Új privát üzeneted érkezett!

Zulu!

Mi is tegnap jártuk meg az ügyeletet, a tünetek ugyanezek, állítólag vírusos torokgyuszi, több gyerek is volt az ügyeleten ezzel. Az égvilágon smemit sem adtak rá, csak sok folyadék kell,orrszívás, köptető. emma sincs nagy étvággyal, de szerencsére ő hurkás, így nem aggódom. A tápszert ő mondjuk elfogadja reggel este, cska a szilásrdabb kajcsik nem mennek .
Kivéve persze a nass, abból azért valahogy pár falatot begyűr (pl kinder csoki). Lehet hogy hülyeség de én amikor beteg és nem eszik inkábba dok neki azt, mintghogy semmit se egyen.

Nadine!

Hát garancia az nincs hogy elfogadná a tápot. Emma mondjuk szeretia nan2-t, de ő majdnem mindn tápot megeszik.ú

Andy!

Tuti hogy nem eszi meg ha főzeléket csinálsz? Emma is főleg bébi ételt kapott nagyon sokáig, d eegy jól megcsinált leves vagy főzeléket szívesen megeszik. A lényeg hogy elég pempős állagú legyen, tehát a levesből pl ki szoktam szednia zöldséget, husit és egy kevés lével mixelem, a főzeléket is hagymával, rántással + tejföllel szoktam csinálni (igaz ő már 15 hónapos) és úgy szereti. Pl nagyon bejön neki a borsó leves, húsleves, főzelékből a krumpli (hagymásan), cukkini, karfiol, de nem eszi meg pl a tököt, a sóskát meg csak a bölcsiben szi meg, ahogy én készítem úgy nem. Szóval szerintem egyszerűen rá kell jönnöd hogy mit és hogyan szeret, próbálgass és biztos lesz olyna ami ízlik neki.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kismama es egyeb hasonlo ujsagokkal az a baj, hogy egyre tobb az olyan ember aki igenyli es kell neki az ilyen stilusu utmutatas, mert nincs vagy nagyon keves az onallo gondolata. Sajnos en eleg sok ilyen emberrel talakoztam mar. Ahogy a parom mondani szokta: 2 bites az 1. bit az onfenntartas legvetel eves, 2. bit barmerre billentheto attol fuggoen mi mossa az agyukat eppen.

Megyek befejezem az ebedet.
Pusz Ari
ari
 
 


SziasztokKép

Élek, csak sokminden törént, és nem volt erőm írni.
A karácsony nagyon jól telt, csak a fényképezőgépet felejtettük el használniKépKép
Erre most jöttem ráKép

25-én elvittük sétálni a gyerekeket, és mire hazsértünk Dorina gyűrűsujja nagyon meg volt duzzadva, de érdekes módon csak a legalsó ujjperc.
Ezért nagyon nem is aggódtam, hisz láttam nincs törés ficam, gindoltam kis húzódás.
Aztán 30-ig nem változott a helyzet, így egy sebész barátomnak megmutattam, aki valami elváltozást látott a röntgenen, de alig észrevehetően.
Nem törés, nem ficam, talán nem daganat, de beszél egy gyerekorvos haverjával, hogy ő is nézze meg.
Csak estére érte el, de az a talán folyamatosan zakatolt a fejemben.
Másnap ügyel, mutassuk meg. Igen ám, de Apa dolgozik, és Ő megy kocsival, cserélni nem tudKép
Barátnőm férje vitt fel SzombathelyreKép és tartotta bennem a lelket. Dorina mintagyerekként viselkedettKép
Na megnézte a doki, egyhe lilás elszíneződést látott az ujjon, konzultált radiológussal.
Talán vérömleny, ha hétfőig nem apad, akkor utána kell járni (labor stb.)
Láss csodát, estére lekezdett apadni.KépKép
Még nem tökéletes, de már kijelenthetem, biztos vérömleny volt.
Szilveszter ezek után alvással telt.
Másnap este hívott a férjem, hogy az ismerősömék betegen született kisfia meghaltKépKép Annyi idős volt, mint Dorina

KangiKép

Te tudod, hogy ez engem milyen mélyen érint.

Na szóval így indultunk neki az új ének, de talán rendeződik a helyzet.

A babák a képeken gyönyörűekKépKép

ÉviKép

Utólag boldog névnapotKép
Nekem 10 nap van a névnapom és a születésnapom között, jobb esetben húsvétra esik, így minden összemosódikKép Ja és a férjem név-és születésnapja is ugyanabban az időszakban van.
(Érthetőbben: már.16, 26, 24, ápr.5)
Tehát "egy kosszal" le van tudva minden


ZuluKép

Jobbulást MacnakKép

Minden szülinapos, hófordulós babának Boldog szülinapotKépKépKépKép

A babák a képeken még mindig gyönyörűekKép

Az éjszakát még Dorina sem alussza át, de majd januárban költözik át Bencéhez.

A Kismama-szindróma elég súlyos formája zajlott le nálam Bencével, hisz szoptatni nem tudtam, a gyerek alig evett, nem ült fel 6 hónaposan, 8 hónaposan nem ette meg a darabos ételt, és egyátalán nem aludt el magától, és semmit nem úgy csinált, ahogy az újság leírta.

Dorinánál már a tapasztalataimból kifolyólag a saját fejem után metem, és mondhatom könnyebb így.

Na lelövöm magam.

Délután próbálok képet feltenni Dorináról

Heni
heni1979
 
 

 
 

Ari!
Kép Kép

sofka
sofka
 
 


Sziasztok,

köszi a vígasztKép. Most jobb egy kicsit a helyzet.

Kangi,
istennő vagy ezzel a hideggyümis ötleteddel, úgy benyomta Mac, mint a huzatKép. Reggel egy kicsit cicikélt is, talán nem vész éhen most márKép.

Manó,
Emmának is jobbulást!Kép Nekünk is a vírusos torokgyulát mondták. Te milyen köptetőt adsz? Nekem Fluimucilt kellene belediktálni a gyerekbe, ami elég zűros, tekintve, hogy nem nagyon akarja meginni.

Heni,
vérömlenyKépKép.
Ismerős babaKépKépKépKépKép. Ez annyira szörnyűKép.

Ari,
2 bitesKépKépKépKépKépKép

Andy,
én is azt hallottam, hogy sok baba akkor kezd nyugisabban aludni, mikor már intenzívebben mozog.
Két skac édes a képen, tényleg milyen óriásnak tűnik Márk a kicsi mellettKép.

NévtelenKép,
egyetértek összes betűiddel!

Nadine,
Zsanka nagyon szépséges és ügyes!Kép Szerintem semmi baja nem lesz pár kanál joghurttól.
Max. arra figyelj, hogy igazi joghurt legyen, és nem pakolják tele mindenféle műanyaggal.

na megyek betegápolni

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Köszönjü a dícséretet a lány nevében, átadtam neki Kép

Heni
Ne izgulj nálunk is hasonló a helyzet a csaáldi ünnepek terén, csak nálunk november a nyűgös hónap. A családban öt darab születésnap van novemberben 5, 14, 19, 20, 27 és egy névnap 25-e, de ezt meg öten ünnepeljük (sok a Katalin, mint én is). Na bumm. És a következő hónapba van karácsony ugye, így nálunk az év vége anyagi csőd és káosz.

Kangi
hát nincs szörnyűbb mikor látom, hogy szenved és semmi nem segít, de szerencsére most már tudom a varázsszert. Azt a ruhát még akkor vettem neki, mikor még nem tudtam, hogy kislány lesz (csak megéreztem, és még a mérete is pont jó lett karácsonyra, ezt a mázlit)

Sofka
Zsaninál nagyon bevállt a nagy lyuk. Én Cupp bébiitalokból vettem, ami 100%-os, és azt azzonnal itta. Kis igényes. De a sportkupakos palackból megissza a babavizet simán, igaz olyankor még a bodyt is cserélem rajta Kép

Elli
nálunk nem kell ültetni, hason fekvésből keres kapaszkodót, valahogy feltérdel, na innen vagy felál, vagy leül, vagy eldől. De próbálkozik lelkesen, nem erőltetem neki, de le se kötözhetem (kevesebb púppel megúsznánk) de a dokinéni azt mondta, ha magától csinálja akkor hagyjam neki. Csak atól félek, mire észreveszem utánam tötyög és akkor szívinfarktust kapok Kép Kérhetnék egy hurkás képet?? Zsaninak már lekoptak, egy-egy maradt a combiján, a többi leolvadt (sokat nyúlt, mert 6 hós koráig használtunk 62-es bodyt, azóta a 68-ast, és most veszem elő a 74-eseket. Egy hónap alatt akorát nőtt...)

