Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reginek már meggyógyult a füle, kontrollon is volt apjával, minden okés Kép De persze a takony meg a köhögés továbbra is megvan Kép

Szerencsére nálunk egész jól beálltak a dolgok, bár azért percre pontosan nincs zaba Kép Általában délelőtt fél kilenctől alszik, kb délig, fél egyig, utána délután nézelődik meg néha bealszik picit, aztán kb nyolc-kilenc körül pancsi, kajcsi, és fél háromkor meg fél hatkor kel enni kb. No, és ugye fél kilenckor kel Kép Remélem, ennél rosszabb nem lesz Kép
Azért nálunk is volt egy-két nap zűr, de rájöttem, hogy az a titka, hogy napközben velünk kell lennie a nappaliban, a szobai hordozóban, és csak éjjel a kiságyban, mert így frankón meg tudja különböztetni a nappalt meg az éjszakát Kép

Marycus,
Szerintem doki bácsihoz menj vissza a kontrollra! De ez az én véleményem Kép Tényleg, a gyerek születésétől számitott 6 hét múlva kell visszamenni? (már marhára nem emlékszem...)

Hanzika,
Fejni még mindig nem volt időm, de tartok tőle, hogy már eléggé beállt Máténak a kereslet-kínálat...de azért, ha mégis lesz, úgyis szólok! Kép

Az ünnepek nálunk is jól telnek, szenteste anyuméknál voltunk, Máté nagyon nyugis volt Kép
Ma meg jönnek anyósék.

Hanzi,
Ja, a folyás...azért lehet, hogy elmennék doki bácsihoz...bár ha jól rémlik, nekem is volt még egy kicsi a kontroll után is.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Mi is kellemes ünnepet kívánunk mindenkinek, bár már majdnem végeKép Mi nem mentünk sehová, anyu és a bátyám voltak nálunk, illetve még vannak is. Délután mennek vissza Szekszárdra.

Marycus! Nekem azt mondták, hogy azért nem jó 4 óránál többet hagyni aludni a babát, mert lemehet a vércukorszintje. Az első nagyjából 3 hétben mi is mindig ébresztettük 4 óra alvás után Miksát, de csak finoman perszeKép Mire felébredt, kész is volt, közben jó nagyokat nyújtózott és száraz gatyában ébredt, majd usgyi az étkezdébeKép Most már sokkal kevesebbet alszik.
Kontrollügyben én felhívnám doki bácsit, hogy bevállalja-e. Végülis neki kell dönteni, bár én elhiszem, hogy inkább hozzá mennél.

Hanzika! Hallottam már mástól is, hogy elég sokáig tartott neki. Nekem nagyjából 6 hétig volt, a végén már csak egy kicsi, aztán amikor az elmúlott, akkor jól megjött. Az tartott majdnem további egy hétig, azóta pihi van. Szedem a fogigátlót, mert nem akarunk még kistesótKép

Kriszta! Miksa is csak éjjel alszik a kiságyában, nappal hordozóban, babygymben, babakocsiban vagy az ölünkben van velünk. Szerintem is műxik.

Képzeljétek, papától kaptunk egy klassz hordozót. Nem kendő, de inkább arra hasonlít, mint kengurura, csak jó erős zsákvászonból van. És elég dizájnosKép Majd teszek fel képet. És egy szoptatóspárna is pottyant a fa alá, szerintem nagyon klassz, jó stabilan befekszik rajta a kiskölyök. És már olyan jókat mosolyog, egy percre nem áll meg keze-lába, és nagyon figyelmes, ezerrel megy a gügyögésKép
Egy tündér, noKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Túl az ünnepekenKép Tegnap is, tegnapelőtt is, meg ma is forgás volt Kép Meg is látszott babón, aki ma megint nem aludt negyed kilenctől.. most meg próbálkozik Kép Remélem, hogy sikerül neki... de legalább nem volt sírós és ennek örülök.

Kriszta,
Tejcsit kicsit sajnálom, de semmi gond, az a lényeg, hogy Máténak legyen elég Kép Egyébként is, lehet, hogy Marcus azt sem biztos, hogy enné, mert amennyire először jól ment, most fagyitejjel annyira hadilábon állunk Kép Nem akarja enni, úgy kell max 50-et beletuszkolni.. én meg sajnálom, mert jó lenne neki, tudom. Viszont a tápit imádja (csak el ne szóljamKép). És sétálni mikor viszitek először? Bár ahogy látom, gyerkőcök pont "elkerülik" egymást, mert nálunk elviekben a 11 óra körüli séta játszik most, majd evés és 1 óra utáni elalvás este 5-6-ig Kép Ja és igen, 6 hét után van a konroll Kép

Viszont nekem meg lehet, hogy megjön, mint neked Szirom. Aztán ki tudja. Mindenesetre fájdogál a hasam... pedig nem sírom vissza. És gondolkodhatok fogamzásgátlón, mert amit szedtem, az bekavart a pajzsmirigyemnek, a doki meg spirált javasolt, amitől kicsit ódzkodomKép

Nálunk babatornáztatót hozott a Jézuska, kettőt is Kép Úgyhogy egyik egyik nagyinál, a másik a másiknál egyelőre Kép Marcus élvezi, figyeli a színeket és nyújtja a kezét a figurák után már.

Alvás: nálunk napközben is a kiságyban alszik, mivel nem igazán szeret a hordozóban meglenni. Nem is tudom, hogy mi lesz, ha egyedül leszek. Elalvás meg leginkább a mellkasomon játszik be Kép Úgyhogy éjjel is ott elaltatom evés után és vagy bealszok úgy vele én is, vagy visszateszem ágyába Kép

És el sem hiszem, hogy Marcus hétfőn már 8 hetes leszKép

Hanzika

Kép
hanzika
 
 

 
 

Sziasztok

Bocsánat, hogy nem kívántam boldog ünnepeket, de így utólag azért kívánokKép
Látom, mindenhol jól telt, nálunk is. Most hozzánk jött mindenki.
Én csak lustaság miatt nem írtam, mert lányunk nagyon édes és rengeteget alszik még mindig.
Most már egy kicsit duci, mert sokat szopizik.
Ti mit gondoltok az elkényeztetésről? Én mostanában azt olvasom, hogy nem lehet elkényeztetni, szóval ha ébren van, nálunk szinte egyfolytában kézben van, ringatjuk, kényeztetjük. Mondjuk, ha párom megy újra dolgozni, ez azért egy kicsit csökkenni fog. Meg nyugodtan altatjuk az ágyunkban is ( imádom, mikor ott szuszog mellettemKép ), aztán lehet, hogy soha nem fogjuk róla tudni leszoktatniKép.
Krisz, ahogy látom , neked is szerencséd van. Jó, hogy Máténak van napirendje, ez nálunk még hiányzik, bár éjszakai úgy néz ki, lassan kialakul ( még csak három éjszaka aludt ugyanúgy )
Azt még nem tudom, de szerintem a baba sem, mennyi az elég kajcsiból. Adok neki annyit és akkor amikor szeretné. Hát nem tudom.
De nagyon jóóó dolog ez az anyaság lányok nemKép Nagyon élvezem. Nem tudom, akkor mit mondanék, ha sírós lenne. Azért az nehéz lehet, hogy csak sír és nem tudom, mi baja.
Na de most visszaveszem apától a lányom és neki meg visszaadom a számítógépetKép

Sziasztok és ha addig nem jövök, akkor BUÉK
Mese+Annácska
Mese
 


Sziasztok!

Tegnap, hogy anyósék itt voltak, Máté is kicsit "meghülyült". Ő se aludt egész nap, csak nézelődött meg nyöszizett.
Ma meg persze pont akkor jött a doki néni, mikor elaludt. De sok vizet nem zavart, mert végigaludta a vizsgálatot Kép

Hanzi,
Tejcivel azért még próbálkozom Kép Tegnap már fejtem picit, de sok időm nem volt anyósék miatt, úgyhogy kb 60 ml lett csak.
Sétálni szerintem csak jövőre indulunk még el babakocsival. És csak akkor, ha pluszok lesznek, azért nem minuszban akarom először kivinni Kép Elkerülni nem fogjuk egymást, mert kint is úgyis aludni fog, úgyhogy nekem meg mindegy, hogy itthon vagy kint csinálja Kép

Hú, most megyek, mert Regi mindjárt ledugja Máté torkán a cumit Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!
A karácsonyon már túl vagyunk, ezért míg el nem felejtem, BUÉK mindenkinek!
Marycus,
Nekem a Tomi fiú még a kórházban (kb.4 napos volt) már 6 órája aludt egyfolytában, mikor jött a gyerekorvos vizitre. Tőle kérdeztem, hogy felébresszem e . Azt mondta isten ments, majd ő tudja és jelzi mikor akar enni.
Kriszta,
jó hogy nálatok már kialakult valami napirend. Mi ezt még nem mondhatjuk. Az éjszaka talán kezd beállni, de nappalok! S egy pár napja érthtetlen sírásai vannak. Fogalmunk sincs most éppen miért. Ilyenkor persze sokat van ébren. Pedig kézbe is veszzük, pelust nézünk stb. Egy biztos, hogy nem éhes. Szerintem rengeteget eszik.

