Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Márti: nem csokitorta volt Kép

Én épp halálomon vagyok. Azaz amíg ülök, addig semmi gond, de menni meg állni nem tudok. Tegnap ugyanis végre kaptam cipőfűzőt a régi cipőmben, így abban mentem el a barátnőm anyukájához. De rossz volt a lift. Lefelé 7 emelet még hagyján, bár Zsomával a hasamon nem sokat láttam, így minden lépcsőfoknál óvatosan térgy berogyaszt, másik láb leenged, van-e ott még lépcső... Visszafelé újra 7 emelet. Na, most fáj a vádlim ezerrel.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Egocentrikusan először magunkról:
Vili délelőtt egy tündér volt, apával megnézték a hóesést, reggel már csak kakaót kért. Délután mikor elálmosodott kérte a didikét, de megértette, hogy nincs, aztán a "kertitörpét" kérte, így lementünk, a babakocsiban szólt, hogy feküdni, aludni és már aludt is Kép A vége az lesz, hogy a szobájába beszerzek egy kertitörpét Kép Aludt két órát a kocsiban az erkélyajtóban (mielőtt azt hinnétek, hogy meg akarom fagyasztani szegényt). Nagyon anyás most, sokat szeretget engem és nekem olyna jó érzés, hogy didi nélkül ennyit bújik hozzám, nem didit kér hanem "odabújtál anyához" és rohan felém beül az ölembe és a cicmhez hajtja a fejét, olyan édes" Kép Még el is bőgtem magam miatta, kezdek nagyon kismama lenni. Még azon is elbőgtem magma, hogy már nem tudom szoptatni és ezért nem is akarom, picit lelkiismert furdalásom is van, de ne nézzetek hülyének, jó?
Estére viszont Vilibe bújt a kisördög Kép gyönyörűen iszik bögréből, csak éppen a maradékot direkt kiönti Kép ezúttal a kárpitos étkezőszékre. Én pont nem láttam és nem tudtam, hogy véletlen-e, így nem tudtam elég erélyesen rászólni. Később egy üvegtálat dobott a földre Kép Ezt láttam, hogy direkt volt, ekkor már felpofoztam Kép Szerintetek életkori sajátosságból próbálgatja a határokat, vagy összefügghet a szopiról való leszokással is?
Lehet, hogy fáradt volt, mert niykkanás nélkül elaludt.

A tandem szopival kapcsolatban:
Márti, Cory ti írtátok, hogy sok tekintetben úgy érzitek így könnyebb. Heni részéről már nem olyan egyértelmű.

Laura, Nyuszimanó!
Írjatok ti is, hogy nektek hogy vielkedik a nagyobb gyerkőc amikor a pici szopizik?

Andi3!
Lécci jelentkezz néha, jó? Mi újság a lányokkal te hogy vagy, az ünnepekben tudtál pihenni?

Bogancsi!
Nem is értem, hogy bírták ki a lányok ennyi időt tanulás nélkül? Kép

Ágy: olyan furi, hogy sokatoknál akiknek jó pár hónappal idősebb a gyerkőce Vilinél csak most van napirenden. Szerintetek nálunk korai még?
Beja!
Jó hogy felvetetted, hogy szétszedjük a tesó érkezéséig a kiságyat vagy se, ezen én is gondolkoztam már.

Heni!
Én tegnap néztem azt az ágyat (is), nincs teteje az ágyneműtartónak (ezért nem tetszett Vityának, mert így elég rendetlenül is néz ki, főleg, hogy mi tényleg ágynemú tartónak haszálnánk Kép )

Zsuzsi!
Amikor dolgoztam én is ilyeneket gondoltam. Sőt szégyelltem magam, hogy én is része vagyok olyan hivatlanak ami olyan jogszabályokat ad ki, illetve hajtat végre amivel részben nagyon nem értek egyet. Vagy hogy az ügyfélsozlgálaton olyan kollegák dolgoznak, akik nem tudnak rendes információt andi az ügyfeleknek, nem látják át a dolgokat és még nem is kedvesek hozzá Kép : És sokszor ugyna ezt érzem, ha ügyfélként be kell tévednem egy hivatalba, de most a gyed alatt annyira de annyira védem magmat és csak a gyerkőc (ök)re koncentrálok, sokszor napokig híradót sem nézek, mert annyira fel tudnak húzni dolgok, a gyerkőcöknek pedig egy kiegyensúlyozott anyára van szükségük. Aztán persze pár nap után érdekel, hogy mi vna a világban, de valahogy igyekszem nem bosszankkodni ezeken, mert nem fogom tudni megváltoztatni (pedig a környezetem örök forradalmrá tipusnak tart).
Nem tudom, hogy külföldön mi a helyzet. Én pl. mikor Németo.-ban (Münsterben) dolgoztam évekkel ezelőtt egy nyáron ott is kiakadtam, pl. hogy mekkora a szemét és u.úy ott a kutyaszar ráadás közvetelneül a kávézó terasz mellett. Egyik barátnőm Németo.-ban dolgozik, mint orvos, hát ő is meséli, hogy persze az itteni helyzethez szuper dolga van, de azért ott sem fenékig tejfel pl. nem fizetik ki a túlóráit, stb. Minden relatív.

Gorsi! Zafi! Zszsui!
És aki még leválasztotta a babáját.
Az utolsó egy szopiról való leválasztás, hogy történt? Jöhet mail-ben is.

Zafi!
Taliban benne vagyok Kép Bármelyik időpont jó.

Nyuszimanó!
Szerintem gyerekkel való együtt- külön alvás, stb. ebben nincsenek egyedül üvőzítű meogldások, függ a gyerek és a szülők habitusától, no és nem kis mértékben a lakás adottságaitól is. Emiatt mi hárman sosem aludtunk egy szobáéban. Vili sosem aludt vissza csak úgy köztünk a mi ágyunkban.
Az altatás pedig mindig úgy történ ami mindekttönknek (hármunknak) jó volt, ha v.mi megváltozott, akkor persze én mindig kétségbeesetten fordultma hozzátok (mint most is) hogy hogyan találjunk új megoldást. Ezeket a változásokat, átmeneti időszakokat mindig kudarcként élem meg, de azért valahogy eddig mindig megoldódott. Ezért bizakodom most is Kép

Ami az eltervezéseket illeti, én szoktam azon gondolkodni, hogy tesóval mit csinálnék másképp, de nem jutok messzire, mert pl. hiába tervezem el, hogy ő nem fog még 10 hóanposan is félóránként szopizni (némileg túlzok) , de ha olyan leszm int Vili aki csak és kizárólag a cicin vigasztalódott kicsinek, akkor elgé nehéz lesz. Persze igyekszem kicsit másképp, hátha a sozktatáson is múlik és hátha, nem lesz hasfájós, stb., de szeretnék neki is majd mindent megadni, természetesen az ő igényei szerint.

Bocs, hogy ma is hosszú voltam.

Norci
norci

Tudtam, tudtam: Dzsili ezer bocs kihagytalak:
neked akrtam még írn:
Annyira világosan megfoglamaztad itt nekünk a férjeddel való problémádat.t Már ez is szuper, hogy így megtudod foglamazni, és ha nekünk el tudod mondani biztos, hogy a párodnak is sikerülni fog egyszer. Ne úgy állj, hozzá hogy úgy se, én csak biztatni tudlak, hogy próbáld meg magad és a gyerekek miatt is!

Norci
norci

Sziasztok!

Norci: tandemszopi: én azt látom, hogy nekünk azért megy talán egyszerűbben, mert (ugyan más okokból, de mégis így alakult) külön-külön cicijük van a fiúknak. Így Balunak simán mondtam, hogy az Zsomáé, ő a másikból cicizhet. Így az ő cicije mindig szabad. Nálunk nagy könnyebbség volt, hogy Balut a cicivel leköthettem, míg Zsoma szopizott.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Megint jól eltűntem...bocsi mindenkitől. Szinte folyamatosan olvasok, csak most is elég sűrűek voltak a napjaim, nem mindig kerültem gép elé annyi időre, hogy írjak is.
Köszi mindenkinek a hiányolást! Jól vagyunk, átvészeltük az ünnepeket, és mi is készülünk holnaptól ismét a szürke hétköznapokra... Nem is tudom, reggel hogy jutunk el az oviig, annyi cuccot kell a két lánynak vinni. Persze kedvük sem sok van menni, hosszú volt a 2 hét itthon.
Zsófi egészen szombatig nagymamázott, akkor hoztuk haza. Közben ott összeszedett egy is náthát, de nem volt vészes. Lucának meg szilveszter előtti éjjel fájt a füle, akkor nem aludtunk egész éjjel. Mire a dokinénihez értünk, ki is fakadt neki, és ő sem talált nála semmi komolyabbat. Az én vállam is rendbejött szép lassan.
Többen kérdeztétek, hogy tudok-e a munkahelyemről netezni... Elvileg persze tudnék, netem van...de emellett rengeteg munkám is... Néha még azzal sem tudok végezni, és ez nem olyan, hogy majd két nap múlva megcsinálom. Persze volt már rá példa, hogy beleolvastam a topicba, ha éppen volt este indulás előtt pár percem. Olvasni itthon tényleg szinte minden este szoktam, de most már ígérem, írok is rendszeresebben, mert így nehéz naprakész maradni...
Most is annyi dolog van, amire menet közben nem reagáltam, de el is felejtettem, vagy már nem aktuális.
Ma már nem is állok neki, mert reggel 5-kor ébresztő, de holnap megpróbálok írni szopi-elválasztás-altatás témában. Ma már elég kómás vagyok...
A hétvégi tali engem is érdekelne ám!

