb ideig allni, ha meg megis arra fele megy, akkor rogton felul...persze megprobal o kuszni a korbe-korbe es hatrafele helyett elore is, de valamiert a labaval loki csak magat, s a fejet ilyenkor belefurja a talajba, de mivel okos gyerek(:-))))), ezert ezt csak puha feluleten probalja, ott meg ritkan van. ugyhogy celiranyos helyvaltoztatast meg mindig nem produkal.

most lesz am a kereszteloje is a kis poganynak , vasarnap, sopronban, mert a pap, aki alizt itt pesten keresztelte, lekoltozott sopronba, ami nekunk jol jott, mert igy legalabb anyukameknak nem kell utazgatni, foleg, hogy epp ma jonnek erdelybol .

ruttkai bori lesz ma az @rc-megnyiton. aliz itt konyorog, h. vigyuk ki. hat borisz akkor ma nem fog idoben furdeni, ugy latom. de ezt is szoknia kell. az ejszakazast. aliz 3 evesen az elso igazi szilveszteri bulijat hajnal 2ig nyomta, pedig 11 korul megprobaltuk lefektetni 2 masik kislannyal, de 1 ora mulva kijott, hogy ha buli van, akkor nem alszik, s hazafele a taxiban is csak nyomta a szoveget, be nem aludt volna. jol birja, ha porges van!:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!
Ma (is) jó sűrű napom volt. Meg kellett venni Gerinek a füzeteket, közben lecsót főztem be, azután meg elmentünk Ceglédre az Aquaparkba és fürdőbe.
Anna nagyon bírta a gyűrődést, imádott fürödni is. Persze nem csúzdázott :P

Kora, remélem rendben lesz holnap minden. Nem lesz semmi Levit cipelni. Szorítok neked! Szép szeme van Levinek.

Edina, elhiszem, hogy nem jó egyedül, főleg, hogy ha kimész sincs nagyon senki az utcán.

Holnap mi is megyünk Pestre, megyek vissza a Balesetibe kontrollra a lábammal és a húgom is megy vissza, délután a vonattal. Kaptam kölcsön egy kis sportkocsit, mert a csomagok mellé nem férne be a mi nagy kocsink.

Még nem volt Geri 3 éves, a húgom esküvőjén hajnali 3-ig bulizott.

Hétvégén megint sok dolgom lesz, barackot teszek el és szilvát.

Szép estét mindenkinek, sziasztok!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

gyors írok mert Lilitől nem igen lehet itt ülni sokáig. Az éjszakánk szokásos módon telt, már lassan hozzászokom. Éjfélig 2x kellett simiznem, de legalább nem kellett kivennem altatni, ezt bepótoltuk 0,40-kor, aztán talán egy óra múlva megint volt egy kis simi, de ebben nem vagyok biztos. És 6-kor kelt.

Ma már nem val. színű hogy jövök, megyünk anyukámékhoz, temetés lesz délután.

bocs, mennem kell...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

szegény Edina, ez a sok kelés... nem tudom hogy bírod, de elismerésem. csak jobb lesz egyszer!!

BOLDOG 8 HÓNAPOT LILI!!!

kolostól sem lehet semmit csinálni, olyan mint egy kis felfedező - megy mindenhova, lepakol mindent, egyre ügyesebben áll föl és megtanult a popsijára ülni/esni. aztán van, hogy ülésből hátraesik de már ritkábban.
most alszik azért tudok én is itt ülni, zavartalanul.

Kora: hogy bírtad az utat? és Levi. ja, és tényleg nem néz ki egy alultáplált gyereknek, szerintem ne izgulj. ha eszik rendesen, meg vidám, kiegyensúlyozott akkor a súlya nem számít.
Vendég
 


sziasztok,

Boldog hofordulosat Lilinek!

nalunk is jon a front vagy a fog, vagy mindketto, mert nyoszorgos ejszakank volt olyan 2-6 kozott. ilyenkor persze en alszom kevesebbet, nem o:-) ide is rendeltem mara aliz baratnojet, igy legalabb ora nincs gond.
:wink:

tegnap tuti volt a ruttkai bori. borisz ult a betonon, verte a foldet ket kezel es sikitozott, meg anyukamek is kijottek, ok is birtak, persze foleg az unokak miatt, alizt meg ott is hagytuk a baratnomekkel, mert meg annyira tombolt akkor, de azert f10re mar o is agyba kerult!

holnap meg fertod!

