Új privát üzeneted érkezett!

boniko! A köldi nálunk is váladékozik még, ma én is meg akarom mutatni a védőnőnek ha végre ideér, a múlt héten sem jött. Nekem betadint és hintőport mondott a doki egyelőre látatlanba.

KépKép
jazmin2005

boniko! A köldi nálunk is váladékozik még, ma én is meg akarom mutatni a védőnőnek ha végre ideér, a múlt héten sem jött. Nekem betadint és hintőport mondott a doki egyelőre látatlanba.

KépKép
jazmin2005

Bocsi a dupláért!

Még azt akartam kérdezni, hogy ti szedtek-e valami vitamint?

KépKép
jazmin2005

Jázmin- privi
bende

jázmin köszi, nekem is betadint mondott múltkor a doki...

én csak vasat, mert az alacsony volt
Vendég

Bendétől:

Valakinek köldökvérzésre és tüsszentésre üzenem, hogy mindkettő teljesen természetes. Előbbit a védőnő mondta, utóbbit a kórházban mondták.
Zsófinak üzenném, hogy nyugodtan vigye ki sétálni Benit, csak tegye fel a lábzsákot és ne széllel szemben tolja a babakocsit. Niki ezeket a szeles sétákat is élvezi és kutya baja.
Apróval, Puszilunk mindenkit

sniky

Na! Végre szunyokál egy kicsit a drágaságom!
Akkor senki sem tud nekem válaszolni arra, hogy melyik cég az, aki elintézi a hivatalos papírokat?

rizsimami

Jázmin,

nekem a doki heti 1 ampullát mondott a K-vitamira, a védőnő pedig havi 1-et.... na így legyen okos az ember, hogy melyiket kövesse....
tegnap beadtam neki az elsőt, még kigondolom, hogy mikor kapja a másodikat....

Rizsi:

Ügyintézős cég: 23e Ft, ha mindent el akarsz velük intéztetni: Anyakönyvi kovonat, Anyasági támogatás, TGYÁS, családi pótlék, lakcímkártya, TAJ-kártya, EU-TAJ kártya, adóigazolvány

I.F.G-Line Bt., Fadgyas Ildikó: 30/264-1779, fadgyasildiko68@freemail.hu

én már beszéltem velük, Vecsésre kell Fercinek kivinnie a papírjaimat, konkrétan:

Foglalkoztatói igazolás TGYÁS-hoz, személyi ig., lakcímkártya, adókártya, TAJ-kártya fénymásolatai, igazolás a terhesgondozáson való min. 4 alkalomról, kórházi igazolás a bentlétről, családi pótlékhoz egy bankos fejléc (számlaszámról, névről)

ha minden igaz, Ferci holnap megy ki hozzájuk.

sniky

Még Pannától akartam kérdezni, hogy most, hogy Pécsen vagytok nincs valami híred Eszterről, mi lehet vele?

Apro ha olvasol: próbáltam keresni azt a tököli patikát a neten, de nem találtam, ha kezedbe akadna a címük, Cintusnak nagyon csúnya a bőre.

KépKép
jazmin2005

Kitti, a nyákdugó nekem is olyan volt, illetve először olyan sárgás, aztán 1 hét múlva kezdett ilyen barnás lenni, asszem egy vasárnapi napon és két napra rá indult be a szülés.
A homeos bogyók nekem semmit nem segítettek a tágulásban, sőt a málnalevél tea sem (mondjuk a székletem rendben volt tőle azalatt a 4 hét alatt, amíg ittam), mindent elárul az, hogy 22 órát vajúdtam mire eltűnt a méhszáj. Viszont az tuti, hogy a gátmasszázsolaj az segített, mert mint megtudtam Andris 35 centis fejátmérője egész nagynak számít és mégsem kellett gátmetszést csinálni. Igaz egy picit repedtem és lett pár öltésem, de mire hazajöttem a kórházból be is gyógyult.

Niki, én tegnap írtam emailt Aproonak, biztosítottam róla, hogy visszavárjuk. Vissza is fog térni, adjunk neki egy kis időt.
A lekerekített végű olló nekem sem jött be. Én a saját kis fém körömvágó ollónkkal vágom az Andris körmét. Azzal nagyon könnyű.

Andi, a K vitamin szedés javallata most változott. Az eddigi heti egy ampulla havi egyre. Az én gyerekdokim még a régi módszer szerint adatja, azaz heti 1 ampulla összesen 6 hétig. Ebből ugye az elsőt a kórházban kapta. A másodikat múlt héten adtam be remegő kézzel, hogy ki ne csöpögjön.
Tényleg, azt tudtátok, hogy a napi egy csep D vitamint úgy a legkönnyebb beadni, ha szopi előtt a mellbimbótokra csöppentitek?
Én mióta szoptatok minden nap vettem be vagy egy elevitet, vagy egy gravidát, de most kaptam az unokatesómtól egy vadi új terhesvitamint, az a neve, hogy femibion 400, most jelent meg a gyógyszerpiacon és az az érdekessége, hogy két tablettát kell egyszerre bevenni, az egyik a vitamin, a másik meg telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Állítólag az emésztésnek is jót tesz. Már három napja szedem. Csak egy 6*2 darabos mintacsomagot kaptam, de ha beválik, akkor lehet, hogy ezt fogom szedni.

szuszu

K vitamint nekünk is havi 1et mondott a dokinéni...

nálunk a D vitamin volt kérdéses, mivel nagyon pici a kutacsunk! arra most azt mondták, hogy napi 1 csepp, de csak hétköznap, péntek-szombat-vasárnap nem kell adni!

lehet, hogy kell mennünk hasi uh-ra a kaki miatt... most beszéltem a dokinővel! ugye az tuti, ha csak szoptatnám nem lenne gáz, de ő tápszert is kap, és akkor már a többnaponkénti kaki gáz, ezek szerint! :(

na, holnap kiderül, hogy mikorra kapunk időpontot, de jó lenne, ha kiderülne, hogy nincs semmi gond, és magától beindulna végre a kakilás...

ja, és annyit mondott még, hogy hőmérőzzem!

