Új privát üzeneted érkezett!

Tábla szerinti sorrend, remélem betartjátok!!! :D :shock: :oops:

beleki, makadu, lei, csenge !!!!!!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Én leszek a négyszázhetvenharmadik aki tanácsot ad:-)
Csak hallottam másoktól hogy van egy ilyen söralapu ital az a neve hogy Karamalz és állitolag többeknek is bevált akinek az egyéb teák nem.
Valaki kérdezte csak azért irom.
Tescoban Sparban stb. lehet kapni.
Aki már mindent kiprobált és nem vált be probálja ki, nincs vesztenivaló.
Az Uzsokiban találkoztam andakával Zsófi nagyon aranyos!
Én is ott fogok szülni (most40+2) szombaton nekem is be kell feküdjek ha addig nem jön ki a lány Lei Beleki együttérzek veletek.
Bocsánat hogy ismeretlenül beleszoltam!
anyukáknak hajrá szoptatásügyben!!
l.a.dry

Zétinek boldog szülinapot!

Mecsi nagyon édes a Kiscsillagosod! (hogy hívják a zsiráfot? :) )

nagyon szépek a babócák...nem is tudnék választani közülük! :D

Edá-s kérdésre néhány válasz? milyen volt, használt-e vagy felesleges stbstb....hm?

Férjem mondta,h szerdán szülünk,mert tűzijátékot is rendeznek majd a gyereknek... :lol: :lol:
makadu

Sziasztok:)

Olyan édesek a babák, nem győzök bennük gyönyörködni:))

Szuszu, Ági,
Nálunk is hasonló volt a szitu az elején, 20-30gr-kat ettünk és elég sűrűn. A leghosszabb szopizás másfél óráig tartott, mert a védőnő tanácsára ébresztgettem, nem hagytam elaludni Barnust a cicin. Volt hogy kettőt, hármat beleszívott és már aludt is... aztán egy pár napja rendeződött a dolog, 70 gr-kat eszünk és 2-3 óránként. Lehet, hogy magától áll be a dolog, de lehet, hogy segített az ébresztgetés is?! Nem tudom, de egy próbát megér szerintem... 1-2 nap és meglátjátok, hogy segít-e az ébresztgetés....

Ritus, ti elmentetek már a TAJ kártyáért és a születési anyakönyvi kivonatért? Kellett vmit vinni? A kórházban a személyimmel együtt egy cetlit is kaptam, amin egy szám volt, de foglamam sincs az mihez kell, ott meg túl bamba voltam és elfelejtettem megkérdezni :shock:

Makadu, kérdezz csak bátran ;) gondolj bele, milyen előnnyel indulsz, mennyi mindent tudni fogsz már, mire megszületik a picikéd;)

eda: én nem kértem, bár bevallom eszembe sem jutott :? lehet, hogy könnyebben ment volna vele?! most már mindegy, így kellett lennie

sniky

mi ma nem döntöttünk rekordot pelenka téren, viszont Barnusnak sikerült hasba pisilnie anyukáját;))) mire észbekaptam már csak a sugarat láttam:)) és egy nedves papírtörlőt sikerült rádobnom a fütyijére kicsit megkésve:))

íme egy pár friss kép rólunk is:)

Kép itt épp alszom:)

Kép grimaszolok

Kép nyújtogatom a lábam anyának :)

Kép anya belőtte a sérómat :)

Kép apa ölében töprengek az élet dolgain :)

Kép apa hasán mindig megnyugszom:)

sniky

holnap megyünk a kórházba, kiváncsi avgyok,mit mondanak....

megyek kivasalom a mai mosást, háthahátha... :)

Pocakosok tényleg csak 4-en vagyunk? :shock:
oké beleki tartsuk be sorrendet, de akkor szülj meg kérlek holnap! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt Mindenkinek! Pussaztás a gyönyörű Babócáknak is!
makadu

annyira édes Barnus baba is!...jót mosolyogtam a belőtt sérón!! Nagyon tuti! :lol:
makadu

Kitti, én szerettem volna valami fájdalomcsillapítót, bár nem pont EDA-t, de mondták, hogy 3 ujjnyinál már nincs értelme, így nem kaptam semmit! ;)

Nagyon cukik a bébik! Tökre jó, hogy mindenki ilyen kis édes!

Jó éjt... Nekünk nem lesz az... A mai nap az a legújabb, hogy szegénykém egyfolytában max. 1 órákat alszik, 2 órát cicizik, és még mindig enne...

Na megyek, mert apa küzd a gyerekkel... :(

sophie27

Sziasztok!

A füllbevalót sosem tépi eg, a fülét mindíg morzsolja. Olyan pici a fülbevaló, direkt újszülött, hogy nem tud beleakadni.

Niki, nekem intézték a taj kártyát és a többit, az a csajszi akinek a számát megkaptuk az előkészítőn, és ő odahozta anyuékhoz kispestre, mert arra lakik azthiszem. Jaj Barnus haja annyira tutti, majd megmutatom Zorkának is.

Nálunk a csaj ma egész nap nyügi volt, alig aludt és 1,5 óránként szopizott, meg nem kakilt és akkora a pocija, meg fáj is neki:( Maszírozgattam, mert megtanultam hol kell a rokonomtól aki masszőr és babamasszázst is tanít, eddig mindíg betojt tőle, de ma nem:( Szegény álmából olyan keservesen ébre, biztos görcsölget neki.

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok lányok, anyukák, babák!

