Új privát üzeneted érkezett!

Anyooka!
Nagyon jó nézni, ahogy száradnak azok az aprócska kis ruhák. El is érzékenyültem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Anyooka!
persze, küld el a táblát.. a számom 30-6-863-473 ...tegyél bele engem is ..
látom, Te is készülődsz.. lesz mit vasalgatni.. de olyan jó... :wink:
egyébként nem félek az indítástól.. persze azért bennem van a drukk, hogy akkor most mi lesz... de nagyon várom már :wink:

szeder74

Sziasztok!

bejci,
nagyon dögös a babakocsi!! :D anno mi is szemeztünk ezzel a tipussal.
Amúgy a hotel a foton egy rettenet lepukkant siófoki hotel volt, ahol a hétvégi esküvőn megszálltunk. ( a szoba legnagyobb értéke a függöny volt! ) :D

sziszi,
jesszus!!! nagyon durva a barátnőd története!! de minden jó ha vége jó!!
Ami a burok dolgot illeti: a tutit már márti leírta. talán még annyit hozzá, hogy ha megreped és elfolyik a magzatvized, akkor max 1 órán belül menj be a kórházba. Ha esetleg már nem tiszta a víz ( a színéből és a szagából látni fogod ) akkor AZONNAL INDULÁS!!!!
A burokban születetteket azért hívják szerencsésnek, mert szerencse, hogy egyáltalán életben maradtak!! Nekem a nagymamám és a tesója is így született. Sajnos a testvére oxigénhiányos is lett.

dorka,
hidd el, ott figyel a 15 kg! :? Pl a combomon meg a fenekemen. Nagyon furi érzés volt megszokni, hogy összeér a két combom, és melegben összedörzsölődik. Pfúj...

roni,
GRATULA AZ ESKÜVŐHÖZ!!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Anyooka!

Nana! Tessék csak 15-éig egyben maradni! Arról volt szó, hogy egyszerre leszünk a kórházban! :lol: :lol: :lol: Szóval én azt lőttem be, hogy jó lenne 15-e előtt nem szülni... Persze nem mi döntjük el! Babacuccokkal, kórházi pakkal kész vagyok teljesen, de most még szeretnék egy nagy-nagy takarítást a házban, meg kezdődik az ovi is, aztán jöhet is a baba. És állítólag nagyon meleg lesz a szeptember! Még jó, hogy légkondisak a szülőszobák...

Netti!

Az iskolás sem annyira iskolás ám, talán 2 történet van, ami arról szól! Zsákbamacska tényleg nagyon-nagyon jó! És mi a Bogyó és Babócát is nagyon szeretjük!

Szeder!

De jó! Akkor pénteken legkésőbb megszületika topicunk 1. kislánya is!
Halkan drukkolok, hogy meglegyen indítás nélkül! Nekem olyan még sosem volt, de a barátnőm szerint kevésbé fájdalmas indítás nélkül szülni! De te úgyis gyors leszel! :lol:

Márti
borossné becz márta

szeder,
sajnálom a toxémia gyanút! :? De nézd a pozitív oldalát: már max csak 4 nap és lányos anyuka leszel!!!!!! :D :D

anyooka,
légyszi nekem is küld el újra a táblit, mert a régi mail címem behalt. ( új cím: viki@maxigo.hu )

lola,
nagyon örülök, hogy még egyben vagytok!!!! :D

ági,
jaj, nagyon sajnálom ezt a doki dolgot! :? melyik kórházban fogsz szülni?
Amúgy sajnos én tapasztalatból tudom, hogy ahány doki annyi félét mondanak!! Amikor Flóránál felmerült a kamratágulat, akkor 3 orvos 3 különböző dolgot mondott és 3x tök más mért eredményeket kaptunk!
De legutóbb is - 4 hete, amikor a saját dokim megvizsgált ( kézzel ) , közölte, hogy megrövidült a méhnyakam. Aztán egy másik doki, aki az uh-t csinálta, megnézte hüvelyi uh-val is a méhnyakat, majd megkaptam az eredményt, hogy 1,5 cm-vel hosszabb mint az átlagnak!! 4,5 cm hosszú!! És még fotót is kaptam róla, ahol láttam hogy valóban lemérte! :shock:
Na így legyen okos az ember lánya!
De az biztos, ha nem bízol benne, nem fogod tudni elengedni magad igazán. Az pedig nagyon fontos!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Helloka!

Köszi a kocsi és a poci dicsiket! :)

Kistigrincs: Költözéssel hogy álltok? Belaktátok már az új fészket?

Ági: Én is átéltem már egy kis bizalomvesztést a dokimban még anno. Akkor én is elgondolkodtam, hogy jó-e az nekem, ha hozzá járok. Bár nekem az volt a problémám, hogy mivel nem estem azonnal teherbe, 1 hónap próbálkozás után rögtön vizsgálatokat akartam, ő meg türelemre intett. Így utóbb beláttam, hogy neki volt igaza, de akkor perpillanat úgy éreztem, hogy nem foglalkozik eleget a problémámmal! Azóta természetesen ez az érzés megszűnt. Én tanácsolni nem merek, mert ezt neked kell eldönteni, hogy váltasz-e, de azért ne felejtsd el, hogy ilyenkor már nem minden doki vállalja el a kismamát. Meg hát azért a doki is emberből van, lehet, hogy szar napja volt, lecseszte a főnöke, vagy szimplán nem aludt éjszaka eleget... de magamból kiindulva nem lehet, hogy túl érzékenyen vetted a dolgokat? Mert velem ez van mostanában. Szegény férjem már alig mer mondani nekem valamit, nehogy félreértsem.... Visszatérve a Te problémádra, szerintem aludj rá egyet és ha holnap is úgy érzed, hogy nem bízol meg az eddigi dokidban, akkor ne tétovázz...

