Sziasztok!
Gabi: a száj duzzadtsága tényleg lehet jel, nekem Gyula szerint kicsit betorzult a fejem szülés előtt pár nappal. Sőt... a szám felett lett egy barna csík, megjegyezném, hogy a mai napig csak a fele tűnt el, úgyhogy nagyon szép.
Drukkolok, hogy megvárja az időt.
Hát igen, a császár nem egy olyan élmény ami a férfinak is jó lenne, hiszen nincs ott. Némelyik kórházban oda adják az anyának a babát míg varrják össze, de pl. nekem nem adták oda, csak ránézhettem és már vitték is el... Persze a császár is egy élmény, de a sima szülés az sokkal jobb.
- gondolom én...
Császár esetén jól jön egy szívószál, az tuti. Tényleg nincs összefüggés a méretek között. Lehet kis babát is császározni és lehet nagyot is hüvelyesen szülni. Én pl. azért szültem császárral, mert Koppány nem indult meg lefelé még az oxitocyn hatására sem. Legalábbis állítólag emiatt, aztán ki tudja... Nálad sima szülés lesz, gyors és könnyű.
Hogy vagy? Koppány a bölcsiben állítólag sokat sírt. Még meg kell szoknia, hogy nem vagyok ott, nagyon anyás. Mondták, hogy nagyon aranyos Koppány, mert mindenkihez ment oda. Sírt, felvették és megnyugodott. Érdekes, mert amikor vittem akkor már ment be és elvolt... aztán feleszémélt, hogy nem vagyok ott és onnantól kezdve kész, kiborult a bili. Amikor mentem érte, akkor azt láttam, hogy az összes gyerek játszik, egyedül Koppány fekszik az egyik gondozó ölében. Na mondom, jó fej Koppány.
Még a héten oda megyünk bölcsibe, aztán jövő héttől egy másik épületbe a nyíresi (Viczián) állomáshoz, mivel sok a gyerek, így bővültek és Koppány átkerült az újba. Muszáj megszoknia. Viszont a szopizással jól haladok. Már csak lefekvéskor szopizik meg felkeléskor. Napközben nem. Néha-néha van hiszti, de teával lecsillapítom gyorsan. Örülök neki, hogy így sikerült a napközbeni többszöri szopiról leszoktatni.
Lehet te nem látod, hogy megduzzadt a szád, én sem láttam, hogy eltorzult a fejem.
Csak más, kivülről... A mentős dolog nagyon durva... az ember meg is halhat tőlük... ha fel is veszik, mire elindulnak... na meg mire kiérnek a helyszínre... de nem lesz rá szükség, párod pont otthon lesz és bevisz autóval, a dokinőd meg már bent fog várni téged.
Kora: akkor fogalmam sincs melyik játszóról van szó.
No mindegy, szept. közepén költözünk tesómék házába egy hétre, majd akkor felkutatom/felkutatjuk.
Levi hogy van? Ezt mi is eljátszottuk KOppánnyal, csak ágyúval. Volt a hagyományörző nap itt Veresen kb. 1-1,5 hónapja. Kimentünk a Fő térre a megnyitóra és 6 ágyúlövés volt. Először én fényképeztem, addig Gyula vigyázott Koppányra, már az 1-nél elkezdett üvölteni. Aztán a 3-nál már én vigyáztam Koppányra és el kellett vinnem a tér végébe (a cukihoz), hogy megnyugodjon, de még ott is sírt a durranásoknál. Nem gondoltam volna, pedig így visszagondolva logikus, hogy megijed... Mondjuk egy ágyú hangosabb, mint egy tüzijáték, de úgy látszik ezek még nagyon szokatlan hangok nekik.
