Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, tényleg az van, hogy akinek megvan már a babusa, nem tudunk olyan gyakran jönni... Vagy csak olvasunk, de írni már ritkábban van időnk...

De azért figyelünk ám, hogy van-e valami esemény... Úgyhogy hajrá. húzzatok bele... Hátha mégis oroszlánok lesznek még a porontyok ;-)

yuyu79

Lei, nem hiszem, hogy a Rafthoz visszamennék! Nekem kicsit úgy jött le, hogy az utólag pénz nem érdekli, tehát, csak a tutira megy, legalábbis ez jött le, azok alapján, ahogy viselkedett!

Mondjuk kedden nem nagyon tudom, hogy hol van rendelése, mert az SZTK-ban általában hétfő-szerda-péntek volt a menetrend, lehet, hogy a maszekban!?

Szóval 6 hét múlva biztosan nem hozzá megyek vissza! Előtte is ugye a Horváth Ferenchez jártam, csak ő kerek-perec megmondta, hogy nem vállal szülést, így más kellett keresnem!

Az alvad vérrel kapcsolatban, pedig még figyelgetem magam, és, ha lesz ismét, tuti visszamegyek a kórházba, de addig úgy gondolom, hogy valahol természetes, hiszen csak most ürül a méh, én pedig elég sokat véreztem. De azért köszönöm a tippeket!

Szuszu, nem tudom, hogy tényleg a gyerek-e a problémás, vagy én misztifikálom túl, de az biztos, hogy a szopizások alkalmával csak 30-40-et tud kiszívni, mellszívóval sem sikerül többet, így az pedig biztos, hogy kevés neki! :( Nem tudom, én nem éreztem ezt a nagy tejbelövelléses dolgot... Az, hogy csöpög a tejem, az nálam is megvan, de nem feszülök, és nem tud többet szopizni sem! :( Dokinéni amúgy is mondta, hogy kell csinálnom egy 24 órás mérlegeléses bulit, hogy lássuk, mi a helyzet tejci fronton!

A sírással kapcsolaban sajnos nekem is ezek a tapasztalataim! Főleg azon sírok, amikor mindenki nyugtatni próbál, mintha nem tudnám, hogy az idegeskedés árt a legtöbbet a babusnak, és a tejcinek is. Meg, amikor mások áradoznak a gyerekről, szóval, ahogy pl. apukám viszonyul a gyerkőchöz, pedig nem egy nagy lelkizős, na, akkor nálam is eltörik a mécses!

Holnap amúgy jön anyum, mert a férjem megy ügyeket intézni a városba, és akkor segít nekem itthon, illetve főz ebédet nekünk, hát kíváncsi leszek! Nálunk még senki nem fogta a babót rajtunk kívül! A kórházban nem lehetett látogatni, szülők, rokonok pedig egyelőre nem zargatnak! Talán jobb is így!

Levegőztetésre amúgy azt mondták, hogy 2 hetesen már vihetem levegőzni, csak kisgyerekek ne macerálják, szóval ne engedjem, hogy behajoljanak a babakocsiba, meg fogdossák! :S Hát majd meglátjuk!

Bár már én is szívesen dicsekednék a kis dagibogárral! ;)

Ja, és akkor megpróbálom gyorsban összedobni a szüléstörténetem!

sophie27

Minden hétfőn kezdődött... Előtte sosem görcsöltem, vagy legalábbis azt nem nevezném annak! Hétfőn elkezdett valami halvány rózsaszínes cucc folydogálni belőlem, nem tudom, hogy mi az, így felhívtam a "dokim", aki berendelt vizsgálatra! Megnézett, mondta, hogy nem tudja 100%-ra megállapítani, hogy magzatvíz-e, vagy sem, így a kórházba irányított. Ott újabb vizsgálatok, végül a szülőszobán a főorvos helyettes hazabocsátott, mondván, hogy nem magzatvíz, tök zárt vagyok, stb. stb. Ezt nem részletezem, mert korábban írtam már... Szóval annyit mondott, hogy kedden reggel uh a rendelőben, aztán azt mutassam meg a "dokimnak", és akkor lesz valami!

Hétfőn, olyan 1/2 11 körül arra ébredtem, hogy erősebben görcsölök, mint addig, így nem is tudtam visszaaludni. A görcsök, kb. 10 percesek voltak, és közel 1 percig tartottak. Aztán hajnalban felkeltettem a férjem, hogy valami kezdődik, szerintem menjünk be a kórházba! Be is érkeztünk, megvizsgáltak, mondták, hogy még mindig zárt vagyok, rátettek egy NST-re, ahol semmi fájás nem látszódott, pedig nekem voltak fájásaim! :( Akkor újra hazaküldtek, mondván, hogy teltház van, és nincs értelme bent maradnom, mert nincs semmi...

Olyan 6 körül értünk haza, és ugye reggelre mentünk vissza uh-ra, így kb. 1 órát aludtunk, de én azt is a 10 perces fájásokkal megszakítva. Hát eleve hulla fáradt voltam, de mikor reggel elindultunk itthonról, akkor már gyakrabban jöttek a görcsök. Mondhatni 5-6 percesek, de az autóban eléggé szenvedtem, mert sehogy nem volt jó ülni!

Odaértünk az uh-ra, millió várakozó, én kb. a 6. lehettem. Egy örökkévalóságnak tűnt a várakozás, egyre rendszeresebb 5 perces fájásokkal... Hát klassz volt, mondhatom!

Aztán végre behívtak, az előttem lévő lány előre engedett, gondolom látta rajtam, hogy milyen jól vagyok! ;)

Megállapították, hogy a magzatvíz normális, viszont a fej annyira lent van, hogy nem tudják biztonsággal megállapítani a méretet, helyezkedést!

Na uh után felmentünk ismét a szülőszobára, ott vártam a Raftra, mert ő éppen szült, és mondta, hogy majd akkor jön!? Oké, én várakoztam, de mikor már tényleg nagyon erős fájásaim voltak, becsöngettem a szülőszobán, hogy akkor szülni jöttem, hello! Be is hívtak, megvizsgáltak, akkor már bő ujjnyira nyitva voltam, de inkább 2-re, és mondta az ügyeletes, hogy akkor most már felvesz! Ez olyan 1/2 11 körül volt! Férjem felhozta a cuccaimat, bekerültem a közös vajúdóban, ahol először még helyem sem volt, így állva vajúdgattam... Férjem pedig mindeközben kint várakozott!

Az idő lassan telt! Kellett volna pisit produlánom, de nem ment, közben a véres cucc folyamatosan távozott belőlem! Rátettek egy NST-re, ahol megint semmi fájás, mondjuk igaz, hogy oldalt feküdtem, de akkor is!?

