Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Ditta, igen az én gyémántom Down szindrómás, s miel nem bántottál meg a kérdésedel és az ő állapota sem szégyen dehogy haragszom Kép
Ezért is ajánlottam a dolgokat, mert mi igyekszünk megtenni mindent azért, hogy ne legyen nagyon beteg, ha beteg az tulképp nem baj, erősödik picit.
Ő jó helyzetben van nem sokat beteg, a múlt telet szinte egy-két orfolyással megúszta,a nagyok gyakrabban és betegebbek voltak. Most volt épen sokkal betegebb két hete, asztmás hörgögyuszija volt, ami rémisztő mert nem ismertük. Ma már nem esünk kétsgbe, mert megtanultuk mit kell tenni, s gyógyszer is van itthon.

Porszívózás nálunk ezért eléggé gyakori, van háromféle készlet, de a pórszívós vált be igazán, némi közelharc után sokkal jobb neki.
Nála a vírus okoz problémát ezt már kitapasztaltuk, erről szólt az elöző dolog is, influenza ellen ezért beoltattuk.

Irigellek a lányod miatt, bár Bendi is igy tenneKép

Zoli

<font color="0000ff">"Az ember nem káposztalepke, hogy törvényszerűen feledni tudná a bábot, amelyből szárnyra kelt."

Sütő András</font>
bbendi

Sziasztok!
Nagyon boldog 2004-es esztendőt kívánok Nektek!

Hétfőn az oltás elmaradt Hangának, majd 5-én, de akkor apuci viszi, én vizsgázom.

Szilveszterünk csendesen, meghitten telt, amolyan beszélgetős, Tv nézős, borozgatós hangulatban apival, a lányok aludtak, még a sok petárdára sem ébredtek fel.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Sehol senki????

Ha senki, akkor írok énKép
Dorkának sikerül most már lefelé is menni a lépcsőn, nagyon ügyi háttal is. Néha csak ráfekszik a lépcsőre és akkor lecsúszik 2-3 lépcsőfokot egyszerre, egészen gyorsan halad, csak győzzem követni a szememmel

Gyöngyöske!
Vizsgára szurkolokKép Remélem nem lesz láz semKép

Ditta!
Nátha elmúlt már? Kiütések?

Többség???

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Be vagyok havazva,szó szerint!Kép
Holnaptól Ádi ovis lesz,úgyhogy elfoglaltság akad böven.Hóenbert kell hímeznem egy csomó mindenbe,mert nem lehet ilyen jelet kapni.Az egyik üzletben megkérdezték,hogy házikó nem jó?Végülis,nagyon hasonlít,nem?KépKépKépKép
Nézegetem a felsöoktatási tájékoztatót,hátha találok benne valami jót!
Ezek vannak most nálunk.

Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!
vagy Szia Anita!

Nem értem mi bajod a házikóval, lehet, hogy abban laknak a hóemberekKép
Felsőokt. tájékoztató érdekes szokott lenni, de nem teljes, egy csomó képzés hiányzik belőle, szerintem, érdemes a sulik honlapját is megnézni, vagy felhívni őket ha valamelyik tetszik. Milyen dolgok érdekelnének? Hátha tudok segíteniKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Én is megérkeztem.Kép És először is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!Kép
A betegeknek jobbulást, az egészségeseket pedig remélem elkerüli a baj!

Panka, a képek nagyon klasszak! Beni már olyan nagy. És látom, Kata007-nek van már utánpótlás...SzomszédékKép
A hátam már sokkal jobb, köszi, csak némelyik mozdulatnál érzem. El is terveztük, hogy az idén csinálunk valamit a lépcsővel, mert így nem maradhat.

Gyöngyöske, mára egy kalappal! Sajnálom, hogy elsiklottam a novemberi hozzászólásod felett.Kép De azért picit igazam van, mert most már van egy új állvány is, telistele csodaszép szalvikkal!Kép

Marika, elképesztő, ahogy a kisasszony nő és fejlődik! A barátaink épp most akarják a lépcsőt elbarikádolni a másféléves elől, a Ti kis Dorkátok meg már ilyen ügyin közlekedik rajta!

Kata007, szalvik ideértek, csodaszépek, köszönöm! Remélem Te is találtál olyanokat, amik tetszettek.

Zoli, gratulálok Benihez! Ne légy türelmetlen, talán a nyuszi elhozza Neked, amit már nagyon vársz!Kép Az idézetek nagyon jók még mindig. Karácsonyra kaptam a barátnőmtől egy aforizma-gyűjteményt, úgyhogy majd én is beállok a sorba.Kép Persze otthonról könnyebb lenne írni belőle...

Anita, ovira fel!Kép Remélem Ádi hamar megszokja majd és tetszeni fog neki. Anyukám még ma is emlegeti, hogy én első nap megvertem az óvónénit.Kép De ez nem általános, úgyhogy ne aggódj!

Képzeljétek, már van otthon gépünk! A Jézuska hozta. Net még nincs, de mindent egyszerre nem lehet.Kép Akadnak még technikai problémáinkKép, főleg, hogy egyikünk sem ért túlságosan a számítógépekhez, de majd megoldjuk őket.
A szilveszterünk nagyon jó volt, vacsis-táncos mulatságban voltunk a barátainkkal.
Csak olyan hamar eltelt ez a majd két hét. Még szívesen maradtam volna egy kicsit otthon, de akkor meg nem tudtam volna ide beköszönni. Úgyhogy jó, hogy már dolgozom.Kép

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Mit szóltok hozzá, hogy esik a hó? Én úúúgy örülök neki.Kép Egyből jobb lett a hangulatom.

GyöngyöskeKép
Milyen volt a vizsga? És Hangának az oltás?