Tejcim nekem is van, fejtem is már le. De kicsit még bizonytalan vagyok ez ügyben. Előfordult már hogy azt hittem hosszú alvásnak nézünk elébe, s lefejtem, mert már folyt. Erre kismanó felébredt, s persze rettentően éhesen. S az apja cumisüvegből itatta meg vele a lefejt tejcit.

Nálunk ez az éjszakai kiságy nehezen megy. Zömében úgy megy, hogy a szobájában lévő ágyon megszoptatom éjszaka, s bealszunk mind a ketten. Ha én mégsem, s beteszem az ágyába, akkor is ritkán alszik sokáig, általában fél egy óra múlva jön a sírás. Ha egymás mellett alszunk, akkor négy órát is tud egyfolytában.
Van valami tippetek erről hogy szoktassam le?? Mégiscsak tudnia kellene egyedül is aludni.
Nildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Tisztára érdekes, hogy mennyire más tanácsokat adnak az orvosok. Az egyik 4 óránál szabja meg az alvás határát,a másik meg egyáltalán nem szabja meg... És ezek szakemberek, hát hogy legyen így okos a szülő?

Mondjuk nekem ezzel mostanában már nincs gondom, mert Miksa egyáltalán nem akar ilyen hosszúakat aludni (kivéve éjszaka).

Nildikó! Nálunk azt hiszem akkor van érthetetlennek tűnő sírás, ha Miksa fáradt és nyűgös, mert nem tudja, hogy az a baja, hogy aludnia kéne, vagy ha tudja is, akkor egyedül nem tud elaludni. Akkor bevallom, hogy etetésnél hagyom a cicin elaludni, és általában később le is tudom tenni. Ha nem kaja következik, akkor megpróbáljuk elringatni. Kiságyügyben nem tudok okos lenni, mert Miksát csak az elején kellett kicsit ringatni, mostanában általában az esti utolsó etetésnél, amikor megkapja mindkét mellemet az utolsó csöppig (jó tudom, ez az újratermelődés miatt nem igaz), simán le lehet tenni és elalszik. Igaz, ez este 11-körül van.

Kriszta! Most én sem merem vinni Miksát a mínuszokban, pedig ő már nagyobb. De itt egész nap nem ment -6 fölé (itt mindig hidegebb van 3-4 fokkal, mint máshol, néha még többel is).

Mese! Én nem merném éjszaka az ágyunkban tartani a kicsit. A párom még rám is néha rámgurul, ha nagyon mélyen alszik. Nem féltek, hogy ráfekszetek? És nekünk mondták ismerősök, hogy ne engedjük az ágyba a gyereket, mert sose tesszük kiKép Ezt teljesen azért nem tartom be, mert a reggeli szopi után szundítunk egyet közösen (általában ketten). De éjszakára nem kockáztatnám meg.

Elkényeztetni állítólag tényleg nem lehet az ilyen piciket, de mi azért törekszünk arra, hogy egy kicsit önállóan is játsszon. Az elején csak néhány percig nézegett a kockás fülű nyulat, most már tovább és nyúl is érte, meg most már van babygymje, mert karira azt kapott tőlünk. Szerintem nagyon jó dolog, bár baromira drága volt. De már egészen sokáig elvan vele, mi meg csak lesünk az emberrel, hogy püföli a cicát és a madaratKép Ja, és rugdos feléjükKép Meg ott lehet hagyni az ágya fölötti forgó izével is egy időre, egy másik hasonló forgó izét (kaptuk ajándékba, kettőt nem vettünk volnaKép) a hordozószékére szerelt az ember, na azt nagyon csípiKép

Hanzika! Az nagy kár, hogy Marcusnak nem kell a fagyitej. És a friss az igen, azt megeszi? lehet, hogy hülyeség, de olyat nem lehet csinálni, hogy összekevered a tejet és a tápit?

Felébredt Miksabuc, miután itt voltak a rotyimanók, úgyhogy tisztába teszemKép Követeli si rendesen, ez alapján szobatiszta a gyerekKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


NIldikó!

Du 5-től lefekvésig folyamatosan foglalkoztatott bennünket a gyerekem, mikor ekkora volt. Le sem lehetett tenni. Pokoli fárasztó volt. Azután egyszer csak leszokott róla. 3 hónapos volt kb.
Eleget alszik? Persze mennyi az elég!? Mert nálunk is a fáradság volt az ok.
Majd kialakul lassan a rendszere, még egy hónapos sincs!!!
Az együtt alvást meg lehet, hogy Edinától meg kellene kérdezned, mert Petránál ők is beleestek ebbe a hibába, de a kicsinél már nem! Én ugyanis továbbra sem találtam meg a megoldást!Kép
Küldtél képeket?

Magdi
gmagdi
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, már második éjszaka hajnal egytől ötig éjszakázunk Kép Valamiért akkor jön rá, hogy nehezen tud kakilni Máté, és nyög meg nyüszög ezerrel Kép
Pedig nem is eszem semmi olyat...szénsavasat iszom mondjuk, de már előbb is ittam. Mitől lehet? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Az éjjel Miksa is fent volt hajnali 1-ig, és rikoltozott a kiságyában. Mi a melegfrontra gyanakodunk. Miksának a kaksiban, illetve inkább az emésztésben szokott segíteni az Infacol, ami nagy buborékokat csinál a sok kicsiből, szóval ha levegőt nyel, akkor két jó nagy pukival megússzuk hasfájás helyett. Már csak nagyon ritkán használjuk, ha nagyon nyüszög meg tekereg. Amikor akkora volt, mint Máté, akkor viszont egy-két hétig minden kaja előtt kapott, mert hasfájósnak indult a kissrác. Recept nélkül lehet kapni a gyógyszertárban, nem szívódik fel, szóval veszél nélkül lehet adni egészen újszülött kortól. Miksa még szereti is, kifejezetten elégedett, ha kap belőle. Esetleg próbáljátok ki. Ja és még a tornáztatás is jó szokott lenni, meg a hasrafektetés, ezek valahogy megindítják a dolgokat.

Kaja: nekem az elején tuti, hogy a rántotthús zavarta a pociját és a fűszeresek is, pl. a pirospaprikásak, a pörkölt, a kolbász ilyesmi. Meg a szénsavas is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Köszi szépen, szerintem veszünk ilyen cuccot mi is...Kép Hátha...tornáztatni szoktuk, akkor jön egy-két trotty, de öt perc múlva folytatja...Csak azt nem értem, hogy miért ugyanakkor mindig? Napközben semmi baja, tök jó gyerek Kép

A kaja jó nagy kicse..és nekem, mert imádom a szénsavasat, a fűszereset, és szilveszterkor töltött káposzta lesz azért is! Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Még valami: nekünk a doktor javasolta a szélcsövet is, hogy időnként hasznos lehet. Rendszeresen állítólag nem jó használni azért. Nem próbáltuk, mert nincs itthon, de a hőmérő is ugye hasonló eredményt produkálhat, ha már más megoldás nincs...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Igen, azt javasolták Reginél is, de nem volt szivem venni Kép Nála is hőmérőztünk, de tényleg ritkán. Most voltunk lent a gyógyszertárban Regivel, vettünk Infacolt Kép Meg magamnak influenzára homeos bogyót...muszáj már valami mert megőrülök, olyan ramatyul vagyok Kép

Kriszta

Ja! éjjel is adtad kajcsi előtt Miksának?

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Bocsi, de Miksa éjjel nem eszikKép Asszem kettő kivételével átaludta az összes éjszakát. Az utolsó késő esti kajánál viszont adtam, és szerintem kellett is. A doktorunkkal is megbeszéltük akkor, hogy kapja Miksa ezt a cuccot, szerinte jók a tapasztalatok és bajt nem lehet csinálni vele.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Mázlista - még mindig Kép Az anyatejes-tápis mixet meg még itthon nem próbáltam, mivel csak a fagyitej van, azt meg ha kiolvasztom, akkor mindet el kell használni. De még Krisztiben reménykedem kicsit Kép

Kriszta,
Add neki mindig. Ugyanúgy működik, mint amit mi használunk/tunk, az Espumisam csepp. És jobban vagy már??? A fejésre szánást köszi Kép És ha majd séta ügyben már "kompatibilisek" vagytok, szólj Kép Marcus imád sétálni és érdekes, hogy nagy hidegben még jobban Kép Volt egy nap, mikor fújt a szél, meg viszonylag hideg volt és bealudt és imádta! Aludt vagy 4 órát kintKép És Máté alszik már éjszaka? Nem lehet, hogy nappal viszonylag sokat alszik és éjjel éberebb? Marcusnak is volt ilyen, ha visszaolvasol... aztán "kinőtte" Kép

Ildi,
Nem lehet, hogy talán más testhelyzetben alszik a kiságyban? Csak azért kérdezem, mert Marcus hason alszik és azt szereti is. Viszont ha háton vagy oldalt tettem le, akkor fél óra sem volt és sírt.... a hasfájás miatt.

Mese,
Három hónapig nem gond, de azért légy óvatos, mert Annácska a fejetekre fog nőni Kép Nálunk is volt, hogy Marcus egyszer-egyszer velünk aludt, főleg az én oldalamon, de általában a kiságyában alszik. Nekünk is, és neki is kényelmesebb.