Kép
Kép
momoska
 
 


Boldog hófordulót Lili!

Éjfélig az én lánykám is sokszor kel, van, hogy 4x is. Most már csak annak örülök, hogy éjféltől 6-7-ig alszik egyhuzamban, de 7 után már kipattan a szeme.

Mivel a fürdőben jól kifáradt, gondoltam, mély álomba fog merülni. Hát nem...
9-kor elaludt, de 10-kor már sírt. Aztán utána többször is.
Most épp játszik, miután aludt jó másfél órát.

Nemsokára indulunk Pestre, olyan dög meleg van.

Szép napot nektek!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


huuu 6-7 ora egyhuzamos alvasnak en is orulnek am nagyon:-))

elfelejtettem meg irni, hogy borisz ma kinezte a kezembol a yoghurtomat. (minden delelott eszem egy natur yoghurtot, de eddig csak aliz irigyelte el, ezert olyankor o si kap egyet). na ez a franya ma eloszor racuppant, de o meg nem kapott eddig ilyen konkret tejtermeket, tejpepet is csak 1x 2 napja, gondoltam, itt az ido elkezdeni....haaaat tudja ez a kolyok nagyon nagyra nyitni a szajat, ha akarja...ugy ette, mintha nem elotte 20 perccel tizoraizott volna! ugyhogy bevezzetuk a yoghurtot csak ugy magaban, az ebedjebe mar teszek sajtot is. ha lud, legyen....sajt!

Kép
Kép
momoska
 
 


hát ez ismrős: kolos is kinézi a számból/kezemből a joghurtomat még akkor is ha előtte 5 perce evett. neki is az a kedvenc kajája. ezért is rakom abba a tapot, mert már alig akar szopizni. én azért fejek, hátha visszajön a kedve. vlhogy sokkal nagyobb lelkesedést latok rajta ha joghurtos dobozt lát mintha a cicimet. Borisz eszik rendesen tejet? Nem sztrájkol?

jó utat fertődre!
Vendég
 


Először is boldog hófordulót Lilinek!

Tegnap voltunk dokinál Levivel. Folyik az orra rendesen! Ma meg megjártuk Pestet.
Holnap mesélek, ha nem baj, apa holnap még dolgozik, szeretne már lefeküdni, úgyhogy Cucizok.

A lényeg: ma elindult nagyon óvatosan négykézláb!(eddig csak kúszott) :D

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Lilinek boldog 8. hófordulót kívánunk!

Hát én szólni sem merek az éjszakák tekintetében, na meg azért se nehogy elszóljam magam.

Dávid ma bejárta a lakást. Mindenhová jött utánam és figyelte, hogy mit csinálok. Egész jól elvolt, csak mikor kezdett álmos lenni, akkor lett nyűgös. Remélem máskor is ellesz így.

Ez a szánkból kinézős dolog nálunk is így van. Hiába evett 5 perccel előtte, nem lehet előtte enni, mert "nyavajog", hogy neki is kell. :)

Én ma vettem először tejpépet, majd meglátjuk.

Kora!
Levinek jobbulást! Bírja az orrszívást?
Gratula a mászáshoz!

Edina!
Nyugodtabb éjszakát!

Évi!
Jó munkát a hétvégére! Télen majd biztos jól fog esni az eltett gyümi! :wink:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket.
Elég jól telt az éjszakánk, csak 22.40-kor kellett altatnom újra, aztán meg felkelt f6-kor! Persze visszaaltattam és egy fél órát még aludt. Nekem már az is valami hogy ha 6-ig alszik és f7-kor indul a nap.

Elég jól bírta az utat oda meg vissza is. Na persze visszafelé már nyügös volt, de egyfolytában állathangokat tanítottam vele, uh. azzal elvolt.