Bende, köszi a sétálással kapcsolatos tippet!

sophie27

Nekünk heti 1 K vitamint mondtak...

Az espumisan csepp és az infacol állítólag ugyanazt tudja. A Grip water állítólag hatásosabb és a dm-ben kapható, de csak 1 hónapos kortól lehet adni...

Ma délelőtt nálunk is megint volt hasfájás. tegnap semmi. Most szerencsére 1 órája alszik a babuskám ;-)

yuyu79

Sziasztok :-)

köszönöm lányok a gratulációkat :-)
Szuszu büszke is vagyok rá :-)
ha a táblázatot frissíted, akkor átírnád, hogy császáros vagyok én is. köszike!
tényleg klassz, hogy itthon lehetünk, igaz az 2. nap még azt mondtam, hogy vissza költözöm a kórházba, mert ott olyan édes volt Zsófika, a világ legnyugodtabb babája volt. :lol:

Rizsimami CSenge gyönyörű kiscsaj, nagyon szép a bőre!

Lányok le akar szakadni a hátam, pedig próbálok odafigyelni a testartásra.

Zsófi még össze vissza szopizik. Van, hogy óránként kér enni.

1-2 hete olvastam, hogy téma volt a fejés, de nem emlékszem pontosan miket íratok. Mi a véleményetek a fejésről? Mi most vagyunk 9 naposak és csak egyszer fejtem, mert úgy tartom jónak, hogy a baba állítsa be magának a tej mennyiségét. Túl kemény még nem volt a mellem, ha pedig közelít ahhoz, akkor Zsófi megeszi a tartalmat :-)

Kép
andaka

Sziasztok!

Gratulálok minden új kis jövevénynek! :) Nagyon aranyosak a babók.

Nekem eddig nem sikerült Hannáról képet mutatnom....talán majd most! :)
http://picasaweb.google.com/cosyhun/200 ... LfclHNzgFc

Most gyorsan visszaolvasok....
Olyan régen voltam már, hogy azt sem tudom kivel mi történt! :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Képet is rakok :-)
Kép Kép

Kép
andaka

csimby,

gyönyörű Hanna baba és milyen sok haja volt már megszületésekor is :shock:
nagyon szépek a képek!!!

andaka, Zsófi milyen édes ebben a kacsás ruciban, tünemény:)

sniky

Nézzétek Andrisnak milyen menő body-ja van:

Kép

szuszu

hoppá szuszu, nem semmi ruci:)))
nagyon édes!!!

dobok én is egy pár képet;) csak hogy lásátok mekkorát nőttünk:)

sniky

lássátok ;)

sniky

Sziasztok!

Köszi a válaszokat a sebre :D

Voltam dokinál.Bevérzett és az a duzzanat.Azt mondta mérjem a lázam.Ha felmenne, akkor azonnal hívjam.Amig nem megy fel nincs baj.Majd felszívódik.

nicike

Kép nekünk is van ám kacsás ruhánk ;)

Kép így nézünk ki fürdés és evés után este :))

Kép a pihenőszékemben lazulok

Kép a szombati első sétám apáékkal

sniky

Na, szóval.

Valaki megjegyzett, talán nem hiábavaló, ha feljánlom a segítségemet. Szóval 5 gyerekem van, a legkisebb 3 és fél hetes. Mindet közel, vagy épp 1 évig szoptattam, még a nagyon koraszülöttet is, és adtam tejet másoknak is,

Nem mellesleg tanárként én is tanultam ezt-azt, de a valóság, saját gyerek mindig és mindegyik más.

A rengeteg tej alkat kérdése is. Regeteg anyukát ismerek, aki nem tudta feltornászni a tejadagját a gyerek igényeihez, mégis szoptatott másfél - két évig. A hiányt pótolta fagyasztott tejből.
saját tapasztalatom is, hogy ki kell tartani, ha valaki tényleg akar szoptatni! Volt, hogy a gyerekkel együtt sírtam, mert nem volt tejem és láss csodát két nap múlva ömlött újra! De nem biztos, hogy mégegyszer kibírnám.

Ugyanakkor nem hiszem, hogy ezen múlik a jó anyaság.

Akartam képet tenni Kata Zsófiról, aki augusztusinak indult. de nem sikerült!

Remélem tudok olyan laza és humoros lenni, mint Barbi s nem leszek terhetekre!
eviragos

Köszi Szuszu! Nekem ez a 3. napom a randa barnasággal....

Annyira édes a Babócák!

Nici örülök,h nincs baja a "hurkádnak"!

Csimby pont hajnalban jutott az eszembe,h mióta ne hallottunk felőletek. remélem majd találkozunk usziban is! Bár lehet Ti más csoportban lesztek,mint mi, mivel jóval kisebb lesz a tökösünk....

Normális szülés előtt annyit enni,mint egy ló? 3 napja megállás nélkül eszem....mindent. agyrém.
makadu

ne aggódj Kitti, egyél csak bátran, ez a szokás utána úgyis megváltozik:) nekem közvetlenül a magzatvíz szivárgás előtt ment el a nyákdugóm és barnás-rózsaszínes nyálkás volt.

szerintem a heti kettősfront meghozza a várva várt eredményt, kitartás neked! :)

sniky

evirágos, gyere csak és osztd meg velünk a tapasztalataidat, mindig jól jön a segítség és gratulálok neked is Kata Zsófihoz;)

sniky

Andi!
Réka nálunk is bepuszil néha 150-et! Én is tudom, hogy sok egyszerre, de ha abbahagyjuk a szopit, vagy akkor ordít, vagy egy óra múlva. Közbe etetni meg nem olyan szerencsés. Mármint így óránként másféél óránként kellene. Nem is nekem macerás, hanem neki, mert elvileg a laktózt nem tudja ennyi idő alatt lebontani a kis gyomra, így újabb hasfájás az eredmény.
Na így legyen okos az újdonsült anyuka...