Andy
Sajnos nem tudok tanácsot adni, mert Zsankának mindegy, hogy milyen kaját kap, ha az ízletes, (saját főzi, Hipp, kecskeméti, Kiskecskés, vagy Mildi) Ő csak a Nestlé termékeket nem eszi, nem értem miért, de azokat nem.

Kenyérhéj kérdés: Én is adok Zsani kezébe, de ha le is harap belőle azt elmosztatja. Nincs egy foga se, de az ínyével elrágja az egészet.

Andy
Tündériek a fiúk!

Na megyek felébredt a csaj.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok,

Talán most lesz egy kis időm írni is.

Szal:

Orsoly,
Köszi a receptet, megkaptam

Elli,
Ne aggódj! Az én lányom is evett szaloncukrot, persze nem mi adtuk oda, hanem vhonnan összevadászta Kép Három napig figyeltem, lesznek-e pöttyök, de megúsztuk néküle. Azóta vhogy mindig a szaloncukor izgatja a fantáziáját, szóval nagyon figyelmesnek kell lenni Kép
Sírni hagyás: olyan jó, hogy mindig csak a lelkifurdalás van előtérben (mert sírni hagyod, mert acc neki cumit, mert nem szoptatod legalább hat hóig stb) pedig van úgy, hogy igenis a "másik" jön be. Sztem ne törődj vele! Én is halál depis voltam, amikor tápis lett Orsi, mégis kiegyensúlyozott, vidám, barátságos gyerek. Szal attól még igenis jó anya vagy(ok), és ezt tartsd szem előtt!!!

Réka,
Ha nagyon csúnya a BCG, akkor mutasd meg (hívd föl) a dokidat, ő tud a legtöbbet segíteni. Egyébként "aranyszabály", hogy minél rondább, anál jobb - reagál a szervezete. Időnként törölgetni kell a dzsuvát. Uszit sztem ne hagyd ki emiatt, semmi baja nem lesz - sztem!

Zulu,
Nekem is megvan a Mérei-Binét: Gyermeklélektan, de én még nagyon "kezdő" olvasó vagyok Kép

Sofka,
Reggelire: tejpép? kiflikarikák mindenjóval megrakva? összetört banán? végső esetben anyatej? Kép

Norka,
Hűtőfürdő? Hidegvizes lepedővel borogatás?

Megint Elli,
Kevin kucorfalat Kép Hú, remélem, a következő nálunk is fiú lesz.

Kaska,
Gifek nagyon szupik Kép Megadod az elérhetőségüket? Jöhet priviben is Kép

Beu,
Az én 9 hós lányom, érti a nemet. Kérdem én: ha adott esetben egy röpke negyed órás előadást tartanék neki arról, hogy miért nem nyúlkálhat a konnektorba, vajon abból mit fogna fel? De ha tapsolok egyet, és mondom, hogy NEM, akkor abbahagyja - jobb napokon el is jön onnan!
Nátha: fél év körüli babákat viseli meg leginkább a náthás típusú megbetegedés. Általában 2-3 hétig is eltart anélkül, hogy javulna, de tovább is tarthat. A lázra kell nagyon figyelni, ha láz nincs, nincs különösebb tennivaló (párásítani, orrszívózni, szeretgetni). Tartós magas láz esetén érdemes a dokival konzultálni.

Nadine,
Zsani vagánysága elbűvölő Kép
Én asszem 7 hós kortól adtam neki bifiduszos natur joghurtot gyümivel. Mivel semmi baja nem lett tőle, ezért onnantól adom. Egyébként ha nincs SEMMILYEN allergiás a családban, akkor 7 hótól adható, ha van, jobb minél tovább húzni, de 10 hósan akkor is meg lehet próbálni a "savanyított" tejtermékeket (joghurt, sajt, túró stb)

Andy,
Üveges kajáról házira való átszoktatás - TIPP: végy vmennyi répa+stök bébikaját, készíts hozzá házi répát+stököt, keverd össze. Apránként cseréld fel az arányokat. Más kajával hasonló eljárást részítenék előnyben Kép

És akkor én is belekotynyeleskednék a Kismamába - bár előre bocsátom, még nem olvastam a cikket:
Tehát: sajnos az a baj velük, hogy nagyon radikálisak. Értem ez alatt, hogy ha nem szoptatcc, minek neked gyerek? Ha nem cipeled napi 26 órát a seggét, minek neked gyerek? Ha hagyod sírni, minek neked gyerek? stb. Többek között ezért is volt, hogy én már szülés előtt elhatároztam, legalább 6 hóig csak anyatej, de 1 éves korig szeretnék szoptatni.
2 hós mérésnél még minden okés. 3 hós mérésnél a baba gyakorlatilag nem hízott semmit. Táp. Én egyezkedek a dokival, hogy szoptatok gyakrabban, akár éjjel is, hogy legyen újra tejem. Egy hétig kínlódtam, de a jány nem szopott többet, ugyanúgy nem hízott. Akkor jött a táp, minden szopi után 50g kiskanállal. Na mondanom sem kell, kiskanál helyett ordítás, fele egyébként is elfolyt mindenfelé. A gyereknek enni kell - elő az üveget. Két napig kínlódott, de a végén megtanulta, hogyan kell üvegből jóllakni. Rohamléptekben hagyta el a szopit. Én mély depiben, hogy már szoptatni sem tudok, minek nekem gyerek???? És egyáltalán milyen anya vagyok én???? Valósággal az öngyi forgott a fejemben, ha nem lett volna a gyermekem, akire nekem kell vigyáznom, féltenem stb. És láss csodát! A tápi ellenére a gyermekem csodaszép, fejlődik, okosodik, barátságos, kíváncsi, szép súlya van, szal egy szavam sem lehet. És kövezzetek meg, de szeretnék még szülni. Akkor is, ha őt/őket sem fogom tudni szoptatni 6 hóig, mert vmi miatt tápit kell adnom. Sőt, Orsinak cumija is van, és "szerelmes" belé Kép Viszont nincs kompja, járókája, nem verem naponta 3-szor, stb. Szabad ember, aki oda megy és ott azt csinál, amit akar (határokon belül). Sokat énekelek, verselek neki, nagyokat labdázunk, csikizünk, dobolunk az asztalon stb. Szal akkor én most rossz anya vagyok mert nem szoptattam elég ideig, vagy jó anya vagyok, mert foglalkozom a gyermekemmel és nem korlátozom a fejlődését?
Aki ítél: Katalin bírónő Kép

Én is lemászok a hordóról

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Névtelen S (tudom ám)Kép
csak röviden: egyet értek veled. rám nagyon érvényes a leírtak, mert a szoptatás is elég görcsösen ment. mondjuk nekem itthon a szüleim is azzal jöttek mindig, hogy kevés a tejem...

Nadine
Nagyon édes Zsani, élőben még cukibb lehet. Na majd egyszer majdcsak láthatom 3d-ben is. Kép Szerintem attól a kis joghurtól nem lesz semmi baja, én talán 8 hósan kostoltattam meg Szilivel elösször. Az őszibarack is jótékony hatású, vagy a nan2-es bifis tápszert (amit már írtak) keverd valamihez (ha inni nem akarja), amit szeret, és akkor benyamizza.