Petra: Grat Hanna Róza méreteihez! Ő is már majdnem 3 kg?! Szépen fejlődik!! :wink:

Szeder: Húha, Ti is belehúztatok! Kitartás péntekig, addig ne sokkold magad a fehérjével, inkább arra gondolj, hogy már csak pár nap és karodban a pici lánykád!!!!

Lola: Drukk, hogy maradjon még Maja a pocidban! Azért örülök, hogy jobban vagy!!

Anyoooka: Csak óvatosan pörögj ennyire! Ne felejts el pihizni se a nagy vasalás közepette.. :wink:
Vendég

ági,
még annyit a málnalevél teához: nekem a dokim azt mondta, hogy semmi értelme egyszerre szedni magnéziumot és homeós cuccokat ( beleértve a málna teát is. )
Én azt az utasítást kaptam, hogy 36. hétig magnézium, utánna stop.... 1 hét "kivárás" és a 37. héten kezdhetem el a málnalevél teát.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csajok,
van aki közületek csinálja az otthoni gátmasszázst?
Ha igen, tudnátok némi instrukciót adni? ( mennyi ideig kell, hogy stb.. )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Helló mindenki,

Csak bejelentkeznék
Még mindig leginkább olvasásba merülök, mert sokszor napokig nem tudok netezni (idő hiányában), és ha meg nem tudok visszaolvasni, olyan ciki, hogy csak magamról írogatok

Most sem tudok még (az augusztus még így lesz) :( Bent ülök irodában, felpolcolt lábbal.

De azért jó látni, hogy nálunk is már megindultak a dolgok. A.m, Sugi! Gratulálok az első két babának :D Én is nagyon várom már, pedig én a végén vagyok. Bár most nagyon sokszor keményedik a hasam, azért nem vagyok rosszul, úgyhogy még biztos kitartok pár hétig. Még úgy is, hogy én nem is szedtem eddig se magnéziumot, meg nem is igen fogok. Anyu is kibírta nélküle, Mercinél se szedtem, most se lesz gond belőle szerintem. Orvos se forszírozta.

Roni! Sok boldogságot nektek

Honey, Monee, Eszike, Netti - nagyon csinosak vagytok, alig (vagy egyáltalán) nincs rajtatok felesleg. Én is örülnék neki, valszeg nem is vizesednék ennyire, mert nem kéne ennyit cipelnem. Én +13 kg-nál tartok, de sajna volt is rajtam előtte is felesleg :( Na mindegy, most ezzel nem foglalkozom

Dokinál múlt héten voltam. Mivel legközelebb csak szept 1-én tudok menni, így egy gyors UH-t kért az előző terhességem kimenete miatt. De minden rendben van. 1 héttel fiatalabbra taksálták, de én pici nőci vagyok :D Magzatvíz mennyisége meg rendben (a múltkor azzal volt probléma). Viszont nagyon vizesedek. Estére már totál bedurran a lábam. Ökölbe szorítva a kezem szint fáj. (Remélem, hogy a +13 kg-ból sok a víz :) ) Vérnyomásom viszont rendben, úgyhogy elvileg még nincs aggodalomra ok. Vizeletet néz a doki, de eredményt ugyebár akkor csak szept 1-én tudunk, hogy van-e fehérje, és addig az NST-t sem kezdem (látom már többen abba is belevágtatok). Amúgy meg tök zárt vagyok (pedig néha a szemérem csontom nagyon tud fájni), méhlepény is I-II stádiumban van.

Alvással én azok közé tartozom, akiknek ez nem megy. Egyrészt a hasam miatt már nehézkes (sokáig nem tudok egy oldalon aludni), másrészt a pisilés nekem is legalább 1x megszakítja a folyamatot.

Hát most ennyi
Nem ígérem, hogy minden nap tudok jelentkezni, majd csak szeptembertől, amikor otthon leszek. De azért nyomonkövetem az eseményeket :D

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Most több napig nem voltam gép előtt, és nagy örömmel olvastam, hogy már meg is született két kis apróság!

A.m., Sugi nagyon-nagyon gratulálok a Csöppségekhez!!!!!!!!! Sok-sok boldogságot, örömet egészséget kívánok Nektek!
Vigyázzatok nagyon magatokra!

Roni: sok-sok boldogságot kívánok esküvőtök alkalmából!

Szerencsére mi jól vagyunk, Babóca nagyon sokat mocorog, amit nagyon élvezek! Bár a jobb bordáimat néha nagyon megrúgja!

Mindenkinek sok-sok türelmet és várakozást kívánok!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kinél lesz a következő Baba!!!!!!

Ormolya

Kép
ormolya

Most olvasom, hogy úgy néz ki, hogy talán Szeder lesz a következő? Vagy talán Eszike?
Nagyon izgalmas! Mindenkinek drukkolok, hogy úgy jöjjenek a Babák, ahogy Ti is azt szeretnétek!

Ormolya

Kép
ormolya

Úgy látszik egy nap többször is be kell nézni! Mert annyira gyorsulnak az események, hogy csak na.
Nálam semmi változás, nem érzek semmit, csak hajnalban volt görcsöm, de azt lehet, hogy beképzeltem.

De Noémi eszméletlenül mocorog egész nap, szerintem nagyon kicsi lehet már a hely, mert rettentően nyom mindenfelé, a hasam tisztára eldeformálódott.

Szeder drukkolok! Olyan jó, hogy Te már vághatod a centit.
Bár a.m-nek is tervezett császár volt előírva, aztán mégis a tervezettnél előbb sikerült kibújni Gyuszikának!

