Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BUÉK!Kép

Lánybuli: legyen, minél előbb!KépKépKépKép

Cory! Boldog szülinapot!KépKépKépKép

Norci! Amikor Réka leszokott az esti szopiról is, próbáltam helyette kakaót adni neki, (ill. már akkor elkezdtünk kakaózni, mikor még szopizott) de nem nagyon itta, ezért el is hagytuk. Az jó ötlet, hogy egyszerre csak egy dologról szoktasd le, aztán pár hét után jöhet a következő szoktatás. Kitartás és sok drukk!KépKépKépKép
És amit Zsuzsi írt étterem Dobogókőn, ott isteni a mákosguba is, kismamáknak különösen ajánlott!Kép Persze az étterem nevét én sem tudom...

Megvettem a Menta által javasolt szert, 6db van egy dobozban, 800Ft.

Dzsili!KépKépKépKép Okosat nem tudok mondani.

Andysj! Nagyon szép ünnepetek volt!Kép Nagyon jó lehetett ez az utazás!KépKép

Heni! Szerintem egyszer öntsd le vízzel!Kép Én már fontolgatom egy ideje, egyszer esküszöm megteszem! Unokatesómat öntötték le rendszeresen a szülei, ha dilizett, aztán egyszer keresztanyámra volt bízva és megint rájött a dili. Keresztanyám nem tudott vele mit csinálni, erre unokatesóm bőgve üvöltötte neki, hogy kérem a vizikémet!KépKépKép

Szilvi! Nagyon izgi! Egyébként nem tudom többi két ill. többbabás hogy van vele, de velem is egészen új dolgok történnek! Ok, tudom, hogy minden terhesség más, de ennyire?
Nagyon drukkolok nektek, hogy minden simán menjen!KépKépKép És várjuk a híreket!

Márti! Vilka baba nagyon ügyi!Kép Meg te is, hogy ilyen jó kis játékokat tudsz gyártani!Kép

Zafi
zafi

Boldi most fordult át hasról hátra! Kép
gesztenye

Sziasztok!
Megint 1 évvel öregebbek lettünk... A Balaton nagyon jól sikerült, bár megállapítottuk, hogy csak Bp-en lehet előzetes stipistopi nélkül beülni valahova Kép Kerestünk táncolós helyet, de sehol nem volt. Igaz, még csak 8 volt és állítólag még mindenki otthon készülődik olyankor. Így aztán sétáltunk Veszprémben, Füreden meg Almádiban, aztán hazamentünk az (almádi) házukba, jókat ettünk, ittunk (no, csak módjával Kép) és bridzseltünk a konyhában. A szobában ment a tv, de bele se néztünk, csak "óraként" szerepelt, hogy le ne késsük az éjfélt. Éjfélkor pezsgő, aztán felmentünk tüzijátékot nézni a padlásfeljáróra Kép Másnap 12 körülre megreggeliztünk és kimentünk a Balatonpartra jeget nézni. Hát, igencsak meresztgetni kellett a szemünket... Nagyon vékony volt a jég, a hattyúk, meg a kacsák is csak tipegtek rajtuk. Majd lesznek fotók, megpróbálok majd feltenni.
A lányoknak is jó volt a buli! Olyan rendet csináltak maguk után a fiúk is segítettek, hogy mikor hazajöttünk, először azt hittem, nem is volt buli! 8-kor ment el az utolsó vendégük. Dani is élvezte a szilvesztert a Nagyinál, ittak pezsgőt is, gyereket, állítólag - mint ahogy Márti is mondja - szörnyű volt Kép
Tomit nehéz szívvel hagytam a sógornőméknél még 31-én délelőtt, mert ahogy kiléptem, integettünk, madj rézendített a bőgésre, még a liftben is hallottam Kép De lent már nem Kép Este állítólag nem akart lefeküdni, folyton engem hívott... Az ő 4 éves kislányuk megelégelte a bőgést és kiszólt, hogy vigyék innen Tomit, mert ő nem tud aludni Kép Így aztán Tomi az egyik nagylány szobájában aludt, aki bulizni volt. De amikor értementünk, nagyon boldog volt Kép meg én is!
Most minden nagy tanul, mert az elmúlt napokban nem volt idejük Kép Tomi meg hol békésen játszik, hol nyaggat, de azért alapvetően jó kisfiú Kép

Zafi: hú, komoly baba lett PocakPeti Kép vizes sztori Kép

Norci: tarts ki! Biztos, hogy Vili meg fogja érteni a dolgot, olyan okos nagyfiú már. Csak még a szívével tiltakozik.

Nyuszimanó: CD-játék Kép Tomi is ragoz: én is megyek, papírt kérek, vizet... Donci bilizés szuper !!!

Dzsili: köszi aképet, megkaptuk Kép Nem irigyellek a folytonos őrzésért. Nem lehetne, hogy időnként csak úgy elmenjetek Napsival, amikor jönne Petra, és akkor tudod mondani, hogy sajna most nem jó Neked. Hátha leszoknak Rólad Kép Én mindenesetre drukkolok, mert ez így elég rosszul hangzik.

BMárti: hasfájás Kép Majd legközelebb sikerül!!!

Szilvi: drukkok mennek Nektek!!!!!!!!!

Szila: köszi, én megkaptam Kép

Márti: Vilka felállás Kép Ármin Kép

Menta: hogy aludt Helena???

cory: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Andysj: hú, de klasszul hangzik ez a 6 napos kiruccanás Kép Egyszer... valamikor... én is szívesen megnézném Amerikát!

Most épp édes kacagásokat hallok Tomi szobájából, ahol a két fiú játszik, labdáznak egy hatalmas "torna-labdával". Kép
Lassan vissza kell majd szoknunk - sajnos - a rendes időben való lefekvésre, meg a hajnali felkelésre, az igen nehéz lesz.
Ma lesz az utolsó elmenésünk apával gyerekek nélkül a hétfői gályázás megkezdése előtt; a Angliában és Franciaországban élő barátainkkal fogunk találkozni egy vendéglőben este. Remélem, nem lesz gond az elmenés, mert Tomit nagyon megkeverték ezek az ünnepnapok, elmenések, és tegnap este nem is akarta, hogy apa meséljen, csakis én kellettem neki. Szegény apát úgy sajnáltam Kép Persze érti ő a dolgot, de azért mégsem esett jól neki. Úgyhogy ma mindent én csinálok, és csak lefektetés után megyünk el. Akkor már nem lesz gondjuk a nagyoknak vele Kép

Bocs-bocs-bocs, hogy ennyit írtam, de olyan jól esett beszámolni magunkról.
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Heni: GRATULÁLOK !!!!! Nem semmi Boldi! Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Zafi!
Vizes sztori Kép
Terhességem nekem is más Kép ÚGy várom a hétfői uh-t, annyira jó lenne tudni, hogy kisfiú vagy kislány Kép
Én fogmosás után nem szívesen adok semmi ilyet, és eddig szopizott meg vizet ivott (nem szelepes csőrősből). Akkor továbbra is maradok a víznél.
ili vacsihoz, vagy reggelihez gyönyörűn megissza a kakaót, vagy tát, napközben csak vizet és néha gyümölcslét.

Éttermet köszi, Zsuzsi neked is, a mákosgubát viszont nem szeretem.

Apropó. mrrégóta lefeljtettem nektke írni, hogy fogorvos barántőm javasolta, hogy nyugodtan mossunk baba fogkrémmel fogat (körömnyi mennyiség) , mert ha nem is tudják mlg kiköpni a gyerekek nem baj, kiszámolta, hogy kb. két és fél tubussal kellene együltő helyben megenni ahhoz, hogy bármiféle káros hatása lehessen. Viszont így szívesebben mosnak a gyerkőcök fogat, Nálunk bejött.

Márti!
Tűzhelyet én is csináltma Vilinek doozból csak ő is megszerelte, kiszínezte, aztán egy darabig abba pakolgatott a szkerényből (rájött, hogy doboz is), míg szét nem szakadt Kép
Ármin szövege. Kép Ezt a sörnyitósat honnan szedte?

Szilvi!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen Kép

Cory!
Boldog szülinapot! Kép

Nyuszimanó!
Mail nem ment el?

Heni!
Nagyis altatás egyszer már volt, igaz nappal. Este nyilván más, apával meg pláne. Jó ürügy, hogy végre elszabaduljak egy moziba, színházba Kép

Andysj!
Köszi a vírusról írtakat, akkor talán az oltásnál (ami tkp. még nicns is ellene) jobb a Menta által ajánlott bogyó.

Menta!
Ha didt kér Vili, bevetettük a puszis trükköt. Bejön Kép Ma reggel kért volna didit, erre mondom fáj anyának, mire ő "puszi didi", majd bocika tejet, ill. kkakaót kért kívételesen a csőrős poharába. Eddig azt mindig bőgréből itta. Olyan édi volt. Azóta eszébe se jutott.
Kiborította a gabonapelyhet (direkt), mire leszídtam majd az ajtóhoz szaladt és mondta, hogy ő megy a nagyihoz Kép (Ott legalább kényeztetik.)

Zsuzsi!
Most Vilire is rájött a hoppáré és alig akar enni, főleg kenyeret nem Kép Gondolom az ünnapak alatti édességevés is közre játszik. No most minde iylet eldugtunk.

Norci
norci

Íme 1 szilveszteri kép a befagyott Balatonról Kép

Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Kép
Kép
Kép
márti

Kép
márti

Kép
márti

Márti!

Olyan édesek a gyerekeid!KépKépKép
Nagyon profi ez a tűzhely! Dobozból van vagy farostlemezből? Hogy csináltál fiókot?

Mi most jöttünk meg a játszóterezésből, kicsit átfagytunk, Dorka rollerezett, majd motorozott, de picit Brünike volt (Brünhildának nevezem, ha sokat nyafog-sír). Aztán megérkezett kedvenc játszótársa Márk, helyre állt a béke. Én meg jót beszélgettem Márk egész családjával (anyuka, apuka, nagyi)Kép Kár, hogy nálunk apa egész héten dolgozik, mi sosem járunk együtt játszótérreKép Jó volt látni ezt a családot, olyan kedvesek voltak, hogy együtt mentek sétálniKép

Mondjatok gyorsan valami könnyű pulykamelles receptet, még mindig nincs ebédKép!!!!