Kangi
Tény, hogy barnult, de ez a barnaság elég rozoga lábakon áll. Nyáron térjünk vissza a témához, biztos kiszőkül egy kicsit.Kép

Most töltöttem le a gépről a képeket, rakok is fel gyorsan:
1. ez az új mániája (szó szerintKép), mindenbe beledugja az ujjacskáját:
Kép
2. Ez pedig nem a legelőnyösebb a gyerekről,de így szokott fintorogniKép:
Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Láttom lassan kezd beindulni régi hevében a topik!KépKépKép

Kipihiztétek az ünnepek strapáit és élményeit?
Mert én még ma is tudnák szinte egész nap aludni 1-je óta folyamatosan...KépKépKép

A Kismamás cikkhez nem nagyon tudok hozzá szólni,-nem olvastam,de egy biztos nagyon uncsi szokott lenni,mert minden témát 6x lerágnak. És valjuk be őszintén mit is várunk...NINCS ÚJ A NAP ALATT!!!!!

A képeket nézegettem ,olyan édik a babák!


Marcikám jól van,szerencsére már kb 1 hónapja rendesen átalussza az éjszakát,csak 6 körül kell 1x kajáért,aztán képes 11- ig is aludni egyszuszra.
És most cumi Isten van,-kb azt is 1 hónaja -fedezte fel,csak úgy játékból adtam neki oda és teljesen bele szerelmesedett.Még jó hogy függőség nem alakult ki,tehát olyan nincs hogy csak cumival tud elaludni,de az tény ha nagyon nyafi akkor a cimi bizony segít.
Mászni még mindig nem nagyon akar,és az ülést sem szorgalmazza,-megint van miért paráznom. De hát az én életem már mindig ilyen lesz ...ezt már elkönyveltem magamban...meg azt is hogy elöbb -utóbb mindent fog csinálni és igy kicsit könnyebb elviselni a bizonytalanságot.Kép

Hús:
Karácsonykor adtam Marcinak előszőr csirkemellett a főzelékébe amit én csináltam.Nagyon ette,de utána nagyon nyűgi lett és pocakfájós jelek voltak,most kicsit elbizonytalanodtam hogy nem kellene e később próbálkozni a hússal. Marci ugyanis mindig minden új kaját olyan jól fogadott .és soha nem 10ml-kel kezdtük hanem mindig bevágott minden újdonságból 100-200ml.És semmi gondja nem volt tőle.Ezért gondolom hogy ezt még kicsit korán kezdtem el.
Mi a véleményetek és tapasztalatotok a húsról?Mikortól javasolt adni? (persze tudom minden gyerek más....KépKépKép )


Sofka!
Mikor lesz a nagy napod?


Mariann és a nagyon mélyen oldalra fordulva alvó Marcus
Mariann
 


NadineKép
Hurkákat szeretnél látni?
Na, jó... mint minden friss digigépes, minden hülyeséget lefényképezek, és minap az egyik esti pelenkamentes félórában épp lábhurkákat fényképeztemKép (Ezért nincs a popóján pelus, nem azért mert szobatisztaKép) Talán ezen láccik a legjobban:
Kép

De ma este csinálok egész alakosat, és akkor hanyattestekKép
pusza
E
ellimami
 
 


HeppiKépKép
Nagyon jó, amiket írtál. Katalin bírónő felment. Kép Segített, mert nekem is lelkifurim volt a tápi miatt.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia,
Szilárd TOTÁL megváltozott ezalatt a kis idő alatt, amíg nem láttam képet róla! Elképesztő!Kép


Nadine
74-es...hol van az már? Nálunk most 80 (néhány nagyobbacska 74-es még szűken jó) és lassan előkerülnek a 86-osak, bár az ujjuk még hosszú, testileg pont jókKép

pussz
E
ellimami
 
 


Elli
Nekem eszembe sem jutott volna, hogy nincs rajta pelus. A hurkás combikája mellett, a hurkás popója is olyan, mintha pelusos lenne. Kép Nagyon édi!
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Heppi, Myssnia,
a napokban állapítottam meg, hogy a családban levő 3 kiskrampusz közül Malacka immunrendszere a legokésabb, Mac és Benő, akik mindketten sokáig ciciztek (vagyis Mac még mindig), minden sz.rt benyalnak, ha egyikük megbetegszik, biztos, hogy a másik is elkapja.
Tudom, erre azt mondják a szopiguruk, hogy nem tudjuk, mi lett volna, ha nem szopnak. Malacka kevesebb ideig kapott anyatejet, és mégis Ő a legellenállóbb.

Heppi,
én szerintem azért tudtam szoptatni Macot, mert az előző kudarc és lelki kínok után azt mondtam, lesz ami lesz, nem görcsölök, ha táp, hát táp.
Viszont az is igaz, hogy a 2. gyereknél az ember már határozottabb, nem befolyásolják annyira a külső hatások. Macus tuti tápszert kapott volna, ha első gyerek, mert alig hízott, a védnéni folyton jajgatott, hogy rossz a tejem, vizes, stb. De így másodikra már magabiztosabb voltam, tudtam, hogy van elég tejem, és meg nem elég, akkor kap tápszert, na bummKép.

Elli,
mégmégmég!!!!KépKépKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok

Méretek: Nálunk Márk még 74-es badit hord visszont minden másba már a 80-86-os ruhák a jók, mert nagyon nagy gyerek 1éves méréssen volt 79.5cm. Igaz kg-ra kevés mert 8200gramm csak. De nem izgat a dolog majd lesz nagyobb súlyu is.

Myssnia: Szilárd tényleg rengeteget változott ő is egész nagy fiu lett.

Na most ennyi
Köszike az infókat kaja ügyben kiprobálok egy párat remélem bejön egyébbként én is erre gondoltam, hogy keverem a bébikaját a fözött kajcsival.
Mégegyszer köszike
Andy
andy78
 
 


Szoptatás és lelkiismeret furdalás:

Én sajna szinte egyszer sem tudtam megszoptatni Marcit,és mire tudott volna már szopni,alig volt tejem,(amennyit én idegeskedtem a pici életéért)pedig fejtem rendesen 3 óránként ahogy a nagykönyvben irva vagyon.7 hétig volt tej,aztán semmi....akkor nem milyen a lelkiismeretem????Ha ezen agyalnék akkor már régen megzakkantam volna. És a csoda a gyerek még nem volt beteg....kop kop kop.
Szóval nem szabad mindent meghallani amit a külvilág mormol ,mert vannak dolgok,amin nem lehet változtatni,ha megszakadtam volna se tudtam volna mit csinálni. (ja és majdnem meg is szakadtam).Nekem is állandóan azt duruzsolták hogy az anyatej milyen fontos,és néha már annyira csesztettek (pl.az Anyukám a telefonba )hogy amikor letettem a kagylót csak bőgtem hogy milyen egy béna semmire se jó anya vagyok,és mi lesz igy a gyerekemmel. És akkor húztam egy képzeletbeli vonalat és nem engedtem be a tudatomba a duruzsolást,mert ha még azt is magamra vettem volna nem tudom hogy birtam volna ki azt az időszakot.(talán emlékeztek még rá ,hogy min mentünk keresztül a születés után: 5 hét kórház +3hét otthon a Svábhegyen)


Mariann
Mariann
 


Elli!

KEVINKépKépKépKépKép
Mariann
 


Mariann,
látod, pont Te vagy a legjobb példa arra, hogy milyen káros ez a mai szélsőséges szoptatási őrület. Amit Te megtettél Marciért, az minden tejnél többet érKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


ZULU!Kép

Köszi az elismerő szavakat!KépKépKép
Tényleg megérte nem görcsölni és élvezni a pillanatokat amiket lehetett!KépKépKépÉs szerencsére ma már csak egy rossz rémálom ként jut eszembe az egész!!!!Annyi örömet és boldogságot ad nekem/nekünk Marci,hogy elég csak egy mosolya és olvadunk!KépKépKép

Mariann
Mariann
 


Sziasztok!