Puszi mindenkinek, holnap majd jövök névre szólóan is.
Andi

Andi
andi3

Sziasztok újra!

Ez kicsit OFF:
Menta: te tudod melyik növény a csicsóka? Nemrég hallottam (olvastam?) valahol, hogy a csecsemők hozzátáplálásához az egyik első növény lehetne, ha széles körben elterjedt volna.
Habár növénytanilag a napraforgók családjába tartozik, a burgonyához hasonlóan a gyökereken kifejlődött gumókat hasznosítják. A krumplihoz hasonlóan jelentős a szénhidráttartalma, de keményítő helyett inulin halmozódik fel benne, és az ebből nyert fruktóz értékesítésére a szervezet nem veszi be az inzulinos lebontási folyamatot, tehát cukorbetegek ideális szénhidrátforrása lehetne.
Szóval a lényeg: te hallottad már a hozzátáplálással összefüggésben a csicsókát?
(Nálunk bőven van belőle a kertben, teljesen bio, Toncsi evett már belőle, és jól van. Kép)
ON

Norci: nálunk teljesen változó Romola viselkedése, míg Toncsi szopizik.
Van úgy, hogy teljesen mást csinál, mintha nem is érdekelné. (Na, ez a legritkább. Kép)
Aztán van olyan, hogy "segít" Toncsinak szopizni: tartja a fejét, vagy simogatja... Valahogy talán ez a legrosszabb változat, mert amennyire aranyos közben, annyira zavaró is, és nagyon nehéz ilyenkor nemet mondani neki.
Aztán van úgy is, hogy kifejezetten hátráltatja: csapkodja a fejét, csikizi a lábát...
Aztán van olyan is, hogy ő is szopizni akar. Ezt pedig azért nem szeretem, mert ha ilyenkor cicit kap, 2-3 másodperc után kiköpi, tehát nem a szopi kell neki, csak az a tudat, hogy neki is szabad. Ezt teljesen megértem, de Toncsit zavarja.
Mostanában Romola elalvás előtt kér cicit, de persze itt is az a lényeg, hogy megbizonyosodjon arról, hogy neki is jár az, ami Toncsinak. Felhúzza a pólómat, kinyitja a melltartómat (ma pl. reklamált, hogy nem az volt rajtam, amit könnyebben ki tud nyitni Kép), és ezt kizárólag egyedül szeretné csinálni, én nem nagyon segíthetek. Aztán mindig fej egy pár csepp tejcsit(!), és jön a "maratoni", 2-3 másodperces cicizés. Meg kell valljam, nem örülök ennek a macerának, de véletlenül sem szeretném, ha Romola háttérben érezné magát Toncsi mellett.

Cory: ha jól emlékszem, régebben Balu csak az egyik cicidből szopizott. Ha így van, most melyik Balué?

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Laura: ez így volt sokáig, aztán elkezdett fogzani, és időnként harapni, és úgy éreztem, muszáj váltott mellből szoptatnom megint. Ekkor Zsoma már pocakban volt. Most Zsomáé a kedvenc cici, mert persze neki is az volt a kórházban a kedvenc Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Norci,
nálunk úgy volt ez a ciciről leszokás, hogy a reggelit simán ki tudtam váltani a kakaóvalKép, az esti kicsit macerásabb volt. Elhatároztam, hogy kétéves koráig fogom ciciztetni, aztán meg majd jó lenne leszoktatni róla. Ezt én úgy csináltam, már 1 hónappal karácsony előtt, hogy egyszerűen nem forszíroztam a cicizést, tehát nem kérdeztem meg, hogy szeretne-e, hanem rábíztam. Persze kérteKép. Aztán kb. két héttel karácsony előtt egyszer csak nem kért cicit. Jaj, nagyon fura volt ám....Azóta kb. heti egy alkalommal szokott ám cicit kérni, és ilyenkor én adok még neki. Legutoljára tegnapelőtt kért: "Anya, kérek cicit. Cicit szeretnék" Aztán amikor befejezte, megpuszilta és közölte :"Szeretem cicit."

Képzeljétek, az utóbbi időben olyan bújós és szeretgetős. Állandóan ölelget és mondja: "Anya, nagyon szeretlek".KépKép Hát én majd megzabálom ilyenkor (meg persze máskor is)

Bogancsi,
szuper lehetett az állatkert!Kép

És ezt találtam (bár lehet, hogy már ismeritek):
www.kisvakond.hu
(Nyuszimanó, letöltöttünk mi is Kisvakondott, azóta Hanga itt ordibálKép, hogy "Kisvakondot, metrósaaaaaaaaaat!")

Zafi,
szóval lehet, hogy Kisvakonddal is el lehetne majd szórakoztatni Hangát, hol lehet könyvet venni? A Kockásfülű nyulat időnként nézi a Minimaxon, meg régebben volt a Lolka&Bolka, azt is nagyon szerette!Kép

MEgyek aludni, csak Bence most fejezte be a melót, úgyhogy gyorsan ideültem kicsit (én meg szülinapi ajándékot hímeztemKép).

Szila
szila

Sziasztok!

Lassan indulok én is munkázni, de a hétfő ilyen kegyes, hogy csak 10 re kell mennem.Kép

Heni! Köszi elég jól sikerült a karácsonyi műsor, leszámítva hogy a másik angol tanárnő 2 hétig volt beteg, pont a szünet előtt, így a gyerekek nem tudtak gyakorolni sem. Az utolsó pillanatban meg kiderült hogy én leszek a konferáló ember, na ezt hogy utálom, de megcsináltam,Kép

Szila, Norci meg a többiek! Lehet ez valami életkori dolog, de Hanna is nagyon anyás és szeretgetős mostanában.Kép Bújik, mászik a nyakamba, ő is mondja, hogy szeretlek, hát én is őt.....Kép

Cory! IzomlázKép

Bogancsi! Hogy sikerült az első reggeletek?

Hanna reggel visított hogy aludni még aludni, de aztán elsétáltunk a bölcsibe ahol 3 kisfiú ugrott úgy a nyakábaKép Köztük volna a nagy szerelem isKép Botinak hívjákKép

Zsuzsi! Nem lehet hogy túl érzékeny vagy mostanában? Nem fényes a helyzet itthon, de pozitívan kell nézni a dolgokat, azért nem olyan vészesKép

Na elrendezem még az egyéb munkáimat aztán elindulok.

Szép napot mindenkinek!

Ja és a tali érdekel engem is!Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tegnap délután hazaértünk a nagyizásból és szilveszterezésből. Szuper volt, 3 napig felváltva heverésztem a hátamon és az oldalaomon... Kép Laci Harry Potter könyvet kapott (Laci családjával még csak most karácsonyoztunk), attól kezdve úgy tett, mint aki ott sincs. Kép Lacika boldogan szórakoztatta a nagyszüleit, így én kivételesen teljesen "felszabadultam", és azt csináltam, amihez éppen kedvem támadt. Leginkább olvasgattam én is, meg nagyokat aludtam, lustiztam, sőt, ami már nagyon régen nem fordult elő velem, még unatkoztam is! Kép Szerettük volna kihasználni, hogy van kire hagyni Lacikát, és megnézni a Király visszatért. Hiszen hetek óta nyomják a TV-ben, hogy már a mozikban az új Gyűrűk ura. Kép Hát, a pontos reklám az lenne, hogy HAMAROSAN a mozikban, mert még nem megy... Kép
Az első este egy finom, puha süti majszolása közben kifordult egy fogamból a tömés Kép, így sikerült megúszon a szilveszteri halálra zabálódást Kép. Viszont most kezdhetem az évet fogorvossal... Kép Ez az év is jól kezdődik! Kép
Szilveszter éjszaka képtelen voltam Lacikát lefektetni, amikor félálomból másodszor ébredt egy iszonyú erejű (a többi közül kimagasló) robbanásra, akkor úgy döntött, hogy márpedig ő nem fog aludni, ne is várjam el tőle. Feladtam, és kivittem a nagyok közé, ettől teljesen felvidult. Ő volt a legfrissebb és legaktívabb, mi, nagyok, alig birtunk éjfélig ébren maradni. Kép Viszont utána minden este megpróbálkozott a nemakarokaludni műsorral. Kép