Heni: gratulálok! Boldi nagyon ügyes!Kép

Andysj: húúú, nagyon jó lehetett ez a 6 napos út! Képek vannak?Kép

Bogancsi: jó lehet, hogy együtt vagytok és férjeddel is ki tudtok kapcsolódni, nem hiába, ezért olyan kiegyensúlyozottak a gyerekeitek és sikeresek! Szép lehetett a Balcsi!Kép Már alig várom, hogy befagyjon és mehetünk csúszkálni, a forralt bor most kimarad!

Szilvi:érezhetően megnyugodtál, jöhet nyugodtan a tesó! Kép Zsaninak hogy tetszett a Karácsony?

Zafi: nekem ez a terhesség nem különösképpen különbözik az elsőtől, akkor is volt vérzés, kis émelygés, talán jobban voltam éhes. Csak a hozzáállásom más egy picit, jobban aggódok amiatt, hogy egészséges lesz-e, de emellett elég lazán vagyok terhes, mert emelgetek, vásárolok, mindent úgy csinálok, mint régen. Dorkánál jobban kíméltem magam. Szerintem nekünk megint lányunk leszKép (Emma)

Márti: te tudod, hogy hol van ez a rendes hely, ahol pocakosok is találkozhatnának, elárulod a nevét és a címet. Ugye neked is van kedved?!

Borcsa: hol jársz? hogy vagy? Családnak elárultátok már a nagy hírt? Luca mit szólt a Karácsonyfához? Réka mit szólt az újabb kistesóhoz?

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Nem tudom, az átfordulás csak véletlen volt-e, de ledöbbentem! Mondjuk amúgy sem nagyon hagyom ott Boldit nagyágyon, meg ilyesmi helyen Barni-veszély miatt, de mostantól főleg vigyázni kell. Tegnap volt 7 hetes!

Nálunk kész katasztrófa Barni altatása, de sosincs időm, hogy leírjam. A lényeg, hogy tulképp már cicin sem alszik el egykönnyen, tegnap vagy másfél órát szenvedtem vele, fél óra elteltével muszáj elvenni tőle, mert fáj, aztán jön a kínlódás. És elég fáradt, bőven van levegőn, stb, nem ez a gond. Jön a 17-18. foga, de nem fájlalja. Nálunk az az esti rendszer, hogy fürdés, fel a franciaágyra, ott játék, csiki, pizsi, kakaó bögréből (olvasás - fáradtság függvényében), fogmosás (Gabi fogkrémmel, köpködés nélkül, ahogy Norci írta, de be kell vetni más trükköket is pl ugri-bugri fogkefe, vagy naaagyon lusta és ááálmos fogkefe Kép), cici fekve, és azon alvás (elvileg). Az sem számít, alszik-e délután, sőt rosszabb, ha nem, akkor az egész délután csőd és kudarc. Nnna mindegy, majdcsak kitalálunk valamit.

Zafi! Még nem került rá sor! De ki tudja? Barni dettó! Kiabál, hogy üss az ajcomja! Pedig nagyon-nagyon elvétve kap egyet, azt se az arcára. Eddig elég volt azzal, a csattanóssal fenyegetni, de már nem használt.

LKata! Gratula a bilizéshez! Hányás Kép, kitartás! Mennyi van még hátra a babóig?

Bogancsi! De jó lehetett nektek! A mi házasságunkra is ráférne némi karbantartás kettesben... De azért ez a két kis gömbölyűfejű vigyori kárpótol Kép

Meséltem, hogy Boldi kb akkora, mint a kis 6 hónapos unokaöcsénk? Kép

Barninak is vannak újabb és újabb szövegei Kép Pl: (elgondolkodó, szenvedő hangon)
-Keményet kakilok... Folyik az orrom... Könnyezik a szemem... Valami bajom van...

Szilvi! Hűde izgi!!! Főleg hogy nem tudjátok, ki is várható közétek! Szorítunk nagyon - értesíts azonnal, oké? KépKépKép

Andysj! De szuper lehetett! Kép

Zsuzsi! Brünhilda Kép Akkor Barni lehetne Othello! Kép

Sziasztok!

Puszi, ma kicsi túltengtem,
Heni
gesztenye

Márti!

Milyen szuper ez a tűzhely! Vilka pedig nagyon édes! Ármin is nagyon helyes a kommandós szerelésében, ahogy elmélyülten főz Kép

Heniék
gesztenye

Sziasztok!
Próbáltam délután altatni Vilit megint, hátha, nem sikerült, de nem kapott és nem is kért cicit, annyira értette, hogy miről van szó ez egy kicsit könnyített a lelkemen Kép Babakocsiban beájult Kép Egy darabig marad ez, míg le nem szokunk a ciciről teljesen, utána kénytelenek leszünk alvás ügyben is "brutál szülők" lenni Kép de télnyeg muszáj, LEhet azt majd ha megérkezik a új ágy akkor kell bevetni?
Zafi, Tikk, Gorsi! Mi a tapasztalat? Jobb előtte "aludni" tanulni?
Szerencse, hogy a 2. harmadban vagyok, az elsőben tuti nem lett volan erre energiám és a 3. harmadban sem hiszem, hogy lenne.

Heni
Gratula Boldinak Kép

Márti!
Nagyon édik a gyerkőcök.

Vili altatás közben elküldte apát: "apucika elmegy kávézni, enni valamit, valami finomat, vacsit, anya itt marad " Kép

Bocs, hogy ma túl tengtem, de a kitartáshoz ti is kelletek Kép

Norci
norci

AndiSj! Köszi a gratulációt! Kép

Dzsili! Igazából nem igen tudok mit mondani. Könnyű innen azt mondani, hogy legyél kicsit önzőbb, meg mondj nemet, nem baj ha megsértődnek, mert mi nem ismerjük őket, igazából te tudod, hogy mit hogyan lehet a ti családotokkal.
Azért kitartás.
Jó lenne, tényleg egy anyuka-buli, arra mindenképpen gyere el te is.

Ez a homeos szer ici-pici bogyókból áll és édes, mint egy kis cukorka és el kell szopogatni. És azt szoktam mondani Helenának, hogy cukorka. Üvölt, ha nem kapja meg... Kép
Szerintem Napocsnak is el tudnád adni, mint cukorkát. Heti egy tubussal kell bevenni. Van 6 és 3 tubusos kiszerelés. Én egyszerre 6-osat vettem, hogy ne kelljen január közepén patikába menni.

Nyuszimanó! Októbertől márciusig hetente egy tubussal lehet szedni megelőzésképpen.
Márti! Én is jót nevettem a sörnyitóson! Kép
Tényleg nagyon szuper a tűzhely!!!

Norci! Menni fog ez! És az a jó, hogy nem is kell hazudnod Vilinek, mert tényleg fáj a cicid. Én nem bírom, ha valaki lóvá teszi a gyerekét, még akkor sem, ha ilyen kicsi. Nem hülyék ők.
Biztos kell pár hét, hogy minden simán menjen, de kitartás! Tényleg jó, hogy a 2. harmadra jött ki ez.
Az új ágy lehet, hogy hoz némi javulást, csak elég nagy csinnadrattával kell átadni neki, hogy így milyen szuper, meg hiper. Kép

Hát lányok én tiszta hülye vagyok. Este sírtam, annyira hiányzott Helena. Úgy éreztem, mintha elment volna, pedig csak 2 méterrel odébb volt, plussz egy fal. De az eszemmel belátom, hogy jobb így, mert nem szeretném, ha azt hinné, hogy a kistesó miatt van.
Legalább 5x ébredt, de elég volt egy kis simi is. De hogy ez milyen fárasztó. Én nem bírtam volna, ha kezdetektől át kellett volna járnom hozzá egy másik szobába.
Gondolom, hogy köztünk is ennyiszer ébredt, csak látta, hogy ott vagyok és magától visszaaludt.
Reggel kérdeztem tőle, hogy jó volt-e ott aludni, azt mondta, hogy igen. Azt is megkérdeztem, hogy hol fog ma este aludni és azt mondta, hogy itt (a saját ágyában). Ez azért jó jel, nem? Úgy látszik ő jobban fel volt rá készülve, mint én. Kép

Heni! Nem lenne jobb, ha az esti műsorból kimaradna a játék, csiki? Nem a minőségi idő rovására, mert az lehet meseolvasás is, csak inkább ne legyen ilyen izgő-mozgó játék. Nem tudom?

Szilvi! Én is nagyon szorítok nektek! Hol fogsz szülni?

Puszi mindenkinek!!!
Menta ++ (25)
menta

Sziasztok!

Én sem tudom befogni a szájamatKép
De csak annyit, hogy Dorka végre most délután alszik!Kép
Láttam már reggel, hogy nagyon fáradtan ébredt, de nem tudott visszaaludni, de most fél 5-körül elaludt egy pici sírással mesélés közben!Kép Én is aludtam legalább egy picit, régen tudtam már pihenni délután.

Norci: nektek nem nyugszik meg Vili a mese alatt? Dorkának ha elkezdem a Süsüt mesélni (Büvös virág fejezet most a kedvence), akkor azonnal megnyuszik, és sötétnek kell lenni!
Szerintem a babakocsis megoldás jó átmenetnek, majd ha ezt megszokta, jöhet az ágyikóba alvás! Akkor most teljesen leszoktatod a ciciről? Dorkának másfél hét kellett, mire teljesen elfelejtette a szopit, az alatt az 1 hét alatt voltak hisztis kitörései, akkor gyorsan adtam neki valami finom kaját, megnyugodott. Mostanában csak a maciját szokta ő megszoptatni, de anya cicijét már nem keresi! Meglátod gyorsan túllesztek ezen az időszakon!

Üdv: zsu
zsu26

Menta, arra azért vigyázok, hogy ne pörögjön fel teljesen, illetve legyen ideje lehiggadni Kép
Ma kb 70 perc volt az altatás... Kép
Barni is aludt kb másfél éjszakát a saját ágyában, aztán rájött, hogy nem vagyunk ott vele Kép De én sem bírtam volna 2 éven keresztül az állandó ébredést, átrohangálást! De hogy hogyan tovább, gőzőm sincs.
Szóval mindenkinek nyomatékosan ajánlom, még a kistesó előtt döntse el, hogyan szeretné altatni a nagyot, mert utána zűrös lesz...

puszi
heni
gesztenye

Sziasztok!