Elli!
Jól felborzoltad a kedélyeket a Kismamás cikkelKép Hurkácskák harapnivalóak. Gondolom szoktad csócsálniKépKépKép Nem megyünk még úszni, mert náthás. Azt hiszem, nem veszek bérletet januárra. Ti sem? Aztán ha a február lesz a nyálkásabb, havasabb, majd jól megjárom (vezetés miatt). Szerintem csak jövő héten megyünk, aztán két hét múlva. Vagy ahogy az időjárás engedi. Már jönnek a 86-os Ruhák??? Aszta!!!!!!! Nekünk még csak 80-as. Igaz Lőrinc csak közepesen fejlett.Kép

Zulu! Szegény Mac! Gyógyító energia megy++++++++++++++++++++++++++++++

Manó! Emmának is++++++++++++++++++++++++++++++ Emma már bölcsibe jár? Mióta? Te dolgozol?

Ari! Hogy érzed magad a műtét után?

Heni! Jó kis aggodalomKépKép De szerencsére nincs baj! Barátnőd kisbabájaKépKépKép. Szörnyű még hallani is.

Heppi! Orsi képeit nézve nem tűnsz rossz anyának! KépKépKép Kösz a tanácsokat.

Myssnia! Grimasz KépKép Tényleg nagyon sokat változott Sziszó.

Mariann! Mi hét hónapos korától adtunk neki húst. Eddig csak baromfit. A hasfájósság kisebb nagyobb tünetei pedig azóta jelentkeztek megint, mióta elkezdtük a hozzátáplálást. Főleg éjjel. Leginkább azt sem tudom mitől.

Na küldök képeket én is. Sajna a karácsonyiak a legrosszabbak. Azért egyet felrakok az ünneplősről. Mi babásra vettük a figurát. Plüss rugi, olyan fura, hónapok óta nem hord ilyet. Ezt kaptuk, gondoltam, pont ünnepi. Nagyon édi volt benne.

Aztán megyek pakolni. Már nincs olyan Lőrincmagasságú fiók, aminek tartalma nem a földön hever. Meg kéne tanulni a talaj fölött járva közlekedni, a talajon ugyanis nincs hova lépni.Kép

Kép

Kép

Kép

És így eszi a kenyérhéjat. Kár hogy az én fejemről ilyenkor nincs fotóKép
Kép

Beu
beu
 
 


Beu,
én is azon gondolkoztam, hogy nem veszek bérletet, van 2 pótlásunk, az elég így januárra.
A kedélyek szerintem borzolódtak maguktól (illetve a cikktől) isKép vagy Kép

Na, 7-f8ig (fürdetésig) van a pelusentes félóra, megyek fotózniKép Tegnap nem vettem észre, hogy nem csak pisis lett a bugyi, hanem kakis is, és ahogy lehúztam róla a szőnyeg... és aztán apa feje...váúúúú!Kép De szerintem vicces volt, csak apa nem a vicces oldalát nézteKép
Még jövök legalább 1 hurkafotó erejéigKép
pusza
E
ellimami
 
 


SziasztokKép

Élünk mi isKép

Tegnap jöttünk vissza anyukáméktól, elég sűrűre sikerült a karácsony és a szilveszter. 24-25-én itthon voltunk, utána anyósoméknál voltunk, majd itthon aludtunk egyet.
29-én lementünk anyukámékhoz, akkor este Zsombi felállt a járókában, azóta minden lehető és lehetetlen helyen próbálkozik, van is mindig minimum egy púp a fején. 30-án pedig négyfogúvá nyilvánítottuk, azóta csak "Álló Fogas"-nak hívjukKépKép

Csak nagy összevisszaságban tudok reagálni, nem is olvastam vissza még mindent, de talán holnapKép

Évi
Boldog névnapot kívánokKépKép (Már a 7 napba sem férek beleKép)

Kakukk
Emmának boldog szülinapotKépKépKép

Maci_2
Sikerült a süti?Kép

Elli
Mi úgy tervezem, megyünk úszni, egyelőre semmi akadály nem merült fel.
Kép szupiKépKép Naná, hogy Párodnak nem volt viccesKép

Nadine
Zsani is édesKépKép

Myssnia
Szili igazi pasiKép A fintorgós képen rá sem ismertem.

Beu
Lőrincet is megdicséremKépKép Ő is a szupi kispasi kategóriaKépKép

Persze, olvastam egy csomót, most meg megy az ordításKép. Mennem kell...

Betegeknek jobbulást!!!
Mindenkinek boldog új évet kívánunk!!!

Toffi + Zsombi ("Álló Fogas")
toffifee
 
 


Csajok,
Én személy szerint imádom az ilyen parázs vitákat. Az a legjobb, amikor egyiknek tök más a véleménye adott dologról, mint a másiknak, és ilyenkor sértődés nélkül el lehet mondani, hogy kinek mi jött be, mi sikerült, és mi az, amit a mai napig nem tudott megoldani.

MÉG-MÉG-MÉG ILYET AKAROK Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Maci_2
Most olvastam, hogy a süti sikerültKép De jóKépKép
Cukrod alakul?

A cikket még nem találtam meg, de mennem kell vacsit csinálni, enyém Apa rondán nézett rám az előbb, pedig már 24-e óta nem neteztem (ő meg igen)

PusziKép
Toffi (Zsé alszikKép)
toffifee
 
 


Halihó
Na, megvolt a fürdés, szopi, alszik.
Bár elég béna voltam, nem nagyon lettek igazán kifejezőek a hurkás képek, azért a legjobbakat berakom, hátha láccik valami a Popey-alkarokból és a hatalmas tejpocakbólKép
jó éjt,pusza
E
Kép
Kép
Kép
ellimami
 
 


sziasztok,

jaj lányok köszi a névnapi gratulákat...tényleg nem azért írtam.Most tök ciki,azt hiszitek kiköveteltem magamnak. Képaranyosak vagytok....köszi

Elli,
már alig várom a hurkaképeket. Képremélem hamarosan jönnek,nemsokára én is hunynim megyek,PEtra már alszik. Kép

Beu,
kisfiúsan öltöztetett hapsid így is édes. Kép Komolyan mondom valahogy nekem is mindig a "legfontosabb"képek nem sikerülnek.A napokban jöttem rá,hogy Petráról nem is készült olyan kép a születésekor,mint amilyen általában mindenkinek van,pólyába,vagy takaróba csomagolt kis bugyor.bizti ismeritek......ezzel szokták összehasonlítani anyát,apát és a csemetét. Kép

Myssnia,
Szilire tényleg nem lehet ráismerni. KépVonásai nagyon megnagyfiúsodtak. Képtündéri....

Toffi,
azt hittem már soha sem érsz ide.Kezdtelek hiányolni magamban....KépNem tudtam,hogy ilyen hosszú időre utaztatok el."álló fogas"-nak gratula az álláshoz és a fogassághoz. Kép karácsonyi képek lesznek ugye?

Nadine,
Zsani nagyon helyes. KépPetrának én is vettem ruhákat,mikor még meg se született,ő is most kezd beléjük nőni. Kép (na ezt jól megmondtam)és már fel is áll??!?!?! nagyon ügyi....gratula

lányok,
az én véleményem szerint árasszátok el a topicot karácsonyi képekkel,annyira szeretem őket nézegetni.Olyan édesek a babák....Kép
Sofka,Heppi,Urszila,Ari,Kaska,Toffi,Magdi,Gömbölyű....képeket várunk,mostanában nem nagyon láthattunk tőletek. Kép és mindenki,akinek lehetősége van rá!!!!!! Kép

Magunkról:
Petra egyre inkább próbálkozik a kutyázással,már néha össze is jön neki....nagyon kis ügyike és olyan édes.Bár tudom a csapat többsége már tül van ezen,de nálunk még csak most kezdődik.engedjétek meg légyszi,hogy elszálljak tőle. Kép
ücsörögni is tud már,de még nem olyan stabilan,ezért nem is engedem neki sokáig,csak egy ici-picit,hogy neki is meglegyen az öröme. Kép
Rengeteg főzit képes megenni ebédre,olyannyira,hogy a déli szopi gyakorlatilag két napja el van hagyva. Kép
Ez egy kicsit aggaszt is.....szerintetek az normális,hogy így egyik-napról a másikra ment ez.Már csak reggel és este szopizik...napközben meg minden mász esztik,gyümit,gyümilét,főzit......és majd most akarom a Milupa 7 gabonásat is beletenni a kajcsijába.Mondjuk tejem se nagyon lenne több sajnos,ami miatt egy kicsit magam alatt is vagyok,ezért húztunk ennyire bele a hozzátápiba,de szerencsére úgy veszem észere,hogy tetszenek neki a dolgok.Képugye nem terhelem meg ezzel a pociját,meg mindent odabent?!?!?!?!?