MarikaKép
Nagyon ügyi Dorka. Beni meg már állandóan csak menne. Már beszakad a hátam. Most jó lenne, ha csak egy pár centivel is, de alacsonyabb lennék.Kép

AnitaKép
Hogy tetszett Ádinak az ovi?
HázikóKép
Milyen suli érdekelne? Néha én is eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne még valamit tanulni.Kép De ami igazán érdekelne az csak nappalin van.

DodusKép
Lehet, hogy túl fáradt vagyok, de ezt az utánpótlás dolgot nem értem.Kép
De jó, hogy már van gépetek. Hátha a Nyuszi meg majd hoz netet.Kép

Szombaton megtartottuk Beni első névnapi buliját.Kép A torta nagyon tetszett neki, legszívesebben megnézte volna, hogy vajon mit rejt a közepe. Azért a tetejéről kapott egy kis mandarint.Kép

Nem ússzátok meg most sem kép nélkülKép
Beni és a névnapi torta:
Kép
Ez pedig ma készült a hóesésben:
Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok Lányok és Zoli!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
Régen jelentkeztem, nálunk is tönkrement a gép, bár nem csak ezért nem írtam.
Emlékeztetőül: Vilmos hypotóniás, egy évesen még nem tudott ülni, mászni. Már négy hónapja járunk Dévény-kezelésre, ennek köszönhetően már szépen és gyorsan mászik, ül de a háta borzasztóan görbe időnként. Már próbálkozik felállni is, egyensúly nem nagyon van, és elengedi amibe kapaszkodik.
Kedves Zoli!
Gratulálok, hogy Bendi is mászik, ha jól értettem. Tudom, milyen öröm ez végre. Ti is jártok Dévény-kezelésre?

A sulit én most hagyom abba, egyszerűen nem megy a gyerek mellett. De nem nagyon bánom, májustól szeretnék visszamenni dolgozni.

Panka! Nagyon aranyos Beni! Mi is jót sétáltunk délelőtt a hóesésben.
Hol lehet ilyen jó lábzsákot kapni? Vagy ez a babakocsi tartozéka?

Üdv mindenkinek!
Annamari
zannamaria

Sziasztok!

Én is itt vagyok végre.Kép
Olvasgattam, de írni vagy kedvem, vagy időm nem volt.

Akkor pár szó rólunk is.
A karácsony most már sokkal szebb volt, mint tavaly. Mármint Dodó szempontjából. Tavaly még ugye csak a csomagolópapírok érdekelték. Idén úgy díszítettük a fát, hogy Dodó ne lássa. Aztán 24-én amikor besötétedett kinyitottuk az ajtót. Először meglepődött, majd rohant a fához és sikongatott. A biztonság kedvéért kikötöttük a fát (3 helyen is), de nem igazán van rá szükség. Szerencsére nem bántja. Odamegy, megbökdösi az ujjával amit elér, de ennyi. Persze mindig be kell kapcsolni neki, még nappal is.Kép
Az ajándékok közül egy kamion nyerte el a kedvenc helyet. Ugyan miért??????Kép

Szilveszterkor viszont együtt koccintottunk az új évre mind a négyen.Kép Valahogy úgy alakult a nap, hogy Dodó nagyon késő délután aludt el, úgyhogy utána viháncolt még egész éjszaka. Na meg a petárdák nagyon tetszettek neki, főleg éjfélkor. A tüzijátékra is kimentünk másnap este, na azt meg azóta is emlegeti, hogy "sárga-piros bumm jóvolt".Kép

Nahát a hóesés meg valami csúcs volt számára tegnap. Lépten nyomon elcsúszott, de nem bánta. Az egész gyerek egy nagy hógolyó volt a sok eséstől, de nem érdekelte, alig bírtuk felhozni. Egyszerűen nem akart hazajönni. Lépni nem volt hajlandó, felemelni meg nem engedte magát inkább befeszített és csúszott ki a kezünkből. Talán még Ti is hallottátok az ordítását.KépKép Az arca olyan szépen kipirosodott, hogy én nem is láttam még ilyennek. Természetesen ma is azonnal hozta a ruháját amikor meglátta az ablakon, hogy esik a hó.Kép

Dodus!
Igen, persze találtam nekem való szalvit, sőt mind nagyon szép. Örülök, hogy én is jól válogattam.Kép

Gyöngyöske!
Mivel ma kaptátok a szurit, gondolom még aktuális, hogy Dodónak semmi baja nem volt. Nekünk azt mondták, hogy a 7-10. napon belázasodhat, de nálunk nem jött be szerencsére. Hogy viselte különben Hanga a szurit?

És akkor én is feldobok egy pici képet, 5 perce, CSAK NEKTEK készült. Épp ezért bocsi a huligános hajért, de fürdés előtt már nem akartam felfogni neki.
Dodusnak ajánlom figyelmébe a hátteret...Kép

Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Hali-HÓ!Kép

Annamari, de jó, hogy jelentkeztél! Gratulálok a szép fejlődéshez! Jössz majd gyakrabban?

Panka, a motoron(?) azt a feliratot láttam, hogy POLICE, ezért írtam az utánpótlást.Kép

Kata, csak nem a konyhaszekrény? Már meg is csináltad? De ügyes vagy! Írok majd mélt szalvétázás ügyben. Dodó még mindig bűbájos kiscsaj.Kép Szerintem ha összefogtad volna a haját sem lett volna ilyen szép.

Szép havas napot Mindenkinek!
Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Hanga most hétfőn sem kapta meg az oltást, mert éppen aludt a Tanácsidő alatt, apucinak nem volt szíve felébreszteni. Kép Így a jövő héten mégis én viszem.

Gyöngy ismét oviba jár, már hiányzott neki. Csak mesél, csak mesél...

A karácsonyfát mi is apával kettesben díszítettük az éjszaka leple alatt, így 24-én reggel már a szép karácsonyfa várt a lányokra. De a Jézuska az ajándékot csak a délutáni alvás alatt csempészte a fa alá. Volt is meglepetés. Na "Húhaaa!"-Gyöngy részéről. Nagyon sok ajándékot kaptak, mivel egész évben jól viselkedtek.
Gyöngy többek között kapott egy jégkorcsolyát, ki is próbáltuk, nos ezt még gyakorolni kell, de ügyes és lelkes. Ja ő lyégpocsolyának hívja. Kép
Hanga kapott egy hegyifavasút szettet, amellyel az egész család játszik.