Menta! Mennifog ez a különalvás!Kép Biztos élvezi Helena, hogy van saját ágyikója, ez már olyan nagylányos, hogy ez az enyém, nem?Kép

Norci! Nem tudom kb. mikorra tervezitek az új ágyat, de szerintem már abban tanítsd meg aludni, mert tapasztalataim szerint azon másképp kell altatni. Most ez lehet, hogy nem érthető, nem bírom megfogalmazni. De ha utánaszámolok, akkor most szépen leszokik a szopiról, akkor nyilván hagysz egy kis szünetet neki és addigra talán meg is lesz az új ágya.
Hajrá továbbra is!KépKépKép

Heni! 70 perc...KépKépKép Nálunk most már apa teljesen átvette az altatást, mert nem tudok már elhelyezkedni a pocakomtól. Délután neki is volt egy órás menete Rékával, most is már több mint fél órája bent van, de akkora a csönd, hogy szerintem már mindketten alszanakKép

Egyébként ha kezdettől különszobában lett volna a gyerek tőletek, akkor valszeg hamarabb kitaláltok vmit, hogy átaludja az éjszakát, mert a mászkálást tényleg nem lehet elviselni...Kép

Ja, a mostani Kismamában valami aludj jól szerűről van szó, még nem olvastam.

Zafi
zafi

Heni!
70 perc Kép
Nálunk is kezdődnek az esti zűrök is Kép Mondjuk ezt a kialvatlanság számlájára írom Kép (babkocsiban max. másfél órát engedtem aludni, mert jóval később aludt el mint egyébként, meg teljesen elgémberedik benne Kép ) Így az esti 9 legkésőbb 1/2 10-es elalvás helyett este fél 10 -10 között alszik el, de legalább nem ébred reggel 8-ig.

Heni!
Amúgy te egy hős vagy ezzel a tandem szopival, meg hogy Barnit még most is engeded fél órákat lógni a cicin.
Az altatás dettó. És nagyon klassz vagy, hogy leírod ezeket a tapasztlataidat, mert tényleg tudunk okulni belőle.

Zsuzsi!
Igen teljesen leszoktatom. Ma már csak este kapott cicit. Ja és igazi fiú, ő nem a babákat hanem a rendőrautóját szoptatja meg Kép az én cicimből este mielőtt ő szopizott.
Egyáltalán nem kereste a cicit, ciciért nem hiszitzett, nézegette a babás szopis könyveket Kép Cserébe rengeteget rosszalkodott, de ez is a kialvatlanság számlájára írható. Igyekszünk rengeteget foglalkozni vele, hogy érezze a szeretetünket. Látsizk rajta, hogy érti.
Mesét próbáltuk, az elég jó lenne, ha ő mesén elaludna majd míg mondjuk a kicsit szoptatom. Egyelőre AnniPannit kell olvasni örökké, de kiabálja hogy mi jön épp (szinte az egészet tudja kívülről), kiabálva meg nem lehet elaludni Kép A tömörebb mesékre még nem vevő, a Süsü még ilyen lenne neki. Van egy-két kedvenc mondóka attól megnyugszik de délután nem alszik el itthon. A szívem szakad meg érte, mert tudom, hogy cicin már rég aludna és jó pár órát szundikálna is.

Zafi!
Ha holnap nyitva az RS, akkor megrendeljük az ágyat, és végül olyat mint Rékáé. Kép (Elvetettük , azt az ötletet, amit régebben írtam hogy olyan kell amin én is elférek, inkább a tesó alszik majd velem, ha zűrös lesz őket együtt altatni)
Én is az ágy nagyfiússágában bízom.
Mennyi voltaz ágy átfutási ideje? Mármint a megrendeléstől a szállításig?

Menta!
Vili néhány hónapos volt mikor kiköltöztem apa mellé a szobájából, hát én is elég hülyén éreztem magam Kép Megjegyzem most is kicsit nosztalgiázok, mert míg nem volt kellemetlen szerettem ahogy hozzámbújva szopizott.

Norci
norci

Sziasztok!

Látszik, hogy nincs itthon a férjem, egész nap itt lógok!

Úgy látszik csak az én lányom nem bírja a közös alvást, már 4 hetesen azért sírt, mert köztünk volt, miután rájöttem, hogy jobban szereti az ágyát, rögtön jobb lett a helyzet. Ennek ellenére 2 éves koráig bizony ide-oda rohangáltam esténként többször is, de ezt is meg lehet szokni. A "Végre elaludt a gyerek" módszernek köszönhetem én, hogy Dorkát már 1 éves kora körül megpróbáltam rászoktatni, hogy az esti szopit és az alvást ne hozzá összefüggésbe. Így ezért könnyebb nálunk az esti elalvás, mert mikor volt szopi, akkor sem aludt el cicin, hanem éneken, majd később mesén.
Szerintem pár ötletet ki lehet próbálni az Aludj jól-ból(ill. Végre elaludt a gyerek-ből), mert van amiben igaza van.

Szerintem ma front van, mert Dorka is különösen viselkedett, majdnem 3 órát aludt délután, aztán 10 -óta újra alszik, de elég nyugtalanul. vagy lehet, hogy azért ilyen, mert ma elég csúnyán fejre esett?

ígérem ma már nem jelentkezem többet!Kép
Jó éjt!

Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Elolvastam mindent, mindenkit... Kép Csak a modem egy icipicit csiga az otthonihoz képest...

2 napja kint vagyunk Telkiben. Még nem költöztünk át, csak Csenge nem akart ma haza menni Kép

Mindenkinek BOLDOG ÚJÉVET!!!

... mennem kell, mert itt lekapcsolják a fűtést, a telefonzsinór meg csak idáig ér el Kép

üdv MINDENKNEK

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Márti
Édesek a gyerkőceid és ügyi a tűzhely is! KépKépKép
Nekem az a kedvencem amikor Napocska oda megy valamelyikünkhöz vagy babázik és megkérdezi azon a tüneményes hangján hogy
"Na, mi a baj?" én mindíg elfelejtem a szövegeit mire leírhatnám meg nálunk sok a helyzet komikum ami így leírva nem az igazi!
Én is ebben reménykedek hogy a gyerekek miatt megéri, ők nem látják igazán hogy tipródok meg hogy hulla fáradt vagyok.

Heni
Gratula Boldi fordulásához! KépKép
Én nem tudnék két gyereket szopiztatni főleg ilyen maratonin az bizti...nagyon ügyi vagy! KépKépKép
Hát a szeretet nélküliség az azért nem áll teljessen mert a gyerkőceimtől rengeteget kapok ezért is tennék meg értük mindent.
Anyuéktól már kevesebbet főleg egy ideje és a legrosszabb hogy álltalában nem én bosszantom őket hanem a párom /és viszont/ amit rajtam vezetnek le.
Értettem én hogy a férjemre gondoltál amikor ezt írtad, az a baj hogy mi olyanok vagyunk mint az ősz öreg házasok már a lassan 12 évünkel.
Semmi ideje nincs rám sokat dolgozik már kedve sincs kimozdulni sem mint pl. Bogancsiék, ami kis ideje van azt a gyerkeivel tölti, őket imádja, ma is fociztak kint Napoccsal szaladgált a kertben, csak ooolyan kegyetlen tud lenni velem.
Hogy nem szeret az így biztos hogy nem igaz csak hát a mindennapok felőrölnek.
Annyira más személyiségek vagyunk és az az idő múlásával mindig jobban kiéleződik köztünk, sajna én rákényszerülök arra hogy alkalmazkodjak ő vissza él ezzel és még inkább olyanná akar lelkileg formálni amit ő akar látni. De ez nekem nem megy.
Mi egész mások vagyunk mint itt legtöbben míg nálatok két kiforott egyéniség megismerte és megszerette egymást, /munkátok volt, egziszetnciátok/,csak ezután lett gyermeketek.
Mi 18 évessen házasodtunk alig egy év után lángoló szeremmel és egy kisbabával a pocakomban ami elvakít köztudottan, alig ismertük egymást csak szerettük és azt hittük ez elég. Arra mindenképp hogy megszabaduljunk egy erőszakos és öntörvényű apától a férjem részéről és egy akkor még alkoholista anyától és soha otthon nem lévő apától a részemről.Ilyen iszonyú bakit remélem az én gyermekeim nem fognak elkövetni bízom benne hogy ha más nem is egy anyjuk lesz mindenképp aki szeretettel próbál segíteni nekik, persze az idő kerekét vissza nem fordíthatom hogy a mai bölcsességemmel kezdhessek bizonyos dolgokhoz, pedig mennyivel könnyebb lenne...
Azóta egymásba kapszkodunk és bizony sokkra vittük, én így mondom ő ezt úgy fogalmazná hogy ő vitte sokkra, és engem ez bánt.
Ezt a kapcsot nehéz felrúgni még ha sokszor fáj is.
Azért én próbálkozom ám hogy a boldogtalanságom az enyém legyen ne az övék, ahogyan a dal is szól:
"...nem kértelek, nem kértem tőled az életem..."
Hát ők sem tőlem, de ha már életre hívtam őket igyekszem, még sokkal tartozom nekik.

Menta
Megpróbálom akkor a bogyókat hátha ízlik neki, szerinted a fiuknál is hatásos ugyan ebben az adagban? Ha esetleg lenyeli egyben az gond vagy nem csak semmi értelme hogy szedi?
Szerintem nem butaság hogy megsirattad a lányod átköltözését, én a mai napig nem szeretem hogy a fiúk külön alszanak mert számomra nem megnyugató hogy nem hallom a szuszogásukat, ennyire szoros köztetek az érzelmi kapocs.KépKép
Biztossan élvezte a saját ágyát az hogy ébredt meg normális ahogyan írtad eddig fel sem tűnt mert vissza is aludt, hát így fárasztóbb szundizni az már igaz.