Mikor megkaptam az ágyat, már nem nagyon tudtam felkelni, mert a fájások sűrűsödtek és erősödtek! Elmentem lezuhanyozni, de nekem az a softball-os dolog nem nagyon jött be! És akkor olyan 1 óra körül szóltam az ügyeletesnek, hogy nekem már olyan, mintha a fájásaim egymást érnék! Megvizsgált, akkor már bő 3 ujjnyira nyitva voltam, így mondták, hogy jöhet a férjem, megyünk a szülőszobára!

Így is lett. 1/2 2-kor kerültünk be a szülőszobára! Feltettek gépre, kaptam infúziót, mert egész nap nem ettem/ittam szinte semmit, és akkor ott vajúdtunk tovább, amíg az ügyeletes doktornő, akinél végül megszültem, meg nem vizsgált, és ennek következményeképpen a magzatvíz elfolyt! Azt mondták, hogy az kicsit elszineződött volt, férjem szerint, rózsaszínes!

Itt már nem nagyon tudom, hogy hogyan követték egymást az események, csak azt tudom, hogy elég vacak volt, közben bejött a vezető szülészorvos is, megvizsgált, és szerintem beillesztette a picúr fejét a szülőcsatornába, mert mondta, hogy most segíteni fog, de pont egy fájás közepén, így azt hittem, hogy odacsinálok!

Mikor ez megtörtént, már nyomnom kellett. A dokinő jött, mondta, hogy akkor, ha van fájás nyomhatok! Közben millió injekciót kaptam, lazító, fájás erősítő, stb. De én nyomtam, ahogy tudtam! Néha lecseszett, hogy ne lihegjek, meg ilyenek, meg forduljak oldalra, mert úgy könnyebb, de nem nagyon törődtem vele, volt elég gondom enélkül is!

Az ügyeletes szülésznő, amúgy nagyon kedves volt! Mázlink volt vele! Nagyon sokat volt mellettem, mondta, hogy mit csináljak, amivel könnyebb lehet, és mindent előre elmondott, hogy mi fog történni!

3/4 3 körül már nagyon a finish-ben voltunk, legalábbis én így gondoltam, és tényleg!

Nem számoltam, hogy hányadik nyomásra lett meg Beni, de a vége az nagyon kellemetlen volt! Feszített, fájt, és minden egyszerre, de végül túl lettünk rajta!

Mikor Beni fejecskéje előbukkant, mondták, hogy fogjam meg nyugodtan, de nem szerettem volna, már túl akartam lenni a dolgon, így inkább nyomtam! Sajnos szerintem akkor is nyomtam, mikor nem éreztem a fájást, szóval a technikán csiszolni kellett volna még, de 15:10-kor megszületett Balló Benedek, és akkor más semmi más nem számított! ;) A hasamra tették, kicsi lila testtel, gyorsan bebugyolálták, hogy nehogy megfázzon, és én annyira meghatódtam, hogy csak na!

A férjem, mivel mindent látott mondta, hogy a legdurvább az volt, ahogyan feje jött kifelé! Csak a koponyacsontot látta, és tök lila volt az egész gyerek, de mondták, hogy az normális, és tényleg, pár perccel születése után már tökre szép színe volt a bőrének!

A méhlepény megszülése után, ami szerencsére tök simán ment, megvizsgálgatták, és én is megnéztem! Hát, durva látvány volt, de nem undorító, csak inkább durva!

Bár igaz, hogy gátvédelemmel akartunk szülni, de sajnos végül vágni is kellett és sajnos a kötőszöveteim minősége miatt csomó helyen szét is repedtem! A dokinő szavaival élve, szétment a hüvelyem is!? :(

A szülést követően kb. 1 órán keresztül varrt, hát nem mondom, hogy szülni nem fájdalmas, de ez még annál is rosszabb volt! :(

A dokinő sajnos elég pokróc típus volt, így gyakran elfelejtett szólni, hogy most éppen mit fog csinálni, hogy kicsit is felkészülhessek és ne ugráljak a kezei között!?

Sokmindent nem mondott a varrás végeztével, csak annyit, hogy kontroll 6 hét múlva, azt jónapot!

És akkor még egy furcsa dolog, vagy legalábbis én annak gondolom!? A szülés után pár nappal, zuhanyozás után, egy olyan vattapamacs csusszant ki belőlem, amivel gondolom tamponáltak! Azt nem tudom, hogy véletlenül hagyták-e bent, vagy direkt, mert erre vonatkozólag nem adtak semmilyen felvilágosítást...

Mindenesetre én örülök, hogy már nem kell bent lennem a kórházban, mert amúgy is utálok kórházban lenni, ez pedig csak még jobban megerősítette bennem az utálatot!

Na, hát kb. ennyi! ;)

sophie27

Jó reggelt :D

Az ígért képek :

Kép
Kép
Kép teljes méret :D

nicike

Nem kétszar akartam :(

Egy másik:
Kép Cumizni is tudok :D

nicike

Jó reggelt Lányok!

Zsófi, elég durván bántak veled a kórházban. Igaz az én szülésem sem volt egy leányálom, de legalább a kórházi dolgozók hozzáállása nem nehezítette tovább a dolgomat. Egyébként olyan véres plutty nekem is volt, rögtön a szülés után vagy hármat kinyomtak belőlem, de aztán pár nap múlva a kórházban az egyik pisilés alkalmával is távozott egy ugyanolyan nagy. Rákérdeztem a szülésznőnél és azt mondta, hogy ez normális. Aztán később itthon egész pici hasonló állagú darabok még néha jöttek belőlem, de már befejeződött.
Amúgy tutira nem reagálod túl a szopi dolgot, elhiszem, hogy nehéz lehet. Én a kórházban nagyon kiborultam az első nap a szoptatás miatt, mert azt vizionáltam, hogy éhezik a gyerekem, meg ha sikerült is valamit belediktálnom az is mindig visszajött, de aztán rendeződtek a dolgok.

Rita, volt a doki kedden. Kicsit tartottam tőle, de végül is nem volt baj vele. Elég határozott és megvan a stílusa, de nekem nincs ellene kifogásom. Sok mindent elmondott, amit eddig még senki és nem volt erőszakos, hanem felvázolta a lehetőségeket és elmagyarázott dolgokat. Amikor Andrist vizsgálta, akkor pedig láttam, hogy milyen jól ért a gyerekekhez és azt is láttam, hogy szeretettel nyúl a fiamhoz. Remélem nem lesz gond a kettőnk viszonyában. Nekem inkább a védőnővel van bajom, de az már az elejétől. Mindig azt érzem, hogy nem szereti a szakmáját és nyűg neki ez az egész. No mindegy.