Jó hír: úgy tűnik, RÉka lassan megtanul büfizni. HÁtha kevesebb lesz a pocakfájás.

Továbbra is édesek a babócák! Komolyan modom, órákon keresztül bírnám nézegetni a képeiket! Már ha lenne olyan sok szabad órám :lol:
Niki! Az első képen Barnusnak totál olyan csókos szája van, mint RÉkának. :P

panna1

Ja, és amivel adós vagyok még, az a szüléstörténetem. Előre szólok, hogy nagyon hosszú, így nem haragszom, ha vki átsiklik fölötte. :wink:

Szüléstörténetem

Szombaton éjjel arra ébredtem, hogy megint fájogat a hasam. Szépen beálltak a görcsölések kb10 percesekre (mint már előtte pár nappal is volt), csak most a szokásos 1,5-2 óra után nem hagyott alább, sőt, mintha kicsit erősödött volna…
4 körül a férjem is felébredt, és eldöntöttük, bemegyünk a kórházba, legfeljebb hazaküldenek minket, ha mégis vaklárma.
Vasárnap hajnal 5-re értünk be a kórházba, ott CTG-re tettek, még mindig 10pperces fájások jelentkeztek. Amikor a szülésznő elkezdte felvenni az adataimat, akkor döbbentem rá, hogy igazából ma itt szülés lesz. :shock: Az a doki volt épp az ügyeletes (dr. Burik), akinek a saját dokim átadott, miután elutazott, így fél óra pihenő után ismét munkába kellett állnia. Elvileg egész éjjel nagyüzem volt, és mint utólag kiderült, az egész vasárnap bővelkedett szülésekben.
A CTG után átöltöztem, megkaptam a beöntést, volt egy kis borotválás is (egyik se vészes), és kb 1 órán át WC-re rohangáltam.
Fél 9-kor megvolt a burokrepesztés (ez se fájt), ezután elkezdtek sűrűsödni és erősödni a fájások. Nagyon hülye érzés volt viszont, ahogy a magzatvíz csordogált, kb 1órán keresztül, miközben feküdtem. Komolyan mondom, olyan volt, mintha folyamatosan magam alá pisilnék… :oops: Közben a férjem is beöltözött, és már együtt tölthettük az időt a szülőszobán.
Fogadott szülésznőm nem volt, de az épp ügyeletes Viki nagyon aranyos és kedves volt, és értette a dolgát, úgyhogy így utólag sem látom szükségét. Aki tényleg nagy segítség volt és mellettem volt végig, az a férjem. Őt viszont nehezen engedtem el akár egy percre is. :)

Az első 1,5órára ismét rámkerült a CTG, amiből a végére nagyon elegem lett, mert nem tudtam úgy ülni, ahogy nekem kényelmes lett volna, és úgy éreztem, így nem is tágulok annyira, mint amennyire lehetne. Ekkor 3ujjnyinál tartottunk kb.
Ja, azt mondanom sem kell, hogy a szomszéd szobában vajúdó nő szó szerint végigordított a szülését. Elég vacak volt hallgatni :evil: , mint kiderült ő még ekkor közeledett 2ujjnyihoz…