na jóéjszakát mindenkinek
elli,várom a fotót. Kép

puszi
Évi+Petra
Évi24
 
 


Heppi
háát, bizti van még téma, ami megosztja a népet... csak rá kell találni.Kép Bár szerintem a Kismama-cikkre most elég egyöntetűen kiakadt mindenki. Szóval időről-időre akad valakinek olyan nyavajája, amit húszan harmincféleképp látunk/tapasztalunk, csak idő kérdése...Kép
Azóta átolvastam megint, egyre durvábbnak találom a stílusát...namindegy, kár a szóért, de azért jó volt, hogy ilyen sokan leírták a -nekem megnyugtató- véleményüketKép
Szóval egyetértek veled, egy ilyen topicban az a klassz, hogy mindkét oldal meghallgattatik, aztán mindenki csinál, amit akarKép Nekem a topic sokkal "életszagúbb" mint egy cikk, pedig ezek is csak betűk, de mégis, a legtöbb névhez tartozik arc, baba...

Megyek lefexem, mert elkaptam valami giherát, torokfáj+takonyfoly, elég nyavajásan érzem magam, az uszi kimarad, és ma nem is Cindyztem...hogy lesz ebből kistesó...?!!
(Apropó, Kangi, akkor ti most ráfexetekKép a témára? Vagy később? Nagyon izgi év lesz nektek is, igaz?)
namostmár télleg jó éjt
pusssz
E
ellimami
 
 


Elli,
most látom a képeket....nagyon zabbantanivaló. Kép Kép Kép puszi az összes husikájára. Kép

Kismama cikk:
na most már én se bírom szó nélkül hagyni....
igazából nem olvastam a cikket,csak a ti eszmecseréteket.nálunk Petra 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát,amit én annak tulajdonítok,hogy akkor költöztünk tőle külön szobába. nem jó szívvel mentünk külön,de muszáj volt,mert nem bírtam pihenni,egész éjszaka készenlétben,ugrásra készen feküdtem az ágyban és már hulla fáradt voltam.ő is mindig felébrdet a forgolódásunkra.senkinek se volt jó.Azóta hagyjuk végülis egymást aludni.kipihentek vagyunk és ez nagyon sokat számít.az én hulla ábrázatom meg néha az éjszakába nyúló tévézésnek vagy beszélgetéseknek tudható be. Kép

másik vitaalap a tápszer: sajnos sokszor eljutottunk odáig,hogy majdnem tápszert kellett adjuk Petrának,mert néha nagyon lecsökkent a tejmennyiségem,amit csak kínlódásokkal tudtam visszahozni.emiatt nagyon sokat is sírtam.tuti,hogy nekem is ezek a hülyébbnél,hülyébb cikkek ültették a bogarat a fülembe,miszerint én béna és rossza anya lennék,ha a gyerekemet nem szoptatom,hanem tápszert kell,hogy kapjon.ha valakinek nincs anyateje x millió kis ok miatt,akkor ha cigánygyerekek potyognak az égből se lesz....ez az én véleményem.Az anyatej tényleg nagyon fontos egy csecsemőnek,de vannak élethelyzetek,amikor nem ez a legfontosabb(annak ellenére,hogy az ember mindent megtesz érte)....lásd Mariann esetét. Megint eszembe jutott,mennyire csodáltalak Mariann az erődért és kitartásodért.MArci mosolya mindennél többet ér. Kép Kép Kép

Évi,aki megy sült pulykacombit enni,mert most lett kész. Kép
Évi24
 
 


Évi, mit nem adnék érte, ha a fiam hasonló programot dolgozna ki az elválasztódására. De ő inkább marad a tejnél, attól már biztosan jóllakik, a többi kaja, meg na jó, ha annyira akarjátok...
Azonban nem tűnik alultápláltnak (inkább "közepesen fejlett") úgyhogy egyelőre ennyiben maradunk.

Beu, eleinte Marcipán is fuldoklott, mostanában a darabos részt hercigül kipöki. Így aztán úszik a ragacsos kenyércuccban. Ami tapadós is, tehát potyogtatja, amerre jár egészen a következő átöltözésig. De kap, mert a kenyér, kifli (na meg a pizza), amire jó ízűen ráhrap a négy és fél fogával.

Na jók legyetek, megyek holnapi ebédet alkotni, mert reggel jelenésem van a kórházban.

Heni, ismerős kisgyerekre nincsnek szavak. Hát mit csinál ilyenkor a JÓ Öreg odafönn? Nem értem, miért nem kímél gyereket, anyát. Nem értem az egészet.

sofka
sofka
 
 


Évi,
szerintem ha a korának megfelelő kajcsikat adod (gondolom, sőt, tudom, hogy így vanKép)akkor nem nagyon lehet baj... Nem is tudom, hogy irigykedhetek-e egy kicsit... tudom, kár a tejcsiért, de én most még csak vágyakozva gondolok a "szabadságra" amit a hozzátápi jelent. Félre ne értsetek, klassz a szopi, meg minden, de én most érzem úgy, hogy Kevin azzal a napi 1 máskaja-uzsival sokkal jobban "hozzám van kötve", mint az elején, fejni ugyanis már nem tudok, nem az van, mint az első 3-4 hónapban, hogy hopp, elszaladnék, itt a baba, és gyorsan kipumpálok 1 adagot a cicikből... Igazából persze hova is menne az ember nélküle, de azért jó volt, pl fodrász, kozmetikus, nőorvos, vagy csak leszaladni nélküle a közértbe egy tejfölért... Így meg nem merem itthagyni 1-2 órára sem, mert "kituggyamikorkér"Kép (Emiatt minden elismerésem a szerintem nagyontürelmes Beunak, Sofkának, és a többi 8-10 hós baba anyukájának, aki-szinte-csak cicizik, Kevin még csak 7 lesz, én valszeg megzöldülök, ha még márciusban is itt tartunk, ami persze a kis zabagépet ismerve nem valószínűKép)
Tehát ha kopogtat a depi, gondolj a jó oldalára, gondolom apa is örül nálatok, hogy már ő is tevékenyebb lehet Petra körül, még egy dolog, amit csinálhat, bármikor otthagyhatod apának hosszabb időre is, etetni, altatni tudja...Ez azért tök jó is tud lenni.
(Látod, Heppi, itt van még egy gondolat, amitől a Kismamaolvasó-bioanyuci tuti kiakadna, és eretnekséget kiáltana, hiszen mint tudjuk, anyatej mindenekfelett, és a hozzátápinak meg NINCS jó oldala és punktum!KépKép)

Na, lőjetek le, mert már ellepték a klaviatúrát a taknyos zsepikKép
pussz
E
ellimami
 
 


Sofka,
Cumisüveg használat megy már Marcipánnak?
Itatással mi is küzdünk. Úgy tünik, hogy Roni a HIPP gyógynövényes gyerekteát (granulátum) elfogadja. Ne tudd meg hányféle italt próbáltunk! Persze nem kell nagy mennyiségekre gondolni. De legalább nem utasítja el rögtön az első kanál után. Egy nap közel másfél decit sikerül belelapátolni. Mert máshogy nem megy. Most megint a varázsitatóval kisérletezünk, csak kivettem belőle a szelepet (mert szívni nem hajlandó). Így folyik a szájába, a felét visszanyomja, de azért néha nyel is egyet-egyet.
Ja, még valami. Ha mi narancsot eszünk, akkor jön kunyerálni. Olyankor rágcsálhat egy-egy gerezdet. Egy ilyen rágcsa után az édes nari levéből is hajlandó inni.
Főleg azért küzdök, mert már elég kevés a tejem. Napközben már csak egy szopi van, a többi estétől reggelig, szóval jó lenne a folyadék is.
Ma megkóstolta a kenyérhéjat, persze ugrásra készen álltam. Tetszett neki, csak aztán lehetett takarítani, mert minden tele volt nyáláztatta morzsákkalKép

Beu,
Jobbulást Lőrincnek! Roninál is volt hasonló. Láza nem volt, ezért orvoshoz sem vittem. Porrszívóztam, illetve amikor gyakran "megtelt", akkor éjszakára orrcseppet is kapott. Kb. 1 hétig tartott.
KépekKép Érdekes lenne az isKép (rólad mikor Lőrinc kenyérhéjat eszik)

Nadine,
Zsani mosoly édesKép
Joghurt (Kismama ajánlás szerint) 8-9 hós kortól adható, ha nincs a családban allergiás, ha van akkor 1 éves kortól. (Látom Manó is írta.) De a körülményeket figyelembe véve én is adtam volna neki. Szegény kicsilányKép
Gratula ügyi ZsaninakKép

Zulu,
Szegény MacóKép Drukk a mielőbbi gyógyuláshoz!

