Sziasztok,
Talán most lesz egy kis időm írni is.
Szal:
Orsoly,
Köszi a receptet, megkaptam
Elli,
Ne aggódj! Az én lányom is evett szaloncukrot, persze nem mi adtuk oda, hanem vhonnan összevadászta
Három napig figyeltem, lesznek-e pöttyök, de megúsztuk néküle. Azóta vhogy mindig a szaloncukor izgatja a fantáziáját, szóval nagyon figyelmesnek kell lenni
Sírni hagyás: olyan jó, hogy mindig csak a lelkifurdalás van előtérben (mert sírni hagyod, mert acc neki cumit, mert nem szoptatod legalább hat hóig stb) pedig van úgy, hogy igenis a "másik" jön be. Sztem ne törődj vele! Én is halál depis voltam, amikor tápis lett Orsi, mégis kiegyensúlyozott, vidám, barátságos gyerek. Szal attól még igenis jó anya vagy(ok), és ezt tartsd szem előtt!!!
Réka,
Ha nagyon csúnya a BCG, akkor mutasd meg (hívd föl) a dokidat, ő tud a legtöbbet segíteni. Egyébként "aranyszabály", hogy minél rondább, anál jobb - reagál a szervezete. Időnként törölgetni kell a dzsuvát. Uszit sztem ne hagyd ki emiatt, semmi baja nem lesz - sztem!
Zulu,
Nekem is megvan a Mérei-Binét: Gyermeklélektan, de én még nagyon "kezdő" olvasó vagyok
Sofka,
Reggelire: tejpép? kiflikarikák mindenjóval megrakva? összetört banán? végső esetben anyatej?
Norka,
Hűtőfürdő? Hidegvizes lepedővel borogatás?
Megint Elli,
Kevin kucorfalat
Hú, remélem, a következő nálunk is fiú lesz.
Kaska,
Gifek nagyon szupik
Megadod az elérhetőségüket? Jöhet priviben is
Beu,
Az én 9 hós lányom, érti a nemet. Kérdem én: ha adott esetben egy röpke negyed órás előadást tartanék neki arról, hogy miért nem nyúlkálhat a konnektorba, vajon abból mit fogna fel? De ha tapsolok egyet, és mondom, hogy NEM, akkor abbahagyja - jobb napokon el is jön onnan!
Nátha: fél év körüli babákat viseli meg leginkább a náthás típusú megbetegedés. Általában 2-3 hétig is eltart anélkül, hogy javulna, de tovább is tarthat. A lázra kell nagyon figyelni, ha láz nincs, nincs különösebb tennivaló (párásítani, orrszívózni, szeretgetni). Tartós magas láz esetén érdemes a dokival konzultálni.
Nadine,
Zsani vagánysága elbűvölő
Én asszem 7 hós kortól adtam neki bifiduszos natur joghurtot gyümivel. Mivel semmi baja nem lett tőle, ezért onnantól adom. Egyébként ha nincs SEMMILYEN allergiás a családban, akkor 7 hótól adható, ha van, jobb minél tovább húzni, de 10 hósan akkor is meg lehet próbálni a "savanyított" tejtermékeket (joghurt, sajt, túró stb)
Andy,
Üveges kajáról házira való átszoktatás - TIPP: végy vmennyi répa+stök bébikaját, készíts hozzá házi répát+stököt, keverd össze. Apránként cseréld fel az arányokat. Más kajával hasonló eljárást részítenék előnyben
És akkor én is belekotynyeleskednék a Kismamába - bár előre bocsátom, még nem olvastam a cikket:
Tehát: sajnos az a baj velük, hogy nagyon radikálisak. Értem ez alatt, hogy ha nem szoptatcc, minek neked gyerek? Ha nem cipeled napi 26 órát a seggét, minek neked gyerek? Ha hagyod sírni, minek neked gyerek? stb. Többek között ezért is volt, hogy én már szülés előtt elhatároztam, legalább 6 hóig csak anyatej, de 1 éves korig szeretnék szoptatni.
2 hós mérésnél még minden okés. 3 hós mérésnél a baba gyakorlatilag nem hízott semmit. Táp. Én egyezkedek a dokival, hogy szoptatok gyakrabban, akár éjjel is, hogy legyen újra tejem. Egy hétig kínlódtam, de a jány nem szopott többet, ugyanúgy nem hízott. Akkor jött a táp, minden szopi után 50g kiskanállal. Na mondanom sem kell, kiskanál helyett ordítás, fele egyébként is elfolyt mindenfelé. A gyereknek enni kell - elő az üveget. Két napig kínlódott, de a végén megtanulta, hogyan kell üvegből jóllakni. Rohamléptekben hagyta el a szopit. Én mély depiben, hogy már szoptatni sem tudok, minek nekem gyerek???? És egyáltalán milyen anya vagyok én???? Valósággal az öngyi forgott a fejemben, ha nem lett volna a gyermekem, akire nekem kell vigyáznom, féltenem stb. És láss csodát! A tápi ellenére a gyermekem csodaszép, fejlődik, okosodik, barátságos, kíváncsi, szép súlya van, szal egy szavam sem lehet. És kövezzetek meg, de szeretnék még szülni. Akkor is, ha őt/őket sem fogom tudni szoptatni 6 hóig, mert vmi miatt tápit kell adnom. Sőt, Orsinak cumija is van, és "szerelmes" belé
Viszont nincs kompja, járókája, nem verem naponta 3-szor, stb. Szabad ember, aki oda megy és ott azt csinál, amit akar (határokon belül). Sokat énekelek, verselek neki, nagyokat labdázunk, csikizünk, dobolunk az asztalon stb. Szal akkor én most rossz anya vagyok mert nem szoptattam elég ideig, vagy jó anya vagyok, mert foglalkozom a gyermekemmel és nem korlátozom a fejlődését?
Aki ítél: Katalin bírónő
Én is lemászok a hordóról
heppi