Azért baj ha megsértődnek a szüleim és a tesóim mert nekem csak ők vannak, sajnos a férjemmel nem olyan a viszonyom amilyen szerintem egy házasságban kellene nem igazán tudok benne már bízni egy ideje, azért is fáj még inkább hogy a családom ilyen.
Szeretném ha megértenének de ők egy más világ és egyre csak távolodnak......
Látom én a férjemen hogy milyen rossz az ha nincs az embernek családja mert a szülei meghaltak a testvéreivel meg nincs jóban én ezt nem szertném.

Zsuzsi
Köszönöm a leveledet kedves tőled hogy írtál igyekszem válaszolni rá!
Napocskát is ki kell vinni mindíg egy kicsit legalább sétálni futkosni nem nagyon szokott így beöltözve, nálunk szállingózott a hó de csak picinykét!
Miért gondolod hogy kicsi lányod lesz, szerintem meg fiú, na?!

Bogancsi
Pont az a gond hogy ha a Petra hét napból ötöt itt tölt akkor felhánytorgatják hogy a maradék kettőn már nem fért volna el? Érted, nem köszi vagy valami hanem szemrehányás amiért estleg mi is szertnék az apjukkal meg a három gyerekkel elmenni valahová, Petike nem fér be a kocsiba?
Ilyenkor én vagyok a rossz és úgy néz rám anyám mint a véres késre.
Jó kis szilveszteretek volt, én bennetek látom a jó példát hogy lehet harmónikussan is élni! KépKépKép

Szilvi
További drukkok, most milyen izgi hogy nem tudod a nemét!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Abban is bízom erősen hogy most szépen, gyorsan, természetes úton jön világra a kisbabátok!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Heni: ez a 70 perc elég brutálisan hangzik. Nekem egyszer volt Baluval 1,5 órás altatásom délután, miközben Zsoma 2-szer felsírt. Akkor bedühödtem, és rácsuktam az ajtót. Nem sírt, és azóta egyedül alszik el sírás nélkül Kép
Nem tudom, Boldi mennyi ideig szopizik egy alkalommal, de nekem Zsoma nagyon furcsa Balu után. Balu ennyi idősen simán 1-1,5 órákat szopizott, Zsoma meg max 15 perc, de akkor már hosszú volt. De Balu most is maratoni szopis, képes akár 3/4 órán át is cicin lenni. Mondjuk nálunk az a mázli, hogy ő bármilyen pózra hajlandó Kép Pl fotelban ülök, Zsoma az ölemben fekszik, ő meg feláll a kisszékére a fotel mellé, és a karfán áthajol a cicire. De, mikor Zsoma 2 hónapos volt, akkor nagyon kiborultam egyszer, mert úgy éreztem, másra sem használnak a fiúk, csak tejforrásnak! Aztán szerencsére Balunak kezdett kicsit csökkenni a cicifüggése. Bár ő szülés előtt már majdnem elválasztotta magát. Kitartás!!!!

Norci: az látszik is Vilin, hogy elgémberedik a babakocsiban? Balu még most is simán alszik időnként 2-2,5 órát a babakocsiban, ha úgy jön ki a lépés.
Nálunk este Annipanni van, aztán otthagyjuk, és elalszik.

Nálunk Zsomával lesznek alvás gondok Kép Cicin nem alszik be, ha bealszik a kezemben, akkor utána a kiságyba nem lehet lerakni, mert azonnal visít, így sokat van az autósülésben, mert ha oda lerakom, és ringatom, akkor beájul. Éjjel meg köztünk elalszik szerencsére. Valahogy rá kéne venni, hogy hajlandó legyen a kiságyban is elaludni, de nincs egyelőre semmi ötletem. Na, mindegy, majd csak lesz valahogy.

Szerintem fontos, hogy átgondoljátok még a pici születése előtt, hogy mit hogyan szeretnétek majd csinálni, és ahhoz igazgatni már most a nagyobbikat. Mi pl szét akartunk költözni Zsoma születése előtt Balutól, de hát kitűztük, hogy majd szept. 1-én, én meg aug. 31-én megszültem. Most egy szobában vagyunk mind a 4-en, ami végülis nem rossz, főleg, hogy Balu abszolút csak a saját ágyában alszik. Majd, mikor Zsoma 1 éves lesz, akkor lesz szétköltözés, de akkor már egy szobában maradnak a fiúk.
Én a sétáktól féltem nagyon. Aztán az elég jól megoldódott végül is Kép

Úgy tűnik, Zsoma elhagyta a pocakfájást, viszont mintha fogzana. ÁÁÁÁÁÁ! Ja, Balunak már majdnem kint van a 17. és 18. foga Kép Balu ma alvás után nem volt hajlandó pelust felvenni, és egyszer sem volt baleset. Nagyon édes volt, mikor fogta a kukiját, és szaladt a bilihez Kép De alsónadrágot még nem tud hordani, mert azt ugyanúgy tekinti, mintha pelus lenne rajta, és belepisil (pedig nagyon szexi alsónadrágokat vettem neki), csak utána keseredik el tőle. Kis tündéreim végre alszanak Kép Megyek én is Kép Csak még rakok be két képet Kép
Kép

Két kép a két gyerekről. Balu 3 hónaposan, Zsoma 4 hónaposan ugyanott Kép
Kép

Ez meg a legújabb művemről: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/52726.jpg

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Jaj, de édesek Kép és szinte meg se lehet különböztetni őket Kép
A műved is szuper Kép Mikre rá nem érsz a két gyerkőc mellett?
Szerintem igen látszik az elgémberedettség Vilin, de talán kipróbálom, hogy előbb viszem le Vilit (5 után már nem hagytam aludni) és akkor nem keltem fel, majd kiderül. A kényelmetlenségre csak felébred magától. Tegnap hallottam, hogy meg akart fordulni a babakocsiban, azt hittem felborítja a babakocsit.
Este az esetek többségében Annipanni után még pár mondóka aztán nálunk is simán megy minden.

Amikor rácsuktad Balura az ajtót, nem mászott le az ágyáról? Vilivel ez a legfőbb gond, hogy ha a kanapén is próbálom altatni leszmászik, ugrál, villanyokat kapcsolgat, stb. Vagy indul a játékaihoz. Ha meg mellé fekszem és úgy csinálok mintha aludnék puszilgat, szeretget, majd picit lefekszik és fél perc után felpattan "Vivike felébredt" szöveggel.

Bocs, hogy téged kihagytalak tegnap mert te is hős vagy és Márti is az a tandem szopi miatt.
Balu ezekben a pózokban nem húzza a fogával a cicidet?

Norci
norci

Sziasztok!

Norci: Balu szerencsére nem húzza a cicit, de lehet, hogy csak azért, mert ehhez nem elég erős az álkapcs Kép
Mikor elmegy aludni, nem mászik le az ágyról. Mondjuk nálunk abban a szobában nincs játék, csak ami az ágyában van (1500 plüss, néhány kisautó...). Van, amikor 1-1,5 órán át még játszik, dumál az ágyában, de idővel elalszik.
Nálunk a: "Balu ébreszti magát" szöveg megy Kép
Egyébként nem érzem hősnek magam, sőt azt érzem, sok dologban egyszerűbb a helyzet, mintha Balu nem szopizna. Hogy a kezdeti nehézségekről nálunk ne is beszéljünk. Balu nélkül be sem indult volna a tejem valszeg.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Megpróbálok írni is, de nagyon sokat írtatok, úgyhogy remélem, Hanga hagy visszaolvasniKép.

Visszafelé:

Norci,
ugyan tőlem nem kérdezted, de azért leírom, hogy nálunk mi van Hangával az alvás terén (mert hogy ő is nagylányos ágyon alszik már - olyanon, mint Heni Barnija). Szóval - két hónapja - amikor megvettük az ágyat (szerencsére haza is tudtuk hozni, mert itt is nyílt egy RS) én rögtön össze is szereltemKép, a délutáni alvása kimaradt, mert akkora izgalomban volt az ágya miatt...és este, mint a mesében, úgy aludt elKép. Persze, mert hullafáradt volt.Kép Másnap délután is jól ment az alvás, este már egy kicsit érdekesebb volt...A délutáni alvásnál nálunk nem nagyon van mese, esetleg egy vers/ének csupán meg hát pusziKép. Az estinél van mese, meg hasonlók. Aztán elbúcsúzunk, és kijövünk. (Szóval nem várom meg, míg Hanga elalszik.) Hanga lemászik az ágyról, játszik a teletabikkal, olvas nekik, mert a kiskönyveit eléri, még hogy eléri: KÉRI is őket mindig, hogy ő olvasni akar. Az ágya mellett van egy kis vacok paplanokból és kispárnákból, ott szokott olvasgatni és játszani még, aztán vagy elalszik ott, vagy fölmegy az ágyára. Ha ott alszik el, akkor, kicsit később felteszem én az ágyára és betakargatom, amit nem mindig tűr el. Éjjel néha felkel vízért, ami ugyan ott van mellette, de mindig találja meg. Ja, van egy kislámpája is, amit remekül tud kapcsolgatni (nem szórakozik vele szerencsére); IKEA-s szivecskés lámpa. Remek hangulatfényKép. Aztán reggel átjön hozzám, megpuszilga: így ébreszt minket.
(A délutáni alvásnál nem nagyon szokott hiszti lenni; az estinél többször előfordul, de SOHA nem tart sokáig.)

Cory,
hogy milyen egyforma Balu és Zsoma.Kép

Dzsili,
te mindig olyan szépeket tudsz írni!Kép És néha olyan szomorúakat is, de én nagyon szeretem olvasni, ahogy írsz!Kép

Rebi,
akkor csak Csenge költözött át?Kép

Zsuzsi,
Hanga sem szeret köztünk aludni. Ennek én őszintén örülök, mert én sem tudok úgy kényelmesen aludni, ha ott van mellettem, és folyton arra kell vigyáznom, hogy nehogy ráfeküdjek, vagy ha mondjuk forgolódok, akkor ne keltsem fel, stb.

Heni,
nem lehetett semmi ez a 70 perc altatásKép.