Tegnap levittem este a szemetet és annyira jó volt kimozdulni a ház elé, hogy csak na. Mondjuk észrevettem, hogy eléggé bele is fáradtam a 4 emelet oda-visszába, de akkor is. Hogy egy barátnőm szavaival éljek, olyan volt, mint a holdraszállás. Ma reggel meg lementem a közeli pékségbe, de az már egész megviselt fizikailag. Persze jól esett. Nem gondoltam, hogy ilyen gyenge vagyok. Itthon jövök-megyek, teszek-veszek. Nem érzem a fáradtságot. Mondjuk étvágyam nem nagyon van. Ti hogy vagytok ezzel?

Itt van a várandós excel, hogy lássuk ki van még egyben:
várandós tábla

szuszu

Jó reggelt!

Na, kaja ügyileg én sem állok valami jól! :( Pedig tudom, hogy ez is nagyban segíti a tejtermelődést... Ha szopiztatás közben elalszunk, azt sokkal többre értékelem, mint egy szendvicset, vagy gyümölcsöt. Sajnos ez a maratoni szopiztatás igencsak kiveszi az energiám! Ma is, úgy kellett kelteni, mert a dokinéni mondta, hogy éjjel nem aludhat 3 óránál tovább, így 6 körül keltettem, 7-kor úgy tűnt, hogy visszaaludt, aztán jött a meglepetés, és újra fent volt, nyöszörgött, nyüglődött, így újra ciciztünk, egészen 9-ig! :(

Nem tudom, hogy valakinek volt-e már hasonló problémája, vagy ez tök normális-e, bár nem hiszem. Ő egy nagy baba, elég erősnek kellene lennie ahhoz, hogy kiszippantsa a neki szükséges tejcit! Nem? A másik, hogy bimbóvédővel való szoptatáshoz mit szóltok? Védőnő mondta, hogy ellaposodó a mellbimbóm, és lehet, hogy ezért olyan nehéz bevennie a cicim időnként, akkor pedig begurul, hogy nem kap enni, és csak szenved!?

sophie27

Zsófi, nem semmi a történet amit leírtál, sajnálom, hogy így kellett megéld a kórházi napokat!

Az etetés nálunk sem mindig egyszerű! Tegnap este 11-től egészen hajnal 2-ig etettem, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Mondjuk tegnap 4 óránként kelt fel Barnus, lehet az volt a baj, hogy túl sokat aludt egyszerre?! A bimbóvédőt én nagyon jónak tartom, kezdettől fogva azzal szopizunk, csak ajánlani tudom!

Más:
Reggel sikerült anyóssal nagyon összevesznünk, mert szerinte éheztetem a gyereket.... :shock: :shock:
két hét alatt hízott fél kilót Barnus, bimbóvédővel szopiztatom, amiben mindig látszik, hogy van elég tejem! Anyósom ezt másképp gondolja, szerinte nincs tejem, vagy nem olyan tartalmas!
Ja és hogy mérnem kellene minden etetés előtt és után, mert honnan tudnám különben, hogy jóllakott???!!! Kérdem én, ha kiköpi a cicit és nem kér többet, az nem annak a jele, hogy jóllakott???

Bocs lányok a panaszkodásért, de megőrülök tőle. Mindig az az igaz, amit ő mond:((((

sniky

sziasztok csajok!

na végre én is egy kicsit jövök
akik még egyben vannak kitartás, akik megszültek nekik meg hatalmas gratuláció agyönyörű kis poronytyokhoz!!
ha jól nézem a táblázatot a kkor mi vagyunk a bronzérmesek születési súly tekintetében :D :D
5perces babánk:
Kép
8perces babánk:
Kép
megmosdatva:
Kép
1naposan:
Kép

még vannak irtóédes lábinkó képek is :D azokat is mindjárt beillesztem :D
Vendég

Sziasztok!

Még mindig egyben, ráadásul úgy érzem megint megfordult...mindenhol nyomkolódik, mint mikor popón volt....
Aptyára is haragszom, mert éjszaka elment zsugázni a haverjaihoz, ma meg ugye meló, és velem mororg,h ne aludt csak 2 órát...tiszta bolond volt ..... engem meg jól kiakasztott...most itthon főlök a levemben :evil: :shock: :lol:

Niki ne is foglalkozz Anyósosddal!! Nem érdemes miatta mérgesítened magad! Ha még éhes lenne (bár még nincs tapasztalatom) akkor nem köpné ki a cicit szerintem!! csak fontoskodni akar. Egyik füleden be a másikon ki!!

Csandikám de nagyon szép Csenge baba!!

Nicike a művésznő is gyönyörű!!

Én is akarok már kettőben lenniiiiii.... :oops: :cry:
makadu

Kép Kép
Vendég

Hello csajok!
még mindig egyben vagyunk....
tegnap este voltunk NST-n, semmi fájás, babus először lusta volt, nem mozgott,aztán ettem csokit,meg rázogatták a hasam, akkor meg bepörgött rendesen. Namindegy, ma este is kell mennem megint. Szülésznő megvizsgált alul, méhszáj márpuha teljesen és több,mint egy ujjnyira nyitott. babus feje is jól lent van,már beilleszkedett. Szóval szülésznő szerint egy-két nap és meglesz, és szerinte nem lesz hosszú 12 órás szülés. Remélem igaza lesz!!! Csak fájások kellenének most már végülis. Sexxel rá kéne segíteni, de párom ódzkodik a dologtól,mert fél, hogy kárt tesz a babában. A férfiak már csak ilyenek.
Na mindegy, remélem péntekig most már kibújik a lurkó!!!

zsófi: hát nem semmi a történeted!! Így azért érthető, hogy nem a legkellemesebb élményed a szülés. Sajnálom!
Mondjuk, ha nekem akkor hívják majd csak be a dokit,ha már három ujjnyira ki vagyok tágulva, akkor nem sokat fog szerintem hozzátenni az egész folyamathoz. De hát a szülés nem is a dokikról szól,hanem inkább a szülésznőről és az enyém nagyon-nagyon rendes eddig, szóval szerintem nem lesz gond!
A mellbimbóvédőt pedig próbáld ki szerintem is, hátha segít! És egyél minden nap főtt kaját, mert tényleg kella tejtermelődéshez a mindennapi megfelelő étkezés!! Még ha a kajálás most nem is esik jól esetleg.

makadu, csenge, beleki! Mizú? Nálatok mi a helyzet????
lei

makadu: EDÁ-hoz még annyit, hogy nekem szándékomban állna kérni, ha odajutok, de mivel a Szent Imrében az a szabály, hogy a szülést vezető doki nem adhatja be, csak olyan más doki, akinek van hozzá képesítése (pedig azén dokimnak van),ha éppen akkor mikor szülök nincsen bent ilyen doki, akkor nem kapok. Szóval ez lutri, hogy mi lesz.

IMRÉSEK! A babust rögtön lemosdatják miután kibújt,vagy rajtahagyják a magzatmázat?????És amíg bent vagyok vele tényleg kap a kórháztól ruhákat minden nap???
lei

Lei minden nap mész nst-re? Megy a drukk,h kibújjon Csabi!

