Új privát üzeneted érkezett!

Nita: a kamilla teától lesz egy kicsit higabb széklete és más szine is. Ne ijedj meg. Jól kipucolja a Mátét az biztos.
Persze mellé sok folyadékot igyon.

Kép
csucsu05

köszi csucsu nem fogok megilyedni csak tudjon kakilni ez a lényeg!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!
Képzeld ma Dorina se tudott d. e. kakilni és fájt a hasa, de már du-ra tul lett rajta. Még az apja nevette is hogy ekkora gyerekből mekkora jött ki.
Narancslevet itattam vele és kicsit zsirosabb pörit adtam neki.

Lyly!
Tényleg sajnálom, pihenj sokat!
encike 2

én délelőtt már ara is gondoltam hogy adok neki 1-2 kiskanál étolajat az tuti meghajtaná! :roll:
de holmap beszerzek narancsot szilvát meg ilyeneket! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita,

a TAMARINE lekvár is jó.
Vendég

hallottam már erről a lekvárról anno nekem is mondták ezt! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szép jó reggelt mindenkinek:

Kép
Vendég

Lyly,

NAGYON SOKAT GONDOLUNK RÁD!!!
Vendég

Sziasztok!

Lyly, nagyon sajnálom a történteket, és természetesen gondolok Rád én is ma!

Nita!

Doki általában a levolac szirupot szokta ajánlani, recept nélküli termék, sokan több évig szokták használni.
Van valami oka, hogy ilyen nehezen kakil Máté?
Megnéztelek iwiwen:) fura volt, mert teljesen más kép volt az irásaid alapján bennem Rólad:)
Középső tesóm a tatterban szakmunkásvizsgázot...jártam ott néhány alkalommal én is..:)

Marcellnak kicsit megkésve én is boldog névnapot kívánok!

Megvan az én colis leletem, negativ lettem, férjem meg 26-án megy kontrollra az urulogushoz, remélem már neki sem sokáig kell várnia a negativ leletre, bár most még valoszinű pozitiv mert csipi ha pisil:(

Én is szeretnék már az ujra projectezőkhöz csatlakozni:) de ellhatároztam, októberben terhes elszek ujra:):):):)

Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
hencsi

Sziasztok,

még nem igazán tudtam felvenni a fonalat, hogy kivel mi, de igyekszem.
Lily, ez borzasztó, nagyon ilyesztő, hogy ilyen történhet. Nem is tudok mit írni.
Én azzal bíztatom magam, hogy ez csak egy probléma, de majd az idővel elmúlik és megint minden jó lesz. Amikor most megjött, azt mondtam a férjemnek, hogy még sose voltam ilyen boldogtalan, mint most. Láttam rajta, hogy ez szíven ütötte, meg is bántam rögtön. (Hozzátartozik, hogy mi 3 hónapja külföldre költöztünk az új állása miatt, de minden hétvégén hazajárunk, meg nyár lévén rohangálunk nagymamákhoz, ide-oda. Olyan volt ez a nyár, mint egy körhinta és hát az új helyet is meg kell szokni, sokszor nagyon honvágyam van. És félek is, hogy mi lesz velem, ha már nem a kisfiammal leszek otthon.) Most próbálok NAGYON POZITÍV és nyugodt lenni. De sajnos ez ilyen pörgés és egy kisgyerek mellett sokszor elég nehéz.
Mindenkinek a legjobbakat!

Jaj, ami még nagyon zavar: ti mit mondtok, ha megkérdezik, hogy "mikor terveztek babát/kistestvért? Én sikítozni tudnék már tőle!!!
mazsomka

Sziasztok!

Lyly, én is nagyon sokat gondoltam Rád, hogy mielőbb túllegyél rajta. Remélem, jól vagy, amennyire lehet most.

Nita, örülök, hogy megoldódtak a gondok, a jövőben pedig biztos segítenek ezek a praktikák, amiket most tanultál! A legjobb persze az lenne, ha a jövőben nem lenne ilyen gondja Mátédnak!!!

Zsozsoo. ne haragudj, nem sürgetni akartalak a teszttel kapcsolatban, amikor úgy érzed, itt az ideje, akkor csináld meg. Remélem, hogy + lesz!!!!

Ppetike, örülök, hogy jól éreztétek magatokat a búcsúban, különösen Peti. Régen én is szerettem, de már nem villanyoz fel különösebben.