Hajrá lányok!!!! Ki lesz a következő?

Köszönöm a pocis dícséreteket! Rakjatok fel ti is képet!

Asszem ma még benézek, olyan izgi lett a fórum!

Bár arra tippeltem, hogy 20-án szülök, azért most még nem érzem azt, hogy én lennék a következő "anyuka".
Amúgy orvoshoz csütörtökön megyek legközelebb, maximum akkor tudnak meglepni valami tágulós-hírrel engem is.

Anyooka: pár héttel ezelőtt nálam is így lógtak a rucik, de szerencsére már a szekrényben várják kis gazdájukat! Kitartást a vasaláshoz!
Vendég

Roni! Ezer jókívánság, és nagy-nagy gratuláció az esküvőhöz!!!!!!!!!

Szeder! Gondolok Rátok, és nagyon szorítok!!!!!!!!!!!

Kép
blúmi

szeder :)
juj, ez nagyon izgis. drukk, hogy minden rendben legyen

csibe :)
vizesedésre: feketeáfonya vagy tözegáfonya kapszula, és nálam nagyon bejött a jó tömény hibiszkusztea.
Pisid nézte a doki, csak elrohantál!!! Aszonta az aszisztens, hogy minden rendben, tehát nincs benne fehérje :)

ági :)
ha nagyon kételkedsz, kérdezz rá a helyettes dokira, hogy vállalna-e. De tényleg csak akkor, ha oda a bizalom. Lehet, hogy csak spontán rossz napja volt a dokidnak (nálam is volt, hogy kb 5 perc alatt elintézett a magánrendelöben, pedig vártam kinn 1 órát, hát én is csalódott voltam...)

Kép a babaszobáról (végre felkerültek a képek és a fotel is a helyén, már csak a pelenkázó fölé szeretnék 1 sarokpolcot, és zenélöforgót, de ez utóbbit majd Csongi kapja, mikor megszületik)
Kép

és egy pocifotó:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

csajok!légyszi segítsetek!
nekem a homeós bogyeszokból a caulophillum és cimicifugából a 9 erősségből kell napi 3X5 golyót szednem.
Nektek is így kellett??

jujj szeder nagyon klassz, h. így tudod már, h. mikor is!!!!
mondjuk én mindentől izgulnék,akkor is ha tudnám a nagy napot, meg így is :)

Kép
winona

Köszi minyu, legalább megnyugodtam ezen a téren is. Akkor csak meleg és a súly a ludas (mert amúgy hűvösben egész jól néz ki a helyzet)
Hát nem tudtam, hogy azonnal megnézi. Pedig ha mondta volna :)

Kép
Kép
csibe21

Köszönöm lányok!!!
Most gondolkodóban voltam, amióta írtam ,hogy mi újság velünk..
Olyan hihetetlen kedden, és szerdán itthon vagyok még.. és utána megyek a kórházba.. Aztán a kórházból már hazajövet Adél nem a hasamban lesz, hanem a kezemben.. önnáló lényként ebben a Világban :)

lola!
Örülök, hogy minden rendben veletek :) és , hogy otthon lehetsz végre!!!
Tarts ki még 1 hetet.. aztáán hajrá!! :)

roni!
Szívből gratulálok az esküvőtökhöz!!!!!

eszike!
a női megérzésnél nincs nagyobb jóslás :)
drukkolok szívből!!, hogy bejöjjön a 20.-ai szülés :) !!!! Rajtad sem látszik az a plussz kiló, és igen nagyra növesztetted ám a pocakodat.. vonzó kismami vagy!!!

bejci!
nagyon édes a babakocsitok!! Nagyon jó a színválasztás.. gondolom, hogy tologattad már
:wink: én is tettem vele egy próbautat a lakásban... :oops: :roll:
de ez kell nagyon a lelkünknek!

honey! nagyon csinike vagy ám.. és tényleg nem látszik az a plussz xy kiló!
szerencsés vagyol, azt ugye tudod!!!

szeder74

homeos bogyókat nekem a következöket mondta a védönö:
36. héttöl:
hétfö: Pulsatilla CH30, 1x5 golyó
utána 5 napig caulophillium CH 5v.9, 1x5 golyó
vasárnap szünet
köv hétfö: Pulsatilla CH30, 1x5 golyó
utána 5 napig cimicifuga CH 5v.9, 1x5 golyó
vasárnap szünet
és utána ismétlödik caulo majd cimici

Roni :)
nagy grat az esküvöhöz.

Kép
Kép
Kép
minyu

lányok,
valaki megírná, hogy melyik bogyó mire való?
én lemaradtam kicsit, és most csak olvasgatom, hogy mit kell és mennyit, de hogy mire? :shock:

Kép
Kép
csibe21

hu, elkapott az álom kór... röpke 3 órát aludtam délután. :mrgreen:

De legalább ennyi idő alatt nem lett újabb babó. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Szeder!

Szorítunk érted, a péntek már nagyon közel van!

Nekem a mai Nst-m kész katasztrófa volt. Már írtam, hogy a gép nem érzékelte sokszor a baba szívhangját. Az orvosnak is megmutattam, és mondta, hogy meg kell ismételni, mert kevésszer mozgott. Tényleg nem mozgott sokszor, de legalább 15X biztosan, csak nem mindig vette a gép. Kicsit megijedtem, főleg, hogy az orvos szerint ismétlés.
Ti jártatok már így?

Kép
Kép
petra1980

Anyooka!
Nagyon szépek a rucik, már én is elkezdem a mosást.

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Csak bejelentkezni jöttem.