Nálunk kedden 1 újjnyira nyitva és a doki azt mondta,h 1 héten belül meglesz. keményedések, kisebb görcsök vannak, de más nincs, pedig olyan jó lenne már....

Én kedden voltam ctg-n meg holnap megyek délután. Dokihoz meg csak szerdán (ha addig nem történik semmi...)
makadu

Sziasztok!

Hát látom mindenki rendesen ki van ettől a szopi témától. Nem egyszerű! Mondjuk nálunk szerencsére Virág jól szopik, csak az utána lévő idő visel meg, mert nehezen büfizik, sokszor elalszik büfi előtt, de ha leteszem, 2 perc múlva felkell és nyúglődik a pocija miatt. Szóval igy egy etetés másfél óra, mert néha még kéri a mellet megint, de akkor ismét ki kell várni a büfit, stb stb.

Ami engem nagyon aggaszt és nem tudom, hogy igaz-e az az, hogy a házi munkától pl egy kis főzéstől vagy porszivózától elapad-e a tejem. Anyukám egyfolytába azt mondogatja, hogy ha nem pihenek akkor elmegy és ez nagyon idegesit! Ti mit gondoltok erről?? Mondjuk fáradtnak is érzem magam persze mert szinte napi 5 órát alszom és azt is megszakitásokkal, na de tényleg elmehet a tej azért mert teszek-veszek? Csak mert ahogyan Szuszu is irta, nekem is jólesik kimozdulni, tenni-venni.
Na meg néha rám jön a sirógörcs, hogy olyan jó lenne egy kicsit kimozdulni, elmenni egy kicsit kirándulni, kikapcsolódni stb (főleg ilyen szép időben)! Szóval kicsit nehéz feldolgozni, hogy egy jó ideig nem lehet menni, vagy ha igen, akkor már nem lesz olyan mint régen. Persze van egy gyöngyörű szép kisbabánk helyette, de akkor is nehéz még felfogni a felelőséget meg hogy már minden más lesz. Ti hogy vagytok ezzel??

Kép
Kép
dia123

makadu:most úgy néz ki, hogy minden nap mennem kell NST-re szombatig, tehét ma este is, meg holnap is,meg szombaton is, feltéve, hogy addig nem indul meg a dolog.

dia: azért egy kis mozgástól nem hiszem, hogy elapadna a tejed....de mivel még nem tartok ott, nem tudom biztosan. A tapasztaltak majd biztos reagálnak....
Amúgy Te mész le sétálni a babussal, vagy még nem mozdultál ki a szülés óta abszolút othonról?
lei

Lei,
A orvos és védőnő azt mondják, hogy még ne vigyük ki csak a teraszra, igy nem mozdultam ki azóta csak a postládáig... :(
Meg elvileg 6 hétig nem is nagyon lehet menni sehova vele, mármint egy kicsit messzebbre mint pl vásárolni vagy ilyesmi. Vagy lehet szerintetek??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Most csak így fél kézzel írogatok, szopizunk, úgyhogy bocsi a hibákért,

Dia, én nem tudom, hogy mit javasoltak neked, de mi két hetes kora óta visszük Lilit minden felé. Voltunk a Margit-szigeten, a várban a mesterségek ünnepén, tegnap a repülőnapon. És semmi baja, annyira figyelj, hogy senki ne fogja meg és ne hajoljon a babakocsiba. Ilyen jó időben semmi gondja nem lesz. Nálunk van udvar, két napos kora óta reggel, este kint van. És jól alszik a levegőn. Én ezt tanácsolom.

Niki, anyósod mehet a fenébe, nekem is osztják a tanácsokat én meg kerek perec megmondtam, ha idegesítenek ilyennel, attól megy el a tejem. Be is fogták... pedig előtte jöttek, hogy biztos elapadok, ha nem fejek, meg ilyenek, pedig ez nem igaz. Ne hagyd magad, inkább haragudjanak meg, a babád fontosabb mint a jó viszony.

Zsófi, ide írj szopi ügyben és ajánlom olvasd is el a hozzászólásokat, szuper a nő aki válaszol.
http://www.kismamablog.hu/babazas/szoptatas/keves-a-tej
Nagyon rossz volt olvasni, hogy mennyi megpróbáltatás ért, sajnálom, de remélem nem tántorít el a következő babától, szomorú, hogy manapság a pénz beszél, azt hiszem én is így jártam volna, ha nem a Bálint a dokim, sajnos ilyen világot élünk... A sebek gyorsan begyógyulnak, de a lélek nem, arra sokkal jobban kellene figyelniük!

Lei, kórház ügyben, a babának adnak ruhát minden nap. Nem mossák le a mázat, csak öblítik a vért, máz az marad. Keresd a Magdika csecsemőst, szuper ügyes és kedves, mindent elmond ha kéred és megmutat, imádta Lilit, jött mindig puszilgatni a szobába :) egy idős néni, ősz rövid a haja, én mindig másztam a nyakára, hogy mutassa ezt vagy azt és segítsen, ő meg mindig aranyosan segített.

Makadu, Lei kitartás, hajrá!!

Csenge, holnap megyünk sétálni? Mi benne vagyunk, majd jelezz, hogy mikor jó neked.

Cs-andi, tündéri a kiscsaj, puszilni való kis tappancsok!

Nici, pont ilyen kisruhája van Lilinek is, annyira édes benne, majd fotózok és felteszem én is :) gyönyörűek ezek a kiscsajok, olyan jó nézegetni a képeket! Igazán büszkék lehetünk a fórumos babákra!

KépKép
columbine

Lei, ő a Magdika csecsemős, amennyire látszik, és itt láthatod, hogy hogyan fürdetik meg, és milyen mázas maradt:

Kép Kép Kép

Itt pedig a mesterségek ünnepén, nagyival, apával:

Kép Kép

KépKép
columbine

Zsófi, Niki, én ezt a szopizást pont fordítva csinálom, mint ti és nálunk működik. Éjjel tudunk aludni és nappal sincs gond. Szóval az van, hogy nappal szigorúan 3 óránként etetem a babát, ha aludni akarna tovább, akkor is felébreszem, mégpedig tiszta pelenkát adok, arra mindig felébred. Ha hamarabb kel, mint 3 óra, akkor kitöltjük az időt, vagy ha nagyon nyüszi, akkor kap vizet. Éjjel viszont ha felébred, akkor mindig adok neki enni, de mivel napközben rendszeresen eszik, ezért éjjel is csak 3-4 óránként kel.
Dia, pihenni igaz, hogy kell és ha nagyon fáradt vagy, akkor el tudom képzelni, hogy csökkenhet a tejmennyiség, de nem hiszem, hogy azért annyira kihajtod magad. Nálam is az a baj, hogy nem tudok napközben aludni és reggel is már hétkor felkelek, míg a fiúk (apa és fia) 9-10-ig alszanak.
Szerintem 17 naposan már simán leviheted a babát.