Most mennem kell, Lacika toporzékol, hogy séta idő van, induljunk már. Remélem, délután alszik annyit, hogy utól tudjam érni magam az olvasással.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Norci:
Nagyon ügyes Vili és Ti is!Kép
én elég radikális voltam Dorkával, hiszen ő 23 hónapos koráig mindig kért cicit, amikor eszébe jutott, így egy nap volt, hogy 5-ször is szopizott vagy többet. Amire figyeltem, hogy 1 éves korától az esti cicit előbbre tettem, így az elalvás nem cicivel történt. Végülis a legelső leszoktatás nekünk az esti volt és nekem a reggelit volt nehéz megszüntetni. Ugye én radikálisan 1 hét alatt szoktattam le Dorkát teljesen a szopiról. Ez alatt a hét alatt Dorka többször hajnalban kelt fel, mert cicivel szeretett volna visszaaludni, ezt nem engedtem, így reggel 4-kor reggeliztünk (nekünk eleinte nem jött be a kakaó vagy a tej). Aztán szépen magától később kelt, most fél 7-7 között ébred. Este pedig elalvás előtt többször kér vizet, néha hajnalban felkel vízért, adok neki (mi pohárból iszunk, így nem tudja kiszolgálni magát).

Alvás: Mi Dorka 8 hónapos koráig 1 szobában laktunk, így felüdülés volt, mikor végre lett különszobája, akkor azonnal külön aludtunk és érezhetően jobban kipihente magát.
Dorka most is még rácsoságyban alszik, át lehetne alakítani ággyá, de akkor hogyan tenném tisztába??? Ezért sem értem, hogy ti szobatisztaság előtt már váltotok rendes ágyra. Ha szobatiszta lesz, akkor szeretném átalakítani az ágyát, akkor már nem kell a pelenkázó rész.
Ha jön a kistesó, ő a mi szobánkba jön, de féléves korától biztosan átmegy Dorkához, mert addigra hideg lesz és Dorka szobájában a legjobb klima.

Nevelés: általában terv nélkül nevelek, ami nem tetszik, azt azonnal megmondom Dorkának. Nekem fontos volt, hogy a napirendből 2 biztos pont legyen: fürdés-alvás időpontja és a reggelié. Mivel Dorka nem nagyon alszik napközben, az ebéd is kb. 1 és 2 között van, hol hamarabb, hol később. Következő babánál biztosan szigorúbb leszek és este nem nagyon fogok minden nyikkanásra reagálni, mint anno Dorkánál, talán így könnyebb lesz az éjszakai alvást elérnem. Szopi meg úgyis úgy sikerül, ahogy a baba akarjaKép Leginkább Dorka féltékenységére nem tudok még felkészülni, egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy ezzel sok problémánk lesz, főleg miattam. Abban bízok, hogy Dorka elég okos lesz és megérti az új helyzetet és nem akar újra kisbaba lenni.

Zafi: Kisvakondot én is meséltem Dorkának, de nem volt nagy sikereKép Pedig én is szeretem. De nálunk Tabi, Süsü és Nagy Mackó a kék házban mánia van.
Akkor mikor legyen a tali? Nyuszimanóék nem most 10-én mennek haza? Nem kellene mostanában a talit szervezni? Nekem mindgey, hogy gyerekes vagy lányos tali lesz, valamelyiket szervezzük meg!Kép

Szila: Dorka is bújós lett, ami egyáltalán nem jellemző rá. egyre több olyan mondata van: "szeretem a...(csillagot, apát, anyát, ebédet, mackót, tabit)" Nagyon édesek, nagyon jól esik, mikor átölel!Kép Mit hímzel most? Milyen sikere volt az ajándékaidnak?

Andi: örülök, hogy jobban van mindenki nálatok! Jó lesz, ha többet tudsz majd írni!

Laura: azt hiszem anno Márti ajánlotta a csicsókát nagyon, szóval hajrá csicsóka!Kép Nem "bezzeg" külföldre áhitozom, hanem csak egy pici emberséget várnék el Budapesten.
Különben a férjem ma felmond.

Bogancsi: úgy látszik kemény feje vanKép semmi baja, pedig tegnap is lefejelt a játszótéren egy hagyományos vas-mérleghintát!Kép Mikor lesz az érettségi? Hova jelentkezik a nagylányod? Vagy OKTV-vel már fel is vették valahova?Kép

Rebi: hogy bíros az utolsó hajrát a költözéssel és a szakvizsgával!!!! Ha van időd és energiád írj! Csengének hogy tetszik az új hely? Babóca hogy viseli a hercehurcát?

Borcsa: MERRE VAGY? Mostanában nagyon eltűnsz! Hahó, írj magatokról!Kép

Heni: ha elfelejteném holnap, akkor már most Boldinak boldog első névnapot!Kép

Üdv:
Zsuzsiék (12)
zsu26

Tikk!

De biztosanKép Gondolom nehéz napod lesz, diákok sem nagy kedvvel mentek ma a suliba! Legyél túl rajta hamar!
Hannának már fiúi vannak!Kép Dorka is Botond -ot kérdezget, pedig augusztusban találkoztak utoljára... Úgy látszik tetszik nekik ez a névKép

BMárti: fogorvost nem, de a többit nagyon irigylemKép ha babócát akartok, akkor légy figyelmes a fogdokinál, nehogy valami olyan érzéstelenítőt adjon, ami árthat!!!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Végre lesz időm írni is nem csak olvasni.

Zafi: egyenlőre mind a két időpont jó tali ügyben. Annyit voltak betegek a lányok, hogy most már biztos nem lesznek. Remélem.Kép Most mind a ketten egészségesek.
Nagyon édes lehetett Réka az etetőszék alattKép
Olyan furcsa, hogy mindjárt megszületik pocakPeti. Amikor találkoztunk, még alig volt pocidKép

Norci: nekem van itthon kertitörpém a lakásban. Egy időben Miléna is rá volt kattanva. Műanyag és fütyül, ha elmész előtte. Szerencsére ki lehet kapcsolni. A Rossmanban vettük kb.1 éve.

Nyuszimanó: úgy látszik, ha kiabál az ember rögtön tudnak intézkedni mindenhol. Csak azt nem értem, miért nem lehet rögtön normálisan hozzáállni a dolgokhoz. Azért ügyes vagy, hogy visszakaptátok a pénzt. Igaz ettől még nem lesz meg az ajándék, de drukkolok, hogy találjatok valami jobbatKép

Alvás téren nálunk is voltak gondok. Először Milénával ami nagyon sokáig húzódott. Kb. másfél éves koráig éjszakánként 15x ébredt akár külön aludt akár mellettünk. Így aztán inkább velünk maradt, mert legalább nem kellett éjjel kóricálnom a lakásban. Aztán elvittem a dokinénink tanácsára mágnesterápiára és azóta jól alszik. De még mindig velünkKép Viszont nem ébred fel egyszer sem. 3 napja amikor elalszik átviszem a szobájába. Eddig minden rendben volt, ő kérte, hogy vigyem be. De ma éjjel megint átjött közénk.
Korival nincsenek alvás problémák. Mellettem elalszik és utána berakom a kiságyba. Általában 5 körül felébred, akkor átmagyünk a gyerekszobába a matracra és alszik 7-ig. 3 napja ő is végig aludta az éjszakát a saját ágyában. Tegnap ő sem. Biztos volt valami a levegőben.
Azért bízom benne, hogy lassan mindenki a saját helyén fog aludni.

Tegnap pizzát sütöttem és Korina ott állt a konyha előtt.Anya kéek pizzát meg kecsonézt./majonéz és ketchup Kori módon/
most elküldöm, de később írok még.
Szép napot mindenkinekKép
linato

Zsuzsi,
Lina kisfiának csinálom a szülinapi ajándékát, Micimackós kép lesz. Az afrikás képet végül nem adtam oda apóséknakKép.
A pelenkázót meg már nagyon rég nem használjuk, mert nem fér el rajta Hanga, én leszereltem a szekrényről a pel.lapot, és most rendes kisszekrényként funkcionál.

Szila és Hanga (aki botrányosan viselkedett hajnalban: egész egyszerűen 2-5 között nem aludt, csak időnként nyivákolt. Mindig pont akkor, mikor végre már elszunnyadtunk.)
szila

Sziasztok!