Andy,
Képek és rajta a babák édesekKép
Leszoktatás bébikajáról: Csak tipp, de próbáld meg, hogy főzöl valami és keversz hozzá a bébiételből, és mindig egy kicsit kevesebbet.
Most látom neked is ez jutott eszedbeKép

Ari,
2 bitesekKépKépKép
Hogy vagy?

Heni,
Ujjacska mizériaKép
Baráték babáját nagyon sajnálomKép nagyon nehéz lehet nekik.

Myssnia,
Zabálnivaló SzilcsiKép
Hogy vagytok, mi van veletek?

Mariann,
Marci alvásáért igazán irigyellek!
Hús: Csirke, pulyka már 7 hótól mehet. Szóval nem adatd korán. Ha úgy látod, hogy gondot okoz, akkor ne eröltesd, várj egy kicsit és próbálkozz újra. Roni eleinte nem annyira szerette a husis főzeléket. Most meg úgy látom, hogy akkor sokkal jobban eszik, ha husi is van benne.
Milyen jó, hogy a kedzeti nehézségek már csak rossz emlékek és nem látszik semmi nyoma MarcikánKép

Elli,
HurkákKép
Jobbulást!

Toffi,
Épp hiányolni akartalakKép
Gratula a kis "Álló Fogas"-nakKépKép
Sütibe mennyi meggyet szoktál tenni?Én egy befőttes üvegnyit raktam, legközelebb többet teszek, mert úgy jobban szeretjük.
Cukrom... Ha diétázom, akkor oké. De ha egy icipicit is bűnözök, akkor nemKép

Évi,
Szopi nálunk is hasonlóan alakult (nem sok). Az jó, hogy Petra mindenfélét eszik. Roni bojkottálja a gyümölcsöketKép

Kisregény elkészült, lelépekKép

Jó éjt mindenkinek!

Maci_2
maci_2
 
 


Heni ... Kép
nagyon sajnálom, nincs rá szó ... KépKépKép
Kapaszkodjatok egymásba és sírjátok ki magatokat.

Ujjlilulás Kép de az jó, hogy már javul!!!

Szerencsésebb, betegségmentes 2004-et Nektek!
És ha jöttök, szóljatok ám!!!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Toffi!
Álló fogasKépKépKép (Kicsit nehezen értettem meg, de aztán röhögtem nagyon.)

Maci! Lőrinc is hasonlóan használja a varázsitatótKép. Pohárból viszont kortyolgat, ha kedve van.

Elli!
Azért már nálunk alakul a hozzátápi. Még főleg szopi, de ha le akarnék lépni, akkor már nem halna éhen. Mint ahogy volt is rá példa. Ha éhes, eszik. És ez azért nagy könnyebbség, hogy ha akarok, mehetek, nincs hozzámkötve. Mondjuk ritkán használom ki. Ma megpróbáltam kihagyni az ebéd-szopit, de valahogy pont akkor nem akart szilárdat enni. Nálunk inkább a vacsora táji szopi marad ki, 5-6-7 óra tájban (mikor hogy), és az elalvás előttivel zárja a napot.

Beu
beu
 
 


Ja, és Elli!

Hurkácskás Kevin irtó cuki ezeken a képeken is.

B.
beu
 
 


Sziasztok!
Megint csak roviden, mert osszefolyik a kep még elegge...
Koszonjuk a tippeket. Hutofurdo mar 2 napja esti program volt, szerencsere mindig hasznalt is. Tegnap estrere Jazi kipottyosodott ezerrel, igy a haromnapos laz bizonyitast nyert Kép Ma mar deka melegseg nem volt!! Ha nem olvasok a pottyokrol a neten asszem szivbajt kapok, hogy mi ez a sok piros trutyi rajta? Kép Kép
Mar en is jobban vagyok, elkeztem antibiotikumot szedni, amit legutobb homlokureg gyuszira kaptam, es szerencsere segitett Kép
Holnap mar remelem tobbet birok gep elott ulni, most meg nagyon vilagosnak tunik es faj tole a buram...
Kepeket azert megneztem am Kép Gyonyorubbnel helyesebb babakat lattam ugye szokas szerint (itt senkinek nincs csunya babaja, hihetetlen!!! Kép )

Jo ejt mindenkinek!
Norka akinel becsukott a kiskorhaz Kép
norkini
 
 


Sziasztok!

NÉvtelen S: ez nagyon tetszett, tényleg mindenki tudja, ki irtaKép

Kismama: a szopi mellé a természetes szülés témát is mellé kéretik tenni, én azon szenvedek még mindig. Anno az első gyerkőc normál úton született, de 10,5 éve nagyon messze volt minden a mostanitól, volt ott minden, méhszájérlelés, oxitocin, gyerek el amint megvolt és reggelig agyő satöbbi. Ikrek csaszival, akkor nem is zavart annyira. Most Ancsinál én nagyon készültem egy normálra, nagyon szerettem volna átélni mindazt, amit most divat előadni a természetes szülés cimszó alatt, de legalábbis egy szép tudatos hüvelyi szülést. Aztán lett belőle csaszi ráadásul azért mert 16-a van és nem várnak tovább....Kép Tudom, hogy nem logikus, de szabályosan irigykedem, mikor valaki ismerős szül egy babát normál...
Szopi propaganda: ez egy elég kényes téma -lásd itt a szoptatás topik vagy mostanában a szoptatás-kitől ne fogadj el tanácsot topik -akik propagálnak, általában totál jóindulatból teszik, anélkül, hogy elitélnének bárkit, akinek nem sikerül. És minden erős propaganda ellenére nagyon sokaknak még ma is azért nem sikerül terveik szerint szoptatni, mert adott pillanatban nincsenek megfelelő információ birtokában.

Hozzátápi, gyivi: a legszigorubb verziók szerint (Iboly, lll, lásd otlettar.try.hu) a gluténnal jobb várni egy éves korig (szerzett gluténérzékenység, ami azért val. elég ritka), na ezt nem sikerült nekem se betartani (kenyérhéj), bár terveztem. Ugyanitt a joghurt (savanyitott tejtermék) 10 hóval szerepel, családban előzetes bármilyen allergia (pl. pollen is) esetén 1 év. Ezt még próbálom tartani.
PizzaszélKép a minap kishiján Ancsi is kapott, de bekeményitettemKép.
Mi sem hagytunk még el szopit, bár elég szépen eszik a kisasszony, de azért a napi nem is tudom mennyi szopi az megvan -alapban minden alvás után, sokszor előtte, és ha épp semmi evés nem volt, meg alvás se, de már kb két órája nem szopizott, kb olyankor is, meg még kitudja mikor miért éppenKép.

Fotók nagyon szépek, jöhetnek még, csudaaranyosak a babák!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Maci_2, Beu, koszi az erdeklodest jol vagyok kutyabajom csak egy kicsit gyengebb vagyok a szokottnal.
Andy sajat fozi bevezetesenel, ha eddig latta csemeted, hogy uvegbol szeded ki a gyari bebipapit, akkor a foztodet is csempeszd bele uvegbe.