Csajok küzd még valaki az aranyérrel rajtam kívül? Mert nekem aznap jött ki, amikor hazajöttem a kórházból. Jó, előtte is volt, de akkor nem fájt, viszont ez a hazaengedés előtti kötelező széklet betette a kaput. Nem nagyon akar javulni, hiába krémezem és kúpot is használok. Alig bírok pl. ülni és van, amikor a mászkálás is fáj. Nekem főleg emiatt kéne feküdnöm.

szuszu

Zsófi, sajnálom ami veled történt a kórházban :( Nem tudod hogy hívták a dokinőt meg a szülésznőt?

Nici, CsAndi nagyon helyesek a csajok!

Ági, a magzatmázas képek nagyon jók! És köszi, hogy megosztottad velünk a csecsmőnővéres infót, biztos jól jön majd, hogy tudjuk kihez kell fordulni. Egyelőre úgy néz ki, hogy holnap egész nap ráérünk, csak du. alszik valamikor Zéti, de az sem fix időpont. Majd kereslek! Nektek mikor lenne jó?

Van nálunk is fejlemény: volt egy 70-es fájásom NST alatt, és 1 ujjnyira nyitva a méhszáj. Egy hét múlva vizsgálat, akkor már be akar fektetni a dokinő, de mondtam, hogy az nem játszik, úgyhogy abban maradtunk, hogy majd egyezkedünk.

Tegnap voltunk tüzijátékon, Zétinek nagyon tetszett :lol:
Vendég

Andi, nekem, 11 után jó bármikor, kb fél óra, amíg összerántom a kislányt. Telefonon egyezkedünk!

Majd holnapig még gondolkodom kórházas infón, megpróbálok minél több hasznosat mondani, de kérdezzetek is, úgy könnyebben eszembe jut!

KépKép
columbine

Szuszu, nekem nincs aranyerem, pedig úgy hallottam, hogy szinte mindenkinek kijön, vagy szülés előtt, vagy utána. Sajnálom hogy Te nem úsztad meg :-( Hashajtót nem kaptatok? Nekünk a 3. napon azt mondták hogy ha nem volt még széklet, akkor kell bevenni hashajtót... Adtak is egyből 2-t, de jó hogy csak egyet vettem be, mert így is egy napig wc-re jártam tőle...

yuyu79

Sziasztok!

Lassanként de végigérek a fórumon.
Bár a kórházi napokat még mindig nem olvastam. :oops:
Nálunk is eléggé leköt a kis trónörökös, bár ma már el lettem zavarva Auchanba, jól ki is fáradtam, de nagyon jól esett.
Tényleg kell a nyüzsi egy idő után, mert a 4 fal csak még inkább magamba fordít.

Dia, sztem is vidd sétálni, mi is visszük esténként ha épp úgy jön ki a lépés h. nem alszik mélyen.
A friss levegő sokkal többet hasnál, a bacik megha kinyitod az ablakot, akkor is bejönnek. Társaságba, gyerekek közé ne, de séta a parkban, nyugisan.

Zsófi, tényleg gáz lehetett, bár a Szt. Imre sokakat megoszt.
Írtam már, h. sógoroméknál is a közös vajúdóban kezdtek este, ezért sógoromat elzavarták, lement aludni a kocsiba és persze nem szóltak, amikor sógornőm a végéhez érkezett. Mondjuk ott még pluszban gáz volt, hogy teltház lévén Évi egy sima üres kórteremben szült egy szar vaságyon és tök egyedül.....szóval nekem ezek a storyk annyira furik, tekintve, hogy a leginkább felkészült, legújabb, legmodernebb szülészetek egyike...

Egybenlévők: a ti babáitok érzik magunkat a legjobban úgy tűnik odabenn, de ne adjátok fel! Már tényleg csak pár nap.

Ez a more milk nevezetű cucc hol kapható? Mert a gyógyszertáros azt sem tudta, h. létezik ilyen.

Ja, ZSófi, tényleg próbáljátok ki az urtica urenst, én lekopogom, de szuper és nagyon bevált nekem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Először is gratulálok andakának!

Kicsit eltűntem, hasfájósak lettünk mi is, a mai napunk is katasztrófális volt. Amíg ébren volt és nem evett ment az üvöltés. Nem tudom mit csináljak vele. Infacolt kezdtem adni neki két napja, meg tornáztatom, meg persze sétálok vele körbe-körbe a lakásban. Hívtam ma a dokit, mondta, hogy ne igyak semmi tejterméket. Meg a köldije is véres még mindig, pedig már majdnem két hete leesett a csonk. Mondta, hogy ha hétfőig nem javul meg akarja nézni. Hulla vagyok, fél napot fogogattam a kisasszonyt. Mi járunk sétálni, meg patikába ide-oda, tegnap elsétáltunk a nagylánnyal a játszótérre. Rosszul vagyok mondjuk ha valaki idegen odajön. Valamelyik nap a péknél egy tök idegen nő, hogy ő megnézné a lábát és már nyúlt is a takaróhoz. Hát, majdnem leütöttem.

Na megyek, mert megint sírdogál.

Andi

KépKép
jazmin2005

sziasztok! most ment el anyukám, férjem pedig már itthon, szóval nem vagyok egyedül! ;) vagyis most igen, mert párom kivette a buszhoz anyut, de Beni alszik, szóval most van időm géphez ülni!

a szüléssel kapcsolatban, nem rossz élmény maga a szülés, hiszen van egy csodálatos kisfiam, aki mindent megér nekünk csak a körülményekkel nem voltam annyira kibékülve, mert tényleg úgy éreztem, mint egy utolsó senki, aki nem érdemli meg még azt sem, hogy normálisan bánjanak vele!

így is örülhetek, hogy nem napokig vajúdtam, szóval a második gyerkőccel sem lesz gond, bár ott már lehet, hogy inkább császárt választanék, de csak a nagyon gázos kötőszövetek miatt!!! :S

Magdi csecsemősnővérke tényleg rendi, csak sajnos nálunk csak 1x dolgozott... :( nekünk a Csilla nővérke volt születésnél! és igen, a magzatmáz maradt, még mondták is, hogy kenjem be vele magam, mert nagyon értékes! :)

Csenge, de tudom a nevüket, a dokinő Marietta volt, a szülésznő pedig Molnár Gabriella, de ő nagyon rendi volt, tényleg!

sophie27

nst/ctg-vel kapcsolatban:
én megnéztem a vajúdós ctg-met és megbeszéltem a dokival mert nem nagyon értettem...mivel a tágulási szakaszban 0-100-ig ingadozott és csak a csúcsa volt durva,de amikormár eltünt a méhszáj és egymást érték a fájásaim 40alá nem is ment már le és az is elég durvaának hatott és visszakúszott a csúcsra és ekkor volt az, hogy azt mondtam ezt nem lehet kibírni és aztán már amikor rányomtam az iszonyú jól esett:)
szóval azt mondta a doki, hogy nem látni a görbéből a fájás erösségét mert egyrészt mindenki máshogy érzi másrészt pedig a fájás hatékonysága a lényeg ami meg az eredményekből derül ki...tehát az alsó görbe kb.dísznek van :shock:
Vendég

Ági, köszi:)) pont ezt mondtam én is neki mérgemben, azóta csend van, egymást kerülgettük egész nap a lakásban... mondjuk ez sem túl jó, de jobb, hogy nem okoskodik bele mindenbe!