Az 5 perces fájások időközben 2-3 percesekre sűrűsödtek, és erősödtek is, de még mindig elviselhetőek voltak. Igazából az volt a rosszabb, amikor két-három fájás szinte összeért, mert nem tudtam közte pihizni.
Miután lekerült rólam a CTG, ráültem a nagy labdára, és azt hiszem ez sokat segített a szülés előremenetelén. Egyre erősebben fájt, és éreztem is ahogy tágulok. Azt hiszem ott egy órát ücsöröghettem, és már elég rendesen szenvedtem, de amire leginkább emlékszem, hogy iszonyatos fáradtságot éreztem. Kezdett egy kicsit elegem lenni. A férjemet elküldtem a dokiért (az időközben fullosra telt szülészeten másnál is volt dolga), mert úgy éreztem, lassan nyomhatnékom van. Ekkor a doki megvizsgált, és a rossz hír az volt, hogy a méhszáj még nem simult el teljesen, így a nyomással még várnom kellett. Azt mondta, hogy tartsam vissza, ne nyomjak (mintha az olyan könnyű lenne!), ha nem akarom, hogy belül össze-vissza repedjek. Na az igazán szar rész ezután jött. Kb másfél óra volt, amíg így próbáltam visszatartani a visszatarthatatlant, közben kb 2perces fájásokkal, amik alatt már rendesen nyomhatnékom volt. Erre a részre úgy emlékszem, hogy annyit mondtam, hogy úgy szeretném ha már vége lenne ennek az egésznek…
Közben egész végig „szkanderoztam” a férjemmel, azaz szorongattam meg feszítettem a kezét. Nagyon jó volt, hogy ott volt. Nagyon sok erőt adott. Másnap a karom jobban fájt az izomláztól, mint a gátsebem :lol:
A másfél óra után (a doki csak egy órát irányzott elő :evil: ) végre előkerült a doki, megállapította, hogy elsimult a méhszáj, szülhetünk!!! Hipp-hipp-hurrá, végre nyomhatok!!!
Átszerelték gyorsan az ágyat mondták, felraktam a lábamat a lábtartóra, mondták, hogy annak vasába kapaszkodva, szememet becsukva, levegőt benntartva nyomjak. Nyomtam is ezerrel, ahogy csak bírtam, azt hiszem vagy 8-10 nyomás kellett, hogy kibújhasson végre Réka. Furcsa volt, hogy ilyenkor nem is a fájás volt a fárasztó, hanem az iszonyat erőlködés, hogy kisegítsem a leányzót. Nem volt tökéletes a technikám (így elsőre :? ), mert valahogy nyomás közben nem szorítottam lefelé eléggé a fenekemet, így nehezen haladt a dolog. Pedig fullerővel nyomtam, ahogy csak bírtam. Aztán két jól sikerült nyomás után már látszott a kis hajas feje búbja, és ez sokat segített, hogy láttam, hogy tényleg itt a vége. Az utolsó nyomásnál vágtak egy kicsit, igazából nem is nagyon éreztem (pedig ettől féltem a legjobban). Nagyon nagy megkönnyebbülés volt, ahogy kicsusszant, és láttam, ahogy ott ordít a kis maszatos vörös testével. Persze elbőgtem magam. A férjem legnagyobb meglepetésemre vállalta a köldökzsinór elvágását is.
Megtörölték és odarakták a hasamra, amitől a kis drága egyből megnyugodott. Tök jó érzés volt. A méhlepény távozását szinte észre sem vettem (leálltak a fájások, és kaptam egy oxitocin injekciót, hogy még az kijöjjön). Kérdezte a doki, hogy meg akarjuk-e nézni, hát egyikünk sem akarta…
Ami megint elég vacak volt, az a gátmetszés varrása.. Úgy éreztem már lassan mintát hímez „oda” a doki, meg aggódtam, hogy nehogy valamit rossz helyre varrjon… Persze szó nem volt ilyenről. Amíg stoppoltak engem, a picit megmosdatták, és odaadták a férjemnek. Tök jó volt látni a kezében a lányunkkal. Persze megint bőgtem, a meghatottságtól. (és a kórházban töltött napok alatt még jó párszor, ahogy az élmények félálomban eszembe jutottak)

A gyermekágyas részlegen eltöltött idő jól telt, a gátsebem fájogatott, de nem volt vészes, és másnap reggel amikor behozták Rékust, (akkor ébredtem) olyan volt, mintha csak álmodtam volna az egészet. A kórházban mindenki kedves és segítőkész volt, Réka pedig tündéri. Csak éjszakánként sírt, amikor rájött, hogy nagyon éhes. Napközben a nagy meleg miatt elég volt az előtej, és némi víz, vagy híg tea. Éjjel muszáj volt neki egy kis tápszert adni, hogy ne éhezzen a drága. Negatívum csak az egyik szobatársam volt, akit hétfőn este kaptam :evil: (előtte-utána tök aranyos csajszikkal voltam együtt). Azt hiszem nagyon gyorsan regenerálódtam, amikor szülés utáni 4. napon mentem vissza a varratszedésre, a doki azt mondta, hogy nem is nézek ki úgy, mint aki most szült. És még azt is, hogy neki az elmúlt napok egyik legjobb szülése volt a miénk, mert minden klasszul ment. Én meg mondtam, hogy nekem nincs összehasonlítási alapom, de azért volt olyan része, amit nem élveztem annyira. Persze ezen mindketten jót mosolyogtunk… :wink:
Összességében nagyon pozitívan éltem meg mind a szülést (pedig nagyon féltem tőle), mind a kórházi napokat, és most ráadásul van egy tüneményes kislányunk :P

panna1

Gratulálok Panna :-)

Kép
andaka

Niki,

Csak akkor adunk neki tapsyert ha mar nagzon muszaly - de az elejen nem volt tobb, mint 10 ml tej, fejni sem tudtam, igy muszaly volt valamit adni neki. Egyebkent mostmar kezd alakulni a tejem,mostmar lejon 30-40 ml is - ugyhogy bizom benne, hogy minden rendben lesz. Mi mindig poharbol adjuk neki a potlast, ha kell - de szerencsere keresi a cicit mindig, igy elotte, utana szoptatok - remelem ez segit.

Beszedtem egy doboz homeopatias bogyeszt + iszom a Laktoherb teat is es alkoholmentes sort. Ti mennyit szedtetek a homeopatias bogyobol naponta?

Zsofi,

Nalunk a korhazba adtak neki, de amikor kiengedtek, akkor a gyerekorvos nem irt fel semmit. Probaltam folyamatosan szoptatni, de pentekre mar nagyon ki volt ehezve.AKkor jott ki a mi gyerekorvosunk es o irt fel tapszert. Nagyon rossz erzes volt neki eloszor adni - de utana megnyugodott, sokkal kiegyensulyozottabb lett es azota a tejem is kezd tobb lenni. A cicit pedig folyton keresi.

Ma mondta a kollegam hogy van egy More Milk Plus kapszula, ami neki bevallt - kiprobalom, hatha az is segit - majd megirom, hogy milyen a hatasa.

Mi egy goz sterilizalot kaptunk a szuleimtol (Balance) - csak vizet kell bele tenni es atgozol mindent gyorsan - nekem ez bevallt, lecsepegtetem es mar tudom is hasznalni a dolgokat.

Lei, gratulalok a kis Csabahoz!

2in1 - kitartast nektek, remeljuk hamarosan mostmar ti is babazhattok! :)

Aproo, gyertek vissza - hianyoznatok a forumrol!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

hello csajok nagyjából átfutóban.

szépen növekszik mindenki!