Olvasgatok minden nap, csak írni nincs eröm. Állandó aggódással telnek napjaim a törpike Hb-je miatt. Talán írtam - de lehet, hogy csak akartam -, hogy a múlt héten két napot a kórházban töltöttünk kivizsgálás miatt. Pénteken megint gyerekdoki, sokk, mert tovább esett a Hb és a leuko. Aztán ma megint vérvétel, de ugyanaz a szitu, mint egy hete. Most kivárunk, hogy mi lesz. Egy hét múlva megint vérvétel... Mindenesetre színre sokat javuolt Dönci, már nem néz ki kis kínainak, kezd babaszíne lenni. Enni is rengeteget eszik, szép nagy tokája van már. Sokat nézelödik, de mivel társasági lény, nem lehet magára hagyni még egy egész percre sem. Éjszakánként kikészít, de ez más lapra tartozik. Olyan fáradt vagyok, hogy bealszok, ha egy perc nyugtom van, amolyan on-off állapotban leledzem.
Tegnap voltunk kastélyban gyerekrészlegben. Jól felhergeltük magunkat a kasszánál, mert közölték, hogy a gyerekrészlegbe nem érvényes a kedvezményünk, de akkor minek kapnak a nagycsaládosok olyasmit, amivel nem lehet gyerekeknek szánt helyre bemenni!? Na jó, akkor divatmúzeum és másfél (!) órás kastélyvezetés. Felballagtunk a divatmúzeumba, de még be sem értünk az ajtón, amikor szól a felvigyázó, hogy miért nem a gyerekbirodalomba megyünk, annak több teteje lenne. Mire én, mert nem engedtek lent... Hát majdnem bezavartak minket a gyerekrészlegbe, hogy ki volt az a hülye barom, aki ezt másképpen akarta. Nem volt egy nagy durranás, de azért a gyerekek élvezték. Volt gyerekeknek kartélyvezetés, az csak 1 órás volt, de elég is annyi nekik.
Megyek aludni, mert ez az én esélyem, beájult a banda!

Tejben és babában gazdag éjszakát kívánok mindenkinek!

Pusza: Barbi
maass

Beleki, betarthatjuk a sorrendet, de akkor igyekezz, mert még hárman vagytok előttem. Mondjuk úgy is lehet, hogy egy napon szültök és akkor én már nyugodtan szülhetek, amikor csak akarok :lol: Ma egy tök idegen pasi azt mondta, hogy szeptember másodikán fogok szülni. Biztos tudja...

Niki, Barnus nagyon édes! Nekem az alvós kép tetszik, amin úgy rejtegeti a füleit, mintha féltené őket :lol:

Köszönjük a jókívánságokat! Ági, Niki, Lei, még elpirulok itt a dícséretekbe :oops: :D Különben tényleg nagyon jól érzem magam, csak most szomorkodom kissé, mert egy hét után épp az előbb sajnos hazament a barátnőm és a keresztlányunk :cry: Olyan jó volt, hogy itt voltak, Zéti is imádta az állandó gyerektársaságot. Ma még egy hatalmasat kirándultunk a budakeszi vadasparkban, meg a közeli réten, ahol piknikeztünk. Majd elmentünk a kedvenc fagyizónkba a Csaba utcába (ma 5 gombóc fagyival sikerült beérnem :lol: de nem lett volna nehéz még rábeszélni néhányra) Épp most néztem, hogy több, mint 1000 km-rt autókáztunk össze a héten, még szerencse, hogy nem fáraszt a vezetés (a barátnőm szerint a kórházba is én fogok bemenni egyedül kocsival :) )

Mecsi, nagyon aranyos Áron baba. A talpacskás kép pedig nagyon jó!

Beus, örülök, hogy jól vagytok. Az 1-2 órás alvásokat én már most gyakorlom, csak tudnám, hogy miért? Lesz ez még jobb is!

Apróka, Levinek gyors gyógyulást kívánok!

Ritus, Zorka is nagyon szép baba! (akárcsak a többi, tényleg)

Bende, miért épp a Schlossgold és a barna sör?? És a barnából mindegy, hogy melyik?

l.a.dry, hajrá neked is :lol: A Karamalz finom is vagy csak azért ajánlják, mert jó tejserkentő?

Makadu, én már írtam az edáról, igaz régi sztori :) a lényeg, ha jól csinálják és időben, akkor lehet jó, de az is lehet, hogy megzavarja a szülés természetes folyamatát és a vége pedig császár lesz. Én legalábbis úgy gondolom, hogy nálam ezzel kezdődtek a gondok, annak ellenére, hogy akkor jó volt, de lehet, hogy nem így volt, ezt már úgysem tudjuk meg.

Na hosszú lettem, most nagyon ráérek :) Zéti édesen játszik itt mellettem, esze ágában sincs aludni, de azért lassan csak meggyőzöm.

..és még teszek fel nlhány mai képet, ha sikerül lekicsnyíteni. Jó éjt!
Vendég

Kép

Kép

Kép

a képek magukért beszélnek :lol:
Vendég

Pocakos csajok igyekezzetek, mert az éjjel erősen gondolkodtam rajta, hogy megyek-e szülni :? :shock: 11-től fél 1-ig olyan egybefüggő görcsöm volt, hogy nem tudtam ez most mi? Azután lassan elmúlt majdnem teljesen, fél kettőtől fél hétig tudtam aludni is valamit több kis részletben, de még most is sokat kemény a hasam. Szegény bátyámat is felébresztettem, hogy tud-e jönni vigyázni Zétire, ha kell és úgy beijjedt, hogy szegény egyfolytában hívogatott utána, hogy most mi van? :) Mondjuk ezt én se tudtam, tudom most se, de úgy néz ki elmúlt.

