Először is köszi a köszöntéseket!
És a megnyugtatást a keményedések miatt. Bár a felest nem hiszem, hogy ki fogom próbálni (egy közel 5 évvel ezelőtti rossz élményű estém óta egy kortyot nem bírok inni…), legalább nem idegeskedem rajta. Ez is valami.
Elég régen voltam, de megpróbálok reagálni mindenkinek.
Csipisz, örülök, hogy túl vagytok a hasfájáson! Kár, hogy a tejcsi rovására ment, de hát valamit valamiért, szokták mondani. Bár én is a szoptatás híve vagyok, de nagyon sok gyerek nő fel tápszeren, mert nincs más megoldás. Szóval a lényeg, hogy nyugisabb napjaitok vannak, és a kiegyensúlyozottság mindenkinek fontos.
Anita, gondolom, megkönnyebbültél, hogy Dorka meggyógyult. Nem lehetett semmi… Még egy felnőtt is hogy ki tud dőlni, ha ilyen baja van. Gondolom, egy pici gyerkőccel még nehezebb elviselni…
Nagyon kis ügyes vagy, hogy már minden rendben van, minden Petire vár. És ez a takarítási, rendrakási láz már a végét jelzi, azt mondják az okosok.
Én pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy egy szeptember végi szüléssel kiegyeznék (okt. 13-ra vagyok kiírva), elég lenne addig cipelni a pocakot.
Viki, nagyon jó, hogy rájöttetek a szopi nyitjára. Én szinte mindig fekve szoptattam az elején, így én is tudtam közben szundizni. Később, hogy ne zavarjuk apát, néha már Csenge szobájában volt az éjszakai szopi egy fotelban, de az közel sem volt olyan kényelmes. A vége felé is fekve szopi volt inkább, igaz, hogy akkor már a cél a megnyugtatás, biztonság, na és persze az elalvás volt.
Köszi a linket, tényleg sokkal olcsóbb minden, mint máshol… Ilyenkor jut eszembe mindig, hogy ha még így is megéri nekik, akkor a többiek mekkorát szakítanak rajtunk…
Milyen gyorsan nő Lackó! Tejcsiből meg tényleg elég annyi, amennyit megeszik az úrfi. Én is úgy jártam, mint Anita. Az összeset kiöntöttem, amit lefejtem.
Persze nem felesleges, amit elraksz, mert ki tudja, lehet, hogy nektek valamikor jól jön majd pótlásként, vagy ha nem vagy otthon, és a legényke meg éhes lesz. És sok kicsi sokra megy.
Bejcsi, sikerült nadrágot venni? Mikorra lesz eredményed?
Kriszti, babakocsi ügyben nem tudok segíteni. Nekünk Graco volt, de megbántam egy kicsit (pont az átfordítható kar hiánya miatt), most meg kapunk egy mózesest tesóméktól, amit a fiúk használtak, az itt kinn tökéletes lesz levegőztetni. Tavaszra meg már jó lesz megint a Graco. Szóval ebben teljesen avatatlan vagyok.
Mi jól vagyunk, hűsölünk benn a lakásban. Csengét elvittem múlt héten fodrászhoz, hogy egy kicsit igazítsa meg a haját, mert itt-ott már lelóg, de amikor beléptünk az ajtón, olyan ordítást csapott, és a két karjával úgy eltakarta a fejét, hogy nem volt szívem hadakozni vele. Most megpróbáljuk azt, hogy házhoz jön egy fodrász csaj (itt lakik az utcában, csak nem akar ideérni 2 hete…), hátha a megszokott környezetben nem lesz ilyen elutasító.
Kert egy része készen van, csak még mindig nem fotóztam. Megpróbálom a napokban nem elfelejteni, és akkor teszek fel képeket is.
Ja, és a lényeg! Napközben szobatiszta Csenge! Vagyis csak alváshoz, meg ha hosszabb útra megyünk, a kocsiban kap pelust. Olyan édesen tolja le a bugyiját, benn, kinn egyaránt! Nem mondom, hogy nincsenek néha balesetek, de ez szerintem még bőven belefér. És igazándiból egyik napról a másikra átállt. Nagyon örülök neki.
Befejezem, mert megint egy oldalt teleírtam… De hát ha ritkán jövök…