Szila! Nálunk a Kisvakond már-már nevelési segédeszközKép Könyvet szerintem sok könyvesboltban lehet kapni, nemtom, mindegyiket kaptuk ajándékba.
De már olyan szinten vagyunk, hogy magának is elmeséli. Kép Ma az ölébe vette a nagy könyvet, lapozgatta, és mindegyik képnél elmesélte, hogy ott mi történik!KépKép

Olvadozásról: ma reggel mellémbújt Réka az ágyban és simogatta az arcomat: csillag vagy nekem, mama, szeretlek tégedKépKépKépKépKépKépKép
Ma ilyen napunk van, nem is tudok egyelőre rossz szót szólni rá, ma nagyon tündér!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a vigasztaló szavakat kistesó projekt ügyben. Tudom én, hogy lüke voltam, amikor beleéltem magam, hogy márpedig én elsőre terhes leszek megint, de azért nagy koppanás volt, hogy mégsem. Kép Pedig nagy csoda lett volna, ha összejön, olyan zűrös hónapunk volt a december, hogy alig volt alkalmunk tenni érte... KépKép Na, de majd januárban!!! Kép

Menta! Én is szivesen embertársaim fenekébe dugtam volna a petárdáikat. Kép
Lacika is imádja a homeo-bogyókat szopogatni. Kép A leglükébb pillanatában is meg tudom vesztegetni egy camomillával annyi időre, hogy gyorsan tisztába tegyem. Kép

Márti! Óriási gratula Vilkának! KépKépKép Nem semmi, hogy már felállt! KépKépKép

Linato! Valahogy nekem is hangulattalanok voltak az ünnepek. Biztosan az én hibám, mert minden feltétel adott volt, de valahogy a karácsony hangulata se érintett meg, és a szilveszteré se. Kép

Dzsili! Hát, nem semmi szilvesztered lehetett... Kép Ha már szólni nem lehet, hogy ne varrják a nyakadba a leányzót, miért nem hagyod, hogy a fiaid kiutálják? Kép
A szilveszteri bulizás kérdéssel én valahogy furcsán vagyok. 31-én egész nap ezen filóztam. Évekig (évtizedekig, Kép) az volt a mániám, hogy ha soha máskor nem is, de szilveszterkor bulizni kell, mert ha nem, akkor én egy magányos ember vagyok, se barátaim, se pasim, engem senki nem szeret, és az egész következő évemre ez fogja a bélyegét rányomni. Tényleg, kényszeresen bulizni KELLETT mennem. Ugyanakkor most, ahogy visszagondolok, azt kell mondanom, hogy nem igazán élveztem a bulikat. A pasi, akiről álmodoztam, tojt rám, másnak udvarolt, vagy éppen az, akivel jártam nem akart táncolni, és egész éjjel unatkoztam. Mindig túl hangos volt a zene, beszélgetni nem lehetett, táncolni meg ritkán volt kivel. Volt, amikor a társaság berugott, és mindenki iszonyú bunkó volt. Egyik évben egy cigicsikkel rámégették véletlenül a nylon harisnyámat. Évekig meglátszott, ahol beleégett a combomba. A legkülönbözőbb kellemetlen emlékeim vannak a szilveszteri bulikról. Összesen 2re emlékszem vissza szívesen. Ez 10%-os arány! Kép Ebből az egyik a 2000.-es volt, amikor az Y2K miatt én is és Laci is ügyeletesek voltunk, és otthon, édes kettesben szilvesztereztünk. Majdnem lemaradtunk az éjfélről, úgy el voltunk foglalva egymással. Kép Még szerencse, hogy semmilyen galiba nem adódott a munkahelyünkön a számítógépes rendszerekkel... Kép Na, szóval a sok mellébeszélés után a lényeg, amit ki akartam nyögni, hogy nekem egy árva szál kedvem se lett volna buliba menni, még ha történetesen megtehettem volna, akkor se. KépKép Valahogy nem is jelent számomra semmit az, hogy 2004. van. Új év, a régi hétköznapok...
Lacika is imádta a koccintást, mert persze a Mama megengedte, hogy a vadi új (tőlünk kapták karácsonyra) kristály pezsgőspohárból igyon egy kis kölyökpezsgőt. Utána még napokig mindennel koccintani akart. Kép

Norci! Én még sose próbáltam babafogkrémet használni, mert a mi fogorvosunk nem ajánlotta, amíg köpni nem tud Lacika. Viszont már tud, úgyhogy lassan tényleg kellene neki fogkrémet venni. Kép Ő imád fogat mosni, meg úgy általában minden olyasmit csinálni, amikor pancsolhat. Reggel, amikor mosom a fogam, odahozza a kis dobogóját, rááll, és lelkesen mossa ő is a fogát. Nagy átéléssel köpköd is, csak eddig a vizet mindig lenyelte előbb. Kép

Lacika legújabb tudománya: rendet csinál! Kép De nem ingyen ám!!! Kép Az előzménye a dolgonak az, hogy imádja a Yippy nevű kis dobozos, szívószálas italkát. A konyhaszekrényben tartottam más babakajákkal, konzervekkel, befőtekkel együtt. Az ajtón félfordító volt, hogy Lacika ne tudja kinyitni. De a Yippy túl nagy csábítás, az én kis drágaságom megtanulta leküzdeni az akadályt. Még vissza is fordítja a félfordítót, miután kirámolta a konyhaszekrényt. Kép Ezután a törékeny dolgok védelmében elraktam a Yippy-t egy fölső szekrénybe. Azóta nem tiltom hiába a konyhaszekrény piszkálását. Kép Na, szóval Lacika tegnap kipakolt a konyhában egy fiókot. Lépni se lehetett a kupitól. Utána elkezdte megint a konyhaszekrényt is átkutatni. Ezért már rászóltam, hogy nem szabad, és egyúttal megszidtam, hogy máris mekkora rendetlenséget csinált. Ő meg erre becsukta a konyhaszekrény ajtaját, és az utolsó szálig mindent szépen visszarakott a fiókba! Kép El voltam ájulva tőle, és gondoltam, megjutalmazom. Tudtam, hogy Yippy után kutatott a konyhaszekrényben, hát azt adtam neki nagy dícsérgetések közepette. Erre ma reggel megint kirámolt a konyhai fiókból, kézen fogott, bevonszolt, hogy lássam a rumlit, majd szépen nekiállt összepakolni. Én meg a konyha küszöbén állva gyönyörködtem benne. Kép Amikor készen lett, akkor ragyogó mosollyal elémállt, és szemmel láthatóan várt valamire. Nem értettem meg azonnal, erre kezdett mutogatni föl a szekrényre, amiben a Yippy-t őrzöm. Kép Szóval ő rendet csinál egy Yippyért, és a cél érdekében a rumlit is szivesen előállítja, hogy legyen mit elpakolni. Igazán megdolgozik a jutalmáért. Kép

Nem bírja tovább a szemem a monitor bámulást. Kép Kicsit rendet csinálok, azután jövök, és folytatom az olvasgatást. Kép Jó sokat írtatok a hétvégén! Kép Én meg jó sokat írtam most...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Képzeljétek! Nekünk is megvolt az első kruppos rohamunk éjjel.Kép Tényleg ijesztő, de az az igazság, hogy készültünk rá, így azért nem ért olyan váratlanul.

Zafi! Nekem jó a 17. is és a 24. is. Csak legyen!!! Kép

Laura! Igen, nyugodtan mehet a csicsóka. Én nagyon-nagyon szeretem! Kép

Márti! Ne haragudj, hogy feltartottalak. Nyugodtan küldj el ilyenkor erélyesebben. Sajnos én sokat szeretek dumcsizni és ez meg is látszik a telefonszámlánkon. Nem is tudom mi lenne velünk, ha nem lenne Győző matávos kedvezménye. Talán az adósok börtönében lennénk. Kép Most beadta a vízművekhez is az önéletrajzát, mert a másik nagy kedencem a fürdés. KépKépKép

Cory! Tényleg nagyon szép lett a keresztszemesed! De ugye ezeket ki is rakjátok a falra vagy valahova?

Laura! Az, hogy mindent Romi akar maga csinálni, egyedül, még akkor is, ha nem tudja megcsinálni, az teljesen normális életkori sajátosság, nem dac. Egyszerűen most tanulják meg, hogy ők egy különálló lények, egy identitás. És ezt így gyakorolják, hogy ők maguk akarnak csinálni mindent. Mint amikor megtanultak pl. felállni és 20milliószor csinálták.
Ilyenkor amit csak lehet rájuk kell hagyni, mert ha nem engedünk nekik, akkor abból lesz a frusztráció és abból az agresszivitás, a dac. Persze van olyan, amikor nem lehet vmit megengedni. Olyankor persze türelmesen el kell neki magyarázni, hogy miért nem, meg felajánlani mást, stb. De amit csak lehet, meg kell nekik engedni, még akkor is, ha így sokkal tovább tart pl. a cipőfelvétel. (Nekem ez a halálom. KépKép)
És ezzel nem a függetlenedést siettetik, ha nem csak az önállósodást.