Szerintem - képek alapján - semmi baj Levi súlyával, nem csontos, nem sovány... Koppány fél év alatt kb. 20 dkg-t hízott, én is be voltam tojva, de végülis tényleg jó húsban van, azóta nem foglalkozom a súlyával nagyon. Egyik barátnőm fiának is ez a baja. Ő 2,5 éves és nála is ez van. Rájön pár naponta a hasmenés. Voltak ANTSZ-nél, kivizsgálásokon és megállapították, hogy még nem állt be az emésztése. Elvileg még mennek 1-2 helyre, de eddig semmi konkrétat nem mondtak neki, hogy mit tanácsolnak, szedjen-e valamit, stb... Úgyhogy nem lehet egyszerű sem a szülőnek, sem a gyereknek... Remélem hamarosan rendbe jön Levi is. Fogalmam sincs mi van ilyenkor. Beszéltem pár jogásszal, meg fórumokon, stb... hát továbbítom anyunak amit mondtak és ő meg csinál amit akar. Ügyvéd nélkül bele sem szabad kezdeni a terület visszaszerzésébe és nem is biztos, hogy érdemes. Gondolom, hogy hány tulajdonos mond le a területéről, mert nem akar évekig szenvedni a per miatt, és emiatt az Önkormányzatnak vagy ki tudja kinek ingyen szereztek földet... undorító. A legrosszabb, hogy ilyen pancser cégeket, embereket, hogy így összekutyulják a területeket... Én megtettem amit tudtam, a többi anyu döntése és feladata, mert ő a tulaj. Igen, valahogy így ismertük meg egymást Gabival. Jött szembe és én néztem, hogy nagy a hasa, onnan jön, kb. akkora a haja, mint itt a kis képen... aztán ment el mellettem és néztem, hogy néz-e.
Ha néz akkor azért néz, mert hülyének néz, hogy mit nézem vagy azért, mert ő Gabi és felismert?
Aztán láttam, hogy néz ő is és így rákérdeztem... Hány cm vagy? Mert mindig azt írod, hogy alacsony, stb... Akkor végülis már Ti is találkoztatok Gabival.
Meg ki tudja innen ki találkozott már kivel.
Tudtál aludni? Ha akarsz menni turiba, akkor segítek a babakocsival, ha kenguruval nem megy. Én 8-ra oda szoktam menni, mert hamar elkapkodják a jó ruhákat. Jövő hét pénteken lesz.
Ildi: Pesten merre laktatok? Mi a Csokonaiban lakunk, a régi malom közelében. Március óta lakunk itt, albérletben, bár szeretnénk megvenni ezt a házat jövőre, majd kiderül, hogy a tulaj mit szeretne.
Egyelőre tetszik, bár kicsit zajos az utcánk a sok autótól, de majd kap egy jó kis szigetelést. Közel van a játszó, a posta, a közért, a vasútállomás. Koppányt 2008.szept-2009. febr. között valamikor elkezdem rendszeresen járatni Őrbottyánba a magánbölcsibe, mivel az államiba itt Veresen csak 2009. szept-től veszik fel. Jó lesz minden hajnalban átvonatozni az 5.47-sel. Szegény gyereket sajnálom a legjobban. Merre szoktatok mászkálni? Szoktatok játszózni? Hogy telik egy napotok?
Prüntyi: nagyon szépek a balcsis képek.
Tüncsi igazi nagylány már. Timi meg nagyon ügyes.
Gratulálok neki.
Idő elött kell majd rohangálnod már Timi után is. Most jön majd csak a nehéz korszak, nem? 2 gyerkőc után rohangálni... hogy bírjátok 3-4 gyerekkel? Van hajtépés? Csintalanok?
Menyasszon: hogy telik a gyulai út?
Beiratkoztam a jogsira, 13-án kezdek. Fizukor meg elnézek a tornára. Hogy vagytok? Lábad helyre jött?
Többiek: ???? Eltűntetek... ki hogy van?
Jujjjjj, mennem kell, 1 óra múlva indulunk át Őrbottyánba, megyünk szurit kapni tanácsadásra. Majd jövünk... és még reggelizni kell meg fürödni... hogy elszaladt az idő, pedig már 1,5 órája fent vagyunk...