Azért a Szent Imrében szült csajokat kérném, hogy meséljenek egy kicsit a kórházról, mit kell vinni, milyenek a szobák, fürdők, mire figyeljünk. Gondolom Lei téged is érdekel.

Na megyek vérvételre, mert az még csak mára lett betervezve.
Vendég

Barbi, már hiányoltalak. Megy a drukk Döncinek, hogy legközelebb jobbak legyenek az vérvétel eredményei! Nem csoda, ha fáradt vagy ha éjszaka a pici nem hagy aludni, nappal meg ilyen kastélytúrás programokat szervezel :)
Vendég

Csenge!

Hát te se vagy semmi, jól bírod magad és a pocakot, ha ennyit tudsz még túrázni! Édes a kisfickó, a folytatás is legalább ilyen legyen! :)

Mindjáret berakok pár képet, ha sikerül. Visszavágó! :)

Ha meg közben elmennél szülni, gyors és aránylag fájdalommenteset kívánok!

Puszi: Barbi
maass

sziasztok csajok!!végre itthon!!

csak végigfutni volt időm az elmúlt napok termését, hogy kivel mi van kb.
már nagyon kevesen vagytok egyben!kitartás!!

az edás kérdésre reagálnék: én amikor azt mondtam nem bírom tovább adjanak valamit vagy legyen eda, akkor megnéztek és mondták, hogy minek hiszen eltünt a méhszáj csak szülni kell és onnan már tényleg célegyenes volt!!sőt azt éreztem, ha nyomok akkor nem érzem a fájást...a vajúdás alatt van értelme és ott is akkor ha elhúzódó szerintem.de persze ki mennyire bírja...
nekünk elég gyorsan ment, mert 13:15-kor burokrepesztés 14:00-től érezhető és erősödő fájások 17:00eltűnt a méhszáj 18:00-kor baba a karomban :D és kb.16-17:00-ig volt olyan igazán nehezen elviselhető
Vendég

Tegnapi alvós kép Dönci büdösbogárkáról
Kép

Eni hercegnö
Kép

Regö trónörökös

Kép

Imi és Eni hercegnök
A kék szoba a hálószoba, a piros a háttérben a trónszoba és leghátul van az öltözö, onnan lehet bejönni.

Kép
maass

Hazafelé metrozva

Kép

Mindenki Döncije

Kép
maass

Ja és még egy, csak erös idegzetüeknek:

Kép

Mivel egyszemélyes a babakocsi, más megoldás kell, ha kifáradt a banda néhány tagja. Ha Regö félálomban van, akkor a tetön ül terpeszben, ha meg aludni szeretne és nincs nálam kengurú, akkor Regö a kocsiba, Dönci a hordozótáskában keresztbe a tetöre. A hordozó fülét átfonom a tolókaron, a másik oldalon meg tartja a tetö pereme. Ezt a módszert már évek óta használom minden gond nélkül. A gyerekutánfutónk nem vált be, mert se Regönek nem tetszik igazán, se nem praktikus, mert alig tudom tolni töle a kocsit. Duplakocsink volt pár éve, de én utáltam, nem volt nekem praktikus.
maass

sziasztok!

most aludt vissza az én kis drágám... mondjuk az éjjel egészen elviselhető volt, sőt, mondhatni szuper, hiszen nagyobb hiszti nélkül átvészeltük, és kb. 2 óránként ébredtünk, mikor is a cicit a szájába nyomtam, 1/2 óra cuclizás, aztán alvás 2 órán át! tök jó volt, de most reggel, a 2 órás cicizés után még simán beverte az 50ml-es tápi adagját és aztán még most cicizett picit, mire végre elaludt! :S na, ez a durva, hogy 2 óráig lóg a mellemen szegénykém, és nem kapja meg azt a mennyiséget, ami neki kell!? vagy nem tudom, mert éjjel meg tök jól elvolt...

Szt. Imrével kapcsolatban...

nem tudom, hogy miért, de én nem voltam oda tőle! azt hittem, hogy sokkal bababarátabb, vagy legalábbis sokkal segítőkészebb mindenki! én egy két ágyas szobában feküdtem, ami egy vizsgálóból lett átalakítva, így fürdő-wc nem volt, tehát azért ki kellett menni a folyósóra! amúgy egész kultúrált a mosdó, de a nedves fertőtlenítő kendő jó szolgálatot teszi! ;) a vajúdó, ha esetleg idő előtt érkezel a kórházba, és már nem engednek haza, egy 5 ágyas, se légkondi, se semmi, és ott hallgatjátok egymást, hogy kinek mennyire fáj, vagy éppen mi a baja!? ez elég gázos volt, mert a későbbi szobatársam, szegény, olyan szinten nyüglődött, hogy beparáztatta az egész társaságot, mondjuk azt hozzáteszem, hogy kapott valami brutál gyorsító-tágító cuccot, amit a nyelve alá kellett bespriccelni, de szegénykét elég rossz volt hallgatni! szóval a vajúdó az ilyen közös, párok oda nem mehetnek be! ha már elérted a kívánt szintet, akkor átvisznek a szülőszobára, oda már apa is mehet veled, vigyél inni-enni (szőlőcukor, csoki, víz), nagy betétet, fényképezőt, esetleg, ha zuhanyoznál, akkor törölközőt, és jó adag kitartást! a szülőszobán már van légkondi, így lehet, hogy egy zokni is elfér a lábadon, mert én pl. szétfagytam a szülés után, viszont a zoknim ott maradt a vajúdóban, így azt nem tudtam felvenni... :(

a kórházi kaja, hát, ehető, de tényleg nem egy mennyiség! mondjuk én nem nagyon ettem, vagyis nem nagyon volt/van étvágyam, de amit hoztak, azt mindig megettem!