Voltam NST-n, a dokim nem látta az eredményeket, mert reggel ment haza ügyeletből.
Dél óta szinte folyamatosan fáj a fejem, nemrég elmúlott kb. egy órácskára, de most megint kezdi. :cry:

Szeder!

Irígy vagyok, komolyan. Nem a toxémiára, hanem a péntekre.
Ma az általatok írt türelmetlenség olyan szinten elkapott, hogy mire délre hazaértem, kb. sikoltozni lett volna kedvem. Állatira rühellem előre a most esedékes állandó orvoshoz, NSTre, UHra járkálást. :( Autózgatni, várakozni, parkoló automata, meleg van... hagyjon mindenki engem békén. Jöjjék ki hamarjában Ákos baba és akkor nincs gond. (Ahogy látom, őt állatira nem érdekli az anyja problémája... :roll: :mrgreen: )

Roni!

Gratulálok! Szuper nap lesz a péntek! :wink:

Lola!

Üdv otthon! Örülök, hogy sikerült elcsípni a dolgokat még időben! :wink:

Honey!

Igen, én elkezdtem.
Mandulaolaj és orbáncfű olaj 1:1-es keverékével. 10 ceepp az egyikből, 10 a másikból egy tálkába és szerintem a szülésig elég is lesz a mennyiség.
Most mit mondjak?! Nekem nem jön be a dolog... Nem mintha prűd lennék, de annyira nem érzem, hogy most nekem ottan matatni, huzogatni kell, hogy nagyon. Nem is érem el rendesen a hasamtól, meg eddig sem volt túlságosan a műfajom a turkászás (már elnézést! :lol:). Az meg még pluszban rájön az egészre, hogyha utána is nem zuhizok le rendesen, akkor másnap viszketek tőle. Nem hosszútávú a viszketés, de akkor is kellemetlen. Arra gondoltam, hogy a belülről széthuzogatós részeket kihagyom, és csak kívülről fogok a gát részbe olajat masszírozni, had legyen vérrel, vitaminokkal, rugalmassággal telibb a terület. Viszont lehet, hogy erre már csak az orbáncfű olajat fogom használni, az sokkal erősebben lazítja a szöveteket. A mandula olaj táplál, az orbáncfű lazít.
Nem szeretnék egyáltalán beleszólni, de főleg a Te fertőzésre való hajlamoddal, szerintem óvatosan próbálkozz a leírt belső nyújtásokkal, nehogy a masszázs miatt szedj össze valamit.

Link a technikáról:
http://www.nandu.hu/magyar/hasznos/home ... atol.htm#GÁTMASSZÁZS-OLAJ
(ahogy látom nem műk, másold be felülre :wink: )

Mindenki aki felrakott képet! Tök jók a fotók! :wink: :D

Megyek pihizni!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee,

köszi a tanácsot és a linket! Igen, teljesen igazad van, ami a "viszketős" részét illeti. :?

Petra,
én most csüt-ön megyek először NST-re. De már előre félek, mert nekem néha hihetetlen mély és mozdulatlan alvásba merül Flóra, több órára is.
A másik, ahogy az augusztusi topicban olvastam, szinte mindenkinek volt valami problémája a kórházi gépekkel. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szép jó estét!

Nem győztem visszaolvasni.

Köszönöm mindenkinek a gratulációt! Nagyon aranyosak vagytok!

Bejci, őszintén szólva a türelem, hát nekem sem az erősségem. Csak nem akartam még tetézni az eddig írt rossz tulajdonságaimat még ezzel is. Jót mosolyogtam amit írtál evvel kapcsolatban, én sem szeretném, ha erről ismerne meg a kicsi fiam.... :oops: Pedig sokat kiabálok, hamar felmegy a pumpa....

winona, nekem csak egyszer volt görcsöm, jósló fájásom, azóta nem igen. A hüvelybe nyilaló fájás és feszülés nekem is van. A dokim azt mondta, hogy ahogy nehezedik a baba, feszül az egész. A baba helyzete nem változott azóta?

ági, volt már róla szó, hogy összeházasodunk, csak mindig volt valami, ami miatt elhalasztottuk. Aztán beláttuk, minek húzzuk. Végülis múlthét pénteken jelentkeztünk be, csak ide felejtettem el megírni. :oops: A terhességemre való tekintettel pedig nem kell a 30 napot kivárni. Sajnálom, hogy a dokiddal nem úgy alakultak a dolgok ahogy képzelted. Én is többször voltam így az állami dokimmal. Dilemma, hogy így a vége felé megválj-e tőle, de az bizonyos, hogy nem jó, ha nincs meg a bizalom. Arra gondolj, hogyha nem lenne választott dokid, ügyeletesnél szülnél, akkor ő nem ismeri a kórtörténet, mégis le kell vezetnie a szülést.

netti, bejci, minyu, eszike, csini kismamik vagytok!!!!Abszolút csak a pocak, semmi más!Irigy-irigy. :wink:

szeder, akkor te leszel a következő!!!Hihetetlen tényleg, hogy pénteken már a kezedben tarthatod. Bár sajnálom, hogy így a végére is bejött egy kis izgalom a toxémia miatt, de nem lesz semmi baj!NAgyon szorítok, és gondolok rád!

lola, nagyon drukkolok, hogy kihúzd még egy kicsit!

anyooka, édesek a babacuccok!

minyu, nagyon jó a babaszoba!

monee, :D :D jót mosolyogtam azon, amit a gátmasszázsról írtál!Nekem sem ér el odáig a kezem....