Menta,
tuti menni fog a különalvás Helenának! Nekem is fura volt, amikor egy fallal arrébKép tettük Hangát (a fal másik oldalán lett a kiságya), de nagyon hamar megszoktuk. Mondjuk a mai napig mielőtt lefekszem, megnézem, meg betakargatom - ha hagyjaKép.

Márti,
nagyon jó a tűzhely!!!Kép És Vilka már mekkora...!Kép Ármin miket szokott főzni? Ja, Hanga egyfolytában Ármint emlegeti mostanában, még rajzolt is neki, majd elküldöm a címzettnek, jó?Kép

Most mennem kell, mert apa jön dolgozniKép, Hanga meg éppen az AnniPanni babáját rakja tisztába: "bekenem kenőccsel punciját"Kép, "megkeressük kutyás pelust", stb.

Szila
szila

Cory! Nagyon szépek a fiaid! KépKépKépKépKép

A tandemezésről én sem gondolom úgy, hogy hőstett (na jó, néha, mikor nagyon tönkreesznek, akkor igen Kép), szerintem is inkább könnyített azon, hogy pld Ármin ne legyen féltékeny Vilkára - de biztosan az is számít, hogy mennyi a korkülönbség a gyerekek közt. ha több lenne, mint a mostani másfél év, lehet, hogy én is másként csináltam volna, nem tudom.

képzeljétek, most telefonált anyósom, hogy andrás húgát az éjjel megoperálták méhen kívüli terhességgel! 3 liter vér volt a hasüregében! nem is tudta, hogy terhes! éjjel kétszer is kihívták az ügyeleteet, de azok mindigazt mondták, biztosan vírus ... aztán a férjének jutott eszébe, hogy nem lehet-e terhes - ezután rohammentő, operáció... majdnem napra pontosan négy éve volt nekem is a műtétem méhen kívüli terhesség miatt.

márti++
márti

Sziasztok!
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!KépKépKép

TEgnap írtam egy pár sort, aztán elfelejtettem, hogy jóvá kell hagyni, hogy mit írtam, közben ledobott a net, és elpárolgott amit írtam.KépKép Most nincs időm megismételni, amit akkor írtam, majd ha lesz egy kis időm, és a szobánkban lesz a gép, akkor többet tuodk majd jönni. Most altatja magát a Bea a szobájában, és innen ez messze van, és zavar, hogy nem tudom mit csinál épp. Ezért nem tudok még nyugodtan gépezni sem.Kép
Ha minden igaz, akkor ma vagy holnap lesz ideiglenes asztalom a szobánkban, rajta a gépecske, és akkor jövő héten nem menekültök tőlem sem. Kép

bocsi, olvasni olvastalak Bennetket, igaz azt is eléggé futólag, de majd ha tudok reagálok azokra is.Kép
Sziasztok
Zsuzsa + Beus, és Zsuzsa népes fiú csapata Kép

beababa

Sziasztok!

Norci! Szerintem nem bánjátok meg ezt az ágyat! Ha nem lenne ilyen méretes pocakom, simán elférnék a Réka mellett és szerintem nagyon kényelmes is, mármint neki is! Mi egy bútorüzletben vettük, ahonnan azonnal szállítható volt, szerencsére az astra caravánba be is fért.

Dzsili! Mi vízben oldva adtuk Rékának a bogyókat, bár a papír szerint csecsemőknek kell így adni, de talán ez még mindig jobb, mint sehogy. Menta?
Amit pedig a kapcsolatotokról írtál Kép , okosat erre sem tudok mondani, de az biztos, hogy amilyen anyának téged megismerhettünk, nem ezt érdemled!

Cory! Nagyon jók ismét a képek a fiúkról! Kép Főleg a 3 és 4 hónapos tetszik, ez nagyon jó ötlet volt! A kézimunkáért meg nagyon-nagyon irigy vagyok!KépKépKép Hogy bírsz te kettő mellett én meg egy mellett se???Kép

Márti! SogornődKép rémes lehetett.

Na, ha már ennyire belemásztunk az alvás témába, mi is szoktatásba kezdtünk. Arra jutottunk, hogy nagyon ideális lenne, ha mire megszületik a kistesó, Réka egyedül is el tudna aludni, mármint, hogy ne kelljen fél órát v. többet mellette feküdni. Ma ebéd után úgy döntöttem, kíméljük apát is, sokat altatott, mentem én Rékával. De hát úgy felhúzott, hogy állandóan lelógatta valamiét az ágyról, meg ott akart feküdni, ahol én fekszem (egy nagy plüss kutya), hogy végül otthagytam, oldja meg egyedül. Kb. 15 perc múlva nagy csönd volt. Elaludt a kutyánKép, felraktuk az ágyra, betakartuk és azóta is nyomja!Kép

Menta! Téged idézett a Kismamás cikkben az az anyuka? Internetre és Fodormenta hozzászólására hivatkozott.

Zafi
zafi

Zafi,
pont igy csinaljuk mi is Hangaval!Kép
Szila

Ui: milyen Kismama-cikkrol van szo?
szila

Sziasztok!

Megérkeztünk, már egy félórája azon dolgozok, hogy képben legyek.Kép
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Márti!. Teljes elképedés, hogy Vilka már ácsorogKép Megy az időKép Hihetetlen, hogy még csak most lettetek terhesek és már..... a többiek is a végefelé járnak. Egyébként meg Vilka olyan mint Ármin kicsiben, legalábbis a tekintete.

Andsyj! Néha olyan mesés figurák a nagyikKépKépKép

Heni! 7 hetesen hátrafordulni?Kép Lassan az lesz a normális ha néhány hónaposan elindulnak a babákKép

Látom az altatás gondolk vannak mindenhol. Az ebéd utáni alvás nálunk simaügy, 10 perc és magától. Leteszem kijövök elpakolni és el is alszik egyedül, de este.... Min 30 perc, de akkor az jó este, mese, ének, már az összes állat az ágyában van, és ő olvas nekik. A kis vakondos mesét tegnap majdnem szószerint elmondta, azt mondtam nem hiszek a fülemnek. egyébként nagyon beindult a beszéde, eddig is locsogott sokat, de most mindent kommentál.

Beja! Mi lett az ággyal? Mondjuk csak annyit hogy valami lejöveteli lehetőség kell szerintem, én nem szeretnék ott aludni, ahonnan nem tudok lejönni.

Zafi! Látom ti is keménykedtek, én is ezt csinálom néha, kijövök, aztán hív sokáig, aztán szólok neki, hogy feküdjön le itt vagyok, akkor kiabál, hogy itt ülsz anya azonnal itt ülsz, akkor bemegyek és elköszönök tőle, na akkor durci és elalszik.

Na most ennyit, estére remélem lecserélem a profilképemet én is.

Tikk
tikk

Szila! A mostani Kismamában az Aludj jól, Anyukám c. cikk.

Tikk! VakondKép Nem akartam az előbb részletezni, de Réka azzal a felkiáltással aludt el, hogy: olyan nagy zsebes nadrágot akarok! (mint a vakondnak) Néhányszor ezt kiabálta, nem is azt, hogy menjek vissza, aztán csönd lett.

Akartam már ezt a vakondőrületet részletezni, de annyira sokat lehetne mesélni, hogy nem kezdek bele. Csak annyi, hogy a Vakond nadrágja c. mesében a kisvakond elalszik a lensátorban. Na, a legújabb elfoglaltsága Rékának, hogy bemászik az etetőszék alá és azt mondja: befekszem a lensátorba és elnyom az álomKép és ilyenkor becsukja a szemét, mint aki alszik...Kép

Zafi
zafi

Márti!
Unokahúgod Kép Én is ezekre a tönkre esznek időszakokra gondoltam, hogy hőstett Kép Meg amit Heni csinál, hogy Barni is csak azon alszik ráadás órákig, miközben fáj is neki.

Szila!
Köszi, hogy te is leírtad az altatást. Kép

Zafi!
Megrendeltük az ágyat Kép Olyan kárpittal nem volt raktáron ami nekem tetszett, így csak 28-án lesz meg.

Vili szösszenet: kicosmagoltatta a pocakomat "puszi baba, szia baba" majd. "kivesszük babát, megnézzük babát" és elrohant a csavarhúzójáért Kép.
"Didi, didike, visszadtuk anyának, fáj. "puszi didi bekenjük deszikával" (Ez utóbbi a dentinoxot jelenti, de szopizni nem akart)

Délután lementünk sétálni, Vili egy darabig szaladgált, majd maga kérte a babakocsit, meg hogy menjünk el megnézni a kedvenc kertitörpéjét (múltkor is ott aludt el) Kérdeztem hazamgyünk-e tentizni, mire ő nem babakocsikában alszunk és el is aludt.
Csak azért írtam le, hogy három nap alatt összekapcsolta babakocsit, kertitörpét és az alvást Kép Most már azt kéri didi helyett. Ebből arra köetkeztetek, hogy majd mással is simán össze tudja kötni az alvást, remélem Kép

Nyuszimanó!
Merre vagy, email-t megkaptad?

Norci
norci

Sziasztok!

Cory! Az első kép Zsoma és a második Balu??? Kép Vagy fordítva? Mellesleg zabálnivalóak. Kép

Ezt az altatás-dolgot anyaságom teljes csődjének érzem. Az volt a koncepcióm, hogy Barninak erre van szüksége, így érzi magát biztonságban, és ha majd elég érett lesz arra, hogy külön ágyba költözzön, akkor magától fogja megtenni ezt. Csak hát én előbb vágyom erre, mint ő Kép
De ez a szopin alvás már kóros méreteket öltött, holott a közelmúltig 5-max30 perc alatt simán elaludt.
Október környékén (tehát Boldi előtt!) kezdődött, hogy már cicin sem sikerült neki, vagy csak 1-másfél óra alatt, na ekkor vezettem be, hogy cicim épségének érdekében fél óra elteltével kiszedtem a szájából, mondván oly mindegy neki, hogy cicin vagy cici nélkül nem alszik, legyen inkább nélkül. Először volt nagy ordibálás, majd hullámzó értékű siker következett, de most ismét pocsékságos lett a helyzet. De most új kísérletbe fogtunk, első eredményekről egy hét múlva tudósítok! Kép

Norci, nem, én nem hősnek érzem magam, hanem mártírnak, és ez nagyon baj. Nem érzek különbséget a két gyerek között, de szopinál valahogy mindig Boldit védeném, nem tudom megmagyarázni neked ezt az érzést, de pl nagyon bosszant, ha Boldi szopizik, és Barni nem odamegy a másik cicihez, hanem a fejével - mintha puszit akarna neki adni (amit amúgy sokat szokottKép) - el próbálja lökni Boldi fejét a mellemtől. Ösztönösen Boldit védem ilyenkor. Barni amúgy bármikor megkaphatja a másik cicit, vagy ha mindkettő szabad, bármelyiket Kép

Andi, nálatok ez hogy is volt? Ha van időd, leírod nekünk okulásul? És amúgy hogy vagytok??? Kép

Zafi! Jó lehet ez a vakond-őrület! Állandóan ezt kell Rékának olvasni?