a csecsemősök között van nagyon kedves, odafigyelő, de van bunkó is, beosztás kérdése! ;)

hát kb. ennyi a kórházról, bocsi, ha sokakat nem érdekelt, csak most pont le tudtam írni!

sophie27

Makadu! Az én kisebbik fiam születése tiszteletére akkora tűzijátékot rendezett a város! :lol: :lol: :lol: Ugyanis ő szilveszter éjjel született, még dec 31-én 10 óra 8-kor emelték ki :lol: :lol: Egész éjjel durrogtak érte a petárdák, rengeteg tűzijáték volt :lol:
Ha szerdáig még kibírod, kívánom, hogy a ti gyermeketeket is így megünnepeljék :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

sziasztok!
még itt vagyok. Ma reggel voltam egy uccsó vérvételem,mert az ellenanyag szűrést csak februárban csinálták és azóta változhatott. Az eredmény hétfőre lesz meg, úgyhogy ha megszülök addig, akkor felesleges volt, de mindegy, jobb volt még túlleni rajta ma.
Amúgy teljesen jól vagyok. semmi görcs.

csenge: ilyen egybefüggő hosszabb görcseim már nekem is voltak korábban, de utána elmúlt és nem is volt benne rendszer. szóval tízpercesek még egyszer sem jöttek elő. Eddig csak olyan volt, hogy egy óránként jött negyedóra hosszúságú görcs és ez háromszor volt egymás után, de aztán reggelre ez is elmúlt. de ez meg már régebben volt, nem mostanában.

Elvileg holnap este kell mennem NST-re megint.
mindenki azt mondja, hogy a fiúk szeretnek bent lenni és akár két hetet is ráhúzhatnak a végén.... nekem most már tényleg mindegy mi lesz, már abba is belenyugodtam, hogy lehet, hogy átcsúszik a Szűz jegybe....mindegy, csak már jöjjön ki :lol:

bocs beleki, hogy kifelejtettelek.

zsófi: köszi a kórhűáz beszámolót, kb.ilyennek képzeltem amúgy. de majd kiderül, velünk hogy lesz.....

mindenkinek jó szopizást kívánok! Édesek a babócák!!! :!: :!:
Üdv:Lei
lei

Lányok, akik még egyben vagytok, nagyon drukkolunk! Csak türelem, megéri, egy csoda vár rátok :D Csengének gondolom ezt nem kell mondani, ő már úgyis tudja ;-)

A kislányom az előbb 130 grammot szopizott, úgy tűnik, ma jó napja van... Tegnap nem nagyon ment 60 fölé, de többször is kért enni, és nehezen aludt el...

yuyu79

2in1 lányok! sokat gondolok rátok, kitartást így a vége felé!

Lei, nincs mit! persze mindenkinek meg van/lesz a saját véleménye, kíváncsian várom majd a Tiéteket is! ;)

akik már megszültek... most kicsit lehet, hogy durva lesz, amit leírok, de kicsit tanácstalan vagyok, és jól jönne némi jó szó, és bíztatás...

az előbb, éppen ebédhez készülődtünk, és engem elfogott egy furcsa érzés, mint mikor megjön, de nagyon durván! kimentem a wc-re és egy iszonyat nagy darab valami, szerintem alvadt vér távozott belőlem... kb. 5 cm-es darab, de lehet, hogy picit nagyobb! most azt nem tudom, hogy ez normális-e, mert erről eddig nem hallottam, hogy ilyen darabos cuccok is jelentkezhetnek, és kicsit megijedtem! nektek volt ilyen???

sophie27

jaaa, és leesett Beni csonkja! ;) tök durva, mert apa éppen altatta, mire szólt, hogy mit talált, és kihozta a kiságyból...

sophie27

Hahó!

Lehet, hogy elfogult vagyok, de kivétel nélkül csodaszépnek találom az összes topicos babánkat! Komolyan mondom, egytől-egyig zabálnivalóak!

Gratulálok a friss anyukáknak és babójuknak is!

Zsófi!
Nekem volt ilyen, igaz még a szülés utáni 4. napon. A dokim azt mondta nem gáz, és igen alvadt vér volt. De azért kérdezz rá a dokidnál.