Alíz

KépKép
roni0422

Ha idő elött reped meg a burok(tehát még a fájások megindulása előtt) és ez után 6 órán belül megindul spontán a szülés akkor teendő nincs. Ha nem akkor antibiotikumot adnak.
Ha nem indul meg spontan akkor oxytocinnal is rásegítenek.
Csak a 33-35 héten próbálják legalább 24-48 órát késleltetni a magzat megszületését mert közben steroidot adnak a magzati tüdő érlelésére.
Amikor a kórházban burkot repesztenek olyankor tuti,hogy a méhszáj tágassága és a nyakcsatorna érettsége már megfelelő.

Sziszi
Ha burokban születeik a baba arra mondják,hogy „az az életre való szerencséje”,hogy van ott valaki aki gyorsan megrepeszti a burkot különben megfulladna….

Sarkantyúka
De esélyes nevek vannak ugye? :D

Roni
Gratula Nektek a pénteki naphoz!!!!Nagyon sok boldogságot a következő 50 évre!!
Atyaég,unokatesód babája nem semmi paraméterekkel született. Henivel és Emmával is megbeszéltem jó a 3 kilós kezdő súly a többit majd kinn meghízzák…. :roll: :D

Ági
Szerintem fontos hamár választasz orvost akkor megbízz benne…ha kimondottan rossz érzésed van vele szemben akkor válts akár most is.
Nincs olyan fórum ahol utána érdeklődhetnél másoknak milyen élménye volt vele kapcsolatban szüléskor???
Most fontosabb,hogy a pici babád még egy kicsit benn maradjon!!
Elég a 37.héttől a málnalevéltea…nem akarok ünneprontó lenni de sokaknak ugyse használ,nem ettől fog függeni a szülésed kimenetele….

Eszike
Ha tényleg beindul a dolog nem fogod összetéveszteni azt a görcsös fájdalmat mással…
Jól áll neked a pocak!

Szeder
De jó!!!! Kicsi Adél nemsokára megszületik! A szüléstől pedig megoldódnak a panaszok..

Netti
Csini pocak!

Petra
Sajnos ez gyakori,hogy problémásak,régiek a gépek….szegény anyuka meg frászt kap,hogy valami a babóval nincs rendben….

Ma úgy alakult,hogy 3 vendégem volt…melegváltásban…..egymásnak adták a kilincset…
Picit fárasztó volt de jó is.
ÉÉÉÉSSSSS a kezemben ringathattam Sugi Levente babáját!!! :D :D Nagyon szép kis pofija van, édesen aludt a kisdrága és annyira hihetetlenül picike volt!!!
Elgondolkoztam,hogy nagyon-nagyon kell vigyázni nagytesó nehogy egy óvatlan pillanatban szeretetből megnyomkodva kárt tegyen majd a minitesóban!!!
holka

köszi a válaszokat a házasságival kapcsolatban!!
holka

Jó reggelt mindenkinek!

úúútálom az éjszakákat! napközben olyan jól vagyok mindig, de esténként,meg éjjelente folyamatos, 5- 7 percenkénti keményedéseim vannak. :?
Aztán reggelre, mintha elfújták volna.

Holka, máris találkozhattál Sugi babájával??!! :D Ez jó gyors volt! Épp hogy csak most jöttek ki a kórházból. Ennyire jó barátnők vagytok?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

Holka, képed nincs Sugi Leventéjéről????
A hétvégén a barátnőm 2 hónapos kislányát fogtam.... nagyon jó érzés! :D

Ma éjjel én sem aludtam valami jól. 3-kor felébredtem, nem tudtam visszaaludni, úgyhogy 1/2 4-től TV-t néztem.... 1/2 5-kor visszafeküdtem, de csak bólogattam reggelig. :( HOgy ma megint milyen fáradt leszek! :shock:

Remélem mindenki jól van!

Kép
Kép
netti77

Holka!
De irigy vagyok, hogy te Sugi Levente babáját a kezedben tarthattad. Biztos nagy élmény lehetett, de ennél már csak az lesz a jobb, mikor majd Emmát tarthatod a karjaidban.
Épp tegnap a kórházban összefutottam egy volt oszt.társnőmmel, aki a szülészeten adminisztrátor. Kérdezte ki a dokim, azt felelte a név hallatán, hogy ő aranyos. De hogy szülésnél milyen, azt nem tudom. Még mindig nem tudom, mi legyen, de azt se, hogy így a vége felé érdemes-e váltani.

Sugiék már otthon is vannak?

Honey!
Nekem is rossz volt az éjszakám. Nem tudom, hogy a tegnapi orvos dilemma hozta ki, de már tegnap du-tól görcsölgettem, nem győztem kapkodni a Mg-ot. Éjszaka meg nagyon rám ijesztett. Azt hittem, mehetek a helyettes dokihoz.

Amúgy elgondolkodtam azon is, hogy jövő hét csüt-ön töltöm be a 37. hetet, akár már pénteken meg is szülhetnék a helyettes orvosnál, ha Dávid is úgy szeretné, így legalább nem kellene agyalnom, váltsak-e. (Amúgy szimpatikus nagyon a helyettes, és dicsérik is sok szempontból.)

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Nem, én voltam a kórházban meglátogatni....gimi óta az egyik legjobb barátnőm.
Ma is megyek de csak este. :D
A kórház amúgy az utcánk végén van.. :lol: ...jó közel vannak hozzánk!!
Képfeltétel: ezt meghagyom neki. :wink:

Netti
az ilyen ébren töltött éjszakák ismerősek. :(
holka

Sziasztok!

Hoztam én is friss pocakos képeket!

Kép

Kép

Kép

gwini

Gwini
gyönyörűek a képek!! A legalsó fantasztikusan jó!!! :D :D
holka

gwini,
naaagyon cukik a képek. Hatalmas pocakod van, és hihetetlen csini kismami vagy! :D

Képzeljétek bejelentkeztem egy babaelsősegély tanfolyamra. Ha valakit érdekel, felraktam a linket a szokásos közös helyre.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lánykák!