Tikk! Szia! Nekem is vannak ilyen döbbeneteim: ma Barni a Hörpintő vagy milyen Szabó Lőrinc verset mondta el kívülről, én sem tudom! Olyan kis okosak!!! Hogy sikerült a karácsonyi műsor, nem is írtad!

Márti! Ez nagyon durva!!! És jól van a sógornőd? Ugye lehet még babájuk? Egyik ismerősömet a nőgyógyásza küldte haza így Kép, majdnem belehalt Kép

Dzsili! Nehéz így bármit is írni, de ezen a helyzeten változtatni kellene! Szerintem mindent a férjeddel való viszonyod határoz meg: ha egymásnak valóban társai lennétek, nem ellenségei, sokkal könnyebb lenne a tágabb családot kezelni. Én nem hiszem, hogy 12 év után ilyenné kell válnia egy házasságnak: nemrégiben láttam A mexikói, amúgy elég "amerikai" (negatív értelemben) filmet, amiben volt egy kérdés (nem szó szerint): "Ha két ember valóban szereti egymást, de rájönnek, hogy nem tudnak egymással tovább élni, mert nem működik a kapcsolatuk, mikor jön el az a pont, amikor úgy döntenek, hogy együtt nincs tovább? A válasz: SOHA." De a feltétele ennek az, hogy ha szeretik egymást. Nem lehet, hogy mindig te alkalmazkodj, mindig a te igényeid legyenek az utolsók, mindig te hunyászkodj meg, mindig te add fel az elképzeléseidet, hogy soha nem kapj megbecsülést, tiszteletet, figyelmet az igenis nagyon kemény munkádért!!! A férjednek be kellene látnia, hogy egyedül, családi háttér nélkül nagyon kevés férfi vitte sokra: jóformán minden nagy uralkodó, hadvezér, elnök, milliárdos üzletember vagy tudós mellett/mögött ott állt hátvédnek egy (vagy több) asszony! Ha ti nem lennétek, nem valószínű, hogy ilyen sokra vitte volna, már rég elherdálta volna a pénzét utazásra, autóra, nőkre, mittoménmire...
Most ezt elküldöm, nehogy elszálljon, majd megpróbálom folytatni.

Addig is puszi mindenkinek,
Heni++
gesztenye

Sziasztok!

Még mindig egyedülKép. Férjem szerintem átment zombiba...

Dorka elkezdett félni a sötéttől, nem hajlandó sötétben elaludni, ez is egy fejlődési szint jele?

Marék Veronika rajongóknak (Boribon, Annipanni):
http://www.egyszervolt.hu/napocska/archivum/archfolder/cikk04b.htm

cikk róla:
http://www.egyszervolt.hu/napocska/archivum/archfolder/cikk04.htm

Bábszínházban Marék Veronika mese:
http://www.nefelejcsbabszinhaz.hu/bemutatoink.htm

diafilmen Boribon:
http://www.diafilm.hu/215.html
http://www.diafilm.hu/143.html

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Norci!
Mail ment, csak mostKép, megírtam, miért.

Altatásról: szerintem a kulcsszó a határozottság. Az osztályban már mindenki olyan korú, hogy mindent megért. Higgyétek el, hogy ha érzi rajtatok a gyerkőc, hogy mit szeretnétek, és ti sohasem engedtek, akkor előbb-utóbb sikerülni fog a szoktatás. Közben viszont nem szabad arra gondolni, hgy kegyetlenek vagyunk, csak arra, hogy az a meggyőződésünk, hogy ezzel valami jót teszünk a gyerkőcnek. És naná, hogy kipihentebb, ha a saját kis kuckójában, nyugalomban alhat egész éjszaka!
Mi most eldöntöttük, hogy ha visszamentünk Finno.-ba, akkor Petrát is már áttesszük a saját szobájába, mert úgy gondolom, hogy aludjon nyugalomban, és mi is pl. tudjunk nyugodtam könyvet olvasni... Bevallom, én nem tartom ideálisnak, ha sokáig együtt alszanak a szülők meg a gyerekek.

Heni, Cory...!
Nálatok miért maradtak a szobáitokban a nagyok?

Amúgy most nálunk is szoktatás jön. Az a tervem, hogy a visszamegyünk, azt mondom Doncinak, hogy a cumikat Mo.-on hagytuk. Szeretném, ha már teljesen leszokna róla (csak elalváshoz használja), hát kíváncsi vagyok, mi lesz.

Mesékről:
Nálunk eddig Vakond-őrület volt. A párom még fél éve letöltötte az összes Kis vakond mesefilmet a netről, azt néztük kint Finno.-ban esténként ("Vákának" hívja Donci), aztán itthon rátaláltam a már sokszor említett AnniPanni-ra. Most karácsonyra anyukáméktól kapott egy új kötetet (a szamócásat). 2 napja úgy járja a lakást Donci, hogy folyton azt skandálja: "kék inget is találtam....szalmakalapot is találtam... Piros cipőt is... Nem tudom, de felveszem...." Anyósom nem értette, hogy mit akar ez a gyerek, amíg meg nem mutattam a kötetetKép

Még valami! Voltam tegnap a C&A boltban az Árkádban, elég jó leárazás van gyerekcuccokat tekintveKép Vettem Doncinak alsónadrágokat is, merthogy tegnap már bilibe kakilt isKép csak aztán délután is kakilt egyet, na azt a gatyába, és potyogott ki a lábaszáránKép

Cory!
Nagyon édesek a fiúk!
Na és a képedKép Én ha hazaértünk, macis képeket hímzek a gyerekszobákbaKép Ez leszámolós kép volt ugye?

Képzeljétek, Petra állandóan fel akar ülni, és ömlik a nyála, folyton a cicimet csócsálja, szó szerint. "Kicsit" fáj, amikor cicizik. Csak nem a foga kezd jönni?????

Donci szösszenet:
fürdünk a kádban (apa, én meg Dodó), majd én:
-Dodó, gyere, megmossuk a kukidat!
-Apuka kukiját isKép

Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Először is egy pótlás: Cory, boldog születésnapot Neked, bokád érjen a füledigKép
Én sem tudom ám, hogy melyik Balu és melyik ZsomaKép Irtó édesek és egyformák teljesenKép
Keresztszemeshez gratula, ügyi vagy nagyonKép

Heni! Boldinak gratula a forduláshoz, nem semmiKép Barni szövege továbbra is észveszejtőKép 70 perc Kép Ne "szidd" magad, szerintem senkinél sincs tökély a gyermeknevelésben. Részemről így is le az összes kalapommal Előtted!!! Kép

Márti, ez a tűzhely... Kép mint az eredetiKép BehalokKép András húgaKép Rémes... ugye nem lesznek szövődmények? Írj majd róla!

Menta, hajrá altatás-ügyben és ne pintyogjKép Egy-kettőre nagylány lesz a lányod, meglásd, ez a dolgok meneteKép Tetszeni fog neki a külön-alvásKép A jelek bíztatóak.

Borcsa, hol vagy? Én is kíváncsi vagyok, hogy vagyKép

Ágy-ügyben arra jutottunk, hogy meglesz a megemelt ágy, 140 centi lesz (alá a játékos polc és házikója kerül), lesz kicsit döntött feljáró (nem teljesen függőleges), ami nappalra leakasztható lesz, éjjel természetesen ott marad (Tikk, arról nem volt szó, hogy éjjelre elveszem onnanKép)! Éjjelre párna-hegyek lesznek a lejárat és az ágy hossza körül, esetleges baleset esetére, ami remélem, nem fog soha bekövetkezni. Ha - Isten ne adja - mégis, megmondtam a páromnak, hogy abban a pillanatban lefűrészeljük a magas lábakat és lesz sima ágy. Bízom benne, hogy sikerül, ahogy elterveztük. Ja, és lesz kis pislákoló fényke, ha netán felébred, hogy lássa, hol van. Majd meglátjuk. Szerintem január közepe/vége felé nekikezd Apósom.
Szerintetek ha mondjuk februárban elkezdjük az új ágyon való alvást, és teszem azt, márciusra sikerül átszoktatni Bácust, a rácsoságyat hagyjuk ott augusztusig, míg megszületik ÖcsiHugi, vagy addig vigyük ki a szobából? Ha ott marad, akkor magyarázgatnám Neki, hogy oda fekszik majd a kistesó, stb., de félő, hogy tán ott akar majd aludni. Ha meg kiviszem, és augusztusban vissza, akkor meg lehet hogy az zavarja meg, nem? Bár ez még odébb van...