Rizsi nekünk a kórház ugye intézett anyakönyvit lakcimkártyát, a tajért csak be kell menni és átvenni. Ma volt a párom intézni az anyaságit az is ment pikpak a kitöltött papirokkal és még meghatalmazást se kértek. a családi pótlékot lehet a munkáltatód is eltudja intézni de azt is le tudod adni ha már ott vagy és elég hamar végzett a drágám.

Vettünk infactolt kipróbáltuk és használjuk pár napig, de szerintem már most az első alkalommal hatásos volt. végre trotyiztunk rendesen és büfi is volt. Bár elég nyűglődős volt a napunk eddig, hát még az éjszakánk. :cry: :cry:

Andim szerintem ne fejjél ha nem muszály , látod nekem csak muszályból kell fejnem mert ciccizés után leszivom valamikor mind a kettőt is és 3óra múlva mindkettő tele van :shock: :shock: már 7aventes dobozzal le van fagyasztva :P

a gőzsterilizálót használom én is még a fejőkét is belerakom pikpak megvan aztán megszárad letakarva ennyi.

Én 75kilóról lementem már 68ra :D és végre a papucsomba is belefér a lábam :D meg a cipőkbe is.

Lányoknak gratula a szüléshez!!!

Most kik is vannak még egyben Kitti és még van valaki ? lányok huzzatok bele! :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Evirág!

Köszönöm a hasomnlatot, nagyon aranyos vagy, jól esett.
Mivel ötpróbás (a gyerekek eddigi száma alapján) anyuka vagy, rögtön le is rohannálak pár kérdéssel, ha nincs ellenedre, rendben?
- Közben a lányaim elmentek autót szerelni az apjukkal, a jobb lábammal hintáztatom Döncit, aki a gagyarászás és a sírás határán valahol félúton van, Regö meg itt ül mellettem balról és osztja az észt. -
Szóval azt írtad, hogy extrém koraszülöttel is van tapasztalatod. Mit jelent ez nálad konkrétan? Mennyire volt korai a baba? Csak Dönci miatt kérdezem, mert én ugye 3 gyerek megszüléséig el voltam kapatva, jó dolgom volt, mentem csajoknál 2 nappal, Regönél egy nappal a kiírás elött, fájtam, nyomtam, megint felöltöztem/-tünk és kötelezö 6 óra után hazajöttünk. Na mármást Döncinél máséppen alakult és azóta is alakul. Csak arra lennék kíváncsi, hogy hogx fejlödött a korababád motoritikusan? Tényleges korának megfelelöen vagy a korrigált korának megfelelöen? Én ugyanis erösen várok Dönci elsö mosolyára, amire korrigált kora szerint még éppen ráér, de én olyan türelmetlen természet vagyok és nem gyözöm mivárni.
Másik kérdés: hogy oldod meg a mindennapokat a gyerekekkel? van segítséged? Bevásárlás csapatosan, mint én?
Aztán az is érdekelne, hogy szoktatok-e autóval menni valamerre és ha igen, milyen jármüvel? Nekünk ez sok hónapi fejtörést okozott, aztán két autó lett egyenlöre a vége, de még egy métert se mentünk azóta egyikkel se...

Ma sokat nyomoztam Dönci kórházi leletei kapcsán és elértem, hogy a kórház nagy kegyesen lefaxolja a gyerekdokimnak. Most egy kicsit nyugodtabb vagyok, mert majdnem mindent megnéztek és amit megnéztek, az rendben is van, tehát nagy gáz nem lehet. Phu!
Nem egy kö, hanem az egész Sziklás Hegység esett le a szívemröl!
Ennek örömére megyek egy jó kis pörköltet fözni!

Nici!

Ma egész nap rád, meg a varratodra gondoltam! Jó, hogy nem olyan nagy a baj, remélem tényleg gond nélkül felszívódik!

- Regö közben megterített a babaétkészlettel és csinált nekem teát, következésképpen jól követhetö víznyomok keletkeztek a padlószönyegen a tea lelöhelyéig... Hogy a tea és Regö nadrágjának szára milyen viszonyban van, azt még egy rövid nyomozás keretében tisztáznom kell. Erös a gyanúm, hogy a hátam megett árulás történt... :) -

- Nyomozás lezárva, a fürdöszoba katasztrófa súlytotta területté lett nyílvánítva. A teát, amit a fiam felszolgál, ne igyátok meg, hiába mosolyog hozzá sármosan, mert alapját a vécécsésze víze adja ... -

Mentem menteni a menthetöt, aztán fözök a döghúsból a kis keselyüimnek valami ehetöt. :)

Puszi: Barbi
maass

Sziasztok!
Gyorsan átfutottam az utolsó néhány napot, nagyon édesek a babák, gyönyörűek a képek, és gratulálok az új jövevényeknek Csengének és Leinek :)
Sajnos csak ritkán van időm leülni a gép elé, ha alszik a manónk, akkor próbálok én is pihenni.
Egyenlőre mi is a hasfájással küzdünk, és Espumisant szedünk rá, eddig nagyjából bevált, de néhány naponta újra előjön azért :(
K vitamint mi heti egyet szedünk, nekem mindenki ezt mondta. Képzeljétek, ma el kellett mennünk a gyerekszemészetre, mert születése óta váladékozik Málnus szeme, időpontra mentünk, de így is várni kellett egy órát, aztán úgy megkínozták, hogy nekem még a fejem is belefájdult, de kiküldtek, így fogalmam sincs mit csináltak, csak a keserves sírást halottam. Azóta is nagyon nyűgös szegény, most épp apa dajkálja, de szerencsére a szemecskéjével minden rendben van... járt még valaki így?
Már lassan mi is egy kiló hízásnál tartunk, de nekünk még most is van olyan, hogy másfél-két óránként enni akar, én meg persze adok neki...
Ti hogy álltok Cumi ügyben? Mert én sokáig elleneztem, de mostanra kezdek megtörni, már kétszer is megkapta éjszaka, mert a hasfájásos esténként vigasztalhatatlan szegény. Most pedig azzal győzködöm magam, hogy nem baj, mert nekünk is volt, és mi is felnőttünk....szerintetek?