Dodus!Kép És persze mindeki akit érdekel!Kép

Tegnap voltam a Weidlich-udvarban és nem csak szalvétákat, hanem képakasztókat, sőt félcserepet, és fél kancsót is vásároltam. Ötletem rengeteg, de időm csak jan végétől lesz. Addig is kikapcsolódásképpen "gyűjtögetek". Amúgy is elfogyott a dekopács ragasztóm...
És elmentem a Széchenyiról nyíló kb. a Napsugárral szembeni udvaron keresztül kell átmenni egy hídon és ott jobbra van egy gyönyörű bolt, ahol szebbnél szebb szalvéták vannak. Az OTP házakkal szemben. Ez nem hobbys bolt, hanem inkább ajándékbolt, koválcsoltvas termékek, porcelánfejű babák, gobelines párnák, sok-sok apróság. Ahogy bellépsz a bejárattól balra van kosarakban kitéve a szalvéta.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Karácsonyra megsütöttem a Panka-féle gyömbéres sütit, dehát nem voltunk elég édesszájúak, meg itt is egy kis süti, ott is egy kis süti, így a kisebbik fele megmaradt.Kép Ma reggel megvizsgáltam a maradék sütit és úgy ítéltem meg, hogy azon kívül, hogy már nem olyan puha, semmi baja nincs. Így hát beküldtem a férjemmel a munkahelyére, a négy srác majd csak elnyammogja címszóval. Öt perce hívott a főnök, hogy neki mindenképpen vigyem a receptet, mert ez egy olyan finom süti, hogy csak na!KépKépKép Én persze nagyon büszke voltam/vagyok magamra, hogy ilyen finit sütöttem, de ezúton is még 1x köszönöm a receptet Pankának!Kép

Puszi, Dodus

Ui.: Tegnap a maradék mézeskalácsunkon éltek a fiúk. Az is nagyon ízlett mindenkinek, azért meg köszönet Mirának!Kép

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Ádinak nagyon tetszik az ovi,reggel azonnal rohan be játszani,délben pedig alig lehet kicsalogatni!Ma úgy volt,hogy ott alszik,de történt egy kis baleset.Az egyik gyerek megharapta,és annyira kétségbeesetten követelt,hogy telefonált az óvónö,hogy menjek érte.Most inkább egy darabig még csak délig lesz.

Kata007!
Dodó gyönyörü nagylány lett!Amikor láttam,még olyan babás volt!A szekrény nagyon szép lett!

Marika!
Kommunikáció és müvelödésszervezö,ez Nyíregyháza
Óvodapedagógus-Sárospatak
és ami a szívemhez a legközelebb állna,az a Szülésznö/Pest/,de ez nem ad diplomát.Még nem tudok dönteni,forgatom a könyvet.De az az igazság,hogy levelezön elég kevés dolgot találok,ami érdekelne.

Dodus!
nekünk nem volt ilyen szerencsénk,mert bepusztítottunk mindent!Szilveszterre úgy kellett eldugnom a sütikböl.

Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

AnnamariKép
Jó újra hallani rólatok.Kép
Lábzsák nem a babakocsi tartozéka, még az enyém volt.Kép Hasonlót lehet kapni a bababoltokban is, de szerintem egy kicsit húzos az ára (15.000 körül van).

KataKép
Jó a konyhaszekrényed. Család mit szól hozzá?
Milyen nagylány már Dóri.Kép

DodusKép
Így már értem az utánpótlás dolgot.Kép
Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt a sütinek.
Dokibácsinknál voltál mostanában? Nekem már dec-ben kellett volna menni hozzá, de még nem értem oda.Kép

GyöngyöskeKép
OltásKép

AnitaKép
Örülök, hogy Ádinak tetszett az ovi. Bár ő elég könnyen barátkozó kissrác.Kép HarapásKép
Én úgy tudtam, hogy a szülésznők főiskolára járnak, ezek szerint nem. Vagy csak diplomát nem kapnak?

Képzeljétek mostanában Beni olyan pózokat talál ki a szopihoz, hogy csak na.Kép A legmenőbb most a hason fekve szopizás. Néha úgy kell vele bírkózni közben.Kép
És egy friss fotó a tegnap esti fogmosásról. Ígérem egy darabig nem teszek fel több képet.Kép
Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Egy tanácskérés: Ismeritek a Gripe Water nevű görcsoldót? Ha igen, mi a tapasztalatotok?
A kisfiamra rendszeresen este 10-kor jön rá a hasfájás, és ilyenkor éjfélig is "elszórakozunk".
Ezt javasolták nekem, de előtte kikérném a véleményeteket, feltéve, ha van róla tapasztalatotok.

Köszi!

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ditta!
Jókat hallottam róla,de mi egy másikat használtunk.Nem jut eszembe a neve,mert még Ádi szedte.De szerintem nyugodtan adhatod neki!

Panka!
Aki elvégzi most a védönöi szakot,az szülésznö is egyben,de ez csak nappalin van a sok gyakorlat miatt.Sajna!

Puszi!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Én használtam a Gripe Watert egész kis korától. Nekünk bevált, megnyugodott tőle kb. 10 perc után. Igaz csak egész picinek volt hasfájós. Beletettem egy kis teába és szépen megitta.