Pocakok csinik! De hát milyenek is lehetnek így a végén, igaz?? :wink:

Gwini: Nórival kiegészülve nagyon édesek vagytok hárman! :wink:

Holka: Hát nálatok nagy vendégjárás lehetett! És mi lesz, ha megszületik Emma? :wink: :lol: Sugi pici fiát biztos jó érzés lehetett a kezedben tartani. Én amíg meg nem szülök, biztos nem tartok más babát a karomban, mert nem merek. Iszonyat fájnak a kezeim és csomószor kiesik belőle minden. :? Remélem a szülés után elmúlik, mert ez a kézfájás már a 3. hónaptól kísért!

Netti, Honey: SAjnálom az éjszakázást meg a keményedéseket!

Minyu: Hú-ha! Csongi nagyon szép szobába érkezik! Tetszik! :wink:

Ági: Akkor azért drukkolok, hogy a helyetteshez kerülj! :wink:

Gátmasszázs: Én úgy döntöttem kihagyom. Egyrészt mert nem tudom, hogy mit, meg hogyan masszírozzak, másrészt hasonló nehézségekkel kűzdök, mint Monee.... Borotválkozásnál is mély levegő aztán amig az kitart addig előre tudok hajolni, de elképzelhetetlennek tartom, úgy maradjak percekig! :?
Homeos bogyók: Majd meg akarom kérdezni a szülésznőt, hogy szerinte érdemes-e, de elképzelhetőnek tartom, hogy az is kimarad.

MOst nagy dilemmában vagyok! Nem tudjuk berendezni a kisszobát!! :? Olyan pici a helyünk, hogy lecseréljük az ágyunkat kisebbre, de még így is csak a kiságy fér el. A pelenkázó komódot egyszerűen nem tudjuk benyomorgatni! Nagyon gáz, ha az a nagyszobában van? :? :shock: Végülis napközben Biankát úgyis magam mellett akarom tudni, és csak éjszakára megyünk a hálószobába aludni... hát nem tudom mi legyen..
Vendég

Sziasztok!
Gwini nagyon aranyosak a kepek.

Mi halistennek tulveszeltuk a hidegfrontot, igaz voltak nagy gorcsok, meg rengeteg kemenyedes, de egyben vagyunk.
A labam viszont olyan mint egy igazi mamute. ES mar reggelre sem lohad le. Iszom a hibiszkusz teat, de meg sem parittyazza. Nincs valami otletetek, amit elmeletileg itt is meg lehet kapni?

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Gwini, nagyon találóak a képek, igazi anya kicsi lány páros. Édesek vagytok rajta, Látszik már most, hogy mennyire szereti a kistestvérét Nóri :wink:

Bejci, kézügyileg én is szenvedek. Nem bírom behajlítani őket, és hát sosem volt vékonka, de most!!!Bumszli újjaim vannak. Nekem is kiesik minden a kezemből, olyan bénának érzem magam. Sajnálom, hogy nem tudjátok úgy berendezni a szobát, ahogy elképzeltétek. Végülis mindenre van megoldás, ha ez így működik, akkor miért ne?

Sziszi,
sajnálom a vizesedést, tudom mennyire nem jó érzés, nap mint nap szembe kell néznem vele nekem is. Ha sokáig állok, (kb 15 perc. :oops: akkor azonnal bedurrannak. Nekem azt tanácsolták a túlzott vizesedésre, hogy tartsak 1-1 gyümi napot (almanapot) ha bírja a gyomrom. Igyak sok vizet, pócoljam fel minél többször a lábaimat, akár hideg vizes borogatással egybekötve, és lehet inni csalán teát.

Málnalevél tea: biztos, hogy inni fogok, a jövőhéttől. Megkérdeztem a dokimat, azt mondta nyugodtan, akár homeós bogyókkal együtt is. Az más kérdés, hogy hat-e?Mindenkire más hatással van. Veszteni valóm meg nincs. :)

Gátmasszázs: én nagyon szerettem volna csinálni, de sajna, annak ellenére, hogy Monee feltette a linket, nem bizti, hogy tudnám csinálni. Egyik akadály a kezem hossza.... :oops: :D

Netti, Honey, sajnálom a keményedéseket, kitartás, nemsokár elmúlnak.

Alíz

KépKép
roni0422

bejci :)
Nándinak anno nem is volt pelenkázószekrénye, csak a kiságyra tehetö pelenkázólapot vettünk és szuperül bevált. Most azért akartam pelenkázószekrényt, mert van a falon lenn egy konnektor és nem akartam a kiságyat közvetlenül odatolni, inkább akkor egy keskenyebb szekrényt tettünk oda.

gwini :)
jaj de jó képek! és hüüüüüüüüüüüüü, de nagy pocid van! :shock: :D

Kép
Kép
Kép
minyu

Gwini! Nagyon jók a képek! Nóri tele van szeretettel, nagyon aranyos! És tök jól néz ki a pocid!

Bejci! ne aggódj a pelenkázó ügyön! Nákunk is a hálószobában lesz a baba, és éppen hogy befér a pelenkázó. Én nem problémáznék rajta, ha csak a másik szobában férne el a kiskomód. Van elég aggódni valónk, ezen nem kell! :-)

Csatlakozom a nem alvókhoz! Fent voltunk a babával kb 3 óra óta, ő rugdalózott, én gondolkodtam.

Én is félnék most újszülöttet megfogni, mindent eltörök, kiejtek.... Remélem a babával már nem leszek béna!