Toffi Allofogas Kép nagyot nevettunk!

Evi es ha mar annyira hianyoltad nehany fenykep.

minek nekem kulonleges jatek egy darab szivaccsal is jot tudok jatszani
Kép
nevetni is tudok bar a fenykepeken titkolom
Kép
fenykepezni akartok? En meg a fenykepezogep madzagjat szeretenem.
Kép
Kutyazni is tudok am csak ha ulesbol kezdem csinalni kicsit bonyulult.
Kép

Betegeknek jobbulast!
Pusz Ari + ma natur fott rizst szemezgeto Bori
ari
 
 


Sziasztok!

Apa a hülye James Bondot bámulja, így megléptem. Az ünnepek alatt többször is reklamált, ha netezni akartam, de úgy látszik, visszatérnek a szürke hétköznapokKép Vagy inkább örüljek?
Az ünnepeket átvészeltük, szép sorban kis átfedésekkel beteg volt mindenki, én kezdtem és zártam a sort, hát mit mondjak, ki tudtam volna hagyni, főleg a tegnapi felfázás tüneteitKép

Elli,
olvastam a Kismamás cikken kesergésedet, ezért gyorsan fellapoztam az újságot, amit hitem szerint tegnap az uccsó hirdetésig elolvastam. Úgy tűnik, így a 2. gyerek magasságában az én szememet már sokkal kevesebb dolog csípi, mert gond nélkül elsiklottam az újságíró pikírt megjegyzései fölöttKép Én először Zsebinél próbáltam ki az együttalvást...és baromi gyorsan el is vetettem az ötletet. Viszont hosszú távon képtelen vagyok éjjel is 2 óránként kelni, bár erre is csak Zsebi akart kicsit erőszakosan rávenni (Timi ilyen téren egy angyal volt)Kép Szóval maradt a zord szívem, ha azt akartam, hogy nappal a másik lányomnak is legyen egy viszonylag normális anyja és néha a páromnak is felesége. És bár egyébként roppant befolyásolható vagyok, most egy percig sincs lelkitusám a cikk elolvasása után sem, mert nekünk családilag ÍGY JÓ.
Na nem eresztem bő lére a témát, csak azért említettem meg, mert én voltam a legjobban meglepődve rajta, hogy így átsiklottam a cikk hangvétele fölött.
A kis hurkatulajdonos nagggyon helyesKép

Heni,
Dorina ujjaKép Én is nagyon be lettem volna sz..vaKép De örülök, hogy rendeződött a helyzetKép
Beteg kisbabaKép Az a baj, hogy ezekbe a helyzetekbe túlságosan beleélem magam, és nagyon megviselKép

Sofka,
Marcipánra a férjed fog vigyázni? Hááát, nem irígylem... Nekem Timi nem volt hajlandó semmit meginni cumisüvegből, vagy csőrös pohárból. A végén az vált be, hogy vettem egy 3 lyukú (MAM) csőrös poharat, amiből kiszereltem a szelepet, így dőlt a szájába a pia...persze, azért nem függőlegesen tartva borítottam a gyerekbeKép
Remélem, gyorsan túlleszel a műtéten!

Kaska,
nagyon jók a gifekKép Nekem is elküldenéd a fellelhetőségüket?
Az ünnep alatti hangulat mélypontot sajna én is ismerem. Valahogy nálunk nagyobb a pörgés ilyenkor, mint egy normál hétköznaponKép Ráadásul most még betegséghegyeket is kaptunk hozzá.

Nadine,
pár kanál joghurt nem fog megártani a kiscsajnakKép Nálunk a NAN2 vált be, ha elegem volt a gondterhelt homlokkal megalkotott egy szem bogyókból.
Zsani ruhája gyönyörűKép Gratula a felálláshoz!

Myssnia,
Szilárd még a fintorral is nagyon mutatós pasiKép És már tényleg olyan nagyfiús.

Évi,
ha Petra szereti a hozzátápit, nem fog neki ártani a gyorsabb tempó sem, ha a neki való kajákat adod. Ne szomizz a tejcsi miatt, Timi se szopott olyan sokáig, mint terveztem, mégis formás maca lett belőle és csak ritkán betegKép

Zulu,
szegény Macnak gyors gyógyulást kívánok! A Fluimucilt gyümilébe rejtve se nyeli le a kiscsaj? Nálunk Timinél ez a divat, különben ihatom meg én, akármilyen ízűKép

Andy,
a többiek már adtak jó tippeket a bébikajáról leszoktatáshoz, én csak annyit tennék hozzá, akkor se keseredj el, ha nem sikerül a váltás. Timi minden trükk ellenére 1,5 éves koráig csak Kecskeméti bébikaját evett meg és abból is csak kétfélétKép Aztán hirtelen ráunt és már jöhetett mindenKép

Heppi,
hol itt a parázs vita? Szerintem most elég egyöntetűen egy véleményen vagyunkKép De ha csak erre vágysz, mostanában nyílt néhány topik itt a babaneten kifejezetten vitatkozós céllal, olvass bele. Engem egy darabig érdekeltek az ott felvetett témák, aztán mindenhol megjelent néhány faragatlan tahó és elrontotta az egészetKép
Szaloncukis történetből látszik, hogy Orsi még az egykék háváj életét éli, nálunk Timi kibontja a zsákmányt bekapja a cukrot és nagy kegyesen Zsebinek adja a papírtKép

Toffi,
végre te is megvagyKép Zsombinak gratula a felálláshoz és a fogacskákhozKép

Még utolsó erőmmel megpróbálok két képet idebiggyeszteni a nagyhajú Timiről:

Kép
Kép

Na most inkább befejezem, mert kezdek lefordulni a székről.

pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok még egyszer!
Fagyasztott anyatejről irta valaki, hogy kidobta a 6 hósakat. Én anno ikreknél 1 éves lejáratot engedtem meg, és nem volt semmi baja. Persze szigorúan rendes -18 fok alatti tárolás (hűtőláda) esetén.
Most Ancsinál is vannak 8-8,5 hós tejek a ládában (szinte csak az), meg a minap egy 6,5 hósat kaptam épp elő, teljesen okés volt.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Bocs a méretért, de lusta disznyó voltam kicsinyíteniKép

Momo


Momo
momo
 
 


KépKép

Ime két kép Marciról,ezek a kedvenceim most!KépKépKép


Mariann&Marci
Mariann
 


Jó reggelt!

Ari,
babád nagyon édi!Kép

Momo
Timi megint szépült az ünnepek alatt, pedig aszittem, már nem lehet fokozni... Most ez hülyén fog hangzani az előző mondat után, de szerintem egyre jobban hasonlít rád... na, nem udvarolni akartamKép

Mariann
Marci is nagyon megcsinosodott... Tök édi vigyora van, és nagyon szép szabályos pofija...KépDe ő is tiszta anyja, nem? (Legalábbis bajsza még nincs, mint ApájánakKép)

Lányok, nem tuggya vki, hol lehet Bp-en (ha lehet Észak-Pest) rucikat/cipőket adni rászorulóknak? Van egy csomó tök jó állapotú, nem használatos apaing, terhesség alatt "kinőtt" nem/alig használt tavalyi őszi-téli cipőim, kissé divatjamúlt, de jó állapotú egyéb rucik, kabát... Kidobni sajnálom, elvinném vhova. A Vkeresztet felhívom ma, de asszem ők csak konkrétan (pl földrengéskor) és időszakosan gyűjtenek.

pusza
Elli
ellimami
 
 


Elli

Kerdezd meg a vedonodet. O vagy raszorulokat vagy helyet biztso tud mondani.