Az etetéssel nagy gondban vagyok. 17 hónapos, 6 foga van és nem tud ( akar ) rágni. Az arca is hipotón, ott is kezeli a gyógytornász. A babakaja már nem kell neki, sem az üveges, sem az általam főzött. Ha kérdezgetem a többi anyukát ők mit adnak hasonló korú csemetéiknek, mindig azt a választ kapom: amit mi eszünk. De könyörgöm mégis mit??? Egyszerűen nem is érdekli az evés, talán a leveseket eszi meg szívesen, főleg a paradicsomlevest rizzsel. Hiába katonázok reggelenként, alig-alig eszik. És tegnapelőtt este leharapott egy darab virslit, amit le is nyelt egészben. Azt hittem menten megfullad, fejre állatottam és ütögettem a hátát. Volt ijedtség!
Ha valami jó receptet tudtok ajánlani szívesen venném.
Üdv Annamari
zannamaria

Sziasztok!

DittaKép
Mi használtuk a G.W.-t, Beninek bejött, ő elég sokáig hasfájos volt. Csak simán kiskanállal adtam be neki, nem kevertem semmibe. Beadás után mindig perceken belül abbahagyta a sírást.Kép

AnnamariKép
Receptben sajna nem tudok segíteni. De a Kismamában szoktak lenni receptek, azokat nem nézegetted? Egyébként én is ha olyat főzök magunknak amiből már ehet Beni, akkor neki is abból adok. Ma pl. kelkáposztafőzeléket evett az egész család, csak Beni feltét nélkül.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok Lányok

Gyöngyöske
Mi is csendesen voltunk anya elaludt, Bendivel Kép), én meg neteztem
"Hanga most hétfőn sem kapta meg az oltást, mert éppen aludt a Tanácsidő alatt, apucinak nem volt szíve felébreszteni." Milyen találékonyak vagyunk mi férfiak, ha nem akarjuk látni a fájdalmait a gyerekeinknek Kép,Kép,Kép

Marika
A közös ismerősünkkel találkoztam ma, azt mondta nem ismer benneteket???
Akit ismer az Marikanéni, ez nem te vagy, de egy helyen dolgoztok.

Dodus
Azért nagyon türelmetlen vagyok, nem keveset dolgozott, dolgoztunk már, csordogáló eredmének vannak. Nyárom már szeretnék sétálni ele, meg minden egyebet mint a nagyokkal ennyi idősen.
Olyan jó a párodnak, irigylem a sütik miattKép

Panka
Én örülök, hogy örülsz a hónak, de jobban szeretem a májusi meleget, esőt, virágillatot Kép

Zannamari
Köszi, valóan örülünk, várjuk a folytatást
Mi már tornára jáunk ami részben Dévény-kezelés, meg HRG-re.
Látogass el a hypotonia.hu oldalra, talán rátalálsz valami megoldásra. A levelezőlistámon épp a napokban volt téma a rágás, evés. Ott azt tanácsolta egy tapasztalt anyuka, hogy a hypoton arc, ajak, nyelv jól fejlesztjető a fagyitölcsér rágcsálásával. Volt még különféle pelyhes tipp is.
Bendinek 16 foga van, elég jól rág már, de nem az igazi még.Ő mindent megeszik nem válogatós, két virsli reggelire, szereti az oljoshalat is.
Ezekről amit irtam kérdezd ki a szakembereket is, csak tipp volt.

Kata
Huligánosan is az esetemKép
Apa, hogy birja a melót?

Anita
Húúúú ez a harapás eléggé gázKép

Zoli

<font color="ff0000">" Eszem szerint pesszimista vagyok, akaratom és hitem arra vezet, hogy optimista legyek."
Antonio Gramsci</font>
bbendi

Sziasztok!

Ditta!
GW-t mi is használtuk, Dorka elég hasfájós volt. Az segített, kiskanálból szépen lenyelte. Én már akkor adtam neki, mikor már nagyjából tudtam, hogy megint jön majd a hasfájás, néha sikerült megelőzniKép

Kata!
Dodóka nagyon tündériKép A konyha is nagyon jónak néz kiKép Ablakra katicás sablon nem kell?

Panka!
FogmosásKépKépKép Mi aztán tényleg egy helyen vásárolunkKép

Zoli!
Hú ha most nem tudom kire gondolszKép De ezekszerint képes volt letagadniKép

Annamari!
Tanácsot nem igazán tudok adniKép Dorka inkább a szilárd kaját szereti, így ilyen jellegű gond nincs. Ha szereti a leveseket akkor hajrá, csinálj inkább azokat és közben kicsi répa, krumpli.

Anita!
A legnagyobb gond még, hogy gondolom ami érdekel, az nem Miskolcon vanKép Legalábbis amit én szívesen tanultam volna az Győrben voltKép Kihelyezett szakok nincsenek? Érdemes jól megnézni, rákérdezni.
Szülésznős téma engem is bosszantott, mert szerintem megérdemelnék a diplomát, legalábbis az enyém, szerintem nagyon sokat kell tudniuk.

Gyöngyöske!
Apa és az alvásKép Esetleg nem feküdt Ő is mellé?Kép Szalvétás infokat köszi, most fáj a szívem, hogy kiköltöztünk és nem tudok úgy ugrálniKép

Dodus!
Mit meg nem etetsz a fiukkalKép Még jó, hogy ilyen kajásak. A páromba nehéz belenyom két szeletnél többet, bár a Pankáéból Ő is 4-et evettKép

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

Tudja valaki, hol lehet Miskolcon babakocsit kölcsönözni vagy használt babakocsit venni?

Elöre is köszönöm a tippeket!

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Panka!
Hangának is olyan fogkeféje van, csak lányos színű(rózsaszín).

Ditta!
A Gripe Water-t mi még Gyöngynél használtuk, mivel ő iszonyúan hasfájós volt. Nekünk nemigazán jött be, csak ha kicsit fájt a hasa. Neki írt fel a dokink valamilyen cseppeket, de már nem emlékszem a nevére. Az is csak ritkán segített.