Ma voltunk doki néninél, mert Marcusnak hőemelkedése volt, meg születése óta szörcsög. Hát egy kicsit megfázott, nem vészes. Szívni kell az orrát, meg kaptunk szemcseppet-orrbaKép Remélem, hogy hamar elmúlik. Egyébként jókedélyű és nincs vele gond Kép

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,

A fejést még nem adtam fel, bár egyelőre mindig csak annyira van időm, hogy egy adagot lefejjek, és ma is vásárolni voltam órákon át, és hát ugye apa odaadta Máténak. De igyexem Kép
Amúgy igazad van, mert napközben nagyon sokat alszik, de ugye mivel még nagyon pici, nem igazán lehet szórakoztatni, igy nincs más, mint hagyni aludni. De ez is változó, mert ma elég sokat fent volt. Hát kivi leszek az éjszakára...
Persze, szólok, ha mehet a séta, de mivel még apa jövő héten is szabin lesz, szerintem kb két hét múlva lesz esedékes. (feltéve, hogy nem minusz 20 lesz...)

Szirom,
Ti már voltatok ezen a hallásvizsgálaton, mennyivel előtte kell hivni, és hova kell menni, és mit csinálnak vele? És egyáltalán Kép Kép

Amúgy Máténak is szivogatjuk a nóziját, mert ő is szörcsög napok óta Kép Dehát nem csoda, amilyen állapotban én vagyok...tegnap vettem homeos bogyót magamnak, mintha kezdenék jobban lenni, de lehet, hogy már amúgy is Kép

Marycus,
Köszi, Regi szerencsére már jól van (kopp-kopp), de jövő héttől ismét ovi, úgyhogy sokáig úgyse lesz igy sajnos Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Kriszta! ha lesz egy kis időm, leírom, jó?Kép

szirom és Miksa

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mi is mindenkinek egy nagyon boldog új évet kívánunk! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Látom, azért sehol sem fenékig tejfel a picúrokkal. Én már védőnőt, gyerek dokit, ismerősöket kérdeztem, mit lehet tenni, a sok sírással. Hát leginkább semmit, ez a tapasztalatom. Mindenki mond okosságokat, ötletelnek, mi meg próbálkozunk, aztán Vikóca sír, ha ő úgy gondolja. Most előadta, hogy evés után fél órával már éhes, és tényleg... Pedig a doktornő határozottan megtiltotta, hogy adjak neki, mert állítólag olyanok ezek a kis picúrok, hogy bármikor képesek enni és ha adok, akkor nem fog megfelelően enni a következő szopiidőben. Nem voltak ritkák a másfél órás szopik sem, de ezt is megtiltotta, mondván 20 percnél többet ne szoptassak egyszerre, mert ennyi idő alatt, ha éhes, akkor megeszi a szükségesnek minimum a 3/4-ét még akkor is, ha csak immel-ámmal eszik. Mondta, hogy próbáljuk ki, hogy húsz perc után levesszük és lemérjük mennyit evett, és igaza volt 20 perc alatt annyit evett, mint mikor egy, másfél órát lógott rajtam, tehát ez igaz lehet, már Vikóca esetében. Három napja napirendet tartunk, háromóránkénti 20 perces szopi, úgy néz ki ez valamennyire beválik. Éjszaka maga hagyja ki az egyik szopást, így jelentem két napja éjszaka alszunk... Remélem megtartja jó szokását.
Különben szerintem az a titok, hogy napközben nem hagyjuk hogy kialudja magát, így éjszakára marad a dolog.
Másik, hogy letesszük a kiságyába és tuti fél órát óbégat, nem figyelünk oda rá - gonosz dolognak tűnik, de ez is bevált - és elalszik magától legalább öt órát.

Egyébként mi is az elején próbáltuk magunk mellett altatni, nekünk nem vált be, mert ha aludt is, rettentő nyugtalanul, így mi nem aludtunk, mert állandóan rá figyeltünk, mióta külön alszik ez is jobb.

Fejés, én nem tudok igazán fejni, annyi tej van, amennyi ép elég Vikócának, egy-két alkalom volt, amikor úgy éreztem, hogy evés után feszül a mellem, akkor próbáltam fejni, de egy óra szipókázás után elértem az 5 g-ot, meg, hogy teljesen kikészült a mellem. Így lényegében abbahagytam, lehet, hogy nem jól tettem...

Folyás, én a hatodik hétbe érkeztem, de még mindig véres folyásom van, én is aggódom, mert a harmadik héten vissza is kellett mennem a kórházba, mert olyan erős vérzésem lett, hogy muszáj volt. Kaptam újra méhösszehúzót, és antibiotikumot is. De még mindig nem múlt el a vérzés, bár kevesebb. De látom nálatok sem feltétlenül múlt el a hatodik hétig.

Hú, most már sokat írtam, így befejezem.

Mindenkinek békés, sírás mentes napokat és éjszakákat!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Először is, csatlakozom az előttem szólókhoz Kép BUÉK Kép

Jó évet zártunk mindannyian, én úgy gondolom Kép Már ami a babásodást illeti ;)

Tegnap Marcus is velünk akart óévet búcsúztatni, mert egész nap megint csak a babakocsiban aludt egy kicsit. Aztán este 8-kor anyuéknál beájult. Így nagy gondolkodás árán este negyed 12-kor jöttünk haza. Próbáltuk nem felkelteni, ami addig ment is, míg ki nem léptünk a kapun. Ui egy bolond akkor dobott ki egy petárdát, kb. 3 méterre tőlünk.. gondolhatjátok Kép

Itthon még egyszer megetettük és elaludt - egészen 3-ig, amikor megint evés és az istenért nem akart visszaaludni. Bámészkodni és beszélgetni akart tágra nyílt bociszemekkel Kép Egészen fél 5-ig bírta, akkor megint kajás volt.. (haspók fiam Kép). Akkor elaludt egészen negyed 9-ig. Viszont én már fél 7-kor fent voltam, mert Ádám vitte a szüleimet a vonathoz (mentek a nagyihoz). Így kissé kómás volt a délelőtt, de szerencsére Marcus du aludt, és én is egy kicsit Kép

Viszont nagyon büszke vagyok rá Kép Orrszívásnál nincs egy mukk sem, szépen tartja a fejét és néz ránk Kép Mintha csak várná Kép Pedig tartottam tőle, hogy félni fog...

Lányok,
Mi ez a hallásvizsgálat? Kötelező vagy szabadon választott???

És még egy kérdés: még mindig elég nagy a pocim. Olyan nagy, mint 4 hónaposan volt majdnem... ez normális és majd idővel lejön, vagy a fennmaradt kilók ott maradnak és itt az ideje tornászni (4 kg maradt)? Mivel elég vékony vagyok, így úgy nézek ki, mintha megint várandós lennék Kép

(Ja és menstruáció erősebb, mint valaha, ez okés?)

Hanzika.kérdésáradat.hu

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok! Kép

Marycus,
Örülök, hogy akkor már ti is alszotok éjjel! Kép Szerencsére azt az egy-két éjszakát leszámitva nálunk is okés minden, kétszer eszik, bár a második már reggel 6-kor van Kép És szerintem az alvás köszönhető az Infacol-nak is, köszi Szirom! Kép (meddig adtátok Miksának?)
A 3 órát én is kegyetlenül betartatom Mátéval, na meg a 20 perc szopit is, az elejétől fogva, úgyhogy ez lehet tényleg a sirásmentesség és alvás titka Kép Regivel mi is elkövettük azt a hibát, hogy ha csak nyikkant, cicin volt, na, nem is aludtunk egy évig Kép

Hanzi,
Nálunk is van orrszivás már napok óta, meg köhögés is Kép Az orrszivástól azért nem félnek még ilyen picin, mert nem igazán fogják fel...legalábbis szerintem...mert Máté se nyavalyog...még Kép Kép
A hallásvizsgálatról én se tudok semmit, csak hogy a kórházban adtak egy beutalót, hogy kell menni (azt se néztem még, hogy hova...), mert amúgy a kórházban nézik ezt a babáknak, csak amikor mi voltunk, pont nem jött egyszer sem ez a doki Kép
Pocitéma...hát egyfelől géneken alapszik a dolog tutira, de azért nyugi, emlékeim szerint kell egy jó fél év, mire azért lapos lesz. Bocsánat...lapos már soha nem lesz, kivéve a plasztikát Kép Kép Úgyhogy én már bele se gondolok, hogy fogok nyáron kinézni két gyerek után, és egyáltalán milyen fürdőruhát vegyek majd...két megoldás van, vagy búvárruha, vagy megint terhes leszek Kép Kép (egyelőre inkább az előbbi megoldás Kép Kép )
Mensi-ügyben passzolok, nekem ugyanolyan volt utána is, bár gondolom, ez a bogyó újrakezdésének köszönhető.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

hazajöttünkKép BUÉK mindenkinek! Emma hasmenése 2 nap alatt elmúlt, valószínűleg megint a foga okozta.

Nálunk az új év megint jó kis náthával kezdődika, mit Emmának a nagyinál sikerült összeszednie, mondjuk nem is csoda, tul képp egész nap az udvaron volt, nem bírtuk bevinni, imádja a vidéki életetKép Csak épp az éjszakák nem mentek, mert ott nincs külön szobája és kölcsönüsen zavartuk egymást, így max reggel 7-ig alaudt este 11-től, ami neki nagyon kevés.

marycus!