Mindenkinek jó babázást :)

Képek Málna babáról:
http://picasaweb.google.com/farmer72/MLna

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Közben visszaolvastam még néhány oldalt, és megtaláltam Apró kamillás trükkjét, ki is próbálom :)
A szőlőről szeretném még írni (Jujunál vetődött fel) hogy én úgy tudom a szőlő héja is puffaszt, szerintem egyenlőre óvatosan vele!

Na megyünk fürcsizni, pocakfájás mentes éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, ez hiányzott innen már nagyon :lol: Nagyon jól szórakoztam soraidon.

Ma naggyából végigolvastam az elmúlt pár napot és erősen gondolkodtam, hogy van-e kedvem írni...

Először is köszönöm szépen Áginak a tudósítást és a kedves szavakat a többieknek. Panna, már itthon is vagyunk :) Beleki, Makadu, még egyszer bocsi :) remélem már ti is a szülőszoba környékén tartózkodtok. Nekem tényleg nem volt sűrgős a szülés, de Zsombinak úgy látszik igen :) Lei mg már nem haragszik szerintem, nagyon jól nézett ki tegnap pár órával a szülés után!

Írok gyorsan egy szüléstörténetet.
Pénteken hajnalban, éjfél után nem sokkal kezdődtek a fájások. Először kb 10 perc, elviselhetőek, majd meleg fürdő hatására 15 perces erősek, majd kádból kijőve 3 perces gyengék. Na így legyen okos az ember, felhívtam a szülésznőmet, azt mondta szedjem a cimicifugát és figyeljük mi lesz. 4-kor kb 10 percesek megint, ekkor szóltam a szüleimnek, hogy jöjjenek (másfél óra vidékről). De megvárni már nem tudtuk őket, mert 5-kor úgy gondoltam indulnunk kell. Így az egyik szomszédot kértük meg, hogy jöjjön át vigyázni Zétire.
Szülésznőmmel a kórházban találkoztunk negyed hatkor, férjemet kint leültették, én bementem, az ügyeletes doki megvizsgált. Azt mondta 2 ujjnyi, ma szülünk, de nem sietünk. Szülésznőm keresett egy CTG-t, rámtette, elment a papírokat intézni. 10 perc múlva telefonáltam neki, hogy jöjjön, mert erős fájásaim vannak. Megnézte a CTG eredményt, majd közölte, hogy menjünk a vizsgálóba, mert előkészít. A folyósó felénél én négykézlábra estem egy erős fájástól. Jött egy doki, hogy baj van?, szülésznőm, nem csak egy fájás. Erre a doki, akkor minden rendben :) Vizsgálóasztara fel, akkor már nagyon szenvedtem. Megvizsgált a szülésznőm, majd közölte, hogy nincs idő az előkészítésre, 4 ujjnyira vagyok nyitva, mars vissza a szülőszobába. Hívta a dokinőt, hogy jöjjön de gyorsan. Kiszaladt a páromért, hogy öltözzön, de gyorsan. Az ezután következő idő kicsit félkómában telt, fájások megállás nélkül, nagyon erősek. Alig esett be a dokinő, a következő vizsgálatnál már eltünt a méhszáj és mondták nyomjak, ha kell. Hát kellett is, de elég sok tolófájás volt, szintén szünet nélkül, így a dokinő gátmetszést csinált, hogy ne húzódjon nagyon el a kitolás, mert a kicsi szívhangját is folyamatosan figyelték az előző császár miatt. Amikor kint volt a pici feje megsimogattam és nagyon meghatódtam. Összeszedtem minden erőmet és a következő fájásra megszületett Zsombi.
A dokim szerint nagyon intenzív szülésünk volt és azt mondta, hogy nagyon jól csináltam a légzéseket. És tényleg, az segített "túlélni" ezt a nagyon kemény másfél órát (viszonyításképpen az első szülésemnél 17 óra alatt tágultam ki, a császár előtt és nem volt annyira fájdalmas, mint ez a másfél óra!).
Méhlepény hamar megszületett, meg is néztem, szerintem szép volt :) a dokinő szerint meg nem talált rajta hibát :)
Stoppoltak, ezt már türelmetlenül viseltem el, kimerűlve és már nagyon vártam, hogy szopizhassunk, ami nagyon jól sikerült, a következő egy órát Zsombi a cicimen töltötte és jól belakmározott. Mivel még előző este is szoptattam a nagyfiamat a mennyiséggel már akkor sem volt gond. Mára már tejcsárda vagyok, éjszakánként gondot is okoz, nem tudok rendesen aludni, úgy feszülnek a cicik. Még szerencse, hogy ketten is pusztítják a mennyiséget :D
Vasárnap addig udvaroltam a gyerekorvosnak még haza nem engedett minket, itthon mégiscsak kényelmesebb és Zéti is várt már minket nagyon.

Képeket még nem tusok feltenni, majd később.
Vendég

Barbi!

Írtam de elszállt! Kicsit később újra elmondom....
A korrigált kor számít, ez Döncinél olyan 10-12 hét, ha jól számolom. ínekem 34 hétre született a nagylányom és 10. héten ajándékozta meg az apját az első tudtos vigyorral.
A nagyon koraszülött a második babánk volt. Csúnya történet.. CMV fertőzés, császár a 33. héten, Másfél kiló volt.

a többi rendben. Időre, normál módon, szép súllyal.

a kérdéseidre még írok később. Esti csúcs van!

Bözsi
eviragos

Szóval...