Szuszu, kipróbálom, amit írtál, mert eddig én nem keltegettem és tegnap 4-5 órát is aludt egyhuzamban, gondolom ennek volt köszönhető az éjjeli bagolykodás:)

aranyérrel sajnos én is küzdök, nálam a szülés hozta ki, a paradicsomlé éhgyomorra viszont csodákra képes;) de fájni, sajnos akkor is fáj. Eddig még nem kérdeztem rá patikában, hogy mit lehet szedni, vagy mi az ami használ rá?! Neked mondtak vmi hasznosat? vagy esetleg vkinek vmi jó tapasztalat ezen a téren?

sniky

Szuszu!
Éppen tegnap foglaltam imába a neved, hogy ajánlottad a Spertit. Nekem a kúptól, meg a krémtől már majdnem teljesen elmúlt. Nálam már minden rendben odalenn, olyannyira, hogy ma már akciózni is mertünk, óvatosan, mert ugye még nem telt le a 6 hét.
Kicsi lánykánk ma alaposan meglepett minket ha jól számolom ma 25 napos és a hasáról átfordult a hátára. :) Remélem karácsonyra még nem kell csimát vennem neki, hogy rohangálhasson a hóban :)

Dia! én az összes házimunkát egyedül csinálom és most mát naponta fél órát tornázom is. A tejci pedig spriccel a mellemből. 3 hét alatt kb 70 dekát hízott a leányzó ( pontosan nem tudjuk, hisz nincs babamérleg ) szerintem ez nem rossz. Jó alvó és abbahagyja az evést mikor már nem éhes.
Szerintem nyugodtan lehet őket vinni levegőre is. Mi egyhetes kora óta mindennap kétszer kint vagyunk. Illetve tegnap elmentünk Tatára az Öreg- tóhoz. Baromi nagyot szúnyált séta közben. Egy padon megszoptattam és aludt tovább. Megálltunk ebédelni egy nagyon klassz árnyas kerthelységes kisvendéglőben, ott is szopizott egyszer, hamar tisztába tettem és aludt tovább.

Nem emlékszem ki tett fel, olyan fényképet egy babáról, aki cumizik...Láttam jó nagy az a cumi a kicsi pofihoz képest. Elősör mi is ilyet nyomtunk a szájába, de nem igazán tetszett neki se, meg nekem se, hogy ennyire eltakarja az arcocskáját. Vettem egy MAM márkájú újszülötteknek való cumit, mindannyiunk örömére. ezzel nagyon aranyos, nem úgy mint a másikkal.
bende

lightos hashajtó, nekem ez vált be hazajövetel után LAEVOLAC SZIRUP. szoptatás mellett is lehet.
bende

Niki,
Tényleg ne foglalkozz az anyósoddal, próbáld meg kizárni a hülyeségeket!

Csandi,
Az utolsó kislábacskás kép nagggyon tetszik :D

Szuszu,
Remélem, hogy jól kijöttök majd a dokival, sokaknak bejön.

Dia,
Szerintem is vidd nyugodtan ki sétálni a babát, már lehet, nem kell a nyári babákkal megvárni a 6 hetet.

Zsófi,
Nagyon szomorú, hogy így bántak veled :( de a lényeg úgyis Benibaba :D

Rutinos anyuka sztorija, tessék belőle tanulni :oops:
Tegnap este már indultunk Csanáddal az ügyeletre, mert popsiban 38,1 volt a hőmétséklete, Fájt a pocakja, ami eddig szerencsére nem volt, így gondoltuk anyummal, hogy segítünk neki egy kis hőmérőzéssel. Azért megnéztük a hőmérsékletét, hívtam az ügyeletet, ott azt mondták vigyem be. Indulás előtt jöttünk rá, hogy senkisem rázta le a hőmérőt, a következő mérés 37,1 lett... :lol:

Pocakosok,
A szűz jobb jegy, mint az oroszlán, nem?
Nekem a vajúdás elején olyan volt a ctg-m, hogy egy teljesen lapos vonalból magasodott ki a fájásgörbe, majd vissza nullára. Előző ctg-ken meg dimbes-dombos volt.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hello lányok!

Úristen elhagyom a fejem nem győzöm utolérni magam azért nem jelentkezem. Itt van anyós de még így is! :shock: :shock:

Rengetek a tejem ugyhogy már vasárnap óta még a kórházban is fejnem kellett, és most meg lázasodok be pedig lefejtem a tőgyikéket.

Ígérem nemsokára jelentkezem!!!

Remélem már mindenki megszült és mindenki boldogan babázik! Akikről lemaradtam nagyon gratulálok! ha valaki még 2in1 kitartás és rengeteg erőt a szüléshez!
puszi lányok bocsi mégegyszer
visszaolvasnom se lesz egyszerű egy hetet :shock: :shock:

két kép gyorsba nektek!
Kép Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende,
Csanád is megfordult tegnap hasról hátra, de ez biztos csak véletlen :wink: [/b]

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

s.o.s segitség anyukák adókártya intézés hol???

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ZSófi én is bombóvédőzök..olyant egyél ami feles.. mert akkor a kicsi érzi az illatodat..

a homeós bogyó tényleg jó... mert én is elkezdtem szedni és bedurrant a cicim..abba is hagytam.. anélkül is van szerencsére

hrk :wink: :lol: ZSigi is fordult már meg és olyan ügyesen tartja a fejét..rá is vagyok csodálkozva :lol:

Nekünk védőnéni azt mondta már a 2.nap,hogy nyugodtan vigyük le sétálni....és imádja is..

remélem a házimunka nem apasztja a tejet,mert nekem nincs segítségem... illetve férjem segít de azért én is teszek veszek....

annyira szépek a gyerekek! mindenkié....