Hencsi, gratulálok a negatív lelethez, bízzunk benne, hogy a férjeddel is minden rendben, s már csak napok kérdése, hogy a "babaprojektezők" táborához csatlakozz!

Mazsomka, teljesen megértelek, ha most kicsit furán érzed magad távol az itthontól, de biztos nemsokára igazi otthonodnak érzed azt a helyet is, ahol most laktok. Főleg, ha már négyesben lesztek!
A tesó-kérdés engem is idegesített mindig, de már az elején is, hogy miután összeházasodtunk, mindenki azt kérdezte, mikor lesz már gyerek...Én azt szoktam mondani, hogy dehogynem tervezzük, már meg is terveztük, csak a kivitelezés van hátra.

Kép
Kép
ggica

Szeretnék kérdezni valami fontosat, aki tud, legyen szíves segítsen.
(Biztos utánanézhetnék a neten, de inkább Hozzátok fordulok először.)
Itt az ideje, hogy gyest igényeljek...
Hol kell ezt megtenni? Egyáltalán személyesen vagy interneten is lehet? Nekem kell intézni vagy férj is megteheti?
S a lényeg, mennyivel korábban? Nekünk már csak 3 hét van a gyedből, elkéstem???
Köszönöm az infókat!

Kép
Kép
ggica

Ggica,

a területileg illetékes MÁK-nál kell az igényt benyújtani vagy ha van munkahelyed akkor a munkáltatódnak kell egy formanyomtatványt kiküldeni, amit Te kitöltesz és visszajuttatod a munkáltatód részére és Ők intézik a GYES-t. Szerintem most már elkezdhetsz intézkedni, mert mire elintézik az kb. 2 hét. Jobb személyesen de megoldható postai úton is(csak akkor ajánlva add fel az igénylést meg még amik kellenek hozzá).
Vendég

Sziasztok!

Nita, hurrá a kis Máténak!!! Remélem én is, hogy ezután már simán megy magától... :oops:
Valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy milyen gyorsan eltelt ez a 3 hónap.. Hamarosan megint próbálkozhatunk a bébivel!!!! Most úgy érzem, hogy hamar össze fog jönni. Aztán nehogy pofára essek!! Ahogy olvastam a soraitokat, elég sokan kezdünk szeptember-október hónapban... Az tök jó lesz, mert egymásért izgulhatunk.. Persze csak lazán... :lol:

Gica! Hogy vagy?? Neked is nagyon mennek a hetek... nemrég derült ki hogy kisbabát vársz!!!! Vigyázz magatokra!

Lyly, remélem már jobban vagy... Hidd el, minden nappal könnyebb lesz...

Mazsomka, tudom milyen érzés amikor kiváncsiskodnak... Én azt szoktam mondani rá, hogy még nem szeretnénk babát, mert előbb egymást szeretnénk élvezni. Persze aki ismer minket, az tudja hogy ez hülyeség, mert már 11 éve együtt vagyunk, így volt időnk egymással lenni. De legalább ettől elhallgatnak. Ha meg jön a baba, akkor meg azt mondjuk, hogy hoppá, becsúszott...
Sajnos én már eljutottam odáig, hogy nem nagyon érdekel ki mit mond...

Na, bocsi, hogy ilyen hosszú voltam... Sajna csak ritkán van erőm leülni a gép elé...

Mindenkinek jól telt a 20.-a?
szilvia80

ggica,

Te miért akarsz Gyes-T??? Neked a GYED fog továbbra is járni. A születendő kisbaba után kell megigényelned a GYED-et, neki a 2 éves koráig kapod. De azért nézz utána. :shock:
Vendég

Lyly, szorítok Neked, hogy minél előbb túl legyél rajta! :cry:

Nekem szerencsém volt, gyorsan ment a dolog. :cry:
De lelkileg nagyon megviselt, a kisbaba születésével kiszakadt egy darab a szívemből... :cry:
Én nem tudtam még feldolgozni, azt hittem, elég erős vagyok hozzá, de nem. :cry:
Pedig már 3 hónapja volt. :cry:

Te se siettesd a dolgokat, meg kell gyászolni a kisbabát....aztán megpróbálni elengedni :cry:
Vendég

Csajok: Amunkáltató már nem intézi a gyest hiába kifizetőhely volt anno. Hiszen azok január 1-től megszűntek.Az én munkahelyem is kifizetőhely volt és nekem semmit nem kellet intéznem. Mostmár ennek vége. Mindent magunknak kell intézni. és fel is kell készülni, hogy jó pár hónapot csúszik majd a gyes. Mert lassú az átfutás.