Marika!
Apa nem feküdt mellé, mert nem fér be a kiságyba. Kép
Nekem is fáj a szívem, mert rengeteg ötletem van, de nincs időm.
Abban a szalvétalelőhely boltan, amit a legutóbb próbáltam részletesen leírni, most főként konyhai (gyümölcsös, zöldséges, virágos, dísz-tökös) szalvéták voltak.

Eddig 8 vizsgám van meg, de még van néhány. Szombaton is megyek.

Kata!
Nem is dicsértem még a katicás könyhádat. Igazán eredeti.Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Panka!
Hangának is olyan fogkeféje van, csak lányos színű(rózsaszín).

Ditta!
A Gripe Water-t mi még Gyöngynél használtuk, mivel ő iszonyúan hasfájós volt. Nekünk nemigazán jött be, csak ha kicsit fájt a hasa. Neki írt fel a dokink valamilyen cseppeket, de már nem emlékszem a nevére. Az is csak ritkán segített.

Marika!
Apa nem feküdt mellé, mert nem fér be a kiságyba. Kép
Nekem is fáj a szívem, mert rengeteg ötletem van, de nincs időm.
Abban a szalvétalelőhely boltan, amit a legutóbb próbáltam részletesen leírni, most főként konyhai (gyümölcsös, zöldséges, virágos, dísz-tökös) szalvéták voltak.

Eddig 8 vizsgám van meg, de még van néhány. Szombaton is megyek.

Kata!
Nem is dicsértem még a katicás könyhádat. Igazán eredeti.Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Marcsi!
Ha jól emlékszem a Szinvaparktól a pályaudvar felé ha elkezdel sétálni a bal oldalon van egy kis bolt, ott lehetett régebben használt kocsikat venni.

Gyöngyöske!
8 vizsga az nagyon szépKép Nekem 15-én lesz a gazdaságföldrajzKép Szombaton szorítok.
Konyhába kellene még nekünk valami a falra de nagyon, így az a bolt pont aktuális lenne. Most apa beteg, így kitudja mikor jutok be.

Ditta!
Ja az espumisan l-t dícsérik még sokan (talán jól írtam le), aztán még infacol és a saab simplex. Az esp-et próbáltuk, a GW nekünk jobb volt, a másik kettőről csak hallottam.

puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

ZoliKép
Egyébként nekem is a tavasz a kedvenc évszakom, csak most jól esett a lelkemnek egy kis hóesés.Kép

MarikaKép
Hát igen, ha összebeszélnénk biztos nem sikerülne ennyire egyforma dolgokat vásárolni.Kép

MarcsiKép
Kölcsönzésről nem tudok, használt boltot egyet ismertem, de megszünt. Esetleg még a Bizományiban lehet venni használtat. De a többiek hátha többet tudnak segíteni.

GyöngyöskeKép
Szombatra megy a drukk.Kép

Tegnap kreatívkodtam egy kicsit, készítettem egy pár darab szalvétamatricát.Kép
Szerdán néztétek a szülőszobát? Én megnéztem, párom nem volt hajlandó megnézni velem, azt mondta, hogy ő inkább lefekszik, én meg nézzem nyugodtan a horrorfilmemet.Kép Pedig nem volt benne semmi olyan jelenet, többet vártam a filmtől. De azért megnézem legközelebb is.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Marika, Marcsi!

Az a bolt sajna megszűnt, legalábbis én úgy láttam a kocsiból pár hete, hogy autóalkatrész bolt lett a helyén.

Panka + Beni az óriásbébiKép(10 hósan 9600g és 79cm)

panka

Sziasztok!

Tegnap megcsináltam az utolsó vizsgámat is, ami remélem görbül majd, úgyhogy a többi iskolásnak lehet irigykedni.Kép De azért majd gondolok Rátok!

Marika, ha Bajcsyn lévő kis boltra gondolsz, akkor az már megszűnt, helyette irodaszer-nyomtatvány bolt van. Jobbulást a párodnak!Kép
A fiúk fejéhez amúgy nem tartottam pisztolyt, hogy márpedig egyék meg a kéthetes sütit... Önként és dalolva tették.KépKépKép

Marcsi, ha jól emlékszem a Bató ház háta mögötti bérházak egyikében van egy bababolt és mintha ott láttam volna, hogy használt cuccok is vannak.

Panka! És a fényképek hol vannak a szalvétamatricákról?Kép Kérjük szépen őket. Most, hogy levizsgáztam, már én is többet szeretnék alkotni. Szülőszobát nem néztem, pedig nagy volt a kísértés, de mivel nekem még nincsenek személyes tapasztalataim, inkább kihagytam.Kép

Én sajnos holnap is jövök dolgozni, úgyhogy tudok irogatni, feltéve ha Ti is írtok!Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Szóval akkor vagy nyomtatványbolt, vagy autóalkatrész bolt.KépKépKép Pankával nagyon együtt írtunk.Kép Gratulálok az óriásbébihez. Elég lehet cipelni.Kép

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Köszönöm a tippeket, a Bató-ház mögötti bababoltot meg fogom keresni.

Marcsi
Marcsi

DodusKép
Még száradnak a "művek", de majd jövök mutogatni.Kép
Ilyen ügyes vagy hogy már be is fejezted a vizsgaidőszakot? Nem semmi.Kép
Holnapra jó munkát.

MarcsiKép
Tényleg, most hogy Dodus írta a Batóház mögötti bababoltban vannak használt cuccok. Miskolci vagy környékbeli vagy te is?

Panka (aki ma nagyon ráérKép)

panka

Sziasztok!

Marcsi!
Még egy eszembejutott, remélem az nem szűnt meg. Az Újgyőri főtéren a buszpályaudvaron volt egy bolt, ahol szintén voltak használt cuccok.
Bocs a másikról nem tudtam, hogy megszűnt...

Dodus!
Most írigykedekKép Bár olyan képet nem tudok ide vágniKép

Puszi, Marika
Marika

Sziasztok!