Emma is sírós baba volt, mert hasfájós volt, aztán az 12 hetse korában elmúlt, addig tényleg hiába csináltunk bármit, sírt. arra fiygeltünk hogy 1 nap 1x kakiljon, mert ha nem,a kkor éjjel sem aludt, ha sikerült akkor éjjel nyugi volt.
Aztán elmúlt a pocifájás, de akkor is sírós maradt. Nem tudom hogymiért, talán hozzászokott hogy mindíg vele foglalkozunk a pocakja miatt. Állíndóan ölben akart lenni, vagy hogy a székében ringassuk. Aztán mikor elkezdett mozogni, akkor mindíg többet akart mint ami ment neki, ezért sírt. Most már mindnet tudKép, d emég mindíg elég nyűgi bogyó.Ha valami nem tetszik neki akkor hisztizik, sikítozik, stb. Szerintem vannak ilyen síros babák és kész, el kell fogadni nekünk ilyen jutottKép De azért egyre könnyebb, ahogy okosodik.

hanzi!

Rahtam 3 kg maradt, de nekem is mind a hasamon. nekem most is olyna a hasam mint 4 hónapos terhesen, szóval sajnos ez torna nélkül nem megy le. Legalábbis nálám nem ment. Én meg lusta vagyokKép

hallásvizsgálatról én még nem hallottam, szóval tuti nem kötelező. nekem Emma 3 hetsen kiszúrta ha kimentem a szobájából és egyet reccsnet az ajtó, mondta is a gyerekorvos hogy legalább a hallása miatt nem kell aggódniKép3

Kriszta!

nekem Emmával semmilyen csodaszer nem segített a hasfájásnál. Nappal abszolút nem tudtam rajta segíteni, ha estig nem volt kaki akkor kapott kúpot vagy hőmérőzés (én a szélcsőről nem halottam még akkor, de tuti kipróbálnám) és akkor aludt éjjel. Nem szokott hozzá egyikhez sem, pedig mi 12 hets ekoráig sokat hazsnáltuk, szóval azért nem kell annyira félni ezektől a dolgoktól.



Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Akkor lehet, hogy nálam is bejátszik majd a búvárruha?:D

Manó,
Emmának jobbulást! Mi szívjuk Marcus orrát, tűri rendesen, kivéve, ha éhes Kép Bár akkor én sem tűrném Kép Szélcső meg azért veszélyes, mert kitágítja a yáróizmot és a gyermek nehezebben lesz szobatiszta (ezt dokinéni mondta).
Ti mikortól adtatok gyümölcsöket Emmának? Mikor kezdted a hozzátáplálást?

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Hanzi!

Mi nem szélcsöveztünk, így azt nem tudomKép, de glicerines kúpot elég sokszor adtam enki, mert különben csak sírt egész éjjel, és arr is mondták hogy rászokoik, aztán nem tud anélkül kakilni, de semmi ilyet nem tapasztaltam azóta.

Mi 4 hónaposan kezdtük, igazából ki akartam húzni 6 hónapos koráig, de 4 hónaposan még a hasmenéses betegsége után nyűglődtünk az utóhatásokkal, amikor a dokinő elejtette hogy adhatnák neki répát, mert az átmosná a bélbolyhokat és leszedné a felhalmozódott trutyit, én meg már el voltam annyira keseredve, hogy 1 hónapja nem jött rendbe rendesen, hogy kipróbáltam. Aztán kiderült hogy amit utóhatásnak hittek az egy fel nem ismert szalmonella volt, így a répa sem segítettKép, de Emmának meg úgy ízlett hogy attól kezdve napi 1x kapott.
És ha már így belejöttem akkor felvásároltam egy csomó bébiételt (sárgarépa, alma burgonyával, őszibarack) és szépen próbálgattam ki nála. és neki nagyon ízlett mindKép Úgyhogy én nem valami szabályosan csináltam, mert eleve ugye zöldséggel kezdtem nem gyümölccsel (ez amúgy is csak magyarországon szokás állítólag), meg nem igazán vártam 1 hetet az úja bevezetése előtt, és elsőre is annyit adtam neki amennyit jó étvággyal megevett, nem csak pár kanállal.
Amikor elkezdtem a répát úgy csináltam hogy adtam neki a szokásos tápszerét, aztán utána megkóstolttam vel e répát. Pár kanálla evett. a második nap már először adtama répát, utána a tápszert. A 3. nap már annyi répát evett hogy nemis kért tápit utána. szóval ő könnyű eset volt. Azóta is jó evő.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, és 6 hónapos korában úgy döntött hogy nem kell nekei a sima bébi pemepő (no só, no fűszer), egyszerűen egyik napról a másikra nem ette meg, csak azt ami picit ízesített (hagyma). Ez a 8 hónaposoknak való bébi kajcsi általában, na ő 6 hónapos korától ezt ette.
Dea tejtermékkel és a tojással megvártuk az ajánlott időpontokat. Sőt, tejet még most is csak tejtermék formájában kap, inni még nem.
Zöldésg, gyümölcs soha nem okozott neki s ehasfájást se allergiát.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Csatlakoznék a véleményedhez, nekünk is ez volt a legizgibb és legcsodásabb évünk, ezt kár lenne vitatniKép
Poci: hát igen, az enyém se ment le. Mondjuk én egyébként sem vagyok soványka, sőt, szóval én magamat okoltam ezért, hogy ha nem plusszal indultam volna, akkor már a pocim is laposabb lenne. Ez mondjuk valószínűleg részben igaz isKép Most kezdtem egy olyan diétát, ami reményeim szerint nem változtatja meg a tej mennyiségét, meg tornát is tervezek. Eddig még nem volt rá időm mondjuk, pedig az ember hozott egy kazit. Most viszont szemezgetek egy konditeremmel, Fit Forma stúdió kizárólag nőknek, a komptól pár száz méterre Dunakeszin. Jó sok kocsit látok előtte mindig. Tán van valami csodaszerükKép Ha heti kétszer 2-3 órát kapnék az embertől, és addig tudna vigyázni Miksára, akkor átjárnék szívesen. Tulajdonképpen van babamegőrzőjük is a szomszéd szobában, és azt mondták, hogy egy 3 hónapos picit elvállalnak, de nem tudom, hogy működne-e a dolog. Még az is lehet, hogy igen, hiszen a kocsiban mindig elalszik. Ha még ráhúzna egy órácskát odaérkezés után, akkor át is aludná a tornámat. Ja és van táplálkozási tanácsadó is, ami meg azért lenne fontos, mert a tejtermelésemet azért nem kockáztatnám.

Hozzátáplálásról azt olvastam, hogy anyatejes babáknál 6, tápisoknál 4 hónapos korban kell megkezdeni, mert addigra ürülnek ki a kis szervezetük tartalékai ilyen-olyan anyagokból. Hülyeséget írni nem akarok, hogy miből.

Babakocsit találtatok? Graco-ról közben az ugrott be, hogy egy ismerős szapulta azt a szép narancssárga-szürkét, hogy beleiizad a kicsi. Mondjuk még nyáron mondtaKép

Kriszta! Hallásvizsgálatra a Madarászba kellett menni. Fölhívtam azt a számot, ami a beutalón van, az a csajszi veszi föl a telefont, akinek a neve oda van írva. Kb. olyan 2 héttel későbbi időpontot kaptunk, így nem is volt előttünk senki. Valami műszerkét dugott Miksa fülecskéjébe (már amennyire hagyta, így is pipa volt a sapka miattKép), de csak akkorka, mint mondjuk egy walkman fülhallgatója. Fájdalommentes, zajtalan vizsgálat, nem is sírt, csak próbálta menteni a fülecskétKép A nő kedves volt, nem volt semmi gáz. Annyi a szar, hogy keresztül kell menni a gégészet előtti várakozókon, ott meg mindenki prüszköl. Ha az utcáról bemész a kapun, jobbra van egy elég közeli épület, le az alagsorba és a lépcsővel majdnem szemben, talán kicsit jobbra az audiológiára kell menni.

Marycus! Nekünk semmit sem tilt meg az orvos, szerintem azért azt te se hagyd. Van véleménye és javasol dolgokat, de nem tilt. Miksát az elején sokszor keltegetni kellett, mert magától még 4 óránként sem jutott eszébe enni. Mondjuk ha már fent volt, akkor azonnal kellett a kaja. De most egyre sűrűbben kér, és legtöbbször olyan 1 órás szopikat tart. Én nem sajnálom tőle, mert még nagyon pici és szerintem nem csak enni vágyik, hanem odabújni is. Bár már beszéltük az emberrel, hogy ennek határt kéne szabni, mert csak ésszerűbb lenne, de nincs szívem éhesen levenni a mellemről, még akkor sem, ha időnként elbóbiskol közben. Sokszor úgy alszik el a mellemen, hogy ráhajtja a fejét, mint egy kispárnára, és olyankor látszik rajta a kiegyensúlyozottság, a nyugodt boldogság. Végülis azért vagyok itthon, hogy vele legyek. Ugyan az utóbbi 2-3 napban legnagyobb meglepetésemre 20 perces szopikat tartott, majd kiköpte a mellemet és nagy szemekkel nézett rám, de ennek a módszernek ma délutánra már nyoma sem volt. Lemértem, tényleg megette a 170 grammot ennyi idő alatt is. De mi sem vagyunk egyformák, néha habzsolunk, néha nyammogunk. A kórházban nekem 20-40 percet mondtak különben. Azt ajánlották, hogy a 3 órához nem kell ragaszkodni, az igény szerinti szopi nagyjából jelentse azt, hogy 2-4 óra időkülönbségen belül bármikor kaphat. Ez nekem eléggé logikusnak is tűnik és be is vált. De mondom, mostanában inkább 2 óra elteltével rikoltozik.