Kép
csucsu05

hencsi sajna máté azért nem tudott kakilni mert nem hajlandó főtt ételt enni!!!! :cry: szinte csak a nasi!/nagyszülőktől/ :?
Milyennek gondoltál a leírásom alapján?nagyot csalodtál hogy másnak nézek ki? :oops: :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nita!

Csalodtam a képed alapján az elképzelésemhez képest, de pozitivan:) Szőkének gondoltalak pl :oops: :) :D
Ajsa is elég rossz evő volt, de most junius végén jött a krupp, rá 2 hétre a hányos-hasmenős virus és azota kopp-kopp megjavult az evőkéje....engem előtte sem zavart h nem eszik, mert én is utáltam gyerek koromban h mindenki azzal b@szogat h egyek már, milyen sovány vagyok stb, de a mama (anyosom) mindig mondta, hogy hát milyen keveset eszik és milyen rossz evő Ajsa....

Egyébként régről emlékszem, hogy Máté szörpöt iszik, esetleg érdemes lenne megpróbálni a vizre szoktatni, sokat számítana szerintem.
Főtt kajábol nincs kedvence???

Encike!

Nem tegnap csütörtökön voltál dokinál???

Heni

Kép
hencsi

agyilag a párom szerint szőke vagyok! :oops: :lol: :lol:
már nem nagyon iszik szörpöt most ilyen bolero port vagy most épp hashajtó babateát adok neki meg kamillateát! :roll:
sajna nincs kedvenc főtt étele max a rántott hus! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: a bolero port dobd ki tele van mindenféle adalékkal. Vannak olyan szörpökl amik természetes alapanyagokból van nincs benne semmi szinezék, +cukor stb...
Próbáld Mátát valahogy a kajára rászoktatni mert tényleg nem jó ha max a rántott húst eszi. Valamivel cserkészd be őt legyen a kaja után jutalom vagy valami. Az oviban nehéz dolga lesz Máténak ha nem eszik csak rántott húst. Ott úgye az kevés lesz.

Kép
csucsu05

most vettünk olyan szörpit amit ti is szoktatok a szodástol venni,az ugye tartosítószer mentes! :roll:
néha szoktuk hogy a vajkrémes zsömibe csempészünk sonkát vagy valami szalámit!
ezt a nemevést esküszöm hogy a féltesójától örökölte ő se evett semmit aztán miota oviba jár mindent megeszik! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: szódástól amit vesztelk szörp az nagyon jó . Nincs benne semmi szinezék tartósitó. És nem is drága. A pölöskei a legfinomabb az biztos.

Nita: ovi: Most voltunk szülőin. Még van szabad helyük illetve az ovonő azt mondta, még leszenk biztos gyerekek akiket most íratnak be. Teháts zerintem menj be még rugalmasan kezelik. Max ha nem laktok itt akkor nem mentek oviba de a helyetek meglsz max lemondjátok.
Addig intézzétek el mig van hely.
Az biztos az oviban ha nem eszik éhes marad. Ott majd megeszik mindent. (reméljük)

Kép
csucsu05

Mi mégsem az iksola utca elején lévőbe megyünk mert az ovoda utcai csoportba megy.Megnéztük a termet is nagyon ari. Bár én jobban örültem volna ha az új részbe kerül mert csak ki kellet volna sétálni az utca elejére.
300ovodás fog járni az 2oviba. Eddig valami 200volt most hogy bővül van hely.

Kép
csucsu05

csucsu köszi hogy szoltál!
zoli hazajön mondom is majd neki! :lol:
tényleg nagyon fini a szörp,mi jafásat veszünk azt imádjuk! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: A multivitamin a legjobb:) Ha a jaffát szeretitek akkor a multivitaminos is be fog jönni. Meg a meggy is finom:)

Kép
csucsu05

olyan meggyeset ittunk nálatok nem? :roll:
de tényleg jó szörpök vannak nála! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nita!

Lehet kegyetlennek hangzik, de otthon tiltsd el mindenféle nasstól (mint az oviban), ha nem eszik ránéz. 3 nap max. és enni fog. Hugom is ezt csinálta, és még él. Piszkafa volt egészen kamasz koráig, most meg állandóan tornázik, meg fogyózik...