Dzsili! Egyszer írtam neked, hogy kaptam egy könyvet, amiben leírják, hogy kinek mivel lehet igazán örömet szerezni, szeretni. Ha gondolod, szívesen elküldöm, de csak ha nem zavar, hogy vallásos könyv. Sajnálom, hogy az, mert így sokan idegenkednek tőle, pedig, szerintem ez annyira független a vallástól, mármint, hogy ki milyen típus.
Pl. nekem az a legnagyobb bajom Győzővel, hogy kevesebbet beszélget velem, mint amit én igényelnék. (Nekem a "minőségi idő, együttlét" a gyenge pontom, neki meg az, hogy segítsenek neki, pl. az, hogy mindig legyen meleg kaja, tisztaság, vasalt ing. Ő ebből veszi a lapot, hogy szeretem-e.)
Nekem az esik nehezemre, hogy a házimunkát csináljam, neki meg a beszélgetések. Így mindketten küzdünk. Kép
Az jutott eszembe, hogy a mikulásra vett férfi testmasszázsolajjal esténként megmasszírozom a talpát és közben hátha beszélgetünk. Eddig egyszer kiviteleztem és bejött valamennyire. Kép

Nem tudom, hogy hagytam-e ki valakit, aki kérdezett. ha igen, akkor kérdezzen újra!!!!
Most megyek még átböngészem a kruppos topicot.

Aztán vasalás, főzés, teregetés. brrr... szürke hétköznapok.

Puszi mindenkinek!!!
Menta++ (25.)
menta

Sziasztok!

Menta! Bocsi az értetlenkedésért, de hogy érted azt, hogy ebből a homeo-bogyóból heti egy tubussal kell bevenni megelőzésre? Egyszerre az egészet, minden pici bogyót, ami a tubusban van? A gyerekeknek és a felnőtteknek azonos az adagolás?
Szuper, hogy Helena ilyen könnyen megbarátkozott az új ágyával! Kép Én Lacikához általában "csak" 2-3 alkalommal megyek át egy éjjel... utána egyszer csak átjön ő, és akkor már ott is marad velünk... Kép
A kruppos rohamra hogyan lehet készülni? Van valami előjele, hogy várható?
Matáv KépKépKép fürdés KépKépKép ez nálunk is két húzós számla szokott lenni... Kép
A könyv címét megírnád, amit Dzsilinek ajánlottál? Szívesen elolvasnám.

Zafi! Én azóta mászkálok át Lacikához, hogy megszületett, de máig nem sikerült kitalálnunk ellene semmit. Kép

Norci! Én elalváskor mindig verses mesét mondok Lacikának. A pórul járt róka a kedvence. Talán mert az a leghosszabb? Kép
Én olyan 3-4 hetente csökkentettem a szopik számát eggyel-eggyel, amikor Lacika már elmúlt 1 éves. mondjuk nálunk a szopi mindig is elsősorban evést jelentett Lacikának, és nem vígaszt. Ő nagyon rendszeres időközönként kérte a cicit mindig. A reggeli szopi volt az utolsó, amit elhagytunk. De amikor már hetek óta csak az az egy szopi volt, akkor tejem már nem nagyon lehetett. Szóval az már csak olyan reggeli anyához bújás volt a vége felé. Aztán egyik reggel megkínáltam Lacikát cici helyett cumisüvegből tápszerrel. Örömmel fogadta, és soha többé nem kérte a cicit. Azóta is tápszert iszik reggelente (Nutrilon 3-at), de máig hozzámbújuk hozzá, mintha cicizne. Kép 2 éves korától át akartam állni a rendes tejre, de pont mielőtt megpróbáltuk volna, kijött rajta ez a fránya tejallergia. Kép

Dzsili! Én is ajánlanék egy könyvet, ha nem is segít a helyzeteteken, de könnyebb elfogadni, amit megért az ember. Meg vidám kis olvasmány is, legalább felvidít. Kép Most, szilveszterkor olvasgattam, egy nagyon érdekes könyv arról, hogy mennyire (miben, hogyan és miért) mások a nők és a férfiak. Sok olyasmit mond ki, amit mindenki tud, de valahogy leírva, megfogalmazva érthetővé válik, és ezzel kezelhatővé tesz egy csomó mindennapos apró konfliktust nő és férfi között. Talán te is találnál benne érdekes dolgokat. Allan & Barbara Pease írták (házaspár) a címe "Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők?".

Márti! Ez a 3 liter vér borzasztóan hangzik! Kép Remélem, András huga már jobban van! Azért ez szörnyű, hogy még orvost is hiába hívtak hozzá, tőlük akár meg is halhatott volna. Kép Még jó, hogy a család észnél volt! Kép

Zsuzsi! A Mackó a kék házból nálunk is nagy kedvenc. Kép Rácsos helyett sima kiságyba tenni Lacikát nem volt kaland attól, hogy nem volt még szobatiszta, ui. nálunk külön bútordarab a pelenkázó. Kép Viszont Lacika 1,5 éves korában rájött, hogy át tud vetődni a rácsok fölött, szóval nem volt választásunk... Kép
A fogorvos nem gáz, tudja, hogy babát szeretnék. két hónapja voltam nála, hogy jól nézzen szét a számban, és most csinálja meg, ha kell valamit. Kép Akkor még nem kellett. Kép Egyébként azt remélem, hogy nem is kell szuri, a tömés alapja stabilnak és sértetlennek látszik.

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
Pontosan, egyszerre az egész kis tubust és felnőtteknek, gyerekeknek is ugyanaz az adagolás. Én is a homeos könyvből olvastam ki.

A könyv: Gary Chapman: Egymásra hangolva
Harmat kiadó

most mennem kell.
Puszi!
menta++
menta

Sziasztok!

Menta,
nekem azt mondták a patikában, hogy ez a homeós izé nem megelőzésre való, hanem gyógyításra, c vitaminnal együtt kell szedni, úgyhogy Hangának - mivel szedi a Bérest is - amúgy sem kéne.Úgyhogy mi nem vettünk.
Azért nekem tarcsiba fogunk venni, azt hiszemKép.

Márti,
András húgának sok-sok gyógyiKépKépKépKépKépKép!

Most mennem kell gyereket leteperni és rávenni, hogy miért is jó neki az alvásKép.

Szila
szila

Szila!
Bérest gyerkőcök is szedhetik? Vagy van gyerkőknek külön készített? Orvos ajnálotta, hogy szedjétek? (Off. Vitya mániája, a Béres csepp. Tavaly egész télen beteg volt, idén kutya baja, és szedi a béres cseppet, szeritne ezért. Ő Vilviel is azt szedetne)

Sokan írtatok nekem, nagyon aranyosak vagytok, majd holnap reagálok én is.
Most csak azért jöttem, hogy elújságoljam: úgy néz ki kislányunk lesz, de még nem 100%, szóval még ne gartauláljatok. Mindenesetre nem nagyon takargatta magát és fütyit meg nem talált a "doktojbácsi". Egyébként minden rendben van vele.