Miksa különben az utóbbi napokban borzasztóan nyűgös volt, tegnap éjjel 1-ig fent voltunk vele. És nem csak nyekergett, hanem rendesen sírt, ez pedig nála ritka.Most nekünk is kellett az Infacol, még így is nehezen pukizott, de nem nagyon értem, hogy miért, mert csak olyan kajákat ettem, amivel eddig nem volt baj. Ma már jobb a helyzet, de még mindig nem a régi. Most mindenesetre szundikál, és ez jó. Ja, még akartam írni, hogy nálunk az ájszakai alvás kulcsa nem az, hogy ne aludjon nappal, hanem hogy kiegyensúlyozottan alakuljon a napja, aludjon, játsszon stb.

Lányok, van valakinek tippje popsipirosságra? Nem az egész popsira értem, hanem olyan centis körben piros a lyukacska körül, és szerintem ez fájhat Miksabucinak. Máshol nagyon szép a popsija. Bepanthen ugyanúgy nem mulasztja el, mint a gyógyszertári kenőcs.

Jó sokat írtam, dehát azért is, mert már tegna elkezdtem, csak sose tudtam befejezni. Mindig írtam hozzá egy kicsitKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Köszi a részletes infot, szóval akkor kb 4 hetes korában -vagyis a jövő héten- telefonáljak időpontért? És akkor kapok, mire 6 hetes lesz? Vagy félreértettem? Kép Kép

Popsira én a gyógyison kivűl a Sudocrem-et használom, Reginél is bevált, és most is szinte egyik pelusozásról a másikra elmúlik a pirosság.

Hanzi,
Megtaláltátok a bótot? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Majdnem 6 hetes volt Miksa, amikor telefonáltunk, így asszem 7 és fél hetesen jártunk ott, ha pontos akarok lenniKép

A Sudocremmel az a bajom, hogy a múlt héten valamelyik nap a kezembe akadt a minta, mondom jól bekenem Miksa lábacskáját vele, mert száraz volt a vádlijánál. Popsikrémünk van 3-féle, ez jó lesz testápolónak gondoltam én. Egy nap múlva piros foltos lett a kis lába, törtem a fejem, hogy mitől, akkor jutott eszembe ez a kis kenés. Hogy attól-e vagy mástól lettek a foltok, nem tudom, de nem merek vele többet kísérletezni. Nem is múlottak el könnyen... Szóval a Sudocrem kilőve.

Más ötlet?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mai nap félig-meddig okés volt. Marcus reggel 6-kor feladta az alvást és nekünk sem engedélyezett többet. Pedig 5-ös evésnél még azt hittem :D Végül fél 8-as evés után apán aludt egy 3/4 órát és vele együtt mi is Kép

A babakocsinézős tortúrát nagyon jól bírta Kép A kocsiban aludt, a boltokban nézelődött. A nagykert megtaláltuk, de persze zárva volt Kép Szirom, köszi a segítséget!

A Corában egy volt, ami árban jó, asszem amit Kriszti ti vettetek... az Apollo?

Az Auchanban pedig volt Graco, ami bejönne, majdnem 33... hát, meggondolandó.

Viszont beugrottuk a Megatoys-ba is, és ott is vannak 2 Graco, ami nekem tetszik, 30 körüli áron. Még Ádám anyukája megnézi, hogy náluk a Metroban mi a felhozatal, illetve a kolléganője tud-e ajánlani vmit. De eddig a Graco a nyerő, mert hiper-szuper könnyű és mégis elég széles...

Most már csak azt nem tudom, hogy használtba bele merjek-e vágni vagy újat vegyek? /:

Aztán itthon Mocorgó evett és aludt is negyed 7-ig. Viszont azóta idáig küzdöttünk vele, most aludt el, elég nehezen.

Szirom,
Ahogy elnézem a pocakom, lehet, hogy nálam is bejátszik a torna... (csak ne lennék ennyire lusta vagy fáradt????).

Kriszta,
Végül megtaláltuk a bótot Kép Szirom segített, tudta, hová esik Kép Ma beszéltem Andival, tőle is tanácsot kértem babakocsi ügyben (nekik Graco van és bevált). Mondta, hogy hívtad te is Kép Tényleg, ti a babakocsit felavattátok már?

Szirom,
Én még egyszer megpróbálnám a Sudocrem-et. És ha megint foltos lesz, akkor tuti, hogy a krém a ludas... és ha vastagabban kened a gyógyszertárival?

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
Igen, az Apollo van! Még nem próbáltuk, de ti miért akartok újat venni? Most másodszor annyira nem forditottunk erre sem túl nagy "figyelmet", mert Regi is elég hamar kapott esernyőre csukhatót, talán 10 hónapos volt. Addig jó lesz az Apollo is Kép

Poci-ügy...hát azt vettem észre, hogy tornával csak a poci felső része varázsolható lapossá, az alsó rész, ahol a méh van, nagyon-nagyon nehezen lesz újra lapos, ahhoz tényleg brutál torna kell. Na, ahhoz nekem sincs se kedvem, se erőm Kép

Szirom,
Nem járt le a minta szavatossága? Kép Kép Mást én se nagyon tudok Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom!

Neogranormon. Aza legtutibb, kissebb hámsérüléseket is gyógyít, mi ha baj van mindíg ezt használjuk. Pl hasmenéses betegségeknél, vagy ha valamie rősebb kajcsitól koicsípődik. Amúgy normál esetben nekünk elég a gyógyszertári.
A scudokrémmel nekem az a bajom, hogy amikor baj volt (hamenés) akkor semmit sem ért, ugyanúgy pirosodotta posija (iagaz napi 8x kallit nagyon hígatt), amikor meg nincs baja kkor szerintem luxus ennyit költeni popsikrémre.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hanzi!

nekünk pierre carden babkocsink volt, d enem az egyzserűbb, hanem egy szélesített változat, valami son 2, vagy ilyesmi névvel. Imádtam, mert mindnene átment téln, nagyon széles volt így belefért jól Emma, de 6 hónapos korában mégis lecseréltem, mert nem bírtam vele buszra szállni. Így tul képp alig használtuk. Nálam amit maximum elbírok BKV-n és lépcsőkön aza 4,5 kg -os babakocsi. Úgyhogy vagy az a jó szerintem ami angy kocsiban iy könnyű fémváza sés csak annyi kilo (vaalmelyik greco van ilyen), vagy ha ennél nehezebb kocsit vezstek akkor a legolcsóbb is megteszi arra pár hónapra amíg elbírodKép Más a helyzet ha valaki vidéken alakik vagy autóval közlekedik mindíg.
Mi 6 hónapos korában egy chicco ponee-t vettünk, ami nem dönthető teljesen vízszintesre, d eazért dönthető úgyhoyg egy 6 hónapos tudjon benne aludni, és ez nem esernyő kocsi, hanem rendes sport, van kosara is, de csak 4,5 kg. Most is ezt használjuk. vagy nagyon jó méga greco citysport, az is kb fél éves kortól. szerintem érdemesebb tavasszal jó kocsit venni, aza kkor i igényekhez igazodva, télen úgyis alig mozdul ki az emebr, akkor is cska a környéken.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mostanában kicsit ritkábban jutok fel a netre, mert a párom itthon dolgozik a gépen, s valahogy mindig akkor van jelenésem Vikócánál, amikor szabad a gép. De azért jövök, amikor csak tudok.

Szépen átalakult ez a fórum, nem? Már senki nem a szülőotthonról, a szülésről és társairól beszél, hiszen, mindenki babázik már, azért remélem nem riasztunk el senkit, aki emiatt jönne és levelezgetne, mert pl. nekem sokat segített ez a fórum, illetve Ti, és lehet, hogy vannak, akiknek most lenne erre szükségük. Mit gondoltok?

Vissza a babázáshoz... Vikóca a napi hétszeri evéssel 3 óránként és a 20 perc szopival egészen jól megbarátkozott. Mostanában alszunk éjszaka, egészen jól tervezhető a nap. Persze mi is esszük az Infacolt és szerintem ez is segített, tény, hogy most jobban megy a büfizés, a pukizás... A húsz perc persze nálunk sem mindig annyi, mert van, hogy látom, hogy még éhes, ilyenkor kap még idő és egy új tejforrást, hogy jobban menjen a dolog. Sajnos nálam a tej mennyisége elég változó, és általában nagyobb igényét csak két mellből tudom fedezni. Ő még Miksával ellentétban ritkán eszik 100-at vagy a felett, inkább a 60-80 a mi szintünk, a 100 feletti igényt nem is tudom egy mellből fedezni. Este és reggel általában így kétszer húsz perc jut, na és a cumizó idő, így az egy óra általában játszik. Azért van, hogy 5-10 perc után elájul és hiába ébresztgetem, nem eszik, ilyenkor gondolom elég neki.