Minden gyereknek van két-három engedélyezett nemszeretemkaja, na de hogy annyi szeretemkaja legyen, azt azért ne.

tjuca

juca párom is ezt mondta hogy se nasi meg ilyenek és tegyem elé a főtt kaját aztán egyszer ugyis éhes lesz!
csak üléyn érezném magam hogy én eszek a gyerekem meg éhezik! :( :roll:
nasit már 2-3 napja egyáltalán nem kap!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita, a gyümölcsöt sem szereti Máté?
Biztosan az is segítene, és egészséges is.Főleg, ha megbízható helyről veszed.

Lyly gondolok Rád, szorítok, hogy minél előbb túl legyél rajta!
Vendég

sajan nem szereti a gyümt csak az ilyen joghurtos dolgokat eszi meg gyümölcsösen,az nem baj ha darabos!ugy is megeszi! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok,

Nita, igaza van a lányoknak, szerintem is keményen kell evés terén bánni a lurkókkal. Nálunk a fő szabály: csak kajaidőben eszünk (naponta 5-ször, mindig ugyanakkor) és nasi csak akkor jöhet, ha a rendes kaját megette nagyjából, szépen, magától. De nem ez a mézesmadzag, csak meglepiből kapja, ha elégedett vagyok vele. Mert ha csokit ígérgetsz, akkor csak azt tanulja meg, hogy a rendes kaja szar és a nasi a jó. Nagymamákkal nekünk is gondunk van, széteteik szegényt, de ez a dolguk. A gyereket úgyse tudják elrontani, mert mindig tudja, hogy amit ott lehet, azt itthon nem. De erőltetni nem szabad, hogy egyen. Én mindig rossz evő voltam, de most látom, miért: anyám és nagyanyám fejre is álltak, úgy akartak etetni, a kismanómmal is ezt csinálják. És az én jóevő gyerekem pár nap után náluk nem akar enni, mert ebből elege van. Itthon mindig van egy-két rossz napunk, míg visszaáll a gyomra és a kis egója. Ja és hagyd, hogy egyedül egyen, ha már etetni kell, nem éhes igazán. Ő tudja, mennyire van szüksége.
Lily, eltűntél? Írj, tudom hogy vacakul vagy, de jobb ha írsz, hidd el!!!
Csajok, hihetetlen, de ma megint kiderült az egyik ismerősömről, hogy terhes (a fiaink egyidősek). Nagyon erőlködöm, hogy örüljek vele, de nem igazán megy. Irigylem, az a helyzet. Bár még csak négy hetes és boldogan újságolta... Kiakadok. Olyan mint egy lóverseny, akikkel az első gyerekünket tologattuk, most sorban pocakosodnak. Már nincs kedvem kimenni a játszótérre, pedig nem vagyok egy magamnakvaló típus.
mazsomka

mazsomka köszönöm hogy segítesz!
Most hoztam be neki főtt ételt de rá se néz! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

A két csaj meg a csipet csapat. :-)

Kép
Kép
Kép

tjuca

mazsomka, szerintem Lyly még kórházban van! :cry:
Vendég

Nita!

Nem kell megennie. Te megeszed a magadét. Ez egy kis harc lesz, de valahol el kell kezdeni.

Amúgy ahol túlspilázzák a kajálást, ott csinálja a gyerek, egyszerűen élvezi a plusz törődést. Anyám kezdte Kingával, hogy berepül a kenyér, meg egyéb hülyeségek, na azonnal leállítottam. Kinga is ment már nem egyszer éhen aludni, semmi baja sem lett, másnap jobban esett a reggeli. :twisted:

Mondom, ha egy-két ételt nem szeret, oké, belefér. Na de ez kérem puccs.

tjuca

Juca, tündériek a lányok! :lol:
Vendég

Lylyre nagyon sokat gondoltam. :cry: :cry: :cry:

tjuca

Luca!

Köszi. :lol:

tjuca

juca köszönöm hogy bíztatsz!
azt teszem ahogy írtad!Most is itt van bennt az étel neki de nem eszik én ettem!hát várunk akkor,inni iszik baj nem lehet így! :roll:
ja és gyönyörű a kis kata és Kinga is!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita,
amúgy kakilt már Máté??? Szerintem ne hagyd neki elöl az ételt. Kajaidőben tedd oda. Ha végeztetek tedd el. Ha folyamatosan ott van, tudja, hogy bármikor ehet, nem biztos, hogy fog. Lili pl. egész nyaralás alatt alig evett. Ő nem válogatós, de egy-két falatokkal beérte. Na ma este azt hiszem bepótolta az egész hetet. Tudják ők még, hogy mi a jó nekik, nem éheztetik magukat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nita, én is így gondolom, amit a lányok írnak.
Nálunk szerencsére soha nem volt gond a kajával, de nagyon következetesnek kell lenni.Könnyű elrontani a dolgokat, az biztos.