Norci
norci

Szila!
Nekem szintén patikában uazt mondták, amit korábban Menta is írt. Ha megelőzésre akarom, akkor heti 1 tubus, ha már tünetek vannak, akkor napi (asszem). De a papíron is erről írnak és C-vitaminról nincs szó. Bár mi amúgy is adunk Rékának.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Kedves Dzsili! A sok szövegnek, amit összehordtam, végülis az volt a lényege, csak nem tudtam már kifejteni, hogy NE ADD FEL, mindenképpen próbálj változtatni, javítani a házzaságotokon, mert nem maradhat mindig "állóvíz". Valaki, (és félek, leginkább TE), biztos, hogy hosszútávon megsínyli ezt az áldatlan állapotot!
Szerintem is mindenképpen jó, hogy meg tudod fogalmazni a problémákat, (és megtisztelve érzem magam, hogy megosztod őket velünk), innen már csak egy lépés (azaz sok apró lépés sorozata), hogy meg is tudjad/tudjátok őket változatni. Szívből kívánok hozzá sok sikert! Kép
Még annyit, hogy egyfelől szerintem erősíti a kapcsolatotokat, hogy ilyen nehéz háttérrel, ennyire fiatalon kerültetek össze, hiszen mindent együtt éltetek meg, értetek el, van közös múltatok, ami biztos alapot kell(ene), hogy képezzen. Lehet, hogy ez badarság, de én így érzem! Látom a környezetemben, mennyivel nehezebb idősebben, két teljesen kiforrott egyéniségnek, elromlott házasságokkal (és ezért elvileg tapasztaltan, "másodszornemkövetemelugyanaztahibát" felkiáltással, és mégis) a hátuk mögött megszokni, elviselni egymás rigolyáit, és okosan alakítani a kapcsolatot. Kép
Én is beállok a könyvajánlók sorába Kép: érdemes elolvasni A férfiak a Marsról jöttek, a nők a Vénuszról c. könyvet, ill. a Mars és Vénusz mindennapi harcait. Kép

Menta! Én is kíváncsi lennék a könyv paramétereire! Hogy haladtok a külön szobába szoktatással? Egész éjszaka ott marad Helena? De jó nektek! Kép
A mi házasságunkban is ugyanez a "sarkalatos pont"! (Meg ha Andris az én törölközőmet használja! Kép) Nálunk bevált az, hogy nincs a hálószobában tévé, így az elalvás előtti 1-2 órát "hasznosan" (beszélgetéssel, stb... Kép) lehet tölteni (bár Barni születése óta azért módosultak a szokásaink... Kép)

Zsuzsi: hogyhogy felmod a férjed? Rengeteg volt a túlóra, ugye? Te győzted meg, vagy ő döntött így? És hol fog dolgozni, van más hely?
Sokban egyetértek veled, csak abban nem, hogy a hivatali káosz, bürokrácia, az emberek negatív attitűdje csak nálunk jellemző. A politika más tészta, de ez a topic nem arra való Kép
Én sem nézek híradót inkább, reggel az egész napomat elrontja, este meg nem tudok miatta aludni KépKép
Barnit sem a pelenkázón tesszük tisztába már nagyon régóta. Kép Bár Boldi óta néha előfordul Kép Bizony muszáj megbirkózni a gondolattal, hogy Dorka néhány viselkedési formában vissza fog fejlődni, de máskor meg épp az fog neki imponálni, hogy ő a nagyobb, okosabb, ügyesebb. Érdekes egyensúly-játék Kép

Csomót panaszkodok, de igaziból csodás a kétgyermekes anyaság Kép Hihetetlen, hogy két ilyen drága, egészséges, csodaszép csöppségem van KépKépKép És az is fantasztikus, mikor mindketten hozzám bújnak, és tudom, hogy én vagyok nekik a világon a legfontosabb Kép
Tegnap vendégeink voltak, a kislány úgy szólította az anyukáját, hogy édesanya, erre Barnika is elkezdte nekem mondani Kép

Boldi is egyre drágább, igazi, tudatos, nekem szóló mosolya, azaz inkább vigyora van. Kép Azóta nem fordult át, biztos véletlen volt! De nagyon erős, kirúgja és kinyomja magát a hasunkon is. A fürdetővödörben fürdetjük, és imádja. Azóta jobb a pocija is, és mélyebben alszik. Kép Irtó viccesen néz ki benne, tágra nyitja a szemét és kukkol kifelé. Majd teszek fel róla képet Kép

GOrsi, hoooooooool vagy? És hányadik hétben? Kép

Andi, gyere!!!

BMárti! Ez a rendrakás Kép Esetleg egy-két feladatot még találj ki Lacikának KépKépKép Szilveszter: anyukámék többször, szívesen járnak bulizni mindenfelé, de szilveszterkor, amióta az eszemet tudom, mindig otthon maradnak. Kép Nekünk az volt a legjobb, amikor Andrissal kettesben elmentünk az Old Man's-be. Kép Akkoriban került Barni a pocimba Kép

Jujj, lőjetek le! Megyek tanulni Kép

Puszi mindenkinek,
Heni
gesztenye

SZiasztok!

Zafi: tali Kép házasság Kép

cory: vádlira gyógyok Kép Kép Kép

Norci: kertitörpe Kép szerintem inkább határpróbálgatás a rosszalkodásuk. Kitartás! Tomi is mos már fogat, ki is köpi a semmit, mert a fogkrémet megeszi Kép

Szila: jaj, tényleg nagyon-nagyon jó volt az Állatkert! Jó volt újra EGYÜTT-KETTESBEN lenni Tomival!

Tikk: 1. reggel - álmosan, félősen, izgulósan, de még hómentesen Kép Tomi picit anyázott a bölcsiben, de aztán mutattak neki valami érdekeset és már nem is voltam én érdekes Kép

BMárti: Laci - Harry Potter Kép Dani is együltő helyében olvasta ki Kép Rendrakás tündéri lehetett !

Zsuzsi: hogyhogy felmond a férjed??? Érettségi valamikor májusban, Műegyetem közgáz szak. Ha orosz szakra menne bárhova, már meglenne a felvételije Kép

linato: kerti törpe Kép én is, én is!

Menta: krupp Kép Én mindig féltem, nehogy a gyerekek krupposak legyenek, aztán szerencsére megúsztuk, legalábbis remélem. Nálatok hogy jött ki? Lehet, hogy még később is előjöhet? Jobban vagytok már????

OFF - Zsófi (úgy néz ki) nyáron Aténba megy az olimpiára segítőnek a barátnőjével együtt. Véletlenül nincs ismerősötök ott, aki szívesen kiadná nekik a lakását, mert a szállásról nekünk kell gondoskodnunk. Kaját kapnak, de szállást nem. Irtó jó dolog lenne, ha sikerülne!
ON

Ma diavetítettünk fürdés után: Télapó és Ezüstmackó Kép Odáig volt TomiKép
Jó éjt! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Zsuzsi: nálunk nem átalakítható kiságy van, hanem sima 60x120-as kiságy, külön pelenkázó (alul komód). De Balu 1,5 évesen már azért ébredt, mert kényelmetlen volt neki a kiságyban. Tehát pelenkázó bőven marad még Kép Remélem, még egy darabig lesz rajta kit pelenkázni Kép De utána leszedhető róla a pelenkázó feltét, és sima komód lesz.
Ha Dorka ennyire kisbabába megy le más gyerekek mellett is, akkor szerintem számíthatsz rá a kistesónál is. Nálunk inkább az a gond, hogy Zsomát próbálja Balu nagyfiúsítani, és pl megetetni valamivel.

Nevelés: anno a cumi kérdésen sokat gondolkoztam még terhesen, és arra jutottam, legyen. Vettünk is, de a kórházba nem vittem magammal. 2 naposan már kapott is, mert 24 órán át lett volna cicin különben. Egyetlen elvem volt, de az is csak akkor már, mikor kiderült, hogy sikerült a 6 hónapig csak szopizni. Innentől se cumisüveg se csőrös pohár. Bejött Kép MOst ezen igyekszem Zsomával is Kép

Mi már vagy másfél éve használunk fogkrémet Balunak is.

BMárti: nem semmi PiciLaci KépKépKép Mostanában Balu is pakol. De a kedvencem, mikor meztelenül rohangál, és odapisil valahová, akkor megy a fürdőszobába a rongyért, és feltörli Kép

Menta: ilyen telefonos kedvezményeket én is szivesen vennék. Utálom a 20-a környékét, akkor jön a westel számla.
A képek ajándékba készülnek. Keretet is kaptak Kép
Jobbulást!!!

BMárti: az oscillo... (nem tudom megjegyezni a nevét) nem olyan tubusban van, mint mondjuk a chamomilla

cory

cory
Budapest

sziasztok!

norci! nem gratulálok Kép de akkor tamara lesz?

És a többieknek?

SZilvi! Hol, hogy vagytok????

Heni! Boldog névnapot Boldinak - holnap tartjátok vagy van másik is?

Zsuzsi! És van már másik mhelye Gergőnek vagy csak most keres majd? A pelenkázó nálunk is külön van, én azon szeretem még mindig Ármint is tisztába tenni, messze az a legkényelmesebb hely Kép

Menta! Jajj, dehogy zavartál! Kép Nagyon-nagyon szeretek én is beszélgetni, csak szégyelltem, hogy én akarok vmit és mégis te hívsz és nem akartam a te számládat növelni ... de igazán szívesen beszélgetek többet is! Kép Kaptatok Salvust?