Nálunk is változó, hogy mikor mennyit eszik Réka. az általános, hogy 70-130gr-ig bármi lehet. Én azt csinálom, hogy az első 10-20ml-t lefejem, mert szeglény szinte fuldokol, amikor elkezd szopizni, meg csorog mindenfelé a tejcsi, annyira ömlik a szájába. Ez így bevált. Úgy veszem észre sokkal nyugodtabb, valószínűleg jól lakik teljesen, nagyokat alszik. A hasa is csak közvetlenül kakilás előtt fáj.
Ma mi is kidobtunk egy pelenkázó alátétet. Sikerült összekakilnia Rékának. :lol:

Nagy kérdés nálam továbbra is az öltöztetés: Amikor levegőzni viszitek, sapit mindig adtok a babára? Milyen ruciban sétáltattok? Vastag vagy vékony takaróval. Én emiatt aggódok legtöbbet. :cry: Nem tudom eldönteni, hogy nem öltöztetem-e túl vagy alul a leányzót.
Ráadásul Réka még mindig szörcsizik, áltlában csak éjszaka durvul be a dolog, de nem kellemes éjjel vagy reggel a porszívóval indítani. És úgy is érzem, hogy a 23-24 fokban ő eléggé fázik. Aludni ő is egy rövidujjú body+ hosszú ujjú vékony hálózsák (magaan záródó nyakkal) + takaró-ban alszik. Napközben a benti 25-26 fokban egy rugi van rajta. Az szerintetek elég?

panna1

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.
A túrórudit Bende behajtom ám. Na meg a csoki tortám... :D

Hozok majd képeket,meg leírom a történetet,ha jól alszik akkor még most.
De röviden annyit, h Én nagyon hálás vagyok az orvosomnak.Éjjel telefonáltak neki, h baj van,azonnali császár, és apával utólag azon röhögtünk,mintha csak a szekrénybe kiabáltak volna neki,perceken belül ott volt. A varratot ma szedte ki,hát a seb nekem olyan lett mintha végig karcoltam volna a hasam alját :)

na írom a történetet :D

nicike

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk...most jöttünk meg, reggel sikeresen belefutottunk a 9 órás dugóba, 2,5 óra volt mire budaörsről az istvánba értünk.... :shock: :roll: , de szerencsére a doki is előttünk volt nemsokkal így nem maradtam le róla :)
hazaengedtek,de már nyitva vagyok 1 újjnyira,de nincs beékelődve a buksija (gondolom ezért engedtek haza) és mondta a doki,h 1 héten belül tuti szülünk... :)

Most nem tudok visszaolvasni, de később jövök még.
makadu

Akkor a történet:

Ugye írtam csütörtökön h megy el a nyákdugó és olyan furán érzem magam.
Éjjel elmentem wc re és barnás rózaszínes valami jött.Tettem be betétet mire vissza értem a szobába tele lett.
Apát ébresztettem,bementünk.
Megvizsgltak,nem tudták meg állaptani van e benne magzat víz,1 ujjnyi.
Ctg-re raktak azt mondták 2 órát meg figyelnek,ha semmi akkor is bent kell maradnom.
A derekam éreztem mikor már ctg-n voltam,a fájások max 85-ig mentek fel.Szülésznő szerint tágultam,max délre baba.
Mondtam apának mindig h kőkemény a hasam,a szülésznő megint jött vizsgálni,apa addig kiment,és csak annyit látott,
a szülésznő nagyon véres kézzel szaladt a folyosón és kiabált h doktor úr,doktor úr!
Bejött,kérdezte mitörtént?de akkor már úgy véreztem h a zöld lepedő amivel levoltam takarva is átázott.
De Én nem tudtam mi a baj.Jött az egyik ügyeletes,kő kemény has, mondta szojanak a másik dokinak is és keltsék fel
a főorvost(apa már sírt).Jöt 3-om orvos 2 szülésznő és húzták az ultrahang gépet.
Megnézték,de akkor már ahony huzogatta
az ultrahang fejet , ugy jött ki alul a vér is(bocsánat).Nem értem miket beszélnek,annyiből tudtam h császár
h mondta a doki az egyik szülésznőnek h hívják a dokim azonnal és írjon császáros lapot.
Kimentek,annyit halottam h a két orvos is mondta Ők is mosakodnak és készítsék a lenti műtőt nincs idő a fentibe
menni.Persze h mitörtént,még mindig nem tudtam.
Bejött a szülésznő,kérdeztem mi a baj,annyit mondott amajd az orvosom fel világosít.
Hála Istennek,tényleg 10 percen belül ott volt, Ő mondta el h fájásokra elkezdett levállni a lepény
És minnél több a fájás annál jobban válik le a lepény.Ettől véreztem egyre jobban.De a baba elátássa is csökkent
folyamatosan.Mikor beértünk a szivecskéje 170 körül mozgot,mikor a dokimat vártuk már csak 120 körüli volt.
Dokim elment mosakodni,5 perc múlva műtőben voltam.Megkaptam a szúrást,apát zsilipelték
(igy mondták h steril rucit kapott,el paravánoztak.Sokan voltak a műtőben,fáztam és csak a dokim kerestem.
Mikor megláttam megnyugodtam,az anesztes megálapította h mehet a műtét.
Semmit nem éreztem,csak h húznak le,akkor össze csuktam a szemem és fintorogtam,nem volt kellemes,de meghalottam
picike ordítását ,és apával hangosabban sírtunk mint Ő :D
Elvitték,apa vele ment.9/10 es apgart kapott,semmi oxigén hiánya nem volt 100% ig jól volt.
Doki össze stoppolt,addig ezeket mind elmondta.Felvittek az intenzívre hajnalba,apa bejött 10 percre és kikelett
mennie.du jöhetett vissza,de addigra lábra álltam, igy levittek a gyerekágyra.
Nem találom fájdalmasnak a császár metszést,annyi volt rossz mikor az intenzíven óránként megnyomkodták a hasam.
az nagyon fájt,de egyébként elviselhető volt.