Hízás: Állítólag 20 dkg-ot kellene hízni hetente, nálunk ez 12-14 volt, de a múlt héten meg volt a 20 dkg. Ez is a következetes 3 óránkénti evés időszakának bevezetése óta sikerült, remélem, meg is marad az eredmény.

A héten megyünk mi is UH-ra a Bethesda gyerekkórházba és két hét múlva csípőszűrésre a Jókai utcába. Ma voltunk kontrollon a kórházban, és havonta kell mennünk. Szóval Vikóca agyon van vizsgálva..., de szerencsére semmi baja sincs.
Hanzi:
Babakocsi: Mi Bergont vettünk. Nekik is van egy nagykereskedésük a Szentmihályi (vigyázni kell, mert egymás mellett két ilyen kereskedés is van, a Bergon a Pólus Centerhez közelebbi, nagyon rendesek, mindent elmondanak és bemutatnak a babakocsin) úton. Szerintem árban nem rossz és eddig nagyon bevállt. A téliesített változatával még szerintem -5 fok alatt is nyugodtan kivinném Vikócát. Két órákat sétálunk és melegebb a keze, mintha itthon lettünk volna. Persze ezt sem BKV-ra tervezték, de igazándiból melyiket tervezték oda?

Pocak: Az enyém sem lapult le, és ami a legrosszabb, hogy olyan háromszög alakja lett, ha oldalról nézem. A császármetszés vágásánál olyan, mintha egy rosszul felvart zsák lenne a hasam, szerintem ez sohase fog eltűnni, még tornával sem. Én sem vagyok az a sport lady, futás, meg konditorna nem nagyon szimpi. Gondolkodtam a baba-mama tornán, meg most kaptunk egy hírdetést, hogy nem messze tőlünk a Fóti úton nyílt egy sport centrum és Thai chi (lehet, hogy nem pont így írják...) is van, ezt szívesen kipróbálnám. De ehhez az kell, hogy valaki vállalja Vikócát addig.

Szirom:
Szerencsére még nálunk nem volt gond a pirosodás, de a hasánál a pelenka kicsit kidörzsölte a bőrét és a dokinéni azt mondta a popsikenőcsöt használjuk rá és nálunk bevált, de még nem volt piros, inkább ilyen kiszáradás jellegű volt a bőre.
A másik, hogy Te milyen fürdetőt használsz, mi csak a dokinéni által felírt fürdikrémet, és gyönyörű a bőre a picúrnak, se egy folt, se egy száradás, pedig minden nap fürdik.

Kérdés:
Éreztetek már olyat, hogy a melleitek égnek, minta a mellbimbókat égő vassal sütögetnék néhány percig, és olyankor egészen el van fehéredve a vége, aztán megnyugszik és minden OK. Szerintetek ez normális?

Mindenkinek minden jót kívánok és jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Azért szeretnék új babakocsit, mert ez, amit a tesóméktól kaptuk egyrészt baromi nehéz már most a babával, másrészt hamarosan szétesik Kép Mivel a házban nincs lift és az elsőn lakunk, kb annyi lépcsőt kell megmásznom babakocsival, mintha a Procter lépcsőházában mennék fel a 3.-ról a 4.-re. És hát egy idő után már nem bírom... Ezért keresek vmi könnyű és nem túl drága kocsit. A Bergonok nagoyn nehezek (állítólag a legkönnyebb 9kg), így marad a Graco vagy az Apollo (vagy még a Peg Perego, de azt sehol nem láttam). A Pierre Cardin-nal is az a bajom, hogy viszonylag nehéz, pedig azoknak a kizárólagos forgalmazóját is tudom, hogy hol van (onnan van az utazóágyKép).

Manó,
Pontosan ezért keresek másik kocsit - hogy könnyű legyen cipelni Kép Esernyős kocsink már van, de az sem lesz elég majd - szeirntem.

Marycus,
Azért nem Bergon, amit a Krisztinek is írtam... voltam annó ott és láttam csuda kocsikat, csak hát mind robosztus... ti egyébként hol laktok???
Cici ügyben én nem tudok sajnos segíteni.

Egyébként ma is voltunk sétálni 2 órát a hóesésben, és Marcus nagyon élvezteKép Elmentünk a Türr István utcába az uncsitesómékhoz Kép Be is ájult evés után. Olyan lesz a gyerek, mint az anyja: imádja a telet Kép

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Ja, igy már értem a kocsi témát! Kép Mi is azért vettük az Apollot, mert Reginél PegPerego volt, és bazi nehéz volt az is Kép Ez 7.5 kg állitólag.

Marycus,
A csasziseb szép lesz, hidd el!!! Nekem most ugye ugyanazt vágták, amit Reginél csináltak, és mondhatni, hogy az akkoriból már SEMMI nem látszott! Szinte talán egy hajszálvékony csik, de egyszinű volt a bőrrel, és "összelapult" a hasammal. Most tudom, mire gondolsz, hogy háromszög alakú, de tényleg nem marad igy! Kép

Holnap jön a védőnő, és megmondja, hogy mikor mehetünk ki már sétálni, alig várom Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hát én félek ettől a hidegtől, nem merem kivinni ilyenkor Miksát. Még csak most jött rendbe a takonykórtól, itt meg jelenleg -9 fok van, nappal meg -6 volt. Hát nem tudom, az ember is azt mondja, hogy ne vigyem ki meg anyukám is. Mondjuk itt ha fúj a szél, akkor rendesen fúj, nem védenek a házak. Meg az a legnagyobb gondom, hogy az elején visít, mint a kismalac, úgy nagyjából addig, amíg kiérünk a kapun túlra. Baromira félek, hogy megfázik a torka, a cumi meg mostanában nem kell neki, pedig az megvédené. Végülis a kocsi is elég melegnek tűnik, de ha megfázna sosem mosom le magamról, de elsősorban őt sajnálnám nagyon.

Hanzika! Tök bátrak vagytok, de jó is nektek, mert az már biztosnak látszik, hogy Marcus nem fázik meg. Jó nektekKép

Kriszta! Ez biztató, hogy szép lesz a csasziseb, mert most az enyém is olyan, mint MarycuséKép Mondjuk ehhez le kell fogyniKép Holnap átmegyek Dunakeszire és megnézem azt a fittstúdiót, meg veszek valami ruhát, amiben megjelenhetek ottKép Mondjuk egy jó bő melegítőalsót a kínai boltbanKép A régi nem bőKép

Marycus! Az én melleim is pont ilyenek tudnak lenni, szerintem ez akkor van, amikor Miksa jó sokáig szopizik. Most ahogyan átgondolom, leginkább akkor, amikor szopi után elpihen szájában a cicivel, aztán megéled és jól nekilát újra... Akkor nagyon erősen tud szívni. Szóval asszem ki is áztatja és meg is nyüstöli. Nekem a Garmastan segít, de sokszor be sem kenem, mert egész megszoktam, és egy idő után úgyis elmúlik. Gondoltam a szájpenészre is, de azt mondják az illetékesek, hogy az nincs Miksának.

Kérdezted: mi is gyógyszertári fürdetőkrémet használunk, meg gyógyszertári olajat és popsikrémet.

A topikról meg annyit, hogy szerintem tök jó lettKép Nem vagyunk sokan, jó a hangulat, viszonylag rendszeresen jön mindenki és most már mindenki babás isKép De addig is jól elboldogultunk, amikor vegyesen voltunk babások és kismamák.

Manó! Kipróbáltam a Neogranormont, de az sem hozott látványos változást. Viszont én nem úgy emlékeztem, hogy az mentolos, pedig ebben van valami olyan illat. Van egy olyan érzésem, hogy csíphet is, de nem tudom. Amikor Miksa a hétvégén nyügi volt, akkor az is eszembe jutott, hogy zavarja, de tényleg nem tudom. Baromira átható szaga van. Mondjuk ő is eléggé hígat kaksizott.

Tessék képeket feltenni!

Nildikó merre vagy?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Voltál már a 6 hetes kontrollon? Ha igen, kinél végül?
Amúgy meg szerintem is tök jó a topik, bár én a kórházról is szivesen témáztam, valahogy nagyon szerettem ott lenni mindig Kép

Már én is akartam kérdezni, hogy kinek van új képe esetleg? Kép

Képzeljétek, tegnap először mosolygott tudatosan Máté Kép Egyszer rám, egyszer meg az apjára Kép Azt hittem elbőgöm magam Kép Na, meg tegnapi élmény az első "szava" is: "HÖ" Kép Kép Szóval jó kis diskurzust folytattunk Kép

Szirom,
Mátéról itt vannak új képek (is) Kép :
http://babanet.hu/album/main.php?album=604&page=4
http://babanet.hu/album/main.php?album=1376

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


És megint itt Kép

Kriszta,
Akkor ezek szerint a Peg Perego sem könnyű??? Ui itt van a házban egy eladó mózeskosaras... még nem néztem meg.