Kép :lol:
Vendég

[quote="mecsi"]s írta:mecsi.o.s segitség anyukák adókártya intézés hol???

területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni az újszülött adószámát. Mivel az adókártya elkészítéséhez több napra van szükség, először csak adószámról szóló igazolást kapnak kézbe, de ez elegendő a munkáltató felé. Adószámra a babakötvényhez is szükség lesz.
(A babakötvényről egy következő írásban adunk tájékoztatást.)

http://www.apeh.hu/bevallasok/archiv/ka ... _baba.html
Vendég

Egy kis humor a férjtől:

Néhány évvel ezelőtt egy férfi kalandba bonyolódott egy olasz nővel,
s a nő egy éjjel bevallotta neki hogy teherbe esett tőle.
Mivel nem akarta hogy szégyenben maradjon de elvenni sem volt ínyére,
jókora összeget adott neki hogy visszamenjen Olaszországba és csendben
megszülje a gyereket.

Az egyezség része volt az is, hogy ha ott neveli fel, a gyerek 18 éves
koráig kap majd anyagi segítséget.
A nő beleegyezett, de azt is tudni akarta, a férfi hogyan szerez majd
tudomást a kicsi születéséről.

Hogy minél diszkrétebb legyen a dolog, a férfi azt kérte, küldjön neki
egy egyszerű képeslapot, s a hátoldalára írja rá: "Spagetti".
Akkor majd el is kezdi utalni a gyerektartást.

Egy napon, úgy 9 hónappal később épp hazaért kis feleségéhez.
"Drágám," mondta a nő zavarodottan, "ma kaptál egy nagyon furcsa
képeslapot."
"Add csak ide, majd később elmagyarázom" vágta rá.
Az asszony engedelmeskedett, s csak azt látta, ahogy férje arca
fehérre vált a levelet olvasva, majd hirtelen elvágódott.

A kártyán a következő állt:

"Spagetti, spagetti, spagetti, spagetti, spagetti.

Három húsgolyóval, kettő anélkül.

Küldj extra szószt.."

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bende, én elhasználtam most egy doboz Sperti kúpot és krémet, de nem javultam, ezért áttértem a Reparonra. Most azt használom, szintén a kúpot és a krémet.
Niki, te szerintem először a Spertivel próbálkozz. Amúgy lehet, hogy nekem is azt kellett volna folytatni, de türelmetlen voltam. Kicsit mondjuk aggódom a Reparon miatt, mert a Spertire rá van írva, hogy terhes nők és szoptatós kismamák is használhatják, de a Reparon-on csak az van, hogy elvileg nem árthat, de konzultáljunk az orvossal. A terhesség alatt is volt, amikor a Reparont használtam. Mindegy, türelmesnek kell lennem. Ma mintha nem fájt volna annyira, de nem akarom elkiabálni. Nagyon szenvedek miatta. Ha ez nem lenne, akkor semmi bajom nem lenne, de nekem ez a keresztem, úgy látszik. Az is rossz, hogy ilyenkor ugye melegvizes ülőfürdőzni kell a kúpozás előtt, de az meg tilos, így a zuhannyal szoktam locsolni az alvázamat jópár percig, aztán még egy kicsit meg is szoktam masszírozni szódabikarbónával is. Ezek a trükkök. Most azért egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ezzel bajom.

Mecsi, nálatok valaki fotós a családban? Nagyon profik ezek a képek.

Itt van egy mai jóllakott Andris pofa:
Kép

szuszu

Sziasztok!

Most értünk haza, a sogorom 40. szülinapi bulijáról. ...

Voltam délelőtt ctg-n és a méhtevékenység 100-ról indzult és kb. 70-ig ment le, de nem igazán éreztem semmit.

Viszont 3 napja van, hogy a belső combomba belenyilal valami, a bába váalszol-ba azt olvastam, hogy ez kisugárzott fájdalom is lehet. Volt valakinek ilyen?

Jó éjt!

Kata
Vendég

sziasztok!

na!? senkinem ment szülni az éjjel? állítólag most hétvégén megint brutál hidegfront lesz, lehül vagy 10-15 fokot is a levegő! :( remélem, hogy a szülésre készülőknek babát hoz, nekünk meg inkább nyugalmat, és nem lesz sok frontérzékeny babókánk!

az éjjel eléggé kaotikusra sikerült! olyan hajnal 1-2 körül kezdődött minden, aztán óránként ébredtünk. reggel hívtam a dokinőt is, mert a gyerek nem gyarapszik, inkább fogy, persze nem drasztikusan, de a növekedés nem indult még meg nála, pedig kedden lesz 2 hetes, mikorra el kellene érnie a születési súlyát!

megfigyeltem, hogy ciciből max. 40-et tud szopizni, de az tényleg rekord mennyiség, és azzal meg nincs el hosszú ideig, sőt! még, ha óránként is kel, akkor sem tud tőle hízni, így a dokinéni azt mondta, hogy most már muszáj a hozzátáplálás! ha nem szopizik 40-et, akkor a minimum tápszer felét meg kell kapnia, vagyis 45ml-t. most is ez volt, cici után tápszer, és már 2 órája alszik! a 2 órás szopiztatásra pedig azt mondta, hogy az sok, max. 45-50 perc, a két mellre, és slussz!
fejni is próbálom, de nem jön több... nem tudom, hogy mi lehet!? elképzelhető, hogy nekem még mindig nem rendes tejem jön? én azért még bízom magamban, és először cicizés van, szóval a mellemet éri az inger!

na, most megyek, aztán majd még benézek, ha úgy alakul!

szép napot és hétvégét nektek!!!

sophie27

Hali!

Nálunk megy a durci és az éjszakai nemalvás. Tegnap Szuszu módszert próbáltam, ébresztettem, de a vége az eddigi leggázabb éjjel lett, másfélóránkénti hisztirohammal.
Nem is értem hogy bírja. :oops:
Viszont mi már a 2. hazajöveteli napon a dokinőnek bemutattuk a fejmegtartást, csodálkozott is s dottore.
Azóta meg hiába teszem le stabil oldalfekvésbe és támasztom ki elől-hátul a szivaccsal, ami elvileg atombiztos, tutter a hátán fekszik, szivacsok széttúrva, amikor legközelebb megyek a kiságyhoz. :wink:

Minden rendben itthon, aranyerem nkem is megvan, de nem fáj...csak ez a nemalvás. llletve csak ölben hajlandó elaludni, bármit próbálkozunk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi! Ha nem emelkedik ki a mellbimbód rendesen, akkor érthető, hogy nem akar (nem tud) rendesen enni a picurkád! Nem tudja megfelelően bekapni, így szívni sem tudja jól, nem ürül úgy ki a melled ahogy kéne, ezért nem is termelődik elég tej. Próbáld meg bimbókiemelővel szopiztatni, hátha az tényleg segít. A homeós bogyót próbáltad már? Nálam kb 2 nap után már rendesen volt hatása.
Egyébként mikor kisebbik fiamat szültem, volt bent egy nagyon fiatal (19) anyuka, pár órával utánam szült. Szegénynek nem ment a szoptatás, gondoltam segítek neki, mivel a csecsemősöktől nem kapott semmi segítséget, csak lerakták mellé a babát, aztán szoptatás idő végén jöttek érte. Hát szegénynek annyira lapos volt a mellbimbója, szegény kicsi nem tudta bekapni. Próbáltuk, hogy fejünk le szopi előtt egy kis tejet, hogy ne legyen annyira feszes, nem segített. Akkor mondtam neki, hogy kérjen bimbókiemelőt, mert máshogy nem fog menni. A nővérek lehurrogták, próbálgassa csak! Pár nap múlva másik csecsemős ugyanazt mondta neki, amit én :) Kapott bimbókiemelőt és utána már ment neki.