A kislányunkba szerelmesek vagyunk,nagyon jó kislány :D Imádjuk!
Bocsánat ha hosszú voltam.És ha túl részletes,de igy volt.
jövök még csak kis csaj ébred :D

nicike

Barbi, nagyon tündérek a gyerekeid, biztos jól érezték magukat a kastélyban. A babaszállítási módszered ötletes :lol: nekünk talán már nem lesz szükségünk ilyen megoldásokra, mert Zéti több, mint egy éve nem ül babakocsiba.

Zsófi köszi a beszámolót. A többi szobához van fürdő vagy nem mindegyikhez? Fürdetés hogy megy? Elviszik a kicsiket? Mennyi időre?

Lei és mostanában nincsesek görcseid, jóslófájások? Mert nekem ma is keményedik, görcsölget a hasam alja, nem tudomeldönteni, hogy csak az éjszakai nem alvástól vagy ez már más?? Mindenesetre, aki előttem akar szülni az húzzon bele, mert nem ígérhetek semmit :lol: lehet, hogy még két hét múlva is itt tartunk majd vagy nem....

Julcsi, igazad van. Egy gyerek tényleg maga a csoda. Mi lesz ha kettő lesz? :lol: Mi a csoda többes száma? :D

Zsófi szerintem ez most még normális. Nekem is volt ilyen darabos vérzés egy ideig.

Panna, vékony sapit szerintem minden levegőztetésnél adj rá, érzékeny a fejük még. És egy réteggel több ruhát, mint amiben te jól érzed magad.

Makadu hajrá!
Vendég

Nicike, üdv itthon és köszi, hogy elmesélted a szülést. Stramm csaj vagy :lol: nagyon ügyesen vetted a problémákat, csak így tovább! Cukrod hogy áll?
Vendég

Zsófi, nem tudom, nekem nem volt ilyen, de ha többször előfördul, azért lehet hogy mondani kéne dokinak... Alvadt vér volt csak, vagy lehet hogy más? Ha többször lesz, lehet hogy megnéznek ultrahanggal majd, hogy nem maradt-e bent valami...

A kórházban a szobatársamnak volt valami ilyesmi, bár ő azt mondta, hogy méhlepénydarab lehetett... csináltak neki egy uh-t, de rendben volt minden.

Hajrá, Csenge :-) Lehet hogy beelőzöd a többieket? ;-)

Barbi, nagyon szépek még mindig a gyerekeid :-) Én erről azt hiszem lemaradtam, mi pontosan a gond Döncivel?? Remélem semmi komoly :roll:

yuyu79

Nicike, ez veszélyesnek hangzik, amin keresztül mentetek, de szerencsére jól végződött :-)

yuyu79

Sziasztok!
Gratulálok minden babához, gyönyörűek a képek, nagyon édes mindenki!!!!
Velünk minden rendben, de nem mostanában nem nagyon volt időm írni,viazont nagyjából képben vagyok, minden nap végig futom amit írtatok :)
Képzeljétek, tegnap Pestre kirándultunk, szerintetek hol ebédeltünk? Beteszek egy képet nosztalgiából :) Kép Tranzitban ebédelünk mindhárman

Ahogy lesz időm még jelentkezek, akik egyben vannak azoknak mielőbbi babázást kívánok!

Sziasztok!

http://picasaweb.google.com/farmer72/MLna

<
sziszka78
Tolna

Szia _csenge!
Én még nem próbáltam a karamalzot ugye de aki itta azt mondta finom (persze izlések és pofonok).
De nyáron hidegen mindenkinek jol esett:-))
l.a.dry

Jó reggelt! Egyre csöndesebb ez a fórum, mindenki babázik és nem ér rá jönni?

Az éjjel egész jól és egész sokat aludtam. Ez jót tett. csak a fejem fáj kicsit, megint front jön?? Én már nem is idegesítem magam azzal, hogy megnézzem az időjáráselőrejelzést. Ma megyünk bográcspartyra meg találkozni rég nem látott barátokkal, jó lesz.
Azért ezek a jóslófájásoknak lett eredménye, végre összepakoltam a kórházi csomagomat :lol: Valami gond leheta csomagolási módszeremmel, mert már egy nagy táskánál járok és még nincs benne minden, na ezért nem volt kedvem eddig ezzel foglalkozni :)

Sziszka, nagyon jók a Málna fotók és együtt is aranyosak vagytok :) Jó, hogy eszembe juttattad a Tranzitot, én is rég jártam ott, pedig közel van és akár egy gyors ebédre mi is beugorhatunk oda, mostanában úgy sincs kedvem főzni.

Ági, hogy vagytok? Holnap délelőtt CTG, dokinő a program, de most úgy néz ki, hogy du. és pénteken ráérünk. Megyünk sétálni együtt? Vagy a Tranzitba? :wink:

Este meg kellene nézni a tüzijátékot is. Zétivel a pocakomban is megnéztük, pedig akkor 16-ra voltam kiírva :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hát még egyben, bár este azt hittem mehetünk vissza, mindenhol szúrt, szorított, keményedett, lefürödtem jó meleg vízben és nem hagyta abba, gyerek is megőrűlt,majd' kiszakította az oldalamat :shock: ....de aztán nagy nehezen elaludtam pisi 3x, de 8-ig szunyáltunk.... :cry:

Nicike pont tegnap meséltem a férjemnek (ültünk a dugóban és a motorosok húztak el köztünk,h mivel poénkodott a férjed...tök jót rötyögtünk rajta újra :lol: ). nem semmi volt a szülésetek :shock: , de lényeg,h jól vagytok mindketten!! Képeket is kapunk?

Barbi nagyon szép Dönci baba!!

Csenge irigylem az energiáidat!!Nagyon csini kismami vagy!

