2004.01.03 21:12
Szerző: zsomimama
Mea culpa....
Persze hogy nem az Eszenyi, hanem a másik, de nem vagyok nagyon naprakész.
Saját tapasztalat:
1. gyerek. edzettem a félidőig. azután meg nagy séták, kocogás, még a 42 héten is, mert ráhúztam.
9 kg volt összesen rajtam. Szülés után egy héttel régi farmer, hat hét után edzést tartottam, a Dorka is jött velem. Szoptattam egy évig.
Második gyerek, 20 hónap korkülönbséggel jött.
Mivel dogoztam is,és a Dorka is ott volt velem éjjel- nappal, rendesen lefárasztott. Nem voltak nagy séták, kocogások a párommal, örültem, ha beájulhattam az ágyamba, egyszer még el is aludtam vezetés közben, szerencsére megúsztam. Szóval fárasztóbb volt a második terhesség. 13 kg.
Ebből 7 kg maradt, ami lement 3 hónap alatt. Szinte leette a gyerek rólam.
Harmadik gyerek, 6 évvel a második után, harmincegy évesen. Munka, rohanás a nagyokkal ide -oda, a férj messze dolgozott, egyedül mindennel. Elég fárasztó volt. 23 kg jött fel, iszonyatosan nehezen viseltem a végét. mindennap autó, munka, rohanás gyerekkel edzésekre, stb.
Közben két távoli utazás.
A Zsomi lett a legnagyobb bébi. Szülés után két
héttel már csak 68 kg, két hónap múlva 65 és fél év múlva 60 alatt voltam, és vagyok is.
Szoptatás ismét egy évig.
Minden kor más. A fiatalabb szervezet könnyebben regenerálódik, mint a saját példám is mutatja.
A tornát otthon már azonnal elkezdtem a kórház után, persze csak finoman, és ésszel. Egyszerüen utáltam, hogy izzadok mint egy ló, és nincs erőm se.
Az azért fontos, hogy terhesség alatt csak az tornázzon, akinek TÉNYLEG jólesik, és csak annyit. Azért mert A kazetta 40 perces, nem kell végigcsinálni.
Aki abszolút nem érez ingert a tornára ne tornázzon. Azért a medence izomok erőítésére még terheskönyvekben javasolt gyakorlatok javasoltak, és a nagy kiadós séták, a jó levegőn is.
Én szerettem a comb, és hát gyakorlatokat, mert a hátam nagyon bírt fájni, már félidőben. Aki mehet vízbe, az az úszással is jól jár.
A terhesség alatt nem azért fontos csak a mozgás, hogy Mi jól érezzük magunkat, hanem, hogy a gyereknek, is a maximálisan egészséges, és jól karbantartott helyet adjunk, kilenc hónapig. utána pedig kutya kötelességünk egészségesnek maradni, mert fel kell nevelnünk, és unokáinkat is szeretnénk látni.
A táplálkozás nagyon lényeges. Ami jól esik edd meg. De ne ipari mennyiségben. A Csokiból elég 2 kocka, nem kell a táblányit megenni.
Igazából szerintem mindenki tudja már, mit is kéne, és hogyan enni, vízcsapból is ez folyik.
Én fontosnak tartom a folyadékot, ami nálam sok sok ásványvíz, vagy ami neem cukros, gyümölcs tea stb.
A Szoptatásnál is ez a lényeg, nem az 5000 kalória.
Aki szeret nyugodtan mozogjon, kocogjon szoptatás alatt is. Nekem kimondottan több tejem volt kocogás után. Volt tejtesónk is, annyi.
A súly, izom, zsír viszonya:
A formálódás a rendszeres mozgás hatására azonnal elkezdődik. 1-2 hónap után már nagyon látványos leehet. Súlyt csökkententeni csak a kalória bevitel pontos szabályozásával, a táplálék megválogatásával lehet. Igaz: Csak az nem hizlal, amit nem eszünk meg. Ajánlott du. 4-5 után már nem enni, max, egy kis sárgarépa, karalábé, alma nyersen. Persze a folyadék amennyi csak fér, napi 2-3 liter.
A napi kalórát nekem már nincs idegzetem számolni, én ilyenkor elhagyom a kenyeret, abszolút, nincs felvágott, só, cukor, és édesség.
Edzés után nem kell pótolni a kalóriát, ez vezethet súlycsökkenéshez.
A teszzsír vizsgálat, megmutatja, hogy % a zsír a testedben. Az edzés hatására, a zsír kevesebb lesz, izmosabb leszel, vékonyabbnak is látszol.Ha súly eegyébként OK, akkor ez jó. Ha sok, akkor kalória csökkentés, vagy + aerobmozgás beiktatása.
Laposhas topicban erről jó sokat beszéltünk anno.
Üdv
Zsomimama