BMárti! De jó lehetett pihizni egy kicsit! Kép Harry Pottert én is elolvastam - igaz, nekem a mikulás hozta, így 31-re be is fejeztem! Kép A gyűrűk urára nekem is fáj a fogam - bár nem annyira, mint neked Kép - de voltunk mostanában 2x is moziban és nagyon jó filmeket láttunk! Kép Az egyik a Kontroll, a másik (kicsit konzervatívabb ízlésűeknek is való Kép) az Igazából szerelem. Ajánlom! jaaa, és a pasis-nős könyv nagyon tuti szerintem is, a folytatása kevésbé, mert sok az ismétlés, de azért azt is érdemes elolvasni.. miért sírnak a nők és hazudnak a pasik, v vmi hasonló...

vilka visszakerült hozzám és zavarja a gépelés, úgyhogy jóéjt!

márti++
márti

Sziasztok,

Zafi,
akkor most legyünk okosakKép, mindenesetre én most nem adok neki abból a bogyeszból, majd egészségesrendelésen megkérdezem a dokinéninket.

Norci,
igen, gyerkők is szedhetik a Bérest, 10 kg a súlyhatárKép. Én este adom neki a 10 csepp Bérest a 10 csepp Cebionnal. NIncs külön gyerekeknek való, és mi azért kezdtük el, hogy hátha javul Hanga étvágya tőle. És szerintem javult, most tartunk a harmadik üvegnél - szeptember óta szedi - , és határozottan úgy látom, hogy javult az evőkéje. Szóval én kérdeztem rá a dokinéninél, ő meg azt mondta, jöhet. És immunerősítő is.

Heni,
hasznosan?Kép Hanga is szokott édesanyának hívni, én annyira szeretem!Kép

Nyuszimanó,
ez a dc++ nagyon jó! Szerintem már kiakadt tőlem...Kép, annyi mindent találtamKép.

LÁttátok, hogy a tv-lesz egy új műsor, Szülőszoba a címe? VAsárnap volt a Naplóban belőle egy kis rész.

Úgy látszik, a férjek mindig sokat dolgoznakKép. Bencének is rengeteg a munkája, sokszor hajnalig melózik még itthon is.Kép

Menta,
pont azt akartam én is kérdezni még, amit BMárti is kérdezett tőled a kruppos rohammal kapcsolatban.

fogkrém: mi is régóta használjuk már.

Most már tényleg megyek, jön apa dolgozniKép.

Szila
szila

Sziasztok!

Norci: béres cseppet múlt télen Miléna is szedett sőt még Korina is. C -vitaminnal együtt. De sok értelmét nem láttam, ezért idén aktival kidet esznek.Kép Legalább a vitamin szintjük rendben van, ha már annyit betegek telenként.
Doki bácsink nem szokott tévedni. Ha mán egyszer azt mondja lány akkor bizony az lesz.Kép
Ha meg mégsem akkor erősíted a szabálytKép

Zsuzsi: nekünk egybe van a pelenkázó az ággyal, de kb 5 hónapos kora óta mindig ott rakom tisztába Korinát ahol érem. Nagyágy, gyerekszoba szőnyeg, ülőgarnitúra. Mivel ő császárral született a pelenkázó pont az a magasság ahol a vágás van. És nagyon sokszor megrúgott és nem kicsit fájt, még akkor is ha nagyon pici volt a lábacskája.

Bogancsi : a télapó és az ezüstmackó még rémlik gyerekkorombólKép
Sajna Athénban nincs ismerős.

Korina ma sorolta , hogy apa Szabó, Mindy Szabó, én szabomKép, anya Tóth. Olyan cuki volt.Kép
Miléna pedig közölte, hogy anya már rám fér egy kis népitánc ugye?
linato

Sziasztok!

Képzeljétek, Romola befogta apát teregetni, így van némi szabadidőm. Kép

Solya: merre vagy?

Olyan aranyos, ahogy írjátok többen is, hogy milyen bújósak lettek a gyerekek. Én viszont most kicsit szomorú vagyok. Kép
Romola is mondja erre-arra, hogy szejetem (macit, babát, és még Toncsit is), de anyát soha. Hozzám nem bújik (bár tul.képpen én elég sokat bújok mostanában hozzá).

Márti, én mindig elfelejtek gratulálni Vilkának a felálláshoz! Meséltem Toncsinak, de ő nem szeretné még utánozni. Kép (Sőt, még forgolódni sem nagyon akaródzik neki, csak nagyon ritkán.)

Képzeljétek, múltkor Romola meglátta az egymásra pakolt vasalásra váró ruhák égig érő kupacát, és ezt mondta: magas... tojony... Kép

Menta: köszönöm a választ csicsóka-ügyben, akkor majd bátran adom ezentúl Toncsinak.

BMárti: érdekes, nagyon sokáig én is egyfajta kényszernek éreztem a szilveszteri bulizást. Bulizni menni KÖTELEZŐ, ha tetszik, ha nem. De valahogy mindig csalódás volt. Aztán sok-sok csalódás után rájöttem, olyan már soha nem lesz, mint amilyet várok.
És hogy milyet vártam mindig? Nekem gyerekkoromban voltak csodálatos szilvesztereim. Itt, ahol felnőttem, egy nagyon jó és összetartó lakóközösség volt nagyon sokáig. A felnőttek (szüleink) még viszonylag fiatalok (negyvenesek) voltak, és ilyenkor nagy házibulikat csaptak. Mi, gyerekek fennmaradhattunk addig, ameddig csak akartunk, és persze rosszalkodhattunk rengeteget, sok-sok kólát ittunk, gyűjtöttük a pezsgősdugókat, kiszaladgáltunk hógolyózni... Ezek persze most némelyest nevetségesnek tűnnek, de akkor olyan élményt jelentettek, amelyek felnőtt-mércével megismételhetetlenek.

Mennem kell, kész a teregetés. Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Ez jó: megírtam a hozzászólást este 6-kor és most küldtem el. Kép Nem éjjel házimunkáznak. Kép

Laura
p_laura

Sziasztok!

Kép

Egy boldog kis zebra
Legújabb zebra

BSzilviKép
beja

Nyomoztam, a kép mindent elárulKép Tartom magam az előző tippemhezKép És naaaagyon örülökKép

B.
beja

Gratulálok! KépKépKép

Beja! Hogy nyomoztál????? Ilyen az asztaluk????? Tényleg BSzilvi??? - ha ilyen ütemben pocakosodik a topik, tényleg lassan mi jövünk Laurával... Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

A Legújabb Zebrácskának nagyon-nagyon gratulálok!KépKépKép

Mi persze még 2in1-ben, bár fogalmam sincs meddig, elvileg jövőhét hétfőn megyek vissza a dokihoz. Az utóbbi 2 napban 1-2 órás jóslóim voltak, de szépen lassan el is múltak. Kismanónk ilyenkor össze-vissza mocorog és csak nehezen nyugszik meg. Tegnap Apuci többször is mondta, hogy szóljak, ha kórházba kell menni.KépKépKép A csontjaim eléggé fájnak odalent, ami gondolom a Babócánk nyomásának köszönhető.
Szóval nagyon bízok benne, hogy készülődik odabent valamiKép, de még szeretnék egyben eljutni a dokihoz jövőhéten.Kép Igazából a csaszim hege érdekel nagyon, hogy minden OK-e vele, mert akkor megpróbálkozhatunk a normál szüléssel, ha a Babóca is úgy akarja.Kép

Majd még jövök...

Szilvi
sztigris

Márti, nem voltam még NálukKépKépKép
beja

Új Zebra,
KépKép!

Beja, akkor hogy nyomoztál és jutottál BSzilvihez?Kép

Szila
szila

és Tikk?Kép
szila

Sziasztok!

ZebraKépKépKépKépKépKépKépKép
Már elég kevesen esélyesek... Tikk még nem hiszem... Leginkább tényleg BSzilvi lehetséges, az a dátum elég jellegzetesKép
Beja, a kis SherlockKép

Heni! Ez a fürdetővödör engem is foglalkoztat egy ideje! Eddig még csak TV-ben láttam, de nagyon tetszik, ahogy pancsiznak a picik benne. Feltétlenül tegyél fel képet róla, mert kacérkodok a gondolattal... Hol vettétek?

Ennyire vaksi vagyok? Hol írta Norci, hogy lányt mondtak az UH-n?

Zafi
zafi

Márti!
Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? a címe a könyvnekKép Most olvasom, nagggyon jó, néha jókat kuncogok, mikor egy-egy szituációban felismerem magunkatKép

Zebra!
Szila, nem te vagy?

Megyünk Corázni, kell egysmás, ami nem kapható Finno.-banKép
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Nyuszimanó,
nemKép.

Zafi,
2004 Január 05 hétfő - 21h 38: (ebben a hozzászólásban írta Norci, hogy lehet...)

Szila
szila

Sziasztok!

Zebra: gratulálok!