Csandi köszi a véleményt, és gratulálunk! Sok tejcit kívánok Nektek!

Nagyon édesek a babusok....

Megyek összerakom a fürdetőállványt... ma már a kiságyat is megvetettem...

Pocakosok hol vagytok? Mi maradtunk ketten Csengével? :shock: :lol:
makadu

Csenge! A szobákban általában van fürdő és wc egyben, de biztosan nem csak a mi szobánkból hiányzott ez a fajta komfort, így gondolom, hogy akad még ilyen szoba!

A fürdetés úgy megy, hogy 2-től 5-ig lehet vinni, és akkor mérlegelik, fürdetik, tisztába teszik és átöltöztetik, bár az én kisfiam többször összepisilte magát, szóval kapott máskor is új ruhácskát! :)

Sziszka, olyan vagy ezen a képen, mint, aki egy percet sem éjszakázik Málna baba miatt! Igaz, mi még csak 8 naposak vagyunk, de úgy nézek ki, mint egy zombik, és sajnos úgy is érzem magam!

Ma reggel a gyerkőc megint alig aludt! Kapott újra cicit, amiből max. 40-et tudott kiszívni, mármint a két ciciből, szóval jött a pótlás, mert különben világvége a hangulat! Nem tudom, hogy mennyi tejci termelődik alapból, mert tegnap a 2,5-3 órás alvásnál már magától elkezdett folyni mind a két mellemből a tej... Viszont gyanítom, hogy nem mindig termelődik olyan hamar a tejem, mert sokszor, mint pl. reggel is, nem eleg neki, még csak desszernek sem! :(

Már megint nyekereg... Nálatok is ilyen nagyon nyugtalanul alszanak a babók? Letesszük, és egyfolytában nyöszörög, meg mindenféle hangokat ad, nyújtózkodik, stb. Szerintem a pocakja is fáj, mert kaki gondjaink még mindig vannak! Van valaki, aki ad valamiféle emésztéskönnyítőt? Vagy nálatok mindenkinél rendben van ez a dolog?

Holnap lehet, hogy felhívom a dokinénit... Sokszor észreveszem, hogy cicizés közben olyan hirtelen, visítva sír fel, hogy magam is megijedek!

Na, megyek, kicsit relaxálok, mert már nem hiszem, hogy sok időm van hátra a következő ébredésig!

sophie27

Zsófi :)
Ez csak a látszat, bár néhány napja már csak egyszer kel fel éjszaka, olyankor nagyon büszke vagyok rá...
Egyébként mi is hasfájósak lettünk, mert alig akar büfizni, és az Espumisant kezdtük el adni neki reggel este, úgy tűnik bevált, azóta csak egyszer ébredtünk hasfájásra, remélem így is marad. Szerintem próbáld ki!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt Csajok!

Köszönöm a jó szavakat,olyan jól esett az érzékeny lelkemnek.Mindenen bőgni tudnék.apa úgy röhög rajtam :D
Este teszek fel képeket mert ébredezik a művésznőm.de eggyet fel dobok gyorsan :D
Kép Apa haza visz

A minőség nem az igazi,apa ujja benne,meg telefonos :d

nicike

Köszi Csenge a választ! Amikor kicsit is szeles idő van, eddig is ráadtam a sapit, de 26-27 fokban szélcsendben nem. Szegénykém egyébként utálja, mert nem mindig fordul a fejével együtt, és néha nem lát ki tőle. Na akkor jön a nyöszörgés.

Ma nekünk is elég vacak éjjelünk volt. Mondjuk este 8-tól éjjel 1-ig nyomott egy nagy szunyát Réka, utána viszont a 4 órási etetés után is nyűglődött egy sort, meg a 6.30-as után is felébredt egy órával a pocakja miatt. Szerencsére apa engem most megmentett, mert f8-kor már ő ébren volt, levitte Rékust, ahol a kiscsaj nyomott egy trotyit, és édesen aludt tovább. Én meg alukálhattam még 1,5-2 órát. :D Cserébe viszont apa kapott Rékától egyhatalmas mosolyt :P
Most kint alszik a kiscsaj a teraszon, délután meg benézünk a városba a 20-i nyüzsibe.

Én mostanság azt veszem észre, hogy a napközbeni alvásokat Réka sokkal szívesebben bonyolítja bárhol máshol, mint a kiságyában. Nem tudom, nem lesz-e később ebből gond. Ha berakom, és elalszik, utána 1-1,5 órával felébred (általában a poci miatt), nyűglődik egy sort, és csak úgy hajlandó visszaaludni, ha nem a kiságyában van. :roll:

Na most megyek, mert vár a sok tennivaló...

panna1

Csenge, köszönöm a kérdést,ugy tűnik renbe jött.a második napon 4-szer mérték.De hat hét múlva lesz egy terhelés.
Remélem nem maradt meg :D

nicike

Sziasztok Lányok!

Nagyon drukkolok a még egyben lévőknek, hogy hamar túllegyenek a szülésen ők is és elkezdhessenek babázni. Képzeljétek, hogy én minden nap bőgök egy sort, mert mindig eszembe jut a szülés, meg a kórházi napok, hogy mennyire rossz volt Balázs nélkül bent lenni. Még mindig nem ülepedett le bennem a sok élmény. Van amikor meg azért bőgök, mert annyira boldog vagyok, hogy itt van nekünk ez a csodálatos kisfiú.