Nálatok a kád állványon lesz, vagy esetleg máshogy oldjátok meg? Nálunk most ez a legújabb dilemma. Sarokkádunk van, állványt nem lehet rátenni, ha viszont a kád aljára tesszük a kiskádat, akkor nagyon mélyet kell hajolni a fürdetésnél.

Kép
blúmi

nekem furi, de simán elérek mindent odalent. Látni nem látom ugyan... de hát nem is az a lényeg.
Monee - hol lehet ilyen olajokat beszerezni? Mert voltam 2 patikában is, de csak pislogott rám a csaj, mint hal a szatyorban. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

blúmi
mi vettünk állványt a kiskádhoz. úgy a legegyszerűbb

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey!

Herbáriákban kizárólag. Az orbáncfű olaj elég nehezen beszerezhető, de remélem Neked szerencséd lesz. Nekem is csak azért van, mert az új "apukám" körbejárta érte az egész várost érte.
Lehet, hogy rosszul írtam, én még elérem a kijáratot, de nem kényelmes a pozíció. Asszem az lesz a megoldás, hogy kívülről massz-massz, a tágítást meg rábízom a szülésznőre, ha aktuális lesz.

Gwini!

Szuperek a képek! Hatalmas pocakod van, csak lesek. :lol:

Bejci!

Ha ott fér el, kénytelen vagy oda rakni, nem? :D
Szerintem se aggódj ezen, kipróbáljátok és meglátod, hogy mennyire válik be. Na meg mondjuk szerintem az sem egy utolsó szempont, hogy így fogod megszokni és nem is lesz furcsa, hogy a másik szobában öltözteted a manót. :wink:

Blúmi!

Hát ez nagyon fogas kérdés nálunk is. Írtó pici a fürdőszobánk, de mégis ott kéne fürdetni a gyereket, mert azt a helységet lehet a legjobban befűteni. A gyerekek szobája ráadásul a leghidegebb helység az egész lakásban, úgyhogy ott semmiképp nem lesz locsizás. Így viszont, vagy a mosógép teteje marad (szerencse, hogy régi típusú, egyenes tetejű a gép), vagy a hatalmas zuhanykabinunkban székre kerül a kád. Később, nem lesz gond, mert le tudom a kabin aljába rakni a kiskádat és le is tudok majd hajolni hozzá, csak az első időket kéne valahogy túlélni. Nemtudom, nem is merek gondolkozni rajta. :? :(

Sziszi!

Örülök, hogy jól vagy!

Holka!

Így már érthető! :D Épp azon kezdtem el meditálni, hogy vajon hogy mehettek haza Sugiék 2 nap után a kórházból, pláne csaszi után első gyerekkel. :lol: De ezek szerint, akkor még ott vannak. :lol:

Csajok!

Valaki mondja meg nekem őszintén, hogy a pocaknak kötelező leszállni a szülés előtt?!
Hetek óta azt hallom, hogy bizony az én gyerekem lent van, pedig olyan kerek a hasam, mint egy labda.
Tegnap is, csak a hasam alján talált szívhangot a szülésznő és meg is jegyezte, hogy ennyire azért nem szoktak lent lenni. Ma a védőnő is megtapizott és ugyanezt mondta. És én is ezt érzem... ez a gyerek bizony lent van.

Tegnap akkora műsort csinált este, hogy komolyan gondolkodtam, hogyha most nem rúgja/tépi ki a burkot, akkor sosem. Nagyon durván nyomta a mozgásokat, fájt. És ez ma is folytatódik... már várom mikor néz ki a kis keze alul, akkorákat sóz oda. Lehet, hogy nekünk lesz augusztus 20-as babánk?! Fú, jó lenne... :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Köszi mindenkinek a dicsiket! Tényleg óriási pocakom van! És a Nórival még ennél is nagyobb volt a pocakom. :shock:

gwini

Köszi lányok a megnyugtatást komód ügyben! Valahogy megoldjuk, mert egy pelenkázó miatt sajnos most nem tudunk nagyobb lakásba költözni! :) Csak hát így az úgynevezett "babasarok" egy darab ágyból fog állni! :roll: Jó, mi? "Bianka ágybirodalma"! :? Na mindegy, "ez van, ezt kő szeretni"!

Blúmi: Nekünk kádra tehető állványos kádunk van, de nálunk meg elég hüsi a fürdő, úgyhogy én a nagyszobában fogok fürdetni, mert ott van a legmelegebb...meg ott férünk el.

Monee, Honey: Félreértés ne essék, én is elérem... :oops: csak kényelmetlen matatni ott...

Monee: Nekem is lennt van a baba. Bár ezt nem "szakértő" mondta, csak én érzem így. De nekem nem augusztus 20-i babám lesz ... remélem! Ezt meghagyom Nektek! Amúgy van rá sanszotok, mert pont szerdán jön egy hidegfront. Ha erre még egy kicsit rásegítetek pl. papás-mamással és Ákos baba is úgy gondolja+ készen áll az első kihívásra... ki tudja! :wink:
Vendég

Gwini!
Nagyon aranyosak vagytok így együtt. Nekem mind a 3 tetszik, de azért az alsó 2 a legjobb.
És mekkora pocid van.

Bejci!
Pont azt akartam írni, amit Minyu. Mivel nekünk is kicsi a szobánk, ezért a párom fog összeeszkábálni a kiságyra egy pelenkázó deszkát. Ezt akár ki is próbálhatjátok. Csak deszkák és egy „lap” kell hozzá, és 2 ügyes kéz.
Nálunk is csak egy ágyból fog állni Dávid birodalma. Ez van.