Hogy ki lehetsz? SZerintem lehet Tikk, és akkor Beja csak félrevezet minket Kép Vagy lehet BSzilvi. Vagy Edit? És szerintem más nem lehet Kép

cory

cory
Budapest

Azaz lehet. Talán. Andysj? Solya?

cory

cory
Budapest

Na, folytattam a nyomozást, és szerintem is BSzilvi. A többieknek nem ilyen dátum van a képeiken Kép

cory

cory
Budapest

Nyuszimanó! Köszi, megvan a könyv, csak lusta voltam elővenni Kép De a BMárti által említett első rész szerintem jobb - akkor olvastam, mikor még nem tudtam, hogy Ármin a pocakomban van (de már ott volt) és nagyon sírós voltam, de nem tudtam, miért Kép - és úúúúúgy nevettem ezen a könyvön, hogy majd leestem a székről Kép Mit nem lehet kapni Finno-ban? Végül is lesz
tali, amíg még itt vagytok?

Heni! A fürdetővödrös (vagy anélküli) Boldi engem is nagyon érdekelne ám! Kép

Zafi! Ezen a Csillag vagy nekem-en tisztára meghatódtam én is Kép

KÉpzeljétek, Ármin 4 napja dadog! Kép De nagyon! És látom, hogy baromira nem érti, hogy mi van, zavarja, mérges lesz tőle ... és még inkább dadog. Tudom, hogy létezik az élettani dadogás, egyelőre nem találtam róla semmit itthon - igaz, még alig volt időm utánanézni - de olyan rossz! Főleg az, hogy őt zavarja! Meddig szokott tartani egy ilyen?

És néha olyan durva! Kép Üti Vilkát, meg minket is néha. Ha kérdezem, ki tanította neki ezt a butaságot, azt mondja, a Vilka baba! (mi soha nem ütöttünk rá) Nagyon szomorú vagyok miatta! Pedig szereti ám! Kép ÁLtalában nagyon ölelgeti, szeretgeti, játszik vele - de néha csapkodós kedvébe kerül és akkor jaj nekünk Kép

Szopizás közben:
én: Ne harapj!
Á: hanem?

Pakol az asztalunkon...
Én: tudod, hogy nem nyúlhatsz az asztalunkhoz!
Á: mert az az igazság...?

Én: Irgum-burgum, macskanadrág tudod, ez mit jelent???
Á: azt jelenti, szeretlek Kép

Nézi a mesekönyvben a képet. Építkeznek, épp a kéményt rakják.
Á: most odafestik a kéményt, aztán kész a házikó és beköltöznek Kép

És felsorolás-mániája van: felsorolja a zöldségeket, a gyümölcsöket, az autókat, a hangszereket, a fiúkat, a lányokat, az állatokat, az ételeket, a kresz-táblákat, a virágokat, országokat, mindent, mindent - de mindegyikből ezerfélét ismer ám! És ilyeneket kérdez: Milyen teák vannak? Milyen betűk vannak? Milyen városok vannak? ... stb, stb - majd utána emlékszik arra, amit mondok Kép

Hm... úgy tűnik, ma én tengek túl Kép

Márti++
márti

Norci! Gratula a kislányhoz! Szerintem csodás dolog egy kislány anyukájának lenni.. Kép

Gratula az új zebrának is! Szerintem is BSzilvi az. Biztos azért jelentkezett ilyen rég, mert ő is kicsit babonás. Kép

Szilvi! Nekem már a 36. héttől voltak jóslófájásaim és csak a 39. héten szültem. Emlékszem 2x is felhívtam az anyukámat, hogy most akkor honnan tudjam, hogy szülök-e vagy sem? Mindig azt mondta, hogy feküdjek vissza aludni, mert ha még vissza tudok aludni, akkor még nem. Kép

Laura! Remélem nem baj, ha itt válaszolok, ugyanis sajnos elég rövid leszek. Én nem ismerek egyetlen csicsókás receptet sem, mivel még mindig csak nyersen ettem. De mivel szerintem a legjobban a répához hasonlít, szerintem simán lehet belőle olyan dolgokat csinálni, mintha répából csinálnád. Bár én a répát is mindig nyersen eszem, ill. néha rakok belőle a zöldség-ropogósba.

Márti! Délutánra kiscit hőemelkedése lett ismét Helenának és csak későn jött haza Győző, ezért már nem tudtam elmenni Salvusért. Viszont este jól kiporszívóztam az orrát, adtam neki Nasivint és Sinecod cseppeket is, ami szerintem semmit nem ér. Olyan fél kettő körül ismét orrsziporszi, Nasivin sőt egy Mexalen kúp is kellett, mert picit lázas volt, de a lényeg a lényeg: nem fulladt be, sőt utána egész tűrhetően aludt.

Cory! Pedig ilyen szép művek igazán díszére válnának a ti lakásotoknak is , tuti klasszak!
Telefonos kedvezmény: kérd meg a férjed, hogy pályázzon meg egy állást a matávnál. Kép

Ez az oscillococcinum sokkal kisebb tubusban van, mint a chamomilla és szerintem maguk a bogyók is kisebbek.

Szila, BMárti! Legtöbbször a kruppos rohamnak, nincs igazán előjele, max. egy kis nátha, kis hőemelkedés. Pont ezért olyan alattomos betegség. És persze főleg éjjel jön elő, hajnali 2 és 4 között tetőzik.
Én azért számítottam rá, mert Helena már napközben is köhögött 2-3x olyan krupposan. Az olyan, hogy mielőtt elkezdene köhögni, a belégzés olyan húzós, mintha alig kapna levegőt és aztán maga a köhögés is eléggé száraz. Meg az oktatóm pont egy hónapja mesélte, hogy befulladt a kislánya, és ezért rettegtem már én is, hogy biztos mi sem kerüljük el.
Úgy készültünk rá, hogy odahoztam 1-2 plussz takarót, hogyha majd ki kell nyitni az ablakot, akkor ne fázzunk, meg Helenának egy megkötő nélküli kissapkát, meg egész éjjel ment a hidegpárásító is. Meg megbeszéltük Győzővel, hogy ha ez van, akkor mi a teendő. A legfontosabb, hogy ne pánikoljunk be.
A legfontosabb egy kruppos rohamnál az, hogy hideg levegőre kerüljön a kicsi, de persze jól bebugyolálva. Nálunk kb. 5-10 perc alatt alább is hagyott ez a ronda köhögés és utána már csak 2 órán keresztül kellett mesélnem. Kép De nem bántam, csak jól legyen!

Heni! Nyugodtan panaszkodj, ha fáradt vagy a két gyerkőc miatt! Így legalább majd én sem fogom visszafogni magam. Kép
Amióta Helena beteg ismét velünk alszik, de azzal a dumával, hogy ha majd meggyógyul, akkor ismét a saját ágyacskájában aludhat, most sajnos velünk kell aludnia. Kép

De tényleg, így sokkal biztonságosabbnak érzem a dolgot.

Nekem a legkedvesebb könyvem házasság témában: Linda Dillow: A társ - feleségek könyve. Sokszor fellapozom, pedig már többször végigolvastam.

Puszi mindenkinek!!!
Menta++ (25.)
menta

Zebrácskához nagy-nagy gratula!KépKépKépKépKép

És szerintem is B.Szilvi.Kép A sárga dátum a profil képen is ott van.

Beja jó nyomozó lennél.Kép Zafi te is.Kép
Sajnos még mindig nem én, de azért előbb-utóbb remélem mi is csíkozódunkKép
linato

SZiasztok!

Még nem énKép De azért már olyan jó, hogy elkezdtetek rám gondolni.

Szerintem is Bszilvi.Kép

Persze Beja ügyes voltál.

Márti! Én még nem hallottam ilyen dadogásról, nem lehet hogy hirtelen sokat tanult és nem tud olyan gyorsan beszélni mint ahogy ki akarja mondani? Ez persze lehet badarság.

Norci! Tényleg jó lányos anyának lenni, persze fiús anya még nem voltamKép

Szilvi! Pihenjél, kitartásKép

Megyek dolgozok még egy kicsit

TIkk
tikk

Bszilvi: gratula a csikokhoz! szerintem is Te lehetsz Kép
Rohanok dogozni...
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

tikk! de, pont ez az élettani dadogás, hogy sokkal gyorsabban jár az agya, mint ahogy el tudná mondani a gondolatait - csak azért jó lenne többet is tudni arról, h. pld meddiog tart, biztosan az-e, lehet-e vhogy a mérgét enyhíteni, mikor dadog - mert nagyon nem érti ám, hogy mi van, miért nem tud úgy beszélni, mint néhány napja! egyelőre fejlődéspszichológia könyvekben néztem, de még semmi... sajnos nagyon nehéz úgy keresgélni, hogy vilka szopizik az ölemben... ármin elaludt szerencsére - tegnap nem aludt, én teljesen kikészültem estére

márti++
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?