Tegnap az öcsém kislányával is összejöttünk, 10 hónapos. Olyan édesek voltak, ahogy ültek a szőnyegen és játszottak. Kíváncsiak voltunk mi lesz akkor ha mindegyiknek ugyanaz a játék kell. Volt is hogy kivették egymás kezéből a játékot, de Lili csak nézett azzal a nagy szemeivel hogy most mi van, de nem volt belőle gond, másik játék után nézett. Maj teszek fel képet, csak az egy másik géppel lett csinálva és idő mire gépre kerül.

Kora.
Levinek jobbulást kívánunk. Most aztán már neked sem lesz egy perc nyugtot se, ha eddig esetleg akadt is szabad percet. Ha egyszer megindult...... Egyébként tényleg hogy bírja az orrszívást? Lilinek hozzá sem lehet érni az orrához, nem hogy orrszívás%!!!! Nem is tudom mi lenne ha náthás lenne. Iszonyat milyen ordítást csinál és kapálózik, rángatja a fejét. Mert néha szoktam neki szívni az orrát, mert így is összgyűlik a cucc.

Lili a kaják tekintetében egyáltalán nem ilyen mint amit írtok. Ő aztán nem nézi ki. ill. nem követeli a kaját. Nézi ő ha eszek, de ennyivel beéri. Nem kívánja meg. Még a gyümölcsöt sem Mondjuk egyébként sem az a mindent a számba veszek típus.

Pedig ahogy elnéztem Pannát (unokatesó) ott ette a hagymás törtkruplit fasírttal, almásrétest úgy harapta..... Már azt eszi amit a szüli, nincs külön kaja neki.

na most már mennem kell, viszem aludni...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Hát igen ránézésre levi olyan pontjósúlyban van. Mindenesetre most örülni fogok ha nem fogy.

Csütörtökön miután már vagy 4x szívni kellett az orrát és volt egy kis hőemelkedése is úgy döntöttem, hogy elviszem a dokihoz. Azt mondta lehet a fogától van :shock: , merthogy vannak olyan babák akiknek fogzáskor folyik az orra. Megnézte a torkát, kicsit piros, azt mondta határeset. Kapott calcimuscot meg gyógyszertári orrcseppet. Éjszaka jókat szörcsögött én meg 2 napja alig alszom, mert azt figyelem kap-e levegőt vagy folyik-e az orra (volt rá példa).
Tegnap végül elmentünk Pestre, elég jó bírta, az orrát is néha kellett csak törölni. Voltunk a munkahelyemen is, persze mindenkinek csudára tetszett Levi, ahogy az a munkahelyeken lenni szokott. Szóval egész úton 1 hangja nem volt csak mi szakadtunk meg a cipelésben.. :wink:
Este meg szerencsésen összetörtem az orrszívót, üvegből volt. Kénytelen voltam vele elmenni ebben a szeles időben újat venni (apa dolgozik ma is). Most műanyagot vettem. Van olyan kis kézi orrszívónk is, de vagy én vagyok borzasztó béna vagy tényleg nem ér vmi sokat. Ma reggelre szépen elkezdett köhögni szegénykém.
Elég jól viseli az orrszívást, persze ordít, de mire belelendülne már kész is vagyunk. Jobban jár így, mint az orrtörölgetéssel. Este kénytelen voltam azt alkalmazni, hát meg lehet nézni szegénynek az orrát hogy néz mostki.. :(
Persze azért arra van energiája, hogy megtalálja a mécseseket (amiket én már tök elfelejtettem) és a szájából kelljen kiszedni. A mászás még kisérleti stádiumban van nála, ha gyorsan el akar jutni vhova még mindig inkább kúszik. :D

Nem lehet semmi Lili unikatesója, hogy mindent eszik!
Évi hogy van energiád még a befőzésre is?? Gratula!
Tina, Dávid már áll? Bocs, de hirtelen nem emlékszem. :oops: :oops:
Levi is nagyon bámulja ha eszünk. Vmelyik nap elhúzta előlem a tányért, még neki állt feljebb amikor visszaszereztem! :wink: :roll:

KépKép
kora
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?