Ma sírva indultunk el az oviba!Péntekre megunta!Igaz szegénykémet már másodszor harapta meg az a kisfiú!
Elöbb az újját,ma pedig az arcát,de be is kékültek a fognyomai!Szegényt úgy sajnáltam!

Marika!
Utána fogok nézni mindennek,hátha itt közelebb is találnék valamit.

ZAnnamari!
A www.partedli.hu Kajálda címszó alatt is vannak baba ételek!Jómagam is küldtem néhányat.

Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Ésszel él az ember lánya...Kép Mivel ma nincs a főnököm, de ahogy kiveszem senki más sem, így garázdálkodtam kicsit a gépén. És mivel van hangfala is, mivel kezdtem? Hát Dodóval! Nagyon-nagyon tetszett, ahogy beszélt! Kata, gratulálok hozzá! Kétszer is meghallgattam a kiscsajt és nagyon aranyos volt.

Anita az ovit sajnálom. Szegény Ádi. Pedig az elején fontosak a jó élmények. Nem lehet valamit tenni a harapós kisfiúval? Gondolom a visszaharapás nem megoldás.Kép

Marika, ne irigykedj, jövő héten Te is túl leszel rajta! Nem lesz vészes, majd meglátod. Én csak azért végeztem ilyen hamar, mert az évfolyamtársaim jól leszervezték a vizsgákat, gondoskodva ezzel minden szabadidőm hasznos eltöltéséről karácsony előtt.Kép

Ditta, Attilának boldog névnapot, ha megkésve is!

További kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

AnitaKép
Harapás.Kép Nem lehetne tenni ellene valamit?

DodusKép
HangfalKép

Voltunk ma szánkózni Görömbölyön. Beni nagyon élvezet (meg én isKép), jó volt egy kicsit kimozdulni itthonról.
Tegnap kipróbáltam egy új muffinreceptet. Nagy sikere volt, jóformán még kihülni sem volt ideje.Kép Ma süthetek megint. Itt
megtalálható a recept.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Dodus!
Megkaptad a mailomat?????
Képzeld nekünk meg a mézesből maradt meg egy pár darab. Zacsiban volt, úgyhogy klasszul meg is puhult, ne tudd meg milyen kapós volt így karácsony után.Kép
Örülök, hogy meg tudtad hallgatni Dodót.Kép Azóta már teljesen érthetően beszél. Sokat fejlődött. Ma leejtettem az egyik kistálat erre azt mondja nekem, hogy bambaaa.KépKépKép Mondtam is azonnal apának, hogy jó lenne vigyázni miket mond, mert ez az ő szavajárása.
Aztán tegnap Dancsi megérezteKép, hogy bekakilt. Mondja neki, hogy "fúúúúj Dórika...". Erre jön Dodó hozzám, fogja a pelusát és mondja nekem, hogy "fúúúú Dójikaaa..." Meg kell zabálni ilyenkor.

Gyöngyöske!
Szegény apa...Kép Ugyan meddig tartott amíg eldöntötte, hogy felkelti a gyerkőcöt és elviszi szurira, vagy hagyja aludni...Kép
Dícséretet köszi!Kép
Én most direkt nem megyek ilyen boltba, mert hozzáfogtam a katicákhozKép, úgyhogy először azzal legyek kész.Kép Azért néha közbeiktatok egy-két képet is. Most pl. anyukámnak nagyon megtetszett az almásom. Nem láttál valahol ILYEN szalvit? Sajna én csak egy felet kaptam, de csinálnék anyunak ilyet. A szalvis topikban azt hiszem Gigócának van, de nem akarom, hogy postaköltséget fizessen egy fél szalviért.
Vizsgád, hogy sikerült?

Anita!
Köszi!Kép
Szegény Ádi!Kép Meg is látszott a helye a harapásnak? Ilyenkor annyira tudom sajnálni a gyerkőcöket.

Panka!
Eddig még mindenkinek tetszett. Legalábbis ezt mondták...Kép
A munkáidra én is kíváncsi vagyok ám!
Benin pedig csak ámulok, hogy milyen nagyfiú már. Olyan mintha nem is olyan régen született volna, és lassan már 1 éves.Kép
A Szülőszobát én is néztem, nekem tetszett. Persze én is többet vártam tőle.

Ditta!
Én sajnos (szerencséreKép) nem ismerem, de látom volt aki írt neked ezügyben.
Képeid nincsenek még?????

Annamari!
Korban talán az én Dodóm áll közel hozzátok. Ő is mindent eszik. Mi ez a minden? Zsemle, kenyér, kiflidarabkák vagy kockák, bármilyen felvágottal, vagy virslivel, esetleg vajjal, vajkrémmel, lekvárral. Én ezeket már csak felkockázom és ő eszi egyedül. A vajas vagy lekváros kenyeret haraptatni szoktam vele az én kezemből, különben a malac hozzá képest tanuló lenneKép.
Egyben azért nem engedem neki a száraz kajákat, mert mint írtad a virslis témát, Dodó is leharapna akkorát, hogy fuldokolna tőle. A virslit pl. felkockázom neki és ő eszi egyedül, villával.
Főtt kajából is mindig azt amit mi. Mindenféle leves vagy főzelék. Imádja a rántott husit sült krumplival, a Lasagne-t, makarónit, spagettit. Ezekkel persze előszeretettel malackodik, mert élvezi, hogy beszívja a tésztát.Kép
Kedvence még a zöldborsófőzelék és a tejfölös pörkölt tésztával. S mint karácsonykor kiderült reggeltől estig bírná enni a töltött káposztát.Kép
Aztán miket is eszik még...? Tarhonya, nokedli szóval minden amit mi eszünk, amit magunknak főzök abból eszik ő is, csak az övének az állata finomabb (húú ez hülyén hangzik, de nem tudom másképp leírniKép).
Valamelyik nap pl. rakott rizst főztem. Ő még az enyémből is kiette a borsót, aztán másnap szinte egész borsószemekkel volt tele a kakija.Kép
Hát nem tudom ilyen részletes leírásra gondoltál-e. Persze nem tudom, hogy az evés szempontjából nektek mire kell és muszáj vigyázni.
Ja Dodó 20 hónapos és 16 foga van, úgyhogy ezt is vedd figyelembe. Ő már mindent meg tud rágni. Neked még jobban kell vigyázni a darabos kajával.

