Sziasztok!
Hanzika! Csatlakoznék a véleményedhez, nekünk is ez volt a legizgibb és legcsodásabb évünk, ezt kár lenne vitatni
Poci: hát igen, az enyém se ment le. Mondjuk én egyébként sem vagyok soványka, sőt, szóval én magamat okoltam ezért, hogy ha nem plusszal indultam volna, akkor már a pocim is laposabb lenne. Ez mondjuk valószínűleg részben igaz is
Most kezdtem egy olyan diétát, ami reményeim szerint nem változtatja meg a tej mennyiségét, meg tornát is tervezek. Eddig még nem volt rá időm mondjuk, pedig az ember hozott egy kazit. Most viszont szemezgetek egy konditeremmel, Fit Forma stúdió kizárólag nőknek, a komptól pár száz méterre Dunakeszin. Jó sok kocsit látok előtte mindig. Tán van valami csodaszerük
Ha heti kétszer 2-3 órát kapnék az embertől, és addig tudna vigyázni Miksára, akkor átjárnék szívesen. Tulajdonképpen van babamegőrzőjük is a szomszéd szobában, és azt mondták, hogy egy 3 hónapos picit elvállalnak, de nem tudom, hogy működne-e a dolog. Még az is lehet, hogy igen, hiszen a kocsiban mindig elalszik. Ha még ráhúzna egy órácskát odaérkezés után, akkor át is aludná a tornámat. Ja és van táplálkozási tanácsadó is, ami meg azért lenne fontos, mert a tejtermelésemet azért nem kockáztatnám.
Hozzátáplálásról azt olvastam, hogy anyatejes babáknál 6, tápisoknál 4 hónapos korban kell megkezdeni, mert addigra ürülnek ki a kis szervezetük tartalékai ilyen-olyan anyagokból. Hülyeséget írni nem akarok, hogy miből.
Babakocsit találtatok? Graco-ról közben az ugrott be, hogy egy ismerős szapulta azt a szép narancssárga-szürkét, hogy beleiizad a kicsi. Mondjuk még nyáron mondta
Kriszta! Hallásvizsgálatra a Madarászba kellett menni. Fölhívtam azt a számot, ami a beutalón van, az a csajszi veszi föl a telefont, akinek a neve oda van írva. Kb. olyan 2 héttel későbbi időpontot kaptunk, így nem is volt előttünk senki. Valami műszerkét dugott Miksa fülecskéjébe (már amennyire hagyta, így is pipa volt a sapka miatt
), de csak akkorka, mint mondjuk egy walkman fülhallgatója. Fájdalommentes, zajtalan vizsgálat, nem is sírt, csak próbálta menteni a fülecskét
A nő kedves volt, nem volt semmi gáz. Annyi a szar, hogy keresztül kell menni a gégészet előtti várakozókon, ott meg mindenki prüszköl. Ha az utcáról bemész a kapun, jobbra van egy elég közeli épület, le az alagsorba és a lépcsővel majdnem szemben, talán kicsit jobbra az audiológiára kell menni.
Marycus! Nekünk semmit sem tilt meg az orvos, szerintem azért azt te se hagyd. Van véleménye és javasol dolgokat, de nem tilt. Miksát az elején sokszor keltegetni kellett, mert magától még 4 óránként sem jutott eszébe enni. Mondjuk ha már fent volt, akkor azonnal kellett a kaja. De most egyre sűrűbben kér, és legtöbbször olyan 1 órás szopikat tart. Én nem sajnálom tőle, mert még nagyon pici és szerintem nem csak enni vágyik, hanem odabújni is. Bár már beszéltük az emberrel, hogy ennek határt kéne szabni, mert csak ésszerűbb lenne, de nincs szívem éhesen levenni a mellemről, még akkor sem, ha időnként elbóbiskol közben. Sokszor úgy alszik el a mellemen, hogy ráhajtja a fejét, mint egy kispárnára, és olyankor látszik rajta a kiegyensúlyozottság, a nyugodt boldogság. Végülis azért vagyok itthon, hogy vele legyek. Ugyan az utóbbi 2-3 napban legnagyobb meglepetésemre 20 perces szopikat tartott, majd kiköpte a mellemet és nagy szemekkel nézett rám, de ennek a módszernek ma délutánra már nyoma sem volt. Lemértem, tényleg megette a 170 grammot ennyi idő alatt is. De mi sem vagyunk egyformák, néha habzsolunk, néha nyammogunk. A kórházban nekem 20-40 percet mondtak különben. Azt ajánlották, hogy a 3 órához nem kell ragaszkodni, az igény szerinti szopi nagyjából jelentse azt, hogy 2-4 óra időkülönbségen belül bármikor kaphat. Ez nekem eléggé logikusnak is tűnik és be is vált. De mondom, mostanában inkább 2 óra elteltével rikoltozik.
Miksa különben az utóbbi napokban borzasztóan nyűgös volt, tegnap éjjel 1-ig fent voltunk vele. És nem csak nyekergett, hanem rendesen sírt, ez pedig nála ritka.Most nekünk is kellett az Infacol, még így is nehezen pukizott, de nem nagyon értem, hogy miért, mert csak olyan kajákat ettem, amivel eddig nem volt baj. Ma már jobb a helyzet, de még mindig nem a régi. Most mindenesetre szundikál, és ez jó. Ja, még akartam írni, hogy nálunk az ájszakai alvás kulcsa nem az, hogy ne aludjon nappal, hanem hogy kiegyensúlyozottan alakuljon a napja, aludjon, játsszon stb.
Lányok, van valakinek tippje popsipirosságra? Nem az egész popsira értem, hanem olyan centis körben piros a lyukacska körül, és szerintem ez fájhat Miksabucinak. Máshol nagyon szép a popsija. Bepanthen ugyanúgy nem mulasztja el, mint a gyógyszertári kenőcs.
Jó sokat írtam, dehát azért is, mert már tegna elkezdtem, csak sose tudtam befejezni. Mindig írtam hozzá egy kicsit
szirom