Nálunk is úgy volt,hogy szigorú rend szerint volt a kaja, mindig ugyanakkor.Ha nem volt éhes, nem evett.Evett a következő kajánál.
Én sem adtam mást, ha nem akarta megenni.
Nálunk is volt egy időszak, amikor ez sem kellett, meg az sem.
Ezért már előtte megkérdeztem, mit szeretne enni, így aztán nem volt duma, ha nem ette meg, ő kérte, ez van.Hamar túlestünk ezen az időszakon.

Unokatesómék rohangásztak az asztal körül a villával, hogy bele tudják rakni a gyerek szájába a kaját, én csak lestem, hogy micsoda cirkuszt csinálnak.Nekem nem lett volna energiám...

Szerintem is legyél ebben szigorú, Neked is jobb, ha nem küzdelem az evés, és Máténak is egészséges dolgokat kell enni.
Nálunk most sincs kóla, üdítő sincs, chips nagyon ritkán, csak különleges alkalmakkor.
Nasinak max pattogatott kukorica, amit mi csinálunk a mikróban.De az sem gyakran.

Van reggeli, ebéd, és vacsora.Közben csak gyümölcs.Tiszteletben tartom, ha valaki valamit nem szeret, néha főzök kétfélét,és mindenki azt eszi, amelyiket szereti.
Gyerekek nem szeretik a kelkáposztafőzeléket, párom meg a zöldbabot, így együtt főzöm a kettőt, és mindenki választ.
Nálunk ez bevált.

És mi gyümölcsteát iszunk, vagy szódát. :lol: :lol: :lol:

Sok sikert! :wink: :wink: :wink:
Vendég

Azt hiszem mindeki kitapasztalja , hogy mi a jó. Néha az én lányom sem eszik és azért mert egyszerűen nem éhes. Ilyenkor alig várja a vacsorát. Minden gyerek más és más. Majd az oviban minden falatnak örülni fog Máté. Hisz ott nem lesz kecmec.
:)

Kép
csucsu05

Lányok köszönöm a sok segítséget már használom is őket!reggelizni reggelizett,ebédelni nem akart nem nyult az ételhez!vacsira leszek kiváncsi eszik e majd! :roll:
linácska 3 napja kakilt azota megint nem! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Izgalmas olvasni amiket írtok.. Hogy milyen nehéz ezekkel a gyerkőcökkel.. Ugye nekem még nincs tapasztalatom..
Luca, nagyon csodállak hogy milyen határozott vagy.. Én nem tudom tudnék-e lenni, de majd megpróbálom (remélem minél hamarabb lesz rá lehetőségem).

Nita, még két nap a dokilátogatásig, ugye??

Én kedden megyek az új dokimhoz. Így szabitkellett kivennem. Kérdezték tőlem, hogy utazunk valahova? Én meg csak annyit mindtam, hogy dolgom van otthon.. Milyen kíváncsiak az emberek!!

Mára vihart mondtak.. Nálunk már jönnek a felhők..
szilvia80

itt is kezd már beborulni meg a fejem is érzi már hogy jön valami mert nagyon fáj! :cry: :cry: :cry:
igen már csak 2 nap a dokiig! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Helló!

Még meg sem köszöntem hogy milyen szép véleményt írtál az iwiw-en. Szóval köszi!! Ti is szépek vagytok.. Egyébként én is másmilyennek gondoltalak.. De jót csalódtam.. Viszont nagyon fiatal vagy.. Jó neked!!

Nyugi, biztos nincs nagy baj odabennt... Gondolom kapsz bogyót, amitől lesz mensid, és utánna meg úgyis jön már a babó!! Nem kell mensin gondolkozni.. :)
szilvia80

vigyázz mert szavadon foglak!!!!!!!!
van msn címed? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia!

Remélem is hogy pár hét múlva a pozitív terhes tesztedet teszed fel nekünk...

Igen, van msn-em.. szilvya@citromail.hu a címem. Felveszel??
szilvia80

Csajok,
Sopronban már órák óta szakad az eső, úgyhogy türelem, mindjárt odaér hozzátok is.

Most olyan jó dolgom van, hajat mostam, és a barátnőm kislánya fésülgeti. Úgy imádom, ő meg szerencsére szeret fodrászkodni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?