Amúgy jól vagyunk, minden okés, Bálint itthon iszonyat ROSSZ, úgy jellemezném, hogy szinte a csilláron lóg. Ami rosszaságot ki lehet találni, azt Ő ki is találja, kivitelezi, és röhög a képünkbe ezerrel. A Karifát labdával dobálja, karácsonyi terítő nem lehet az asztalon, mert repül minden, a bevetett és ágytakaróval letakart ágyat folyton szétszedi, szétdobálja a párnákat, takarókat, és még folytathatnám...Kép Fenyegetés mit sem ér, a pelusra ütést kineveti, egyszerűen be szoktam zavarni a szobájába, amit meg is tesz. Jobb esetben csak les kifele nagy szemekkel, rosszabb esetben sírni kezd. Az ajtót természetesen nem csukom rá. Ez az egy regulázási módszerünk van, ami úgy-ahogy beválik. A kezét 10 percenként csapkodhatnám, amit nem akarok...
Amint viszont elmegyünk valahova, mint a kisangyal. Senki nem hiszi el, hogy rossz is tud lenni...
Túl hosszú lettem, ne haragudjatok! Kép Csak kijött belőlem...
De hogy ne csak rosszat mondjak: soxor természetesen, mint egy kisangyal, olyan. Hízeleg, bújik, egyre jobban anyás (ami Őrá ugye szinte sosem volt jellemző), szeretget, becéz, puszit nyom, én meg olvadok ezerrel. Mostanában látja, hogy előveszem a terhességes könyvem, sok benne a babás kép, 3-4x végig kell vele lapozni és beszélgetünk, hogy épp mit csinál a baba a képen. Kérdezgetem, hogy jó lesz-e ha lesz nekünk ilyen pici babánk, aludhat-e az Ő rácsos ágyában, stb., mindig igennel felel. Egyáltalán nem biztos, hogy fel is fog mindent, de azért beszélgetni nem árt róla, nem?

Huhh, na megyek, uncsi lehetek már.

Pusza mindenkinek!!!

Jah, és a lánybuli részemről OKÉS! Kép

Pusz,
Beja+Bácu+ÖcsiHugi
beja

Sziasztok!

Nyuszimanó: én semmiképpen nem akartam 1 éves kora előtt másik szobába költöztetni Balut tőlünk. Aztán ami majd a háló szoba lesz, az a szoba raktár volt, és szept 1-ével akartunk szétköltözni. Innentől már leírtam. Ha Zsoma 1 éves lesz, akkor majd különköltözünk.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Végül is akkor mikor lesz lánybuli? Kép Úgy mennék már - de jó előre tudnom kell, hogy András aznap biztosan itthon tudjon lenni, mert másra este nem számíthatok!

Alvás és szopi: én is úgy gondolom, hogy míg Vilka 1 éves nem lesz, addig együtt alszunk - a többit majd meglátjuk Kép Árminnal is ez volt a terv, de nálunk nem kivitelezhető az, hogy csak a fal túloldalára költözik, ősszel-télen minimum 2, de inkább 3 csukott ajtó választja el a szobákat egymástól. Amíg nem tudott járni, ajtórt nyitni, stb, addig semmiképp sem akartam magára hagyni - sem pedig én éjjelente többször ugrálni, hiszen Vilka születéséig szopizott Ármin éjjel is. Mikor Vilka lesz 1 éves, épp a nyár jön, maradhat nyitva minden ajtó, talán így könnyebb lesz külön aludni.
Egyébként egyre inkább úgy gondolom, hogy nem sokra megy az ember előre kiagyalt elvekkel a gyereknevelés terén. Persze, nekem is voltak/vannak, de sok olyan kitalációm, amik ésszerűnek, logikusnak és jónak tűntek, míg nem volt gyerekem, életszerűtlennek és elhibázottnak tűnnek ma. SZóval, igyekszem rugalmasan kezelni a dolgokat a magunk határain belül. TUdom, hogy ez nem jön be mindenkinek, de nekünk mégis így a legjobb. (szülés előtt úgy képzeltem, hogy gyerekkel együtt aludni civilizálatlan és barbár szokás, szoptatni pedig 1 éves kor felett hülyeség és némileg visszataszító is - hát, ez lett belőle Kép De úgy látom, jó így Kép még ha sokszor fárasztó is) Menta! LÁtom, nagy vihart kavartak az alvás-témában írott soraid, amiket a Kismamában idéztek! Tudtál róla, hogy benne leszel?

András húga: túl van az életveszélyen Kép, de kishíján elvérzett Kép, holott éjjel kétszer is kihívta a férje az ügyeletet, akik tessék-lássék jöttek, nem vizsgálódtak túl behatóan, holott addigra már számtalanszor elájult és gyakorlatilag nem volt vérnyomása Kép Mire kihívták a mentőket, már szállíthatatlan állapotba került Kép - végül is rohammentővel vitték be, ahol az ügyeletes azt mondta, imádkozzanak, mert nagyon sok remény nincs Kép Szerencsére most már úgy tűnik, rendben felépülhet Kép De nagyon drukkolok neki, hogy ne legyenek szövődmények - végül is, nekünk hasonló előzmények után születtek a gyerekeink, úgyhogy remény van rá KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Rémes, de én már megint hajnalban jelentkezem Kép

Beja: mi elölhagytuk a kiságyat. Július közepén kapta meg Balu az új ágyát, rögtön csak abban aludt, imádta. Mire augusztus végén megszületett Zsoma, már eszébe sem jutott, hogy valaha az az ő ágya volt, pedig végig ugyanott állt a szobában Kép

Márti: döbbenetes, amit írtál Kép Most már remélem, minden rendben lesz András húgával.

Most már megyek, és bedőlök az ágyba. Úgy tűnik, Zsoma nem akar felkelni enni Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Márti: borzasztó, ami András húgával történt! Szurkolok, hogy gyorsan rendbe jöjjön és ne legyen semmilyen szövödmény!

felháborító amit mostanában hallok. Nálunk is egyik rokonunk 2 hete beteg volt, 40 fok feletti lázzal feküdt és a háziorvos nem volt hajlandó kjönni, megvizsgálni, hiszen csak láz, egyen lázcsillapítót a beteg!!!!! Karácsony előtt volt ez, Karácsonyra egyre rosszabbul lett és a férje nem bírta tovább és kihívott egy magándokit, aki azonnal mentőt hívott, azonnal az intenzívre került, miután kivették a vakbelét(féregnyúlványt) , azóta is az intenzíven fekszik, mert nagyon lassan épül fel... Szenteste azt mondták, hogy kevés esélye van, szerencsére azért most már sokkal jobban van, eszik rendesen, persze a halálfélelmében össze-vissza beszélt, szegény most szégyelli magát, pedig teljesen érthető, hogy így megijedt, mi is nagyon aggódtunk.

OFF:
Nem tudom, de mostanában egyáltalán nem tudok büszke lenni arra, hogy Magyarországon élek: lopnak-csalnak folyamatosan, becsapnak ahol tudnak, az oktatás és a média szinvonala kiábrándító, kultúránk is elég egyhangú, egyáltalán nem érezni, hogy közünk lenne Európához, közlekedési kultúránkról, egészségügyről, hivatástudatról ne is beszéljünk! Mindenki sz.rik a másikra (a legszebb, hogy családon belül is!), ez Magyarország.Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Tali-ügyben jöttem most!
Először is, ahogy ígértem, lehetne nálunk egy tali így januárban, akit érdekel, szóljon, hogy mi lenne jobb, jövő hétfő (12.) vagy azután (19.)!
Ennél későbbre már nem nagyon szerveznék, főleg azért sem, mert itt az osztályban bevett szokás lassan, hogy egy-egy tali után gyerekpotyogás van!Kép
És mivel konkrét időpont még nem hangzott el a lány-buli ügyében, mit szóltok 17-e szombathoz?
Helyszínben nem vagyok járatos.

Zafi
zafi

sziasztok!

most csak kérdezni szeretnék:
szila: ti megvettétek az ágyhoz az ágyneműtartót? mi is szeretnénk, de nem emlékszem, van-e teteje, pontosan mekkora, van-e görgője, stb. igaziból játéktárolásra használnánk.
vagy van bárkinek ötlete, hogy miben lehet jól, praktikusan és esztétikusan tárolni a millió játékot? az óriás, mindent elnyelő ládát nem szeretném, mert ami az alján van, sosem kerülne elő, hanem közepes méretű, szortírozásra is alklmas tárolókra vágyom barni szobájában. tippeket köszönjük.

heniék

ui: egész nap gyönyörűen havazik! Kép
gesztenye

Sziasztok!

Zafi: gyerekes taliban benne vagyunk, bármelyik hétfő jó Kép Lánybuli nekem reménytelen.

Zsuzsi: én messze nem látom ilyen borúsan a magyarországi helyzetet. Persze, sok minden nem tetszik, ahogy itt folyik, de pl a családokon belüli dolgokat én nem így látom. És pl Amerikában az sokkal durvábban megy Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Tegnap megjártuk a MediaMarktokat, sajnos sehol nem volt az a játék, amit a férjem akart karácsonyra, sőt nem ígérték, hogy januárban kapnak. Vissza akartuk kérni a pénzt, mert pl. Angliából simán megrendelhetjük Finno.-baKép Hát közölték, hogy pénzt sehogysem adnak vissza, max. az osztályvezetővel beszélhetünk ez ügyben. Persze közölték, hogy hétvégén nincs bent, jöjjünk vissza jövő héten. Eddig a pillanatig a férjem beszélt. Aztánt felment bennem a pumpa és nagyon diplomatikusan de uakkor nagyon határozottan és idegesen megfenyegettem őket a fogyasztóvédelmi felügyelettel. És közöltem, hogy azonnal kerítsenek egy osztályvezetőt. Érdekes módon 5 percen belül találtak egy illetékest, aki közölte, hogy semmi akadálya, hogy visszafizessék a pénzünket, és még elnézést is kértKép Csak tudnám, miért kellett ehhez 1 héten keresztül hülyének nézni bennünket. Na mind1. Legalább a pénzt visszakaptukKép

Norci!
Írtál?

Szila!
Majd válaszolok kisvakondügyben, de a párom éppen alszik, szóval majd utána. Mi a dc++-t szoktuk használni, azon belül a tejszinHub-ot, ott találtuk szerintem. Innen van meg az összes Mézga család is, meg kockás fülű nyúlKép

Cory!
Én sem látom annyira borúsnak a magyar helyzetet, nekem egy csomó pozitív élményem volt -csak az embereket tekintve!-, de az is igaz, hogy összehasonlítva pl. Finno.-gal, nagyon le vagyunk maradva, mindenben! És ez csak egy ország, nem tudom, pl. milyen lehet Németo., Svájc. Azért gyanítom, hogy Olaszo.-hoz, Görögországhoz képest nem vagyunk fejletlenebbek, piszkosabbak.