Mostanában nekem is minden lefelé esik, és már nehezemre esik leguggolni hozzá. Sokszor lábujjal veszem fel ha olyan, így lúdtalpam az biztos nincs. :lol:

Blúmi!
Szintén hasonlóan házilag lesz megoldva a kád probléma. Két deszkát fogunk valahogy rögzíteni (még nem tudom hogy) fürdetésnél a kádra (szerintem vmi tappancsokkal), így arra lehet tenni a kiskádat, így elkerülhető a hajolás. Nálunk az állvány nem fér el.
De én gondoltam arra is, hogy a mosógépre teszem, így deszka se kell.

Honey!
Én mandula olajat a Tescoban láttam.

Monee!
Mostanában nálunk is az van, hogy akkorákat tud rúgni, hogy nem győzök jajgatni. Meg fészkelődik is sokat, gondolom, nagyon kicsi már a helye, hisz 3 kg és ahogy az utóbbi időben elnéztem, megállt a pocakom növekedése. Sokan mondták is, hogy ahhoz képest, hogy 1 hónap múlva szülök, nem is olyan nagy. És látom, hogy a szeptemberi kismamiknak valóban sokkal nagyobb az enyémnél. Erre mondtam a babának, hogy ha nem fér el, akkor nyugodtan csináljon magának helyet, mert az nekem is fáj. És pont tegnap mondta a párom, hogy az utóbbi pá napban mintha megint nőtt volna a pocakom. Tök vicces szerintem.

Tesco pelenkás anyukák:
Többen mondtátok, meg mások is nagyon dicsérik ezt a pelust, gondoltam kipróbáljuk. Akik ezt a lila csomagos pelust veszik, létezik 1-es méret? Mert most ha valaki esetleg nem tudná, csütörtökig akciós a lila csomagos pelus (1799,-Ft). Ugyanis csak a 2-es (3-5 kg) csomagot láttam. De nagyon elvitték, el is hoztam az utolsó 2 csomagot. Pont egy másik nagy pocakos kismamát kérdeztem meg, hogy létezik –e 1 –es méret, mert láttam, ő is 2-est vett 3 csomaggal. Azt mondja, nem tudja, de a barátnője már a 3. babát várja, és ez nagyon bevált neki. Végülis úgyis 4 kg lesz Dávid, így jó lesz rá. :D Bár azt mondja, a Pampers újszülött pelus abban különbözik, hogy van valami köldökvédője is.
Szóval van 1-es, és azt is nem ártana beszerezni?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

blúmi :)
Nekünk is van kádállványunk, amit (bár jó nagy a fürdönk) anno mindig a másik szobába tettünk, és csak este, fürdéskor gyorsan átvittük, vizet bele, fürdés után viz ki, kád vissza.

ági :)
sztem csak 2-töl kezdödik, a pelus zacsiján is csak 2 mérettöl irják. Mi is vettünk, de csak 1 csomaggal, általában havonta 1x van ilyen akció, és én kis számitó remélem, hogy kapunk is majd ajándékba a látogatóktól pelust (aki eddig kérdezte, mindenkinek pelust mondtunk, kivéve testvéreinket)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Eszike: helyes a pocakod!

Szeder: akkor Neked sincs már messze a babázás. A toxémiát azért sajnálom, de remélem elkerül titeket mostmár ebben a néhány napban.

Anyooo: jó a fotó a babaruhákról, én sajnos nem fotóztam le őket, bár igy utólag már bánom :)

Netti: még egy helyes pocak :)

Lolababa: jó Téged itthon látni, akkor már Neked sincs sok hátra, drukk, hogy a következő 1 hétben visont ne történjen semmi :)

Bejci: haladgatunk lassan a berendezgettésel, párom a szükséges burkolásokkal, előbb utóbb csak kész leszünk. Én már kezdek használhatatlan lenni, szivem szerint aludnék a nap nagy részében. Nálunk is szinte csak a babaáy lesz mint baba sarok, mert a pelenkázó, meg a szekrény, az az én ágyam mellett lesz, merthogy ott fér el.

Csibe: kitartás, én mostanra megőrülnék, ha melóznom kéne.

Minyu: Neked is szép a babalakod. :)

Monee: remélem fejfájásod mára elmúlt! Kitartás, már Neked sincs sok hátra!

Gwini: nagyon jók a poci fotók a kislányoddal :)

Kád: nálunk fürdetővödör lesz. és valószínűleg a mosógépen fogok fürdetni, vagy ha hűvös lesz a fúrdőben, akkor meg a hálóban egy asztalon.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok lányok!

Gwini!
nagyon-nagyon szépek vagytok a képen.. és milyen megható, ahogy a lánykád öleli a pocid :)

bejci!
ne legyél már ilyen.. nincs abban semmi, hogy most nem lesz egyéb, mint a kiságy.. no hát no! majd alakulnak nálatok is a dolgok. -a fiaimnál is anno kiságy volt.. és szépen lassan változott, alakult minden :wink:

szeder74

Kismamik!

Én most megyek, és akkor jövök legközelebb, ha Adél megszületett. Holnapi nap még itthon, és csütörtökön reggel mennem kell a kórházba.. péntek a mi NAGY napunk Adéllal :)
Kérlek benneteket, hogy jussunk eszetekbe.. jól esik minden + energia áramlás... :)
Ahogy tudok jelzek nektek, amikor megszületett Adélkám.
Mindenki nagyon-nagyon vigyázzon magára!!!
Remélem, mire visszajövök sok édes pici baba születik!!!
Sok-sok puszi Nektek lányok!!!!

szeder74

HAJRÁ SZEDER ÉS ADÉL BABA!!!!!! :mrgreen: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?