Nekünk doki néni 2.5 hetesen engedélyezte a sétát Kép Igaz, akkor még melegebb volt. És mint írtam, azóta is járunk rendesen és kispasi igényli is Kép Ha sétálunk, sokkal jobban alszik és az egész nap sokkal jobb Kép

Szirom,
Szerintem azt megpróbálhatod, hogy hozzászoktatod Miksát a sétához. Először 10 perc, aztán több. A cumit nekem is nehéz néha a szájába adni, de akkor , ha bent tartom, elfogadja Kép A NUK meg kimondottan bejött neki, tegnap vettük az Auchan-ban. Az éjszakai altatóst nappalra :D És visítás ám nálunk is bejátszik, most már ritkábban. Általában addig, míg ki nem jutunk a kapun. És most már kapcsolja az overállos öltözést a sétával és várja - látszik rajta Kép Ja, és a szél. Volt egyik nap még régebben egy extra szeles nap: na akkor Marcus annyira jól elvolt kint, hogy még be sem hoztam, ott aludt vagy 1.5 órát Kép

Fürdetőkrém: én már "bátrabb"(?) vagyok, mert vettem J&J fürdetőt (ami hidratál is, olaj van benne). Egyelőre nincs vele gond. Azért mertem, mert a kórházban is az volt. Ellenben az én kezem már ekcémás a mosószertől és a fürdetőtől Kép Testápoló, olaj meg Nivea és J&J van szintén. De ezeket csak 6 hetes korától használom.

Krisztocs,
Gratula Máténak Kép A hő nálunk is bejátszik, a gi-vel együtt:D Meg azt bírom, ahogy utánozzák a szánkat, főleg egy-egy magánhangzóra Kép

Láttam a képeket, csuda aranyosak Kép Ja és még mindig hasonlít Máté Regire - szeirntem.

És mázlid van a csaszisebbel, az én hassebem okádék, pedig 97-ben volt a műtétKép Kb egy újjnyi vastag (állítólag kreoloknál jellemző, meg négereknél, hogy ilyen lesz a heg. Hát belestem, de így, ha elveszek, hamar megtalálnak Kép).

Többiek? Ildi, Mese?

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
Hát nem tudom...a mózeskosisak alapból nehezebbek szerintem, mint ezek a sportosabbak...Nekünk is mózeses volt, hát volt vagy 15 kg szerintem....Kép

A Johnson fürdetőt mi is használjuk, a gyógyis krém mellett, egyelőre úgy tűnik, nincs baj tőle Kép Azért teszünk a vizbe, mert olyan fincsi illata van, és asszem nálunk is ezt használtak a kórházban Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Hanzi!

Na, így már értem. a Pierr Carden is kb 9 kg. De én egy Peg perego-t láttame gy ismerősnél, és az máég nehezebb volt. És a gracokkal is vigyázni kell mert abból is van nehéz fajta.
A barátnőmék most vettek ABC designe-t és az is nehézKép
A gyermekekk topicban Kataa-nak van egyedül egy olyan graco-ja ami 4,5 kg, és rendes 2 funkciós kocsi, vízszintesre fektethető, de nem tudta pontosna a típusát, én is csak séta közben láttam, de a boltban biztos meg tudják mondani.

Szirom!

na nem azt mondtam hogy rögtön hata a neogranormonKép Kb másnapra. De ugye a gyógyszertárban vetted? mert van neki DM-ban kapható változata is (sőt habfürdő meg tudom is én még mi). Én a gyógyszertárit használtam, mikro Emma 3 hónaposan kórházban volt, kivörösödött fenék, próbálva: gyógyszertári kenőcs, sudocrem, László kórházas speciális boraxos krém, egyik sem ért semmit, a neogramormon pedig kb 2 nap alatt rendbe hozta a nem kicsit vörös popót. Csípni tutira nem csíp, mert kissebb hámsérülésre is tehető, pl most karácsonykor Emma megkóstolta a nygi kötözött galuska levesét, eredmény egy kis seba popóján, és sok pirosság, üvöltött ahogy kakilt, neogranormonnal kentem és a pirosság másnapr elmúlt, a seb is begyógyult pár nap alatt, jó vastagon kenetm és nem kiabált egyszer sem hogy csípi a kaki. Ja, és a kidörzsölt orrát is be szoktam vele kenni most hoyg náthás, szóval tuti nem csíp.


Ti fürdetőkkel nagyon bátrak vagytok, én kb fél éves koráig cska gyógyszertárit hazsnáltam. pedig nem érzékeny bőre. Azóta már próbáltunk mindnet, eddig semmivel sem volt gond.
De éna johnsonról elég rosszakat hallottam, állítólag sok baba nem bírja. Mondjuk most nekünk is ez van itthonKép De Emma bírjaKép
A gyerekorvosunk mesélte hogy egyszre megfürdette a kutyáit johnsonnal és ekcémásak lettek, azt mondja ő azóta nem ajánlja a babáknak sem. De szerintem csak az érzékeny bőrűeknél okoz gondot, de én csak fél évesen mertem kipróbálni hogy vajon az e Emma.

Topic jó ahogy vanKép Ha jön valaki aki a kórházról érdeklődik majd válaszolunk kedvesenKép
Úgyhogy én mint a topic nyitója engedélyezem hogy a kisbabás topiccá váljunkKépKépKépKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szirom!

A gyógyszertáriból egyébként melyik kenőcsöt hazsnálos? A nagy fehér tubosost piros csíkokkal vagy a boraxost?
Mert én a siam piros csíkosta, de egyszer nekünk is volt ilyen hogy cska a luknál volt piros és akkor nekünka boraxos krém elmulasztotta.
A másik ami eszembe jutott hoyg ninsc szájpenésze véletlenül? cska mertaz is állítólag kijöna popsin is. De lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam, mert Emmának sose volt, pedig épp cska a kiskuyta popóját nem nyalja kiKép KépKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó! A Neogranormont a párom vette gyógyszertárban. Azt nem írtad, hogy a tiétek is mentolos illatú? A gyógyszertári krémből a nagy fehér tubusost használjuk, nem mindig piros csíkos, néha zöld. Unguentum Infantum. Eddig ez volt a legjobb, és mondom, hogy a popsija nagyon szép, csak a lyukacskánál piros. Nem annyira gáz, de azért jó lenne, ha nem lenne. Jövő héten megyünk oltásra, akkor tárgyalunk a doktorralKép Szájpenésze nincs Miksának, de azt írtam is fentebb. Most vettem egy Bübchen krémet ami kifejezetten piros popsira való, kamillás. Az én bőrömnek annak idején jót tett a Bübchen tusfürdő, amikor még a városban laktam és klóros vízben fürödtem.Kép Itt igazi vizünk van a föld alól, szivattyúval, persze be kellett vizsgáltatni Miksa miatt, de minden ok vele.
A topik megnyitása annak idején kifejezetten jó ötlet volt, de ugye nem gondoltad, hogy egyszer babás topikká alakítod?Kép Mellesleg én arra vagyok büszke, hogy a felélesztésében játszottam fontos szerepetKép

Kriszta! Gyönyörűek a gyerekeitek!Kép MintacsaládKép

Hanzika! Azér nem azt mondtam, hogy Miksa nem szokott sétálniKép 0 fok fölött minden nap mentünk, csak mínuszban, szélben és ködben nem. Szóval a gyerek sétához van szokva, el is szunyál közben és utána tényleg jobb az egész közérzete szerintem. Meg én is szeretek menni.

Jelentem, voltam Dunakeszin, vettem kardiobérletet a kondistúdióba!Kép A szopi miatt csak a kardiogépeket ajánlják, a kondigépeket nem. Elég is lesz egyelőre asszem. Miksát is vihetem, de azt kérte az ottani gyerekvigyázó, hogy csak déli időpontokban, amikor más gyerek nincs. Családias helynek tűnik, kedvesek is voltak, és sokan járnak oda babákkal, csak nem ilyen picikkel. Most is volt kettő, 2 év körüli kölyök. Egyszerre csak 5 nő edzhet, szóval bejelentkezéses alapon megy, így tudnak figyelni az emberre és sosem kell várni a gépre. Muszáj fogynom, mert nem kaptam magamnak gatyátKép Így nem maradhatok.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Én nem érzek benne mentolt, de tényleg jellegzetes, erős szaga van. Világoskék, fehér szélesebb csíkkala közepén. Neogranormon kenőcs 25g

Hámosító kenőcs a bőr felmaródása, valamint kissebb hámhiányok esetén.

Mondom 1000% hogy nem csíp, az unokatesóm mesélte (szülésznő ) hogy ők a koraszülött abbák bőrét is ezzel kenték ha hámlott vagy picit sérült.

Viszont szerintem ez Miksa fenekén nem kicsípés, az nem cskaa luknál van. Ha belegondolok Emmának is volt már olyna hogy csak a léuknál volt ilyen piros kör szerű folt, se énnemnagyon törődtem vele, általában elmúlt magáól. Hát még esetleg a boraxos krémet próbáld ki, az picit gombaölő hatású, hátha az segít.

A topicot annakidején azért nyitottam, mert nem volt Újpesti topic itt a baabneten nekem meg nagyons ok kérdésem voltKép De szerintem Kriszta sem gondolta amikro enkem válaszolgatott hogy hamarosan ő lezs ksibabásKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
Először is: köszi, hogy annó megnyitottad ezt a topikot Kép És köszi Krisztocsnak, hogy szólt róla KépKépKép

Ma átestük a vízkeresztségen - már ami oltást illeti. Persze pont előtte sikerült kincsemnek visszahánynia a kaját Kép Az a gáz, hogy ha ébren van, 2 óránként enne, viszont dokinéni szerint ez nem okés, azért hányja vissza (elég sokat és sugárban). Így ki kell húzni a három órát... az tuti, hogy nem refluxos, mert csak ritkán van ilyen (3x volt idáig).