Na most abbahagyom, nincs jogom tényleg bírálni, ha már egyszer nem élek itthon.
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Látom, sokan küzdötök alvásproblémákkal, hát sajnos mi is.
Nálunk az a gond, hogy kb. 6-8 hete Romi elkezdett "lázadni" mind a délutáni, mind az esti lefekvésnél.
(Tudni kell, hogy Romi az emeleten alszik apájával, én pedig Tonci születése után leköltöztem a picivel a nappaliba.)
Szóval nem tudtam mire vélni ezeket a hisztiket, így ráhagytam. Egyszer csak egyik délután, egy nagy hiszti után hallottam, ahogy Romi magyarázza a játékainak: Anya... lement... Toncihoz... Ekkor azonnal fölmentem hozzá, és aznap délután már nem is aludt. Ezek után mindig megnéztük, hogy Tonci alszik, amikor Romi is elmegy aludni, és megbeszéltük, hogy én NEM Toncihoz, megyek le, hanem mosogatni, vasalni, stb. De a helyzet egyáltalán nem javult, így arra jutottam, hogy mindig ottmaradok Romival addig, amíg el nem alszik. Ez délután nem okoz gondot, de este... a végén már előbb alszom el én, mint Romola. El is határoztuk, hogy mi is fölköltözünk Toncsival, és akkor majd látja Romi, hogy nem Toncsihoz jövök le... de hát... egy kicsit attól is félek.
El is kezdtem összehangolni a két gyerek napirendjét, az ebéd és az utána lévő alvás már közös, hát nem könnyű.

Zafi: habár most már sokkal messzebb laktok tőlünk, egy talira a Holdra is elmennék, azt hiszem. Kép
A lánybuli (Coryhoz hasonlóan) számomra is reménytelen.

Zsuzsi: olyan szomorú, hogy így látod a helyzetet!
Figyu, néhány példa: unokatestvéremék Kanadában élnek, 45 éves felesége egy orvosi műhiba következtében lebénult. Ja, és mit gondolsz, melyik országban tudták neki a színvonalasabb/eredményesebb rehabilitációt találni? Természetesen itthon.
De mondok "jobbat", szintén Kanada. Ismerős néninél 60 éves korában kialakult egy olyan szembetegség, amelynek következkeztében szépen lassan megvakult (most 75 éves). A betegség műtéti úton gyógyítható, de olyan roppant drága a műtét költsége, hogy a Kanadai Állam egy évben csak korlátozott számú ilyen műtétet térít. Ezeket természetesen inkább fiatalokon végzik el, így a néni már vak is marad.
Nem tudom, ilyen Mo-on előfordulhatna-e...
Ezek után persze jól hangzik, hogy az állam millióféle támogatást biztosít, pl. takarítónénit, vagy mozijegyet(!)... a vak néninek...
Tudom, sok mindenen lehetne/kellene változtatni itthon, de szerintem nem volna szabad általánosítani, hogy itt MINDEN rossz.

Különben lányok, Mártinak szerintem nagyon igaza van abban, hogy majdnem fölösleges előre tervezgetni (konkréten a kistestvér érkezése előtt) az élet majd úgyis sokmindent hoz magával. Nálunk ez különben apával állandó konfliktusforrás: mielőtt megszületett Romola, sok mindent megbeszéltünk a gyereknevelésről, sok mindenben egyet is értettünk... hát, visszanézve eléggé nevetséges, ahogy két gyermektelen ember szépen megbeszélte azt, amiről fogalma sincs... Kép Aztán apa "angolosan" távozott dolgozni, és nem érti, hogy miért nem úgy működnek itthon a dolgok, ahogy azt anno megbeszéltük.

Na jó, most én tengtem túl, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok,

Heni,
nem vettük meg az ágyhoz az ágyneműtartót (+16 000 ezer lett volna), szerintem nincs teteje, görgője viszont igen. A méretére nem emlékszem, de talán fele akkora, mint az ágy. Egyébként én is fontolgatom, hogy majd játéktárolás céljából veszünk neki.

Nyuszimanó,
köszi ezeket az infókat is, Bence már mondta is, hogy miről van szó.

Hogy képesek a gyerkők akár órák hosszat is kint játszani ilyen időben? Nekem fél óra után kezem-lábam lefagy....Már fél órája itthon vagyunk, de még csak most enged ki a lábam.

Szila
szila

Sziasztok!

Örülök, hogy a többség jobban érzi magát, de én nem. Kép
Valószínűleg én is szebbnek látnám a világot, ha most az ünnepek alatt nemcsak Szenteste és Szilveszter este láttam volna a férjemet.
És mondjuk ha a postán kedves lenne velem a nő, nem pedig kiskirályoskodna, ha mondjuk figyelmesebb lenne az a sok bunkó férfi, aki nem képes egy kalapot egy székről elvenni, hogy talán leüljön az ember gyerekkel egy hivatalban, ha figyelmes lenne a szomszéd és visszaköszönne nekem, ha a laboros nem 4 hét után mondaná meg, hogy nem képes elvégezni egy vizsgálatot (persze kifutottam az időből, de mit érdekli őt), ha a háziorvos hajlandó lenne könyörgés nélkül beutalót adni (hiszen ez a feladata). Persze ezek apróságok, de ebben pont az nyílvánul meg, hogy lehet az embert pillanatok alatt kiábrándítani...

Különben ránézek a lányomra és az egész elszáll és tudom, hogy neki sokkal jobb lesz!Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Nyuszimanó!
Még nem jutottam odáig, de este írok meg jövök ide is.

Norci
norci

Sziasztok!

Alig győztem az olvasást Kép Szombaton Tomival elmentnk az Állatkertbe és jó 2,5 órát mászkáltunk! Nagyon tetszett neki minden, még a jegesmaci is kijött a kedvünkért a barlangjából. Ja, és megnéztük a farkasokat is, na ott becumizott Tomi... De azt hiszem, ezzel együtt is túl vagyunk a félésen. Ma csak 1 órát sétáltunk itt Telkiben, de sokkal hidegebb volt, mint tegnap. Brrrr...
Rákészültünk a holnapi kezdésre, rendrakások, tízóraik, vacsorák előkészítése (persze van amit csak elméletileg Kép). De ma mindenki sokkal csöndesebb volt a szokottnál, a lányok őrülten tanultak, próbálták behozni a 2 hét lógást Kép
Tomi: "mit csinálsz" kérdéseivel rohamozza a családot.
Ágy-ügy: tavasszal kap "új" ágyat, örökli Danitól, mert ő kinőtt a sajátjából. De kap új matracot is hozzá, meg korlátot az elejére. Meg tudná írni valaki, hogy hol lehet kapni és hogy állítható hosszúságú-e? Köszi előre is!

Norci: rendőrautó-szoptatás Kép Vili szuper - bár ezt eddig is tudtuk Kép

Zsuzsi: hogy van Dorka feje - bár ez még pénteken történt veletek.

Rebi: még most is itt van Csenge? Mert ha igen, akkor azért kimegyek hozzá, megnézem Kép Na, és mikor költöztök???

Dzsili: olyan szépen írtál és olyan szomorút, hogy majd elbőgtem itt magam... Kitartás! Azért ne hidd, hogy a mi házasságunk tökéletes és mindig harmónikus! Bár szerintem NINCS tökéletes házasság, de vannak kompromisszumok, nyelések, megbocsátások és küzdés! SOkszor vannak hullámvölgyek, amikor az ember fejében sok minden megfordul... aztán javul a helyzet, vagy elgondolkozik az ember az addigi életén, a gyerekein, a lehetőségein és akkor máshogy dönt, nem a válás javára billen a mérleg. És kell venni a bátorságot a megbeszéléshez! Sokszor nagyon nehéz, mert nehéz megfogalmazni a dolgokat úgy, hogy ne legyen bántó, ne vagdalkozás legyen és meg is kell hallgatni a másikat, ami szintén nem mindig könnyű... De a lényeg, a szeretet/szerelem!

cory: Balu - pelus Kép hurrá!!!!!!! szexi alsógatyó Kép tündériek a fiaid!!! gyönyörű a MŰ! 1500 plüss az ágyban Kép Kép Kép Nekünk csak egy kicsi és egy óriási maci van bent Tomival, de így is alig férnek el Kép

Szila: Hanga-szöveg Kép

Márti: Úristen! ez borzasztó Kép Még jó, hogy sikerült a műtét, és jobban van a sógornőd!!! Drukkok mennek neki!!!

Zafi, Tikk: Kisvakond nálunk is menő Kép Lánybulira nagyon vágytam, de előre féltem az időponttól: és tényleg, vendégségbe megyünk akkor pont Kép Kép Kép

Nyuszimanó: fürdés Kép Petra Kép MediaMarkt Kép

Beja: jó, hogy jól vagy!!!

Jó évkezdést mindenkinek - már ami a hétköznapokat illeti!
pusz: bogancsi és a csipet-csapat

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi! Ne má'! Én csak bedobtam egy dátumot, hogy valahogy elkezdjük a szervezést, de miattam aztán lehet 24-e is, csak attól később ne legyen, mert az nekem már necces is lehet!Kép
Nagyon tetszik, amit a házasságról írtál, majd igyekszem a kritikus helyzetekben visszaemlékezni a szavaidra!Kép

Heni! Még ha csak olvasni kéne a Vakondot, 3 videokazi van, azokat nézni felváltva, de minden nap csak egyet nézhet, így is egy órás. Aztán el is kell játszani vele bizonyos jeleneteket, esti alvásnál csak úgy mesélni a vakondról és hát van egy vakond plüsse is, akit mindenhova vinni kell, evésnél az asztalra kell ültetni és nézi, hogy milyen szépen eszik a Réka!Kép Egyébként nem bánom, hogy ennyire szereti, mert én is bírtam.Kép

Laura! Megértem én, hogy az ember egy idő után eljut arra a pontra, hogy egy taliért bármit!Kép
Az altatást ill. egyedül elalvást éppen ezért szeretnénk most szoktatni, mert fog.sincs, hogy milyen lesz az élet két gyerekkel és legalább ha ez működne valamennyire... álmodik a nyomor! Inkább tényleg nem tervezek!Kép

Nyuszimanó! Ti meddig is vagytok még itthon?

Gorsi, merre vagy?

Szilvi? Kistesó jön már?Kép

Zafi
zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?