Nálunk kicsit nagyobbak a korkülönbségek is. 10, 8 és fél, 6, 3, 0.
A nagylányom óriási segítség. Olyan örömmel babázik! Megértem a legkisebb tesója végre kislány. Ezért könyörgött éveken keresztül. És megfenyegetett, hogyha a pici is fiú lesz, világgá megy. Pedig a fiúk nagyon jófejek.

A férjem is sokat segít. Kicsit most féltékeny is vagyok rá, annyira összejött a nagyokkal. Bicikliznek, programokat csinálnak én meg itthon ülök. De azért a csapatos bevásárlás is jellemző. Még jó, hogy ismernek minket! Bár van bolt, ahova ezért nem megyek, mert "kinéztek" a gyerekekkel. Van, hogy hisztizik valamelyik, vagy értetlenkedik, de nagyjelenet nem szokott lenni.

Autónk egy van, jogsink már tavaly óta kettő. Ráadásul egy picike Suzuki Ignis. Sok jó ember kishelyen... elv működik. De nálunk is kettő lenne a megoldás. Egy kisbusz, meg egy városi ügyes. Idővel ez is meglesz.

NA meg, a barátnőim, anyukák... besegítünk egymásnak. Míg nem szültem én vigyáztam pluz két gyerkőcre, mert az anyukájuk dolgozott. Most ő vitte el a középső fiamat, míg szabin volt. Szóval kialakulnak ezek maguktól.

Majd írok még! Meg próbálkozom képet rakni, ha lesz időm.

Puszi mindenkinek!

Bözsi
eviragos

Szia Bözsi!

Jó gyorsan és a mi mértékeink szerint korán lezavartátok az esti csúcst! Mi még javában az ágyba döntéssel vagyunk elfoglalva, most éppen a férjemmel stafétát váltottunk, én átöltöztettem a bandát és megmostam a sok kis piránja fogát, ö meg most udvarolja öket ágyba. Valami bioritmuseltolódás lehet náluk már a születésük óta, mert egy kedvezötlen kombináció szerint müködnek a mi bioritmusainkból mixelve. A férjem éjszakai bagoly, nappal sokat alszik, én meg kinyúlok, mint a rétestészta legkésöbb 11kor és reggel 7ig meg se mozdulok. Na mármost a kölykök késön fekszenek, de korán kelnek...
Sose kellett egyiknek se sok alvás már csecsemöként sem. Duracell van mindegyikben, csak még a kikapcsolóját nem találtam meg egyiknek sem. Eni pl. alapjáraton úgy fel van pörögve minden nap, mint Hami mókus a "Túl a sövényen" c. mesteri filmben a Redbull után... Imi ezzel szemben a flegmatikusság mintapéldánya. Regö igazi vagány kissrác, minden mozdulatunkat megfigyeli és mint a kis majom, utánozza, de nagyon tudatosan. Ez az elötte elvégzett legtöbb mozdulatom átgondolására késztet, nehogy utána saját hülyeségem tükörképét lássam és ellenneveljem... :)
Dönci horpaszt már egy ideje, gondolom gyüjti az energiát az éjszakai müszakra. Túl hangosan írtam, elszóltam magam, már hangol, s ha nem kapom össze magam és döntöm elé tejjel telt énemet, akkor jön a magas C is!
Elpályáztam vízszintesebb régiókba!

Szülésben gazdag éjszakát az érintetteknek!

- Regö elbújt. Ha eltakarja a szemét, akkor véleménye szerint ö nem ott van, mint ahol látszik. Most történetesen az ágyunkban akar észrevehetetlennek tünni. Vigyorok sármosan és kukucskál a réseken. Vajon mit akarhat? :) -

Jó éjt tényleg!

Barbi
maass

Bözsi!

A lényeg lemaradt: miért lettek ketten korababák? Ha nagyon indiszkrét, akkor meg sem kérdeztem, rendben?
Dönci 33 plusz 2 napra született 2 kg-val.

Eldugulok, mint a zuhanytálcánk lefolyója.

Barbi
maass

Dorottyát nem tudjuk.... Elfolyt a magzatvíz. Gyönyörű 2, 30-as kishercegnő volt. Egy hét alatt hazamentünk. 6 hetesen már nem látszott rajta a koraság, bár mindent egy hónappal később csinált.

Benedek 33 hetesen 1.50-nel született. Neki "betett" a citomegalovírus. Vele nem terhelem a topikot...

Na, megyek kihasználom az üresjáratot! Míg nem jön Csongor, vagy nem kel Zsófi.
eviragos

Rizsimami,
Próbáld meg tejmentesen, hátha bejön a pocaknak. Én nem is iszom tejet, csak kefírt és joghurtot eszek, azt is keveset.

Kitti,
Pukikaki= Pukizás közben kicsusszant értékes anyatejes minikaki :lol: Mennek a drukkok!!!!

Zsófi,
Köszi az aloés tippet :lol: Fújogatom, de randa. Most a porcukrot olvastam vhol, elég vicces.

Nicike,
Örülök, hogy azért nem nagy a baj, vigyázz magadra!

Boniko,
6 hetes kontroll? csípőszűrés vagy az uh?

Csenge,
nem semmi menet lehetett! Ismerem már sz érzést amit írtál, én még ezért nem írtam meg a szüléstörténetem, majd megvárom a két leányzót, utána. Semmi horror nem volt, csak kivárom őket.

Sziszka,
Én adok neki cumit, bár nem szeretem, ő viszont igen. Majd megpróbálom korábban elvenni tőle, 5-6 hósan, ha sikerül. Ha meg, nem akkor így jártunk :D

Voltunk ma méricskén a védőnéninél (nincs mérlegünk), és 4 kiló 5 deka a fiatalúr! 2 hét alatt 70-et hízott a szentem. Vajon mennyit ehet ez a gyerek egy szopival? Azért megnyugodtam...