Zoli!
Ahogy haladtok, nyáron már tényleg sétálni fogsz vele. Ja, valamelyik nap láttad a Fókuszban a Down-osokról szóló kisfilmet? Nagyon szép és szívhez szóló volt.
Az apával kapcsolatban mire gondolsz? Az új melóra? Ha igen, akkor az nagyon tetszik neki.Kép A jövő héten megjön az új autó, amivel ő fog járni, s már alig várja.Kép

Marika!
Jöhet, ott még nincs katica, de ami késik nem múlik...Kép

Elég rövid voltam, nem?Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Harapás ügyben nem tudom,mit lehetne tenni!
Szegénynek még mindíg kék az arca!

Megnézhetitek a munkáimat,amit szalvétáztam.Persze úgy szémléljétek,mint egy kezdQét!Mindet nem tudtam megörökíteni,mert már 6-ot elajándékoztam!
Tehát az Ismerjük meg egymást topicban az Anita világát keressétek!

Puszi!
Anita
kacajka

Kata!

Sajnos már nincs olyan szalvétám, de ha látok, gondolok rád.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Ősszel költöztünk vissza Miskolcra Bp-ről és most úgy néz ki hogy a 21 hónapos kisfiamnak tesója lesz.Nem hiszem hogy megtudnám oldani hogy a pesti dokimhoz járjak bár szerettem volna nála szülni.
Itt sajnos nem ismerek senkit,a régi dokim már nyugdíjas.Nem tudtok ajánlani vkit akinek a magánrendelésén van uh?Azért lenne ez fontos nekem mert az első terhességem is veszélyeztetett volt és gyakran kellett uh-ra járnom.Tudom nem vagyunk egyformák,aki valakinek szimpatikus nem biztos hogy másnak is az.
Az én dokim mindig minden kérdésemre válaszolt,segített szülésznőt választani és mindent úgy csinált a szülés alatt ahogy én kértem.Soha nem kért pénzt,kivéve ugye a magánrendelésén és én tényleg hálapénzt adtam neki a kontrollon.
Előre is köszönöm:

Forgi
forgi

Sziasztok!

Hanga ma délben megkapta az oltásait. Amikor a karjába kapta a szurit, csak nézte, de amikor kapott egyet a popsijába, is azt már nem hagyta szó nélkül. Bár szinte rögtön megnyugodott, ahogy ráraktam a pelust. Most alszik a kis drágám. Utánna indulunk Gyöngyért az oviba.

Addig tanulok.

Kata!
Vizsgaidőszak után szétnézek Neked Pesten is az almás szalvéta ügyében. Nem késő?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok

A sulisok látom azért remekeltek Kép munka és az otthoni elfoglaltság mellett. Gratula!!!

Anita, hát ez szomorú, teljesen elveszi a kedvét Ádinak a másik gyerek.Kép

Zannamari, mizus?

Marika, József az illető, de lehet, hogy csak feledékenyKép

Kata,igen erre, mert már nem hallottam felőletek régen. Ha jó akkor jóKép, remélem tbbet tud majd veletek lenni.
Igen láttam, de hiányzott nekem a kicsik helyzete belőle, ami legaláb ennyire fontos, hiszen nagyon emelkedik a hasonló gonddal születettek száma évről évre, ezt a dokik mondják. Éppan ma voltunk egy illetékesnél kontrollon. A korai fejlesztés, meg nagyon döcögös, várolisták vannak, visszahozhatatlan időkiesés stb.
Különösen tetszett nekem a kis vöröshajú lány, hmmm. Nagyon sokat jelent az, hogy láttuk a valóságban az irás olvasás sem marad el náluk.

Gyöngy, szurkolunk hogy eseménytelen legyen az oltás utáni időszakKép

Forgi, hmmm én nem tudok ajánlani.

Zoli

<font color="ff0000">"Én már most is Királykisasszony vagyok"
Cilike a Down szindrómás hölgy a Fókuszból</font>
bbendi

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Szegény Hanga! Dodó már az elsőnél ordított.Kép Sőt már akkor amikor a dokibácsi közeledett hozzá. Pedig a kötelező tanácsadásokon kívűl egyszer voltunk nála megfázással.
Remélem nálatok sem lesz semmi gond, napok múlva sem.
Szalvéta ráér, de majd én is szétnézek itt. Majd ha apa dolgozik.Kép Vele ugyanis nem lehet nézelődni.Kép

Anita!
Csodálatosak a munkáid. Méghogy kezdő...Kép
De tényleg! Nagyon szép mind. Én csak azt sajnálom, hogy a konyhámban mintás csempe van.Kép Lecserélni nem akarjuk, mert a közeljövőben el akarjuk adni a lakást, úgyhogy ilyenekre nem költünk. Majd az újban.
Látom neked is van csavart szélű gipszformád. És azt is látom, Te is beleestél a hibába, hogy a dp. ragival csak a szalvétát kented le és a lakkozás után ez szépen kiütött /a kagylós kép/. Én úgy berágtam amikor nekem is ilyen lett a kép. Azóta inkább lekenem jó híg dp. ragival az egész képet ha ilyen kivágott mintát ragasztok.

Forgi!
Ugye mi ismerjük egymást?Kép
Mármint csak innen a babanetről. Hová költöztök itt Miskolcon?
Dokival kapcsolatban: én teljes mértékben meg voltam /vagyok/ elégedve az enyémmel. 8 és fél éve a nagyobbat is nála szültem. Persze én nem vadidegenként mentem hozzá, hanem anno egy utcában laktunk. Szóval én másképp is ismerem mint orvost és tegezőviszonyban vagyunk. Magánrendelése nincs. Ha bővebben érdekel róla infó szólj és mailban többet írok róla.