Oltást nehezen tűrte, nagoyn sírt szegény. De aztán egy kis tea és babusgatás megvigasztalta. És persze a szokásos séta Kép Most még alszik éppen.

Szirom,
Igen, azt gondoltam, hogy vitted már sétálni Kép Én azért próbálkoznék hidegebb időben is kivinni. Mert télen szerintem mindig hideg lesz. Marcus ma is beájult, pedig ma extra hideg volt itt is - én is fáztam, pedig jól beöltöztem.

Babakocsi: ajaj, akkor gondban vagyok. Ma megnéztem a Peg Perego-t, nagyon tetszik, csak.... hát van vagy 1 kg... Kép Bárcsak lenne lift Kép Viszont ajánlottam ismerősnek, így, ha lesz majd második és már liftes házban lakunk, tán szert tehetek rá, ha ő megveszi Kép

A Bergont ma felhívtam, és hát mindegyik kocsijuk 11 kg Kép Pierre Cardin-t is emeltem ma, szintén zenész - nehéz Kép Szerintem marad a Graco vagy az Apollo, mint Krisztocséké.

Tényleg Kriszta, mint mondott védőnéni?

Fürdetők: én a gyszertárit azért nem szeretem, mert a kis fehér darabkák beleragadnak a hajába és olyan lesz tőle, mintha koszmós lenne. A Johnson-ból meg keveset teszek a vízbe.
Manó, gyerekorvost meg csókoltatom, ha képes volt a kutyákra kenni a Johnson-t és csodálkozott, hogy nem bírták Kép Jobban járt volna a kutyafürdetővel Kép

Tényleg Szirom, macsek hogyan viszonyul Miksához?

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Manó,
Hát azért annyi sejtésem már volt, hogy tuti, hogy lesz hamarosan tesó Kép De hogy mikor, azt valóban nem sejtettem Kép

Hanzi,
Volt a védőnéni, holnap már lemehetünk egy házkörre, holnap kettőre stb., jövő héten már mehetek vele Regiért Kép Úgyhogy utána való héten már sétálhatunk délelőtt együtt Kép Azért csak akkor, mert jövő héten még nem akarom napi kétszer levinni...
Egyébként nekem is azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan lehet vinni akár minusz 15 fokig is sétálni, egyedül ködben ne menjünk, mert az kb a babakocsi magasságában van.
Úgyhogy holnap beszámolok az Apollo első útjáról, végülis lépcsőn nekem is kell valamennyit hurcibálnom Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Krisztocs,

Oké, szólj, hogy mikortól jó nektek az együttsétaKép És várom a babakocsis tapasztalatot is Kép

Manó,
Megtaláltam, Kataa-ék Graco Voyager-t vettek/kaptak. Írok neki szerintem egy mailt, megkérdezem, hogyan vált be.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok

Mese előkerültKép Egészen egyszerűen bevallja, olvasott benneteket és élvezi nagyon a topicot, csak lusta volt írni. De ma már annyit írtatok, hogy előkerült jóól elrejtett lelkiismeretfurdalása és ír. Pedig Annácskától igazán lehetne írni, most három óra óta egyszer szopizott, amúgy alszik.
Még mindig tündérKép Szegénynek most valamitől székrekedése van. Naponta többször hallom, hogy rettentően erőlködik és aztán semmi. Most két napja van ez. Pont azóta kap Infacolt, mert előtte kicsit nehezen pukizott, amiatt erőlködött. Nem ébredt fel rá, csak álmában csinálta. Nem tudom, hogy az Infacolnak lehet-e köze szerintetek a székrekedéshez?
Krisztát és a három órás etetést megirigyelve én is elkezdtem a három órára átállni és minden sírás nélkül megy is. Csak ringatni kell egy kicsit és már nem is akar szopizni. Valószínűleg sokszor csak szeretethiányos volt, azért akart szopizni. Pedig egész nap dajkáljuk, lehet, hogy meglesz ennek még a böjtje.:o Általában óránként-két óránként evett és sokszor egy órát, úgyhogy néha eléggé kivoltam már. De most így remek, bár cuppog egy 3/4 órát, de hát tényleg ezért vagyok itthon és olyan édesKép De cserébe való igaz, már most hosszabodnak az éjszakai alvásai. Tegnap már öt órát kibírt kajcsi nélkül.Kép
És az ágyba is csak hajnalban szoktuk behozni, mert öt óra fele nemigen akar visszaaludni de mi még igenKép És olyan édes, mikor ott nézelődik, szuszogKép
Lányok, nekünk azt tanácsolták, hogy a gyógyszertári fürdetőt ne a vízbe tegyük, hanem kenjük rá a babára fürdés előtt. Igy a hajára sem ragad, meg gyönyörű azóta a bőre.
Na de most eldugulok, majd holnap a többit.

Ja, Szirom
A Garmastant is lehet állítólag babapopsira is kenni és nagyon jó. Ezt csak hallottam, nem személyes tapasztalat.

Manó,
Neked én is köszönöm a topicotKép Nagyon jóót csináltál.

SZiasztok
Mese
Mese
 


Mese,
Nagyon ügyi vagy, hogy kihúzzátok a 3 órát, tényleg jobb lesz hosszú távon! Én a saját hibámból tanultam, még Reginél...vele volt igy, amit irsz, hogy szinte non-stop cicin lógott, volt, hogy fél óránként evett, és egy órán át! Hát ahhoz képest most arany az élet Kép Úgyhogy csak igy tovább! Kép

A fürdetőt mi is Mátéra kenjük csak, vizbe nem teszünk, de a lába elég száraz amióta hazajöttünk, úgyhogy ma vettem napraforgó olajat, és jól bekentem Kép

Csajok, csak én buzgok a képeimmel???? Szirom, te is csak kéred, és Miksáról meg hallgatsz??? Kép Ejnye-bejnye...szóval, mindenkinek mondom: "MUTIIIIII!" Kép

Szirom,
Elfelejtettem megköszönni a dicsérő szavakat kis családomat illetően, szóval most pótolom: köszönöm!!! Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hát jól kezdődik a kondizásom: beállt a Dunán a jég, nem megy a kompKép Viszont így az ember sem megy sehová, és ez tök jóKép Ha reggelre elég sok hó esik, akkor még a holnapi beosztását is elcseréli, mert minek gyűrje a havat plusz 50 km-en... (Tahi felé ki lehet menni a szigetről hídon, csak az neki baromi nagy kerülő, mivel a pesti oldal a végcél) Imádom, amikor be vagyunk zárva, az árvíz is kifejezetten pozitív nyomot hagyott bennem. Kiderült, hogy a horányiak bízhatnak egymásban, és még homokzsákot rakni is megtanultunkKép Különben minket nem öntött el a víz, mielőtt bárki a szívéhez kapna...

Hanzika! Remélem Marcus jól viselte az oltást, és nem lett túl lázas, nyűgös. A doktorunk azt mondta, hogy nemigen szokott gondot okozni a 2. havi szuri, de Miksának popsiban 38,6 lett az láza és bágyadtkává, kicsit nyűgösség vált szegénykém. De másnapra kutya baja sem volt. Mi 14.-én megyünk a következőre, az azt hiszem egy kicsit rázósabb.

Kriszta! Teszek én föl képet, csak más is tegyen, nehogy csak én nyomuljak ittKép Én nem csináltam még albumot, mert nem kicsinyítettem annyi képet, úgyhogy ha nem zavar senkit, itt mutatok néhányat. Büszke vagyok ám MiksabuciraKép

Séta milyen volt? Az elsőKép

Mese! Akkor neked is nagyon jó babád van, tényleg mázlisták vagyunkKép Mellesleg Miksa sem kakilt 2 napig, ma volt a 3. nap, és már épp kezdtem aggódni. Ittam is egy kis naracslét tegnap este (egy rokon szerint az ő kisfiának mindig attól sikerült), hát ma volt is akkora rotyi, hogy kádban kellett a fiunkat fürdetniKép Még a pelenka tépőzárját is átitatta a kaka, én személy szerint még nem láttam ilyetKép

A fürdetőt mi belenyomjuk egy kis üdítős üvegbe, rá egy deci forró víz, és a papa rázza és rázza, és Miksa imádja, a krém meg feloldódik és bele lehet önteni a vízbeKép

A Garmastant nem próbáltam, de nem lehet hülyeség. Úgy tűnik, hogy ez a Bübchen krém segít. Még a lábacskáját is bekentem vele, mert még mindig száraz (az elejétől fogva, és szerintem lehet, hogy a kórházi Johnsons fürdetőtől, de nem vennék rá mérget), na szóval kis puha lett tőle a bőreKép

Szóval a képek:

Kép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Miksa nagyon férfias Kép És milyen nagy már!!!

Első séta nagyon jól sikerült, bár tovább voltunk lent, az engedélyezettnél Kép Öltözésnél most is nyugi volt, aztán mikor kimentünk, alvás Kép

Hanzi,
A babakocsi meg tök szupi, legalábbis én Regi kocsijához hasonlitom, hát ég és föld. Ezt egy élmény tolni Kép
Amúgy döntöttél már, hogy milyet vesztek?
OFF: Robi mondta, hogy talizott Ádámmal a shopban Kép

Na, és ime egy-két kép a sétáról, a babakocsi külön Hanzinak Kép

Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?