A tej nem fog elapadni attól, hogy valaki végzi a mindennapi teendőit, ez hülyeség. Az igaz, hogy több pihenésre lenne szükség, de mivel azért a főzés meg a porszívózás (főleg ha nem egyszerre csinálja valaki az egész lakást - nekem ez egész pici gyerekek mellett sosem sikerült :wink: ) nem olyan nagy fizikai megterhelés, hogy káros legyen a tejtermelésre. Gondoljatok csak bele, ha 6 hónapig kizárólag anyatejes a baba, akkor ennyi ideig nem lehetne semmit csinálni? Dani 6 hónaposan abbahagyta a szopit, szerintem a mensim visszatérése miatt, másra nem tudok gondolni, de Dominikom 8 hónaposan is csak vacsira fogadott el max egy üveges gyümölcspürét, egyébként csak a szopi kellett neki. És mivel segítségben én sem bővelkedtem, sőt még volt egy vizsgaidőszakom is a fősulin, muszály volt csinálnom a dolgomat, mégis bőven volt tejem!
Aki írta, hogy két hét alatt fél kilót hízott a babája, és az anyósa kevesli, ne foglalkozzon a mama "jó" tanácsaival (bocsi már nem tudom, ki írta). Az én gyerekeim az első hónapban kb 1 kilót híztak, a drnőnk vigyorogva mondta, hogy ez igen!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!!!

Örömhírt hoztam!!
Csenge az előbb hívott, ma reggel 7 órakor megszületett Zsombor, 3650 gramm, 57 cm, természetes úton, ő is, anya is jól vannak!

A nagy csoda, hogy ma van Csenge másik kisfiának Zétinek is a szülinapja, és pontosan ekkora volt, Zéti is, mintha ikrek lennének :) három év különbséggel :)
A szülés gyors volt, fél 6ra mentek be és hétre megvolt, de azt mondta, hogy nagyon intenzív fájásai voltak.
Puszilnak mindenkit.

KépKép
columbine

Lili és kipp-kopp barátsága:

Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Csenge,
nagy-nagy gratula!!!! És BOLDOG SZÜLINAPOT ZSOMBINAK ÉS ZÉTINEK!!!!!

Beleki,
Nekem is nyilallt a combomba, a szülés előtti 1-2 napban már annyira, hogy néha össze kellett görnyednem, mert mozdulni sem tudtam.

Boniko,
van még egy közös pontunk: Ugyanilyen a szopipárnánk :lol:
És tök ügyes a kisfiad 8)

Szuszu,
mikor akarjátok először levinni Andrist?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hali!
mindig olvaslak ám titeket!!
nagy nagy gratu a babákhoz!
csenge éljen!!!
ez a lili hercegnő......irtó cuki, de andris is és mindegyikőtöké eccerűen!!
mecsi:Neked is irtó cukkki a baba.
én úgy tudom , h.a születésivel bemész a teve u-ba és ott rögtön kézhez kapod a taj-t.persze ki kell tölteni hozzzá egy adatlapot!

Kép
winona

Nagy-nagy gratula Csengének! :)

De, azért üzenem neki, hogy nem fair!!!! :shock: így beelőzni!
Vendég

Sziasztok!

Hát mi még mindig egyben....remélem 7végén történik már valami....mondtam,h utolsónak maradok?! :cry: :shock:

Nagy gratula Csengééknek! Boldog szülinapot Zétinek is!!

Annyira aranyosak a kiscsajok!

Csandiéknak az utolsó lábas kép fantasztikusan jó!!
makadu

Sziasztok!

Aranyér: én akorával jöttem ki a kórházból, hogy csak na, kenem hemorid krémmel ezt lehet használni a doki mondta, előtte is zt használtam. Nem mondom, hogy gyorsan, de elmúlt tőle.

CSenge: gratulálunk, méghogy utolsó mohikán :)

Séta: mi máfél hetesen vittük ki, de nem is csak sétálni, hanem nekünk nagy a csalá, így elkerülhetetlen a gyerekek társasága, szóval cuniella már találkozot mindenkivel és semmi baja. Azért próbálok figyelni, hogy ne nyalogassák össze, ebből van é volt is sértődés, de kit érdekel. Itt csak én vagyok gyenge, mert én olyan izzadós vagyok és éjjel leizzaok 6*, plussz ráfázom, tehát megy itt az orrfújás ezerrel.

Zorka tiszta kis dagi, de olyan cuki, vagyis jó nem kövér, csak olyan kis pocok arcú, mint én. Ma kaptam3 igazi mosoyt, ami iztosan nekem szólt. Az én lányom egyfolytában dumál, szegény még álmában is van, hogy sikongatva ébred, tegnap meg is rémültnk apájával. Nektek is nyöszrögnek meg szövegelnek? Ez normális, vagy ebből látszik, hogy majd ő is egyhuzamban dumálni fog mint az anyja :) Szegény apa :) :)

Puszi miondenkinek!

Ritus

Kép
rituspoc

Csenge! Gratula Zsombi babához! ;) Tök jó, hogy egy napon születtek a bátyussal!

Columbine, tök aranyos Lizo, és milyen mosolygós! Látszik, hogy jó a kedve!

Dadomi, köszi a tippet, mondjuk apával hozattam tegnap bimbóvédőt, akkor ez nem ugyanaz, mint, a bimbókiemelő? :( Próbálkozom én már mindenhogyan, most pl. hónaljtartásban szopiztattam... Hát, 30-nál többet nem evett így sem, vagyis ez is egy volt a sok pozíció közül! De jó, akinek sok a teje... Nem akar egy kis pozitívot küldeni valaki, hátha nálam is minden beindulna végre!? :(

Levegőztetés nálunk is indul lassan, bár csak jövő hétre mondták, hogy vihetem, de nem tudom, hogy pár napon mi múlna!?

Na megyek, mert nyöszörgi, sőt, sírdogál...

Ja, és Ritus, nálunk is tök éberen alszik, de állítólag ez normális, mert az idegrendszere még fejlődik, és ez ilyen... A miénk folyamatosan mocorog, integet, nyöszörög, és, ha fáj a hasa, akkor sikongat is!

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?