Barbi,
Örülök a sziklás hegységednek! Jó, hogy minden rendben, a mosoly is megérkezik majd :D Nem semmi lehet Regő fiad, de az biztos, hogy jól elszórakoztat benneteket!

Niki,
Nekem a dokinéni egy hónapig heti egy K-vitamint mondott, utána havonta egyet. Most legyünk okosak :wink:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ritus,
te írtad a spéci pocakmasszázst, hogy egy rokonod megtanította nektek! Léccilécci írd tedd közkinccsé, mert szükség lehet rá!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Nagyon szép napot Mindenkinek!! :)

Lei-nek gratulálunk a csöppséghez! Jó egészséget!! :)

Lányok!

Gyönyörűen fejlődnek a kisbabáitok! Gratulálok mindenkinek! Olyan jó nézni a képeket, nagyon aranyosak. :D
A kezdeti aggodalmak ellenére úgy tűnik, azért minden rendben megy, különben nem nőnének ilyen szépen a picurkák. :) Úgy látszik tényleg olyan aggódósak lettünk, mint amilyenek a mi szüleink is voltak, csak eddig nem nagyon értettük ezt meg, legalábbis én nem. :D
Tegnap este épp azon tűnődtem, vajon meddig marad fenn ez a fórum? Majd az ovis ballagási képeket is megosztjuk egymással, esetleg az iskolásat is? És tovább ne is menjek... :lol:

De nem merengek tovább, egyenlőre a csecsemőkor minden csodás percét élvezzük ki, azután úgyis visszasírjuk majd. :D

k.a.t.i.c.a

Én is teszek fel pár képet, mi is gyorsan növünk. Bő egy hónap alatt 1600 gr-ot híztunk!! :shock: :lol: És 3 centit nőttünk. :)

És a képek: (kicsit sok lesz, előre is bocsi, de olyan büszke vagyok rá és szeretném megosztani Veletek is)

A cumi nálunk is menő...

Kép

Popsi :)

Kép

Kinyúlva...
Kép

Pózolunk :D
Kép

Őrző-védő kiskutyánkkal :)

Kép

Grillparty-n...nem zavartatta magát a baba :D

Kép

Apucival :D

Kép

és végül Anyával :wink:

Kép

k.a.t.i.c.a

szisztok

bocsi, hogy nem jöttem, de 2napos migrénen vagyok túl, rengeteg gyógyszerrel fűszerezve, de sajna muszály volt, mert nem láttam és a cuncussal egyedül voltam itthon, szegény biztos jutott neki is nagy adag gyógyszer. Remélem nem lesz baj.

masszázs: hát nehéz lesz leírni, de igyekszem érthetően, csak Mancika kezemben szunyál, ezt szokta délelőtt, de ha lerakom ébred, számlálja a szívhangomat :)

Elküldöm eddig nehogy elvesszen, és lerakom, hátha nem ébred

Kép
rituspoc

Már hogyne ébrene :)

Na akkor gyorsan, masszázs: 1. a bal tapiján a mutató és középső újj kzött lévő részt kell az ujjunkkal maszírozni, ilyen húzogató mozgással enyhény nyomva, erre általában el is lazítják.

2. majd a sípcsontján, bal oldal: a térdétől, úgy kb az ő 3 újtávolságát kimérni és ott enyhén nyomva körkörösen 1 újjal masszírozni, az óramutatóval egyező irányban, a csont mellett, abban a pontban.

3. A pocakját átfogni tenyérrel, majd enyhén nyomva jobbra, balra nyomkodni, mintha áttolnád eggyik oldalról a másikra (persze szép finoman)

4. a tenyerünk alsó párnájával simizn, maszírozni a pocakot körkörösen az órával egyező irányban

5. majd végül: szintén a tappancson a balon, a nagyújja allatt lévő párnácska alatt körkörösen maszírozni az órával egyezően.

Remélem elég érthető, igazából mutatni kéne, de azért remélem ki tudjátok venni belőle, hogy mit hogyan

Ritus

Kép
rituspoc

jaj azt nem írtam, hogy az 1. lépésnél: a tappancs tetejét massírozzuk, az 5-nél, meg az alját (talp)

Kép
rituspoc

Remélem bejön nektek is, nekünk ebből elsőre nagy bealvás lett a bömbiből, majd alvás végeztével nagy rakat kaki :)

Ilyen pukikaki nekünk is folyamatossan van :)

Ritus

Kép
rituspoc

Makadu! Hol vagy?

Nálam egyértelműen távozóban a nyákdugó tegnap délelőtt óta.

Azt hiszem el sem mesélem mi történt tegnap ctg-n... elszomorító egészségügy! :evil:
Vendég

ritus!!szerintem nagyon sokan nagyon hálásak leszünk neked ezért a masszázsért!!
nem igazán van időm írni, de olvaslak benneteket ...
aproo!bende!azonnal gyertek vissza!!nem hinném ,hogy nektek kellene elhagyni a topicot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

talán már úton van az otolsó elötti kisbabó?!?!?!

beleki!azonnal menjél szépen szülni mostmáraztán!!:arrow: :arrow:
én teljesen átérzem a helyzeted a túlhordásban már évezredeknek tűnnek az utolsó napok :wink: én már úgy voltam vele, hogy beletörődtem jövő karácsonykor is még bennem lesz érzésbe...majd a szülőágyon sem hittem el, hogy kijön végre :D :D
Vendég

Hrk sikerült elérnem őket..asszem acsipőfiam... mintha a nő azt mondta volna.. miért Uhra külön be kell jelentkezni? ezt senki nem mondta :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?