Vagy http://vnet.hu/ventana/golyahir/ ok is elfogadnak ruhakat talan nem csak gyerekruhakat.
Névtelen
 


Sziazstok,

Évi,
Nekem sincs olyan pólyás képem Orsiról, bár neki sosem volt "igazi" pólyája. Nekem vagy egy pár perces fotóm:
Kép

Meg egy ilyen angolpólyás:
Kép

És egy karácsonyi:
Kép

Azért elképesztő, milyen sokat változnak, nem?
És én igenis raktam fel karácsonyi képeket, tessék visszakeresni Kép

Maci2,
Figyu, nekem szükségem lenne egy pár tippre, mivel az én lányom gyakorlatilag nem iszik. Csak a tápival vesz magához folyadékot. Már több mindent próbáltam (tea, gyümilé, víz) semmi nem kell. Üvegből semmiképpen, pohárból hangulat kérdése, de annak is nagy része az előkén köt ki.
Mások tanácsait is várom. Kell egyáltalán innia? És mennyit?

Pildi,
Szopipropaganda: totál igazad van. Tkp én is azért voltam béna, mert nem volt megfelelő mennyiségű infó a birtokomban. Sajnos a terhesség alatt a szülésről mindenki mindenfélét összeolvas, de a szoptatásról annyit, hogy az természetes, hogy menni fog, és szoptatni kell, amíg lehet. De hogy hogyan, hányféleképpen lehet, milyen mennyiségnövelő praktikák vannak, milyen homeos cuccok tudnak segíteni, arról a kutya nem szól. Ma már én is okosabb vagyok, de megvallom őszintén, míg a szülésről mindent tudtam, és tudatosan fájdalomcsillapító nélkül 5 órás vajúdással megszültem Orsit, addig a szoptatásról fogalmam sem volt, és gondokkal először a kórházban szembesültem, amikor kisebesedett a mellem. De mikor hazajöttem nem volt támaszom. A babanetet még nem ismertem, és kínlódtam egymagam, amíg fel nem adtam, és jött a tápi. És ez felháborít. Hozzám a védőnő 2 hetesen jött először, és egyébként is elavult nézetei vannak. Aztán egy héttel később, és aztán soha többet. Szerintem az információhiány nem azoknál van, akik olvasnak (szakirodalmat, netet stb), hanem aki NEM. És anno még én is közéjük tartoztam.

Momo,
De jó, hogy újra vagy Kép És már meggyógyultatok? Vagy még utózöngésztek?
Nálunk én voltam a nagytesó: én ettem a cukrot, Orsi a papírt Kép De eccer vmi hiba csúszott... Nem értem, hogy történhetett!!!
jaj, Timi csudahelyes. De jól emléxem, hogy neked két lányod van? És mi van a másikkal?????

Mariann,
Hát nem csoda, hogy ezek a kedvenceid, nagyon édesek. hmmmm egy kisfiúúúú - gondolkodóba estem...

Elli,
Orsi nyári holmijait én majd (ha az idő is elérkezett rá) a védőnő gondjaira fogom bízni. Ő bizti tudja, kinek kell odaadni...
(látom Névtelen is ezt írta)

Magunkról: Orsi újra egy hang nélkül átalussza az éjszakát (régen volt ilyen). Viszont megint csak napjában 4x eszik. Nem erőltetem, gondolom elég neki ennyi, különben szólna. Súlya két ünnep között 9100g netto (itthon mérve meztelenül fürdés után, tehát kosz nélkül, kaja előtt) Kép Hétvégén beszerezzük neki az új kollekciót (80-as) bár még a 74-esek is jók, csak már a body-k kicsik, meg a nadrágok vágnak be a pelusba.
De most már nagyon hiányol, szal mentem

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Elli
Én otthon (most már anyukáméknál) a Máltai Szeretetszolgálathoz vittem be a ruhákat. Szerintem itt is foglalkoznak vele.

Olvasok...Kép
PusziKép
Toffi + csomagomvan Zsombi
toffifee
 
 


Elli,
ha megtudsz valamit használt ruha átadás ügyben, kérlek írd meg nekem is. kösziKép

Timici

U.i.:igyekszem majd jönni is, de akkora itt a pörgés, hogy alig bírom követniKép
timici
 
 


Sziasztok!

Nagyon koszonjuk mindenkinek a szulinapi jokivansagokat, nagyon jol esett.
Mi mar ket hete nem vagyunk itthon, Franciao ban vagyunk a ferjem szuleinel.
Eleg nehez volt, Emma nehezen alkalmazkodott. A repulon megfazott, hiaba tisztitottam szivtam, par napig alig kapott levegot. Szornyu ejszakaink voltak.
Nekem a 11 hetes pocaklakoval a hasamban kellett orakig cipelnem ejszaka, ha nem, orditott. az apjanal is.
Most mar jobb szerencsere, es tegnap eloszor ataludta itt az ejszakat. Mar meg is gyogyult.
A nehezsegeket leszamitva jo volt az utazas, nagyokat ettunk. Kép
Holnap indulunk haza, viszont kocsival, ami ket napig fog tartani. Kicsit felek tole. Nemeto ban alszunk majd egyszer.
Megegyszer koszi, hogy gondoltatok rank,
puszi
Kakukkfu
Emma mar harom hete szalad, alig lehet utolerni!!
kakukkfu
 
 


Sziasztok,
csak elgondolkoztam, milyen szomorú: a Vkereszt havi 1x tud helyiséget fűteni adománygyűjtéshez, (jan 20-án, 9-13h) amúgy nincs rá lóvé...KépKépKép

A Gólyahíreseknek főleg babacucc kell (esetleg női) viszont a Máltaiaknál télleg 24 órában le lehet adni bármit.(Köszi, Toffi)

pussz
E
ellimami
 
 


Itt vagyokKép

Elli
Mi nem látszik azokon a képeken???KépKépKép
Édes husik, combikKépKép
Jobbulást ezerrel!!!

Évi
Nálunk a karácsony ilyen utazgatós, én Csongrád megyei vagyok, párom Nógrád megyei, ez van. Elég fárasztó, főleg gyerkőcöknek, de van előnye is: nálunk három karácsony van (és három húsvét, 3-3 szülinap stb...)
Kutyázáshoz gratulaKépKép
Szandi is baromi gyorsan áttért ciciről főzire, Zsombi már nem. Szandit kb. 3 hónap alatt teljesen elválasztottam (elválasztódott), Zsombival 3 hónap alatt 3 cicizést sikerült kiváltani.

Sofka
Zsombi is megkapta tegnap élete első pizzadarabjátKép Apjának hízott is a mája rendesenKép
Dokihoz drukkKépKép

Maci_2
Egy egész meggybefőttet teszek, többet nem akarok, így is anyósomnak nem nagyon tetszik, hogy nem az ő befőttjeit esszük (neki nincs meggy), páromnak meg elég eggyelKép
Zsombi pohárból iszik, ha szomjas, akkor kb. fél deci vizet (mi is azt iszunk), ha nem szomjas, elcsapja a fejét.

Norka
Betegeknek gyorsan-gyorsan jobbulást!!!!

PIldi
Nekem Szandi tök normál született, azért ha nem köveztek meg érte, a Zsombi-félét választom.

Ari
Gyors vissza-erősödéstKép
Bori nagyon édesKépKép

Momo
Tündér TimiKépKép

Mariann
Marci is édesKép Micsoda mosolyKép

Kakukk
Gratula a kis szaladgálónakKépKép

Heni
Dorina ujja hogy van?
Barátodék babájaKép, bocs, hogy tegnap nem reagáltam, de ezt nehezen tudom feldolgozni.

Azt nem is írtam, hogy Zsombi mászik, ennek következtében amerre eljut, mintha villám csapott volna be. Pakolok egész nap.
Másik büszkeségem, hogy tapsol. Eleinte csak a pelenkázón csinálta, aztán ha az ölünkben ült, most meg már akkor is, ha rászólok, hogy valamit nem szabad csinálni. Felül és tapsolKép. Ez lenne a kiengesztelés?Kép

Megint mintha hurrikán söpört volna végig a lakáson, de szerencsére reggel már feltakarítottam, most már csak visszateszem a dolgokat az eredeti helyükre, hogy aztán kisméretű újra lepakolhassa.

Ezt elküldöm, aztán jönnek a képekKépKép
És még vissza is szeretnék olvasni, mert az oldalam lyukad, ki milyen képeket tett felKép

PusziKép
Toffi + Zsé
toffifee
 
 


Timici,
méltem.Kép
E
ellimami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?