Szerencsére eddig az első itthoni éjszakát leszámítva nincs vele sok gond. Sajnállak Zsófi, hogy neked ilyen nyűgös a fiad. Nekünk szerencsére úgy tűnik kezd beállni a rend a szoptatásba, de nem akarom elkiabálni. Az éjjel annyi tejem lett, hogy arra keltem, hogy elázott az egész ágy alattam, pedig volt betéve melltartóbetét is. Nem is csoda, hogy Andris 120-at szopott a szokásos 80 helyett.

Én most azt várom a legjobban, hogy mehessek már sétálni a fiammal nagy büszkén. Rita, tegnap is láttalak az erkélyről titeket, ahogy babakocsiztatok és olyan irígy voltam rátok. Jó lenne már kimozdulni.

Niki, látom a képeken, hogy nektek is olyan zenélős macitok van az ágyon, mint nekünk. Andris nagyon szereti.

Barbi, remélem Dönci baba hamarosan rendbejön. Olyan kis édes.

Meg amúgy is mindenkinek nagyon szép a babája. Remélem, hogy sikerül az összehangolódás mindnyájunknak a picikkel.

Biztos nem írtam mindenkinek, de szép napot kívánok nektek!

szuszu

Csajok, egyet ne feledjetek, a tej szoptatás alatt is termelődik!!! Ezért sem jó taktika az, amikor valaki úgymond összegyűjti a tejet, nem szoptat olyan gyakran, azt várva, hogy akkor a következő etetésnél több teje lesz. Ez nem így működik, sőt ezzel csak ront a helyzeten, aki így csinálja. Folyamatosan termelődik, nem zacskós tej szindróma :lol: hogy beletöltik és addig van míg ki nem fogy belőle. Szoktátok érezni, mikor a tejleadó reflex "beindul"? Én mindig éreztem, nekem olyan bizsergő, feszítő érzés volt, meg eleinte olyan, mintha belülről valami slagféléből megnyitnák a csapot és zúdul a tej. Amikor érzitek ezt, vagy hasonlót, akkor tuti, hogy "ömlik" a tej.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

sziasztok
itt vagyok még én is makadu :lol:
semmi különös nincs velem/velünk.
annyi, hogy most már berakattam apával a kórházi cuccot a kocsiba, hogy mindig legyen ott, ha hirtelen menni kéne. De amúgy semmi. Ma eljöttem anyukámhoz ebédelni, meg pihizni.
ma este meg megyünk majd be NST-re 9 körül a kórházba.

azon filóztam, hogy péntekig vagyunk még az oroszlánban, utána már Szűz jön.....arról viszont nem nagyon tudok semmit, úgyhogy lehet, hogy elkezdek utánanézni ennek a csillagjegynek.

Zsófi: mindezek után azért Rafthoz mész vissza kontrollra, illetve őt hívod telón, ha kérdésed van? Vagy más dokit választasz esetleg?
lei

Szuszu,
Én már rég kivittem Csanádot, szerintem te is leviheted kicsit sétálni Andrist, csak ne a melegben. Ma egy kicsit túllőtünk a célon, elmentünk tankokat nézni a Ligetbe, és csak fél2-re értünk haza, jól fel volt melegedve szegény gyerek, de aztán megfürdettem és lehűlt. Mondjuk nekem muszáj Zalán miatt kimozdulni, de nem is vagyok egy otthonülős típus.

Barbi,
Nagyon szépek a gyerekeid, és drukkolunk, hogy Döncinek ne legyen semmi baja!

Nicike,
Nem semmi, nagy szerencséd volt, hogy minden jól végződött! És nagyon szép a nagylány :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Csenge,
Nem semmi, hogy ekkora pocakkal is mennyi programot csinálsz magatoknak!!!! Én a tüzijátékról egy életre lemondtam, mert pont kinn voltunk Zalánnal akkor, amikor a vihar volt. És a Francia Intézetnél voltunk, nagyon rossz élmény volt, a gyereknek is, kb. 1 évig félt nagyon a tüzijátéktól (akkor volt 1 éves).

Zsófi,
Én is felhívnék egy dokit a helyedben, de nem ezt a prosztót :twisted:

Panna,
Én eddig esténként (7-8 között)sétáltattam Csanádot, és egy rövidujjú bodyt adtam rá, meg vagy egy rövidujjú rugit, vagy kisgatyót, és egy vékony kapucnis pulcsit. És persze sapit. Ha hűvösödik az idő, akkor egymeg vékony pamuttakaróval betakarom. Ma egy farmer kertész rövidgatyóban indultunk el 9-kor, és mire fél2-kor hazaértünk, csak egy body maradt rajta. De dög meleg volt. De ha benyúlsz a nyakához, érzed, hogy melege van-e, izzad, vagy sem. Meg ki is pirosodik az arcuk általában a melegtől.

Képzeljétek, amióta csak az egyik érzékelőt tettem a kiságyba, már nem jelez a légzésfigyelőnk :) Remélem csak rosszul szereltük be :)

Szuszu,
és milyen volt a doki? Mi az első benyomás???

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Mi is még egyben...

Tényleg "laposodik" a fórum, de ez érthető a kisbabások már nem tudnak rendszeresen jönni, első a kis babó igénye... :D de szeretnék már a "másik" táborhoz tartozni. :oops: bocsi! :)

Én is teljesen jó vagyok, sehol semmi.

Kata
Vendég

At oroszlán-szűz fordulónap szombatról-vasárnapra. Mi is azt "gondoljuk", hogy megvárja a fordulást.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?