Zoli!
Sajnos inkább kevesebbet van velünk, de anyagilag jobban élünk és ami még szerintem nagyon fontos, szívesen megy dolgozni, nem úgy, hogy na ugyan ma milyen hülyeséget találnak ki.Kép

A kis vörösre már annyira nem emlékszem, de nagyon tetszett maga a film ahogy bemutatta őket. Igazad van, a kicsiket tényleg kihagyták belőle. Inkább csak a felnőttkorúakról volt szó. Így utólag belegondolva, ismerve a ti eseteteket, lehetett volna még bővíteni a filmet 1-2 babával és felhívni a figyelmet a lehetőségekre.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Szia Kata!

http://www.bastelfun.ch/index.html?target=front.html&lang=de-ch
Itt találtam Neked katicás szalvétákat. De nem tudom, hogy lehetne szerezni, de kiötlöm.Kép

A látszat csal, egyébként tanulok. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske! Na persze. Én is ezt mondanám.KépKépKép

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Anita!
Máténak Kép

Forgi!
Az én dokimnak Miskolcon nincs magánrendelője, talán Tiszaújvárosban. Uh-ra a Diósgyőribe jártam hozzá, mert Ő az egyik uh-s. Ha meglátta, hogy ott vagyok, akkor rögtön behívott. Néha ügyeleti időben mentem hozzá. A többi ha érdekel, akkor inkább magánbanKép

Zoli!
Biztosan ilyen rossz volt a lagzink, hogy letagadja.

Kata!
Nem felejtettelek ám el, majd próbálom postázni, csak nem tudok fénymásolni sem.

Nem megyek holnap vizsgázni, mert az egész család beadta a kulcsot, lassacskán. Most éppen én döglődöm.

Legyetek jók

Puszika, Marika
Marika

Sziasztok!

El sem hiszem,hogy már egy év telt el Máté születése óta!
Most már elég jól próbálja utánnozni a beszédünket!Édes,ahogy a tesót mondja-Tetó!Ez-ezt,e két szót gyakran mondja,fQleg,ha nagyon szeretne valamit megkapni!Ma kipakolta a konyhaszekrénybQl az összes mqanyag tálat,imádja Qket pakolászni!Közben fQztem,úgyhogy volt csatatér!
Mentem Ádiért az oviba,és csupa merQ víz volt az összes ruhája!A harapós kisfiúval egyetemben elindultak csúszdázni!Aztán meg ugye tele volt az udvar nagyobbnál nagyobb pocsilyával,és miért ne mennének bele!Ma már beszereztem egy pót overált!A Tulipánban jó nagy leárazás van a gyerek cuccoknál!Érdemes benézni!

A betegeknek gyors gyógyulást!

Puszi!
Anita
kacajka

Sziasztok!

KataKép
Meglestem Dodóról a friss fotókat. Naaagyon aranyos. Beninek is tetszett, mikor meglátta a monitoron egyből mászott oda hozzá mosolyogva.Kép

AnitaKép
Nagyon jók a munkáid. Méghogy kezdő.
Itt is sok boldog szülinapot kívánok az 1 éves nagyfiadnak.Kép Szörnyű, hogy hogy rohan az idő.

ForgiKép
Gratu a kistesóhoz.Kép Én is nagyon meg voltam elégedve a dokibácsimmal, de a magánrendelésén nincs UH. Ha érdekel róla több szólj. Bár én még nem hallottam itt Mc-on olyan dokiról akinek lenne, de ez nem jelent semmit. Én a helyedben a megyei kórházban fogadnék orvost, mert ha ne´adj isten valami baj van ott a koraszülött osztály, más kórházból is oda viszik a babát. Meg arra számíts, hogy itt egy kicsit más rendszer van mint Bp-en. Szülésznőt sem nagyon lehet fogadni. Merre fele fogtok lakni?

GyöngyöskeKép
Hanga hogy van? Vizsgák?

MarikaKép
Hess-hess betegség.Kép Gyógyuljatok meg hamar. Dorka is beteg?

Felraktam ide a szalvétamatricáimat. Kicsit homályosak a képek a fényvisszaverődés miatt, de azért a lényeg látszik.Kép Itt és itt pedig Beniről találtok néhány új fotót.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Ma voltam uh-n és bár nagyon pincur de ott van!
Kata,Marika és Panka!
Köszönöm hogy írtatok a dokokról majd írok nektek magánban is mert érdekel a véleményetek.
Az anyósom a Diósgyőri Kórházban dolgozott nemrég jött el nyugdíjba-ugye az unoka miatt-és ő ismer mindenkit.Ma amikor voltunk az uh-n Balogh doktort és a főorvost ajánlották nekem a nővérek akikkel beszéltünk.Egyiküket sem ismerem de tényleg szimpatikusan nyilatkoztak róluk.Valaki ismeri őket?
Talán túlzottan aggódósnak tűnhetek de Gergő előtt volt két elhalt terhességem amit nehéz volt túlélnem.
Kata!

Igen,ismerjük egymást hiszen egy időben voltunk a "Friss kismamák" topicban.

Forgi
forgi

Sziasztok!

Panka!
Köszi a képeslapot!Máténak nagyon tetszett,jó sokáig táncikált a zenére!
Ma voltunk vásárolni a hétvégi bulira,sok szép ajándékkal lepjük meg a manót!

Marika!
Remélem,már mindenki jól van!?

Panka!
Olyan édes Beni a képeken,de élQben még tüneményesebb!Kép
Szépek a matricáid!
Rakok majd föl csere szalvikat!

Forgi!
De jó lehetett!Látni a kis pici életkét!Imádtam Uh-ra járni,pláne amikor már hallani a szívhangot!Mégegyszer gratulálok!

Puszi!
Anita
kacajka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?